Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013"

Transkript

1 Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan dr. Souček, proděkan doc. Skarnitzl, proděkan prof. Šedivý, tajemník ing. Malý, PhDr. Chundelová, vedoucí ZS dle prezenční listiny Omluven: proděkan ing. Gregor Děkanské informatorium Děkan konstatoval, že AS FF UK schválil po připomínkách legislativní komise novelu Pravidel pro organizaci studia. Předpis bude nyní zaslán na AS UK. Děkan konstatoval, že bylo vydáno Opatření děkana o přidělení prospěchových stipendií. Stipendia budou vyplacena ve výši Kč. Děkan zopakoval svou tezi podporovat studenty spíše formou účelových stipendií než plošným přidělováním stipendií. Děkan konstatoval, že na kolegiu rektora byla diskutována nová kritéria habilitačních a profesorských řízení. Děkan pošle materiál vedoucím základních součástí k případným připomínkám. Děkan konstatoval, že byl připraven výhled akreditací od roku Upozornil, že z původně informativního materiálu se stává záležitost exekutivní. Agendu s tím související považuje za zbytečnou byrokracii. Materiál byl diskutován na VR FF UK. Na dalším jednání VR FF UK bude děkan informovat o akreditační situaci na FF UK a hodnocení nastavení akreditačního procesu v rámci fakulty. Děkan konstatoval, že AS FF UK schválil Aktualizaci DZ FF UK na ak. rok 2013/14. Děkan informoval, že na prosincové jednání AS FF UK bude předložena žádost o přidělení příslušné části hospodářského výsledku UK za rok 2012, který fakulta obdržela, do FRIM (návaznost na projekty OP VaVpI). Resort studia Proděkan informoval o novém způsobu administrace SZZK: Základní součástí obdrží ve dnech prosince dopis s podrobnými informacemi,

2 včetně harmonogramu a manuálu. Platí zásada, že přihlašování studentů je možné jen elektronicky (vyjma studentů ve stavu přerušeno). Došlo k rozpojení termínů přihlášení ke SZZK a kontroly splnění studijních povinností. Přihlášky studentů ke SZZK jsou závazné a jsou vždy jen 3 termíny. Komise může studenta z termínu omluvit (a to i z důvodů nesplnění kontroly studijních povinností). Komise jsou vytvářeny stále stejným způsobem na SO na základě xls tabulek (pokud budou ZS chtít, mohou si však komise sestavovat samy v SIS). Tisk protokolu a jeho vyplňování je možné realizovat na základní součásti nebo jako dosud na SO (je nutné o to požádat do daného data). Do 20. prosince obdrží základní součásti seznam studentů přihlášených na konkrétní termín. Nejpozději do 20. prosince je třeba nahlásit, zda má tisk protokolů zajistit SO. Proděkan poděkoval za spolupráci při stanovování garantů oborů a programů pregraduálního studia. Několik nedostatků bude dořešeno individuálně. Proděkan upozornil, že se blíží termín studentských evaluací. Základní součásti obdrží 9. prosince seznam předmětů v tomto semestru vyučovaných, které budou otevřeny v evaluaci. Je možné využít možnosti zařazení vlastních otázek, které lze zadávat do 8. ledna Vlastní hodnocení bude probíhat ve dnech 13. ledna 9. února 2014 a to opět pouze elektronicky. Od 10. do 16. února bude možné kontrolovat slovní komentáře a případně je skrýt či na ně reagovat. 17. února budou evaluace zveřejněny. Proděkan poděkoval za spolupráci při vysílání zástupců do taláru při promocích. Základní součásti obdrží seznamy studentů přihlášených na jednotlivé termíny promocí. Resort přijímacího řízení a dalšího vzdělávání Proděkan konstatoval, že AS FF UK schválil podmínky do doktorského studia. Upozornil na dvě zásadnější změny: Konání zkoušky formou videokonference po Skype bude možné realizovat (po zkušenostech z minulého roku) pouze se souhlasem předsedy oborové rady. Nyní nebude možné, aby si student podal s jedním projektem přihlášku ke studiu na 2 obory. Pokud by totiž byl student na oba obory přijat, neexistuje možnost mu studium na druhém oboru neumožnit. Proděkan informoval, že 11. ledna 2014 se uskuteční Den otevřených dveří FF UK,

