POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÝ VÝBOR. V. volební období ze 14. schůze,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÝ VÝBOR. V. volební období ze 14. schůze,"

Transkript

1 POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÝ VÝBOR V. volební období 2009 PODVÝBOR PRO DOPRAVU Z Á P I S ze 14. schůze, která se konala dne 26. března 2009 od 14,30 hod. v místnosti č. 306, Sněmovní ul. č. 1 Přítomní poslanci: Přítomní hosté: Melčák, Plachý, Sehoř, Hovorka, Šidlo, Krupka, Šimonovský dle prezenční listiny, uložené na podvýboru HV PROGRAM: 1. Zahájení 2. Schválení programu 3. Kontrola zápisu 4. Perspektivy výkonového zpoplatnění silnic a dálnic. Uvede: Ing.Gustáv Slamečka,, náměstek ministra dopravy ČR 5. Různé. Stanovisko k zákazu jízd kamionů. (Martin Špryňar, generální tajemník ČESMAD Bohemia) 6. Návrh další schůze podvýboru. Ad 1, Ad 2 Zahájení a schválení programu schůze Jednání Podvýboru pro dopravu zahájil a řídil předseda posl. Melčák. Program byl schválen všemi přítomnými hlasy při zahájení (7 +). Jednání bylo s výjimkou stálých hostů neveřejné.

2 Ad 3 Kontrola zápisu z minulé schůze Zápis byl schválen všemi přítomnými hlasy bez připomínek (7+). Ad 4 Perspektivy výkonového zpoplatnění silnic a dálnic Uvedl: Ing. Gustáv Slamečka, náměstek ministra dopravy ČR Ve svém úvodním slově seznámil Ing. Gustáv Slamečka seznámil poslance s novou strukturou Ministerstva dopravy a představil přítomného náměstka Bc. Zdeňka Žáka, který v jehož kompetenci je kromě jiného drážní dopravy. Důvodem k zavedení výkonového zpoplatnění dálnic a rychlostních komunikací bylo zabezpečení spravedlivého způsobu vybírání finančních prostředků za použití silnic ledna 2007 došlo ke zpoplatnění dálnic a rychlostních komunikací pro vozidla nad12 tun. Veškeré prostředky jsou příjmem Státního fondu dopravní infrastruktury a slouží k opravám komunikací a výstavbě nových silnic a dálnic. V roce 2007 bylo vydáno 255 tisíc OBU jednotek a na mýtu bylo vybráno 5,5 mld. Kč. V tomto roce bylo provedeno 244 mil. mýtných transakcí. V roce 2008 bylo vydáno dalších 350 tisíc OBU jednotek a na mýtu bylo vybráno 6,2 mld. Kč. V současné době je 250 distribučních míst a 15 kontaktních míst. I. etapa - zpoplatněno 960 km dálnic a rychlostních komunikací II. etapa - mýto bylo rozšířeno na 172 km silnic 1. třídy (smlouva 12/08 dodatek k původní smlouvě). V původním záměru bylo zpoplatnění všech silnic 1. třídy v celkové délce 1300 km. 2. etapa byla zpustěna 1. ledna III. etapa - smlouva s fimou KAPSCH je platná až do roku Ve třetí etapě budou zpoplatněny všechny nově vybudované silnice. Ročně se postaví cca 50 km nových silnic. IV. etapa - bude se jednat o zpoplatnění vozidel nad 3,5 t. Tato věc je v programovém prohlášení vlády. Toto zpoplatnění bude provedeno max. do roku Již v současně době existuje pozměňovací návrh v projednáváním návrhu zákona v hospodářském výboru. Jsou navrženy 2 varianty rok 2010 a rok Nic netlačí Ministerstvo dopravy k tomuto zpoplatnění. Směrnice EU uvádí rok zavedení Z podnikatelského hlediska se nebude jednat o velký problém, protože tato vozidla nad 3,5 t stejně musí mít dálniční kupon. Vybírání mýta může paradoxně podnikatelům zlevnit dopravu, zaplatí pouze odjeté kilometry. Systém je na tuto změnu připraven, jsou připraveny i OBU jednotky. Ministerstvo dopravy se přiklání k zavedení zpoplatnění pro vozidla nad 3,5 t v roce V. etapa - dojde k rozhraní pro telematické služby a k liniovému zabezpečení dálnic. VI. etapa - bude provedeno hybridní řešení mýta na silnicích nižších tříd (v této etapě bude provedena úprava i na silnicích 1. třídy, které nebyly řešeny ve 2. etapě).

