Dotační programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dotační programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek"

Transkript

1 Dotační programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek

2 Dotační programy Ministerstva kultury Podle 16 odst. 2 zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, může příspěvek na obnovu kulturní památky poskytnout ze státního rozpočtu Ministerstvo kultury, je-li na zachování kulturní památky mimořádný společenský zájem (například jde-li o kulturní památku na území České republiky svého druhu ojedinělou, je-li kulturní památka v havarijním stavu nebo je-li kulturní památka zařazena do některého ze specializovaných programů Ministerstva kultury).

3 Podrobnosti k poskytování příspěvků na obnovu kulturní památky a přehled dokladů, které mají za povinnost vlastníci kulturních památek přikládat k žádosti, jsou uvedeny ve vyhlášce, kterou se provádí zákon o státní památkové péči. Jedná se zejména o tyto doklady: Doklad o vlastnictví ke kulturní památce, závazné stanovisko vydané výkonným orgánem státní památkové péče, ve kterém je uvedeno, za jakých podmínek bude kulturní památka obnovena, vyjádření stavebního úřadu, informace o finančních nákladech na obnovu kulturní památky, fotodokumentace. Příspěvky se poskytují rozhodnutím Ministerstva kultury.

4 Havarijní program Program je realizován od roku V rámci tohoto programu poskytuje Ministerstvo kultury příspěvky na zajištění nejnaléhavějších oprav nemovitých kulturních památek, zejména na odstranění havarijního stavu střech a staticky narušených nosných konstrukcí. V letošním roce je vyčleněna ze státního rozpočtu finanční částka ve výši 85 mil. Kč.

5 Žadatel: Vlastník kulturní památky. Žádost se předkládá ve spolupráci s odbornou organizací památkové péče Národním památkovým ústavem do příslušného kalendářního roku. Limity: Jednoroční náklady nesmí přesáhnout 2 mil. Kč bez DPH, minimální příspěvek je 120 tis. Kč, podíl vlastníka min. 40 % z celkových nákladů na obnovu kulturní památky, výjimečně 80%.

6

7 Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón Program byl přijat usnesením vlády č. 209 v roce 1992 jako pomoc městům při záchraně a rozvoji nejcennějších částí našich historických měst při jejich komplexní regeneraci. V programu jsou poskytovány příspěvky na obnovu kulturních památek, které se nacházejí v historických jádrech měst prohlášených za památkové rezervace nebo památkové zóny. Pro rok 2017 je v rozpočtu Ministerstva kultury pro program regenerace schválena finanční částka ve výši 190 mil. Kč. Kromě toho je možné čerpat finanční prostředky převedené z roku ,839 mil. Kč.

8 Město se může do programu přihlásit vyplněním Anketního dotazníku za podmínek: Územně plánovací dokumentace, Místní pracovní skupina pro regeneraci, Městský program regenerace MPR nebo MPZ. Termín pro odevzdání Anketního dotazníku je předchozího kalendářního roku. Na základě hodnocení dotazníku a finančních potřeb města/obce je stanovena finanční kvóta pro město. Do výše kvóty lze zařadit do programu akce obnovy a následně uvolnit finanční prostředky. Ke každé akci město vyplní tzv. Souhrnný přehled, ve kterém jsou uvedeny informace o příslušné akci a přiloženy stanovené doklady.

9 Žadatel: Vlastník ve spolupráci s městem. Program je realizován na principu vícezdrojového financování.

10

11 Program záchrany architektonického dědictví Program byl vládou České republiky přijat v roce 1995 usnesením vlády č. 110 jako systémové řešení účasti státu na záchraně nejcennější části architektonického dědictví České republiky efektivní a rychlou obnovou. Z programu jsou poskytovány příspěvky na obnovu kulturních památek, jako jsou například hrady, zámky, kláštery, historické zahrady, kostely, konkrétně na práce směřující k záchraně kulturní památky nebo k záchraně těch jejích částí, které tvoří podstatu kulturní památky. Pro rok 2017 jsou v rozpočtu Ministerstva kultury schváleny finanční prostředky ve výši 230 mil. Kč. Kromě toho byl v tomto roce program navýšen o nespotřebované finanční prostředky roku 2016, a to o 3,918 mil. Kč.

12 Žadatel: Vlastník kulturní památky Limity: Zpracovaný projekt záchrany kulturní památky. Náležitosti projektu: Zhodnocení významu kulturní památky, plán prezentace kulturních hodnot, orientační propočet ceny obnovy kulturní památky, finanční zajištění obnovy, zajištění budoucí správy, společenské přínosy. Žádost se předkládá do předchozího kalendářního roku. Hodnocení žádostí podle stanovených kritérií. Zařazení akcí do Programu podle výsledku hodnocení.

13

14 Program péče o vesnické památkové rezervace, vesnické památkové zóny a krajinné památkové zóny Program je realizován od roku V rámci tohoto programu se poskytují příspěvky na obnovu kulturních památek nacházejících se ve vesnických památkových rezervacích a zónách a krajinných památkových zónách (zejména památek lidové architektury, například zemědělských usedlostí, chalup, kapliček a božích muk). Ve schváleném rozpočtu roku 2017 je vyčleněna pro program finanční částka ve výši 36 mil. Kč.

15 Žadatel: Vlastník kulturní památky. Žádost se předkládá ve spolupráci s odbornou organizací památkové péče Národním památkovým ústavem do příslušného kalendářního roku. Limity: Náklady nesmí přesáhnout 2 mil. Kč bez DPH minimální příspěvek 80 tis. Kč, podíl vlastníka min. 20 % z celkových nákladů na obnovu kulturní památky.

