I m Buddy Guide. I m Buddy Guide Buddy Program isc.vutbr.cz #iscvutbrno

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "I m Buddy Guide. I m Buddy Guide Buddy Program isc.vutbr.cz #iscvutbrno"

Transkript

1 I m Buddy Guide

2 Obsah I m Buddy Guide Obsah Úvod Základní informace Úkol Buddyho? Výběr studenta Vyzvednutí + první kontakt Koleje Cizinecká policie Chceš být super Buddy? První kontakt Welcome pack Panda point open hours Lékař Pošta Důležité rady na konec:

3 Úvod Pokud si čteš tuto příručku, tak jsi již s největší pravděpodobností prošel/a příjímacím pohovorem a jsi Buddy či Member ISC VUT Brno. Gratuluji! Nyní je tedy na čase snížit obavy z prvního kontaktu se zahraničním studentem a pomoci ti v prvních týdnech tvého Buddíkování. Je mi jasné, že ses lekl počtu stran, ale nemáš proč. Tato příručka je totiž rozdělená na dvě části. První jsou základní informace a druhá část je pro ty, kteří chtějí být těmi nejlepšími. V druhé části najdeš rady a tipy předchozích buddíků, abys nemusel hledat již známé informace.

4 Základní informace Úkol Buddyho? První dny a týdny bývají pro zahraniční studenty velmi těžké. Přijíždí do neznámého prostředí, kde navíc ani nerozumí, co po nich kdo chce. Zeptat se je často nemožné, neboť úroveň cizích jazyků je v ČR stále nízká. Právě v tu chvíli nastupuješ ty! Stáváš se jeho rádcem a průvodcem brněnskou džunglí a královstvím fakult VUT. Je to zodpovědnost, ale uvidíš, že spoustu věcí znáš. Například super hospody, kam může zajít na české pivo, nebo jak najít informace v ISu (Informačním systému) fakulty. Výběr studenta Jen ve zkratce shrnu to nejdůležitější. Na pohovoru ses jistě dozvěděl, že si zahraničního studenta vybíráš přes SectionBox (interní systém klubu), jehož detailní popis najdeš v SectionBox manuálu. Přihlašovací údaje bys měl mít na u, který jsi vyplnil v přihlášce. Nezapomeň! Ideální je vybrat si studenta ze své fakulty, tu znáš nejlépe. Pokud nejsi z Fakulty chemické, studenta z této fakulty si nevybírej! Pozor na čas a místo příjezdu, pokud chceš vyzvedávat. Vyzvednutí + první kontakt Než se rozjedeš, abys studenta vyzvednul, nezapomeň mu napsat a ověřit si údaje o příjezdu. Pokud se neozývá na , zkus telefon a pokud ani to nepomůže, napiš HR nebo některému z Buddy coordinátorů (vyhneš se tak stížnosti na tvou osobu ze strany neaktivního zahraničního studenta). Určitě si domluvte nějaké poznávací znamení a vyměňte si telefonní čísla. Pro jistotu mu připomeň, aby měl aktivovaný roaming. Informuj ho, že českou SIM kartu pak může vyzvednout s Welcome packem zdarma v Panda Pointu. Zahraniční student ještě nemá šalinkartu, tak nezapomeňte koupit lístek. Na začátku semestru jezdí mnoho revizorů. Pokud jedete na koleje Pod palackého vrchem ve dne, je vhodné se zavazadly přesednout na autobus 53 na zastávce Skácelova. Autobus vás zaveze přímo před koleje (zastávka Kolejní).

5 Koleje Většina zahraničních studentů bydlí na kolejích Pod palackého vrchem na bloku A03. em jim přišel dokument ohledně ubytování, recepční jsou více vstřícné, když už ho student má vytištěné s sebou. Nebo na základě údajů z předloženého dokladu totožnosti recepční vydá klíče od pokoje. Pokud nemá student ložní prádlo, zeptejte se na ně - buď vám jej vydají přímo na vrátnici nebo se budete muset vydat do přízemí bloku A02, kde je výdejna ložního prádla. Je vhodné upozornit také na skutečnost, že je prádlo možné pravidelně měnit za čisté, je to zahrnuto v ceně nájmu a rozvrh lze nalézt na webu kolejí nebo u výdejny ložního prádla. Než se budete loučit, připomeň mu, ať dojde co nejdříve do kanceláře ubytovatelek (accomodation office), kde musí podepsat smlouvu. Cizinecká policie Nejvíce zahraničních studentů je ze zemí EU a navíc bydlí na kolejích. V tomto případě žádná víza a cizineckou policii řešit nemusíš. Náročnější situace nastává, pokud máš studenta bydlícího na privátě nebo studenta z jiných zemí bydlícího na privátě: Do 3 dnů od příjezdů by měl tvůj zahraniční student navštívit cizineckou policii. Nejlepší bude, když půjdeš s ním, kvůli dorozumění se, ale někteří tam mluví anglicky, tak to není až takový problém. Student tu zůstává do 6 měsíců - Cizinecká policie: Cejl 62b (Brno Zábrdovice) Tel.: Student tu zůstává déle než 6 měsíců - Registrace na Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR (OAMP) Hněvkovského 30/65 (Brno Komárov) Tel.:

6 Tipy a rady Chceš být super Buddy? Tuto část chci věnovat několika informacím, které z tebe udělají nejlepšího buddíka, kterého si může zahraniční student přát. Najdeš zde hlavně rady, které jsme s ostatními buddíky zhodnotili, jako přínosné. První kontakt Velmi se osvědčilo posílat svou fotografii, abyste se snadno poznali. Někteří buddíci si připravují ceduli se jménem studenta. V prvním u je dobré napsat něco o sobě. Jak se jmenuješ, co studuješ a nějaké záliby. Když mu navíc v u připomeneš ať si koupí síťový kabel a dokladové fotografie, bude rychle schopný fungovat po svém příjezdu. Pokud student neví, jak z letiště do Brna, nejlepším dopravcem bývá Student Agency, který jede z Prahy i Vídně. U autobusů z Vídně je ovšem nutná rezervace dopředu, jinak bude zahraniční student čekat i 6 hodin. Na první fyzické setkání je dobré se připravit. Zjistit si něco o zvycích dané země, abys zahraničního studenta nevylekal už na začátku. Španělé jsou velmi kontaktní národ, a proto u nich očekávej objetí a podobně. Naopak od Turků takového chování neočekávej a nesnaž se. Pomoc se zavazadly je samozřejmostí. Cesta mohla být dlouhá a tak je vhodné se zeptat na to, jak je hladový. Pro případ vždy mysli na jednu jízdenku navíc. V noci je těžké hledat místo, kde se dá lístek koupit a tvůj zahraniční student, ještě nemusí mít rozměněné peníze. Během cesty můžeš poradit aplikaci idos, kde si sám může najít, jak se dostat na místa, která potřebuje navštívit. Na kolejích mu nepůjde internet, dokud na ubytovatelkách (accomodation office) nepodepíše smlouvu. Na začátku semestru se ale musí připravit na dlouhé čekání. Kabel by si ani neměl půjčit od spolubydlícího, protože by se nemuseli na nějakou dobu připojit k internetu vůbec. Pokud bude potřebovat rychlé připojení, je tu Piccolo bar, kde je wifi. Welcome pack Jak již bylo zmíněno, každý zahraniční student dostává zdarma od ISC takzvaný Welcome pack. Vyzvednout se dá v Panda Pointu během Open hours. Časy Open hours najdeš na stránkách hned na úvodní stránce. Welcome pack neobsahuje pouze českou SIM kartu (již s přednabytým kreditem a výhodnějšími cenami volání a internetu), ale také další dárky. Například psací potřeby, bloky, mapy apod.

7 Panda point open hours Panda point (dále jen PP) je místnost na kolejích Pod palackého vrchem v bloku A03. Sem může zahraniční student přijít kdykoliv během Open hours. Nejen, že zde získá zdarma Welcome pack, ale bude také moci zakoupit ESN card a lístky na akce pořádané ISC. V Panda pointu je také možné během Welcome weeku zařídit šalinkartu. Welcome week probíhá týden před zahájením semestru. Adresa: Blok A03 TV místnost, Kolejní 2, Brno Lékař Během roku je možné, že Váš zahraniční student bude potřebovat navštívit lékaře. Zde je jen několik praktických lékařů, kteří hovoří anglicky. Další určitě najdete na facebookové skupině určené Buddíkům. MUDr. Otakar Ach-Hübner, Mendlovo náměstí 618/17, Brno, Staré Brno MUDr. Olga Nehybová, street Purkyňova 2640/93, (Blok B04), Brno-Královo Pole Pošta Pokud si bude chtít zahraniční student nechat poslat nějaký balík ze země mimo EU, jistě by neměl zapomenout na zaškrtnutí důvodu odeslání dar. Ušetří si tak spoustu stresu s celní policií, která by jeho balíček mohla na delší dobu zdržet. Pokud bydlí na kolejích, neměl by zapomenout napsat číslo pokoje a blok (A03). Na balíček by se pak měl zeptat čas od času dole na vrátnici. Zde mu řeknou, zda je možné balík vyzvednout na A04. Důležité rady na konec: Pokud si nejsi v něčem jistý, volej nebo piš. Existuje facebooková skupina Buddy a HR nebo Buddy coordinatoři jsou zde pro tebe. Vyzvedávání se nezapočítává do limitu na počet zahraničních studentů, které můžeš mít na sebe navázané. Čím víc vyzvedáváš, tím znáš víc zahraničních studentů a máš větší možnost si zdokonalovat jazyk.

Pokud byste měli jakékoliv otázky na naši organizaci nebo si nejste jistí, jestli se týkají jen Buddy Programu, potom piš na info@buddysystem.

Pokud byste měli jakékoliv otázky na naši organizaci nebo si nejste jistí, jestli se týkají jen Buddy Programu, potom piš na info@buddysystem. BUDDY PROGRAM JAK BÝT SPRÁVNÝM BUDDIEKEM Ještě jednou Ti jménem naší organizace organizace ESN VŠE Praha Buddy System o. s. gratulujeme k získání Buddyho. Pevně věříme, že si spolu budete rozumět a semestr

Více

Buddy Guide. International Student Club VUT Brno Kolejní 4, 612 00 Brno Czech Republic www. isc.vutbr.cz

Buddy Guide. International Student Club VUT Brno Kolejní 4, 612 00 Brno Czech Republic www. isc.vutbr.cz Buddy Guide Úvod Tak na úvod, co se v příručce dočteš a k čemu slouží? Tato příručka by měla pomoci novým buddíkům, či novým lidem, kteří se chystají pick upovat zahraniční studenty přijíždějící na VUT(nejčastěji

Více

Důležité kontakty. Eliška Rolfová (koordinátorka pro vyjíždějící studenty, koordinátorka programu Buddy na FHS)

Důležité kontakty. Eliška Rolfová (koordinátorka pro vyjíždějící studenty, koordinátorka programu Buddy na FHS) IC CUNI Buddy Programme Coordinator: Simona Zemanová zahraniční oddělení FHS UK: Důležité kontakty buddy@ic-cuni.cz zahranicni@fhs.cuni.cz Lenka Lukešová (koordinátorka pro přijíždějící studenty, koordinátorka

Více

Buddy příručka ESN CULS PRAGUE

Buddy příručka ESN CULS PRAGUE Buddy příručka ESN CULS PRAGUE Obsah Před příjezdem studenta... 2 Vyzvednutí studenta... 2 Ubytování... 3 Univerzitní kampus... 4 Další užitečné informace... 4 Užitečné odkazy... 5 Co obnáší být buddym?

