Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka"

Transkript

1 Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka Vážení zákazníci, Těší nás, že jste se rozhodli pro vysoce kvalitní dřevěnou třívrstvou podlahu od BESTPARKETT, s.r.o. K položení plovoucí podlahy potřebujete následující nářadí: pilu, PVAC studené lepidlo s odolností proti vodě třídy D3, kladivo (nejméně 500g), měřidlo (metr) a tužku, úhelník, dorážecí špalík, vrtačku, pákový doražeč, klínky, nůž. Podklad Plocha na pokládání musí být rovná, suchá a tvrdá. Při dodržení těchto zásad může být položena plovoucí podlaha na staré PVC, kamennou nebo dílcovou podlahu, na plstěnou podlahu, na stěrku, na dřevotřísku a na Mirelon. Na tvrdý podklad (stěrku, dřevotřísku, PVC, kamennou nebo dílcovou podlahu atd.) vložte mezi podlahu a plovoucí podlahu mezivrstvu např. Mirelon min.tl. 2mm. Případné nerovnosti podkladové vrstvy zarovnejte např. mezivrstvou nebo vhodným zatmelením. Starou dílcovou podlahu pevně přišroubujte a odstraňte případné vrzání podlahy. Plovoucí podlahu pokládejte jen na suchý podklad. V případě zjištěné vlhkosti nad 2% bezpodmínečně položte na podklad speciální izolační fólii. Plovoucí podlaha plave, tzn. nepoužívá se lepidlo mezi podkladem a plovoucí podlahou. Při pokládání na podlahové vytápění si prosím přečtěte Technickou příručku. Návod na pokládku Pero a drážka na sebe přesně pasují, a proto nevzniká žádná mezera. Lepidlo nanášejte po celé délce do drážky a do čelní drážky. Dlouhé díly pokládejte dle směru delší strany místnosti. Jestliže se jedná o čtvercovou místnost, pak pokládejte delší stranu proti směru šíření světla. Podlaha se pokládá z jednoho místa. Každá nová řada se začíná se zbytkem předcházející řady min. však 40 cm. Netlučte nikdy přímo kladivem na drážku, ale používejte doražeč. Důležité! Dřevo je živý materiál a tzv. pracuje. Proto je obzvláště důležité nechat cca 15mm diletaci od všech stěn a dalších objektů vyčnívajících z podlahy (např. trám, trubky na topení). Tyto mezery lze později po položení podlahy zakrýt soklovými lišty a rozetami.

2 Pracovní postup: Místnost si změřte, aby jste zjistili, jaké množství materiálu budete potřebovat. Naplánujte si kolik řad jednotlivých lamel položíte v místnosti. Je to důležité při výpočtu šířky první a poslední řady, které se většinou řežou dle rozměru místnosti. Vypadá lépe, když šířka první a poslední řady je stejná či relativně podobná a hlavně podlaha je více stabilní. První díl položte drážkou ke zdi. Dřevěné klínky k zajištění mezer vložte mezi stěnu a čelní stranu lamely. Další díly přikládejte dle rozměru místnosti, pro začátek bez použití lepidla. Poslední díl této řady otočte tak, aby pero směřovalo ke zdi (nezapomeňte na doporučenou mezeru 15mm). Na zadní stranu lamely označte tužkou řez a pak řežte. Uříznutou část lamely zasaďte, ještě stále bez použití lepidla. Je důležité, aby jednotlivé díly kopírovaly směr stěny. Jestliže nejsou stěny rovné, jednotlivé lamely se označí a přeříznou dle nerovnosti stěny. Jednotlivé díly pokládejte ke stěně (drážku na zeď). Dřevěné klíny k zajištění mezer postupně vkládejte. Lepidlo naneste do drážky, díly dejte dohromady a za použití kladiva a dřevěného příklepu dorazte, aby mezi nimi nebyly žádné mezery. S použitím nářadí (háku)vložte poslední uříznutý díl lamely. Mezeru mezi stěnou a čelní stranou lamely zajistěte opět dřevěným klínem. Další řada začíná stejně. Používejte zbytek lamely s předcházející řady. Pak si dávejte pozor, aby jednotlivé lamely byly pokládány nejméně cm od předcházející řady. Lepidlo nanášejte do dlouhé a čelní drážky a doklepávejte kladivem a dřívkem na příklep. Se všemi následujícími díly pokračujte stejně. Používání kladiva a dřívka na příklep je velmi důležité, aby jste nepoškodily hrany. Kde vystupují z podlahy trubky na topení nebo trámy, tak díl položte opačnou stranou a metrem změřte jednotlivé rozměry. Označené místa vyvrtejte. Průměr díry: průměr trubky plus nezbytná mezera. Lamelu nařízněte ve vyvrtaných dírách (pod úhlem 45 ). Na zbytek uříznutého kousku naneste lepidlo a vzadu za trubky jej vložte (také zde nezapomeňte na mezeru). Musí být zkrácena pilkou na dřevo přeřízněte kus dílu (dodržujte úhel 45 ). Dřevěný pilkou na dřevo podřízněte a díly podsuňte. Stanovte přesnou šířku poslední řady. Kromě toho obraťte jednu lamelu (s perem proti stěně) a na přiříznutý díl ji položte. Následně označte lamelu, tam kde se bude řezat.