3 Úprava na silnicích nižších tříd, které jsou ve správě krajů, dochází k tomu, že kraje chtějí být účastni na jednání o mýtních systémech. Je třeba s jednotlivými kraji spolupracovat, neboť v každém kraji jsou jiné podmínky. Kraje by si měly sami navrhnout kolik silnic bude zpoplatněno. Současně kraje chtějí participovat na výběru mýta. Ministerstvo dopravy připravuje pracovní skupinu na řešení tohoto problému. Současně je třeba zpoplatnění silnic 2. a 3. tříd legislativně upravit. Je připraveno rozhranní mikrovlnného a hybridního systému. OBU jednotky jsou již připraveny. Rozprava: Posl. Šidlo je nutno vyjasnit, kdy budeme chtít zavést mýto na všech komunikacích. Z prohlášení ministerstva dopravy to není jasné. Současně je nutné, aby Ministerstvo dopravy nastavilo jasné parametry, kdy mohou do mýtních systémů vstoupit kraje. Nám. Slamečka ministerstvo nemá žádný problém se zavedením mýta na silnicích 2. a 3. třídy. Ing. Špryňar upozornil na problém vybírání mýta u kamionů s návěsem a bez návěsu. Upozornil, že až bude zavedeno mýto pro automobily nad 3,5 t, bude tento problém také. Je nutno vyřešit v zákoně. Posl. Plachý vozidla si nacházejí objízdné trasy mimo zpoplatněné silnice. Bylo by třeba urychleně zpoplatnit i silnice nižších tříd. Nejlépe by to dokázal hybridní systém. Přistupujeme k tomuto problému chaoticky. Dále se zajímal, proč ministerstvo zakoupila další OBU jednotky, když se připravuje hybridní systém výběru mýta. Nám. Slamečka OBU jednotek bylo zakoupeno 350 tisíc kusů. I z tohoto důvodu by bylo lepší zavést mýto pro automobily nad 3,5 t od roku Posl. Šimonovský bylo by rozumné udělat průzkum, zda dochází k objíždění zpoplatněných úseků nebo zda je to cílová doprava kamionů. Upozornil, že na silnicích 2. a 3. tříd je pouze 10% veškeré dopravy Posl. Šidlo vznesl dotaz proč nejsou elektronické viněty adresné. Různé Ad 5) Stanovisko k zákazu jízd kamionů. Tento bod uvedl Ing. Martin Špryňar, generální tajemník ČESMAD Bohemia. Ve svém úvodní slově uvedl, že páteční omezení provozu kamionů nikde jinde v Evropě neexistuje. Rozšíření zákazu jízdy nákladních vozidel nad 7,5 tuny v pátek odpoledne na celý rok: - nepomůže snížení nehodovosti a počtu mrtvých - v praxi je nerealizovatelné z důvodu evropských sociálních předpisů a dále z důvodu nedostatku odstavných ploch - vytvoří tlak na větší počet nákladních vozidel a řidičů se všemi negativními dopady na kongesce, nehody a životní prostředí - způsobí dopravní kolaps před a hlavně po zákazech jízdy a to vše za miliardy korun ekonomických dopadů a české dopravce, průmysl, obchod a peněženky nás všech.

4 Řidiči nákladních vozů nad 7,5 t, kterých by se zákaz týkal zavinili v loňském roce pouze 6,5% všech nehod. Smrtelných zranění zavinili jen 5,6%. Rozhodující většinu 94,4% úmrtí způsobili ostatní účastníci provozu. V ČR chybí několik tisíc odstavných míst pro kamiony. Budou-li řidiči nuceni zastavit, nebudou mít v pátek kde. Nákladní doprava by se nakumulovala do ostatních dnů. Dopravní špičky by se přesunuly do exponovaných pondělků a čtvrtků. Aby dopravci stihli zajistit objem zakázek, budou potřebovat další kvalitní řidiče. Už teď jich je nedostatek. Zásadní budou dopady na ekonomiku ČR závislou z větší části na spotřebě a automobilovém průmyslu. Tímto omezením se naruší a ve většině případů i znemožní včasné dodání zboží, a tím se ohrozí výroba či následná distribuce jednotlivých komodit v pátečních odpoledních směnách. Je nutné odpolitizovat tento problém. Informace o poskytovaných sponzorských darech resp. výdajích na reklamu a marketing Českých drah a. s. v roce 2008 Tento materiál předložil náměstek Českých drah a. s. Ing. Miroslav Šebeňa. Úvodní slovo doplnil náměstek ministra dopravy Bc. Zdeněk Žák, který je současně předsedou dozorčí rady ČD, a.s.. Dozorčí rady si vyžádala od celkovou analýzu marketingu Českých drah v členění dle výše částek. V okamžiku, kdy dozorčí rada tento materiál obdrží, bude tento předložen Podvýboru pro dopravu. V roce 2008 tvořily výdaje na marketing, včetně těch povinných, 1% ročních nákladů celé akciové společnosti, což je zhruba 450 mil. Kč. Z toho za reklamu zaplatily České dráhy 200 mil. Kč, dalších 250 mil. Kč společnost vynaložila na legislativně dané a další nezbytné aktivity, jako je rebranding stanic, rozvoj odbavovacího systému, aktivity plynoucí ze společenské odpovědnosti firmy, příprava a výroba informačních tiskovin, webové stránky, navigační systém, preventivní bezpečnostní kampaně apod.. S ohledem na dlouhodobé podfinancování regionální dopravy a z toho plynoucí finanční situaci Českých drah, přistoupilo nové vedení společnosti již v loňském roce k zásadním škrtům ve výdajích a hodlá v tom pokračovat i letos. V roce 2009 dojde ke snižení nákladů na marketing, a to minimálně o 17% na cca 376,8 mil. Kč. Tento materiál bude doprojednán na některé z dalších schůzí podvýboru. Předseda podvýboru informoval členy podvýboru o jednání se zástupci vodní dopravy. Došlo k dohodě na další spolupráci. Dne 19. února 2009 se konal seminář na téma Liniové stavby a veřejný zájem. Druhý seminář na téma Evropské porovnání nehodovosti a role krajů a obcí při zvyšování bezpečnosti silničního provozu se konal dne 19. března Oba semináře se setkaly s velkým ohlasem a byly velmi hojně navštíveny.

