Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových"

Transkript

1 Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových Strana I (celkem 6)

2 I. Úvodní ustanovení 1. Město Stráž pod Ralskem podporuje kulturní, sportovní, společenské a volnočasové aktivity (dále jen aktivity) provozované právnickými a fyzickými osobami působícími na území Stráže pod Ralskem. 2. Město Stráž pod Ralskem poskytuje na aktivity finanční prostředky prostřednictvím grantů. 3. Město Stráž pod Ralskem podporuje aktivity dětí a mládeže a seniorů možností bezplatného využívání sportovišť v majetku města, která jsou provozována jeho příspěvkovými organizacemi. II. Žadatelé 1. Žadatelem podpory může být právnická nebo fyzická osoba působící na území Stráže pod Ralskem a provozující pravidelně aktivity (dále jen žadatel o grant). 2. Okruh žadatelů o grant je upřesněn v podmínkách jednotlivých grantů. III. Granty Město poskytuje finanční prostředky v rámci následujících třech grantů: a) Provozní příspěvek. b) Podpora jednorázových akcí na území Stráže pod Ralskem. c) Stráž v pohybu. 1. Město Stráž pod Ralskem poskytuje: IV. Provozní příspěvek a) jednorázový provozní příspěvek ve výši 5 000,- Kč žadateli o grant, u kterého je zaregistrováno 5-10 dětí, bez ohledu na počet provozovaných pravidelných aktivit, b) jednorázový provozní příspěvek ve výši ,- Kč žadateli o grant, u kterého je zaregistrováno dětí, bez ohledu na počet provozovaných pravidelných aktivit, c) jednorázový provozní příspěvek ve výši ,- Kč žadateli o grant, u kterého je zaregistrováno 20 a více dětí, bez ohledu na počet provozovaných pravidelných aktivit, d) na pravidelnou aktivitu nestátním neziskovým občanským sdružením, které neprovozují pravidelnou aktivitu dětí a mládeže, ale aktivně působí na území města, t.j. min. jednou v roce pořádají pro občany města společenskou akci, a svou činností tak přispívají kjeho společenskému rozvoji jednorázový příspěvek 5000,- Kč. 2. Za pravidelnou aktivitu se považuje činnost žadatele o grant, který provozuje pravidelnou (tzn. min. 1 x týdně ve školním roce) aktivitu dětí a mládeže nebo činnost, která souvisí s rozvojem města, případně s rozvojem kulturních, sportovních, společenských a volnočasových aktivit občanů města. Strana 2 (celkem 6)

3 3. Grant je uplatňován předložením "Žádosti o provozní příspěvek" (příloha č. 1). Žadatel o grant odevzdá žádost o provozní příspěvek na podatelnu Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem na následující rok, v termínu do 15. prosince běžného roku. Pro rok 2012 se stanovuje termín pro podání žádosti o provozní příspěvek do 31. ledna Žadatel o grant provozující pravidelnou aktivitu dětí a mládeže, která vznikne do běžného roku a podá na podatelnu Městského úřadu žádost o provozní příspěvek do běžného roku, má nárok na jednu polovinu provozního příspěvku. 5. Provozní příspěvek vyplatí žadateli o grant po předložení žádosti o provozní příspěvek finanční odbor městského úřadu (dále jen finanční odbor): a) průběžně během roku na základě předložených účetních dokladů, b) zálohou na začátku roku, která musí být vyúčtována nejpozději do v roce, ve kterém byla záloha poskytnuta. 6. Seznam žadatelů o grant, kterým byl provozní příspěvek vyplacen zveřejní finanční odbor na webových stránkách města. Seznam bude průběžně aktualizován. 7. Výplata provozního příspěvku bude provedena finančním odborem v roce, ve kterém aktivita probíhá, tedy v následujícím roce po podání žádosti o provozní příspěvek. Výplata provozního příspěvku žadateli o grant, který o výplatu požádal v průběhu roku bude vyplacena finančním odborem v roce podání žádosti o provozní příspěvek. 8. Provozní příspěvek nevyžaduje spoluúčast žadatele o grant. 9. Poskytovatel požaduje jednorázovou podporu vyúčtovat nejpozději do 15. prosince roku, ve kterém byl provozní příspěvek čerpán. Originály účetních dokladů budou předloženy finančnímu odboru. Vedoucí finančního odboru nebo jím pověřený zaměstnanec ověří předložené originály dokladů (např. faktury, účtenky, paragony, výdajové pokladní doklady) včetně výpisu z účtu prokazující úhradu jednotlivých faktur a označí je razítkem GRANT MĚSTA. Tomuto označení podléhají doklady pouze do výše přiděleného grantu. Oprávněnost čerpání finančních prostředků potvrdí zaměstnanec finančního odboru datem a svým podpisem. Kopie předložených dokladů budou uloženy na finančním odboru. Zálohové faktury, směnky, úvěrové smlouvy ajim podobné doklady se nepovažují pro účely vyúčtování provozního příspěvku za účetní doklad. 10. Žadatel o grant předloží nejpozději do 15. ledna následujícího roku po skončení roku, na který byl čerpán provozní příspěvek, na podatelnu městského úřadu "Zprávu o činnosti" (dále jen zpráva, příloha č. 2). 11. V případě, že nebudou dodrženy podmínky poskytnutí provozního příspěvku, musí být provozní příspěvek nejpozději do 30 dní po skončení běžného roku, ve kterém byl vyplacen, žadatelem o grant v plném rozsahu vrácen. V. Podpora jednorázových akcí na území Stráže pod Ralskem 1. Grant je určen pro pořadatele jednorázových akcí na území Města Stráže pod Ralskem. 2. Grant je poskytován na základě Žádosti o poskytnutí finančních prostředků (příloha č. 3, dále jen žádost o grant na akci). Strana 3 (celkem 6)

