Projekt interaktivních výstav pro všechny smysly ORBIS PICTUS PLAY. umělecká koncepce Petr Nikl.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Projekt interaktivních výstav pro všechny smysly ORBIS PICTUS PLAY. umělecká koncepce Petr Nikl. www.orbis-pictus.com"

Transkript

1 Projekt interaktivních výstav pro všechny smysly ORBIS PICTUS PLAY umělecká koncepce Petr Nikl

2 Co řekli o výstavním projektu ORBIS PICTUS PLAY OÖ KULTURQUARTIER LINZ Na výstavě Labyrint smyslů jsme měli více než návštěvníků a mnoho usmívajících se tváří. Rodiny, dospělé i děti inspirované nádhernými objekty ORBIS PICTUS PLAY. Doufáme, že budete moci podnítit fantazii dalších tisíců lidí na celém světě. Genoveva Rückert, kurátorka MF DNES Expozici PLAY ve Výstavní síni Mánes zhlédl rekordní počet lidí. Za úspěchem stojí to, že výstava přináší lidem radost a je úplně pro každého. To ji vyneslo na první místo v žebříčku návštěvnosti nejúspěšnějších výstav posledních let u nás. Anna Baumová, MF DNES CNN TV >>>video Iniciativy jako ORBIS PICTUS jsou velmi důležité. Motivují lidi přemýšlet novým způsobem, hledat a vynalézat nové způsoby což je základ inovativní společnosti. K propagaci Evropského roku kreativity a inovací bude ORBIS PICTUS nyní cestovat po hlavních městech evropských států. V Bruselu to byl bezesporu nebývalý úspěch. Reportérka Noemi Cano z bruselského festivalu Couleur Café

3 EVROPSKÁ UNIE Komenského myšlení mě inspirovalo k tomu, abych navrhl rok 2009 za Evropský rok tvořivosti a inovací. ORBIS PICTUS je ukázkovým příkladem poslání tohoto Evropského roku. Ján Figeľ, evropský komisař COULEUR CAFE MUSIC FESTIVAL BRUSEL Výstava byla skvělá a velmi zajímavá jak pro našich návštěvníků, tak pro nás a náš technický tým. Michel Furiex, ředitel festivalu TELUS WORLD OF SCIENCE VANCOUVER Našim návštěvníkům se nesmírně líbila výstava Brána do světa tvořivé lidské fantazie. Výrazně zvýšila naši návštěvnost, takže jsme zaznamenali nejúspěšnější sezónu, jakou jsme kdy měli. Velmi se těšíme na další výstavy z dílny ORBIS PICTUS! Amber Didow, manažer výstav

4 Partnerství se společným cílem REALIZACE PUTOVNÍ VÝSTAVY Formy partnerství jsou mnohé, od přímého po nepřímé, od generálního po partikulární. DEJTE NÁM VĚDĚT O SVÉM ZÁJMU JÍT DO TOHO S NÁMI Vypravíme se k vám a vysvětlíme, co bude vysvětlit třeba. VY NÁM řeknete, co potřebujete MY VÁM zpracujeme profesionální nabídku přesně na tělo

5 Co je ORBIS PICTUS PLAY? ORBIS PICTUS PLAY je mezinárodní projekt putovních výstav a doprovodných akcí. Jeho expozice rozvíjí imaginaci, fantazii a tvořivost a jsou plně interaktivní. Koncept exponátů přímo stojí na tom, že se jich lidé dotýkají, vstupují do nich, hrají si s nimi a vlastně je dotváří. Exponáty jsou nástroje, z nichž tvůrčí dílo vzniká teprve po zapojení aktivní fantazie diváka. Jsou to tedy jakési biostroje na kreativitu. Projekt ORBIS PICTUS PLAY je ale také původní metoda kreativního a nového, originálního poznání světa. Projekt ORBIS PICTUS PLAY je koncept dlouhodobý. V této chvíli jeho plán sahá až do roku 2023, kdy bude v nizozemském Naardenu prezentována výstava u příležitosti 400. výročí dokončení úžasného a nadčasového díla Jana Amose Komenského Labyrint světa a ráj srdce, který se stal inspirací projektu. Projekt ORBIS PICTUS PLAY je hravý na všech úrovních, od interakce s jednotlivými exponáty, po vytváření a hledání spojitostí a odkazů skrytých ve výstavě či workshopech a pokračuje internetovým portálem.

6 Jaké jsou výstavy projektu ORBIS PICTUS PLAY? Projekt ORBIS PICTUS PLAY předcházely interaktivní výstavy Hnízda her (Praha 2000) a EXPO (Japonsko, Aichi 2005). Od roku 2000 výstavy spojené s projektem ORBIS PICTUS PLAY navštívily již téměř 3 miliony lidí po celém světě. Projekt ORBIS PICTUS PLAY v současnosti tvoří tyto expozice: BRÁNA DO SVĚTA TVOŘIVÉ LIDSKÉ FANTAZIE. Premiéra Paříž 2006, pak Florencie, Praha, Brno, Kroměříž, Opava, České Budějovice, Ostrava, Vancouver, Brusel, Sofie LABYRINT SVĚTLA. Premiéra Praha 2009, pak Ostrava LEPORELOHRA. Premiéra Liberec 2009, poté Moskva, Praha, Brno GOLEM. Premiéra Praha 2009, poté Ostrava, Brno SENSORIUM. Premiéra Praha PLAY. Premiéra Praha 2010, pak Brno, Plzeň, Písek LABYRINT SMYSLŮ. Premiéra Linec VIKÝŘE PLAY. Premiéra Praha více než 80 interaktivních objektů

7 Čísla a fakta o ORBIS PICTUS PLAY Více než let zkušeností...dosavadní investice návštěvníků po celém světě...80 interaktivních objektů v celé kolekci POPLATEK ZA USPOŘÁDÁNÍ VÝSTAVY OBVYKLE POKRÝVÁ koncepci na míru prostoru technickou instalaci a deinstalaci výstavy technický dozor po celou dobu výstavy spolupráci a podporu při organizaci Náklady na přepravu, pojištění a propagaci výstavy nejsou v poplatku zahrnuty. Na straně partnera zůstávají tržby za vstupné. PODMÍNKY MOHOU BÝT INDIVIDUÁLNĚ UPRAVENY.