5 Ad 7 Termín další schůze podvýboru Další schůze podvýboru pro dopravu se uskuteční 14. dubna Program schůze bude upřesněn. V Praze dne 30. března 2009 Zapsala: Dana Chromcová Schválil: posl. Ing. Miloš Melčák, CSc.

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 10. schůze výboru, která se konala dne 28. února 2007 Z á p i s z

Více

POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÝ VÝBOR. V. volební období z 20. schůze,

POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÝ VÝBOR. V. volební období z 20. schůze, POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÝ VÝBOR V. volební období 2010 PODVÝBOR PRO DOPRAVU Z Á P I S z 20. schůze, která se konala dne 11. března 2010 od 14.30 hod. v místnosti č. 306,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 V. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 52. schůze výboru, která se konala ve dnech 30. 31. března 2010 výjezdní zasedání Královéhradecký kraj

Více

Elektronický mýtný systém http://www.mytocz.eu/

Elektronický mýtný systém http://www.mytocz.eu/ Elektronický mýtný systém http://www.mytocz.eu/ ANOTACE 1. Elektronický mýtný systém 2. Autor Mgr. Vladimír Blažej 3. Období tvorby říjen 2013 4. Obor středního vzdělání odborné dopravní nástavbové studium

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Z á p i s z 23. schůze výboru, která se konala ve dnech 19-21. února 2008 v Mostě únor 2008 Z á p i s z 23. schůze

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Z á p i s z 51. schůze výboru, která se konala ve dnech 6 8. dubna 2010 v Ostravě duben 2010 Z á p i s z 51. schůze

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Z á p i s z 31. schůze výboru, která se konala ve dnech 23. až 25. května 2012 v Lysé nad Labem a v Moravskoslezském

Více

Užití infrastruktury jako služby. Další možný rozvoj zpoplatnění komunikací

Užití infrastruktury jako služby. Další možný rozvoj zpoplatnění komunikací Moderní doprava Užití infrastruktury jako služby Další možný rozvoj zpoplatnění komunikací Ing.Vladimír Bártl, MBA Průhonice 12.1.2010 Východiska pro ODS lidé podporují další výstavbu dálnic a rychlostních

Více

Ministerstvo dopravy Bratislava, 14. září 2006

Ministerstvo dopravy Bratislava, 14. září 2006 Ministerstvo dopravy Bratislava, 14. září 2006 Evropská unie ve svých strategických materiálech doporučuje zavádění systémů zpoplatnění užívání dopravní infrastruktury na principu uživatel platí. Znamená

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 1 9 9 8 III. volební období hospodářský výbor Z Á P I S ze 12. schůze výboru, která se konala dne 16. prosince 1998 Z á

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. května 2012 Přítomni: posl. W. Bartoš, J. Besser, P. Gazdík, O. Chaloupka, V.

Více

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing.

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing. Z á p i s z 58. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 28. května 2009 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Elektronický bulletin Sdružení autodopravců ČESMAD BOHEMIA prosinec 2008 V otázce zákazů jízd už není kam ustupovat

Elektronický bulletin Sdružení autodopravců ČESMAD BOHEMIA prosinec 2008 V otázce zákazů jízd už není kam ustupovat ZPRÁVY OD JEZEVČÍKA Elektronický bulletin Sdružení autodopravců ČESMAD BOHEMIA Elektronický bulletin Sdružení autodopravců ČESMAD BOHEMIA prosinec 2008 plně přeneslo do politické roviny. Do oka zbytečného

Více

Z á p i s. z 2. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne od 9 00 hod.

Z á p i s. z 2. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne od 9 00 hod. Z á p i s z 2. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 15. 1. 2013 od 9 00 hod. v budově Regiocentra Nový pivovar, Pivovarské nám. 1245, Hradec Králové v zasedací

Více

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc.