4 3. Jednorázovou akcí se rozumí jednodenní několikadenní akce pořádané ve Stráži pod Ralskem. 4. Grant je vyhlašován jednou či vícekrát ročně. 5. Rada města jako vyhlašovatel grantu upřesní pravidla čerpání finančních prostředků a stanoví podmínky poskytnutí grantu: spoluúčast žadatele, maximální, popř. minimální požadovaná částka dotace, datum odevzdání a vyhodnocení grantu. 6. O přidělení grantu rozhoduje Zastupitelstvo města na základě doporučení Rady města. Návrh na přidělení grantu připraví pracovní skupina, která bude jmenována Radou města z řad občanů města. 7. Zastupitelstvo města může přiznat celou požadovanou částku nebo její část. 8. Akce, na kterou je grant čerpán, nesmí být výdělečná a na pokrytí výdajů musí být přednostně použity příjmy akce (vstupné, startovné, účastnický poplatek apod.). V případě, že by výše grantu a příjmy převýšily výdaje, bude při vyúčtování grant krácen o přebytek. 9. Finanční odbor zveřejní výzvu pro přidělení grantů "Podpora jednorázových akcí na území Stráže pod Ralskem" nebo "Stráž v pohybu" na daný rok. 1o. Finanční odbor zveřejní informace o přidělení grantu Zastupitelstvem města do 10 dnů od rozhodnutí o přidělení grantu. 11. O proplacení přidělené částky či její části zasílá žadatel o grant finančnímu odboru "Závěrečné vyúčtování a závěrečnou zprávu" (příloha č. 4, dále jen závěrečná zpráva). Vedoucí finančního odboru, nebo jím pověřený zaměstnanec, na základě předložené závěrečné zprávy ověří správnost vyúčtování a to tak, že originály předložených dokladů (např. faktury, účtenky, paragony, výdajové pokladní doklady) včetně výpisu z účtu prokazující úhradu jednotlivých faktur označí razítkem GRANT MĚSTA. Tomuto označení podléhají doklady pouze do výše přiděleného grantu. Na závěrečné zprávě potvrdí oprávněnost čerpání finančních prostředků datem a svým podpisem. Kopie těchto dokladů budou přílohou závěrečné zprávy. Zálohové faktury, směnky, úvěrové smlouvy ajim podobné doklady se nepovažují za podklad k závěrečnému vyúčtování. 11. Závěrečné zprávy jsou předkládány finančnímu odboru nejpozději do 30 dnů po ukončení akce. Akce probíhající v prosinci daného roku pak nejpozději poslední pracovní den běžného roku. VI. Stráž v pohybu 1. Grant je určen pro pořádání jednorázových akcí, které se konají mimo město a pouze pro občany, kteří mají trvalé bydliště ve Stráži pod Ralskem. 2. Obvykle je stanovena min. 50 % spoluúčast žadatele o podporu. Strana 4 (celkem 6)