3 Lamely po řadách pokládejte a vkládejte na předchozí řadu. Nezapomeňte na diletační mezery! Veškerá doporučení jsou výsledkem zkušeností. Zde se jedná o stručný výtah pro návod na pokládku, nemůžeme převzít záruku pro speciální případy. Dodržujte správnou teplotu místnosti: +22 C a 50-65% relativní vlhkosti min.však 18 C. Čištění a ošetřování Díky nalakování je podlaha povrchově chráněna proti vniknutí nečistot a vlhkosti. Proto čištění a ošetřování je velmi snadné Většinou se používá při čištění mop, koště nebo vysavač. Namočte mop, vyždímejte jej a setřete mopem fleky po nečistotě a zastaralou špínu. Podle toho, jak se podlaha často používá, můžete i použít podlahové leštidlo pro ošetření podlahy. Leštidlo rovnoměrně naneste hadříkem na podlahu a po několika minutách podlahu měkkým, suchým hadrem vyleštěte.pořiďte si pomocí rohožek nebo kusových koberců ve vstupním prostoru čistící zónu, aby hrubé částice nečistot nedostaly do kontaktu s podlahou.kusy nábytku přicházející do přímého kontaktu s podlahou opatřete filcovými podložkami.k údržbě používejte ošetřovací prostředky od renomovaných firem (Bona, Dr.Schutz a pod.) dle doporučení na obalu. Případné kaluže kapalin nacházející se na podlaze, vždycky okamžitě setřete. Prevence Protože dřevěná plovoucí podlaha je přírodní produkt, struktura a zbarvení jednotlivých lamel vypadá rozdílné. Doporučujeme si ponechat pro rezervu pár kusů lamel pro případné budoucí výměny. Technické pojednání pro položení plovoucí podlahy na podlahové vytápění Ještě před začátkem pokládání aklimatizujte parkety tím, že je ponecháte v nerozbaleném balíčku minimálně 2 dny v místnosti, kde budete parkety pokládat. Též je můžete ponechat i v jiné místnosti, ale místnost musí mít stejné klimatické podmínky jako místnost, kde se parkety budou pokládat. V žádném případě parkety neuskladňujte v místnosti, kde je topné těleso (kotel, kamna, ).

4 Udržujte správnou pokojovou teplotu: 22 C a 50-65% relativní vlhkosti. V případě menší relativní vlhkosti, použijte přístroj pro zvýšení vlhkosti. Při nedodržení relativní vlhkosti 50-65% hrozí k seschnutí lamel a vzniku nežádoucích spár. Podkladová vrstva (betonová stěrka) u novostavby či při renovaci musí vyhovovat normě DIN Práce s parketami. Bezpodmínečně zkontrolujte podmínky vlhkosti u podkladové vrstvy. Toto se provádí měřením pokládkové vrstvy přístrojem CM pro měření vlhkosti. Maximální hranice: Cementová vrstva (stěrka): max. 2,0 CM míry v % Anhydridová vrstva: max. 0,5 CM míry v % Cementová vrstva musí být suchá,i když povrch stěrky vypadá suchý (šedivý), může uvnitř vrstvy zůstat zbytková vlhkost, která může způsobit škodu (poškození lamely a vznik nežádoucích spár). Před položením parket musí být zapnuto podlahové vytápění. Toto vytápění slouží k uvolnění zbytkové vlhkosti.vytápění se začíná nejméně 21 dní po dokončení cementové vrstvy a sice tak, že každým dnem se přidává teplota o 5 C do maximální úrovně (viz protokol o vytápění). Maximální teplota se uchovává 6-7 dní bez teplotních výkyvů (i přes noc). Tyto kroky se musí dodržet i přes letní období při pokládce. S pokládáním parket můžeme začít teprve po naplnění již zmíněných podmínek. Prosím naplánujte si vytápěcí proces tak, aby jste mohli ihned začít s pokládkou po ukončení vytápěcího procesu. Překontrolujte před pokládkou vlhkost podkladové vrstvy. Během vytápění podlahy pravidelně větrejte, ale nesmí dojít k průvanu. Důležité: Venkovní kontrola kotle musí být vypnutá při prvním používáním podlahového vytápění. Upozornění: Při Anhydridové vrstvě záleží na druhu (různá tloušťka, různé složení) a podle toho se vytápěcí proces prodlužuje.

5 Při pokládání za chladnějšího počasí musí být teplota vrchní pokládkové vrstvy redukována na 18 C - 20 C a během pokládky stále udržována na stejné teplotě. Tato teplota musí zůstat i 3 dny po položení podlahy. Pak se může každý den zvýšit teplota vytápění o 5 C do požadované běžné teploty (viz protokol o vytápění). Na začátku a na konci periody vytápění regulujte si podlahové vytápění tak, aby se běžná teplota měnila denně max. po 5 C (viz protokol o vytápění). Jestliže máte pokoje typu T-, L- či U- půdorysu, pak je vhodné všude přidat lepidlo. Totiž při pokládání plovoucím způsobem vzniká riziko vzniku spár. Nezapomeňte nechat prostor mezi jednotlivými pokoji, kde se nachází jednotlivé přechody, protože dřevo pracuje a potřebuje prostor. Tyto uměle vytvořené spáry zakryjete přechodovými lištami o jejíž výběru se poradˇte s odborníkem. Lepidlo, které používáte musí být určené pro podlahové vytápění. Pro lepení parketových dílců používat lepidla s odolností proti vodě D3! Zeptejte se též prodavače na vlastnosti lepidla a respektujte prosím rady výrobce lepidla. Díky pokládce podlahy na podlahové topení může pak déle trvat, než se vytvoří v místnosti pokojová teplota 20 C-22 C. Proto nezvyšujte nastavenou běžnou teplotu Vašeho topení (hrozí nebezpečí vzniku spár a poškození podlahy). Berte nadále na zřetel naši přílohu: návod na užívání pokládky. Nepoužívejte mirelon pro ztlumení zvuku pod plovoucí podlahu na podlahové vytápění. Pozdější vznik spár či poškození není v záruce. Dle technického rozvoje si vyhrazujeme změny.

Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem

Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem Před pokládkou Před instalací nechte podlahu v otevřených obalech v místnosti, ve které má být podlaha položená po dobu minimálně 48 hodin,

Více

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely:

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely: BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje Tloušťka lamely: Šířka lamely: Délka lamely: Balení: 14 mm 96 mm 1840 mm 2,12m 2 /12ks Objemová hmotnost: 720 kg/m3 Součinitel tepelné vodivosti: 0,22 W/mK

Více

Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky

Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky BerryAlloc Click Vinyl Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com (1/4) 1. Obecné pokyny PureLoc je LVT podlaha pro domácí užití a je vyroben dle normy EN 649T. PureLoc

Více

PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH

PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH TYP HORIZONTAL (P+D) 1 15 mm 96 mm 960 mm 2,21m 2 /24ks 7-vrstvý matný lak s UV ochranou TYP VERTIKAL (P+D) 15 mm 96 mm 960 mm 2,21m 2 /24ks 7-vrstvý matný lak s UV ochranou

Více

BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC. BerryAlloc Click Vinyl. Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com

BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC. BerryAlloc Click Vinyl. Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC BerryAlloc Click Vinyl Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com 1. Obecné pokyny Návod na pokládku a údržbu PureLoc (1/4) Tento dokument představuje

Více

Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi.

Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. PŘÍPRAVA PODKLADU OBECNÉ INFORMACE Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. DOPRAVA, SKLADOVÁNÍ A AKLIMATIZACE Krabice převážejte a skladujte v horizontální

Více

MONTAGE AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA

MONTAGE AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA Doporučujeme opatrnost během přepravy a skladování balíků podlahy. Doporučuje se přepravovat a ukládat podlahy do ležaté polohy. Balení nesmí být umístěno vertikálně, skladovat

Více

MONTÁŽ AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA

MONTÁŽ AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA Doporučujeme opatrnost během přepravy a skladování balíků podlahy. Doporučuje se přepravovat a ukládat podlahy do ležaté polohy. Balení nesmí být umístěno vertikálně, skladovat

Více

Montážní návod. T2Reflecta. topných

Montážní návod. T2Reflecta. topných T2Reflecta Systém topných desek Montážní návod Dodavatel: Raychem HTS s.r.o. Novodvorská 82 142 00 Praha 4 Tel.: 241009215-7 Fax: 241009219 PVacek@tycothermal.com www.tycothermal.com Návod pro návrh a

Více

Návod na pokládku TARKETT TOUCH

Návod na pokládku TARKETT TOUCH Návod na pokládku TARKETT TOUCH PVC DŮLEŽITÉ! Přesvědčte se, že veškeré specifikace a pokyny výrobce jsou pečlivě dodržovány. Podlahová krytina je určena výhradně pro vnitřní obytné účely. Pokud si nejste

Více

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK Příprava Během přepravy a skladování panelů doporučujeme potupovat opatrně. Doporučujeme přepravovat a skladovat výrobek ve vodorovné poloze. Je zakázáno stavět

Více

Návod na pokládku a údržbu

Návod na pokládku a údržbu Návod na pokládku a údržbu Podlahy HOCO Návod na užívání a údržbu 3-vrstvých podlah, 2-vrstvých parket a podlah Woodlink Lakované a olejované podlahy je nutné po pokládce ošetřit vhodným pečujícím prostředkem.

Více

Montážní pokyny pro masivní podlahové palubky REAL FLOOR v tloušťce od 20 mm

Montážní pokyny pro masivní podlahové palubky REAL FLOOR v tloušťce od 20 mm Montážní pokyny pro masivní podlahové palubky REAL FLOOR v tloušťce od 20 mm Důležité pokyny, které se musí bezpodmínečně splnit! Tak, abyste měli dlouhou dobu potěšení z masivních podlahových palubek,

Více

NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU

NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU PVC podlahové krytiny Bytové podlahy NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU DŮLEŽITÉ! Dodržujte pečlivě návod a specifikace. Podlahové krytiny jsou určeny pouze pro interiéry v domácnostech V případě nejasností kontaktujte

Více

Pokládka & péče. Room of Your Dreams

Pokládka & péče. Room of Your Dreams Pokládka & péče Obsah Přehled pokládky Strana 3 Pravidla pokládky Strana 4-6 Požadavky na podklady Strana 7 Systémové podložky Strana 8 Varianty pokládky Plovoucí pokládka Strana 9 Celoplošné lepení Strana

Více

Před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi.

Před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. OBECNÉ INFORMACE Před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. DOPRAVA, SKLADOVÁNÍ A AKLIMATIZACE Krabice převážejte a skladujte v horizontální poloze. Zabalenou

Více

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK Příprava Během přepravy a skladování panelů doporučujeme potupovat opatrně. Doporučujeme přepravovat a skladovat výrobek ve vodorovné poloze. Je zakázáno stavět

Více

Bambusové masivní podlahy jsou vhodné pro všechny typy prostor s výjimkou mokrých prostor nebo prostor s nadměrnou úrovní vlhkosti.

