XVII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Brno,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "XVII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Brno, 14. 16.4.2011"

Transkript

1 XVII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Brno, Akce se koná pod záštitou náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Mgr. Václava Božka, CSc. Osobní záštitu nad akcí Gymnasia cantant zpívá Brnu převzal primátor města Brna Bc. Roman Onderka, MBA.

2

3 XVII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Hodnocená národní přehlídka gymnaziálních sborů GYMNASIA CANTANT se za uplynulých šestnáct ročníků stala nejen neodmyslitelnou součástí brněnského kulturního života, ale také společným místem setkání vybraných gymnaziálních sborů z celé republiky a cílem mnoha začínajících i dlouhodobě působících pěveckých těles. Během své historie se zde vystřídalo více než 80 různých sborů, což představuje téměř 3500 zpěváků. Organizátorem celostátní přehlídky GC 2011 je občanské sdružení GYMNASIA CANTANT ve spolupráci s Gymnáziem, Brno, Vídeňská 47, dále přehlídku podporují statutární město Brno, Jihomoravský kraj, Městská část Brno-střed a Nadace Leoše Janáčka. Přehlídka je určena pro gymnaziální sbory, které se mohly přihlásit do následujících kategorií: I. kategorie soutěžní s povinnou skladbou II. kategorie volná bez povinné skladby Hodnocení soutěžní kategorie s povinnou skladbou zajistí tříčlenná odborná porota. Sbory mohou být oceněny zlatým, stříbrným nebo bronzovým pásmem. Součástí přehlídky je také studium sborového repertoáru v ateliérech a možnost předvést některou ze skladeb Leoše Janáčka na závěrečném koncertě. Dále proběhnou přidružené kulturní a společenské akce, při kterých bude dán prostor pro aktivní vystoupení a produkce zúčastněných sborů. Cílem XVII. ročníku GC je především umožnit sborům srovnání s ostatními gymnaziálními sbory a motivovat je pro další činnost. Odborná porota bude hodnotit výkon každého sboru a může poradit jednotlivým tělesům s případnými intonačními, výrazovými nebo repertoárovými problémy.

4 Časový harmonogram GC 2011 čtvrtek 14.dubna :00 příjezdy sborů, prezence, ubytování 14:45 organizační schůze sbormistrů 15:00 16:30 nácvik v ateliérech I 17:00 18:30 večeře 19:30 koncert Sbory sborům v sále Kanceláře Veřejného ochránce práv, Údolní 39 pátek 15.dubna snídaně akustické zkoušky program přehlídky, Konvent Milosrdných bratří oběd nácvik v ateliérech II a exkurze do Rajhradu 17:30 18:30 večeře 19:30 22:00 společný program pro účastníky v KD Rubín, nácvik společné skladby, vystoupení školních rockových kapel setkání sbormistrů s porotou a následné pohovory poroty, dirigentů a dalších zájemců sobota 16.dubna 7:30 8:30 snídaně a odjezdy na Novou radnici 9:45 společný Zpěv pro Brno 10:30 11:45 slavnostní závěrečný program v přehlídkovém sále Josefa Dobrovského, Vídeňská 7

5 Harmonogram soutěžních vystoupení GC :30 Zahájení 10:40 Mladí madrigalisté, Gymnázium, Brno, Vídeňská 47 10:55 Polyfonia, Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Břeclav 11:10 Komorní sbor Gymnázia Orlová 11:25 Cum decore I, Gymnázium F.X.Šaldy, Liberec 11:55 Pěvecký sbor gymnázia Dr. Karla Polesného ve Znojmě 12:10 Smíšený pěvecký sbor Janáčkovy konzervatoře a Gymn. Ostrava 12:25 Pěvecký sbor Gymnázia Uherské Hradiště 12:10 Smíšený pěvecký sbor Gymnázia Orlová 12:55 Gymnázium Karlovy Vary

6 MLADÍ MADRIGALISTÉ Gymnázium, Brno, Vídeňská 47 Sbormistr Mgr. Jaroslav Černocký, Mgr. Helena Jankovská Program (soutěžní): spirituál mor. lid., úpr. Petr Řezníček Ondřej Kyas Jan Novák Alexandr Grečaninov Joshua Před muzikú Veliké Lalulá Agnus Dei Voskliknitě Gospoděvi V letošním roce slaví Mladí madrigalisté již 40 let své existence. Sbor má ve svém repertoáru skladby duchovní i světské od renesance až po díla současných autorů, úpravy lidových písní, černošské spirituály i skladby populární hudby. Mladí madrigalisté se pravidelně účastní domácích i zahraničních soutěží, na nichž získali přední ocenění (např. v r zlatá pásma v soutěžích Gymnasia cantant a Opava cantat). Sbor pracuje pod vedením dirigentů Heleny Jankovské a Jaroslava Černockého. POLYFONIA Gymnázium Břeclav Sbormistr Mgr. Ladislav Straka Program (nesoutěžní): anonym Ó Regina J. S. Bach Bourée The Housemartins Caravan Of Love J. Lennon - P. McCartney Yesterday lidová Jede sedlák J. Ježek Nebe na zemi Studentský pěvecký soubor Polyfonia vznikl zásluhou prof. Jany Kaněrové na Gymnáziu v Břeclavi již před 42 lety. Od počátku se v repertoáru zaměřil, jak už jméno napovídá, hlavně na polyfonní skladby. Žánrový záběr se postupem času rozšířil od renesance až po současnost, od lidových písní až po rockové a nechybějí skladby duchovní. Sbor pravidelně vystupuje u nás a účastnil se mnoha zahraničních projektů, např. v Rusku, Německu, Rakousku, Itálii atd. V současné době sbor diriguje bývalý absolvent Polyfonie Mgr. Ladislav Straka.

