Příloha č. 1 Vybrané nestátní neziskové organizace zabývající se domácím násilí, zneužíváním dětí a ochranou dětských práv v České republice

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha č. 1 Vybrané nestátní neziskové organizace zabývající se domácím násilí, zneužíváním dětí a ochranou dětských práv v České republice"

Transkript

1 Příloha č. 1 Vybrané nestátní neziskové organizace zabývající se domácím násilí, zneužíváním dětí a ochranou dětských práv v České republice 1) BÍLÝ KRUH BEZPEČÍ Bílý kruh bezpečí (dále jen BKB) je občanské sdruţení, které vzniklo 19. listopadu 1991, kdy poskytlo pomoc prvním obětem trestných činů v České republice. BKB provozuje síť poraden 1 a nepřetrţitou pomoc na telefonní lince pro oběti trestných činů formou morální, psychologické a právní pomoci. V rámci zvýšení právní výchovy a informovanosti pořádá BKB přednášky, semináře, kongresy a jiné akce, publikuje, vystupuje v médiích a realizuje projekty. Z vlastní publikační činnosti jde o letáky, broţury a samolepky. Od roku 2001 funguje 2 specializovaná celostátní sluţba telefonické krizové pomoci pro osoby ohroţené domácím násilím DONA linka, která vznikla jako součást projektu Domácí násilí 3. DONA linka pomáhá všem, kteří se cítí ohroţeni domácím násilím nebo jsou jeho svědky a také pomáhá profesionálům, kteří při výkonu svého povolání přicházejí do prvního nebo opakovaného kontaktu s osobou ohroţenou domácím násilím. 2) ACORUS Acorus je občanské sdruţení, které se od roku 1997 zabývá pomocí osobám ohroţeným domácím násilím. Acorus také provozuje Psychosociální centrum Acorus poskytující osobám ohroţeným domácím násilím pomoc při překonávání nepříznivé sociální situace a nonstop telefonickou linku. Acorus provozuje azylový dům a poskytuje krizovou pomoc a odborné sociální poradenství. V rámci své činnosti realizoval Acorus řadu vzdělávacích akcí. Acorus se zabývá i mediální a osvětovou činností, v rámci které Acorus rozšiřuje informace o problematice domácího násilí mezi širokou veřejnost prostřednictvím mediálních výstupů, kampaní, letáků, 1 Síť tvoří 7 poraden v Praze, Brně, Liberci, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a Plzni. 2 Provozováno za podpory Philip Morris, a.s. a MPSV ČR 3 Společný projekt BKB a Philip Morris, a.s.

2 propagačních materiálů, diskusních klubových pořadů a článků v novinách a časopisech. Acorus v rámci své činnosti realizoval i řadu projektů týkajících se domácího násilí. 3) NADACE NAŠE DÍTĚ Nadace Naše dítě je nezisková organizace, která byla zaloţena v roce 1993 s posláním pomáhat týraným, handicapovaným, zneuţívaným, opuštěným a jinak ohroţeným nebo znevýhodněným dětem. Nadace realizuje pomoc prostřednictvím finanční podpory, právního poradenství, osvětové činnosti, prosazováním legislativních změn a dalšími dostupnými způsoby. V rámci činnosti nadace byly zaloţeny linky telefonické krizové pomoci, a to Linka bezpečí, Rodičovská linka a Linka vzkaz domů. Linka bezpečí je bezplatná telefonická linka pro děti a mladistvé, kteří se nacházejí v tíţivé situaci, kterou nejsou schopni zvládnout vlastními silami. Linka vzkaz domů je pak určena dětem a mladým lidem, kteří jsou na útěku anebo o tomto kroku přemýšlejí a chtějí předat zprávu rodičům nebo jiným blízkým osobám, ţe jsou naţivu a zdrávy. Telefonickou krizovou intervenci a výchovné, rodinné a sociálněprávní poradenství rodičům, prarodičům a ostatním členům rodiny poskytuje Rodičovská linka. Tato linka nabízí výchovné poradenství i pro pedagogy mateřských, základních a středních škol. Tyto telefonické krizové linky provozovala Nadace Naše dítě do roku Poté byla agenda krizových linek předána organizaci Sdruţení linka bezpečí 4 a Nadace Naše dítě provoz linek spolufinancuje. V roce 2005 byla do provozu uvedena Linka právní pomoci 5, kam je moţno se obrátit s dotazy, které se týkají právní ochrany nezletilých, problémů ve vztazích mezi rodiči a dětmi, osvojení, pěstounské péče či ústavní výchovy. Na Linku se můţe obrátit také člověk, který ví o spáchání trestného činu na dítěti a neví, jak by se měl zachovat. Povědomí o svých aktivitách a cílech zvyšuje nadace prostřednictvím mediálních kampaní, projektů a vzdělávací činnosti. 4 Sdruţení je akreditováno v rámci systému sociálně-právní ochrany dětí v České republice a je členem celosvětové organizace dětských linek důvěry Child Helpline International. 5 V rámci celorepublikové kampaně Stop násilí na dětech!.

