VNĚJŠÍ STÍNÍCÍ PRVKY STAVITELSTVÍ III.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VNĚJŠÍ STÍNÍCÍ PRVKY STAVITELSTVÍ III."

Transkript

1 VNĚJŠÍ STÍNÍCÍ PRVKY STAVITELSTVÍ III.

2 Požadavky Kritéria denního osvětlení Normy nejobtížnější problém návrhu denního osvětlení docílení zrakové pohody ve vnitřním prostoru budovy za velmi různých podmínek venkovního osvětlení Návrh musí zachovat zrakovou pohodu při zatažené, jasné i polojasné obloze a při přímém slunečním světle dosáhnout v místě zrakové práce požadované hodnoty osvětlenosti kvantitativní kritérium světelného stavu vnitřního prostředí charakterizujícím úroveň denního osvětlení je činitel denní osvětlenosti D[%] stanovení jeho hodnoty při nejméně příznivém stavu venkovního osvětlení při zatažené obloze v zimě další kvalitativní kritéria: rovnoměrnost denního osvětlení, rozložení světelného toku, rozložení jasu ploch v zorném poli, zábrana oslnění a barevné řešení interiéru riziko výskytu oslnění při jasné obloze a při přímém slunečním světle. ČSN Denní osvětlení budov základní požadavky (1999)

3 Požadavky Tepelná stabilita místnosti v letním nebo zimním období Požadavky na tepelnou stabilitu místnosti v letním období stanovuje ČSN v čl. 8.2 v závislosti na způsobu výpočtu, tradiční výpočet podle ČSN , nebo lze počítat podrobnějším dynamickým výpočtem dle ČSN , pro ten platí následující přehled požadavků: Druh budovy Nejvyšší denní vzestup teploty vzduchu v místnosti Nejvyšší denní teplota vzduchu v místnosti Nevýrobní 5 C 27 C Ostatní s vnitřním zdrojem tepla: <= 25 W/m3 7,5 C 29,5 C > 25 W/m3 9,5 C 31,5 C klimatizované prostory <= 12 C <= 32 C Pro zimní období platí hodnoty uvedené v ČSN Normy ČSN čl. 5.2 ČSN čl. 8.2 okrajové podmínky v ČSN nové evropské normy EN ISO a EN ISO

4 Požadavky Součinitel prostupu tepla, potřeba energie na vytápění Součinitel prostupu tepla a tepelný odpor jsou základními veličinami charakterizujícími tepelně izolační vlastnosti stavebních konstrukcí. Požadavky na součinitel prostupu tepla uvádíčsn (2002) v čl Pro každou stavební konstrukci musí být splněna podmínka U <= Un. Potřeba energie na vytápění je základním parametrem pro hodnocení energetické náročnosti provozu objektu v zimním období. Požadavky na potřebu energie na vytápění přebíráčsn z vyhlášky č. 291/2001 Sb. Zmíněná vyhláška je závazná pro všechny stavby a změny staveb, které jsou financované z veřejných prostředků, a pro všechny soukromě financované stavby a změny staveb s roční potřebou vyšší než 700 GJ. Norma ČSN v čl. 9 požadavky vyhlášky zobecňuje pro všechny objekty, přičemž pro změny budov, kterých se netýká vyhláška č. 291/2001 Sb., se splnění požadavků doporučuje, je-li to technicky možné a ekonomicky vhodné. Normy ČSN vyhláška č. 291/2001 Sb.

5 Stromy přírodní důmyslné stínící prvky

6 Stromy přírodní důmyslné stínící prvky Jak strom stíní a ochlazuje své okolí Stromy dosahují chladícího efektu dvěma způsoby: - blokováním slunečního záření: Sluneční světlo je buď odraženo od stromu, nebo je pohlceno listím v určité vzdálenosti od budovy. Teplo pohlcené stromem je přirozeným prouděním vzduchu přesunuto a rozptýleno do okolního ovzduší. - ochlazování odpařováním vody: Podobně jako se člověk potí, aby si zachoval nižší teplotu, tak i strom odpařuje vodu z povrchu svých listů. Přitom odebírá z okolí skupenské teplo výparné a tím své okolí ochlazuje. Výzkum provedený laboratoří Lawrence Berkeley předpokládá, že stromy tímto způsobem sníží teplotu okolního vzduchu o 2 až 4 C. Velikost poklesu okolní teploty je přímo úměrná množství odpařené páry. Množství odpařené páry je zase přímo úměrné množství dopadajícího záření. Čím je vyšší vnější teplota, tím stromy více chladí. Tím zajišťují i stálost klimatických podmínek.

7 Stromy přírodní důmyslné stínící prvky

8 Slunolamy

9 Slunolamy Výrazný architektonický a stínící prvek fasády, který je většinou pevný, ale může být i pohyblivý. Firmy nabízí různé druhy stínících lamel s různou délkou vyložení s pevným kotvením na fasádu, nebo konstrukce předsazené před fasádou.

10 Slunolamy Pevné předsazené slunolamy Vertikální Horizontální Popis vertikálních slunolamů: Vertikální sluneční clona - jedná se o svislé nosníky, které jsou kotveny do zdiva či jiné konstrukce na tyto nosníky jsou připevněny horizontální lamely. Materiál vlastní lamely: hliník tvrzená al slitina opatřená tvrzeným povlakem s teflonovým efektem (odpuzuje nečistoty), z vnitřní strany jsou z důvodu zlepšení odrazu světla do cloněných prostor opatřeny bílím smaltem. skleněné lamely- různé možnosti uchycení V nabídce výrobců je možnost zhotovení lamel různých tlouštěk a tvaru dle technických požadavků a přání architekta. Počet lamel, jejich rozmístění a úhel naklopení v rámu je nastaven co nejoptimálněji.

11 Slunolamy Pevný slunolam

12 Slunolamy Naklápěcí /polohovací/ slunolamy Konstrukce: Každá lamela je ve své ose ukotvená na čepu a zapadá do ložiska, které je zachyceno v profilovém rámu, jednotlivé lamely jsou propojeny pomocí nerezových táhel na jejichž konci je lineární motor který natáčí lamely do požadované polohy. Možnosti ovládání: motorové pomocí vypínače dálkového ovládání Další příslušenství: automatika s čidly reagujícími na slunce, vítr, déšť, možnost připojení dalších druhů senzorů nebo časových spínačů ruční - pomocí táhel U větších konstrukcí možnost instalace pochůzkových póroroštů, které jsou důležité pro údržbu oken. Příkladem těchto slunolamů jsou systémy: Solar C, Solarfin, Shadometal

13 Slunolamy Stínění kovovými lamelami

14 Slunolamy Firmy, odkazy Colt Spark s.r.o. Starlux mezinárodní firma

15 stínící elementy okenice

16 stínící elementy - okenice

17 Okenicové systémy, posuvné fasádní panely Okenicové systémy Klasickým hojně používaným prvkem zastínění, ochrany objektu a elegantního vzhledu stavby jsou dřevěné okenice. Klasická funkce otevíravých křídel okenic napomáhá k doladění pohody a užitečnosti zastínění okenních otvorů Okenice se vyrábí z výběrových přírodních materiálů řezaných speciální technologií. Povrchová úprava maximálně zdůrazňuje kresbu dřeva a zvolený barevný odstín zůstává vzhledově stálý a živý. Barevné provedení všech výrobků je volitelné Kování okenic je volitelné dle architektonických požadavků na instalaci a vzhled. Kování je možné instalovat do pevné části okenních rámů, do ostění okenního výklenku nebo přímo na okenní křídla.

