P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S"

Transkript

1 P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 26. schůze výboru, která se konala dne 5. listopadu 1999

2 2 Z á p i s z 26. schůze hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, která se konala dne 5. listopadu 1999 Přítomni: poslanci dle prezenční listiny Omluveni: poslanec Starec Pátek dne 5. listopadu 1999 Schválený program: 8.00 hodin 1. Z a h á j e n í schůze - jednání zahájil a vedl předseda výboru F. Brožík. 2. Vládní návrh zákona o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách) tisk Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů tisk Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky a o změně a doplnění některých zákonů, a některé další zákony tisk Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony na ochranu průmyslového vlastnictví tisk Vládní návrh zákona o některých opatřeních při vývozu nebo dovozu výrobků a o licenčním řízení tisk Návrh poslanců J. Plachého, K. Sehoře a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 119/1992 Sb., o cestovních náhradách, ve znění zákona č. 44/1994 Sb., a zákona č. 125/1998 Sb. tisk hodin POLEDNÍ PŘESTÁVKA 8. Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 587/1992 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů tisk Revitalizační program. /Účastní se Ing. Ziegler Konsolidační banka/ 10. R ů z n é.

3 3 /Zpravodajové jednotlivých návrhů zákonů byli požádáni, aby si připravili harmonogram jejich projednávání./ 11. Stanovení termínu a návrh pořadu příští schůze HV. ad 1) Předseda Brožík navrhl změnu zpravodaje k tisku 242 namísto posl. Vymětala bude zpravodaj poslanec Kapoun. Tato změna byla schválena. Současně byl odhlasován návrh programu dnešní schůze. ad 2) investiční pobídky tisk 377 Úvodní slovo přednesl náměstek MPO Ing. Petříček, zpravodajem tohoto bodu byl poslanec Kořistka. Nám. Petříček ve svém úvodním slově zdůraznil, že navrhovaným zákonem je možné: - vytvořit dobré podmínky pro investování - přivést investory do ČR - uskutečnit týmovou práci MF, MPO, ÚOHS, MPSV a dalších resortů - zainvestovat průmyslové zóny. Zákon obsahuje výčet všech pobídek. U princip a postup jeho schvalování, při kterém hraje důležitou úlohu Czech Invest. Ministerstvo průmyslu a obchodu chce získat co největší politickou podporu tohoto zákona. Zpravodaj Kořistka řekl, že nechce, aby měl někdo pocit, že zákon pomáhá pouze postiženým regionům. Harmonogram: Pozměň. návrhy- do do hodin Projednávání - v měsíci lednu Původně byl schválen HMG pozměňovací návrhy do MPO materiál do Toto usnesení bylo revokováno. Posl. Kalousek tento zákon bude hlavním nástrojem regionálního rozvoje, chystá se velký atak z regionů. Posl. Exner vystoupil s námětem, že u tohoto zákonu není třeba spěchat projednávání až v průběhu ledna 2000 na HV. Posl. Hojdar připomněl, že dosud není zpracován HMG práce Sněmovny na I. pololetí Posl. Plachý výboru sdělil, že tento zákon bude projednáván v podvýboru pro podnikání a legislativní činnost. Seminář bude nahrazen jednáním v podvýboru.

