č.j. 1490/07 ze dne Výroční zpráva Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "č.j. 1490/07 ze dne 20. 9. 2007 Výroční zpráva Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim"

Transkript

1 č.j. 1490/07 ze dne Výroční zpráva Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim školní rok

2 A) Základní údaje o škole Název : sídlo : zřizovatel : vedení školy : Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim Poděbradova 842, Chrudim IV Pardubický kraj, Komenského náměstí 125, Pardubice ing.stanislav Valášek, ředitel školy internetová adresa : www szes.chrudim.cz charakteristika školy : VÝVOJ Zemědělská škola v Chrudimi je svým založením v roce 1862 druhou nejstarší zemědělskou školou v Čechách a na Moravě. Původně i jako hospodářská škola dvouletá, později čtyřletá vytvořila nepřetržitou vzdělávací činností bohatou tradici zemědělského školství. Vrcholné období rozvoje školy spadá mezi roky , kdy byly zastoupeny: - Vyšší hospodářská škola - Vyšší hospodyňská škola - Vyšší rolnická škola a státní pedagogický kurz pro vzdělávání učitelů. Změny ve společnosti pro roce 1989 a hlavně zásadní změny v našem zemědělství zapříčinily přeměnu chrudimské školy: 1. Střední zemědělská škola - změnila původní studijní obor pěstitelství a chovatelství na nový obor Agropodnikání (1993), který odráží změny v současném hospodaření a umožňuje velký výběr ve volbě vyučovacích předmětů. 2. Rodinná škola vznikla v r s představou navázat na tradici hospodyňských škol v Chrudimi (jedné z nejstarších v Evropě založena v roce 1887) Rozhodnutím ministra školství bylo utlumeno maturitní studium na státních školách a k byla škola vyřazena ze sítě. 3. Vyšší odborná škola navazuje na historický vývoj chrudimské školy a na její vrcholné období mezi dvěma světovými válkami. Schválený projekt vyššího odborného studia (jediné v okrese) umožnil od otevřít ekologický studijní obor Správa ochrany životního prostředí Výsledkem dalších koncepčních změn bylo zavedení nových studijních oborů, které spadají do shluku oborů 5 z hlediska programu optimalizace sítě škol, tj.: - ekonomika zemědělství a výživy - ekologie a ochrana krajiny - rostlinolékařství.

3 Poslední koncepční změnou bylo rozšíření nabídky vzdělávání o SOU zemědělské s učebním oborem Zemědělec hospodyňka. V současné době vedle sebe tedy existují tři typy škol: - Vyšší odborná škola - Střední škola zemědělská - Střední odborné učiliště Celý vzdělávací proces na škole je ryze zemědělského a ekologického charakteru. Výše uvedenou kombinací dochází k plnému využití technického vybavení a personálního zázemí školy. Nedochází k tříštění zájmů studentů ani výuky, struktura studijních oborů se jeví pro regiony Chrudim a Pardubice jako optimální. Jedním z klíčových problémů je vyrovnanost vzdělávací nabídky a poptávky a využití kapacity zemědělských škol a sladění na požadovanou kvalifikační strukturu. Již v současné době se jeví, že na každý VÚSC budou v závislosti na intenzitě zemědělské produkce připadat 1 2 klasické zemědělské školy. Ideální situace podle některých odborníků předpokládá soustředění všech úrovní zemědělského vzdělávání v rámci celého regionu do jednoho místa (současný stav školy v regionu CR). Tato varianta bude potom zaručovat nejen maximální využití kapacity školy, ale i optimální ekonomické využití školního hospodářství. Předpokládat však musíme školní hospodářství přiměřeně velké, ekonomicky stabilizované, umístěné ve státních objektech a hospodařících na státních pozemcích s minimálním pronájmem nestátní půdy. SOUČASNOST Střední zemědělská škola obdržela zřizovací listinu MŠMT ČR l. ledna Další zřizovací listinou č.j / se změnil název na Střední zemědělskou a rodinnou školu v Chrudimi. Dodatkem ke zřizovací listině (č.j /94-60) byla změna z rozpočtové na příspěvkovou organizaci s platností od l.l Dodatkem č. 2 ke zřizovací listině (č.j /95-60) se stává nedílnou součástí školy domov mládeže a školní jídelna. Dodatkem č. 3 ke zřizovací listině (č.j /96-60) byl rozšířen název školy na Střední zemědělská škola, Rodinná škola a Vyšší odborná škola, sídlo: Poděbradova 842, Chrudim s platností od l Rozhodnutím MŠMT ČR (č.j / )ze dne byla s účinností od l zařazena do sítě škol. Dalším rozhodnutím (č.j /97-21) ze dne došlo ke změně zařazení do sítě škol s účinností od Rozhodnutím MŠMT ČR (č.j /99-21) ze dne došlo k další změně zařazení do sítě škol s účinností od l Rozhodnutím MŠMT ČR (č.j /99-21) ze dne došlo k zařazení do sítě škol s účinností od l s názvem školy Střední zemědělská škola, Rodinná škola a Vyšší odborná škola Chrudim, Poděbradova 842, identifikátor zařízení: Pod č.j /99-21 ze dne jsme obdrželi změnu zřizovací listiny - dodatek č.4 s účinností od , jímž se upravuje název organizace na Střední zemědělská škola, Rodinná škola a Vyšší odborná škola Chrudim, Poděbradova 842 ve zkratce SZemŠ, RŠ a VOŠ Chrudim.

4 Rozhodnutím MŠMT ČR (č.j / ) ze dne se mění zařazení do sítě škol s účinností od l s názvem školy Vyšší odborná škola, Střední zemědělská škola, Rodinná škola a Střední odborné učiliště, Chrudim, Poděbradova 842. Dodatkem č. 5 ke zřizovací listině (č.j / ) ze dne byl změněn název školy na Vyšší odborná škola, Střední zemědělská škola, Rodinná škola a Střední odborné učiliště, Chrudim, Poděbradova 842. Rozhodnutím MŠMT ČR (č.j / ) ze dne se mění zařazení do sítě škol s účinností od s názvem školy Vyšší odborná škola, Střední zemědělská škola a Střední odborné učiliště, Chrudim, Poděbradova 842. Dodatkem č. 6 ke zřizovací listině (č.j / ) ze dne se mění zařazení do sítě škol s účinností od s názvem školy Vyšší odborná škola, Střední zemědělská škola a Střední odborné učiliště, Chrudim, Poděbradova 842. Na základě 2 odst. 1 zák. č. 157/2000 Sb. o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů a na základě rozhodnutí MŠMT ČR č.j / ze dne vydaného podle 1 citovaného zákona, přešla zřizovatelská funkce k příspěvkové organizaci VOŠ, SZeŠ a SOU Chrudim s účinností od na Pardubický kraj. MŠMT podle 13a odst. 2 a 13b odst. 3 a odst. 9 zák. č. 564/1990 Sb., od státní správě a samosprávě ve školství, ve znění pozdějších předpisů mění zařazení do sítě škol, předškolních zařízení a školských zařízení s účinností od Podle ust. 35 odst. 2 písm. k) zákona č. 129/2000 Sb.,o krajích ( krajské zřízení ),ve znění pozdějších předpisů,a podle ust. 27 odst. 2 zákona č.250/2000 Sb.,o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,ve znění pozdějších předpisů,vydává Zastupitelstvo Pardubického kraje tuto zřizovací listinu schválenou usnesením ze dne Zřizovací listina byla doplněna dodatkem č.1 ze dne a dodatkem č.2 ze dne Zřizovací listina č.j.:krú 18384/2005 OŠMS/11 ze dne mění název školy na Vyšší odborná škola a střední škola zemědělská Chrudim. Na základě rozhodnutí zastupitelstva Pardubického kraje došlo ke splynutí školy a školního statku Vestec,a tudíž ke vzniku nového subjektu,dle zřizovací listiny Č.j.: KrÚ 12332/2006 OŠMS ze dne s nabytím účinnosti dnem , s novým názvem Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim. Po rozhodnutí o splynutí školy a školního statku vyhlásil zřizovatel,dle školského zákona 561/2004 Sb., konkursní řízení na funkci ředitele. Konkurs se konal dne Po schválení Radou Pardubického kraje byl do funkce ředitele školy jmenován hejtmanem Pardubického kraje dne ing.stanislav Valášek s platností od Škola sdružuje vlastní SŠZ,VOŠ,SOU,domov mládeže,školní jídelnu a školní statek.celý komplex je řízen jedním ředitelstvím školy.

5 B) Přehled oboru vzdělávání v rejstříku škol Škola má povoleny v síti škol tyto studijní obory podle klasifikace kmenových oborů vzdělání (tučně - realizovány ve šk.r.2006/2007) Vyšší odborná škola 1. l6-01-n/01 Správa ochrany životního prostředí dálkové studium 3 roky vyučuje se podle schválených učebních dokumentů MŠMT ČR ( č.j.3064/ ) ze dne s účinností od N/01 Správa ochrany životního prostředí denní a dálkové studium 3 roky vyučuje se podle schválených učebních dokumentů MŠMT ČR ( č.j.3064/ ) ze dne s účinností od Střední zemědělská škola l M/004 Ekologie a ochrana krajiny denní studium 4 roky vyučuje se podle schválených učebních dokumentů MŠMT ČR č.j /99-23 ze dne s platností od l , č.j.26372/99-23 ze dne s platností od a č.j.15051/98-23 ze dne s platností od M/001 Rostlinolékařství denní studium 4 roky vyučuje se podle schválených učebních dokumentů MŠMT ČR č.j.13247/01-23 ze dne s platností od l ; č.j.26086/02-23 ze dne s platností od a č.j.15051/98-23 ze dne s platností od M/001 Rostlinolékařství dálkové studium 5 roků M/001 Agropodnikání denní studium 4 roky vyučuje se podle schválených učebních dokumentů MŠMT ČR č.j /98-23 ze dne s účinností od l , č /00-23 ze dne s platností od M/001 Agropodnikání dálkové studium 5 roků M/002 Ekonomika zemědělství a výživy denní studium 4 roky vyučuje se podle schválených učebních dokumentů MŠMT ČR (č.j /93-23) ze dne s účinností od l

