EGE, spol. s r. o. Novohradská České Budějovice Česká republika Tel.: Fax: info@ege.cz

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "EGE, spol. s r. o. Novohradská 34 370 08 České Budějovice Česká republika Tel.: +420 387 764 111 Fax: +420 387 764 600 E-mail: info@ege.cz www.ege."

Transkript

1 EGE, spol. s r. o. Novohradská České Budějovice Tel.: Fax: info@ege.cz

2 EGE PROFIL SPOLEČNOSTI EGE je skupina podniků s holdingovým uspořádáním, působící na mezinárodním trhu, která se orientuje zejména na dodávky speciálních zařízení pro energetický průmysl zapouzdřených vodičů, zhášecích tlumivek, ocelových konstrukcí a jiných. Kromě výrobní činnosti soustřeďuje specifické odbornosti pro poradenské, projekční, obchodní i montážní aktivity. Holding disponuje výhradně českým kapitálem, vlastním know-how a vlastní výrobní základnou. Při obratu více než 1 mld CZK zaměstnává společnost cca 600 zaměstnanců, včetně odborných projektantských týmů a zkušených montážních čet. Strategie EGE spočívá v nabídce plného rozsahu výrobků a služeb od technické přípravy až po poprodejní servis. V rámci podpory stability a využití svého potenciálu se firma diverzifikuje i na jiné než energetické trhy, např. úspěšně působí ve výrobě ocelových konstrukcí pro evropské lanovky či průmyslové haly nebo v produkci trakčních tlumivek. Ve všech aktivitách společnosti je klíčovou otázkou kvalita. Certifikáty jakosti ISO 9001, ISO a OHSAS jsou udržovány náročnými audity pro celý rozsah předmětu činnosti EGE. EGE svým zákazníkům po celém světě nabízí více než 60 let zkušeností, tradici kvalitní výroby, odbornost a spolehlivost služeb a pružnost v řešení specifických požadavků. Naším cílem je co nejlépe uspokojovat potřeby našich zákazníků, posilovat pověst pružného a spolehlivého dodavatele a být tak perspektivním partnerem pro naše současné i budoucí obchodní partnery.

3 02 03 EGE PŘEDMĚT ČINNOSTI ZAPOUZDŘENÉ VODIČE generátorové vývody elektráren ZAPOUZDŘENÉ VODIČE A VÝROBKY Z HLINÍKU projekty, studie, rekonstrukce zapouzdřených vodičů projekty nosných ocelových konstrukcí pro zapouzdřené vodiče výroba zapouzdřených vodičů výroba nosných ocelových konstrukcí pro zapouzdřené vodiče montáž, oprava, údržba zapouzdřených vodičů provádění autorského dozoru na stavbách ELEKTROTECHNIKA zhášecí tlumivky pro kompenzaci kapacitních proudů v sítích VN a VVN zařízení pro automatizaci provozu zhášecích tlumivek v kompenzovaných sítích zemní transformátory uzlové odporníky pro uzemnění uzlů transformátorů v sítích VN 3-fázové kompenzační tlumivky vazební transformátory systému hromadného dálkového ovládání analýza provozu distribučních sítí OCELOVÉ KONSTRUKCE příhradové stožáry všech napěťových hladin od 22 kv do 400 kv ocelové konstrukce rozvoden VN a VVN příhradové trafostanice do 35 kv ocelové konstrukce lanovek anténní stožáry ocelové konstrukce průmyslových hal speciální ocelové konstrukce DODÁVKY MATERIÁLU PRO ENERGETICKÝ PRŮMYSL kompletace materiálu pro výstavbu venkovních přenosových a distribučních vedení NN, VN a VVN kompletace materiálu pro výstavbu a rekonstrukci rozvoden a transformoven kompletace materiálu pro montáž elektrických částí vodních, tepelných a jaderných elektráren a tepláren Sekce Zapouzdřené vodiče EGE, spol. s r.o. Novohradská České Budějovice Tel: Fax: aluobch@ege.cz Sekce Zapouzdřené vodiče a výrobky z hliníku poskytuje komplexní rozsah činností v oboru výroby a instalace zapouzdřených vodičů používaných zejména pro vývody generátorů elektráren. Tradice výroby zapouzdřených vodičů v EGE trvá od počátku sedmdesátých let 20. století. Od té doby se sortiment sekce rozrostl a nyní zahrnuje všechny typy běžně používaných zapouzdřených vodičů se vzduchovou izolací. jednofázově izolované zapouzdřené vodiče /IPB/ se vzduchovou izolací jednofázově izolované zapouzdřené vodiče /IPB/ s nuceným chlazením jednofázově izolované zapouzdřené vodiče /IPB/ vlastní spotřeby nesegregované vodiče /NSPB/ segregované vodiče /SPB/ Výkonová řada sahá až do 25 ka pro přirozeně chlazené IPB a do 50 ka pro nuceně chlazené IPB. Pro nesegregované a segregované systémy sahá výkonová řada do 5 ka. Činnost sekce zahrnuje poradenství, projektování, studie, konstrukci, výrobu, montáž, uvedení do provozu, autorský dozor na stavbách, servis, rekonstrukce a opravy. Sekce dále nabízí návrh a výrobu nosných ocelových konstrukcí pod zapouzdřené vodiče. Konstrukce zapouzdřených vodičů EGE je v souladu s požadavky standardů IEC a ANSI. Kvalita výrobků je podložena dlouholetým výzkumem a vývojem. Systém řízení jakosti je certifikován dle EN ISO 9001, EN ISO 14001, OHSAS 18001, EN ISO a GOST. Siemens PG, Siemens Orlando, ABB, ČEZ, EGEM, Areva / Schneider Electric, EnBW, Rodax, ENEL, GE, Hyundai.

4 04 05 ELEKTRO- TECHNIKA ELEKTROTECHNIKA ODDĚLENÍ PROVOZ DISTRIBUČNÍCH SÍTÍ Sekce Elektrotechnika vyrábí řadu produktů pro energetiku, zejména vybrané komponenty pro rozvodny VVN/VN. Hlavním zaměřením je výroba zařízení k uzemnění uzlu distribučních sítí. Sekce vyrábí a dodává: zhášecí tlumivky zemního spojení /Petersenovy cívky/ zemní transformátory uzlové odporníky pro sítě VN vzduchové a olejové pomocné odporníky ke zhášecí tlumivce pro zvýšení činné složky poruchového proudu automatiku odporu ARS 3-fázové kompenzační tlumivky vazební transformátory systému hromadného dálkového ovládání K nejvýznamnějším produktům se řadí plynule přeladitelné zhášecí tlumivky vyráběné v souladu s mezinárodní normou IEC , sloužící ke kompenzaci kapacitních proudů v sítích vysokého a velmi vysokého napětí v případě vzniku zemního spojení. EGE má dlouhodobé zkušenosti s návrhem a výrobou zhášecích tlumivek, disponuje vlastním know-how i schopností vyvíjet nové typy a rychle se přizpůsobovat novým požadavkům kladeným na tento typ zařízení. Zkušeným tým Sekce Elektrotechnika je schopen poskytnout odbornou pomoc při řešení problematiky týkající se všech nabízených výrobků. Jeho předností je zejména vysoká míra flexibility, se kterou zohledňuje speciální požadavky jednotlivých zákazníků související s provedením nebo vybavením vyráběných produktů. Veškeré výrobky sekce jsou opatřeny kvalitní protikorozní ochranou, jsou vybaveny moderními přístroji od renomovaných dodavatelů a jejich provozní spolehlivost je na velmi vysoké úrovni. Pro uvedení dodávaných zařízení do provozu nabízí EGE služby svých servisních techniků. EnBW, E.ON, ENEL, Fortum Sweden, Fortum Finland, RWE, Lenenergo. Specializované oddělení sekce Elektrotechnika je zaměřené na analýzu provozu distribučních sítí. Tým zkušených pracovníků s dlouholetou praxí poskytuje odborné služby při řešení problémů spojených s provozem distribučních sítí v oblastech: provoz uzlu distribučních sítí /DS/ řešení problémů průmyslových sítí VN symetrizace napětí v DS automatizace provozu DS měření elektrických veličin v sítích NN a VN ostrovní provozy vytváření separátních oblastí napájených z lokálních zdrojů elektrické energie za účelem eliminace následků poruchových stavů v elektrizační soustavě připojování lokálních zdrojů elektrické energie do DS přednášky a školení vztahující se k problematice provozu DS ČEZ CZ, ČEZ Romania, PRE Distribuce, Czech Coal Services, Severočeské doly, Sokolovská uhelná, Atel Energetika, Slovnaft Bratislava, ŠkoEnergo.