8 Záštity udělené projektu ORBIS PICTUS PLAY 2013 Záštita primátora hlavního města Prahy Bohuslava Svobody nad výstavou Vikýře PLAY v Malostranské besedě ( v Praze) Záštita starosty městské části Praha 1 Oldřicha Lomeckého nad výstavou Vikýře PLAY v Malostranské besedě ( v Praze) Záštita primátora statutárního města Brna Romana Onderky nad výstavou Krystalíza her v Muzeu města Brna ( , hrad Špilberk) 2012 Záštita hejtmana Horního Rakouska Josefa Pühringera nad výstavou Labyrint smyslů ( v OÖ Kulturquartier v Linci v Rakousku) Záštita místopředsedy vlády a ministra zahraničních věcí České republiky Karla Schwarzenberga nad výstavou Labyrint smyslů ( v OÖ Kulturquartier v Linci v Rakousku) Záštita primátora hlavního města Prahy Bohuslava Svobody nad výstavou Labyrint smyslů ( v OÖ Kulturquartier v Linci v Rakousku) Záštita hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly nad výstavou Labyrint smyslů ( v OÖ Kulturquartier v Linci v Rakousku)

9 Záštita primátora statutárního města České Budějovice Juraje Thomy nad výstavou Labyrint smyslů ( v OÖ Kulturquartier v Linci v Rakousku) Záštita prezidenta České křesťanské akademie Tomáše Halíka nad výstavou Labyrint smyslů ( v OÖ Kulturquartier v Linci v Rakousku) 2010 Záštita OSN při České republice nad projektem ORBIS PICTUS PLAY Záštita starosty Městské části Praha 7 Marka Ječménka nad projektem ORBIS PICTUS PLAY 2009 Záštita evropského komisaře pro vzdělání, kulturu a mládež Jána Figel a nad projektem ORBIS PICTUS PLAY a jeho prezentací v Bruselu a v Praze a jeho zapojením do Evropského roku kreativity a inovací Záštita českého velvyslance v Bulharsku Martina Klepetky nad výstavou Orbis pictus aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie v Sofii v Bulharsku ( , Galerie Rajko Alexejeva)

10 Záštita primátora hl. města Prahy Pavla Béma nad výstavou Labyrint světla ( , Ekotechnické muzeum Praha 6) a nad výstavou Brána do světa tvořivé lidské fantazie ( , sídlo Evropské komise pro kulturu a vzdělání v Bruselu) Udělení statutu oficiální doprovodné akce českého předsednictví v Radě EU výstavě Brána do světa tvořivé lidské fantazie v Bruselu v Belgii ( sídlo Evropské komise pro kulturu a vzdělání v Českém centru) Záštita starosty Městské části Praha 6 nad výstavou Labyrint světla v Praze ( , Ekotechnické muzeum) Záštita náměstka primátora Statutárního města Liberce Ondřeje Červinky nad výstavou Leporelohra v Liberci ( , Krajská vědecká knihovna) 2008 Záštita ministra kultury ČR Václava Jehličky nad výstavou Orbis pictus aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie ve Vancouveru v Kanadě ( , TELUS World of Science) Záštita Primátora statutárního města České Budějovice pana Mgr. Juraje Thomy nad výstavou Orbis pictus aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie v Českých Budějovicích ( , Kulturní centrum Bazilika) Záštita hejtmana Jihočeského kraje RNDr. Jana Zahradníka nad výstavou Orbis pictus aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie v Českých Budějovicích ( , Kulturní centrum Bazilika)

11 Záštita rektora Jihočeské univerzity prof. PhDr. Václava Bůžka, CSc. nad výstavou Orbis pictus aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie v Českých Budějovicích ( , Kulturní centrum Bazilika) 2007 Záštita primátora hlavního města Prahy Pavla Béma nad výstavou Orbis pictus aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie v Praze ( , České muzeum hudby) Záštita Velvyslanectví ČR v Římě nad výstavou Orbis pictus aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie ve Florencii v Itálii ( , Villa Strozzi) Záštita České komise pro UNESCO nad výstavou Orbis pictus aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie v Kroměříži ( , Rotunda Květné zahrady) Záštita hejtmana Zlínského kraje Libora Lukáše nad výstavou Orbis pictus aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie v Kroměříži ( , Rotunda Květné zahrady) 2006 Záštita velvyslance České republiky ve Francii Pavla Fischera nad výstavou Orbis pictus aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie v Paříži ve Francii ( , České centrum) Záštita evropského komisaře pro vzdělání, kulturu a mládež Jána Figel a nad výstavou Orbis pictus aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie v Paříži ve Francii ( , České centrum)

