Závazná pravidla poskytování podpory v Programu (titulu) 122D21. Program na podporu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Závazná pravidla poskytování podpory v Programu (titulu) 122D21. Program na podporu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů"

Transkript

1 Závazná pravidla poskytování podpory v Programu (titulu) 122D21 Program na podporu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Podpora je poskytována v rámci Programu 122D21 podprogramu 122D Základní ustanovení 1.1. Předmět dotace: Revitalizace a oživení zastaralých a nevyužívaných areálů a jejich přeměna na průmyslové plochy o velikosti do 10 ha a objekty pro průmysl a podnikání na území strukturálně postižených krajů (Moravskoslezský, Ústecký, Karlovarský) a hospodářsky problémových regionů dle Strategie regionálního rozvoje ČR na období Forma podpory: Dotace je účelově vázána a bude poskytována na investiční a neinvestiční výdaje Žadatel/příjemce dotace: Kraje a obce, jejichž katastrální území leží na území strukturálně postižených krajů (Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský) a hospodářsky problémových regionů, jejichž specifikace je stanovena ve Strategii regionálního rozvoje ČR na období Místo podání žádosti o podporu: Určená organizace: CzechInvest, Štěpánská 15, Praha Termín podání žádosti: Termín bude specifikován ve výzvě. Minimální doba pro podání žádosti v rámci výzvy bude 90 dnů od data jejího vypsání Supervizní činnost: V průběhu realizace stavebních prací je prováděna tzv. věcná kontrola výdajů, které vstupují do způsobilých výdajů Projektu. Věcnou kontrolou se rozumí souhrn činností, které formou kontrolního dohledu nad činností technického dozoru investora ověřují: a) řádné provedení prací, služeb a dodávek b) soulad fakturace s provedenými pracemi. Dotační finanční prostředky budou uvolňovány na účet Příjemce podpory na základě fakturace až po kontrole oprávněnosti, která bude obsahovat i věcnou kontrolu provedených prací, služeb a dodávek/výkupů (kontrola bude prováděna prostřednictvím externích supervizních společností).

2 1.7. Meziresortní hodnotitelská komise: Komise bude jmenována ministrem průmyslu a obchodu ze zástupců MF, MPO, Agentury CzechInvest, MZe, MD, MPSV, MMR, MŽP, Státního pozemkového úřadu, Svazu měst a obcí a Českomoravské záruční a rozvojové banky Základní náležitosti všech žádostí jsou součástí příloh Pravidel Programu. V rámci jednotlivých výzev mohou být Správcem programu formuláře doplněny o další náležitosti. 2. Postup administrace Výběr Projektů bude probíhat na základě vypsané Výzvy pro příslušný rok. Projekty budou hodnoceny na základě vícekriteriálního bodového hodnocení, a to zejména dle kritérií uvedených v bodu 9.1. Programové dokumentace. Po schválení státního rozpočtu, ve kterém budou kapitole MPO poskytnuty finanční prostředky na financování Programu pro daný rok, bude vypsána výzva. Lhůta pro podání žádostí o zařazení do Programu bude vždy minimálně tři měsíce od data vypsání výzvy. Předpokládaným rokem vypsání poslední výzvy pro příjem žádostí o zařazení do Programu je rok Žádosti o podporu budou podávány následujícím způsobem: 1. předběžná žádost Projektu; 2. žádost o zařazení Projektu do Programu; 3. žádost o vydání Registračního listu Projektu; 4. žádost o vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Předběžná žádost Projektu Předběžné žádosti budou přijímány Určenou organizací a budou předkládány na formuláři A.1. dle přílohy Formuláře žádostí Programu 122D21 (dále jen Příloha) těchto Pravidel a musí obsahovat dokumenty uvedené v příloze B 1. Určená organizace posoudí předběžnou žádost, zda splňuje věcné a formální požadavky a písemně vyrozumí žadatele o souladu jím předložené Stránka 2 (celkem 9)

3 předběžné žádosti s cíli a záměry Programu. Den písemného vyrozumění je datem, od kterého mohou žadateli vznikat následující způsobilé výdaje projektu: předběžné studie proveditelnosti a nezbytné průzkumy, ekologický audit, projektová dokumentace, výkupy nemovitostí. Ostatní výdaje Projektu mohou být zařazeny do způsobilých výdajů až po vyrozumnění žadatele o zařazení Projektu do Programu Žadatel se může účastnit libovolné výzvy od schválení přeběžné žádosti Určenou organizací anebo předběžnou žádost Projektu může žadatel podat Určené organizaci souběžně s žádostí o zařazení Projektu do Programu. Žádost o zařazení do Programu Žádosti o zařazení do Programu budou přijímány na základě vyhlášené výzvy pro příslušný kalendářní rok a budou žadateli předkládány Určené organizaci. Žádosti o zařazení do Programu budou předkládány na formuláři A.2. dle Přílohy a musí obsahovat dokumenty uvedené ve formuláři B.2. Přílohy Pro objektivní posouzení žádosti jsou Správce programu, Určená organizace a Meziresortní hodnotitelská komise oprávněni vyžádat si doplňující údaje a podklady nebo odborné posudky Spolu s žádostí o zařazení Projektu do Programu musí být předložen ekologický audit Určená organizace provede do tří měsíců od data podání žádostí o zařazení do Programu jejich kontrolu a hodnocení dle kritérií nastavených interním předpisem, zejména však uvedených v bodě 9.1. Programové dokumentace. Maximální váha všech bodovaných kritérií bude 41 bodů, přičemž pro další posuzování žádosti bude potřebné dosáhnout minimálně 22 bodů. V případě nesplnění této podmínky, uvědomí Určená organizace o této skutečnosti žadatele. Následně Určená organizace postoupí žádosti spolu s výsledky jejich hodnocení Správci programu Správce programu provede jejich další kontrolu a spolu se stanoviskem je postoupí Meziresortní hodnotitelské komisi Meziresortní hodnotitelská komise posoudí Projekty žadatelů a doporučí, případně nedoporučí Správci programu zařadit Projekt do Programu Doporučení Meziresortní hodnotitelské komise slouží jako podpůrné stanovisko Správci programu Území pro realizaci Projektu musí být ke dni podání žádosti o zařazení Projektu do Programu stabilizováno územně plánovací dokumentací (územní plán nebo zásady územního rozvoje) tak, aby umožňovalo využití území pro povolené obory činností (dle přílohy Programu č.1 Povolené obory činností (NACE) právnických a fyzických osob podnikajících na území dotačních akcí podpořených v rámci Programu). Po dobu platnosti závazných podmínek Stránka 3 (celkem 9)