4 4 Usnesení: HV přerušuje projednávání a stanoví HMG podle návrhu zpravodaje. Hlasování pro 14, proti 0, 1 se zdržel. ad 3) ochrana spotřebitele - tisk 355 Úvodní slovo přednesl nám. MPO Ing. J. Maceška, zpravodajem byl posl. Hojdar. Za MPO se jednání zúčastnil ředitel Polák, ředitelka Rybová a ředitel Kratochvíl. Ve svém úvodním slově nám. Maceška předeslal, že tento zákon slouží k dosažení slučitelnosti s legislativou EU v této oblasti. Současně slouží ke zlepšení ochrany spotřebitele. Tento zákon obsahuje označování materiálu ve výrobě obuvi a křišťálového skla. Je potřeba, abychom dosáhli stejné míry ochrany spotřebitele jako v ostatních zemích EU. Zpravodajskou zprávu přednesl posl. Hojdar označil zákon za velmi potřebný. Jedná se o ochranu spotřebitele a současně i výrobců. V rozpravě vystoupil posl. Vávra, který upozornil na nutnost značení obuvi z hlediska orthopedického zda obuv vyhovuje dětem a mládeži. Navrhl případnou značku Ministerstva zdravotnictví ČR, zda tato obuv vyhovuje. Současně upozornil, že účinnost zákona sblížit termín účinnosti tohoto zákona s připravovaným zákonem o metrologii. Posl. Exner pozastavil se nad tím, proč návrh zákon a řeší pouze označování obuvi, protože existují i další odvětví oděvy, elektrotechnika, služby, které je potřeba specielně označovat. Bylo by potřeba do tohoto návrhu zákona zavést koncepci označování. Současně uvedl, že by bylo vhodné uspořádat seminář. Projednávání zákona až v lednu příštího roku. Náměstek Maceška reagoval na připomínky poslanců MPO počítá s uspořádáním semináře. Ředitel Polák sdělil, že zákon byl již předjednán v podvýboru, ředitelka Rybová reagovala na poznámku označování elektrospotřebičů. Tento problém nebude v tomto zákoně řešen řešení je v podzákonných normách. Stejná situace je i u označování textilu. Posl. Vymětal se zabýval problematikou označování jednotlivých druhů zboží v obchodech cenovky chybí a ani v kompetenci ČOI není donutit prodejce k označování zboží. Žádal o možnost zavedení této problematiky do tohoto návrhu zákona. Posl. Exner reagoval na to, proč řešit označování elektrotechniky a oděvů vyhláškou a označování obuvi zákonem. Vznesl dotaz, kdo rozhoduje o tom, co bude v zákonu a co ne. Současně poznamenal, že chybí koncepce, postupuje se pouze podle odhadu. Co se týče služeb, poznamenal, že je nutno řešit okrádání hostů v restauracích, vratné obaly lahve, okrádání taxislužbou atd. Tento návrh zákona neřeší koncepci ochrany spotřebitelů. Posl. Brožík uvedl, že je nutno pochopit, že tento zákon je nutný pro vstup do EU. Současně vznesl dotaz na zástupce MPO, jaké bylo hodnocení Evropské komise v oblasti ochrany spotřebitele. Posl. Schling poznamenal, že je dobře, že předseda vrátil téma tam, kam patří tento návrh zákona řeší výrobky, které mohou poškozovat zdraví spotřebitele. Nám. Maceška odpověděl na dotaz předsedy Brožíka hodnotící zpráva EK měla i část o ochraně spotřebitele. Vybízí nás, abychom se urychleně zabývali ochranou spotřebitele.

5 5 Posl. Vymětal chceme řešit ochranu spotřebitele nebo to, co nám nařizuje EU. Poté byla obecná rozprava uzavřena. Harmonogram: Pozm. návrhy - do hodin Termín semináře- bude dodatečně upřesněn Další návrh na předkládání pozměňovacích návrhů byl až do tento návrh nebyl přijat. Usnesení : HV p ř e r u š u j e projednávání tisku 355. ad 4) technické požadavky na výrobky tisk 349 Úvodní slovo přednesl nám. MPO Ing. Jiří Maceška, zpravodajem byl posl. Exner. Ve svém úvodním slově uvedl, že cílem tohoto návrhu zákona je další přiblížení k legislativě EU. U komodit, které budou dohodnuty protokolem EU je nezbytné zákon upravit tak, aby bylo možno vyvážet tyto komodity do zemí EU. Výrobky budou značeny tak, aby byl povolen vývoz a volný pohyb na trhu EU. Zpravodaj posl. Exner ve své zprávě uvedl, že při předběžných jednáních s navrhovateli zákona byla dosažena shoda a v tomto směru jsou připravovány i pozměňovací návrhy. Navrhl, aby k tomuto návrhu zákona byl seminář. Dále navrhl HMG projednávání. Harmonogram: Pozm. návrhy - do do hodin Termín semináře- bude dodatečně upřesněn Usnesení: HV přerušuje projednávání tisku 349. Hlasování ad 5) ochrana průmyslového vlastnictví tisk 357 Úvodní slovo přednesl nám. MPO Ing. J. Maceška, který sdělil, že se jedná o technický předpis zaměřený na veřejně-právní ochranu vlastnictví. Současně dochází k harmonizaci ustanovení hmotného patentového práva. Zpravodaj posl. Teplík navrhl HMG projednávání: Harmonogram: Pozm. návrhy - do hodin V obecné rozpravě vystoupil posl. Vymětal, který sdělil, že návrh zákona je špatný a nelze ho ani napravovat. Navrhl usnesení: Ve druhém čtení tento návrh zákona zamítnout.