18 Okenicové systémy, posuvné fasádní panely Posuvné fasádní panely Vysoce elegantním, dominantním a přesto lehkým prvkem pohledové části domu mohou být posuvné fasádní panely z masivního dřeva. Posuvné fasádní panely se vyrábí z výběrových přírodních materiálů řezaných speciální technologií. Povrchová úprava maximálně zdůrazňuje kresbu dřeva a zvolený barevný odstín zůstává vzhledově stálý a živý. Posuvné fasádní panely mohou obsahovat pevnou nebo naklápěcí lameláž. Variabilita tvaru a funkce vede přes volitelnost rámové konstrukce, tvar a velikost a funkci lameláže až po volbu jednotlivých komponent posuvného mechanizmu. Individuální přístup k výrobě posuvných fasádních panelů může vést k individualitě originálu stavby

19 Okenicové systémy, posuvné fasádní panely

20 Rolety Rolety Finalm od firmy Almma

21 Rolety Rolety snižují tepelné ztráty o více než 40%. Snižují hlučnost o 7 až 16 db. Zabraňují škodám způsobeným nepříznivými povětrnostními podmínkami. Rolety lze kombinovat se sítí proti hmyzu, tzv, kombi roleta, kdy se zvedáním rolety zvedá současně i síť. Rolety můžeme v základu rozdělit na rolety předokenní a rolety nadokenní. Předokenní jsou umístěny před oknem. Buď ve schránce plechové Nebo omítané. Nadokenní jsou součástí překladu. Předokenní v plechové schránce lze umístit dodatečně, ostatní musí být zahrnuty do projektu.

22 Rolety Předokenní rolety Rolety dělíme do několika základních druhů: 1) dle typu roletové schránky 2) dle typu použitých lamel 3) dle typu ovládání Typy schránek: a) pohledová: Schránka se ve většině případů používá při dodatečném osazování oken roletami. Schránka je z pohledové strany zkosená v úhlu 45. Pohledová strana schránky je odnímatelná pro revizi a servis. b) omítací: Schránka je určena do novostaveb kde je ukryta pod omítkou, a je s ní třeba počítat již v projektu stavby. Revize a servis se provádí tzv. revizní klapkou na spodní straně roletové schránky.

23 Rolety Předokenní rolety Schránka pohledová

24 Rolety Předokenní rolety Schránka omítací

25 Rolety Nadokenní rolety Nadokenní rolety jsou uloženy buď v dřevocementové schránce nebo v nosné schránce. Nadokenní rolety se většinou umísťují do Předem připravených otvorů v překladech. Dřevocementové schránky se umisťují Pod překlad. Používají se kvůli své lepší tuhosti a dobrým izolačním vlastnostem.

26 stínícírolety

27 Rolety Typy lamel: a) Hliníkové lamely, jsou vypěněny polyuretanovou pěnou, zajišťují tepelnou izolaci cca. k=2,9. Krycí výška těchto lamel se pohybuje přibližně od 33 do 55mm. V zámcích lamel jsou umístěny prosvětlovací otvory, které umožňují částečné zatemnění místnosti. Na velikosti lamely závisí max. šíře okna na kterou ji lze použít. Čím větší lamela tím ji lze použít na širší okno b) Plastové lamely se používají velice zřídka. Jejich tepelně izolační vlastnosti nejsou takové jako u hliníkových lamel, a rozměrové možnosti jsou dosti omezené (max. šířka okna 1,5m). Jejich cena je však nižší. c) Vyrábějí se i dřevěné lamely. Tato řešení však nejsou častá.

28 Rolety Typy ovládání: a) manuální: roleta je ovládána z interiéru popruhem šířky 14mm procházejícím rámem okna a navíjejícím se do navijáku. Naviják je našroubován na rám okna popř. na zeď. Mechanismus navijáku zajišťuje samonavíjení popruhu při otevírání rolety a brzdí popruh při zavírání rolety (je možno roletu nechat v jakékoliv pozici.) Při ploše rolety větší než 4m2 je nutno použít naviják s klikou a převodem, ale je lepší používat motorové ovládání. Navijáky jsou různých velikostí dle výšky rolety. Navijáky: popruhový, šňůrovým, klikovým, s kardanovým ovládáním s klikou, pružinou. b) motorové: v roletě je umístěn elektromotor, který je ovládán spínačem. Elektromotor je schopen rozeznat překážku (květináč, přimrzlý pancíř k parapetu ) v cestě roletového pancíře a zastaví na cca 3min. poté se odpojí od napětí a čeká na další povely. Samozřejmě lze rolety na přání zákazníka ovládat centrálně, dálkově, v závislosti na svitu slunce

29 Vnější žaluzie Raffstoren EC80 Eurosun

30 Vnější žaluzie Nejúčinnější prvek ochrany budov před světelným a slunečním zářením s částečně tepelně izolačním a bezpečnostním účinkem. Součástí dodávky mohou být i horní krycí plechy (galerie). Většina firem ke všech typů venkovních žaluzií nabízí jako volbu buď ovládání ruční, nebo pomocí elektropohonu. Z dlouhodobého hlediska je výhodnější ovládání elektropohonem, které zaručuje delší životnost a umožňuje napojení různých druhů ovládací automatiky (větrné, sluneční, tepelné, časové). Z hlediska architektonického je u určitých typů možné volit vedení žaluzií buď v ocelových lankách nebo ve vodících lištách. V případě požadavku na maximální zatemnění použijeme lamelu typu Z-PROFIL nebo zvláště C-PROFIL s těsnící gumou, kde je tento efekt téměř dokonalý. Šířka lamel se pohybuje přibližně od 50 do 100mm.

31 Vnější žaluzie Vyrábějí se také exteriérové žaluzie se speciálním nastavením lamel - vhodné především pro pracoviště s požadavkem na inteligentní regulaci světla ( pracoviště s obrazovky počítačů či podobných přístrojů vybavenými LCD displeji, školy, nemocnice atd.) Co se týká barevnosti jsou k dispozici kromě nejpoužívanějších skladových barev též možnosti na přání v celém sortimentu vzorníku RAL, nebo dle jiných vzorníků. Převažujícím materiálem z kterého se lamely vyrábějí je hliník, nebo slitiny hliníku. Dalším materiálem je dřevo. To musí být velice kvalitní s pravidelnou strukturou. Tyto kritéria splňuje například sibiřská borovice. Dřevěnné předokenní žaluzie vytvářejí příjemné interiérové klima lomu světla přírodním materiálem. Jedná se o obnovitelnou surovinu. Dřevo má lepší tepené vlastnosti. Speciálně se impregnuje a povrchově upravuje přesto má pochopitelně nižší životnost než hliník. Je taky potřeba počítat s větším nábalem lamel, a proto je třeba instalaci zahrnout již do projektu.

32 Markýzy Povětšinou textilní clona proti slunci. Použití těchto prvků proti slunečním paprskům je velmi staré a sahá již do období starého Egypta. V pozdějších dobách tyto clony již získaly podobu, která se již blíží dnešním typům markýz. Typy markýz: Výsuvné markýzy: Vhodné pro terasy, balkony, zastřešení átrií u rodinných domů, restaurační zahrádky. Nejpoužívanější typ. Korbové markýzy: Pro Váš obchod! Fasádní markýzy: Vhodné jak pro RD tak pro komerční a nekomerční objekty. Markýzy pro zimní zahrady: Zastínění vaší zimní zahrady na šikmé i vodorovné plochy. Markýzolety: Kombinace fasádní a výklopné markýzy. Výklopné markýzy: Zastínění vaší zimní zahrady na šikmé i vodorovné plochy. Speciální provedení: Zastřešení vodorovných ploch a světlíků.