6 Střední odborné učiliště H/007 Zemědělec, hospodyňka denní studium 3 roky Kapacity ve školním roce 2006/07: Škola sdružuje: schválená kapacita IZO VOŠ 270 žáků SŠZ 600 žáků SOU 90 žáků Domov mládeže 120 lůžek Školní jídelna 700 jídel CHARAKTERISTIKA ŠKOLNÍHO ROKU 2006/2007 Ve školním roce 2006/07 se na SŠZ a VOŠ Chrudim vyučovalo celkem v l5 třídách denního studia (z toho 4 třídy agropodnikání, 3 třídy rostlinolékařství, 4 třídy ekologie a ochrana krajiny a 4 studijní skupiny VOŠ) a v jedné studijní skupině dálkového studia VOŠ. V 16 třídách studovalo podle výkazu k na VOŠ a na SŠ celkem 459 žáků a studentů. Z toho - na VOŠ 162 z toho 107 dívek - na SŠ 298 z toho 187 dívek.. Naše škola je státní školou, poskytující čtyřleté odborné vzdělání a dvouleté vyšší odborné vzdělání. Cílem studia je nejen dosažení náležité úrovně znalostí, ale rovněž rozvoj osobní zkušenosti žáka. Při výchově a vzdělávání: - podporujeme rozvoj osobnosti žáků, jejich sebevědomí a vůli - vedeme žáky k osobní odpovědnosti za dosažené výsledky a k samostatnému myšlení - aktivizujeme jejich tvůrčí schopnosti - snažíme se o komunikativní způsob vyučování, vstřícné a partnerské vystupování a jednání - zajišťujeme rozvoj jazykové výuky s řadou možností mezinárodních kontaktů - poskytujeme možnost odborné profilace a specializace studentů s výběrem volitelných předmětů Všichni žáci a studenti mají příležitost předvést co je v jejich možnostech,zlepšovat se a získat spravedlivé ocenění a uznání. Stavy žáků končících ročník,třídní učitelé a ved.stud. skupin jednotlivých tříd a stud. skupin: 1.A 25 třídní učitel Ing.Markéta Herzánová 1.C 25 Mgr.Daniela Mihulková 2.A 31 Ing.Josef Novák 2.B 19 Mgr.Zdeněk Janošík

7 3.A 30 Mgr.Ivana Hlavatá 3.B 26 Ing.Ludmila Kabelová 3.C 31 Ing.Josef Beneš 4.A 28 Eva Havlová 4.B 24 Mgr.Marie Viková 4.C 28 Ing.Anna Pochobradská V 1A 28 V 1B 25 V 2A 25 V 2B 28 DS 1 42 Ing.Hana Lednová Ing.Bohumil Kudyn Ing.Renata Zoubková Ing.Pavel Hrubý Ing.Romana Zaňková Obory, zaměření a orientace podle jednotlivých tříd a stud. skupin: 1.A Agropodnikání - podnikání a služby 2.A Agropodnikání - podnikání a služby 3.A Agropodnikání - podnikání a služby 4.A Agropodnikání - podnikání a služby 2.B Rostlinolékařství 3.B Rostlinolékařství 4.B Rostlinolékařství 1.C Ekologie a ochrana krajiny 2.C Ekologie a ochrana krajiny 3.C Ekologie a ochrana krajiny 4.C Ekologie a ochrana krajiny V 1A V 1B V 2A V 2B DS 1 Správa ochrany životního prostředí Správa ochrany životního prostředí Správa ochrany životního prostředí Správa ochrany životního prostředí Správa ochrany životního prostředí Zahájení školního roku, zahájení školního roku z rozhlasu-ministryně školství Ve šk. roce 2006/07 vyučovalo ve všech třídách včetně ředitele a zástupce 36 stálých pedagogických pracovníků a 16 externích učitelů, vyučujících odborné předměty na Vyšší odborné škole. Jedná se o odborníky ze specializovaných pracovišť: Univerzita Pardubice, Krajský úřad Pardubice,Referát životního prostředí MěÚ Chrudim, Ministerstvo zemědělství Praha, OHS Chrudim, PORS Chrudim, OSSZ Chrudim,ČSOP Chrudim. Střední škola zemědělská Výuka byla zahájena a ukončena Žáci ročníků ukončili výuku Žáci 1.a 2. ročníků tříd A a B náhradou vykonávali podle harmonogramu praxi na

8 Školním statku Vestec, žáci 1.C a 2.C na CHKO Železné hory v Nasavrkách a na Dostihovém závodišti v Pardubicích v měsících červenec a srpen. 3. ročníky vykonávají prázdninovou praxi v oblastech zemědělství, administrativy a ekologie na smluvních organizacích. Další pracoviště, na nichž žáci vykonávali praxi během roku: ŠS Vestec ČSOP Chrudim SELGEN Úhřetice Vema Chrudim CHKO Železné hory Dostihový spolek Pardubice Ekomonitor Chrudim Ekocentrum Paleta Pardubice Maturitní zkouška proběhla v oboru - agropodnikání v termínu - písemná praktická ústní ekologie a ochrana krajiny v termínu - písemná praktická ústní rostlinolékařství : v termínu - písemná praktická ústní Slavnostní vyřazení absolventů se uskutečnilo v obřadní síni MěÚ Chrudim za přítomnosti ředitele školy ing.stanislava Valáška a dále za přítomnosti místopředsedů, třídních učitelů a rodičů dne Vyšší odborná škola zahájila školní rok : 1. ročník ročník DS ukončila studia : - zimní období l. ročník ročník DS letní období 1.ročník ročník DS Učební praxe VOŠ se konala na základě uzavřených smluv na pracovištích: - úpravna pitné vody Monako - CHKO Nasavrky - čistírna odpadních vod Májov - obecní skládka TDO Nasavrky - cementárna HOLCIM Prachovice

9 - DADRUS Chrudim - Elektrárna Chvaletice - Elektrárna Opatovice - Transform Lázně Bohdaneč - MěÚ Chrudim sběrný dvůr - ČSOP Chrudim - Cukrovar Hrochův Týnec - ECOTECHNIC Pardubice - Sluneční dům Ústav sociální péče Slatiňany - RPN Slatiňany bionafta - Marius Pedersen skládka odpadů Chvaletice Ve vyšším odborném studiu byl nadále kladen důraz na soustavnou přípravu studentů v oblasti praxe. Kladná spolupráce s odborníky z praxe byla úspěšně zakončena odevzdanými absolventskými pracemi v určeném termínu. Soustředění prací do a posudků do Pracovníci z praxe zastávali funkce buď vedoucích absolventských prací nebo oponentů. Spolupráce s nimi byla zajištěna smluvně. Převážná část těchto spolupracovníků se rovněž zúčastnila při absolutoriu obhajoby absolventských prací. Studenti 2. ročníků VOŠ zakončili studium absolutoriem v termínu od Vyřazení absolventů 2. ročníku bylo slavnostně provedeno na MěÚ Chrudim za přítomnosti řed. školy ing. Stanislava Valáška, představitelů města, třídních učitelů a rodičů dne Přehled učebních plánů vyučovaných ve šk.r. 2006/ N/01 Správa ochrany životního prostředí - denní a dálkové studium č.j.3064/ ze dne s účinností od M/004 Ekologie a ochrana krajiny č.j /99-23 ze dne s účinností od l.9.l999. č.j /99-23 ze dne s účinností od č.j /98-23 ze dne s účinností od M/001 Rostlinolékařství č.j /98-23 ze dne s účinností od č.j /01-23 ze dne s účinností od č.j /02-23 ze dne s účinností od M/001 Agropodnikání č.j /00-23 ze dne s účinností od č.j /98-23 ze dne s účinností od č.j /98-23 ze dne s účinností od

10 C) Přehled pracovníků školy Jméno, příjmení vzděl. DPS Aprobace Prac.zařaz. Praxe celkem/pedagog Ing.S.Valášek VŠZ Ano EKO Ředitel 27/14 Ing. P. Hrubý VŠZ Ano ZOO Stat.zást.řed. 28/16 Ing. V. Krejcar VŠZ Ano AGRO Zástupce řed. 36/16 Ing. A. Pochobradská VŠZ Ano AGRO Ved. praxe 24/7 R.Neumanová Gym Ano Ved. vychovatel 23/23 Ing. J. Beneš VŠZ Ano AGRO Učitel 28/12 PhDr. I. Bergmanová UJEP Ano NEJ Učitel 21/16 Mgr.J.Dolníčková PF Ano TEV,ZEM Učitel 26/26 E. Havlová PF Ano DEJ Učitel 27/27 Ing. M.Herzánová ČZU Ano AGRO Učitel 7/7 Mgr. I. Hlavatá PF Ano TEV, BIO Učitel 20/13 Mgr.M. Chaloupecká PF Ano ČEJ,NEJ Učitel 24/24 Mgr.Z. Janošík UP Ano MAT Učitel 20/20 Ing. L. Kabelová VŠZ Ano AGRO Učitel 22/12 Ing. T. Kachlík VŠZ Ano AGRO Učitel 15/15 Mgr.P.Krpatová PF Ano MAT,FYZ Učitel 15/15 Ing. B. Kudyn VŠZ Ano MECH Učitel 35/15 Ing.H.Lednová VŠCHT Ano CHE Učitel 9/8 Mgr.R.Linhart Př.F Ano EKL Učitel 8/4 Mgr. D. Mihulková UJEP Ano TEV Učitel 6/6 Ing. J. Motyčka VŠZ Ano MECH Učitel 46/30 Ing. J. Novák VŠZ Ano ZOO Učitel 30/12 L. Pešek SZTŠ Ano ŘMV Učitel 39/15 Mgr.K. Pilná PF Ano Jazyky Učitel 14/11 Mgr. M. Viková PF Ano ČJLOBN Učitel 19/18 Ing. K. Vondra VŠZ Ano MECH Učitel 27/22 Ing.G.Votavová ČVÚT Ano FYZ Učitel 9/5 Ing. R. Zaňková VŠE Ano EKO Učitel 17/10 Mgr. D. Zimolová UJEP Ano TEV Učitel 5/5 Ing. R. Zoubková VŠZ Ano AGRO Učitel 16/12 A.Štěpánová SŠ Hospodářka 32 A. Jelínková SŠ Vedoucí ŠJ 22 V. Novotný SOU Školník 38 M. Galbavá SEŠ Mzd. účetní 32 M. Hrdinová SEŠ Adm. prac. 22 J.Blažková SEŠ Účetní 32 V.Loučková SZeŠ Účetní 25 Z. Valášková SOU PIC 21 J. Kenardžievová Gymn. Ano Vychovatel 29/24 M.Vašíčková SPŠS Ano Vychovatel 37/7 K. Vajová Gymn. Ano Vychovatel 26/24 V. Vrubel USO Ano Vychovatel 15/7 P. Oplíštilová SpeŠ - Vychovatel 14/14 Pernický Dušan správce operačního systému