12 Historie projektu ORBIS PICTUS PLAY v obrazech

13 Vikýře PLAY Praha 2013, Malostranská beseda

14 PLAY Písek 2013, galerie Sladovna

15 Krystalíza her Brno 2013, Muzeum města Brna, hrad Špilberk

16 Orbis Pictus Play Well New York, USA 2012, České centrum ve spolupráci s Museum of Modern Art (MoMA)

17 Labyrint smyslů Linec, Rakousko 2012, OÖ Kulturquartier

18 PLAY Plzeň 2011, Techmania Science Center

19 PLAY Brno 2011, Technické muzeum

20 Sensorium Praha 2010/11, Výstavní síň Mánes

21 PLAY Praha 2010/11, Výstavní síň Mánes

22 Labyrint světla Ostrava 2010, Dům umění

23 Leporelohra Praha 2010, České centrum

24 Leporelohra Moskva, Rusko 2009, Knižní veletrh NON FICTION

25 Golem Praha 2009, Pražský Hrad

26 Brána do světa tvořivé lidské fantazie Sofie, Bulharsko 2009, Galerie Rajko Alexejev

27 Brána do světa tvořivé lidské fantazie Brusel, Belgie 2009, Couleur Cafe

28 Brána do světa tvořivé lidské fantazie Brusel, Belgie 2009, Madou Tower

29 Brána do světa tvořivé lidské fantazie Brusel, Belgie 2009, České centrum

30 Leporelohra Liberec 2009, Krajská vědecká knihovna

31 Labyrint světla Praha 2009, Ekotechnické muzeum

32 Brána do světa tvořivé lidské fantazie Vancouver, Kanada 2008/09, TELUS World of Science

33 Brána do světa tvořivé lidské fantazie České Budějovice 2008, Kulturní centrum Bazilika

34 Brána do světa tvořivé lidské fantazie Ostrava 2008, Důl Michal

35 Brána do světa tvořivé lidské fantazie Florencie, Itálie 2007, Limonaia di Villa Strozzi

36 Brána do světa tvořivé lidské fantazie Opava 2007, Městská galerie

37 Brána do světa tvořivé lidské fantazie Kroměříž 2007, Rotunda Květné zahrady

38 Brána do světa tvořivé lidské fantazie Brno 2007, Dům umění

39 Brána do světa tvořivé lidské fantazie Praha 2007, České muzeum hudby

40 Brána do světa tvořivé lidské fantazie Paříž, Francie 2006, České centrum

41 Spolupracující umělci Marek Bolf /SK/ Milan Cais /CZ/ Miroslav Černý /CZ/ Michael Delia /US/ Mája Dvořáková /CZ/ Ondřej Eremiáš /CZ/ Luboš Fidler /CZ/ Silvie Gajdošíková /CZ/ Marek Gonda /SK/ Christof Grosse /D/ Matej Gyárfáš /SK/ Oldřich Hozman /CZ/ Martin Janíček /CZ/ Ondřej Janoušek /CZ/ Jiří Konvrzek /CZ/ Petr Korecký /CZ/ Jaroslav Kořán /CZ/ Petr Lorenc /CZ/ Jiří Melzer /CZ/ Pavel Mrkus /CZ/ Petr Nikl /CZ/ Klára Ottová /CZ/ Ondřej Puchta /CZ/ Ueli Seiler-Hugova /CH/ Quido Sen /CH/ Ondřej Smeykal /CZ/ Václav Smolka /CZ/ Marianna Stránská /CZ/ Čestmír Suška /CZ/ Zdeněk Šmíd /CZ/ Ján Turzo /SK/ Dušan Váňa /CZ/ Ingrid Višňovská /SK/ Jiří Wald /CZ/

42

43 Kontakt Jiří a Radana Waldovi Autoři projektu ORBIS PICTUS PLAY GSM: jwald@telecom.cz Sídlo organizace: Audabiac o. s. Španělská Praha 2 Česká republika info@orbis-pictus.com

44

UMĚNÍM KE SVOBODĚ LABYRINT SMYSLŮ

UMĚNÍM KE SVOBODĚ LABYRINT SMYSLŮ UMĚNÍM KE SVOBODĚ LABYRINT SMYSLŮ - Výstava v Domě U Kamenného zvonu v Praze Výstava v OÖ Kulturquartier v Linci, Rakousko Úvod Výstava Uměním ke svobodě v Domě U Kamenného zvonu v centru Prahy je prvotním

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA VÝSTAVY. Uměním ke svobodě. 4. 5. 2012 31. 5. 2012 Dům U Kamenného zvonu; Staroměstské náměstí, Praha

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA VÝSTAVY. Uměním ke svobodě. 4. 5. 2012 31. 5. 2012 Dům U Kamenného zvonu; Staroměstské náměstí, Praha ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA VÝSTAVY Uměním ke svobodě 4. 5. 2012 31. 5. 2012 Dům U Kamenného zvonu; Staroměstské náměstí, Praha 1. Výstava Uměním ke svobodě Výstava Uměním ke svobodě, která se veřejnosti otevřela

Více

Orbis pictus. aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie. www.orbis-pictus.com www.tv.pampaedia.cz

Orbis pictus. aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie. www.orbis-pictus.com www.tv.pampaedia.cz Orbis pictus aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie Interaktivní expozice koncipovaná Petrem Niklem www.orbis-pictus.com www.tv.pampaedia.cz ORBIS PICTUS aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie

Více

Česká centra. Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013

Česká centra. Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013 Česká centra Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013 Česká centra - představení Agentura MZV ČR pro prezentaci země POSLÁNÍ: Efektivní zahraniční propagací ČR posilovat její dobré jméno

Více

Vikýře PLAY v Malostranské besedě pro základní školy 3.-5. třída. Malostranská beseda. 3.-5.tř 1.patro. 3.-5. tř 1. patro

Vikýře PLAY v Malostranské besedě pro základní školy 3.-5. třída. Malostranská beseda. 3.-5.tř 1.patro. 3.-5. tř 1. patro Vikýře PLAY v Malostranské besedě pro základní školy ída Malostranská beseda 3.-5.tř 1.patro Vítáme Vás na výstavě Vikýře PLAY v Malostranské besedě Připravili jsem pro vás kouzelný kufřík plný úkolů,

Více

Sensorium autoři: Oldřich Hozman a Jiří

Sensorium autoři: Oldřich Hozman a Jiří Vikýře PLAY v Malostranské besedě pro základní školy ída Vítáme Vás na výstavě Vikýře PLAY v Malostranské besedě Připravili jsem pro vás kouzelný kufřík plný úkolů, her i pomůcek. K vybraným objektům se

Více

Česká centra. Setkání ekonomických radů a tajemníků 22. června 2015

Česká centra. Setkání ekonomických radů a tajemníků 22. června 2015 Česká centra Setkání ekonomických radů a tajemníků 22. června 2015 Agentura MZV pro prezentaci ČR v zahraničí Poslání: Efektivní zahraniční propagací posilovat a šířit dobré jméno ČR ve světě. Česká centra

Více

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole 3.5 Kultura Praha je již od středověku významnou křižovatkou obchodních a diplomatických cest, důležitým strategickým bodem, místem setkávání lidí z blízkých i vzdálených zemí a v neposlední řadě i průsečíkem

Více

Pořadové číslo (abecední uspořádání)

Pořadové číslo (abecední uspořádání) Pracovní skupina ČKR pro problematiku Evropských strukturálních fondů Garant: Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs, rektor Technické univerzity v Liberci, místopředseda ČKR pro oblast tvůrčích činností Členové Pracovní

Více

Získávání zakázek jako východisko z krize. CzechTrade Služby CzechTrade s důrazem na veletrhy

Získávání zakázek jako východisko z krize. CzechTrade Služby CzechTrade s důrazem na veletrhy Získávání zakázek jako východisko z krize CzechTrade Služby CzechTrade s důrazem na veletrhy 2 Český trh se nemůže vyhnout globální krizi. Krize zásadním způsobem mění trh a urychluje trendy nastartované

Více

INNOREF SUB-PROJEKT. CULTURE - Kulturní a společenská spolupráce v Mikroregionu Hranicko. Zkratka projektu: CULTURE

INNOREF SUB-PROJEKT. CULTURE - Kulturní a společenská spolupráce v Mikroregionu Hranicko. Zkratka projektu: CULTURE INNOREF SUB-PROJEKT CULTURE - Kulturní a společenská spolupráce v Mikroregionu Hranicko Zkratka projektu: CULTURE Žadatel sub-projektu: Název: Obec Hustopeče nad Bečvou Adresa: Náměstí Míru 21, Hustopeče

Více

NEJVĚTŠÍ VÝSTAVA O HISTORII VIDEOHER OD 21. ZÁŘÍ, HOLEŠOVICKÁ TRŽNICE, HALA 40

NEJVĚTŠÍ VÝSTAVA O HISTORII VIDEOHER OD 21. ZÁŘÍ, HOLEŠOVICKÁ TRŽNICE, HALA 40 NEJVĚTŠÍ VÝSTAVA O HISTORII VIDEOHER OD 21. ZÁŘÍ, HOLEŠOVICKÁ TRŽNICE, HALA 40 Největší a nejúspěšnější výstava o historii her a herních zařízení Dosud ji navštívilo více než 3,5 milionu lidí ve více než

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. o.s. Audabiac, Španělská 10, 120 00 Praha 2, VS/1-1/46290/01-R. A. Projekt Uměním ke svobodě

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. o.s. Audabiac, Španělská 10, 120 00 Praha 2, VS/1-1/46290/01-R. A. Projekt Uměním ke svobodě VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 o.s. Audabiac, Španělská 10, 120 00 Praha 2, VS/1-1/46290/01-R A. Projekt Uměním ke svobodě 1) Úvod 2) Umělecké dílny 2010 3) Související aktivity 4) Finanční rekapitulace projektu

Více

TISKOVÉ ZPRÁVY (vydané organizátorem veletrhu, společností MP-Soft, a.s.)