3 4) ROSA Občanské sdruţení Rosa se od roku specializuje na pomoc ţenám a jejich dětem, které se staly oběťmi domácího násilí a také na prevenci násilí. V rámci přímé pomoci obětem domácího násilí provozuje Rosa odborné sociální poradenství, azylové ubytování a telefonickou krizovou pomoc. 7 Vedle přímé pomoci obětem domácího násilí se Rosa zabývá i preventivní činností. V rámci prevence domácího násilí jsou organizovány přednášky, semináře a konference a také vydávány informační letáky, broţury, publikace a informační zpravodaje. 5) DĚTSKÉ KRIZOVÉ CENTRUM Občanské sdruţení Dětské krizové centrum 8 (dále jen DKC) se od roku 1992 v rámci své činnosti zaměřuje na problematiku syndromu CAN 9 v oblasti prevence, diagnostiky i terapie. Sluţby jsou v DKC poskytovány pracovním týmem, který tvoří psychologové, sociální pracovníci a psychoterapeuti. DKC zajišťuje dětem, dospívajícím a jejich rodinám komplexní psychosociální pomoc a na základě pověření MPSV ČR z roku 2000 vykonává sociálně právní ochranu dětí. Od roku 2007 poskytuje DKC tyto sociální sluţby 10 s celorepublikovou působností: krizová pomoc, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a telefonická krizová pomoc. V rámci sluţby krizové pomoci je poskytována odborná psychosociální pomoc, která se specializuje zejména na problematiku dětí týraných, zneuţívaných a zanedbávaných či jinak ohroţených na zdravém vývoji. Do poskytování sociálně aktivizačních sluţeb pro rodinu s dětmi patří odborná psychosociální pomoc rodinám s ohroţenými dětmi. Sluţba je zacílena na minimalizaci následků plynoucích z nepříznivé ţivotní situace a také na obnovu fungování zdravého rodinného systému. Telefonická krizová pomoc je poskytována ohroţeným dětem a rodičům, kteří jsou konfrontováni se skutečností, ţe je jejich dítě týrané nebo sexuálně zneuţívané. Sluţbu můţe vyuţít i širší veřejnost a odborníci, kteří se v rámci své profese dostanou do kontaktu s obětí 6 Od roku 1993 do roku 1998 fungovala Rosa jako nadace. 7 Sluţby jsou registrovány podle zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních sluţbách. 8 Původně Sdruţení proti násilí na dětech. 9 Child Abuse and Neglect syndrom týraného, zneuţívaného a zanedbávaného dítěte. 10 Registrace sluţeb v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb. o sociálních sluţbách.

4 syndromu CAN. Krizová pomoc je poskytována prostřednictvím Linky důvěry Dětského krizového centra a Internetové linky důvěry. DKC se věnuje preventivní, osvětové a edukační činnosti s cílem zabránit eventuálně zmírnit následky traumatizace dětí, které jsou oběťmi násilí. 6) CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŢEB PRAHA Centrum sociální pomoci (dále jen CSSP) je příspěvkovou organizací Hlavního města Prahy zastřešující řadu odborných pracovišť, které poskytují různé typy sluţeb lidem nacházejících se v tíţivé ţivotní nebo sociální situaci. Mezi odborné pracoviště CSSP patří: Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy, Krizové centrum RIAPS, Terénní programy terénní sociální práce, Noclehárna pro osoby bez přístřeší loď Hermes, Ubytovna pro muţe bez přístřeší, Azylový dům Šromova, Pražské centrum primární prevence, Resocializační a reintegrační programy, Intervenční centrum pomoc obětem domácího násilí, Triangl centrum pro rodinu, Informační a poradenské centrum Kontakt, Linka důvěry a Sociálně právní ochrana. Praţské centrum primární prevence (dále jen PCPP) je odborné, servisní a koordinační pracoviště, které působí v oblasti primární prevence rizikového chování. Cílovou skupinou této sluţby jsou ředitelé škol, školní metodici prevence, učitelé, poskytovatelé programů primární prevence, odborná veřejnost, jednotlivé instituce a rodiče. V rámci PCPP je od konce roku 2009 provozována Poradenská linka pro pedagogy, kteří potřebují řešit problémové výchovné situace, které se týkají školního prostředí. Linka má pro volající také k dispozici kontakty na instituce, které mohou školy vyuţívat (pedagogicko-psychologické poradny, psychologové a psychiatři, linky důvěry, seznam specializovaných linek telefonické krizové pomoci, krizová centra a další). Triangl centrum pro rodinu je specializované pracoviště, které poskytuje služby v oblasti poradenství, terapie a primární a sekundární prevence. Triangl nabízí specializované sluţby pro jednotlivé cílové skupiny. První cílovou skupinou jsou děti předškolního, mladšího a staršího školního věku, které mají emoční obtíţe, potíţe v chování, potíţe ve škole anebo právě proţívají obtíţné ţivotní období jako je rozvod rodičů, domácí násilí nebo týrání a zneuţívání. Mezi další cílové skupiny patří dospívající, dospělí, rodiny, školní třídy nebo pedagogové.

5 7) FOND OHROŢENÝCH DĚTÍ Fond ohroţených dětí (dále jen FOD) je občanské sdruţení, které od roku 1990 pomáhá týraným, zanedbávaným, zneuţívaným, opuštěným nebo jinak sociálně ohroţeným dětem. FOD má působnost na celém území České republiky. Mezi hlavní činnosti FOD patří: pomoc dětem týraným i jinak sociálně ohroţeným prostřednictvím terénní sociální práce a sanace rodin 11 ; provoz krizové linky pro matky tající těhotenství a porod; vyhledávání náhradních rodin pro obtíţně umístitelné děti; Klokánek rodinná péče nahrazující ústavní výchovu; provoz azylových domů pro rodiny s dětmi a mládež bez domova; poradenská a hmotná pomoc náhradním i potřebným vlastním rodinám; osvěta a snaha o zlepšení legislativy a praxe na úseku ochrany dětí. 11 Podle MPSV ČR je cílem sanace rodiny předcházet, zmírnit nebo eliminovat příčiny ohroţení dítěte a poskytnout rodičům i dítěti pomoc a podporu k zachování rodiny jako celku.

