PROGRAM DOTACE NA HOSPODAŘENÍ V LESÍCH NA ÚZEMÍ ZLÍNSKÉHO KRAJE VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROGRAM DOTACE NA HOSPODAŘENÍ V LESÍCH NA ÚZEMÍ ZLÍNSKÉHO KRAJE VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE"

Transkript

1 Zlínský kraj, IČ70930, Třída Tomáše ati, Zlín Název: Identifikační číslo: RP6 V roce: 06 PROGRAM DOTACE NA HOSPODAŘENÍ V LESÍCH NA ÚZEMÍ ZLÍNSKÉHO KRAJE VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE (dále jen Výzva ). CÍLE PROGRAMU S VAZOU NA PRIORITY ZLÍNSKÉHO KRAJE.. CÍL PROGRAMU, DŮVODY DOTACE A OČEKÁVANÉ DOPADY DOTACE: Cílem Programu je provádění lesnických činností s vyšším kladným dopadem na plnění neprodukčních funkcí lesů, opatření zvyšujících odolnost lesních porostů a ekologických a k přírodě šetrných technologií. Důvodem dotace je finanční náročnost vybraných lesnických činností ve srovnání se standartním hospodařením a očekávaný celospolečenský přínos podporovaných aktivit. V rámci uvedené dotace jsou očekávány následující dopady: zlepšení biodiversity lesa, posílení protierozního působení porostů, zvýšení odolnosti porostů a nižší negativní dopady technologií využívaných při těžbě a dopravě dříví a likvidaci těžebních zbytků... SOULAD SE STRATEGICKÝMI A ODVĚTVOVÝMI KONCEPCEMI: Strategie rozvoje Zlínského kraje 00900, pilíř 3. Efektivní infrastruktura a rozvoj venkova, cíl 3.. Zatraktivnit život na venkově a podporovat diversifikaci činnosti na venkově. Program územního obvodu Zlínského kraje 0306, pilíř 3. Efektivní infrastruktura a rozvoj venkova, cíl 3.. Zatraktivnit život na venkově a podporovat diverzifikací činností na venkově..3. SOULAD S EVROPSKÝMI A NÁRODNÍMI PŘEDPISY: Tento Program Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje je v souladu s právem EU. Program je vyhlašován v souladu s opatřením Příspěvky na hospodaření v lesích ve Zlínském kraji notifikovaným Evropské komisi (státní podpora SA.34707(0/N), rozhodnutí EK ze dne. 0. 0). Program je v souladu s Pokyny Evropské unie ke státní podpoře v odvětvích zemědělství a lesnictví a ve venkovských oblastech na období 04 až 00, se zákonem č. 50/000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, a s dokumentem Závazná pravidla pro poskytování příspěvků na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje a způsob kontroly jejich využití.. TERMÍN VYHLÁŠENÍ PROGRAMU, REGISTRACE ŽADATELŮ A UKONČENÍ PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ O DOTACI.. REGISTRACE ŽADATELŮ O DOTACI: Všichni žadatelé musí před podáním Žádosti o poskytnutí dotace provést svoji registraci prostřednictvím formuláře zveřejněného na úřední desce způsobem umožňujícím dálkový přístup, a to ve lhůtě od..06 do v rámci prvního kola registrace. Druhé kolo registrace proběhne od do Registraci je nutné provést před zahájením dotovaných prací... PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ O DOTACI:

2 Žádost o poskytnutí dotace lze podat až po provedení dotovaných prací. Žadatel může předložit na základě provedené registrace Žádost o poskytnutí dotace průběžně od 5..06/ v případě druhého kola od , nejpozději však do do 5:00 hodin. V případě dotačního titulu u podporovaných aktivit Přirozená obnova lesů a Zajištění lesních porostů v zákonné lhůtě lze Žádost předložit nejpozději do do 5:00 hodin. V této lhůtě je nutné Žádost o poskytnutí dotace doručit na adresu: Zlínský kraj, Krajský úřad Zlínského kraje, Odbor životního prostředí a zemědělství, třída T. ati, Zlín. Žádosti o poskytnutí dotace doručené po termínu či doručené na jiné adresy nebudou otevřeny a budou vyřazeny z hodnocení z důvodu nesplnění podmínek nastavených Programem. Vyřazené žádosti budou archivovány. 3. ÚČEL, NA KTERÝ MOHOU ÝT FINANČNÍ PROSTŘEDKY V PROGRAMU POSKYTNUTY 3.. TYP AKTIVIT: Program bude realizován ve dotačních titulech: Dotační titul Obnova, zajištění a výchova lesních porostů Dotační titul D Ekologické a k přírodě šetrné technologie 3.. PODPOROVANÁ OPATŘENÍ (AKTIVITY): Podporované aktivity Programu v rámci dotačního titulu Obnova, zajištění a výchova lesních porostů: a) přirozená obnova lesů b) umělá obnova lesů sadbou první c) umělá obnova lesů sadbou opakovaná d) zajištění lesních porostů v zákonné lhůtě e) přeměna porostů s nevhodnou nebo náhradní dřevinnou skladbou, rekonstrukce po škodách zvěři a po škodách způsobených abiotickými činiteli f) výchova lesních porostů do 40 let skutečného věku porostu (prořezávky a předmýtní úmyslná těžba) Podporované aktivity Programu v rámci dotačního titulu D Ekologické a k přírodě šetrné technologie: a) vyklizování nebo přibližování dříví lanovkou v lesním porostu c) přibližování dříví sortimentní metodou na odvozní místo bez vlečení dřeva po zemském povrchu stroji s celkovou hmotností do tun d) likvidace klestu štěpkováním nebo drcením před obnovou lesa s rozptýlením hmoty 4. FINANČNÍ RÁMEC PROGRAMU 4.. CELKOVÁ ČÁSTKA VYČLENĚNÁ NA REALIZACI PROGRAMU: Celková částka určená pro Program je 5 mil. Kč. 4.. FORMA PODPORY: Dotace 4.3. MINIMÁLNÍ A MAXIMÁLNÍ VÝŠE DOTACE: Minimální výše dotace činí na projekt:.000 Kč. Maximální výše dotace činí na projekt: Kč MAXIMÁLNÍ MÍRA DOTACE Z ROZPOČTU ZLÍNSKÉHO KRAJE:

3 Maximální míra dotace činí 0% z celkových skutečných způsobilých výdajů na podporovaná opatření. 5. KRITÉRIA PŘIJATELNOSTI ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ DOTACE 5.. OKRUH ZPŮSOILÝCH ŽADATELŮ O DOTACI: Žadatelem o dotaci v Programu v rámci dotačního titulu a D jsou: vlastníci lesa nebo osoby, na které se podle zvláštního právního předpisu vztahují práva a povinnosti vlastníka lesa v případě, kdy je pozemek ve spoluvlastnictví více osob, je žadatelem o dotaci vždy osoba, která: i. má většinový spoluvlastnický podíl, nebo ii. je zmocněna písemnou ověřenou plnou mocí dalšími spoluvlastníky, kteří mají spolu se žadatelem na pozemku většinový podíl počítaný podle velikosti podílů. Podmínky způsobilosti žadatele: Aby žadatelé mohli získat dotaci, musí splňovat další podmínky, a to: registrace žadatele před zahájením prací žadatel nesmí být podnikem v obtížích ve smyslu Sdělení Komise 04/C 49/0 Pokyny pro státní podporu na záchranu a restrukturalizaci nefinančních podniků v obtížích (zveřejněno v Úředním věstníku C 49/, ) (dále jen podnik v obtížích ). Žádost žadatele, jehož čestné prohlášení, že není podnikem v obtížích, se ukáže nepravdivým, bude zamítnuta. Pokud se žadatel stane podnikem v obtížích po odevzdání Žádosti o poskytnutí dotace, nebude jeho Žádost o poskytnutí dotace příslušnému orgánu kraje předložena a bude zamítnuta. být přímo odpovědní za realizaci projektu, nepůsobit jako prostředník mít stabilní a dostatečné zdroje financování hospodařit v souladu s právními předpisy upravujícími hospodaření v lesích 5.. ZPŮSOILOST PROJEKTU: Dotační titul Obnova, zajištění a výchova lesních porostů: Dotace na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů může být poskytnuta za předpokladu zařazení lesů: do skupiny souboru lesních typů dle tabulky Zařazení souborů lesních typů do skupin (viz čl. 7..) do kategorie lesů ochranných 3 (lesy ochranné) do kategorie lesů zvláštního určení 4. Dotační titul D Ekologické a k přírodě šetrné technologie: Podmínkou pro získání dotace je, aby žadatel na sebe dobrovolně vzal závazek, že bude uvedené technologie používat po dobu 5 let. Velikost projektu: Neexistuje žádné omezení týkající se celkových způsobilých výdajů projektu. Počet návrhů na žadatele: Počet Žádostí o poskytnutí dotace na jednoho žadatele není omezen. Žadatel není oprávněn žádat o dotaci, pokud již na účel uvedený v Žádosti o poskytnutí dotace obdržel jinou podporu z veřejných zdrojů či z fondů Evropské unie. Územní vymezení projektu: Aktivity projektu musí být realizovány na území Zlínského kraje. 5 odst. zákona č. 9/995 Sb., lesního zákona 5 zákona č. 9/0 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů 3 7 a 59 odst. 6 zákona č. 9/995 Sb., lesní zákon, ve znění pozdějších předpisů 4 a 59 odst. 6 zákona č. 9/995 Sb., lesní zákon, ve znění pozdějších předpisů 3

