tepelná Švédská čerpadla moderní vytápění pro Váš dům 5 let záruka na tepelné čerpadlo, včetně nákladů na záruční opravu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "tepelná Švédská čerpadla moderní vytápění pro Váš dům 5 let záruka na tepelné čerpadlo, včetně nákladů na záruční opravu."

Transkript

1 Švédská tepelná čerpadla moderní vytápění pro Váš dům 5 5 let garance 5 let záruka na tepelné čerpadlo, včetně nákladů na záruční opravu. Tato záruka je plně kryta pojištěním firmy IVT.

2 Tepelná čerpadla IVT Moderní vytápění s tepelnými čerpadly IVT Existuje celá řada možností, jak vytápět Váš dům. Některé zdroje tepla mají levný provoz, jiné fungují bezobslužně, další jsou šetrné k životnímu prostředí. Ale jen u jednoho způsobu vytápění najdeme všechny tyto pozitivní vlastnosti najednou u tepelného čerpadla. V zemích, kde lidé zodpovědně přistupují k využívání přírodních zdrojů, jsou tepelná čerpadla velmi rozšířena. Například ve Švédsku je tepelným čerpadlem vybaveno více než 90 % nově postavených rodinných domů. Z této země pochází i největší evropský výrobce tepelných čerpadel, společnost IVT INDUSTRI AB, která je součástí koncernu Bosch Buderus Thermotechnik. Vývoji těchto úsporných zařízení se úspěšně věnuje již od roku 1970 a v současné době je přibližně 25 % ze všech tepelných čerpadel prodaných v Evropě vyrobeno v továrně IVT. V České republice je nyní tepelných čerpadlem vybaveno přes deset procent nově postavených rodinných domů. Díky rostoucím cenám energií se tento podíl stále zvyšuje. Reference Za každou firmu hovoří výsledky její práce. My se můžeme pochlubit dvěma tisíci instalací tepelných čerpadel IVT v České republice. Mezi nimi jsou nízkoenergetické domy využívající nejmodernější úsporné technologie i reprezentativní rodinná sídla. S tepelnými čerpadly IVT se setkáte v mnoha školách, ústavech sociální péče, ale například i na hradě Švihov, kde tepelné čerpadlo odebírá teplo z vodního Nízkoenergetický dům Říčany Vytápění, ohřev teplé vody a větrání s rekuperací zajišťuje tepelné čerpadlo IVT 495 TWIN. Rodinná vila Brno Vytápění, ohřev teplé vody a vody v bazénu zajišťuje tepelné čerpadlo IVT Greenline E25.

3 V České republice se tepelná čerpadla IVT instalují od roku Jejich instalaci zajišťuje síť odborných firem specializovaných na tuto technologii, které udržují vysokou kvalitu řemeslné práce a servisu. I díky tomu je v České republice značka IVT dlouhodobě nejprodávanější na trhu. Jednou z výhod, které výrazně odlišují IVT od jiných tepelných čerpadel, je řešení záruky. Naše tepelná čerpadla mají pětiletou záruku krytou pojištěním. Každé instalované tepelné čerpadlo pojistíme na částku odpovídající pořizovací ceně tohoto tepelného čerpadla. Naši klienti tak mají jistotu, že v případě jakékoliv poruchy zaplatí pojišťovna náklady na výměnu vadného dílu včetně práce a dalších nákladů potřebných na jeho výměnu. Pouze u IVT se nemusíte obávat zda Váš dodavatel tepelného čerpadla bude schopen i po několika letech dostát svým závazkům a bezplatně odstranit případnou poruchu. příkopu. Naší největší instalací je vytápění areálu ZOO v Ústí nad Labem, kde jsou nasazena tepelná čerpadla IVT Greenline o výkonu 950 kw, odebírající teplo z 515 m hlubokého vrtu. Tepelné čerpadlo vyžívají mimo jiné i olympijská medailistka Kateřina Neumannová, několikanásobný vítěz rallye Dakar Karel Loprais a známý režisér Zdeněk Troška. Městská víceúčelová hala Opavě. Kotelna s tepelnými čerpadly IVT Greenline o výkonu 455 kw zajišťuje vytápění haly a hotelu, ohřev teplé vody, ohřev vody ve venkovním koupališti a chlazení části budovy. Teplo je odebíráno z 81 vrtů hlubokých 100 m. Areál ZOO Ústí nad Labem Vysokoteplotní tepelná čerpadla IVT Greenline G zajišťují vytápění 30 budov s celkovou tepelnou ztrátou kw.

4 Tepelná čerpadla IVT Proč se vyplatí vytápět tepelným čerpadlem IVT Ceny energií klesat nebudou Ceny energií jsou závislé na mnoha faktorech a přesné předvídání jejich dlouhodobého budoucího vývoje je téměř nemožné. Jedinou jistotou je, že ceny energií budou stoupat, tak jako tomu bylo doposud a jde pouze o to, jak rychle. Majitelé tepelných čerpadel mají tu jedinečnou výhodu, že každé zdražení energií pro ně znamená větší úsporu a rychlejší zhodnocení investice do tepelného čerpadla. Pokud se podíváme podrobněji na vývoj provozních nákladů běžného rodinného domu od roku 1991, je zde patrný zásadní nárůst cen jak u domů vytápěných elektřinou, tak i zemním plynem, přičemž náklady na vytápění plynem rostou o něco rychleji než u elektřiny. Navíc cena zemního plynu je závislá na ceně ropy a výrazně se mění v závislosti na událostech ve světě. V letech 2004 a 2005 se během pouhých 18 měsíců díky této skutečnosti zvýšila cena plynu o více než 40 %. V dohledné době nastane i očekávané přibližování cen plynu k evropské úrovni, stejně jako se v minulosti sblížily ceny pohonných hmot. Například v Německu je zemní plyn v současné době o více než 100 % dražší než u nás. Každý kdo si nyní pořídí plynové topení musí počítat s tím, že během příštích 10 let utratí za plyn stejně peněz, jako by stálo velmi slušně vybavené nové auto. Jedinou možností jak se v budoucnu vyhnout vysokým platbám za energie je rozhodnout se pro řešení, u kterých je spotřeba energie minimální. Provozní náklady Graf je vytvořen pro následující případ: Rodinný dům s tepelnou ztrátou 12 kw, spotřebou tepla na vytápění kwh, spotřebou tepla pro ohřev vody kwh a ostatní spotřebou elektrické energie kwh. Hodnoty v grafu představují celkové provozní náklady domu tj. včetně svícení, vaření atd. Použity jsou ceny platné ve třetím čtvrtletí roku 2005.