5 3. Ostatní podmínky jsou shodné s grantem dle bodu V. VII. Bezplatné využívání sportovišť volnočasovými aktivitami dětí a mládeže a seniory 1. Bezplatně mohou využívat sportoviště v majetku města, která jsou provozována jeho příspěvkovými organizacemi, žadatelé o grant, kteří organizují pravidelné aktivity dětí a mládeže. 2. Bezplatně mohou využívat sportoviště v majetku města, která jsou provozována jeho příspěvkovými organizacemi senioři. 3. Bezplatně mohou být používána tato sportoviště: školní hřiště provozované příspěvkovou organizací ZŠ a MŠ Stráž pod Ralskem, bazén s tělocvičnami, vodní lyžařský vlek, krytá hala a kurty provozované příspěvkovou organizací PANDA SPORT. 4. Město Stráž pod Ralskem poskytuje žadatelům o provozní příspěvek podle či. IV, odst. 1 písmo a) - c) a seniorům, zdarma 2 hodiny týdně ve sportovních zařízení uvedených v čl. VII, odst Bezplatné využívání sportovišť v majetku města nemá přednost před komerčním využíváním sportovišť, tj. přednost využívání sportovišť má placené využití sportovišť. 6. Evidenci o bezplatném využívání všech sportovišť uvedených v čl. VII, odst. 3 povede příspěvková organizace PANDA SPORT na základě předložených žádostí o provozní příspěvek, které budou v kopii předány příspěvkové organizaci finančním odborem do běžného roku. VII. Společná ujednání 1. Dle těchto pravidel nemůže být poskytnut grant příspěvkovým organizacím města. 2. Grant města nesmí být použit na nákup alkoholických nápojů a cigaret, případně jiného nevhodného zboží. Dále na mzdy zaměstnanců, ostatní osobní náklady, na nevyrovnané závazky z předcházejících období, leasing, úhradu úroků z úvěrů a půjček, platby pokut a penále, nákup věcí osobní spotřeby, které nesouvisejí s posláním akce. 3. Finanční prostředky jsou určeny pro děti a mládež ve věku od 3 do 19 let. 4. Senioremje občan města, který dosáhl věku 65 let a více. 5. Na grant je možné vyplatit zálohu do výše schválené dotace. O vyplacení zálohy musí žadatel požádat vedoucího finančního odboru. 6. Žadatelé o grant, kterým byly vyplaceny finanční prostředky na základě těchto pravidel pro přidělení grantu jsou povinni zveřejnit ve zpravodaji VARTA: a) informace o pořádaných akcích, na které města poskytlo grant podle čl. III, písmo b) a c), b) zkrácenou verzi zprávy o činnosti aktivity (dle přílohy č. 2). 7. V případě nepředložení závěrečné zprávy do 30 dnů po ukončení akce, neinformování ve zpravodaji VARTA nebo při jiném porušení těchto pravidel je žadatel povinen dotaci či její Strana 5 (celkem 6)

6 vyplacenou zálohu vrátit. Za kontrolu plnění podmínek uvedených v tomto bodě zodpovídá vedoucí finančního odboru, nebo jím pověřený zaměstnanec finančního odboru. 8. V případě nečerpání finančních prostředků (např. zrušení akce, nesplnění podmínek spoluúčasti aj.) je povinen žadatel tuto skutečnost oznámit finančnímu odboru do 30 dní od zjištění výše uvedených skutečností. 9. Na přidělení prostředků z jakéhokoliv grantu není právní nárok. 10. Rada města si vyhrazuje právo výkladu jednotlivých ustanovení těchto pravidel a také rozhodnout o výjimkách z těchto pravidel. 11. Tato pravidla ruší "Pravidla pro poskytování příspěvku na kulturní, sportovní, společenské akce a dětské aktivity z rozpočtu města Stráž pod Ralskem", schválená Radou města dne , usnesením č. R/395/ Tato pravidla byla schválena Radou města dne 30. listopadu 2011 usnesením R/461/2011 a doplněna Radou města dne 18. ledna 2012 usnesením R/33/ Tato pravidla nabývají účinnosti dnem 1. ledna ~ěsto,11jlj ;hl... -If.. Inf}tJitka Urbánková mjstostarostka města Strana 6 (celkem 6)

Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových

Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových aktivit z rozpočtu Města Stráž pod Ralskern Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových Strana 1 (celkem 5) I. Úvodní ustanovení 1. Pro podporu kulturních,

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

Město Rokytnice nad Jizerou

Město Rokytnice nad Jizerou Město Rokytnice nad Jizerou ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ (GRANTŮ) Z ROZPOČTU MĚSTA ROKYTNICE NAD JIZEROU na kulturní a sportovní akce, volnočasové aktivity, vzdělávání, činnost zájmových

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice

Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice Obec Sopotnice Sopotnice 273 561 15 Sopotnice Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice I. Úvodní ustanovení 1. Tyto zásady upravují jednotný procesní postup a podmínky poskytování

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele čl. I Úvod 1. Tento program je výzvou k podávání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kadaně na

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

Smlouva o poskytnutí peněžních prostředků poskytnutých z rozpočtu obce Janov nad Nisou kapitoly 3419. číslo smlouvy... I.