11 Provoz školy zajišťovalo : 8 pracovníků kuchyně a 9 provozních pracovníků Motyčková Ilona Krejcarová Ivana Brabcová Hana Adámková Jitka Dvořáková Milada Cachová Alena Švadlenková Jaroslava Horáčková Eva Trojanová Eva Jirková Ladislava Vilímková Jaroslava Melicharová Martina Strouhalová Hana Paulusová Jaroslava Proroková Iveta Pravdová Eva Pecinová Marie D) Údaje o přijímacím řízení Střední škola zemědělská : I. termín Přihlášeni přijato nepřijato(neúčast) AGRO EKOLOGIE a Ochr.kr Celkem přijímací řízení AGRO EKOLOGIE a Ochr.kr Celkem : Vyšší odborná škola : denní I.termín II.termín III.termín Celkem Podané přihlášky (D) Účast na přij.zkouškách Přijato Nepřijato Podáno odvolání Celkem přijato k Nastoupilo k Stav k

12 E) Údaje o výsledcích vzdělávání žáků a studentů dle cílů stanovených školními vzdělávacími programy Třída Počet žáků Prospělo Prospělo s vyzn. Neprospělo Neklasifik A C A B C A B C A B C MATURITY Třída Konalo zkoušku P V N A B C Celkem ABSOLUTORIUM Třída Konalo zkoušku P V N V 2A V 2B Celkem

13 F) Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků 1. Vzdělávání učitelů Členové předmětové komise všeobecně vzdělávacích předmětů se zúčastnili seminářů většinou v rámci PC Pardubice a PC Hradec Králové. Členové PK odborných předmětů se zúčastnili seminářů nebo vzdělávání: metodika výuky v terciárním vzdělávání, projekty mobility LDV, ochrana člověka za mimořádných situací, semináře pro vychovatele, racionální použití hnojiv, sportovní kurzy, bezpečnost práce, chemická ochrana rostlin, pěstování plodin. Další vzdělávání učitelů zahrnovalo: témata globální výchova, ekologie, periodické doškolování z bezpečnosti práce, problematika odpadů, tvorba výukových programů apod. Další vzdělávání proběhlo ve výuce německého a anglického jazyka, ve výuce pěstování rostlin, chovu zvířat atd. (osvědčení o proškolení jsou opět založena v osobních spisech vyučujících). 2. Zdravotní a jiné kurzy Dokončení lyžařského kurzu prodloužení platnosti osvědčení, nové osvědčení lyžařského instruktora pro dalšího pedagogického pracovníka, metodický seminář, proškolení ve vyhlášce č. 50, proškolení v PO a BOZP (osvědčení je založeno v osobních spisech vyučujících). 3. Vzdělávání určené pro metodiky prevence na škole Dva pedagogičtí pracovníci(drogoví preventisté) se zúčastnili 2denního zážitkového semináře GO,který byl akreditován org. PROUD Hrochův Týnec. 4. Vzdělávání vedoucích pracovníků školy Obsah seminářů pokrývá zejména tuto problematiku: právní postavení ředitele školy, odměňování pracovníků ve školství zákon o platu a příslušné prováděcí předpisy, vybrané otázky zákoníku práce, pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení, problematika evaluace, aktuální stav školské legislativy. Další dílčí, zpravidla jednodenní semináře byly zaměřeny na následující oblasti: PO a BOZP, hodnocení kvality práce ve škole, aktuální témata ve školství v období reforem. Výchovný poradce ukončil studium výchovného poradenství na ÚK Praha.Dále výchovný poradce pokračuje v Rozšiřujícím studiu studijního programu celoživotního vzdělávání anglický jazyk na UK Praha Jeden učitel úspěšně ukončil 2.ročník bakalářského studia učitelství praktického vyučování (BUPV). Pedagogičtí pracovníci se celkem zúčastnili 27 seminářů a dalších 12 seminářů se zúčastnili ostatní pracovníci. G) Údaje o aktivitách a presentaci školy na veřejnosti a) DČ b) Akce VOŠ c) Kulturní akce d) Sportovní akce e) Spolupráce se zahraničím f) Spolupráce se školami g) Spolupráce s regionálními institucemi

14 h) Ostatní mimoškolní činnost a) doplňková činnost Pro zlepšení finanční situace školy využívá organizace od r doplňkovou činnost, která je rozdělena do šesti středisek, a to: - činnost technických poradců v oblasti zemědělství - pořádání odborných kurzů,školení a jiných vzdělávacích akcí včetně lektorské činnosti - maloobchod provozovaný mimo řádné provozovny - ubytovací služby - provozování autoškoly - hostinská činnost Vnitřní směrnice pro DČ, vycházející ze zákona č. 455/91 Sb., vyhlášky MŠMT č. 34/92 a metodického pokynu MŠMT č.j /97-40-I,zveřejněného ve věstníku MŠMT ČR,sešit č.6,ročník L III. Z července 1997 a je interním pokynem k provádění doplňkové činnosti na VOŠ,SZeŠ a SOU. Řeší náplň práce středisek, rozdělení kompetencí při řízení DČ a personální obsazení DČ. Škola se stala trvalou vzdělávací základnou MZe ČR pro rekvalifikační vzdělávací program Projekt vzdělávání zemědělců, pod názvem Kurz pro výkon obecných zemědělských činností.kurz se ve šk.roce 2005/06 pro malý počet zájemců nekonal. Dále škola zabezpečuje kurz environmentálního vzdělávání státních zaměstnanců Pardubického kraje.závěrečné zkoušky proběhly na naší škole ve dvou termínech: - podzimní , za účasti 37 frekventantů - jarní , za účasti 33 frekventantů. Škola byla akreditována ve spolupráci MZe ČR a SRS ČR pro kurz Odborná způsobilost pro nakládání s přípravky.od ledna do dubna r se úspěšně zúčastnilo ve čtyřech kurzech 94 frekventantů. b) akce VOŠ V průběhu celého roku probíhala pomoc ČSOP Chrudim při údržbě Ptačího ostrova, PR Habrov, rozšiřování útulku pro zvířata. Dále probíhala pomoc CHKO Železné hory při údržbě turistických a naučných stezek, výsadbě stromků a sběru semen vzácných stromů.ve spolupráci s městem Chrudim a holandskými odborníky pomáhali studenti s dosazováním rostlin a čištěním revitalizovaného náhona v Chrudimi Den země již 10 rok probíhala tato celosvětová ekologická akce v našem regionálním městě.mezi organizátory byli i studenti VOŠ.Akce byla rozdělena na 2 části a to na vzdělávací a zábavnou.ve vzdělávací části bylo možné si prohlédnout výstavní panely s globálními ekologickými problémy, navštívit některou z odborných přednášek nebo nakoupit nějaký zemědělský ekologický produkt. Pro nejmenší byly organizovány různé soutěže (v malování,smyslovém rozpoznávání přírodnin,modelování).o zábavnou část se postarala různá hudební projekce. c) kulturní akce V průběhu školního roku se žáci a studenti školy zúčastnili,v souladu s plánem výuky,různých soutěží,přednášek,kulturních akcí a výstav. Celkem se uskutečnilo 26 přednášek na téma sekty,drogy,aids,kouření,dospívání,první pomoc,vztah s rodiči,odpady,úp,eu.

15 Soutěže: proběhlo školní kolo biologické olympiády kategorie A a B účast 18 žáků proběhlo krajské kolo biologické olympiády naši žáci obsadili 22.a 23.místo. Ples školy : se konal reprezentační ples s představením maturantů tříd 4.A, 4.B a 4.C d) sportovní akce během TERRYHO FOXE přispělo 114 žáků naší školy v boji proti rakovině okresní kolo ve florbalu chlapců 2. místo okresní kolo ve florbalu dívek 2.místo LVVZ Orlické Záhoří účast 41 žáků z tříd 1.A,C okresní kolo v kopané chlapců 2. místo e) spolupráce se zahraničím se žáci 3.ročníků se zemědělským zaměřením zúčastnili odborné exkurze v partnerské škole Barneveld v Holandsku navštívili naši školu holandští studenti z partnerské školy z nizozemského Barneveldu. žáci a učitelé byli seznámeni s historií českého zemědělství a navštívili několik farem. Dále program zahrnoval kulturní akce. Studenti žili v rodinách našich žáků,kteří měli možnost rozvíjet jazykové schopnosti. Naše škola se stala jedním z členů tříletého (03-06) projektu Ustavení centra pro zemědělské vzdělávání v provincii BIE v Angole.Hlavním garantem 3letého grantu je ČZU Praha. f) spolupráce se školami Naše škola je jedna z prvních cvičných škol v naší republice, kde probíhají podzimní a jarní státní výstupy seminaristů ve spolupráci s ČZU Praha, katedrou pedagogiky. Při zabezpečení odborných předmětů na VOŠ připravují naše absolventy učitelé z Univerzity Pardubice. English for Business 3 studenti VOŠ získali certifikát LCCI Examinations Board-úroveň Preliminary level. g) spolupráce s regionálními institucemi proběhl již 8. ročník Výstavních dnů, kde bylo možné shlédnout výstavy : historické a současné odrůdy jablek a hrušek,odrůdy zemědělských plodin,součástí byla okresní soutěž králíků a dalších drobných zvířat, ukázka živého úlu s prodejem produktů včel,výstava bonsají,výstava obrazů, prodej keramiky a výstava malé mechanizace.tato akce měla, tak jako v minulých letech, velký ohlas. Dále probíhá úzká spolupráce s firmou Agrometall s.r.o. Nový Dvůr v oblasti zemědělské techniky pro praxi žáků zemědělských oborů. h) ostatní mimoškolní činnost Na domově mládeže byla činnost zaměřena na mravní výchovu, besedy o společenském chování, přednášku k významným státním událostem, besedy s tematikou právní, zdravotní a