5 06 07 OCELOVÉ KONSTRUKCE Sekce Ocelové konstrukce se zabývá zejména dodávkami ocelových konstrukcí pro energetiku. Tyto dodávky je schopna zabezpečit od projektu přes výrobu až po stavební realizaci. Sekce Ocelové konstrukce EGE, spol. s r.o. Novohradská České Budějovice Tel.: Fax: okoobch@ege.cz Hlavními produkty jsou: příhradové stožáry pro nadzemní vedení VN a VVN pomocné a hlavní konstrukce rozvoden příhradové trafostanice do 35 kv Dalším sortimentem jsou: anténní stožáry lanovkové stožáry ocelové montážní plošiny příhradové konstrukce pro dopravníky ocelové konstrukce průmyslových hal speciální ocelové konstrukce Ocelové konstrukce, které nejsou určeny přímo pro potřeby energetického průmyslu, jsou dnes již plnohodnotným sortimentem EGE. Sekce Ocelové konstrukce je na základě svých bohatých zkušeností z minulých let schopna vyrobit a dodat konstrukce dle požadavků zákazníka. EGE disponuje týmem zkušených pracovníků v oblasti ocelových konstrukcí, kteří formou poradenské a konzultační činnosti dokáží být zákazníkům nápomocni k realizaci jejich záměrů v tomto oboru. Všechny výrobky jsou dodávány ve vysoké kvalitě splňující požadavky náročných evropských i zámořských trhů. ČEZ Logistika, E.ON, ČEPS, Doppelmayr Italia, Doppelmayr France, Garaventa AG. EGE Trading, s.r.o. Starochodovská 52/ Praha 11 Tel.: Fax: eget@eget.cz EGE Trading s.r.o. EGE Trading, s.r.o. působí na trhu od roku Společnost se specializuje na nákup, kompletace a prodej materiálu a zařízení souvisejících s výrobou, rozvodem a přenosem elektrické energie. Tato kompletace zahrnuje materiál a zařízení pro montážní firmy a investory zajišťující výstavbu a rekonstrukce energetických sítí. Pro kompletaci dodávek používá především následující materiál: lanové vodiče holé pro elektrická vedení dle EN /Al, Alx/Stx/ a jiných norem energeticky úsporné lanové vodiče holé pro elektrická vedení dle EN50182 /Alx/Stx/ s optimalizací lanové zemnící vodiče dle TN -46/09 /Fe/ a jiných norem lanové zemnící vodiče s optickými vlákny /OPGW/ vodiče izolované pro venkovní elektrická vedení 1-AES, NFA2X 0,6/1 kv, 22-BSZV lanové vodiče holé Cu-E, Bz II dle DIN a jiných norem vodiče trolejové Cu-ETP, CuAg 0, 10 dle EN a jiných norem izolátory keramické závěsné pro VN, VVN izolátory keramické podpěrné pro VN, VVN izolátory kompozitní závěsné a podpěrné pro VN, VVN izolátory skleněné elektroarmatury a přístrojové svorky pro rozvodny a vzdušná vedení kompletace izolátorových závěsů pro elektrická vedení a elektrické stanice kabely silové se 100% stíněním odolným proti rušení /EMC/ 1-CYKFY kabely silové, sdělovací včetně nehořlavých i oheň retardujících kabelové soubory a příslušenství přípojnice pro vysokonapěťové stanice vodiče trubkové EN AW-6101B /E-AlMgSi/ a vodiče ploché EN AW-1350 /E-Al99,5/ Výhradní zastoupení firem: KABELOVNA KABEX a.s. /CZ/ výhradní prodej stíněných kabelů CYKFY. FUX ZRt /HU/ lanové vodiče, izolované vodiče a kabely. SEDIVER S.A. /FR/ kompozitní a skleněné izolátory. ČEZ Logistika, E.ON ČR, E.ON Servisní, ČEPS, PRE Distribuce.

6 08 EGE Deutschland GmbH EGE Deutschland GmbH Allee der Kosmonauten 28a Berlin Německo Tel.: Fax: Na základě dlouhodobé spolupráce mezi EGE, spol. s r.o. a obchodním zastoupením AEG TRO Berlin vznikla při reorganizaci firmy AEG potřeba pokračovat v prosazování obchodních zájmů EGE na německém trhu prostřednictvím kvalitního obchodního zastoupení. V roce 1996 proto vznikla dceřiná společnost EGE Deutschland spolehlivě obsluhující obchodní partnery v Německu a ostatních německy mluvících státech Evropy. Hlavním předmětem činnosti EGE-Deutschland GmbH je poskytování obchodně technických služeb v oblasti zhášecích tlumivek a montážní, servisní a poradenské činnosti v oblasti aktivit celé EGE, zejména na německém trhu. EnBW, RWE, E.ON edis, ENSO, envia.

SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ENERGETIKU

SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ENERGETIKU SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ENERGETIKU EGE PROFIL SPOLEČNOSTI EGE je skupina podniků s holdingovým uspořádáním, působící na mezinárodním trhu, která se orientuje zejména na dodávky speciálních zařízení pro

Více

SEKCE OCELOVÉ KONSTRUKCE SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ENERGETIKU

SEKCE OCELOVÉ KONSTRUKCE SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ENERGETIKU SEKCE OCELOVÉ KONSTRUKCE SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ENERGETIKU EGE je skupina podniků působící na mezinárodním trhu, která se orientuje zejména na dodávky pro energetický průmysl. Holding EGE disponuje výhradně

Více

SEKCE OCELOVÉ KONSTRUKCE

SEKCE OCELOVÉ KONSTRUKCE SEKCE OCELOVÉ KONSTRUKCE EGE spolu se svými dceřinými společnostmi tvoří holding, jehož aktivity jsou zaměřeny na potřeby elektroenergetiky v České republice i v zahraničí. Holding disponuje výhradně českým