Bambusové masivní podlahy jsou vhodné pro všechny typy prostor s výjimkou mokrých prostor nebo prostor s nadměrnou úrovní vlhkosti. Montážní předpis Masivní bambusové podlahy Bambusové masivní podlahy jsou vhodné pro všechny typy prostor s výjimkou mokrých prostor nebo prostor s nadměrnou úrovní vlhkosti. Důležité upozornění! Každý

Více

Veria Quickmat 1C 100/150W/m². Instalační příručka

Veria Quickmat 1C 100/150W/m². Instalační příručka Veria Quickmat 1C 100/150W/m² Instalační příručka Fig. 1 Fig. 2 23 Fig. 4b Fig. 5 6 cм 50 cм Fig. 8a Fig. 8b 2 Fig. 3 Fig. 4a Fig. 6 Fig. 7 Fig. 9 Fig. 10 Specifikace produktu Veria Quickmat 100/150 W/m²

Více

VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ

VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ OBECNÉ PODMÍNKY 1. Ověření produktu Před montáží, zkontrolujte všechny panely nebo obklady, zda nemají škrábance, rozdíly v barvě, menší poškození

Více

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz Návod k montáži pro profesionály NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 INDEX Spodní část stavby Výběr materiálu Pokládka spodní konstrukce Pokládka spodní konstrukce

Více

CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE DŘÍVE, NEŽ ZAČNETE

CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE DŘÍVE, NEŽ ZAČNETE CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE Uniclic Multifi t je revoluční systém pokládání kompozitních dřevěných podlah. Panely lze jednoduše spojit kliknutím díky důmyslnému tvaru

Více

Montážní pokyny pro mflorcontact

Montážní pokyny pro mflorcontact Montážní pokyny pro mflorcontact Kontrola a předběžná úprava podkladní vrstvy Kontrola Podkladní vrstva musí být udržována suchá, zarovnaná a čistá, jak je popsáno v DIN 18365. Podkladní vrstva musí být

Více

POKYNY K INSTALACI 1/5

POKYNY K INSTALACI 1/5 POKYNY K INSTALACI 1/5 Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. V případě nedodržení instrukcí ponese zhotovitel plnou

Více

Pokládka & péče. Room of Your Dreams

Pokládka & péče. Room of Your Dreams Pokládka & péče Obsah Přehled pokládky Strana 3 Pravidla pokládky Strana 4-6 Požadavky na podklady Strana 7 Systémové podložky Strana 8 Varianty pokládky Plovoucí pokládka Strana 9 Celoplošné lepení Strana

Více

Construction. Systém Sika AcouBond Lepení na housenku. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Č. 850 52 02 Autor: Sika CZ, s.r.o.

Construction. Systém Sika AcouBond Lepení na housenku. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Č. 850 52 02 Autor: Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Systém Sika AcouBond Lepení na housenku Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností a jsou platné za předpokladu,

Více

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ DOMO NÁVOD K POUŽITÍ KOUPELNOVÉ MICA TOPENÍ DO7317M PRODUCT OF Přístroj je během používání horký. Dohlédněte na to, aby byl přívodní kabel položen mimo horké části přístroje a aby přístroj nebyl nijak

Více

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 0mm 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 0mm 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max 3

Více

Návod na pokládku podlahové krytiny HYDROCORK se zámkem PressFit

Návod na pokládku podlahové krytiny HYDROCORK se zámkem PressFit 1 OBECNÉ INFORMACE Před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. DOPRAVA, SKLADOVÁNÍ A AKLIMATIZACE Krabice převážejte a skladujte v horizontální poloze. Zabalenou

Více

DŘEVO PLOVOUCÍ ZPŮSOB. Pokyny k instalaci

DŘEVO PLOVOUCÍ ZPŮSOB. Pokyny k instalaci DŘEVO PLOVOUCÍ ZPŮSOB Pokyny k instalaci Podmínky Plovoucí instalace znamená, že dřevěná podlaha není spojena (např. hřebíky nebo lepidlem) s podkladem. Podklad musí být rovný, pevný, suchý a čistý a musí

Více

Obecné zásady Design Floors Click

Obecné zásady Design Floors Click Obecné zásady Design Floors Click Instalace Instalace designových podlah Design Floors Click je jednoduchá a řídí se stejnými zásadami, které se vztahují na všechny kvalitní pružné podlahy. NÁRODNÍ SMĚRNICE

Více

2. Před instalaci a během ní všechny panely zkontrolujte za denního světla. Nikdy nepokládejte vadné panely.

2. Před instalaci a během ní všechny panely zkontrolujte za denního světla. Nikdy nepokládejte vadné panely. Pokyny k instalaci podlahy Unilink Všeobecné Unilink je revoluční systém pro instalaci laminátových podlah bez použití lepidla. Panely lze jednoduše spojit kliknutím díky důmyslnému tvaru pera a drážky.

Více

AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016. Technické izolace,tepelné izolace, Suchá výstavba. Katalog produktů. Instalační návody

AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016. Technické izolace,tepelné izolace, Suchá výstavba. Katalog produktů. Instalační návody AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016 Technické izolace,tepelné izolace, Suchá výstavba Katalog produktů Instalační návody AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016 AZ FLEX, a.s. - / 6-21.06.2016 AZ FLEX, a.s.... 1

Více

PURE NÁVOD K POKLÁDCE

PURE NÁVOD K POKLÁDCE NÁVOD K POKLÁDCE 1 Pure Click 40 je vinylová podlaha navržená pro domácí užití. Pure Click 55 je vhodná pro domácí i komerční použití jako jsou obchody, hotelové pokoje atd. Aby jste dosáhli perfektního

Více

Construction. Celoplošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidel SikaBond. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o.