4 Projektu nesmí být území bez souhlasu Správce programu změněno územně plánovací dokumentací k jiným než výše uvedeným účelům Žadatel předloží k žádosti položkový rozpočet zpracovaný v cenové soustavě ÚRS nebo RTS. Správce programu si vyhrazuje právo tento položkový rozpočet ponížit. Žádost o registraci Projektu U Projektů, které byly doporučeny meziresortní hodnotitelskou komisí a následně schváleny Správcem programu budou žadatelé vyrozumněni o zařazení do Programu. V opačném případě bude žádost s náležitým odůvodněním vyřazena Žadatel předloží žádost o registraci Projektu Určené organizaci na formuláři A.3. Přílohy a musí obsahovat dokumenty uvedené na formuláři B3 Přílohy Určená organizace žádost o registraci Projektu posoudí, případně vyzve žadatele k jejímu doplnění Správce programu ve spolupráci s Určenou organizací vydá žadateli Registrační list Projektu Způsobilé výdaje musí být vynaloženy až ode dne vydání Registračního listu. Výjimkou jsou nezbytné výdaje související s přípravou a realizací Projektu uvedené v bodě Pravidel Konečná výše a rozsah způsobilých výdajů Projektu bude stanovena až v Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Žádost o vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace Žádost o vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace přijímá Určená organizace v průběhu kalendářního roku Žádost o vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace lze podávat jednorázově v celém rozsahu investičního záměru nebo po částech v rozsahu jednotlivých etap investičního záměru Ke dni vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace musí být žadatel vlastníkem nemovitostí určených k realizaci Projektu Žádosti o vydání rozhodnutí o poskytnutí dotace budou žadateli předkládány Určené organizaci na formuláři A.4. Přílohy a musí obsahovat dokumenty uvedené ve formuláři B Žadatel může být za účelem řádného posouzení Projektu vyzván k předložení dalších podkladů Meziresortní komise na základě návrhu Určené organizace, popřípadě doplněného o odborný posudek, posoudí žádost, a pokud tomu nic nebrání, doporučí Správci programu vydat souhlas s vydáním Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Stránka 4 (celkem 9)

5 Rozhodnutí o poskytnutí dotace budou vydávána pouze do vyčerpání přidělených finančních prostředků výdajové části rozpočtu kapitoly Ministerstva průmyslu a obchodu Dokumentace předložená společně se žádostí se žadateli nevrací, pokud o to při podání žádosti písemně nepožádá. 3. Ustanovení Programu 3.1. Obecná ustanovení Dotace bude poskytována v souladu s pravidly Programového financování dle Vyhlášky 560/2006 Sb. o účasti státního rozpočtu na financování programů reprodukce majetku, ve znění pozdějších předpisů, závaznými pravidly tohoto Programu a podléhá kontrolní činnosti dle zákona o finanční a správní kontrole. V případech neupravených těmito pravidly se postupuje podle zákona č. 218/2000Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), a výše uvedené vyhlášky, a dalších souvisejících právních předpisů Vpřípadě, že bude v průběhu realizace Programu zrušena nebo novelizována vyhláška Ministerstva financí č. 560/2006 Sb., o účasti státního rozpočtu na financování Programů reprodukce majetku, ve znění pozdějších předpisů nebo oceňovací předpis, jsou již vydaná Rozhodnutí o poskytnutí dotace nadále v platnosti a žádosti podané před datem platnosti změn se budou přiměřeně posuzovat dle přepisů platných v době jejich podání. Ministerstvo průmyslu a obchodu upraví tato Pravidla podle znění nové vyhlášky Zařazení jednotlivých akcí do Programu je vázáno na splnění podmínek stanovených těmito pravidly, Programovou dokumentací, a současně na aktuální stav i předpokládaný vývoj výše finančních zdrojů Programu. Dotace je poskytována na systémově určené výdaje státního rozpočtu, případně individuálně posuzované výdaje státního rozpočtu Příjemce podpory v souvislosti s přípravou, realizací, provozem a prodejem Projektu nesmí tvořit zisk, a to ani po ukončení doby udržitelnosti Projektu (po dobu platnosti Závazných podmínek projektu) Veškeré výnosy vyjma refundace způsobilých výdajů na straně příjemce musí být vráceny na účet Správce Programu nebo reinvestovány zpět do Projektu dle dispozic Správce programu Finanční prostředky určené na realizaci Projektu nebudou ani zprostředkovaně poskytnuty soukromým investorům v budoucnu podnikajícím na podpořeném území nebo areálu Stránka 5 (celkem 9)

6 (nemovitosti budou investorům poskytovány za maximálně ceny obvyklé stanovené znaleckým posudkem) Žádnou stavbu v rámci Projektu nelze fyzicky zahájit před vydáním Registračního listu (za počátek stavby bude považováno předání, převzetí staveniště zhotovitelem Projektu Z programu nelze hradit: projekty, které svojí rozlohou převyšují území o velikosti 10 ha, projekty nalézající se v záplavovém území, regenerace památkově chráněných objektů, projekty, jejichž následné využití neplní cíle Programu na budoucí využití brownfieldu. projekty nalézající se v ochraném pásmu vodních zdrojů dle zákona 254/2001; projekt nacházející se v blízkosti staveb a rovněž v blízkosti jiných významných limitujících faktorů, které by po ukončení realizace Projektu bránily jeho efektivnímu využití Žadatel odpovídá za to, že všechny jím uvedené údaje ve všech žádostech jsou úplné a pravdivé. Pokud v období od podání předběžné žádosti do doby konce realizace Projektu dojde ke změnám realizace Projektu nebo dotčeného území, je žadatel povinen tyto změny neprodleně oznámit Určené organizaci a Správci programu Dotace může být poskytnuta pouze za předpokladu, že žadatel potvrdí na žádosti o podporu svým podpisem souhlas se zveřejněním údajů v následujícím rozsahu: název, je-li žadatel právnickou osobou a identifikační číslo, je-li přiděleno, úplná adresa sídla právnické osoby, předmět dotace, výše poskytnuté dotace, podmínky poskytnutí dotace Osoby, které v rámci svého pracovního poměru nebo obdobného poměru přicházejí do styku s osobními údaji žadatelů uvedenými v žádostech, mají povinnost zachovávat mlčenlivost dle zvláštního právního předpisu Žadatel zajistí, že nemovitosti, které jsou předmětem žádosti o dotaci v Programu, budou zaregistrovány v Databázi brownfieldů spravované Určenou organizací Způsobilé výdaje Projektu Způsobilé výdaje musí být: vynaloženy nejdříve ode dne vydání registračního listu Projektu. Výjimkou jsou nezbytné výdaje uvedené v bodě vynaloženy v souladu s cíli Programu a musí bezprostředně souviset s realizací Projektu; doloženy průkaznými účetními doklady; Stránka 6 (celkem 9)