Více

SEKCE OCELOVÉ KONSTRUKCE

SEKCE OCELOVÉ KONSTRUKCE Sekce Ocelové EGE, spol. s r.o. Novohradská 34 370 08 České Budějovice Česká republika Tel.: +420 387 764 522 Fax: +420 387 764 604 E-mail: okoobch@ege.cz www.ege.cz SEKCE OCELOVÉ KONSTRUKCE EGE spolu

Více

STÍNĚNÉ KABELY 1-CYKFY

STÍNĚNÉ KABELY 1-CYKFY STÍNĚNÉ KABELY 1-CYKFY EGE Trading, s.r.o. byla založena v roce 1997 jako dceřiná společnost EGE, spol. s r.o. České Budějovice. Společnost se specializuje na obchodní, konzultační a poradenskou činnost

Více

EGE, spol. s r.o. je tradiční český výrobce speciálních zařízení pro energetický průmysl, zejména zapouzdřených vodičů, zhášecích tlumivek a

EGE, spol. s r.o. je tradiční český výrobce speciálních zařízení pro energetický průmysl, zejména zapouzdřených vodičů, zhášecích tlumivek a EGE, spol. s r.o. je tradiční český výrobce speciálních zařízení pro energetický průmysl, zejména zapouzdřených vodičů, zhášecích tlumivek a stožárových konstrukcí. EGE ke všem svým výrobkům zajišťuje

Více

PŘÍPOJNICE PRO VYSOKONAPĚŤOVÉ STANICE

PŘÍPOJNICE PRO VYSOKONAPĚŤOVÉ STANICE PŘÍPOJNICE PRO VYSOKONAPĚŤOVÉ STANICE EGE Trading, s.r.o. byla založena v roce 1997 jako dceřiná společnost EGE, spol. s r.o. České Budějovice. Společnost se specializuje na obchodní, konzultační a poradenskou

Více

Osnova kurzu. Rozvod elektrické energie. Úvodní informace; zopakování nejdůležitějších vztahů Základy teorie elektrických obvodů 3

Osnova kurzu. Rozvod elektrické energie. Úvodní informace; zopakování nejdůležitějších vztahů Základy teorie elektrických obvodů 3 Osnova kurzu 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10) 11) 12) 13) Úvodní informace; zopakování nejdůležitějších vztahů Základy teorie elektrických obvodů 1 Základy teorie elektrických obvodů 2 Základy teorie elektrických

Více

Činnosti. Přednosti. Obecná charakteristika činnosti. Naše přednosti. Náš cíl

Činnosti. Přednosti. Obecná charakteristika činnosti. Naše přednosti. Náš cíl EGEM s.r.o. je inženýrsko dodavatelskou společností se zaměřením na projektování, výstavbu, rekonstrukce, ruk e, opravy, servis a údržbu rozvodných energetických zařízení včetně přenosových cest a elektročástí

Více

PŘÍPOJNICE PRO VYSOKONAPĚŤOVÉ STANICE

PŘÍPOJNICE PRO VYSOKONAPĚŤOVÉ STANICE EGE Trading, s.r.o. Starochodovská 52/70 149 00 Praha 4 Tel.: +420 267 199 180 Fax: +420 267 199 179 E-mail: eget@eget.cz www.eget.cz PŘÍPOJNICE PRO VYSOKONAPĚŤOVÉ STANICE CHARAKTERISTIKA VÝROBKU: Slitina

Více

PODNIKOVÉ NORMY ENERGETIKY PNE PRO ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE

PODNIKOVÉ NORMY ENERGETIKY PNE PRO ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE PODNIKOVÉ NORMY ENERGETIKY PNE PRO ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE (Seznam platných norem s daty účinnosti) Normy PNE jsou tvořeny a schvalovány energetickými společnostmi, ČEPS, případně dalšími organizacemi

Více

COFELY a.s. Energetická infrastruktura Prezentace společnosti

COFELY a.s. Energetická infrastruktura Prezentace společnosti COFELY a.s. Energetická infrastruktura Prezentace společnosti 06 2014 1 COFELY tradice & prosperita 1,4 mld. Kč obrat za rok 2014 365 zaměstnanců Součást skupiny ENGIE (dříve GDF SUEZ) 1991 vznik společnosti

Více

SEKCE SLUNEČNÍ ELEKTRÁRNY

SEKCE SLUNEČNÍ ELEKTRÁRNY Představení společnosti EGE, spol. s r.o. je česká společnost působící na mezinárodním trhu, která se orientuje zejména na dodávky speciálních zařízení pro energetický průmysl zapouzdřených vodičů, zhášecích

Více

Les protections des machines électriques et des mécanismes pour la distribution

Les protections des machines électriques et des mécanismes pour la distribution ČESKOSLOVENSKÁ NORMA MDT 621.316.925 Listopad 1992 OCHRANY ELEKTRICKÝCH STROJŮ ČSN 33 3051 A ROZVODNÝCH ZAŘÍZENÍ Protections of electric machines and of distribution switchgear Les protections des machines

Více

Elektroenergetika 1. Přenosová a distribuční soustava

Elektroenergetika 1. Přenosová a distribuční soustava Přenosová a distribuční soustava Přenosová soustava Soubor vedení a zařízení 400 kv, 220 kv a vybraných vedení a zařízení 110 kv sloužící pro přenos elektřiny pro celé území ČR a k propojení s elektrizačními

Více

ABB S. R. O., POWER GRIDS, 03/2017 Centrum pro automatizaci energetických soustav

ABB S. R. O., POWER GRIDS, 03/2017 Centrum pro automatizaci energetických soustav ABB S. R. O., POWER GRIDS, 03/2017 Centrum pro automatizaci energetických soustav ABB Divize a portfolio produktů a služeb Energetika Robotika a pohony Elektrotechnické výrobky Průmyslová automatizace

Více

rozdělení napětí značka napětí napěťové hladiny v ČR

rozdělení napětí značka napětí napěťové hladiny v ČR Trojfázové napětí: Střídavé elektrické napětí se získává za využití principu elektromagnetické indukce v generátorech nazývaných alternátory (většinou synchronní), které obsahují tři cívky uložené na pevné

Více

Ochrany v distribučním systému

Ochrany v distribučním systému Ochrany v distribučním systému Ochrany elektroenergetických zařízení Monitorují provozní stav chráněného zařízení. Provádí zásah, pokud chráněný objekt přejde z normálního stavu do stavu poruchového. Poruchové

Více

REFERENCE Z KLÍČOVÝCH OBLASTÍ PROJEKTOVÝCH APLIKACÍ SPOLEČNOSTI PRVNÍ ELEKTRO, a.s.