Smlouva o poskytnutí peněžních prostředků poskytnutých z rozpočtu obce Janov nad Nisou kapitoly 3419. číslo smlouvy... I. Smlouva o poskytnutí peněžních prostředků poskytnutých z rozpočtu obce Janov nad Nisou kapitoly 3419 číslo smlouvy..... I. Smluvní strany Obec Janov nad Nisou se sídlem: Janov nad Nisou č. p. 520 468 11,

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0080/2018 Rady Městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost Příloha usnesení č. Usn RMC 0079/2018 Rady městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé

Více

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Zastupitelstvo města Toužim se usneslo na těchto pravidlech pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim (dále jen Pravidla

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží ke stanovení podmínek pro

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa

Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa na rok 2015 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 109.21.10 Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 v rámci V. programu Podpora MČ v sociální oblasti

Více

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 101.01.09 Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, 143 12 Praha 4 vyhlašuje výběrové řízení na podporu projektů v sociální oblasti pro rok 2010 v souladu

Více

Programy města Sezimovo Ústí v roce 2019 Základní informace

Programy města Sezimovo Ústí v roce 2019 Základní informace Programy města Sezimovo Ústí v roce 2019 Základní informace Město Sezimovo Ústí rozhodnutím Rady města Sezimovo Ústí ze dne 14. 1. 2019 zřizuje v roce 2019 tyto programy: Program Sport a tělovýchova Program

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost Příloha usnesení č. Usn RMC 0126/2016 Rady Městské části Praha 8 ze dne 2. 3. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé

Více

Obec Chodský Újezd,Chodský Újezd 71, zastoupená starostou obce panem Ing. Jiřím Dufkou IČO (poskytovatel)

Obec Chodský Újezd,Chodský Újezd 71, zastoupená starostou obce panem Ing. Jiřím Dufkou IČO (poskytovatel) 1 Smlouva o poskytnutí dotace na celoroční činnost uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Pravidla pro poskytování dotací z programu

Pravidla pro poskytování dotací z programu Pravidla pro poskytování dotací z programu Čl. 1 Základní ustanovení 1.1 Účelem těchto pravidel je stanovit jednotný postup při poskytování dotací z programu 1.2 Pravidla se řídí zejména zákonem č. 128/2000

Více

Zásady městyse Dřevohostice č. 1/2014 pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit z rozpočtu městyse Dřevohostice

Zásady městyse Dřevohostice č. 1/2014 pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit z rozpočtu městyse Dřevohostice Zásady městyse Dřevohostice č. 1/2014 pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit z rozpočtu městyse Dřevohostice Počet stran: 5 Účinnost od 1. 1. 2015 Tyto zásady slouží

Více

Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Žádost o dotaci

Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Žádost o dotaci Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení 1. Dotací se pro účely těchto pravidel rozumí finanční prostředky poskytnuté dle ustanovení 85 písm. c)

Více

Veřejnoprávní smlouva č. o poskytnutí dotace z rozpočtu obce Martínkov

Veřejnoprávní smlouva č. o poskytnutí dotace z rozpočtu obce Martínkov Veřejnoprávní smlouva č. o poskytnutí dotace z rozpočtu obce Martínkov Dle 10 zák. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územního rozpočtu (dále jen Zákon ) Poskytovatel: Obec Martínkov Martínkov 29

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č. 2017005 Smluvní strany: MĚSTO DOKSY se sídlem: náměstí Republiky čp. 193, 472 01 Doksy zastoupené: starostkou Města Doksy, Ing. Evou Burešovou IČ : 00260444

Více

Zásady poskytování dotací z rozpočtu města Moravský Beroun

Zásady poskytování dotací z rozpočtu města Moravský Beroun Město Moravský Beroun Vydání/změna: 3/0 List číslo: 1 / 5 Zásady poskytování dotací z rozpočtu I. Úvodní ustanovení 1. Tyto zásady a pravidla upravují způsob poskytování dotací v samostatné působnosti

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU ZDRAVÉHO MĚSTYSE NA ROK 2018

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU ZDRAVÉHO MĚSTYSE NA ROK 2018 VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU ZDRAVÉHO MĚSTYSE NA ROK 2018 Zdravý městys Okříšky podporuje volnočasové aktivity v oblasti kultury, sportu, životního prostředí a dalšího vzdělávání jako jeden z pilířů

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Pravidla č. 1/2015 PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY

Pravidla č. 1/2015 PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY Pravidla č. 1/2015 PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY Zastupitelstvo obce Nučice schválilo usnesením č. 7/2015 tato pravidla č. 1/2015 pro poskytování finanční podpory (dále jen Pravidla ). I. ÚVOD