7 Komorní sbor Gymnázia Orlová Gymnázium a SOŠ Orlová Sbormistr Mgr. Petra Rašíková Program (soutěžní): J.Desprez Zdeněk Lukáš Ondřej Kyas Lidová, upr.j.pospíšil El grillo Kyrie Veliké Lalulá V hornom koncu svíťa Gde je kostel Komorní sbor je složen ze členů Smíšeného pěveckého sboru Gymnázia Orlová a tvoří ho nadšenci sborového zpívání. Toto malé těleso nemá dlouhého trvání, a proto nezaznamenalo výraznější úspěch. Sbormistryní je Mgr. Petra Rašíková. CUM DECORE I Gymnázium F.X.Šaldy Liberec Sbormistr Mgr. Zuzana Kubelková Program (nesoutěžní): John Dowland Toinot Arbeau Jiří Laburda Jiří Laburda Chas. H. Hansen Julius Dixon, Beverly Ross Jiří Laburda Come away, come sweet love Pavane Ja, keď sa Janoško Zelený majerán Joshua fought the battle of Jericho Lollipop Aven Roma, Čhajori romani Smíšený sbor Cum decore I je mladší, samostatně působící sekcí sboru Cum decore - ten při Gymnáziu F.X.Šaldy v Liberci pracuje již od r Sbor se Zuzanou Kubelkovou, absolventkou oboru Hudební výchova Sbormistrovství na PF UJEP v Ústí nad Labem, vystupuje od r Cum decore I má 24 členů, vesměs studentů gymnázia a několika středních škol Liberecka. V repertoáru tohoto sboru nalezneme jednoduché renesanční skladby, úpravy lidových písní různých národů, spirituály a populární skladby.

8 Pěvecký sbor Gymnázium Dr. Karla Polesného ve Znojmě Sbormistr Mgr. Jiří Ludvík Program (soutěžní): lidová (upr. Petr Kolář) Orlando di Lasso lidová (upr. Petr Kolář) Ondřej Kyas Spiritual Dalmácia Matona mia cara Už je slunko Velké Laulá I ve got peace like a river Smíšený sbor Dr. Karla Polesného ve Znojmě vznikl v roce Sbor vystupuje na školních akcích a příležitostně na různých kulturních akcích ve městě Znojmě a jeho okolí. Sbor vede Mgr. Jiří Ludvík, který je pořadatelem četných kulturních akcí (Hudební festival Znojmo, Znojmo Jazzfest, VOC festival Znojmo, Junior cimbál atd.) a primášem Cimbálové muziky Antonína Stehlíka. Smíšený pěvecký sbor Janáčkova konzervatoř a Gymnázium V Ostravě Sbormistr Mgr. Daniela Zuková Program (soutěžní): J. Després El grillo Ondřej Kyas Veliké Lalulá lidová, úpr.o.halma Čačina, čačina C.Saint Saëns Ave verum J.M. Martin Lightshine Smíšený pěvecký sbor Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia v Ostravě je tvořen studenty instrumentalisty, kterým je sborový zpěv zařazen jako povinný předmět 2. a 3. ročníku. Sbor pravidelně účinkuje na koncertech v školy a města, spolupracuje se symfonickým orchestrem JKGO, se kterým nastudoval v letošním roce Missu Sancti Venceslai Adama Michny a Te Deum M.A. Charpantiera. Sbormistryní sboru je Mgr. Daniela Zuková, absolventka Ostravské univerzity v Ostravě, která v současné době dokončuje doktorandské studium oboru Hudební teorie a pedagogika na téže škole.

9 Pěvecký sbor Gymnázium Uherské Hradiště Sbormistr Mgr. Jakub Tomala Program (nesoutěžní): Spirituál Jacob Arcadelt Iván Eröd James E. Moore I m gonna ride Ave Maria Viva la musica An Irish Blessing Sbor se schází teprve od října 2010, jeho historii tak tvoří pouhých několik měsíců společného sborového snažení a objevování tohoto žánru. Účast na Gymnasia Cantant 2011 bude třetí veřejnou produkcí tohoto tělesa. Sbormistr Jakub Tomala je absolventem Pedagogické fakulty MU, obor Čj-Hv. Smíšený pěvecký sbor Gymnázia Orlová Gymnázium a SOŠ Orlová Sbormistr Mgr. Petra Rašíková Program (soutěžní): P.I.Čajkovský Lid.upr. J.Krček J.S.Bach Ondřej Kyas Freddie Mercury, arr. N.Bennem Svatý Bože Což se mně má milá Magnificat Veliké lalulá Bohemien Rhapsody Smíšený pěvecký sbor Gymnázia v Orlové byl založen v lednu 2001, členy sboru jsou studenti a studentky víceletého gymnázia. Mezi největší úspěchy sboru patří zlatá pásma - Gymnasia cantant 2001, 2009,2010, Opava cantat 2001, 2002, 2003, 2004, 2009, Pražské dny sborového zpěvu 2002, 2007, Pražské Vánoce Sbor byl rovněž několikrát oceněn za hlasovou kulturu. Sbor se účastní se rovněž mezinárodních festivalů sborového zpěvu v roce 2005 Mexico, pořádá pravidelně koncertní turné po Švýcarsku, několikrát také reprezentoval gymnázium na festivalech v Polsku. Na podzim 2010 byl oceněn jako nejlepší středoškolský tým Moravskoslezského kraje. Uměleckou vedoucí a dirigentkou sboru je Mgr. Petra Rašíková, se sborem spolupracuje Mgr. Jana Lukšová a Mgr. Aleš Bína.