33 Markýzy Výsuvná markýza:

34 Moderní stínící prvky Solární řídící systém (Glass Louvers) řešení od firmy Colt Jedná se o nejnovější produkt společnosti Colt. Solární řídící systém (Glass Lovers) je dodáván ve třech standartních provedeních nebo podle projektových specifikací. Systém je ovládán elektricky pomocí lineárních pohonů a je vhodný pro aplikaci od malých jednotlivých oken až po kompletní fasády. Skleněné lamely jsou dodávány v různých barevných provedeních a povrchových úpravách. Zakomponováním Fotovoltaických článků skýtá další energetické výhody.

35 Moderní stínící prvky Shadovoltaic Shadovoltaics je termín používaný firmou Colt pro prvky určené ke stínění do nichž jsou přidávány fotovoltaické články. Jak stínící prvky a fotovoltaiku spojuje společná snaha, aby byly natočeny kolmo ke slunečním paprskům. Tím je jejich efekt maximální. Stíněním a zároveň přeměňováním sluneční energie v energii elektrickou dochází k podstatným úsporám na klimatizaci.

36 Moderní stínící prvky Pohyblivé lamely Natáčecí lamelové systémy slouží jako ochrana před sluncem a zároveň zvyšují denní osvětlení místnosti. Ovládání PV lamel K tomu slouží tyto dva systémy: 1. Počítačem řízené elektromotory jsou ovládané programem, do kterého je zadána dráha slunce po obloze pro konkrétní den, hodinu a místo. 2. Termohydraulický natáčecí systém řízený sluncem na obou stranách lamely je trubice s termohydraulickou kapalinou. Obě trubice jsou připojeny do hydraulického válce. Když lamela není natočena kolmo ke slunci je jedna část ohřívána více a druhá o to méně. Jak se obě části přetlačují ve válci natočí lamelu kolmo ke slunci viz obr.

37 Moderní stínící prvky Natáčení lamely pomocí termohydraulické kapaliny

38 Moderní stínící prvky Konstrukce Celá markýza je zpravidla složena z několika lamel propojených táhlem. Na lamelách jsou umístěny poloprůsvitné fotovoltaické články. Solární destičky tak pečují o světelnou pohodu a příjemné klima v místnosti. Přitom vyrobí 60% denní potřeby energie.

39 Moderní stínící prvky Markýzy na objektu Firmy, odkazy Solar integration Colt Solarnova výroba solárních článků

PRVKY STAVITELSTVÍ III.

PRVKY STAVITELSTVÍ III. VNĚJŠÍ STÍNÍCÍ PRVKY STAVITELSTVÍ III. Požadavky Kritéria denního osvětlení nejobtížnější problém návrhu denního osvětlení docílení zrakové pohody ve vnitřním prostoru budovy za velmi různých podmínek

Více

Venkovní žaluzie ZETTA 70 STÍNÍCÍ TECHNIKA

Venkovní žaluzie ZETTA 70 STÍNÍCÍ TECHNIKA Venkovní žaluzie Nejpoužívanějším exteriérovým stínicím prvkem jsou venkovní žaluzie. Díky naklápění lamel umožňují plynule regulovat přirozené osvětlení v místnosti, také chrání před přímým slunečním

Více

Venkovní žaluzie SETTA 65 STÍNÍCÍ TECHNIKA

Venkovní žaluzie SETTA 65 STÍNÍCÍ TECHNIKA Venkovní žaluzie Nejpoužívanějším exteriérovým stínicím prvkem jsou venkovní žaluzie. Díky naklápění lamel umožňují plynule regulovat přirozené osvětlení v místnosti, také chrání před přímým slunečním

Více

prodlužují životnost oken

prodlužují životnost oken VENKOVNÍ ROLETY Venkovní rolety Venkovní rolety představují jeden z nejlepších a nejpoužívanějších způsobů stínění rodinných domů či bytů. Lze je využít nejen jako ochranu proti slunci, ale i jako další

Více

Venkovní žaluzie CETTA 50 STÍNÍCÍ TECHNIKA

Venkovní žaluzie CETTA 50 STÍNÍCÍ TECHNIKA Venkovní žaluzie Nejpoužívanějším exteriérovým stínicím prvkem jsou venkovní žaluzie. Díky naklápění lamel umožňují plynule regulovat přirozené osvětlení v místnosti, také chrání před přímým slunečním

Více

prodlužují životnost oken

prodlužují životnost oken VENKOVNÍ ROLETY Venkovní rolety Venkovní rolety představují jeden z nejlepších a nejpoužívanějších způsobů stínění rodinných domů či bytů. Lze je využít nejen jako ochranu proti slunci, ale i jako další

Více

úèinná tepelná ochrana budov

úèinná tepelná ochrana budov VENKOVNÍ ŽALUZIE Venkovní žaluzie Venkovní žaluzie představují moderní a efektivní způsob stínění. V současné době jsou nejpoužívanějším způsobem venkovního stínění. Umožňují větrání otevřeným oknem a

Více

SLUNOLAMY. horizontální, vertikální, fixní, pohyblivé

SLUNOLAMY. horizontální, vertikální, fixní, pohyblivé SLUNOLAMY horizontální, vertikální, fixní, pohyblivé 1 Souhrnné informace - specifikace Sluneční světlo nás ovlivňuje každý den. Působí na naši psychiku, náladu a pracovní výkon. Pro zdravé pracovní prostředí

Více

S našimi žaluziemi lze snadno zastínit i všechny typy střešních, šikmých a atypických oken.

S našimi žaluziemi lze snadno zastínit i všechny typy střešních, šikmých a atypických oken. INTERIÉROVÉ ŽALUZIE Nabízíme široký sortiment interiérových žaluzií. Z nabízeného sortimentu žaluzií si vybere i ten nejnáročnější zákazník. Žaluzie od společnosti DAVERIK jsou vhodné pro zastínění většiny

Více

prodlužují životnost oken

prodlužují životnost oken VENKOVNÍ ROLETY Venkovní rolety Venkovní rolety představují jeden z nejlepších a také nejpoužívanějších způsobů stínění rodinných domů či bytů. Lze je využít nejen jako ochranu proti slunci, ale i jako

Více

DØEVÌNÉ PØEDOKENNÍ ROLETY DØEVÌNÉ PØEDOKENNÍ ROLETY TECHNICKÉ SPECIFIKACE ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA MATERIÁL LAMEL POVRCHOV Á ÚPRAVA PROFILY LAMEL

DØEVÌNÉ PØEDOKENNÍ ROLETY DØEVÌNÉ PØEDOKENNÍ ROLETY TECHNICKÉ SPECIFIKACE ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA MATERIÁL LAMEL POVRCHOV Á ÚPRAVA PROFILY LAMEL ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Roletové systémy HELIOTECH nabízejí maximální komfort zastínění nebo zakrytí oken, dveří, výloh a dalších výklenků. Občanská i průmyslová výstavba, novostavby nebo rekonstukce.

Více

S našimi žaluziemi lze snadno zastínit i všechny typy střešních, šikmých a atypických oken.

