E T I C K Ý K O D E X. akciové společnosti Planet A

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "E T I C K Ý K O D E X. akciové společnosti Planet A"

Transkript

1 E T I C K Ý K O D E X akciové společnosti Planet A

2 O B S AH Úvod Hlavní zásady Etické chování v praxi Přijímání darů/pozorností Poskytování darů/pozorností Korupce Osobní prospěch Postavení na trhu Vztahy mezi námi Životní prostředí Ochrana informací Společenská odpovědnost firmy Úvod Bezpečný život, o.p.s. Veřejný závazek Cíle Bezpečného života, o.p.s. Potvrzení o seznámení s etickým kodexem společnosti PA Přílohy

3 Ú V O D Jsme přesvědčeni, že pracovat a podnikat eticky, čestně a přímo, je jediný správný postup, který se navíc z dlouhodobého hlediska společnosti vyplácí. Planet A, a. s., (dále jen PA, a. s.) usiluje o nejvyšší standardy osobního a profesionálního jednání, které jí umožňují zasloužit si důvěru klientů.

4 H LAV N Í Z Á S A D Y Dbáme na dodržování nejvyšších etických standardů. Dodržujeme zákony, základní lidské hodnoty a přístupy. Nepřipouštíme jednání, které by mohlo ohrozit naši integritu a pověst, škodit našemu hospodářskému růstu nebo negativně působit na společenské prostředí, ve kterém působíme. Občas se mohou naši zaměstnanci a spolupracovníci dostat do situace, kde rozlišení mezi etickým a neetickým jednáním není jednoznačné. Proto jsme připravili tento etický kodex, který má pomoci pochopit, jak se v těchto situacích zachovat. Každý z našich zaměstnanců a spolupracovníků ho má k dispozici, byl s ním seznámen, přečetl si ho a toto stvrdil svým podpisem. Žádný zaměstnanec nebude nikdy potrestán za to, že neuzavřel obchod, který by byl v rozporu s tímto etickým kodexem. Není reálné, aby tento etický kodex předvídal každou nejednoznačnou situaci, které bude muset kterýkoliv z našich kolegů čelit. Proto každý musí převzít zodpovědnost za své činy a za své jednání. Pokud se kdokoliv ocitne při práci v situaci, že si nebude jist správným rozhodnutím, je tu pro něj připraven rychlý návod pro rozhodování. Viz příloha č.1 tohoto dokumentu. Případně se může kdykoliv obrátit na představenstvo společnosti Planet A, a.s.

5 E T I C K É C H O V Á N Í V P R A X I Všichni zaměstnanci i spolupracovníci musí dodržovat platné místní i národní zákony a žádná ze zásad v tomto etickém kodexu nesmí být interpretována tak, aby nabádala k porušování platných zákonů. Nikdo z nich se nesmí dostat do konfliktu zájmů. Ten nastává, když vyhlídka zisku pro sebe, své blízké i rodinné příslušníky nebo ekonomického, či jiného prospěchu, nutí dotyčného jednat proti nejlepším zájmům firmy. Bez předchozího písemného souhlasu nesmí pracovník působit u žádného partnera, dodavatele nebo konkurenta společnosti PA, a.s. Nesmí být ani zakladatelem či pracovníkem společnosti v jiné podnikatelské sféře. Je zakázáno využívat firemní majetek, obchodní jméno společnosti nebo její zařízení nad rámec pracovních povinností s cílem osobního prospěchu. PŘIJÍMÁNÍ DARŮ / POZORNOSTÍ Dary, které zaměstnanci a spolupracovníci společnosti PA, a.s. dostávají nebo dávají v rámci svých pracovních aktivit, se považují za dary, které dává či dostává společnost PA, a.s. Dar definujeme jako výměnu libovolných výhod mezi kolegy i třetími osobami a organizacemi mimo společnost PA, a.s. Darem je chápáno předání hotovosti, slev, zboží, zábavy nebo jiných naturálií. V mnohých částech světa se pohostinnost firmy považuje za zákonnou součást budování profilu společnosti a jejích obchodních vazeb. Nadměrná nebo příliš častá pohostinnost však může ovlivnit obchodní rozhodování. Dar / pozornost nad 30 není dovoleno přijmout s ohledem na to, aby se obdarovaný pracovník PA, a.s. nemohl cítit zavázán. Pokud dodavatel bude chtít poskytnout jiné než finanční plnění, přesahující výše uvedenou částku. Bude toto plnění vždy konzultováno s vedením společnosti PA, a.s., které s ním naloží v zájmu společnosti jako celku. V případě, že některý z dodavatelů / potencionálních dodavatelů/ partnerů, nabídne úplatek, bude daná věc neprodleně oznámena přímému nadřízenému a následně orgánům činným v trestním řízení. S takovýmto dodavatelem/partnerem bude okamžitě ukončena spolupráce.

6 E T I C K É C H O V Á N Í V P R A X I POSKYTOVÁNÍ DARŮ / POZORNOSTÍ Horní hranice pro poskytnutí daru v rámci marketingové akce je pozornost do 30. Převzetí daru / pozornosti bude potvrzeno na předávací protokol. Veškerá ostatní plnění (pozornost, občerstvení, sponzoring aj.), přesahující tuto částku, podléhá schválení příslušného ekonomického úseku společnosti PA. KORUPCE Korupční praktiky jakéhokoliv druhu považujeme za nepřípustné. Nepřijímáme ani neposkytujeme žádné peníze, cenné dary, služby či cokoli jiného, co by mohlo být považováno za úplatek. Malé dary nebo pohoštění respektujeme v případě, že nejsou zavazující a mohou být na stejné úrovni oplaceny. Zaměstnanci a spolupracovníci akciové společnosti Planet A nebudou poskytovat ani nabízet úplatky veřejným činitelům ani jiným osobám, ani je sami nebudou přijímat nebo podněcovat jiné, aby toto činili. Za úplatek se považuje cokoliv, co je určeno k ovlivňování veřejného činitele či kohokoliv jiného, s cílem vybudovat, udržet nebo zajistit nějakou výhodu. To se týká jak společnosti, tak jeho samého. Může to znamenat i překročení úředních pravomocí nebo zanedbání pracovních povinností. Úplatkem se rozumí nejen peněžní hotovost, ale i různé výhody (např.členství v klubech, školné, cestovní výlohy apod.) Jakékoliv platby a protislužby, které jsou nevhodné ze strany zaměstnanců a pracovníků firmy, jsou stejně nevhodné i ze strany jeho smluvních konzultantů, autorizovaných prodejců či jiných zprostředkovatelů služeb společnosti PA, a.s. Planet A, a.s. nebude poskytovat finanční příspěvky politickým stranám a jiným politickým subjektům. To však neznamená, že se zástupci společnosti nemohou zúčastnit veřejných diskuzí nebo politických setkání.