6 Příloha č. 2 - Dotazník Dobrý den, tento dotazník bude pouţit pro zpracování diplomové práce a je určen pro učitele na 1. stupni a třídní učitele na 2. stupni základních škol na Praze 6. Po vyhodnocení získaných informací bude podána zpráva o jejich výsledcích. Při vyplňování dotazníku zaškrtněte vţdy nejvhodnější moţnou variantu a u polí Vypište doplňte konkrétní odpověď. (Na pole, které chcete zaškrtnout dvakrát klikněte pravým tlačítkem myši a u Výchozí hodnota označte Zaškrtnuto a pak zadejte OK. U polí Vypište označte kurzorem šedé pole a vypište text.) Předem děkuji za spolupráci. 1) Jsem ţena muţ 2) Věk Vypište: 3) ZŠ, ve které pracujete: Vypište: 4) Na ZŠ pracuji jako: učitel na 1. stupni třídní učitel na 2. stupni 5) Znáte nějaké organizace, které se zabývají prevencí ochrany dětských práv a pomocí obětem domácího násilí a zneužívání dětí? ano, vypište jaké: ne

7 6) Absolvoval/a jste Vy osobně vzdělávací akci (workshop, přednáška, seminář, kurz, apod.) realizovanou těmito organizacemi? (uveďte v čase poslední vzdělávací akci; pokud odpovíte ne, pokračujte otázkou č. 10) ano, vypište jakou: ne 7) Jaká organizace vzdělávací akci pořádala? Vypište: 8) Jak tuto vzdělávací akci hodnotíte? Byla pro Vás užitečná? smysl velmi uţitečná spíše uţitečná spíše neuţitečná neměla ţádný 9) Na tuto vzdělávací akci: jsem se přihlásil/a z vlastní iniciativy: kde jste se o vzdělávací akci dozvěděl/a? Vypište: na akci mě vyslala škola jiné, vypište: 10) Řešil/a jste konkrétní případ domácího násilí a zneužívání dětí na vaší škole? (pokud odpovíte ne, pokračujte otázkou č. 12) ano ne 11) Věděl/a jste, jak v případě domácího násilí a zneužívání dětí postupovat? ano Jak jste postupoval/a? Vypište: ne

8 12) Zajímáte se o problematiku domácího násilí, zneužívání dětí a ochrany dětských práv? ano ne 13) Kde získáváte informace o domácím násilí, zneužívání dětí a ochraně dětských práv? (u této otázky můţete zaškrtnout více variant) internetové stránky, vypište jaké: odborná literatura, vypište jaká: letáky a broţury, vypište jaké: jiné zdroje, vypište jaké: informace nevyhledávám 14) Je podle Vás dostupné dostatečné množství kvalitních informací o domácím násilí a zneužívání dětí? V souvislosti s: a) rozpoznáním domácího násilí a zneužívání dětí hodnotím množství informací jako: velmi uspokojivé spíše uspokojivé spíše neuspokojivé velmi neuspokojivé b) řešením situace v případě podezření na domácí násilí a zneužívání dětí hodnotím množství informací jako: velmi uspokojivé spíše uspokojivé spíše neuspokojivé velmi neuspokojivé 15) Myslíte si, že aktivita ze strany školy je v oblasti prevence a odhalování domácího násilí a zneužívání dětí dostačující? velmi dostačující spíše dostačující spíše nedostačující rozhodně nedostačující

9 16) Co si myslíte, že ve vaší škole chybí v rámci prevence ochrany dětských práv, odhalování domácího násilí a zneužívání dětí a pomoci v případě podezření na domácí násilí a zneužívání dětí? (u této otázky můţete zaškrtnout více variant) školení pedagogů vzdělávání ţáků v rámci osvěty materiály pro práci s dětmi o problematice dětských práv a jejich porušování informace na nástěnkách v prostorách školy o domácím násilí a zneuţívání dětí kontakty na pomáhající organizace a krizové linky informace o nabídkách vzdělávání pro pedagogy v oblasti dětských práv, domácího násilí a zneuţívání dětí jiné, vypište: 17) Jak hodnotíte tyto produkty? a) Manuál pro učitele: Škola a děti vystavené domácímu násilí velmi uţitečný spíše uţitečný spíše neuţitečný nemá ţádný smysl neznám b) Slabikář dětských práv velmi uţitečný spíše uţitečný spíše neuţitečný nemá ţádný smysl neznám c) Publikace Dětská práva vím, co smím s pracovním sešitem Vím, co smím velmi uţitečný spíše uţitečný spíše neuţitečný nemá ţádný smysl neznám d) Publikace Práva jsou pro všechny velmi uţitečný spíše uţitečný spíše neuţitečný nemá ţádný smysl neznám

10

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí poskytované Poradnou pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí poskytované Poradnou pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Centrum sociálních služeb Vyškov, o. p. s. PORADNA PRO RODINU, MANŽELSTVÍ A MEZILIDSKÉ VZTAHY Smetanovo nábřeží 27, Vyškov, tel.: 517 333 909, mobil: 733 525 998 poradna@psychologie.vys.cz www.psychologie.vys.cz

Více

Přílohy. Příloha č. 1 Kde hledat pomoc

Přílohy. Příloha č. 1 Kde hledat pomoc Přílohy Příloha č. 1 Kde hledat pomoc Sociálně právní ochrana dětí S řadou problémů je možno obracet se na oddělení péče o děti a rodinu okresních (obecních) úřadů a odbory sociálních věcí a zdravotnictví

Více

Standard č. 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby. Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace

Standard č. 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby. Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace Standard č. 1 Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby Vydal: Mgr. Bc. Romana Svobodová Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace Datum: 11. 12. 2014 Revize č.: Stran: 1-5 Kritérium 1a Pověřená

Více

Síť služeb kraje v oblasti primární prevence

Síť služeb kraje v oblasti primární prevence Síť služeb kraje v oblasti primární prevence konkrétní organizace cílová skupina služby kontakt PPP pro Prahu 1,2a4 Křesťanská pedagogickopsychologická poradna PPP Praha 10 PPP Praha 11 a 12 PPP Praha