S našimi žaluziemi lze snadno zastínit i všechny typy střešních, šikmých a atypických oken. INTERIÉROVÉ ŽALUZIE Nabízíme široký sortiment interiérových žaluzií. Z nabízeného sortimentu žaluzií si vybere i ten nejnáročnější zákazník. Žaluzie od společnosti DAVERIK jsou vhodné pro zastínění většiny

Více

OBSAH VERTIKÁLNÍ ŽALUZIE 3-5 6-8 9 ROLETY MAXI 10-11 MINIKAZETA PLISSÉ 12-18 KONTAKT 19

OBSAH VERTIKÁLNÍ ŽALUZIE 3-5 6-8 9 ROLETY MAXI 10-11 MINIKAZETA PLISSÉ 12-18 KONTAKT 19 TEXTILNÍ STÍNĚNÍ CZ OBSAH VERTIKÁLNÍ ŽALUZIE 3-5 ROLETY MAXI 6-8 9 MINIKAZETA 10-11 PLISSÉ 12-18 KONTAKT 19 VERTIKÁLNÍ ŽALUZIE Nosný profil Vertikální látková žaluzie Ovládání řetízek/ šňůra MAXIMÁLNÍ

Více

ROLETY. Chytře pomáhají chránit Váš dům proti chladu, slunci i nezvaným hostům. Specialisté na rolovací systémy

ROLETY. Chytře pomáhají chránit Váš dům proti chladu, slunci i nezvaným hostům. Specialisté na rolovací systémy ROLETY Chytře pomáhají chránit Váš dům proti chladu, slunci i nezvaným hostům Specialisté na rolovací systémy ODPOVÍDÁ EN 13659 P O Ž A D AV K Ů M Možnosti ovládání rolet Popruhem, šňůrou nebo klikou Každá

Více

úèinná tepelná ochrana budov

úèinná tepelná ochrana budov VENKOVNÍ ŽALUZIE Venkovní žaluzie Venkovní žaluzie jsou moderním a efektivním způsobem stínění. V současné době představují nejpoužívanější způsob venkovního stínění. Jsou účinnou tepelnou ochranou budov.

Více

venkovní žaluzie SETTA ZETTA cetta TITAN chrání vaše soukromí.

venkovní žaluzie SETTA ZETTA cetta TITAN chrání vaše soukromí. venkovní žaluzie SETTA ZETTA cetta TITAN chrání vaše soukromí. venkovní ŽALUZIE setta, zetta, cetta, titan Venkovní žaluzie vytváří optimální prostředí z pohledu světelných a tepelných podmínek a jsou

Více

venkovní žaluzie SETTA ZETTA cetta TITAN chrání vaše soukromí.

venkovní žaluzie SETTA ZETTA cetta TITAN chrání vaše soukromí. venkovní žaluzie SETTA ZETTA cetta TITAN chrání vaše soukromí. venkovní ŽALUZIE setta, zetta, cetta, titan Venkovní žaluzie vytváří optimální prostředí z pohledu světelných a tepelných podmínek a jsou

Více

Technický list - Slunolamy Atena typ půl slzičky,,aerofolis tvar křídla

Technický list - Slunolamy Atena typ půl slzičky,,aerofolis tvar křídla Technický list Atena slunolamy typ,,půlslzičky Aerofolis protlačovaný hliník List č.1/5 Technický list - Slunolamy Atena typ půl slzičky,,aerofolis tvar křídla Hliníkové lamely,,půlslzičky - Aerofolis

Více

HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE

HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE CZ HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE 1 OBSAH MAX 25 3 IKD 5 SUPER 6 MONO SC 7 INT 35/50 9 KONTAKT 10 2 MAX 25 Žaluzie MAX 25 Vnitřní žaluzie MAX 25 představuje z pohledu designu a funkčnosti špičku v nabídce žaluzií

Více

Technický list pevných slunolamů Atena typ F20, F30, F45

Technický list pevných slunolamů Atena typ F20, F30, F45 Technický list Atena slunolamy typ F20, F30, F45 List č.1/6 Technický list pevných slunolamů Atena typ F20, F30, F45 Venkovní obklad vytvořený z lamel společnosti ATENA typu F (PROTI SLUNCI) vyrobený z

Více

venkovní žaluzie SETTA ZETTA cetta chrání vaše soukromí.

venkovní žaluzie SETTA ZETTA cetta chrání vaše soukromí. venkovní žaluzie SETTA ZETTA cetta chrání vaše soukromí. venkovní ŽALUZIE setta, zetta, cetta venkovní ŽALUZIE SETTA Venkovní žaluzie vytváří optimální prostředí z pohledu světelných a tepelných podmínek

Více

Technický list - Slunolamy Atena typ slzičky,,aerofolis tvar křídla

Technický list - Slunolamy Atena typ slzičky,,aerofolis tvar křídla Technický list Atena slunolamy typ,,slzičky Aerofolis List č.1/5 Technický list - Slunolamy Atena typ slzičky,,aerofolis tvar křídla Hliníkové lamely,,slzičky se vyrábí z extrudovaného (protlačovaného)

Více

venkovní žaluzie cetta setta zetta TITAN chrání vaše soukromí.

venkovní žaluzie cetta setta zetta TITAN chrání vaše soukromí. venkovní žaluzie cetta setta zetta TITAN chrání vaše soukromí. venkovní ŽALUZIE cetta, setta, zetta, titan Venkovní žaluzie vytváří optimální prostředí z pohledu světelných a tepelných podmínek a jsou

Více

hliníkový plech s polyuretanovým jádrem, nebo PVC válcovaný nebo extrudovaný hliník, čela litý hliník extrudovaný hliník, syntetický kartáček

hliníkový plech s polyuretanovým jádrem, nebo PVC válcovaný nebo extrudovaný hliník, čela litý hliník extrudovaný hliník, syntetický kartáček VENKOVNÍ ROLETY ZAOBLENÁ ROLETA 1. Charakteristika výrobku Jedná se o venkovní roletu s viditelným krycím boxem roletového pancíře. Je určena do exteriéru, lze ji však použít i v interiéru. Splňuje požadavek

Více

hliníkový plech s polyuretanovým jádrem nebo PVC válcovaný nebo extrudovaný hliník, čela litý hliník extrudovaný hliník, syntetický kartáček

hliníkový plech s polyuretanovým jádrem nebo PVC válcovaný nebo extrudovaný hliník, čela litý hliník extrudovaný hliník, syntetický kartáček Technické listy VENKOVNÍ ROLETY PODOMÍTKOVÁ ROLETA 1. Charakteristika výrobku Jedná se o venkovní roletu s viditelným krycím boxem roletového pancíře. Je určena do exteriéru, lze ji však použít i v interiéru.

Více

sun- breaker ALMONTA, Soukenická 2156, Uherský Brod, tel. (+420)

sun- breaker ALMONTA, Soukenická 2156, Uherský Brod, tel. (+420) sunbreaker nedostatek stínícího systému Nedostatek použití sluneční clony přispívá k tomu, že do interiéru podle druhu skel, prochází 30-80% slunečního záření. vnější sluneční clona Díky použití sluneční

Více

LOCKSCREEN ROLETA SE ZIP SYSTÉMEM. 1. Charakteristika výrobku. 2. Použití. 3. Popis výrobku. Technické listy

LOCKSCREEN ROLETA SE ZIP SYSTÉMEM. 1. Charakteristika výrobku. 2. Použití. 3. Popis výrobku. Technické listy Technické listy LOCKSCREEN ROLETA SE ZIP SYSTÉMEM 1. Charakteristika výrobku Jedná se o předokenní vnější clonu s krycím boxem látky a vodícími lanky. Je určena do exteriéru, lze ji však použít i v interiéru.

Více

SEZNAMTE SE S LÁTKOVÝMI ROLETAMI...

