V. grantová výzva Nadace Sirius

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V. grantová výzva Nadace Sirius"

Transkript

1 V. grantová výzva Nadace Sirius I. ZAMĚŘENÍ GRANTOVÉ VÝZVY Cíl grantové výzvy: VČASNÁ PODPORA PRO RODINU A DÍTĚ V OBDOBÍ ZJIŠŤOVÁNÍ DIAGNÓZY A ADAPTACE NA ZDRAVOTNÍ POSTIŽENÍ DÍTĚTE Cílová skupina podpory: Děti se zdravotním postižením a jejich rodiče Rychlost a úspěšnost adaptace dítěte a jeho rodiny na zdravotní postižení je klíčová pro jeho další život. Čím dříve a lépe dítě i jeho rodina novou situaci přijmou, čím lépe adaptací projdou, tím rychleji se začnou věnovat správné rehabilitaci, rozvoji dítěte, hledání kompenzace jeho postižení a také normálnímu životu. Cílem je, aby podpora byla poskytnuta co nejdříve, tj. již při zjištění diagnózy a sloužila k základnímu zorientování a pomoci dětem se zdravotním postižením a jejich rodičům bez ohledu na typ zdravotního postižení či věk dítěte. Grantová výzva je zaměřena na projekty obsahující: 1. Návrhy a vyzkoušení systému detekce a podpory dětem se zdravotním postižením už od stadia pouhého ohrožení (v nemocnicích, poradnách, rehabilitačních ústavech atd.). 2. Vypracování postupů, metodik a nástrojů k úspěšné adaptaci dítěte a jeho rodiny, případně jeho komunity na postižení. 3. Důkladné znalosti oblasti, zpracování poznatků a návrhy na úpravu jednotlivých souvisejících systémů.

2 II. VÝCHODISKA Grantová výzva vychází ze zásad Nadace Sirius a její priority podporovat systematická řešení a prevenci. Cíl grantové výzvy pak z výsledků Monitoringu problematiky dětí se zdravotním postižením v České republice 2010, které je možné najít na webových stránkách Nadace Sirius a ze současné situace. A. Základní principy projektů podporovaných Nadací Sirius: Systematická řešení: podpora trvalé změny nebo zlepšení systému v oblasti pomoci dětem, nikoliv řešení jednotlivých případů. Podpořené projekty se v rámci projektového řízení stanou pilotním projektem, jehož výstupy budou dále užity v postupu ke změnám. Prevence: zaměření se na opatření preventivní, která odstraňují příčiny, snižují pravděpodobnost negativních situací, ne jen na zmírnění následků. Podporuje tedy takové projekty, které zasahují zdroje problémů nejen jejich důsledky. B. Monitoring problematiky dětí se zdravotním postižením v České republice 2010 Součástí Monitoringu byly i úvodní hloubkové rozhovory s odborníky v oblasti péče o děti se zdravotním postižením a s rodiči dětí se zdravotním postižením, jejichž cílem bylo stanovení prioritních problémů, mezi nimi byly také: Problémy v informovanosti rodičů lékaři málokdy a fakultativně podávají rodinám informace o způsobu péče o děti s postižením. Díky neprovázanosti systému zdravotnictví se službami rané péče rodiče odcházejí domů ze zdravotnického zařízení s postiženým dítětem bez praktických informací a postupů. Raná péče je zahrnuta v zákoně o sociálních službách. Jedná se o službu nabídkovou, ale rodiče o ní moc nevědí, někteří lékaři nespolupracují, neinformují o ní. Chybí psychologická systematická pomoc rodičům, kteří jsou stále v těžké situaci. O většinu dětí se zdravotním postižením primárně pečuje rodina. Rodiče nejlépe znají situaci svých dětí a s výše uvedenými problémy se při své každodenní péči o děti stále setkávají, proto jejich názor považujeme za důležitý a v realizovaném Monitoringu měl velký význam viz následující grafy.

3

4 C. Popis situace V současnosti situaci zčásti řeší organizace poskytující tzv. ranou péči všestrannou, principiálně terénní službu, kdy odborník na ranou péči poskytuje rodině podporu při vyrovnávání se se zdravotním postižením dítěte, stejně jako poradenství ohledně péče o dítě a stimulace jeho vývoje. Raná péče se týká dětí, které se s postižením narodily, nebo je získali ve velmi raném věku. Péče je státem do jisté míry podporovaná, ale síť středisek není státem vytvářená nebo regulovaná, specializace a kapacita jednotlivých středisek rané péče není systematicky řízená. Většina středisek se zaměřuje na určitou skupinu diagnóz nebo typ postižení, vyskytují se pouze v některých lokalitách, jsou určeny pouze pro děti v určitém věkovém rozpětí. V zahraničí se toto řeší existencí sociálních poradců (buď v rámci municipalit, komunitních center, dobrovolnických sítí nebo poradců při zdravotnických zařízeních), kteří rodině pomohou se zorientovat v problému, nasměrují je na relevantní služby, organizace, zdroje dat, finance, zákony apod. I v českých podmínkách je možností více: službu zorientování mohou do svého portfolia přidat organizace poskytující ranou péči, dobrovolnická sdružení, pedagogické, speciálně pedagogické nebo rodinné poradny, mohou vzniknout nové sítě dobrovolníků, pacientských poraden při nemocnicích apod. Tu správnou cestu v našich podmínkách by právě mělo grantové řízení ověřit zkusit zavést, popsat, vymyslet systém financování a provozování a připravit tak rozšíření na celou republiku a všechny děti. Současně je zřejmé, že první, u koho se rodina s dítětem se zdravotním postižením ocitá, je lékař a zdravotnický personál, ať už jde o lékaře odborníka nebo o pediatra dítěte. Tihle lidé v tuto chvíli fakticky suplují, nebo mohou suplovat právě ono první zorientování. Měli by si být toho vědomi a vědět, jak s rodinou pracovat, nebo kam ji poslat. Stejně tak rodiče by měli dostat informaci, jak je to období důležité a proč a kde hledat pomoc, na co se zaměřit. Proto chceme podpořit i projekty osvěty a vzdělávání.