Více

preventivní péče ústavní nebo ochranné výchovy

preventivní péče ústavní nebo ochranné výchovy Systém péče v ČR Systém péče v České republice se dělí na dvě základní skupiny. Do první skupiny patří zařízení, která pracují s klienty v rámci preventivní péče. Druhá skupina zařízení se již věnuje dětem,

Více

SEZNAM SPECIALIZOVANÝCH LINEK telefonické krizové pomoci

SEZNAM SPECIALIZOVANÝCH LINEK telefonické krizové pomoci SEZNAM SPECIALIZOVANÝCH LINEK telefonické krizové pomoci Děti a mládež: PRAHA - Linka bezpečí Hlavní město Praha působnost celá ČR, registrovaný poskytovatel sociálních služeb Sdružení Linka bezpečí, o.s.

Více

DĚTI CHTĚJÍ MÍT DOMOV POUZE KOMPLEXNÍ PRÁCE S RODINOU JE CESTOU Z OHROŽENÍ

DĚTI CHTĚJÍ MÍT DOMOV POUZE KOMPLEXNÍ PRÁCE S RODINOU JE CESTOU Z OHROŽENÍ DĚTI CHTĚJÍ MÍT DOMOV POUZE KOMPLEXNÍ PRÁCE S RODINOU JE CESTOU Z OHROŽENÍ Výchozí předpoklady naší práce Centrem našeho zájmu je dítě a jeho rodina Celostní postoj, neutralita, na proces a řešení problému

Více

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi Opatření XII. 1.: Podpora nízkoprahových terénních sociálních služeb pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové terénní sociální služby pro osoby bez přístřeší poskytuje v Mladé Boleslavi středisko Naděje. Zde

Více

PERSEFONA, o.s. Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz

PERSEFONA, o.s. Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz PERSEFONA, o.s. Komplexní služby obětem domácího násilí sexuálního zneužívání znásilnění Vzdělávání laické i odborné veřejnosti Analytická a publikační činnost Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz

Více

Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz

Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz LINKA DŮVĚRY ML. BOLESLAV S S 326 741 481 Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz Naším hlavním úkolem je poskytování pomoci klientům, kteří se dostali do krizových stavů v souvislosti

Více

Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015

Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015 Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015 Strategie primární prevence rizikových projevů chování (dále jen Strategie) 2013-2015 vychází z: 1. Závěrečné zprávy - hodnocení

Více

Multioborová spolupráce

Multioborová spolupráce Multioborová spolupráce Bc. Zdeněk Chmelař, DiS. OSPOD, OSVZ, ÚMČ Praha 14 Pracovní text necitovat prosím LOKALITA Černý Most Hloubětín Kyje Dolní Počernice Hostavice (zdroj mapy Google maps) https://www.google.cz/maps/place/praha+14

Více

KONCEPCE VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI. I. Společná ustanovení Základní charakteristika poradenských služeb ve škole

KONCEPCE VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI. I. Společná ustanovení Základní charakteristika poradenských služeb ve škole KONCEPCE VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Název školy: ZŠ Liberec, Sokolovská Adresa: Sokolovská 328, Liberec 13, 460 14 IČO: 68 97 46 39 I. Společná ustanovení Základní charakteristika

Více

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 13. 11. 2018, Kroměříž od 1.8.2018 zástupkyně statutárního orgánu KPPP a ZDVPP Zlín Mgr. Monika NĚMEČKOVÁ telefon:730 574 183 e-mail:

Více

Poradenské služby poskytované ve škole

Poradenské služby poskytované ve škole Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov, Studentská 640, příspěvková organizace Studentská 640 436 67 Litvínov Poradenské služby poskytované ve škole Poradenské služby jsou ve škole zajišťovány výchovným poradcem

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví Vážená paní, vážený pane, Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření,

Více

PSYCHOLOGIE VÝCHOVY A VZDĚLÁVÁNÍ

PSYCHOLOGIE VÝCHOVY A VZDĚLÁVÁNÍ PSYCHOLOGIE VÝCHOVY A VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ PSYCHOLOG JAKO SOUČÁST SYSTÉMU ŠKOLY AKTÉŘI VYUČOVACÍHO PROCESU Školní poradenské pracoviště Základní forma Výchovný poradce Školní metodik prevence Rozšířená forma

Více

Maturitní témata profilová část

Maturitní témata profilová část Témata: Sociální politika a její význam ve společnosti * pojem, cíl, úkoly * subjekty a objekty sociální politiky * oblasti sociální politiky ve vztazích k sociálním skupinám - principy SoP, sociální politika

Více

standard číslo 4 Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: Schvalovatel: Mgr Monika Legnerová vedoucí odboru sociálních věcí

standard číslo 4 Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: Schvalovatel: Mgr Monika Legnerová vedoucí odboru sociálních věcí standard číslo 4 PŘÍLOHA Č. 1 Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: 1.1.2015 1.1.2015 0 Zpracovatel: Tomáš Lukačina, DiS koordinátor zavádění standardů Garant: Mgr. Jana Maťková vedoucí oddělení sociálně-právní

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Senioři

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Senioři Vážená paní, vážený pane, Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Senioři Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření, jehož

Více

Pracovní profily sociálních pracovníků vykonávajících sociálně-právní ochranu dětí

Pracovní profily sociálních pracovníků vykonávajících sociálně-právní ochranu dětí Pracovní profily sociálních pracovníků vykonávajících sociálně-právní ochranu dětí vykonává funkci kolizního opatrovníka nezletilým dětem, zastupuje je při jednání u soudu, policie, dle potřeby i u jiných

Více

ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ. Vedoucí: Bc. Martina Fejfarová, DiS.

ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ. Vedoucí: Bc. Martina Fejfarová, DiS. ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Vedoucí: Bc. Martina Fejfarová, DiS. 1 ČESKÝ BROD SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANA DĚTÍ Personální obsazení 3,8 úvazku + 0,6 úvazku pracovnice pro práci s pěstounskými rodinami /do konce r.

Více

Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov

Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Vážená paní, vážený pane, dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při

Více

Statistické údaje o volání na DONA linku 1. pololetí 20

Statistické údaje o volání na DONA linku 1. pololetí 20 Statistické údaje o volání na DONA linku 1. pololetí 20 Volání na linku Volání z linky ven Volání DONA linky první / opakované z toho volání k DN - první / opakované Četnost a charakter volání 1. pololetí

Více

Statistické údaje o volání na DONA linku Hodnocené období: obě pololetí a rok 2010 Četnost a charakter volání

Statistické údaje o volání na DONA linku Hodnocené období: obě pololetí a rok 2010 Četnost a charakter volání Volání na linku Volání z linky ven Volání DONA linky první / opakované z toho volání k DN - první / opakované Statistické údaje o volání na DONA linku Hodnocené období: obě pololetí a rok 2010 Četnost

Více

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě - K O N C E P C E Č I N N O S T I 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské

Více

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE (školní rok 2010/2011)

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE (školní rok 2010/2011) ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE (školní rok 2010/2011) 1. Vymezení poradenských služeb ve škole 2. Standardní činnosti poradenských pracovníků školy 3. Standardní činnosti pedagogů,

Více

Poradna pro rodinu, manţelství a mezilidské vztahy. Zpráva o činnosti v roce 2015

Poradna pro rodinu, manţelství a mezilidské vztahy. Zpráva o činnosti v roce 2015 Poradna pro rodinu, manţelství a mezilidské vztahy Zpráva o činnosti v roce 2015 Statistika ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ: Počet zájemců o sluţbu: 994 Uzavřených smluv: 559 (161 v rámci výkonu SPO) Celkem

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Akční plán školské primární prevence rizikového chování v hl. m. Praze na rok 2017 s výhledem pro rok 2018

Akční plán školské primární prevence rizikového chování v hl. m. Praze na rok 2017 s výhledem pro rok 2018 Akční plán školské primární prevence rizikového chování v hl. m. Praze na rok 2017 s výhledem pro rok 2018 Mgr. Jana Havlíková Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence Oddělení prevence Obsah Popis

Více

PRAHA BEZPEČNĚ ONLINE

PRAHA BEZPEČNĚ ONLINE Národní centrum bezpečnějšího internetu PRAHA BEZPEČNĚ ONLINE 2012 Projekt prevence rizikových jevů a kriminality spojené s užíváním internetu a online komunikací Jana Brandejsová Národní centrum bezpečnějšího

Více

Seznam Linek Důvěry. tel: +420 542 218 065 fax: +420 542 210 030 icm@askcr.cz. http://www.askcr.cz/icm

Seznam Linek Důvěry. tel: +420 542 218 065 fax: +420 542 210 030 icm@askcr.cz. http://www.askcr.cz/icm Seznam Linek Důvěry Informační centrum pro mládež Brno (ICM Brno) působíci při Asociaci středoškolských klubů České republiky, o.s., Josefská 15, 602 00 Brno tel: +420 542 218 065 fax: +420 542 210 030

Více

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE Poradenské služby jsou ve škole zajišťovány školním poradenským pracovištěm (dále jen ŠPP) a jsou poskytovány žákům, učitelům a rodičům (zákonným zástupcům). Pracovníci

Více

STANDARD 1 Cíle a způsoby činnosti zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc

STANDARD 1 Cíle a způsoby činnosti zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc STANDARD 1 Cíle a způsoby činnosti zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc a) Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle, cílovou skupinu a zásady

Více

Sdružení Linka bezpečí Linka Vzkaz domů

Sdružení Linka bezpečí Linka Vzkaz domů Vyšší odborná škola pedagogická a sociální, Evropská 33, Praha 6 Předmět: Management Sdružení Linka bezpečí Linka Vzkaz domů 15. listopadu 2005 Kulíková Daniela 2A SOP Molková Michaela Nováková Daniela

Více

Síť služeb kraje v oblasti primární prevence

Síť služeb kraje v oblasti primární prevence Síť služeb kraje v oblasti primární prevence konkrétní organizace cílová skupina služby kontakt PPP pro Prahu 1,2a4 Křesťanská pedagogickopsychologická poradna PPP Praha 10 PPP Praha 11 a 12 PPP Praha

Více

ZAŘÍZENÍ NÁVAZNÉ PÉČE V OBLASTI SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ

ZAŘÍZENÍ NÁVAZNÉ PÉČE V OBLASTI SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ ZAŘÍZENÍ NÁVAZNÉ PÉČE V OBLASTI SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ ŠIKANA A NÁSILÍ Linka bezpečí a Krizové centrum (nadace Naše dítě) Ústavní 95/91, 181 00 Praha 8 TEL.: 800 155 555 Bílý kruh bezpečí (Sdruţení

Více

Školní poradenské pracoviště na ZŠ a MŠ Brno, Blažkova

Školní poradenské pracoviště na ZŠ a MŠ Brno, Blažkova Školní poradenské pracoviště na ZŠ a MŠ Brno, Blažkova Od 1. 9. 2016 začalo fungovat na naší škole školní poradenské pracoviště ve složení: výchovný poradce, školní metodik prevence a speciální pedagogové

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Základní škola a Mateřská škola České Velenice Program poradenských služeb ve škole 1. Základní charakteristika služeb Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků školy, který tvoří výchovní poradci,

Více

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Od 3. 2. 2014 je v naší škole zřízeno školní poradenské pracoviště, které slouží k poskytování poradenských služeb pro žáky, jejich zákonné zástupce