6 6 Návrh usnesení nebyl přijat. Hlasování: ano 3, ne 11, 1 se zdržel. Usnesení: HV přerušuje projednávání tisku 357. Hlasování: ano 11, ne 3, 1 se zdržel. ad 6) - licenční řízení tisk 323 Úvodní slovo přednesl nám. MPO Ing. Jiří Maceška. Ve svém úvodním slově uvedl, že tento návrh zákona má vytvořit podmínky pro odvětví, která budou postupně uvolňována. Je nutné uplatňovat postupy běžné v EU. Návrh zákona byl podle této podmínky připravován. Má ochránit před dovozy problematických výrobků (např. potravin). V rámci tohoto návrhu zákona budou dodrženy postupy nutné pro vstup do EU. Zpravodaj posl. Vymětal ve své zprávě uvedl, že tento návrh zákona má veliký význam, neboť dochází k vyrovnávání naší podnikatelské sféry s ostatním světem. Tento zákon byl projednáván na podvýboru pro obchod a cestovní ruch. Odborná veřejnost neměla žádné připomínky, což považuje za velice přijatelné. Předeslal, že je velice dobré, že MPO může zahajovat licenční řízení z vlastního podnětu. Dále podotkl, že návrh zákona je velmi dobře napsány. Navrhl HMG projednávání. Harmonogram: Pozm. návrhy - do hodin. Harmonogram byl schválen 16 pro. V obecné rozpravě vystoupil posl. Sehoř, který sdělil, že ačkoliv na podvýboru byl tento zákon projednán bez námitek, má signály od poslanců rozpočtového výboru, že budou vzneseny některé připomínky. Usnesení: HV přerušuje projednávání tisku 323. Hlasování 16 ano. ad 7) cestovní náhrady tisk 242 Úvodní slovo přednesl poslanec Plachý sdělil, že novela se snaží o ošetření problematických okruhů: 1) krátké zahraniční cesty trvající méně než 12 hodin ( pracovník může čerpat polovinu náhrad tj. špatné opatření) 2) pracovník za 1 den projíždí územím několika států 3) vyúčtování záloh poskytovaných zaměstnavatelem na zahraniční cesty (banky neberou zpět drobné mince, zálohy jsou poskytovány v nižší výši, než na co má zaměstnanec nárok).

7 7 Zpravodaj posl. Kapoun ve své zprávě řekl, že tento návrh zákona vznikl díky zkušenostem z působení ve správní radě ČD, kde se tato problematika objevuje nejvíce. V neposlední řadě se jedná i o řidiče kamionů. Zákon je velmi potřebný a doporučuje jeho přijetí. Navrhl harmonogram projednávání: Harmonogram: Pozm. návrhy - do hodin materiály - do Hlasování: 16 pro V obecné rozpravě vystoupil posl. Vymětal, který sdělil, že návrh novely zákona je velmi dobře vymyšlen. V této novele je optimálně řešena situace, kdy pracovník je v době 1 dne v různých státech a je nutno vyřešit vyplácení záloh tak, aby byly v plné výši. U vyplácení záloh na zahraniční cestu navrhuje 3 varianty: - vyplácet v měně státu, - v dohodnuté měně, - nebo v Kč. Usnesení: HV přerušuje projednávání tisku 242. Hlasování: 16 pro. ad 8) o spotřebních daních tisk 367 Na jednání HV se k tomuto návrhu zákona nedostavil zástupce Ministerstva financí ČR. Zpravodaj posl. Brožík předeslal, že je nutno dát do souladu problematiku malých pivovarů a uhlovodíkových paliv. Návrh zákona obsahuje také zrušení bionafty pro zemědělství. Současně se do tohoto návrhu zákona dostalo i zrušení Duty-free. Dále uvedl, že některá problematika se týká i novely DPH. Navrhl harmonogram projednávání: Harmonogram: Pozm. návrhy - do MF materiály - do HMG byl přijat. Hlasování 15 pro. V obecné rozpravě vystoupil posl. Vojíř, který navrhl zrušení Duty-free posunout až ke konci roku Současně žádá v novely zákona, kde je uvedena výše sazeb vysvětlit rozdíl mezi původní a novou definicí (v novele zákona je nová textová část, sazby však zůstávají). Poslanec Vymětal zmínil problematiku leteckých benzinů pro vnitrostátní přepravu a vznesl dotaz, zda bude posl. Schling svůj pozměňovací návrh znovu uplatňovat.