REFERENCE Z KLÍČOVÝCH OBLASTÍ PROJEKTOVÝCH APLIKACÍ SPOLEČNOSTI PRVNÍ ELEKTRO, a.s. REFERENCE Z KLÍČOVÝCH OBLASTÍ PROJEKTOVÝCH APLIKACÍ SPOLEČNOSTI PRVNÍ ELEKTRO, a.s. Kontakt: První Elektro, a.s. Bezručova 4174 430 01 Chomutov Tel. +420 474 699 260 Fax: +420 474 699 268 e-mail: prvnielektro@prvnielektro.cz

Více

EGU - HV Laboratory a.s. High voltage testing laboratory Podnikatelská 267, 190 11 Praha 9 - Běchovice

EGU - HV Laboratory a.s. High voltage testing laboratory Podnikatelská 267, 190 11 Praha 9 - Běchovice List 1 z 18 Zkoušky: Laboratoři je umožněn flexibilní rozsah akreditace upřesněný v dodatku. Aktuální seznam činností prováděných v rámci vlastního flexibilního rozsahu je k dispozici v laboratoři na webových

Více

Rok 2014. Tradice, spolehlivost, kvalita od roku 1921

Rok 2014. Tradice, spolehlivost, kvalita od roku 1921 Rok 2014 Tradice, spolehlivost, kvalita od roku 1921 Rok 2014 Současnost Organizační struktura International BEZ Group Obrat za rok 2014 52 mil. EUR 100 % 100 % 100 % ETD TRANSFORMÁTORY BEZ TRANSFORMÁTORY

Více

17. 10. 2014 Pavel Kraják

17. 10. 2014 Pavel Kraják ZÁKONY A DALŠÍ PŘEDPISY PRO ELEKTROENERGETIKU A JEJICH VZTAH K TECHNICKÝM NORMÁM 17. 10. 2014 Pavel Kraják LEGISLATIVA - PŘEHLED Zákon č. 458/2000 Sb. Vyhláška č. 51/2006 Sb. Vyhláška č. 82/2011 Sb. Vyhláška

Více

ENERGETIKA SERVIS s.r.o.

ENERGETIKA SERVIS s.r.o. ENERGETIKA SERVIS s.r.o. Křižíkova 1690 370 01 České Budějovice Oprava stavebního objektu z typového podkladu koncernu ČEZ Praha č. 1530/87 UNIVERZÁLNÍ VENKOVNÍ STOŽÁROVÁ TRANSFORMOVNA TSB 22 KV, DO 400

Více

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY 2. VLNA INVESTIČNÍHO ROZVOJE MĚST A OBCÍ Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY PŘINÁŠÍ DO ČR V PODOBĚ ALTERNATIVNÍHO SCHÉMATU 80 MLD. KČ EVROPSKÝCH A NÁRODNÍCH PROSTŘEDKŮ

Více

PARTNER V OBLASTI VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ

PARTNER V OBLASTI VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ www.prvnielektro.cz PARTNER V OBLASTI VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Systémy pro čerpání, přečerpávání a čištění průmyslových a odpadních vod Odvodňování rozsáhlých ploch První Elektro, a.s. specialista na elektrotechnologie

Více

Venkovní odpínače Flc N. trojpólové provedení jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 400 a 630 A

Venkovní odpínače Flc N. trojpólové provedení jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 400 a 630 A Venkovní odpínače Flc N trojpólové provedení jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 400 a 630 A Venkovní odpínače Flc N Venkovní odpínače řady Flc GB N, Flc GB R N a Flc GB S N byly firmou DRIBO

Více

JAK SE ELEKTŘINA DISTRIBUUJE

JAK SE ELEKTŘINA DISTRIBUUJE JAK SE ELEKTŘINA DISTRIBUUJE aneb: z elektrárny ke spotřebiči prof. Úsporný 2 3 Z ELEKTRÁRNY KE SPOTŘEBIČI Abychom mohli využívat pohodlí, které nám nabízí elektřina, potřebujeme ji dostat z elektráren

Více

3.2.101 KAPACITA STÁVAJÍCÍHO ROZVODNÉHO SYSTÉMU ELEKTRICKÉ ENERGIE (VČETNĚ NADŘAZENÉ SÍTĚ)

3.2.101 KAPACITA STÁVAJÍCÍHO ROZVODNÉHO SYSTÉMU ELEKTRICKÉ ENERGIE (VČETNĚ NADŘAZENÉ SÍTĚ) Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 3.2.101 KAPACITA

Více

HAVARIJNÍ PLÁN. ERIANTA ENERGY, a. s.

HAVARIJNÍ PLÁN. ERIANTA ENERGY, a. s. HAVARIJNÍ PLÁN LOKÁLNÍCH DISTRIBUČNÍCH SOUSTAV ERIANTA ENERGY, a. s. Zpracoval: ERIANTA ENERGY, a. s. Třída Generála Píky 11, Brno, 613 00 S účinností od 1.1.2013 OBSAH ÚVOD 2 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE HAVARIJNÍHO

Více

Vnitřní a venkovní rozvodny VVN, schéma stanic

Vnitřní a venkovní rozvodny VVN, schéma stanic Vnitřní a venkovní rozvodny VVN, schéma stanic Vnitřní rozvodny vvn Vnitřní rozvodny vvn vyžadují obvykle vyšší investiční náklady a zřizují se podle potřeby zpravidla v těch místech, kde z provozních,

Více

Rozváděče nízkého napětí

Rozváděče nízkého napětí Stanislav Korčián, Seminář Energetika v průmyslu, Hotel Vista Dolní Morava, 20.-21.9. Rozváděče nízkého napětí Výkonové jističe řady Emax 2 v rozváděčích Komplexní kontejnerové řešení rozvoden Slide 1

Více

iisel Příručka (nejen) pro zkoušky elektrotechniků pracujících na elektrických zařízeních nad 1 000 V www.iisel.com Václav Macháček KNIŽNICE SVAZEK 88

iisel Příručka (nejen) pro zkoušky elektrotechniků pracujících na elektrických zařízeních nad 1 000 V www.iisel.com Václav Macháček KNIŽNICE SVAZEK 88 KNIŽNICE Václav Macháček SVAZEK 88 Příručka (nejen) pro zkoušky elektrotechniků pracujících na elektrických zařízeních nad 1 000 V www.iisel.com Internetov InformaËnÌ SystÈm pro Elektrotechniky iisel Transformační

Více

Elektrické stanice ČEPS

Elektrické stanice ČEPS Elektrické stanice ČEPS Jan Špetlík, vedoucí oddělení Studie a DZA stanice OBNOVUJEME A ROZVÍJÍME PŘENOSOVOU SOUSTAVU 2 Obecný úvod Elektrizační soustava = vzájemně propojený soubor zařízení pro výrobu,

Více

Vlastní provedení připojení je odlišné podle jmenovitého napětí té části distribuční soustavy, ke které bude odběrné zařízení připojeno.

Vlastní provedení připojení je odlišné podle jmenovitého napětí té části distribuční soustavy, ke které bude odběrné zařízení připojeno. PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ DISTRIBUČNÍCH SOUSTAV PŘÍLOHA 6 STANDARDY PŘIPOJENÍ ZAŘÍZENÍ K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ strana 3 Obsah 1 OBECNĚ... 4 2 PROVEDENÍ PŘIPOJENÍ... 4 2.1 STANDARDNÍ PROVEDENÍ KONCOVÉHO BODU:...

Více

ERÚ, 2011 Všechna práva vyhrazena

ERÚ, 2011 Všechna práva vyhrazena ROČNÍ ZPRÁVA O PROVOZU ES ČR 2010 Vydal: Energetický regulační úřad v roce 2011 Zpracoval: Ing. Jaroslav Lukáš, ERÚ odbor regulace tel.: 255 715 556, e-mail: jaroslav.lukas@eru.cz ERÚ, 2011 Všechna práva

Více

IN-EL, spol. s r. o., Gorkého 2573, Pardubice

IN-EL, spol. s r. o., Gorkého 2573, Pardubice Obsah Slovo vydavatele 13 1. PROJEKT, PROJEKTOVÁNÍ 15 1.1 Obecné požadavky na projektanta 15 1.2 Projekt elektrických rozvodů 15 1.3 Projektant elektrických rozvodů jako autorizovaná osoba 17 1.3.1 Autorizovaný

Více

Pravidla pro provozování lokální distribuční soustavy společnosti VÝSTAVIŠTĚ PRAHA, a.s.