Více

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů tuto

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů tuto Smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu Libereckého kraje kapitoly 914 04 působnosti č. OLP/14/2013 schválená Radou Libereckého kraje dne 8. 1. 2013 usnesením č. 52/13/RK Smluvní strany:

Více

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko

Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Grantový systém - zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Jevíčko Těmito zásadami se upravuje postup pro poskytování finančních dotací z rozpočtu města Jevíčko na podporu společensky prospěšných

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0081/2018 Rady městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit

Více

SMĚRNICE. č. 10/2015. Zásady poskytování dotací z rozpočtu města Moravský Beroun

SMĚRNICE. č. 10/2015. Zásady poskytování dotací z rozpočtu města Moravský Beroun Město Moravský Beroun Vydání/změna: 2/0 List číslo: 1 / 8 SMĚRNICE č. 10/2015 z rozpočtu města Moravský Beroun Datum Zpracovatel Miroslava Škařupová, vedoucí FIN 02.05.2015 Schvalovatel ZM usnesením č.

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ ČINNOSTI, OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A NA DALŠÍ AKCE ZVLÁŠTĚ

Více

Smluvní strany: název organizace, spolku se sídlem. zastoupené.. IČ:.. č. účtu: dále jen příjemce na straně druhé

Smluvní strany: název organizace, spolku se sídlem. zastoupené.. IČ:.. č. účtu: dále jen příjemce na straně druhé Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z Programu pro poskytnutí dotací z rozpočtu města Jablonné v Podještědí na podporu sportu a tělovýchovy pro rok 2017 Smluvní strany: Město Jablonné v Podještědí

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace Číslo smlouvy! 2016/00046 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace Smluvní strany: Město Poděbrady, IČ: 00239640 se sídlem Jiřího náměstí 20/1, 290 01 Poděbrady zastoupeným PhDr. Ladislavem

Více

OBEC BOHUSLAVICE IČ: 00302384, DIČ: CZ00302384 OKRES ŠUMPERK PSČ 789 72 583 444 334, 606 055 089

OBEC BOHUSLAVICE IČ: 00302384, DIČ: CZ00302384 OKRES ŠUMPERK PSČ 789 72 583 444 334, 606 055 089 OBEC BOHUSLAVICE IČ: 00302384, DIČ: CZ00302384 OKRES ŠUMPERK PSČ 789 72 583 444 334, 606 055 089 Směrnice č. 2/2014 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Bohuslavice subjektům, které nejsou založeny

Více

SMĚRNICE č. 1 / 2015

SMĚRNICE č. 1 / 2015 Obec Nadějkov SMĚRNICE č. 1 / 2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Nadějkov O b s a h: I. Úvodní ustanovení, účel dotací II. Vymezení pojmů III. Druhy dotací IV. Příjemci dotací V. Náležitosti

Více

Dodatek č.1. ke smlouvě o poskytnutí dotace na celoroční činnost č. 2/2016 ze dne

Dodatek č.1. ke smlouvě o poskytnutí dotace na celoroční činnost č. 2/2016 ze dne Dodatek č.1 ke o poskytnutí dotace na celoroční činnost č. 2/2016 ze dne 25.4.2016 uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV SMĚRNICE Č. 3/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉHO OBVODU PARDUBICE IV Poskytování dotací z Programu podpory sportu, volného času

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0192/2019 Rady městské části Praha 8 ze dne 15. dubna.2019 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit

Více

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice OBEC ŽELEŠICE Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice Účinnost od: 7.2.2014 Zástupce obce - poskytovatele: Ing. Jiří Kvasnička, starosta obce Želešice 1 Článek I Základní

Více

Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019

Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019 Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019 I. Úvodní ustanovení: Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy zákon č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele čl. I Úvod 1. Tento program je výzvou k podávání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kadaně na

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8. v oblasti kultury a volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8. v oblasti kultury a volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0106/2017 Rady městské části Praha 8 ze dne 1. března 2017 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti kultury a volnočasových nesportovních

Více

Směrnice č. 1 / Pravidla pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Bohuslavice

Směrnice č. 1 / Pravidla pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Bohuslavice OBEC BOHUSLAVICE IČ: 00302384, DIČ: CZ00302384 OKRES ŠUMPERK PSČ 789 72 583 444 334, 606 055 089 Směrnice č. 1 / 2015 Pravidla pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Bohuslavice

Více

Veřejnoprávní smlouva

Veřejnoprávní smlouva Veřejnoprávní smlouva č.57/2018 uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova

VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova Příloha č. 11 VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova Město Sokolov se sídlem v Sokolově, Rokycanova 1929, PSČ 356 01, zastoupené starostou. IČ: 259 586 bankovní spojení:

Více

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 v rámci J5 programu Podpora financování sociálních služeb na úrovni městských částí HMP Městská část Praha