10 Pěvecký sbor První České gymnázium v Karlových Varech Sbormistr Bc. Jan Rezek Program (soutěžní): Wallace Wilis Petr Eben Ondřej Kyas Albrecht, Althouse Swing Low, sweet Chariot Ó, řebíčku zahradnický Veliké lalulá I am a small part of the World Sbor byl založen roku 1994 Václavem Zemanem původně jako sbor profesorský, o rok později byl již přeměněn na smíšený studentský sbor a školní orchestr. Pravidelně vystupuje na akcích pořádaných městem Karlovy Vary a akcích pořádaných školou. Pravidelně se zúčastňuje přehlídek Gymnasia Cantant (v roce 2001 získal zlaté pásmo). Sbor spolupracuje se zahraničními hudebními tělesy partnerských gymnázií z partnerských měst Bayreuth a Bernkastel-Kues. V roce 2006 sbor zpíval při návštěvě prezidenta republiky Václava Klause v Karlových Varech a následně byl sbor pozván Livií Klausovou do Lán k provedení adventního koncertu. ČLENOVÉ POROTY: Doc. Jan Kostečka (PdF MU) Doc. Ivan Sedláček (Kantiléna Brno) Prof. Lubomír Mátl (JAMU Brno)

11

12 Občanské sdružení GYMNASIA CANTANT IČ: Gymnázium, Brno, Vídeňská 47 Vídeňská 55/ Brno-Štýřice Tel.: Fax: grafická úprava a design 2011 František Havíř, foto 2010 Mgr. Petr Vozák obsah 2011 Občanské sdružení Gymnasia Cantant

XVIII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Brno, 12. 14.4.2012

XVIII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Brno, 12. 14.4.2012 XVIII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Brno, 12. 14.4.2012 Akce se koná pod záštitou náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Mgr. Václava Božka, CSc. Osobní záštitu nad akcí Gymnasia cantant

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2007/08 zpracováno 19. 6. 2008 PODZIM 2007 20. 9. 2007 Koncert pro Městský úřad Litomyšl, Zámecké divadélko,

Více

58. FESTIVAL SBOROVÉHO UMĚNÍ JIHLAVA 2015

58. FESTIVAL SBOROVÉHO UMĚNÍ JIHLAVA 2015 58. FESTIVAL SBOROVÉHO UMĚNÍ JIHLAVA 2015 5. 7. června 2015, Jihlava Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury pořádají NIPOS-ARTAMA Praha a Společnost pro FSU, o. s., Jihlava. I. CHARAKTERISTIKA

Více

Večery u kapucínů. www.veceryukapucinu.cz. Výtěžek dobrovolného vstupného z dubnové benefice bude věnován

Večery u kapucínů. www.veceryukapucinu.cz. Výtěžek dobrovolného vstupného z dubnové benefice bude věnován Večery u kapucínů Cyklus benefičních akcí, které se konají první středu v měsíci (mimo letní prázdniny) od 19 hodin v prostorách kláštera bratří kapucínů v Praze na Hradčanech. Svým dobrovolným darem v

Více

Gymnasia Cantant 2009 Celostátní kolo XV. ročníku hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů

Gymnasia Cantant 2009 Celostátní kolo XV. ročníku hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů Gymnasia Cantant 2009 Celostátní kolo XV. ročníku hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů Osobní záštitu nad letošním ročníkem převzal člen rady Jihomoravského

Více

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 18.-20. DUBNA 2013

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 18.-20. DUBNA 2013 CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 18.-20. DUBNA 2013 Celostátní kolo Gymnasia cantant v Brně se koná pod osobní záštitou náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Mgr. Václava Božka, CSc. a členky Rady Jihomoravského

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

26. CELOSTÁTNÍ PŘEHLÍDKA ŠKOLNÍCH DĚTSKÝCH PĚVECKÝCH SBORŮ května 2016, Uničov

26. CELOSTÁTNÍ PŘEHLÍDKA ŠKOLNÍCH DĚTSKÝCH PĚVECKÝCH SBORŮ května 2016, Uničov 26. CELOSTÁTNÍ PŘEHLÍDKA ŠKOLNÍCH DĚTSKÝCH PĚVECKÝCH SBORŮ 27. 29. května 2016, Uničov Z pověření a za finanční podpory Ministerstva kultury pořádají NIPOS-ARTAMA a Městské kulturní zařízení Uničov. I.

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2008/09 zpracováno 24. 8. 2009 PODZIM 2008 6. 9. 2008 Vystoupení na zámku v Rudolticích 11. 9. 2008 Koncert

Více

Záštitu nad XX. ročníkem hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Gymnasia Cantant 2014 převzali: PhDr. Marcel Chládek, MBA, ministr školství ČR JUDr.

Záštitu nad XX. ročníkem hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Gymnasia Cantant 2014 převzali: PhDr. Marcel Chládek, MBA, ministr školství ČR JUDr. Záštitu nad XX. ročníkem hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Gymnasia Cantant 2014 převzali: PhDr. Marcel Chládek, MBA, ministr školství ČR JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje Bc. Roman

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Z Á K L A D N Í U M Ě L E C K Á Š K O L A Ž I R O V N I C E VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY PEDAGOGICKÁ ČÁST ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 V ŽIROVNICI DNE 30. 6. 2012 a/ Charakteristika školy: V Základní umělecké

Více

Večery u kapucínů. www.veceryukapucinu.cz. Výtěžek dobrovolného vstupného z dubnové benefice bude věnován

Večery u kapucínů. www.veceryukapucinu.cz. Výtěžek dobrovolného vstupného z dubnové benefice bude věnován Večery u kapucínů Cyklus benefičních akcí, které se konají první středu v měsíci (mimo letní prázdniny) od 19 hodin v prostorách kláštera bratří kapucínů v Praze na Hradčanech. Svým dobrovolným darem v

Více

Výroční zpráva občanského sdružení Opera Diversa za rok 2012

Výroční zpráva občanského sdružení Opera Diversa za rok 2012 1 Výroční zpráva občanského sdružení Opera Diversa za rok 2012 Občanské sdružení Opera Diversa, o.s. (IČO 27015271) se sídlem Klíny 67, 615 00 Brno, zastoupené prof. Mgr. Pavlem Drábkem, Ph.D. (předsedou

Více

Národní informační a poradenské středisko pro kulturu, příspěvková organizace MK ČR