4 Trvání projektu: Žádost o poskytnutí dotace je možné předložit na základě provedené registrace průběžně od nejpozději však do 3..06, v případě Přirozené obnovy lesů a Zajištění lesních porostů v zákonné lhůtě nejpozději do Realizaci projektu je možné zahájit od..06. Nejzazší datum pro ukončení fyzické realizace projektu v rámci Programu je stanoveno ke dni podání Žádosti o poskytnutí dotace, nejpozději však do ZPŮSOILOST VÝDAJŮ PROJEKTU: Způsobilými výdaji projektu jsou veškeré výdaje související s realizací aktivit v rámci dotačních titulů. Podmínky způsobilosti výdajů projektu: Aby mohly být výdaje považovány v kontextu projektu za způsobilé, musí: být v souladu s českou legislativou, být reálné a nemohou mít podobu paušálních částek, být nezbytné pro uskutečnění projektu a musí vyhovovat zásadám zdravého finančního řízení, zvláště efektivnosti, přiměřenosti a hospodárnosti, být vynaloženy během doby realizace projektu a až od..06, být skutečně vynaloženy a zachyceny v účetnictví příjemce dotace, být prokazatelné a podložené prvotními doklady ZPŮSOILÉ VÝDAJE PROJEKTU: Výdaje související s obnovou, zajištěním a výchovou lesních porostů v Dotačním titulu a výdaje související s ekologickou a k přírodě šetrnou technologií v Dotačním titulu D, v souladu s právními předpisy upravujícími hospodaření v lesích. Dotační titul Obnova, zajištění a výchova lesních porostů: umělé obnovy sadbou první (za první sadbu jsou považovány i podsadby jedlí bělokorou, bukem lesním a javorem klenem, pokud nejsou základní dřevinou) umělé obnovy sadbou opakovanou (poloodrostkem se rozumí rostlina vypěstovaná dvojnásobným školkováním, dvojnásobným podřezáním kořenů nebo dvojnásobným přesazením do obalů, případně kombinací těchto pěstebních výkonů s případně tvarovanou nadzemní částí o výšce od 5 cm do cm. Odrostkem se rozumí rostlina vypěstovaná minimálně dvojnásobným školkováním, dvojnásobným podřezáním kořenů nebo dvojnásobným přesazením do obalů, případně kombinací těchto pěstebních výkonů s případně tvarovanou nadzemní částí o výšce od cm do 50 cm). při umělé obnově musí žadatel použít stanovištně a geneticky vhodného a výsadby schopného sadebního materiálu 5. u stromků z náletu nebo sazenice je třeba dodržení příslušných parametrů 6. výchovy lesních porostů do 40 let skutečného věku porostu (prořezávky a předmýtní úmyslná těžba) skutečným věkem porostu se rozumí jeho stáří uvedené v lesním hospodářském plánu nebo lesní hospodářské osnově s připočtením počtu let od začátku platnosti plánu, respektive osnovy do doby provedení prací, na které je požadována dotace Dotační titul D Ekologické a k přírodě šetrné technologie: podpora ekologických a k přírodě šetrných technologií, tj. vyklizování nebo přibližování dříví lanovkou, přibližování dříví strojem bez vlečení po zemi, likvidace klestu štěpkováním nebo drcením. Vše podle provedených měrných (technických) jednotek až do výše součinu měrné jednotky a stanovené sazby za měrnou jednotku podporované aktivity NEZPŮSOILÉ VÝDAJE: Dotační titul Obnova, zajištění a výchova lesních porostů: 5 vyhláška č. 9/004 Sb. a vyhláška č. 39/004 Sb. 6 příloha č. vyhlášky č. 9/004 Sb. 4

5 na ostatních stanovištích může být dotace poskytnuta pouze na obnovu a zajištění melioračními a zpevňujícími dřevinami. dotace na přirozenou obnovu se poskytují za předpokladu, že na obnovované ploše je alespoň minimální počet jedinců na hektar stanovený pro základní dřevinu 7. Za přirozenou a umělou obnovu se pro účely Programu považuje i zalesnění lesních pozemků, které jsou v plánu nebo v osnově označeny jako bezlesí. dotace na umělou obnovu lesa sadbou se poskytuje nejvýše na,3 násobek minimálního počtu jedinců na hektar stanoveného pro základní dřevinu. dotace na poloodrostky a odrostky se poskytuje pouze na dosadby nezajištěných lesních porostů do 0% obnovované plochy, u prostokořeného materiálu do 500 ks/ha redukované plochy, za předpokladu provedení mechanické ochrany proti zvěři. dotace na výchovu lesních porostů se poskytuje maximálně dvakrát za období platnosti plánu nebo osnovy. dotace na zajištění lesních porostů se neposkytuje na porosty, na něž žadatel obdržel dotaci nebo pomoc na ochranu porostů ve smyslu zvláštního právního předpisu. Dotační titul D Ekologické a k přírodě šetrné technologie: výše dotace nepřekročí vzhledem k ploše, na níž se žadatel zavazuje ekologické a šetrné technologie uplatňovat, maximální platbu dle Nařízení Evropského parlamentu a rady č.305/03, tj. 00 EUR/ha. 6. POŽADAVKY NA ZPRACOVÁNÍ REGISTRACE A ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ DOTACE 6.. ZPRACOVÁNÍ REGISTRACE ŽADATELŮ O DOTACI: Registrace musí být předložena poskytovateli dotace na registračním formuláři v písemné podobě, a jeli to možné i v elektronické podobě. Formulář registrace je zveřejněn společně s Programem na úřední desce způsobem umožňujícím dálkový přístup a na webových stránkách Zlínského kraje. Registrace musí být úplná a musí být předložena v jednom originálu. Za okamžik předložení registrace je považován den eventuálně hodina a minuta předložení písemné verze registrace. 6.. ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI: Žádost o poskytnutí dotace musí být předložena poskytovateli dotace na základě provedené registrace na formuláři Žádosti o poskytnutí dotace v písemné podobě společně se všemi povinnými přílohami a současně může být Žádost zaslána v elektronické podobě. Formulář Žádosti o poskytnutí dotace je zveřejněn společně s Programem na úřední desce způsobem umožňujícím dálkový přístup a na webových stránkách Zlínského kraje 9. Je nutné jej pečlivě vyplnit s uvedením dostatečného množství relevantních informací vztahujících se k projektu, zejména cíle, kterých má být realizací projektu dosaženo. Žádost o poskytnutí dotace musí být úplná a musí být předložena v jednom originálu. Povinné přílohy budou předloženy v jedné prosté kopii. Za okamžik předložení Žádosti o poskytnutí dotace je považován den eventuálně hodina a minuta předložení písemné verze Žádosti o poskytnutí dotace PŘÍLOHY ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ DOTACE: POVINNÉ PŘÍLOHY ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ DOTACE: Žádosti o poskytnutí dotace musí být doprovázeny prostou kopií těchto povinných příloh: doklad prokazující formální ustavení subjektu žadatele a všech jeho partnerů tj. ověřený výpis z živnostenského rejstříku, příp. jiného oprávnění k podnikání (vztahující se k projektu) u fyzické osoby podnikatele, nebo výpis z Obchodního rejstříku (výpis ze serveru provozovaného Ministerstvem spravedlnosti ČR ( nebo oficiální listina získaná z Czech POINT) nebo jiného příslušného rejstříku (ne starší než 90 dnů ode dne uzávěrky přijímání Žádostí o 7 příloha č. 5 a 6 vyhlášky č. 39/004 Sb. na webových stránkách Zlínského kraje na adrese: v sekci Dotace 9 na webových stránkách Zlínského kraje na adrese: v sekci Dotace 5