8 8 Posl. Schling potvrdil, že tento pozměňovací návrh znovu podá. Usnesení: HV přerušuje projednávání tisku 367. Hlasování 14 ano. ad 9 Revitalizační program Projednávání tohoto bodu zahájil předseda Brožík. Na jednání byl přizván ministr financí Doc. Ing. P. Mertlík, Csc, který se tohoto jednání nezúčastnil. V rozpravě vystoupil posl. Vymětal, který připomněl, že HV požádal usnesením o účast ministra Mertlíka. Současně navrhl vyřazení tohoto bodu z programu jednání výboru. Posl. Vávra výboru sdělil, že on byl iniciátorem zařazení tohoto bodu do programu jednání HV. Poznamenal, že materiál k tomuto jednání byl rozdán až dnes, ačkoliv usnesení, kterým jsme požádali ministra Mertlíka o projednávání tohoto bodu bylo schváleno již dne 20. října 1999 a bylo okamžitě po podpisu odesláno na MF ČR. Navrhuje stejně jako posl. Vymětal vyřadit tento bod z pořadu jednání. Poslanec Vojíř poznamenal, že revitalizace bude spuštěna ať už ji výbor projedná či nikoliv. HV měl snahu o nalezení společného jmenovatele, který by připravil vhodné klima k revitalizaci. Vznesl 3 dotazy směrem k MF. 1) Není jasné, jak budou následně vypadat vlastnické vztahy revitalizovaných podniků. 2) Jak se vypořádá konzultační firma s otázkou, že se jedná o různé segmenty průmyslu chemie, strojírenství, textil. Revitalizovat podnik lze pouze za předpokladu, že bude mít odbyt. 3) Podniky dostanou počáteční finanční injekci. Jednotlivé podniky jsou většinou v mínusu bez finanční podpory se nedá realizovat výroba. Existuje odhad, kolik finančních prostředků bude zapotřebí? Poslanec Vymětal požádal hlasování o svém procedurálním návrhu o vyřazení tohoto bodu z programu schůze procedurální návrh byl přijat 9 ano, 3 se zdrželi. Posl. Brožík navrhl přeřadit tento bod na program příští schůze výboru dne 12. listopadu Tento návrh byl přijat 9 pro, 3 se zdrželi. ad 10) R ů z n é V rámci tohoto bodu předseda Brožík připomněl pozvánku na výbor, který se bude konat dne 12. listopadu 1999 od 8.00 hodin. Současně připomněl návštěvu hospodářského výboru delegací výboru pro hospodářství a technologii Spolkového sněmu, která se uskuteční ve dnech V komisním týdnu se uskuteční výjezdní zasedání HV do Vítkovic ve dnech listopadu Tohoto zasedání se zúčastní poslanci: Kořistka, Sehoř, Vymětal, Polášek, Vávra a Hojdar. Současně bude zasedat podvýbor pro průmysl a stavebnictví a podvýbor pro dopravu. Toto zasedání

9 9 bude společné. Ve dnech listopadu 1999 se uskuteční jednání týkající se tzv. ofsetů. Toto jednání bude v Praze, bližší informace budou upřesněny. Dne 25. listopadu 1999 se koná Diskusní fórum k výstavbě III. železničního koridoru v ČR odjezd vlakem do Rokycan a zpět. Předseda Brožík dále sdělil, že je nutno připravit harmonogram zahraničních aktivit HV na I. pololetí roku Posl. Vymětal navrhl, aby výbor projednal problematiku Vagónky Studénka tento návrh nebyl výborem přijat. Poslanec Plachý navrhl výboru usnesení, které bylo přijato podvýborem pro podporu podnikání a legislativní činnost, aby Hospodářská komora ČR byla zařazena mezi připomínková místa při legislativním procesu. Usnesení bylo HV přijato - 14 pro. Příloha: Harmonogram Mgr. Oldřich V o j í ř ověřovatel Ing. František B r o ž í k, v.r. předseda výboru Zapsala: Dana Chromcová V Praze dne 9. listopadu 1999

10 10 H A R M O N O G R A M termínů k návrhům zákonů projednávaných na 26. schůzi HV dne Investiční pobídky tisk 377 (zpravodaj posl. Kořistka) Pozměň. návrhy - do do hodin Projednávání - v měsíci lednu 2000 Ochrana spotřebitele - tisk 355 (zpravodaj posl. Hojdar) Pozměň. návrhy - do hodin Termín semináře - bude dodatečně upřesněn Technické požadavky na výrobky tisk 349 (zpravodaj posl. Exner) Pozměň. návrhy - do do hodin Termín semináře - bude dodatečně upřesněn Ochrana průmyslového vlastnictví tisk 357 (zpravodaj posl. Teplík) Pozměň. návrhy - do hodin Licenční řízení tisk 323 (zpravodaj posl. Vymětal) Pozměň. návrhy - do hodin Cestovní náhrady tisk 242 (zpravodaj posl. Kapoun) Pozměň. návrhy - do hodin Vyjádření posl. Plachého - do O spotřebních daních tisk 367 (zpravodaj posl. Brožík) Pozm. návrhy - do MF materiály - do

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 1 9 9 8 III. volební období hospodářský výbor Z Á P I S ze 12. schůze výboru, která se konala dne 16. prosince 1998 Z á

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 10. schůze výboru, která se konala dne 28. února 2007 Z á p i s z

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Z á p i s z 31. schůze výboru, která se konala ve dnech 23. až 25. května 2012 v Lysé nad Labem a v Moravskoslezském

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. května 2012 Přítomni: posl. W. Bartoš, J. Besser, P. Gazdík, O. Chaloupka, V.

Více

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing.