Construction. Celoplošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidel SikaBond. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Celoplošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidel SikaBond Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností

Více

TY-ST42PX500 TY-ST50PX500. Pokyny pro instalaci Podstavec pod plazmovu televizi. Číslo modelu TQZH633

TY-ST42PX500 TY-ST50PX500. Pokyny pro instalaci Podstavec pod plazmovu televizi. Číslo modelu TQZH633 Pokyny pro instalaci Podstavec pod plazmovu televizi Před zahájením činnosti si důkladně přečtěte tyto pokyny a příručku k plazmové televizi; zajistíte si tím správné provedení montáže. (Tyto pokyny si

Více

INFORMACE O PRODUKTECH. www.feelwood.cz

INFORMACE O PRODUKTECH. www.feelwood.cz INFORMACE O PRODUKTECH pokládka péče www.feelwood.cz obsah Feel Wood masivní podlahy Masivní podlaha je špičkový produkt mezi dřevěnými podlahami. Masivní podlahy FEEL WOOD jsou vyráběny z masivního kusu

Více

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 0mm 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 0mm 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max 3

Více

POKYNY K INSTALACI. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod.

POKYNY K INSTALACI. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. 1/5 POKYNY K INSTALACI Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. INSTALAČNÍ MATERIÁL (obrázek 1) Par-ky Instalační souprava

Více

> > PŘÍPRAVA CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

> > PŘÍPRAVA CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. > > PŘÍPRAVA Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. 1 Panely Magnum vinyl vždy

Více

F146 01/2014. F146 - suchá podlaha pro každého

F146 01/2014. F146 - suchá podlaha pro každého F146 01/2014 F146 - suchá podlaha pro každého Co všechno potřebujete? 1. 2. 3. 4. Materiál 1. desky Knauf F146 2. tmel Fugenfüller Leicht 3. tmel Uniflott 4. minerální obvodový pásek 5. (podsyp) potřebné

Více

Construction. Metodická příručka. Lepení linolea lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o.

Construction. Metodická příručka. Lepení linolea lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Lepení linolea lepidly SikaBond Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností a jsou platné za p ředpokladu,

Více

Návod na pokládku podlah DIAMOND

Návod na pokládku podlah DIAMOND Návod na pokládku podlah DIAMOND Děkujeme, že jste si vybrali podlahu DIAMOND. Při správné pokládce a údržbě bude vaše podlaha stále jako nová. Před zahájením pokládky si přečtěte všechny pokyny. Nesprávnou

Více

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. Panely Quick-Step Livyn vždy skladujte

Více

Návod na montáž. Installation

Návod na montáž. Installation Installation Před pokládkou si prostudujte návod Nerozbalené parkety ponechte nejméně 48 hod. k aklimatizaci v místě pokládky při min. teplotě 18 C a při relativní vlhkosti 45-60%. Dřevěné podlahy MAGNUM

Více

listnaté řezivo, pražce a vyhýbky, nábytkové přířezy, parkety, dlažební kostky

listnaté řezivo, pražce a vyhýbky, nábytkové přířezy, parkety, dlažební kostky BENKO s.r.o., dřevařský podnik Kopidlno, Švermova 338, 507 32 Kopidlno listnaté řezivo, pražce a vyhýbky, nábytkové přířezy, parkety, dlažební kostky N Á V O D na montáž DŘEVĚNÝCH PODLAHOVÝCH VLYSŮ pero

Více

T2RED S T2REFLECTA: ENERGETICKY ÚČINNÝ SYSTÉM

T2RED S T2REFLECTA: ENERGETICKY ÚČINNÝ SYSTÉM T2RED S T2REFLECTA Výhody Rovnoměrné rozložení tepla po celé místnosti. Tepelný diagram Hliníková vrstva na desce zaručuje stejnoměrné rozložení tepla po celé místnosti. Části systému Samoregulační topný

Více

Soklové lišty Metal Line Metal Line 89/4

Soklové lišty Metal Line Metal Line 89/4 PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM Soklové lišty Metal Line Metal Line 89/4 Použití

Více

Construction. Metodická příručka. Lepení kobercových krytin lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o.

Construction. Metodická příručka. Lepení kobercových krytin lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Lepení kobercových krytin lepidly SikaBond Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností a jsou platné za

Více

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí 1. Oblast použití suchých podlahových systémů... 2 2. Podklad a příprava... 2 2.1. Podklad... 2 2.1.1. Masivní strop... 2 2.1.2. Nepodsklepené stropy nebo

Více

Soklové lišty Metal Line Metal Line 97/8

Soklové lišty Metal Line Metal Line 97/8 PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM Soklové lišty Metal Line Metal Line 97/8 Použití

Více

Reflex M Evolution S Match-It

Reflex M Evolution S Match-It ÚVOD Dřevo jako přírodní a živý materiál, reaguje na relativní vlhkost (RH).Dřevo se zmenšuje v suchém prostředí a expanduje při vysoké relativní vlhkosti vzduchu. V oblastech, kde je dřevo vystaveno vysoké

Více

Doporučení pro pokládku soklové lišty a kouty soklových lišt nora

Doporučení pro pokládku soklové lišty a kouty soklových lišt nora Doporučení pro pokládku soklové lišty a kouty soklových lišt nora Podklad musí být připravený pro pokládku podle směrnice pro zadávání a uzavírání smluv pro stavební práce, DIN 18 365. Podklady nesmí mít

Více

Pokyny k instalaci. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod.