5 Při volbě způsobu vytápění se musíme rozhodnout zda zvolit levnější zdroj tepla s vyššími provozními náklady nebo naopak. I když to není na první pohled zřejmé, dosahují celkové náklady na provoz domu již po několika letech statisícových částek. Pokud se rozhodnete pro vytápění tepelným čerpadlem, zbude vám více peněz na Vaše koníčky, cestování nebo oblíbené sporty. Tepelné čerpadlo není drahé Jedním z hlavních důvodů relativně vysoké ceny tepelného čerpadla je to, že cena zahrnuje veškeré náklady na pořízení celého systému, které jsou u jiných zdrojů tepla šikovně schovány v jiných položkách rozpočtu. Typickým příkladem je vytápění zemním plynem. Cena kvalitního kotle s bojlerem a regulací se pohybuje i s montáží od 50 do 90 tisíc korun. To ale není všechno, plynový kotel také potřebuje komín nebo odkouření a plynovod. Tyto ceny jsou obvykle schovány v ceně stavby a představují zhruba tisíc korun. Pokud si pro svůj dům vyberete pozemek, na který je zaveden zemní plyn, cena pozemku je díky tomu automaticky vyšší o dalších 60 až 90 tisíc korun. Pokud všechny tyto náklady sečteme, vyroste cena za instalaci plynové kotelny na 140 až 260 tisíc korun, což už se velmi blíží cenám tepelných čerpadel. Rozdíl v investici do tepelného čerpadla a plynového kotle se navíc velice rychle vrátí zpátky na úspoře provozních nákladů. Z čistě ekonomického pohledu je investice do tepelného čerpadla mimořádně výhodná a přináší čistý zisk z investované částky 7 až 11 % ročně. Kde jinde Vám investovaných Kč přinese čistý roční výnos 20 až 25 tisíc korun? Díky takto vysokému úročení se vyplatí i pořízení tepelného čerpadla na hypotéku nebo půjčku s delší dobou splatnosti. Nárust provozních nákladů

6 Tepelná čerpadla IVT IVT moderní technologie pro Váš dům Možná vás překvapí, že IVT neprodává samostatně tepelná čerpadla jako jiní výrobci. Samotné tepelné čerpadlo, pokud není vhodně spojeno s dalšími prvky topného systému, nemůže dosahovat požadovaných funkcí a úspor. IVT dodává kompletní energetické centrály obsahující tepelné čerpadlo, dotopový elektrokotel, bojler pro ohřev teplé vody, oběhová čerpadla s armaturami a samozřejmě i regulaci, která se stará o správnou a úspornou funkci všech těchto komponentů. Tepelné čerpadlo může ale v domě plnit i další funkce, než jen vytápění a ohřev vody v bojleru. V moderních domech je zapotřebí zajistit řízené větrání nebo klimatizaci. Obě tyto funkce tepelné čerpadlo skvěle zvládne. Obrovskou výhodou tepelných čerpadel IVT jsou minimální nároky na zabraný prostor v domě. Například celá technologie vytápění, ohřevu TUV a řízeného větrání nezabere více než 1 m 2 plochy vašeho domu. Díky tomu nemusíte budovat kotelny a rozlehlé technické místnosti. IVT se spokojí i s místem v chodbě nebo ve vestavěné skříni. Díky příjemnému designu můžete kolem našeho tepelného čerpadla každý den chodit, aniž by jste se lekali nějaké plechové vrčící obludy. Možnosti získávání tepla Nejlepším způsobem získávání energie ze země, je využití plošného kolektoru umístěného na vaší zahradě. Kolektor je proveden z plastových trubek uložených v hloubce 1 až 1,2 m s roztečí 1 m od sebe a u běžně velkých rodinných domů zabere 250 až 400 m 2. Zkušenosti z našich realizací ukazují skvělé fungování těchto kolektorů bez ovlivnění vegetace nad kolektorem. Pokud nejsou pro kolektor vhodné podmínky, odebírají čerpadla IVT teplo z vrtů hlubokých m. Čerpadla IVT dokáží odebírat teplo i ze spodní nebo geotermální vody nebo z vodních ploch. Tam kde nelze z prostorových důvodů umístit plošný kolektor ani vrt, lze odebírat teplo z venkovního vzduchu. Tato vzduchová tepelná čerpadla se velmi snadno instalují a odpadají veškeré zemní práce. Zařízení může být umístěno v zahradě, na terase nebo střeše vytápěného objektu.

7 Řízené větrání Pro zajištění zdravého a příjemného prostředí v obytných místnostech je nutné vytvořit nejen tepelnou pohodu, ale zajistit i dostatečnou výměnu vzduchu. Právě na tu se ale často zapomíná a to i přesto, že více než dvě třetiny svého života trávíme a dýcháme uvnitř budov a kvalita tohoto prostředí se tak přímo projevuje na našem zdravotním stavu. Ve špatně větraných prostorách totiž vzniká celá řada škodlivin a negativních jevů, mezi které patří zejména vysoká vlhkost vzduchu, zvýšená koncentrace oxidu uhličitého, formaldehydů nebo radonu, zvýšený výskyt alergenů, nebo různé zápachy. U nových, kvalitně postavených a téměř vzduchotěsných domů lze dostatečnou výměnu vzduchu zajistit pouze řízeným větráním. Jednou z možností, jak kvalitně a přitom úsporně větrat dům, je využití tepelného čerpadla doplněného o výměník pro zpětné získávání tepla. IVT nabízí tuto technologii ve dvou variantách. Tepelné čerpadlo pro nízkoenergetické domy IVT 495 TWIN se zabudovaným výměníkem. Nebo pro vetší rodinné domy externí rekuperační jednotku IVT VBX, kterou lze připojit k čerpadlům IVT Greenline. Obě zařízení dokáží odebírat teplo jak ze země, tak i z odpadního vzduchu a vrací teplo zpátky do domu. Odběr tepla z větracího vzduchu snižuje i požadavky na velikost zemního kolektoru pro tepelné čerpadlo. U plošného kolektoru postačí pro vytápění menšího domu plocha zahrady okolo 200 m 2 a při použití kompaktního horizontálního kolektoru IVT, zabere primární okruh tepelného čerpadla na zahradě pouhých 36 m 2 plochy. Chlazení a klimatizace Změny klimatu a extrémní teploty v letním období kladou zvýšené nároky na zajištění tepelné pohody i mimo topnou sezónu. IVT přináší řešení i pro letní období. Pokud máte tepelné čerpadlo IVT odebírající teplo z vrtů, můžete využít chladu akumulovaného ve vrtu a pomocí chladicích konvektorů nebo podlahového topení chladit skoro zdarma celý dům. Zajímavým řešením je i instalace malého tepelného čerpadla IVT Nordic Inverter, které v létě zajistí klimatizaci vybraných místností. Kromě klimatizace dokáže toto malé tepelné čerpadlo díky vestavěnému ION čističi vzduchu i zlepšit klima v místnosti a zbavit vzduch bakterií, virů, plísní, alergenů, pachů, tabákového kouře a podobných škodlivin. IVT Nordic Inverter se často používá i pro vytápění a temperaci rekreačních chat a chalup. Vaše chata Vás tak kdykoliv během roku uvítá příjemně vyhřátá a Vy se nemusíte během Vaší dovolené neustále starat o teplo v domě.