7 E T I C K É C H O V Á N Í V P R A X I OSOBNÍ PROSPĚCH Jakýkoliv osobní prospěch zaměstnanců nebo jejich rodinných příslušníků, získaných z činnosti Planet A, a.s., je zákonným způsobem přiznán. Při vykonávání pracovních povinností mohou zaměstnanci nebo spolupracovníci firmy přijít do styku s neveřejnými informacemi, patřícími buď PA, a.s. nebo některé jiné partnerské společnosti. Neveřejné informace zahrnují všechny osobní nebo důvěrné informace od všech zúčastněných stran. Zahrnují také zákazníky firmy, firemní finance, vývoj výrobků, marketingovou strategii, obchodní ceny, nezveřejněné finanční výsledky, změny ve struktuře akcionářů společnosti, stejně tak všechny informace o podepsání a výpovědi smluv, fúzích, podnikových akvizicích, prodeji nebo likvidaci společnosti. Zaměstnanci ani spolupracovníci Planet A, a.s. nesmí o důvěrných informacích komunikovat mimo společnost a nesmí je využívat na jiné než pracovní účely. Zvlášť zakázané je jakékoliv obchodování s akciemi společnosti Planet, a.s. nebo jinými veřejně obchodovatelnými společnostmi, jak přímo, tak přes zprostředkovatele. Stejně tak i poskytování rad jiným osobám při obchodování s akciemi, před zveřejněním těchto informací. POSTAVENÍ NA TRHU V konkurenčním boji si počínáme rázně, ale čestně. Nepoškozujeme reputaci konkurentů ani přímo, ani náznaky. Nepokoušíme se nečestnými způsoby získávat informace o podnikání konkurentů. VZTAHY MEZI NÁMI Uvědomujeme si své závazky vůči kolegům, zaměstnancům, zákazníkům, dodavatelům i širší veřejnosti. Vycházíme z toho, že čestnost vůči všem subjektům, je předpokladem úspěšné a trvalé spolupráce. Respektujeme tradice a kulturu zemí, ve kterých působíme nebo do budoucna chceme působit.

8 Ž I V OT N Í P R O S T Ř E D Í Máme zájem na zachování zdravého a čistého životního prostředí. Jsme si vědomi, že určité zdroje jsou omezené a je třeba je užívat zodpovědně. Důsledně třídíme odpad a na úklid firemních prostor využíváme jen specializované firmy. Většinu dokumentů používáme jen v elektronické podobě. A do tisku dáváme jen nezbytně nutné podklady. O C H R A N A I N FO R M A C Í Informace nám svěřené a veškeré citlivé údaje od všech subjektů, zejména našich zákazníků, považujeme za přísně důvěrné. Ve všech bodech se řídíme zákonem na ochranu osobních údajů

9 S P O L E Č E N S K Á O D P O V Ě D N O S T F I R MY 1. Snahou Planet A, a.s. je podporovat sociální soudržnost cílových skupin s mladou generací, poskytovat kvalitní služby a modifikovat zkušenosti ze soukromé sféry do neziskové a tím rozvíjet efektivní firemní filantropii. Proto akciová společnost Planet A, schválením valnou hromadou akcionářů, založila v září 2011 obecně prospěšnou společnost Bezpečný život. 2. Orgány této společnosti jsou: správní rada dozorčí rada ředitel Od svého vzniku Bezpečný život, o.p.s. (dále jen BŽ, o.p.s.) usiluje o získání plné registrace sociální služby Tísňová péče, která bude dostupná cílovým skupinám seniorům a handicapovaným dle 41 Zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách. Služba Tísňové péče bude poskytována prostřednictvím mobilního elektronického dohledového asistenta EDA. Dále se plánuje v rámci organizace realizovat další aktivity - studentské stáže, volnočasové kluby pro seniory i handicapované, sociální a právní poradenství v regionech, apod. VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Dlouhodobým cílem BŽ, o.p.s. je poskytnout seniorům a lidem se zdravotním handicapem, kteří jsou z důvodu vyššího věku, onemocnění či zdravotního postižení, ohroženi na kvalitě života a zdraví, nezbytně nutnou podporu či pomoc pro zvýšení bezpečnosti života a pro jeho zkvalitnění v jejich domácím prostředí. CÍLE BEZPEČNÉHO ŽIVOTA, O.P.S. Služby o.p.s. Bezpečný život, jsou poskytovány především v domácím prostředí, čímž umožňují uživatelům zachovat si v co nejvyšší možné míře podmínky pro důstojný život. Sekundárním cílem BŽ, o.p.s. je umožnit rodinám a blízkým, které pečují o osoby se zdravotním postižením či o starší osoby, kvalitní informační servis a podporu. Dále jim zajistit pocit bezpečí a jistoty v době, kdy nemohou být u pečované osoby. Veškeré podrobnosti, týkající se provozu BŽ, o.p.s., jsou k dispozici na stránce

10 POTVRZENÍ O SEZNÁMENÍ S ETICKÝM KODEXEM PLANET A, a.s. Tímto potvrzuji, že jsem byl/a seznámen/a s uvedeným etickým kodexem a se všemi jeho přílohami. Podpis: Jméno: Datum:

11 R Y C H L Ý N Á V O D P R O S P R Á V N É R O Z H O D O V Á N Í 1. Je daná věc v souladu s etickým kodexem PA, a.s.? 2. Máte pocit, že je to správné? 3. Je to zákonné? 4. Pokud by se o Vašem jednání někdo dozvěděl, neodrazí se to negativně na Vaší pověsti nebo na pověsti PA, a.s.? 5. Cítili byste se nepříjemně, kdyby jiní věděli, že jste se rozhodl/a takto jednat? 6. Existuje jiný, eticky přijatelnější způsob řešení? 7. Jaký byste měl/a pocit, kdybyste se o svém jednání dočetl/a v novinách nebo v jiných médiích? 8. Poradili jste se ostatními kolegy? 9. Obrátili jste se na vedení Planet A, a.s., jestliže si nejste jisti svým rozhodnutím?