16 zeměpisnou, besedy k protipožární ochraně a bezpečnosti, sportovní činnost ve spolupráci s Městem Chrudim, která je zaměřena na činnost sportovních kroužků a klubů. V oblasti studijní činnosti se na DM zaměřovali na rozšíření vědomostí žáků získaných ve škole, doučování slabších žáků, besedy k shlédnutým filmovým a divadelním představením apod.v pracovní aktivitě byla činnost zaměřována na úpravu okolí DM,školy a údržby zeleně v těchto prostorách. Při školním statku funguje Jezdecký oddíl po vedením pana Oldřicha Sojky.Aktivně zde provozuje sportovní činnost 23 žáků naší školy.žáci se účastní regionálních soutěží a soutěže Ligy zemědělských škol s velmi dobrými výsledky (viz.výše). VÝUKA PRAXE A ŘMV: A) Střední škola INDIVIDUÁLNÍ ODBORNÁ PRAXE, ODBORNÁ PRÁZDNINOVÁ PRAXE Žáci absolvovali praxi na základě uzavřených smluv v odpovídajících organizacích dle učebních oborů. Hlavním pracovištěm pro žáky oborů agropodnikání a rostlinolékařství byl Školní statek ve Vestci. Délka IOP ve školním roce třídy oboru agropodnikání a rostlinolékařství 2 týdny, 2.ročník rostlinolékařství 1 týden třídy oboru ekologie a ochrana krajiny 1 týden ROZPIS IDIVIDUÁLNÍ ODBORNÉ PRAXE DLE TŘÍD A PRACOVIŠŤ TŘÍDA PRACOVIŠTĚ PRACOVNÍ ČINNOST 1.A Školní statek Vestec manuální práce Vejce CZ s.r.o. manuální práce 2.A Školní statek Vestec chov prasat 2.B Školní statek Vestec SELGEN a.s., ŠS Úhřetice chov skotu manuální práce manuální práce hod/ den A Školní statek Vestec chov skotu 8 pomocník traktoristy 3.B Školní statek Vestec pomocník traktoristy 8 SELGEN a.s., ŠS Úhřetice šlechtění obilovin 4.A Školní statek Vestec pomocník agronoma 8 pomocník zootechnika 4.B Školní statek Vestec pomocník agronoma 8

17 1.C Dostihový spolek.s. Pardubice - závodiště 2.C Ekocentrum Paleta Chrudim, Pardubice 3.C Ekocentrum Paleta Chrudim, Pardubice 4.C Občanské sdružení Altus - Chrudim manuální práce údržba zeleně práce v rámci činnosti Ekocentra práce v rámci činnosti Ekocentra environmentální činnost Žáci 3. ročníků absolvovali odbornou prázdninovou praxi v oblastech zemědělství a ekologie na základě uzavřených smluv v odpovídajících organizacích v červenci a srpnu Praxe žáků 1.a 2. ročníků byla realizována především na školním statku ve Vestci, dále potom ve Šlechtitelské stanici v Úhřeticích (Selgen a.s.) a v Pardubicích na závodišti. Úkolem předmětu individuální odborná praxe a prázdninová odborná praxe na Školním statku Chrudim Vestec je připravit žáky na široké spektrum prací v celé sféře zemědělské prvovýroby včetně souvisejících činností.žáci si prohlubují a upevňují poznatky získané v teoretických předmětech, získávají pracovní a morální návyky tak, aby mohli vykonávat i práce a činnosti spojené s vedením pracovních kolektivů, případně farem nebo jiných podnikatelských subjektů.. Výuka předmětu postupuje od jednoduchých pracovních úkonů až po samostatnou práci spojenou s rozhodováním na základě vlastního hodnocení. Žáci zároveň získávají návyky v dodržování hygieny, bezpečnosti práce, ochrany zdraví, ochrany životního prostředí, požární prevence. Nedílnou součástí vzdělávání je chování a jednání podle principů trvale udržitelného rozvoje. Rozdělení činností do jednotlivých ročníků vychází ze školních vzdělávacích programů teoretické výuky na Střední škole zemědělské a Vyšší odborné škole Chrudim a z možností zařízení školního statku. Rozpis témat praxí vychází z odborných předmětů teoretického studia a jsou dána rámcovou pracovní náplní pro jednotlivé obory a ročníky. B) Vyšší odborná škola Rozvrhová učební praxe se konala na pracovištích: - Úpravna pitné vody Monaco - Správa CHKO Železné hory Nasavrky - Dachovský Dadrus Chrudim sběr a výkup druhotných surovin - Městský úřad chrudim sběrný dvůr - ZO ČSOP Novohradka - Elektrárna Chvaletice - Transform Bohdaneč - Cukrovar Hrochův Týnec - Městské lesy Chrudim - Sluneční dům Slatiňany alternativní zdroje energie - Eurocentrum Pardubice Mobilita mládeže v Evropě Na základě absolvovaných praxí získali studenti cenné informace z oblasti odpadového hospodářství, ochrany životního prostředí - územní ochrany, druhové ochrany, ochrany

18 přírodních zdrojů. Část praxí byla zaměřena na získání znalostí a praktických dovedností v oblasti mikroskopování, herbářování, geodézie a kategorizace zeleně. VÝUKA A VÝCVIK ŘMV 2006/2007 Název oboru Druh ŘO Počty zúčastněných žáků Počty tříd Agropodnikání T 30 1 B 27 1 Rostlinolékařství T 25 1 B 21 1 Ekologie ochrana krajiny B 28 1 B + T 3 Provozování autoškoly je registrováno dle zákona 247/2000 Sb. Žadatelé mají možnost získat řidičské oprávnění skupiny T a B v plném rozsahu výuky. Ve školním roce 2006/2007 vyučovalo výcvik a výuku pět učitelů ( čtyři stálí zaměstnanci, jeden učitel externě). Výuka a výcvik třídy 3.C (obor ekologie a ochrana krajiny) byla zajišťována v rámci nepovinného předmětu dvěma učiteli Euroautoškoly Chrudim.Zdravotnickou přípravu zajišťuje zdravotní sestra JIP chirurgického oddělení Krajské nemocnice Pardubice. Seznam výcvikových vozidel: Osobní automobil Škoda Favorit 135 Lxi Osobní automobil Škoda Fabia Traktor Zetor 7711 Traktor Zetor 7211 Traktorový přívěs P53S Traktorový přívěs P53S Přívěs nákladní za osobní automobil AP 02 A DOMOV MLÁDEŽE: Mimoškolní činnost výchova mimo vyučování v DM Součástí školy je i domov mládeže, který se nachází v areálu školy. Domov mládeže (DM) poskytuje žákům SŠ a studentům VOŠ ubytování, výchovně vzdělávací činnost navazující na výchovně vzdělávací činnost SŠ a VOŠ a vede je k plnohodnotnému využívání volného času formou zájmových činností. Vychovatel vykonává kompletní vychovatelskou činnost zaměřenou na rozvoj osobnosti žáků, jejich zájmů, znalostí a tvořivých schopností probíhajících podle programu činnosti DM, působí v oblasti primární prevence a jeho hlavní úkoly jsou v oblasti sociálního učení a ve výchově ke zdravému životnímu stylu. Svým působením zabezpečuje optimální podmínky pro nerušenou přípravu do školy v době studijního klidu, ale i mimo ni, zajišťuje a organizuje volnočasové aktivity žákům a studentům ubytovaným v DM. Důležitým předpokladem úspěchu je pedagogická diagnostika,

19 na jejímž základě vychovatel může respektovat zvláštnosti výchovné skupiny (VS) i jednotlivých žáků. Ubytovaní i jeho zaměstnanci jsou povinni řídit se Vnitřním řádem DM a zásadami BOZP. Prostory DM Ubytovací prostory (tří a čtyřlůžkové pokoje) jsou umístěny ve čtyřech podlažích (druhé až páté patro) o celkové kapacitě 155 lůžek. Každé poschodí je vybaveno společenskou místností s televizí a videem, kuchyňkou s varnou konvicí, mikrovlnnou troubou a lednicí. Ve druhém poschodí se nachází učebna výpočetní techniky (VT) s 11-ti počítači s internetovým připojením a tiskárnou. Zázemí pro volnočasové aktivity se nachází v přízemí DM stolní tenis, fotbálek, kulečník, šipky, posilovna s malým zrcadlovým sálem a keramická dílna. V areálu školy je ke každodennímu využívání k dispozici vlastní tělocvična a venkovní sportoviště tři kurty s asfaltovým povrchem, kde je možno provozovat míčové hry a tenis. V budově DM se nachází i školní jídelna. Pokoje DM jsou II. kategorie a slouží žákům z více středních škol (SŠZ, SŠ zdravotnická a sociální, OA, HŠ Bohemia, SOŠ a SOU obch. a služeb), studentům VOŠ a JŠ a dálkově studujícím. Přehled pedagogických pracovnících DM Provoz DM zajišťovalo 6 plně kvalifikovaných pedagogických pracovníků (viz. tabulka) a 1 vrátná (na dopolední směnu). Přehled o počtu žáků a studentů, rozdělení do VS K bylo v DM ubytováno 128 žáků a studentů (81 dívek a 47 chlapců), kteří byli rozděleni do 5-ti výchovných skupin (viz. tabulka). Činnost VS byla tedy vedena 5-ti vychovateli: I. VS (chlapci) - Vrubel Václav (3. patro) II. VS (dívky) - Kenardžievová Jiřina (5. patro) III. VS (dívky) - Vajová Katuše (4. patro) IV. VS (dívky, chlapci SŠ a VOŠ) - Vašíčková Marie (2. patro) V. VS (dívky, chlapci SŠ a VOŠ) - Oplíštilová Petra (3.a 4. patro) vedoucí vychovatelka Neumanová Radomíra. Zájmová činnost a akce v rámci DM Mimo individuální zájmovou činnost, kterou žáci a studenti provozují v DM v době svého osobního volna byla zajištěna i pravidelná činnost těchto zájmových kroužků: Keramika a rukodělné práce (batikování, ubrousková technika, aj.) - Kenardžievová Aerobic - Vajová Fotbal, floorball - Vrubel Counrtry tance - Vašíčková Kulturně literární kroužek (cestopisná povídání pořádaná městem) - Vašíčková. Denně se rovněž využívala ubytovanými žáky a studenty učebna výpočetní techniky ať už k výuce nebo její odpolední přípravě a nebo pro zábavu a hry na PC. Při školním statku funguje Jezdecký oddíl pod vedením pana Oldřicha Sojky. Aktivně zde provozuje sportovní činnost okolo 20-ti žáků naší školy, kteří se účastní i regionálních soutěží a soutěže Ligy zemědělských škol s velmi dobrými výsledky. Mimo pravidelnou zájmovou činnost proběhlo i několik akcí příležitostných: proběhla v oblasti protidrogové prevence beseda s Radkem Hanykovicsem, které se zúčastnilo celkem 47 žáků a studentů.