7 zadány zhotoviteli v souladu se zákonem č. 134/2016 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Shodné způsobilé výdaje není možné současně financovat z jiných programů, podprogramů nebo dotačních titulů státního rozpočtu, nebo jiných zdrojů Určení výše způsobilých výdajů u výkupů nemovitostí je následující. Znaleckým posudkem bude stanovena cena obvyklá nemovitosti po realizaci Projektu. Následně bude určen rozdíl mezi touto cenou a výdaji vynaloženými na Realizaci Projektu (bez nákladů na výkup nemovitosti). Maximální částka výkupu nemovitosti zařazená do způsobilých výdajů nesmí překročit výše uvedený rozdíl Současně platí, že maximální částka výkupu nemovitosti zařazená do způsobilých výdajů nesmí být vyšší než cena obvyklá určená znaleckým posudkem, který zohlední i míru poškození nemovitosti v době před zahájením Realizace Projektu. Správce programu může zadat oponentní znalecký posudek. Příjemce dotace ve vztahu k finančním prostředkům nutným pro zajištění realizace Projektu bude vždy postupovat v souladu s principy 3E tedy tak, aby dosáhl optimálního vztahu mezi účelností, hospodárností a efektivností. To znamená: hospodárné je takové použití veřejných prostředků k zajištění stanovených úkolů s co nejnižším vynaložením těchto prostředků, a to při dodržení odpovídající kvality plněných úkolů, efektivní je takové použití veřejných prostředků, kterým se dosáhne nejvýše možného rozsahu, kvality a přínosu plněných úkolů ve srovnání s objemem prostředků vynaložených na jejich plnění, účelné je takové použití veřejných prostředků, které zajistí optimální míru dosažení cílů při plnění stanovených úkolů V rámci zadávacích podmínek Příjemce podpory stanovuje podmínky a hodnotící kritéria tak, aby při výběrových řízeních nebyla aplikována neopodstatněná a diskriminační kritéria Ve fázi zadávacího řízení je Příjemce podpory povinen při zadávání veřejných zakázek prostřednictvím Určené organizace zaslat Správci programu a Ministerstvu financí návrh zadávací dokumentace výběrového řízení k vydání tzv. Souhlasu se zadáním Projektu formou stanoviska k zadávací dokumentaci. Příjemce je povinen připomínky Ministerstva financí, Správce programu a Určené organizace v zadávací dokumentaci zohlednit Poskytnutí podpory Dotace je poskytována na základě Rozhodnutí o poskytnutí dotace vydané Správcem Programu. V případě individuálně posuzovaných výdajů státního rozpočtu Rozhodnutí o Stránka 7 (celkem 9)

8 poskytnutí dotace podléhá souhlasu Ministerstva financí. Na toto Rozhodnutí se nevztahují obecné předpisy o správním řízení Podpora je poskytována do vyčerpání finančních limitů pro určitou výzvu. V případě, že nebudou vyčleněny finanční prostředky v rámci rozpočtové kapitoly, nebude tato dotace poskytnuta Na poskytnutí podpory není právní nárok Příjemce podpory vede řádné účetnictví podle platné legislativy. Výdaje, které jsou kryty z poskytnuté podpory, prokazuje příjemce dotace účetními doklady V případě, že příjemce podpory nemůže splnit předmět dotace z vážných důvodů a na tento předmět mu byla poskytnuta podpora, je povinen o tom neprodleně informovat Správce programu a Určenou organizaci a Příjemce podpory je povinen vyžádat si stanovisko Správce programu před uzavřením dodatku smlouvy o dílo, a to zejména v případech, kdy by podepsáním dodatku smlouvy o dílo došlo k prodloužení termínu realizace Projektu, změně financování Projektu nebo snížení technických parametrů Projektu (cílů nebo indikátorů) stanovených v Rozhodnutí o poskytnutí dotace Příjemce dotace je povinen vést oddělenou evidenci nákladů a výnosů Kontrolní činnost Kontrolní činnost bude vykonávána v souladu se zákonem č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů, v platném znění v souladu s vyhláškou Ministerstva financí č.416/2004 Sb. a zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád), v platném znění Příjemce podpory je povinen v rámci kontrol prováděných Správcem programu, Ministerstvem financí a místně příslušnými úzenmími finančními orgány předkládat příslušné podklady a doklady a umožnit přístup zaměstnanců kontrolních orgánů do svých provozních a administrativních prostor k provedení kontroly Porušení zvláštních právních předpisů může být důvodem k neposkytnutí dotace podle těchto pravidel V případě zjištění, že dotace byla poskytnuta na základě uvedení neúplných nebo nepravdivých údajů, nebo dojde li k porušení podmínek, na něž je vázáno poskytnutí podpory, jedná se o porušením rozpočtové kázně podle zvláštního právního předpisu (rozpočtových pravidel) zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů Stránka 8 (celkem 9)

9 V případě zjištění porušení rozpočtové kázně, je postupováno v souladu s výše uvedeným předpisem Správce programu si vyhrazuje právo neproplatit přiznanou částku podpory v případě zjištění skutečností opravňujících k úpravě Rozhodnutí, nebo v případě vládou schválených regulačních opatření. Dojde-li k úpravě Rozhodnutí z důvodů vládou schválených regulačních opatření, nabídne Správce programu žadateli rozložení financování Projektu do následujícího roku. Nepřijme-li žadatel tuto nabídku, proplatí Správce programu žadateli prokazatelně vynaložené výdaje na přípravu Projektu a jeho realizaci do výše stanovené podle míry regulačních opatření, vyjádřené v procentech Doba udržitelnosti Projektu je minimálně 10 let od konce realizace Projektu, pokud Správce Programu nestanoví jinak. viz bod Příjemce dotace po konci realizace Projektu ve lhůtě stanoveném v Rozhodnutí předloží Správci Programu závěrečné vyhodnocení Projektu zpracované dle 6 vyhlášky 560/2006, ve znění pozdějších předpisů, nebo nového aktuálního právního předpisu upravujícího programové financování V rámci objektivního posouzení ceny prodávaných nemovitostí, které byly předmětem dotace, bude vypracován znalecký posudek obsahující veškeré investice do hmotného a nehmotného majetku, tedy veškerý hmotný/nehmotný majetek vzniklý v rámci realizace Projektu se stane součástí tohoto ocenění (Správce programu může požadovat vypracování oponentního posudku). Další podmínky mohou být stanoveny vrámci: Registrace, Rozhodnutí o poskytnutí dotace, vypsání jednotlivých výzev. Závazná pravidla poskytnutí podpory v Programu (titulu) 122D21 mohou být upravována pouze se souhlasem Ministerstva Financí. Příloha: Formuláře žádostí Programu 122D21. Stránka 9 (celkem 9)