Pokyny k instalaci. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. 1/5 Pokyny k instalaci Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. INSTALAČNÍ MATERIÁL (obrázek 1) Par-ky Instalační souprava

Více

Návod ke kladení, údržbě a čištění podlah RIKETT Quartz

Návod ke kladení, údržbě a čištění podlah RIKETT Quartz Návod ke kladení, údržbě a čištění podlah RIKETT Quartz ANVI TRADE s.r.o. Bečovská 1273/1 104 00 Praha 10 Tel.: +420 271 096 610 Fax: +420 241 482 127 E-mail: anvitrade@anvitrade.cz Http: www.anvitrade.cz

Více

Profily pro dřevěné a laminátové podlahy Prosystem

Profily pro dřevěné a laminátové podlahy Prosystem PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM y pro dřevěné a laminátové podlahy Prosystem Použití

Více

domestic Elegance Příprava INSTALLATION INFORMATION

domestic Elegance Příprava INSTALLATION INFORMATION Příprava 1 S podlahovou krytinou Pergo Domestic Elegance se dodávají s pokyny ve formě ilustrací. Dále uvedený text podrobněji vysvětluje ilustrace a je rozdělen do tří oblastí: příprava, instalace a čištění.

Více

Pokyny pro montáž kobercových čtverců IVC

Pokyny pro montáž kobercových čtverců IVC Pokyny pro montáž kobercových čtverců IVC Před montáží Vizuální kontrola Před montáží výrobek prosím zkontrolujte. Na každé krabici je uvedena kvalita, barva a číslo šarže (viz příklad níže). Na zadní

Více

PR Č LÁ NKY Pomá há me Vá m, vybrát si

PR Č LÁ NKY Pomá há me Vá m, vybrát si PR Č LÁ NKY Pomá há me Vá m, vybrát si PODLAHOVÉ TOPENÍ SPRÁVNÝ SYSTÉM PODLAHOVÉHO VYTÁPĚNÍ MUSÍ DODRŽET NĚKOLIK PRAVIDEL Vybrali jste si do své novostavby či rekonstrukce podlahové vytápění a nevíte,

Více

Soklové lišty Metal Line Metal Line 95

Soklové lišty Metal Line Metal Line 95 PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM Soklové lišty Metal Line Metal Line 95 Použití

Více

Profily pro dřevěné a laminátové podlahy RC

Profily pro dřevěné a laminátové podlahy RC PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM Profily pro dřevěné a laminátové podlahy RC Použití

Více

INSTALACE DLAŽDIC UNICLIC

INSTALACE DLAŽDIC UNICLIC INSTALACE DLAŽDIC UNICLIC 1) OBECNÉ POKYNY UNICLIC je revoluční systém pro instalaci laminátových podlah bez použití lepidla. Důmyslná konstrukce s jazýčkem a drážkou semkne panely dokonale k sobě. Systém

Více

POKYNY K INSTALACI LAMINÁTOVÉ PODLAHY QUICK-STEP.

POKYNY K INSTALACI LAMINÁTOVÉ PODLAHY QUICK-STEP. POKYNY K INSTALACI LAMINÁTOVÉ PODLAHY QUICK-STEP. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. - 0-% RH 8h i www.quick-step.com i www.quick-step.com Cement

Více

Yearly RH % 30% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm

Yearly RH % 30% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm . PŘÍPRAVA. INSTALACE. Dokončení. ÚDRŽBA Dřevěné podlahy Quick-Step jsou dodávány s pokyny ve formě obrázků. Text níže popisuje následující obrázky a je rozdělen do hlavních částí: příprava, instalace,

Více

Flotex. Navrženo pro život

Flotex. Navrženo pro život Flotex Navrženo pro život Flotex instalace krok za krokem Flotex příprava materiálu Pásy stejně jako čtverce by měly být 24 hodin před instalací skladovány při pokojové teplotě. Flotexové pásy byl měly

Více

Pokládka & péče. Room of Your Dreams

Pokládka & péče. Room of Your Dreams Pokládka & péče Pokládka & péče 3 Obsah Přehled pokládky Strana 4-5 Pravidla pokládky Strana 6-9 Pokládka na podlahové topení Strana 10 Požadavky na podklady Strana 11 Systémové podložky Strana 12 Varianty

Více

Přeprava a skladování

Přeprava a skladování UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO BALETNÍ POVRCHY Přeprava a skladování Role baletizolu by měly být přepravovány a skladovány ve stojanech k tomu určených, nebo mohou být přepravovány a skladovány ve svislé poloze.

Více

Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden komerční podlahový projekt současně.

Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden komerční podlahový projekt současně. Příprava Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden komerční podlahový projekt současně. Vinylovou podlahu vždy skladujte a přepravujte opatrně, aby nedošlo k deformacím. Krabice skladujte a přepravujte

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

Houpačka hnízdo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 89753HB21XVII

Houpačka hnízdo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 89753HB21XVII Houpačka hnízdo cs Návod k montáži Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89753HB21XVII 2016-10 334 627 Vážení zákazníci, dodržujte prosím bezpodmínečně všechny montážní pokyny uvedené v tomto návodu. Pozorně si

Více

katalog 2016 bytové a komerční PVC

katalog 2016 bytové a komerční PVC katalog 2016 bytové a komerční PVC flexibilita komfort odolnost Junior Plus je flexibilní, elastická, heterogenní PVC podlahová krytina o tloušťce 2,2 mm a nášlapné vrstvě 0,5 mm. Díky třídě zátěže 33-42