DESATERO PRINCIPŮ CHOVÁNÍ K ZÁKAZNÍKŮM

DESATERO PRINCIPŮ CHOVÁNÍ K ZÁKAZNÍKŮM ETICKÝ KODEX 2 \ / 3 Našim zákazníkům nabízíme pouze takové služby, které jsem schopni poskytnout a které bychom sami chtěli mít doma. Všem našim zákazníkům poskytujeme veškerou potřebnou péči a podporu

Více

Etický kodex společnosti

Etický kodex společnosti Etický kodex společnosti Schválil : Ing. Josef Tichý, CSc. generální ředitel Explosia a.s. V Semtíně 30.5.2014 Etický kodex Strana 1 (celkem 6) OBSAH Preambule 3 Základní principy 3 Bezúhonnost a etika

Více

ETICKY KODEX zaměstnanců společnosti PORS software a.s.

ETICKY KODEX zaměstnanců společnosti PORS software a.s. ETICKY KODEX zaměstnanců společnosti PORS software a.s. Etický kodex vyjadřuje základní principy a očekávání pro chování zaměstnanců společnosti PORS software a.s. Etický kodex je závazkem společnosti

Více

kodex obchodního chování a etiky

kodex obchodního chování a etiky kodex obchodního chování a etiky 01 ETICKÝ KODEX úvod Společnost VTG Engineering, s.r.o. (dále jen společnost) chce vytvářet s dodavateli vzájemně prospěšné vztahy postavené na společných hodnotách a očekávaném

Více

Etický kodex chování ABC Data

Etický kodex chování ABC Data Etický kodex chování ABC Data Úvod Zaměstnanci ABC Data jsou povinni pracovat bezúhonně a s vzájemným respektem, v souladu se všemi zákony a etickými normami chování. Platnost etického kodexu Všichni zaměstnanci

Více

Etický kodex. SPD Kroměříž, a.s. Platnost od SPD Kroměříž a.s. Kaplanova 1852/1e IČO: Kroměříž DIČ: CZ

Etický kodex. SPD Kroměříž, a.s. Platnost od SPD Kroměříž a.s. Kaplanova 1852/1e IČO: Kroměříž DIČ: CZ Etický kodex Platnost od 1.1.2018 je stabilní českou společností zabývající se strojírenskou a elektromechanickou výrobou s dlouhou tradicí. Jako taková má společnost společenskou odpovědnost vůči zákazníkům,

Více

KODEX CHOVÁNÍ SPOLEČNOSTI DACHSER PRO OBCHODNÍ PARTNERY

KODEX CHOVÁNÍ SPOLEČNOSTI DACHSER PRO OBCHODNÍ PARTNERY KODEX CHOVÁNÍ SPOLEČNOSTI DACHSER PRO OBCHODNÍ PARTNERY Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics Kodex chování společnosti DACHSER pro obchodní partnery 1. Preambule Motto Integrity in Logistics

Více

Příloha Politika etického chování ODPOVĚDNOST ZA DODRŽOVÁNÍ POLITIKY ETICKÉHO CHOVÁNÍ

Příloha Politika etického chování ODPOVĚDNOST ZA DODRŽOVÁNÍ POLITIKY ETICKÉHO CHOVÁNÍ Příloha Politika etického chování ODPOVĚDNOST ZA DODRŽOVÁNÍ POLITIKY ETICKÉHO CHOVÁNÍ Rada jednatelů společnosti ČEZ Energetické služby, s.r.o. si plně uvědomuje a bez výhrad přijímá odpovědnost ve smyslu

Více

Směrnice compliance. koncern GOLDBECK

Směrnice compliance. koncern GOLDBECK Směrnice compliance koncern GOLDBECK ÚVODNÍ SLOVO VEDENÍ SPOLEČNOSTI Od založení společnosti v roce 1969 sdílíme v našem podniku společné hodnoty. Ty jsou základem našeho rozhodování. K pilířům naší společnosti

Více

ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI:

ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI: ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI: PORTIS, S.R.O. Zpracovala: JUDr. Kateřina Poláčková Schválil: Ing. Petr Šodek, jednatel Datum vydání: 1.4. 2018 1 Úvodem: Portis, s.r.o. je profesionální společností, poskytující

Více

Compliance. Etický kodex společnosti TRUMPF

Compliance. Etický kodex společnosti TRUMPF Compliance Etický kodex společnosti TRUMPF Drazí spolupracovníci, ve společnosti TRUMPF usilujeme nejen o příkladnou kvalitu výrobků a procesů, ale i v chování. Základem jsou hodnoty, které jsou již dlouho

Více

Schváleno představenstvem společnosti Sev.en

Schváleno představenstvem společnosti Sev.en Schváleno představenstvem společnosti Sev.en 1 Význam, povinnost, rozsah Etický kodex Stanovuje a veřejně deklaruje základní etické hodnoty skupiny Sev.en (PVAŘ 1.4). Skupina tyto hodnoty naplňuje ve vztazích

Více

ETICKÝ KODEX společnosti LINDAB

ETICKÝ KODEX společnosti LINDAB STAV DOKUMENTU 1 STRANA 1 z 6 ETICKÝ KODEX společnosti LINDAB Jméno Funkce Datum Podpis Zpracoval Carl-Gustav Nilsson General Counsel 1.2.2007 Schválil Představenstvo společnosti 1.2.2007 Převzato a přeloženo

Více

Etický kodex. Pravidla chování ve společnosti PBS Holding AG

Etický kodex. Pravidla chování ve společnosti PBS Holding AG Etický kodex Pravidla chování ve společnosti PBS Holding AG Předmluva představenstva Vážené kolegyně, vážení kolegové, coby silní partneři maloobchodních prodejců a koncových spotřebitelů na poli papíru,

Více

SMĚRNICE BUSINESS COMPLIANCE PRO OBCHODNÍ PARTNERY

SMĚRNICE BUSINESS COMPLIANCE PRO OBCHODNÍ PARTNERY SMĚRNICE BUSINESS COMPLIANCE PRO OBCHODNÍ PARTNERY Obsah 1. Předmět a cíl směrnice... 2 2. Zásady jednání... 2 2.1 Obecné dodržování právních předpisů... 2 2.2 Úplatkářství a korupce... 2 2.2.1 Poradci

Více

ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI

ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI ETICKÝ KODEX závazné pro každého zaměstnance bez rozdílu postavení v hierarchii společnosti Optik House, s. r. o., se sídlem Nádražní 129, Mnichovice (dále též společnost ) (dále

Více

Etický kodex spolupracovníků a zaměstnanců KZ FINANCE spol. s. r.o.

Etický kodex spolupracovníků a zaměstnanců KZ FINANCE spol. s. r.o. Etický kodex spolupracovníků a zaměstnanců KZ FINANCE spol. s. r.o. Účinnost od: 1. 5. 2011 Vydavatel: KZ FINANCE, spol. s r.o., zastoupená Ing. Miroslavem Frajtem Počet stran: 3 Počet příloh: Obsah PREAMBULE...