Více

Kdo je BUDDY (1 5) Jak získat Erasmáka (6) MySection (7 11) Základní úkoly Buddyho (12 16) Orientation week (17) Nejčastější dotazy (18 19) Bonusy

Kdo je BUDDY (1 5) Jak získat Erasmáka (6) MySection (7 11) Základní úkoly Buddyho (12 16) Orientation week (17) Nejčastější dotazy (18 19) Bonusy hr.esn@upol.cz Kdo je BUDDY (1 5) Jak získat Erasmáka (6) MySection (7 11) Základní úkoly Buddyho (12 16) Orientation week (17) Nejčastější dotazy (18 19) Bonusy (20) Užitečné odkazy (21) 1 Ahoj buddy,

Více

Ještě před příjezdem určitě buddy ocení rady ohledně cesty do Brna. Rezervace a zajištění jízdenky jistě po předchozí domluvě neuškodí

Ještě před příjezdem určitě buddy ocení rady ohledně cesty do Brna. Rezervace a zajištění jízdenky jistě po předchozí domluvě neuškodí Milý buddíku, vítej v řadách buddy systému ISC MENDELU! V této příručce najdeš informace o tom, co tě v příštích dnech čeká. Příručku jsme sepsali na základě předchozích zkušeností, a tak si prosím vše

Více

BUDDY GUIDE Letní semestr 2018

BUDDY GUIDE Letní semestr 2018 BUDDY GUIDE Letní semestr 2018 Jak se stát Buddym? Registruj se do Uni-Buddy na https://esnuct.broaddy.com/register/buddy Vyber si Erasmáka podle svých preferencí a termínu jeho příjezdu Kontaktuj ho!

Více

Milý buddy, Přejeme ti hodně štěstí!

Milý buddy, Přejeme ti hodně štěstí! Milý buddy, velice nás těší, že ses přidal do našeho klubu a chceš se stát jeho součástí. Buddík je člověk ve všech směrech lepší, (života)schopnější a sebevědomější. Do buddy programu tedy vstupuješ s

Více

QUICK N SIMPLE. Studentské vízum a dlouhodobý pobyt

QUICK N SIMPLE. Studentské vízum a dlouhodobý pobyt QUICK N SIMPLE Studentské vízum a dlouhodobý pobyt Ahoj, jsi student v České republice (dále ČR) ze zemí mimo Evropskou Unii? Máš studentské vízum? Chceš v ČR zůstat a dále studovat? Nejsi si moc jistý,

Více

Studovny Sklady Jak na.. Praní Výměnu povlečení Úklid pokoje Poštu

Studovny Sklady Jak na.. Praní Výměnu povlečení Úklid pokoje Poštu Studovny Na koleji je studovena, kde můžeš v klidu trávit svůj volný čas s učebnicemi, skripty a domácimy úkoly. Neboj, zas tak strašné to nebude ) V studovně je k dispozici rýsovací prkno a prosvět lovací

Více

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-27 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 5 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

Zápis ze schůze ESN TULeni Liberec meeting

Zápis ze schůze ESN TULeni Liberec meeting Zápis ze ESN TULeni Liberec meeting Typ Pravidelná Číslo Datum 23. 10. 2012 Místo Klubovna C - 6. patro Účastníci Přítomni Nepřítomni Kubák Michal Zuzka Janča KK mvojta Verča K. Ráďa Mirek Markét Márky

Více

Kde mohou pracovat lidé s postižením?

Kde mohou pracovat lidé s postižením? Kde mohou pracovat lidé s postižením? 30 Chráněné dílny Lidé s postižením pracují v chráněných dílnách. Většina lidí, kteří pracují v chráněných dílnách jsou lidé s postižením. V chráněné dílně ale také

Více

International Student Club ÚSTÍ NAD LABEM BUDDY MANUAL

International Student Club ÚSTÍ NAD LABEM BUDDY MANUAL International Student Club ÚSTÍ NAD LABEM BUDDY MANUAL Milý Buddíku, do ruky se ti dostala příručka, ve které najdeš všechno, co budeš potřebovat vědět o svých povinnostech vůči svěřenému zahraničnímu

Více

Rekapitulace. Přítomní členové Kolejní rady: Jan Mudruňka, Michal Kešner Hostů: vedoucí koleje paní Eva Tichá

Rekapitulace. Přítomní členové Kolejní rady: Jan Mudruňka, Michal Kešner Hostů: vedoucí koleje paní Eva Tichá 1 17. 2. 2014 Přítomní členové Kolejní rady: Jan Mudruňka, Michal Kešner Hostů: vedoucí koleje paní Eva Tichá Zasedání Kolejní rady bylo zahájeno v 16.00 Program zasedání 1. Rekapitulace 2. Aktualizace

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 7 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

Důležité kontakty. Buddy Programme Coordinators: Jana Jelínková vicepresident@ic-cuni.cz, buddy@ic-cuni.cz 605 513 992

Důležité kontakty. Buddy Programme Coordinators: Jana Jelínková vicepresident@ic-cuni.cz, buddy@ic-cuni.cz 605 513 992 Důležité kontakty Buddy Programme Coordinators: Jana Jelínková vicepresident@ic-cuni.cz, buddy@ic-cuni.cz 605 513 992 Alternativní kontaktní osoba v IC CUNI: Michaela Banýrová secretary@ic-cuni.cz 604

Více

3. Nechám si podepsat Studijní plán od garanta studijního oboru. Neznám-li jeho jméno, podívám se do Karolínky http://karolinka.fsv.cuni.