5 III. GRANTOVANÝ OBJEM FINANCÍ a DOBA REALIZACE Celkový grant k přerozdělení: ,- Kč. Maximální výše podpory jednomu projektu není stanovena. Doba realizace projektu není omezena. Zahájení projektu nejdříve IV. ČASOVÝ HARMONOGRAM GRANTOVÉHO ŘÍZENÍ Výzva Dotazy do Informační schůzka Zveřejnění odpovědí na webu Nadace Registrace uchazečů Uzávěrka žádostí pro 1. kolo 7.1. v 14: Listopad Prosinec Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Výsledky 1. kolo Uzávěrka žádostí pro 2. kolo 7.4. Prezentace projektů Vyhlášení podpořených projektů do Zahájení projektu 1.9. V. ZPŮSOB DORUČENÍ ŽÁDOSTI A JEJÍ POTVRZENÍ K účasti v grantovém řízení je nutné se registrovat v termínu od do v systému pro grantová řízení Nadace Sirius na Každému žadateli bude em zasláno oznámení o úspěšné registraci. Žádosti o grant budou podávány prostřednictvím elektronického vkládání žádostí do systému pro grantová řízení Nadace Sirius. Uzávěrka podání žádosti je v úterý ve 14:00 hodin. Pro odeslání žádosti je rozhodující datum a čas nahrání žádosti. VI. FORMÁLNÍ POŽADAVKY ŽÁDOSTI O GRANT Nadace Sirius provádí dvoukolové hodnocení; pro první a druhé kolo jsou rozdílné formuláře; nedílnou součástí hodnocení žádostí, které postoupily do druhého kola, je prezentace projektů sloužící k doplnění informací a ujasnění finálního hodnocení. V rámci prvního kola je možné v definovaném termínu klást doplňující otázky k vyhlášenému grantovému řízení; všechny otázky jsou zveřejněny v daný termín na webových stránkách Nadace Sirius viz X. Komunikace se žadateli.

6 I. kolo: vyplněný formulář Žádost o grant vyplněný formulář Harmonogram projektu vyplněný formulář Rozpočet projektu" přílohy: - doklad o oprávnění osoby, která bude jménem žadatele jednat, a to v podobě pověření statutárním orgánem žadatele; - úředně ověřené potvrzení o registraci žadatele v příslušném rejstříku; - doklad o registrace dle zákona č.313/2013 Sb., je-li žadatel držitelem; - doklad o oprávnění dle zákona č. 401/2012 Sb., je-li žadatel držitelem; - doklad o přidělení IČ (pokud nevyplývá z potvrzení o registraci v příslušném rejstříku); - statut či stanovy žadatele; - výroční zprávu / účetní závěrku za poslední 2 účetní období; - v případě, že žádost o grant obsahuje osobní údaje jakýchkoli třetích osob, doložte písemného souhlasu takových osob se zpracováním jejich osobních údajů v souvislosti s grantovým řízením a případným schválením grantu. II. kolo: vyplněný formulář Žádost o grant ; vyplněný formulář Harmonogram projektu vyplněný formulář Rozpočet projektu přílohy: - doklad o vedení bankovního účtu (smlouva o založení bankovního účtu); - v případě, že žádost o grant obsahuje osobní údaje jakýchkoli třetích osob, písemný souhlasu takových osob se zpracováním jejich osobních údajů v souvislosti s grantovým řízením a případným schválením grantu. Pokud žadatel uzná za vhodné přiložit další přílohy, např. odůvodnění změn v žádosti předložené pro 1. a 2. kolo apod., je i toto možné. VII. ZPŮSOBILOST ŽADATELE Žadateli oprávněnými předkládat návrhy projektů mohou být právnické osoby, jejichž činnost souvisí s naplněním cíle grantové výzvy. Do grantového procesu Nadace mohou projekty podávat neziskové organizace všech statutárních forem a příspěvkové organizace. Nadace Sirius podporuje také nadace a nadační fondy, a to za následujících podmínek: - dar neslouží k podpoře projektů příslušné nadace, ale k dalšímu grantování; dar bude přerozdělen v plné výši - projekt či projekty podpořené z daru, který příslušná nadace obdrží, převezmou metodologii projektového řízení Nadace Sirius - nadace a nadační fondy jsou povinny požadovat od realizátorů projektů ko-financování.

