TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY"

Transkript

1 Příloha č. 1 k č.j. MV /VZ-2013 Počet listů: 9 TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Nové funkcionality Czech POINT Obecná informace 1.1. Účel veřejné zakázky Projekt Czech POINT v současné době zahrnuje více než aktivních uživatelů a poskytuje více než výpisů měsíčně a dalších průměrně konverzí z moci úřední. V rámci plánovaného rozšíření služeb poskytovaných systémem Czech POINT zadavatel předpokládá, že vytvořením nových funkcionalit systému Czech POINT bude schopen: a) Možnosti efektivněji připojovat Informační systémy veřejné správy podle požadavků jejich správců a provozovatelů a požadavků vyplývajících z případných legislativních změn. Tento požadavek bude zajištěn vznikem Univerzálního rozhraní Czech POINT k informačním systémům veřejné správy (ISVS), které bude určeno pro orgány veřejné moci a provozovatele dalších Agendových informačních systémů (AIS), které mohou být v souladu s platnou legislativou připojeny (v budoucnu) k systému Czech POINT (dále Cílové aplikace Jednotného identitního prostoru Czech POINT). b) Vytvoření možnosti pro občany učinit obecné podání vůči vybraným subjektům veřejné správy na kterémkoliv kontaktním místě veřejné správy Czech POINT. Tento požadavek bude zajištěn vznikem agendy Obecného podání. c) Využít existujícího mechanismu a výhod Informačního systému Základních registrů (ISZR), zejména ve smyslu napojení stávajících formulářů agend systému Czech POINT na ISZR a jeho jednotlivé součásti. Zároveň vytvořit prostředí, které umožní trvalou a průběžnou kontrolu správnosti a údržbu údajů v ISZR Způsoby využití Czech POINT Systém Czech POINT je v současnosti využíván v několika variantách. Kontaktní místa Veřejné správy (KMVS) Czech POINT slouží veřejnosti k získávání ověřených výstupů a výpisů z ISVS, a k provádění autorizované konverze dokumentů na žádost. Jedná se o základní variantu použití systému. Czech POINT@office (Vnitřní terminál Czech POINT) slouží pracovníkům orgánů veřejné moci (OVM), kteří s jejich pomocí čerpají informace, ověřují je, a využívají kontrolované datové přenosy v rámci systému k přesunu informací Strana 1 (celkem 9)

2 zpět do vybraných ISVS. Czech obsahuje podobné agendy jako Czech POINT, nicméně upravené pro vnitřní použití na úřadu typicky elektronický výpis z Rejstříku trestů, hlášení matričních událostí do Informačního systému evidence obyvatel (ISEO), výpisy ze základních registrů apod. Zajišťuje rovněž jednotné uživatelské rozhraní pro autorizovanou konverzi dokumentů z moci úřední a přístup k ověření autenticity digitálního dokumentu nebo ověřovací doložky listinného dokumentu vzniklého konverzí. Czech POINT@home (Internetové kontaktní místo veřejné správy) slouží soukromoprávním subjektům s datovou schránkou Informačního systému datových schránek (ISDS) komunikujícím s příslušným OVM elektronicky. Data jsou získávána elektronicky v definované formě a následně mohou být zasílána do datové schránky příslušného OVM. Uvedené varianty systému využívají stávající infrastrukturu Czech POINT pro důvěryhodné přihlášení uživatelů (správa identit Czech POINT) prostřednictvím osobního komerčního certifikátu akreditované certifikační autority uloženého na bezpečném úložišti (tokenu) a další bezpečnostní mechanismy (zejména šifrování komerčním certifikátem a podpis každé transakce kvalifikovaným elektronickým podpisem). 2. Specifikace díla Zadavatel požaduje: a) návrh řešení a realizaci Univerzálního rozhraní Czech POINT k ISVS, které mohou být Cílovými aplikacemi Jednotného identitního prostoru Czech POINT a připojení Centrály Czech POINT k egon Service Bus, včetně dodávky licencí potřebného software, implementačních a dalších služeb, převodu nevýhradních časově neomezených užívacích práv, integraci změn do stávajícího systému Czech POINT a provádění údržby ve zvoleném časovém období, nutném k bezproblémovému uvedení do provozu a pilotnímu provozu; b) návrh a realizaci řešení pro zajištění agendy Obecné podání systému Czech POINT, pro příjem podání v listinné podobě a jeho dodání do datové schránky určeného OVM, včetně dodávky licencí potřebného software, implementačních a dalších služeb, převodu nevýhradních časově neomezených užívacích práv, integrace do stávajícího systému Czech POINT a provádění údržby ve zvoleném časovém období. c) návrh a realizaci úprav ve stávajících formulářích využívaných systémem Czech POINT. V případech, kdy v současné době dochází k ověření žadatele, musí být formuláře a jejich logika upraveny tak, aby došlo k jednoznačnému ztotožnění žadatele vůči Registru obyvatel (ROB). Obdobně musí být ostatní formuláře upraveny tak, aby pracovaly výhradně s referenčními údaji ostatních součástí ISZR v případech, kdy agendy pracují s referenčními daty (ROS, RUIAN). Kontrolou a revizí musí projít všechny formuláře v současnosti využívané v rámci systému Czech POINT (včetně formulářů případně nově vznikajících v rámci této veřejné zakázky). Součástí realizace veřejné zakázky musí být provádění údržby upravených formulářů ve zvoleném časovém Strana 2 (celkem 9)

3 období. 3. Stávající stav Systém Czech POINT (dále i CzP) je komunikačním prostředím pro poskytování informací z vybraných ISVS. Systém CzP vyžádaná a přenášená data neukládá ani negarantuje jejich obsah. Systém CzP negarantuje provoz informačních systémů, ze kterých jsou požadovaná data přenášena. Systém CzP je vybudován jako technologická centrála s dílčími aplikačními moduly vykonávajícími požadované úkony Popis Centrály Systému CzP Základem Centrály systému Czech POINT je Aplikace Czech POINT, která zajišťuje systémové funkce nezbytné pro provoz systému na kontaktních místech veřejné správy. Zajišťuje zejména: 1. důvěryhodnou identifikaci, autentizaci a autorizaci uživatele - asistenta Czech POINT, nebo úředníka orgánu veřejné moci používajícího vnitřní terminál Czech POINT@office, a to prostřednictvím jednotného identitního prostoru (JIP), 2. konektivitu na ostatní Informační systémy veřejné správy, ze kterých jsou poskytovány informace, pro jednotlivé agendy systému Czech POINT, 3. centrální správu formulářového serveru a formulářů pro provádění vstupů a výstupů ze systému, včetně centrální správy uživatelského rozhraní Czech POINT, 4. logování a audit probíhajících transakcí. Centrála CzP rovněž poskytuje rozhraní API pro systémy spisových služeb, které provádějí autorizovanou konverzi z moci úřední. Strana 3 (celkem 9)