Národní informační a poradenské středisko pro kulturu, příspěvková organizace MK ČR Národní informační a poradenské středisko pro kulturu, příspěvková organizace MK ČR ANOTACE A PŘEHLED AKCÍ K ROKU ČESKÉ HUDBY 2014 I. Celostátní přehlídky a festivaly, které pořádá každoročně NIPOS-ARTAMA

Více

Průvodce soutěží. Středa 15. května - Neděle 19. května ročník mezinárodní soutěže pěveckých sborů. Karlovac Chorvatsko

Průvodce soutěží. Středa 15. května - Neděle 19. května ročník mezinárodní soutěže pěveckých sborů. Karlovac Chorvatsko Průvodce soutěží Středa 15. května - Neděle 19. května 2019 3. ročník mezinárodní soutěže pěveckých sborů Karlovac Chorvatsko Pořadatel: The Croatian Choral Directors Association, Městské divadlo Zorin

Více

Z našich nejzajímavějších zájezdů

Z našich nejzajímavějších zájezdů SVATOPLUK (1848) Začátky spolku Svatopluk sahají do revolučního roku 1848. V tomto roce byl ve městě Žďár na Moravě založen vlastenecký čtenářský spolek, později pojmenovaný podle slavného moravského knížete

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Parnas, občanské sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Parnas, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Parnas, občanské sdružení Obsah: 1. Úvodní slovo 2. Základní údaje 3. Představitelé občanského sdružení 4. Kontaktní informace 5. Účel a činnost občanského sdružení 6. Aktivity

Více

Informace pro účastníky

Informace pro účastníky Informace pro účastníky Pěvecké soutěže Olomouc 2015 Základní umělecká škola Žerotín Olomouc, Kavaleristů 6, Rodičovské sdružení ZUŠ Žerotín Olomouc, Spolek pro komorní hudbu ve spolupráci s Moravským

Více

Úspěchy školního roku 2017/2018

Úspěchy školního roku 2017/2018 Úspěchy školního roku 2017/2018 15. ročník Písňové soutěže Bohuslava Martinů 2017 20. 22. 10. 2017, Gymnázium a Hudební škola hl. m. Prahy Pavel Janečka - 4. ročník zpěv 3. cena v kategorii II C K+G Pedagogické

Více

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 19. 21. dubna 2018 Celostátní kolo hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů GYMNASIA CANTANT finančně podporují: CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 19. 21. dubna 2018 XXIV. ročník hodnocené přehlídky

Více

Vážení a milí účastníci 4. ročníku soutěžní přehlídky. Mozart opět v Olomouci 2015 )

Vážení a milí účastníci 4. ročníku soutěžní přehlídky. Mozart opět v Olomouci 2015 ) Vážení a milí účastníci 4. ročníku soutěžní přehlídky Mozart opět v Olomouci 2015! Jménem pořádajícího klavírního oddělení ZUŠ Žerotín Olomouc Vás chci co nejsrdečněji pozvat do Olomouce a vyjádřit přání,

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2009/10 zpracováno 29. 8. 2010 PODZIM 2009 7. 9. 2009 Vystoupení Komorního sboru KOKOS pro MÚ Litomyšl,

Více

Memoriál Rosti Čtvrtlíka. II. ročník soutěžní přehlídky mladých recitátorů. Čtvrtlístek IČ : 7274620

Memoriál Rosti Čtvrtlíka. II. ročník soutěžní přehlídky mladých recitátorů. Čtvrtlístek IČ : 7274620 II. ročník soutěžní přehlídky mladých recitátorů Čtvrtlístek IČ : 7274620 IČO : 22757490 Akce je spolufinancována z projektu CZ.1.07/1.1.00/14.0143 1 Propozice soutěžní přehlídky mladých recitátorů Čtvrtlístek

Více

MUSICA PRO SANCTA CECILIA

MUSICA PRO SANCTA CECILIA PROSINEC 2009 TWO VOICES, GESHEM, BYZANTION, KATEŘINA BROŽOVÁ, JIŘÍ HOŠEK, MUSICA PRO SANCTA CECILIA, ZTRACENÁ KAPELA A PŘÁTELÉ, RUDOLF PELLAR, MUSÍ-CANTI, ZŠ U BOROVIČEK, ZŠ NA DLOUHÉM LÁNU, MŠ BENDOVA,

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ DĚTÍ A MLÁDEŽE V SÓLOVÉM ZPĚVU

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ DĚTÍ A MLÁDEŽE V SÓLOVÉM ZPĚVU CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ DĚTÍ A MLÁDEŽE V SÓLOVÉM ZPĚVU PROPOZICE SOUTĚŽE / ORGANIZAČNÍ ŘÁD ROK 2014 Základní škola a Základní umělecká škola Karlovy Vary (dále jen ZŠ a ZUŠ) a Mezinárodní pěvecké centrum Antonína

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Parnas, občanské sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Parnas, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Parnas, občanské sdružení Obsah: 1. Úvodní slovo 2. Základní údaje 3. Představitelé občanského sdružení 4. Kontaktní informace 5. Účel a činnost občanského sdružení 6. Aktivity

Více

obor typ soutěže soutěžící pedagog umístění Smyčcové nástroje Eva Bartáková L.Martinenko 2. místo Krajské kolo Smyčcové Marta Schäferová

obor typ soutěže soutěžící pedagog umístění Smyčcové nástroje Eva Bartáková L.Martinenko 2. místo Krajské kolo Smyčcové Marta Schäferová 1 Rok 2011 obor typ soutěže soutěžící pedagog umístění Smyčcové nástroje Eva Bartáková L.Martinenko 2. místo Krajské kolo Smyčcové nástroje Marta Schäferová S. Sůva 1. místo Krajské kolo Smyčcové Národní

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci ODPADY pořádanou ve dnech 10. - 11. 5. 2017 Konference je

Více

Přehled činnosti oddělení HV

Přehled činnosti oddělení HV Přehled činnosti oddělení HV Školní rok 2014/2015 13. 10. 2014 SOČR Generální zkouška Smetanova síň Obecního domu studenti vyššího 14. 11. 2014 Projektový den Pěvecký sbor 19. 11. 2014 Odpoledne otevřených