6 poskytnutí dotace) u právnické osoby, jeli tato v rejstříku vedena. V případě církevních právnických osob, nadací a nadačních fondů doklad o registraci podle příslušného zákona. U příspěvkových organizací zřizovaných územními samosprávnými celky zřizovací listinu a doklad o přidělení IČO. U spolků (občanských sdružení do 3..03) (zákon č. 9/0 Sb., občanský zákoník, v platném znění) nebo zájmových sdružení právnických osob též stanovy a doklad o zvolení či jmenování statutárního zástupce. V případě obce Výpis usnesení Zastupitelstva obce o volbě starosty, který tuto funkci ke dni podání Žádosti o poskytnutí dotace vykonává smlouvu o zřízení běžného účtu u peněžního ústavu nebo písemné potvrzení peněžního ústavu o vedení běžného účtu žadatele, u příspěvkových organizací obcí také potvrzení o čísle běžného účtu zřizovatele, na který má být dotace zaslána plná moc (v případě zastoupení na základě plné moci) nájemní smlouva, která musí obsahovat i souhlas vlastníka pozemku s poskytnutím dotace nájemci (jsouli žadatelem o dotaci osoby, na které se podle zvláštního právního předpisu vztahují práva a povinnosti vlastníka lesa) zmocnění písemnou plnou mocí s ověřenými podpisy dalších spoluvlastníků, kteří mají spolu s žadatelem na pozemku většinový podíl počítaný podle velikosti podílů potvrzení odborného lesního hospodáře, které je součástí Žádosti o poskytnutí dotace u umělé obnovy průvodní list sadebního materiálu ZPŮSO PODÁVÁNÍ REGISTRACE: Vyplněný formulář registrace je nutné vytisknout, podepsat a předložit v písemné podobě na adresu: Zlínský kraj, odbor životního prostředí a zemědělství, třída T. ati, Zlín v zalepené obálce poštou. Jeli registrace vyplněna elektronicky, je nutné ji odeslat i v elektronické podobě. V případě osobního podání registrace není požadováno její podání v zalepené obálce. Po doručení bude registrace ihned zaevidována ve spisové službě a výkonný útvar následně opatří registraci registračním číslem a datem doručení. Doručiteli těch registrací, které budou doručeny osobně, bude vydáno potvrzené a datované potvrzení o přijetí (kopie první strany registrace s datumovkou a podpisem). K opožděně doručeným registracím nebo registracím doručeným v rozporu s podmínkami Programu se nepřihlíží (např. zaslané faxem nebo e mailem či doručené na jiné adresy), povaha dokumentu neumožňuje zasílat pomocí datové schránky. Žadatel, který předložil takovou registraci, nemůže předložit Žádost o poskytnutí dotace a ztrácí nárok na poskytnutí dotace ZPŮSO PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE: Vyplněný formulář Žádosti o poskytnutí dotace je nutné vytisknout, podepsat a předložit v písemné podobě včetně všech povinných příloh na adresu: Zlínský kraj, odbor životního prostředí a zemědělství, třída T. ati, Zlín v zalepené obálce poštou. Jeli Žádost o poskytnutí dotace vyplněna elektronicky, je nutné ji odeslat i v elektronické podobě. V případě osobního podání Žádosti o poskytnutí dotace není požadováno její podání v zalepené obálce. Po doručení bude Žádost o poskytnutí dotace ihned zaevidována ve spisové službě a výkonný útvar následně opatří Žádost o poskytnutí dotace registračním číslem a datem doručení. Doručiteli těch Žádostí o poskytnutí dotace, které budou doručeny osobně, bude vydáno potvrzené a datované potvrzení o přijetí (kopie první strany Žádosti o poskytnutí dotace s datumovkou a podpisem). Opožděně doručené Žádosti či Žádosti o poskytnutí dotace zaslané v rozporu s podmínkami nastavenými Programem (např. zaslané faxem nebo em či doručené na jiné adresy) budou vyřazeny z hodnocení. Povaha dokumentu neumožňuje zasílat pomocí datové schránky NÁLEŽITOSTI OÁLKY: Na obálce musí být vyznačeno: jedinečné identifikační číslo Programu úplné jméno /název a adresa žadatele 5 odst. zákona č. 9/995 Sb., lesního zákona Příloha č. 6 vyhlášky 9/004 Sb. 6

7 7. KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE 7.. OTEVÍRÁNÍ OÁLEK, POSOUZENÍ ADMINISTRATIVNÍ SHODY A KONTROLA PŘIJATELNOSTI: Po otevření obálek se provádí posouzení administrativní shody (tzn. kompletnost dokumentace Žádosti o poskytnutí dotace a doložení všech povinných příloh) a kontrola přijatelnosti (způsobilost žadatele, způsobilost projektu a způsobilost výdajů projektu). V případě, že výkonný útvar shledá pochybnosti při posouzení administrativní shody a kontroly přijatelnosti bude žadatel vyzván o doplnění, vysvětlení. Pokud žadatel potřebné doklady, vysvětlení či vyjádření ve stanovené lhůtě nedodá, bude jeho Žádost o poskytnutí dotace z hodnotícího procesu vyřazena a nebude dále hodnocena. 7.. VYHODNOCOVACÍ TAULKA: Při hodnocení Programu je uplatněna možnost specifikace nastavení hodnotících kritérií jako finančního limitu na jednotku výstupu s uplatněním možnosti paušálního krácení dotační částky do výše maximálně 70% všem žadatelům, v případě, že splňují podmínky přijatelnosti a požadovaná suma dotace převyšuje alokovanou částku Programu. Zařazení souborů lesních typů do skupin: Skupina Soubory lesních typů 9Z, 9R, 9K, Z, Y, V, T, S, R, Q, P, N, M, K, F, A, 7Z, 7Y, 7T, 7R, 7Q, 7N, 7M, 7K, 6Z, 6Y, 6T, 6Q, 6M, 5Z, 5Y, 5R, 5M, 4Z, 4Y, 4X, 4Q, 4M, 3Z, 3Y, 3X, 3T, 3Q, 3P, 3N, 3M,. 3K, 3J, 3C, Z, X, W, T, S, Q, P, N, M, K, I, C, A, Z, X, S, Q, P, N, M, K, J, I, H, C,, A, 0Z, 0Y, 0X, 0R, 0Q, 0P, 0N, 0M, 0K, 0C. 7S, 7F, 6N, 6L, 6K, 5T, 5Q, 5N, 5K, 4N, 4K, 4C, 3R, 3I, 3A, O, T, O, G, 0O Vyhodnocovací tabulka pro dotační titul Obnova, zajištění a výchova lesních porostů: Skupina souborů lesních typů Lesy Předmět dotace a) Přirozená obnova lesů. meliorační a zpevňující dřeviny. základní dřeviny b) Umělá obnova lesů sadbou první. meliorační a zpevňující dřeviny (JD, TŘ, LP,JL,Dz, ŘK). meliorační a zpevňující dřeviny (ostatní MZD) 3. základní dřeviny Technické jednotky Kč/sazenici Kč/sazenici Kč/sazenici Dotační titul / předmět dotace a a b b b 3.. ochranné zvl. určení O U H hospodářské c) Umělá obnova lesů sadbou opakovaná. meliorační dřeviny. zpevňující dřeviny Kč/poloodrostek Kč/odrostek c c d) Zajištění lesních porostů v zákonné lhůtě. meliorační a zpevňující dřeviny. základní dřeviny e) Přeměna porostů s nevhodnou nebo náhradní dřevinnou skladbou, rekonstrukce po škodách zvěři a po škodách způsobených abiotickými činiteli d d e