4 Základní blokové schéma centrály Systému CzP: Strana 4 (celkem 9)

5 3.2. Aplikační software a moduly systému Czech POINT. Aplikace Czech POINT je postavena na formulářovém serveru, který využívá tzv. Inteligentních formulářů. Operační systém je Linux, z důvodu zajištění kompatibility systému s ostatními agendovými systémy veřejné správy a současně jako podpora využívání otevřených technologií ve veřejné správě. Softwarová platforma systému Czech POINT: Aplikace Czech POINT (602XML Form Server) projektové licence na používání 602XML formulářů pro jednotlivé moduly, ke kterým formuláře příslušejí Operační systém SUSE Linux Enterprise Server Databáze Oracle Database Standard Edition Správa identit Novell Identity Manager a auditní software Sentinel 4. Rozsah zakázky Předmětem veřejné zakázky je uzavření Smlouvy o dílo na realizaci Nové funkcionality Czech POINT Zadavatel požaduje řešení a dodávku částí řešení specifikovaných v následujících podkapitolách. a) Všechny součásti zahrnují podrobnou analýzu, zmapování a dokumentaci cílové množiny požadovaných funkcionalit včetně návrhu způsobu implementace - Zadavatel v současnosti disponuje pouze hrubou představou o požadovaných přínosech. V případě, že výsledkem analýzy bude nerealizovatelnost, Zadavatel uhradí pouze náklady související s vypracováním analýzy. b) Všechny součásti budou Zadavateli prezentovány jako Návrh řešení ve formě prováděcího projektu, včetně návrhu použití software a podrobného implementačního plánu. Výsledky analýzy a návrh řešení musí být konzultovány a schváleny projektovým týmem Zadavatele, do kterého budou nominováni zástupci klíčových subjektů podílejících se na provozu a údržbě Czech POINT. c) Implementace všech úprav, rozšíření a případně nových technologických celků v prostředí Zadavatele bude provedena s využitím stávajících technologických celků. Všechny úpravy, rozšíření a nové technologické celky musí být integrovány do prostředí centrály Czech POINT (Aplikace Czech POINT). Zadavatel vyžaduje dodávku a převod nevýhradních časově neomezených užívacích práv ke všem programovým prostředkům, které jsou nezbytné pro provoz dodaného plnění. Strana 5 (celkem 9)

6 Zadavatel požaduje v rámci plnění zpracování následujících druhů dokumentace: Prováděcí projekt Dokumentace skutečného provedení; Úpravu Provozního řádu; Úpravu stávající dokumentace systému Czech POINT podle zák. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy, v platném znění (uživatelská a systémová příručka); Popis a dokumentace výsledku provedení akceptačních testů. Specifikace plnění uvedená výše v bodech a) c) tohoto odstavce bude sloužit za fakturační milníky ve smyslu kapitoly 18., odst. B., článku 3 Zadávací dokumentace. Uvedené platí pro každou níže specifikovanou podrobnou specifikaci dílčích funkcionalit pod body této Přílohy č. 1 Zadávací dokumentace Analýza, návrh a realizace modulu Univerzálního rozhraní Czech POINT, který bude sloužit k připojování dalších ISVS k systému CzP Předmětem plnění je navrhnout a vytvořit univerzální rozhraní pro snadnou integraci nových ISVS do Centrály Czech POINT (CCzP) přes vzdálený přístup (WS). Návrh bude odpovídat již zavedeným postupům v CCzP - upřesnění dotazu, získání výpisu ve formě PDF, potvrzení uskutečnění transakce. Součástí řešení bude implementace klientské části WS a definice serverové části WS, kterou implementují cílové systémy (ISVS). Zavedení nového cílového systému bude probíhat přes administrační rozhraní v CCzP. Webové služby budou implementovány pomocí protokolu SOAP, a budou popsány WSDL 1.1 specifikací, Pro zajištění této části předmětu plnění Zadavatel požaduje návrh a realizaci řešení Rozhraní Czech POINT k ISVS poskytovatelů dat takto: A) základní funkce univerzálního rozhraní webové služby poskytují tuto sadu metod: obecná metoda pro upřesnění a identifikaci požadovaného výpisu definovaná XSD schematem, registrovaná v CCzP vrácení hodnoty proti hodnotě vrácení číselníku proti hodnotě metoda žádosti o výpis ve formátu pdf metoda informace o dostupnosti metoda potvrzení a uzavření transakce, tj. výpis byl vydán žadateli na kontaktním místě Czech POINT Strana 6 (celkem 9)

7 vytvoření administračního prostředí B) bezpečnostní požadavky na univerzální rozhraní Komunikace mezi CCzP a nově připojeným cílovým systémem bude probíhat po zabezpečeném SSL kanálu. CCzP bude autentizována do WS systému pomocí http basic autentizace (tj. uživatelské jméno a heslo), volitelně ověřením klientského certifikátu CCzP. Realizace je požadována minimálně v tomto rozsahu: zajistit autentizaci Czech POINT v cílovém systému u ISVS je vyžadováno používání certifikátů vydaných akreditovanou certifikační autoritou u neveřejných ISVS zajistit šifrování vnitřních přenášených dat skrze CCzP včetně administrace použitých certifikátů C) dokumentace funkcionality univerzálního rozhraní Tato součást plnění zahrnuje vypracování následující dokumentace funkcionality univerzálního rozhraní: podklady pro správce systému Czech POINT minimálně v rozsahu: popis klientské části WS popis administračního rozhraní popis integrace do systému Czech POINT podklady pro napojení ISVS pro správce ISVS minimálně v rozsahu: popis technické realizace WS systémové předpoklady manuál přístupu uživatelů správce ISVS 4.2. Analýza, návrh a integrace nové agendy Obecné podání systému Czech POINT ve spolupráci se správcem centrály CzP Předmětem plnění je rozšíření množiny agend systému Czech POINT o novou agendu Obecné podání systému Czech POINT, kde bude možné podat libovolné obecné podání směrem k OVM, a to prostřednictvím libovolného kontaktního místa. Cílovému OVM bude podání doručeno elektronickou formou, včetně veškerých dokumentů, které jsou součástí učiněného podání. Podání bude doručeno do datové schránky cílového OVM. Základní funkce agendy Obecné podání zajištění formulářového rozhraní k agendě včetně: identifikace předkladatele podání (ztotožnění vůči ROB), Strana 7 (celkem 9)