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

Katedra antropologie a zdravovědy. Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. pořádá. 7. 11. 2012 ve 10:30 hod. odborný seminář na téma

Katedra antropologie a zdravovědy. Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. pořádá. 7. 11. 2012 ve 10:30 hod. odborný seminář na téma Katedra antropologie a zdravovědy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci pořádá 7. 11. 2012 ve 10:30 hod. odborný seminář na téma "Principy a fungování Agentury domací péče poskytující ošetřovatelskou

Více

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby Poradenské služby Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, v platném znění Poskytování poradenských služeb (1) Poradenské služby ve

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Rodiče

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Rodiče Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Rodiče Dobrý den, obracíme se na Vás s krátkým dotazníkem, jehož cílem je zjistit, jak jste spokojeni se sociálními službami v Táboře. Výsledky budou použity do

Více

Maturitní témata profilová část

Maturitní témata profilová část Témata: Sociální politika a její význam ve společnosti - pojem, cíl, úkoly - subjekty a objekty sociální politiky - oblasti sociální politiky ve vztazích k sociálním skupinám - principy SoP, sociální politika

Více

Školní poradenské pracoviště ZŠ J.A. Komenského, Blatná Školní rok 2009-2010

Školní poradenské pracoviště ZŠ J.A. Komenského, Blatná Školní rok 2009-2010 Školní poradenské pracoviště ZŠ J.A. Komenského, Blatná Školní rok 2009-2010 EVROPSKÁ UNIE I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Naše škola je zapojena do systémového projektu ministerstva

Více

Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti

Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti Povinnosti a oprávnění zaměstnanců OSPOD Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti Zaměstnanec je povinen vykonávat činnosti stanovené zákonem č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně,

Více

Mládež a právo z pohledu Orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Bc. Jana Majerovič Krůfová, kurátor pro mládež, OSPOD Jilemnice

Mládež a právo z pohledu Orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Bc. Jana Majerovič Krůfová, kurátor pro mládež, OSPOD Jilemnice Mládež a právo z pohledu Orgánu sociálně-právní ochrany dětí Bc. Jana Majerovič Krůfová, kurátor pro mládež, OSPOD Jilemnice Sociálně-právní ochrana dětí Výkon státní správy v rámci přenesené působnosti

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2015 do 31. 12. 2015 Název střediska: Středisko poradenství Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Druh služby: Odborné sociální poradenství, id.č. 3721364

Více

VÝŇATEK Z VYHLÁŠKY Č. 72 / 2005 STANDARDNÍ PORADENSKÉ ČINNOSTI ŠKOLY

VÝŇATEK Z VYHLÁŠKY Č. 72 / 2005 STANDARDNÍ PORADENSKÉ ČINNOSTI ŠKOLY VÝŇATEK Z VYHLÁŠKY Č. 72 / 2005 STANDARDNÍ PORADENSKÉ ČINNOSTI ŠKOLY Standardní činnosti školy Obsah Standardní činnosti školy...1 1.Standardní činnosti výchovného poradce...2 Poradenské činnosti:...2

Více

Program proti šikaně ve škole

Program proti šikaně ve škole Program proti šikaně ve škole Obsah Předmět 1. Základní body specifické primární prevence šikanování 2. Vymezení základních pojmů 2.1 Šikanování 2.2 Verbální šikana 2.3 Fyzická šikana 3. Odpovědnost školy

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

Středisko pro rodinu a mezilidské vztahy a Linka důvěry v Českých Budějovicích o.p.s.

Středisko pro rodinu a mezilidské vztahy a Linka důvěry v Českých Budějovicích o.p.s. Středisko pro rodinu a mezilidské vztahy a Linka důvěry v Českých Budějovicích o.p.s. Výroční zpráva 2011 2 STŘEDISKO PRO RODINU A MEZILIDSKÉ VZTAHY A LINKA DŮVĚRY o.p.s. v Českých Budějovicích Nádražní

Více

Pracovní profily sociálních pracovníků vykonávajících sociálně-právní ochranu dětí:

Pracovní profily sociálních pracovníků vykonávajících sociálně-právní ochranu dětí: Pracovní profily sociálních pracovníků vykonávajících sociálně-právní ochranu dětí: fyzické osoby odpovědné za výchovu dětí) vykonává funkci kolizního opatrovníka nezletilým dětem, zastupuje je při jednání

Více

Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr

Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr !!!! Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Směr 1. Poskytovatel sociálních služeb Pro zdraví 21 z.ú. Havlíčkova 8 26601 Beroun - Město IČ:22844660 2.

Více

Pomáháme ženám, obětem domácího násilí

Pomáháme ženám, obětem domácího násilí ROSA centrum pro ženy, z.s. Pomáháme ženám, obětem domácího násilí Poskytujeme: Odborné sociální poradenství v Informačním a poradenském centru včetně telefonické krizové pomoci Azylové ubytování s utajenou

Více

Moravskoslezský kraj

Moravskoslezský kraj DOTAČNÍ INFO K 26. 11. 2015 Moravskoslezský kraj Program na hospodaření v lesích v Moravskoslezském kraji pro rok 2016 Kód programu: ŽPZ/03/2016 Příjemcem dotace (žadatelem) může být vlastník lesa nebo

Více

Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2012-2013

Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2012-2013 Výchovný ústav, SVP HELP, ZŠ a SŠ Střílky, Zámecká 107 Výroční zpráva SVP HELP za školní rok 2012-2013 Středisko výchovné péče HELP Zelené náměstí 1292 686 01 Uherské Hradiště Zpracoval: Mgr. Karel Opravil