Pravidla pro provozování lokální distribuční soustavy společnosti VÝSTAVIŠTĚ PRAHA, a.s. Pravidla pro provozování lokální distribuční soustavy společnosti VÝSTAVIŠTĚ PRAHA, a.s. Příloha 2 Metodika určování nepřetržitosti distribuce elektřiny a spolehlivosti prvků distribučních sítí Zpracovatel:

Více

KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ ŠETRNÁ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ

KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ ŠETRNÁ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ ŠETRNÁ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ KDO JSME Předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti Cofely v ČR je Vladimír Říha. Je zkušeným manažerem v oblasti energetiky,

Více

Rok Tradice, spolehlivost, kvalita od roku 1921

Rok Tradice, spolehlivost, kvalita od roku 1921 Rok 2016 Tradice, spolehlivost, kvalita od roku 1921 Rok 2016 Současnost Organizační struktura International BEZ Group Obrat za rok 2015 44 mil. EUR 100 % 100 % 100 % ETD TRANSFORMÁTORY BEZ TRANSFORMÁTORY

Více

TRADICE. VĚDOMOSTI. ZODPOVĚDNOST. TRADITION. KNOWLEDGE. RESPONSIBILITY. MĚŘÍCÍ TRANSFORMÁTORY MEASURING TRANSFORMERS

TRADICE. VĚDOMOSTI. ZODPOVĚDNOST. TRADITION. KNOWLEDGE. RESPONSIBILITY. MĚŘÍCÍ TRANSFORMÁTORY MEASURING TRANSFORMERS TRADICE. VĚDOMOSTI. ZODPOVĚDNOST. TRADITION. KNOWLEDGE. RESPONSIBILITY. MĚŘÍCÍ TRANSFORMÁTORY MEASURING TRANSFORMERS TRADICE Vyrábíme přístrojové transformátory od roku 1947. ZKUŠENOST Více než 5.000 kombinovaných

Více

Na Střílně AB, Plzeň GA Energo Technik s.r.o., Präsentationstitel, Dokumentname, Datum 11 pt 1

Na Střílně AB, Plzeň  GA Energo Technik s.r.o., Präsentationstitel, Dokumentname, Datum 11 pt 1 Na Střílně AB, 330 11 Plzeň www.gaenergo.eu GA Energo Technik s.r.o., Präsentationstitel, Dokumentname, Datum 11 pt 1 GA Energo technik s.r.o. Služby: Elektromontáže na všech napěťových úrovních: nízké

Více

SEKCE ZAPOUZDŘENÉ VODIČE A VÝROBKY Z HLINÍKU

SEKCE ZAPOUZDŘENÉ VODIČE A VÝROBKY Z HLINÍKU SEKCE ZAPOUZDŘENÉ VODIČE A VÝROBKY Z HLINÍKU 01 EGE je skupina podniků s holdingovým uspořádáním, působící na mezinárodním trhu, která se orientuje zejména na dodávky pro energetický průmysl. EGE svým

Více

SEKCE ZAPOUZDŘENÉ VODIČE A VÝROBKY Z HLINÍKU

SEKCE ZAPOUZDŘENÉ VODIČE A VÝROBKY Z HLINÍKU Sekce Zapouzdřené vodiče EGE, spol. s r.o. Novohradská 34 370 08 České Budějovice Česká republika Tel.: +420 387 764 430 Fax: +420 387 764 606 E-mail: aluobch@ege.cz www.ege.cz SEKCE ZAPOUZDŘENÉ VODIČE

Více

COFELY a.s. Výroba rozvaděčů Prezentace společnosti

COFELY a.s. Výroba rozvaděčů Prezentace společnosti COFELY a.s. Výroba rozvaděčů Prezentace společnosti 06 2014 1 COFELY tradice & prosperita 1,4 mld. Kč obrat za rok 2014 365 zaměstnanců Součást skupiny ENGIE (dříve GDF SUEZ) 1991 vznik společnosti ARiS

Více

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ DISTRIBUČNÍCH SOUSTAV PŘÍLOHA 2 METODIKA URČOVÁNÍ NEPŘETRŽITOSTI DISTRIBUCE ELEKTŘINY A SPOLEHLIVOSTI PRVKŮ DISTRIBUČNÍCH SÍTÍ

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ DISTRIBUČNÍCH SOUSTAV PŘÍLOHA 2 METODIKA URČOVÁNÍ NEPŘETRŽITOSTI DISTRIBUCE ELEKTŘINY A SPOLEHLIVOSTI PRVKŮ DISTRIBUČNÍCH SÍTÍ PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ DISTRIBUČNÍCH SOUSTAV PŘÍLOHA 2 METODIKA URČOVÁNÍ NEPŘETRŽITOSTI DISTRIBUCE ELEKTŘINY A SPOLEHLIVOSTI PRVKŮ DISTRIBUČNÍCH SÍTÍ Zpracovatel: PROVOZOVATEL DISTRIBUČNÍCH SOUSTAV AH-ENERGY,

Více

Venkovní odpínače DRIBO Flc GB S. trojpólové provedení dle standardu ČEZ jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 400 A

Venkovní odpínače DRIBO Flc GB S. trojpólové provedení dle standardu ČEZ jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 400 A Venkovní odpínače DRIBO Flc GB S trojpólové provedení dle standardu ČEZ jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 400 A Odpínače DRIBO Flc GB S jsou pro vypínání vybaveny pružinovým zhášecím mechanismem.

Více

Vodárenská akciová společnost a.s., technická divize, Soběšická 156, Brno, tel SEZNAM ZÁVAZNÝCH NOREM A PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ

Vodárenská akciová společnost a.s., technická divize, Soběšická 156, Brno, tel SEZNAM ZÁVAZNÝCH NOREM A PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ Splašková kanalizace Pravice 4 SO 04 Přípojka NN 4.1 TEXTOVÁ ČÁST 4.1.2 SEZNAM ZÁVAZNÝCH NOREM A PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ 4.1.2.1 SEZNAM ZÁVAZNÝCH NOREM Číslo normy ČSN 33 0050-26 50(101) 50(111) 50(131)+A1 50(131A)

Více

PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA, s.r.o. PROFIL SPOLEČNOSTI 2015

PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA, s.r.o. PROFIL SPOLEČNOSTI 2015 PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA, s.r.o. PROFIL SPOLEČNOSTI 2015 SKB-GROUP 20.08.2015 Seite 2 Zastoupení v rámci Evropy PRAKAB je součástí uskupení firem pod vedením SKB, která sídlí v rakouském Schwechatu 20.08.2015