8 specifikaci podání k OVM, identifikaci cílového orgánu veřejné moci/veřejné správy (ztotožnění vůči ROS), převod příloh předloženého podání - listinných dokumentů - do elektronického formátu formou autorizované konverze; případně načtení elektronických dokumentů, které se mají stát součástí podání (jak na externím nosiči, tak z Úschovny dokumentů integrované v systému Czech POINT), odeslání elektronického podání prostřednictvím ISDS do datové schránky adresáta, výdej potvrzení o provedeném podání, výběr a vyúčtování případného poplatku. zajištění statistických dat provedených podání Výše uvedené funckionality mohou být upraveny na základě Analýzy, která bude podrobněji specifikovat další detaily Analýza stávajících formulářů, návrh a realizace případných úprav ve vztahu k ISZR Předmětem plnění je návrh a realizace úprav stávajících formulářů využívaných systémem Czech POINT. V případech, kdy v současné době dochází k ověření žadatele, musí být formuláře a jejich logika upraveny tak, aby došlo k jednoznačnému ztotožnění žadatele vůči Registru obyvatel (ROB). Obdobně musí být ostatní formuláře upraveny tak, aby pracovaly výhradně s referenčními údaji ostatních součástí ISZR v případech, kdy agendy pracují s referenčními daty (ROS, RUIAN). Kontrolou a revizí musí projít všechny formuláře v současnosti využívané v rámci systému Czech POINT (včetně formulářů případně nově vznikajících v rámci této veřejné zakázky). V případě, že bude formulář upraven o napojení do IS ROB, musí obsahovat i funkcionalitu umožnění zpětné kontroly dat v předloženém osobním dokladu a mechanismus umožňující případnou reklamaci těchto dat. Systém Czech POINT ve svých jednotlivých variantách pracuje v současnosti s formuláři, jejichž seznam je uveden v příloze č.1 tohoto dokumentu. V rámci analýzy musí být u každého formuláře stanoveno: - označení, zda formulář pracuje s okruhy referenčních údajů ISZR - návrh způsobu úpravy formuláře (včetně návrhu případného spojení formulářů do souvisejícího workflow) V rámci realizace musí být formuláře upraveny a otestovány pro funkčnost s rozhraním ISZR. Způsob napojení a workflow musí být dokumentován ve formě vhodné pro komunikaci s veřejností a uživateli systému Czech POINT. Strana 8 (celkem 9)

9 4.4. Podpora a údržba vytvořených řešení a upravených formulářů ve zvoleném časovém období Předmětem plnění je údržba dodaných softwarových technologických celků, upravených formulářů a přímo souvisejících částí ve spolupráci se Správcem centrály Czech POINT. Údržba systému zahrnuje minimálně následující činnosti: 1. aplikování bezpečnostních záplat všech poskytnutých softwarových produktů 2. řešení nefunkčnosti a vad implementace částí systému poskytnutých Dodavatelem 3. rozvoj a úpravy v systému na základě požadavků Zadavatele v celkovém rozsahu max. 16 hod. měsíčně 4. údržba podle tohoto bodu bude poskytována minimálně do Termín dodání Zadavatel požaduje zde specifikované plnění zhotovit nejpozději do , přičemž plnění podle článku 4.2 a článků 4.1 a 4.3 v rozsahu dle článku 4. minimálně podle bodů a) a b) této Přílohy Zadávací dokumentace bude zhotoveno a ze strany Zadavatele akceptováno do 30 dnů ode dne platnosti a účinnosti smlouvy. Strana 9 (celkem 9)

TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 Zajištění funkcionality "Internetové kontaktní místo veřejné správy Czech POINT" 1. Obecná informace Projekt Czech POINT (dále i CzP) v současné

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 3 k č.j. MV-159754-3/VZ-2013 Počet listů: 7 TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Nové funkcionality Czech POINT 2012 Popis rozhraní egon Service Bus Centrální Místo Služeb 2.0 (dále jen CMS

Více

SPECIFIKACE DÍLA. Součástí plnění je podpora a údržba vytvořeného řešení v rozsahu dle odst. 3.

SPECIFIKACE DÍLA. Součástí plnění je podpora a údržba vytvořeného řešení v rozsahu dle odst. 3. Příloha ke smlouvě č.j.: MV-97846/VZ-2015 SPECIFIKACE DÍLA Cílem veřejné zakázky je vytvoření formulářového řešení do prostředí CzechPOINT@office pro účely notářů a Notářské komory ČR (dále jen uživatel

Více

SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Základní registry a eidas

SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Základní registry a eidas ČESKÉ REPUBLIKY Základní registry a eidas Mikulov, 6. 9. 2016 Základní registry základ propojeného datového fondu Mikulov 4. září 2012 20 000 000 transakcí Celkem připojeno 1 159 AIS 15. Ledna 2013 100

Více

Autorizovaná konverze dokumentů

Autorizovaná konverze dokumentů Autorizovaná konverze dokumentů Autorizovaná konverze Konverze z pohledu občana a úředníka CzechPOINT@office Principy konverze, centrální evidence doložek Poplatky za konverzi, digitální podpis Zkoušky

Více

Využití sdílených služeb Jednotného identitního prostoru (JIP) a Katalogu autentizačních a autorizačních služeb (KAAS)

Využití sdílených služeb Jednotného identitního prostoru (JIP) a Katalogu autentizačních a autorizačních služeb (KAAS) Využití sdílených služeb Jednotného identitního prostoru (JIP) a Katalogu autentizačních a autorizačních služeb (KAAS) Ing. Aleš Kučera Zástupce správce Centrály Czech POINT Sdílené služby egovernmentu

Více

Schůzka informatiků MČ HMP. Datové schránky

Schůzka informatiků MČ HMP. Datové schránky Schůzka informatiků MČ HMP Datové schránky 7.5.2009 Aktuality 6.5.2009 Novela zákona o archivnictví a spisové službě Ve středu 6.5.2009 schválila Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR novelu zákona č. 300/2008

Více

Provozní řád. www.mvcr.cz. Czech POINT: Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál. Czech POINT

Provozní řád. www.mvcr.cz. Czech POINT: Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál. Czech POINT Provozní řád Czech POINT: Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál www.mvcr.cz Czech POINT Czech POINT strana 2 Účel dokumentu Tento PŘ stanovuje základní pravidla provozu systému Czech POINT