Více

Poskytování poradenských služeb ve škole

Poskytování poradenských služeb ve škole MZPSZN-730/2016 Poskytování poradenských služeb ve škole Ředitelka Mateřské školy, Základní škola a Praktické školy Znojmo, příspěvkové organizace zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním

Více

Pracovní profil vedoucího pracovníka OSPOD

Pracovní profil vedoucího pracovníka OSPOD Městský úřad Sokolov, odbor sociálních věcí příloha S 4 2 Pracovní profil vedoucího pracovníka OSPOD Funkce je přímo podřízena: vedoucímu odboru sociálních věcí kontrolní a koordinační činnost svěřeného

Více

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole SMĚRNICE č.503 /2013 Poradenské služby ve škole Obsah: ČL.1 - ČL.2 - ČL.3 - ČL.4 - ČL.5 - ČL.6 - ČL.7 - ČL.8 - ČL.9 - ČL.10 - ČL.11 - Úvod Obsah poradenských služeb Pracovníci poskytující poradenské služby

Více

Poradenské služby poskytované ve škole

Poradenské služby poskytované ve škole Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov, Studentská 640, příspěvková organizace Studentská 640 436 67 Litvínov Poradenské služby poskytované ve škole Poradenské služby jsou ve škole zajišťovány výchovným poradcem,

Více

VÝZVA Č. 35. Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení

VÝZVA Č. 35. Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení VÝZVA Č. 35 Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení Výzva č. 35 Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení PRIORITNÍ OSA 3 PODPORA SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ

Více

Standard číslo Vnitřní předpisy Krajského úřadu Vnitřní postupy oddělení SPOD

Standard číslo Vnitřní předpisy Krajského úřadu Vnitřní postupy oddělení SPOD 2 Prostředí a podmínky Zajištění výkonu sociálně-právní ochrany dětí: prostorové, materiální, hygienické. 3 Informovanost o výkonu SPOD Vnitřní pravidla a postupy při poskytování SPOD. Veřejně dostupné

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI , Pardubice

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI , Pardubice +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 22. 3. 2012, Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření, počet zaměstnanců/dobrovolníků

Více

Středisko pro rodinu a mezilidské vztahy a Linka důvěry v Českých Budějovicích o.p.s.

Středisko pro rodinu a mezilidské vztahy a Linka důvěry v Českých Budějovicích o.p.s. Středisko pro rodinu a mezilidské vztahy a Linka důvěry v Českých Budějovicích o.p.s. Výroční zpráva 2014 2 STŘEDISKO PRO RODINU A MEZILIDSKÉ VZTAHY A LINKA DŮVĚRY o.p.s. v Českých Budějovicích Nádražní

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

Institucionální a systémová pomoc obětem DN

Institucionální a systémová pomoc obětem DN Institucionální a systémová pomoc obětem DN Institucionální a systémová pomoc Je řešena: -Místní úrovni -Regionální úrovni -Národní úrovni v ČR Zejména: -Interdisciplinární spoluprací -Národním akčním

Více

Středisko pro rodinu a mezilidské vztahy a Linka důvěry v Českých Budějovicích o.p.s.

Středisko pro rodinu a mezilidské vztahy a Linka důvěry v Českých Budějovicích o.p.s. Středisko pro rodinu a mezilidské vztahy a Linka důvěry v Českých Budějovicích o.p.s. Výroční zpráva 2013 2 STŘEDISKO PRO RODINU A MEZILIDSKÉ VZTAHY A LINKA DŮVĚRY o.p.s. v Českých Budějovicích Nádražní

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Obsah 1. Charakteristika zařízení... 2 2. Stanovení cílů minimální prevence... 2 2.1. Vytyčení cílů... 2 2.2 Cíle primární prevence... 3 3 Aktivity MPP pro jednotlivé cílové

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Statut školního poradenského pracoviště Potřeba školského poradenského pracoviště vychází z vyhlášky č. 27/2016 o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných. Důvodem

Více

TISKOVÁ KONFERENCE 24. 3. 2015

TISKOVÁ KONFERENCE 24. 3. 2015 TISKOVÁ KONFERENCE 24. 3. 2015 Jediná celostátní edukačně-náborová kampaň zaměřená na pěstounskou péči POMOC OHROŽENÝM DĚTEM Nadační fond J&T pomáhá již od roku 2004 především ohroženým dětem a rodinám.

Více

37 - Odborné sociální poradenství

37 - Odborné sociální poradenství Zpracovatel: QQT, s.r.o. Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V Karlovarském kraji plánujeme sociální služby společně, která byla

Více

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok Program Školního poradenského pracoviště na školní rok 2017-2018 Školní poradenské pracoviště ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, Ostrava Poruba, příspěvková organizace Od 1. 9. 2017 je v ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, v Ostravě

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA BLANSKO PRO ROK 2012 Cílová skupina: Senioři Cíl 1 Podpora stávajících služeb Opatření 1.1 Odborné sociální poradenství - Naplněno.

Více

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Agentura pro občany navazuje svou činností na poslání Občanského sdružení KROK "nabídnout lidem podporu osobního růstu pro změnu života". Pomáhá lidem

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště (Vybráno z přílohy č. 3 k vyhlášce č.72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízení, ve znění pozdějších předpisů.) Standartní činnosti

Více

Koncepce poradenských služeb ve škole

Koncepce poradenských služeb ve škole ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ Školní poradenské pracoviště spadá do oblasti poradenských služeb ve škole. Poradenské služby ve škole jsou na naší škole zajišťovány výchovným poradcem, Mgr. Janou Wolfovou.