8 Tepelná čerpadla IVT 7 bodů pro IVT 1) jednička na trhu v České republice 2) jednička na trhu v Evropě 3) jediná čerpadla s pětiletým pojištěním 4) úzce specializovaná firma zaměřená pouze na tepelná čerpadla 5) největší prodejní a servisní síť 6) jediná čerpadla s nejmodernějšími kompresory Mitsubishi 7) u čerpadel IVT Greenline Plus výstupní teplota až 65 C Každé čtvrté tepelné čerpadlo v ČR je dodáno naší firmou Nejlepší ceny a služby naleznete pouze u největšího dodavatele. Kdyby tomu tak nebylo, nemohl by se nikdy stát největším. Tepelná čerpadla IVT s.r.o. Průmyslová 5, PRAHA 10, Tel: , Fax: , ivt@veskom.cz,

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Moderní vytápění pro Váš dům www.cerpadla-ivt.cz 10 let záruka 5 let celé tepelné čerpadlo 10 let kompresor Švédská tepelná čerpadla Moderní vytápění s tepelnými čerpadly IVT jedničkou na českém trhu Existuje

Více

Švédská tepelná. čerpadla. pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci. www.cerpadla-ivt.cz. Přehled sortimentu a ceník 2005

Švédská tepelná. čerpadla. pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci. www.cerpadla-ivt.cz. Přehled sortimentu a ceník 2005 www.cerpadla-ivt.cz Švédská tepelná čerpadla pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody, větrání a klimatizaci 5 5 let garance 5 let záruka na tepelné čerpadlo, včetně nákladů na záruční opravu. Tato záruka

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu a ceník 2009 / 3 www.cerpadla-ivt.cz 10 let záruka 5 let celé tepelné čerpadlo 10 let kompresor Švédská tepelná čerpadla C země / voda C je nejprodávanějším kompaktním tepelným čerpadlem

Více

KONSTRUOVÁNÍ S PODPOROU POČÍTAČŮ

KONSTRUOVÁNÍ S PODPOROU POČÍTAČŮ KONSTRUOVÁNÍ S PODPOROU POČÍTAČŮ vypracoval: Tomáš Hodný SMAD Jičín Olešnice u RK čp. 59 517 36 e-mail: tomas.hodny@unet.cz mobilní tel.: 603 701 199 1. Tepelné čerpadlo Ke své seminární práci jsem si

Více

Tepelná čerpadla. levné teplo z přírody. Tepelná čerpadla

Tepelná čerpadla. levné teplo z přírody. Tepelná čerpadla Tepelná čerpadla levné teplo z přírody Tepelná čerpadla 1 Tepelná čerpadla Levné, čisté a bezstarostné teplo pro rodinné domy i průmyslové objekty. Přinášíme vám kompletní řešení vytápění. Tepelné čerpadlo

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu a ceník 2013 / 02 www.cerpadla-ivt.cz 10 let záruka 5 let celé tepelné čerpadlo 10 let kompresor Švédská tepelná čerpadla Proč si pořídit tepelné čerpadlo? Buďte méně závislí na monopolních

Více

Tepelná čerpadla IVT s.r.o.,průmyslová 5, 108 21 PRAHA 10 Tel: 272 088 155, Fax: 272 088 166, E-mail: ivt@veskom.cz www.cerpadla-ivt.

Tepelná čerpadla IVT s.r.o.,průmyslová 5, 108 21 PRAHA 10 Tel: 272 088 155, Fax: 272 088 166, E-mail: ivt@veskom.cz www.cerpadla-ivt. Tepelná čerpadla IVT s.r.o.,průmyslová 5, 108 21 PRAHA 10 Tel: 272 088 155, Fax: 272 088 166, E-mail: ivt@veskom.cz www.cerpadla-ivt.cz Obsah: Tepelná čerpadla pro rodinné domy a menší objekty Vzduch /

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu 2014 www.cerpadla-ivt.eu Proč si pořídit tepelné čerpadlo značky IVT? IVT je největším dodavatelem tepelných čerpadel země / voda na našem trhu Specializace

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu a ceník 2013 / 08 www.cerpadla-ivt.cz 10 let záruka 5 let celé tepelné čerpadlo 10 let kompresor Švédská tepelná čerpadla Proč si pořídit tepelné čerpadlo značky IVT? IVT je největším

Více

Tepelná čerpadla. levné teplo z přírody. Tepelná čerpadla

Tepelná čerpadla. levné teplo z přírody. Tepelná čerpadla levné teplo z přírody 1 Levné, čisté a bezstarostné teplo pro rodinné domy i průmyslové objekty. Jsme oficiální dodavatel tepelných čerpadel švédského výrobce IVT. Přinášíme vám kompletní řešení vytápění.