7 U projektů, které Nadace Sirius podporuje, je ko-financování možné, není však podmínkou, s výjimkou příspěvkových organizací, nadací a nadačních fondů, zde se ko-financování požaduje. Nadace Sirius po zvážení potřebnosti poskytuje granty na projekty včetně režijních nákladů organizací souvisejících s projektem. Nadace Sirius obecně nepodporuje pořízení hmotného majetku organizací, s výjimkami potřebnými k realizaci projektů. VIII. HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ Neúplné žádosti o grant, žádosti dodané po lhůtě a žádosti neodpovídající grantové výzvě nebo Grantovým pravidlům Nadace se z hodnocení vyřadí. Žádosti hodnotí vícečlenná grantová komise složená z odborníků na problematiku danou tématem grantového řízení. Členové grantové komise žádosti vyhodnocují prostřednictvím definovaných hodnotících kritérií a slovního hodnocení. Obecná kritéria hodnocení: (a) pravděpodobnost naplnění účelu projektu, na který se grant žádá; (b) koncepčnost a systémovost řešení problematiky; (c) realizace konkrétní a přímé pomoci; (d) efektivita vynaložených finančních prostředků, kritéria efektivity jsou součástí podrobností dané grantové výzvy; (e) realizovatelnost projektu z hlediska času; (f) stanovení cíle projektu a jeho měřitelnost; (g) odborné a organizační předpoklady žadatele; a zkušenosti žadatele. Odpovědnost za rozhodnutí o přidělení grantového příspěvku nese Správní rada Nadace. Správní rada hodnotí žádosti na základě doporučení grantové komise. Rozhodnutí správní rady je konečné a nelze se proti němu odvolat. Nadace není povinna sdělovat důvody, které vedly k rozhodnutí nepodpořit některou z žádostí. Nadace Sirius chrání informace, které tvoří obsahovou náplň projektů, jako duševní vlastnictví jejich autorů včetně osobních údajů o žadatelích. IX. SMLOUVA A KONTROLA použití grantu Nadace s příjemcem grantu uzavírá smlouvu o poskytnutí nadačního příspěvku. Smlouva o poskytnutí nadačního příspěvku bude navržena Nadací. Žadatel návrh smlouvy o poskytnutí nadačního příspěvku podepíše ve lhůtě stanovené Nadací v souvislosti s vyhlášením výsledků příslušného grantového řízení, nejpozději však do jednoho měsíce ode dne předložení smlouvy k podpisu. Pokud tak neučiní, pozbývá rozhodnutí o přidělení grantu platnosti a Nadace může použít grant jiným způsobem.

8 Nadační příspěvek je zpravidla rozdělen do výše splátek. Poslední splátka grantu ve výši do 20% celkového příspěvku je vyplácena po schválení celé realizace projektu. Nadace je oprávněna provádět průběžnou kontrolu použití poskytnutých finančních prostředků. Nadace je oprávněna kontrolovat dodržování projektového plánu a jeho řízení prostřednictvím aplikace projektové metodiky Nadace. Žadatel je povinen po ukončení projektu dodat nadaci vyplněný formulář Závěrečná hodnotící zpráva. X. KOMUNIKACE S ŽADATELI Dotazy žadatelů spojené se zpracováním žádostí o grant budou zodpovídány prostřednictvím ové adresy: katerina.derose@opssirius.cz. V předmětu zprávy je třeba uvést: DOTAZ GRANT V. Konečný termín pro zasílání dotazů pro první kolo grantového řízení: Dotazy budou také zodpovídány na Informačním setkání k V. grantové výzvě dne Nadace Sirius zveřejní odpovědi na dotazy zaslané em a vznesené na Informačním setkání k V. grantové výzvě na webových stránkách Nadace dne Dotazy žadatelů spojené s nahráváním žádostí do systému grantového řízení Nadace Sirius budou zodpovídány prostřednictvím ové adresy: tomas.bada@opssirius.cz.

Posílení služeb pro rodiny sanace ohrožené rodiny v ČR

Posílení služeb pro rodiny sanace ohrožené rodiny v ČR Grantová výzva Nadace Sirius I. PROGRAM A CÍL Program: Preventivní programy a systematická řešení Cíl: Posílení služeb pro rodiny sanace ohrožené rodiny v ČR II. SITUACE Výše uvedený grantový program a

Více

Grantová výzva Nadace Sirius

Grantová výzva Nadace Sirius Grantová výzva Nadace Sirius I. PROGRAM A CÍL Program: Preventivní programy a systematická řešení Cíl: Podpora rozvoje náhradní rodinné péče v ČR ČTĚTE POZORNĚ TAKÉ GRANTOVOU PŘÍRUČKU PRO ŽADATELE A GRANTOVÁ

Více

X. grantová výzva Nadace Sirius

X. grantová výzva Nadace Sirius X. grantová výzva Nadace Sirius A) ÚVOD Grantové výzvy Nadace Sirius vychází ze zásad nadace a dále z priority nadace podporovat systematická a preventivní řešení. Nadace Sirius shledává prevenci ohrožení

Více

Grantová příručka pro žadatele o grant

Grantová příručka pro žadatele o grant Grantová příručka pro žadatele o grant Obsah Hlavní zásady Nadace Sirius 3 Grantová strategie 4 Zásady grantování Nadace Sirius 5 Systém hodnocení žádostí 5 Informace pro žadatele 6 Hlavní zásady Nadace

Více

GRANTOVÁ PRAVIDLA Nadace Sirius (dále jen Nadace )

GRANTOVÁ PRAVIDLA Nadace Sirius (dále jen Nadace ) GRANTOVÁ PRAVIDLA Nadace Sirius (dále jen Nadace ) 1. Působnost 1.1 Účelem těchto grantových pravidel je stanovit základní podmínky pro poskytování nadačních příspěvků Nadace (dále jen Grantová pravidla

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ NADAČNÍHO PŘÍSPĚVKU

PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ NADAČNÍHO PŘÍSPĚVKU I. ÚČEL A POSLÁNÍ NADACE TAŤÁNY KUCHAŘOVÉ - KRÁSA POMOCI Účelem nadace je zajištění finanční, materiální, humanitární, právní, odborné, personální nebo vzdělávací podpory a pomoci zdravotně, sociálně či

Více

Grantová příručka pro žadatele o grant

Grantová příručka pro žadatele o grant Grantová příručka pro žadatele o grant e-mail: info@nadacesirius.cz, www.nadacesirius.cz Strana 1 z 16 Obsah 1 Hlavní zásady Nadace Sirius... 3 2 Principy grantového řízení... 4 3 Informace pro žadatele...