3 Proděkan osloví základní součásti s prosbou o stanovení odpovědné osoby za danou základní součást. Prezentace z auly budou streamovány. Proděkan informoval o veletrhu Gaudeamus : Veletrh v Brně proběhl v listopadu, v Praze se uskuteční ledna I v Praze bude realizována z podnětu UK sekce Věda pro život. Dosavadní zpětné vazby o přínosu sekce jsou rozporuplné. Základní součásti, které mají o účast v sekci zájem, se mohou přihlásit přímo proděkanovi. Proděkan informoval, že při jednání Asociace děkanů FF ČR v Olomouci ve dnech listopadu byl schválen koncepční materiál výhledu učitelského studia na filozofických fakultách, který byl připraven na FF UK. Materiál bude zaslán Akreditační komisi ČR. Resort vědy a výzkum Proděkan poděkoval za dodání pokladů pro sestavení přehledu garantů oborů a programů doktorského studia. Proděkan poděkoval za nominace do hodnotících panelů RVVI. Od příštího roku bude v souvislosti s metodikou 2013 posuzována i kvalita monografií. Proděkan požádal o součinnost při přípravě Dne vědy. Začátkem příštího roku bude upřesněn rozsah a podoba akce. Resort zahraničí Proděkanka informovala, že 12. prosince od 9:00 se v m.č. 131 uskuteční seminář pro studenty o možnostech zahraničních studijních výjezdů. Proděkanka informovala, že do 30. prosince by měly být uzavřeny smlouvy ERASMUS na období od roku 2014 a dále. Proděkanka apelovala, aby byly uzavřeny skutečně pouze ty smlouvy, které mohou být naplňovány. Proděkanka požádala, aby byly na ZO včas hlášeny příjezdy akademiků v rámci mezifakultních a meziuniverzitních smluv. Nově bude stanoven závazný termín pro nahlašování těchto příjezdů do 30. září Resort informačních zdrojů Proděkan připomněl, že za manipulační poplatek je pro zaměstnance k dispozici systém přidělování licencí MS Office 2010, 2013 a MS Windows 7 a 8. Na adrese se uživatel zaregistruje pomocí fakultní ové adresy jméno.prijmeni@ff.cuni.cz Jde o způsob, jak legálním způsobem získat tyto aplikace za manipulační poplatek.

4 Proděkan konstatoval, že od 11. listopadu není možné se do SIS přihlašovat jinak než pomocí CASového hesla (vnitřní SISová hesla byla zrušena). Při změně nebyl zaznamenán žádný větší problém. Proděkan konstatoval, že FF UK nyní svým zaměstnancům a studentům možnost nechat si zapomenuté CASové heslo zaslat em. Proděkan informoval, že proběhla první fáze vybavení učeben datovými projektory. Jde o 8 nových přístrojů. V příštím roce by měla akce instalace projektorů pokračovat. Proděkan uvedl, že pro lepší pokrytí WiFi signálem bylo pořízeno 15 nových Access Pointů. Požádal o zpětnou vazbu, pokud je někde pokrytí špatné. Proděkan představil prezentaci nového webu a intranetu FF UK. Nejprve byla provedena analýza, která ukázala slabá místa současné webové prezentace. Dojde k oddělení intranetu, který bude sloužit k vnitřní komunikaci mezi zaměstnanci FF UK. Nový web fakulty pak bude prezentovat informace navenek. Proděkan představil grafické zpracování webu, jeho vnitřní strukturu a další kroky jeho přípravy. Bude připraven videomanuál, jak nový web a intranet používat. Nový web a intranet by měl být spuštěn v lednu Děkan požádal o následnou zpětnou vazbu na strukturu a funkčnost webu. Tajemník Tajemník informoval o PRVOUK (VVZ): Převody nevyčerpaných prostředků do 2014 je nutno nahlásit do 15. prosince tajemníkovi. Podpora ediční činnosti nad rámec prostředků, který mají řešitelé VVZ k dispozici: Grantové oddělení rozeslalo původní přehledy s prosbou o aktualizaci do 6. prosince. Tajemník konstatoval, že na setkání tajemníků a sekretářek padla stížnost, že se protahují termíny vstupních prohlídek u dr. Litovkinové. Tajemník informoval, že je možné absolvovat vstupní prohlídku u svého praktického lékaře. Tajemník prezentoval informace ke změnám v souvislosti s novelou Vnitřního mzdového předpisu UK, které je třeba provést k 1. lednu 2014: 1. Opatření týkající se všech Východiska: Nemáme dodatečné prostředky Fakulta garantuje balíček na úrovni podlahy (kromě ZS, kde bylo již od počátku konstruováno jinak, např. ČEgÚ, ÚČNK) Důraz na stabilitu individuální přístup podle situace dané ZS Mzdový výměr:

5 Každý zaměstnanec obdrží nový mzdový výměr platný od Osobní příplatky: Přiznávají se na dobu určitou minimum 6 měsíců (s výjimkou grantů a pracovních pochybení) maximum 2 roky Každý zaměstnanec obdrží pravidelně jednou ročně mzdový výměr k Příplatky za vedení: Všechny příplatky za vedení budou placeny z centrální zakázky Z této zakázky se budou hradit příplatky proděkanů 2. Opatření týkající se THP Změny: Mění tzv. katalog prací, tj. názvy a charakteristiky pracovních pozic Zvyšuje počet tarifních tříd z 10 na 15 Sekretářky budou standardně zařazeny do třídy 7 Náplně práce: Sekretářky budou mít standardní náplň práce o základní úkoly společné všem sekretářkám o další možno doplnit dle potřeb vyplývající např. z grantů U ostatních THP pracovníků bude postupováno případ od případu 3. Opatření týkající se AP, VP, L Změny: Přibývá třída VP 3 Náplně práce se nemění Mění se tarifní rozpětí 4. Další postup obdrží vedoucí ZS od tajemníka em: Vzorovou náplň práce sekretářky ZS Návrh zařazení ostatních THP na ZS (jsou-li jací) Návrh výše mzdového balíčku na rok 2014 se zdůvodněním Do vedoucí ZS projednají s tajemníkem výši balíčku na rok 2014: Tajemník bude postupovat ve spolupráci s děkanem Do vedoucí ZS předají na osobní oddělení: Podepsané nové pracovní náplně sekretářek a případně dalších THP Návrhy na přerozdělení mzdy u pracovníků, kde se bude měnit výše nebo složky mzdy Osobní oddělení připraví nové mzdové výměry vždy pro celou ZS: ZS doručí na osobní oddělení mzdové výměry s potvrzením o přijetí Diskuse Dr. Lehečková se dotázala, zda existuje standardizovaná náplň spojené funkce sekretářka a tajemník ZS.

6 Tajemník uvedl, že nikoli, s těmito individuálními případy je možné se obrátit na vedoucí osobního oddělení. Mgr. Doležalová požádala děkana o vysvětlení zániku mediatéky. Děkan konstatoval, že Mediatéka Jazykového centra není samostatné pracoviště, ale jde o součást JC. Tato aktivita nebude zrušena, pouze přesunuta pod Ústav jazyků a komunikace neslyšících. Mgr. Doležalová požádala, aby byl přesun pracoviště projednán AS FF UK, aby se předešlo různým spekulacím, že k 1. prosinci dojde k zániku mediatéky. Děkan uvedl, že přesun aktivity pod jiný ústav nebude realizováno k 1. prosinci. Datum změny není ještě stanoveno. Děkan upozornil, že nemá k dispozici legislativní doklad o existenci mediatéky jako samostatné základní součásti fakulty, tudíž není důvod pro nutnost projednání na plénu senátu. Mgr. Doležalová konstatovala, že podá stížnost proti tomuto postupu a dotázala se, s jakým předstihem budou pracovníci informováni o přesunu mediatéky. Děkan uvedl, že s dostatečným předstihem. Zapsala: PhDr. Karolína Chundelová Za správnost: doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D. Děkan

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl,proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Souček,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Bičovský, proděkan

Více

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013 HODNOCENÍ Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK pro akademický rok 2012/2013 1) Studium a) Pokračovat v kvalitativním hodnocení pedagogické činnosti, včetně reálných dopadů na akreditační proces a fungování

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram akademického roku 2019/2020 na Filozofické

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl, proděkan dr. Souček, prorektor prof. Jakubec, proděkan prof.