TISKOVÉ ZPRÁVY (vydané organizátorem veletrhu, společností MP-Soft, a.s.) TISKOVÉ ZPRÁVY (vydané organizátorem veletrhu, společností MP-Soft, a.s.) EVROPSKÝ VELETRH POMATURITNÍHO A CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ GAUDEAMUS 2014 Tiskové zprávy vydané 26. října 2014 (zaměření veletrhu)

Více

SBÍRKA MEZINÁRODNÍCH SMLUV

SBÍRKA MEZINÁRODNÍCH SMLUV Ročník 2011 SBÍRKA MEZINÁRODNÍCH SMLUV ČESKÁ REPUBLIKA Částka 28 Rozeslána dne 1. června 2011 Cena Kč 77, O B S A H : 51. Sdělení Ministerstva zahraničních věcí o přístupu České republiky k Dohodě o výsadách

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

MUZeJNíCh. 18. května 9. června. Národní zahájení Xiv. ročníku Galerie moderního umění v hradci Králové pátek

MUZeJNíCh. 18. května 9. června. Národní zahájení Xiv. ročníku Galerie moderního umění v hradci Králové pátek f e s t i v a l MUZeJNíCh Národní zahájení Xiv. ročníku Galerie moderního umění v hradci Králové pátek 18. 5. 2018 v 15 hodin N Cí Královéhradecká muzejní noc a program pro veřejnost od 18 do 24 hodin

Více

VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň října 14. listopadu 2010

VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň října 14. listopadu 2010 VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň 2010 7. října 14. listopadu 2010 7th October 14th November 2010 VII. International Biennial of Drawing Pilsen 2010 Co to je Mezinárodní bienále kresby Plzeň 2010?

Více

Organizátor: Art 4 People. Termín: 29. dubna Místo realizace: Střelecký ostrov. Oslava mezinárodního svátku tance

Organizátor: Art 4 People. Termín: 29. dubna Místo realizace: Střelecký ostrov. Oslava mezinárodního svátku tance Organizátor: Art 4 People Termín: 29. dubna 2019 Místo realizace: Střelecký ostrov Oslava mezinárodního svátku tance Oslava mezinárodního svátku tance Historie MDT 2014 Náplavka cca 400 návštěvníků MDT

Více

EVROPA BEZ BARIÉR Rada pro mezinárodní vztahy

EVROPA BEZ BARIÉR Rada pro mezinárodní vztahy EVROPA BEZ BARIÉR Rada pro mezinárodní vztahy Rada pro mezinárodní vztahy vyhlásila u příležitosti Českého předsednictví EU již třetí studentský výtvarný projekt, tentokrát na téma Evropa bez bariér. Během

Více

Země živitelka 2011 České Budějovice

Země živitelka 2011 České Budějovice Země živitelka 2011 České Budějovice S koncem prázdnin se již po čtvrté NS MAS ČR účastnila 38. ročníku výstavy Země živitelka. V letošním roce se NS MAS ČR společně s Celostátní síti pro venkov (CSV),

Více

vernisáž uvede Mgr. Čeněk Hlavatý a hudebně doprovodí skupina Milánosz

vernisáž uvede Mgr. Čeněk Hlavatý a hudebně doprovodí skupina Milánosz Mělnické kulturní Tisková zpráva 2. 3. 2016 SILVIA GAJDOŠÍKOVÁ-BELIS: OBRAZY ZPOD KŮRY Dřevěné plastiky, objekty, intarzie a komiks galerie Ve Věži Mělník otevřeno denně mimo pondělí 14 23 h vstup volný

Více

Muzeum prostor pro partnerství, prostor pro společnou historii a současnost

Muzeum prostor pro partnerství, prostor pro společnou historii a současnost , prostor pro společnou historii a současnost Projekt, prostor pro společnou historii a současnost Projekt je zaměřen na vytvoření prostoru pro spolupráci mezi Jihočeským muzeem v Českých Budějovicích

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

3. ročník soutěže Objevujte jinak!

3. ročník soutěže Objevujte jinak! 3. ročník soutěže Objevujte jinak! (září 2014 květen 2015) TECHMANIA SCIENCE CENTER, PLZEŇSKÝ KRAJ, MĚSTO PLZEŇ 3. ročník soutěže Objevujte jinak! (září 2014 květen 2015) O SOUTĚŽI Soutěž vznikla jako

Více

KOUZLO STARÝCH MAP. SEMINÁŘ STARÉ MAPY SOUČASNOSTI Možnosti využití starých map, pohled do minulosti i budoucnosti

KOUZLO STARÝCH MAP. SEMINÁŘ STARÉ MAPY SOUČASNOSTI Možnosti využití starých map, pohled do minulosti i budoucnosti KOUZLO STARÝCH MAP SEMINÁŘ STARÉ MAPY SOUČASNOSTI Možnosti využití starých map, pohled do minulosti i budoucnosti Alena Vondráková, Stanislav Popelka 4. 10. 2016 ZLÍN PROČ KOUZLO STARÝCH MAP? staré mapy

Více

PŘÍLOHA ÈTVRTLETNÍKU AKADEMICKÉ OBCE JU V ÈESKÝCH BUDÌJOVICÍCH

PŘÍLOHA ÈTVRTLETNÍKU AKADEMICKÉ OBCE JU V ÈESKÝCH BUDÌJOVICÍCH PŘÍLOHA ÈTVRTLETNÍKU AKADEMICKÉ OBCE JU V ÈESKÝCH BUDÌJOVICÍCH 2011 Ekonomická fakulta / Fakulta rybářství a ochrany vod / Filozofická fakulta / Pedagogická fakulta / Přírodovědecká fakulta / Teologická

Více

Obsah: - Charakteristika veletrhu. - Charakteristika KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL. - Shrnutí ročníku 2017 Statistika, partneři a záštity

Obsah: - Charakteristika veletrhu. - Charakteristika KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL. - Shrnutí ročníku 2017 Statistika, partneři a záštity Obsah: - Charakteristika veletrhu - Charakteristika KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL - Shrnutí ročníku 2017 Statistika, partneři a záštity - Veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018 - GASTRONOMICKÁ TOUR po krajích ČR

Více

XIII. ročník festivalu dobročinnosti. Čtvrtek GONG Dolní Vítkovice. Skládáme se na křídla pro místní neziskovky. LÍTEJTE V TOM S NÁMI!