Více

Zkušebnictví, a.s. KEMA Laboratories Prague Podnikatelská 547, Praha 9 Běchovice

Zkušebnictví, a.s. KEMA Laboratories Prague Podnikatelská 547, Praha 9 Běchovice Pracoviště zkušební laboratoře: 1. Oddělení HPL 2. Oddělení HVL Laboratoř je způsobilá aktualizovat normy identifikující zkušební postupy. Laboratoř poskytuje odborná stanoviska a interpretace výsledků

Více

Poruchové stavy vedení

Poruchové stavy vedení Poruchové stavy vedení krat, omezení zkratového proudu a ochrana před zkratem krat Nejrozšířenějšími poruchami v ES jsou zkraty. krat vznikne spojením fází navzájem nebo se zemí v soustavě s uzemněným

Více

Měření a automatizace

Měření a automatizace Měření a automatizace Číslicové měřící přístroje - princip činnosti - metody převodu napětí na číslo - chyby číslicových měřících přístrojů Základní pojmy v automatizaci - řízení, ovládání, regulace -

Více

Aliance Czech Energy Team se představuje

Aliance Czech Energy Team se představuje Aliance Czech Energy Team se představuje Aliance CET byla založena v roce 2007 podnikatelskými subjekty působícími v tržním segmentu dodavatelů zařízení do energetiky. Specializujeme se zejména, avšak

Více

Odpojovače a uzemňovače Pro aplikaci ve VN a VVN

Odpojovače a uzemňovače Pro aplikaci ve VN a VVN Odpojovače a uzemňovače Pro aplikaci ve VN a VVN a company of Rauscher & Stoecklin SERW ZREW Tesar SERW Váš partner pro spolehlivé spínače VN a VVN Současný přenos energie v sítích vysokého a velmi vysokého

Více

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ. SOUSTAVY KAUČUK, a.s. Zásady pro připojení zařízení k lokální distribuční soustavě

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ. SOUSTAVY KAUČUK, a.s. Zásady pro připojení zařízení k lokální distribuční soustavě PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY KAUČUK, a.s. (společná část) Příloha 6 Zásady pro připojení zařízení k lokální distribuční soustavě V Praze, leden 2003 PŘÍLOHA 6 PPLDS: Zásady pro připojení

Více

SEZNAM PLATNÝCH NOREM PRO PPN

SEZNAM PLATNÝCH NOREM PRO PPN SEZNAM PLATNÝCH NOREM PRO PPN ČSN EN 50110-1 (34 3100) OBSLUHA A PRÁCE NA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍCH (platnost od 1.12.2003) Základní norma pro provádění PPN v rámci EU. Obsahuje problematiku PPN v čl. 6.3,

Více

Provozování distribučních soustav

Provozování distribučních soustav Provozování distribučních soustav Sítě vysokého napětí s kompenzací kapacitních proudů Ivan Cimbolinec Úvodem: Distribuční sítě vysokého napětí 10, 22 a 35 KV se na území České republiky provozují v souladu

Více

NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI O PŘIPOJENÍ VÝROBNY ELEKTŘINY K PŘENOSOVÉ NEBO DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ

NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI O PŘIPOJENÍ VÝROBNY ELEKTŘINY K PŘENOSOVÉ NEBO DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ Příloha č. 1 k vyhlášce č. 51/2006 Sb. NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI O PŘIPOJENÍ VÝROBNY ELEKTŘINY K PŘENOSOVÉ NEBO DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ 1. Obchodní firma - vyplňuje žadatel podnikatel zapsaný Část B - údaje o zařízení

Více

Vážení vlastníci a uživatelé pozemků,

Vážení vlastníci a uživatelé pozemků, Vážení vlastníci a uživatelé pozemků, dovolte, abychom vás upozornili na nutnost dodržení zákona č. 458/2000 Sb. (energetický zákon) a povinnosti, které z něj plynou. Na základě tohoto zákona a dle platných

Více

Jan Horký, Front End Sales / Seminář Novinky portfolia ABB, Seminář Novinky porfolia ABB Měřící transformátory a senzory

Jan Horký, Front End Sales / Seminář Novinky portfolia ABB, Seminář Novinky porfolia ABB Měřící transformátory a senzory Jan Horký, Front End Sales / Seminář Novinky portfolia ABB, 30.9.-1.10.2009 Seminář Novinky porfolia ABB Měřící transformátory a senzory October 5, 2009 Slide 1 Brno Vídeňská 117 October 5, 2009 Slide

Více

ENGIE Česká republika Setkání Elektrotechnické asociace /06/2019 ENGIE 2019

ENGIE Česká republika Setkání Elektrotechnické asociace /06/2019 ENGIE 2019 ENGIE Česká republika Setkání Elektrotechnické asociace 23.5.2019 1 SKUPINA ENGIE JE LÍDREM V OBLASTI ENERGETIKY, TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ENERGETICKÝCH SLUŽEB. Energie Těžba plynu Služby No.1 nezávislý

Více

KAPACITA STÁVAJÍCÍHO ROZVODNÉHO SYSTÉMU ELEKTRICKÉ ENERGIE (VČETNĚ NADŘAZENÉ SÍTĚ)

KAPACITA STÁVAJÍCÍHO ROZVODNÉHO SYSTÉMU ELEKTRICKÉ ENERGIE (VČETNĚ NADŘAZENÉ SÍTĚ) Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 602 00 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 3.2.101 KAPACITA

Více

Elektrické přípojky ČSN 33 3320

Elektrické přípojky ČSN 33 3320 Elektrické přípojky ČSN 33 3320 Normy mezinárodní IEC (EN)- speciálně pro přípojky neexistují, pouze zmínka v IEC 50-601, ČSN 33 0050-601, 601-02-12 domovní přípojka: vedení odbočující z rozvodné sítě

Více

EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě.

EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě. Úvod EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě. Poskytujeme komplexní služby pro architekty, investory,

Více

Přístrojové transformátory proudu nízkého napětí řady CLA a CLB

Přístrojové transformátory proudu nízkého napětí řady CLA a CLB Přístrojové transformátory řady CLA a CLB Přístrojové transformátory typů CLA a CLB jsou určeny k použití v rozvodných zařízeních nízkého napětí (s izolačním napětím do 720 V) se jmenovitými primárními

Více

AZ Elektrostav, a.s.

AZ Elektrostav, a.s. Profil společnosti AZ Elektrostav, a.s. Společnost AZ Elektrostav, a.s. je zapsána v Obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze ve spisové složce 1625/B. Zápis byl proveden dne 4.6.1992. Notářským

Více

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ DISTRIBUČNÍCH SOUSTAV PŘÍLOHA 2 METODIKA URČOVÁNÍ NEPŘETRŽITOSTI DISTRIBUCE ELEKTŘINY A SPOLEHLIVOSTI PRVKŮ DISTRIBUČNÍCH SÍTÍ

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ DISTRIBUČNÍCH SOUSTAV PŘÍLOHA 2 METODIKA URČOVÁNÍ NEPŘETRŽITOSTI DISTRIBUCE ELEKTŘINY A SPOLEHLIVOSTI PRVKŮ DISTRIBUČNÍCH SÍTÍ PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ DISTRIBUČNÍCH SOUSTAV PŘÍLOHA 2 METODIKA URČOVÁNÍ NEPŘETRŽITOSTI DISTRIBUCE ELEKTŘINY A SPOLEHLIVOSTI PRVKŮ DISTRIBUČNÍCH SÍTÍ Zpracovatel: PROVOZOVATEL DISTRIBUČNÍCH SOUSTAV AH-ENERGY,