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý,

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 13/ Č. j. 2052/2018

O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 13/ Č. j. 2052/2018 O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 13/ 2 0 1 8 Č. j. 2052/2018 Zpracoval: proděkan pro rozvoj, kolegium děkana Odpovídá: děkan fakulty Aktualizace zařazení akademických a vědeckých pracovníků Pedagogické fakulty

Více

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 I. Akademičtí pracovníci 1. Podpora poskytnutého tvůrčího volna Zdroj financování celoškolské

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 3/2018 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2017. Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2017. Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 3/2017 Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan ing. Gregor, proděkan doc. Špinka, proděkan dr. Souček,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Gillernová, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan

Více

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluveni Ing. Petr Kočí, Ph.D., Ing. Jiří Fries, Ph.D., nepřítomen Ing. Michal Richtář), 5 členů studentské komory

Více

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit.

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit. Zápis č. 03/2015 (03) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 16. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Omluven: Hosté:

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 9/2016 Harmonogram akademického roku 2016/2017. Čl. 1 Termíny

OPATŘENÍ DĚKANA č. 9/2016 Harmonogram akademického roku 2016/2017. Čl. 1 Termíny Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 9/2016 Harmonogram akademického roku 2016/2017 Čl. 1 Termíny Zahájení akademického roku: 1. 10. 2016 1 Slavnostní

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK 13. 1. 2017 Přítomni: doc. Bičík, doc. Blažek, doc. Čermák, prof. Drbohlav, prof. Dzúrová, mgr. Frantál, doc. Chromý, prof. Janský, prof. Kalvoda,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis č. 04/2018 (04)

Zápis č. 04/2018 (04) Zápis č. 04/2018 (04) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. února v zasedací místnosti 230, v budově U15, Vavrečkova 5669, Zlín Přítomni: doc. Staněk, Dr. Julinová,

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 15/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018. Čl. 1 Základní termíny

OPATŘENÍ DĚKANA č. 15/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018. Čl. 1 Základní termíny Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 15/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 Čl. 1 Základní termíny Zahájení akademického roku: 1. 10. 2017 1 Slavnostní

Více

Zápis č. 1/ z porady vedoucích kateder a ústavů dne

Zápis č. 1/ z porady vedoucích kateder a ústavů dne Zápis č. 1/2015-2016 z porady vedoucích kateder a ústavů dne 1. 9. 2015 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: prof. Bejček Host: Program: 1. Příprava na zahájení akademického roku 2. Hospodaření fakulty

Více

Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov PRAHA 2

Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov PRAHA 2 Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 6/2014 Harmonogram akademického roku 2014/2015 (úplné znění, jak vyplývá z pozdějších změn a doplnění provedených

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 15/2015. Změna opatření děkana č. 11/2015, Harmonogram akademického roku 2015/2016

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 15/2015. Změna opatření děkana č. 11/2015, Harmonogram akademického roku 2015/2016 Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 15/2015 Změna opatření děkana č. 11/2015, Harmonogram akademického roku 2015/2016 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 11/2015, Harmonogram

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010 Přítomni: děkan dr. Stehlík, prorektor prof. Jakubec, proděkanka doc. Gillernová, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Šulová, proděkan prof.

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: A Účinnost dokumentu od: 1.5.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem

Více

IP 2014 část Stimulace kvalitativního rozvoje UJEP za účelem zvyšování konkurenceschopnosti

IP 2014 část Stimulace kvalitativního rozvoje UJEP za účelem zvyšování konkurenceschopnosti IP 2014 část Stimulace kvalitativního rozvoje UJEP za účelem zvyšování konkurenceschopnosti I. Harmonogram Termín Úkol Zajistí 2014 11. 2. 1. verze výzvy k celouniverzitní soutěži Prorektorka pro studium

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: B Účinnost dokumentu od: 1.12.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan doc. Skarnitzl,

Více

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Jméno Funkce Datum Podpis Garant: doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. proděkanka pro 18. 10. 2018 vědu a výzkum Právní kontrola: Mgr.