20 V rámci kulturně literárního kroužku se zúčastnili žáci a studenti čtyř cestopisných povídání na Malé scéně Divadla Karla Pippicha: 1) Martin Loew - Bajkal aneb modrá perla Sibiře 18 účastníků 2) Martin Loew Patagonie aneb na konci světa 12 účastníků 3) Martin Loew Anglie komponované pásmo diapozitivů s poutavým vyprávěním a autentickou hudbou 13 účastníků 4) Neuvěřitelná Indie přednáška cestovatele Ondřeje Valáška 11 účastníků V prosinci 2006 byla vyhlášena pro ubytované žáky soutěž O nejlépe vánočně vyzdobený pokoj. Vyhodnocení proběhlo porotou složenou z vychovatelů. Tři nejlepší pokoje byly odměněny sladkou cenou nanukovým dortem. V měsíci květnu v rámci Boje proti kouření byl uspořádán Pochod na Oheb ( ) za účasti žáků naší školy a pedagog. doprovodu pí. Chaloupecké a vychovatelky Vajové. Ve dnech proběhla v parku Na Střelnici (nebo-li Ptačím ostrově) Bambiriáda na níž byla dle zájmu individuální účast našich ubytovaných. Někteří žáci a studenti naší školy se podíleli i na její účasti. V měsíci červnu ( ) se konala v prostranství mezi školou a tělocvičnou soutěž ve střelbě, kde vítězové obdrželi drobné odměny. Čtyři studentky VOŠ pracovaly po celý školní rok na projektu Žijí mezi námi - doučovaly děti v pěstounské péči rodiny Jelínkových. Domovní rada Domovní rada se sešla k řešení vnitřních záležitostí DM a jednotlivých výchovných skupin za přítomnosti p. ředitele Ing. Stanislava Valáška dvakrát (4.10. a ). Výchovná opatření Ve školním roce 2006/07 bylo uděleno celkem 46 výchovných opatření. Odměny: 2 písemné pochvaly vedoucí vychovatelky 4 knižní odměny Kázeňská opatření: 3 výtky vychovatele VS, 15 napomenutí vychovatele VS, 6 důtek vychovatele VS, 2 důtky ved. vychovatelky, 8 důtek ředitele školy, 1 výstraha ved. vychovatelky, 1 výstraha ředitele školy, 3 návrhy na podmíněné vyloučení z ubytování, 1 návrh na vyloučení z DM. Sebevzdělávání zaměstnanců Neumanová Radomíra, ved. vychovatelka: 1) 8 vzdělávacích akcí pořádaných Královehradeckým krajem 2) 1 vzdělávací semináře pořádaný CCVJ Pardubice 3) Inovační vzdělávací kurz NIDM MŠMT - Vychovatelky DM a volný čas Vrubel Václav, vychovatel a koordinátor sociálně patologických jevů: 1) 3 vzdělávací semináře v rámci primární protidrogové prevence 2) Organizace a pedagog. dozor na GO pro žáky 1. ročníků Jiná činnost DM Pedagogická praxe V době od byla v našem DM vykonávána souvislá pedagogická praxe tří studentek 1. ročníku VOŠ SPgŠ Litomyšl. Souvislou pedagogickou praxi vedly vychovatelky Kenardžievová, Oplíštilová a Vajová.

21 Doplňková činnost V rámci doplňkové činnosti (DČ) proběhlo několik ubytovacích akcí v našem DM. Můžeme jmenovat ty nejhlavnější: ubytování účastníků sochařského sympózia zahraniční studenti účastníci 56. ročníku Loutkářské Chrudimi cykloturisti účastníci tenisového turnaje Tenisový klub Chrudim házenkářský oddíl TJ Praha Zlepšení prostředí DM V prázdninových měsících (červenec- srpen 2007) byly uskutečněny některé záměry pro zlepšení prostředí DM: Vymalování a vybavení novým nábytkem III. patro DM Vymalování některých pokojů ve IV. a V. patře Zvětšení keramické dílny v přízemí DM Úprava skladu prádla Zprovoznění pokoje v přízemí DM k ubytování Vybavení učebny VT ve II. patře DM 10-ti novými počítači s LCD monitory. Další záměry V této činnosti je zapotřebí pokračovat i v budoucnu. Nutností bude vymalovat ostatní pokoje DM, vylepšit prostředí společenských místností na jednotlivých poschodích DM, rovněž tak přízemí DM (vstupní hala a prostory volnočasových aktivit) a recepci DM. Nezbytně nutná je i výměna oken a modernizace botárny v DM. Vhodné by byly i nátěry dveří pokojů a zárubní. Vybavení novými stroji posilovnu DM.

22 Školní statek Rostlinná výroba: Dne došlo ke splynutí Vyšší odborné školy a Střední školy zemědělské Chrudim se Školním statkem, Chrudim, Vestec 27, s tím, že veškerá práva, povinnosti a závazky přecházejí na nově zřízenou nástupnickou příspěvkovou organizaci s názvem Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim,. Školní statek Chrudim ve školním roce hospodařil na celkové výměře 416,35 ha zemědělské půdy. Z toho bylo 401,85 ha orné půdy a 14,5 ha trvalých travních porostů. Struktura pěstovaných plodin odpovídal rozložení rostlinné živočišné výroby. Počet hektarů krmných plodin odpovídal stavu chovaných zvířat, zbytek tvořily tržní plodiny. Struktura pěstovaných plodin v roce Tržní plodiny Krmné plodiny Pšenice ozimá 153,28 ha Vojtěška 20 ha Řepka ozimá 75,22 ha Kukuřice siláž 29,14 ha Ječmen jarní 65,39 ha Hrách 5,82 ha Cukrovka 22,- ha Travní porosty 14,5 ha Kukuřice na zrno 31,- ha Celkem : 346,89 ha Celkem : 69,46 h Pšenice ozimá Sklizeň 2007 Hon Výměra Odrůda Dat. skliz. Skliz.hr. Skliz.č. Výnos č II. Hon 12 ha Bohemia množ ,8 U řeky 12 ha Alana ,3 Kozlanské 7,79 ha Alana ,8 U chmelnice 15 ha Bohemia množ , U studny 18 ha Ebi množ Pod silnicí 4 ha Bohemia množ , ,2 21 ha Akter , ,4 Kamence 25,78 ha Akter,Alana , ,6 Za domkem 12,71 ha Alana Nad tratí II. 19 ha Rapsodie , ,5 6 ha Ebi , , Celkem : 153,28 ha čistá hmotnost : q 66,1 q/ha hrubá hmotnost : q 68,13 q/ha

23 Ječmen jarní Hon Výměra Odrůda Dat. skliz. Skliz.hr. Skliz.č. Výnos U křížku 14,88 ha Jersey ,2 682,2 q 45,8 q/ha U chmelnice 18,12 ha Jersey ,6 859,6 q 47,8 q/ha Nad tratí I. 22 ha Jersey , ,4 q 63,2 q/ha Nad tratí II. 10,39 ha Jersey ,4 425,4 q 40,9 q/ha Celkem : 65,39 ha čistá hmotnost : 3.357,6 q 51,34 q/ha hrubá hmotnost : 3.357,6 q 51,34 q/ha Řepka ozimá IV.hon 29 ha Jesper ,09 36,48q/ha Za Transportou 20,53 ha Baldur ,4 36,55q/ha Záhumenky 9,19 ha Baldur ,51 38,25q/ha III.hon 16,5 ha Baldur ,4 47,05q/ha Celkem : 75,22ha čistá hmotnost : 2.872,83 q 38,19 q/ha hrubá hmotnost : 2.936,4 q 39,03 q/ha Hrách U řeky 5,82 ha q 25,6 q/ha Cukrovka Celkem : 1.362,61 t na 16% 20,29 ha 67,16 t/ha 1.173,11 t čistá hmotnost 18,1 % cukernatost 13,55 % srážky Kukuřice na zrno : Celkem: 313,7 t v suchým 14 % Cerea 304,606 t GMO - Kopista 45,6 t průměr na 14 % 31 ha 10,1 t/ha Kukuřice siláž Celkem : 1.248,6 t 29,14 ha 42,84 t/ha

24 Vojtěška Senáž U chmelnice 15 ha q 109,7 q/ha U chmelnice 15 ha q 109,8 q/ha III.hon 10 ha q 58,2 q/ha U chmelnice 15 ha q 46,6 q/ha III. hon 10 ha q 57,5 q/ha celkem : q Zelená píce U chmelnice 15 ha q 243,8 q/ha U chmelnice 15 ha 10.7, q 219,6 q/ha III. hon 10 ha q 116,4 q/ha U chmelnice 15 ha q 93, 2 q/ha III.hon 10 ha q 115 q/ha celkem : q Seno TTP 14,5 ha q TTP 14,5 ha q TTP 14,5 ha q celkem : 544 q Školní rok byl z důsledku sucha celonárodně podprůměrný. Tato skutečnost ale neplatila na Školním statku Chrudim, kde výnosy všech pěstovaných plodin překračovaly celostátní průměr a byly dokonce nejvyšší v historii celého školního statku. V souvislosti s vysokými nákupními cenami v roce 2007 si školní statek mohl částečně dovolit nakoupit nové zemědělské stroje, a to traktor JOHN DEERE 7530 se secím strojem Pneusej accord a alespoň trochu se přiblížit z hlediska mechanizačního vybavení okolním farmářům provozujícím rostlinnou výrobu. Pro školní statek to znamená ubírat se předem již nastolenou cestou a plochu tržních plodin výrazně neměnit. Naopak využít příznivých cenových relací, investovat do nákupu nové moderní techniky omezit tak práci prováděnou ve službách. Živočišná výroba: Pro lepší posouzení jsou níže uváděné výsledky za celý rok 2006, i když došlo k ke sloučení školního statku se školou.

