Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011"

Transkript

1 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan ing. Gregor, proděkan doc. Špinka, proděkan dr. Souček, tajemník ing. Malý, ředitelka knihovny Bc. Frantová, místopředseda AS FF UK dr. Jirsa, Mgr. Ina Marešová, Mgr. Chundelová Omluveni: proděkanka doc. Gillernová, prorektor prof. Jakubec, předsedkyně FVOO Mgr. Lukášová Děkanské informatorium - Děkan informoval o materiálech, které budou předloženy na listopadové jednání AS FF UK: o Novelizace Disciplinárního řádu FF UK. Děkan obdržel materiály z jednání legislativní komise. o Přidělení prostředků z kladného hospodářského výsledku UK na úrovni FF UK. 3. listopadu bude o tomto jednat Hospodářská komise FF UK. o Akreditační materiály. Bude předložena žádost o schválení akreditace u stávající Bc. studia na dostudování oboru kulturologie. Děkan jednal se vedením katedry teorie kultury o nutných personálních změnách a následné šanci na novou akreditaci. o Podmínky přijímacího řízení do doktorského studia. o Děkan zaslal AS FF UK na vědomí materiál PRVOUK, na jehož základě by měla být řízena věda na UK od roku Děkan informoval, že 4. listopadu se na RUK uskuteční jednání děkanů s vedením UK o financování vědy na UK od o Jsou připravovány připomínky k materiálu, který bude projednáván také na VR UK 3. listopadu. - Děkan se 3. listopadu s proděkany Šedivým a Špinkou zúčastní setkání děkanů filozofických fakult v Plzni.

2 o Děkan obdržel z katedry psychologie a katedry sociální práce podklady o pilotním projektu implementace Q-ram. - Děkan informoval o aktuálním projednávání zákona VŠ, který by měl aktuálně jít do připomínkovacího řízení ministerstev. o Není znám věcný záměr zákona o finanční pomoci studentům, který jako druhý pilíř souvisí s fungováním vysokých škol. - Děkan informoval o průběhu komunikace s doc. Mužíkem o vedení rigorózní práce na oboru andragogika. - Děkan informoval o probíhajících nominačních procesech na základních součástech: o Na ústavu východoevropských studií je jediným kandidátem dr. Příhoda. o Na katedře jihoslovanských a balkanistických studií proběhne volba 24. listopadu. o Na ústavu českého jazyka a teorie komunikace proběhne volba 10. listopadu. Koncepci předložili dva kandidáti. o Do konce roku proběhne nominační proces také na ústavu filosofie a religionistiky. - Děkan bude během 14 dnů jednat se zástupci všech zainteresovaných pracovišť o budoucnosti Centra židovských studií. - Kolegium schválilo Zprávu o 55. běhu Letní školy slovanských studií. Resort studia - Proděkan informoval o jednání legislativní komise o novelizaci Disciplinárního řádu FF UK. o Novelizace by měla být diskutována na AS FF UK. o Otázkou zůstává definice disciplinárního přestupku. - Proděkan jednal 31. října s proděkanem pro rozvoj studia na MFF UK prof. Skálou o podmínkách dohody o mezifakultním studiu učitelství. o Došlo ke shodě na možné kombinaci oborů: matematika anglistika, matematika historie. Tento návrh bude konzultován na jednáních kolegií obou fakult. o Proděkan preferuje, aby MFF UK byla kmenovou fakultou.

3 Děkan upozornil na skutečnost, že učitelství historie není na FF UK doposud akreditováno. Navrhl jednat s ÚČD o dalším intenzivnějším postupu. Resort vědy - Proděkan informoval, že GA ČR vyhlásila 18. října výsledky soutěže pro standardní a postdoktorské projekty na rok o K financování bylo přijato 21 projektů (z 60 podaných) v objemu tis. Kč. o Děkan požádal o předložení percentuálního vyčíslení srovnání finančního objemu úspěšných projektů v loňském a letošním roce. - Proděkan informoval o záměru udělit čestný doktorát Umbertu Ecovi. o Děkan požádal o předložení návrhu z konkrétního pracoviště s náležitým zdůvodněním. - Proděkan předložil návrh na změnu ve složení komise pro habilitační řízení MTh. Václava Umlaufa, Ph.D. Místo prof. Jiřího Hanuše bude členem komise prof. Pavel Ambros. Kolegium návrh odsouhlasilo. - Proděkan předložil návrh na zahájení habilitačního řízení PhDr. Evy Voldřichové Beránkové, Ph.D. pro obor francouzská filologie. Kolegium schválilo navrženou komisi a doporučilo přednášku a) Francouzská recepce F. M. Dostojovského: historický vývoj a nástin typologie. - Proděkan informoval, že řeší s proděkankou Čenkovou nejasnosti v projektu Eramus Mundus doktorský obor projektu TEEME. o Řešena je otázka zápisu studentů, získání diplomu, udílení stipendia. o Záležitost bude konzultována s RUK. - Proděkan konstatoval, že 9. prosince proběhne kontrola doktorského studia. - Proděkan v součinnosti s proděkanem Gregorem komunikuje s vedoucími základních součástí o dalších praktických krocích spuštění VVZ. Resort zahraniční - Proděkanka informovala, že do 25. listopadu mají být podány přihlášky pro studenty a akademiky v rámci meziuniverzitních dohod na výměnné pobyty na akad. rok 2012/13:

4 Evropa: Ženevská univerzita, EHES Francie, Paříž Kanada: Mc Gill University, Univerzita Montreal USA: Univerzita Miami, New Orleans, Univerzita Seatle, Univerzity of New York at New Paltz Latinská Amerika: Univerzita Sao Paulo / Brazilie, Univerzita de Chile, Univerzita Metropolitana / Chile, Univerzita Nacional Autónoma de México, Univerzita de Lima /Peru. - Proděkanka informovala o probíhajícím výběrovém řízení na místo rumunského lektora, který by měl nastoupit od 1. února Resort rozvoje - Proděkan konstatoval, že v minulém týdnu proběhlo jednání se všemi řešiteli výzkumných záměrů, které končí v roce o Konstatoval, že v případě VZ Výzkum civilizace starého Egypta bude nutno s ohledem na situaci v Egyptě a nemožnosti realizovat naplánované cíle redukovat rozpočet a tím pádem vracet část finančních zdrojů z IP. o Celková redukce rozpočtu a uznaných nákladů je ve výši cca 4 mil Kč, znamená vratku cca 1 mil. Kč z IP. o Proděkan informoval, že tuto skutečnost konzultoval s MŠMT (dr. Frýzek) i s RUK (ing. Vojáček). - Proděkan informoval, že 25. října proběhlo zasedání Rady pro správu areálu UK Jinonice: o Proděkan upozornil, že složení rady se od svého založení změnilo a v současné době je jediným účastníkem Rady za FF student a zároveň zaměstnanec UISK. Zároveň informoval, že stávající vedoucí správy areálu Jinonice p. Jelínek ukončil činnost, jeho nástupce dosud není znám. o Protože nyní bude v Jinonicích docházet ke změnám, a to jak personálním, tak věcným (zatékání, padající obklad fasády), které budou mít dopad na provoz a rozpočet FF UK, navrhl proděkan, aby byl do areálové rady fakultou delegován zástupce, který má blíže ekonomickému resp. provoznímu řízení fakulty. o Děkan bude o tomto s proděkanem jednat.

5 - Proděkan informoval, že do institucionálního rozvojového plánu (IRP) na rok 2012 byla zařazena II. etapa přestavby a rekonstrukce studijního oddělení v 1. patře hlavní budovy FF UK. o Proděkan předložil přehled aktuálního čerpání mzdových balíčků základních součástí a výhled do konce roku zpracovaný personálním oddělení, z něhož vyplývá, že hrozí přečerpání mzdových prostředků (balíčků) u celkem 18 ústavů. o Děkan bude o tomto jednat s tajemníkem. - Proděkan informoval, že došlo k posunu termínu dokončení tlumočnické laboratoře v paláci Špork. Resort informačních zdrojů - Proděkan informoval, že byla ukončena činnost ového serveru Praha1. o Nastavení severu a s tím související konfigurace služeb znamená velký zásah, LVT udělá maximum, se nové nastavení uživatelů nedotklo. o Proděkan upozornil, že některé ové skupiny budou fungovat trochu jinak. o S konkrétními problémy je možné se obrátit na LVT (lvt@ff.cuni.cz). - Proděkan informoval o procesu zavádění elektrické přihlášky ke studiu: o Byla spuštěna elektronická přihláška. o Uchazečům se po zaregistrování vygeneruje přihláška, která bude spárována s elektronickou platbou, která se objeví v systému ifis. Tajemník - Tajemník informoval, že do konce roku proběhne přechod vydavatelství FF UK na modul ifis, který umožní vedení skladového hospodářství. o V roce 2012 by měl být spuštěn e-shop, který bude využitelný i pro prodej jiných fakultních produktů než knih. o V roce 2012 by měla být zprovozněna i brána pro platby kartou po internetu, kterou by mělo být možné taktéž využít pro jiné účely (platby konferenčních poplatků, platby studentů apod.). - Tajemník informoval o rozhodnutí, že od 1. ledna 2012 bude fakulta účtovat na nákladová střediska, což do budoucna znamená, že vedoucí budou mít přístup ke všem ekonomickým údajům celé své základní součásti.