XIII. ročník festivalu dobročinnosti. Čtvrtek GONG Dolní Vítkovice. Skládáme se na křídla pro místní neziskovky. LÍTEJTE V TOM S NÁMI! XIII. ročník festivalu dobročinnosti Čtvrtek 29. 11. 2018 GONG Dolní Vítkovice Skládáme se na křídla pro místní neziskovky. LÍTEJTE V TOM S NÁMI! Historie projektu (2006 2018) I v nebi to smrdí doprovodná

Více

HISTORIE SOUČASNOST NOVÉ PŘÍSTUPY

HISTORIE SOUČASNOST NOVÉ PŘÍSTUPY HISTORIE Základní kámen Sladovny, jež se nachází v historickém centru města Písek, byl položen Právovárečnýn měšťanstvem 5. července 1862. Za dva roky v r. 1864 byla stavba dokončena. V 80. letech 19.

Více

LOCAL LEADERS meeting

LOCAL LEADERS meeting LOCAL LEADERS meeting china investment forum PRAHA, 28. - 29. srpna 2014 Regionální spolupráce - důležitý motor spolupráce mezi Čínou a zeměmi střední a východní Evropy program PRAHA záštita Čínská lidová

Více

SCIAP 2014 SOUTĚŽNÍ PŘEHLÍDKA POPULARIZACE VĚDY

SCIAP 2014 SOUTĚŽNÍ PŘEHLÍDKA POPULARIZACE VĚDY SOUTĚŽNÍ PŘEHLÍDKA POPULARIZACE VĚDY SCIence APproach Soutěžní přehlídka pro ty, kteří přibližují vědu široké veřejnosti Soutěžní přehlídka OCENĚNÉ PŘÍSPĚVKY Soutěžní přehlídka KATEGORIE: EXPOZICE 2. místo

Více

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL MENTAL MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL je mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením, který pořádá a organizuje HENDAVER, o.s. POWER PRAGUE FILM FESTIVAL Hlavní myšlenkou

Více

Prezentační příležitosti pro VaVaI v síti Českých center v zahraničí. PhDr. Jan Závěšický generální ředitel

Prezentační příležitosti pro VaVaI v síti Českých center v zahraničí. PhDr. Jan Závěšický generální ředitel Prezentační příležitosti pro VaVaI v síti Českých center v zahraničí PhDr. Jan Závěšický generální ředitel Kdo jsme? Česká centra jsou příspěvkovou organizací Ministerstva zahraničních věcí zřízenou pro

Více

Plánované akce 2008-2009

Plánované akce 2008-2009 Plánované akce 2008-2009 Září 2008 11.9.2008 - Výstava Orbis pictus v Č.Budějovicích /exkurse pro seminář Vv 5.A + 6.A/ D: M.Marková 20.9.2008 - Věda v ulicích Plzeň /zájemci/ D: H.Kunzová 22.- 26.9. -

Více

VELETRH MSV & IMT 2016

VELETRH MSV & IMT 2016 VELETRH MSV & IMT 2016 Termín: 3. 10. až 7. 10. 2016 58. mezinárodní strojírenský veletrh 10. mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů DOPROVODNÉ PROGRAMY SST 1) Výukové centrum soutěž mladých

Více

Mezinárodní strojírenský veletrh 2017

Mezinárodní strojírenský veletrh 2017 Mezinárodní strojírenský veletrh 2017 Doprovodný program v Exportním domě Na konzultace s ekonomickými diplomaty i na semináře se můžete registrovat na http://mzv.reservanto.cz (pokud není uvedeno jinak).

Více

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA Film je součástí vizuálního umění. Od druhé polovině 20. století, kdy jej výtvarníci zejména formou videa začali více používat ve své tvorbě, zdomácněl v muzeích umění a galeriích.

Více

KNIHOVNY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE

KNIHOVNY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE KNIHOVNY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz KNIHOVNY Předmětem

Více

Výroční zpráva občanského sdružení AUDABIAC 2012. Výroční zpráva 2012. o. s. Audabiac, Španělská 10, 120 00 Praha 2, VS/1-1/46290/01-R

Výroční zpráva občanského sdružení AUDABIAC 2012. Výroční zpráva 2012. o. s. Audabiac, Španělská 10, 120 00 Praha 2, VS/1-1/46290/01-R Výroční zpráva o. s. Audabiac, Španělská 10, 120 00 Praha 2, VS/1-1/46290/01-R 1 Obsah Výroční zpráva občanského sdružení AUDABIAC I. Projekt Uměním ke svobodě... 3 Letní pobyty... 4 1. POBYT... 5 2. POBYT...

Více

6 12/11/2017. Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky

6 12/11/2017. Týden vědy a techniky Akademie věd České republiky / dny otevřených dveří / přednášky / výstavy / / vědecké kavárny / science show / workshopy / kontakty: www.tydenvedy.cz Pořadatel festivalu: Středisko společných činností AV ČR Akademie věd ČR Národní

Více

Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci. Výzkumné a vzdělávací projekty řešené. na katedře občanského práva a pracovního práva

Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci. Výzkumné a vzdělávací projekty řešené. na katedře občanského práva a pracovního práva Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Výzkumné a vzdělávací projekty řešené na katedře občanského práva a pracovního práva A. Výzkum s veřejnou podporou Grantové projekty UP s podporou Grantové

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

5. JUBILEJNÍ ROČNÍK VÍTÁME VŠECHNY ÚČASTNÍKY!

5. JUBILEJNÍ ROČNÍK VÍTÁME VŠECHNY ÚČASTNÍKY! 5. JUBILEJNÍ ROČNÍK VÍTÁME VŠECHNY ÚČASTNÍKY! INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY rozvíjí TOP EXPO CZ ve spolupráci s TA ČR, MPO, MMR, MD, MŽP a technickými univerzitami od roku 2013. Zahajovací workshop se

Více

AU PAIR a kulturně výměnné pobyty v zahraničí. Ing. Zdeněk Moravec obchodní zástupce e-mail: zdenek.moravec@studentagency.cz

AU PAIR a kulturně výměnné pobyty v zahraničí. Ing. Zdeněk Moravec obchodní zástupce e-mail: zdenek.moravec@studentagency.cz AU PAIR a kulturně výměnné pobyty v zahraničí Ing. Zdeněk Moravec obchodní zástupce e-mail: zdenek.moravec@studentagency.cz STUDENT AGENCY Téměř 20 let praxe kulturně-výměné pobyty au pair pobyty pracovní