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc. Z á p i s z 1. (ustavující) schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 13. září 2006 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Z á p i s z 5. schůze výboru, která se konala ve dnech 18. a 19. listopadu 2010, jako výjezdní zasedání ve Znojmě listopad

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období hospodářský výbor Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období hospodářský výbor Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období 2010 hospodářský výbor Z Á P I S z 21. schůze výboru, která se konala dne 8. prosince 2011 Zápis z 21. schůze hospodářského výboru Poslanecké

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Z Á P I S ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 07.09.2017 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru

Více

Mýtný systém v ČR a jeho budoucnost. Všechny údaje obsažené v dokumentu jsou informativní

Mýtný systém v ČR a jeho budoucnost. Všechny údaje obsažené v dokumentu jsou informativní Mýtný systém v ČR a jeho budoucnost Všechny údaje obsažené v dokumentu jsou informativní Aktuální organizace mýtného systému v ČR Stát si objednal dodávku a provozování mýtného systému na klíč Projekt

Více

Český elektronický mýtný systém v roce 2014

Český elektronický mýtný systém v roce 2014 Český elektronický mýtný systém v roce 2014 Václav Nestrašil, ředitel úseku Provozovatele el. mýtařsd Karel Feix, ředitel Kapsch, smluvního provozovatele mýta Aktuální stav mýtného systému. Jde o úspěšnou

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 IV. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 IV. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 IV. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 26. schůze výboru, která se konala ve dnech 3. 4. března března 2004

Více

Základní informace ISEM INTEROPERABILNÍ SYSTÉM ELEKTRONICKÉHO MÝTNÉHO

Základní informace ISEM INTEROPERABILNÍ SYSTÉM ELEKTRONICKÉHO MÝTNÉHO Základní informace ISEM INTEROPERABILNÍ SYSTÉM ELEKTRONICKÉHO MÝTNÉHO 24. 5. 2011 Agenda Cíle Rozsah zpoplatnění Technologie Výnosy a náklady Mýtné sazby Porovnání s okolními státy Cíle Záměr Výkonově

Více

Elektronické mýtné v ČR

Elektronické mýtné v ČR Elektronické mýtné v ČR = efektivní nástroj pro snižování emisí kamionové dopravy CHYTRÁ A C ISTÁ MOBILITA, Praha 19. 9. 2016 Karel Černý, obchodní ředitel Kapsch Fakta o českém mýtném systému. Mýtné platí

Více

ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015

ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015 PS150031193 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015 v budově Poslanecké

Více

Nástroje financování nádraží a železniční infrastruktury. Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI

Nástroje financování nádraží a železniční infrastruktury. Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI Nástroje financování nádraží a železniční infrastruktury Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI Financování dopravní infrastruktury Představení Státního fondu dopravní infrastruktury Financování dopravní infrastruktury

Více

Z á p i s. z 1. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne od hod.

Z á p i s. z 1. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne od hod. Z á p i s z 1. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 18. 12. 2012 od 13 00 hod. v budově Regiocentra Nový pivovar, Pivovarské nám. 1245, Hradec Králové v zasedací

Více

Bezpečnost na pozemních komunikacích v Kraji Vysočina

Bezpečnost na pozemních komunikacích v Kraji Vysočina Bezpečnost na pozemních komunikacích v Kraji Vysočina Ing. Libor Joukl Bezpečnost na pozemních komunikacích v Kraji Vysočina V rámci prezentace bych chtěl zmínit tři základní oblasti, které v současné

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0036/2019 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. dubna 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 25 senátorů z

Více

ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích

ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích 13. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudrţnosti Severovýchod se uskutečnilo v pátek

Více

Zápis č. 7 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 7 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 7 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 10. 4. 2018 Přítomni: Ing. David Alt, DiS. Ing. Tomáš Dostal Ing. Jana Goláňová Ing. Vladimír Holan Ing. Radan Holásek,

Více

Z á p i s. z 7. schůze výboru Poslanecké sněmovny pro životní prostředí, která se konala dne 21. března 2007

Z á p i s. z 7. schůze výboru Poslanecké sněmovny pro životní prostředí, která se konala dne 21. března 2007 Z á p i s z 7. schůze výboru Poslanecké sněmovny pro životní prostředí, která se konala dne 21. března 2007 Přítomni: Nepřítomni: posl. Vlastimil AUBRECHT, PhDr. Robin BÖNISCH, Ing. František DĚDIČ, Mgr.

Více

Možnosti financování dopravních sítí ČR. Ing. Karel Havlíček ředitel odboru řízení výdajů

Možnosti financování dopravních sítí ČR. Ing. Karel Havlíček ředitel odboru řízení výdajů Možnosti financování dopravních sítí ČR Ing. Karel Havlíček Ing. Karel Havlíček ředitel odboru řízení výdajů Představení SFDI Právnická osoba zřízená platnou legislativou ČR Výbor SFDI je jmenován Vládou

Více

Železniční infrastruktura a legislativa

Železniční infrastruktura a legislativa Dopravní infrastruktura a potřeba změny legislativy Poslanecká sněmovna PČR Hospodářský výbor, 27. 2. 2014, 14:00 h Železniční infrastruktura a legislativa Prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D. Univerzita

Více

Zápis č. 10 ze zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 21. září 2010

Zápis č. 10 ze zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 21. září 2010 Zápis č. 10 ze zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 21. září 2010 Přítomni: JUDr. Ing. Petr Wisiński Marie Fomiczewová, Ing. Jan Jančí Jiří Kropáč, Ing. Jiří Lajtoch, Ing.