Více

Nadace Sirius - IV. grantová výzva, 2011

Nadace Sirius - IV. grantová výzva, 2011 Nadace Sirius - IV. grantová výzva, 2011 I. PROGRAM, CÍLE, VÝSTUPY Program: PODPORA PRACOVNÍKŮ OSPOD PŘI PÉČI O OHROŽENÉ DĚTI (OSPOD orgán sociálně právní ochrany dětí) Jedná se o projekt zaměřený na systematické

Více

Grantová příručka pro žadatele o grant

Grantová příručka pro žadatele o grant Grantová příručka pro žadatele o grant e-mail: info@nadacesirius.cz, www.nadacesirius.cz Strana 1 z 15 Obsah 1 Hlavní zásady Nadace Sirius... 3 2 Principy grantového řízení... 4 3 Informace pro žadatele...

Více

Grantová příručka pro žadatele o grant

Grantová příručka pro žadatele o grant Grantová příručka pro žadatele o grant e-mail: info@nadacesirius.cz, www.nadacesirius.cz Strana 1 z 24 Obsah 1 Hlavní zásady Nadace Sirius... 3 2 Principy grantového řízení... 4 3 Schéma grantového řízení

Více

Pravidla grantového programu O2 Chytrá škola

Pravidla grantového programu O2 Chytrá škola Pravidla grantového programu O2 Chytrá škola 1. Základní informace Nadace O2, se sídlem Za Brumlovkou 2, Praha 4, 140 22, IČ: 26700000 (dále jen Nadace), vyhlašuje v souladu s posláním a účelem Nadace

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2012 v nadačním programu Pro radost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2012 v nadačním programu Pro radost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2012 v nadačním programu Pro radost Předmětem programu je podpora veřejně prospěšných projektů zaměřených na kulturně společenské aktivity neziskového charakteru. Zvýšená

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Sídliště žije Grantový program je zaměřen na podporu obnovy nebo tvorby veřejných prostranství a oživení aktivit místní komunity na sídlištích.

Více

GRANTOVÁ PRAVIDLA NADACE ČEZ. Čl. 1 Úvodní ustanovení

GRANTOVÁ PRAVIDLA NADACE ČEZ. Čl. 1 Úvodní ustanovení GRANTOVÁ PRAVIDLA NADACE ČEZ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Nadace poskytuje nadační příspěvky v souladu s obecně prospěšným účelem, k němuž byla zřízena zejména v oblastech rozvoje duchovních hodnot, vědy,

Více

Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období

Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období 2017-2020 Metodika dotačního programu Bezpečné klima v českých školách na období

Více

POKYNY PRO PŘÍJEMCE PROGRAM ALFA, OMEGA

POKYNY PRO PŘÍJEMCE PROGRAM ALFA, OMEGA č. j.: TACR/8803/2012 POKYNY PRO PŘÍJEMCE ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAM ALFA, OMEGA Zveřejněno dne: 1. 10. 2012 Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace projektů Dne: 1.

Více

Program Městského obvodu Martinov

Program Městského obvodu Martinov Program Městského obvodu Martinov na podporu kulturních, sportovních a volnočasových aktivit v roce 2016 1/5 Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu městského obvodu Martinov I. Úvodní ustanovení

Více

Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty

Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty 1 Konference k oblasti primární prevence Praha 17.-18.5.2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

I. CÍL A ZAMĚŘENÍ GRANTOVÉ VÝZVY 2016

I. CÍL A ZAMĚŘENÍ GRANTOVÉ VÝZVY 2016 Nadace Proměny Karla Komárka (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2016 v programu Proměň své město (dále také jen grantová výzva nebo výzva ). Program Proměň své město (dále jen program ) se zaměřuje

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro Evropu

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro Evropu Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro Evropu Cílem programu je zkvalitnit a urychlit přípravu projektů neziskového charakteru podporovaných především ze strukturálních fondů EU

Více

Článek 1 Důvod a účel podpory

Článek 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program na rok 2017 - na účel stanovený zvláštním právním předpisem tj. na 108/2006 Sb. Správcem dotačního programu je odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Článek 1 Důvod

Více

POKYNY PRO PŘÍJEMCE - ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAMU CENTRA KOMPETENCE

POKYNY PRO PŘÍJEMCE - ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAMU CENTRA KOMPETENCE Č.j. TACR/4949/2012 POKYNY PRO PŘÍJEMCE - ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAMU CENTRA KOMPETENCE Zveřejněno dne: 28. 6. 2012 Schválila: Ing. Lucie Rosecká Dne 28. 6. 2012 Verze číslo: 1 OBSAH

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory 1/7 Město vyhlašuje dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností v oblasti sociální, na účely související s činností

Více

Dotační program Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji 2019

Dotační program Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji 2019 Příloha č. 1 Dotační program Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji 2019 Zastupitelstvo Ústeckého kraje usnesením č. 023/19Z/2019 ze dne 29. 4. 2019 vyhlašuje dotační program dle 10 c) zákona

Více

GRANTOVÝ PROGRAM NA PODPORU KOMUNIT PLZEŇSKÉHO PRAZDROJE, a.s.