SEZNAMTE SE S LÁTKOVÝMI ROLETAMI... ROLETY CZ SEZNAMTE SE S LÁTKOVÝMI ROLETAMI... Jedná se o vysoce funkční, léty prověřený, jednoduchý stínicí prvek. Díky široké kolekci látek je vhodný pro všechny styly bydlení. Možnosti využití látkových

Více

venkovní žaluzie SETTA ZETTA cetta chrání vaše soukromí.

venkovní žaluzie SETTA ZETTA cetta chrání vaše soukromí. venkovní žaluzie SETTA ZETTA cetta venkovní ŽALUZIE setta, zetta, cetta venkovní ŽALUZIE SETTA Venkovní žaluzie vytváří optimální prostředí z pohledu světelných a tepelných podmínek a jsou významnou součástí

Více

VENKOVNÍ ŽALUZIE SETTA ZETTA CETTA

VENKOVNÍ ŽALUZIE SETTA ZETTA CETTA VENKOVNÍ ŽALUZIE SETTA ZETTA CETTA VENKOVNÍ ŽALUZIE SETTA, ZETTA, CETTA VENKOVNÍ ŽALUZIE SETTA Venkovní žaluzie vytváří optimální prostředí z pohledu světelných a tepelných podmínek a jsou významnou součástí

Více

systém reflek- sol ALMONTA, Soukenická 2156, Uherský Brod, tel. (+420)

systém reflek- sol ALMONTA, Soukenická 2156, Uherský Brod, tel. (+420) systém refleksol nedostatek stínícího systému Nedostatek použití sluneční clony přispívá k tomu, že do interiéru podle druhu skel, prochází 30-80% slunečního záření. vnější sluneční clona Díky použití

Více

venkovní žaluzie cetta setta zetta TITAN chrání vaše soukromí.

venkovní žaluzie cetta setta zetta TITAN chrání vaše soukromí. venkovní žaluzie cetta setta zetta TITAN chrání vaše soukromí. venkovní ŽALUZIE cetta, setta, zetta, titan Venkovní žaluzie vytváří optimální prostředí z pohledu světelných a tepelných podmínek a jsou

Více

venkovní žaluzie cetta setta zetta TITAN chrání vaše soukromí.

venkovní žaluzie cetta setta zetta TITAN chrání vaše soukromí. venkovní žaluzie cetta setta zetta TITAN chrání vaše soukromí. venkovní žaluzie cetta, setta, zetta, titan venkovní žaluzie vytváří optimální prostředí z pohledu světelných a tepelných podmínek a jsou

Více

venkovní žaluzie cetta setta zetta TITAN chrání vaše soukromí.

venkovní žaluzie cetta setta zetta TITAN chrání vaše soukromí. venkovní žaluzie cetta setta zetta TITAN chrání vaše soukromí. venkovní ŽALUZIE cetta, setta, zetta, titan Venkovní žaluzie vytváří optimální prostředí z pohledu světelných a tepelných podmínek a jsou

Více

TECHNICKÉ LISTY PŘEDOKENNÍ ROLETY

TECHNICKÉ LISTY PŘEDOKENNÍ ROLETY TECHNICKÉ LISTY PŘEDOKENNÍ PŘEDOKENNÍ LUX - PŘEDOKENNÍ S VIDITELNÝM HLINÍKOVÝM EM Standardní box - řez Box - standardní provedení Box - půlkulaté provedení BARVY Viditelná část boxu,vodící lišty a spodní

Více

VYTVÁŘÍME STÍN Více než 26 let Vás chrání naše pergoly, markýzy, rolety a žaluzie před ostrým sluncem a nepříjemným větrem.

VYTVÁŘÍME STÍN Více než 26 let Vás chrání naše pergoly, markýzy, rolety a žaluzie před ostrým sluncem a nepříjemným větrem. VYTVÁŘÍME STÍN Více než 26 let Vás chrání naše pergoly, markýzy, rolety a žaluzie před ostrým sluncem a nepříjemným větrem. Rodinná firma Plas pomáhá klientům najít vhodné řešení v oblasti zastínění exteriérů

Více

Předokenní rolety Troll. kvalitní ochrana a izolace

Předokenní rolety Troll. kvalitní ochrana a izolace Předokenní rolety Troll kvalitní ochrana a izolace 3. předokenní rolety Troll AR 37 Spolehlivě chrání váš majetek a pomáhají zabránit vloupání Ochrana před slídivými pohledy Ve večerních a nočních hodinách

Více

S našimi žaluziemi lze snadno zastínit i všechny typy střešních, šikmých a atypických oken.

S našimi žaluziemi lze snadno zastínit i všechny typy střešních, šikmých a atypických oken. INTERIÉROVÉ ŽALUZIE Nabízíme široký sortiment interiérových žaluzií. Z nabízeného sortimentu žaluzií si vybere i ten nejnáročnější zákazník. Žaluzie od společnosti DAVERIK jsou vhodné pro zastínění většiny

Více

MINIROL SCREEN. Efektivní omezení proudění teplého a studeného vzduchu na Vaše okna! Specialisté na rolovací systémy

MINIROL SCREEN. Efektivní omezení proudění teplého a studeného vzduchu na Vaše okna! Specialisté na rolovací systémy MINIROL SCREEN Efektivní omezení proudění teplého a studeného vzduchu na Vaše okna! Specialisté na rolovací systémy MINIROL SCREEN Minirol screeny jsou elegantní, moderní a cenově příznivá možnost, jak

Více

Předokenní rolety Troll

Předokenní rolety Troll Předokenní rolety Troll AR 37 Předokenní rolety výška hliníkové lamely s polyuretanovou výplní je 37 mm Zaomítací boxy Roletový systém Troll Hliníkové předokenní rolety AR 37 s polyuretanovou výplní jsou

Více

pro montáž na rám okna nebo stěnu se zapuštěným vodícím profilem Obr. 2

pro montáž na rám okna nebo stěnu se zapuštěným vodícím profilem Obr. 2 Produktový list Název produktu: Samonosný systém - STF 2 Použití: pro montáž na rám okna nebo stěnu se zapuštěným vodícím profilem Přednosti: - rychlá montáž žaluzií a nižší náklady na montáž - možnost

Více

ZČU - STRADI - STRATEGICKÁ DISLOKACE ZČU - FZS

ZČU - STRADI - STRATEGICKÁ DISLOKACE ZČU - FZS IDrev IDz Jméno změny Datum akce: část: název přílohy: ±0,000 = Souřadný systém: Výškový systém: ATELIER SOUKUP OPL ŠVEHLA s.r.o., Klatovská třída 818/11, 301 00 Plzeň IČO 25229869 ( 377223236 info@atelier-soukup.cz

Více

Venkovní žaluzie Cetta 50 Charakteristika

Venkovní žaluzie Cetta 50 Charakteristika Venkovní žaluzie Cetta 50 Charakteristika Venkovní žaluzie Cetta 50 jsou moderní a praktické žaluzie určené zejména pro rodinné domy. Mají však také široké uplatnění platní při zastínění hal, hypermarketů

Více

Nosný roletový překlad HELUZ pro zajištění Vašeho soukromí WWW.HELUZ.CZ. Komplexní cihelný systém. 1 Technické změny vyhrazeny

Nosný roletový překlad HELUZ pro zajištění Vašeho soukromí WWW.HELUZ.CZ. Komplexní cihelný systém. 1 Technické změny vyhrazeny E L U Z Nosný roletový překlad HELUZ pro zajištění Vašeho soukromí Komplexní cihelný systém 1 Technické změny vyhrazeny 6) 1) 2) 5) 4) 2 Technické změny vyhrazeny VÝHODY ROLETOVÉHO PŘEKLADU HELUZ 1) Překlad

Více

katalog VENKOVNÍCH ŽALUZIÍ

katalog VENKOVNÍCH ŽALUZIÍ katalog VENKOVNÍCH ŽALUZIÍ Venkovní žaluzie Z Optimální řešení venkovního zastínění Výrazný termoregulační a ochranný efekt Bezpečnostní doplněk objektu Snížení hladiny venkovního hluku v interiéru Doporučené

Více

STÍNÍCÍ TECHNIKA NA VAŠE PŘÁNÍ

STÍNÍCÍ TECHNIKA NA VAŠE PŘÁNÍ René Býma Ostrava, Frýdek-Místek gsm:725 119 045 Nový Jičín, Přerov, e-mail: byma@renesun.cz Olomouc, Prostějov, Brno web: www.renesun.cz Opava, Havířov, Karviná Showroom: Cihelní 35, Ostrava,702 00 STÍNÍCÍ

Více

design v interiéru ... nádech intimity. plisse vertikální žaluzie japonské stěny

design v interiéru ... nádech intimity. plisse vertikální žaluzie japonské stěny design v interiéru plisse vertikální žaluzie japonské stěny... nádech intimity. PLISSe VERTIKÁLNÍ ŽALUZIE JAPONSKÉ STĚNY Buďte netradiční a zvolte originální alternativu k interiérovým roletám a žaluziím.