Více

Výsledky simulací. Hana Foltýnová. E-mail: hana.foltynova@czp.cuni.cz Tel.: 251 080 246

Výsledky simulací. Hana Foltýnová. E-mail: hana.foltynova@czp.cuni.cz Tel.: 251 080 246 Výsledky simulací Hana Foltýnová E-mail: hana.foltynova@czp.cuni.cz Tel.: 251 080 246 Ekonomické nástroje v dopravě v ČR Existující: - spotřební daň z paliv - silniční daň - dálniční nálepky Připravované

Více

SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU

SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU sekretariát Opletalova 55 11 Praha 1 Tel.: +42 221 62 982 až 986 Fax: + 42 224 239 69 E-mail: sapsip@autosap.cz http://www.autosap.cz AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION Otevřený

Více

Vážený pane předsedo, dámy a pánové,

Vážený pane předsedo, dámy a pánové, Stanovisko zástupce Sdružení pro dopravní telematiku pro seminář Podvýboru pro dopravu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR na téma Zkušenosti se zavedením mýta v ČR a na Slovensku Vážený pane předsedo, dámy

Více

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Přítomni: Omluveni: posl. V. Laštůvka, V. Holáň, J. Karas, J. Kavan, J. Kohlíček, H. Mallotová, J. Mládek, V. Nájemník, D. Šeich,

Více

Zápis č. 1/2019 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova

Zápis č. 1/2019 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova Materiál číslo: 11 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 30.01.2019 Předkládá Ing. Čermáková Libuše - předsedkyně výboru Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu s ohledem na ochranu

Více

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT,

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT, Z á p i s z 59. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 2., 3. a 4. března 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 811/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 811/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 811/0 Návrh Zastupitelstva Karlovarského kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění

Více

Z á p i s. Poslanci se vzhledem ke krátkosti schůze usnesli, že se jednání nebude nahrávat.

Z á p i s. Poslanci se vzhledem ke krátkosti schůze usnesli, že se jednání nebude nahrávat. Z á p i s ze 77. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 5. dubna 2001 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

dle prezenční listiny přítomno 7 členů + 19 x plná moc

dle prezenční listiny přítomno 7 členů + 19 x plná moc Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 28.7.2015 v zasedací místnosti N3.118 (3. patro) v sídle Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Pivovarské náměstí 1245, v Hradci Králové.

Více

Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne 23. 5. 2011 Přítomni: dle prezenční listiny: přítomno 11 ze 13 členů výboru a tajemník výboru. U hlasování č. 1 přítomno 9 ze 13 členů výboru. Od hlasování

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2000 3. volební období Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne 13. 9. 2000 Přítomni: posl. K.Čelišová, K.Dostálová, V.Filip, J.Hofman, M.Horáková,

Více

Strategie dopravy jako nevyhnutelná součást rozvoje České republiky do roku 2025. ( Superstrategie green paper ) FINANČNÍ ČÁST

Strategie dopravy jako nevyhnutelná součást rozvoje České republiky do roku 2025. ( Superstrategie green paper ) FINANČNÍ ČÁST Strategie dopravy jako nevyhnutelná součást rozvoje České republiky do roku 2025 ( Superstrategie green paper ) FINANČNÍ ČÁST Obsah Superstrategie finanční část Finanční model obsahuje Podrobnou strukturu

Více

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ Z á p i s z 23. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 26. září 2007 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Novelizace zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích a souvisejících zákonů

Novelizace zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích a souvisejících zákonů Novelizace zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích a souvisejících zákonů IX. Konference o bezpečnosti v obcích a městech 16. dubna 2015 Mgr. Zuzana Sprinz Ministerstvo dopravy, Odbor pozemních

Více

Z Á P I S č. 3/2016 z jednání, které se konalo dne od 12:00 hodin v zasedací místnosti č. 215, městského úřadu Písek, Budovcova ul.

Z Á P I S č. 3/2016 z jednání, které se konalo dne od 12:00 hodin v zasedací místnosti č. 215, městského úřadu Písek, Budovcova ul. Výbor pro rozvoj a investice města V Písku dne 27.04.2016 Z Á P I S č. 3/2016 z jednání, které se konalo dne 22.04.2016 od 12:00 hodin v zasedací místnosti č. 215, městského úřadu Písek, Budovcova ul.

Více

Zvládnutí růstu přepravní náročnosti a vlivu globalizace v dopravě. Harmonizace podmínek přepravního trhu a zpoplatnění uživatele

Zvládnutí růstu přepravní náročnosti a vlivu globalizace v dopravě. Harmonizace podmínek přepravního trhu a zpoplatnění uživatele S O U B O R I N D I K Á T O R Ů D O P R AV N Í P O L I T I K Y Indikátory budou hodnoceny k rokům 2010 a 2013 v porovnání k roku 2005 (L = limity, T = trendy). Dosažení vhodné dělby přepravní práce mezi

Více

Konference o bezpečnosti silničního provozu REGIONSERVIS. 19.5.2011, Praha, hotel Olympik

