Služby CEBRE lze objednat přímo v České republice na kterékoliv z níže uvedených kontaktních adres.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Služby CEBRE lze objednat přímo v České republice na kterékoliv z níže uvedených kontaktních adres."

Transkript

1 Katalog služeb 2007

2 Představení CEBRE CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU byla vytvořena Hospodářskou komorou ČR, Svazem průmyslu a dopravy ČR a Konfederací zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR (KZPS), aby prezentovala a obhajovala české podnikatelské zájmy před a po vstupu ČR do Evropské unie přímo v Bruselu. K naplnění svého cíle CEBRE získalo podporu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, a to prostřednictvím agentury CzechTrade. Co mi CEBRE jako podnikateli nabízí? CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU může pro vás pracovat všude tam, kde se zájmy vaší firmy protínají s činností orgánů Evropské unie nebo jiných institucí a organizací sídlících v Bruselu. Od CEBRE získáte informace o připravovaných rozhodnutích a předpisech EU pro svůj obor, formou stáže v Bruselu doškolíme vaše manažery v evropské problematice, naším prostřednictvím můžete vstoupit do přímého kontaktu s orgány EU a díky CEBRE získáte také přehled o nabídce všech dostupných podpůrných programů EU pro Českou republiku. Všechny služby CEBRE můžete objednat přímo v ČR, a to za ceny přístupné i malým a středním podnikům. Jak mi CEBRE pomůže vyřešit konkrétní podnikatelský problém? Užitečnost služeb CEBRE pro podnikatele vám ukáže následující mini-test: Víte, jaké nové předpisy nyní Evropská unie chystá pro váš obor či pro podnikání obecně? Chcete se aktivně účastnit jejich projednávání? Víte, jak se unijní legislativa promítá do českého práva? Jak přechází do technických, pracovně právních, daňových, ekologických a dalších podnikatelských předpisů, jimiž se musí vaše firma řídit? Víte, jak vaše firma může využívat práva Evropské unie k obraně proti škodlivým rozhodnutím domácích nebo zahraničních orgánů státní a veřejné správy? Víte, jaké možnosti se otevřely před vaší firmou v oblasti vývozu, přeshraniční spolupráce, čerpání úvěrů, získávání prostředků z podpůrných fondů EU vstupem ČR do EU? Máte ve firmě manažera, který umí tyto euro-šance vyhledávat a efektivně využívat? Pokud alespoň na jednu z těchto otázek odpovíte záporně, CEBRE má pro vás odpověď: cílený monitoring nové legislativy, rozhodnutí a iniciativ EU, stanovisek evropských podnikatelských federací; vyhledávání kontaktů v institucích EU, jejich využití pro firemní prezentace a projekty; individuální školicí stáže v Bruselu pro české podnikatele a manažery; identifikace správných fondů a programů EU pro záměry vaší firmy a monitoring v nich vyhlašovaných výzev; prezentace a zastupování zájmů firem před institucemi EU a evropskými podnikatelskými federacemi. Podrobnou aktuální nabídku služeb CEBRE naleznete na Služby CEBRE lze objednat přímo v České republice na kterékoliv z níže uvedených kontaktních adres.

3 Monitoring oborových aktualit Přehled aktualit a postřehů k tématům dle výběru klienta (včetně systému včasného varování v oblasti podpůrných programů EU) zasílaný 12x ročně elektronicky na adresu klienta. Monitoring nových předpisů, dokumentů a stanovisek zveřejňovaných institucemi Evropské unie a celoevropskými sektorovými asociacemi; Sběr věcných postřehů z debat představitelů institucí EU na konferencích k danému tématu; Přehled statistických a analytických výstupů z expertních pracovišť EU; Jedinečný zdroj informací pro získání a udržení přehledu o evropské legislativě a regulaci ve zvoleném oboru, jeho trendech a novinkách; Nezbytnost pro včasnou přípravu na investičně či organizačně náročné změny právních a administrativních požadavků, na budoucí vývoj regulace oboru v EU a v ČR. Standardní monitoring Klient si vybírá témata pro monitoring z následujícího seznamu: 1. Daně a finance 2. Ochrana životního prostředí 3. Podpůrné programy EU a podpora podnikání 4. Obchod ČR EU a zahraniční obchod EU 5. Výzkum a vývoj 6. Těžba, hutnictví, energetika 7. Doprava 8. Průmysl a stavebnictví 9. Malé a střední podniky, řemesla 10. Ochrana spotřebitele Monitoring individuálního tématu Monitoring přesně specifikovaného tématu dle požadavku klienta. Monitoring pro oborové asociace a podnikatelské svazy Monitoring šitý na míru vaší oborové asociace nebo svazu bude obsahovat klíčové tematické okruhy podle zájmu vašich členů. Výborná možnost jak informovat členskou základnu o aktuálním evropském dění. Na požádání Vám rádi zašleme ukázku monitoringu. Monitoring oborových aktualit z EU je klientovi zasílán po dobu jednoho roku (12 měsíců) počínaje měsícem, ve kterém došlo k úhradě faktury za tuto službu. Monitoring je rozesílán jedenkrát měsíčně, a to vždy nejpozději do konce prvního týdne následujícího měsíce s informacemi za předchozí měsíc.

4 Školicí stáže v Bruselu Individuální stáže od tří dnů do jednoho měsíce s programem dle přání klienta, pod odborným vedením pracovníků CEBRE. Odborné individuální stáže pomáhají jejich účastníkům (generálním ředitelům, členům vedení firem, firemním euro-manažerům) utvořit si reálný obrázek o tom, do jaké míry evropské instituce ovlivňují vývoj oboru a podnikání firmy; Získané informace pomohou odhalit firmě nové horizonty a příležitosti nebo upozorní na možná rizika; Osobní kontakty přímo navázané v Bruselu přispívají k zodpovězení mnoha otázek týkajících se podnikání na jednotném trhu EU; Nezbytná součást kvalitní přípravy firemního euro-manažera či euro-korespondenta. Program stáže Program stáže je připravován na základě individuálních požadavků klienta. Po stanovení termínu a základních oblastí zájmu stážisty dochází k rozpracování programu na tematicky laděné bloky a sjednávání konkrétních schůzek a jednání. Stážistům jsou po celou dobu k dispozici odborní pracovníci CEBRE, kteří je zasvěcují do problematiky fungování Evropské unie a jejích institucí. Program většinou zahrnuje návštěvu následujících institucí a organizací: Generální ředitelství Evropské komise dle oborového zájmu podnikání, energetika a doprava, hospodářská soutěž, informační společnost, vnitřní trh, životní prostředí, atd.; Evropský parlament - veřejná slyšení, zasedání jeho jednotlivých výborů (dle aktuálního programu) Evropský parlament - setkání s poslanci a jejich asistenty; Stálé zastoupení České republiky při Evropské unii setkání klíčovými pracovníky; Oborové evropské asociace; Podnikatelská, popř. regionální zastoupení z České republiky a dalších zemí. Dále je možno navštívit různé konference, semináře a debaty konané v Bruselu v době stáže. Účastník stáže získá certifikát o absolvování stáže.