Více

PRAVIDLA UDĚLOVÁNÍ DOTACÍ OBCE STŘEDOKLUKY NA PODPORU KULTURNÍHO, SPORTOVNÍHO A SPOLKOVÉHO VYUŽITÍ VOLNÉHO ČASU V LETECH

PRAVIDLA UDĚLOVÁNÍ DOTACÍ OBCE STŘEDOKLUKY NA PODPORU KULTURNÍHO, SPORTOVNÍHO A SPOLKOVÉHO VYUŽITÍ VOLNÉHO ČASU V LETECH PRAVIDLA UDĚLOVÁNÍ DOTACÍ OBCE STŘEDOKLUKY NA PODPORU KULTURNÍHO, SPORTOVNÍHO A SPOLKOVÉHO VYUŽITÍ VOLNÉHO ČASU V LETECH 2016-2018 1. POSKYTOVATEL DOTACE: a) Název obce Obec Středokluky b) Sídlo: Lidická

Více

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zastupitelstvo města Písek rozhodlo dne 03.11.2011 usnesením č. 244/11 vydat tato Pravidla pro poskytování příspěvků

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č. 2016004 Smluvní strany: MĚSTO DOKSY se sídlem: náměstí Republiky čp. 193, 472 01 Doksy zastoupené: starostkou Města Doksy, Ing. Evou Burešovou IČ : 00260444

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti kultury

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti kultury Příloha usnesení č. Usn RMC 0078/2018 Rady městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti kultury Základní informace Městská

Více

Pravidla pro poskytování neinvestičních transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské

Pravidla pro poskytování neinvestičních transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Neinvestiční transfer neziskovým a podobným organizacím Neinvestiční transfer poskytovaný z rozpočtu městské části Brno-Nový Lískovec

Více

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů tuto

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů tuto Smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu Libereckého kraje kapitoly 914 04 působnosti č. OLP/1663/2013 schválená Radou Libereckého kraje dne 8. 1. 2013 usnesením č. 52/13/RK Smluvní

Více

Podmínky pro poskytování grantového programu v oblasti podpory sportovních aktivit dětí, mládeže a sportovních organizací MČ Praha 15 pro rok 2014.

Podmínky pro poskytování grantového programu v oblasti podpory sportovních aktivit dětí, mládeže a sportovních organizací MČ Praha 15 pro rok 2014. Podmínky pro poskytování grantového programu v oblasti podpory sportovních aktivit dětí, mládeže a sportovních organizací MČ Praha 15 pro rok 2014. I. Úvodní ustanovení Příloha č. 2 USN 1. Grantové programy

Více

MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV

MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV Účinnost: 01.01.2010 1 Obsah: strana: Článek I Legislativní rámec 3 Článek II Základní pojmy 3 Článek III. Účel

Více

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 2

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 2 VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 2 Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů,

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/932/2014

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/932/2014 Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/932/2014 Smluvní strany: Liberecký kraj sídlem U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený Martinem Půtou, hejtmanem

Více

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová. I. Úvodní ustanovení

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová. I. Úvodní ustanovení Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová I. Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo městského obvodu Hrabová rozhodlo o stanovení oblastí pro

Více

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ 1) Preambule a) Dotační statut obce Všeň (dále jen dotace) upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území obce a potřeb jeho občanů. Směřování

Více

Pravidla pro poskytování příspěvků z rozpočtu obce Vendryně na podporu kulturních, sportovních a dalších společenských aktivit

Pravidla pro poskytování příspěvků z rozpočtu obce Vendryně na podporu kulturních, sportovních a dalších společenských aktivit Pravidla pro poskytování příspěvků z rozpočtu obce Vendryně na podporu kulturních, sportovních a dalších společenských aktivit I. Úvodní ustanovení Rada obce Vendryně vydává tato pravidla pro poskytování

Více

Dotační program Podpora aktivit v sociální oblasti v MČ Brno Královo Pole

Dotační program Podpora aktivit v sociální oblasti v MČ Brno Královo Pole Dotační program Podpora aktivit v sociální oblasti v MČ Brno Královo Pole Poskytovatelem dotací je MČ Brno-Královo Pole. Dotace z rozpočtu MČ Brno-Královo Pole jsou poskytovány na základě Zákona č. 250/2000

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace O BEC MORAVANY Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace 1/ Obec Moravany sídlo:, 66448 Moravany IČO: 00282120 DIČ: CZ 00282120 Zastoupena: RNDr. Marií Barešovou, starostkou obce Kontaktní osoba: Bc. Helena

Více

: Dlouhý Most čp.193, Liberec 25 : starostkou Ing. Bělou Ivanovou : : Československá obchodní banka, a.s.