Konference o bezpečnosti silničního provozu REGIONSERVIS. 19.5.2011, Praha, hotel Olympik Konference o bezpečnosti silničního provozu REGIONSERVIS 19.5.2011, Praha, hotel Olympik Ing. Milan Dont Odbor pozemních komunikací a územního plánu Témata Odbor PK a územního plánu Implementace směrnice

Více

Z á p i s. Rudolf Fiala, Doc. RNDr. CSc. Marian Slodičák, Ing. Miroslav Uchytil, Ing. Jan Janoušek

Z á p i s. Rudolf Fiala, Doc. RNDr. CSc. Marian Slodičák, Ing. Miroslav Uchytil, Ing. Jan Janoušek Z á p i s z 11. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 21.1.2010 od 9 hod. v zasedací místnosti (N2.902) RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: dle

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZÁPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZÁPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období ZÁPIS ze 17. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 12. října 2011 /středa/ od 09.00 hodin v budově Poslanecké sněmovny

Více

Z á p i s. Přítomno bylo 9 členů výboru pro dopravu. Předseda výboru konstatoval, že výbor je usnášení schopný.

Z á p i s. Přítomno bylo 9 členů výboru pro dopravu. Předseda výboru konstatoval, že výbor je usnášení schopný. Z á p i s z 17. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 16. 12. 2010 od 11hod. v zasedací místnosti Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje, a.s. Přítomni:

Více

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363)

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363) Z á p i s z 36. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 1. 12. 2011 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Data o dopravě. 22. dubna Z0081 Prostorové sociálně ekonomické informace a jejich využití

Data o dopravě. 22. dubna Z0081 Prostorové sociálně ekonomické informace a jejich využití Data o dopravě 22. dubna 2015 Z0081 Prostorové sociálně ekonomické informace a jejich využití ČSÚ Statistiky Doprava, informační a komunikační činnosti Rychlé informace - přesměrování pod Služby - čtvrtletně,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 6. volební období ZAPIS z 6. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 24. a 25. listopadu 2010 /středa,čtvrtek/ v budově Poslanecké

Více

volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu

volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 ------------------------------------------------------------- 4. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

Z á p i s. K bodu l Zahájení, schválení přizvaných hostů, schválení programu 5. výboru pro dopravu

Z á p i s. K bodu l Zahájení, schválení přizvaných hostů, schválení programu 5. výboru pro dopravu Z á p i s z 5. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 7.5.2009 od 9 hod., v zasedací místnosti č. N2.903 RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: dle

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2011 VI. volební období. Návrh. poslanců Radima Vysloužila a Václava Cempírka.

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2011 VI. volební období. Návrh. poslanců Radima Vysloužila a Václava Cempírka. PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2011 VI. volební období 485 Návrh poslanců Radima Vysloužila a Václava Cempírka na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

Hlavní priority a legislativní pozice Sdružení ČESMAD BOHEMIA

Hlavní priority a legislativní pozice Sdružení ČESMAD BOHEMIA Hlavní priority a legislativní pozice Sdružení ČESMAD BOHEMIA Tento materiál popisuje aktuální nejpalčivější problémy silničních dopravců v České republice a nastiňuje návrhy na řešení, které zpracovalo

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Z Á P I S ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 02.11.2017 Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru pro legislativu a financování

Více

Zápis č. 21 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 21 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 21 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 3. 11. 2011 Přítomni: Beil Zdeněk, Ing. Jesch Reinhard Pospíšil Ladislav Pospíšilová Jaroslava Pudil Jiří, JUDr. Ing.

Více

SOUBOR INDIKÁTORŮ DOPRAVNÍ POLITIKY

SOUBOR INDIKÁTORŮ DOPRAVNÍ POLITIKY Příloha č. 2 SOUBOR INDIKÁTORŮ DOPRAVNÍ POLITIKY Indikátory budou hodnoceny v letech 2010 a 2013 v porovnání k roku 2005 (L = limity, T = trendy). Dosažení vhodné dělby přepravní práce mezi druhy dopravy

Více

Z á p i s. Rudolf Fiala, Ing. Aleš Gonák, Josef Marek, Ing. Vladimír Záleský

Z á p i s. Rudolf Fiala, Ing. Aleš Gonák, Josef Marek, Ing. Vladimír Záleský Z á p i s z 16. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 21. 10. 2010 od 9 hod. v zasedací místnosti (N1.118) RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni:

Více

Financování dopravní infrastruktury. Ing. Lucie Bartáková, ředitelka Sekce pro správu finančních zdrojů SFDI

Financování dopravní infrastruktury. Ing. Lucie Bartáková, ředitelka Sekce pro správu finančních zdrojů SFDI Financování dopravní infrastruktury Ing. Lucie Bartáková, ředitelka Sekce pro správu finančních zdrojů SFDI Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI od roku 2001 do 2018 100 90 Celkem vynaloženo

Více

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády České republiky dne 20.02.2015 Schůzi Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 1104/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 1104/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 1104/0 Návrh Zastupitelstva Karlovarského kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění

Více

Zápis z jednání Valné hromady Společnosti pro rozvoj silniční dopravy v České republice, z. s. konané dne 21. září 2016 v Praze 1

Zápis z jednání Valné hromady Společnosti pro rozvoj silniční dopravy v České republice, z. s. konané dne 21. září 2016 v Praze 1 Zápis z jednání Valné hromady Společnosti pro rozvoj silniční dopravy v České republice, z. s. konané dne 21. září 2016 v Praze 1 Jednání zahájil a řídil předseda Společnosti pro rozvoj silniční dopravy

Více

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 VÝBOR FINANČNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3 Datum jednání: 4. 3. 2013 Místo jednání: Zasedací místnost č.