5 Delegace do Bruselu a Lucemburku Příprava a zajištění odborného programu (jeden i více dnů) v Bruselu a Lucemburku pro delegace podnikatelů, členy oborových asociací, zástupce krajů a dalších organizací a institucí z České republiky. Přínos Setkání a diskuse s předními zástupci evropských institucí a organizací působících v Bruselu; Navázání osobních kontaktů s lidmi podílejícími se na formování politik EU; Získání uceleného přehledu o fungování bruselské byrokratické mašinérie včetně postavení a vlivu jednotlivých institucí a organizací. Program delegace Odborný program delegace je připravován dle zájmů účastníků delegace. Po stanovení termínu oblastí zájmu dochází k rozpracování programu na tematicky laděné bloky a sjednávání konkrétních schůzek. Účastníkům delegace jsou po celou dobu k dispozici pracovníci CEBRE, kteří jsou připraveni poskytnout účastníkům odbornou pomoc související s problematikou EU i své znalosti Bruselu. V praxi se osvědčila u delegací s všeobecným programem velikost cca osob. U oborových nebo specializovaných delegací pak menší skupiny 6-15 osob. Program může zahrnovat návštěvu následujících institucí a organizací: Základní instituce Evropské unie se sídlem v Bruselu: o Rada ministrů; o Evropský parlament prohlídka prostor, diskuse s europoslance; o Evropská komise návštěva generálních ředitelství dle odborného zájmu; o Evropský hospodářský a sociální výbor/výbor regionů; Stálé zastoupení České republiky při Evropské unii; Regionální zastoupení z České republiky a dalších zemí EU; Oborové evropské asociace; Evropské instituce se sídlem v Lucemburku: o Evropský soudní dvůr možnost přímé účasti na projednávání konkrétního případu; o Evropský účetní dvůr; o Evropská investiční banka a Evropský investiční fond. Součástí programu může být i návštěva konferencí, seminářů a debat konaných v Bruselu v době návštěvy. V případě zájmu můžeme nabídnout ve spolupráci s Hospodářskou komorou České republiky nebo Svazem průmyslu ČR zajištění cesty delegace do Bruselu na klíč zajištění odborného programu, ubytování, dopravy, a organizačního zajištění.

6 Zakázkové služby Snažíme se řešit evropské problémy vaší firmy informační, kontaktní nebo organizační služby podle zadání klienta. Příprava a organizace cílené návštěvy v Bruselu (příprava odborného programu); Řešení evropského problému vaší firmy; Vyhledání kontaktů v orgánech EU (na základě přesně definovaného dotazu); Asistence při kontaktu s institucemi EU (Evropská komise, Evropský parlament, ); Zpracování analytických studií. Příklady poskytovaných služeb Organizace návštěvy managementu firmy v Bruselu na klíč příprava programu ve spolupráci s klientem, sjednání schůzek na relevantních místech v institucích Evropské unie, seznámení se s bruselským prostředím; Zajištění účasti zástupců institucí EU (Evropské komise, Evropského parlamentu, apod.) jako řečníků na odborných konferencích a seminářích v ČR i v zahraničí; Vytvoření manuálu regulace určitého odvětví v rámci evropské legislativy do jaké míry je odvětví regulováno, jaké normy ho regulují, jaké nové normy jsou připravovány, vazba na národní legislativu; Monitoring právních norem v legislativním procesu EU postoje jednotlivých členských zemí, institucí EU a ostatních aktérů (oborové asociace, atd.).

7 Monitoring fondů a programů EU Včasná upozornění na aktuálně vyhlášené a otevřené výzvy k podávání projektů v rámci centralizovaných programů podpory Evropské Unie zasílaná 12x ročně elektronicky na adresu firmy (včasná upozornění jsou zasílána průběžně). Evropská unie financuje prostřednictvím komunitárních (centralizovaných) programů projekty spolupráce subjektů z různých členských zemí s cílem rozvíjet jednotlivé hospodářské a společenské oblasti EU (např. životní prostředí, výzkum, vzdělávání). Zároveň se také Evropská unie finančně spolupodílí na realizaci programů rozvojové spolupráce ve třetích zemích s cílem napomoci jejich rozvoji, přičemž část z těchto programů je spravována přímo z bruselské centrály. Komunitární programy a programy rozvojové spolupráce představují vedle strukturálních fondů a podpory evropskému zemědělství hlavní dotační tituly EU. Standardní monitoring Klient si vybírá témata pro monitoring z následujícího seznamu: 1. Průmysl 5. Výzkum a vývoj 2. Zemědělství, venkov 6. Vzdělávání, sociální sektor, zdravotnictví 3. Služby 7. Kultura, sport, volný čas 4. Veřejný sektor (včetně ochrany životního prostředí) Monitoring individuálního tématu Monitoring výzev k předkládání projektů v jiné oblasti přesně specifikované klientem. Struktura informací o vypsaných výzvách: Název daného fondu či programu EU, název konkrétní výzvy a její referenční číslo; Celkový rozpočet včetně maximální výše podpory; Oprávnění žadatelé včetně geografického určení; Termín uzávěrky výzvy k předkládání projektů; Cíl výzvy a financované aktivity; Odkaz na vyhlášení výzvy včetně dalších doprovodných dokumentů (formuláře pro přihlášení, apod.); Kontaktní osoba pro zjištění dalších informací a zodpovězení dotazů.