Více

Výroční zpráva za školní rok 2004/2005

Výroční zpráva za školní rok 2004/2005 Výní zpráva za školní rok 2004/2005 Část I. Základní charakteristika školy Název školy Sídlo Právní forma IČO Gymnázium Boženy Němcové, Hradec Králové, Pospíšilova tř. 324 Pospíšilova tř. 324, 500 03 Hradec

Více

Mezinárodní soutěž mládežnických orchestrů Harmonia Iuvenalis

Mezinárodní soutěž mládežnických orchestrů Harmonia Iuvenalis Festivalový průvodce Mezinárodní soutěž mládežnických orchestrů Harmonia Iuvenalis Úterý 28. 5. Neděle 2. 6. 2019 47. Mezinárodní festival pěveckých sborů a orchestrů Pořadatel festivalu www.festamusicale.com

Více

TEMATICKÝ PLÁN 6. ročník

TEMATICKÝ PLÁN 6. ročník TEMATICKÝ PLÁN 6. ročník Vyučující: Mgr. Iveta Peštuková Ročník: 6. (6. A, 6. B) Školní rok 2018/2019 Hudební výchova pro 6. ročník ZŠ - A. Charalambidis, L. Hurník, Z. Císař, J. Pilka, D. Matoška, SPN

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20.

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20. Hudební dění v Polné a okolí 349 XIX. Co se nevešlo do škatulek Není bez zajímavosti, že se někteří z polenských rodáků prosadili v populární hudbě v zahraničí. Touto první je: Alena Jacob Narodila se

Více

Kocianova houslová soutěž

Kocianova houslová soutěž Kocianova houslová soutěž 60. ročník 8. 12. května 2018 Ústí nad Orlicí Jaroslav Kocian * 22. února 1883 Ústí nad Orlicí 7. března 1950 Praha houslista, hudební skladatel, pedagog Jaroslav se narodil v

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21 ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21 ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ pořádanou ve dnech 13. - 14. 5. 2014 Konference je součástí

Více

Učební plán předmětu. Průřezová témata. výstupy učivo přesahy průřezová témata Lidová hudba

Učební plán předmětu. Průřezová témata. výstupy učivo přesahy průřezová témata Lidová hudba Hudební výchova (Umění a kultura) Učební plán předmětu Ročník 7 Dotace 1 Povinnost povinný (skupina) Dotace skupiny Vzdělávací předmět jako celek pokrývá následující PT: MULTIKULTURNÍ VÝCHOVA: - Etnický

Více

XXXIX. SVÁTKY PÍSNÍ OLOMOUC 2011

XXXIX. SVÁTKY PÍSNÍ OLOMOUC 2011 XXXIX. SVÁTKY PÍSNÍ OLOMOUC 2011 VÝSLEDKOVÁ LISTINA POŘADATELÉ FESTIVALU FESTA OLOMOUC s. r. o. FESTA MUSICALE OLOMOUC KATEDRA HUDEBNÍ VÝCHOVY PdF UP OLOMOUC CAMPANELLA OLOMOUC POČET ZÚČASTNĚNÝCH SBORŮ

Více

ZÁVAZNÝ FESTIVALOVÝ HARMONOGRAM PRO ÚČASTNÍKY 17. ROČNÍKU MSFHR VLACHOVO BŘEZÍ VE DNECH

ZÁVAZNÝ FESTIVALOVÝ HARMONOGRAM PRO ÚČASTNÍKY 17. ROČNÍKU MSFHR VLACHOVO BŘEZÍ VE DNECH ZÁVAZNÝ FESTIVALOVÝ HARMONOGRAM PRO ÚČASTNÍKY 17. ROČNÍKU MSFHR VLACHOVO BŘEZÍ VE DNECH 12. 14. 10. 2018 * PÁTEK, 12. 10. 2018 * 16.00 Zahájení provozu Infocentra MSFHR Vlachovo Březí - mobil : 777 001

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Parnas, občanské sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Parnas, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 Parnas, občanské sdružení Obsah: 1. Úvodní slovo 2. Základní údaje 3. Představitelé občanského sdružení 4. Kontaktní informace 5. Účel a činnost občanského sdružení 6. Aktivity

Více

II. Výsledky výchovy a vzdělávání

II. Výsledky výchovy a vzdělávání II. Výsledky výchovy a vzdělávání 1. Přehled učebních plánů: Organizace se řídi učebními plány pro ZUŠ vydané MŠMT ČR dne 26.06.1995 pod č. j.: 18.418/ 95.- 25 s účinností od 1.září 1995, pro výtvarný

Více

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 21. 23. dubna 2016 Celostátní kolo Gymnasia Cantant 2016 v Brně se koná za finanční podpory: CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 21. 23. dubna 2016 XXII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ DĚTÍ A MLÁDEŽE V SÓLOVÉM ZPĚVU

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ DĚTÍ A MLÁDEŽE V SÓLOVÉM ZPĚVU CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ DĚTÍ A MLÁDEŽE V SÓLOVÉM ZPĚVU PROPOZICE SOUTĚŽE / ORGANIZAČNÍ ŘÁD ROK 2018 Základní škola a Základní umělecká škola Karlovy Vary (dále jen ZŠ a ZUŠ) Mezinárodní pěvecké centrum Antonína

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015 Základní umělecká škola Jindřicha Jindřicha, Cheb, Židovská 8, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015 O b s a h: 1. Charakteristika školy 2. Přehled učebních plánů

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2008-2009 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

V YSOKÁ ŠKOLA CHEMICKO-TECHNOLOGICKÁ V PRAZE Ústav plynárenství, koksochemie a ochrany ovzduší a IUAPPA Česká republika DŮM TECHNIKY PARDUBICE spol. s r.o. pořádají pod záštitou ministra průmyslu a obchodu