Více

Článek 1. Rozsah platnosti

Článek 1. Rozsah platnosti Městský úřad Slaný ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE číslo 3/2007 Velvarská 136 Účinnost od: 1.05.2007 ETICKÝ KODEX Rozdělovník: tajemník MěÚ, vedoucí odborů MěÚ, vedoucí složek města Vydal: ing. Petr Kolačkovský,

Více

Příkaz ředitele PŘ - 04/14/1. Etický kodex LOM PRAHA s.p.

Příkaz ředitele PŘ - 04/14/1. Etický kodex LOM PRAHA s.p. Příkaz ředitele PŘ - 04/14/1 Ročník: 2014 Dne: 9.1.2014 Počet listů: 5 Počet příloh: - N á z e v: Etický kodex LOM PRAHA s.p. I. Úvodní ustanovení Pro zdokonalení etické kultury v LOM PRAHA s.p. (dále

Více

Diagnostický ústav pro mládež, Praha 2, Lublaňská 33

Diagnostický ústav pro mládež, Praha 2, Lublaňská 33 Diagnostický ústav pro mládež, Praha 2, Lublaňská 33 ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE Diagnostického ústavu pro mládež, Praha 2, Lublaňská 33 Preambule Základními hodnotami, které má každý zaměstnanec státní příspěvkové

Více

CERTIFIKACE PROJEKTOVÝCH MANAŽERŮ IPMA ETICKÝ KODEX PROFESIONÁLA V OBLASTI PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ

CERTIFIKACE PROJEKTOVÝCH MANAŽERŮ IPMA ETICKÝ KODEX PROFESIONÁLA V OBLASTI PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ CERTIFIKACE PROJEKTOVÝCH MANAŽERŮ IPMA ETICKÝ KODEX PROFESIONÁLA V OBLASTI PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ Stran 5 Distribuce: Místo uložení Odpovědná osoba Podpis převzetí Certifikační orgán SPŘ President SPŘ Manažer

Více

Co představuje pojem korupce?

Co představuje pojem korupce? Co představuje pojem korupce? Korupcí se obecně rozumí takové jednání, kterým osoba v určitém postavení tohoto postavení zneužívá k neoprávněnému majetkovému obohacení nebo jinému zvýhodnění pro sebe nebo

Více

OBSAH: strana. Úvodní slovo Preambule Dodržování etických a právnických norem Vedení účetnictví Hospodářská soutěž...

OBSAH: strana. Úvodní slovo Preambule Dodržování etických a právnických norem Vedení účetnictví Hospodářská soutěž... 2 OBSAH: strana Úvodní slovo... 3 Preambule... 4 Dodržování etických a právnických norem... 4 Vedení účetnictví... 5 Hospodářská soutěž... 5 Protikorupční zákony... 6 Marketing... 6 Sponzoring a dary...

Více

ETICKÝ KODEX. Preambule

ETICKÝ KODEX. Preambule ETICKÝ KODEX Vydání: 1 Datum vydání: 9.12.2014 Revize: 0 Datum revize: - společnost TENZA cast, a.s.; se sídlem Brno, Svatopetrská č.p. 35.,or.č. 7, 617 00 Brno; IČ 29370931 I. Preambule 1.1 Společnost

Více

Etický kodex Brno, 20. února 2016

Etický kodex Brno, 20. února 2016 Etický kodex Brno, 20. února 2016 Úvod a obsah DRFG jako mnohé jiné organizace stojí uprostřed společnosti a je její pevnou součástí. Dodržování etických pravidel podporuje naší značku a vytváří jasné

Více

PROFESNĚ - ETICKÝ KODEX

PROFESNĚ - ETICKÝ KODEX ASOCIACE PRÁDELEN A ČISTÍREN ČR sídlo: Brno, Purkyňova 125, 612 00 Brno PROFESNĚ - ETICKÝ KODEX Tento Profesně etický kodex: - platí od 1. 1. 2014 - byl schválen Kolegiem dne 23. 10. 2013 1 PREAMBULE Asociace

Více

Název vnitřního předpisu: Etický kodex pracovníka společnosti IT STUDIO, s.r.o.

Název vnitřního předpisu: Etický kodex pracovníka společnosti IT STUDIO, s.r.o. ETICKÝ KODEX Název vnitřního předpisu: Etický kodex pracovníka společnosti IT STUDIO, s.r.o. Druh vnitřního předpisu: Směrnice Účel vnitřního předpisu: Směrnice Rozsah vnitřního předpisu: Spolupracovníci

Více

Kodex etiky zaměstnanců

Kodex etiky zaměstnanců Kodex etiky zaměstnanců VÝCHOVNÝ ÚSTAV, DĚTSKÝ DOMOV SE ŠKOLOU, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA HOSTOUŇ CHODSKÉ NÁM. 131, 345 25 HOSTOUŇ Preambule Základními hodnotami, které má každý zaměstnanec

Více

ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCŮ Střední školy Euroinstitut, Neprobylice 18, Třebíz SPC, Fričova 199, Slaný

ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCŮ Střední školy Euroinstitut, Neprobylice 18, Třebíz SPC, Fričova 199, Slaný ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCŮ Střední školy Euroinstitut, Neprobylice 18, Třebíz SPC, Fričova 199, Slaný Základní hodnoty: ctít a vytvářet základ pro vybudování a udržení důvěry veřejnosti dodržovat zákonnosti,

Více

Etický kodex LOM PRAHA s.p.

Etický kodex LOM PRAHA s.p. Příloha č.1 k PŘ-25/15/1 Etický kodex LOM PRAHA s.p. Preambule Podnik důsledně dbá na dodržování etických pravidel, základních lidských hodnot a příslušných zákonných norem. Čestné a etické jednání je

Více

Pravidla chování SCA

Pravidla chování SCA Pravidla chování SCA 1 Pravidla chování Pravidla chování SCA SCA se zavazuje k vytváření hodnot pro své partnery, jakož i k budování vztahů se svými zaměstnanci, zákazníky, spotřebiteli, akcionáři a ostatními

Více

Etický kodex společnosti KERAMOST, a.s. ETICKÝ KODEX. SPOLEČNOSTI KERAMOST, a.s.

Etický kodex společnosti KERAMOST, a.s. ETICKÝ KODEX. SPOLEČNOSTI KERAMOST, a.s. ETICKÝ KODEX SPOLEČNOSTI KERAMOST, a.s. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel Tento dokument (etický kodex) upravuje obecná i konkrétní pravidla chování zaměstnanců v akciové společnosti KERAMOST, a.s., stanovuje

Více

Energetický regulační úřad

Energetický regulační úřad Energetický regulační úřad Masarykovo náměstí 5 586 01 Jihlava ETICKÝ KODEX zaměstnanců Energetického regulačního úřadu a státních zaměstnanců zařazených ve služebním poměru u služebního úřadu Energetický

Více

CODE OF CONDUCT PBS Turbo s.r.o.