Více

INTERNETOVÝ MAGAZÍN TEPELNÝCH ČERPADEL IVT

INTERNETOVÝ MAGAZÍN TEPELNÝCH ČERPADEL IVT NABÍDKA NA TENTO MĚSÍC Mimořádná příležitost realizovat váše plány levněji SEZNAMTE SE S NOVINKAMI Tepelné čerpadlo vzduch/voda IVT AIR 10 let záruka Nepřehlédněte: Do 31. května 2011 získáte tepelné čerpadlo

Více

Obsah: ÚVOD:... 4 TEPELNÉ ČERPADLO... 5 PRINCIP TEPELNÉHO ČERPADLA VZDUCH- VODA... 6 9 DŮVODŮ, PROČ TOPIT TEPELNÝM ČERPADLEM... 7

Obsah: ÚVOD:... 4 TEPELNÉ ČERPADLO... 5 PRINCIP TEPELNÉHO ČERPADLA VZDUCH- VODA... 6 9 DŮVODŮ, PROČ TOPIT TEPELNÝM ČERPADLEM... 7 Obsah: ÚVOD:... 4 TEPELNÉ ČERPADLO... 5 PRINCIP TEPELNÉHO ČERPADLA VZDUCH- VODA... 6 9 DŮVODŮ, PROČ TOPIT TEPELNÝM ČERPADLEM... 7 KOLIK UŠETŘÍ TEPELNÉ ČERPADLO?... 8 VLASTNÍ ZKUŠENOSTI?... 9 TEPELNÉ ČERPADLO

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu 2016/6 www.cerpadla-ivt.cz Proč si pořídit tepelné čerpadlo značky IVT? IVT je největším dodavatelem tepelných čerpadel země / voda na našem trhu Specializace

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu a ceník 2011 / 1 www.cerpadla-ivt.cz 10 let záruka 5 let celé tepelné čerpadlo 10 let kompresor Švédská tepelná čerpadla Proč si pořídit tepelné čerpadlo? Buďte méně závislí na monopolních

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu 2015/1 www.cerpadla-ivt.eu Proč si pořídit tepelné čerpadlo značky IVT? IVT je největším dodavatelem tepelných čerpadel země / voda na našem trhu Specializace

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu a ceník 2012 / 01 www.cerpadla-ivt.cz 10 let záruka 5 let celé tepelné čerpadlo 10 let kompresor Švédská tepelná čerpadla Proč si pořídit tepelné čerpadlo? Buďte méně závislí na monopolních

Více

Ohřev teplé vody pomocí technologie SANDEN AquaEco

Ohřev teplé vody pomocí technologie SANDEN AquaEco Ohřev teplé vody pomocí technologie SANDEN AquaEco Technologie ECO CUTE ECO CUTE Nová japonská technologie pro tepelná čerpadla vzduch/voda Využívá přírodního neškodného chladiva CO 2 Hlavní výhody Výstupní

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu 2016/1 www.cerpadla-ivt.cz Proč si pořídit tepelné čerpadlo značky IVT? IVT je největším dodavatelem tepelných čerpadel země / voda na našem trhu Specializace

Více

INTERNETOVÝ MAGAZÍN TEPELNÝCH ČERPADEL IVT

INTERNETOVÝ MAGAZÍN TEPELNÝCH ČERPADEL IVT KVĚTEN 2010 NABÍDKA NA TENTO MĚSÍC Využijte skvělé květnové nabídky IVT SLEDUJTE NOVINKY Nová úsporná čerpadla IVT Greenline HE 10 let záruka Do 31. 5. 2010 můžete získat s výraznou slevou nebo se zajímavým

Více

MODERNÍ SYSTÉM. Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Výstup.

MODERNÍ SYSTÉM. Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Výstup. MODERNÍ SYSTÉM NOVINKA Inteligentní zařízení pro teplovzdušné vytápění a větrání s rekuperací tepla s tepelným čerpadlem vzduch-voda. Odsávání znečištěného Výstup čerstvého 18 C - 15 C Vstup čerstvého

Více

Švédská tepelná čerpadla

Švédská tepelná čerpadla Švédská tepelná čerpadla Přehled sortimentu 2015/5 www.cerpadla-ivt.cz Proč si pořídit tepelné čerpadlo značky IVT? IVT je největším dodavatelem tepelných čerpadel země / voda na našem trhu Specializace

Více

Tepelná čerpadla. špičková kvalita a design... vzduch / voda země / voda voda / voda. www.kostecka.eu

Tepelná čerpadla. špičková kvalita a design... vzduch / voda země / voda voda / voda. www.kostecka.eu Tepelná čerpadla vzduch / voda země / voda voda / voda špičková kvalita a design... www.kostecka.eu VZDUCH-VODA Vzduch je nejdostupnější a neomezený zdroj tepla s celoročním využitím pro vytápění, ohřev

Více

Ing. Jakub Kirchner EKONOMIKA PROVOZU TEPELNÝCH ČERPADEL A ZAJÍMAVÉ INSTALACE 2013

Ing. Jakub Kirchner EKONOMIKA PROVOZU TEPELNÝCH ČERPADEL A ZAJÍMAVÉ INSTALACE 2013 Ing. Jakub Kirchner EKONOMIKA PROVOZU TEPELNÝCH ČERPADEL A ZAJÍMAVÉ INSTALACE 2013 VÝVOJ CEN ENERGIÍ V ČR 1991 2011 100 000 90 000 80 000 Zemní plyn Elektřina Tepelné čerpadlo Ceny energií dále porostou

Více

OHŘE V VODY OBNOV I TELNÉ ZDROJE ENERGIE V Y TÁPĚNÍ

OHŘE V VODY OBNOV I TELNÉ ZDROJE ENERGIE V Y TÁPĚNÍ OHŘE V VODY OBNOV I TELNÉ ZDROJE ENERGIE V Y TÁPĚNÍ reference tepelná čerpadla 1 1 TEPELNÁ ČERPADLA INDIVIDUÁLNÍ ŘEŠENÍ PRO VÁŠ DŮM Tepelná čerpadla Stiebel Eltron jsou tak mnohostranná, jako je architektura

Více

Tepelná čerpadla přivádí teplo do domu rovnou z přírody

Tepelná čerpadla přivádí teplo do domu rovnou z přírody ~ 1 ~ Tepelná čerpadla přivádí teplo do domu rovnou z přírody Bohuslav Hatina Právo foto: TC MACH, Buderus, Tepelná čerpadla IVT, Climatec Systémy s tepelným čerpadlem jsou třikrát až pětkrát účinnější