8 Inzerce v bulletinu Czech Business Today Prezentace firmy a jejích služeb formou inzerátu nebo PR článku v prestižním anglicky psaném čtvrtletníku Czech Business Today, který vydává v Bruselu CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU ve spolupráci s Hospodářskou komorou České republiky. Bulletin Czech Business Today Bulletin vydávaný v angličtině 4x ročně (v následujících měsících - březen, červen, září, prosinec), jehož cílem je informovat o českém podnikatelském prostředí a představovat názory české podnikatelské sféry na aktuální evropské dění. V minulosti byla formou inzerce představena např. nově otevřená česká zastoupení v Bruselu zastoupení Plzeňského a Libereckého kraje, CZELO Česká styčná kancelář pro vědu a výzkum. Cílová skupina: Náklad: Distribuce: Primární cílovou skupinou jsou úředníci institucí Evropské unie (Evropská komise, Evropský parlament, Rada EU, Hospodářský a sociální výbor, Výbor regionů, atd.), celoevropské sektorové asociace a další subjekty evropské komunity v Bruselu. 850 ks 450 ks je distribuováno v Bruselu výše zmíněným cílovým skupinám formou direct mailingu a v rámci konferencí a prezentačních akcí s účastí CEBRE 400 ks je distribuováno na mezinárodních akcích organizovaných zřizovateli CEBRE (Hospodářská komora České republiky, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR). Technické parametry: Rozsah: 8 stran včetně obálky, Formát: 230x310 mm, Barevnost: 4/4, Papír: 135g - křída matná, Vazba: V1, Úprava: Lak mat 1/1 Všechna čísla Czech Business Today jsou k dispozici k nahlédnutí na pod odkazem Čtvrtletník CEBRE.

9 Řekli o nás Účastník školicí stáže v kanceláři CEBRE v Bruselu: Hlavní náplň činnosti naší firmy tvoří zajišťování a poskytování kvalitních informací v oblasti nákladní železniční dopravy. Tato oblast se z domény národní čím dál více přesouvá na evropskou půdu. V současné době probíhající proces liberalizace železnic v rámci EU, ale také další mezinárodní iniciativy, mění podmínky pro železniční nákladní dopravu. Jelikož chceme zůstat přední evropskou firmou poskytující data, informační systémy či služby zejména v tomto sektoru železniční dopravy, využili jsme možnosti jednotýdenní stáže u CEBRE k prohloubení našich znalostí a kontaktů v Bruselu. Během pěti dnů byla příležitost setkat se s řadou bruselských odborníků z našeho oboru, včetně tvůrců pravidel, které ovlivňují podmínky podnikání v námi sledované oblasti. Spolupráce s CEBRE nám pomohla otevřít mnohé dveře, na které jsme již několik let bez úspěchu klepali. Ing. Petr Kroča, manažer pro EU projekty, JERID, spol. s r.o. Účastník sektorového semináře: Společnost AZAS INVEST se obchodně orientuje především na země Balkánu a na trhy Společenství nezávislých států. V listopadu 2005 jsem proto také přijal pozvání do Bruselu na seminář o rozvojové spolupráci EU třetím zemím v oblasti energetiky, na jejíž organizaci se podílí rovněž CEBRE. Z této cesty jsme však chtěli vytěžit maximum, a proto jsme CEBRE požádali také o zajištění několika dalších schůzek s pracovníky Evropské komise, kteří mají na starosti pomoc EU pro vybraná teritoria, jež jsou pro naši společnost perspektivní. Seminář, jehož součástí byl i matchmaking s firmami z celé EU, nám přinesl řadu nových kontaktů pro budoucí projekty, setkání na Evropské komisi pak zajímavé informace o připravovaných akcích ve vybraných třetích zemích. Ing. Petr Kwiek, generální ředitel, AZAS INVEST s.r.o. Spolupráce s podnikatelskými asociacemi při monitoringu evropské legislativy: Bezpečnost silničního provozu, transevropské dopravní sítě či emise z automobilů jsou příklady oblastí, o jejichž regulaci se rozhoduje zcela či v podstatné míře na evropské úrovni. Abychom mohli iniciativám vznikajícím v Bruselu, které mohou poškodit české podnikatele, zabránit, resp. naopak podpořit ty dobré, potřebujeme se o nich dozvídat co nejdříve a zároveň být o nich pravidelně informováni. V tomto ohledu nám dobře slouží monitoring oborových aktualit, jenž nám zajišťuje CEBRE a díky němuž můžeme o aktuálním evropském dění na poli dopravy informovat také naše členy. Petr Kašík, výkonný ředitel, Svaz dopravy České republiky

KATALOG SLUŽEB CEBRE ČESKÉ PODNIKATELSKÉ REPREZENTACE PŘI EU Rok 2015

KATALOG SLUŽEB CEBRE ČESKÉ PODNIKATELSKÉ REPREZENTACE PŘI EU Rok 2015 KATALOG SLUŽEB CEBRE ČESKÉ PODNIKATELSKÉ REPREZENTACE PŘI EU Rok 2015 I - ZASTUPOVÁNÍ Zastupování v evropských platformách v Bruselu Pravidelné zastupování zákazníka v evropské platformě (asociacích, konfederaci,

Více

Podpora výzkumu a inovací Horizont 2020 Úloha kanceláře CZELO

Podpora výzkumu a inovací Horizont 2020 Úloha kanceláře CZELO Podpora výzkumu a inovací Horizont 2020 Úloha kanceláře CZELO Anna Vosečková Seminář ČVUT, Praha 2. 10. 2014 Historické souvislosti Česká styčná kancelář pro výzkum a vývoj (CZELO) v Bruselu od května

Více

Snížení stresových faktorů při podnikání v zahraničí aneb jak je důležité znát EEN PhDr. Marie Pavlů, CSc. 14. 10. 2014

Snížení stresových faktorů při podnikání v zahraničí aneb jak je důležité znát EEN PhDr. Marie Pavlů, CSc. 14. 10. 2014 Snížení stresových faktorů při podnikání v zahraničí aneb jak je důležité znát EEN PhDr. Marie Pavlů, CSc. 14. 10. 2014 Co způsobuje stres podnikům a jejich manažerům? 1. Nemají dostatek financí na rozvoj

Více

Fondy a programy EU - výsledky průzkumu -

Fondy a programy EU - výsledky průzkumu - Fondy a programy EU - výsledky průzkumu - prosinec 2005 Informace o průzkumu CEBRE ve spolupráci s portálem BusinessInfo.cz provedlo v průběhu září a října 2005 průzkum mezi českými firmami na téma Fondy