CODE OF CONDUCT PBS Turbo s.r.o. pro dodavatele a obchodní partnery CODE OF CONDUCT PBS Turbo s.r.o. Obsah Úvod 1 1 Společenská zodpovědnost 2 2 Transparentní obchodní vztahy 3 3 Poctivé tržní chování 3 4 Ochrana dat, obchodní tajemství

Více

Etický kodex úředníků a zaměstnanců veřejné správy

Etický kodex úředníků a zaměstnanců veřejné správy Etický kodex úředníků a zaměstnanců veřejné správy Preambule Každý úředník a zaměstnanec veřejné správy je povinen při rozhodování dodržovat a ctít zákonnost všech postupů a rovný přístup ke všem fyzickým

Více

Preambule. Článek 1 Zákonnost

Preambule. Článek 1 Zákonnost Etický kodex zaměstnanců Státního úřadu pro jadernou bezpečnost vydaný v souladu s usnesením vlády ČR ze dne 9. května 2012 č. 331 o Etickém kodexu úředníků a zaměstnanců veřejné správy Preambule Každý

Více

Preambule. Článek 1 - Účel. Článek 2 - Oblast platnosti. Článek 3 - Pojmy, definice, zkratky

Preambule. Článek 1 - Účel. Článek 2 - Oblast platnosti. Článek 3 - Pojmy, definice, zkratky Kodex etiky zaměstnanců Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Článek 1 Účel Článek 2 Oblast platnosti Článek 3 Pojmy, definice, zkratky Článek 4 Pravomoce a odpovědnosti Článek 5 Postup Článek 6 Dokumentace

Více

OBSAH: strana. Úvodní slovo Preambule Dodržování etických a právnických norem Vedení účetnictví Hospodářská soutěž...

OBSAH: strana. Úvodní slovo Preambule Dodržování etických a právnických norem Vedení účetnictví Hospodářská soutěž... 1 OBSAH: strana Úvodní slovo... 2 Preambule... 3 Dodržování etických a právnických norem... 3 Vedení účetnictví... 4 Hospodářská soutěž... 4 Protikorupční zákony... 5 Marketing... 5 Sponzoring a dary...

Více

ETICKÝ KODEX. holdingu enteria a.s.

ETICKÝ KODEX. holdingu enteria a.s. holdingu enteria a.s. 1 OBSAH: strana Úvodní slovo... 2 Preambule... 4... 4... 5 Hospodářská soutěž... 5 Protikorupční zákony... 6... 7... 7... 7... 8... 8 Dodržování etických a právnických norem Vedení

Více

Pracovní sešit. Jméno: Příjmení: Pracoviště Úřadu práce: Úřad práce ČR - Vstupní vzdělávání

Pracovní sešit. Jméno: Příjmení: Pracoviště Úřadu práce: Úřad práce ČR - Vstupní vzdělávání Pracovní sešit Jméno: Příjmení: Pracoviště Úřadu práce: Úřad práce ČR - Vstupní vzdělávání 2015 1 Etický kodex zaměstnanců rezortu Ministerstva práce a sociálních věcí Preambule Každý zaměstnanec České

Více

ETICKÝ KODEX. Zpracovala: Mgr. Hana Macháčková, vrchní sestra Datum vydání: Schválila: Jitka Křenková, ředitelka zařízení.

ETICKÝ KODEX. Zpracovala: Mgr. Hana Macháčková, vrchní sestra Datum vydání: Schválila: Jitka Křenková, ředitelka zařízení. ETICKÝ KODEX Zpracovala: Mgr. Hana Macháčková, vrchní sestra Datum vydání: 1. 3. 2017 Schválila: Jitka Křenková, ředitelka zařízení Preambule Dům pro seniory a zdravotně postižené Péče Těně je soukromé

Více

Etický kodex skupiny BUZZI UNICEM

Etický kodex skupiny BUZZI UNICEM Etický kodex skupiny BUZZI UNICEM Prohlášení Udržitelnost, čestnost a dobré podnikové řízení - jsou klíčovými prvky naší etické kultury, ze kterých vychází postoje vůči zákazníkům, dodavatelům, zaměstnancům,

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCŮ ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCŮ ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED Příloha č. 1 pracovního řádu Statutární město Brno, městská část Brno-střed ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCŮ ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED Účinnost: 22.05.2017 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. tajemník ÚMČ Brno-střed

Více

FRANKLIN ELECTRIC CO., INC. OBCHODNÍ A ETICKÝ KODEX. Revidováno v říjnu 2009

FRANKLIN ELECTRIC CO., INC. OBCHODNÍ A ETICKÝ KODEX. Revidováno v říjnu 2009 FRANKLIN ELECTRIC CO., INC. OBCHODNÍ A ETICKÝ KODEX Revidováno v říjnu 2009 A. Účel Účelem tohoto obchodního a etického kodexu (dále jen kodex ) společnosti Franklin Electric Co., Inc. a jejích poboček

Více

Jednotlivé body Etického kodexu úředníka - zaměstnance VN Olomouc

Jednotlivé body Etického kodexu úředníka - zaměstnance VN Olomouc VOJENSKÁ NEMOCNICE OLOMOUC Příloha č. 1 k čj. 122/2014-1470 Výtisk jediný Počet listů: 5 Jednotlivé body Etického kodexu úředníka - zaměstnance VN Olomouc Preambule Každý zaměstnanec VN je povinen při

Více

Doporučení dobré praxe o vnitřní kontrole, etických zásadách a compliance

Doporučení dobré praxe o vnitřní kontrole, etických zásadách a compliance Doporučení dobré praxe o vnitřní kontrole, etických zásadách a compliance Přijato 18. února 2010 Tato Doporučení dobré praxe byla přijata Radou OECD jako nedílná součást Doporučení Rady OECD k dalšímu

Více

Informace o ochraně osobních údajů pro zákazníky a dodavatele

Informace o ochraně osobních údajů pro zákazníky a dodavatele Informace o ochraně osobních údajů pro zákazníky a dodavatele Vážené dámy, vážení pánové, prostřednictvím těchto informací o ochraně osobních údajů Vás v souladu s Obecným nařízením o ochraně osobních

Více

Naše zásady podnikání

Naše zásady podnikání Chceme být úspěšnou a důvěryhodnou společností Naše zásady podnikání Proto děláme věci jednoduše s důrazem na smysluplnost, osobní odpovědnost každého z nás a férový přístup. Abychom dosáhli tohoto cíle,

Více

CODE OF CONDUCT Kodex zásad chování

CODE OF CONDUCT Kodex zásad chování CODE OF CONDUCT Kodex zásad chování pro dodavatele a obchodní partnery 1 OBSAH PŘEDMLUVA... 3 1 Společenská zodpovědnost... 4 2 Transparentní obchodní vztahy...5 3 Poctivé tržní jednání...5 4 Ochrana dat,

Více

Etický kodex společnosti Ecological Consulting a.s.