Více

Z á p i s. dle prezenční listiny. Ing. Miroslav Uchytil, Ing. Jan Chaloupka, Mgr. Zdeněk Jonáš. Neomluveni: Rudolf Fiala

Z á p i s. dle prezenční listiny. Ing. Miroslav Uchytil, Ing. Jan Chaloupka, Mgr. Zdeněk Jonáš. Neomluveni: Rudolf Fiala Z á p i s z 23. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 3. 11. 2011 od 9hod. v zasedací místnosti Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje, a.s. Přítomni:

Více

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ

Host: pí Mgr. Voženílková, Ph.D., oddělení komunikace, vnějších vztahů a infocentra OKT ÚMČ Z á p i s ze 106. schůze Rady městské části Praha 8, konané ve středu dne 14. března 2018 od 14:00 hodin v zasedací místnosti č. 2 Úřadu městské části Praha 8 Přítomni: pp. Petrus; PhDr. Ing. Fichtner,

Více

Zápis č. 12. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne

Zápis č. 12. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne Zápis č. 12 z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova ze dne 7. 3. 2016 Přítomni: Nepřítomni: Mgr. Přemysl Dvorský, Ph.D. Mgr. Petr Kouba Mgr. Ivana Grigárková Mgr. Bc. Věra Václavíčková

Více

Z á p i s. dle prezenční listiny. Neomluven: Ing. Jan Janoušek, Rudolf Fiala

Z á p i s. dle prezenční listiny. Neomluven: Ing. Jan Janoušek, Rudolf Fiala Z á p i s z 27. jednání výboru pro dopravu Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 26. 4. 2012 od 9hod. v zasedací místnosti Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje, a.s. Přítomni:

Více

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období 123 USNESENÍ hospodářského výboru ze 17. schůze ze dne 26. února 2015 k vládnímu návrhu zákona o pyrotechnických výrobcích a zacházení

Více

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Ing. Petr Kilevník, JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., Ing. Zdeněk Urban

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Ing. Petr Kilevník, JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., Ing. Zdeněk Urban Z á p i s z 12. jednání Výboru kontrolního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 14. 4. 2014 od 15:00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Ing. Vladimír Derner, Mgr.

Více

13. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:10 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

13. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:10 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros. Z á p i s ze 13. schůze Rady městské části Praha 8, konané v úterý dne 26. února 2019 od 14:00 hodin v zasedací místnosti č. 2 Úřadu městské části Praha 8 Přítomni: pp. Gros; Mgr. Tatranský, Vítek; Slabihoudek,

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní

České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Hodnocení dopadů regulace po zpoplatnění všech silnic spravovaných státem tj. dálnic, rychlostních komunikací (D+R) a vybraných silnic I.třídy (VS

Více

4. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros.

4. schůzi Rady městské části Praha 8 (dále též jen Rada MČ nebo RMČ ) ve 14:00 hodin zahájil a řídil Starosta MČ p. Gros. Z á p i s ze 4. schůze Rady městské části Praha 8, konané ve středu dne 5. prosince 2018 od 14:00 hodin v zasedací místnosti č. 2 Úřadu městské části Praha 8 Přítomni: pp. Gros; Mgr. Tatranský, Mgr. Ludková,

Více

Informace o připravovaných. telematických aplikacích na dálnici D1

Informace o připravovaných. telematických aplikacích na dálnici D1 Informace o připravovaných telematických aplikacích na dálnici D1 Plánované telematické aplikace na dálnici D1 Plánované telematické aplikace na dálnici D1 neintrusivní dopravní detektory zařízení pro

Více

MAXIMÁLNÍ CENY A URČENÉ PODMÍNKY ZA POUŽITÍ VNITROSTÁTNÍ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ CESTY CELOSTÁTNÍCH A REGIONÁLNÍCH DRAH PŘI PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY

MAXIMÁLNÍ CENY A URČENÉ PODMÍNKY ZA POUŽITÍ VNITROSTÁTNÍ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ CESTY CELOSTÁTNÍCH A REGIONÁLNÍCH DRAH PŘI PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY Příloha č. 1 k výměru MF č. 01/2013 MAXIMÁLNÍ ENY A URČENÉ PODMÍNKY ZA POUŽITÍ VNITROSTÁTNÍ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ ESTY ELOSTÁTNÍH A REGIONÁLNÍH DRAH PŘI PROVOZOVÁNÍ DRÁŽNÍ DOPRAVY I. Maximální ceny za použití

Více

111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999

111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1999 3. volební období 111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb.,