Závazná pravidla poskytování podpory v Programu (titulu) 122D21, podprogramu 122D211 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů

Závazná pravidla poskytování podpory v Programu (titulu) 122D21, podprogramu 122D211 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Závazná pravidla poskytování podpory v Programu (titulu) 122D21, podprogramu 122D211 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů 1. Základní ustanovení 1.1 Cíl podpory: Revitalizace a oživení zastaralých

Více

Závazná pravidla poskytování podpory v Programu (titulu) 122D21, podprogramu 122D211 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů

Závazná pravidla poskytování podpory v Programu (titulu) 122D21, podprogramu 122D211 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Závazná pravidla poskytování podpory v Programu (titulu) 122D21, podprogramu 122D211 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů 1. Základní ustanovení 1.1 Cíl podpory: Revitalizace a oživení zastaralých

Více

Program pro podporu podnikatelských nemovitostí a infrastruktury. Ing. Marika Šebková, DiS. Projektový manažer, CzechInvest

Program pro podporu podnikatelských nemovitostí a infrastruktury. Ing. Marika Šebková, DiS. Projektový manažer, CzechInvest Program pro podporu podnikatelských nemovitostí a infrastruktury Ing. Marika Šebková, DiS. Projektový manažer, CzechInvest Charakteristika programu správce programu Ministerstvo průmyslu a obchodu, schválen

Více

Euroklíč Zásady programu pro poskytování dotací v roce 2010 (dále jen Zásady programu )

Euroklíč Zásady programu pro poskytování dotací v roce 2010 (dále jen Zásady programu ) Ministerstvo pro místní rozvoj Č.j.: 23119/2010-52 Příloha č. 1 RM č. 122/2010-52 117613 Euroklíč Zásady programu pro poskytování dotací v roce 2010 (dále jen Zásady programu ) Správce programu: Určená

Více

Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů

Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Ing. Radovan Baloun 10.12.2018 www.czechinvest.org 2 Aktivity CzechInvestu v oblasti brownfieldů Národní databáze brownfieldů Nabídka brownfieldových lokalit

Více

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu )

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu ) 117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce programu: Určená banka: (dále jen MMR ) Česká národní banka 1. Cíl podprogramu Cílem podprogramu

Více

117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2016 (dále jen Zásady podprogramu )

117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2016 (dále jen Zásady podprogramu ) 117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2016 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce programu: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen MMR ) 1. Cíl podprogramu Cílem podprogramu

Více

Formuláře žádostí Programu 122D21 REGENERACE A PODNIKATELSKÉ VYUŽITÍ BROWNFIELDŮ A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST. Jméno.. IČ DIČ...

Formuláře žádostí Programu 122D21 REGENERACE A PODNIKATELSKÉ VYUŽITÍ BROWNFIELDŮ A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST. Jméno.. IČ DIČ... A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČ DIČ.... Statutární zástupce Titul, jméno, příjmení, funkce:. Telefon:... E-mail: Kontaktní osoba Titul, jméno, příjmení, funkce:.. Telefon:.. E-mail:....

Více

Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů

Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Ministerstvo průmyslu a obchodu Dokumentace programu č. 122D21 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Vyhotovilo: Ministerstvo průmyslu a obchodu pod č.j. MPO 23062/18/71100 ze dne 29.3.2018 Schválilo:

Více

SMĚRNICE MŽP č. 7/2010

SMĚRNICE MŽP č. 7/2010 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ SMĚRNICE MŽP č. 7/2010 V Praze dne 14. června 2010 Č. j.: 2680/M/10 50384/ENV/10 o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí České republiky

Více

Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ

Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ (ve znění platném od 1. 1. 2007) 1. Cíl programu Cílem

Více

SMĚRNICE MŽP č. 1/2014

SMĚRNICE MŽP č. 1/2014 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ V Praze dne 2. ledna 2014 Č. j.: 93940/ENV/13 5607/M/13 SMĚRNICE MŽP č. 1/2014 o poskytování finančních prostředků z programu Nová zelená úsporám Článek 1 Úvodní ustanovení

Více

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2018 (dále jen Zásady podprogramu )

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2018 (dále jen Zásady podprogramu ) 117633 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2018 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce programu: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen MMR ) 1. Cíl podprogramu Cílem podprogramu

Více

Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací v rámci Programu obnovy městské památkové zóny Chomutov

Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací v rámci Programu obnovy městské památkové zóny Chomutov SMĚRNICE ZSMCH Platnost od: 1.7.2017 Číslo: 008/07-17 Autor dokumentu: Zastupitelstvo města Chomutova Správce dokumentu: vedoucí odboru ekonomiky Název dokumentu: Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování

Více

SMĚRNICE MŽP č. 9/2013

SMĚRNICE MŽP č. 9/2013 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ SMĚRNICE MŽP č. 9/2013 V Praze dne 13.6.2013 Č. j.: 38821/ENV/13 2924/M/13 o poskytování finančních prostředků v rámci programu Nová zelená úsporám 2013 Ministerstvo životního

Více

Příloha 1 Závazných pravidel programu 122D21 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů FORMULÁŘE ŽÁDOSTÍ PROGRAMU 122D21 A.

Příloha 1 Závazných pravidel programu 122D21 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů FORMULÁŘE ŽÁDOSTÍ PROGRAMU 122D21 A. A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČ DIČ.... Statutární zástupce Titul, jméno, příjmení, funkce:. Telefon:... E-mail: Kontaktní osoba Titul, jméno, příjmení, funkce:.. Telefon:.. E-mail:....

