HONEY SE ZÁZVOROVOU LIMONÁDOU



Podobné dokumenty
bílý rum grenadina gin pomerančový džus suchý vermut grepový džus červený vermut brusinkový džus angostura citronová šťáva cointreau limetová šťáva

Nápojový lístek. Nealkoholické nápoje. Míchané nealkoholické nápoje a limonády

Jídelní a nápojový lístek

Dejte si u nás něco...

Strana: 1 Datum : Autor receptury: 14. ZŠ Plzeň

SOUHRN TECHNOLOGIE III. ROČNÍK

DĚKUJEME VÁM, café NONA. Moučníky, dorty, poháry a drobné občerstvení podle denní nabídky

Jak šmakuje Moravskoslezsko

ROZLÉVANÁ VÍNA APERITIVY

Marinády - maso: Hořčičná marináda: Jogurtová marináda: Medová marináda: Kari marináda: Švestková marináda: Bylinková marináda: Meruňková marináda:

Česnekový kapr Suroviny Postup Ďábelský kapr Suroviny Postup Ďábelská treska na olivách Suroviny Postup Dánské karbanátky Suroviny Postup

Aperitivy / Aperitifs. Bílá Vína / White Wines (12) Růžová Vína / Rosé Wines (12) Tuzemská / Local 0,2 l 0,75 l. Itálie / Italy.

APERITIVY. TUZEMSKÉ DESTILÁTY A LIKÉRY 4 cl

KALORICKÉ TABULKY. Zelenina, luštěniny, houby. Potravina g. Zelenina g

Nápojový lístek. Aperitivy Martini (Bianco, Rosé, Rosso, Extra Dry) 8 cl 60,- Kč Campari Bitter 4 cl 60,- Kč

Budete potřebovat: Způsob přípravy: Tradiční kebab. Mini burger se slaninou

100 g CAPRESE 69,- Kè 100 g N akládaný hermelín s chlebem... 59,- Kè

Seminář pro 20 osob gastronomické služby (ceny jsou uvedeny bez DPH)

Jak se stravovat při diabetu 2. typu

SOUHRN TECHNOLOGIE II. ROČNÍK

Každý si stežuje, že nemá čas vařit...

DS 61. z Kuchyňská váha s analýzou nutričních. hodnot potravin Návod k použití

G I N 4 C L. Baileys... 60,- Kč Grand Marnier C. Rouge... 90,- Kč Southern Comfort... 60,- Kč

Sekty a Prosecco Sparkling wines and Prosecco / Sekt und Prosecco...

otevíráme již v 7 hodin nový hypermarket ALBERT olomouc šantovka (bývalá prodejna Interspar) SLEVA 35 % Kuřecí prsa s kostí 139,00

NÁPOJOVÝ LÍSTEK. OŘECHOVKU, KMÍNKU, KONTUŠOVKU, HRUŠKOVKU ČI VIŠŇOVKU vše za 25,-Kč

JINÝKRAJJINÝMRAV VÁNOCE VE SVĚTĚ WORLD MUSIC RECEPTY KOMIKSY POEZIE ATD. Téma čísla: ZAVRTEJTE SE DO NĚJ, ZAVRTÁ SE DO VÁS 11/2009

Nechte se svést růžovým! RŮŽOVÝ MÁJ Degustační festival růžových vín

0,25l Polévka dle denní nabídky 25 Kč 0,25l Masový vývar s masem a nudlemi 30 Kč 0,25l Staročeská česnečka se sýrem 30 Kč

Transkript:

HONEY SE ZÁZVOROVOU LIMONÁDOU 4 cl Bohemia Honey 25 cl zázvorové limonády salátová okurka Do vyššího tumbleru přímo na led vložíme plátky okurky, nalijeme Bohemia Honey a dolijeme zázvorovou limonádou. TIP! Jako přílohu použijte lehce osolené hranolky okurky.

HONEY BUNNY PUNCH www.rjelinek.cz 4 cl Bohemia Honey 15 cl zázvorové limonády 1 ks ovocného čaje 2 plátky pomeranče 1 ks skořice + 2 ks hřebíčku 1 lžička medu podle chuti kandované ovoce (zázvor) Nejprve všechny nealkoholické složky kromě čaje společně ohřejeme. Do poháru vložíme čajový sáček, nalijeme Bohemia Honey a poté dolijeme horkým nealko základem. TIP! Vyzkoušejte kombinaci s pečeným čajem.

MORAVSKÝ KOHOUT 2015 2 cl slivovice R. JELÍNEK 5 cl červený vermut 1 cl Fernet Branca Do vychlazené míchací sklenice odměříme všechny ingredience, dobře promícháme a nalijeme do nízkého tumbleru. Přiklopíme glošem a nakouříme kouřem z dřevěných pilin. Jako ozdoba slouží sypaný ovocný čaj. TIP! Vyzkoušejte i letní variantu - vyměňte jednoduše slivovici za Bohemia Honey.

SLIVOVICE NA HORÁCH www.rjelinek.cz 4 cl slivovice R. JELÍNEK sušené švestky černý čaj med nebo cukr dle chuti Do hrníčku dáme sušené švestky, zalijeme černým čajem a zdokonalíme přidáním slivovice R. JELÍNEK. Na závěr dosladíme medem nebo cukrem dle chuti. Můžeme dozdobit skořicí. TIP! Skvělou alternativou je také slivovice R. JELÍNEK svařená spolu s brusinkovým, višňovým nebo borůvkovým džusem.