Etický kodex společnosti Ecological Consulting a.s. Etický kodex společnosti Ecological Consulting a.s. 1. Definice pojmů Pojmy psané s velkým počátečním písmenem mají význam definovaný v této kapitole. Společnost: tímto pojmem je dále v textu označována

Více

Etický kodex zaměstnanců CSS Brno Chrlice

Etický kodex zaměstnanců CSS Brno Chrlice Etický kodex zaměstnanců CSS Brno Chrlice Preambule Každý zaměstnanec České republiky, zařazený v rezortu Ministerstva práce a sociálních věcí (dále jen zaměstnanec ) je povinen dodržovat a ctít zákonnost

Více

Etický kodex. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec. Pístina 59, Stráž nad Nežárkou. Aktualizováno k

Etický kodex. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec. Pístina 59, Stráž nad Nežárkou. Aktualizováno k Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Etický kodex z a m ě s t n a n c e Aktualizováno k 1. 7. 2011 organizace zřizovaná Jihočeským krajem Etický kodex zaměstnance

Více

Etického kodexu zaměstnanců Domu zahraniční spolupráce

Etického kodexu zaměstnanců Domu zahraniční spolupráce Přílohou usnesení vlády č. 331 ze dne 9. května 2012 byl vydán Etický kodex úředníků a zaměstnanců veřejné správy, z jehož textu vyplývá následující znění Etického kodexu zaměstnanců Domu zahraniční spolupráce

Více

Společnost AB Facility se zavazuje vycházet ve všech činnostech ze svých firemních hodnot, etického kodexu a dodržování právních principů.

Společnost AB Facility se zavazuje vycházet ve všech činnostech ze svých firemních hodnot, etického kodexu a dodržování právních principů. ETICKÝ KODEX Etický kodex společnosti AB Facility a.s (dále jen společnost AB Facility ) reprezentuje stanovisko přístupu společnosti AB Facility k chování, korektnímu přístupu, profesionálnímu jednání

Více

Školení boje proti korupci a úplatkářství společnosti Kennametal Školení pro: Třetí strany

Školení boje proti korupci a úplatkářství společnosti Kennametal Školení pro: Třetí strany Školení boje proti korupci a úplatkářství společnosti Kennametal Školení pro: Třetí strany 2018 Kennametal Inc. l Všechna práva vyhrazena. L Soukromé a důvěrné Úvod: Školení boje proti korupci a úplatkářství

Více

Zásady spolupráce s dodavateli

Zásady spolupráce s dodavateli Zásady spolupráce s dodavateli Jako etická obchodní organizace přebírá společnost Coca-Cola HBC AG a její dceřiné společnosti (dále jen souhrnně společnost Coca-Cola Hellenic nebo Společnost ) odpovědnost

Více

Nezávislost Inovace Kvalita Vnímavost. Etický kodex skupiny

Nezávislost Inovace Kvalita Vnímavost. Etický kodex skupiny Nezávislost Inovace Kvalita Vnímavost Etický kodex skupiny Jean-Louis PECH GŘ skupiny ACTIA 1 Již od svého založení naše skupina vychází a roste díky silným hodnotám, které zaručují její dlouhodobou životnost

Více

Směrnice tajemníka č. 17 T

Směrnice tajemníka č. 17 T V Liberci dne 25. června 2013 Směrnice tajemníka č. 17 T Kodex zaměstnance Statutárního města Liberec Jméno Datum Zpracoval Ing. Jindřich Fadrhonc 14. 5. 2013 Odsouhlasil Ing. Jindřich Fadrhonc 16. 5.

Více

1. Účel. 2. Etický kodex

1. Účel. 2. Etický kodex E T I C K Ý KO D E X T E C H N O LOG I C K É AG E N T U RY Č E S K É R E P U B L I K Y Obsah 1. Účel... 3 2. Etický kodex... 3 2.1. Zákonnost... 3 2.2. Profesionalita... 3 2.3. Efektivnost... 4 2.4. Nestrannost...

Více

SPRÁVA JESKYNÍ ČESKÉ REPUBLIKY

SPRÁVA JESKYNÍ ČESKÉ REPUBLIKY SPRÁVA JESKYNÍ ČESKÉ REPUBLIKY státní příspěvková organizace V Průhonicích dne 7. října 2016 Č.j.: 659/SJP/2016 PŘÍKAZ ŘEDITELE č. 9/2016 kterým se vydává Etický kodex zaměstnanců Správy jeskyní České

Více

Etický kodex. Etický kodex zaměstnanců Centra služeb pro silniční dopravu, s. p. o.

Etický kodex. Etický kodex zaměstnanců Centra služeb pro silniční dopravu, s. p. o. Centrum služeb pro silniční dopravu, s.p.o. Etický kodex Datum účinnosti: 1. 10. 2014 Etický kodex zaměstnanců Centra služeb pro silniční dopravu, s. p. o. Schváleno rozhodnutím ředitele Dne 18. 9. 2014

Více

Etický kodex. Jak mi může kodex pomoci? Proč je kodex důležitý? Kde mohu získat více informací?