Více

A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU

A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČO DIČ.... Statutární zástupce Telefon:. Fax:. E-mail: Kontaktní osoba Telefon:. Fax:. E-mail: PŘEDMĚT ŽÁDOSTI Název Projektu Výměra BF Cena obvyklá

Více

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2017 (dále jen Zásady podprogramu )

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2017 (dále jen Zásady podprogramu ) 117633 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2017 (dále jen Zásady podprogramu ) č.j.: MMR 49429/2016-52 Správce programu: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen MMR ) 1. Cíl podprogramu

Více

pro rok 2016 Čl. 2 Účel použití

pro rok 2016 Čl. 2 Účel použití Zásady poskytování dotací ze státního rozpočtu České republiky pro nestátní neziskové organizace provozující evropské krizové či asistenční linky 116 000, 116 111 a 116 006 v České republice pro rok 2016

Více

Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta

Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta (dále je Zásady ) I. Úvodní ustanovení 1. Město Vysoké Mýto poskytuje finanční dotaci například na sport, kulturu, školství, volnočasové

Více

117D066 Bytové domy bez bariér

117D066 Bytové domy bez bariér 117D066 Bytové domy bez bariér Tento podprogram stanovuje podmínky pro přijímání žádostí na akce, které musí být zahájeny do konce roku 2017. Akce nesmí být ukončeny před vydáním Rozhodnutí o poskytnutí

Více

MĚSTO KUTNÁ HORA Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kutná Hora na sociální účely v roce 2017

MĚSTO KUTNÁ HORA Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kutná Hora na sociální účely v roce 2017 MĚSTO KUTNÁ HORA Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kutná Hora na sociální účely v roce 2017 Jedná se o program neinvestičního charakteru. Schváleno: Usnesením zastupitelstva města Kutná Hora

Více

Obnova obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou

Obnova obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou Ministerstvo pro místní rozvoj Č.j.: 21575/2009-52 Příloha č. 1 Rozhodnutí ministra č. 125/2009-52 Obnova obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou Zásady programu pro poskytování

Více

Program podpory mezinárodní technologické spolupráce

Program podpory mezinárodní technologické spolupráce Program podpory mezinárodní technologické spolupráce 1. Úvodní ustanovení Program podpory mezinárodní technologické spolupráce (dále jen program ) je programem ve smyslu zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory 1/7 Město vyhlašuje dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností v oblasti sociální, na účely související s činností

Více

Dotační program překládací stanice odpadu - podpora přípravných prací (2018) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla )

Dotační program překládací stanice odpadu - podpora přípravných prací (2018) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Dotační program překládací stanice odpadu - podpora přípravných prací (2018) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Článek 1. Předmět dotace Účelem dotačního programu je podpora

Více

CzechInvest a podnikatelské nemovitosti

CzechInvest a podnikatelské nemovitosti CzechInvest a podnikatelské nemovitosti Jiří Bureš ředitel Odboru řízení podnikatelských nemovitostí 05.12.2016 www.czechinvest.org 2 Obsah prezentace Činnosti agentury CzechInvest v oblasti nemovitostí

Více

PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2017

PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2017 Dotační program PODPORA SPORTOVNÍ ČINNOSTI VE MĚSTĚ KUŘIMI pro rok 2017 1. Dotační program Podpora sportovní činnosti ve městě Kuřimi (dále jen Program ) vyhlašuje Zastupitelstvo města Kuřimi jako účelově

Více

Podpora výstavby technické infrastruktury

Podpora výstavby technické infrastruktury Podpora výstavby technické infrastruktury pro rok 2007 (ve znění Dodatku č. 1 z 23. února 2007, upravujícího konec poslední věty preambule) Podprogram Podpora výstavby technické infrastruktury stanovuje

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

Metodický pokyn k podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (117D162)

Metodický pokyn k podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (117D162) Metodický pokyn k podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (117D162) Metodický pokyn je závazným materiálem pro žadatele při přípravě a pro příjemce při

Více

Pojmy. Pro účely této vyhlášky se rozumí

Pojmy. Pro účely této vyhlášky se rozumí Ministerstvo financí po dohodě s Ministerstvem pro místní rozvoj podle ustanovení 13 odst. 4, po dohodě s Českou národní bankou podle ustanovení 16 odst. 3 a podle ustanovení 24 odst. 5 zákona č.218/2000

Více

Metodický pokyn k podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (117D162)

Metodický pokyn k podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (117D162) Metodický pokyn k podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (117D162) Metodický pokyn je závazným materiálem pro žadatele při přípravě a pro příjemce při

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu Dokumentace programu č. 122D21. Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů

Ministerstvo průmyslu a obchodu Dokumentace programu č. 122D21. Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Ministerstvo průmyslu a obchodu Dokumentace programu č. 122D21 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Vyhotovilo: Ministerstvo průmyslu a obchodu pod č.j. MPO 5232/16/61700 ze dne 6. 5. 2016 Schválilo:

Více

Dotační titul variantní studie odkanalizování obcí 2017 v rámci Dotačního programu variantní studie odkanalizování obcí 2017

Dotační titul variantní studie odkanalizování obcí 2017 v rámci Dotačního programu variantní studie odkanalizování obcí 2017 Dotační titul variantní studie odkanalizování obcí 2017 v rámci Dotačního programu variantní studie odkanalizování obcí 2017 Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále i jen Pravidla) Článek 1. Předmět

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Podmínky poskytování dotací

Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Podmínky poskytování dotací Závazná metodika pro hodnocení žádostí a poskytování dotací z rozpočtu Libereckého kraje odboru rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí na realizaci drobných vodohospodářských ekologických akcí

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

Plná žádost. 1. Základní údaje o Plné žádosti. Evidenční číslo projektu:. Název projektu:.

Plná žádost. 1. Základní údaje o Plné žádosti. Evidenční číslo projektu:. Název projektu:. 1. Základní údaje o Plné žádosti Evidenční číslo projektu:. Název projektu:. Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci s agenturou CzechInvest Název programu / podprogramu: Rozvoj Platnost výzvy

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Pravidla pro poskytování dotací ze státního rozpočtu v rámci programu č. 127 64 Podpora obnovy historických železničních kolejových vozidel rok 2014

Pravidla pro poskytování dotací ze státního rozpočtu v rámci programu č. 127 64 Podpora obnovy historických železničních kolejových vozidel rok 2014 Pravidla pro poskytování dotací ze státního rozpočtu v rámci programu č. 127 64 Podpora obnovy historických železničních kolejových vozidel rok 2014 Článek 1 Příjemce podpory Podpora může být poskytnuta

Více

117D065 Olověné rozvody

117D065 Olověné rozvody 117D065 Olověné rozvody Tento podprogram stanovuje podmínky pro přijímání žádostí na akce, které musí být zahájeny do konce roku 2017. Akce nesmí být ukončeny před vydáním Rozhodnutí o poskytnutí dotace.