3. Nechám si podepsat Studijní plán od garanta studijního oboru. Neznám-li jeho jméno, podívám se do Karolínky http://karolinka.fsv.cuni. Před a během Erasmus pobytu budu na české straně jednat se zahraničním oddělením FSV (OZS) a s Evropskou kanceláří RUK (EK RUK). Respektuji pokyny obou těchto institucí. V zahraničí se řídím instrukcemi

Více

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE Střední odborná škola veterinární, mechanizační a zahradnická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Rudolfovská 9, České Budějovice, 37 6 09

Více

ERASMUS+ UNIVERSITA CATÓLICA DE VALENCIA 2016/2017 ZUBNÍ LÉKAŘSTVÍ ANNA KREJČÍKOVÁ

ERASMUS+ UNIVERSITA CATÓLICA DE VALENCIA 2016/2017 ZUBNÍ LÉKAŘSTVÍ ANNA KREJČÍKOVÁ ERASMUS+ UNIVERSITA CATÓLICA DE VALENCIA 2016/2017 ZUBNÍ LÉKAŘSTVÍ ANNA KREJČÍKOVÁ PŘED ODJEZDEM Podívat se na stránky LF UP, kde najdete všechny potřebné informace ohledně výběrového řízení a dalšího

Více

Rady pro pokročilou duši

Rady pro pokročilou duši Rady pro pokročilou duši Richard Bach Příručka Mesiáše Rady pro pokročilou duši Nejlepší způsob, jak se vyhnout odpovědnosti, je říct: Mám odpovědnost. Tví přátelé tě během první minuty vašeho setkání

Více

Chamber College ANGLIČTINA NA MALTĚ SLEVOVÁ AKCE NA STUDIUM V LEDNU A ÚNORU 2013

Chamber College ANGLIČTINA NA MALTĚ SLEVOVÁ AKCE NA STUDIUM V LEDNU A ÚNORU 2013 Jazyková škola Elvis, Karlínské náměstí 8, 186 00 Praha 8 tel./fax: 241 405 628, tel.: 241 409 001; Vodafone: 602 350 632, 731 570 807 http://www.elvis.cz; e-mail: elvis@elvis.cz ANGLIČTINA NA MALTĚ SLEVOVÁ

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ

INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ (pro kombinované studium) Prezentuje: Ing. Tomáš Rejdal Garant předmětu: Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D. http://is.czu.cz/prihlaska noví studenti se zde přihlásí číslem přihlášky

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole CORK ENGLISH WORLD. Cork, Irsko

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole CORK ENGLISH WORLD. Cork, Irsko JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

Na informacích na letišti se dá zjistit jízdní řád vlaků a vzít si mapku města s názvy v latince.

Na informacích na letišti se dá zjistit jízdní řád vlaků a vzít si mapku města s názvy v latince. Tbilisi Doprava z letiště centrum Tbilisi Taxík - 15-35 GEL Vlak 0,5 GEL/osoba, vlakové nádraží je přímo naproti letišti. Cílová stanice ve městě je Station Square. Další důležité nádraží je Didube. Točené

Více

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE Scratch 1 Kreslící program Všechny Kódovací kluby - Code Clubs musí být registrovány. Tím, že zaregistrujete váš klub, můžeme měřit náš dosah, a můžeme tak pokračovat s poskytováním zdrojů pro výuku programování

Více

Vybrané atributy studijního pobytu v zahraničí

Vybrané atributy studijního pobytu v zahraničí Vybrané atributy studijního pobytu v zahraničí Hochschule der Medien, Stuttgart, Německo ZS 2011/12 Vladimír Kebza Obsah Motivace pro studium v zahraničí Organizační záležitosti před výjezdem Praktické

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ

INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ (pro prezenční studium) Prezentuje: Ing. Tomáš Rejdal Garant předmětu: Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D. Problémy řeší HELPDESK Oddělení Helpdesk Přízemí budovy rektorátu, kancelář

Více

Vysoké učení technické v Brně Koleje a menzy Kolejní 2, 612 00 Brno V Brně dne 7.3.2017 Rezervace ubytování pro aktuálně bydlící studenty Akademický rok 2017/18 Studenti, kteří v době podávání žádostí

Více

Tréninkový kurz. Nová cesta, nová příležitost , Dolní Bečva

Tréninkový kurz. Nová cesta, nová příležitost , Dolní Bečva Tréninkový kurz Nová cesta, nová příležitost 5.8. 11.8.2018, Dolní Bečva ÚVODNÍ INFORMACE Ahoj všichni, právě čtete informativní dokument ke školení Nová cesta, nová příležitost. Jedná se o tréninkový

Více

JAK SI NAJÍT PRÁCI???