GRANTOVÝ PROGRAM NA PODPORU KOMUNIT PLZEŇSKÉHO PRAZDROJE, a.s. GRANTOVÝ PROGRAM NA PODPORU KOMUNIT PLZEŇSKÉHO PRAZDROJE, a.s. KOZEL LIDEM RADEGAST LIDEM PRAZDROJ LIDEM MANUÁL K PODÁNÍ GRANTOVÉ ŽÁDOSTI v systému GRANTYS Poslední verze: 15. června 2016 Obecné informace

Více

Výzvu k předkládání projektů v příspěvkových programech pro rok 2015 Schváleno usnesením ZM Kutná Hora č. 207/14

Výzvu k předkládání projektů v příspěvkových programech pro rok 2015 Schváleno usnesením ZM Kutná Hora č. 207/14 Město Kutná Hora vyhlašuje Výzvu k předkládání projektů v příspěvkových programech pro rok 2015 Schváleno usnesením ZM Kutná Hora č. 207/14 P ř í s p ě v k o v é (g r a n t o v é) o b l a s t i 1. Kultura

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje II. kolo výběrového řízení grantového programu: JEDNIČKA PRO ROK 2012 - podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská

Více

Nadační fond obětem holocaustu vyhlašuje výběrové řízení v programech

Nadační fond obětem holocaustu vyhlašuje výběrové řízení v programech Nadační fond obětem holocaustu vyhlašuje výběrové řízení v programech nova péče připomínka budoucnost odškodnění PÉČE Program podpory projektů sociálně zdravotní péče se zvláštním zřetelem k potřebám těch,

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro radost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro radost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro radost Předmětem programu je podpora veřejně prospěšných projektů zejména v Moravskoslezském kraji, s cílem přispět k podpoře kulturně společenských

Více

MĚSTO VARNSDORF GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2015

MĚSTO VARNSDORF GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2015 MĚSTO VARNSDORF GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2015 Schváleno: Radou města Varnsdorf dne 27.11.2014 usnesením č. 414/2014 1 Grantový program města Varnsdorf pro rok 2015 (zásady pro poskytování

Více

Spolu do života. Výzva ročník

Spolu do života. Výzva ročník Spolu do života Výzva 2019-4. ročník Spolu do života O programu: V programu Spolu do života podporujeme rodiny pečující o dítě se zdravotním znevýhodněním. Chceme, aby rodiny měly včas přístup ke všem

Více

ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015

ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015 ZAHRADA HROU GRANTOVÁ VÝZVA 2015 METODIKA PRO ŽADATELE O NADAČNÍ PODPORU Nadace Proměny (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2015 v programu Zahrada hrou (dále jen grantová výzva ). Program Zahrada

Více

Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY

Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2015 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast

Více

METODIKA ZAJIŠTĚNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ÚSTECKÉHO KRAJE

METODIKA ZAJIŠTĚNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ÚSTECKÉHO KRAJE METODIKA ZAJIŠTĚNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ÚSTECKÉHO KRAJE Materiál byl schválen usnesením Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 89/28Z/2016 ze dne 29. 2. 2016 Krajský úřad Ústeckého kraje Odbor sociálních

Více

Dotační program na činnost národnostních menšin pro rok 2017

Dotační program na činnost národnostních menšin pro rok 2017 Dotační program na činnost národnostních menšin pro rok 2017 I. Základní ustanovení vyhlášený Jihomoravským krajem 1. Podpora činnosti v oblasti národnostních menšin ze strany Jihomoravského kraje je v

Více

DOTAČNÍ PROGRAM. Podpora terénní práce Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin. Marianna Karcolová

DOTAČNÍ PROGRAM. Podpora terénní práce Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin. Marianna Karcolová DOTAČNÍ PROGRAM Podpora terénní práce 2018 Marianna Karcolová Lichtenštejnský palác 1. srpna 2017 Věcné zaměření programu Dotaci lze čerpat na zabezpečení pracovního místa a činnosti terénního pracovníka

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY. Evropský den sousedů 2015 pořadatel programového Ohniska

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY. Evropský den sousedů 2015 pořadatel programového Ohniska Společnost Plzeň 2015, obecně prospěšná společnost, vyhlašuje VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI EHMK PRO SPECIFICKÉ OBLASTI PODPORY Cílem výzvy je podpořit realizaci projektů, které jsou v souladu s

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2013 v nadačním programu Pro zdraví

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2013 v nadačním programu Pro zdraví Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2013 v nadačním programu Pro zdraví Program Pro zdraví je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů s cílem přispět ke zvýšení úrovně diagnostických a terapeutických

Více

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty financované z Norských fondů 2009-2014 AKTIVITA

Více

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2017 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast ve

Více

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty financované z Norských fondů 2009-2014 AKTIVITA

Více

MĚSTO TURNOV. Program: Podpora sociální oblasti Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

MĚSTO TURNOV. Program: Podpora sociální oblasti Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci MĚSTO TURNOV Program: Podpora sociální oblasti Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Městský úřad Turnov, odbor sociálních věcí, jako správce programových dotací v sociální oblasti zveřejňuje

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin. Základní informace a změny v poskytování dotací pro rok 2015

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin. Základní informace a změny v poskytování dotací pro rok 2015 Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Základní informace a změny v poskytování dotací pro rok 2015 16. října 2014 Směrnice vedoucího Úřadu vlády ČR č. 24/2014 o poskytování neinvestičních

Více

Grantová příručka pro žadatele o grant

Grantová příručka pro žadatele o grant Grantová příručka pro žadatele o grant Obsah 1 Hlavní zásady Nadace Sirius... 3 2 Principy grantového řízení... 4 3 Obecné informace pro žadatele... 5 3.1 Pravidla pro nahrávání žádostí a příloh do systému

Více

PRAVIDLA PRO GRANTOVÉ ŘÍZENÍ NROS Z PROSTŘEDKŮ FONDU JARMILY SCHULZOVÉ

PRAVIDLA PRO GRANTOVÉ ŘÍZENÍ NROS Z PROSTŘEDKŮ FONDU JARMILY SCHULZOVÉ PRAVIDLA PRO GRANTOVÉ ŘÍZENÍ NROS Z PROSTŘEDKŮ FONDU JARMILY SCHULZOVÉ 1. ÚVODEM Účelem těchto pravidel je poskytnout informace o systému grantového řízení a pomoci tak žadatelům o příspěvek připravit