Více

EU peníze středním školám digitální učební materiál

EU peníze středním školám digitální učební materiál EU peníze středním školám digitální učební materiál Číslo projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Tematická oblast, název DUMu: Autor: CZ.1.07/1.5.00/34.0515 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

IVT AIR X - nejprodávanější vzduch/voda na trhu

IVT AIR X - nejprodávanější vzduch/voda na trhu IVT AIR X - nejprodávanější vzduch/voda na trhu Nakupujte od zkušených specialistů S více než patnácti tisíci spokojených zákazníků, jsme největším dodavatelem tepelných čerpadel v České republice. První

Více

IVT AIR X - nejprodávanější vzduch/voda na trhu

IVT AIR X - nejprodávanější vzduch/voda na trhu IVT AIR X - nejprodávanější vzduch/voda na trhu Nakupujte od zkušených specialistů S více než patnácti tisíci spokojených zákazníků, jsme největším dodavatelem tepelných čerpadel v České republice. První

Více

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Vytápění, ohřev teplé vody a řízené větrání se zpětným ziskem energie v rodinném domě tepelným čerpadlem NIBE s plynulou regulací výkonu 3,5-12kW

Více

Identifikátor materiálu: ICT 2 60

Identifikátor materiálu: ICT 2 60 Identifikátor materiálu: ICT 2 60 Registrační číslo projektu Název projektu Název příjemce podpory název materiálu (DUM) Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh

Více

1. Úvod 2. Teorie tepelného čerpadla

1. Úvod 2. Teorie tepelného čerpadla NÁVRH TEPELNÉHO ČERPADLA PRO NÍZKOENERGETICKÝ DŮM Robin Fišer Střední průmyslová škola stavební Máchova 628, Valašské Meziříčí 1. Úvod 2. Teorie tepelného čerpadla 2.1. Proč Tepelné čerpadlo 2.2. Princip

Více

TEPELNÁ ČERPADLA. vytápění ohřev vody řízené větrání

TEPELNÁ ČERPADLA. vytápění ohřev vody řízené větrání Š V É D S K Á TEPELNÁ ČERPADLA vytápění ohřev vody řízené větrání TEPELNÁ ČERPADLA vzduch/voda Pro vytápění a ohřev teplé užitkové vody Vzduch je všude kolem nás a je nejsnáze dostupným zdrojem energie.

Více

Hlavní zásady pro používání tepelných čerpadel

Hlavní zásady pro používání tepelných čerpadel Co je třeba vědět o tepelném čerpadle ALTERNATIVNÍ ENERGIE 2/2002 Co je vlastně tepelné čerpadlo a jaký komfort můžeme očekávat Tepelné čerpadlo se využívá jako zdroj tepla pro vytápění, ohřev teplé užitkové

Více

V čem je IVT AIR X nejlepší?

V čem je IVT AIR X nejlepší? V čem je IVT AIR X nejlepší? Ve spotřebě elektřiny Topný faktor COP 5,1 (7/35 C) Topný faktor COP 4,1 (2/35 C) Topný faktor SCOP 4,84 (35 C) V hlučnosti Jen 40 db(a) v nominálním režimu V nákladech na

Více

Příspěvek na tepelné čerpadlo

Příspěvek na tepelné čerpadlo Energeticky úsporná řešení Příspěvek na tepelné čerpadlo Chcete ušetřit více než 50 % nákladů na energie? Chcete mít kvalitní a ekologický systém vytápění a ohřevu vody? Proč tepelné čerpadlo? Mnoho prozíravých

Více

Pluszáruka 5 let. Vždy to nejlepší klima pro. Komfortní větrání s rekuperací tepla: zaručeně čerstvý vzduch s prodlouženou zárukou 5 let

Pluszáruka 5 let. Vždy to nejlepší klima pro. Komfortní větrání s rekuperací tepla: zaručeně čerstvý vzduch s prodlouženou zárukou 5 let Designové radiátory Komfortní větrání Stropní systémy pro vytápění a chlazení Zařízení pro čištění vzduchu Pluszáruka 5 let Vždy to nejlepší klima pro Komfortní větrání s rekuperací tepla: zaručeně čerstvý

Více

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Vytápění, ohřev teplé vody a řízené větrání se zpětným ziskem energie v rodinném domě tepelným čerpadlem NIBE SPLIT SET 1 Objednatel: Petr Novák

Více

I n t e g r o va n ý s y s t é m p r o N Í Z K O E N E R G E T I C K É v y tá p ě n í. úsporná

I n t e g r o va n ý s y s t é m p r o N Í Z K O E N E R G E T I C K É v y tá p ě n í. úsporná I n t e g r o va n ý s y s t é m p r o N Í Z K O E N E R G E T I C K É v y tá p ě n í Energeticky úsporná otopná tělesa konvektory větrací jednotky s rekuperací Jedna stavba = jedno řešení = KORADO Člověk

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte energii ze vzduchu pro příjemné

Více

Příspěvek na tepelné čerpadlo

Příspěvek na tepelné čerpadlo Energeticky úsporná řešení Příspěvek na tepelné čerpadlo Chcete ušetřit více než 50 % nákladů na energie? Chcete mít kvalitní a ekologický systém vytápění a ohřevu vody? Proč tepelné čerpadlo? Mnoho prozíravých

Více

IVT AIR X nejlepší vzduch/voda na trhu

IVT AIR X nejlepší vzduch/voda na trhu IVT AIR X nejlepší vzduch/voda na trhu Nakupujte od zkušených specialistů S více než jedenácti tisíci spokojených zákazníků, jsme největším dodavatelem tepelných čerpadel v České republice. První tepelné

Více

SPECIALISTA NA DODÁVKY TOPNÝCH SYSTÉMŮ S TEPELNÝMI ČERPADLY. energie čistě pro vás

SPECIALISTA NA DODÁVKY TOPNÝCH SYSTÉMŮ S TEPELNÝMI ČERPADLY. energie čistě pro vás SPECIALISTA NA DODÁVKY TOPNÝCH SYSTÉMŮ S TEPELNÝMI ČERPADLY energie čistě pro vás Š E T Ř T E N Á K L A D Y S E Š P I Č K O V Ý M I T E P E L N Ý M I Č E R P A D L Y I V T Už žádné vysoké účty za vytápění

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Omezení emisí CO 2 Spotřeba energie Životní prostředí Principem každého