16

17 Program restaurování movitých kulturních památek Program byl vládou České republiky přijat v roce 1997 usnesením vlády č V rámci tohoto programu jsou poskytovány příspěvky na záchranu a další uchování ohrožených movitých kulturních památek, zejména významných děl výtvarných umění nebo uměleckořemeslných prací (obrazy, sochařská díla, užité umění, oltáře, varhany, kostelní lavice), které jsou umístěné a prezentované ve veřejnosti zpřístupněných hradech a zámcích a v církevních stavbách jako jsou například kostely a kláštery. Ve schváleném rozpočtu roku 2017 je vyčleněna pro program finanční částka ve výši 30 mil. Kč.

18 Žadatel: Vlastník kulturní památky Limity: Zpracovaný Záměr restaurování movité kulturní památky. Náležitosti záměru: popis současného stavu, navrhovaný způsob restaurování, předpokládaná cena, předpokládaný výsledek restaurátorského zásahu. Žádost se předkládá do předchozího kalendářního roku. Hodnocení žádostí podle stanovených kritérií. Zařazení akcí do Programu podle výsledku hodnocení.

19

20 program Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Program byl založen v roce 2008 na obnovu památkového fondu, kde to efektivně a účelně neumožňují jiné programy Ministerstva kultury. Finanční prostředky v Programu jsou určeny na zachování a obnovu nemovitých kulturních památek, které se nalézají mimo památkové rezervace a zóny, nejsou národními kulturními památkami, památkami zapsanými na Seznamu světového dědictví UNESCO a které nejsou ve vlastnictví České republiky. Pro rok 2017 byla ve státním rozpočtu pro tento program schválena finanční částka ve výši 150 mil. Kč. Dále je možné využit finanční prostředky převedené z roku 2016, a to ve výši 8,261 mil. Kč.

21 Žadatel: Vlastník kulturní památky ve spolupráci s obecním úřadem obce s rozšířenou působností. Limity: Zařadit lze akce do výše kvóty určené pro obec s rozšířenou působností. Program se realizuje ve dvou kolech, záleží na obci, ve kterém kole chce program realizovat. Žádosti se předkládají do (1. kolo) a do (2. kolo).

22

23 Program záchrany architektonického dědictví Svaté schody po provedené obnově a restaurování Svaté schody před obnovou Loreta, Rumburk, okres Děčín Postupná obnova

24 Loreta, Bor, okres Tachov, Plzeňský kraj Obnova a restaurování ambitu

25 Státní zámek Sychrov - oranžerie

26 Hrad a zámek Libá, okres Cheb Dokumentace z průběhu obnovy

27 Lázně Kyselka, okres Karlovy Vary, Vilemínka 31. října ledna 2016

28 Hrad Ledeč nad Sázavou, okres Havlíčkův Brod, kraj Vysočina - obnova a konzervace jižního průčelí 31. října 2013 Stav objektu před obnovou

29 31. října 2013 Objekt po obnově

30 Program restaurování movitých kulturních památek

31

32 program Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Areál kostela sv. Martina, obec Žirmutice, okres České Budějovice Před obnovou Po obnově

33 Děkuji Vám za pozornost

Památkové programy Ministerstva kultury. kulturních památek)

Památkové programy Ministerstva kultury. kulturních památek) Památkové programy Ministerstva kultury (poskytování příspěvků na obnovu (poskytování příspěvků na obnovu kulturních památek) Havarijní program Účel programu: podpora při zabezpečení naléhavé opravy nemovité

Více

Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek

Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek: - Program záchrany architektonického dědictví - Havarijní program - Program péče o

Více

Tzv. památkové programy MK financování základních procesů nakládání s památkovým fondem a problematika kompenzace veřejného zájmu

Tzv. památkové programy MK financování základních procesů nakládání s památkovým fondem a problematika kompenzace veřejného zájmu Tzv. památkové programy MK financování základních procesů nakládání s památkovým fondem a problematika kompenzace veřejného zájmu Evropská akademie pro demokracii Nadace Hannse Seidela Odborný seminář

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 16. července 1997 č. 426 o Programu restaurování movitých kulturních památek V l á d a I. s c h v a l u j e Program restaurování movitých kulturních

Více

Možnosti financování obnov památek 2019

Možnosti financování obnov památek 2019 Možnosti financování obnov památek 2019 Zlín 9. ledna 2019 Ing. Alena Pospíšilová, Bc. Zuzana Dvořáčková oddělení památkové péče 1. Aktuální dotační výzvy 2. Fond Zlínského kraje 3. Program KUL03-19 4.

Více

Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek

Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek: - Program záchrany architektonického dědictví - Havarijní program - Program péče o

Více

Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče

Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Památky Ústeckého kraje v číslech 1 archeologická památkové rezervace 5 městských památkových rezervací

Více

Financování obnovy kulturního dědictví v Kraji Vysočina

Financování obnovy kulturního dědictví v Kraji Vysočina Financování obnovy kulturního dědictví v Kraji Vysočina Jaroslava Panáčková Jana Zadražilová Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Kraje Vysočina Financování obnovy kulturního dědictví

Více

Název materiálu: Rozdělení dotace Ministerstva kultury - Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón

Název materiálu: Rozdělení dotace Ministerstva kultury - Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón Podklady na zasedání ZM dne: 25. 4. 2019 Název materiálu: Rozdělení dotace Ministerstva kultury - Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón Předkládá: Ing. Tomáš Hocke

Více

Program regenerace MPR a MPZ 2018

Program regenerace MPR a MPZ 2018 2 760 000 8 812 000 12 570 000 11 866 000 12 802 000 10 395 690 8 214 000 9 183 000 12 864 000 19 071 000 17 739 000 16 671 000 16 616 570 25 235 000 Program regenerace MPR a MPZ 2018 Objem poskytnutých