Etický kodex. Jak mi může kodex pomoci? Proč je kodex důležitý? Kde mohu získat více informací? Etický kodex Tento kodex představuje náš závazek dodržovat odpovědné obchodní postupy a naplňovat nebo dokonce překonávat legislativní požadavky, které se nás týkají. Ukazuje způsob, jakým v Providentu

Více

Vnitřní předpis směrnice č. 11 Pravidla pro přijímání, evidenci a použití darů

Vnitřní předpis směrnice č. 11 Pravidla pro přijímání, evidenci a použití darů Vnitřní předpis směrnice č. 11 Pravidla pro přijímání, evidenci a použití darů Organizace: Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Oblast působnosti: celá organizace I. Úvodní ustanovení 1. Organizace

Více

Český telekomunikační úřad Čj. ČTÚ-80 127/2012-601

Český telekomunikační úřad Čj. ČTÚ-80 127/2012-601 Český telekomunikační úřad Čj. ČTÚ-80 127/2012-601 ZÁVAZNÝ POKYN ČTÚ č. 23/2012, kterým se vydává Etický kodex úředníků a zaměstnanců Českého telekomunikačního úřadu ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení Tímto

Více

Etický kodex zaměstnance ČSSZ

Etický kodex zaměstnance ČSSZ Č.j.: 15-1322-22.8.2012/2257 V Praze dne 23. 8. 2012 ROZHODNUTÍ ÚSTŘEDNÍHO ŘEDITELE ČSSZ Č. 16/2012 Etický kodex zaměstnance ČSSZ OBSAH: Preambule Čl.1 Zákonnost Čl.2 Rozhodování Čl.3 Profesionalita Čl.4

Více

OPATŘENÍ PŘEDSEDY, kterým se vydává Etický kodex zaměstnanců v resortu Českého úřadu zeměměřického a katastrálního. Čl. I

OPATŘENÍ PŘEDSEDY, kterým se vydává Etický kodex zaměstnanců v resortu Českého úřadu zeměměřického a katastrálního. Čl. I Český úřad zeměměřický a katastrální V Praze dne 28. června 2012 Č.j. ČÚZK-15198/2012-12 OPATŘENÍ PŘEDSEDY, kterým se vydává Etický kodex zaměstnanců v resortu Českého úřadu zeměměřického a katastrálního

Více

ZÁSADY ŘÍZENÍ STŘETU ZÁJMŮ

ZÁSADY ŘÍZENÍ STŘETU ZÁJMŮ Radlická 333/150, 150 57 Praha 5, IČ: 25677888 Zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 5446 Tel: 224 116 702 Fax: 224 119 548 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Společnost ČSOB

Více

Název dokumentu: Etický kodex zaměstnanců

Název dokumentu: Etický kodex zaměstnanců Domov pro seniory Heřmanův Městec Název dokumentu: Jméno a příjmení Datum, podpis Verze dokumentu Zpracoval: Mgr. Klára Husáková 30. 3. 2017 a Jméno a příjmení Datum, podpis Platnost a účinnost Schválil:

Více

ETICKÝ KODEX. RevizeVM & 1bozp s.r.o.

ETICKÝ KODEX. RevizeVM & 1bozp s.r.o. ETICKÝ KODEX RevizeVM & 1bozp s.r.o. Etický kodex Jednáme profesionálně. Poskytujeme služby a vystupujeme tak, abychom vždy zachovali dobré jméno firmy i našich klientů. Respektujeme lidi a prostředí kolem

Více

Etický kodex Dopravního podniku Ostrava a.s.

Etický kodex Dopravního podniku Ostrava a.s. Etický kodex Dopravního podniku Ostrava a.s. OBSAH Článek 2 Zákonnost... 3 Článek 3 Profesionalita... 3 Článek 4 Rychlost a efektivita... 3 Článek 5 Střet zájmů... 3 Článek 6 Korupce... 4 Článek 7 Nakládání

Více

ETICKÝ KODEX společnosti TUBES spol. s r.o.

ETICKÝ KODEX společnosti TUBES spol. s r.o. Příloha č. 4 k Organizačnímu řádu ÚČINNOST OD 20. 7. 2017 STRANA 1 ETICKÝ KODEX společnosti TUBES spol. s r.o. Zpracoval Přezkoumal Schválil Jméno Ing. Otakar Fabián Ing. Renata Jiříková Pavel Kačírek

Více

Etický kodex zaměstnanců České republiky Ministerstva financí

Etický kodex zaměstnanců České republiky Ministerstva financí Etický kodex zaměstnanců České republiky Ministerstva financí Předmět úpravy a rozsah působnosti 1. Touto směrnicí se stanovují základní pravidla profesionálního chování zaměstnanců České republiky Ministerstva

Více

Globální etické zásady

Globální etické zásady ROZSAH Společnost Conduent Incorporated a její filiálky poskytují tyto zásady, jako příručku pro zaměstnance. Tyto zásady platí pro všechny zaměstnance společnosti Conduent Incorporated a její filiálky,

Více

your best partner in automotive business Etický kodex

your best partner in automotive business Etický kodex your best partner in automotive business MOSOLF mosolf // Etický kodex 3 EtIcký kodex Úvod Již od založení skupiny mosolf před více než 60 lety dlouho předtím než se pojem compliance stal všeobecně známým

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE MAGISTRÁT MĚSTA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE MAGISTRÁT MĚSTA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE MAGISTRÁT MĚSTA SMĚRNICE č. 12/2012 ETICKÝ KODEX ÚŘEDNÍKŮ A ZAMĚSTNANCŮ MAGISTRÁTU MĚSTA PARDUBIC Tajemník magistrátu, v souladu s ustanovením 110 odst. 4 písm. e) obecního zřízení,

Více

Globální směrnice chování a etiky skupiny Jaeger

Globální směrnice chování a etiky skupiny Jaeger Globální směrnice chování a etiky skupiny Jaeger Globální směrnice chování a etiky skupiny Jaeger Denně jsme konfrontováni s novými výzvami, požadavky a rozhodnutími. Právě v oblasti mezilidských vztahů

Více

ETICKÝ KODEX. společnosti FUBAR, a.s.

ETICKÝ KODEX. společnosti FUBAR, a.s. Stránka - 1 - z 5 ETICKÝ KODEX společnosti FUBAR, a.s. Tento etický kodex stanoví zásady jednání společnosti vůči jejím partnerům, tj. zákazníkům, dodavatelům i širšímu společenskému okolí. Veškerá jednání

Více

Ammann Group Code of Conduct

Ammann Group Code of Conduct Ammann Group Code of Conduct C ode of Conduct Pro integritu naší společnosti a bezpečnost našich zaměstnanců Hans-Christian Schneider generální ředitel a člen správní rady skupiny Ammann «V etickém kodexu

Více

1/5. Zásady spolupráce s dodavateli

1/5. Zásady spolupráce s dodavateli Zásady spolupráce s dodavateli Jako etická obchodní organizace přebírá společnost Coca-Cola HBC AG a její dceřiné společnosti (dále jen souhrnně společnost Coca-Cola Hellenic nebo Společnost ) odpovědnost

Více

Etický kodex pro oblast realitních obchodů

Etický kodex pro oblast realitních obchodů společnosti Broker Consulting, a.s., Jiráskovo nám. 2, 326 00 Plzeň, IČO: 252 21 736, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Plzni, oddíl B, vložka 1121 (dále jen Společnost). Preambule