Více

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PARTNERSKÉ INSTITUCE

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PARTNERSKÉ INSTITUCE PARTNERSKÉ INSTITUCE Kapitola o partnerských institucích není přesným a podrobným dokumentem o veškeré spolupráci, ale výběrem zajímavých příkladů, dokládajících pestrý soubor a hodnoty partnerů, kterých

Více

Knihovny typy a počty. Paměťové instituce 2. Školní knihovny. Školní knihovny. (Školní a vysokoškolské knihovny)

Knihovny typy a počty. Paměťové instituce 2. Školní knihovny. Školní knihovny. (Školní a vysokoškolské knihovny) Knihovny typy a počty Paměťové instituce 2 (Školní a vysokoškolské knihovny) 1 Veřejné 5415 Školní 3896 Muzeí a galerií - 236 Zdravotnické 109 Vysokoškolské 104 Akademie věd 62 Celkem: 9822 2 Školní knihovna

Více

Městská knihovna Sedlčany. Lukáškovi je deset. Knihovny současnosti 2013 Olomouc. 11. září 2013

Městská knihovna Sedlčany. Lukáškovi je deset. Knihovny současnosti 2013 Olomouc. 11. září 2013 Městská knihovna Sedlčany Lukáškovi je deset Knihovny současnosti 2013 Olomouc 11. září 2013 Data jsou důležitá Rok založení: 1882 Dětské oddělení: 1941 Profesionalizace: 1952 Stěhování do současných prostor:

Více

Partnerský program 2018

Partnerský program 2018 Partnerský program 2018 www.stcostrava.cz Vážení partneři, dovolte mi, abych Vám touto cestou upřímně poděkoval za Vaši dosavadní podporu a přízeň. I díky Vám můžeme každý den usilovně pracovat na rozvoji

Více

Jméno a příjmení Instituce Členství v České komisi pro UNESCO

Jméno a příjmení Instituce Členství v České komisi pro UNESCO Seznam členů České komise pro UNESCO ke dni 31. prosince 2017 Jméno a příjmení Instituce Členství v České komisi pro UNESCO PhDr. Ondřej ANDRYS, MAE. Česká školní inspekce Mgr. Michal BENEŠ, CSc. Rada

Více

Kolekce japonského umění v Praze

Kolekce japonského umění v Praze Japan Art Collection in Prague Kolekce japonského umění v Praze ~Japonské umění v jarní Praze ~ Biken International Co.,Ltd Všeobecné informace Název výstavy: Kolekce japonského umění

Více

Soutěže, přehlídky a výstavy VO 2017/18

Soutěže, přehlídky a výstavy VO 2017/18 Soutěže, přehlídky a výstavy VO 2017/18 Název Téma Místo a datum konání Madame Moje země, kultura Uzávěrka Humanité 2016 a umění 30.6.2017 Praha. Renaissance Slavnostní Humanism vyhlášení vítězů 2016 26.10.2017Praha

Více

M Ě ST O B EN E ŠO V

M Ě ST O B EN E ŠO V MĚSTO BENEŠOV KAPITOLY Z HISTORIE MUZEA UMĚNÍ A DESIGNU BENEŠOV 1990-2010... Historie Muzea umění a designu Benešov není vizitkou jeho několika zaměstnanců, ale především úspěchem celého mě sta. Jeho

Více

V Karolinu byla otevřena výstava Česká bible v průběhu staletí: rukopisná, tištěná, digitální

V Karolinu byla otevřena výstava Česká bible v průběhu staletí: rukopisná, tištěná, digitální V Karolinu byla otevřena výstava Česká bible v průběhu staletí: rukopisná, tištěná, digitální V Karolinu byla otevřena výstava Česká bible v průběhu staletí: rukopisná, tištěná, digitální Do 12. dubna

Více

zdroj finančních prostředků účel dotace (Kč) zdroj finančních prostředků účel dotace (Kč) zdroj finančních prostředků účel dotace (Kč)

zdroj finančních prostředků účel dotace (Kč) zdroj finančních prostředků účel dotace (Kč) zdroj finančních prostředků účel dotace (Kč) Rok 1997 Příloha č. 5 Přehled o finančních prostředcích Muzea romské v Brně (rok 1997-2002) Ministerstvo, ČR, odbor Dotace na provoz organizace 1 467 000 Magistrát města Brna Dotace na putovní výstavu

Více

Program CULTURE. Magdalena Müllerová, Česká kancelář Culture 26. května 2010, České Budějovice

Program CULTURE. Magdalena Müllerová, Česká kancelář Culture 26. května 2010, České Budějovice Program CULTURE Magdalena Müllerová, Česká kancelář Culture 26. května 2010, České Budějovice Program semináře Evropské kulturní projekty (krátkodobé i dlouhodobé projekty) Další možnosti programu Culture

Více

Interaktivní výstava na motivy knihy HISTORIE EVROPY Renáty Fučíkové.

Interaktivní výstava na motivy knihy HISTORIE EVROPY Renáty Fučíkové. Interaktivní výstava na motivy knihy HISTORIE EVROPY Renáty Fučíkové. Výstava je trojdimenzionálním ztvárněním původní české knihy Historie Evropy obrazové putování od Renáty Fučíkové. Expozice má interaktivní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Klubu UNESCO v roce 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Klubu UNESCO v roce 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Klubu UNESCO v roce 2008 Informace o činnosti přináší v průběhu roku naše stránky www.unesco-kromeriz.cz, o které se stará David Zapletal z Knihovny Kroměřížska. Zde pokračuje

Více

Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014

Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014 Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014 Proč spolupracovat s ČBA Baseball má v České republice dlouholetou tradici. Tento sport se na našem území hraje téměř 100 let. V roce 2013 slaví společně

Více

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA 28. dubna 2014 Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým

Více

Výroční zpráva 2011. o. s. Audabiac, Španělská 10, 120 00 Praha 2, VS/1-1/46290/01-R

Výroční zpráva 2011. o. s. Audabiac, Španělská 10, 120 00 Praha 2, VS/1-1/46290/01-R Výroční zpráva 2011 o. s. Audabiac, Španělská 10, 120 00 Praha 2, VS/1-1/46290/01-R Obsah A. Projekt Uměním ke svobodě... 3 Úvodem... 3 Letní umělecké pobyty... 3 První letní pobyt pro menší děti... 3

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 9. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 10. 2015 Bod pořadu jednání: Návrh na udělení čestného občanství města v letech 2015 a 2016 a medaile města v roce

Více

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 Město Vamberk dlouhodobě věnuje pozornost současné krajkářské tvorbě a podporuje tento obor umělecké

Více

INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY rozvíjí TOP EXPO CZ ve spolupráci s TA ČR, MPO, MMR, MD, MŽP a technickými univerzitami ČR od roku 2013.

INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY rozvíjí TOP EXPO CZ ve spolupráci s TA ČR, MPO, MMR, MD, MŽP a technickými univerzitami ČR od roku 2013. INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY rozvíjí TOP EXPO CZ ve spolupráci s TA ČR, MPO, MMR, MD, MŽP a technickými univerzitami ČR od roku 2013. INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY 2017 vychází z INICIATIVY PRŮMYSL 4.0,

Více

Výstava FEMME FATALE, 10. června 9. října 2016, hlavní budova muzea

Výstava FEMME FATALE, 10. června 9. října 2016, hlavní budova muzea FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava OKOUZLENI PERLIČKAMI, do 8. května 2016, hlavní budova muzea Výstava BAREVNÉ VÁNOCE, do 3. dubna 2016, hlavní budova muzea Výstava FEMME FATALE, 10. června

Více

Třeboň 10. 14. 7. 2007. 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň

Třeboň 10. 14. 7. 2007. 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň Třeboňská nocturna Třeboň 10. 14. 7. 2007 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň pod záštitou ministra kultury České republiky Mgr. Václava

Více

ZÁSADY OCENĚNÍ A POCT STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY

ZÁSADY OCENĚNÍ A POCT STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA ZÁSADY OCENĚNÍ A POCT STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY Účinnost od: 01. 01. 2012 Schváleno: Zastupitelstvem statutárního města Opavy dne 12. 12. 2012, pod číslem usnesení 156/08 ZM 11 Zpracoval:

Více

VY_32_INOVACE_VL4_08_16. Evropská unie. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Medlov Autor: Mgr. Jindřiška Mrázková Téma: Místo, kde žijeme

VY_32_INOVACE_VL4_08_16. Evropská unie. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Medlov Autor: Mgr. Jindřiška Mrázková Téma: Místo, kde žijeme VY_32_INOVACE_VL4_08_16 Evropská unie Název školy: Základní škola a Mateřská škola Medlov Autor: Mgr. Jindřiška Mrázková Téma: Místo, kde žijeme VY_32_INOVACE_VL4_08_16 ANOTACE materiál určený k seznámení

Více

Česká hudba 2004 nedílná součást evropské kultury

Česká hudba 2004 nedílná součást evropské kultury Tisková zpráva Česká hudba 2004 nedílná součást evropské kultury OFICIÁLNÍ ZAHÁJENÍ 7. ledna 2004, 20:00, Rudolfinum, Dvořákova síň Česká filharmonie, dir. Vladimír Válek Antonín Dvořák: 8. symfonie G

Více

PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION. PROTEBElive super! zážitky. MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky.

PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION. PROTEBElive super! zážitky. MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky. ! PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION PROTEBElive super! zážitky MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky. PROTEBElive PROTEBElive PROTEBElive PŘÍNOS DESIGN PARKU

Více

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007 2007 Jihočeská centrála cestovního ruchu Jírovcova 1, P.O.Box 80 CZ 370 21 České Budějovice Telefon: +420 386 358 727 9 Fax: +420 386 358 728 E mail: info@jccr.cz WWW: www.jccr.cz Zpracoval: Jakub KADLEČEK

Více

Výroční zpráva o činnosti

Výroční zpráva o činnosti Výroční zpráva o činnosti Společnosti přátel Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla za rok 2015 Společnost přátel Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla Komenského 305 763 61

Více

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2009

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2009 TOP 10 (20) nejnavštěvovanějších turistických cílů v ČR pořadí turistický cíl počet pořadí návštěvníků 2008 1. ZOO Praha 1,3 milionu (2.) 2. Pražský hrad 1,21milionu (1.) 3. Aquapalace Praha 760 tisíc

Více

milan dobeš dynamický konstruktivizmus

milan dobeš dynamický konstruktivizmus milan dobeš dynamický konstruktivizmus Milan Dobeš malíř, grafik, sochař, performer, autor světelně-kinetických objektů a monumentálních realizací v architektuře. Narozen 29. července 1929 v Přerově. V

Více

Zpráva o činnosti školy v rámci sítě ASPnet 2006/2007

Zpráva o činnosti školy v rámci sítě ASPnet 2006/2007 Zpráva o činnosti školy v rámci sítě ASPnet 2006/2007 Jméno školy: Střední odborná škola Luhačovice Adresa: Masarykova 101, 763 26 Luhačovice Tel.: 00420577131067 Fax: 00420577131067 Email: vedeni@sosluhac.cz

Více

Marek Hájek Zmocněnec předsedy ČOV pro regiony a místopředseda ČSTV pro TJ/SK. SPORT V REGIONECH KRAJE a oblasti

Marek Hájek Zmocněnec předsedy ČOV pro regiony a místopředseda ČSTV pro TJ/SK. SPORT V REGIONECH KRAJE a oblasti SEMINÁŘ STAROSTŮ SPORT Transformace českého sportu Integrace českého sportu pod ČOV Financování sportu v ČR Změna zdanění hazardu od 1.1.2012 Údržba a provoz sportovních zařízení Anketa Nejúspěšnější sportovec

Více

Dítě v krizi Šance pro děti? XI. celorepublikový seminář s mezinárodní účastí akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006-25 293 3. 4.

Dítě v krizi Šance pro děti? XI. celorepublikový seminář s mezinárodní účastí akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006-25 293 3. 4. Dítě v krizi Šance pro děti? XI. celorepublikový seminář s mezinárodní účastí akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006-25 293 3. 4. června 2009, Zlín Vzdělání je pro všechny děti pokračování dlouhodobého

Více

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Období: 2005 1. Identifikační údaje: 1.1. Název firmy: LABYRINT BOHEMIA 1.2. Právní forma: obecně prospěšná společnost Obecně prospěšná společnost

Více

UNIKÁTNÍ AKCE PRO ABSOLVENTY ÚSPĚŠNÝ A DLOUHODOBÝ KONTAKT

UNIKÁTNÍ AKCE PRO ABSOLVENTY ÚSPĚŠNÝ A DLOUHODOBÝ KONTAKT UNIKÁTNÍ AKCE PRO ABSOLVENTY ÚSPĚŠNÝ A DLOUHODOBÝ KONTAKT Eva Janíková Adam Soustružník Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz tři roky práce s našimi absolventy počátek roku 2012

Více

Innovation # Naše české ruce

Innovation # Naše české ruce Innovation # Naše české ruce Innovation ČR 1918-2018 100 let 24. říjen 2018 od 14.00 do 00.00 Grand Hotel Bohemia Prague konference a galavečer ke 100. výročí naší země pod záštitou starosty Prahy 1 s