Více

Rozdělení dotace v rámci Programu regenerace MPR a MPZ pro rok 2018

Rozdělení dotace v rámci Programu regenerace MPR a MPZ pro rok 2018 V Odrách 19.03.2018 Návrh k projednání na 28. zasedání zastupitelstva města, konaném dne 28. března 2018 Rozdělení dotace v rámci Programu regenerace MPR a MPZ pro rok 2018 Předkládá: rada města Zpracoval:

Více

Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Kutná Hora

Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Kutná Hora Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Kutná Hora MĚSTSKÝ ÚŘAD KUTNÁ HORA Havlíčkovo nám. 552, 284 01 Kutná Hora, IČ: 00236195 odbor památkové péče a školství sídlo

Více

Souhrnná zpráva za rok Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Podbořany

Souhrnná zpráva za rok Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Podbořany Souhrnná zpráva za rok 2017 Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Podbořany Městský úřad Podbořany Mírová 615, 441 01 Podbořany Odbor investic a památkové péče

Více

Struktura možností financování kulturního dědictví v souvislostech Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče

Struktura možností financování kulturního dědictví v souvislostech Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Struktura možností financování kulturního dědictví v souvislostech Ústeckého kraje Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Památky Ústeckého kraje v číslech 1 archeologická památkové rezervace

Více

I. Základní údaje o městu, obci, popř. městské části (dále jen "obec") Obec:

I. Základní údaje o městu, obci, popř. městské části (dále jen obec) Obec: Anketní dotazník k Programu regenerace městských památkových rezervací (MPR) a městských památkových zón (MPZ) ČR dle usnesení vlády č. 209/92 na rok 2014 I. Základní údaje o městu, obci, popř. městské

Více

Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností. Kutná Hora

Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností. Kutná Hora Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Kutná Hora MĚSTSKÝ ÚŘAD KUTNÁ HORA Havlíčkovo nám. 552, 284 01 Kutná Hora, IČ: 00236195 odbor památkové péče a školství sídlo

Více

Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou

Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou Projekt záchrany kulturní památky Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou Národní kulturní památka rejstř. č. ÚSKP: 11797/7-4653 Římsko-katolická farnost Žďár nad Sázavou

Více

PŘÍRUČKA VLASTNÍKA KULTURNÍ PAMÁTKY

PŘÍRUČKA VLASTNÍKA KULTURNÍ PAMÁTKY PŘÍRUČKA VLASTNÍKA KULTURNÍ PAMÁTKY Proč chráníme kulturní památky Na sklonku 18. století, současně s rozvojem průmyslu a velkoměst, velmi často doprovázeným demolicemi starých staveb, se začal v Evropě

Více

PROGRAM REGENERACE MPZ VIMPERK

PROGRAM REGENERACE MPZ VIMPERK MĚSTO VIMPERK DOTAČNÍ PROGRAM PROGRAM REGENERACE MPZ VIMPERK Výzva pro rok 2017 PRAVIDLA Schváleno: usnesením ZM č. 399 ze dne 23.01.2017 1. Zdůvodnění programu Účelem Programu regenerace Městské památkové

Více

VY_52_INOVACE_30.notebook. May 30, Správa kultury. Instituce správy kultury Památková péče. SOŠ InterDACT s.r.o. Bc.

VY_52_INOVACE_30.notebook. May 30, Správa kultury. Instituce správy kultury Památková péče. SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Správa kultury Instituce správy kultury Památková péče SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona 1 Název školy Autor Název šablony Číslo projektu Předmět Tematický celek SOŠ InterDact s.r.o. Most Bc. Ilona

Více

Z á s a d y. Úvodní ustanovení. Čl. I Obecná pravidla

Z á s a d y. Úvodní ustanovení. Čl. I Obecná pravidla Ministerstvo kultury Č. j.: 18909/2008 Z á s a d y pro užití neinvestičních prostředků z rozpočtu Ministerstva kultury stanovených pro program Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou

Více

PROGRAM. Prostředky vlastníka minimálně 40 % Prostředky z Fondu regenerace Města Žatce minimálně 10 %

PROGRAM. Prostředky vlastníka minimálně 40 % Prostředky z Fondu regenerace Města Žatce minimálně 10 % PROGRAM Fond regenerace Města Žatce na obnovy kulturních památek a nemovitostí dotvářejících charakter Městské památkové rezervace Žatec a Městské památkové zóny Žatec A) ÚČEL A DŮVODY PODPORY STANOVENÉHO

Více

Ministr kultury. vyhlašuje

Ministr kultury. vyhlašuje 1~1~ 111111m111~ 11~ 11 1~111~1111 111 111 MKCR X 001 ZFWT Ministr kultury vyhlašuje Ministerstvo kultury Č. j.: MK 28.808/2010 OPP úplné znění Zásad Ministerstva kultury České republiky pro užití a alokaci

Více

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ 6.101 KULTURNÍ PAMÁTKA. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu. Právní předpisy

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ 6.101 KULTURNÍ PAMÁTKA. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu. Právní předpisy Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 6.101 KULTURNÍ PAMÁTKA

Více

Památková ochrana staveb

Památková ochrana staveb Památková ochrana staveb Základní pojmy Kulturní památka Národní kulturní památka Památková rezervace Památková zóna 1. Kulturní památka Movitá a nemovitá věc, která je za kulturní památku prohlášena ministerstvem

Více

Program na záchranu a obnovu drobných památek a architektury dotvářející kulturní krajinu Ústeckého kraje pro rok Kultura a památková péče

Program na záchranu a obnovu drobných památek a architektury dotvářející kulturní krajinu Ústeckého kraje pro rok Kultura a památková péče Dotační program Program na záchranu a obnovu drobných památek a architektury dotvářející kulturní krajinu Ústeckého kraje pro rok 2017 Program se řídí Zásadami pro poskytování dotací a návratných finančních