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing. Z á p i s z 58. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 28. května 2009 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Z á p i s z 51. schůze výboru, která se konala ve dnech 6 8. dubna 2010 v Ostravě duben 2010 Z á p i s z 51. schůze

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Z á p i s z 5. schůze výboru, která se konala ve dnech 18. a 19. listopadu 2010, jako výjezdní zasedání ve Znojmě listopad

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období hospodářský výbor Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období hospodářský výbor Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období 2010 hospodářský výbor Z Á P I S z 21. schůze výboru, která se konala dne 8. prosince 2011 Zápis z 21. schůze hospodářského výboru Poslanecké

Více

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363)

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363) Z á p i s z 36. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 1. 12. 2011 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Z á p i s z 23. schůze výboru, která se konala ve dnech 19-21. února 2008 v Mostě únor 2008 Z á p i s z 23. schůze

Více

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT,

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT, Z á p i s z 59. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 2., 3. a 4. března 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZÁPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZÁPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období ZÁPIS ze 17. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 12. října 2011 /středa/ od 09.00 hodin v budově Poslanecké sněmovny

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2000 3. volební období Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne 13. 9. 2000 Přítomni: posl. K.Čelišová, K.Dostálová, V.Filip, J.Hofman, M.Horáková,

Více

Z á p i s PS

Z á p i s PS Z á p i s PS150036260 z 49. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, která se konala dne 2. prosince 2015 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 IV. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 IV. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 IV. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 26. schůze výboru, která se konala ve dnech 3. 4. března března 2004

Více

volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu

volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 ------------------------------------------------------------- 4. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Přítomni: Omluveni: posl. V. Laštůvka, V. Holáň, J. Karas, J. Kavan, J. Kohlíček, H. Mallotová, J. Mládek, V. Nájemník, D. Šeich,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 ZÁPIS z 20. schůze Poslanecké sněmovny konané ve dnech 4. 11. - 5. 12. 2014 Úterý 4. listopadu 2014 Jednání zahájil v 14.00 předseda

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 VII. volební období. Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 VII. volební období. Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 VII. volební období Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu Schválený pořad 11. schůze Poslanecké sněmovny 1. Návrh na zkrácení zákonné

Více

153 USNESENÍ hospodářského výboru z 31. schůze dne 12. ledna 2000

153 USNESENÍ hospodářského výboru z 31. schůze dne 12. ledna 2000 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2000 3. volební období 153 USNESENÍ hospodářského výboru z 31. schůze dne 12. ledna 2000 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 63/1991 Sb., o ochraně

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období Z Á P I S z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. května 2016 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 1, 118 26 Praha 1,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 317 USNESENÍ hospodářského výboru z 57. schůze konané dne 13.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 317 USNESENÍ hospodářského výboru z 57. schůze konané dne 13. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období 317 USNESENÍ hospodářského výboru z 57. schůze konané dne 13. června 2001 k vládnímu návrhu zákona o některých podmínkách sjednávání

Více

ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015

ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015 PS150031193 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015 v budově Poslanecké

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období USNESENÍ. rozpočtového výboru z 54. schůze ze dne 19.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období USNESENÍ. rozpočtového výboru z 54. schůze ze dne 19. 8 Dne: 27. června 2017 Ministerstvo financí zveřejňuje usnesení rozpočtového výboru č. 599/2017 ke stanovení podrobnějších pravidel projednávání žádostí podle 24 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 147 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 147 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 147 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. ledna 2008 k vládnímu návrhu na vydání zákona o přeměnách obchodních společností

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna volební období. kontrolní výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna volební období. kontrolní výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2007 5. volební období kontrolní výbor Z Á P I S z 8. schůze kontrolního výboru, která se konala ve dnech 4. dubna 2007 v budově Poslanecké sněmovny Parlamentu

Více

POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÝ VÝBOR. V. volební období ze 14. schůze,

POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÝ VÝBOR. V. volební období ze 14. schůze, POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÝ VÝBOR V. volební období 2009 PODVÝBOR PRO DOPRAVU Z Á P I S ze 14. schůze, která se konala dne 26. března 2009 od 14,30 hod. v místnosti č. 306,

Více

Z á p i s. Poslanci se vzhledem ke krátkosti schůze usnesli, že se jednání nebude nahrávat.

Z á p i s. Poslanci se vzhledem ke krátkosti schůze usnesli, že se jednání nebude nahrávat. Z á p i s ze 77. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 5. dubna 2001 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

USNESENÍ rozpočtového výboru z 51. schůze ze dne 7. prosince 2016

USNESENÍ rozpočtového výboru z 51. schůze ze dne 7. prosince 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 570 USNESENÍ rozpočtového výboru z 51. schůze ze dne 7. prosince 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti

Více

Zápis ze 7. schůze výboru pro sociální politiku konané dne 11. ledna 2007

Zápis ze 7. schůze výboru pro sociální politiku konané dne 11. ledna 2007 Zápis ze 7. schůze výboru pro sociální politiku konané dne 11. ledna 2007 Schůzi výboru zahájil předseda výboru Zdeněk Škromach. Doporučil schválit pozvánku tak, jak byla písemně předložena. Pro navrženou

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Z Á P I S ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 07.09.2017 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru

Více

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období 123 USNESENÍ hospodářského výboru ze 17. schůze ze dne 26. února 2015 k vládnímu návrhu zákona o pyrotechnických výrobcích a zacházení

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Z Á P I S ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 02.11.2017 Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru pro legislativu a financování