Více

pro montáž na rám okna nebo stěnu s přiznaným (vyjímatelným) vodícím profilem Obr. 2

pro montáž na rám okna nebo stěnu s přiznaným (vyjímatelným) vodícím profilem Obr. 2 Produktový list Název produktu: Samonosný systém - STF 1 Použití: pro montáž na rám okna nebo stěnu s přiznaným (vyjímatelným) vodícím profilem Přednosti: - rychlá montáž žaluzií a nižší náklady na montáž

Více

Rolety do střešních oken

Rolety do střešních oken Rolety do střešních oken Sky- light concept obsahuje systémy na stínění většiny typů střešních oken. Můžeme ho rozdělit na dva systémy řady EXCLUSIVE a řady STANDARD. Roleta řady EXCLUSIVE zaručuje dokonalé

Více

Roletové systémy Řešení pro dodatečně montované rolety a rolety integrované do fasády

Roletové systémy Řešení pro dodatečně montované rolety a rolety integrované do fasády Roletové systémy Řešení pro dodatečně montované rolety a rolety integrované do fasády Program úspory energie pro novostavby a renovace Vysoce kvalitní produkty z nekorodujícího hliníku, s dlouhou životností,

Více

SFA1. Oslunění a proslunění budov. Přednáška 3. Bošová- SFA1 Přednáška 2/1

SFA1. Oslunění a proslunění budov. Přednáška 3. Bošová- SFA1 Přednáška 2/1 SFA1 Oslunění a proslunění budov Přednáška 3 Bošová- SFA1 Přednáška 2/1 ORIENTACE BUDOV A DOBA OSLUNĚNÍ Možné polohy azimutu normály fasády severním směrem: Bošová- SFA1 Přednáška 3/2 ORIENTACE BUDOV A

Více

DEO1 Stavební světelná technikavybrané

DEO1 Stavební světelná technikavybrané DEO1 Stavební světelná technikavybrané stati ZÁKLADNÍ KRITÉRIA RIA SDRUŽEN ENÉHO OSVĚTLEN TLENÍ A METODY HODNOCENÍ Bošová - DEO1 Přednáška 4/4 SDRUŽENÉ OSVĚTLENÍ: - záměrné osvětlení vnitřního prostoru

Více

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí.

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ rolety chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ ROLETY chrání vaše soukromí. Pořiďte si vysoce účinnou, estetickou a moderní stínicí techniku screenové rolety ISOTRA. Zajistíte si příjemnou teplotu v

Více

MANUÁL SYSTÉM BAT G. SERVIS CLIMAX s.r.o. Jasenice 1253 755 01 Vsetín. Tel./fax: 571 405 612. Manuál 3 (10/2003)

MANUÁL SYSTÉM BAT G. SERVIS CLIMAX s.r.o. Jasenice 1253 755 01 Vsetín. Tel./fax: 571 405 612. Manuál 3 (10/2003) MANUÁL NADOKENNÍ ROLETY SYSTÉM BAT G Tel./fax: 571 405 612 SERVIS CLIMAX s.r.o. Jasenice 1253 755 01 Vsetín Manuál 3 (10/2003) Popis systému 1. Dřevocementová schránka je vyrobená z jednoho kusu. Schránky

Více

Zastínění jihozápadní fasády budovy ÚMČ P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9

Zastínění jihozápadní fasády budovy ÚMČ P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9 P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9 Dokumentace pro provedení stavby Paré D Dokumentace objektu D.1 Technická zpráva Dokument: 179-5.D1 Razítko Datum: 4/2014 Obsah zprávy A Účel objektu 3 B Zásady

Více

VŠEOBECNÉ INFORMACE TECHNICKÝ POPIS ROLÁDY

VŠEOBECNÉ INFORMACE TECHNICKÝ POPIS ROLÁDY ROLÁDY CZ VŠEOBECNÉ INFORMACE Předokenní systém ro chrání před světlem a slunečními paprsky,nepříznivým počasím, hlukem, chladem, ztrátami tepla, hmyzem, vloupáním, nežádoucími pohledy. Značkové systémy

Více

Materiál: okenice modrý smrk pozinkovaný kov / kov s povrchovou úpravou komaxit. Ovládání: ruční ovládání manuální posuv

Materiál: okenice modrý smrk pozinkovaný kov / kov s povrchovou úpravou komaxit. Ovládání: ruční ovládání manuální posuv ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Vysoce variabilní systém zastínění prosklených ploch budov, který dodáváme na zakázku přesně dle požadavků na finální design dané stavby. POUZITÍ Občanská i průmyslová výstavba,

Více

Żaluzje wewnątrzszybowe

Żaluzje wewnątrzszybowe Vnitřní žaluzie do oken Żaluzje wewnątrzszybowe Benátské žaluzie zabudované uvnitř izolačních skel Vnitřní žaluzie do oken bez vad Horizontální žaluzie byly nejrozšířenějším způsobem omezení nadměrného

Více

design v interiéru ... nádech intimity. plisse vertikální žaluzie japonské stěny

design v interiéru ... nádech intimity. plisse vertikální žaluzie japonské stěny design v interiéru plisse vertikální žaluzie japonské stěny... nádech intimity. PLISSe VERTIKÁLNÍ ŽALUZIE JAPONSKÉ STĚNY Buďte netradiční a zvolte originální alternativu k interiérovým roletám a žaluziím.

Více

AA 100 s AA 610 Standard ven otvíravé křídlo s válcovým pantem

AA 100 s AA 610 Standard ven otvíravé křídlo s válcovým pantem AA 100 s AA 610 Standard dovnitř otvíravé křídlo s válcovým pantem AA 100 s AA 610 Standard ven otvíravé křídlo s válcovým pantem AA 100 s AA 610 Standard ven otvíravé křídlo, standardní dveřní pant a

Více

design v interiéru ... nádech intimity. plissé vertikální žaluzie japonské stěny

design v interiéru ... nádech intimity. plissé vertikální žaluzie japonské stěny design v interiéru plissé vertikální žaluzie japonské stěny... nádech intimity. PLISSÉ VERTIKÁLNÍ ŽALUZIE JAPONSKÉ STĚNY Buďte netradiční a zvolte originální alternativu k interiérovým roletám a žaluziím.