Více

Montáž garnýže a dveří

Montáž garnýže a dveří Montáž garnýže a dveří ZAJIŠTĚNÍ PODMÍNEK PRO MONTÁŽ Před zahájením montážních prací zajistěte stavební připravenost místa montáže (teplota, vlhkost a další) dle podmínek stanovených v PLÁNU ZAJIŠTĚNÍ

Více

Montáž betonových obkladů

Montáž betonových obkladů Montáž betonových obkladů Obklady z lehčeného betonu skvěle imitují kámen, oproti kterému vynikají především svojí lehkostí. Jsou moderním obkladem v interiérech i exteriérech. Jejich montáž je snadná

Více

Odolná, přírodní, moderní? Podlaha Egger PRO Design

Odolná, přírodní, moderní? Podlaha Egger PRO Design Odolná, přírodní, moderní? Podlaha Egger PRO Design Flooring Collection 2018 20 www.egger.com/flooring-pro Podlahy EGGER PRO Design se vyznačují mimořádnou odolností a splňují všechny nároky, vizuální

Více

NÁVOD K POUŽITÍ A ZÁRUČNÍ LIST VÝROBKU. Výrobek: 3D Samolepicí kamenný obklad pro vnitřní použití

NÁVOD K POUŽITÍ A ZÁRUČNÍ LIST VÝROBKU. Výrobek: 3D Samolepicí kamenný obklad pro vnitřní použití NÁVOD K POUŽITÍ A ZÁRUČNÍ LIST VÝROBKU Výrobek: 3D Samolepicí kamenný obklad pro vnitřní použití Popis a použití výrobku: 3D samolepicí kamenné obklady jsou vyrobeny z tenkých vrstev pravého přírodního

Více

Soklové lišty PVC linie

Soklové lišty PVC linie PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM Soklové lišty PVC linie Použití PVC Line je řada

Více

NOVINKA. Nejúčinnější způsob jak ušetřit energii. Podkrovní prvky FERMACELL P+D. Profi-tip FERMACELL:

NOVINKA. Nejúčinnější způsob jak ušetřit energii. Podkrovní prvky FERMACELL P+D. Profi-tip FERMACELL: Profi-tip FERMACELL: Podkrovní prvky FERMACELL P+D Nejúčinnější způsob jak ušetřit energii Nový podkrovní prvek FERMACELL P+D splňuje požadavky na součinitel prostupu tepla stropu pod nevytápěnou půdou

Více

NÁVOD NA ÚDRŽBU DŘEVĚNÉ SPORTOVNÍ PODLAHY

NÁVOD NA ÚDRŽBU DŘEVĚNÉ SPORTOVNÍ PODLAHY NÁVOD NA ÚDRŽBU DŘEVĚNÉ SPORTOVNÍ PODLAHY Dřevo jakožto přírodní a živý materiál reaguje na relativní vlhkost (RH). V případě suchého prostředí se dřevo smršťuje a v případě vysoké relativní vlhkosti bobtná.

Více

Elektrická krbová vložka, krbové ostění a elektrické krby ADAM. Návod k použití

Elektrická krbová vložka, krbové ostění a elektrické krby ADAM. Návod k použití Elektrická krbová vložka, krbové ostění a elektrické krby ADAM Obsah: 1) Elektrická krbová vložka 2) Elektrické krby 3) Krbová ostění Návod k použití Užitečné informace před instalací Postupujte podle

Více

> > PŘÍPRAVA. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, doporučujeme pečlivě dodržovat uvedené pokyny.

> > PŘÍPRAVA. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, doporučujeme pečlivě dodržovat uvedené pokyny. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, doporučujeme pečlivě dodržovat uvedené pokyny. > > PŘÍPRAVA Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. Vinylovou podlahu Magnum vždy

Více

1. PŘÍPRAVA 2. INSTALACE 3. DOKONČENÍ 4. ÚDRŽBA

1. PŘÍPRAVA 2. INSTALACE 3. DOKONČENÍ 4. ÚDRŽBA Výraz vinylové podlahy v následujícím textu označuje vinylové podlahy z kolekce Quick-Step Livyn pro lepené instalace. Výraz značkové příslušenství označuje specifické příslušenství pro podlahy Quick-Step

Více

Návod k instalaci. Veria AquaMat

Návod k instalaci. Veria AquaMat Návod k instalaci Veria AquaMat Specifikace výrobku Veria AquaMat Veria AquaMat je systém vodního temperování podlahy, který je díky své nízké instalační výšce (cca 10 mm) mimořádně vhodný k sanování stávajících

Více

Rady pro pokládání podlah mflor pomocí Mtack 201. Kontrola a předběžná úprava podkladní vrstvy

Rady pro pokládání podlah mflor pomocí Mtack 201. Kontrola a předběžná úprava podkladní vrstvy Rady pro pokládání podlah mflor pomocí Mtack 201 Kontrola a předběžná úprava podkladní vrstvy Kontrola Podkladní vrstva musí být udržována suchá, zarovnaná a čistá, jak je popsáno v DIN 18365. Podkladní

Více

INSTALACE PODLAHY UNICLIC X

INSTALACE PODLAHY UNICLIC X INSTALACE PODLAHY UNICLIC X 1) Obecné pokyny Systém Uniclic X: Systém Uniclic umožňuje snadnou výměnu poškozeného panelu uprostřed místnosti bez nutnosti demontáže celé podlahy. Uniclic vždy představoval

Více

ZÁSADY MONTÁŽE A UŽÍVÁNÍ. ZÁRUKA

ZÁSADY MONTÁŽE A UŽÍVÁNÍ. ZÁRUKA Děkujeme, že jste se rozhodli pro nákup naší plovoucí podlahy. Aby jste mohli používat zakoupenou plovoucí podlahu co nejdéle, prostudujte si prosím před zahájením montáže a použitím následující informace