6 o V návaznosti na zavedení nákladových středisek bude postupně zavedena elektronická spisová služba, kterou nám ukládá zákon, a aplikace na správu grantů a projektů. - Tajemník informoval, že 2. listopadu proběhne schůzka se zástupci oddělení vědy a studijního oddělení o vyjasnění pravomocí a povinností jednotlivých oddělení při administraci a vyplácení všech druhů stipendií, tj. nejen ze stipendijního fondu, ale i z jiných zdrojů. Knihovna - Ředitelka informovala, že na základě výzvy ETF UK se fakulta připojila k budování jednotné informační brány humanitních oborů SOFIA. Informační brána umožní vyhledávání v databázích, katalogu a dalších zdrojích. Jednotná informační brána bude v plném provozu spuštěna v lednu Různé - Proděkan Špinka se dotázal na šíři využití platební brány. o Tajemník uvedl, že půjde o nový způsob, jak bude moci fakulta přijímat platby, který bude možno využít k úhradám za různé položky (nákup zboží, poplatky atd.). - Dr. Jirsa se dotázal, zda materiál PRVOUK bude zaslán na vědomí všem senátorům. o Děkan již dnes zašle na předsednictvo AS FF UK se zprávou o aktuální komunikaci s ostatními fakultami. - Mgr. Marešová informovala o postupu prorektora Šobra ve věci společného univerzitního vizuálního stylu. o Univerzita definitivně ukončila spolupráci s firmou Kafka design. Navržená loga jsou nyní v jejím vlastnictví, nevyhovují však jejím požadavkům a nebudou využita. o V tuto chvíli se začíná znovu jednat o základních principech jednotného vizuálu. - Proděkan Gregor připomněl, že 8. listopadu od 16:00 proběhne ve vestibulu hlavní budovy vernisáž Vytěsněná elita.

7 Zapsala: Mgr. Karolína Chundelová Za správnost: Doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D. Děkan

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl, proděkan dr. Souček, prorektor prof. Jakubec, proděkan prof.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan doc. Skarnitzl,

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 9. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 3.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 9. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 3. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 9 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 3. října 2012 Přítomni: 14 členů AS PřF dle prezenční listiny omluveni:

Více

Zápis z vědecké rady Z VR/ F3-01/09. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 25.

Zápis z vědecké rady Z VR/ F3-01/09. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 25. Strana 1/ 5 Program: 1. Zahájení - prof. Ing. Jaromír Veber, CSc. Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 25. února 2009 2. Habilitační řízení PhDr. Ing.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Gillernová, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Bičovský, proděkan

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Zápis z řádného zasedání ze dne 14.9.2010 ve 13 hod Č.j.: AS-10/2010 Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Zaměstnanecká komora: Baláš,Čechovská, Dvorský, Hojka, Horčic,

Více

Zápis z 19. zasedání kolegia rektora dne 16. března 2015

Zápis z 19. zasedání kolegia rektora dne 16. března 2015 Zápis z 19. zasedání kolegia rektora dne 16. března 2015 Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor UK MUDr. Josef Fontana člen kolegia rektora Prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc. prorektor UK Prof.

Více

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013 HODNOCENÍ Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK pro akademický rok 2012/2013 1) Studium a) Pokračovat v kvalitativním hodnocení pedagogické činnosti, včetně reálných dopadů na akreditační proces a fungování

Více

Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013

Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan dr. Souček, proděkan doc. Skarnitzl,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl,proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Souček,

Více

Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina

Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor Univerzity Karlovy Prof. MUDr.

Více

Zápis č. 30 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 21. 10. 2009

Zápis č. 30 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 21. 10. 2009 Zápis č. 30 Akademického senátu Fakulty humanitních studií konaného dne 21. 10. 2009 Přítomni: Michaela Glücková, Mgr. J. Hladík,, Bc. T. Pijáček, Mgr. T. Skořepová Mgr. R. Trušník, Ph.D., Mgr. M. Zálešáková

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 209

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 209 Datum: 5. 6. 2014 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 209 Od do: 9:45 16:00 h Místo: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Rut Bízková (RB), Ing. Miroslav Janeček,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010 Přítomni: děkan dr. Stehlík, prorektor prof. Jakubec, proděkanka doc. Gillernová, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Šulová, proděkan prof.

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2015 2016 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÉ OBORY uskutečňované

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 4. března 2014

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 4. března 2014 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 4. března 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský, proděkan dr. Souček, proděkanka doc.