Více

Systém navíjecí rolety:

Systém navíjecí rolety: Systém navíjecí rolety: * Použití Systém je určený pro použití v existujících budovách. Navíjecí roleta je umístěna v hliníkovém boxu, který je připevněný ke stěně, nebo v okenním otvoru. V tomto případě

Více

typ nosné se sníženou nosností

typ nosné se sníženou nosností Použití Nosný roletový a žaluziový překlad HELUZ slouží jako nosný překlad nad stavební otvory. Zároveň vytváří schránku pro umístění stínicích systémů. Nahrazuje klasický nosný překlad, který se při použití

Více

Screenové rolety STÍNÍCÍ TECHNIKA

Screenové rolety STÍNÍCÍ TECHNIKA Screenové rolety Venkovní screenové rolety nejsou pouze funkční ochranou před slunečním světlem, díky svému elegantnímu vzhledu se stávají velmi oblíbeným dekoračním prvkem rodinných domů, administrativních

Více

CENÍK. Venkovní rolety (3/2014)

CENÍK. Venkovní rolety (3/2014) Venkovní rolety P N R (3/2014) t o n e j l e p š í p o d s l u n c e m Kontakt SERVIS CLIMAX a. s. Jasenice 1253, 755 01 Vsetín, Česká republika Kontakt Kontakty Venkovní rolety Příjem zakázek tel./fax:

Více

Technický katalog dřevocementových schránek BAT G a BAT C

Technický katalog dřevocementových schránek BAT G a BAT C Technický katalog dřevocementových schránek BAT G a BAT C Kontaktní adresa odborného prodejce: Úvod 1. Prvotřídní zábrana proti úniku tepla k = 0,3 W/m 2 K 2. Výborná ochrana proti hluku zvenčí R w = 47

Více

TESS 440 STÍNÍCÍ SYSTÉM S PŘEDEPNUTOU TEXTILIÍ S VODÍTKEM -EXTERIÉR

TESS 440 STÍNÍCÍ SYSTÉM S PŘEDEPNUTOU TEXTILIÍ S VODÍTKEM -EXTERIÉR TESS 440 STÍNÍCÍ SYSTÉM S PŘEDEPNUTOU TEXTILIÍ S VODÍTKEM -EXTERIÉR CZ 1 VYUŽITÍ Tess systém stínící techniky byl vyvinut, aby uspokojil poptávku po výsuvném slunečním stínění. Primárně navržen pro komerční

Více

ROLETOVÝ PŘEKLAD HELUZ EN 845-2

ROLETOVÝ PŘEKLAD HELUZ EN 845-2 POUŽITÍ Nosný roletový překlad HELUZ slouží jako nadokenní překlad pro osazení stínících systémů (rolet a žaluzií). Vyrábí se pro šířky zdiva 365, 380, 400, 440 a 490 mm a výšce 238 mm. U délek do 2 500

Více

S našimi žaluziemi lze snadno zastínit i všechny typy střešních, šikmých a atypických oken.

S našimi žaluziemi lze snadno zastínit i všechny typy střešních, šikmých a atypických oken. INTERIÉROVÉ ŽALUZIE Nabízíme široký sortiment interiérových žaluzií. Z nabízeného sortimentu žaluzií si vybere i ten nejnáročnější zákazník. Žaluzie od společnosti DAVERIK jsou vhodné pro zastínění většiny

Více

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí.

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ rolety chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ ROLETY chrání vaše soukromí. Pořiďte si vysoce účinnou, estetickou a moderní stínicí techniku screenové rolety ISOTRA. Zajistíte si příjemnou teplotu v

Více

Stínění. pro pergoly a zimní zahrady. Veškeré foto je ilustrativní. Ceny jsou bez DPH. ČR: SK:

Stínění. pro pergoly a zimní zahrady. Veškeré foto je ilustrativní. Ceny jsou bez DPH. ČR: SK: VERANDA HRV52 Veranda HRV52 je speciálně navržená pro instalaci nad zimní zahradu nebo pergolu, a tím brání prostupu slunečních paprsků dříve, než proniknou ke skleněným plochám. Prostor mezi sklem a tkaninou

Více

Venkovní žaluzie. Sítě proti hmyzu. Venkovní Pevné sítěžaluzie C-80 / C-80 CC. Venkovní žaluzie EXT-50 / EXT-50H. Sešit 4 (6/2007) Sešit 2 (2/2011)

Venkovní žaluzie. Sítě proti hmyzu. Venkovní Pevné sítěžaluzie C-80 / C-80 CC. Venkovní žaluzie EXT-50 / EXT-50H. Sešit 4 (6/2007) Sešit 2 (2/2011) Ceník Ceník a manuál manuál Venkovní žaluzie Sítě proti hmyzu Venkovní Pevné sítěžaluzie / Venkovní Dveřní sítěžaluzie Venkovní Rolovací sítě žaluzie okenní Venkovní Rolovací sítě žaluzie dveřní Venkovní

Více

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí.

SCREENOVÉ. chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ rolety chrání vaše soukromí. SCREENOVÉ ROLETY chrání vaše soukromí. Pořiďte si vysoce účinnou, estetickou a moderní stínicí techniku screenové rolety ISOTRA. Zajistíte si příjemnou teplotu v

Více

Rolety. Přednosti rolet Drutex: PVC, HLINÍK. Bezpečnost bez kompromisu. Ideální zvuková izolace. Dokonalá tepelná izolace. Kvalita a estetika

Rolety. Přednosti rolet Drutex: PVC, HLINÍK. Bezpečnost bez kompromisu. Ideální zvuková izolace. Dokonalá tepelná izolace. Kvalita a estetika Přednosti rolet Drutex: Bezpečnost bez kompromisu Díky uplatnění mnoha řešení spojených s blokací zvedání rolety a jejím ovládáním přispívají rolety ke zvýšení úrovně bezpečnosti v budově. Ideální zvuková

Více

VENKOVNÍ ROLETY A ROLOVACÍ VRATA

VENKOVNÍ ROLETY A ROLOVACÍ VRATA VENKOVNÍ ROLETY A ROLOVACÍ VRATA O FIRMĚ UNIVERS TECH s.r.o. Naše firma působí na českém trhu od roku 1990 a v roce 2004 byla transformována na společnost Univers Tech s.r.o. Sídlo Společnosti a výroba

Více

SCREENOVÉ CLONY O c h r a n a v n i t ř n í h o p r o s t ř e d í z a s t á l é h o k o n t a k t u s o k o l í m

SCREENOVÉ CLONY O c h r a n a v n i t ř n í h o p r o s t ř e d í z a s t á l é h o k o n t a k t u s o k o l í m SCREENVÉ CLNY c h r a n a v n i t ř n í h o p r o s t ř e dí z a s t á l é h o k o n t a k t u s o k o l í m 2 3 jedinečný produkt s velkým architektonickým potenciálem Příjemná pohoda v interiéru Zachování

Více

PŘIROZENÝ KOMFORT UVNITŘ

PŘIROZENÝ KOMFORT UVNITŘ CZ POSUVNÉ SLUNOLAMY 1 PŘIROZENÝ KOMFORT UVNITŘ Optimální vnitřní klima je zdravé a cítíme se v něm dobře. Z tohoto důvodu v Duco rozvinuli Green Building řešení, které kombinuje základní větrání s intenzivní

Více

REFERENCE BOHEMIAFLEX CS PROTISLUNEČNÍZAŘ ÍZENÍ KATALOG INTERIÉROVÉHO STÍNĚNÍ

REFERENCE BOHEMIAFLEX CS PROTISLUNEČNÍZAŘ ÍZENÍ KATALOG INTERIÉROVÉHO STÍNĚNÍ PROTISLUNEČNÍZAŘ ÍZENÍ BOHEMIAFLEX CS REFERENCE KATALOG INTERIÉROVÉHO STÍNĚNÍ JAPONSKÁ POSUVNÁ STĚNA INTERIÉROVÉ STÍNĚNÍ Interiérové designové stíněníje inspirováno Orientem. Umožňuje flexibilnístíněnírůznými

Více

STÍNĚNÍ PRO ZIMNÍ ZAHRADY A PERGOLY. chrání vaše soukromí.