Více

Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA

Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Leoš Horníček Instituce a programy EU Informace ze stáže v Bruselu Školicí stáž Název: Školicí stáž Interoperabilita (dopravní část) Organizátor: Bohemia

Více

CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE

CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE Úřad vlády ČR Odbor informování o evropských záležitostech (OEZ) Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Národní orgán pro koordinaci (NOK), Odbor publicity

Více

Evropa pro občany 2007-13. Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Evropa pro občany 2007-13. Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Evropa pro občany 2007-13 Národní kontaktní místo v ČR (NKM) - zřízeno v červnu 2008 - gestorem programu v ČR: odbor informování o evropských záležitostí Úřadu vlády ČR - program řídí Evropská komise/

Více

Veřejné zakázky v EU

Veřejné zakázky v EU Veřejné zakázky v EU - výsledky průzkumu - březen 2005 Informace o průzkumu CEBRE ve spolupráci s portálem BusinessInfo provedlo v průběhu listopadu a prosince 2004 průzkum mezi českými firmami na téma

Více

Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu

Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu 1 Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu Pavel Bobek Ministerstvo zahraničních věcí ČR PROEXPORTNÍ SEMINÁŘ 24. srpna 2017 Výstaviště České Budějovice, veletrh Země živitelka Nástroje ekonomické

Více

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Title of the presentation Date 1 Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Jiří JANOŠEC Technologické centrum Akademie věd ČR European Commission Enterprise and Industry Title

Více

Snížení stresových faktorů při podnikání v zahraničí aneb jak je důležité znát EEN PhDr. Marie Pavlů, CSc

Snížení stresových faktorů při podnikání v zahraničí aneb jak je důležité znát EEN PhDr. Marie Pavlů, CSc Snížení stresových faktorů při podnikání v zahraničí aneb jak je důležité znát EEN PhDr. Marie Pavlů, CSc. 14. 10. 2015 Co způsobuje stres podnikům a jejich manažerům? 1. Nemají dostatek financí na rozvoj

Více

Přehled zdrojů informací o EU na Internetu

Přehled zdrojů informací o EU na Internetu Přehled zdrojů informací o EU na Internetu V češtině: http://www.evropska-unie.cz Delegace Evropské komise v ČR, Informační centrum Evropské unie (ICEU) Přehledně uspořádané aktualizy o Delegaci EK v ČR,

Více

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Technologické centrum AV ČR Sdružení právnických osob založeno v roce 1994 Oddělení TC AV

Více

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Příloha usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č. 362 Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy (dále jen Rada

Více

REGIONÁLNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PLZEŇSKÉHO KRAJE. Exportní fórum Mgr. Marcel Gondorčín

REGIONÁLNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PLZEŇSKÉHO KRAJE. Exportní fórum Mgr. Marcel Gondorčín REGIONÁLNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PLZEŇSKÉHO KRAJE Exportní fórum 10. 3. 2016 Mgr. Marcel Gondorčín REGIONÁLNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PLZEŇSKÉHO KRAJE Právní základ: zákon č. 301/1992 Sb., o HK ČR Územní působnost

Více

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Technologické centrum AV ČR Sdružení právnických osob založeno v roce 1994 Oddělení TC AV

Více

Institucionální uspořádání EU

Institucionální uspořádání EU Institucionální uspořádání EU Institucionální struktura EU Strategická a politická rozhodnutí: - Evropská Rada Legislativa a řízení EU: - Rada EU - Evropská komise - Evropský parlament Poradní orgány:

Více

Modelový návrh komunikačního plánu. pro školní rok 2020/2021. Střední průmyslová škola průkopnická, Pokrokovice

Modelový návrh komunikačního plánu. pro školní rok 2020/2021. Střední průmyslová škola průkopnická, Pokrokovice Modelový návrh komunikačního plánu pro školní rok 2020/2021 Střední průmyslová škola průkopnická, Pokrokovice červen 2019 1. Hodnocení hlavních komunikačních a motivačních aktivit SPŠ průkopnické Webové

Více

INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE

INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE ZAMĚŘENÍ VELETRHU dvoudenní vzájemný dialog účastníků stavebního a realitního trhu ve formě akce Business-to-business (B2B) spolu s představiteli veřejné správy obcí, kraje

Více

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Dagmar Matějková, MBA Exportní konzultant

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Dagmar Matějková, MBA Exportní konzultant SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY 1. 11. 2018 Ing. Dagmar Matějková, MBA Exportní konzultant ODBORNÉ ZNALOSTI DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI EXPORTNÍ ÚSPĚCHY KOMPLEXNÍ SLUŽBY VZDĚLÁVÁNÍ PORADENSTVÍ A SLUŽBY ZAHRANIČNÍ

Více

EOC EU OFFICE A ROLE ČOV V BRUSELU

EOC EU OFFICE A ROLE ČOV V BRUSELU EOC EU OFFICE A ROLE ČOV V BRUSELU O EOC EU OFFICE Založena v r. 2009 na půdorysu evropského zastoupení německého sportu, které v Bruselu existovalo od roku 1993. Je hlasem olympijského hnutí a organizovaného

Více

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. O Enterprise Europe Network (EEN) Rozsáhlá a nyní již nejen evropská síť - zřízená EK v r. 2008: 70

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme MEZINÁRODNÍ TECHNICKÝ VELETRH Datum konání: 29.9. - 4.10.2014 Obor: klíčový oborový veletrh v odvětví strojního průmyslu v Bulharsku s širokou mezinárodní účastí v roce

Více

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena v lednu roku

Více

Zvláštní podmínky pro individuální služby českým exportérům

Zvláštní podmínky pro individuální služby českým exportérům Zvláštní podmínky pro individuální služby českým exportérům 1. Tyto Zvláštní podmínky vydané Českou agenturou na podporu obchodu, se sídlem: Dittrichova 21, 128 01 Praha 2, IČ: 00001171, příspěvková organizace

Více

MEZINÁRODNÍ TECHNICKÝ VELETRH 2010 PLOVDIV, Bulharsko

MEZINÁRODNÍ TECHNICKÝ VELETRH 2010 PLOVDIV, Bulharsko Zahraniční zastoupení CzechTrade Bulharsko připravuje prezentaci českých společností za účelem nalezení nových odbytových možností pro české exportéry. Místo konání: Web: International Fair Plovdiv, Bulharsko