Více

Česká pošta a Czech POINT ve znamení nových plánů

Česká pošta a Czech POINT ve znamení nových plánů Česká pošta a Czech POINT ve znamení nových plánů e-government 20:10, Mikulov Česká pošta, s.p. 7. 9. 2010 1 Czech POINT - milníky 28.3.2007 spuštění pilotního provozu - zúčastnilo se 37 úřadů 1.8.2007

Více

OSTRÝ PROVOZ ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ZÁKON A KOMERČNÍ SFÉRA

OSTRÝ PROVOZ ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ZÁKON A KOMERČNÍ SFÉRA OSTRÝ PROVOZ ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ZÁKON A KOMERČNÍ SFÉRA SMART WORLD 2012 Mikulov 4.10. 2012. Ing. Michal PEŠEK Správa základních registrů 1. července jsme startovali registry a bagry.. Česká dálnice egov

Více

Kmenové projekty egov a Úplné elektronické podání. Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Kmenové projekty egov a Úplné elektronické podání. Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MV ČR Kmenové projekty egov a Úplné elektronické podání Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MV ČR Agenda Cíle na rok 2020 Co ještě chybí z kmenových projektů egov Propojený datový fond Propojená

Více

Sdílené služby českého egovernmentu. Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MVČR

Sdílené služby českého egovernmentu. Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MVČR Sdílené služby českého egovernmentu Ing. Ondřej Felix CSc Hlavní architekt egovernmentu MVČR Praha, 25. září 2014 Zákon 365/2000 Sb. Informační systémy veřejné správy Regulace izolovaných informačních

Více

Účel dokumentu. Uveřejnění jakékoli části tohoto dokumentu podléhá schválení příslušných pracovníků Ministerstva vnitra České republiky.

Účel dokumentu. Uveřejnění jakékoli části tohoto dokumentu podléhá schválení příslušných pracovníků Ministerstva vnitra České republiky. Czech POINT Účel dokumentu Tento PŘ stanovuje základní pravidla provozu systému Czech POINT v prostředí CMS, stanovuje odpovědnosti jednotlivých subjektů zúčastněných na přenosu dat a základní bezpečnostní

Více

Jednotný identitní prostor Provozní dokumentace

Jednotný identitní prostor Provozní dokumentace Jednotný identitní prostor Provozní dokumentace Vytvořeno dne: 21. 2. 2012 Aktualizováno: 23. 5. 2017 Verze: 1.2 2017 MVČR Obsah 1. Úvod... 3 1.1. Účel provozní dokumentace... 3 1.2. Související dokumenty...

Více

Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Smysl a účel základních registrů Poskytovat bezpečně vybrané právně závazné

Více

Rok informatiky 2016 SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY SZR JE NYNÍ EIDENTITA READY

Rok informatiky 2016 SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY SZR JE NYNÍ EIDENTITA READY Rok informatiky 2016 SPRÁVA ZÁK ČESKÉ REPUBLIKY SZR JE NYNÍ EIDENTITA READY Náchod, 1. 6. 2016 eidas (Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 910/2014 ze dne 23. července 2014 o elektronické identifikaci

Více

Aktuální stav ISDS. e-government 20:10, Mikulov. Česká pošta, s.p. 6.9.2011

Aktuální stav ISDS. e-government 20:10, Mikulov. Česká pošta, s.p. 6.9.2011 Aktuální stav ISDS e-government 20:10, Mikulov Česká pošta, s.p. 6.9.2011 Informační systém datových Aktuální data k 31. 8. 2011 442 124 aktivních datových schránek v druhé polovině 2012 očekáváme 500

Více

SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Základní registry a eidas

SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Základní registry a eidas ČESKÉ REPUBLIKY Základní registry a eidas Praha, 9. 5. 2017 ROB ROS RPP RÚIAN Informační systém základních registrů Služby základních registrů ORG Změny na základě novelizace zákona 111/2009 Skartační

Více

Základní změny v architektuře e-governmentu ČR. Ondřej Felix hlavní architekt e-governmentu MV ČR ISSS, duben 2009

Základní změny v architektuře e-governmentu ČR. Ondřej Felix hlavní architekt e-governmentu MV ČR ISSS, duben 2009 Základní změny v architektuře e-governmentu ČR Ondřej Felix hlavní architekt e-governmentu MV ČR ISSS, duben 2009 Současný stav v oblasti dat veřejné správy roztříštěnost, nejednotnost a multiplicity ve

Více

eidas 2015 Stav 12/2015 k nařízení EU č. 910/2014 ze dne

eidas 2015 Stav 12/2015 k nařízení EU č. 910/2014 ze dne eidas 2015 Stav 12/2015 k nařízení EU č. 910/2014 ze dne 23.7.2014 Ing.Robert Piffl Poradce náměstka ministra pro řízení sekce informačních a komunikačních technologií Milníky nařízení eidas 17.09.2014

Více

egovernment 2009 Ing. Pavel Tykal

egovernment 2009 Ing. Pavel Tykal egovernment 2009 Ing. Pavel Tykal MV ČR Základní strategický rámec Smart Administration i ti V roce 2007 schválena strategie Smart Administration na období 2007-2015 Motto je : efektivní veřejná správa

Více

Konverze dokumentů na kontaktních místech Czech POINT

Konverze dokumentů na kontaktních místech Czech POINT Konverze dokumentů na kontaktních místech Czech POINT Benešov 16. 1. 2009 Ing. Jindřich Kolář vrchní ředitel sekce rozvoje a projektového řízení ICT v oblasti veřejné správy Konverze z pohledu občana 1.