8 f) Výchova lesních porostů do 40 let skutečného věku porostu. prořezávky. předmýtní úmyslná těžba f f Výše dotace se stanoví součinem sazby a množství skutečně provedených technických jednotek (např. ha, počet sazenic). Vyhodnocovací tabulka pro dotační titul D Ekologické a k přírodě šetrné technologie: Dotační ochranné zvl. určení hospodářské Předmět dotace Technické titul / jednotky předmět O U H dotace a) Vyklizování nebo přibližování dříví lanovkou v lesním porostu Kč/m 3 D a c) Přibližování dříví strojem sortimentní metodou na odvozní místo bez vlečení po zemském povrchu stroji s celkovou hmotností do tun Kč/m 3 D c d) Likvidace klestu štěpkováním nebo drcením před obnovou lesa D d s rozptýlením hmoty Výše dotace se stanoví součinem sazby a množství skutečně provedených technických jednotek (m 3, ha).. ROZHODNUTÍ ZLÍNSKÉHO KRAJE O ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ DOTACE p.č. Popis zásadních milníků realizace Programu Lhůta rozhodnutí. Rozhodnutí o poskytnutí/neposkytnutí dotace v orgánech Zlínského kraje a schválení Smlouvy (žadatelé budou o výsledku rozhodnutí orgánu Zlínského kraje o poskytnutí/neposkytnutí dotace informováni do 30 pracovních dnů od rozhodnutí a výsledky rozhodnutí orgánů kraje budou vyvěšeny na webových stránkách Zlínského kraje s uvedením důvodů nepřidělení dotace) duben 06, červen 06, září 06, listopad prosinec 06. Nejzazší datum pro ukončení realizace podpořeného projektu do Zveřejnění seznamu podpořených/nepodpořených žadatelů na webových stránkách Zlínského kraje s uvedením důvodů nepřidělení dotace. Nejpozději do pracovních dnů po rozhodnutí orgánů kraje o poskytnutí/neposkytnutí dotace 9. PODMÍNKY PRO POSKYTNUTÍ DOTACE Po rozhodnutí o poskytnutí dotace bude uzavřena veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace (dále jen Smlouva ) mezi poskytovatelem dotace a příjemcem dotace (dále jen příjemce ), která bude stanovovat konečnou výši dotace schválenou orgány kraje, sankční opatření v případě nedodržení podmínek Smlouvy, platby, kontrola a archivace, udržitelnost projektu). 9.. KONEČNÁ VÝŠE DOTACE: Poskytovatel dotace financuje v Programu Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje až 0% z celkových způsobilých realizačních nákladů v závislosti na finančních možnostech Zlínského kraje. V případě nedostatku finančních prostředků dochází k paušálnímu krácení dotační částky všem žadatelům, v případě, že splňují podmínky přijatelnosti a

9 požadovaná suma dotace převyšuje alokovanou částku Programu. Dotace je zaokrouhlena na celé koruny dolů. 9.. SANKČNÍ OPATŘENÍ: v případě porušení rozpočtové kázně bude poskytovatel dotace postupovat v souladu s ustanovením zákona č. 50/000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. poskytovatel dotace může Smlouvu vypovědět jak před proplacením, tak i po proplacení dotace. Výpovědním důvodem je porušení povinností příjemcem stanovených Smlouvou nebo obecně závaznými právními předpisy, kterého se příjemce dopustí zejména pokud: a. je podnikem v obtížích ve smyslu Sdělení Komise 04/C 49/0 Pokyny pro státní podporu na záchranu a restrukturalizaci nefinančních podniků v obtížích (zveřejněno v Úředním věstníku C 49/, ), b. svým jednáním poruší rozpočtovou kázeň dle zákona č. 50/000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, c. poruší pravidla veřejné podpory, d. je on sám, případně jako právnická osoba či některá osoba tvořící statutární orgán příjemce odsouzen/a za trestný čin, jehož skutková podstat souvisí s předmětem podnikání nebo činností příjemce, nebo pro trestný čin hospodářský, anebo trestný čin proti majetku ve smyslu zákona č. 40/009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 4/0 Sb., o trestní odpovědnosti právnických osob, ve znění pozdějších předpisů, e. bylo zahájeno insolvenční řízení podle zákona č. /006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení, ve znění pozdějších předpisů, f. příjemce uvedl nepravdivé, neúplné nebo zkreslené údaje, na které se váže uzavření Smlouvy, g. je v likvidaci, h. změní právní formu a stane se tak nezpůsobilým příjemcem pro danou oblast dotace, i. opakovaně neplní povinnosti stanovené Smlouvou, i když byl k jejich nápravě vyzván poskytovatelem PLATY A KONTROLA: PLATY: Dotace uvedená ve Smlouvě ve finančním vyjádření bude zaokrouhlena na celé koruny dolů. Dotace bude příjemci poskytnuta následujícím způsobem: Finanční prostředky budou příjemci poskytnuty dle podmínek a v termínech uvedených ve Smlouvě. Dotace bude vyplacena na základě přehledu realizovaných výdajů specifikovaných v předložené v Žádosti o poskytnutí dotace FINANČNÍ KONTROLA: příjemce je povinen umožnit poskytovateli dotace nebo jím pověřeným osobám provedení kontroly účetní (daňové) evidence, použití veřejných finančních prostředků a fyzické realizace projektu, zejména ve smyslu zákona č. 30/00 Sb., o finanční kontrole, ve znění pozdějších předpisů, mj. umožnit vstup do svých objektů a na své pozemky nebo objekty a pozemky, které využívá ke své činnosti. příjemce je povinen poskytnout potřebnou součinnost poskytovateli dotace nebo jím pověřeným osobám při kontrolách nebo monitorování řešení a realizace projektu, zejména jim poskytnout na vyžádání účetní doklady, vysvětlující informace a umožnit prohlídku na místě realizace projektu. příjemce je povinen přijímat nápravná opatření, která vzejdou z kontrol a monitorování projektu, a to v požadovaném termínu, rozsahu a kvalitě, a v souladu s zákona č. 30/00 Sb., o finanční kontrole, ve znění pozdějších předpisů, informovat o splnění nápravného opatření toho, kdo tato nápravná opatření uložil ARCHIVACE: 9

10 Příjemce je povinen zabezpečit archivaci veškeré dokumentace k projektu, včetně účetnictví o projektu po dobu let po skončení realizace Programu UDRŽITELNOST PROJEKTU: Příjemce je povinen nezcizit majetek pořízený/opravený na základě této dotace (movité, nemovité věci), nejméně po dobu 5 let od jeho nákupu. KONTAKTNÍ OSOY V průběhu lhůty pro registraci žadatelů a v průběhu lhůty pro podání Žádostí o poskytnutí dotace mohou žadatelé požadovat dodatečné informace relevantní k vypracování registrace i Žádosti o poskytnutí dotace včetně povinných příloh. Dotazy lze zasílat em na uvedené kontakty, s jasným vyznačením odvolávky na konkrétní Program. Po předchozí telefonické dohodě je možné poskytování i osobních konzultací. DOTAZY K ODORNÝM A ADMINISTRATIVNÍM ZÁLEŽITOSTEM: Ing. Marcela Strakošová, marcela.strakosova@krzlinsky.cz, tel: Ing. Pavel Kadlečík, pavel.kadlecik@krzlinsky.cz, tel: Ing. Zdeněk Florián, zdenek.florian@krzlinsky.cz, tel: RNDr. Alan Urc, vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Vyvěšeno: Příjem Registrace žadatelů zahájen Příjem Žádostí o poskytnutí dotace zahájen: od Sejmuto:

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE Zlínský kraj, IČ70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín PROGRAM Název: Na rok: Program ke stabilizaci vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném nebo nepřetržitém provozu ve Zlínském

Více

INFORMACE PRO ŽADATELE

INFORMACE PRO ŽADATELE INFORMACE PRO ŽADATELE Karlovarský kraj PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ NA HOSPODAŘENÍ V LESÍCH Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ (ve znění dodatků)