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 23. 5. 2018 PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ RVH doc. PhDr. Tomáš Nigrin, Ph.D. doc. prof. PhDr. Zdeněk Beneš, CSc. doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc. doc. Ing. Marie

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP Datum konání: 12. 2.2014 Čas od 12.30 do 15.30 hod Jednání řídil: RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. děkan Jednání zapsala: Alena Trefilová Místo konání: Přítomni: FSE

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

Zápis z 26. zasedání kolegia rektora dne 4. srpna 2014

Zápis z 26. zasedání kolegia rektora dne 4. srpna 2014 Zápis z 26. zasedání kolegia rektora dne 4. srpna 2014 Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor UK Prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc. prorektor UK Prof. RNDr. Jan Hála, DrSc. prorektor UK Doc. RNDr.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty výrobních technologií a managamentu 8. října 2009

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty výrobních technologií a managamentu 8. října 2009 Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty výrobních technologií a managamentu 8. října 2009 Program: 1. Plnění Aktualizace DZ 2009 2. Přijímací řízení v roce 2009 3. Realizované projekty 4. Technologický

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA HGF č. 1/2014

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA HGF č. 1/2014 VŠB - Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická fakulta ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA HGF č. 1/2014 Datum konání: 13. 1. 2014 Přítomni: Omluveni: Program: prof. Slivka, I. Čelechovský, M. Bendová,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009 Přítomni: děkan dr. Stehlík, proděkanka doc. Gillernová, proděkanka dr. Šaldová, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Jakubec, tajemník ing. Pospíchal,

Více

Zápis ze 4. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 4/2015 ze dne 24. 9. 2015

Zápis ze 4. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 4/2015 ze dne 24. 9. 2015 Zápis ze 4. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 4/2015 ze dne 24. 9. 2015 Přítomno: dle prezenční listiny 8 členů Omluveni: p. Marie Pavlíková, Bc. Jiří Horalík Nepřítomni: Mgr.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý,

Více

Fakulta dopravní ČVUT

Fakulta dopravní ČVUT Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 08/2008 ze 8. zasedání grémia děkana FD konaného dne 11.11.2008 v Konviktu v zasedací místnosti č. 314 Přítomni: prof. P. Moos, Ing. Schmidt, prof. M. Svítek, prof. J.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan dr. Bičovský,

Více

Z Á P I S. Číslo: 21 2013 z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: 21 2013 z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/1 PŘÍTOMNI: Komora akademických pracovníků: doc. MUDr. Michal Bar, Ph.D., Mgr. Marek Bužga, Ph.D., MUDr. Zuzana Čermáková, Ph.D., MUDr. Igor Dvořáček, Ph.D., MUDr. Lubomír Martínek, Ph.D., MUDr.

Více

Zápis z 13. zasedání kolegia rektora dne 19. ledna 2015

Zápis z 13. zasedání kolegia rektora dne 19. ledna 2015 Zápis z 13. zasedání kolegia rektora dne 19. ledna 2015 Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor UK Prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc. prorektor UK Prof. RNDr. Jan Hála, DrSc. prorektor UK Doc.

Více

Administrace programu Erasmus na UHK

Administrace programu Erasmus na UHK Rektorský výnos č. 2/2014 Administrace programu Erasmus na UHK Článek I Cíl dokumentu 1) Specifikovat organizační strukturu programu na UHK. 2) Definovat co nejpřesněji úkoly a odpovědnosti a kontrolní

Více

Úvodem byl předložen program jednání, byl doplněn o bod 8f a 8g. Program byl schválen tichým souhlasem.

Úvodem byl předložen program jednání, byl doplněn o bod 8f a 8g. Program byl schválen tichým souhlasem. Zápis z jednání Akademického senátu TUL ze dne 9.12.2008 Přítomni: Z. Plíva, L. Křiklavová, O. Michálek, M. Svoboda, J. Švejnar, M. Kolnerová, L. Moc, B. Musilová, R. Štorová, O. Malíková, M. Skála, Z.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP Datum konání: 9. 10. 2013 Čas od 14.00 do 16.30 hod Jednání řídil: RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. děkan Jednání zapsala: Alena Trefilová Místo konání: Přítomni: FSE

Více

Výroční zpráva o činnosti Pedagogické fakulty UP za rok 2006

Výroční zpráva o činnosti Pedagogické fakulty UP za rok 2006 Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Výroční zpráva o činnosti Pedagogické fakulty UP za rok 2006 Schváleno Kolegiem děkanky PdF UP dne 10. dubna 2007 Schváleno Akademickým senátem Pedagogické

Více

dne 13. ledna 2011, 10:00 Chmelařová, Jurák, Kalivodová, Kania, Kelemenová, Koliba, Nosek, Orszulik, Ramík, Vaněk

dne 13. ledna 2011, 10:00 Chmelařová, Jurák, Kalivodová, Kania, Kelemenová, Koliba, Nosek, Orszulik, Ramík, Vaněk 1 Zápis z prezentace výsledků řešení rozvojových projektů decentralizovaných č. 10/1/2010, 10/2/2010, 10/3/2010 10/4/2010, 10/5/2010, 10/7/2010, a projektů centralizovaných CSM53/2010, C20/2010, C22/2010,

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 26/2015 Pravidla pro poskytování příspěvku na cestovní výdaje některým osobám podílejícím se na realizaci doktorských studijních oborů,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský,

Více

Zápis ze zasedání vědecké rady FP VUT v Brně, konaného dne 11. května 2012

Zápis ze zasedání vědecké rady FP VUT v Brně, konaného dne 11. května 2012 Zápis ze zasedání vědecké rady FP VUT v Brně, konaného dne 11. května 2012 Přítomni: doc. Putnová, prof. Geršlová, prof. Honzík, prof. Hřebíček, doc. Chalupský, prof. Jurová, doc. Koch, prof. Koráb, Ing.