Více

Program školního poradenského pracoviště

Program školního poradenského pracoviště Program školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále ŠPP) je zřízeno k zajištění a realizaci výchovně vzdělávací koncepce školy. Poskytování poradenských služeb na školách se řídí

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitel základní školy zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm, ve kterém působí výchovný

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2018 Název střediska: Středisko poradenství Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Druh služby: Odborné sociální poradenství, id. č. 3721364

Více

PROJEKT: Kariérové poradenství a psychologická pomoc žákům ve škole R.Č: CZ.1.07/1.1.26/02.0002 PORADENSKÝ TÝM NÁPLŇ PRÁCE

PROJEKT: Kariérové poradenství a psychologická pomoc žákům ve škole R.Č: CZ.1.07/1.1.26/02.0002 PORADENSKÝ TÝM NÁPLŇ PRÁCE PROJEKT: Kariérové poradenství a psychologická pomoc žákům ve škole R.Č: CZ.1.07/1.1.26/02.0002 PORADENSKÝ TÝM NÁPLŇ PRÁCE Školní psycholog - poskytuje poradenství žákům (cílové skupině) - poskytuje a

Více

Mládež a právo z pohledu Orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Bc. Dagmar Neugebauerová OSPOD Brno sever

Mládež a právo z pohledu Orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Bc. Dagmar Neugebauerová OSPOD Brno sever Mládež a právo z pohledu Orgánu sociálně-právní ochrany dětí Bc. Dagmar Neugebauerová OSPOD Brno sever Sociálně-právní ochrana dětí Výkon státní správy v rámci přenesené působnosti Realizace všech zákonných

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace SNP 2304/6, Ústí nad Labem, IČ 44226233 SMĚRNICE č. 17/2007 Poradenské sluţby ve škole Obsah: ČL.1 ČL.2 ČL.3 ČL.4 ČL.5

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Česká zahradnická akademie Mělník střední škola a vyšší odborná škola sady Na Polabí 411, 276 01 Mělník, příspěvková organizace Školní poradenské pracoviště Program poradenských služeb Školní rok 2017/2018

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené Olomouc, Kosmonautů 4 ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE 2012-2016 Zpracoval: Mgr. Václav Voják, školní metodik prevence Datum: 31. 8. 2012

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště Od listopadu 2011 pracoval ve škole poradenský tým ve složení výchovný poradce, metodik prevence a školní psycholog. Fungovala také velmi úzká spolupráce s učiteli, zákonnými

Více

Program proti šikanování 1. Právní východiska. 2. Předmět. 3. Vymezení pojmu šikana

Program proti šikanování 1. Právní východiska. 2. Předmět. 3. Vymezení pojmu šikana Základní škola a mateřská škola Ostrava - Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Program proti šikanování 1. Právní východiska Metodický pokyn ministra školství, mládeže a tělovýchovy k prevenci

Více

Stanovy FONDU OHROŽENÝCH DĚTÍ

Stanovy FONDU OHROŽENÝCH DĚTÍ Stanovy FONDU OHROŽENÝCH DĚTÍ (úplné znění po změnách ze dne 24. 2. 1996, 20. 6. 1998, 5. 6. 1999, 16. 6. 2001 a 19. 6. 2004) čl. I Název, sídlo a působnost Občanské sdružení Fond ohrožených dětí je právnickou

Více

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA, ČÁSLAV, SADOVÁ 1234 286 01 Čáslav, tel.: 327/312631, fax : 327/312637 e-mail : skola@szescaslav.cz IZO 600007278 IČO 49797999 zřizovatel: Školní poradenské pracoviště program

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Jirny, okres Praha - východ, příspěvková organizace se sídlem Brandýská 45, 250 90 Jirny ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Poradenské služby školy Č.j.: 795/2016 Vypracoval: Mgr. Bc. Hana Kudrnová,

Více

KONCEPCE POSKYTOVÁNÍ PORADENSKÝCH SLUŽEB

KONCEPCE POSKYTOVÁNÍ PORADENSKÝCH SLUŽEB KONCEPCE POSKYTOVÁNÍ PORADENSKÝCH SLUŽEB Název školy: Základní škola, Liberec, Sokolovská 328, příspěvková organizace (dále jen ZŠ Sokolovská) Adresa: Sokolovská 328, Liberec 13, 460 14 IČO: 68974639 I.

Více

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2010 do 31.12.2010

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2010 do 31.12.2010 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2010 do 31.12.2010 Zařízení: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Registrovaná sociální sluţba: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id.5509869

Více

Statut školního poradenského pracoviště (ŠPP)

Statut školního poradenského pracoviště (ŠPP) Statut školního poradenského pracoviště (ŠPP) Č. j.: 260/18 Spisový znak: 1-4 Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Barbora Janovská, speciální pedagog ŠPP Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum

Více

EHP Fondy 2009 2014 Program CZ04 - Ohrožené děti a mládež Transformace péče o ohrožené děti a mládež

EHP Fondy 2009 2014 Program CZ04 - Ohrožené děti a mládež Transformace péče o ohrožené děti a mládež EHP Fondy 2009 2014 Program CZ04 - Ohrožené děti a mládež Transformace péče o ohrožené děti a mládež Krajský úřad Pardubického kraje, sál J. Kašpara 16. 10. 2015 Ing. Kateřina Budínská, projektová manažerka

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLY NA ROK 2010-2014

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLY NA ROK 2010-2014 ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLY NA ROK 2010-2014 Ředitel: Mgr. Miroslav Dočkal Školní metodik prevence: Mgr. Aleš Mosler Datum: Září 2010 1 Obsah 1. Východiska realizace školní prevence...3 1. 1. Charakteristika

Více

Školní poradenské pracoviště Truhlářská

Školní poradenské pracoviště Truhlářská Školní poradenské pracoviště Truhlářská Základní škola J. Gutha-Jarkovského, Gymnázium Jiřího Gutha-Jarkovského, Truhlářská 22, Praha 1 1. Výchovný poradce Mgr. Radka Holečková výchovný poradce, Truhlářská

Více