Více

Pravidla pro poskytování finanční podpory na hospodaření v lesích v Jihomoravském kraji 2013-2019

Pravidla pro poskytování finanční podpory na hospodaření v lesích v Jihomoravském kraji 2013-2019 Pravidla pro poskytování finanční podpory na hospodaření v lesích v Jihomoravském kraji 0309 Pravidla pro poskytování finanční podpory na hospodaření v lesích v Jihomoravském kraji 0309 Zastupitelstvo

Více

INFORMACE PRO ŽADATELE

INFORMACE PRO ŽADATELE INFORMACE PRO ŽADATELE Karlovarský kraj PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA HOSPODAŘENÍ V LESÍCH Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ (úplné znění, jak vyplývá ze změn

Více

Ú P L N É Z N Ě N Í P R Á V N Í H O P Ř E D P I S U K

Ú P L N É Z N Ě N Í P R Á V N Í H O P Ř E D P I S U K Nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti, ve znění nařízení vlády č. 308/2014 Sb., kterým

Více

Název prezentace. Zásady pro poskytování finančních příspěvků. Moravskoslezského kraje. Ing. David Mlčoch, Ing. Anna Bulová

Název prezentace. Zásady pro poskytování finančních příspěvků. Moravskoslezského kraje. Ing. David Mlčoch, Ing. Anna Bulová Zásady pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2012 z rozpočtu Moravskoslezského kraje Ing. David Mlčoch, Ing. Anna Bulová odbor životního prostředí a zemědělství Vývoj požadavků

Více

Ú P L N É Z N Ě N Í P R Á V N Í H O P Ř E D P I S U K ( s e z a h r n u t í m z m ě n ú č i n n ý c h o d 1. 9.

Ú P L N É Z N Ě N Í P R Á V N Í H O P Ř E D P I S U K ( s e z a h r n u t í m z m ě n ú č i n n ý c h o d 1. 9. Nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti, ve znění nařízení vlády č. 308/2014 Sb., kterým

Více

62 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů. 2)

62 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů. 2) Zásady pro poskytování finančních podpor na hospodaření v lesích z rozpočtu Pardubického kraje a způsob kontroly jejich využití pro roky 2014 až 2020 změna č. 1 ke dni 30. 6. 2015 Finanční podpora na hospodaření

Více

Ú P L N É Z N Ě N Í P R Á V N Í H O P Ř E D P I S U K ( s e z a h r n u t í m i z m ě n ú č i n n ý c h o d 1. 9.

Ú P L N É Z N Ě N Í P R Á V N Í H O P Ř E D P I S U K ( s e z a h r n u t í m i z m ě n ú č i n n ý c h o d 1. 9. Nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti, ve znění nařízení vlády č. 308/2014 Sb., kterým

Více

PROGRAM SPORTOVCI ZAŘAZENÍ DO REPREZENTACE ČR VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY

PROGRAM SPORTOVCI ZAŘAZENÍ DO REPREZENTACE ČR VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY Zlínský kraj, IČ 70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín Název: Identifikační číslo: MaS02-16 V roce: 2016 PROGRAM SPORTOVCI ZAŘAZENÍ DO REPREZENTACE ČR VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY

Více

ÚPL N É Z N Ě N Í P R Á V N Í H O P Ř E D P I S U K

ÚPL N É Z N Ě N Í P R Á V N Í H O P Ř E D P I S U K Nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti, ve znění nařízení vlády č. 308/2014 Sb., kterým

Více

Ú P L N É Z N Ě N Í P R Á V N Í H O P Ř E D P I S U K

Ú P L N É Z N Ě N Í P R Á V N Í H O P Ř E D P I S U K Nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti, ve znění nařízení vlády č. 308/2014 Sb., kterým

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 13 Rozeslána dne 28. února 2014 Cena Kč 90, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 13 Rozeslána dne 28. února 2014 Cena Kč 90, O B S A H : Ročník 2014 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 13 Rozeslána dne 28. února 2014 Cena Kč 90, O B S A H : 29. Nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 75/2007 Sb., o podmínkách poskytování plateb

Více

Usnesení č. 16/ Příloha č. 1 Strana 1 Počet stran přílohy: 26

Usnesení č. 16/ Příloha č. 1 Strana 1 Počet stran přílohy: 26 Usnesení č. 16/1383 Příloha č. 1 Strana 1 Zásady pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2007 z rozpočtu Moravskoslezského kraje a způsobu kontroly jejich využití Článek I.

Více

PROGRAM: Podpora výstavby rodinných domů v Koryčanech v roce 2018

PROGRAM: Podpora výstavby rodinných domů v Koryčanech v roce 2018 Město Koryčany, IČ 00287334, Náměstí 401, 76805 Koryčany PROGRAM: Podpora výstavby rodinných domů v Koryčanech v roce 2018 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY (dále jen Výzva ) 1. CÍLE PROGRAMU

Více

JIHOČESKÝ KRAJ. ČÍSLO: SM/23/ZK ZMĚNA Č. : 7 PLATNÁ OD: 1.1. 2010 ROZSAH PŮSOBNOSTI: území Jihočeského kraje

JIHOČESKÝ KRAJ. ČÍSLO: SM/23/ZK ZMĚNA Č. : 7 PLATNÁ OD: 1.1. 2010 ROZSAH PŮSOBNOSTI: území Jihočeského kraje JIHOČESKÝ KRAJ NÁZEV: Pravidla poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích Jihočeským krajem na období 007013 (notifikováno u EK pod č. N 563/06) ČÍSLO: SM/3/ZK ZMĚNA Č. : 7 PLATNÁ OD: 1.1.

Více

Zásady pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2011 z rozpočtu Moravskoslezského kraje a způsobu kontroly jejich využití

Zásady pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2011 z rozpočtu Moravskoslezského kraje a způsobu kontroly jejich využití Zásady pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2011 z rozpočtu Moravskoslezského kraje a způsobu kontroly jejich využití Ing. Bc. David Mlčoch, Ing. Anna Bulová odbor životního

Více

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE Zlínský kraj, IČ70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín PROGRAM Název: Identifikační číslo: JEDNORÁZOVÉ AKCE V OBLASTI MLÁDEŽE A SPORTU MaS01-17 Na rok: 2017 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ

Více

Žádost o poskytnutí příspěvku dle dotačního programu

Žádost o poskytnutí příspěvku dle dotačního programu Žádost o poskytnutí příspěvku dle dotačního programu Příloha č. 1 Poskytování příspěvků na podporu hospodaření v lesích v Moravskoslezském kraji pro rok 2013 OBECNÁ ČÁST Podací místo Reg. číslo Otisk razítka

Více

Podmínky dotačního programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom - rok

Podmínky dotačního programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom - rok Podmínky dotačního programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom - rok 2017-2019 článek I. Název programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom rok

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 13 Rozeslána dne 28. února 2014 Cena Kč 90, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 13 Rozeslána dne 28. února 2014 Cena Kč 90, O B S A H : Ročník 2014 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 13 Rozeslána dne 28. února 2014 Cena Kč 90, O B S A H : 29. Nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 75/2007 Sb., o podmínkách poskytování plateb

Více

PROGRAM ČINNOST A ROZVOJ MLÁDEŽNICKÉHO SPORTU VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY

PROGRAM ČINNOST A ROZVOJ MLÁDEŽNICKÉHO SPORTU VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY Zlínský kraj, IČ 70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín Název: Identifikační číslo: MaS03-16 V roce: 2016 PROGRAM ČINNOST A ROZVOJ MLÁDEŽNICKÉHO SPORTU VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY

Více

JIHOČESKÝ KRAJ. ČÍSLO: SM/23/ZK ZMĚNA Č.: 11 PLATNÁ OD: ROZSAH PŮSOBNOSTI: území Jihočeského kraje

JIHOČESKÝ KRAJ. ČÍSLO: SM/23/ZK ZMĚNA Č.: 11 PLATNÁ OD: ROZSAH PŮSOBNOSTI: území Jihočeského kraje JIHOČESKÝ KRAJ NÁZEV: Pravidla poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích Jihočeským krajem na období 01400 (notifikováno u EK pod č. SA.36748 (013/N) ČÍSLO: SM/3/ZK ZMĚNA Č.: 11 PLATNÁ OD:

Více

Dotační program Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji 2019

Dotační program Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji 2019 Příloha č. 1 Dotační program Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji 2019 Zastupitelstvo Ústeckého kraje usnesením č. 023/19Z/2019 ze dne 29. 4. 2019 vyhlašuje dotační program dle 10 c) zákona

Více

Zásady pro poskytování finančních podpor na hospodaření v lesích z rozpočtu Pardubického kraje a způsobu kontroly jejich využití

Zásady pro poskytování finančních podpor na hospodaření v lesích z rozpočtu Pardubického kraje a způsobu kontroly jejich využití Zásady pro poskytování finančních podpor na hospodaření v lesích z rozpočtu Pardubického kraje a způsobu kontroly jejich využití 1. Obecné podmínky (1) Podle těchto Zásad pro poskytování finančních podpor

Více

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE Zlínský kraj, IČ7089130, Třída Tomáše Bati 1, 761 90 Zlín PROGRAM Název: PODPORA VODOHOSPODÁŘSKÉ INFRASTRUKTURY Identifikační číslo: RP01-16- V roce: 016 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

Více

Příloha č. 9 k zákonu č.../2008 Sb.