Více

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ KULTURNÍ PAMÁTKA. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu. Právní předpisy

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ KULTURNÍ PAMÁTKA. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu. Právní předpisy Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 602 00 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 6.101 KULTURNÍ PAMÁTKA

Více

Z á s a d y. Úvodní ustanovení. Čl. I Obecná pravidla

Z á s a d y. Úvodní ustanovení. Čl. I Obecná pravidla Ministerstvo kultury Č. j.: 1990/2008 Z á s a d y pro užití neinvestičních prostředků z rozpočtu Ministerstva kultury stanovených pro program Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou

Více

Ministr kultury. vyhlašuje

Ministr kultury. vyhlašuje Ministr kultury Ministerstvo kultury Č.j.: 4.193/2003 vyhlašuje úplné znění Zásad Ministerstva kultury České republiky pro užití a alokaci státní finanční podpory v Programu regenerace městských památkových

Více

Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2017

Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2017 Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2017 Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje (dále jen Program ) zřizuje Ústecký kraj v souladu s 28a písm.

Více

Kultura a památková péče

Kultura a památková péče Program na záchranu a obnovu drobných památek a architektury dotvářející kulturní krajinu Ústeckého kraje pro rok 2018 Program na záchranu a obnovu drobných památek a architektury dotvářející kulturní

Více

Obnova kaple Nesvětější Trojice v Nové Olešné provedená v rámci programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím ORP v roce 2016

Obnova kaple Nesvětější Trojice v Nové Olešné provedená v rámci programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím ORP v roce 2016 Souhrnná zpráva o programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností pro správní území ORP za rok 2016 Ministerstvo kultury ČR vyhlásilo pro rok 2016 program Podpora

Více

Zásady programu Obnova staveb drobné architektury místního významu v Olomouckém kraji

Zásady programu Obnova staveb drobné architektury místního významu v Olomouckém kraji Zásady programu Obnova staveb drobné architektury místního významu v Olomouckém kraji I. Podmínky poskytnutí dotace Program slouží především k naplnění těchto priorit: 1. záchrana a oprava objektů památkové

Více

Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2019

Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2019 Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2019 Dotační program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje (dále jen Program ) vyhlašuje Ústecký kraj v souladu

Více

Městský úřad Uherský Brod, Odbor rozvoje města Oddělení dotací a rozvoje města. Program regenerace Městské památkové zóny Uherský Brod pro rok 2017

Městský úřad Uherský Brod, Odbor rozvoje města Oddělení dotací a rozvoje města. Program regenerace Městské památkové zóny Uherský Brod pro rok 2017 Městský úřad Uherský Brod, Odbor rozvoje města Oddělení dotací a rozvoje města Váš dopis zn.: Ze dne: Číslo jednací: Spisová zn.: ORM/0582/16 5215/2017/MUUB Vyřizuje: Ing. Kateřina Guryčová Telefon: 572

Více

2. Dotaci lze použít k úhradě zvýšených nákladů spojených se zachováním nebo obnovou kulturní památky.

2. Dotaci lze použít k úhradě zvýšených nákladů spojených se zachováním nebo obnovou kulturní památky. Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje pro rok 2018 Program na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje (dále jen Program ) vyhlašuje Ústecký kraj v souladu s 36 písm.

Více

N Á V R H na zařazení akce obnovy movité kulturní památky do Programu restaurování movitých kulturních památek na rok 2014

N Á V R H na zařazení akce obnovy movité kulturní památky do Programu restaurování movitých kulturních památek na rok 2014 Poř. č. návrhu 1) :.../2014 Návrh příspěvku 1) :...tis. Kč N Á V R H na zařazení akce obnovy movité kulturní památky do Programu restaurování movitých kulturních památek na rok 2014 A. Údaje o movité kulturní

Více

Program regenerace MPR

Program regenerace MPR Program regenerace MPR 2016 2 Program regenerace MPR Každoročně vyhlašuje MK ČR Statutární město Pardubice se k programu připojuje a do programu přispívá ze svého rozpočtu 2 3 Co lze z programu financovat?

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor výstavby a územního plánování V Písku dne: 14.10.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 03.11.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace a schválení rozdělení státní dotace z rezervy

Více

PLÁN OCHRANY A KONCEPCE REGENERACE KRAJINNÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY A PROBLÉMY DOSTUPNOSTI INFORMACÍ O KULTURNÍ KRAJINĚ PRO ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ

PLÁN OCHRANY A KONCEPCE REGENERACE KRAJINNÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY A PROBLÉMY DOSTUPNOSTI INFORMACÍ O KULTURNÍ KRAJINĚ PRO ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ PLÁN OCHRANY A KONCEPCE REGENERACE KRAJINNÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY A PROBLÉMY DOSTUPNOSTI INFORMACÍ O KULTURNÍ KRAJINĚ PRO ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ doc.ing.arch. Ivan Vorel, CSc, Ing.arch. Simona Švecová Katedra urbanismu

Více

ČI. I. li. Ministerstvo kultury Č. j. : MK /2012 OPP

ČI. I. li. Ministerstvo kultury Č. j. : MK /2012 OPP 11111 111 1111111111~,, 1111 ~11:111~~ 1111111 1111 MKCRX00540Z3 Ministerstvo kultury Č. j. : MK 63.382/2012 OPP Opatření jímž se mění a doplňují Zásady Ministerstva kultury České republiky pro užití a

Více

Novela Zásad pro poskytování finanční podpory z Fondu regenerace památek města Svitavy