: Dlouhý Most čp.193, Liberec 25 : starostkou Ing. Bělou Ivanovou : : Československá obchodní banka, a.s. Smlouva o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje - Dotační fond Libereckého kraje podprogram 2.3 - Zpracování územních plánů č.olp/2583/2013 schválená Radou Libereckého kraje dne 4.9.2013

Více

Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace uzavřená podle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu obce Pouzdřany

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu obce Pouzdřany Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu obce Pouzdřany uzavřená na základě usnesení č. 374/17/Z27 zastupitelstva Obce Pouzdřany ze dne 4. 9. 2017 v souladu s 84 odst.2 a 85 písm. c) zákona

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kadaně

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kadaně Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kadaně čl. I Úvod 1. Tyto zásady stanovují jednotný postup při poskytování finančních prostředků z rozpočtu Města Kadaně za účelem podpory rozvoje činností

Více

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Obec Šestajovice Husova 60 250 92 Šestajovice Směrnice č. 1 / 2015 Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Čl. 1 Základní ustanovení 1. Hlavním posláním

Více

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu obce Strachotín

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu obce Strachotín Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu obce Strachotín Článek I. Úvod 1) Účelem poskytování podpor je pečovat o všestranný rozvoj území obce a uspokojování potřeb jeho obyvatel. Obec tak činí

Více

Smlouvu o poskytnutí mimořádného jednorázového příspěvku na Opravu domovního fondu na území Prahy 1 pro rok 2015

Smlouvu o poskytnutí mimořádného jednorázového příspěvku na Opravu domovního fondu na území Prahy 1 pro rok 2015 Níže uvedené smluvní strany: název: Městská část Praha 1 sídlo: Vodičkova 681/18, Praha 1, PSČ: 115 68 zastoupená: ing Oldřichem Lomeckým, starostou MČ Praha 1 IČ: 00063410 bank. spojení: Česká Spořitelna

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE

KARLOVARSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE KARLOVARSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE Program pro poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje odboru životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu na úseku ochrany životního prostředí (dále jen

Více

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2018

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2018 MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2018 I. Podmínky pro poskytnutí finanční podpory Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční

Více

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace:

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace: Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace uzavřená podle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,

Více

Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019

Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019 Příloha č. 5 Strana: 1/3 Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019 Účel dotace Podpora činnosti subjektů v oblasti sportovní organizace se poskytuje

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zásady pro poskytování dotací poskytovatelům registrovaných sociálních služeb z rozpočtu města Vyškova upravují, v návaznosti

Více

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Město Horažďovice vyhlašuje na základě usnesení Rady města

Více

M Ě S T O P R O S E Č

M Ě S T O P R O S E Č M Ě S T O P R O S E Č Směrnice Rady města Proseč Pravidla pro poskytování příspěvků na podporu spolkového života a volnočasových aktivit Rada města Proseč se na svém zasedání dne 23. 10. 2012 usnesením

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Cíl úpravy (1) Tato pravidla upravují jednotný postup pro poskytování finančních prostředků formou dotace z

Více

Doporučení ke správnému čerpání a vyúčtování finančních prostředků čerpaných z dotačních programů vyhlášených městem Žďár nad Sázavou

Doporučení ke správnému čerpání a vyúčtování finančních prostředků čerpaných z dotačních programů vyhlášených městem Žďár nad Sázavou Doporučení ke správnému čerpání a vyúčtování finančních prostředků čerpaných z dotačních programů vyhlášených městem Žďár nad Sázavou Novelou zák. č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

Více

Vzorová veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu města Šluknov na rok 2016 schválená RM 20/28R/2015 dne 23.9.

Vzorová veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu města Šluknov na rok 2016 schválená RM 20/28R/2015 dne 23.9. Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu města Šluknov na rok 2016 uzavřená dle zákona č. 250/2000 Sb. v platném znění Poskytovatel: Město Šluknov se sídlem nám. Míru 1,

Více

Smlouva o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu obce Malá Skála na podporu spolků č. S2016/N

Smlouva o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu obce Malá Skála na podporu spolků č. S2016/N Smlouva o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu obce Malá Skála na podporu spolků č. S2016/N uzavřená dle 1746 zák. č. 89/2012, občanský zákoník a podle 10a a násl. zákona 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace

Smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace Smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace v z rozpočtu městské části Brno - Zebětín uzavřená podle ust. 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (í.j.: MCZEB00260/2019/PMO/028)

Více

PODMÍNKY VYHLÁŠENÝCH DOTAČNÍCH PROGRAMŮ PRO ROK 2015

PODMÍNKY VYHLÁŠENÝCH DOTAČNÍCH PROGRAMŮ PRO ROK 2015 PODMÍNKY VYHLÁŠENÝCH DOTAČNÍCH PROGRAMŮ PRO ROK 2015 Rada města Krnova na 87. schůzi, která se konala dne 30. 9. 2014 usnesením č. 3166/87 vyhlásila dotační programy pro rok 2015 v oblasti sportu dotační

Více

Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015.

Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015. Příloha č. 2 USN R-377 Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015. I. Úvodní ustanovení 1. Dotační program v oblasti podpory sportovních

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu města Dubí SM 03/2017

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu města Dubí SM 03/2017 Datum vydání: Vydání č.: 1 Strana 1 / 8 SM 03/2017 Datum platnosti: Číslo dle rozdělovníku: 3 Funkce: Jméno: Datum: Podpis: Zpracoval: Vedoucí MKZ Vedoucí FO Anna Gürtlerová Ing.Markéta ZM Usnesení č Datum

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný postup při poskytování dotací z

Více

Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti mládeže a sportu

Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti mládeže a sportu Pravidla pro přidělování transferů z rozpočtu obce Tlumačov na podporu činnosti spolků a neziskových organizací v oblasti mládeže a sportu Schváleno usnesením Zastupitelstva obce Tlumačov Z11/26/09/14

Více

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Část I Zásady poskytování podpor z rozpočtu Města Horšovský Týn Článek 1. Úvod 1. Účelem poskytování podpor je všestranně rozvíjet

Více

Město Kolín vyhlašuje:

Město Kolín vyhlašuje: Město Kolín vyhlašuje: PROGRAM NA MATERIÁLNÍ PODPORU NEŠKOLSKÝCH ORGANIZACÍ ZABÝVAJÍCÍCH SE MIMOŠKOLNÍ ČINNOSTÍ DĚTÍ A MLÁDEŽE V ÚZEMNÍM OBVODU MĚSTA KOLÍNA PRO ROK 2019 Platnost od: 01. 12. 2018 Účinnost

Více

Směrnice - č.2/2017 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Vinaře

Směrnice - č.2/2017 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Vinaře Obec Vinaře IČO 00236578 Směrnice - č.2/2017 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Vinaře Čl. I - Úvodní ustanovení 1. Dotací se pro účely těchto pravidel rozumí finanční prostředky poskytnuté

Více

Obecné zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Břasy

Obecné zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Břasy Směrnice č. 9/2015 Obecné zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Břasy Článek 1 Úvod 1. Tato směrnice upřesňuje poskytování dotací dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu Městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2014

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu Městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2014 Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu Městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2014 v rámci programu J5 Podpora financování sociálních služeb na úrovni městských částí HMP Městská část Praha

Více

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015 MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015 I. Podmínky pro poskytnutí finanční podpory Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/xxx/2015

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/xxx/2015 Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/xxx/2015 Smluvní strany: Liberecký kraj sídlem U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený Martinem Půtou, hejtmanem

Více

Podpora mezinárodních výměnných pobytů mládeže a mezinárodních vzdělávacích programů v roce 2018

Podpora mezinárodních výměnných pobytů mládeže a mezinárodních vzdělávacích programů v roce 2018 Pravidla poskytování podpory v rámci Podpory mezinárodních výměnných pobytů mládeže a Podpora mezinárodních výměnných pobytů mládeže a PRAVIDL A 1. Cíl podpory 1.1. Cílem je podpora realizace mezinárodních

Více

MĚSTYS KOMÁROV. vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory. DOTACE -z rozpočtu městyse. na podporu projektů pro rok 2019

MĚSTYS KOMÁROV. vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory. DOTACE -z rozpočtu městyse. na podporu projektů pro rok 2019 MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory DOTACE -z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2019 I. Podmínky pro poskytnutí finanční podpory 1. Okruh způsobilých žadatelů Žádosti

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/2285/2018

Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/2285/2018 Smluvní strany: Smlouva o poskytnutí neinvestiční účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/2285/2018 Liberecký kraj sídlem U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený Martinem Půtou, hejtmanem

Více

Dodatek k PODMÍNKÁM VYHLÁŠENÝCH DOTAČNÍCH PROGRAMŮ PRO ROK 2014

Dodatek k PODMÍNKÁM VYHLÁŠENÝCH DOTAČNÍCH PROGRAMŮ PRO ROK 2014 Dodatek k PODMÍNKÁM VYHLÁŠENÝCH DOTAČNÍCH PROGRAMŮ PRO ROK 2014 schváleným na 65. schůzi Rady města Krnova dne 15. 10. 2013 usnesením č. 2381/65. Tento dodatek se vztahuje pouze na dotační programy v oblasti

Více