Více

Co jsme si to postavili aneb Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovernmentu ČR

Co jsme si to postavili aneb Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovernmentu ČR Co jsme si to postavili aneb Sdílené služby ve veřejné správě ČR Ondřej Felix Hlavní architekt egovernmentu ČR Strategie egon 2007 2013 Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby 2007 Pentagon

Více

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů Integrační modul REX pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů www.i.cz Czech Republic Aktualizováno: 23. 11. 2012 1 Preambule Tento dokument popisuje

Více

eid Kolokvium eid a EGON Ondřej Felix

eid Kolokvium eid a EGON Ondřej Felix eid Kolokvium eid a EGON Ondřej Felix Proč je elektronická identita prioritou? E-služby s vysokou transakční hodnotou téměř vždy pracují s identitou fyz. nebo právnické osoby Služby vytvářející důvěru

Více

Český Podací. Ověřovací Informační

Český Podací. Ověřovací Informační Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT 28.3. 2007 5 let provozu Aktuální čísla Czech 28.3.2012 POINT k Počty vydaných výstupů: 6.5 mil. Konverze z moci úřední: 10 mil. Matriky,

Více

Realizace novely zákona o evidenci. Ing. Jindřich Kolář Ředitel odboru rozvoje projektů a služeb egovernment Ministerstvo vnitra ČR

Realizace novely zákona o evidenci. Ing. Jindřich Kolář Ředitel odboru rozvoje projektů a služeb egovernment Ministerstvo vnitra ČR Realizace novely zákona o evidenci obyvatel s účinností od 1. 7. 2010 Ing. Jindřich Kolář Ředitel odboru rozvoje projektů a služeb egovernment Ministerstvo vnitra ČR Rozsah procesů ů - Matriky Narození

Více

Základní registry (ISSS, duben 2012) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Základní registry (ISSS, duben 2012) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Základní registry (ISSS, duben 2012) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Smysl a účel základních registrů Poskytovat bezpečně vybrané právně závazné referenční údaje o definovaných

Více

AIS MČ Praha 3 x Základní registry AIS MČ Praha 3 x Základní registry

AIS MČ Praha 3 x Základní registry AIS MČ Praha 3 x Základní registry Příprava technická část Registrace AIS v IS o ISVS Registrace Agend a činností v RPP AIS Působnostní Získání certifikátu pro AIS Podklady agendový systém Definice vazeb typ případu / agenda, činnost typ

Více

Datové schránky konec obálek s pruhy

Datové schránky konec obálek s pruhy Datové schránky konec obálek s pruhy Petr Stiegler Ředitel sekce rozvoje služeb a e-governmentu Česká pošta s.p. Zákon o egovernmentu Zákon č. 300/2008 Sb. O elektronických úkonech a autorizované konverzi

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu CZECH POINT Popis použití komerčního a kvalifikovaného certifikátu Vytvořeno dne: 20.5.2008 Aktualizováno: 23.5.2008 Verze: 1.3 Obsah Uživatelská dokumentace...1 Obsah...2

Více

egon slaví první narozeniny

egon slaví první narozeniny egon slaví první narozeniny Ivan Langer ministr vnitra Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Před rokem se na ISSS narodil egon egon průvodce na cestě k efektivní veřejné správě symbol nového pojetí

Více

ZÁKLADNÍ REGISTRY PILÍŘ MODERNÍHO EGOVERNMENTU

ZÁKLADNÍ REGISTRY PILÍŘ MODERNÍHO EGOVERNMENTU ZÁKLADNÍ REGISTRY PILÍŘ MODERNÍHO EGOVERNMENTU HRADEC KRÁLOVÉ, 7. 8. DUBNA 2014 KONFERENCE ISSS 2014 Ing. Michal Pešek Magická čísla - 2 000 OVM, - 3 000 AIS, - 300 mil. transakcí aneb EGONův mozek jede

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí:

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 3.1 Úplné elektronické podání Ministerstvo vnitra Správa základních registrů, OSS,

Více

1. Integrační koncept

1. Integrační koncept Příloha č. 2: Technický popis integrace 1. Integrační koncept Z hlediska koncepčního budování Smart Administration na Magistrátu města Mostu je možno hovořit o potřebě integrace tří úrovní systémové architektury

Více

Jak může probíhat vedení čistě elektronické zdravotní dokumentace v NIS

Jak může probíhat vedení čistě elektronické zdravotní dokumentace v NIS Jak může probíhat vedení čistě elektronické zdravotní dokumentace v NIS Ing. Petr Jelínek, STAPRO s.r.o. s využitím podkladů M. Novotného, P. Grodzického, J. Horáka a dalších Cíl řešení elektronické zdravotní

Více

Řešení problematiky základních registrů

Řešení problematiky základních registrů komplexní řešení informačních systémů www.marbes.cz Řešení problematiky základních registrů ( XR) Pro: Krajský úřad Plzeňského kraje Datum: 24.4.2012 Autor: Jiří Krejnický, Jan Vejskal MARBES CONSULTING

Více

Výzva č. 40 pro předkládání IP 4.1 - Vzdělávání v egon Centrech krajů a obcí s rozšířenou působností. Newsletter

Výzva č. 40 pro předkládání IP 4.1 - Vzdělávání v egon Centrech krajů a obcí s rozšířenou působností. Newsletter Newsletter Obsah Aktualizace kurzů... 3 Informační systém datových schránek v přípravě je kurz Informační systém datových... 3 Word pro začátečníky (egon)... 3 Czech POINT - Autorizovaná konverze dokumentů...

Více

Testování editačních WS

Testování editačních WS Připojení k ISZR Testování editačních WS Verze dokumentu 0.1 Připojení k ISZR 1 Obsah Seznam zkratek a pojmů uvedených v dokumentu... 3 1. Úvod... 4 2. Registrace agendy A123... 4 3. Registrace a správa

Více

Výtisk č.: Počet listů 9. Přílohy: 0 ÚZIS ČR

Výtisk č.: Počet listů 9. Přílohy: 0 ÚZIS ČR ÚZIS ČR Palackého nám. 4 128 01 Praha 2 - Nové Město Výtisk č.: Počet listů 9 Přílohy: 0 ÚZIS ČR Postup kroků nutných pro napojení nemocničního informačního systému s prostředím registrů resortu zdravotnictví

Více

egovernment Uherské Hradiště Reduta 29. ledna 2009

egovernment Uherské Hradiště Reduta 29. ledna 2009 egovernment Uherské Hradiště Reduta 29. ledna 2009 egon Prsty Czech POINT Oběhová soustava KIVS Srdce zákon 300/2008 Sb. Mozek základní registry Přínosy konec zbytečného obcházení úřadů zrovnoprávnění

Více

Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovermentučr Petr Tiller

Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovermentučr Petr Tiller Sdílené služby ve veřejné správě ČR Ondřej Felix Hlavní architekt egovermentučr Petr Tiller Strategie egon 2007-2013 Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby 2007 Pentagon Strategie rozvoje

Více

Registr Osob. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010. http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/

Registr Osob. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010. http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ Registr Osob v provozu od 1. července 2012 (opožděno o 12 měsíců) odhadovaná cena 385,425 milionů konečná cena 371,5 milionů realizátor ADASTRA, s.r.o. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010 http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/

Více

KSRZIS. Postup kroků nutných pro napojení nemocničního informačního systému s registrem NSHNU v prostředí registrů resortu zdravotnictví

KSRZIS. Postup kroků nutných pro napojení nemocničního informačního systému s registrem NSHNU v prostředí registrů resortu zdravotnictví Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy Budějovická 15/743 140 00 Praha 4 Počet stran: 10 KSRZIS Postup kroků nutných pro napojení nemocničního informačního systému s registrem

Více

Datové schránky konec obálek s pruhy. László Hajnal PMO MV Ministerstvo vnitra ČR, Česká pošta s. p.