Více

Zápis z jednání kolegia děkanky ze dne 11. ledna 2010, č. 2/2010

Zápis z jednání kolegia děkanky ze dne 11. ledna 2010, č. 2/2010 Zápis z jednání kolegia děkanky ze dne 11. ledna 2010, č. 2/2010 Přítomni: Doc. PaedDr. J. Coufalová, CSc., doc. L. Čepička, Ph.D., doc. PhDr. J. Miňhová, CSc., doc. RNDr. M. Mergl, CSc., PhDr. J. Vaňková,

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/13 Z Á P I S z 13. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

Zápis 14. zasedání Zastupitelstva městské části Brno Černovice konaného dne 5. 9. 2013 v 16,00 hodin v Sociálním domě, Charbulova 86, Brno

Zápis 14. zasedání Zastupitelstva městské části Brno Černovice konaného dne 5. 9. 2013 v 16,00 hodin v Sociálním domě, Charbulova 86, Brno 1 Zápis 14. zasedání Zastupitelstva městské části Brno Černovice konaného dne 5. 9. 2013 v 16,00 hodin v Sociálním domě, Charbulova 86, Brno Přítomni: viz. prezenční listina Zapsala: Ing. Pavla Těšíková

Více

Akademický senát FZS

Akademický senát FZS Akademický senát FZS Zápis č.2-2011 z 2. zasedání pléna Akademického senátu FZS v akademickém roce 2010/2011 Termín: 2. 2. 2011 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Nepřítomni: viz prezenční

Více

Fakulta humanitních studií

Fakulta humanitních studií Fakulta humanitních studií Děkanát Katedra anglistiky a amerikanistiky Katedra cizích jazyků Katedra historických věd Katedra religionistiky a filosofie Katedra sociálních

Více

Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta 2011 2015

Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta 2011 2015 Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta 2011 2015 Aktualizace na rok 2015 Projednáno VR PF UJEP dne: 20. listopadu 2014 Schváleno AS PF UJEP dne: 17. prosince 2014 doc. PaedDr. Pavel Doulík, Ph.D. děkan PREAMBULE

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 6. února 2014 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK schválen

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 11. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 27. února 2014 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Poláčka 9-P1.905 Krajského

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 17. června 2015 Přítomno: 15 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluveni: doc. L.

Více

Navržený program 13. zasedání Zastupitelstva MČ:

Navržený program 13. zasedání Zastupitelstva MČ: Městská část Praha-Dolní Chabry Zastupitelstvo městské části Zápis č. 13/08/ ZMČ ze dne 14.05. 2008 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: - MUDr. Dvořák, PhDr. Doušová, p. Malina Neomluveni: 0 Hosté:

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 15. prosince 2014

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 15. prosince 2014 Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 15. prosince 2014 Přítomni: UK 22, SK 12, podrobně viz prezenční listinu Hosté: prorektor prof. Lata, prorektorka doc. Málková, ing. Lenert, prof. Myška (FF, CHSD),

Více

Zápis a usnesení přijatá na řádném zasedání AS KTF UK dne

Zápis a usnesení přijatá na řádném zasedání AS KTF UK dne Zápis a usnesení přijatá na řádném zasedání AS KTF UK dne 8. 10. 2014 Zápis z řádného zasedání AS KTF UK dne 8. 10. 2014 Prezenční listina: Členové senátu: Přítomní: Doc. Ing. Mgr. Aleš Opatrný, Th.D.

Více

Zápis z 17. zasedání výboru CzWA - AČE ČR ve čtvrtek 5. 11. 2009

Zápis z 17. zasedání výboru CzWA - AČE ČR ve čtvrtek 5. 11. 2009 1(6) ASOCIACE PRO VODU ČR Masná 5, 602 00 Brno, Česká republika tel./fax 543 235 303 GSM 737 508 640 e-mail: czwa@czwa.cz Zápis z 17. zasedání výboru CzWA - AČE ČR ve čtvrtek 5. 11. 2009 konaného na sekretariátu

Více

Zápis z jednání. Komise Rady HMP pro udělování grantů v oblasti zdravotnictví a protidrogové prevence. Petr Dolínek