Více

1. Obecné podmínky. zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů.

1. Obecné podmínky. zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů. Ministerstvo informatiky vyhlašuje výběrové řízení na poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu na rok 2006 v rámci Národního programu počítačové gramotnosti na kurz Občan, úředník a Portál

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný postup při poskytování dotací z

Více

STATUT ÚČELOVÉHO FONDU OBCE RADIMOVICE

STATUT ÚČELOVÉHO FONDU OBCE RADIMOVICE STATUT ÚČELOVÉHO FONDU OBCE RADIMOVICE Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Účelový fond obce Radimovice (dále jen obec) je zřízen usnesením zastupitelstva obce č. 5/2015 ze dne 9.3.2015 jako trvalý účelový fond

Více

Dotační program variantní studie odkanalizování obcí Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla )

Dotační program variantní studie odkanalizování obcí Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Dotační program variantní studie odkanalizování obcí 2018 Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Článek 1. Předmět dotace Účelem dotačního programu je podpora zpracování studie variantního

Více

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Obec Šestajovice Husova 60 250 92 Šestajovice Směrnice č. 1 / 2015 Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Čl. 1 Základní ustanovení 1. Hlavním posláním

Více

Základní informace. Důvodem poskytnutí dotací je podpořit organizace splňující podmínky programu v jejich sportovně výchovně činnosti.

Základní informace. Důvodem poskytnutí dotací je podpořit organizace splňující podmínky programu v jejich sportovně výchovně činnosti. DOTAČNÍ PROGRAM PRO PODPORU ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 14 ZAJIŠŤUJÍCÍCH SPORTOVNÍ VÝCHOVU MLÁDEŽE (dále jen Dotační program ) Základní informace Městská část

Více

Dotační program obce Bludov na rok 2017

Dotační program obce Bludov na rok 2017 Dotační program obce Bludov na rok 2017 Úvod Zastupitelstvo obce Bludov rozhodlo vyčlenit část rozpočtových příjmů obce na rozvoj občanské společnosti v obci Bludov. Zastupitelstvo si je vědomo důležitosti

Více

Příloha Výzvy č. 5 BODOVÉ HODNOCENÍ projektů ve Výzvě II-2018 programu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů

Příloha Výzvy č. 5 BODOVÉ HODNOCENÍ projektů ve Výzvě II-2018 programu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Příloha Výzvy č. 5 BODOVÉ HODNOCENÍ projektů ve Výzvě II-2018 programu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Projekt přihlášený v rámci výzvy musí plnit veškerá binární kritéria a současně dosáhnout

Více

A. Specifické podmínky stručný popis registrovaného investičního záměru, jiné údaje:

A. Specifické podmínky stručný popis registrovaného investičního záměru, jiné údaje: Příloha k Registraci akce/rozhodnutí o poskytnutí dotace PROGRAM 133510 Podpora materiálně technické základny sportu Závazné podmínky čerpání prostředků státního rozpočtu Registrace akce a Rozhodnutí o

Více

Podmínky dotačního programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom - rok

Podmínky dotačního programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom - rok Podmínky dotačního programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom - rok 2017-2019 článek I. Název programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom rok

Více

Pravidla pro poskytování dotací z Programu podpory bezbariérovosti pro rok 2017

Pravidla pro poskytování dotací z Programu podpory bezbariérovosti pro rok 2017 Pravidla pro poskytování dotací z Programu podpory bezbariérovosti pro rok 2017 Čl. I Úvodní ustanovení 1. Poskytování dotací z Programu podpory bezbariérovosti se realizuje v souladu s následujícími právními

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ ZE STÁTNÍHO FONDU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČR. Článek I

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ ZE STÁTNÍHO FONDU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČR. Článek I Přílohy VII Směrnice Ministerstva životního prostředí o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí ČR v rámci Programu podpory předkladatelů návrhů projektů z fondů EU účinné

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce dotace z dotačního programu Podpora jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Plzeňského kraje v roce 2017

Pravidla pro žadatele a příjemce dotace z dotačního programu Podpora jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Plzeňského kraje v roce 2017 PLZEŇSKÝ KRAJ Č. j.: BKŘ/74/17 Sp. zn.: ZN/11/BKŘ/17 Pravidla pro žadatele a příjemce dotace z dotačního programu Podpora jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Plzeňského kraje v roce 2017 Plzeňský kraj

Více

Podmínky Rozhodnutí o poskytnutí dotace

Podmínky Rozhodnutí o poskytnutí dotace Podmínky Rozhodnutí o poskytnutí dotace (dále jen Podmínky ) Příjemce: IČ: DIČ: Číslo účtu/podúčtu, na který bude převedena dotace: Obecná ustanovení Část I 1. Stanovují se následující Podmínky, které

Více

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program č. 4.4 - SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ 1. Číslo a název programu: 4.4 -

Více

Vyhlášeno usnesením zastupitelstva Z-184/2015 dne Podpora pravidelné celoroční sportovní, kulturní a zájmové činnosti organizací a spolků.

Vyhlášeno usnesením zastupitelstva Z-184/2015 dne Podpora pravidelné celoroční sportovní, kulturní a zájmové činnosti organizací a spolků. Dotace města Úvaly poskytované dle zákona č. 250/2000Sb., o rozpočtových pravidel územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen,,zákon ) a souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019

Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019 Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019 1. Informace o podpoře projektů Podpora komunitního života na venkově pro území MAS Český sever je financována z Programu

Více

PŘÍLOHA Č. 9 NÁVRH PODMÍNEK REGISTRACE PROJEKTU

PŘÍLOHA Č. 9 NÁVRH PODMÍNEK REGISTRACE PROJEKTU PŘÍLOHA Č. 9 NÁVRH PODMÍNEK REGISTRACE PROJEKTU Řízená kopie elektronická Vydání: 1.3 Revize: 3 Strana 1 z 6 Návrh Podmínek Registrace projektu (projektu) Nedílnou součástí Registrace projektu i. č 113V

Více

Změna pravidel v rámci OP Zemědělství v souladu s platností nového zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

Změna pravidel v rámci OP Zemědělství v souladu s platností nového zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách V Praze dne 9. srpna 2006 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 765 e-mail: info@szif.cz Ministerstvo zemědělství Č.j. 23012/2006-11000 Změna pravidel v rámci OP Zemědělství v souladu

Více

Dotační program Podpora včelařství (2017)