JAK SI NAJÍT PRÁCI??? Informační příručka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 JAK SI NAJÍT PRÁCI??? Projekt "Podpora uživatelů drog při uplatnění na trhu práce" Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem prostřednictvím OP LZZ

Více

Vítáme Vás na modulu. inkluzivní trénink a učení. strana 1

Vítáme Vás na modulu. inkluzivní trénink a učení. strana 1 Vítáme Vás na modulu inkluzivní trénink a učení strana 1 Kdy a kde se uskuteční modul? Datum: Čtvrtek a pátek 16.-17. dubna 2015 Čas: čtvrtek 10:00 18:00 pátek 09:00 17:00 Místo: Hotel Adeba, Pernerova

Více

Alternativní kontaktní osoba v IC CUNI: Michaela Banýrová secretary@ic-cuni.cz 604 315 179

Alternativní kontaktní osoba v IC CUNI: Michaela Banýrová secretary@ic-cuni.cz 604 315 179 Důležité kontakty Buddy Programme Coordinators: Tereza Hluchá (do 10. 9.) buddy@ic-cuni.cz 774 148 494 Dominika Exnerová (od 10. 9.) buddy@ic-cuni.cz 608 813 111 Alternativní kontaktní osoba v IC CUNI:

Více

Vítáme Vaše dítě v kurzu vedeném

Vítáme Vaše dítě v kurzu vedeném Welcome Letter [Czech] Vítáme Vaše dítě v kurzu vedeném [stupeň nebo druh studia] [jméno učitele] Účelem tohoto dopisu je přivítat Vašeho syna nebo dceru do naší třídy. Chtěli bychom, abyste Vy i Vaše

Více

ZRÁDNÉ MĚSTO. (ztracení se v obchodě, ve městě, uvíznutí ve výtahu)

ZRÁDNÉ MĚSTO. (ztracení se v obchodě, ve městě, uvíznutí ve výtahu) ZRÁDNÉ MĚSTO (ztracení se v obchodě, ve městě, uvíznutí ve výtahu) Není žádný problém se ztratit. Ať už na nákupu v obchodním domě nebo na výletě v cizím městě. Ztratit se můžete jedna dva. Ale dá se tomu

Více

ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2018/19

ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2018/19 ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2018/19 Základní informace http://www.ff.upol.cz/ záložka studentům 1.Studijní řády a normy (Studijní a zkušební řád UP nový platný od 1. 9. 2017, Disciplinární řád UP)

Více

Aplikace. Uživatelská příručka Android, iphone

Aplikace. Uživatelská příručka Android, iphone Aplikace Uživatelská příručka Android, iphone Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. 2017 1 Aplikace HopOn přináší inovativní a univerzální přístup k nákupu jízdenek a funguje na Android a iphone mobilních

Více

1. 9. 14. 9. 2012 v době od 7,00 14,00 hod. vždy jen v pracovní dny!!! 16. 9. 2012 ( neděle ) v době od 12,00 20,00 hod.

1. 9. 14. 9. 2012 v době od 7,00 14,00 hod. vždy jen v pracovní dny!!! 16. 9. 2012 ( neděle ) v době od 12,00 20,00 hod. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SPRÁVA KOLEJÍ A MENZ Šmeralova 12, Olomouc 771 11 V Olomouci dne: 24.4.2012 č.j.: 59 /2012 Příkaz ředitele SKM UP č. 3/2012 Organizace ubytovacího řízení pro akademický

Více

Kategorie Základní školy

Kategorie Základní školy Obsah: Kategorie základní školy... 3 1. kolo... 3 2. kolo... 6 3. kolo... 9 Kategorie Střední školy...13 1. kolo...13 2. kolo...16 3. kolo...2 Porovnání stejných otázek u ZŠ a SŠ...23 Kategorie Základní

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole EUROPEAN CENTRE Londýn, Velká Británie

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole EUROPEAN CENTRE Londýn, Velká Británie JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti,

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti, PRACOVNÍ LISTY Milé děti, pracovní listy, které právě držíte v rukou, vznikly jako doplněk ke knize Lukáš a profesor Neptun autorky Petry Štarkové a ilustrátora Milana Starého. Navazují tedy na příběh

Více

ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2019/20

ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2019/20 ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2019/20 Základní informace http://www.ff.upol.cz/ záložka studentům 1.Studium 1.1. Harmonogram akademického roku 1.2. Studijní plány a předměty 1.3. Studijní oddělení

Více

Nemáš kde se zašít před světem?

Nemáš kde se zašít před světem? Nemáš kde se zašít před světem? Nudíš se venku? Chceš zažít něco novýho? Chceš poznat nový lidi? Potřebuješ pokecat? Podporují nás: CO TI KLUB ATOM NABÍZÍ: bezpečný prostor, pokec s pracovníky a kontakt

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ

INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ (pro kombinované studium) Prezentuje: Ing. Tomáš Rejdal Garant předmětu: Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D. http://prijimacky.czu.cz noví studenti se zde přihlásí číslem přihlášky a

Více

Vysoké učení technické v Brně Koleje a menzy Kolejní 2, 612 00 Brno V Brně dne 14. 6. 2017 Rezervace ubytování pro studenty budoucích prvních ročníků Akademický rok 2017/18 Studenti budoucích prvních ročníků

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/21.O288 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_57 Jméno autora: Pischová Třída/ročník: PVS 1

Více

PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ

PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ POSLÁNÍ DOMOVA PRAMEN Domov pro osoby se zdravotním postižením Pramen je dům, ve kterém můžete: bydlet jíst pracovat a dělat další věci, které Vás zajímají.