Více

Z á p i s č. 19 z 19. mimořádného zasedání Rady Libereckého kraje konaného dne

Z á p i s č. 19 z 19. mimořádného zasedání Rady Libereckého kraje konaného dne Z á p i s č. 19 z 19. mimořádného zasedání Rady Libereckého kraje konaného dne 25. 11. 2013 Přítomno: Omluveni: Ověřovatelé: Zapisovatelka: 8 členů rady kraje (dle přiložené prezenční listiny), Mgr. René

Více

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání: Dne 17. června 2005 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí od 10.00 hod. do 14.00 hod. Přítomni:

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1998 3. volební období Z Á P I S z 9. schůze výboru pro evropskou integraci, konané ve dnech 26. 29. ledna 1999 v Harrachově 2 Přítomni: Omluveni: prezenční

Více

Zápis ze 44A. schůze zahraničního výboru, která se konala dne 3. dubna 2001

Zápis ze 44A. schůze zahraničního výboru, která se konala dne 3. dubna 2001 Zápis ze 44A. schůze zahraničního výboru, která se konala dne 3. dubna 2001 Přítomni: Omluveni: posl. L Zaorálek, J. Karas, V. Laštůvka, S. Navarová, J. Payne, J. Svoboda, P. Šulák, V. Vymětal, J. Zahradil

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 19. května 2004 v 9.00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 6. volební období ZAPIS z 6. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 24. a 25. listopadu 2010 /středa,čtvrtek/ v budově Poslanecké

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 8. schůze konané dne 3.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 8. schůze konané dne 3. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 5. volební období Z Á P I S petičního výboru z 8. schůze konané dne 3. dubna 2007 Přítomni: posl. Z. Bebarová-Rujbrová, P. Bohatec, V. Bohdalová, J. Carbol,

Více

Z á p i s PS

Z á p i s PS PS130000408 Z á p i s z 57. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 27. února 2013 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády České republiky dne 25.08.2015 Schůzi Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 3. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 30. 1. 2019 v 17:30 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Ing. Zuzana Vejvodová;

Více

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády České republiky dne 20.02.2015 Schůzi Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní

Více

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ Z á p i s z 23. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 26. září 2007 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30)

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30) ZÁPIS z 9. zasedání výboru Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, konaného dne 5. září 2007 v zasedací místnosti rady kraje, Krajský úřad Moravskoslezského kraje (zahájení zasedání v 13:35,

Více

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Mgr. Jitka Košťálová, Ing. Zdeněk Urban, MVDr. Pavel Bělobrádek, PhD.

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Mgr. Jitka Košťálová, Ing. Zdeněk Urban, MVDr. Pavel Bělobrádek, PhD. Z á p i s z 3. jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 4. 3. 2013 od 14,00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Ing. Vladimír Derner, Ing. Petr

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 pro potřeby koordinace pomoci poskytované v programovacím období 2007-2013 Evropskými společenstvími

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 400 USNESENÍ hospodářského výboru z 52. schůze konané dne 22.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 400 USNESENÍ hospodářského výboru z 52. schůze konané dne 22. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2006 4. volební období 400 USNESENÍ hospodářského výboru z 52. schůze konané dne 22. února 2006 k Vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991

Více

Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích

Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 20. 12. 2017 od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích 1. Zahájení, schválení programu jednání Zahájení jednání Starosta obce Ing. Zdeněk Pavlík

Více

Zápis z 5. schůze zahraničního výboru, která se konala dne 4. listopadu

Zápis z 5. schůze zahraničního výboru, která se konala dne 4. listopadu Zápis z 5. schůze zahraničního výboru, která se konala dne 4. listopadu Přítomni: Omluveni: L. Zaorálek, M. Doktor, J. Karas, J. Kohlíček, K. Kűhnl, V. Laštůvka, M. Máče, J. Payne, M. Ransdorf, P. Šulák,

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/18 Z Á P I S z 18. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

ZÁP IS z 27. schůze hospodářského výboru, která se konala dne 22. září 2015

ZÁP IS z 27. schůze hospodářského výboru, která se konala dne 22. září 2015 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období ZÁP IS z 27. schůze hospodářského výboru, která se konala dne 22. září 2015 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 1, 118 26 Praha 1

Více

VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR

VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR PhDr. Petr Kolář, Ph.D. JUDr. Jindřiška Syllová, CSc. Parlament České republiky Kancelář Poslanecké sněmovny Parlamentní institut Informační podklad č. 1.172

Více

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda.

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda. Z á p i s z 28. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 16. a 17. ledna 2008 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z Á P I S č. 3/2016 z jednání, které se konalo dne od 12:00 hodin v zasedací místnosti č. 215, městského úřadu Písek, Budovcova ul.

Z Á P I S č. 3/2016 z jednání, které se konalo dne od 12:00 hodin v zasedací místnosti č. 215, městského úřadu Písek, Budovcova ul. Výbor pro rozvoj a investice města V Písku dne 27.04.2016 Z Á P I S č. 3/2016 z jednání, které se konalo dne 22.04.2016 od 12:00 hodin v zasedací místnosti č. 215, městského úřadu Písek, Budovcova ul.