Zápis z jednání. Komise Rady HMP pro udělování grantů v oblasti zdravotnictví a protidrogové prevence. Petr Dolínek HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Zápis z jednání Pro Přítomni Komise Rady HMP pro udělování grantů v oblasti zdravotnictví a protidrogové prevence Ing. Radek Lacko, doc. Ing. Mgr. Martin

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 13. 1. 2015

Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 13. 1. 2015 Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 13. 1. 2015 děkan doc. Doulík 1. Děkan podal aktuální informace týkající se 50baru momentálně jsou řešeny problémy (zatékání apod.) před

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 11. června 2015 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK

Více

Celofakultní bilanční shromáždění 14. prosince 2015

Celofakultní bilanční shromáždění 14. prosince 2015 Celofakultní bilanční shromáždění 14. prosince 2015 prof. PhDr. Milan Pol, CSc. děkan fakulta v měnících se společensko-politických reáliích fakulta v měnících se ekonomických reáliích fakulta v měnících

Více

FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Z Á P I S

FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Z Á P I S z 8. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného 1. října 2014 Přítomní

Více

ZÁPIS Č. 5 / 2006 (172) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 4. DUBNA 2006 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1

ZÁPIS Č. 5 / 2006 (172) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 4. DUBNA 2006 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 ZÁPIS Č. 5 / 2006 (172) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 4. DUBNA 2006 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Omluveni: Hosté: viz prezenční listina (celkem 21

Více

DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889

DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 CENTRUM PRAHA - CZECH REPUBLIC I. Charakteristika organizace

Více

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Zápis ze zasedání Vědecké rady FF OU konaného dne 2. května 2012 Přítomni: podle prezenční listiny Program 1. Zahájení 2. Projednání výroční zprávy FF

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební, 166 29 Praha 6, Thákurova 7. Z á p i s č. 10

České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební, 166 29 Praha 6, Thákurova 7. Z á p i s č. 10 České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební, 166 29 Praha 6, Thákurova 7 Z á p i s č. 10 z 10. zasedání Vědecké rady Fakulty stavební, které se konalo dne 8. února 2007 ve 14.00 hodin v zasedací

Více

Zápis z 5. mimořádného veřejného zasedání Zastupitelstva MČ Praha Slivenec ze dne 11. 5. 2011

Zápis z 5. mimořádného veřejného zasedání Zastupitelstva MČ Praha Slivenec ze dne 11. 5. 2011 Zápis z 5. mimořádného veřejného zasedání Zastupitelstva MČ Praha Slivenec ze dne 11. 5. 2011 Zasedání bylo zahájeno v 18.05 hod. Přítomni: Ing. Petr Andres, Ing. Petr Harna, Milena Hollmannová, Mgr. Lenka

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 172

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 172 Datum: 3. 10. 2013 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 172 Od do: 9:15 15:50 h Místo: Kancelář TA ČR, Evropská 33b, Praha 6 Přítomni: Bízková, Janeček, Bunček, Kebo, Komárek, Ondračková,

Více

Navržený program dnešního zasedání AS VUT byl hlasováním schválen. (Hlasování: pro 17 hlasů, zdržel se hlasování 0 hlasů, proti 0 hlasů)

Navržený program dnešního zasedání AS VUT byl hlasováním schválen. (Hlasování: pro 17 hlasů, zdržel se hlasování 0 hlasů, proti 0 hlasů) ZÁPIS Č. 8 / 2006 (175) ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VUT KONANÉHO DNE 30. KVĚTNA 2006 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI REKTORA VUT V BRNĚ, ANTONÍNSKÁ 1 Přítomni: Omluveni: Hosté: viz prezenční listina (celkem 19

Více

Závěr: Členové VRS poděkovali pedagogům ÚAMVT za jejich vstřícný přístup.

Závěr: Členové VRS poděkovali pedagogům ÚAMVT za jejich vstřícný přístup. Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne 13. 3. 2014 Zápis ze zasedání VR chemické sekce Přítomni: Omluveni: Hosté: doc. Obšil, doc. Coufal, prof. Zima, doc. Kotek, dr.

Více

Zápis ze 7. jednání Odborné komise pro rodinnou politiku konaného dne 15. října 2015

Zápis ze 7. jednání Odborné komise pro rodinnou politiku konaného dne 15. října 2015 Zápis ze 7. jednání Odborné komise pro rodinnou politiku konaného dne 15. října 2015 Místo zasedání: Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2, zasedací místnost Klub Čas zasedání:

Více

Zápis z Plenárního zasedání Českého výboru ICOM ze dne 25. 2. 2014 místo konání: přednáškový sál Muzea Hlavního města Prahy

Zápis z Plenárního zasedání Českého výboru ICOM ze dne 25. 2. 2014 místo konání: přednáškový sál Muzea Hlavního města Prahy Zápis z Plenárního zasedání Českého výboru ICOM ze dne 25. 2. 2014 místo konání: přednáškový sál Muzea Hlavního města Prahy Plenární zasedání ČV ICOM bylo vzhledem k potřebnému množství přítomných členů