Dotační program Podpora včelařství (2017) Dotační program Podpora včelařství (2017) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále i Pravidla ) Účel podpory: Účelem podpory je stabilizace a zvýšení počtu včelstev a zkvalitnění jejich chovu, společně

Více

Směrnice MŽP č. 9/2009 Ministerstva životního prostředí

Směrnice MŽP č. 9/2009 Ministerstva životního prostředí Směrnice MŽP č. 9/2009 Ministerstva životního prostředí Úplné znění ke dni 22. prosince 2014 (zapracovány dodatky č. 1, 2, 3, 4, 5, 6 a 7 ke směrnici MŽP č. 9/2009) - 1 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

Pravidla programové dotace obce Ořechov na obnovu fasády uliční části rodinného nebo bytového domu nacházejícího se na území obce Ořechov pro rok 2019

Pravidla programové dotace obce Ořechov na obnovu fasády uliční části rodinného nebo bytového domu nacházejícího se na území obce Ořechov pro rok 2019 Pravidla programové dotace obce Ořechov na obnovu fasády uliční části rodinného nebo bytového domu nacházejícího se na území obce Ořechov pro rok 2019 Zastupitelstvo obce Ořechov na svém veřejném zasedání

Více

2. Dotaci lze poskytnout výlučně na výdaje, které musí být účelově určeny. Konkrétní účel užití poskytnuté Dotace je specifikován ve Smlouvě.

2. Dotaci lze poskytnout výlučně na výdaje, které musí být účelově určeny. Konkrétní účel užití poskytnuté Dotace je specifikován ve Smlouvě. Příloha č. 2 Podmínky pro poskytnutí dotace na pořízení dlouhodobého hmotného majetku pro poskytovatele stomatologických služeb ve městě Rychvald z rozpočtu města Rychvald I. Obecná ustanovení 1. Poskytnutí

Více

Město Domažlice Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Domažlice Oblast školství, mládeže a sportu. Část I Poskytování dotací z rozpočtu města

Město Domažlice Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Domažlice Oblast školství, mládeže a sportu. Část I Poskytování dotací z rozpočtu města Město Domažlice Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Domažlice Oblast školství, mládeže a sportu Část I Poskytování dotací z rozpočtu města Článek 1. Úvod 1. Dotace z rozpočtu Města Domažlice

Více

Způsobilost výdajů. Mgr. Jan Vlášek, Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad

Způsobilost výdajů. Mgr. Jan Vlášek, Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Způsobilost výdajů Mgr. Jan Vlášek, Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad ROP NUTS II Jihozápad Jeden ze sedmi regionálních programů ČR Dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFDR),

Více

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program č. 4.4 - PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.4

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Poradenství

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Poradenství Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce strukturálních fondů Řídící orgán OPPI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Poradenství Identifikace výzvy Prioritní osa Číslo výzvy PORADENSTVÍ

Více

Plná žádost. 1. Základní údaje o Plné žádosti. Evidenční číslo projektu:. Název projektu:.

Plná žádost. 1. Základní údaje o Plné žádosti. Evidenční číslo projektu:. Název projektu:. 1. Základní údaje o Plné žádosti Evidenční číslo projektu:. Název projektu:. Název programu / podprogramu:. Platnost výzvy od:. Platnost výzvy do:. 2. Údaje o žadateli 2.1. Leader 2.1.1. Základní údaje

Více

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017 Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017 1. Dotační program Podpora tělovýchovy dětí a mládeže kvalifikovanými trenéry pro rok 2017 (dále jen Program ) vyhlašuje

Více

Výzva k předkládání projektů v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace Program INOVACE Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví

Výzva k předkládání projektů v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace Program INOVACE Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví Výzva k předkládání projektů v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace Program INOVACE Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví Identifikace výzvy Prioritní osa 4 Inovace Program: INOVACE

Více

SCHÉMA ČERPÁNÍ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MPO

SCHÉMA ČERPÁNÍ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MPO SCHÉMA ČERPÁNÍ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MPO PŘÍPRAVA REALIZAČNÍ FÁZE ŽADATEL / PŘÍJEMCE Podání RŽ 1. Zpracování projektu 2. Elektronický podpis 3. Účet v eaccountu Podání PŽ Předkládání průběžných monitorovacích

Více

117D0510 Podpora územně plánovacích dokumentací obcí pro rok 2017

117D0510 Podpora územně plánovacích dokumentací obcí pro rok 2017 Podprogram Podpora územně plánovacích dokumentací obcí stanovuje podmínky pro poskytování státních dotací na pořízení územních a regulačních plánů. I. Cíl podpory Cílem podprogramu, který tvoří dva dotační

Více

Státní fond dopravní infrastruktury

Státní fond dopravní infrastruktury Příloha č. 1 k Rozhodnutí ředitele č. 13/2012 Státní fond dopravní infrastruktury k naplnění svého účelu ve smyslu 2, odst. 1, písm. f) zákona č. 104/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů a po schválení

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy:

Více

Čl. 1 Obecné ustanovení. Čl. 2 Využití finančních prostředků

Čl. 1 Obecné ustanovení. Čl. 2 Využití finančních prostředků MINISTERSTVO VNITRA odbor prevence kriminality Podmínky pro uvolňování účelově vyčleněných finančních prostředků na realizaci rezortního Programu Ministerstva vnitra v oblasti prevence kriminality na rok

Více

VYUŽÍVÁNÍ MĚSTSKÝCH SPORTOVIŠŤ pro rok 2019

VYUŽÍVÁNÍ MĚSTSKÝCH SPORTOVIŠŤ pro rok 2019 Dotační program VYUŽÍVÁNÍ MĚSTSKÝCH SPORTOVIŠŤ pro rok 2019 1. Dotační program Využívání městských sportovišť (dále jen Program ) vyhlašuje Zastupitelstvo města Kuřimi jako účelově zaměřený program města

Více

III. Program podpory malých podniků postižených povodněmi

III. Program podpory malých podniků postižených povodněmi III. Program podpory malých podniků postižených povodněmi RESTART 2013 Obsah PROGRAM PODPORY MALÝCH PODNIKŮ POSTIŽENÝCH POVODNĚMI... 1 RESTART 2013... 1 1. CÍL PROGRAMU... 3 1.1. Základní ustanovení...

Více

OBEC Moravské Knínice Kuřimská 99, Moravské Knínice, Kuřim, okres Brno-venkov

OBEC Moravské Knínice Kuřimská 99, Moravské Knínice, Kuřim, okres Brno-venkov Stránka 1 z 5 OBEC Moravské Knínice Kuřimská 99, Moravské Knínice, 664 34 Kuřim, okres Brno-venkov Dotační program PODPORA KULTURNÍ, SPOLKOVÉ A SPORTOVNÍ ČINNOSTI v obci Moravské Knínice pro rok 2017 1.