Více

Č e s k á r e p u b l i k a M i n i s t e r s t v o v n i t r a

Č e s k á r e p u b l i k a M i n i s t e r s t v o v n i t r a Č e s k á r e p u b l i k a M i n i s t e r s t v o v n i t r a Vás na základě zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů a ve smyslu usnesení vlády č. 593

Více

Vyhlášení dotačního řízení, na podporu sociálních služeb v Libereckém kraji (předfinancování) na rok 2020, financovaného z rozpočtu Libereckého kraje

Vyhlášení dotačního řízení, na podporu sociálních služeb v Libereckém kraji (předfinancování) na rok 2020, financovaného z rozpočtu Libereckého kraje Vyhlášení dotačního řízení, na podporu sociálních služeb v Libereckém kraji (předfinancování) na rok 2020, financovaného z rozpočtu Libereckého kraje Liberecký kraj vyhlašuje dotační řízení na podporu

Více

STATUT. PLATFORMY ZDRAVOTNÍCH POJIŠTĚNCŮ ČR, z.ú. Preambule

STATUT. PLATFORMY ZDRAVOTNÍCH POJIŠTĚNCŮ ČR, z.ú. Preambule STATUT PLATFORMY ZDRAVOTNÍCH POJIŠTĚNCŮ ČR, z.ú. Preambule Platforma zdravotních pojištěnců ČR, z.ú. je nestátní, nezisková, nepolitická organizace založená za účelem hájení a prosazování zájmů občanů

Více

Pravidla programu finanční podpory na veřejně prospěšné účely Dobré sousedství pro rok 2011

Pravidla programu finanční podpory na veřejně prospěšné účely Dobré sousedství pro rok 2011 Příloha č. 2: Pravidla programu finanční podpory na veřejně prospěšné účely Dobré sousedství pro rok 2011 Tento dokument popisuje pravidla programu Dobré sousedství, v němž Letiště Praha, a. s. (dále jen

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení. 1. Důvodem vyhlášení programu je podpora celospolečenského úsilí o důstojné stáří a pomoc znevýhodněným skupinám obyvatel.

Čl. I. Úvodní ustanovení. 1. Důvodem vyhlášení programu je podpora celospolečenského úsilí o důstojné stáří a pomoc znevýhodněným skupinám obyvatel. Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje odboru regionálního rozvoje (dále jen pravidla ) na dotační program Senior Expres. Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Důvodem

Více

Výzva č. 4/2017 Dotační programy z oblasti sociální a zdravotní v roce 2017

Výzva č. 4/2017 Dotační programy z oblasti sociální a zdravotní v roce 2017 Výzva č. 4/2017 Dotační programy z oblasti sociální a zdravotní v roce 2017 I. Vyhlašovatel programů Vyhlašovatelem programů a poskytovatelem dotace je, se sídlem Osvobození 796, 735 14 Orlová-Lutyně,

Více

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 Název dotačního programu Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 (dále jen Protidrogový

Více

Opatření rektora č. 2/2016

Opatření rektora č. 2/2016 Opatření rektora č. 2/2016 Název: K provedení: Změna opatření rektora 13/2015, kterým se vydávají zásady pro poskytování podpory zájmové činnosti studentů - Účinnost: 1. února 2016 Rektor Univerzity Karlovy

Více

Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014

Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014 Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014 Program Převod financování sociálních služeb na kraje Podávání žádostí o dotace na rok 2015 Kritéria pro výpočet dotace Změny vyplývající z převodu financování

Více

Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.3 SPECIFICKÁ

Více

Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019

Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019 Program dotace pro neziskové aktivity ve městě Trhové Sviny Živé město 2019 I. Úvodní ustanovení: Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy zákon č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění

Více

Vyhlášení dotačního řízení pro rok 2017 v oblasti poskytování sociálních služeb v Libereckém kraji

Vyhlášení dotačního řízení pro rok 2017 v oblasti poskytování sociálních služeb v Libereckém kraji Vyhlášení dotačního řízení pro rok 2017 v oblasti poskytování sociálních služeb v Libereckém kraji Liberecký kraj vyhlašuje dotační řízení na podporu sociálních služeb definovaných v zákoně č. 108/2006

Více

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2017

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2017 Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2017 1 Na základě usnesení Zastupitelstva města Litoměřice č... ze dne. vyhlašuje město Litoměřice výzvu pro poskytovatele sociálních služeb na předkládání

Více

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2019

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2019 Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2019 1 Na základě usnesení Zastupitelstva města Litoměřice č... ze dne. vyhlašuje město Litoměřice výzvu pro poskytovatele sociálních služeb na předkládání

Více

do hod Kč

do hod Kč Program č. 2.7 Program na podporu činností mateřských center Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.7 Program na

Více

4 Fond zdraví a prevence. Fond zdraví a prevence

4 Fond zdraví a prevence. Fond zdraví a prevence Fond Vyhlášení programů k předkládání žádostí o dotaci Fond IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE DÍLČÍHO FONDU Číslo a název dílčího fondu 4 Fond Správce programů dílčího Odbor školství a sociálních věcí fondu Počet programů

Více

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci v roce 2019

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci v roce 2019 Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci v roce 2019 Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí Číslo a název programu: 8.1 Podpora ekologické

Více

Úřad vlády České republiky Odbor rovnosti žen a mužů

Úřad vlády České republiky Odbor rovnosti žen a mužů Vyhlášení dotačního řízení na rok 2018 v dotačním programu Podpora veřejně účelných aktivit nestátních neziskových organizací v oblasti rovnosti žen a mužů Úřad vlády ČR vyhlašuje dotační řízení na rok