Novela Zásad pro poskytování finanční podpory z Fondu regenerace památek města Svitavy Odbor školství a kultury 6.10. Pro jednání zastupitelstva města dne 15.5.2019 Zpracoval: Mgr. Jiří Petr, odbor školství a kultury Předkládá: Pavel Čížek, místostarosta Novela Zásad pro poskytování finanční

Více

Zásady programu Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji

Zásady programu Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji Zásady programu Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji I. Podmínky poskytnutí dotace Program slouží především k naplnění těchto priorit: 1. záchrana a obnova kulturních památek nacházejících se ve

Více

M i n i s t e r s t v o k u l t u r y odbor památkové péče PROGRAM RESTAUROVÁNÍ MOVITÝCH KULTURNÍCH PAMÁTEK NA ROK 2020

M i n i s t e r s t v o k u l t u r y odbor památkové péče PROGRAM RESTAUROVÁNÍ MOVITÝCH KULTURNÍCH PAMÁTEK NA ROK 2020 M i n i s t e r s t v o k u l t u r y odbor památkové péče na základě ustanovení 16 odst. 2 zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů, vyhlášky č. 66/1988 Sb. Ministerstva

Více

Program záchrany architektonického dědictví 2018

Program záchrany architektonického dědictví 2018 Příjemci příspěvku dle typu žadatele Typ žadatele Počet - fyzická osoba 5 a přísp. organizace zřizovaná obcí 48 43 - jiná nestátní nezisková organizace(např. spolek, nadace, o.p.s.) 4 - právnická osoba

Více

Sousoší Nejsvětější Trojice ve Smečně (1740), kulturní památka v památkové zóně.

Sousoší Nejsvětější Trojice ve Smečně (1740), kulturní památka v památkové zóně. Městský úřad Slaný odbor kultury informace k výkonu státní správy na úseku státní památkové péče ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Slaný pro rok 2014 Sousoší Nejsvětější Trojice ve Smečně

Více

Opatření III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova

Opatření III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Opatření III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Popis opatření Dotace je určena na vypracování studií nebo programů a na výdaje spojené s udržováním, obnovou a zhodnocováním nebo využitím

Více

DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN

DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN 011-01 1. Úvod do studia. Vybrané kapitoly z filosofie předmět 1. Úvod do filosofie. Dějiny filosofie.. Filosofie krásy. Estetika. 3. Etika.. Kognitivní religionistika.

Více

Právní předpisy z oblasti památkové péče

Právní předpisy z oblasti památkové péče Právní předpisy z oblasti památkové péče Seznam právních předpisů v oblasti památkové péče Zákony 1. Zákon č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, v 2. Zákon č. 101/2001 Sb., o navracení nezákonně vyvezených

Více

Seminář Život s památkami. Základní pojmy z památkové péče, zákon č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči ve znění pozdějších předpisů a doplnění

Seminář Život s památkami. Základní pojmy z památkové péče, zákon č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči ve znění pozdějších předpisů a doplnění Seminář Život s památkami Základní pojmy z památkové péče, zákon č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči ve znění pozdějších předpisů a doplnění Kulturní památky ( 2 památkového zákona) za kulturní památku

Více

UČEBNÍ PLÁN DVOULETÉHO KURZU PAMÁTKOVÉ PÉČE

UČEBNÍ PLÁN DVOULETÉHO KURZU PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN DVOULETÉHO KURZU PAMÁTKOVÉ PÉČE 1. Vybrané kapitoly z filozofie předmět Hod. 1. Úvod do filozofie. Dějiny filozofie Filosofie krásy. Estetika.. Etika.Etické aspekty památkové péče. 3. Úvod

Více

MINISTERSTVO KULTURY. Členění předpisů podle věcných hesel:

MINISTERSTVO KULTURY. Členění předpisů podle věcných hesel: MINISTERSTVO KULTURY Členění předpisů podle věcných hesel: I. Umění a knižní kultura II. Státní památková péče III. Ochrana movitého kulturního dědictví, muzea a galerie IV. Hromadné sdělovací prostředky

Více

Opatření III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova

Opatření III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Opatření III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Popis opatření Dotace je určena na vypracování studií nebo programů a na výdaje spojené s udržováním, obnovou a zhodnocováním nebo využitím

Více

VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK

VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK Statutární město Opava ve spolupráci s Ministerstvem kultury České republiky vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK v souladu se Zásadami pro užití neinvestičních prostředků z rozpočtu

Více

METODICKÝ POKYN K PROGRAMU REGENERACE MPR A MPZ:

METODICKÝ POKYN K PROGRAMU REGENERACE MPR A MPZ: METODICKÝ POKYN K PROGRAMU REGENERACE MPR A MPZ: V úvodu zdůrazňuji, že v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón lze poskytovat finanční prostředky pouze

Více

INFORMACE O ŽADATELI (žadatelem je vlastník nemovitosti 01 ) v případě více vlastníků nemovitosti uveďte jejich údaje do samostatné přílohy č.