Více

POKYN DĚKANA č. 6/2015

POKYN DĚKANA č. 6/2015 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA POKYN DĚKANA č. 6/2015 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2015 Den vydání: 4. 12. 2015 Platnost: 4. 12. 2015 Účinnost: 4.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský,

Více

Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného

Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného 7. 4. 2011 Prezenční listina: přítomni: K. Bujárková, L. Císařovská, S. Muhič Dizdarevič, J. Homolka, J. Horský, O. Hudeček, A. Kochari, H. Novotná, J. Novotný,

Více

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018 Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd Opatření děkanky č. 22/2018 Název: Změna opatření děkanky č. 8/2018 Vymezení působností a pravomocí proděkanů Vymezení působností a pravomocí některých členů

Více

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 06. 10. 2014 od 13 hodin Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, Dr. Gál, doc. Vilčáková, Dr. Egner, Dr. Rouchal,

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 7/2019 Harmonogram a podrobnosti přijímacího řízení ke studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy pro studium začínající akademickým rokem

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle:

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Cíl 1: Aktualizace vnitřních předpisů dle novely vysokoškolského zákona Akce: revize vnitřních předpisů, zapracování požadavků dle novely vysokoškolského

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP Datum konání: 9. 10. 2013 Čas od 14.00 do 16.30 hod Jednání řídil: RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. děkan Jednání zapsala: Alena Trefilová Místo konání: Přítomni: FSE

Více

Předseda AS FAI zahájil jednání AS FAI a přivítal všechny účastníky zasedání. Program: 15. Různé.

Předseda AS FAI zahájil jednání AS FAI a přivítal všechny účastníky zasedání. Program: 15. Různé. Přítomni: Zápis č. 10/2016 (138) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 31. 10. 2016 Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Milan

Více

Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne

Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne 14.5.2007 Přítomni: Prof. P. Moos, Ing. Schmidt, prof. J. Jíra, Dr. Kaliková, prof. Vlček, prof. Z. Votruba, prof. Kovanda

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 35/2018

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 35/2018 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 35/2018 Název: Podpora internacionalizace na Univerzitě Karlově Účinnost: 18. září 2018 1 Podpora internacionalizace na Univerzitě Karlově Čl. 1 - Základní ustanovení

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Pravidla interní grantové soutěže na Vysoké škole ekonomické v Praze

Pravidla interní grantové soutěže na Vysoké škole ekonomické v Praze Pravidla interní grantové soutěže na Vysoké škole ekonomické v Praze Interní grantová soutěž (dále jen IGS ) je soutěž na podporu projektů specifického vysokoškolského výzkumu, který je prováděn studenty

Více

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 1. Zahájení 2. Jmenování nového člena VR FMV Ing. Peter Drábik, Ph.D., děkan Obchodní fakulty Ekonomické

Více

Základní pomůcka pro garanty bc. a mgr,. studia na FSV UK

Základní pomůcka pro garanty bc. a mgr,. studia na FSV UK Základní pomůcka pro garanty bc. a mgr,. studia na FSV UK Uznávání předmětů z ERASMU či jiného pobytu v zahraničí... 2 Uznávání předmětů z ČR a volitelné předměty... 2 Elektronické vypisování témat bc.

Více

Pravidla pro hodnocení vzdělávací činnosti studenty a absolventy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. ze dne

Pravidla pro hodnocení vzdělávací činnosti studenty a absolventy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. ze dne Pravidla pro hodnocení vzdělávací činnosti studenty a absolventy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy ze dne 23. 6. 2017 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm.

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 15. 6. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan dr. Bičovský,

Více

Stipendijní řád DAMU

Stipendijní řád DAMU Článek 1 Úvodní ustanovení Stipendijní řád DAMU 1. Stipendijní řád DAMU se řídí ustanoveními zákona č. 111/ 1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále jen zákon). 2. Na stipendium,

Více

Proběhla diskuse o přijímací zkoušce z matematiky v příštím roce;

Proběhla diskuse o přijímací zkoušce z matematiky v příštím roce; Z Á P I S Z J E D N Á N Í K O L E G I A D Ě K A N A F S E U J E P Datum konání: 3. - 5. 10. 2012 Čas od 15.00 do 18.00 hod, 10.00-16.00 10.00-13.00 /3., 4., 5., 10. 2012 / Jednání řídil: Doc. Ing. Z. Štěpánek,

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V DOKTORSKÝCH Fakulta stavební Vysokého učení technického v Brně Akademický senát Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v souladu se Studijním a zkušebním řádem Vysokého učení technického ze dne 20. 9.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. března 2018 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 3. prosince 2014 Přítomno: 16 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc. E.