25 Chov skotu : rok 2006 rok 2007 Dojnice - průměrný stav ks 69,5 67,2 - KD k Telata narozeno ks úhyn ks % 4,5 3,1 Narozeno na 100 krav ks 96,4 95,2 Produkce mléka na kus lt 11,35 13,39 -celková lt Dodávka mléka na kus lt 10,39 11,39 -celková lt Stav skotu celkem k ks Chov prasat : Prasnice - průměrný stav ks 19,34 19,36 - KD prasnic k Selat narozeno ks úhyn ks % 1,2 17,8 - narozeno na prasnici 17,74 23,14 - dochováno na prasnici 17,53 19,01 Stav prasat celkem k ks

26 Pro postupné zlepšování úrovně uváděných ukazatelů hlavně na úseku chovu skotu bylo přistoupeno v průběhu roku 2007 ke změně v odchovu telat. Uplatňuje se vzdušný odchov telat v boudách, které jsme pořídili od 4 dodavatelů z cílem ukázat též možné varianty a dále se ustoupilo od tradičního krmení a přešlo se na startérový odchov telat. Tato opatření jsou základem pro odchov zdravých jalovic s cílem odchovat výkonné a dlouhověké dojnice. Mimo tohoto opatření je do budoucna potřeba zajistit ve spolupráci s rostlinnou výrobou dostatečné množství kvalitních objemných krmiv, která jsou dalším limitujícím prvkem pro dosahování vyšší užitkovosti a dále i lepších ekonomických ukazatelů, zvláště při současném vývoji cen obilovin a soji. Neméně významnou roli při dosahování lepších hospodářských výsledků hraje i technologie ustájení dalších kategorií skotu. Snahou je přizpůsobení chovu podmínkám odpovídajícím potřebám té které kategorie. K tomu bude nutné přistoupit v budoucnu k úpravám jednotlivých provozů. Sportovní jezdecký klub: V lednu 2007 bylo v jezdeckém klubu deset členů ( tj. Iva Kopřivová, Michaela Flégrová, Denisa Holubová, Alena Chrbolková, Kateřina Pilná, Aneta Košková, Sára Svítková, Simona Čepelová, Pavlína Srnová, Pavlína Michalcová ) a pět koní ( tj. Rosa, Karia, Aladin, Revesco, Norblu ). V lednu přišla do stáje soukromá klisna, v majetku p. Součka, Gracie, která reprezentuje jezdecký klub. Další reprezentující je Kazeta, která je v majetku p. Hrubého. V březnu přišel jezdecký klub o Norblu, která byla následkem úrazu utracena a v listopadu přišel o Kariu, která byla kvůli nevyléčitelné chorobě taktéž utracena. V prosinci 2007 jezdecký klub načítá dvanáct členů (tj. Iva Kopřivová, Michaela Flégrová, Denisa Holubová, Alena Chrbolková, Kateřina Pilná, Aneta Košková, Sára Svítková, Simona Čepelová, Pavlína Michalcová, Zlata Kozlová, Lucka Procházková, Eva Neumanová ) a čtyři koně ( tj. Rosa, Revesco, Aladin, Gracie ). V roce 2007 se jezdecký klub zúčastnil deseti veřejných tréninků, deseti jezdeckých závodů, čtyřech základních kol ligy zemědělských škol a jednoho finálového kola zemědělských škol. Dne 10. února se zúčastnila Iva Kopřivová na koni Kazeta veřejného tréninku v jezdeckém areálu Hřebčín Suchá a zde se umístila na prvním místě ve stupni Z. Na tom samém místě dne 10.března, se Iva umístila ve stupni Z na čtvrtém místě s Rosou a na pátém místě s Kazetou. Dalším zástupcem jezdeckého klubu byla Denisa Holubová s Revescem. Dne 31. března byl konán veřejný trénink v areálu slatiňanského hřebčína. ve stupni ZM se na prvním místě umístila Denisa Holubová na koni Revesco. Ve stupni Z se na druhém místě umístila Iva Kopřivová na koni Kazeta a těsně v závěsu na třetím místě Michaela Flégrová s koněm Aladin. V posledním parkuru stupně ZL se na třetím místě umístila Iva Kopřivová na koni Kazeta. První kolo Ligy zemědělských škol se konalo dne 4. dubna v Humpolci. Za Střední školu zemědělskou Chrudim se vydali do boje tři studenti s třemi koňmi tj. Denisa Holubová s Revescem, Iva Kopřivová s Kazetou a Michaela Flégrová s Aladinem. V zahajovací soutěži ZM se Iva s Kazetou umístila na třetím místě a Michaela s Aladinem o dvě příčky za ní tj. na pátém místě. V Mistrovské soutěži stupně Z nejlépe zabodovala Iva s Kazetou, které obsadily první místo. V otevřené soutěži stupně ZL se s nejlepším výsledkem umístila Iva s Kazetou opět na prvním místě a Michaela s Aladinem na místě třetím. Na kolbišti v Litomyšli se dne 21. dubna konal veřejný trénink, kterého se zúčastnila Iva Kopřivová s Grácií a Kazetou a Alena Chrbolková s Rosou. V první soutěži stupně ZM se Iva

27 s Grácií umístily na pátém místě. Ve stupni Z se umístily Iva s Kazetou na druhém místě a v soutěži stupně ZL se nejlépe umístila Alena s Rosou, které obsadily páté místo. Dne 5. května se Hřebčín Slatiňany mohl pochlubit jezdeckými závody. Jedinou účastnicí za jezdecký klub byla Iva Kopřivová s Kazetou a Rosou. Zde se Iva umístila ve stupni Z nejlépe s Kazetou a to na druhém místě. Ve stupni ZL se Iva s Rosou umístily na pátém místě. Dne 19. května se závodilo na domácí půdě jezdeckého klubu. Jezdecký klub reprezentovaly Denisa Holubová s Revescem a Iva Kopřivová se třemi koňmi,tj. s Rosou, Grácií a Kazetou. Stupně Z se zúčastnila Iva s Grácií a Kazetou, kde s Grácií zaujaly pátou pozici a s Kazetou pozici druhou. Ve stupni ZL se Ivě nejlépe vedlo s Kazetou s kterou obsadily páté místo. Den poté se opět na domácí půdě konal veřejný trénink. Reprezentujícími zástupci byly Denisa Holubová s Revescem, Kateřina Pilná s Kariou, Michaela Flégrová s Aladinem, Alena Chrbolková s Rosou a Iva Kopřivová s Kazetou a Grácií. V soutěži do 80 cm se nejlépe umístila Kateřina Pilná na Karie a to na místě čtvrtém. Stejný výkon Kateřina předvedla v soutěži ZM, takže byla opět oceněna za čtvrté místo. Vítězkou soutěže ZM se stala Iva Kopřivová s Grácií. V následující soutěži stupně Z si pro první místo dojela Alena Chrbolková s Rosou a na třetím místě skončila Denisa Holubová s Revescem. V poslední soutěži ZL se opět stala vítězkou Alena s Rosou, na druhém místě skončila Iva s Kazetou a na pátém místě Denisa s Revescem. Třetí jarní akcí jezdeckého klubu bylo třetí kolo Ligy zemědělských škol. Střední školu zemědělskou Chrudim reprezentovaly Kateřina Pilná s Kariou, Michaela Flégrová s Aladinem a Kariou, Denisa Holubová s Revescem a Kazetou a Iva Kopřivová s Grácií a Rosou. Na koni Karia se v zahajovacím skákání stupně ZM umístila na čtvrtém místě Kateřina Pilné a v mistrovské soutěži stupně Z se Michaela Flégrová umístila na místě druhém. Denisa Holubová s Kazetou se v zahajovací soutěži umístily na čtvrtém místě a v otevřené soutěži stupně ZL si vybojovaly vítězství. Dvojnásobnou vítězkou, a to jak zahajovací tak mistrovské soutěže se stala Iva Kopřivová s Rosou. Jezdeckých závodů v Janově dne 30. června se zúčastnila Denisa Holubová s Kazetou, ale bohužel si nepřivezly žádné umístění. Čtvrté a zároveň poslední kvalifikační kolo Ligy zemědělských škol, konaná 6. června, si připravila lanškrounská zemědělská škola. Reprezentanty Střední školy zemědělské Chrudim byly Michaela Flégrová s Kariou, Iva Kopřivová s Rosou a Denisa Holubová s Kazetou a Revescem. Se zahajovací soutěží se nejlépe vyrovnala Michaela Flégrová s Kariou a byla oceněna prvním místem. Denisa Holubová v této soutěži skončila na místě šestém. V otevřené soutěži stupně ZL se nejlépe umístila Denisa Holubová s Kazetou, a to na místě druhém. Hned za ní se umístila Iva Kopřivová s Rosou. Datum 16. července byl den patřící závodům v Hubilesu. Za jezdecký klub se vydaly do boje dvě jezdkyně, tj. Michaela Flégrová s Revescem a Iva Kopřivová s Grácií a Rosou. První soutěž byla vypsána pro mladé koně, kde startovala Michaela Flégrová s koněm Revesco a získali třetí místo. V poslední soutěži stupně L získala Iva Kopřivová s Rosou druhé místo. Dne 5. července se konaly jezdecké závody v Brozanech. Odtud si Denisa Holubová s Kazetou odvezly páté místo, které získaly v soutěži stupně Z. Dalších závodů, které pořádal Hřebčín Slatiňany, se zúčastnila Iva Kopřivová s Rosou a ve stupni ZL se umístily na sedmém místě. Den poté se na tomto samém kolbišti pořádal veřejný trénink. Zde se účastnily tři jezdkyně, tj. Michaela Flégrová s Revescem, Alena Chrbolková s Rosou, Iva Kopřivová s Grácií a Denisa Holubová s Kazetou. Dvě umístění si odtud odvezla Michaela Flégrová s koněm Revesco, a to v soutěži ZM druhé a v soutěži Z místo třetí. V soutěži ZL nejlépe zabojovala Alena Chrbolková s Rosou a umístily se na druhém místě.

č.j. 1001/05 ze dne: 30.9.2005 Výroční zpráva Vyšší odborná škola, Střední zemědělská škola a Střední odborné učiliště Chrudim

č.j. 1001/05 ze dne: 30.9.2005 Výroční zpráva Vyšší odborná škola, Střední zemědělská škola a Střední odborné učiliště Chrudim č.j. 1001/05 ze dne: 30.9.2005 Výroční zpráva Vyšší odborná škola, Střední zemědělská škola a Střední odborné učiliště Chrudim školní rok 2004-2005 A) Základní údaje o škole Název : sídlo : Vyšší odborná

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice. Poděbradská 93, 530 09 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 484

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice. Poděbradská 93, 530 09 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 484 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice Poděbradská 93, 530 09 Pardubice Identifikátor školy: 600 012 484 Termín konání inspekce: 15.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm. nábř. Dukelských hrdinů 570, Rožnov pod Radhoštěm

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm. nábř. Dukelských hrdinů 570, Rožnov pod Radhoštěm Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábř. Dukelských hrdinů 570, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Identifikátor: 600 018 202

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kostelec nad Orlicí

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kostelec nad Orlicí Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kostelec nad Orlicí Adresa: Komenského 873, 517 41 Kostelec nad

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim. Poděbradova 842, Chrudim. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim. Poděbradova 842, Chrudim. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim Poděbradova 842, 537 60 Chrudim Identifikátor školy: 651 033 772 Termín konání inspekce:

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

VZDĚLÁVACÍ NABÍDKA PRO

VZDĚLÁVACÍ NABÍDKA PRO VZDĚLÁVACÍ NABÍDKA PRO ABSOLVENTY ZÁKLADNÍCH ŠKOL 41-41-M/01 Agropodnikání Čtyřletý studijní obor zakončený maturitní zkouškou se zaměřením na: Zemědělská technika a chov hospodářských zvířat Zahradní

Více

Organizace školního roku 2018/2019

Organizace školního roku 2018/2019 Organizace školního roku 2018/2019 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 27/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Školení zaměstnanců BOZP 27/8 Zahájení práce v předmětových komisích

Více

ze dne č. 3/05

ze dne č. 3/05 Pravidla Rady kraje Vysočina ke stanovení výše příplatku za vedení, k poskytování osobního a zvláštního příplatku ředitelům příspěvkových organizací kraje Vysočina na úseku školství ze dne 22. 2. 2005

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449. Mozartova 449, Pardubice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449. Mozartova 449, Pardubice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449 Mozartova 449, 530 09 Pardubice Identifikátor školy: 600 012 425 Termín konání inspekce: 4. prosinec 2006

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY , Neprobylice 18, Třebíz 273 75 (dříve Dr. Streda College, střední škola, Kvílice 38, Třebíz 273 75) VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2013 2014 Zpracovala Mgr. Jarmila Hejtmánková, ředitelka školy dne 24.