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 201

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 201 Datum: 10. 4. 2014 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 201 Od do: 9:50 14:15 h Místo: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Rut Bízková (RB), doc. Dr. Ing. Vladimír

Více

Zápis z 7. jednání Akademického senátu FF UK 11.1.2007

Zápis z 7. jednání Akademického senátu FF UK 11.1.2007 Zápis z 7. jednání Akademického senátu FF UK 11.1.2007 Přítomni: M. Beneš, J. Herman, P. Jedličková, J. Kalivoda, M. Kovář, J. Krejčí, M. Lyčka, L. Ondračka, L. Pultrová, S. Rubáš, L. Šulová, A. Čmejrková,

Více

Zápis z 69. jednání Grantové komise pro podporu aktivit studentů konaného dne 5. února 2016

Zápis z 69. jednání Grantové komise pro podporu aktivit studentů konaného dne 5. února 2016 Zápis z 69. jednání Grantové komise pro podporu aktivit studentů konaného dne 5. února 2016 Přítomni: Mgr. Anna Lukešová, RNDr. Miroslav Randa, Ph.D., Ing. Petr Řezáček, Ph.D. Omluveni: Bc. Pavel Kratochvíl,

Více

Zápis ze zasedání SOCIÁLNÍ komise AS UK ze dne 29. září 2014 (2014/3)

Zápis ze zasedání SOCIÁLNÍ komise AS UK ze dne 29. září 2014 (2014/3) Zápis ze zasedání SOCIÁLNÍ komise AS UK ze dne 29. září 2014 (2014/3) Přítomni: Mgr. David Hurný (PřF), MUDr. Barbora Fišárková, Ph.D. (2. LF), Bc. Markéta Havelková (FF), Bc. Martin Holý (HTF), Dana Humlová

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

Další předložené body k rozhodnutí přta neprojednalo a tyto budou předány k projednání VR zajistí KaTA (2). O2: KaTA T: 23. 7.

Další předložené body k rozhodnutí přta neprojednalo a tyto budou předány k projednání VR zajistí KaTA (2). O2: KaTA T: 23. 7. Datum: 3. 7. 2014 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 215 Od do: 13:10 18:30 h Místo: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Rut Bízková (RB), Ing. Miroslav Janeček,

Více

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014 Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů/oborů na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Akreditační komise (dále jen AK) rozhodla na svém

Více

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Úřad vlády České republiky 13.

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Úřad vlády České republiky 13. Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády České republiky 13. června 2014 Přítomni / omluveni viz prezenční listina (Příloha k zápisu)

Více

Filozofická fakulta Ostravské univerzity

Filozofická fakulta Ostravské univerzity Filozofická fakulta Ostravské univerzity Zápis ze zasedání Vědecké rady Filozofické fakulty Ostravské univerzity konané dne 16. 9. 2003 Přítomní : podle prezenční listiny Program jednání : 1. Zahájení,

Více

Zápis č. 1/2015 ze zasedání Správní rady VŠPJ

Zápis č. 1/2015 ze zasedání Správní rady VŠPJ Správní rada Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis č. 1/2015 ze zasedání Správní rady VŠPJ Termín zasedání: 15. dubna 2015 Přítomni: Mgr. Petr Černikovský, Ing. Jiří Hrdlička, prof. MVDr. Vladimír Večerek,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakulta Akademický senát Filozofické fakulty Předseda Křížkovského 10, 771 80 OLOMOUC Tel. 585633206 Email: wilken.engelbrecht@upol.cz Zápis ze zasedání Akademického

Více

Celofakultní bilanční shromáždění. 14. prosince 2016

Celofakultní bilanční shromáždění. 14. prosince 2016 Celofakultní bilanční shromáždění 14. prosince 2016 prof. PhDr. Milan Pol, CSc. děkan Novela VŠ zákona a její důsledky Zdroje na výzkum; zdroje na rozvoj? EVAK akademikové, vedoucí akademických pracovišť,

Více

V ý p i s. habilitační přednášky: Možnosti zneužití průmyslových škodlivin a agrochemikálií v terorismu.