Více

Energetický regulační

Energetický regulační Energetický regulační ENERGETICKÝ REGULAČNÍ ÚŘAD ROČNÍK 1 V JIHLAVĚ 30. 5. 201 ČÁSTKA 3/201 OBSAH: str. 1. Zpráva o dosažené úrovni nepřetržitosti přenosu nebo distribuce elektřiny za rok 2013 2 Zpráva

Více

Předpokládaný rozvoj distribuční soustavy E.ON Distribuce, a.s (výhled)

Předpokládaný rozvoj distribuční soustavy E.ON Distribuce, a.s (výhled) Předpokládaný rozvoj distribuční soustavy E.ON Distribuce, a.s. 2018-2022 (výhled) E.ON Distribuce, a.s. v souladu s 25 zákona č. 458/2000 Sb. v platném znění, o podmínkách podnikání a o výkonu státní

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA (DRS)

TECHNICKÁ ZPRÁVA (DRS) STAVEBNÍ ÚPRAVY, VESTAVBA ŠATNY A SKLADU 11/2015 STÁVAJÍCÍ VÝROBNÍ HALY MEKTEC na pozemku p.č. 1815/1 a 1815/5, v k.ú. Č. Budějovice ELEKTROINSTALACE SILNOPROUD TECHNICKÁ ZPRÁVA (DRS) VYPRACOVAL: STUPEŇ:

Více

Začíná směrem k odběrateli odbočením od zařízení pro veřejný rozvod. Odbočení od vzdušného vedení končí hlavní domovní

Začíná směrem k odběrateli odbočením od zařízení pro veřejný rozvod. Odbočení od vzdušného vedení končí hlavní domovní Elektrická přípojka nn Ing. Tomáš Mlčák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB TUO Katedra elektrotechniky http://fei1.vsb.cz/kat420 Technická zařízení budov III Fakulta stavební Elektrická přípojka

Více

Stabilní a efektivní řešení pro energetiku napříč segmenty

Stabilní a efektivní řešení pro energetiku napříč segmenty Stabilní a efektivní řešení pro energetiku napříč segmenty Energon Holding je skupinou společností, které se zaměřují především na technologické dodávky a služby v oblasti energetiky. Spojuje nás důraz

Více

Na palubě světa. Rezistory pro dopravní techniku

Na palubě světa. Rezistory pro dopravní techniku Na palubě světa Rezistory pro dopravní techniku Historie Roku 1977, po založení společnosti Gielen + Nothnagel GmbH, převzetím elektrotechnické ho zá vodu Wiemann GmbH, kdy byla produkce zaměřena výhradně

Více

MANUÁL TECHNOLOGICKÉHO ROZVADĚČE AS / ČSN EN ISO 9001:2009 ČSN EN ISO

MANUÁL TECHNOLOGICKÉHO ROZVADĚČE AS / ČSN EN ISO 9001:2009 ČSN EN ISO MANUÁL TECHNOLOGICKÉHO ROZVADĚČE AS 09..2013//09..2016 ČSN EN ISO 9001:2009 ČSN EN ISO 14001:2005 ČSN OHSAS 18001:2008 1 Název a sídlo: Adresy provozoven: IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE I ASE, s.r.o. Sadová 95, Bořanovice,

Více

Za ČEZ Distribuce, a.s. zástupce provozovatele DS: EUROSPEED czech s.r.o., sídlo: Praha 3, Vinohradská 2396/184, PSČ 13000, IČ

Za ČEZ Distribuce, a.s. zástupce provozovatele DS: EUROSPEED czech s.r.o., sídlo: Praha 3, Vinohradská 2396/184, PSČ 13000, IČ Ref. č.: 130060406073 Město Kostelec nad Černými Lesy náměstí Smiřických 53 281 63 Kostelec nad Černými lesy Upozornění k odstranění a okleštění stromoví a jiných porostů a stanovení rozsahu V Praze dne

Více

STÍNĚNÉ KONEKTORY VN. Ensto Underground

STÍNĚNÉ KONEKTORY VN. Ensto Underground STÍNĚNÉ KONEKTORY VN Ensto Underground Sortiment Ensto pro kabelové soubory doplněn o stíněné konektory VN Bezpečné a spolehlivé stíněné konektory VN doplňují sortiment Ensto pro zemní silové kabely a

Více

Venkovní odpínače DRIBO Flc GB. trojpólové provedení jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 630 A

Venkovní odpínače DRIBO Flc GB. trojpólové provedení jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 630 A Venkovní odpínače trojpólové provedení jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 630 A Odpínače jsou pro vypínání vybaveny pružinovým zhášecím mechanismem. Bezobloukové vypínání umožňuje umístění přístroje

Více

TECHNICKÉ SPECIFIKACE systémů, zařízení a výrobků

TECHNICKÉ SPECIFIKACE systémů, zařízení a výrobků Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 č.j. S 40218 SŽDC-O14-2015 TECHNICKÉ SPECIFIKACE systémů, zařízení a výrobků Prosvětlené informační tabule Číslo TS 1/2015

Více

Přehled některých akcí realizovaných v létech

Přehled některých akcí realizovaných v létech Přehled některých akcí realizovaných v létech 2005 2015 TEPLO Přerov a.s. Létech 2005 2007 proběhla ve městě Přerově rekonstrukce cca 150-ti tepelných výměníkových a předávacích stanic v hodnotě cca 120

Více

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY Příloha 2 METODIKA URČOVÁNÍ NEPŘETRŽITOSTI DISTRIBUCE ELEKTŘINY A SPOLEHLIVOSTI PRVKŮ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY ZPRACOVATEL: PROVOZOVATEL LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ

Více

ENERGETIKA PETR HURTA

ENERGETIKA PETR HURTA ENERGETIKA PETR HURTA Havarijní plán lokálních distribučních soustav Aktualizace 2016 Zpracoval : Petr Hurta, Hřbitovní 966/2, 741 01 Nový Jičín Schválil : ERÚ OBSAH : 1.Základní údaje havarijního plánu

Více

Zajištění dodávky elektřiny pro hlavní město Prahu při mimořádných stavech

Zajištění dodávky elektřiny pro hlavní město Prahu při mimořádných stavech Zajištění dodávky elektřiny pro hlavní město Prahu při mimořádných stavech pro konferenci: ENERGETICKÁ BEZPEČNOST PRAHY & ODPAD JAKO ENERGIE PRAHA 18. 5. 2015 zpracovali: Ing. Milan Hampl, předseda představenstva

Více

Provozování distribučních soustav

Provozování distribučních soustav Provozování distribučních soustav Sítě vysokého napětí s odporníkem v uzlu vn napájecího transformátoru Ivan Cimbolinec Úvodem: Distribuční sítě vysokého napětí 10, 22 a 35 KV se na území České republiky

Více

Calculation of the short-circuit currents and power in three-phase electrification system

Calculation of the short-circuit currents and power in three-phase electrification system ČESKOSLOVENSKÁ NORMA MDT 621.3.014.3.001.24 Září 1992 Elektrotechnické předpisy ČSN 33 3020 VÝPOČET POMĚRU PŘI ZKRATECH V TROJFÁZOVÉ ELEKTRIZAČNÍ SOUSTAVĚ Calculation of the short-circuit currents and