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2016-2017 Osobní údaje Jméno a příjmení studenta: E-mail: Domácí VŠ: Domácí fakulta: Obor studia: Hostitelská země: Hostitelská VŠ: Délka pobytu: Univerzita

Více

Jak koupit nemovitost

Jak koupit nemovitost Jak koupit nemovitost Bezpečně? Co nejlépe? Bez starostí a stresu? Část 1. www.alisen.cz Proč vznikla tato kniha? Koupě nemovitosti bývá pro většinu z nás životní investicí. Vydáváme velké, často půjčené

Více

Důležité kontakty. Lenka Lukešová (koordinátorka pro přijíždějící studenty, koordinátorka programu Buddy na FHS)

Důležité kontakty. Lenka Lukešová (koordinátorka pro přijíždějící studenty, koordinátorka programu Buddy na FHS) Ter IC CUNI Buddy Programme Coordinator: Tereza Hamáková zahraniční oddělení FHS UK: Důležité kontakty buddy@ic-cuni.cz zahranicni@fhs.cuni.cz Lenka Lukešová (koordinátorka pro přijíždějící studenty, koordinátorka

Více

asistenci Jak v (název organizace) na osobní Zde se píše:

asistenci Jak v (název organizace) na osobní Zde se píše: Jak v (název organizace) na osobní asistenci Zde se píše: Jak na smlouvu o osobní asistenci strana 2 Jak je to s osobními údaji strana 3 Kolik stojí asistence strana 3 Kdo je klíčová pracovnice strana

Více

JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ

JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ pro studenty (nejen) nastupujících 1. ročníků 1. Přihlášení uchazečů na adrese https://iskam.upol.cz/ vyberte z menu položku Odkazy, pak Přihlášení uchazečů.

Více

JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ

JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ JAK PODAT ŽÁDOST O KOLEJE A REZERVOVAT SI POKOJ (pro studenty nastupujících 1. ročníků) 1. Přihlášení uchazečů na adrese http://iskam.upol.cz. Studenti vyšších ročníků se přihlašují přes Portál UP: https://www.portal.upol.cz/

Více

2. 9. 20. 9. 2013 v době od 7,00 14,00 hod. vždy jen v pracovní dny!!! 22. 9. 2012 (neděle) v době od 12,00 20,00 hod.

2. 9. 20. 9. 2013 v době od 7,00 14,00 hod. vždy jen v pracovní dny!!! 22. 9. 2012 (neděle) v době od 12,00 20,00 hod. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SPRÁVA KOLEJÍ A MENZ Šmeralova 12, Olomouc 771 11 V Olomouci dne: 16. 4. 2013 č.j.: 46 /2013 Příkaz ředitele SKM UP č. 3 / 2013 Organizace ubytovacího řízení pro akademický

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Děti a mládež

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Děti a mládež Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Děti a mládež Dobrý den, ahoj, obracíme se na Tebe s krátkým dotazníkem, jehož cílem je zjistit, jak jsi spokojen se sociálními službami v Táboře. Výsledky budou

Více

Vysvětlení jednotlivých odkazů v levém sloupci úvodní strany

Vysvětlení jednotlivých odkazů v levém sloupci úvodní strany Vysvětlení jednotlivých odkazů v levém sloupci úvodní strany 1. Notifikace zde je soupis všech důležitých událostí a změn podle typu ikonky poznáš, zda je to suplování, aktualita na webových stránkách

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole SCUOLA LEONARDO DA VINCI Řím, Itálie

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole SCUOLA LEONARDO DA VINCI Řím, Itálie JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

Co je ESN Liberec Jak získat Erasmáka Před příjezdem Příjezd Welcome Days a důležité kroky během prvních dní Aktivity během semestru Krizové situace

Co je ESN Liberec Jak získat Erasmáka Před příjezdem Příjezd Welcome Days a důležité kroky během prvních dní Aktivity během semestru Krizové situace Ahoj, buddy! Velice nás těší, že ses přidal do našeho klubu a chceš se stát jeho součástí. Tahle příručka je určena přímo tobě a najdeš v ní vše, co každý buddík potřebuje vědět. Je rozdělena do následujících

Více

JAK TO CHODÍ NA PRACÁKU???

JAK TO CHODÍ NA PRACÁKU??? Informační příručka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 JAK TO CHODÍ NA PRACÁKU??? Projekt "Podpora uživatelů drog při uplatnění na trhu práce" Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem - Operačním programem

Více

Organizace ubytovacího řízení pro akademický rok 2015/2016

Organizace ubytovacího řízení pro akademický rok 2015/2016 V Olomouci dne 20. 4. 2015 Č.j.: 64/2015 PŘÍKAZ ŘEDITELE SKM UP Č. 3/2015 Organizace ubytovacího řízení pro akademický rok 2015/2016 Organizace ubytovacího řízení na VŠ kolejích se týká výhradně kategorie

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

Koleje a menzy VUT v Brně, Kolejní 2, Brno V Brně dne

Koleje a menzy VUT v Brně, Kolejní 2, Brno V Brně dne Koleje a menzy VUT v Brně, Kolejní 2, 612 00 Brno V Brně dne 9.7.2009 Informace k podávání žádostí o ubytování na kolejích VUT v Brně, výběru pokoje a podpisu smlouvy o ubytování pro studenty všech stupňů

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Přihláška na 24. konferenci České herpetologické společnosti 6. - 8. 11. 2009

Přihláška na 24. konferenci České herpetologické společnosti 6. - 8. 11. 2009 Přihláška na 24. konferenci České herpetologické společnosti 6. - 8. 11. 2009 Další, již 24. konference ČHS se uskuteční 6. 8. 11. 2009 v obci Dolní Lomná Ubytování a popis místa: Rekreační středisko se

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

Právní jednání Svobodná vůle Co to znamená, když má člověk omezenou svéprávnost?