Více

Leoše Janáčka. 21. ročník. housle smyčcové kvarteto. v oborech. vypisuje. Mezinárodní soutěže. v Brně

Leoše Janáčka. 21. ročník. housle smyčcové kvarteto. v oborech. vypisuje. Mezinárodní soutěže. v Brně Hudební fakulta Janáčkovy akademie múzických umění v Brně ve spolupráci s Nadací Leoše Janáčka pod záštitou ministra kultury České republiky Mgr. Daniela Hermana, hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Michala

Více

Ředitelství ZUŠ Eduarda Marhuly uděluje za školní rok 2015/2016

Ředitelství ZUŠ Eduarda Marhuly uděluje za školní rok 2015/2016 Základní umělecká škola E. Marhuly, Hudební 6, Ostrava Mar. Hory Ředitelství ZUŠ Eduarda Marhuly uděluje za školní rok 2015/2016 MIMOŘÁDNOU CENU ŘEDITELE ŠKOLY Mladý talent Anně Pražákové za dlouhodobou

Více

Repertoár gymnaziálních sborů se zřetelem k zastoupení artificiální hudby

Repertoár gymnaziálních sborů se zřetelem k zastoupení artificiální hudby Repertoár gymnaziálních sborů se zřetelem k zastoupení artificiální hudby Mgr. Markéta Ottová Existence pěveckých sborů při školách běžného proudu dnes není výjimkou. Naopak, pěvecký sbor bývá běžnou formou

Více

Počet žáků ,65 14,41. Počet tříd. na jednu třídu. na učitele. žáků

Počet žáků ,65 14,41. Počet tříd. na jednu třídu. na učitele. žáků Počet tříd Výroční zpráva o škole 2003/2004 Část I. Základní charakteristika školy Název školy Gymnázium Boženy Němcové, Hradec Králové, Pospíšilova tř. 324 Sídlo Pospíšilova tř. 324, 500 03 Hradec Králové

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2007-2008 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 9. 11. dubna 2015 CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 9. 11. dubna 2015 XXI. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních pěveckých sborů se koná pod osobní záštitou: PhDr. Marcela Chládka, MBA, ministra

Více

Výroční zpráva o činnosti za rok 2017

Výroční zpráva o činnosti za rok 2017 Spolek rodičů a přátel dětského pěveckého sboru R O L N I Č K A PRAHA Bubenečská 39, 160 00 Praha 6 tel: 608 272 444 www.rolnicka-praha.cz účet č. 2300407266/2010, FIO banka IČO 00676969 Výroční zpráva

Více

Z ludgeřovického chrámu sv. Mikuláše

Z ludgeřovického chrámu sv. Mikuláše Z ludgeřovického chrámu sv. Mikuláše Příloha č. 1 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2010 Z tradiční hasičské slavnosti k poctění patrona sv. Floriana Jako každoročně o první květnové neděli vyšli i letos

Více

PAUL HINDEMITH A ČESKÉ ZEMĚ. PhDr. Lenka Přibylová, Ph.D.

PAUL HINDEMITH A ČESKÉ ZEMĚ. PhDr. Lenka Přibylová, Ph.D. PAUL HINDEMITH A ČESKÉ ZEMĚ PhDr. Lenka Přibylová, Ph.D. Ústí nad Labem 2008 Obsah Úvod 9 1. Paul Hindemith - život a dílo v obrysech 13 1. 1 Období mládí a tvůrčích počátků 13 1. 2 Avantgardní období

Více

Festivalový průvodce Průvodce přihlášením na festival

Festivalový průvodce Průvodce přihlášením na festival Festivalový průvodce Průvodce přihlášením na festival Úterý 28. 5. Neděle 2. 6. 2019 47. Mezinárodní festival pěveckých sborů a orchestrů Pořadatel festivalu www.festamusicale.com info@festamusicale.com

Více

Zpráva ze zahraniční cesty

Zpráva ze zahraniční cesty Zpráva ze zahraniční cesty Místo: Levoča (Slovensko) Termín: 20. 22. června 2006 Doprava: autobus / vlak Odjezd: 19. 6. 7.00 hod. Praha, ÚAN Florenc 19. 6. 15.40 hod. Poprad, aut. nádraží 19. 6. 16.10

Více

1. místo/prize Česká republika, Pardubice KOMORNÍ SBOR CZECH SOLOIST CONSORT 26,2 b

1. místo/prize Česká republika, Pardubice KOMORNÍ SBOR CZECH SOLOIST CONSORT 26,2 b MEZINÁRODNÍ FESTIVAL AKADEMICKÝCH SBORŮ " IFAS " INTERNATIONAL FESTIVAL OF ACADEMIC CHOIRS INTERNATIONALES FESTIVAL DER.AKADEMISCHEN. CHÖRE МЕЖДУНАРОДНЫЙ ФЕСТИВАЛЬ АКАДЕМИЧЕСКИХ ХОРОВ IFAS PARDUBICE Nám.

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Konference se účastnili zástupci všech fakult působících v oboru Pozemní stavitelství z České a Slovenské republiky.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Konference se účastnili zástupci všech fakult působících v oboru Pozemní stavitelství z České a Slovenské republiky. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Název akce: 36. MEZINÁRODNÍ VĚDECKÁ KONFERENCE Datum: 19-21.9.2012 Místo: Brno V rámci projektu OKTAEDR byla částečně financována 36. Mezinárodní vědecká konference Brno 2012 v termínu

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci ODPADY pořádanou ve dnech 10. - 11. 5. 2017 Konference je

Více

Březen Projekt Socrates 6. až 9. března 2008

Březen Projekt Socrates 6. až 9. března 2008 Březen Projekt Socrates 6. až 9. března 2008 Naše škola je druhým rokem zapojena do mezinárodního projektu Socrates s názvem Where do we come from where do we go to?. S partnerskými školami z Německa,

Více

Společenské vědy ve vzdělávání

Společenské vědy ve vzdělávání UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra společenských věd Žižkovo nám. 5, Olomouc 77140 pořádá 25. 26. dubna 2012 II. mezinárodní vědeckou konferenci s oborově didaktickým zaměřením

Více

Sídlo: Horní Valy 2, Hodonín, IČ: Telefon: , Mobil: PŘIPRAVOVANÉ AKCE. školní rok

Sídlo: Horní Valy 2, Hodonín, IČ: Telefon: , Mobil: PŘIPRAVOVANÉ AKCE. školní rok Základní umělecká škola Web: www.zushodonin.cz Hodonín, příspěvková organizace E-mail: zus.hodonin@orgman.cz Sídlo: Horní Valy 2, 695 01 Hodonín, IČ: 70836931 Telefon: 518 351 365, Mobil: 702 018 098 ZÁŘÍ

Více

KVV JMK GENERÁLNÍ PARTNER TURNAJE. Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna a KVV ČSLH JMK.