Více

Pro dobrý pocit si zajistěte prostorovou klimatizaci

Pro dobrý pocit si zajistěte prostorovou klimatizaci Pro dobrý pocit si zajistěte prostorovou klimatizaci 3 NÁSTĚNNÁ JEDNOTKA Série ATY chladí a topí Klimatizační přístroj pro obytné místnosti s vysokými nároky Technické údaje REMKO ATY REMKO spojuje exkluzivní

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte

Více

Typové domy ALPH. základní informace o ALPH 86 a 133. Pasivní domy Těrlicko

Typové domy ALPH. základní informace o ALPH 86 a 133. Pasivní domy Těrlicko Typové domy ALPH základní informace o ALPH 86 a 133 1 Technologie Pasivní domy ALPH 86, 133 ALPH přináší zdravé a bezpečné bydlení i nejmodernější technologie. To vše nejen s ohledem k životnímu prostředí,

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka 002136248654 Investor : Montážní firma: ENVIRA Group s.r.o. Petr Gajdoš E-mail :

Více

Požadavky tepelných čerpadel

Požadavky tepelných čerpadel Požadavky tepelných čerpadel na přípravu, pravu, návrh, projekt a stavební dokumentaci seminář ASPIRE v Rožnově pod Radhoštěm Ing. Tomáš Straka, Ph.D. 0 2000 4000 6000 8000 10000 12000 14000 1973 1979

Více

Možnosti větrání tepelnými čerpadly v obytných budovách

Možnosti větrání tepelnými čerpadly v obytných budovách www.tzb-info.cz 3. 9. 2018 Možnosti větrání tepelnými čerpadly v obytných budovách Možnosti větrání tepelnými čerpadly v obytných budovách Uvedený příspěvek je zaměřený na možnosti využití tepelných čerpadel

Více

Efektivní energie (NRQRPLFN¾ RKďHY YRG\ Y GRP FQRVWL SRPRF WHSHOQªKR ÎHUSDGOD

Efektivní energie (NRQRPLFN¾ RKďHY YRG\ Y GRP FQRVWL SRPRF WHSHOQªKR ÎHUSDGOD Efektivní energie Jak to funguje Tepelné čerpadlo vzduch / voda získává energii z atmosféry. Tento systém vyžaduje pouze 1 kw elektrické energie k výrobě 3 až 5 kw tepelné energie. 2-4 kw ENERGIE ZE VZDUCHU

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 25032037 Zadavatel: VODAPLYNTOPENÍ HOLICE s.r.o. Jiří Kamenický Email: votopholice@seznam.cz

Více

novostavby pro a jako náhrada za původní Geotermální tepelné čerpadlo Daikin Altherma Vytápění a teplá užitková voda APLIKACE ZEMĚ - VODA

novostavby pro a jako náhrada za původní Geotermální tepelné čerpadlo Daikin Altherma Vytápění a teplá užitková voda APLIKACE ZEMĚ - VODA APLIKACE ZEMĚ - VODA Vytápění a teplá užitková voda pro novostavby a jako náhrada za původní Geotermální energie představuje bezplatný zdroj energie pro vytápění a ohřev teplé užitkové vody. Přináší mimořádné

Více

Předběžný návrh tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 0021347893 9.8.2013 Investor : Jaroslav Čulík Husova 61, 53854 Luže 606364973 culik61@ceznam.cz vypracoval: Jiří

Více

Centrum tepelných čerpadel, s.r.o. Lidická 181/17 703 00 Ostrava-Vítkovice REFERENCE 2012

Centrum tepelných čerpadel, s.r.o. Lidická 181/17 703 00 Ostrava-Vítkovice REFERENCE 2012 REFERENCE 2012 OSTATNÍ INSTALACE TEPELNÝCH ČERPADEL Název stavby: Turistický penzión v Březinách Termín realizace: 2012 Investiční náklad: 1,2 mil. Kč Systém tepelných čerpadel: země-voda Získávání tepla:

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte

Více

Tepelná čerpadla ecogeo. pro topení a chlazení

Tepelná čerpadla ecogeo. pro topení a chlazení Tepelná čerpadla ecogeo pro topení a chlazení Představení výrobce ECOFOREST Španělská technologická společnost Specialista na obnovitelné zdroje energie pro vytápění a chlazení Držitel řady ocenění za

Více

EKOkonstrukce, s.r.o. U Elektrárny 4021/4B 695 01 H o d o n í n

EKOkonstrukce, s.r.o. U Elektrárny 4021/4B 695 01 H o d o n í n EKOkonstrukce, s.r.o. U Elektrárny 4021/4B 695 01 H o d o n í n Rodinný dům ZERO1 Počet místností 3 + kk Zastavěná plocha 79,30 m 2 Obytná plocha 67,09 m 2 Energetická třída B Obvodové stěny akrylátová

Více

Předběžný návrh tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 001327091 p. Šulc 31.10.2013 Investor : Petr Šulc Náchod 739694567 petr.sulc@centrum.cz vypracoval: Jan Kvapil

Více

OHŘE V VOdY OBNOV I TELNÉ zdroje ENERGIE V Y TápĚNÍ. TEpELNá ČERpadLa země VOda

OHŘE V VOdY OBNOV I TELNÉ zdroje ENERGIE V Y TápĚNÍ. TEpELNá ČERpadLa země VOda OHŘE V VOdY OBNOV I TELNÉ zdroje ENERGIE V Y TápĚNÍ TEpELNá ČERpadLa země VOda 1 1 TEpELNá ČERpadLa země VOda Tepelná čerpadla Stiebel Eltron se mohou pochlubit již téměř 40- letou tradicí výroby. První

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka č. 00201518039 Montážní partner : E-mail: Tel.: Zadavatel: Jaroslav Škeřík Rabštejnská

Více

Premisa: Lidé vždy pečovali o své bohatství. 21. století je doba energií a zdrojů

Premisa: Lidé vždy pečovali o své bohatství. 21. století je doba energií a zdrojů Energetická linie Premisa: Lidé vždy pečovali o své bohatství 21. století je doba energií a zdrojů Zajistíme klientům snížení výdajů za energie a tím prostor pro INVESTICE V historii byla hospodářství