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. pro. Hlavní město Praha. Baroko očima dětí

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. pro. Hlavní město Praha. Baroko očima dětí ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA pro Baroko očima dětí výstava českých památek v budově WHC UNESCO v Paříži 23. 30. 8. 2017 Budova ředitelství UNESCO, 7, Place de Fontenoy, Paříž, Francie www.hravyarchitekt.cz Základní

Více

1. Pohled na výstaviště. 2. Vstupní brána výstaviště. 3. "Rue de Nations"

1. Pohled na výstaviště. 2. Vstupní brána výstaviště. 3. Rue de Nations 1. Pohled na výstaviště 2. Vstupní brána výstaviště 3. "Rue de Nations" 15 4. Jan Kotěra: pravá stěna interiéru s vitrínou, kamenný reliéf S. Suchardy 5. Celda Klouček: opukový portál 6. oltář s Madonou,

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 3. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.1.213 3.1.213

Více

Indikátor g) Databáze Academic Search Complete + Business Source Complete R (2011) REGISTROVANÍ ČTENÁŘI/STUDENTI

Indikátor g) Databáze Academic Search Complete + Business Source Complete R (2011) REGISTROVANÍ ČTENÁŘI/STUDENTI Indikátor g) Databáze Academic Search Complete + Business Source Complete R. () INSTITUCE/KNIHOVNY ČTENÁŘI/STUDENTI Z REGISTROVANÝCH VŠ 369 245 22 710 Odborné 63 821 7 983 Krajské 350 215 17 505 Muzea

Více

Bambiriáda 2014 Už nás znáte? Jsme zde znovu 25 let.

Bambiriáda 2014 Už nás znáte? Jsme zde znovu 25 let. Bambiriáda 2014 Už nás znáte? Jsme zde znovu 25 let. Soutěžní karta pro děti 22.5.2014 Stavba Bambiriádního městečka Slavnostní zahájení 23.5.2014 9.30 h Pro hosty slavnostního zahájení jsme připravili

Více

Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad

Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad Projekt: Příjemce: Moravou Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad Zařazení materiálu: Šablona: Inovace

Více

V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI

V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI DEN KLASTRŮ V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 9. KVĚTNA 2018 KRAJSKÝ ÚŘAD MSK, OSTRAVA NÁRODNÍ KLASTROVÁ ASOCIACE Akce se konala pod záštitou prof. Ing. Ivo Vondráka, CSc., hejtmana Moravskoslezského kraje a Ing.

Více

DEM! Program DNY ELEKTRONOVÉ MIKROSKOPIE. dem.brno.cz

DEM! Program DNY ELEKTRONOVÉ MIKROSKOPIE. dem.brno.cz DNY ELEKTRONOVÉ MIKROSKOPIE Program 15. 21. 5. 2017 dem.brno.cz Brno je unikátní metropole v oboru elektronové mikroskopie, a to nejen v České republice, ale i v celosvětovém měřítku. V současné době se

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 4. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.4.213 3.4.213

Více

CIVIC MINDS. WORKSHOPY / VÝSTAVA / FILMY Mezinárodní putovní projekt Praha, Bratislava, Vídeň, Krakov 2012

CIVIC MINDS. WORKSHOPY / VÝSTAVA / FILMY Mezinárodní putovní projekt Praha, Bratislava, Vídeň, Krakov 2012 CIVIC MINDS WORKSHOPY / VÝSTAVA / FILMY Mezinárodní putovní projekt Praha, Bratislava, Vídeň, Krakov 2012 PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU STRANA 1 Co jsme? Jací jsme? Co formuje naše emoce a postoje v dnešní zmatené

Více

1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR

1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR 1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR OHLÉDNUTÍ ZA VÝROČÍM 1150 LET OD PŘÍCHODU SV. CYRILA A METODĚJE NA VELKOU MORAVU Zlínský kraj Ministerstvo zahraničních věcí ČR erzita c Zlínský

Více

Nad letošním ročníkem veletrhu převzali záštitu ministryně pro místní rozvoj ČR Ing.Karla Šlechtová a hejtman Libereckého kraje, Martin Půta.

Nad letošním ročníkem veletrhu převzali záštitu ministryně pro místní rozvoj ČR Ing.Karla Šlechtová a hejtman Libereckého kraje, Martin Půta. Vážení vystavovatelé, jsme rádi, že jsme Vás i v letošním roce mohli přivítat na 15. ročníku veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2015, který se uskutečnil ve dnech 19. 21. března v Eurocentru v Jablonci

Více

Muzeologie Výstavní design a architektura

Muzeologie Výstavní design a architektura Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Muzeologie Výstavní design a architektura přednášející: Mgr. Václav Rutar Výstavní design / architektura Nejdůležitější prací designéra

Více

Příběh Audabiac. setkávání... Ideální místo pro tvůrčí prázdninová

Příběh Audabiac. setkávání... Ideální místo pro tvůrčí prázdninová Text Jiří Wald Příběh Audabiac Děti z dětských domovů s řadou umělců připravily v pražském Domě U Kamenného zvonu expozici, která představuje jejich společnou práci v rámci projektu Uměním ke svobodě.

Více

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Agentura CzechInvest Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Agentura CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu průmyslu

Více

Plzeň, Parkhotel Congress Center

Plzeň, Parkhotel Congress Center Plzeň, Parkhotel Congress Center ČESTNÝ VÝBOR: Ing. Aleš Kendík náměstek ministra zemědělství Ing. Jan Kříž náměstek ministra životního prostředí Ing. Miloslav Vostrý předseda představenstva SOVAK ČR RNDr.

Více

Dílčí program KULTURA 2014-2020

Dílčí program KULTURA 2014-2020 Dílčí program KULTURA 2014-2020 Podprogram Kultura Mezinárodní projekty Literární překlady Sítě Platformy Mezinárodní projekty spolupráce Dílčí program Kultura CULBURB - Umělecká akupunktura předměstí

Více

FINANCOVÁNÍ VEŘEJNÉHO VÝZKUMU A VÝVOJE

FINANCOVÁNÍ VEŘEJNÉHO VÝZKUMU A VÝVOJE FINANCOVÁNÍ VEŘEJNÉHO VÝZKUMU A VÝVOJE Marek Štampach Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách, 22. dubna 2015, Technologické centrum AV ČR ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha

Více

SCIENTIFIC REFLECTION OF SECURITY SCIENCE

SCIENTIFIC REFLECTION OF SECURITY SCIENCE POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE a AKADÉMIA POLICAJNÉHO ZBORU V BRATISLAVE katedra informatiky a manažmentu pořádají VIRTUÁLNÍ VĚDECKOU KONFERENCI s mezinárodní účastí SCIENTIFIC REFLECTION OF

Více