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 1 9 9 9 III. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 26. schůze výboru, která se konala dne 5. listopadu 1999 2 Z

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Z Á P I S ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 25.04.2017 Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru pro legislativu a financování

Více

Stát vymýšlí novou daň pro kamiony Silniční stavební projekty v ČR jsou podle různých analýz dražší než v jiných zemích... 2

Stát vymýšlí novou daň pro kamiony Silniční stavební projekty v ČR jsou podle různých analýz dražší než v jiných zemích... 2 PŘEHLED ZPRÁV Stát vymýšlí novou daň pro kamiony... 2 Silniční stavební projekty v ČR jsou podle různých analýz dražší než v jiných zemích... 2 Česká inspekce životního prostředí: při stavbě D47 nebyl

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období - 2004 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období - 2004 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období - 2004 rozpočtový výbor Z á p i s z 36. schůze výboru, která se konala dne 10. listopadu 2004 v Praze listopad 2004 2 Z á p i s z 36. schůze

Více

ELEKTRONICKÉ ZPOPLATNĚNÍ DÁLNIC PRO AUTOMOBILY S HMOTNOSTÍ NAD 12 TUN VE SPOLKOVÉ REPUBLICE NĚMECKO. Elektronické mýtné pro kamiony v Německu

ELEKTRONICKÉ ZPOPLATNĚNÍ DÁLNIC PRO AUTOMOBILY S HMOTNOSTÍ NAD 12 TUN VE SPOLKOVÉ REPUBLICE NĚMECKO. Elektronické mýtné pro kamiony v Německu ELEKTRONICKÉ ZPOPLATNĚNÍ DÁLNIC PRO AUTOMOBILY S HMOTNOSTÍ NAD 12 TUN VE SPOLKOVÉ REPUBLICE NĚMECKO Elektronické mýtné pro kamiony v Německu Krátká analýza Ondřej Krutílek, Petra Kuchyňková Centrum pro

Více

Zápis o průběhu 18. zasedání Zastupitelstva městyse Svitávka, konaného dne ve společenské místnosti Sokolovny Svitávka

Zápis o průběhu 18. zasedání Zastupitelstva městyse Svitávka, konaného dne ve společenské místnosti Sokolovny Svitávka Zápis o průběhu 18. zasedání Zastupitelstva městyse Svitávka, konaného dne 20. 1. 2014 ve společenské místnosti Sokolovny Svitávka Tento zápis má pouze informativní charakter. Některé údaje jsou z dokumentu

Více

Nehodovost v roce 2017 dle druhu komunikací

Nehodovost v roce 2017 dle druhu komunikací Nehodovost v roce 2017 dle druhu komunikací Publikováno: 10. 8. 2018 Ing. Josef Mikulík, CSc. Nehodovost v roce 2017 dle druhu komunikací Článek byl publikován v Silničním obzoru č. 4/2018 Ing. Josef Mikulík,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období Z Á P I S z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. května 2016 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 1, 118 26 Praha 1,

Více

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 VÝBOR FINANČNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3 Datum jednání: 1. 6. 2015 Místo jednání: Zasedací místnost č.

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č Statut. Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č Statut. Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č. 642 Statut Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu Článek 1 Úvodní ustanovení Rada vlády České republiky pro

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1998 3. volební období Z Á P I S z 9. schůze výboru pro evropskou integraci, konané ve dnech 26. 29. ledna 1999 v Harrachově 2 Přítomni: Omluveni: prezenční

Více

Moderní dopravní služby

Moderní dopravní služby Veřejná doprava budou jasně nastavena nová pravidla podílu státu a krajů na financování regionální autobusové a především železniční dopravy (dosavadní vládou posvěcený model platí pro roky 2010-2019),

Více

Zápis č. 7 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 7 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 7 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. 4. 2014 Přítomni: Ing. Jana Hašková Nepřítomni: Vasil Mádr Petr Haltmar Ing. Pavel Horák Jana Kirchnerová Ing. Gabriel

Více

Nehody_1. pololetí 2019

Nehody_1. pololetí 2019 1 Statistika nehodovosti první pololetí 219 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 22. 4. 2009 v Jihlavě Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů zápisu 3. Zpráva

Více

KONKURENCE NA ŽELEZNICI. Zdeněk Tomeš

KONKURENCE NA ŽELEZNICI. Zdeněk Tomeš KONKURENCE NA ŽELEZNICI Zdeněk Tomeš tomes@econ.muni.cz Která konkurence? 1) Intermodální konkurence (železnice x silnice) 2) Intramodální konkurence (ČD x Viamont) 1) Intermodální (Železnice x silnice)

Více

Majetkové daně motorová vozidla

Majetkové daně motorová vozidla Majetkové daně motorová vozidla Michal Radvan Zápatí prezentace Typy daní na motorová vozidla Registrační daň Pravidelně placená daň Spotřební daň z pohonných hmot Časové poplatky Výkonové poplatky Zápatí

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2001

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2001 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2001 218 USNESENÍ z 54. schůze dne 27. listopadu 2001 k návrhu státního rozpočtu České republiky

Více