Více

Organizace školního roku 2016/2017

Organizace školního roku 2016/2017 Organizace školního roku 2016/2017 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 24/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Školení BOZP pro pedagogické i nepedagogické pracovníky 25/8

Více

Zpráva o činnosti organizace za rok 2007

Zpráva o činnosti organizace za rok 2007 Zpráva o činnosti organizace za rok 2007 Zpracování je uloženo 59, písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů.. Charakteristika organizace: Název organizace:

Více

Identifikační údaje vyšší odborné školy:

Identifikační údaje vyšší odborné školy: Identifikační údaje vyšší odborné školy: Název školy: Sídlo školy: Typ právnické osoby: Zřizovatel školy: Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola, Benešov, Mendelova 131 Mendelova 131, 256 01 Benešov

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek 47

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek 47 Organizace školního roku 2017/2018 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 28/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Zahájení práce v předmětových komisích srpen Příprava učeben

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary Keramická 6, 362 15 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 254 Termín konání

Více

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÁ ŠKOLA MĚLNÍK

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÁ ŠKOLA MĚLNÍK STŘEDNÍ ZAHRADNICKÁ ŠKOLA MĚLNÍK Čtyřleté denní studium INFORMACE O STUDIU ve školním roce 2009-2010 010 www.zas-me.cz Informace o studiu Střední zahradnická škola v Mělníku (SZaŠ) je největší a nejstarší

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Znojmo, Jana Palacha 8 Jana Palacha 8, 669 33 Znojmo Příloha č. 1 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 I. Charakteristika školy

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední zemědělská škola Dalovice. Hlavní 27, Dalovice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední zemědělská škola Dalovice. Hlavní 27, Dalovice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední zemědělská škola Dalovice Hlavní 27, 362 63 Dalovice Identifikátor školy: 600 009 181 Termín konání inspekce: 14. a 16. března 2006

Více

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 I N F O R M A C E - o oborech vzdělávání ve školním roce 2010/2011 - o termínech a organizaci přijímacího

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

Předškolní a mimoškolní pedagogika zkrácené studium ve večerní formě 75 31 M/01

Předškolní a mimoškolní pedagogika zkrácené studium ve večerní formě 75 31 M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika zkrácené studium ve večerní formě 75 31 M/01 délka a forma vzdělávání zkrácené studium 2 roky ve večerní formě pro absolventy oborů vzdělání ukončených maturitní zkouškou

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1079/10-S. Gymnázium Jana Palacha, Mělník. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1079/10-S. Gymnázium Jana Palacha, Mělník. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-1079/10-S Gymnázium Jana Palacha, Mělník Adresa: Pod Vrchem 3421 Identifikátor: 600 007 316 IČ: 49 518 917 Místo inspekce:

Více

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 Karta procesu Název procesu R10 - Řízení školy R10-FO-01 Vypracoval: Platnost od: Schválil: 1.4.2008 Mgr.Eva Matoušková R10-1 Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 1. Stav na škole k zahájení školního roku

Více

č. j. 1816/09 ze dne 30. 9. 2009 Výroční zpráva

č. j. 1816/09 ze dne 30. 9. 2009 Výroční zpráva č. j. 1816/09 ze dne 30. 9. 2009 Výroční zpráva školní rok 2008-2009 Základní údaje o škole: název: sídlo: zřizovatel: vedení školy: Střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola Chrudim Poděbradova 842,

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1238/10-S. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1238/10-S. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-1238/10-S Název školy: Gymnázium, Vlašim, Tylova 271 Adresa: Tylova 271, 258 01 Vlašim Identifikátor: 600 006 751 IČ: 61664545 Místo

Více

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace Žitavská 2969 470 01 Česká Lípa tel.: +420 487 829 101 e-mail: info@gym-cl.cz fax: +420 487 829 152 www: www.gym-cl.cz Organizační řád Organizační

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Pardubice Pardubičky, Kyjevská 25 IČO 60159146 IZO 060159146 Bankovní spojení 9701323524/0600 Tel. 466650783 Identifikátor RED-IZO 600096378 Email: jaroslav.karcol@kyjevska.pardubice.indos.cz

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Ekonomika a informatika v podnikání Platnost 1.9.2010 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma ročníkový Povinné předměty

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Lázně Bohdaneč, okres Pardubice. Masarykovo náměstí 108, 533 41 Lázně Bohdaneč. Identifikátor školy: 600 096 521

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Lázně Bohdaneč, okres Pardubice. Masarykovo náměstí 108, 533 41 Lázně Bohdaneč. Identifikátor školy: 600 096 521 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Lázně Bohdaneč, okres Pardubice Masarykovo náměstí 108, 533 41 Lázně Bohdaneč Identifikátor školy: 600 096 521 Termín konání

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Identifikátor školy: 600 062 112 Termín

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Dašice, okres Pardubice. Sadová 416, Dašice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Dašice, okres Pardubice. Sadová 416, Dašice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Dašice, okres Pardubice Sadová 416, 533 03 Dašice Identifikátor školy: 600 096 084 Termín konání inspekce: 20. 22. březen 2006

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední zemědělská škola Rakovník, Rakovník, Pražská 1222 Charakteristika školy Tradiční škola v regionu, 135 let. Zaměření na zemědělskou prvovýrobu,

Více

SZeŠ LANŠKROUN

SZeŠ LANŠKROUN jedna ze dvou zemědělských škol v Pardubickém kraji jediná veterinární střední škola v Pardubickém kraji COP v roce 2016 jmenována centrem odborné přípravy při MZe na škole studuje 297 žáků denního studia

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

Informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

Informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Vyšší odborná škola a střední škola veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč Žižkova 505, 674 23 Třebíč Informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších

Více

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Dny otevřených dveří - 29. a 30. listopadu 2013 a 17. a 18. ledna 2014 1 Základní údaje o škole jsme státní školou, zřizovatelem

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát. Střední zdravotnická škola. Hradební 2, Cheb. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát. Střední zdravotnická škola. Hradební 2, Cheb. Identifikátor: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední zdravotnická škola Hradební 2, 350 38 Cheb Identifikátor: 600 019 632 Termín konání inspekce: 17. a 18. ledna 2007 Čj. Signatura ČŠI-36/07-05

Více

Zákon č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím

Zákon č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Zákon č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Informace ve smyslu pokynu MŠMT čj. 31 479 / 99-14 vyplývající ze zákona č. 106 / 1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Gymnázium, Česká Třebová,

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Ochrana a tvorba životního prostředí Platnost 1.9.2010 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma ročníkový Povinné předměty

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Zlín Inspekční zpráva Vyšší odborná škola pedagogická a sociální a Střední pedagogická škola Kroměříž, 1. máje 5 1. máje 5, 767 59 Kroměříž Identifikátor: 600

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát PROTOKOL. Čj. ČŠIT-429/12-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát PROTOKOL. Čj. ČŠIT-429/12-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát PROTOKOL Čj. ČŠIT-429/12-T o státní kontrole podle 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ ÚSTÍ NAD LABEM, ČELAKOVSKÉHO 5, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE tel.: 475 501 222 fax: 475 500 543 e-mail: sts@stsul.cz web: stsul.cz PÁTEŘNÍ ŠKOLA ÚSTECKÉHO KRAJE VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

SZeŠ LANŠKROUN www.szes-la.cz

SZeŠ LANŠKROUN www.szes-la.cz jedna ze dvou zemědělských škol v Pardubickém kraji jediná veterinární střední škola v Pardubickém kraji na škole studuje bezmála 300 žáků škola má dlouholetou tradici ve výuce chovu koní a jezdeckého

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: skola@zstrmice.cz Webové stránky: www.zstrmice.cz CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola v Trmicích byla postavena

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Základní škola a Mateřská škola Štítary. Plán práce školy na školní rok 2014/2015

Základní škola a Mateřská škola Štítary. Plán práce školy na školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Štítary Plán práce školy na školní rok 2014/2015 Obsah : 1. Analýza výchovně vzdělávací práce ve školním roce 2013/2014 2. Úkoly ve školním roce 2014/2015 3. Minimální preventivní

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Kobeřice u Brna, okres Vyškov, příspěvková organizace Beneška 181, 684 01 Kobeřice u Brna tel.: 544 222 525 e-mail: zskoberice@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-500/07-14

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-500/07-14 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-500/07-14 Základní škola, Ostrava-Slezská Ostrava, Na Vizině 28, příspěvková organizace Adresa: Na Vizině 28/1034,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Horní Jiřetín. Adresa: Školní 126, 435 43 Horní Jiřetín. Identifikátor: 600 083 845

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Horní Jiřetín. Adresa: Školní 126, 435 43 Horní Jiřetín. Identifikátor: 600 083 845 Ceská školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Horní Jiřetín Adresa: Školní 126, 435 43 Horní Jiřetín Identifikátor: 600 083 845 Termín konání inspekce: 17.