Příloha č. 9 k zákonu č.../2008 Sb. 56 Příloha č. 9 k zákonu č.../2008 Sb. Závazná pravidla poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2009 a způsobu kontroly jejich využití [podle 46 odst. 5 zákona č. 289/1995 Sb.,

Více

PROGRAM PODPORA VČELAŘSTVÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

PROGRAM PODPORA VČELAŘSTVÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE Příloha č. 1073-16-P01 Zlínský kraj, IČ70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín Název: Identifikační číslo: PROGRAM PODPORA VČELAŘSTVÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI RP08-17 Na rok: 2017 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ

Více

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. NÁZEV: Pravidla poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2006

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. NÁZEV: Pravidla poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2006 JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE NÁZEV: Pravidla poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2006 ČÍSLO: SM/23/ZK (ev.č. 07/06) ZMĚNA Č. : 4 PLATNÁ OD: 7. 3. 2006 ROZSAH PŮSONOSTI: území Jihočeského

Více

Královéhradecký kraj

Královéhradecký kraj Královéhradecký kraj Závazná pravidla Královéhradeckého kraje pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a způsobu kontroly jejich využití v roce 2015 Obsah: Část I. - Obecné podmínky.

Více

Zásady. Zastupitelstva Kraje Vysočina. pro poskytování dotací na hospodaření v lesích. ze dne

Zásady. Zastupitelstva Kraje Vysočina. pro poskytování dotací na hospodaření v lesích. ze dne ZK-04-2018-87, př. 1 Počet stran: 31 Zastupitelstvo Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na hospodaření v lesích ze dne 19. 6. 2018 č. 08/18 1 Čl. 1 Úvodní ustanovení

Více

FOND VYSOČINY. HOSPODAŘENÍ V LESÍCH 2019 Program na podporu trvale udržitelného hospodaření v lesích

FOND VYSOČINY. HOSPODAŘENÍ V LESÍCH 2019 Program na podporu trvale udržitelného hospodaření v lesích FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: HOSPODAŘENÍ V LESÍCH 2019 Program na podporu trvale udržitelného hospodaření v lesích

Více

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE Zlínský kraj, IČ 70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín PROGRAM Název: Identifikační číslo: JEDNORÁZOVÉ PROJEKTY V OBLASTI MLÁDEŽE A SPORTU MaS01-18 Na rok: 2018 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ

Více

mezi: II. Splatnost peněžních prostředků

mezi: II. Splatnost peněžních prostředků Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace z rozpočtu obce Střítež nad Bečvou číslo: 1/2016 (uzavřená dle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů a dle

Více

PROGRAM NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE VE ZLÍNSKÉM KRAJI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY

PROGRAM NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE VE ZLÍNSKÉM KRAJI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY Zlínský kraj, IČ 70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín Název: Identifikační číslo: MaS04-16 V roce: 2016 PROGRAM NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE VE ZLÍNSKÉM KRAJI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ

Více

VOLNÝ ČAS Sledovaný záměr: Zajištění spolufinancování rozvoje volnočasových aktivit dětí a mládeže v regionu.

VOLNÝ ČAS Sledovaný záměr: Zajištění spolufinancování rozvoje volnočasových aktivit dětí a mládeže v regionu. VOLNÝ ČAS 2018 Ústecký kraj (dále také Kraj ) na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 052/9Z/2017 ze dne 11. 12. 2017 vyhlašuje dotační program Volný čas 2018. Program se řídí Zásadami pro

Více

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 Název dotačního programu Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 (dále jen Protidrogový

Více

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby malý dotační program

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby malý dotační program Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2018 - malý dotační program Název dotačního programu Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2018 - malý dotační program (dále jen Malý program

Více

Stát podporuje hospodaření v lesích finančními příspěvky na základě 46 odst. 5 zákona č. 289/1995 Sb., o lesích.

Stát podporuje hospodaření v lesích finančními příspěvky na základě 46 odst. 5 zákona č. 289/1995 Sb., o lesích. Stát podporuje hospodaření v lesích finančními příspěvky na základě 46 odst. 5 zákona č. 289/1995 Sb., o lesích. Obecně je vymezeno jedenáct dotačních titulů, na které jsou poskytovány finanční příspěvky

Více

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE Zlínský kraj, IČ 70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín PROGRAM Název: Identifikační číslo: PODPORA SPORTU V OBCÍCH DO 2 000 OBYVATEL MaS02-18 Na rok: 2018 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu městské části

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu městské části Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu městské části Smlouva č.:2016/00322/oe-or Poskytovatel dotace: Městská část Praha 3 Sídlem: Havlíčkovo nám. 700/9, Praha 3 zastoupená: Ing. Vladislavou

Více

Dotační program Podpora vybraných služeb zdravotní péče 2019

Dotační program Podpora vybraných služeb zdravotní péče 2019 Dotační program Podpora vybraných služeb zdravotní péče 2019 1. Název dotačního programu: Podpora vybraných služeb zdravotní péče 2019 (dále jen dotační program nebo program ) Dotační program je vyhlášen

Více

III. Práva a povinnosti stran

III. Práva a povinnosti stran II. Splatnost peněžních prostředků 1. Poskytovatel poskytne příjemci dotaci podle čl. I. této smlouvy převodem na bankovní účet příjemce uvedený v záhlaví této smlouvy do 14 dnů od uzavření této smlouvy.

Více

na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. xx/xz/2017 ze dne xx.xx.2017 vyhlašuje Dotační program Sport 2018

na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. xx/xz/2017 ze dne xx.xx.2017 vyhlašuje Dotační program Sport 2018 bod 13.1 příloha 1 na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. xx/xz/2017 ze dne xx.xx.2017 vyhlašuje Dotační program Sport 2018 Program se řídí Zásadami pro poskytování dotací a návratných finančních

Více

PROGRAM PODPORA VČELAŘSTVÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

PROGRAM PODPORA VČELAŘSTVÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE Příloha č. 1144-17-P01 Zlínský kraj, IČ70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín Název: Identifikační číslo: PROGRAM PODPORA VČELAŘSTVÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI RP08-18 Na rok: 2018 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ

Více

Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizovaná Ústeckým krajem

Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizovaná Ústeckým krajem Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 Program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 (dále jen program ) je vyhlášen na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje

Více

Finanční příspěvky na hospodaření v lesích poskytované jednotlivými kraji v roce 2014

Finanční příspěvky na hospodaření v lesích poskytované jednotlivými kraji v roce 2014 Finanční příspěvky na hospodaření v lesích poskytované jednotlivými kraji v roce 2014 Vypracovala: Ing. Stanislava Postlová Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem, pobočka České Budějovice,

Více

Informace pro žadatele

Informace pro žadatele Informace pro žadatele Podprogram na podporu nestátních neziskových organizací na úseku rozvoje občanské společnosti pro rok 2013 Referenční číslo : PF06-13 1 1. Úvodní informace 1.1. Název podprogramu

Více

Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ

Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ (ve znění platném od 1. 1. 2007) 1. Cíl programu Cílem

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace z rozpočtu města Česká Skalice číslo: 320 / 2015 / FPU

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace z rozpočtu města Česká Skalice číslo: 320 / 2015 / FPU 1 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace z rozpočtu města Česká Skalice číslo: 320 / 2015 / FPU (uzavřená dle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů)

Více

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE Zlínský kraj, IČ70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín PROGRAM Název: Identifikační číslo: Podpora ekologických aktivit v kraji RP04-17 Na rok: 2017 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

Více

Metodická příručka pro žadatele o finanční příspěvky na hospodaření v lesích poskytované Ministerstvem zemědělství (platná od 1.