Více

Program MŠMT č. VIII - Organizace sportu ve sportovních klubech v roce 2017

Program MŠMT č. VIII - Organizace sportu ve sportovních klubech v roce 2017 Program MŠMT č. VIII - Organizace sportu ve sportovních klubech v roce 2017 PRAŽSKÁ TĚLOVÝCHOVNÁ UNIE SEMINÁŘ 14. A 1 5.11.2016 Obsahové zaměření programu Určeno pro sportovní kluby (jeden oddíl) a tělovýchovné

Více

Setkání s poskytovateli sociálních služeb Krajský úřad

Setkání s poskytovateli sociálních služeb Krajský úřad Setkání s poskytovateli sociálních služeb Krajský úřad 1. 10. 2015 Program Dotační řízení 2015 Grantové řízení 2015 Dotační řízení 2016 Podávání žádostí o dotace na rok 2016 Kritéria pro výpočet dotace

Více

PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME

PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME 1. ÚVOD Program společnosti Tesco a Nadačního fondu Tesco (dále Pořadatelé) Vy rozhodujete, my pomáháme poskytuje

Více

Dotační program Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji

Dotační program Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji Dotační program Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji Příloha č. 1 Zastupitelstvo Ústeckého kraje usnesením č. 016/12Z/2018 ze dne 23. 4. 2018 vyhlašuje dotační program dle 10 c) zákona

Více

MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE

MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE Sociální komise RM Revize:2008 Vypracovala: O.Šoltésová Strana:1 MANUÁL PŘEDKLADATELE A PŘÍJEMCE dílčí grantový projekt pro oblast sociálních služeb Sociální komise RM Revize:2008 Vypracovala: O.Šoltésová

Více

Městská část Praha - Suchdol

Městská část Praha - Suchdol Městská část Praha-Suchdol, Suchdolské náměstí 734/3, Praha-Suchdol, 165 00 Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ PROGRAMU PODPORY NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ V MĚSTSKÉ

Více

Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje

Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: oblast podpory č. 1 - Požární ochrana Číslo a název

Více

Dotační program Podpora vybraných služeb zdravotní péče 2019

Dotační program Podpora vybraných služeb zdravotní péče 2019 Dotační program Podpora vybraných služeb zdravotní péče 2019 1. Název dotačního programu: Podpora vybraných služeb zdravotní péče 2019 (dále jen dotační program nebo program ) Dotační program je vyhlášen

Více

PREAMBULE I. PŘEDMĚT DOTACE

PREAMBULE I. PŘEDMĚT DOTACE Č.J. 280667/2017-ČRA ČESKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA VYHLAŠUJE VÝZVU K PODÁVÁNÍ NÁMĚTŮ NA TROJSTRANNÉ PROJEKTY ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÉ SPOLUPRÁCE V ROCE 2018 PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A DALŠÍ OPRÁVNĚNÉ SUBJEKTY

Více

Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.4 PROGRAM

Více

Podmínky pro poskytování nadačních příspěvků Výzva květen 2017

Podmínky pro poskytování nadačních příspěvků Výzva květen 2017 Podmínky pro poskytování nadačních příspěvků Výzva květen 2017 Část I. Základní ustanovení 1. Nadační fond poskytuje nadační příspěvky v souladu s účelem, ke kterému byl založen. 2. Nadační fond poskytuje

Více

, do hod ,- Kč

, do hod ,- Kč Program č. 2.7 Program na podporu činností mateřských center Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.7 Program na

Více

Výzva k předkládání žádostí o nadační příspěvek v grantovém řízení Nadace OKD pro rok 2013 v nadačním programu Pro Evropu

Výzva k předkládání žádostí o nadační příspěvek v grantovém řízení Nadace OKD pro rok 2013 v nadačním programu Pro Evropu Výzva k předkládání žádostí o nadační příspěvek v grantovém řízení Nadace OKD pro rok 2013 v nadačním programu Pro Evropu Cílem programu je zkvalitnit a urychlit přípravu projektů neziskového charakteru

Více

METODIKA ZAJIŠTĚNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ÚSTECKÉHO KRAJE

METODIKA ZAJIŠTĚNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ÚSTECKÉHO KRAJE METODIKA ZAJIŠTĚNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ÚSTECKÉHO KRAJE Materiál byl schválen usnesením Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 122/30Z/2016 ze dne 27. 6. 2016 Krajský úřad Ústeckého kraje Odbor sociálních

Více

DOTAČNÍ PROGRAM. vyhlášený Městem Blansko se sídlem nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko (dále jen poskytovatel )

DOTAČNÍ PROGRAM. vyhlášený Městem Blansko se sídlem nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko (dále jen poskytovatel ) DOTAČNÍ PROGRAM Podpora poskytování sociálních služeb z prostředků Města Blansko definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů vyhlášený Městem Blansko se sídlem

Více

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu:

Více

Správní rada Komunitní nadace Blanicko-Otavské vyhlašuje

Správní rada Komunitní nadace Blanicko-Otavské vyhlašuje Správní rada Komunitní nadace Blanicko-Otavské vyhlašuje Společné Grantové kolo nadace a města Strakonice (realizované městem v rámci programu Zdravého města Strakonice a určené na podporu aktivit místní

Více

3. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek

3. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek Nadační fond CESTA KE VZDĚLÁNÍ Mariánské náměstí 2, 110 00 Praha 1 Nadační fond Cesta ke vzdělání se sídlem Mariánské náměstí 2/2, 110 01 Praha 1 vyhlašuje 3. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek

Více

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2016 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast ve