Právní jednání Svobodná vůle Co to znamená, když má člověk omezenou svéprávnost? SVÉPRÁVNOST Tady můžete najít důležité informace, které se týkají svéprávnosti. Pokud některým slovům nerozumíte, požádejte někoho, komu věříte, aby Vám při čtení pomohl. Co je to svéprávnost? Svéprávnost

Více

Níže detailní informace k soustředění a budeme se těšit na viděnou v zimně na soustředění endurové školy.

Níže detailní informace k soustředění a budeme se těšit na viděnou v zimně na soustředění endurové školy. Zima už se nezadržitelně blíží a bohužel u nás nebude možné moc jezdit. Proto spousta jezdců vyhledává lokality na zimní tréninky v zahraničí, kde to počasí je přeci jenom lepší. Spoustu let jsme jezdili

Více

ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2017/18

ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2017/18 ZÁPIS do STUDIA NA FF UP 1. ročník 2017/18 Základní informace http://www.ff.upol.cz/ záložka studentům 1.Studijní řády a normy (Studijní a zkušební řád UP nový platný od 1. 9. 2017, Disciplinární řád UP)

Více

MANUAL PRO MANUÁL PRO NOVĚ PŘÍCHOZÍ

MANUAL PRO MANUÁL PRO NOVĚ PŘÍCHOZÍ MANUAL PRO MANUÁL PRO NOVĚ PŘÍCHOZÍ Obsah INFORMACE O VAŠÍ SIM KARTĚ... 3 Co vše najdete na své SIM kartě?... 3 SIM karta T- Mobile... 3 SIM karta Vodafone... 3 DODATEČNÁ AKTIVACE VAŠEHO NOVÉHO ČÍSLA U

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole EUROPEAN CENTRE Cambridge, Velká Británie

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole EUROPEAN CENTRE Cambridge, Velká Británie JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

Charles University International Club (IC CUNI) je studentská organizace, která se věnuje integraci mezinárodních studentů na Univerzitě Karlově.

Charles University International Club (IC CUNI) je studentská organizace, která se věnuje integraci mezinárodních studentů na Univerzitě Karlově. Charles University International Club (IC CUNI) je studentská organizace, která se věnuje integraci mezinárodních studentů na Univerzitě Karlově. Ročně se staráme zhruba o 2000 studentů a během semestru

Více

fakultní seznamovák Jak přežít prvák?

fakultní seznamovák Jak přežít prvák? fakultní seznamovák Jak přežít prvák? Úvodní slovo Ahoj, jsme studenti VŠE, instruktoři Fakultního seznamováku a připravili jsme pro Tebe kompletní podporu v začátcích Tvého studia, a to pomocí příručky

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole OXFORD HOUSE COLLEGE Londýn, Velká Británie

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole OXFORD HOUSE COLLEGE Londýn, Velká Británie JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

Kontrolní seznam před odjezdem. Supporting European Mobility for Employment

Kontrolní seznam před odjezdem. Supporting European Mobility for Employment Supporting European Mobility for Employment Kontrolní seznam před odjezdem Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace

Více

Bournemouth 2.-8. listopadu 2015

Bournemouth 2.-8. listopadu 2015 Bournemouth 2.-8. listopadu 2015 1. den Skřipov Odjezd ze Skřipova v ranních hodinách. Klimatizovaný zahraniční autobus pravděpodobně externího dopravce bude přistaven ke škole. Autobus bude vybaven DVD,

Více

NABÍDKA FESTIVALOVÝCH BALÍČKŮ

NABÍDKA FESTIVALOVÝCH BALÍČKŮ 2016 Svátky Písní Olomouc 2016 NABÍDKA FESTIVALOVÝCH BALÍČKŮ 1 44. Mezinárodní festival pěveckých sborů Svátky písní 2016 Pobytové balíčky Cestovní náklady, ubytování a stravování si hradí každý sbor na

Více

Dosud největší zkušenost

Dosud největší zkušenost Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (http://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Dosud největší zkušenost Dosud největší zkušenost Studentka 5. ročníku Eliška Bobůrková strávila semestr v Drážďanech.

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

DOTAZNÍK PRO STUDENTY FHS UK (STUDIUM V ZAHRANIČÍ)

DOTAZNÍK PRO STUDENTY FHS UK (STUDIUM V ZAHRANIČÍ) DOTAZNÍK PRO STUDENTY FHS UK (STUDIUM V ZAHRANIČÍ) Akademický rok a semestr výjezdu: letní semestr 2012 Země výjezdu: Finsko DOMÁCÍ ŠKOLA: - Obor studia: Mediální studia - Ročník studia na FHS UK v době

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu na Tchaj-wanu. National Taiwan University of Science and Technology

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu na Tchaj-wanu. National Taiwan University of Science and Technology Závěrečná zpráva ze studijního pobytu na Tchaj-wanu National Taiwan University of Science and Technology 1. Osobní údaje Jméno: Iuliia Ilinykh Kontakt: juliajulia663@gmail.com Délka pobytu: 18.02.2015