Více

Statut. Článek 1 Funkce a cíle RHSD ČR

Statut. Článek 1 Funkce a cíle RHSD ČR Statut Článek 1 Funkce a cíle RHSD ČR Rada hospodářské a sociální dohody České republiky (dále jen RHSD ČR) je společným dobrovolným dohadovacím a iniciativním orgánem odborů, zaměstnavatelů a vlády České

Více

Zápis z 22. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané ve dnech 3. a 4. března 2004

Zápis z 22. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané ve dnech 3. a 4. března 2004 Zápis z 22. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané ve dnech 3. a 4. března 2004 Schůzi výboru zahájila v 10.15 hodin předsedkyně výboru Milada Emmerová. V úvodu navrhla několik změn

Více

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo 434 37 Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í ze 41. řádného jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 16. 9.

Více

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina) Program jednání:

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina) Program jednání: Z á p i s z 9. jednání finančního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 19.11.2009 od 9:00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Omluveni: členové výboru (viz prezenční

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S volebního výboru ze 7. schůze, dne 17. ledna 2002

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S volebního výboru ze 7. schůze, dne 17. ledna 2002 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2002 3. volební období Z Á P I S volebního výboru ze 7. schůze, dne 17. ledna 2002 Přítomni: posl. Yvona Jungová, Zdeněk Klanica, Vladimír Mlynář, Vlasta Parkanová,

Více

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 26. 9. 2012 Přítomni: Nepřítomni: Doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA MUDr. Pavel Holík Eva Fischerová Ing.

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 VII. volební období. Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 VII. volební období. Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 VII. volební období Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu Schválený pořad 21. schůze Poslanecké sněmovny 1. Vládní návrh zákona,

Více

HSR-ÚK. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje. Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í

HSR-ÚK. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje. Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo 434 37 Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í z 29. jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 18. 10. 2005 v

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Z Á P I S ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 25.04.2017 Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru pro legislativu a financování

Více

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO, MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014 z 2. zasedání konaného dne 4. 12. 2014 od 16:00 hod. na ÚMČ BS, Dominikánská 2, v zasedací

Více

Z Á P I S z 28. zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy, které se konalo dne 20. června 2013 od 9.00 hodin ve velké zasedací síni Nové radnice

Z Á P I S z 28. zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy, které se konalo dne 20. června 2013 od 9.00 hodin ve velké zasedací síni Nové radnice Z Á P I S z 28. zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy, které se konalo dne 20. června 2013 od 9.00 hodin ve velké zasedací síni Nové radnice Dle prezence bylo přítomno: 62 členů Zastupitelstva hl.

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25 valné hromady č. 25 Datum a místo konání: 18.3.2010 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování usnášení schopnosti,

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2011 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2011 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2011 zemědělský výbor Z á p i s z 21. schůze výboru, která se konala ve dnech 22. až 24. listopadu 2011 v Harrachově listopad 2011 2 Z á

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 24. zasedání AS FSv, které se konalo dne 2. 10.2019 Přítomni: Hosté: Veřejnost: dle prezenční listiny děkan prof. Máca, proděkani prof. Pešková, prof. Pavelka, prof. Patzák,

Více

USNESENÍ č. 283 ze 41. schůze dne 4. listopadu 2005

USNESENÍ č. 283 ze 41. schůze dne 4. listopadu 2005 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 4. volební období 2005 USNESENÍ č. 283 ze 41. schůze dne 4. listopadu 2005 k návrhu státního rozpočtu na rok 2006

Více

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 10. 11. 2017 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 11.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

MĚSTO ÚSTÍ NAD ORLICÍ

MĚSTO ÚSTÍ NAD ORLICÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD ORLICÍ Jednací řád komisí Rady města Ústí nad Orlicí Spis. značka: 1/R/2015 Účinnost od: 23. 02. 2015 Platnost od: 23. 02. 2015 Platnost do: Zpracoval: JUDr. Eva Kalousková Dne: 13. 02.

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 23. listopadu 2016 v 10:00 h V Praze 16. listopadu 2016 Čj. 2282/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 921/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 921/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 921/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 530 ze dne 12. října 2016 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2017

Více

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina)

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina) Z á p i s z 22. jednání finančního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 21. 4. 2011 od 9:00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Omluveni: členové výboru (viz

Více

P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A volební období

P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2012 ------------------------------------------------------------- 6. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP. ZÁPIS z 13. jednání

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP. ZÁPIS z 13. jednání HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP ZÁPIS z 13. jednání Výboru pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP konaného dne 7. 9. 2017 ve

Více

Z á p i s. 2. Vládní návrh zákona o zadávání veřejných zakázek (tisk 637)