Více

Rozvodná zařízení (BRZB)

Rozvodná zařízení (BRZB) Přednášející: Prof. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. orsagova@feec.vutbr.cz, VUT FEKT Technická 12, Brno Střídavá elektrická rozvodná zařízení Rozvodná zařízení (BRZB) e-power - Inovace výuky elektroenergetiky

Více

Venkovní odpínače DRIBO Flc GB R. trojpólové provedení jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 400 a 630 A

Venkovní odpínače DRIBO Flc GB R. trojpólové provedení jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 400 a 630 A Venkovní odpínače DRIBO Flc GB R trojpólové provedení jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 400 a 630 A Odpínače DRIBO Flc GB R jsou pro vypínání vybaveny pružinovým zhášecím mechanismem. Vypínání

Více

Kompaktní rozváděče VN. s odpínači H 27 jmenovité napětí 12 a 25 kv jmenovitý proud 630 A

Kompaktní rozváděče VN. s odpínači H 27 jmenovité napětí 12 a 25 kv jmenovitý proud 630 A Kompaktní rozváděče VN s odpínači H 27 jmenovité napětí 12 a 25 kv jmenovitý proud 630 A 1 Všeobecně Vzduchem izolované kompaktní rozváděče vn firmy Driescher jsou vhodné pro použití v kompaktních trafostanicích

Více

Vážení vlastníci a uživatelé pozemků,

Vážení vlastníci a uživatelé pozemků, Vážení vlastníci a uživatelé pozemků, dovolte, abychom vás upozornili na nutnost dodržení zákona č. 458/2000 Sb. (energetický zákon) a povinnosti, které z něj plynou. Na základě tohoto zákona a dle platných

Více

Zásady a podmínky odstraňování a oklešťování dřevin a jiných porostů

Zásady a podmínky odstraňování a oklešťování dřevin a jiných porostů Zásady a podmínky odstraňování a oklešťování dřevin a jiných porostů Odstranění nebo ořez dřevin se řídí ustanoveními zákona č. 458/200 Sb. (Energetický zákon, dále jen EZ) a předpisy PNE 33 0000-6, PNE

Více

Venkovní odpínače Fla 15/60 N. trojpólové provedení jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 400 a 630 A

Venkovní odpínače Fla 15/60 N. trojpólové provedení jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 400 a 630 A Venkovní odpínače Fla 15/60 N trojpólové provedení jmenovité napětí 25 a 38,5 kv jmenovitý proud 400 a 630 A Venkovní odpínače řady Fla 15/60 GB N, Fla 15/60 GB R N a Fla 15/60 GB S N byly firmou DRIBO

Více

TRAKČNÍ VEDENÍ TYPU J a S. Elektrizace železnic Praha a. s.

TRAKČNÍ VEDENÍ TYPU J a S. Elektrizace železnic Praha a. s. Vývoj, projektování, výroba a montáž TV a technologických celků pro železnici a MHD. Vývoj, projektování, výroba a montáž TV a technologických celků pro železnici a MHD. Vývoj, projektování, výroba a montáž

Více

Kompozitní izolátory VVN Maclean Power Systems. jmenovité napětí 110 kv závěsné izolátory podpěrné izolátory

Kompozitní izolátory VVN Maclean Power Systems. jmenovité napětí 110 kv závěsné izolátory podpěrné izolátory Kompozitní izolátory VVN Maclean Power Systems jmenovité napětí 110 kv závěsné izolátory podpěrné izolátory Kompozitní izolátory MacLean Power Systems Izolátory montované z dílů vytváří stavebnicový systém,

Více

Diagnostika a VN zkušebnictví

Diagnostika a VN zkušebnictví ORGREZ, a s., Divize elektrotechnických laboratoří Diagnostika a VN zkušebnictví 186 00 Praha 8 Karlín, ul. Vítkova 189/17 Tel. 222 314 320 e-mail: laborg@orgrez.cz Přehled diagnostických činností Určeno

Více

Zajištění dodávky elektřiny pro hlavní město Prahu při mimořádných stavech v elektrizační soustavě

Zajištění dodávky elektřiny pro hlavní město Prahu při mimořádných stavech v elektrizační soustavě Zajištění dodávky elektřiny pro hlavní město Prahu při mimořádných stavech v elektrizační soustavě ENERGETICKÁ BEZPEČNOST MĚST ČR Praha, 22. 5. 2019 Ing. Milan Hampl předseda představenstva a ředitel PREdistribuce,

Více

Silové kabelové soubory. Kabelové soubory vvn

Silové kabelové soubory. Kabelové soubory vvn Silové kabelové soubory Kabelové soubory vvn 114 Kabelové soubory vvn Kabelové soubory vvn Úvod 116 Venkovní kompozitní koncovky od 72 kv do 245 kv 118 Venkovní suché samonosné koncovky do 145 kv 120 Suché

Více

Transformační stanice na betonových sloupech TS 400 kva koncová

Transformační stanice na betonových sloupech TS 400 kva koncová ECR-TNS-AO-32 3121.00 Transforační stanice na betonových sloupech TS 400 kva koncová Technická nora společnosti E.ON Česká republika, s.r.o. Zpracovatel: Vydal: Vratislav Štěpka / 981 3231, tý Standardizace

Více

PŘÍPOJKY NN. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky

PŘÍPOJKY NN. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky PŘÍPOJKY NN 1. Všeobecné podmínky 2. Druhy přípojek 3. Dodávka elektrické energie 4. Skladba ceny za elektrickou energii

Více

Retrofit hlavního vypínače ARV včetně kabelů NN

Retrofit hlavního vypínače ARV včetně kabelů NN Nabídka produktu Servis na období r. 2016/17 pro společnost Obchodní akademie, Praha 10, Heroldovy sady 1 Heroldovy sady 362/1 Praha 10 - Vršovice Jednorázová nabídka č: VR- 173404 Retrofit hlavního vypínače

Více

Ochrany v PRE. Radek Hanuš. Pražská energetika, a.s.

Ochrany v PRE. Radek Hanuš. Pražská energetika, a.s. Radek Hanuš Pražská energetika, a.s. Ochrany elektroenergetických zařízen zení Monitorují provozní stav chráněného ho zařízen zení. Provádí zásah, pokud chráněný ný objekt přejde z normáln lního stavu

Více

Spínací technika SN, VN a VVN Pro spolehlivý přenos energie

Spínací technika SN, VN a VVN Pro spolehlivý přenos energie Spínací technika SN, VN a VVN Pro spolehlivý přenos energie a company of Rauscher & Stoecklin SERW ZREW Tesar SERW Váš spolehlivý partner v energetice Naše výrobky pro přenos energie musí splňovat nejenom

Více

Vyrozumění o provádění údržby, odstraňování a oklešťování dřevin a jiných porostů v ochranném pásmu elektrického vedení vysokého napětí

Vyrozumění o provádění údržby, odstraňování a oklešťování dřevin a jiných porostů v ochranném pásmu elektrického vedení vysokého napětí Ref. č.: 130060590266 Obecní úřad Pičín Pičín 154 262 25 V Praze dne 08.06.2015 Vyrozumění o provádění údržby, odstraňování a oklešťování dřevin a jiných porostů v ochranném pásmu elektrického vedení vysokého

Více