Více

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Kateřina Drvotová exportní konzultant

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Kateřina Drvotová exportní konzultant SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY 26. 9. 2018 Ing. Kateřina Drvotová exportní konzultant ODBORNÉ ZNALOSTI DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI EXPORTNÍ ÚSPĚCHY KOMPLEXNÍ SLUŽBY VZDĚLÁVÁNÍ PORADENSTVÍ A SLUŽBY ZAHRANIČNÍ

Více

APTA S EXPO 2011, NEW ORLEANS, LOUISIANA, USA

APTA S EXPO 2011, NEW ORLEANS, LOUISIANA, USA Zahraniční kancelář CzechTrade v USA připravuje prezentaci českých firem z oboru autobusové, tramvajové a železniční přepravy a dalších segmentů veřejné dopravy, dopravních prostředků a zařízení, technického

Více

Evropa pro občany

Evropa pro občany Evropa pro občany 2007-13 Veletrh komunitárních programů 7.1.2009 Liberec Národní kontaktní místo v ČR (NKM) - zřízeno v červnu 2008 - gestorem programu v ČR: odbor informování o evropských záležitostí

Více

Vyhledávání partnerů pro mezinárodní spolupráci v rámci Enterprise Europe Network. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR

Vyhledávání partnerů pro mezinárodní spolupráci v rámci Enterprise Europe Network. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Vyhledávání partnerů pro mezinárodní spolupráci v rámci Enterprise Europe Network Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Enterprise Europe Network Mezinárodní síť financovaná z Rámcového programu pro

Více

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád je vnitřní organizační normou Svazu podnikatelů ve stavebnictví (dále jen Svaz), která v souladu s obecně závaznými právními předpisy a

Více

EVROPSKÁ KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO KOMUNIKACI EVROPSKÁ DOKUMENTAČNÍ STŘEDISKA PŘÍLOHA III POKYNY K DOHODĚ O PARTNERSTVÍ

EVROPSKÁ KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO KOMUNIKACI EVROPSKÁ DOKUMENTAČNÍ STŘEDISKA PŘÍLOHA III POKYNY K DOHODĚ O PARTNERSTVÍ Ref. Ares(2018)3007463-08/06/2018 EVROPSKÁ KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO KOMUNIKACI Komunikace s občany Kontakt s občany Brusel COMM.C.3.002/RCA EVROPSKÁ DOKUMENTAČNÍ STŘEDISKA PŘÍLOHA III POKYNY K

Více

Horizont 2020: první zkušenosti s programem z pohledu účastníků (dotazník IGLO)

Horizont 2020: první zkušenosti s programem z pohledu účastníků (dotazník IGLO) Konference: Řízení mezinárodních výzkumných projektů Horizont 2020: první zkušenosti s programem z pohledu účastníků (dotazník IGLO) Kateřina Slavíková CZELO - Česká styčná kancelář pro výzkum, vývoj a

Více

věcí, ministrem školství, mládeže a tělovýchovy, ministrem průmyslu a obchodu,

věcí, ministrem školství, mládeže a tělovýchovy, ministrem průmyslu a obchodu, REALIZAČNÍ PLÁN NÁRODNÍHO KOSMICKÉHO PLÁNU 1) Zřídit koordinační orgán (Koordinační rada ministra dopravy pro kosmické aktivity) a zajistit jeho fungování Pro transparentní a efektivní koordinaci kosmických

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme EXPODREV 2014 Mezinárodní odborný veletrh dřevoobráběcího průmyslu Obor: dřevoobráběcí průmysl Veletrh ExpoDrev 2014 je mezinárodní událostí na poli dřevozpracujícího

Více

23. 26. 4. 2014 Brno - Výstaviště

23. 26. 4. 2014 Brno - Výstaviště 23. 26. 4. 2014 Brno - Výstaviště Komplex veletrhů Mezinárodní veletrh investičních příležitostí, podnikání a rozvoje v regionech Mezinárodní veletrh komunálních technologií a služeb Mezinárodní veletrh

Více

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Mgr. Martin Šmejc Exportní konzultant

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Mgr. Martin Šmejc Exportní konzultant SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY 11. 02. 2019 Mgr. Martin Šmejc Exportní konzultant ODBORNÉ ZNALOSTI DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI EXPORTNÍ ÚSPĚCHY KOMPLEXNÍ SLUŽBY VZDĚLÁVÁNÍ PORADENSTVÍ A SLUŽBY ZAHRANIČNÍ SÍTĚ

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Úloha agentury CzechInvest při implementaci OPPI a její pomoc podnikatelům 9. prosinec 2010 Ing. Miroslav Křížek, Ph.D. Generální ředitel Cíle agentury

Více

Podmínky poskytování služeb českým exportérům v rámci programu Šance pro export

Podmínky poskytování služeb českým exportérům v rámci programu Šance pro export Podmínky poskytování služeb českým exportérům v rámci programu Šance pro export 1. Tyto zvláštní podmínky vydané Českou agenturou na podporu obchodu se sídlem Dittrichova 21, 12801 Praha 2, IČ: 00001171,

Více

Podpora podnikání v České republice

Podpora podnikání v České republice Podpora podnikání v České republice MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Podpora podnikání v České republice 2006 OBSAH Úvod......9 A. VŠEOBECNÉ PODPORY 1. Podpora malých a středních podniků.........13 Programy

Více

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Title of the presentation Date 1 Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Jiří JANOŠEC Technologické centrum Akademie věd ČR European Commission Enterprise and Industry Title

Více

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Jste připraveni na obchodování s Čínou? Mgr. Zuzana Jesenská Exportní konzultant potravinářství,

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Jste připraveni na obchodování s Čínou? Mgr. Zuzana Jesenská Exportní konzultant potravinářství, SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Jste připraveni na obchodování s Čínou? 6. 3. 2018 Mgr. Zuzana Jesenská Exportní konzultant potravinářství, zdravotnictví, živé vědy ZAHRANIČNÍ SÍŤ CZECHTRADE ZAHRNUJE 51

Více

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY LEDEN - BŘEZEN LEDEN Během měsíce ledna proběhlo několik významných akcí a setkání. Velmi důležitou událostí byla realizace veřejných projednání, kterých se celkem zúčastnilo 144

Více

Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu. Ministerstvo zahraničních věcí ČR

Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu. Ministerstvo zahraničních věcí ČR 1 Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu Ministerstvo zahraničních věcí ČR Marek Svoboda ředitel Odboru ekonomické diplomacie Thajsko a Myanmar exportní příležitost pro české firmy Thajsko

Více

STÁŽE V EVROPSKÝCH INSTITUCÍCH

STÁŽE V EVROPSKÝCH INSTITUCÍCH STÁŽE V EVROPSKÝCH INSTITUCÍCH OK4EU Michaela Vráželová Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc vrazelova@ok4eu.cz Olomouc, prosinec 2011 OBSAH 2 STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 3 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V RADĚ

Více

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network Enterprise Europe Network v České republice Ing. Daniela Váchová Financování pro malé a střední podniky 20.května 2008 Praha Základní informace Výzva EK v Rámcovém programu pro konkurenceschopnost a inovace

Více

Title. Sub-title. Podpora transferu technologií a možnosti financování VaV. Ing. Lukáš Gottesman BIC Ostrava projektový manager

Title. Sub-title. Podpora transferu technologií a možnosti financování VaV. Ing. Lukáš Gottesman BIC Ostrava projektový manager Podpora transferu technologií a možnosti financování VaV Title Ing. Lukáš Gottesman BIC Ostrava projektový manager Sub-title PLACE PARTNER S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry 2 Základní

Více

MOSBUILD Expocentr Moskva, Ruská federace. Obor: stavebnictví, stavební materiály, technologie

MOSBUILD Expocentr Moskva, Ruská federace. Obor: stavebnictví, stavební materiály, technologie 2018 Expocentr Moskva, Ruská federace Obor: stavebnictví, stavební materiály, technologie Podrobnější informace o akci: www.mosbuild.com Zahraniční zastoupení CzechTrade v Moskvě připravuje prezentaci

Více

ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU. Zájmové sdružení právnických osob OK4EU

ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU. Zájmové sdružení právnických osob OK4EU ZASTOUPENÍ Zájmové sdružení právnických osob OK4EU OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU ČLENOVÉ OK4EU ČINNOST ZASTOUPENÍ prosazovat a hájit zájmy OK při přípravě programovacího období 2014 2020 podílet se na vytváření

Více

Služby agentury CzechInvest v oblasti podpory podnikání

Služby agentury CzechInvest v oblasti podpory podnikání Služby agentury CzechInvest v oblasti podpory podnikání Ing. Renata Vrchotová Regionální projektová manažerka pro Jihočeský kraj 5. června 2017 www.czechinvest.org Aktivity CzechInvestu Podpora malých

Více

Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Exportní fórum Jak úspěšně exportovat do Německa Ostrava

Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Exportní fórum Jak úspěšně exportovat do Německa Ostrava Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Exportní fórum Jak úspěšně exportovat do Německa Ostrava 3.3.2016 Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Služby KHK MSK zaměřené na podporu

Více

Systém podpory exportu a ekonomické diplomacie

Systém podpory exportu a ekonomické diplomacie Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Sekce mimoevropských zemí, ekonomické a rozvojové spolupráce Systém podpory exportu a ekonomické diplomacie Martin Tlapa 2. října 2018, Praha Ekonomická diplomacie

Více

Předsednictví České republiky. leden - červen 2009

Předsednictví České republiky. leden - červen 2009 Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 Rada Evropské unie (Rada ministrů) mezivládní exekutivní a legislativní orgán Evropské unie zastoupení vlád členských zemí na úrovni

Více

Příklady podpory žadatelů o ERC granty v zahraničí

Příklady podpory žadatelů o ERC granty v zahraničí Služby TC AV ČR Příklady podpory žadatelů o ERC granty v zahraničí Informační den zaměřený na Advanced Grants ERC 21. listopadu 2011, Praha Adéla Vožechová, TC AV ČR (vozechova@tc.cz) CZELO A NICER Co

Více

STÁŽE V INSTITUCÍCH EVROPSKÉ UNIE

STÁŽE V INSTITUCÍCH EVROPSKÉ UNIE STÁŽE V INSTITUCÍCH EVROPSKÉ UNIE OK4EU Michaela Vráželová Jeremenkova 40b 779 00 Olomouc vrazelova@ok4eu.cz Olomouc, leden 2013 1 OBSAH 2 STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 3 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V

Více

Internetové stránky o EU. Oficiální informace o EU Portál EUROPA: http://europa.eu/index_cs.htm

Internetové stránky o EU. Oficiální informace o EU Portál EUROPA: http://europa.eu/index_cs.htm Internetové stránky o EU Oficiální informace o EU Portál EUROPA: http://europa.eu/index_cs.htm Řídící instituce Evropské unie Evropská komise: http://ec.europa.eu/index_cs.htm Evropský parlament: http://www.europarl.europa.eu/portal/cs

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry Základní informace o síti Title of the presentation Date 2 Evropskásíť, jejímžhlavním cílem je podpora

Více

Přenos zkušeností v oblasti fungování systému péče o ohrožené děti a rodinu z pohledu spolupráce jednotlivých aktérů na místní úrovni

Přenos zkušeností v oblasti fungování systému péče o ohrožené děti a rodinu z pohledu spolupráce jednotlivých aktérů na místní úrovni Projekt Přenos zkušeností v oblasti fungování systému péče o ohrožené děti a rodinu z pohledu spolupráce jednotlivých aktérů na místní úrovni Operační program: Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa:

Více

Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013

Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 Strakonice - 19.5.2011 Ing. Jana Bačkovská, Ministerstvo zemědělství Obsah Celostátní síť pro venkov (dále jen Síť)

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Školní vzdělávací program Mezinárodní vztahy a globální svět Vzdělávací modul pro učitele středních škol v oblasti evropské integrace Instituce EU Evropská rada Nejvyšší reprezentace Unie (prezident, kancléř,

Více

j4bporadce.cz prezentace služby

j4bporadce.cz prezentace služby j4bporadce.cz prezentace služby GRANT ADVISOR, spol. s.r.o. Specializovaná společnost pracující v oboru dotačního poradenství - soustředíme se na: monitoring veřejné podpory a provoz informačních produktů

Více

Konference ekonomických radů. Praha, 26. června 2012

Konference ekonomických radů. Praha, 26. června 2012 Konference ekonomických radů Praha, 26. června 2012 Vnitřní trh Prioritní oblasti CRP I SMA I - veřejné zakázky, profesní kvalifikace, přístup MSP k financím, patent, standardizace, digitální agenda, vysílání