Datové schránky konec obálek s pruhy. László Hajnal PMO MV Ministerstvo vnitra ČR, Česká pošta s. p. Datové schránky konec obálek s pruhy László Hajnal PMO MV Ministerstvo vnitra ČR, Česká pošta s. p. Zákon o egovernmentu Zákon č. 300/2008 Sb. O elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů

Více

Project:Úplné elektronické podání

Project:Úplné elektronické podání Project:Úplné elektronické podání Den publikace: 23 Lis 2016 Verze 1.0 Atributy modelu: Obsah 0 Celkovy prehled 1 Vyber, identifikace, autentizace 2 Priprava podani 3 Podani, ukon 4 Ulozeni a potvrzeni

Více

Základní registry veřejné správy. Ing.Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Základní registry veřejné správy. Ing.Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR Základní registry veřejné správy Ing.Ondřej Felix, CSc., hlavní architekt egovernmentu MV ČR Současný stav v oblasti dat veřejné správy Roztříštěnost, nejednotnost a multiplicity ve vedení klíčových databází

Více

PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci

PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci Příloha C Požadavky na Dokumentaci Stránka 1 z 5 1. Obecné požadavky Dodavatel dokumentaci zpracuje a bude dokumentaci v celém rozsahu průběžně aktualizovat při každé

Více

Komunikace se Základními registry v prostředí MČ Praha 7

Komunikace se Základními registry v prostředí MČ Praha 7 3.4.2013 Komunikace se Základními registry v prostředí MČ Praha 7 Komplexní řešení od firmy GORDIC Ing. Radomír Botek, MČ Praha 7 1. Pracovníci MČ Praha 7 pracující v IS GINIS : Pracují s daty ISZR pomocí

Více

Moderní veřejná správa

Moderní veřejná správa Moderní veřejná správa Olomouc 16 17/5 2019 Úřad 21 století Portál občana města Pelhřimov Mgr. Bc. Jan Machyán, tajemník úřadu Město Pelhřimov cesta k modernímu úřadu Město Pelhřimov = město kuriozit a

Více

DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler

DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler ředitel sekce egovernmentu Česká pošta, s.p. Česká pošta a datové schránky Česká pošta je na základě zákona a na základě smlouvy s Ministerstvem vnitra provozovatelem informačního

Více

Informační systém pro vedení živnostenského rejstříku IS RŽP

Informační systém pro vedení živnostenského rejstříku IS RŽP Informační systém pro vedení živnostenského rejstříku IS RŽP Ing. Miloslav Marčan odbor informatiky MPO Praha říjen 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Agenda Historie projektu Cíle projektu IS RŽP Legislativní

Více

VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. www.mzp.cz OBSAH. Rozhodnutí ministra_kubíčková.pdf

VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. www.mzp.cz OBSAH. Rozhodnutí ministra_kubíčková.pdf ROČNÍK XXVI leden 2016 ČÁSTKA 1 VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www.mzp.cz OBSAH Rozhodnutí ministra_kubíčková.pdf METODICKÉ POKYNY A DOKUMENTY Provozní řád Integrovaného systému plnění ohlašovacích

Více

DATOVÉ SCHRÁNKY - SOUČÁST ICT ŘEŠENÍ TELEFÓNICA O2. Pavel Smolík Top Account Manager

DATOVÉ SCHRÁNKY - SOUČÁST ICT ŘEŠENÍ TELEFÓNICA O2. Pavel Smolík Top Account Manager DATOVÉ SCHRÁNKY - SOUČÁST ICT ŘEŠENÍ TELEFÓNICA O2 Pavel Smolík Top Account Manager 2 Obsah prezentace Obsah Úvod. Architektura ISDS. Poskytované služby. Způsoby přístupu k ISDS. Bezpečnost. Doplňkové

Více

DOPLNĚK. Projekt Informační systém základních registrů je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

DOPLNĚK. Projekt Informační systém základních registrů je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. GLOBÁLNÍ ARCHITEKTURA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ DOPLNĚK Projekt Informační systém základních registrů je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Obsah 1 Cíle dokumentu...3 2

Více

Czech POINT. Co je to Czech POINT. Kde najdu pobočky Czech POINT? Obecní úřad Ohrobec v současnosti poskytuje tyto služby:

Czech POINT. Co je to Czech POINT. Kde najdu pobočky Czech POINT? Obecní úřad Ohrobec v současnosti poskytuje tyto služby: Czech POINT Co je to Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, který by měl zredukovat byrokracii ve vztahu občan - veřejná správa. Kde najdu pobočky

Více

Czech POINT Quality&Security24 11.března 2008 Kongresové centrum Praha

Czech POINT Quality&Security24 11.března 2008 Kongresové centrum Praha Czech POINT Quality&Security24 11.března 2008 Kongresové centrum Praha Ing. Jan Ladin Pověřen řízením ORP KIVS Odbor rozvoje a provozu Komunikační infrastruktury veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR jan.ladin@mvcr.cz

Více

Principy Základních registrů. Ing. Ondřej Felix, CSc.

Principy Základních registrů. Ing. Ondřej Felix, CSc. Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc. Zdroj nejdůležitějších aktuálních referenčních údajů Referenční údaj definuje aktuální právně platnou hodnotu příslušného údaje Pokud není referenční

Více

Co je Czech POINT? Co to znamená pro občana?