Metodická příručka pro žadatele o finanční příspěvky na hospodaření v lesích poskytované Ministerstvem zemědělství (platná od 1. Metodická příručka pro žadatele o finanční příspěvky na hospodaření v lesích poskytované Ministerstvem zemědělství (platná od 1. září 2017) Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření

Více

INFORMACE PRO ŽADATELE

INFORMACE PRO ŽADATELE INFORMACE PRO ŽADATELE Karlovarský kraj PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ NA HOSPODAŘENÍ V LESÍCH Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE - ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ Zastupitelstvo Karlovarského

Více

Finanční příspěvky na hospodaření v lesích

Finanční příspěvky na hospodaření v lesích Finanční příspěvky na hospodaření v lesích poskytované jednotlivými kraji v roce 2012 Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem, www.uhul.cz vypracovala: Ing. Stanislava Postlová pob. České

Více

Příloha č. 3 usnesení č. Usn RMC /2016 Rady městské části Praha 8 ze dne. 2016

Příloha č. 3 usnesení č. Usn RMC /2016 Rady městské části Praha 8 ze dne. 2016 Příloha č. 3 usnesení č. Usn RMC /2016 Rady městské části Praha 8 ze dne. 2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na..na rok 2016 (VZOR) číslo: (uzavřená

Více

Článek 1 Důvod a účel podpory

Článek 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program na rok 2017 - na účel stanovený zvláštním právním předpisem tj. na 108/2006 Sb. Správcem dotačního programu je odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Článek 1 Důvod

Více

PODPORA OCHRANY LESA V PK 2017+

PODPORA OCHRANY LESA V PK 2017+ PODPORA OCHRANY LESA V PK 2017+ Změna č. Předmět změny Usnesení Platnost od 1 Administrativní úpravy, změna udržitelnosti, 1702/18 01.04.2018 úprava přílohy č. 3 a 5 Schváleno RPK Usnesením č.: 343/17

Více

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

PROGRAM VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE Zlínský kraj, IČ70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín PROGRAM Název: Identifikační číslo: ČINNOST A ROZVOJ MLÁDEŽNICKÉHO SPORTU MaS03-17 Na rok: 2017 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

Více

Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019

Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019 Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019 1. Informace o podpoře projektů Podpora komunitního života na venkově pro území MAS Český sever je financována z Programu

Více

BESIP ZLÍNSKÉHO KRAJE

BESIP ZLÍNSKÉHO KRAJE BESIP ZLÍNSKÉHO KRAJE Zlín, 23. 1. 2019 Ing. Lenka Býčková Kdo může žádat Obce Zlínského kraje bez omezení počtu obyvatel Dále pro DT 3 příspěvkové organizace zřizované územními samosprávnými celky (mimo

Více

PROGRAM. Program na podporu akreditovaného dobrovolnictví VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

PROGRAM. Program na podporu akreditovaného dobrovolnictví VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE Zlínský kraj, IČ70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín PROGRAM Název: Identifikační číslo: Program na podporu akreditovaného dobrovolnictví RP06-19 Na rok: 2019 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ

Více

JIHOČESKÝ KRAJ. ČÍSLO: SM/23/ZK ZMĚNA Č.: 14 PLATNÁ OD: ROZSAH PŮSOBNOSTI: území Jihočeského kraje

JIHOČESKÝ KRAJ. ČÍSLO: SM/23/ZK ZMĚNA Č.: 14 PLATNÁ OD: ROZSAH PŮSOBNOSTI: území Jihočeského kraje JIHOČESKÝ KRAJ NÁZEV: Pravidla poskytování dotací na hospodaření v lesích Jihočeským krajem na období 20142020 (notifikováno u EK pod č. SA.36748 (2013/N) ČÍSLO: SM/23/ZK ZMĚNA Č.: 14 PLATNÁ OD: 17. 12.

Více

Zastupitelstvo kraje Vysočina

Zastupitelstvo kraje Vysočina Zastupitelstvo kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v kraji Vysočina pro období 007 03 z rozpočtu kraje Vysočina a způsobu kontroly

Více

DOTAČNÍ PROGRAM PODPORA MALÝCH SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ 2017

DOTAČNÍ PROGRAM PODPORA MALÝCH SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ 2017 DOTAČNÍ PROGRAM PODPORA MALÝCH SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ 2017 Podpora malých sportovních organizací 2017 NÁZEV PROGRAMU: Sportovní organizací se pro potřeby dotačního programu Podpora malých sportovních organizací

Více

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2020

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2020 Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2020 Název dotačního programu Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2020 (dále jen Protidrogový

Více

ZZ Čl. 1 Smluvní strany

ZZ Čl. 1 Smluvní strany SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE uzavřená na základě dohody smluvních stran nikoliv na úkor ochrany kterékoliv ze smluvních stran ve smyslu 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

VÝZVA DOTAČNÍ PROGRAM Podpora sportu, kultury a volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Kutná Hora pro rok 2019

VÝZVA DOTAČNÍ PROGRAM Podpora sportu, kultury a volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Kutná Hora pro rok 2019 VÝZVA DOTAČNÍ PROGRAM Podpora sportu, kultury a volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Kutná Hora pro rok 2019 Schváleno usnesením RM Kutná Hora č. 523/18 Čl. 1 Úvod 1.1 Dotační program Podpora

Více

Článek I Předmět smlouvy

Článek I Předmět smlouvy SML/MMPr/2280/2015 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu statutárního města Přerova podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve

Více

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Obec Šestajovice Husova 60 250 92 Šestajovice Směrnice č. 1 / 2015 Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Čl. 1 Základní ustanovení 1. Hlavním posláním

Více

Pravidla pro poskytování nadačních příspěvků z prostředků Nadace BESIP

Pravidla pro poskytování nadačních příspěvků z prostředků Nadace BESIP Pravidla pro poskytování nadačních příspěvků z prostředků Nadace BESIP I. Nadační příspěvek 1. Nadační příspěvek je možné poskytnout právnickým nebo fyzickým osobám (dále jen žadatelé ) pouze v souladu

Více

Dotační program PODPORA TALENTOVANÝCH MLADÝCH SPORTOVCŮ 2019

Dotační program PODPORA TALENTOVANÝCH MLADÝCH SPORTOVCŮ 2019 Dotační program PODPORA TALENTOVANÝCH MLADÝCH SPORTOVCŮ 2019 Ústecký kraj (dále také Kraj ) na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 015/18Z/2019 ze dne 4. 3. 2019 vyhlašuje dotační program

Více

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk Malý LEADER pro ORLICKO 2. 8. 2018, Žamberk Program semináře 1. Informace o podpoře projektů a zaměření podpory; Harmonogram výzvy 2. Specifikace žadatelů 3. Podporované oblasti 4. Nepodporované oblasti/nezpůsobilé

Více

Dotace do lesů a myslivosti v roce 2013

Dotace do lesů a myslivosti v roce 2013 Dotace do lesů a myslivosti v roce 2013 Datum: 5. a 6.2. 2013 Program: úvod dotační program Poskytování příspěvků na podporu hospodaření v lesích v Moravskoslezském kraji pro rok 2013 příloha č. 9 k zákonu

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný postup při poskytování dotací z

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace I. Smluvní strany 1. město Mimoň sídlo: Mírová 120, 471 24 Mimoň, Mimoň III IČ: 00260746 bankovní spojení: GE Money Bank, a.s., č. ú. 169427886/0600 grantový fond

Více

Pravidla programové dotace obce Ořechov na obnovu fasády uliční části rodinného nebo bytového domu nacházejícího se na území obce Ořechov pro rok 2019

Pravidla programové dotace obce Ořechov na obnovu fasády uliční části rodinného nebo bytového domu nacházejícího se na území obce Ořechov pro rok 2019 Pravidla programové dotace obce Ořechov na obnovu fasády uliční části rodinného nebo bytového domu nacházejícího se na území obce Ořechov pro rok 2019 Zastupitelstvo obce Ořechov na svém veřejném zasedání

Více

Informace pro Vás 2 INFORMACE

Informace pro Vás 2 INFORMACE Informace pro Vás 2 INFORMCE Přehled finančních příspěvků na hospodaření v lesích poskytovaných Ministerstvem zemědělství Ministerstvo zemědělství podle nařízení vlády poskytuje finanční příspěvky na:

Více

Neuznatelné náklady jsou: penále, pokuty, náhrady škod, úroky z úvěrů, občerstvení (popř. poskytnuté dary, pohoštění, mzdy, atd.)..