Více

Příloha č.3 - Analýza rizik

Příloha č.3 - Analýza rizik Příloha č.3 - Analýza rizik Analýza rizik obsahuje jednoznačnou identifikaci rizik ohrožujících realizaci SCLLD MAS Jižní Haná spolu s opatřeními k řízení těchto identifikovaných rizik. Součástí analýzy

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme CITEXT EUROPE 2014

Na zahraničních trzích se vyznáme CITEXT EUROPE 2014 Na zahraničních trzích se vyznáme Mezinárodní kontraktační burza průmyslu technických textilií Obor: technické textilie Kontraktační burza CITEXT EUROPE se v letošním roce koná již popatnácté a je organizovaným

Více

SYMPOSIUM ENERGETYKA BEŁCHATÓW Bełchatów, Polsko Energetika

SYMPOSIUM ENERGETYKA BEŁCHATÓW Bełchatów, Polsko Energetika SYMPOSIUM ENERGETYKA BEŁCHATÓW 2017 Bełchatów, Polsko Energetika Energetyka Bełchatów je největší symposium v oboru, které na rozdíl od veletrhů a jiných akcí, soustřeďuje na velkou energetiku, tedy dodávky

Více

Celostátní síť pro venkov-vize a skutečnost. Ing. Jana Bačkovská metodik vzdělávání Ústav zemědělské ekonomiky a informací Praha

Celostátní síť pro venkov-vize a skutečnost. Ing. Jana Bačkovská metodik vzdělávání Ústav zemědělské ekonomiky a informací Praha Celostátní síť pro venkov-vize a skutečnost Ing. Jana Bačkovská metodik vzdělávání Ústav zemědělské ekonomiky a informací Praha (do 30.6.2008 Ústav zemědělských a potravinářských informací) 9. září 2010

Více

Aktivity ESA BIC, ESA TT-Broker a spolupráce s ESO. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR

Aktivity ESA BIC, ESA TT-Broker a spolupráce s ESO. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Aktivity ESA BIC, ESA TT-Broker a spolupráce s ESO Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Technologické centrum AV ČR Sdružení právnických osob založeno v roce 1994; www.tc.cz Oddělení TC AV ČR: ORP

Více

Vysočina Convention Bureau

Vysočina Convention Bureau Příloha č. 1 Výroční zprávy Vysočina Tourism, příspěvkové organizace za rok 2018 Vysočina Convention Bureau Zpráva o činnosti za rok 2018 Vysočina Convention Bureau (dále také VCB ) je regionální kanceláří

Více

Podpora V&V v regionech v 7. RP REGIONY ZNALOSTÍ, VÝZKUMNÝ POTENCIÁL

Podpora V&V v regionech v 7. RP REGIONY ZNALOSTÍ, VÝZKUMNÝ POTENCIÁL Podpora V&V v regionech v 7. RP REGIONY ZNALOSTÍ, VÝZKUMNÝ POTENCIÁL Setkání se zástupci regionů Brusel, 30. května 2008 Lenka Havlíčková, TC AV ČR REGIONAL NCP havlickova@tc.cz REGIONY ZNALOSTÍ CÍL posilování

Více

Roční zpráva o realizaci komunikačního plánu

Roční zpráva o realizaci komunikačního plánu Roční zpráva o realizaci komunikačního plánu Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Jihozápad Verze 2.0 ke dni 3. 1. 2014, revize č. 1 ke dni 15. 7. 2014-1 - OBSAH 1. Úvod 5 2. Realizace

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme EXPO MONGOLIA 2015 Mezinárodní veletrh se zaměřením na těžbu a stavebnictví Místo konání: Buyant Ukhaa Sportpalace, Ulánbátar, Mongolsko Datum konání: 23.-25. března 2015

Více

Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová

Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000128 IMPLEMENTAČNÍ ČÁST Pravidla pro zapojení dotčené

Více

Komunikační plán OPŽP pro rok 2009

Komunikační plán OPŽP pro rok 2009 Komunikační plán OPŽP pro rok 2009 Pro informaci členům Monitorovacího výboru OPŽP konaného dne 10. listopadu 2008 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STÁTNÍ FOND ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www. o p zp.cz www. e

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme MosBuild 2015 Mezinárodní stavební veletrh Obor: stavebnictví, stavební materiály, technologie Veletrh MosBuild svým rozsahem, zaměřením a obsazením představuje jednoznačně

Více

Rue du Trône, 60 1050 Brussels (Belgium) www.bohemiaeuplanners.eu www.facebook.com/bohemiaeuplanners

Rue du Trône, 60 1050 Brussels (Belgium) www.bohemiaeuplanners.eu www.facebook.com/bohemiaeuplanners Staň se Instruktorem pro projekty z komunitárních programů EU ve svém regionu! Proč je dobré znát Brusel? Hlavním cílem tohoto projektu je vyškolení 13-ti instruktorů, kteří díky projektu získají schopnost

Více

Centrum evropského projektování a.s., Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci a administraci

Centrum evropského projektování a.s., Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci a administraci Centrum evropského projektování a.s., s kontaktní adresou: Československé armády 954/7, 500 03 Hradec Králové vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci

Více

Nejvíce žen ve vedení firem je zejména ve zdravotnictví, farmacii a v pojišťovnictví

Nejvíce žen ve vedení firem je zejména ve zdravotnictví, farmacii a v pojišťovnictví Tisková zpráva Nejvíce žen ve vedení firem je zejména ve zdravotnictví, farmacii a v pojišťovnictví Praha, 20. listopadu2014 Největší podíl žen ve vedení firem v České republice je zejména v odvětví zdravotnictví,

Více

Mezinárodní veletrh Místo konání: Mumbai, Indie Datum konání: září 2016

Mezinárodní veletrh Místo konání: Mumbai, Indie Datum konání: září 2016 Pozvánka na IFAT INDIA 2016 Mezinárodní veletrh Obory: čerpání a úprava vody, čištění a úprava odpadních vod, rozvody vody a kanalizace, nakládání s odpady a recyklace, přeměna odpadů na energii, technologie

Více

Regionální inovační strategie Libereckého kraje. Dopady krize a její řešení v Libereckém kraji, 11. března 2009