Co je Czech POINT? Co to znamená pro občana? Co je Czech POINT? Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, jehož cílem je zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu občan veřejná správa. V současnosti musí občan

Více

Co je Czech Point? Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu

Co je Czech Point? Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu Czech Point Co je Czech Point? Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, který by měl zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu občan veřejná správa. Czech POINT bude

Více

Dokumenty dle eidas v praxi Michal Vejvoda

Dokumenty dle eidas v praxi Michal Vejvoda Dokumenty dle eidas v praxi Michal Vejvoda neuděluje poskytnutím informací žádné licence na užití autorských děl ani jiná práva duševního vlastnictví. Dokumenty dle eidas v praxi eidas dokumenty Jak na

Více

Datové schránky. školení NKČR. Hradec Králové 2.6.2009. Mgr. Jan Dytrych

Datové schránky. školení NKČR. Hradec Králové 2.6.2009. Mgr. Jan Dytrych školení NKČR Mgr. Jan Dytrych Právní úprava Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů účinnost 1.7.2009 Parlamentem schválené změny sněmovní tisk č. 704 (novela

Více

Autorizovaná konverze dokumentů

Autorizovaná konverze dokumentů Autorizovaná konverze dokumentů Autorizovaná konverze Konverze z pohledu občana a úředníka CzechPOINT@office Principy konverze, centrální evidence doložek Poplatky za konverzi, digitální podpis Zkoušky

Více

Role datových schránek v elektronické komunikaci zdravotnických zařízení

Role datových schránek v elektronické komunikaci zdravotnických zařízení Role datových schránek v elektronické komunikaci zdravotnických zařízení Ing. Svetlana Drábková konzultant pro oblast zdravotnictví email: drabkova@datasys.cz Základní fakta o společnosti DATASYS Společnost

Více

ERP-001, verze 2_10, platnost od

ERP-001, verze 2_10, platnost od ERP-001, verze 2_10, platnost od 2010.08.01. ELEKTRONICKÉ PŘEDEPISOVÁNÍ HUMÁNNÍCH LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ ERP-001.pdf (208,89 KB) Tímto technickým dokumentem jsou, v souladu s 80 zákona č. 378/2007 Sb., o léčivech

Více

Integrace AIS VITA do IS úřadu. Mgr. Jan Křížek, Miroslav Štochel VITA software

Integrace AIS VITA do IS úřadu. Mgr. Jan Křížek, Miroslav Štochel VITA software Mgr. Jan Křížek, Miroslav Štochel VITA software Úplné elektronické podání Portál úředníka Poskytování dat pro GIS, MIS Úplné elektronické podání Podání žádosti el. formulářem Úložiště dokumentace Informace

Více

ISZR. Brána k základním registrům. Plzeň, Zdeněk Dutý Jan Matuš Libor Kalenský

ISZR. Brána k základním registrům. Plzeň, Zdeněk Dutý Jan Matuš Libor Kalenský ISZR Brána k základním registrům Plzeň, 24. 4. 2012 Zdeněk Dutý Jan Matuš Libor Kalenský ISZR, jeho místo v systému základních registrů Vnitřní rozhraní Základní registry (ROB, ROS, RÚIAN) ORG (překladač

Více

egon myslí 30. Den malých obcí

egon myslí 30. Den malých obcí egon myslí 30. Den malých obcí Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Co všechno egon umí Co všechno egon umí 787 000 ověřených výpisů Co všechno egon umí KIVS Co všechno egon umí Společně šetříme více

Více

Stručný návod pro připojení OVM k základním registrům. Název dokumentu: Příručka pro obce Verze: 1.7

Stručný návod pro připojení OVM k základním registrům. Název dokumentu: Příručka pro obce Verze: 1.7 Příručka pro obce Stručný návod pro připojení OVM k základním registrům Název dokumentu: Příručka pro obce Verze: 1.7 Autor: Správa základních registrů Datum aktualizace: 2. 4. 2013 Účel: Stručný návod

Více

eidentita 2019 NÁRODNÍ IDENTITNÍ AUTORITA V PRAXI MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ PRAHA 24. DUBNA 2019

eidentita 2019 NÁRODNÍ IDENTITNÍ AUTORITA V PRAXI MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ PRAHA 24. DUBNA 2019 eidentita 2019 NÁRODNÍ IDENTITNÍ AUTORITA V PRAXI MICHAL PEŠEK ŘEDITEL SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ PRAHA 24. DUBNA 2019 Národní bod Od 1. 7. 2018 v produkčním provozu dle zákona č. 250/2017 Sb., o elektronické

Více

WORKSHOP II. Téma: Stávající informační systém Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 1.

WORKSHOP II. Téma: Stávající informační systém Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 1. WORKSHOP II. Téma: Stávající informační systém Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 1. srpna 2016 Body tematického okruhu Úvod Stávající podoba IS Úpravy IS Dotazy Závěr

Více

STAV PŘIPOJOVÁNÍ OVM K ZÁKLADNÍM REGISTRŮM

STAV PŘIPOJOVÁNÍ OVM K ZÁKLADNÍM REGISTRŮM STAV PŘIPOJOVÁNÍ OVM K ZÁKLADNÍM REGISTRŮM KONFERENCE K E-TRŽIŠTÍM A E-AUKCÍM 25. DUBNA 2013 RNDr. Renata Novotná, SZR Základní registry klíčový projekt egovernmentu Co jsou základní registry Cíle základních

Více

STR Y ROZVÍJÍ ROZVÍJÍ EGOV EGO

STR Y ROZVÍJÍ ROZVÍJÍ EGOV EGO PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV PRAHA, 22. - 23. LEDNA 2014 ŘÍZENÍ INFORMATIKY V SOUKROMÉM A VEŘEJNÉM SEKTORU Ing. Michal Pešek Konec frontám na úřadech Cesta zrodu základních registrů Podstata a přínos

Více

Provozní řád. www.mvcr.cz. Czech POINT: Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál. Czech POINT

Provozní řád. www.mvcr.cz. Czech POINT: Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál. Czech POINT Provozní řád Czech POINT: Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál www.mvcr.cz Czech POINT Czech POINT strana 2 Účel dokumentu Tento PŘ stanovuje základní pravidla provozu systému Czech POINT

Více

Kudy k Národnímu architektonickému plánu

Kudy k Národnímu architektonickému plánu 8.12.2014 Kudy k Národnímu architektonickému plánu (současný stav na základě výstupů projektu, jehož dodavatelem je sdružení E2020) Ondřej Felix, UHA MV Základní informace o projektu cíle, výstupy Část

Více

Czech POINT. RT=Výpis z rejstříku trestů. KN= Výpis z katastru nemovitostí

Czech POINT. RT=Výpis z rejstříku trestů. KN= Výpis z katastru nemovitostí Czech POINT Projekt Czech POINT (Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál) byl vytvořen pro zjednodušení komunikace občana s úřady. Nyní lze na jednom místě získat ověřené výstupy z informačních

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE 1. FORMULÁŘOVÉ ŘEŠENÍ PRO OBĚH ELEKTRONICKÝCH DOKUMENTŮ ÚŘADU

TECHNICKÁ SPECIFIKACE 1. FORMULÁŘOVÉ ŘEŠENÍ PRO OBĚH ELEKTRONICKÝCH DOKUMENTŮ ÚŘADU TECHNICKÁ SPECIFIKACE Údaje veřejné zakázky Název veřejné zakázky Konsolidace IT a nové služby TC ORP Boskovice Implementace nových služeb TC ORP Boskovice - Dílčí část 1 implementace a zprovoznění formulářové

Více

DATOVÉ SCHRÁNKY. Petr Stiegler ředitel sekce egovernmentu Česká pošta, s.p.