HRUŠKA SE ZÁZVOROVOU LIMONÁDOU 4 cl hruškovice R. JELÍNEK 25 cl zázvorové limonády zázvor kompotovaná hruška Do vyššího tumbleru dáme led, odměříme hruškovici a dolijeme zázvorovou limonádou. Dozdobíme kouskem hrušky a hranolkami zázvoru. TIP! Zkuste také jako shot - 2 cl hruškovice, 2 cl zázvorové limonády a navrch kompotovanou hruštičku. Pije se na EX.

www.rjelinek.cz HORKÁ HRUŠKA 4 cl hruškovice R. JELÍNEK 10 cl hruškového džusu 10 cl horké vody kousky kompotované hrušky lžička medu Do hrníčku nalijeme hruškový džus, zalijeme horkou vodou, přidáme lžičku medu a kousky kompotované hrušky. Na závěr doplníme hruškovici R. JELÍNEK. TIP! Nahraďte med rakytníkovým sirupem.

Vítězný drink soutěže MEDOVÝ POLIBEK Zuzana Pavlíčková 2 cl Bohemia Honey 2 cl Pear vodka R. JELÍNEK 2 cl sirup pomeranč/jablko zázvorová limonáda (tonik) Dekorace: skořice celá, jablečno-hruškový špíz ochucený medem a skořicí. V šejkru promícháme všechny suroviny, dolijeme zázvorovým tonikem, přelijeme do skla na led a na závěr do nápoje vložíme celou skořici.

Speciální cena R. JELÍNEK SPICY HONEY Tomáš Kubíček 2 cl Bohemia Honey 2 cl Evan Williams Cinnamon 2 cl čerstvé limetkové šťávy 1 cl levandulového sirupu 4 cl ananasového džusu Dekorace: sušený plátek ananasu, levandule, celá skořice, badyán. Plechový pohár naplníme drceným ledem, odměříme všechny suroviny a swizzlovacím míchátkem (metličkou - swizzle stick) promícháme. Doplníme drceným ledem, ozdobíme a podáváme.

HANKY PANKY 4 cl Dry Gin 2,5 cl Carpano Antica Formula 3 střiky Fernet Branca zástřik pomerančovou kůrou Dekorace: kůra z pomeranče. Ve vychlazené sklenici dobře promícháme všechny suroviny a přelijeme do koktejlové sklenky. Na závěr zastříkneme a dozdobíme pomerančovou kůrou. TIP! Přidejte pomerančovou mlhu a chomáček cukrové vaty se strouhanou pomerančovou kůrou (viz. foto).

B 52 2 cl kávový likér (italský originál Café Borghetti) 2 cl whisky cream 1 cl STROH 80 Ingredience postupně navrstvíme na sebe. Podáváme zapálené. Pije se najednou brčkem. TIP! MONCHERI 2 cl STROH 80 a 2 cl griotky nalijte do shooter skleničky - pije se na EX!

HOT JAGERTEE 4 cl STROH JAGERTEE 12 cl černého čaje nebo horké vody plátek citronu Do hrníčku dáme plátek citronu, zalijeme černým čajem nebo horkou vodou a zdokonalíme přidáním STROH JAGERTEE. Můžeme dozdobit skořicí či kousky ovoce. TIP! Vyzkoušejte TÝTÝČKO: osvěžující letní varianta s ledovým (citronovým) čajem.

PUSCHKIN STRAWBERRY BEAR 2 cl Polar Strawberry (jahodový) 2 cl PUSCHKIN Whipped cream 1 cl smetana (šlehačka), pepř Přímo do sklenice na shooter navrstvíme na sebe jednotlivé ingredience. Nejdříve jahodový Polar, poté Whipped cream a na závěr smetanu nebo šlehačku. Ozdobíme pepřem podle chuti. TIP! Ochutnejte také DOUBLE CREAM: do shooter sklenice nalijte 4 cl Whipped cream a na něj přidejte smetanu nebo šlehačku. Dozdobit lze dle nálady zkuste mletou kávu, skořici, kakao, čokoládu apod.

CINNAMON OLD FASHIONED 4 cl Evan Williams Cinnamon 1 barová lžíce Fernet Branca pomerančová, limetová, citron. kůra pára z čaje Lapsang souchong Kůry společně s barovou lžící Fernetu Branca vymačkáme přímo ve sklenici, přidáme led a promícháme. Přilijeme Evan Williams Cinnamon a znovu dobře promícháme. Zastříkneme pomerančovou kůrou. Jako druhou vůni použijeme páru z Lapsang souchong čaje, vyrobenou pomocí suchého ledu. TIP! Nezapomeňte na klasickou variantu z Evan Williams Black Label.

MANHATTAN 5 cl RITTENHOUSE RYE 4Y 1,5 cl Carpano Antica Formula vermut 2 dsh Angostura bitter Všechny ingredience smícháme v míchací sklenici. TIP! Tato receptura je z repertoáru baru Black Angel s, kde je navíc podávána s pravou Prosciutto di Parma a domácími nakládanými třešněmi. v v

RITUÁL S HRUŠKOU Do skleničky nalijeme hruškovici, přidáme kousek kompotované hrušky na párátku a doladíme přidáním několika kapek šťávy z kompotu. Pak si už jen s přáteli vychutnáme lahodnou hruškovici a slaďoučkou hrušku! NA POČÁTKU BYLA ŠVESTKA Do pohárku nalijeme slivovici, přidáme sušenou švestku na párátku a potom si ji s přáteli vychutnáme. Slivovice by se měla degustovat v pokojové teplotě, jedině tak se dokonale rozvine její vůně i chuť a je možné si naplno vychutnat práci vizovických palírníků. www.achimsipl.com Pro společnost RUDOLF JELÍNEK připravil Achim Šipl, World Champion IBA 2013. www.rjelinek.cz