Více

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A)

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) Obsah ZAMÝŠLENÉ VYUŽITÍ strana 1 DÍLY strana 2 NÁVOD K POUŽITÍ strana 2-4 Spuštění přístroje Doporučení k úklidu Nabíjení baterie NÁVOD K ÚDRŽBĚ strana 5-6 Demontáž a

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT 2016-08 334 063 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je

Více

Laminátové podlahy. ERKADO CZ s.r.o

Laminátové podlahy. ERKADO CZ s.r.o Laminátové podlahy 2019 ERKADO CZ s.r.o. 800 111 999 www.erkado.cz CENTRÁLA : Prubežná 1548/90, Strašnice, Praha 10, 10000 +420 222 544 711 e-mail: info@erkado.cz SKLAD : U Továren 260/25, Hostivař, Praha

Více

instalační příručka Instalační příručka ČR: SK:

instalační příručka Instalační příručka ČR: SK: Instalační příručka Číslo Rozměr, mm Délka Šířka Tloušťka Počet Grafické znázornění Stěna A C Stěna A Stěna A Stěna C Stěna D Stěna D Stěna B Stěna B Stěna B Stěna D Stěna B Stěna B D Stěna E Stěna E Stěna

Více

TECHNOLOGICKÝ POSTUP

TECHNOLOGICKÝ POSTUP TECHNOLOGICKÝ POSTUP K ZAJIŠTĚNÍ VHODNÝCH PODMÍNEK PRO ZRÁNÍ A VYSYCHÁNÍ ANHYDRITOVÉHO POTĚRU PŘED POKLÁDKOU PODLAHOVÝCH KRYTIN První 2 4 dny po pokládce anhydritového potěru Na čerstvý litý potěr po tuto

Více

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30%

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30% Dřevěné podlahy Quick-Step jsou dodávány s pokyny ve formě obrázků. Text níže popisuje, včetně obrázků, instalaci plovoucí podlahy, která je rozdělena do hlavních částí: příprava, instalace, dokončení

Více

CeraPro Podlahové topení. Návod na instalaci

CeraPro Podlahové topení. Návod na instalaci CeraPro Podlahové topení Návod na instalaci 1 Dřevěný podklad 6 CeraPro 2 Stavební stěrka 7 Betonové podklad 3 Senzor 8 Dlažba, keramika, mramor, břidlice, atd. 4 Oboustranná lepicí páska 9 Flexibilní

Více

Pohyblivé spoje a krytky spojů Procover Procover Fix

Pohyblivé spoje a krytky spojů Procover Procover Fix PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM Pohyblivé spoje a krytky spojů Procover Procover

Více

Montáž sádrových obkladů

Montáž sádrových obkladů Montáž sádrových obkladů Sádrové obklady jsou v současnosti velmi moderním způsobem obkladu v interiérech. Jejich montáž je snadná a s naším návodem ji zvládnete i sami. Důkladně si celý návod pročtěte.

Více

OBKLADOVÉ DESKY ABITIBI NÁVOD NA INSTALACI

OBKLADOVÉ DESKY ABITIBI NÁVOD NA INSTALACI OBKLADOVÉ DESKY ABITIBI NÁVOD NA INSTALACI Vážení přátelé, Dostávají se vám do rukou výrobky z USA, které se ve světě používají více než 50 let. Uvedený sortiment představuje rozsáhlou nabídku desek s

Více

Návod k použití a záruční list

Návod k použití a záruční list Návod k použití a záruční list Termosporák 198T PRO VAŠE BEZPEČÍ: Kamna musí být instalována odborníkem-topenářem. Místo, kde budou kamna umístěna musí být vzdáleno od hořlavých materiálů. Podlaha musí

Více

Duté podlahy a stojky pro podlahové systémy

Duté podlahy a stojky pro podlahové systémy Duté podlahy a stojky pro podlahové systémy OBSAH: Dodávky: Distanční stojky samostatně... 2 Distanční stojky s tlumící podložkou pro dvojité a dutinové podlahové systémy... 2 Stabilizační podložka kompletní...

Více

Technologicky nejvyspělejší vinylová podlaha dostupná ve variantě lepené i plovoucí.

Technologicky nejvyspělejší vinylová podlaha dostupná ve variantě lepené i plovoucí. Vinylové podlahy Eden Walnut 28857 2 Technologicky nejvyspělejší vinylová podlaha dostupná ve variantě lepené i plovoucí. Rozměrově stabilní Nášlapná vrstva odolná proti poškrábání Vhodná do vlhkých prostor

Více

NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D00253

NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D00253 NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D00253 VŠEOBECNÁ UPOZORNĚNÍ: - před montáží skleníku si pečlivě přečtete tento návod - ujistěte se, že součástí balení jsou všechny díly, uvedené v tomto návodu - roztřiďte

Více

Tloušťka (mm) 10 kg na (m 2 ) Plastifikátor (kg. m -2 ) 40 77 0,13 45 67 0,15 50 59 0,17 55 55 0,18

Tloušťka (mm) 10 kg na (m 2 ) Plastifikátor (kg. m -2 ) 40 77 0,13 45 67 0,15 50 59 0,17 55 55 0,18 Je bezpodmínečně nutné brát do úvahy zásady a dodržovat příslušné normové předpisy a pravidla. POZOR! Důležitá je i kooperace prací topenářské, betonářské firmy a firmy pokládající krytinu. Plovoucí podlaha

Více