Více

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1.

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 1. 10. 2008 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 15 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne

porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 11. 4. 2017 děkan doc. Doulík 1. Děkan informoval, že byla zveřejněna výzva k předkládání projektů v rámci Fondu vzdělávací politiky

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakulta Akademický senát Filozofické fakulty Předseda Křížkovského 10, 771 80 OLOMOUC Tel. 585633206 Email: wilken.engelbrecht@upol.cz Zápis ze zasedání Akademického

Více

rilozofick.;. fakulta FF-B-18/ 06

rilozofick.;. fakulta FF-B-18/ 06 rilozofick.;. fakulta VNITŘNÍ NORMA FF UP FF-B-18/ 06 Vnitřní norma FF-B-18/ 06 děkana Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ke Stipendijnímu řádu Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant:

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009 Konání: 10. března 2009, 16.00 hod Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty,

Více

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50).

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50). Zápis č. 01/2015 (01) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 5. ledna 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1.

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 23. 9. 2009 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 14 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 4 členové

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 1/2019 Pravidla pro poskytování příspěvku na cestovní výdaje některým osobám podílejícím se na realizaci doktorských studijních programů, habilitačních

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK dne 13.2. 2014 Přítomni: doc. Drbohlav, doc. Dzúrová, Mgr. Feitová, prof. Janský, doc. Langhammer, dr. Novotný, prof. Sýkora, doc. Vilímek Omluveni:

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan Opatření d ě k a n a č. 1/2013 o působnosti proděkanů, tajemníka fakulty a vedoucích ústavů Českého vysokého učení

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. června 2016 Přítomno: Omluveni: Hosté: 18 členů AS FF UP (dle prezenční listiny)

Více

Univerzita Karlova V Praze dne Právnická fakulta. Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne

Univerzita Karlova V Praze dne Právnická fakulta. Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne Univerzita Karlova V Praze dne 23. 3. 2017 Právnická fakulta Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne 23. 3. 2017 Přítomni: děkan Kuklík, proděkani Beran, Damohorský, Dvořák, Chromá, Prášková,

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava Garant dokumentu: Proděkan pro vědu a výzkum FAST_SME_10_005 Verze:H Účinnost dokumentu od: 10.6.2014 Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Podmínky přijetí

Více

VÝNOS REKTORA č. 11/2018

VÝNOS REKTORA č. 11/2018 Č. j. 900/18/00240 PID 0340017 V Praze dne 10. 12. 2018 VÝNOS REKTORA č. 11/2018 PRAVIDLA VNITŘNÍ SOUTĚŽE AMU, kterými se upravují zásady rozdělování prostředků příslušné části Institucionálního plánu

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 17. června 2015 Přítomno: 15 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluveni: doc. L.

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Závěr: Členové VRS poděkovali pedagogům ÚAMVT za jejich vstřícný přístup.

Závěr: Členové VRS poděkovali pedagogům ÚAMVT za jejich vstřícný přístup. Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne 13. 3. 2014 Zápis ze zasedání VR chemické sekce Přítomni: Omluveni: Hosté: doc. Obšil, doc. Coufal, prof. Zima, doc. Kotek, dr.