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce. Základní škola Kunštát, okres Blansko

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce. Základní škola Kunštát, okres Blansko ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát - oblastní pracoviště Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola Kunštát, okres Blansko Adresa: Brněnská 32, 679 72 Kunštát

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Hradec Králové, Bezručova 1468 Adresa: Bezručova 1468, 500 02 Hradec Králové Identifikátor školy: 600 088 561 Vedoucí

Více

SZeŠ LANŠKROUN

SZeŠ LANŠKROUN jedna ze dvou zemědělských škol v Pardubickém kraji jediná veterinární střední škola v Pardubickém kraji na škole studuje bezmála 300 žáků škola má dlouholetou tradici ve výuce chovu koní a jezdeckého

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola řemeslná, Jaroměř, Studničkova 260. Studničkova 260, Jaroměř. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola řemeslná, Jaroměř, Studničkova 260. Studničkova 260, Jaroměř. Identifikátor: Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední škola řemeslná, Jaroměř, Studničkova 260 Studničkova 260, 551 01 Jaroměř Identifikátor: 600 012 158 Termín konání inspekce: 1.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Horní Bradlo, okres Chrudim. Dolní Bradlo 21, Horní Bradlo. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Horní Bradlo, okres Chrudim. Dolní Bradlo 21, Horní Bradlo. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Horní Bradlo, okres Chrudim Dolní Bradlo 21, 539 53 Horní Bradlo Identifikátor školy: 600 090 264 Termín konání

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola stavební Karlovy Vary. Sabinovo nám. 16, Karlovy Vary. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola stavební Karlovy Vary. Sabinovo nám. 16, Karlovy Vary. Identifikátor: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo nám. 16, 360 09 Karlovy Vary Identifikátor: 600 009 319 Termín konání inspekce: 10. a

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Obchodní akademie a Střední zemědělská škola, Louny, Osvoboditelů 497, příspěvková organizace

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Obchodní akademie a Střední zemědělská škola, Louny, Osvoboditelů 497, příspěvková organizace Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Obchodní akademie a Střední zemědělská škola, Louny, Osvoboditelů 497, příspěvková organizace Adresa: Osvoboditelů 497, 440 64 Louny Identifikátor:

Více

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 VÝROČNÍ ZPRÁVA Pedagogická rada projednala dne: 27. 09. 2012 Školská rada projednala dne: 11. 10. 2012 Mgr. Pavel Tomáš ředitel školy Charakteristika školy 6. základní

Více

Výroční zpráva o činnosti Vyšší odborné školy sociální Prachatice ve školním roce 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti Vyšší odborné školy sociální Prachatice ve školním roce 2010/2011 Výroční zpráva o činnosti Vyšší odborné školy sociální Prachatice ve školním roce 2010/2011 Obsah: 1. Základní údaje o organizaci 2. Přehled vzdělávacích programů VOŠS 3. Údaje o pracovnících 4. Zpráva

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary. 362 34 Merklín 31. Identifikátor školy: 600 067 548

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary. 362 34 Merklín 31. Identifikátor školy: 600 067 548 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Merklín, okres Karlovy Vary 362 34 Merklín 31 Identifikátor školy: 600 067 548 Termín konání inspekce: 13. a 14. prosince 2006

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola oděvní a Střední odborné učiliště krejčovské, Červený Kostelec, 17. listopadu 1197

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola oděvní a Střední odborné učiliště krejčovské, Červený Kostelec, 17. listopadu 1197 Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborná škola oděvní a Střední odborné učiliště krejčovské, Červený Kostelec, 17. listopadu 1197 Adresa: 17. listopadu 1197, 549

Více

od (verze 7)

od (verze 7) ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední zdravotnická škola Turnov, 28. října 1390, 511 01 Turnov od 1.1.2014 (verze 7) Část 1. Všeobecná ustanovení Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1.1. Organizační řád Střední zdravotnické

Více

Střední odborné učiliště stavební Opava, Boženy Němcové 22. Školní vzdělávací program domova mládeže

Střední odborné učiliště stavební Opava, Boženy Němcové 22. Školní vzdělávací program domova mládeže Střední odborné učiliště stavební Opava, Boženy Němcové 22 Školní vzdělávací program domova mládeže Zpracovala: Martina Czyžová, vychovatelka Schválil: Bedřich Štencel, ředitel školy Identifikační údaje:

Více

Zpráva o činnosti organizace za rok 2017

Zpráva o činnosti organizace za rok 2017 Zpráva o činnosti organizace za rok 2017 Zpracovávání je uloženo 59 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů. A) CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE Název organizace:

Více

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013 SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice Organizace školního roku 2012/2013 PŘEHLED TŘÍD Třída Výuka Třídní učitel Učebna Šatna Obor EK1 Ekonomika

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2009/2010 Obsah: 1. Základní charakteristika školy 2. Personání

Více

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU OBSAH 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Materiální podmínky 4. Personální podmínky 5. Ekonomické podmínky 6. Cíle vzdělávání 7. Formy a metody

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2017/2018

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2017/2018 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 07/08 Obsah:. Základní údaje o škole. Personální zabezpečení školy

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola T. G. Masaryka Suchdol nad Lužnicí. 28. října 329, Suchdol nad Lužnicí. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola T. G. Masaryka Suchdol nad Lužnicí. 28. října 329, Suchdol nad Lužnicí. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola T. G. Masaryka Suchdol nad Lužnicí 28. října 329, 378 06 Suchdol nad Lužnicí Identifikátor školy: 600 060 608 Termín konání inspekce:

Více

Pedagogicko- organizační zabezpečení školního roku 2018/2019

Pedagogicko- organizační zabezpečení školního roku 2018/2019 Pedagogicko- organizační zabezpečení školního roku 2018/2019 Vyučování a prázdniny Období školního vyučování ve školním roce 2018/2019 začne v pondělí 3. září 2018. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno

Více

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 2014-2018 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI Název: Dům dětí a mládeže Český Krumlov Adresa 1): Linecká 67, 381 01 Český Krumlov centrální pracoviště

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Odborné učiliště a Praktická škola Zlín - Klečůvka. Adresa: Klečůvka 63, 763 11 Zlín 11. Identifikátor školy: 600 035 411

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Odborné učiliště a Praktická škola Zlín - Klečůvka. Adresa: Klečůvka 63, 763 11 Zlín 11. Identifikátor školy: 600 035 411 Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Odborné učiliště a Praktická škola Zlín - Klečůvka Adresa: Klečůvka 63, 763 11 Zlín 11 Identifikátor školy: 600 035 411 Termín konání inspekce:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz PÁTEŘNÍ ŠKOLA ÚSTECKÉHO KRAJE VÝROČNÍ

Více

VYHLÁŠKA. č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků

VYHLÁŠKA. č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků VYHLÁŠKA č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků ze dne 27. července 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace. Gebauerova 8/819, Ostrava. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace. Gebauerova 8/819, Ostrava. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace Gebauerova 8/819, 702 00 Ostrava Identifikátor školy: 600 145 140 Termín

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola K. V. Raise, Lázně Bělohrad, okres Jičín Adresa: Komenského 95, 507 81 Lázně Bělohrad Identifikátor: 600 092 143 Vedoucí

Více

PD 02/01. Volba povolání/ Terénní geografická výuka, praxe a aplikace

PD 02/01. Volba povolání/ Terénní geografická výuka, praxe a aplikace Pracovní list k projektovému dni - Střední zemědělská škola v Brandýse nad Labem + příloha (fotodokumentace) PD 02/01 Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Cílová skupina: Klíčová slova:

Více

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Sedlice, okres Strakonice. Komenského 256, 38732 Sedlice

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Sedlice, okres Strakonice. Komenského 256, 38732 Sedlice Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Sedlice, okres Strakonice Komenského 256, 38732 Sedlice Identifikátor školy: 650 055 551 Termín

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. K-klub středisko volného času, Jičín, Valdštejnovo nám. 99. Adresa: Valdštejnovo nám. 99, Jičín

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. K-klub středisko volného času, Jičín, Valdštejnovo nám. 99. Adresa: Valdštejnovo nám. 99, Jičín Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA K-klub středisko volného času, Jičín, Valdštejnovo nám. 99 Adresa: Valdštejnovo nám. 99, 506 01 Jičín Identifikátor školského zařízení:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Čáslav, Sadová 1756, okres Kutná Hora. Sadová 1756, 286 01 Čáslav. Identifikátor: 650 058 135

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Čáslav, Sadová 1756, okres Kutná Hora. Sadová 1756, 286 01 Čáslav. Identifikátor: 650 058 135 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Čáslav, Sadová 1756, okres Kutná Hora Sadová 1756, 286 01 Čáslav Identifikátor: 650 058 135 Termín konání inspekce: 16. - 18.

Více

2.1 Organizace školního roku. září 2018 Zahájení školního roku 2017/ Adaptační den pro žáky 1. ročníků

2.1 Organizace školního roku. září 2018 Zahájení školního roku 2017/ Adaptační den pro žáky 1. ročníků 2.1 Organizace školního roku září 2018 Zahájení školního roku 2017/2018 3. 9. 2018 Adaptační den pro žáky 1. ročníků 4. 9. 2018 Maturitní zkoušky podzimní termín 3. - 5. 9. 2018 písemné Závěrečné zkoušky

Více

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň dosaženého vzdělání: Učitelství pro mateřské školy a vychovatelství RVP 75-31-M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika čtyřleté denní

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) navazuje na Řád celoživotního

Více

školní rok 2006/2007

školní rok 2006/2007 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2006/2007 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

Univerzita Karlova v Praze. Pedagogická fakulta M. D. Rettigové č. 4

Univerzita Karlova v Praze. Pedagogická fakulta M. D. Rettigové č. 4 Univerzita Karlova v Praze 116 39 Praha 1-Nové Město Pedagogická fakulta M. D. Rettigové č. 4 Strana 1 (celkem 6) IČ: 00216208, DIČ: CZ00216208 O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 1 7 / 2 0 0 8 ČJ. 4599/2008

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1985. Uverejnené: 14.08.1985 Účinnosť od: 01.09.1985

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1985. Uverejnené: 14.08.1985 Účinnosť od: 01.09.1985 ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1985 Uverejnené: 14.08.1985 Účinnosť od: 01.09.1985 61 V Y H L Á Š K A ministerstva školství České socialistické republiky ze dne 18. července 1985 o dalším

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostravice. Ostravice 300, Ostravice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostravice. Ostravice 300, Ostravice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Ostravice Ostravice 300, 739 14 Ostravice Identifikátor školy: 600 134 458 Termín konání inspekce: 14.

Více

Pedagogicko-organizační zabezpečení školního roku 2015/2016

Pedagogicko-organizační zabezpečení školního roku 2015/2016 Pedagogicko-organizační zabezpečení školního roku 2015/2016 Vyučování a prázdniny Období školního vyučování ve školním roce 2015/2016 začne v úterý 1. září 2015. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA NABÍDKA PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016

MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA NABÍDKA PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA NABÍDKA PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 OBSAH O CELOŽIVOTNÍM VZDĚLÁVÁNÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ... 3 KONTAKTY... 3 ADRESA SÍDLA STUDIJNÍHO

Více