Více

7. Maximální výše dotace + maximální výše podpory ze způsobilých výdajů (%): Dle Pravidel pro poskytování dotací na podporu rozvoje cestovního ruchu

7. Maximální výše dotace + maximální výše podpory ze způsobilých výdajů (%): Dle Pravidel pro poskytování dotací na podporu rozvoje cestovního ruchu Město Turnov Program: Podpora rozvoje cestovního ruchu z fondu města Turnov pro podporu cestovního ruchu Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Městský úřad Turnov, odbor školství kultury a

Více

Město Rokytnice nad Jizerou

Město Rokytnice nad Jizerou Město Rokytnice nad Jizerou ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ (GRANTŮ) Z ROZPOČTU MĚSTA ROKYTNICE NAD JIZEROU na kulturní a sportovní akce, volnočasové aktivity, vzdělávání, činnost zájmových

Více

MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV

MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV Účinnost: 01.01.2010 1 Obsah: strana: Článek I Legislativní rámec 3 Článek II Základní pojmy 3 Článek III. Účel

Více

Dotační program pro oblast prevence kriminality v roce 2015

Dotační program pro oblast prevence kriminality v roce 2015 Dotační program vyhlášený Jihomoravským krajem Dotační program pro oblast prevence kriminality v roce 2015 I. Základní ustanovení 1. Právní předpisy a dokumenty Podpora poskytovaná Jihomoravským krajem

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č.j.: 745/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 103 ze dne 22.09.2015 Vyhlášení programů pro poskytnutí dotací z Dotačního fondu městské části Praha 3 - Dotační program

Více

Identifikace organizace

Identifikace organizace Číslo žádosti (vyplní nadace) ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKU, Nadačního fondu FRAGILIS se sídlem Na Pomezí 19, 15000 Praha 5, Česká Republika, zapsaném v nadačním rejstříku vedeného Městským soudem v Praze,

Více

Vyhlášení dotačního řízení, na podporu sociálních služeb v Libereckém kraji (předfinancování) na rok 2019, financovaného z rozpočtu Libereckého kraje

Vyhlášení dotačního řízení, na podporu sociálních služeb v Libereckém kraji (předfinancování) na rok 2019, financovaného z rozpočtu Libereckého kraje Vyhlášení dotačního řízení, na podporu sociálních služeb v Libereckém kraji (předfinancování) na rok 2019, financovaného z rozpočtu Libereckého kraje Liberecký kraj vyhlašuje dotační řízení na podporu

Více

ČSOB Nadační program vzdělání 2015

ČSOB Nadační program vzdělání 2015 ČSOB Nadační program vzdělání 2015 ČSOB 8. června 2015 vyhlašuje grantové řízení v tématu Bezpečnost v online prostředí ČSOB dlouhodobě podporuje vzdělávání a zvyšování finanční gramotnosti u české veřejnosti.

Více

Cílem grantové výzvy je podpořit rozvoj veřejných městských prostranství v České republice.

Cílem grantové výzvy je podpořit rozvoj veřejných městských prostranství v České republice. Nadace Proměny (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2014 v programu Parky (dále jen grantová výzva ). Program Parky pomáhá městům rozvíjet veřejná prostranství, která vycházejí z potřeb jejich

Více

Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016

Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016 Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016 1. Název programu Program na podporu sportovních aktivit v rámci Městského obvodu Pardubice II v roce 2016. 2. Jednotlivé dotační tituly V dalších bodec

Více

PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ

PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ PRAVIDLA PRO GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA SUŠICE V OBLASTI KULTURY, SPORTU, VOLNÉHO ČASU A VZDĚLÁVÁNÍ (dále jen Pravidla) Město Sušice vydává na základě rozhodnutí Zastupitelstva města Sušice ze dne 17. února

Více

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2020

Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2020 Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2020 Název dotačního programu Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2020 (dále jen Protidrogový

Více

PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU TESCO A SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME

PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU TESCO A SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME PRAVIDLA GRANTOVÉHO PROGRAMU NADAČNÍHO FONDU TESCO A SPOLEČNOSTI TESCO VY ROZHODUJETE, MY POMÁHÁME 1. ÚVOD Program společnosti TESCO STORES ČR, a.s. a Nadačního fondu Tesco (dále Pořadatelé) Vy rozhodujete,

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.1 - Podpora ekologické výchovy a osvěty

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.1 - Podpora ekologické výchovy a osvěty Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.1 - Podpora ekologické výchovy a osvěty Číslo a název programu: 8 - Program resortu životního prostředí

Více

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 13/2018

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 13/2018 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 13/2018 Název: Zásady pro poskytování podpory zájmové činnosti studentů K provedení: Čl. 3 Pravidel podpory zájmové činnosti studentů UK Účinnost: 16. dubna 2018

Více

I. CÍL A ZAMĚŘENÍ GRANTOVÉ VÝZVY II. PODMÍNKY GRANTOVÉ VÝZVY

I. CÍL A ZAMĚŘENÍ GRANTOVÉ VÝZVY II. PODMÍNKY GRANTOVÉ VÝZVY Nadace Proměny Karla Komárka (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2016 v programu Parky (dále jen grantová výzva ). Program Parky pomáhá městům rozvíjet veřejná prostranství, která vycházejí z

Více

Výzva k předkládání žádostí o nadační příspěvek v grantovém řízení Nadace OKD pro rok 2012 v nadačním programu Pro budoucnost

Výzva k předkládání žádostí o nadační příspěvek v grantovém řízení Nadace OKD pro rok 2012 v nadačním programu Pro budoucnost Výzva k předkládání žádostí o nadační příspěvek v grantovém řízení Nadace OKD pro rok 2012 v nadačním programu Pro budoucnost Program je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů s cílem přispět

Více