DATOVÉ SCHRÁNKY. Petr Stiegler ředitel sekce egovernmentu Česká pošta, s.p. DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler ředitel sekce egovernmentu Česká pošta, s.p. ČESKÁ POŠTA A DATOVÉ SCHRÁNKY Česká pošta bude provozovatelem systému na základě zákona a na základě smlouvy s Ministerstvem vnitra.

Více

IS RŽP. informační systém pro vedení živnostenského rejstříku a jeho propojení na registry veřejné správy. Ministerstvo průmyslu a obchodu

IS RŽP. informační systém pro vedení živnostenského rejstříku a jeho propojení na registry veřejné správy. Ministerstvo průmyslu a obchodu IS RŽP informační systém pro vedení živnostenského rejstříku a jeho propojení na registry veřejné správy Ing. Bc. Petr Kameník Ing. Miloslav Marčan Praha říjen 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Program

Více

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Popis použití komerčního a kvalifikovaného certifikátu

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Popis použití komerčního a kvalifikovaného certifikátu Dokumentace k projektu Czech POINT Popis použití komerčního a kvalifikovaného certifikátu Vytvořeno dne: 11.4.2007 Aktualizováno: 19.2.2009 Verze: 3.3 2009 MVČR Obsah 1. Vysvětleme si pár pojmů...3 1.1.

Více

Spuštění základních registrů. ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Spuštění základních registrů. ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Spuštění základních registrů ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Agenda Jak se to dělá a bude dělat Současný stav Vládní nařízení Registrace agend Připojení AIS Inicialní definice

Více

Provozní řád Czech POINT: Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT

Provozní řád Czech POINT: Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT Provozní řád Czech POINT: Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál www.mvcr.cz Czech POINT Czech POINT strana 2 Účel dokumentu Tento PŘ stanovuje základní pravidla provozu systému Czech POINT

Více

ISZR a samospráva v roce 0

ISZR a samospráva v roce 0 ISZR a samospráva v roce 0 Podpora "statutára" orgánu veřejné moci (OVM) při naplňování povinností vyplývajících ze Zákonů o základních registrech Vladimír Dvořák ředitel divize Podnikové aplikace a služby

Více

[ 1 ] Ing. Tomáš Melen náměstek pro informatiku a ekonomiku 2009 Státní ústav pro kontrolu léčiv

[ 1 ] Ing. Tomáš Melen náměstek pro informatiku a ekonomiku 2009 Státní ústav pro kontrolu léčiv [ 1 ] [ 2 ] Přístup pro účastníky správních řízení Přístup pro farmaceutické firmy [ 3 ] Program prezentace Cíle prezentovaného řešení Představení prezentovaného řešení Diskuse a dotazy [ 4 ] Cíle prezentovaného

Více

Elektronická identifikace prostřednictvím národního bodu. Petr Kuchař, hlavní architekt eg, MV

Elektronická identifikace prostřednictvím národního bodu. Petr Kuchař, hlavní architekt eg, MV Elektronická identifikace prostřednictvím národního bodu Petr Kuchař, hlavní architekt eg, MV Teoretický úvod Elektronická identifikace, která je tématem mého vstupu, je relativně malá, nicméně životně

Více

Microsoft Day Dačice - Rok informatiky 10.-12.2015

Microsoft Day Dačice - Rok informatiky 10.-12.2015 Microsoft Day Dačice - Rok informatiky 10.-12.2015 Jaromír Látal 1 Portálové řešení v bezpečí Sentinelu Portál úředníka Portál občana Portál pro radu a zastupitelstvo Portál zřizovaných organizací Portál

Více

Aktuální informace CzechPoint, technologické centrum ORP. Ing. Ivan Pavle

Aktuální informace CzechPoint, technologické centrum ORP. Ing. Ivan Pavle Aktuální informace CzechPoint, technologické centrum ORP Ing. Ivan Pavle Ivan.Pavle@mesto-domazlice.cz CzechPoint po přihlášení EPUSA zavedení uživatele CzP Změna vzhledu výpisu po aktivaci CzP Přihl.

Více

Ing. Bohumil Pecold Krajský úřad Královéhradeckého kraje 19.2.2009

Ing. Bohumil Pecold Krajský úřad Královéhradeckého kraje 19.2.2009 Ing. Bohumil Pecold Krajský úřad Královéhradeckého kraje 19.2.2009 Aktuální oblas. implementace Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů o Účinnost od 1.7.2009,

Více

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 20 měsíců produkčního provozu

ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 20 měsíců produkčního provozu Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 5. března 2014 ZPRÁVA O STAVU PROVOZU ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ 20 měsíců produkčního provozu Předkládá Ing. Michal PEŠEK ředitel Správy základních registrů 130 00 Praha 3

Více

egov se z vizí pomalu stává realitou

egov se z vizí pomalu stává realitou Pavel Sekanina 16. 9. 2010 Ostrava egov se z vizí pomalu stává realitou nahlédnutí pod pokličku informačního systému základních registrů Motto My nesmíme ani naznačovat Jára Cimrman 2 Obsah Stavební kameny

Více

PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV

PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV PROJEKTY NAD REGISTRY ROZVÍJÍ EGOV PARDUBICE, 24. ZÁŘÍ 2014 KONFERENCE IOP A IROP: ÚSPĚCHY A NOVÉ CÍLE Ing. Michal Pešek Podstata a přínos základních registrů ZR obsahují právně platné referenční údaje

Více

Vlastnosti úplného elektronického podání

Vlastnosti úplného elektronického podání Vlastnosti úplného elektronického podání Pavel Nemrava ISSS 2015 neuděluje poskytnutím informací žádné licence na užití autorských děl ani jiná práva duševního vlastnictví. Agenda Základní vlastnosti formulářové

Více

Projekt ISPOP. Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí. Jan Nepimach

Projekt ISPOP. Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí. Jan Nepimach Projekt ISPOP Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí Jan Nepimach Cíl projektu Popsat procesy vybraných agendových informačních toků v oblasti životního prostředí,

Více