KVV JMK GENERÁLNÍ PARTNER TURNAJE. Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna a KVV ČSLH JMK. Mezinárodní hokejový turnaj žáků Bantam 2000 Peewee 2002 29. 8. 1. 9. 2013 29. 8. 1. 9. 2013 KVV JMK GENERÁLNÍ PARTNER TURNAJE Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna a KVV ČSLH JMK. Vážení sportovní

Více

Petra Vlčková je mladá začínající

Petra Vlčková je mladá začínající Dialog s akordeonem Petra Vlčková & Petr Přibyl Petra Vlčková je mladá začínající akordeonistka. Úspěšně absolvovala Západočeskou univerzitu v Plzni, kde vystudovala hru na akordeon společně s učitelstvím

Více

2018 rok 65. výročí založení ZUŠ Plán připravovaných aktivit 2017/2018

2018 rok 65. výročí založení ZUŠ Plán připravovaných aktivit 2017/2018 Příloha A: K PLÁNU PRÁCE ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY PhDr. ZBYŇKA MRKOSE PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 2018 rok 65. výročí založení ZUŠ Plán připravovaných aktivit 2017/2018 Říjen 6. říjen 2017 (pátek) Šternberk

Více

Festival Chorwelten. Bad Elster 10. a 11. června 2017

Festival Chorwelten. Bad Elster 10. a 11. června 2017 Festival Chorwelten Bad Elster 10. a 11. června 2017 2 Saská hudební rada (Sächsischer Musikrat) festivalem CHORWELTEN podpoří sborový zpěv po obou stranách česko-německé hranice. Cílem této akce je srovnání

Více

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4. 2013 úterý Sokolský vrch 17:00 22:00 Skákací hrad pro děti (vstupné zdarma) 17:00 Soutěže pro děti 17:30 Divadelní představení pro děti

Více

ÚSPĚCHY ŽÁKŮ ve školním roce 2017/2018

ÚSPĚCHY ŽÁKŮ ve školním roce 2017/2018 ÚSPĚCHY ŽÁKŮ ve školním roce 2017/2018 ZUŠ Adolfa VOBORSKÉHO Botevova 3114, 143 00 Praha 4 Modřany Obsah 1. KRAJSKÁ KOLA SOUTĚŽE POŘÁDANÁ MINISTERSTVEM ŠKOLSTVÍ... 2 2. CELOSTÁTNÍ KOLA SOUTĚŽE POŘÁDANÁ

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY KONCERTNÍ AGENTURA uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s.

Více

Program Harantovských slavností historického zpěvu 2011 Městys a hrad Pecka

Program Harantovských slavností historického zpěvu 2011 Městys a hrad Pecka Program Harantovských slavností historického zpěvu 2011 Městys a hrad Pecka Pátek 17.6.2011 20.00 hodin, chrám sv. Bartoloměje v Pecce Zahajovací koncert Český chlapecký sbor Boni pueri, sbormistr MgA.

Více

LITVÍNOVSKÉ DŘEVOHRANÍ

LITVÍNOVSKÉ DŘEVOHRANÍ Základní umělecká škola Litvínov pořádá soutěž v sólové a komorní hře a seminář DVPP pro dřevěné dechové nástroje LITVÍNOVSKÉ DŘEVOHRANÍ 12. a 13. dubna 2019 V Litvínově Propozice soutěže 1. Soutěž v komorní

Více

HUDEBNÍ SOUBORY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE

HUDEBNÍ SOUBORY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE HUDEBNÍ SOUBORY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz HUDEBNÍ

Více

ŘÍJEN 2009 SEZÓNA KONCERTŮ Z A H A J U J E TĚŠÍME SE NA SETKÁNÍ S VÁMI! Čtvrtek 1.10. 15:30 Refektář TANČÍRNA Oslava Mezinárodního dne seniorů K tanci a poslechu hraje Sparaťanka evergreeny z různých dob

Více

Soutěž studentů sklářských výtvarných oborů středních odborných škol, vyšších odborných a vysokých uměleckých škol 2009

Soutěž studentů sklářských výtvarných oborů středních odborných škol, vyšších odborných a vysokých uměleckých škol 2009 Soutěž studentů sklářských výtvarných oborů středních odborných škol, vyšších odborných a vysokých uměleckých škol 2009 Pořadatel: Imperial Karlovy Vary a.s. Robert Jahn, ředitel, Spa Resort Sanssouci

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2005 / 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2005 / 2006 Základní škola,mateřská škola a Základní umělecká škola Jablonec nad Jizerou Odloučené pracoviště : Základní umělecká škola Jablonec n.jiz. 512 43 Jablonec nad Jizerou, Letná 439 481 591 338, e-mail zus-jablonecnj@netair.cz

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Spohr Violin Duo. Oba umělci jsou výhradně zastupováni agenturou Tanja Classical Music Agency. www.koncertniagentura.cz

Spohr Violin Duo. Oba umělci jsou výhradně zastupováni agenturou Tanja Classical Music Agency. www.koncertniagentura.cz Jana Ludvíčková je absolventkou Pražské konzervatoře ( prof. F. Pospíšil) a Guildhall School of Music and Drama v Londýně ( prof. D. Takeno), kde získala mnohá ocenění v rámci studií, jako např: Pyramid