V ý p i s. habilitační přednášky: Možnosti zneužití průmyslových škodlivin a agrochemikálií v terorismu. v Hradci Králové dne 30. ledna 2012 pořízený za účelem zveřejnění přijatého usnesení 12. Návrh na přijetí Usnesení z jednání VR FVZ a hlasování o návrhu aklamací schválila u s n e s e n í : 1. odsouhlasila

Více

ZÁPIS č. 14/1999 (93) z jednání Akademického senátu VUT, konaného dne 31. srpna 1999 v zasedací místnosti rektora VUT v Brně, Kounicova 67a

ZÁPIS č. 14/1999 (93) z jednání Akademického senátu VUT, konaného dne 31. srpna 1999 v zasedací místnosti rektora VUT v Brně, Kounicova 67a ZÁPIS č. 14/1999 (93) z jednání Akademického senátu VUT, konaného dne 31. srpna 1999 v zasedací místnosti rektora VUT v Brně, Kounicova 67a Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Hosté: Dle presenční listiny

Více

porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne

porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 11. 4. 2017 děkan doc. Doulík 1. Děkan informoval, že byla zveřejněna výzva k předkládání projektů v rámci Fondu vzdělávací politiky

Více

Zápis z 15. zasedání Akademického senátu 3.LF UK, které se konalo dne 10. října 2006 v zasedací místnosti děkanátu 3.LF UK.

Zápis z 15. zasedání Akademického senátu 3.LF UK, které se konalo dne 10. října 2006 v zasedací místnosti děkanátu 3.LF UK. Č.j. 63-31/2006 AS 3.LF UK Zápis z 15. zasedání Akademického senátu 3.LF UK, které se konalo dne 10. října 2006 v zasedací místnosti děkanátu 3.LF UK. Přítomní: dle prezenční listiny (24 senátorů) Omluveni:

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 23. 2. 2016 Počet přítomných senátorů: 15 Omluveni: 0 Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Dana Dluhošová,, doc. Ing. Martin Macháček,

Více

Zápis ze zasedání VR FZV UP

Zápis ze zasedání VR FZV UP Zápis ze zasedání VR FZV UP 15. 04. 2013 Místo konání: Děkanát FZV UP v Olomouci, Tř. Svobody 8 pracovna děkana Datum: 15. 04. 2013 Čas: 13:00 hod. Přítomni: Omluveni: prof. PhDr. Ivo Barteček, CSc. prof.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 27. června 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 27. června 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 27. června 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr.

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 13. dubna 2011

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 13. dubna 2011 oo UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakulta Akademický senát Filozofické fakulty Předseda Křížkovského 10, 771 80 OLOMOUC Tel. 585633184 Email:tomas.nejeschleba@upol.cz Zápis ze zasedání Akademického

Více

Zápis č. 3/ ze zasedání kolegia děkana dne

Zápis č. 3/ ze zasedání kolegia děkana dne Zápis č. 3/2014-2015 ze zasedání kolegia děkana dne 6. 10. 2014 SZ: MU-IS/101442/2014/168132/PrF Přítomni: prof. Rozehnalová, prof. Gregorová, doc. Kotásek, JUDr. Valdhans, doc. Škop, JUDr. Jurníková,

Více

Zápis z kolegia děkana Pedagogické fakulty UJEP dne

Zápis z kolegia děkana Pedagogické fakulty UJEP dne Zápis z kolegia děkana Pedagogické fakulty UJEP dne 10. 10. 2016 Č.j. 43/2016/01094 P2016-031857 Přítomni: doc. Doulík, doc. Škoda, doc. Brtnová-Čepičková, dr. Procházková, mgr. Červenka, ing. Hřebejková,

Více

POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE FAKULTA BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU

POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE FAKULTA BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE FAKULTA BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU Lhotecká 559/7, P.O. Box 54, 143 01 Praha 4 Č.j.:PA-03518/11 Praha 16. prosince 2011 Počet listů: 5 Přílohy: 7/33 (pouze originál)

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. září 2014 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK

Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK Zápis ze 6. schůze SK RVŠ 7. června 2012, Praha UK Přítomni: /20/ Delegáti a delegátky: /16/ Barbora Adolfová (AMU), Petr Baierl (ZČU), Marek Hodulík (UPOL), Miroslav Jašurek (UK), Daniel Kunz (OU), Ondřej

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK 13. 1. 2017 Přítomni: doc. Bičík, doc. Blažek, doc. Čermák, prof. Drbohlav, prof. Dzúrová, mgr. Frantál, doc. Chromý, prof. Janský, prof. Kalvoda,

Více

ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady UK FTVS dne (dále jen VR

ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady UK FTVS dne (dále jen VR ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady UK FTVS dne 25. 05. 2016 (dále jen VR Přítomni: doc. MUDr. Eva Kohlíková, CSc. prof. Ing. Václav Bunc, CSc. doc. Ing. Eva Čáslavová, CSc. doc. PaedDr. Jiří Drnek, CSc. prof.

Více

75-07 Specializace v pedagogice. Hudební teorie a pedagogika

75-07 Specializace v pedagogice. Hudební teorie a pedagogika Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Žižkovo nám. 5, 771 40 Olomouc Doktorský studijní program: 75-07 Specializace v pedagogice oboru Hudební teorie a pedagogika Program se řídí Zákonem

Více

Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku

Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku Přítomni: Členové ZM Ing. Václav Anděl, Martin Gregor, Ing. Pavel Houdek,

Více