Více

Řád č. 10/2012. Etický kodex zaměstnanců Ministerstva dopravy

Řád č. 10/2012. Etický kodex zaměstnanců Ministerstva dopravy ČESKÁ REPUBLIKA MINISTERSTVO DOPRAVY Řád č. 10/2012 Datum účinnosti: 1. 9. 2012 Etický kodex zaměstnanců Ministerstva dopravy Schváleno rozhodnutím ministra dopravy dne 20. 8. 2012 čj. 216/2010-010-PAM

Více

Kodex jednání společnosti DACHSER

Kodex jednání společnosti DACHSER Kodex jednání společnosti DACHSER 1. Preambule Základem všech aktivit ve společnosti Dachser je dodržování veškerých závazných předpisů na národních i na mezinárodní úrovni, stejně jako všech závazků,

Více

Kodex obchodního chování společnosti Nestlé

Kodex obchodního chování společnosti Nestlé Kodex obchodního chování společnosti Nestlé Úvod Již od doby založení se podnikání společnosti Nestlé řídí čestností, upřímností, poctivým obchodním stykem a dodržováním zákonů daných zemí. Od té doby

Více

Etický kodex zaměstnanců Centra pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Preambule

Etický kodex zaměstnanců Centra pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Preambule Etický kodex zaměstnanců Centra pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch Preambule Každý zaměstnanec organizace je povinen dodržovat a ctít zákonnost všech postupů a rovný přístup ke všem fyzickým

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ. Preambule

ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ. Preambule ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ Preambule Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) byl zřízen zákonem č. 211/2000 Sb., v platném znění, s hlavním posláním naplňovat veřejný

Více

Compliance u nás. Jednat správně!

Compliance u nás. Jednat správně! Compliance u nás Jednat správně! Nejprve jsme se ptali, co to má všechno znamenat. Konečně víme, jak si máme počínat. Následně však zjistíme, že ve všedním pracovním dni přece není vždy všechno tak jednoznačné.

Více

Britanika Holding a.s.

Britanika Holding a.s. Pravidla pro zjišťování a řízení střetu zájmů Britanika Holding a.s. se sídlem Na Florenci 2116/15, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČO: 03149013, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze,

Více

Etický kodex zaměstnance státní organizace Správa železniční dopravní cesty

Etický kodex zaměstnance státní organizace Správa železniční dopravní cesty Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Úroveň přístupu: A Etický kodex zaměstnance státní organizace Správa železniční dopravní cesty Č. j. : 33 446/2017-SŽDC

Více

ETICKÝ KODEX. Havlíčkův kraj, o.p.s.

ETICKÝ KODEX. Havlíčkův kraj, o.p.s. ETICKÝ KODEX Havlíčkův kraj, o.p.s. Jak se pozná etické chování? Etika není matematika, neexistuje v ní jediný správný výklad, a tak mohou být značné rozdíly v chápání etiky. Rozeznat odpověď na to, co

Více

Interní protikorupční program protikorupční směrnice - jednání s obchodními partnery ve Státních léčebných lázních Bludov

Interní protikorupční program protikorupční směrnice - jednání s obchodními partnery ve Státních léčebných lázních Bludov Revize č.: 0 Strana: 1 Interní protikorupční program protikorupční směrnice - jednání s obchodními partnery ve Státních léčebných lázních Bludov SM 01/14 Datum účinnosti: od 01.10.2014 Výtisk číslo: 1

Více

ETICKÝ KODEX. ETICKÝ KODEX - Str. 1

ETICKÝ KODEX.   ETICKÝ KODEX - Str. 1 ETICKÝ KODEX ETICKÝ KODEX - Str. 1 Paul Kaye Předseda představenstva společnosti ELCOM, a.s. V ELCOMu věříme, že dokonalost není dovednost, ale myšlení. Proto jsme odhodláni neustále zlepšovat a neustále

Více

Kodex chování skupiny Ypsomed

Kodex chování skupiny Ypsomed Kodex chování skupiny Ypsomed Vážená kolegyně, vážený kolego, úspěch a reputace skupiny Ypsomed (dále Ypsomed) závisí přímo na tom, jak se budeme chovat k našim zákazníkům, obchodním partnerům a akcionářům,

Více

Etický kodex pracovníků v Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Šneček

Etický kodex pracovníků v Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Šneček Etický kodex pracovníků v Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Šneček Platnost a účinnost: od 1.1.2015 Vypracovala: Marie Vondráčková Schválila: Funkce: MUDr. Jana Tytlová ředitelka Počet stran:

Více

Stavební bytové družstvo Zruč nad Sázavou Sad míru 792, Zruč nad Sázavou. Etický kodex

Stavební bytové družstvo Zruč nad Sázavou Sad míru 792, Zruč nad Sázavou. Etický kodex Stavební bytové družstvo Zruč nad Sázavou Sad míru 792, 285 22 Zruč nad Sázavou Etický kodex 1. Účel Vymezení norem práv a povinností zaměstnanců a členů orgánů ve vztahu k Stavebnímu bytovému družstvu

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ Ř Á D

KARLOVARSKÝ KRAJ Ř Á D KARLOVARSKÝ KRAJ ŘEDITEL KRAJSKÉHO ÚŘADU Ř Á D ŘEDITELE KRAJSKÉHO ÚŘADU č. R 02/2012 ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE KARLOVARSKÉHO KRAJE Zpracovatel: Ing. Marie Tomsová, vedoucí odboru kancelář ředitele úřadu

Více

To, jak pracujeme, je důležité Zpráva od Douga Bakera, předsedy a výkonného ředitele... 3

To, jak pracujeme, je důležité Zpráva od Douga Bakera, předsedy a výkonného ředitele... 3 Kodex chování Obsah To, jak pracujeme, je důležité Zpráva od Douga Bakera, předsedy a výkonného ředitele... 3 1. Zavázání se Nejvyšším etickým a právním normám... 4 2. Podpora zdvořilého pracoviště...

Více

Etický kodex zaměstnanců Jihomoravského kraje

Etický kodex zaměstnanců Jihomoravského kraje V souladu s ustanovením 69 odst. 2 písm. e) a f) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů a v souladu s usnesením vlády ČR č. 331/2012 ze dne 9.5.2012, dalšími

Více

Úvodní slova generálního ředitele

Úvodní slova generálního ředitele Úvodní slova generálního ředitele Reputace naší skupiny společností a důvěra našich současných a budoucích zákazníků, zaměstnanců, akcionářů, subdodavatelů a ostatních zainteresovaných stran je rozhodujícím

Více

S B Í R K O B S A H :

S B Í R K O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU PARDUBICKÉHO KRAJE Ročník: 2009 V Pardubicích dne 30. června 2009 Částka: 34 O B S A H : Část I. 34. Pokyn ředitele Hasičského záchranného

Více