Více

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 6. 8. dubna 2017 Celostátní kolo Gymnasia Cantant 2017 v Brně se koná za finanční podpory: CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 6. 8. dubna 2017 XXIII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních pěveckých

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2014-2015 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

TALICHŮV KOMORNÍ ORCHESTR obecně prospěšná společnost

TALICHŮV KOMORNÍ ORCHESTR obecně prospěšná společnost TALICHŮV KOMORNÍ ORCHESTR obecně prospěšná společnost VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 Talichův komorní orchestr, o.p.s., Bezová 1658, 147 14 Praha 4 Braník Tel.: +420 2 44 06 26 01-2, Fax: +420 2 44 06 26 02 IČO:

Více

GENERÁLNÍ PARTNER TURNAJE. Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna a ČSLH Jihomoravského kraje.

GENERÁLNÍ PARTNER TURNAJE. Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna a ČSLH Jihomoravského kraje. Mezinárodní hokejový turnaj žáků Bantam 2000 Peewee 2002 30. 8. 2. 9. 2012 30. 8. 2. 9. 2012 KVV JMK GENERÁLNÍ PARTNER TURNAJE Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna a ČSLH Jihomoravského kraje.

Více

Š kolní kolo chemicke olympiá dy

Š kolní kolo chemicke olympiá dy Š kolní kolo chemicke olympiá dy Během měsíce ledna proběhlo školní kolo chemické olympiády kategorie D, které obsahovalo domácí část, kontrolní test a praktickou část v chemické laboratoři. Olympiády

Více

Konference, semináře, veřejná setkání pořádaná pod záštitou Senátu Slavnostní vyhodnocení výtvarné soutěže, pořádané k vánoční výstavě

Konference, semináře, veřejná setkání pořádaná pod záštitou Senátu Slavnostní vyhodnocení výtvarné soutěže, pořádané k vánoční výstavě Konference, semináře, veřejná setkání pořádaná pod záštitou Senátu březen duben 4. 3. Slavnostní vyhodnocení výtvarné soutěže, pořádané k vánoční výstavě 5. 3. 6.3. Předseda Senátu M. Štěch spolu s předsedou

Více

O konferenci EIA/SEA 2019

O konferenci EIA/SEA 2019 O konferenci Posuzování vlivů na životní prostředí na strategické i projektové úrovni má sloužit k prevenci, minimalizaci či kompenzaci negativních vlivů, a přispět tak k ochraně životního prostředí a

Více

NADAČNÍ PROGRAM 2017 PO 1. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, Ostrava. Internet:

NADAČNÍ PROGRAM 2017 PO 1. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, Ostrava. Internet: NADAČNÍ PROGRAM 2017 PO 1. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 E-mail: info@nadace-landek.cz Internet: www.nadace-landek.cz IČO: 60340053 DIČ:

Více

Pěvecká soutěž Olomouc 2015 v klasickém sólovém zpěvu

Pěvecká soutěž Olomouc 2015 v klasickém sólovém zpěvu Pěvecká soutěž Olomouc 2015 v klasickém sólovém zpěvu Vyhlašovatel soutěže: Sdružení rodičů ZUŠ Žerotín Olomouc a Základní umělecká škola Žerotín Olomouc, Kavaleristů 6 Podpora a doporučení: Ministerstvo

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014/2015. Základní umělecká škola Zlín-Malenovice

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014/2015. Základní umělecká škola Zlín-Malenovice VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014/2015 Základní umělecká škola Zlín-Malenovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Charakteristika školy Název školy: Základní umělecká škola Zlín-Malenovice Sídlo: tř.

Více

školní rok 2012/2013

školní rok 2012/2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY ŽLUTICE za školní rok 2012/2013 Úvod výroční zprávy: Výroční zpráva ZUŠ je zpracována podle zákona č564/90 Sb. Se změnou 131/95 Sb. Tato zpráva poskytuje informace

Více

Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola

Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola V pátek 7. dubna 2017 proběhl 51. ročník krajského kola ARS Poetica Puškinův památník. V silné konkurenci více než sta soutěžících z celého kraje

Více

zpěv umělých a lidových písní za doprovodu klavíru a perkusí, 2. ročník vyššího gymnázia

zpěv umělých a lidových písní za doprovodu klavíru a perkusí, 2. ročník vyššího gymnázia Estetická výchova Estetická výchova hudební a výtvarná na gymnáziu obsahuje jak teorii (dějiny hudby a výtvarného umění), tak i praxi (zpěv, hra na hudební nástroje, seznámení s výtvarnými technikami a

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2005-2006 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Zápis z jednání Komise pro výchovu a vzdělávání RM č. 4/2013 ze dne

Zápis z jednání Komise pro výchovu a vzdělávání RM č. 4/2013 ze dne MÚ LOUNY Zápis z jednání str. 1 / 6 Zápis z jednání Komise pro výchovu a vzdělávání RM č. 4/2013 ze dne 29.05.2013 Přítomni: Omluveni: Hosté: Mgr. Jan Červa, PaedDr. Venuše Mirovská, Mgr. Štěpánka Slezáková,

Více

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme!

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme! Fokus divadlo 2014 Pod tímto názvem Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě vyhlásila na podzim 1. ročník soutěže o nejlepší divadelní recenzi a kritiku. Jelikož se v literárním semináři

Více

Pěvecká soutěž Olomouc 2016 v klasickém sólovém zpěvu

Pěvecká soutěž Olomouc 2016 v klasickém sólovém zpěvu Pěvecká soutěž Olomouc 2016 v klasickém sólovém zpěvu Vyhlašovatel soutěže: Sdružení rodičů ZUŠ Žerotín Olomouc a Základní umělecká škola Žerotín Olomouc, Kavaleristů 6 Podpora a doporučení: Ministerstvo

Více