Z á p i s. 2. Vládní návrh zákona o zadávání veřejných zakázek (tisk 637) Z á p i s PS160039757 z 50. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, která se konala dne 14. ledna 2016 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období Z Á P I S z 10. schůze podvýboru pro evropské fondy konané ve středu 26. září 2012 od 8.00 hod. 2 Přítomni: Omluveni: prezenční listina

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období Z Á P I S volebního výboru z 5. schůze, dne 18. května 2001, která pokračovala ve dnech 21. až 24. května 2001 a dne 4. července 2001

Více

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Příloha usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č. 362 Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy (dále jen Rada

Více

P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A volební období

P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2009 ------------------------------------------------------------- 5. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

Z á p i s. ze 42. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. ze 42. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s ze 42. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání Dne 20. června 2014 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí od 9:30 hod. do 12:30 hod. Přítomni

Více

Zápis č. 4/2011 z jednání představenstva družstva konaného dne 27. 4. 2011

Zápis č. 4/2011 z jednání představenstva družstva konaného dne 27. 4. 2011 Anonymizováno dle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů -12- HODOŇAN, stavební bytové družstvo, Na Pískách 3275/3, Hodonín Zápis č. 4/2011 z jednání představenstva družstva konaného dne 27. 4.

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 216/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 216/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 216/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 113 ze dne 3. září 2014 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 240/2013 Sb., o investičních

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 14. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 28. 11. 2012 v 18:00 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Mgr. et Mgr. S.

Více

viz presenční listina - 7 pověřených zástupců členských obcí Martin Jacko, Ing. Karel Kuča, Miloš Dostalý, Mgr. Radek Musil PROGRAM ZASEDÁNÍ

viz presenční listina - 7 pověřených zástupců členských obcí Martin Jacko, Ing. Karel Kuča, Miloš Dostalý, Mgr. Radek Musil PROGRAM ZASEDÁNÍ Z Á P I S z 51. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 9. října 2014 v 15:00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Ivančice Přítomni : Omluveni : viz presenční listina

Více

Zas. 2/ Z á p i s ze zasedání zastupitelstva města Chýnov konaného dne

Zas. 2/ Z á p i s ze zasedání zastupitelstva města Chýnov konaného dne Z á p i s ze zasedání zastupitelstva města Chýnov konaného dne 26.11.2018 Místo konání: jídelna restaurace Na Radnici Začátek: 19 00 hod. Přítomni: dle prezenční listiny 14 členů Omluveni: Otto Strakatý

Více

Z á p i s. z 11. náhradního zasedání zastupitelstva obce Vřesina konaného dne 6. února 2017 v sále Domu zahrádkářů

Z á p i s. z 11. náhradního zasedání zastupitelstva obce Vřesina konaného dne 6. února 2017 v sále Domu zahrádkářů Z á p i s z 11. náhradního zasedání zastupitelstva obce Vřesina konaného dne 6. února 2017 v sále Domu zahrádkářů Zasedání zastupitelstva obce bylo zahájeno starostkou obce v 17.00 hodin. V okamžiku zahájení

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2007 5. volební období 319/3 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 243/2000 Sb.,

Více

I. doporučuje Poslanecké sněmovně přijmout následující usnesení:

I. doporučuje Poslanecké sněmovně přijmout následující usnesení: Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období 141 USNESENÍ organizačního výboru z 28. schůze 11. února 2015 k návrhu Pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2015 Organizační

Více

4. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

4. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros. Z á p i s ze 4. schůze Rady městské části Praha 8, konané ve středu dne 5. prosince 2018 od 14:00 hodin v zasedací místnosti č. 2 Úřadu městské části Praha 8 Přítomni: pp. Gros; Mgr. Tatranský, Mgr. Ludková,

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin 8934/2016-OLP Z Á P I S ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 31.03.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni:

Více

Z á p i s. z 2. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne od 9 00 hod.

Z á p i s. z 2. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne od 9 00 hod. Z á p i s z 2. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 15. 1. 2013 od 9 00 hod. v budově Regiocentra Nový pivovar, Pivovarské nám. 1245, Hradec Králové v zasedací

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období - 2000 rozpočtový výbor 300 USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000 k vládnímu návrhu zákona o rozpočtovém určení výnosů některých daní

Více

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 6 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 5. 12. 2014 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

Z á p i s. z členské schůze dobrovolného svazku obcí Broumovsko v Božanově.

Z á p i s. z členské schůze dobrovolného svazku obcí Broumovsko v Božanově. Z á p i s z členské schůze dobrovolného svazku obcí Broumovsko 11. 11. 2010 v Božanově. Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, p. Brandejs, p. Hermonová, p. Rosová, Mgr. Mücková, p. Novák, p. Grusman

Více

Zastupitelstva města Stříbra

Zastupitelstva města Stříbra J e d n a c í ř á d Zastupitelstva města Stříbra Zastupitelstvo města Stříbra vydává v souladu s ustanovením 96 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších právních úprav, tento jednací řád.

Více