Více

Projekt EPC v Národním divadle aneb snížení nákladů s garancí. Ivo Slavotínek

Projekt EPC v Národním divadle aneb snížení nákladů s garancí. Ivo Slavotínek Projekt EPC v Národním divadle aneb snížení nákladů s garancí Ivo Slavotínek Modernizace energetického hospodářství Národního divadla 2 Budovy a zázemí Národního divadla Národní divadlo tvoří 4 nadzemní

Více

TEPELNÁ ČERPADLA ROTEX vzduch-voda

TEPELNÁ ČERPADLA ROTEX vzduch-voda TEPELNÁ ČERPADLA ROTEX vzduch-voda Špičková německá tepelná čerpadla s japonskou inverterovou technologií DAIKIN Vyráběné v ČR, DE a BEL Není nutná akumulace 40 let zkušeností, skvělé technické parametry

Více

Milan Trs. Název projektu: OTEVŘENÁ ZAHRADA Brno

Milan Trs. Název projektu: OTEVŘENÁ ZAHRADA Brno Milan Trs Název projektu: OTEVŘENÁ ZAHRADA Brno Objekt: PŘEDSTAVENÍ Poradenské centrum, rekonstrukce stávající administrativní budovy a přístavba nové budovy, pasivní standard, důraz na úspory energií,

Více

IVT AIR X nejlepší vzduch/voda na trhu

IVT AIR X nejlepší vzduch/voda na trhu IVT AIR X nejlepší vzduch/voda na trhu Nakupujte od zkušených specialistů S více než deseti tisíci spokojených zákazníků, jsme největším dodavatelem tepelných čerpadel v České republice. První tepelné

Více

Rekuperace. Martin Vocásek 2S

Rekuperace. Martin Vocásek 2S Rekuperace Martin Vocásek 2S Co je rekuperace? rekuperace = zpětné získávání tepla abychom mohli teplo zpětně získávat, musíme mít primární zdroj bez vnitřního (primárního) zdroje, kterým mohou být vedle

Více

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda 4,0 až 16,0 kw Splitové tepelné čerpadlo od firmy Viessmann je

Více

ŘÍZENÉ VĚTRÁNÍ RODINÝCH DOMŮ A BYTŮ. Elektrodesign ventilátory s.r.o

ŘÍZENÉ VĚTRÁNÍ RODINÝCH DOMŮ A BYTŮ. Elektrodesign ventilátory s.r.o ŘÍZENÉ VĚTRÁNÍ RODINÝCH DOMŮ A BYTŮ 1 Legislativní předpisy pro byty a bytové domy Vyhláška č.268/2009 Sb. o technických požadavcích na stavby 11 WC a prostory pro osobní hygienu a vaření musí být účinně

Více

EU peníze středním školám digitální učební materiál

EU peníze středním školám digitální učební materiál EU peníze středním školám digitální učební materiál Číslo projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Tematická oblast, název DUMu: Autor: CZ.1.07/1.5.00/34.0515 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Termodynamické panely = úspora energie

Termodynamické panely = úspora energie Termodynamické panely = úspora energie EnergyPanel se zabývá vývojem a výrobou termodynamických a solárních systémů. Tvoří součást skupiny podniků Macral s podnikatelskou působností více než 20-ti let.

Více

ATREA přední český výrobce zařízení pro větrání, chlazení a teplovzdušné vytápění 25.10.2013 1

ATREA přední český výrobce zařízení pro větrání, chlazení a teplovzdušné vytápění 25.10.2013 1 ATREA přední český výrobce zařízení pro větrání, chlazení a teplovzdušné vytápění 25.10.2013 1 ATREA s.r.o. Jablonec nad Nisou 2 Náklady (Kč/rok) Náklady ( Kč/rok) Náklady ( Kč/rok) Parametry objektů EPD

Více

Unikátní technická řešení IVT v České republice

Unikátní technická řešení IVT v České republice Unikátní technická řešení IVT v České republice Obsah 30000 m vrtů a 1400 kw výkonu Areál Vysoké školy báňské Ostrava 1000 kw zjednoho vrtu ZOO Ústí nad Labem 280 kw tepla z trávníku Golf resort Kunětická

Více

Tepelná čerpadla pro vnitřní instalaci

Tepelná čerpadla pro vnitřní instalaci Tepelná čerpadla vzduch/voda versotherm plus Tepelná čerpadla pro vnitřní instalaci NOVINKA 2019 Tepelná čerpadla vzduch/voda Řešení vše v jednom 2 Všechno je předem připraveno Naše nová tepelná čerpadla

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 4042044 Investor: pan Zdeněk Weber RD Malá Hraštice email: WeberZ@pvs..cz GSM:

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 00210406101 Montážní partner: Investor: Jaromír Šnajdr 252 63 Roztoky Tel: 603422858

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka 002136247893 Investor : Hrstka Rd Podsedice Tel: Email: Montážní firma: Tomáš Mach

Více

TEPELNÁ ČERPADLA. Bořivoj Šourek Ústav techniky prostředí, Fakulta strojní ČVUT v Praze

TEPELNÁ ČERPADLA. Bořivoj Šourek Ústav techniky prostředí, Fakulta strojní ČVUT v Praze TEPELNÁ ČERPADLA Bořivoj Šourek Ústav techniky prostředí, Fakulta strojní ČVUT v Praze Základy tepelných čerpadel 1 Venkovní (primární) okruh 2 Výstup z výparníku 3 Vstup do kondenzátoru 4 Vnitřní (sekundární

Více

Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) akce: Marek Běla Brandýs nad Labem E-mail: marek.bela@seznam.cz Tel.: 603145319 vypracoval: Jiří Havrlant Vaillant Croup Czech s.r.o. 603 233 753 jiri.havrlant@vaillant.cz 1. Vstupní informace Informace

Více

Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda splitové provedení. Logatherm WPLS.2. Všestranné využití obnovitelné energie. Teplo je náš živel

Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda splitové provedení. Logatherm WPLS.2. Všestranné využití obnovitelné energie. Teplo je náš živel Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda ogatherm WPS.2 Všestranné využití obnovitelné energie Teplo je náš živel Nová řada čerpadel ogatherm WPS.2 Kompaktní a flexibilní ogatherm WPS.2 Tepelná čerpadla vzduch/voda

Více

PROGRAM REKUPERACE. Tabulky Úspora emise znečišťujících látek při využití rekuperace...4 Úspora emisí skleníkových plynů při využití rekuperace...