INFORMACE O ŽADATELI (žadatelem je vlastník nemovitosti 01 ) v případě více vlastníků nemovitosti uveďte jejich údaje do samostatné přílohy č. 2017 PP ODBOR PAMÁTKOVÉ PÉČE ŽÁDOST z Programu Dotace z rozpočtu města Hradec Králové na UZÁVĚRKA veřejně prospěšné projekty na zachování a obnovu památkového fondu 2. Restaurování movitých věcí 3.4.2017

Více

Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón 2018

Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón 2018 Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón 2018 INFORMACE O PRŮBĚHU ADMINISTRACE PROGRAMU, POKYNY PRO VLASTNÍKY Program regenerace městských památkových rezervací a

Více

ŽÁDOST (2015) o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností

ŽÁDOST (2015) o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Identifikace žádosti PID ORP: vyplní ORP Identifikace žádosti PID MK: vyplní MK Obec s rozšířenou působností: Kraj: Ministerstvo kultury ČR, Maltézské náměstí 1, 118 11, Praha 1 Malá Strana, tel.: 257

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 22. února 1995 č. 110 k Programu záchrany architektonického dědictví V l á d a I. s c h v a l u j e Program záchrany architektonického dědictví

Více

INFORMACE O PROGRAMU REGENERACE MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ REZERVACE ČESKÉ BUDĚJOVICE Určeno vlastníkům kulturních památek

INFORMACE O PROGRAMU REGENERACE MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ REZERVACE ČESKÉ BUDĚJOVICE Určeno vlastníkům kulturních památek INFORMACE O PROGRAMU REGENERACE MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ REZERVACE ČESKÉ BUDĚJOVICE Určeno vlastníkům kulturních památek Městská památková rezervace České Budějovice (MPR) Městská památková rezervace je dána

Více

Právní norma, popř. vnitřní předpis nebo nařízení: Z vlastního podnětu zpracovatelky návrhu usnesení a kolegů z pracovní skupiny

Právní norma, popř. vnitřní předpis nebo nařízení: Z vlastního podnětu zpracovatelky návrhu usnesení a kolegů z pracovní skupiny Podklady pro jednání zastupitelstva města Lanškroun dne: 11.11.2015 Číslo jednání: 6 Název materiálu: Výběr akcí do Anketního dotazníku na rok 2016 Číslo materiálu: 2/ZM/2015/MAT Druh zařazení: Odbor investic

Více

Zastupitelstvo města Příbora. k jednotlivým bodům programu

Zastupitelstvo města Příbora. k jednotlivým bodům programu Zastupitelstvo města Příbora U S N E S E N Í k jednotlivým bodům programu z 5. zasedání Zastupitelstva města Příbora konaného dne 19. května 2011 ve velkém sále Kulturního domu v Příboře od 16,00 hod.

Více

Město Luhačovice nám. 28. října 543, Luhačovice

Město Luhačovice nám. 28. října 543, Luhačovice Město Luhačovice nám. 28. října 543, 763 26 Luhačovice VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN./Č.J.: MULU 2700/2016/23/BL VYŘIZUJE: Ing. Magdalena Blahová TELEFON: 577 197 432 EMAIL: blahova@mesto.luhacovice.cz

Více

Univerzita Pardubice Fakulta ekonomicko-správní. Zdroje financování péče o kulturní památky. Eliška Krejčová

Univerzita Pardubice Fakulta ekonomicko-správní. Zdroje financování péče o kulturní památky. Eliška Krejčová Univerzita Pardubice Fakulta ekonomicko-správní Zdroje financování péče o kulturní památky Eliška Krejčová Bakalářská práce 2011 Prohlašuji: Tuto práci jsem vypracovala samostatně. Veškeré literární

Více

ŽÁDOST o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností

ŽÁDOST o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností církev obec spolky kraj jiné Identifikace žádosti PID ORP: vyplní ORP Identifikace žádosti PID MK: vyplní MK Obec s rozšířenou působností: Opava Kraj: Moravskoslezský Ministerstvo kultury ČR, Maltézské

Více

Důvodová zpráva. Výše přidělené kvóty státní finanční podpory: Kč (rozhodnutí Ústřední komise Ministerstva kultury dne

Důvodová zpráva. Výše přidělené kvóty státní finanční podpory: Kč (rozhodnutí Ústřední komise Ministerstva kultury dne Důvodová zpráva Rozdělení státní finanční podpory v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2016 - dorovnání povinného podílu z rozpočtu města Výše

Více

Ministr kultury. vyhlašuje

Ministr kultury. vyhlašuje Ministr kultury Ministerstvo kultury Č.j.: 4.193/2003 vyhlašuje Zásady Ministerstva kultury České republiky pro užití a alokaci státní finanční podpory v Programu regenerace městských památkových rezervací

Více

Program na záchranu a obnovu drobných památek a architektury dotvářející kulturní krajinu Ústeckého kraje pro rok 2019

Program na záchranu a obnovu drobných památek a architektury dotvářející kulturní krajinu Ústeckého kraje pro rok 2019 Program na záchranu a obnovu drobných památek a architektury dotvářející kulturní krajinu Ústeckého kraje pro rok 2019 Dotační program na záchranu a obnovu drobných památek a architektury dotvářející kulturní

Více

C) MINISTERSTVO KULTURY. Členění předpisů podle věcných hesel:

C) MINISTERSTVO KULTURY. Členění předpisů podle věcných hesel: C) MINISTERSTVO KULTURY Členění předpisů podle věcných hesel: I. UMĚNÍ A KNIŽNÍ KULTURA II. STÁTNÍ PAMÁTKOVÁ PÉČE III. OCHRANA MOVITÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ, MUZEA A GALERIE IV. HROMADNÉ SDĚLOVACÍ PROSTŘEDKY

Více

10. Poskytnutí příspěvku podle této smlouvy nezakládá nárok příjemce na poskytnutí dalšího příspěvku v následujících letech.