Více

Směrnice děkana č. 3/2013. Hodnocení práce studentů doktorských studijních programů na FSI VUT v Brně. Část první

Směrnice děkana č. 3/2013. Hodnocení práce studentů doktorských studijních programů na FSI VUT v Brně. Část první Vysoké učení technické v Brně Fakulta strojního inženýrství V Brně dne 25. 4. 2013 Směrnice děkana č. 3/2013 Hodnocení práce studentů doktorských studijních programů na FSI VUT v Brně Část první Úvodní

Více

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 Pokyn děkana Právnické fakulty Masarykovy univerzity č. 10/2017 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 (ve znění účinném od 4. 12. 2017) Podle 28 odst. 1 zákona

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY STAVEBNÍ č. 4/2012 Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od 1.1. 2016 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů,

Více

Směrnice k realizaci evropského vzdělávacího programu LLP Erasmus a k uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit

Směrnice k realizaci evropského vzdělávacího programu LLP Erasmus a k uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit Směrnice k realizaci evropského vzdělávacího programu LLP Erasmus a k uznávání kreditů v rámci zahraničních studentských mobilit Verze: první Platnost od: 1. 2. 2012 Zpracoval/i: Mgr. PhDr. Ladislav Chvátal,

Více

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 Usnesení z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 1. Vědecká rada schválila tento program jednání: - program jednání, - schválení materiálů

Více

DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI. Směrnice děkana č. 03/2006 Studium v navazujícím magisterském studijním oboru Euroculture

DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI. Směrnice děkana č. 03/2006 Studium v navazujícím magisterském studijním oboru Euroculture DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Křížkovského 10, 771 80 Olomouc Tel.: +420 585 633 011, fax: +420 585 633 012 Směrnice děkana č. 03/2006 Studium v navazujícím magisterském studijním

Více

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018.

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018. VNITŘNÍ NORMA UP B3-17/1-PR-ÚZ01 Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2017/2018 Obsah: Garant: Touto vnitřní normou UP je

Více

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné.

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné. Přítomni: Zápis č. 13/2017 (153) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 20. 11. 2017 Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D., Ing. Milan

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 11. června 2015 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:15 v MO 409 na FSE UJEP

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:15 v MO 409 na FSE UJEP Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 17. 2. 2016 od 14:15 v MO 409 na FSE UJEP Přítomní senátoři: Akademická komora AS FSE UJEP doc. PhDr. Václav Houžvička, Ph.D Ing. Petr Kačírek

Více

Double Degree studium ESIEE Engineering - UWB Plzeň. Řešitel: Vjačeslav Georgiev

Double Degree studium ESIEE Engineering - UWB Plzeň. Řešitel: Vjačeslav Georgiev Vnitřní oponentní řízení rozvojových projektů ZČU 2010 Double Degree studium ESIEE Engineering - UWB Plzeň Řešitel: Vjačeslav Georgiev 25. ledna 2011 CÍLE PROJEKTU v roce 2010 Mobility studentů. Plánován

Více

Zápis č. 12/ ze zasedání kolegia děkana dne MU-IS/72214/2019/901253/PrF

Zápis č. 12/ ze zasedání kolegia děkana dne MU-IS/72214/2019/901253/PrF 1 Zápis č. 12/2018-2019 ze zasedání kolegia děkana dne 4. 3. 2019 MU-IS/72214/2019/901253/PrF Přítomni: děkanka: doc. Selucká, tajemnice: Ing. Přikrylová, proděkani: doc. Kotásek, prof. Kalvodová, dr.

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 3. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 5.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 3. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 5. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 3 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 5. října 2011 Přítomni: 19 členů AS PřF dle prezenční listiny omluveni:

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 20.02.2013 (v budově vilky areálu Kampusu od 14:00) Prezenční listina: 11 senátorů Ing. Petr Hlaváček, Ph.D., RNDr. Jana Šimsová, Ph.D., Ing.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UJEP

ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 7/2018 ORGANIZACE STUDIA V BAKALÁŘSKÝCH A MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMECH NA PEDAGOGICKÉ

Více

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Materiál pro jednání kolegia rektora dne 4. února 2013 V Praze dne 30. 01. 2013 Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním

Více

Zápis č. 1/2015 ze zasedání Správní rady VŠPJ

Zápis č. 1/2015 ze zasedání Správní rady VŠPJ Správní rada Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis č. 1/2015 ze zasedání Správní rady VŠPJ Termín zasedání: 15. dubna 2015 Přítomni: Mgr. Petr Černikovský, Ing. Jiří Hrdlička, prof. MVDr. Vladimír Večerek,

Více

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD Směrnice děkana Přírodovědecké fakulty UP ze dne 17. 12. 2015, kterou se provádějí některá ustanovení Stipendijního

Více