PROGRAM REKUPERACE. Tabulky Úspora emise znečišťujících látek při využití rekuperace...4 Úspora emisí skleníkových plynů při využití rekuperace... PROGRAM REKUPERACE Obsah 1 Proč využívat rekuperaci...2 2 Varianty řešení...3 3 Kritéria pro výběr projektu...3 4 Přínosy...3 4.1. Přínosy energetické...3 4.2. Přínosy environmentální...4 5 Finanční analýza

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

ECO TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA Pro novostavby, nízkoenergetické a pasivní domy

ECO TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA Pro novostavby, nízkoenergetické a pasivní domy ECO TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA Pro novostavby, nízkoenergetické a pasivní domy OCHSNER ELW - ECO VZDUCH/VODA Tepelná čerpadla pro vytápění Ideální systém pro každé použití Tepelné čerpadlo OCHSNER ELW

Více

Tepelná čerpadla MATOUŠ FOREJTEK 1.S

Tepelná čerpadla MATOUŠ FOREJTEK 1.S Tepelná čerpadla MATOUŠ FOREJTEK 1.S Úvod Stroj který čerpá teplo z jednoho místa na druhé pomocí vnější práce. Princip tepelného čerpadla je znám už velmi dlouho. Tato technologie je v mnoha zařízeních.

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 02032 Investor: Gubytska Nataliya, Hubytskyy Petro RD Nová Ves pod Pleší, parc.č.

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 050820144 Investor: pan Zdeněk Klejna RD Tachlovice, Na Vrškách 17 email: z.klejna@seznam.cz

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 05052046 Investor: Roman a Iveta Králíkovi RD Běštín par.22/7 Email: Tel.: Zadavatel:

Více

A new generation of heat pumps DESIGNED FOR EARTH PRODEJNÍ CENÍK ŠVÉDSKÁ TEPELNÁ ČERPADLA

A new generation of heat pumps DESIGNED FOR EARTH PRODEJNÍ CENÍK ŠVÉDSKÁ TEPELNÁ ČERPADLA A new generation of heat pumps DESIGNED FOR EARTH PRODEJNÍ CENÍK 2011 ŠVÉDSKÁ TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA NIBE F2025 Kompaktní venkovní jednotka se scroll kompresorem, automatický dvoustupňový regulátor

Více

Efektivní využití OZE v budovách. Tomáš Matuška RP2 Energetické systémy budov Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT v Praze

Efektivní využití OZE v budovách. Tomáš Matuška RP2 Energetické systémy budov Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT v Praze Efektivní využití OZE v budovách Tomáš Matuška RP2 Energetické systémy budov Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT v Praze OBNOVITELNÉ ZDROJE TEPLA sluneční energie základ v podstatě veškerého

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPDL VZUCH - VOD www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Principem každého tepelného čerpadla vzduch - voda je přenos tepla z venkovního

Více

Přírodní geotermální energie.

Přírodní geotermální energie. Geotermální tepelné čerpadlo ROTEX Přírodní geotermální energie. ROTEX HPU ground tepelné čerpadlo využívající geotermální energii. Kompaktní, odpovědné k životnímu prostředí s vynikající účinností. Pro

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 010420143 Investor: fa: Marek Poljak RD Bratřínov Email: M.Poljak@seznam.cz Tel.:

Více

tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda)

tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 0014000264 Montážní partner: E-mail: Tel.: Investor: Jiří Seifert Ranná E-mail: seifert24@seznam.cz tel.: 603263820 Vytvořil:

Více

Ing. Jiří Plaček GSM : mail :

Ing. Jiří Plaček GSM : mail : Ing. Jiří Plaček GSM : 724 019 310 mail : placek@buderus.cz Jak vlastně probíhá montáž tepelného čerpadla se systémem země voda / vzduch-voda? Co obsahuje dodávka a montáž tepelného čerpadla se systémem

Více

REFERENCE 2011 OSTATNÍ INSTALACE TEPELNÝCH ČERPADEL. Rekonstrukce MŠ a přístavba ZŠ Kujavy

REFERENCE 2011 OSTATNÍ INSTALACE TEPELNÝCH ČERPADEL. Rekonstrukce MŠ a přístavba ZŠ Kujavy REFERENCE 2011 OSTATNÍ INSTALACE TEPELNÝCH ČERPADEL Rekonstrukce MŠ a přístavba ZŠ Kujavy Termín realizace: 2011 1,4 mil. Kč Systém tepelných čerpadel: země-voda z hlubinných vrtů o celkové délce 480 m

Více

VAŠE ÚSPORY PRACUJE PRO

VAŠE ÚSPORY PRACUJE PRO ? VHODNÝ PRO NOVOSTAVBU I REKONSTRUKCI NÍZKÁ KONSTRUKČNÍ VÝŠKA DO MM INOVATIVNÍ ŠVÉDSKÁ TECHNOLOGIE VYŠŠÍ COP PRO TEPELNÁ ČERPADLA ŽIVOTNOST POTRUBÍ 80 LET EKOLOGICKY ŠETRNÝ VÝROBEK RYCHLÁ REAKCE SYSTÉMU

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 0042030 Investor: Robert Mikeš RD České Budějovice Email: robert.mikes@weberterranova.cz

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL85 (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL85 (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL85 (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2015090201 Montážní partner: Investor: David Kamenický Rajhrad email: Tel.:

Více

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort NOVINKA Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda IP inside Light Comfort Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort Teplo je náš živel Nová generace tepelných čerpadel vzduch/voda Nová

Více

TEPELNÁ ČERPADLA EKOLOGICKÁ A ÚSPORNÁ ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTOVÉ DOMY, VEŘEJNÉ OBJEKTY A FIRMY

TEPELNÁ ČERPADLA EKOLOGICKÁ A ÚSPORNÁ ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTOVÉ DOMY, VEŘEJNÉ OBJEKTY A FIRMY TEPELNÁ ČERPADLA EKOLOGICKÁ A ÚSPORNÁ ŘEŠENÍ PRO RODINNÉ DOMY, BYTOVÉ DOMY, VEŘEJNÉ OBJEKTY A FIRMY Systém topení a ohřevu TUV s tepelným čerpadlem VZDUCH-VODA KOMPAKT Vhodný pro všechny typy objektů včetně

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více