Neuznatelné náklady jsou: penále, pokuty, náhrady škod, úroky z úvěrů, občerstvení (popř. poskytnuté dary, pohoštění, mzdy, atd.).. Příloha č.1 Formální náležitosti Programů 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory oblasti města Český Krumlov v roce 20xx. 1.2. Zdůvodnění Programu Podpora oblasti (vychází ze schválených

Více

Obec Mlečice Mlečice 11, Zbiroh osoba oprávněná k podpisu smlouvy: Mgr. Václav Král CSc., starosta obce IČO:

Obec Mlečice Mlečice 11, Zbiroh osoba oprávněná k podpisu smlouvy: Mgr. Václav Král CSc., starosta obce IČO: Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ing. Václav Štekl, člen Rady Plzeňského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství IČO: 70890366 DIČ: CZ70890366 bankovní

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu v roce Název dotačního programu: Podpora začínajících včelařů v Pardubickém kraji pro rok 2017

Výzva k předkládání žádostí o podporu v roce Název dotačního programu: Podpora začínajících včelařů v Pardubickém kraji pro rok 2017 Výzva k předkládání žádostí o podporu v roce 2017 Název dotačního programu: Podpora začínajících včelařů v Pardubickém kraji pro rok 2017 Vyhlašovatel dotačního programu: Pardubický kraj Vyhlášeno usnesením

Více

PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald

PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald Číslo dokumentu: S 0116 Vydání č.: 02 Platnost od: 12. 02. 2016 Účinnost od: 01. 03. 2016 Zpracoval: Ing. Josef Paďour Dne: 10. 02. 2016 Podpis: Schválil:

Více

PROGRAM NA PODPORU OBNOVY VENKOVA RP02-19DT4. Žádost o poskytnutí dotace

PROGRAM NA PODPORU OBNOVY VENKOVA RP02-19DT4. Žádost o poskytnutí dotace Žadatel vyplňuje pouze žlutá pole! Dotační titul název: Projekty na obnovu a rozvoj znevýhodněných území Podporované aktivity Programu: Obnova obecního majetku FOND ZLÍNSKÉHO KRAJE SEKCE ROZVOJOVÉ PROGRAMY

Více

ZZ00905-09.0026. Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Účel smlouvy. Čl. 3 Závaznost návrhu

ZZ00905-09.0026. Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Účel smlouvy. Čl. 3 Závaznost návrhu KUJIP012G6G7 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE uzavřená na základě dohody smluvních stran nikoliv na úkor ochrany kterékoliv ze smluvních stran ve smyslu 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy:

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory 1/7 Město vyhlašuje dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností v oblasti sociální, na účely související s činností

Více

Zásady pro poskytování finančních podpor na hospodaření v lesích z rozpočtu Pardubického kraje a způsobu kontroly jejich využití pro roky 2019 až 2020

Zásady pro poskytování finančních podpor na hospodaření v lesích z rozpočtu Pardubického kraje a způsobu kontroly jejich využití pro roky 2019 až 2020 Příloha č. 1 Zásady pro poskytování finančních podpor na hospodaření v lesích z rozpočtu Pardubického kraje a způsobu kontroly jejich využití pro roky 2019 až 2020 Finanční podpora na hospodaření v lesích

Více

Dotační program obce Bludov na rok 2017

Dotační program obce Bludov na rok 2017 Dotační program obce Bludov na rok 2017 Úvod Zastupitelstvo obce Bludov rozhodlo vyčlenit část rozpočtových příjmů obce na rozvoj občanské společnosti v obci Bludov. Zastupitelstvo si je vědomo důležitosti

Více

PROGRAM NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE VE ZLÍNSKÉM KRAJI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

PROGRAM NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE VE ZLÍNSKÉM KRAJI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE Zlínský kraj, IČ70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín 0 Název: PROGRAM NAPLŇOVÁNÍ KONCEPCE PODPORY MLÁDEŽE VE ZLÍNSKÉM KRAJI Identifikační číslo: MaS04-17 Na rok: 2017 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ

Více

DOTAČNÍ PROGRAM. vyhlášený Městem Blansko se sídlem nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko (dále jen poskytovatel )

DOTAČNÍ PROGRAM. vyhlášený Městem Blansko se sídlem nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko (dále jen poskytovatel ) DOTAČNÍ PROGRAM Podpora poskytování sociálních služeb z prostředků Města Blansko definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů vyhlášený Městem Blansko se sídlem

Více

PROGRAM PROGRAM NA PODPORU KULTURNÍCH AKTIVIT A AKCÍ VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY

PROGRAM PROGRAM NA PODPORU KULTURNÍCH AKTIVIT A AKCÍ VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY Zlínský kraj, IČ70891320, Třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín Název: PROGRAM PROGRAM NA PODPORU KULTURNÍCH AKTIVIT A AKCÍ Identifikační číslo: KUL01-16 V roce: 2016 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ

Více

Dotační program Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji

Dotační program Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji Dotační program Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji Příloha č. 1 Zastupitelstvo Ústeckého kraje usnesením č. 016/12Z/2018 ze dne 23. 4. 2018 vyhlašuje dotační program dle 10 c) zákona

Více

Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.4 PROGRAM

Více

na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 35/2Z/2016 ze dne vyhlašuje Dotační program Sport 2017

na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 35/2Z/2016 ze dne vyhlašuje Dotační program Sport 2017 na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 35/2Z/2016 ze dne 19.12.2016 vyhlašuje Dotační program Sport 2017 Program se řídí Zásadami pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí

Více

MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 DOTAČNÍ STATUT MĚSTA TURNOV

MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 DOTAČNÍ STATUT MĚSTA TURNOV MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 DOTAČNÍ STATUT MĚSTA TURNOV 1. Preambule 1.1. Dotační statut města Turnov upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území města a potřeb jeho

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Zastupitelstvo Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Opatření Programu rozvoje kraje 4.3 Trvale udržitelný rozvoj lesního hospodářství

Více

Zásady pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2008 z rozpočtu Moravskoslezského kraje a způsobu kontroly jejich využití

Zásady pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2008 z rozpočtu Moravskoslezského kraje a způsobu kontroly jejich využití Usnesení č. 22/1862 - Příloha č. 1 Počet stran přílohy: 29 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE Zásady pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2008 z rozpočtu Moravskoslezského

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE Zásady pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2012 z rozpočtu Moravskoslezského kraje a způsobu kontroly jejich využití Schválené

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Cíl úpravy (1) Tato pravidla upravují jednotný postup pro poskytování finančních prostředků formou dotace z

Více

Smlouva o poskytnutí dotace (veřejnoprávní smlouva)

Smlouva o poskytnutí dotace (veřejnoprávní smlouva) Smlouva o poskytnutí dotace (veřejnoprávní smlouva) I. Smluvní strany Obec: HLÍNA sídlo: Hlína, ev.č.19, 664 91 Ivančice IČO: 00488135 zastoupena: starostou obce Milošem Dostalým číslo bankovního účtu:

Více

Dotační program Podpora lékařských a zdravotnických vzdělávacích akcí

Dotační program Podpora lékařských a zdravotnických vzdělávacích akcí Dotační program Podpora lékařských a zdravotnických vzdělávacích akcí 1. Název dotačního programu: Podpora lékařských a zdravotnických vzdělávacích akcí Dotační program je vyhlášen na základě usnesení

Více