10. Poskytnutí příspěvku podle této smlouvy nezakládá nárok příjemce na poskytnutí dalšího příspěvku v následujících letech. VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE V RÁMCI STÁTNÍ FINANČNÍ PODPORY V PROGRAMU REGENERACE MĚSTSKÝCH PAMÁTKOVÝCH REZERVACÍ A MĚSTSKÝCH PAMÁTKOVÝCH ZÓN DLE USNESENÍ VLÁDY ĆESKÉ REPUBLIKY Č. 209 ZE

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 35 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 35 ze dne č.j.: 1049/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 35 ze dne 09.12.2014 Aktualizace Zásad pro poskytování vratných finančních částek a darů z Fondu obnovy a rozvoje Zastupitelstvo

Více

Město Jindřichův Hradec

Město Jindřichův Hradec Město Jindřichův Hradec zveřejňuje výzvu dotačního programu na podporu obnovy kulturního dědictví v roce 2016 Zdůvodnění dotačního programu Cílem Programu je trvale zlepšovat stav nemovitých kulturních

Více

Program 2019 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu kultury a obnovy památek

Program 2019 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu kultury a obnovy památek 1 Program 2019 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu kultury a obnovy památek Seminář o programech 14. 1. 2019 Krajský úřad Středočeského kraje 2 PROGRAM 2019 PRO

Více

KULTURNÍ PAMÁTKY A PÉČE O NĚ

KULTURNÍ PAMÁTKY A PÉČE O NĚ KULTURNÍ PAMÁTKY A PÉČE O NĚ 1. Slovo úvodem Kultura je mimořádně důležitou součástí lidstva, součástí tak starou, jako je lidstvo samo. Jde bezesporu o významný prvek života občanské společnosti, který

Více

ROPA...SYLABY PŘEDNÁŠEK

ROPA...SYLABY PŘEDNÁŠEK 1.PŘEDNÁŠKA ÚVOD DO STUDIA PAMÁTKOVÉ PÉČE 18.prosince 1850 : Erhaltung der alten Denkmale der Baukunst 31.prosince 1850 : Zakládací listina: CENTRÁLNÍ VÍDEŇSKÁ KOMISE 29.října 1918 : vydáno nařízení Národního

Více

Příjemci podle typu žadatele

Příjemci podle typu žadatele Program Podpora obnovy KP prostřednictvím ORP 28 Příjemci příspěvku podle typu žadatele Typ žadatele Počet, náboženská společnost, židovská () 27 fyzická osoba () 52 fyzická osoba podnikající () 7, příspěvková

Více

INFORMACE K VÝKONU STÁTNÍ SPRÁVY NA ÚSEKU PAMÁTKOVÉ PÉČE VE SPRÁVNÍM OBVODU MĚSTSKÉHO ÚŘADU SLANÝ 2010

INFORMACE K VÝKONU STÁTNÍ SPRÁVY NA ÚSEKU PAMÁTKOVÉ PÉČE VE SPRÁVNÍM OBVODU MĚSTSKÉHO ÚŘADU SLANÝ 2010 INFORMACE K VÝKONU STÁTNÍ SPRÁVY NA ÚSEKU PAMÁTKOVÉ PÉČE VE SPRÁVNÍM OBVODU MĚSTSKÉHO ÚŘADU SLANÝ 2010 Od 1.1.2007 je v platnosti stavební zákon č. 183/2006 Sb. a změnový zákon č.186/2006 Sb.; znění obou

Více

Opatření III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova

Opatření III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Opatření III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Popis opatření Dotace je určena na vypracování studií nebo programů a na investice spojené s udrţováním, obnovou a zhodnocováním nebo vyuţitím

Více

Strana 1 (celkem 6) Preambule. I. Všeobecná ustanovení

Strana 1 (celkem 6) Preambule. I. Všeobecná ustanovení Zásady pro poskytování příspěvků z Fondu na obnovu domů ve městě Slaném na obnovy kulturních památek a nemovitostí dotvářejících charakter městské památkové zóny Slaný jakožto i zbytku městské zástavby

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 4. zasedání zastupitelstva města dne: 30. 4. 2009 Bod pořadu jednání: Věc: Finanční podíl Statutárního města Liberec na obnově kulturních památek v rámci Programu

Více

Zásady pro poskytování příspěvků na obnovu památkově chráněných nemovitostí

Zásady pro poskytování příspěvků na obnovu památkově chráněných nemovitostí Zásady pro poskytování příspěvků na obnovu památkově chráněných nemovitostí Podmínky: Obec může poskytnout ze svých rozpočtových prostředků vlastníku nemovitosti na území Městské památkové rezervace Kadaň

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

Život s památkami II

Život s památkami II Památková péče v Libereckém kraji Život s památkami II 12. 11. 2010 Mgr. Martin Nechvíle Krajský úřad Libereckého kraje odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu KÚ LK martin.nechvile@kraj-lbc.cz

Více

Zdůvodnění přihlášky

Zdůvodnění přihlášky Zdůvodnění přihlášky Polná, ležící na rozhraní Čech a Moravy, vznikla pravděpodobně v polovině 12. století. V místě obchodní křižovatky vznikl hrad a trhová ves. Nejstarší písemnou zmínkou o Polné je majetková

Více

Důvodová zpráva. Výše přidělené kvóty státní finanční podpory: (rozhodnutí Ústřední komise Ministerstva kultury dne )

Důvodová zpráva. Výše přidělené kvóty státní finanční podpory: (rozhodnutí Ústřední komise Ministerstva kultury dne ) Důvodová zpráva Rozdělení dotace v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2019 a dorovnání povinného podílu z rozpočtu města Výše přidělené kvóty státní

Více

OBSAH. Seznam použitých zkratek... XIII Předmluva...XVII O autorech... XXI Úvod... XXIII

OBSAH. Seznam použitých zkratek... XIII Předmluva...XVII O autorech... XXI Úvod... XXIII OBSAH Seznam použitých zkratek............................................ XIII Předmluva........................................................XVII O autorech........................................................