Regionální inovační strategie Libereckého kraje. Dopady krize a její řešení v Libereckém kraji, 11. března 2009 Regionální inovační strategie Libereckého kraje Dopady krize a její řešení v Libereckém kraji, 11. března 2009 Projekt Regionální inovační strategie Libereckého kraje v rámci ROP NUTS II Severovýchod dne

Více

Hlavní priority TPEB ČR

Hlavní priority TPEB ČR Hlavní priority TPEB ČR Stimulovat spolupráci mezi firmami, výzkumnými institucemi a státem v klíčové strategické oblasti zvyšování ochrany a odolnosti kritické infrastruktury. Napomáhat definici zájmů

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ EACEA 14/2018 Iniciativa Humanitární dobrovolníci EU: Technická pomoc pro vysílající organizace Budování kapacit přijímajících organizací v oblasti humanitární pomoci Nařízení

Více

RISK Regionální Informační Systém Komunitních služeb

RISK Regionální Informační Systém Komunitních služeb RISK Regionální Informační Systém Komunitních služeb Michal Polesný Regionální informační systém komunitních služeb Proč Pro koho Co Proč Občané potřebují informace Zadavatel potřebuje informace Poskytovatelé

Více

Česká kosmická kancelář (CSO)

Česká kosmická kancelář (CSO) Česká kosmická kancelář (CSO) Cíl činnosti 1. Přispívat k dosažení a udržení co nejširšího a nejúčinnějšího zapojení ČR do kosmických programů a projektů, 2. Podporovat uplatňování přínosů kosmonautiky

Více

Komunikační strategie MAS

Komunikační strategie MAS Komunikační strategie MAS Obsah komunikační strategie: Cíle komunikace Mezi cíle komunikace obvykle patří informovat relevantní zainteresované strany o podstatě a harmonogramu projektu, přesvědčit je o

Více

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2011 č. 172 S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro

Více

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů.

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů. MarketingSalesMedia je první titul v České republice určený primárně pro zadavatele reklamy s řízenou distribucí, která pokrývá 5000 odběratelů na Českém trhu. Projekt MarketingSalesMedia dodává lidem

Více

Strategie inteligentní specializace Regionální stálá konference Liberec,

Strategie inteligentní specializace Regionální stálá konference Liberec, Strategie inteligentní specializace Regionální stálá konference Liberec, 14.9.2015 Kontext inteligentní specializace EVROPA 2020 - smart, sustainable and inclusive economy Smart znalosti a inovace Sustainable

Více

Zapojení subjektů ČR do mezinárodní výzkumné spolupráce

Zapojení subjektů ČR do mezinárodní výzkumné spolupráce Zapojení subjektů ČR do mezinárodní výzkumné spolupráce Voda jako strategický faktor konkurenceschopnosti ČR příležitosti a rizika, 3. prosince 2014, Praha Michaela Vlková CZELO: historie a cíle Česká

Více

PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2. - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3

PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2. - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3 PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2 - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3 Zkušenosti Karlovarského kraje z předchozího období PHARE, PHARE CBC SAPARD,

Více

V Praze dne 12. prosince PRO SCHŮZI VLÁDY

V Praze dne 12. prosince PRO SCHŮZI VLÁDY ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Č.j.: 2012Výtisk č.: V Praze dne 12. prosince PRO SCHŮZI VLÁDY Věc:Návrh opatření vlády České republiky pro zlepšení podmínek rozvoje hospodářství, podporu podnikání a zaměstnanosti

Více

Organizační výstavba podniku

Organizační výstavba podniku Organizační výstavba podniku Posláním organizování je vymezit a hospodárně zajistit plánované i jiné nezbytné činnosti lidí při plnění cílů a dalších potřeb firmy nebo její části. Formou sdružování činností

Více

TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele

TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele Předmětem tohoto dokumentu je stručná charakteristika mezinárodních internetových multimediálních projektů poskytující moderní obchodní, propagační a

Více

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 2 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V RADĚ EVROPSKÉ UNIE 7 STÁŽ VE VÝBORU REGIONŮ 9 STÁŽ V EVROPSKÉM HOSPODÁŘSKÉM A SOCIÁLNÍM

Více

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. O Enterprise Europe Network (EEN) Rozsáhlá a nyní již nejen evropská síť- zřízená EK v r. 2008: 70

Více

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů.

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů. MarketingSalesMedia je první titul v České republice určený primárně pro zadavatele reklamy s řízenou distribucí, která pokrývá 5000 odběratelů na Českém trhu. Projekt MarketingSalesMedia dodává lidem

Více

ÚKOLY PLYNOUCÍ ZE STÁTNÍ POLITIKY VŮČI NNO NA LÉTA Podklad pro zasedání Rady dne 25. září 2015

ÚKOLY PLYNOUCÍ ZE STÁTNÍ POLITIKY VŮČI NNO NA LÉTA Podklad pro zasedání Rady dne 25. září 2015 ÚKOLY PLYNOUCÍ ZE STÁTNÍ POLITIKY VŮČI NNO NA LÉTA 2015 2020 Podklad pro zasedání Rady dne 25. září 2015 1. Připravit změnu Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace, která umožní, aby byli

Více

Zásady spolupráce zastupitelských úřadů České republiky s českými podnikatelskými subjekty v obchodně ekonomické oblasti (KODEX)

Zásady spolupráce zastupitelských úřadů České republiky s českými podnikatelskými subjekty v obchodně ekonomické oblasti (KODEX) Zásady spolupráce zastupitelských úřadů České republiky s českými podnikatelskými subjekty v obchodně ekonomické oblasti (KODEX) Ministerstva průmyslu a obchodu a zahraničních věcí jsou si vědoma své nezastupitelné

Více

Mentoři programu B2B Česká rozvojová agentura

Mentoři programu B2B Česká rozvojová agentura Mentoři programu B2B Česká rozvojová agentura /jak-se-zapojit/soukromy-sektor/ Ing. Bc. Robert Zeman +420 602 931 196 robert.zeman@centrum.cz Veřejná správa Veřejná správa místní a regionální samospráva,

Více

PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU PERUMIN 2019 VYPLATÍ?

PROČ SE INVESTICE DO VELETRHU PERUMIN 2019 VYPLATÍ? Jedná se o nejprestižnější veletrh v důlním průmyslu v Latinské Americe, v Peru - zemi kde důlní průmysl přestavuje vice jak 65 % exportu. Představí se zde celosvětová nejmodernější technická řešení pro

Více