Více

Vysoké učení technické v Brně Koleje a menzy Kolejní 2, 612 00 Brno V Brně dne 9. 5. 2016 Rezervace ubytování pro studenty budoucích prvních ročníků Akademický rok 2016/17 Studenti budoucích prvních ročníků

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDIJNÍ POBYT VE VÍDNI 1.9.2010-31.1.2011

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDIJNÍ POBYT VE VÍDNI 1.9.2010-31.1.2011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDIJNÍ POBYT VE VÍDNI 1.9.2010-31.1.2011 PŘED ODJEZDEM: Podmínkou pro přijetí na studijní pobyt bylo úspěšné absolvování konkurzu. Pro zařazení mezi uchazeče je nutné vypracovat motivační

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu v Litvě:

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu v Litvě: Závěrečná zpráva ze studijního pobytu v Litvě: Jmenuji se Adam Karaffa a jsem studentem oboru všeobecná sestra. Nyní jsem v druhém ročníku a tento letní semestr jsem strávil v Litevském městě Kaunas, kde

Více

Fotoreportáž: Mongolové v Čechách a Program dobrovolných návratů

Fotoreportáž: Mongolové v Čechách a Program dobrovolných návratů srpen 2009 Fotoreportáž: Mongolové v Čechách a Program dobrovolných návratů Jérémie Jung Abstrakt: Fotoreportáž o české mongolské komunitě v době hospodářské krize. Mnoho Mongolů využilo Program dobrovolných

Více

Návod na instalaci SW certifikátu aplikace PARTNER24

Návod na instalaci SW certifikátu aplikace PARTNER24 Návod na instalaci SW certifikátu aplikace PARTNER24 Verze: 2.11 (9. 5. 2014) Vlastník: CEN5800_01 Jméno souboru: P24_manual_certifikat_sw Obsah 1. Úvod... 3 2. Získání identifikátoru uživatele a jednorázového

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby DOMOV POD HRADEM ŽAMPACH, IČ: 00854271 Informace pro uživatele Smlouva o poskytnutí sociální služby 28.3.2009 Výtah obsahu smlouvy o poskytnutí sociální služby srozumitelný uživateli služby; zpracoval:

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

Komunikujeme v digitálním světě i mimo něj

Komunikujeme v digitálním světě i mimo něj Komunikujeme v digitálním světě i mimo něj Co se naučíte V různých situacích budete volit různé způsoby komunikace. Zjistíte při tom, kdy je vhodné komunikovat prostřednictvím digitálních prostředků a

Více

Rezervace si ubytovaní na kolejích ČVUT zadávají sami, pokud se přihlásí k webovému rozhraní na adrese: https://web.suz.cvut.cz :

Rezervace si ubytovaní na kolejích ČVUT zadávají sami, pokud se přihlásí k webovému rozhraní na adrese: https://web.suz.cvut.cz : Postup pro zadávání rezervací ubytování pro příští akademický rok 2015-2016 nebo rezervací dlouhodobého ubytování do 31.8.2017 pro ubytované k datu zahájení rezervací na kolejích ČVUT. Rezervace probíhají

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole GLS Berlín, Německo

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole GLS Berlín, Německo JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

Šetři kačky s Lítačkou v Tismi!

Šetři kačky s Lítačkou v Tismi! Šetři kačky s Lítačkou v Tismi! Od počátku května 2017 byla na Neveklovsku, Netvořicku a Týnecku zavedena první etapa dopravní integrace Benešovska do systému Pražské integrované dopravy. Běžný cestující

Více

kde bude probíhat přehlídka historických i současných vozidel a bohatý doprovodný program. D) V letošním roce přesně 150 let od doby, kdy

kde bude probíhat přehlídka historických i současných vozidel a bohatý doprovodný program. D) V letošním roce přesně 150 let od doby, kdy MĚSTSKÉ KOLO 2019 KATEGORIE 5. ROČNÍK JMÉNO:. ŠKOLA:. Ahoj čtenáři, gratulujeme ti, že ses dostal do městského kola soutěže Babylon. Ve školním kole jsme se podívali na cestování převážně v Brně, seznámili

Více

Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o. s.

Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o. s. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o. s. Výroční zpráva za rok 2006 pro jednoduché čtení Napsal : Ivo Vykydal, předseda Republikového výboru Sdružení Slovníček V tomto

Více

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov Honzík a jeho dobrodružství v městečku Postýlkov Je brzy ráno. Sluníčko nakukuje do Honzíkovy ložnice. Honzík leží v posteli a spí. Áááááá Honzík se vzbudí a zívne si. Otočí se na bok. Pak se s úlekem

Více

škola, studium další praktické záležitosti život v Turku cestování osobní doporučení doporučené zdroje kontakt

škola, studium další praktické záležitosti život v Turku cestování osobní doporučení doporučené zdroje kontakt Eva Šmahlíková škola, studium další praktické záležitosti život v Turku cestování osobní doporučení doporučené zdroje kontakt 2 finsky: Turun Kauppakorkeakoulu 1 ze 3 univerzit v Turku 2000 studentů semestr

Více

Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy

Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Název lekce (téma) Společné kreslení Časový rozsah lekce 2 vyučovací hodiny Věková skupina (ročník) 6. - 9. ročník

Více

Jak vytvořit Osobní a profesní profil v Google Sites

Jak vytvořit Osobní a profesní profil v Google Sites Jak vytvořit Osobní a profesní profil v Google Sites Co je Osobní a profesní profil? Při ucházení se o zaměstnání ti Osobní a profesní profil pomůže prezentovat tvé zájmy, dovednosti, vzdělání a pracovní

Více