Více

MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335

MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 Pravidla pro poskytování finančních prostředků na podporu sociálních služeb dle zákona č. 108/2006 Sb. z Fondu na podporu sociální oblasti města Turnova Obsah 1. Základní

Více

CzechInvest a podpora regenerace brownfieldů

CzechInvest a podpora regenerace brownfieldů CzechInvest a podpora regenerace brownfieldů Patrik Reichl, ředitel regionální kanceláře pro Jihomoravský kraj 28. a 2. podporujeme 2017 www.czechinvest.org Služby a aktivity CzechInvestu pro podporu regenerace

Více

Úvodní informace o zadavateli

Úvodní informace o zadavateli Úvodní informace o zadavateli Název: Dobrovolný svazek obcí Křivina Sídlo: Mírové náměstí 90, 517 21 Týniště nad Orlicí IČ: 750 55 384 DIČ: CZ 750 55 384 Statutární zástupce: Ing. Jaroslav Matička, předseda

Více

METODICKÝ POSTUP. Část I Úvod

METODICKÝ POSTUP. Část I Úvod METODICKÝ POSTUP č. j. MF-21588/2017/1203, ve znění č. j. MF-6689/2018/1203 k provedení vyhlášky č. 464/2016 Sb., o postupu při poskytování dotace ze státního rozpočtu na přijetí opatření ke snížení míry

Více

PŘÍLOHA č. 3 Programu

PŘÍLOHA č. 3 Programu Návrh PŘÍLOHA č. 3 Programu Sdělení zvýšení závazného ukazatele Oslovení, zastupitelstvo Moravskoslezského kraje dne usnesením č. rozhodlo Vaší příspěvkové organizaci dle 28 odst. 4 zákona č. 250/2000

Více

BODOVÉ HODNOCENÍ projektů ve Výzvě III-2019 programu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů

BODOVÉ HODNOCENÍ projektů ve Výzvě III-2019 programu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů BODOVÉ HODNOCENÍ projektů ve Výzvě III-2019 programu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Projekt přihlášený v rámci výzvy musí plnit veškerá binární kritéria a současně dosáhnout minimálně 5

Více

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

Závazná pravidla poskytování finančních prostředků v oblasti vod v roce 2009 a způsobu kontroly jejich užití. 1. Obecné podmínky

Závazná pravidla poskytování finančních prostředků v oblasti vod v roce 2009 a způsobu kontroly jejich užití. 1. Obecné podmínky 89 Příloha č. 10 k zákonu č.../2008 Sb. Závazná pravidla poskytování finančních prostředků v oblasti vod v roce 2009 a způsobu kontroly jejich užití [podle 102 odst. 3 zákona č. 254/ 2001 Sb., o vodách

Více

STATUT FONDU OCHRANY VOD LIBERECKÉHO KRAJE

STATUT FONDU OCHRANY VOD LIBERECKÉHO KRAJE STATUT FONDU OCHRANY VOD LIBERECKÉHO KRAJE Čl. 1 Úvodní ustanovení Zřízení Fondu ochrany vod Libereckého kraje (dále jen Fond ochrany vod ) vychází z ustanovení 42 odst. 4 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI INOVACE Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI INOVACE Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce strukturálních fondů Řídicí orgán OPPI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI INOVACE Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví Identifikace

Více

Obecná pravidla pro poskytování dotací městské části Praha 5

Obecná pravidla pro poskytování dotací městské části Praha 5 Obecná pravidla pro poskytování dotací městské části Praha 5 I. Úvodní ustanovení 1. Dotace městské části Praha 5 (dále jen MČ Praha 5 ) je poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu MČ Praha 5 fyzickým

Více

Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Helena Mertová Listopad 2016 Základní pravidla Pokud příjemce podpory realizuje projekt prostřednictvím zakázky na dodání zboží, poskytnutí

Více

Seminář pro žadatele Finanční řízení projektů ve výzvě č. 35

Seminář pro žadatele Finanční řízení projektů ve výzvě č. 35 Seminář pro žadatele 19. 10. 2017 Finanční řízení projektů ve výzvě č. 35 Finanční řízení projektu Obsah Hlavní zásady financování projektu Finanční řízení (účetnictví, BÚ) Rozpočet projektu EFRR Způsobilost

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE PŘÍLOHA Č. 2 2/OŠK/2016 Dotační program na podporu kultury a osvětové činnosti Úvod Dotace se poskytují na účely určené městem Kopřivnice v programech nebo na jiné

Více

Program financování silnic II. a III. třídy ve vlastnictví krajů z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury (dále jen SFDI) v roce 2015

Program financování silnic II. a III. třídy ve vlastnictví krajů z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury (dále jen SFDI) v roce 2015 Program financování silnic II. a III. třídy ve vlastnictví krajů z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury (dále jen SFDI) v roce 2015 Cíl programu Cílem programu je poskytnutí finančních prostředků

Více

Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI)

Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) k naplnění svého účelu ve smyslu 2, odst. 1, písm. f) zákona č. 104/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů a po schválení Výborem SFDI dne 27. 9. 2012 stanoví

Více

PODPORA VRCHOLOVÉHO SPORTU VE MĚSTĚ CHOMUTOVĚ V ROCE 2019

PODPORA VRCHOLOVÉHO SPORTU VE MĚSTĚ CHOMUTOVĚ V ROCE 2019 Statutární město Chomutov Zborovská 4602, 430 28 Chomutov ID DS 497beyz Tel.: 474 637 111 E-mail: podatelna@chomutov-mesto.cz Datum zveřejnění na úřední desce: 29.11.2018 DOTAČNÍ PROGRAM D2019-OE03 PODPORA

Více

Čl. 1 Důvod a účel podpory

Čl. 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast rozvoj. Správcem dotačního programu je odbor organizační, oddělení školství a cestovního ruchu. Čl. 1 Důvod a účel podpory

Více

Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové aktivity dětí v roce 2016,

Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové aktivity dětí v roce 2016, Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové aktivity dětí v roce 2016 1. Název Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové

Více

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace program ROZVOJ

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace program ROZVOJ Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace program ROZVOJ Identifikace výzvy: Rozvoj I Prioritní osa 2 Rozvoj firem Správce programu (poskytovatel dotace): Ministerstvo průmyslu a obchodu (dále

Více