Více

ŽÁDOST (2015) o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností

ŽÁDOST (2015) o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Identifikace žádosti PID ORP: vyplní ORP Identifikace žádosti PID MK: vyplní MK Obec s rozšířenou působností: Kraj: Ministerstvo kultury ČR, Maltézské náměstí 1, 118 11, Praha 1 Malá Strana, tel.: 257

Více

MAS Pošumaví IROP Kulturní památky

MAS Pošumaví IROP Kulturní památky MAS Pošumaví jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Pošumaví na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Podmínky 2020 pro poskytování peněžních prostředků na zachování a obnovu kulturních památek z rozpočtu města Brna

Podmínky 2020 pro poskytování peněžních prostředků na zachování a obnovu kulturních památek z rozpočtu města Brna Podmínky 2020 pro poskytování peněžních prostředků na zachování a obnovu kulturních památek z rozpočtu města Brna Čl. I Úvodní ustanovení 1. Na základě 16 zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči,

Více

Dotační tituly na zachování a obnovu kulturních památek

Dotační tituly na zachování a obnovu kulturních památek Dotační tituly na zachování a obnovu Příspěvek na zachování a obnovu kulturní památky ( 16) Vlastníku kulturní památky může obec nebo kraj na jeho žádost poskytnout ze svých rozpočtových prostředků, jde-li

Více

Fond obnovy historické architektury. Město Uherské Hradiště 25. březen 2014

Fond obnovy historické architektury. Město Uherské Hradiště 25. březen 2014 Město Uherské Hradiště 25. březen 2014 Východiska Fond obnovy historické architektury 34 ha Městská památková zóna s 270 objekty, z toho 38 je kulturní památkou 37 ha Ochranné pásmo MPZ s více jak 300

Více

Památkově chráněná území ve Zlínském kraji:

Památkově chráněná území ve Zlínském kraji: Památkově chráněná území ve Zlínském kraji: památkové rezervace - městské, vesnické (MPR, VPR), památkové zóny - městské, vesnické (MPZ, VPZ), ochranná pásma kulturních památek a národních kulturních památek

Více

Peněžní prostředky státu poskytované na záchranu a obnovu kulturních památek

Peněžní prostředky státu poskytované na záchranu a obnovu kulturních památek Věstník NKÚ, kontrolní závěry 451 11/38 Peněžní prostředky státu poskytované na záchranu a obnovu kulturních památek Kontrolní akce byla zařazena do plánu kontrolní činnosti Nejvyššího kontrolního úřadu

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu Podpora ochrany přírody a krajiny

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu Podpora ochrany přírody a krajiny Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.2 - Podpora ochrany přírody a krajiny Číslo a název programu: 8 - Program resortu životního prostředí

Více

Program 8.2 Podpora ochrany přírody a krajiny Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 8.2 Podpora ochrany přírody a krajiny Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 8.2 Podpora ochrany přírody a krajiny Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí Číslo a název programu: 8.2 Podpora ochrany přírody a

Více

BUDOUCNOST FINANCOVÁNÍ NEZISKOVÉHO SEKTORU z pohledu Ministerstva kultury

BUDOUCNOST FINANCOVÁNÍ NEZISKOVÉHO SEKTORU z pohledu Ministerstva kultury BUDOUCNOST FINANCOVÁNÍ NEZISKOVÉHO SEKTORU z pohledu Ministerstva kultury Veřejné slyšení Senát PČR 03. 03. 2014 Rozbor financování NNO z veřejných rozpočtů v roce 2012 impuls pro veřejné slyšení RV NNO:

Více

VÝROČNÍ zpráva NÁRODNÍ PAMÁTKOVÝ ÚSTAV

VÝROČNÍ zpráva NÁRODNÍ PAMÁTKOVÝ ÚSTAV VÝROČNÍ zpráva NÁRODNÍ PAMÁTKOVÝ ÚSTAV 2015 Územní odborné pracoviště v Plzni Kontakt Prešovská 7, 306 37 Plzeň tel.: 377 360 911 sekretariat.plzen@npu.cz, www.npu.cz/uop-plzen Vedoucí pracovníci Ing.

Více

6. Současná péče o kulturní hodnoty a památky, organizace, evidence a legislativní zajištění

6. Současná péče o kulturní hodnoty a památky, organizace, evidence a legislativní zajištění 6. Současná péče o kulturní hodnoty a památky, organizace, evidence a legislativní zajištění 6.1. Legislativní zajištění Ústavní rámec politiky našeho státu obsahuje dokumenty se zakotvením významu kulturních

Více

Maltézské náměstí 471/1 telefon: 257 085 111 P.O.BOX 74 fax: 224 318 155 118 11 Praha 1 Malá Strana e-mail: posta@mkcr.cz. R o z h o d n u t í

Maltézské náměstí 471/1 telefon: 257 085 111 P.O.BOX 74 fax: 224 318 155 118 11 Praha 1 Malá Strana e-mail: posta@mkcr.cz. R o z h o d n u t í Ministerstvo kultury Maltézské náměstí 471/1 telefon: 257 085 111 P.O.BOX 74 fax: 224 318 155 118 11 Praha 1 Malá Strana e-mail: posta@mkcr.cz Město Česká Lípa náměstí T. G. Masaryka 1/1 470 36 Česká Lípa

Více

+NLDSY11C8KGT+ Ministerstvo kultury. R o z h o d n u t í. Město Jilemnice Masarykovo náměstí J i l e m n i c e

+NLDSY11C8KGT+ Ministerstvo kultury. R o z h o d n u t í. Město Jilemnice Masarykovo náměstí J i l e m n i c e Ministerstvo kultury Maltézské náměstí 471/1 telefon: 257 085 111 P.O.BOX 74 fax: 224 318 155 118 11 Praha 1 Malá Strana e-mail: epodatelna@mkcr.cz Město Jilemnice Masarykovo náměstí 82 514 01 J i l e

Více