STÍNĚNÍ PRO ZIMNÍ ZAHRADY A PERGOLY. chrání vaše soukromí. STÍNĚNÍ PRO ZIMNÍ ZAHRADY A PERGOLY hrv52 hrv08-zip chrání vaše soukromí. STÍNĚNÍ PRO ZIMNÍ ZAHRADY A PERGOLY Pro zastínění zimních zahrad nebo pergol jsou ideální rolety Veranda, které Vám zajistí optimální

Více

OBSAH Úvod 3 1. Denní světlo a sluneční záření v budovách

OBSAH Úvod 3 1. Denní světlo a sluneční záření v budovách ÚVOD Denní osvětlení, proslunění a oslunění budov je součástí stavební fyziky. Stavební fyzika je technický obor, který se skládá ze tří rovnocenných částí: stavební akustika, stavební světelná technika

Více

Vyladěné předokenní rolety... venkovní žaluzie...

Vyladěné předokenní rolety... venkovní žaluzie... Vyladěné předokenní rolety... venkovní žaluzie... Vyberte si takové předokenní rolety a žaluzie, které jsou vyladěny na míru Vašim představám. Uvědomujeme si, že každý z Vás má vlastní pohled na svět,

Více

VENKOVNÍ ŽALUZIE. zvyšují komfort vašeho bydlení

VENKOVNÍ ŽALUZIE. zvyšují komfort vašeho bydlení VENKOVNÍ ŽALUZIE zvyšují komfort vašeho bydlení Protal Z 90 Noval TYPY lamel Z 70 F 80 T 80 C 80 C 80 Vental C 60 EXT 50 2 3 4 5 STÍNÍ INTERIÉR a zároveň zachovávají možnost větrání CHRÁNÍ VAŠE SOUKROMÍ

Více

SCREENOVÉ CLONY. Ochrana vnitřního prostředí za stálého kontaktu s okolím

SCREENOVÉ CLONY. Ochrana vnitřního prostředí za stálého kontaktu s okolím SCREENOVÉ CLONY Ochrana vnitřního prostředí za stálého kontaktu s okolím 2 3 jedinečný produkt s velkým architektonickým potenciálem Příjemná pohoda v interiéru Představte si letní den zalitý sluncem.

Více

KONCEPT SKYLINE. Pergola Skyline není jen kus hliníku, je to součást architektury objektu...

KONCEPT SKYLINE. Pergola Skyline není jen kus hliníku, je to součást architektury objektu... 1 KONCEPT SKYLINE Pergola Skyline není jen kus hliníku, je to součást architektury objektu... 2 KONCEPT SKYLINE Skyline vytváří životní prostor vnímatelný všemi smysly. 3 KONCEPT SKYLINE Skyline jsme navrhli

Více

Dostavba sportovní haly u ZŠ Černošice Mokropsy Vi. Studie zastínění, denního osvětlení a oslnění

Dostavba sportovní haly u ZŠ Černošice Mokropsy Vi. Studie zastínění, denního osvětlení a oslnění Zakázka číslo: 2012-008381-Vi Vypracoval: Ing. Viktor Zwiener, Ph.D. autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby pod číslem 1201682 číslo v deníku autorizované osoby: 0456 Studie zastínění, denního osvětlení

Více

Rolovací vrata Troll. komfort rolovacích systémů

Rolovací vrata Troll. komfort rolovacích systémů Rolovací vrata Troll komfort rolovacích systémů 2. rolovací vrata Troll RGD 77 Kvalitní tepelná izolace a úspora energie Ochrana před slunečním a světelným zářením Ochrana před hlukem a prachem Účinnost

Více

markýzy ALMONTA, Soukenická 2156, Uherský Brod, tel.(+420)

markýzy ALMONTA, Soukenická 2156, Uherský Brod, tel.(+420) markýzy Vlastnosti: Konstrukce z extrudovaného hliníku Fleyerův řetěz v ramenech Vzpěra navíjecí hřídele u velkých rozměrů Kazeta chrání látku proti vlivům počasí Těsnění v kazetě dostatečně chrání látku

Více

CENÍK A MANUÁL. Venkovní žaluzie C-80 / C-80 CC Z-90 / Z-70, F-80 EXT-50 / EXT-50 H (2/2011) t o n e j l e p š í p o d s l u n c e m

CENÍK A MANUÁL. Venkovní žaluzie C-80 / C-80 CC Z-90 / Z-70, F-80 EXT-50 / EXT-50 H (2/2011) t o n e j l e p š í p o d s l u n c e m CENÍK A Venkovní žaluzie / /, / H (2/2011) t o n e j l e p š í p o d s l u n c e m Kontakt SERVIS CLIMAX a.s. - výrobce stínicí techniky Kontakt Kontakty Venkovní žaluzie Příjem zakázek tel./fax: +420

Více

CENÍK. Venkovní rolety. Nadokenní rolety. /ŌıKNG@ J BDMıJT 5DMJNUMı QNKDSX

CENÍK. Venkovní rolety. Nadokenní rolety. /ŌıKNG@ J BDMıJT 5DMJNUMı QNKDSX CENÍK Venkovní rolety /ŌıKNG@ J BDMıJT 5DMJNUMı QNKDSX t o n e j l e p š í p o d s l u n c e m Kontakt SERVIS CLIMAX a.s. - výrobce stínicí techniky Kontakt Kontakty Venkovní rolety Příjem zakázek tel./fax:

Více

Kvalita, která přesvědčí Einbauen. Wohlfühlen.

Kvalita, která přesvědčí Einbauen. Wohlfühlen. Okenní systémy Energie zůstává uvnitř vše ostatní venku Kvalita, která přesvědčí Vaše výhody s Výrobek Vám nabízí vhodné řešení všech problémů, které vzniknou při stavbě či rekonstrukci. Bohatý výběr systémů,

Více

PŘEHLED PRODUKTŮ PŘEDOKENNÍ GARÁŽOVÁ SCREENOVÉ

PŘEHLED PRODUKTŮ PŘEDOKENNÍ GARÁŽOVÁ SCREENOVÉ PŘEHLED PRODUKTŮ PŘEDOKENNÍÍ GARÁŽOVÁ SC CREENOVÉ 2 Produkty značky MINIROL kompletované z komponent BUILDING PLASTICS, nabízené prostřednictvím kvalifikovaných partnerů s mnohaletými zkušenostmi v oblasti

Více

MARKÝZA ARLON VYROBÍME A NAMONTUJEME MARKÝZU I VÁM...

MARKÝZA ARLON VYROBÍME A NAMONTUJEME MARKÝZU I VÁM... MARKÝZA ARLON VYROBÍME A NAMONTUJEME MARKÝZU I VÁM... Markýza ARLON je kvalitní výsuvná markýza, ARLON Kvalita za nízkou cenu Výsuvná markýza ARLON je ideální pro restaurace, obchody i terasy rodinných

Více

2 Kastlíky. Ino'lativní systém ven.kl)vních rolet 74 ROLETA PVC. )~l. . ~ ~... ~! "i.:

2 Kastlíky. Ino'lativní systém ven.kl)vních rolet 74 ROLETA PVC. )~l. . ~ ~... ~! i.: 74 ROLETA PVC Ino'lativní systém ven.kl)vních rolet 1 Systém Systém nadokenních rolet PVCke spojení s oknem - zajištuje ochranu proti vloupání, chladu, hluku, slunecnímu zárení a zvedavými pohledy zároven

Více

Samostatně stojící protidešťová pergola

Samostatně stojící protidešťová pergola Samostatně stojící protidešťová pergola Jednoduché provedení Moderní design Ochrana před nežádoucími vlivy počasí - déšť, slunce, sníh apod. Stínění reguluje teplotu a intenzitu slunečního záření na terase

Více

SCREENOVÉ ROLETY. ...chrání vaše soukromí...

SCREENOVÉ ROLETY. ...chrání vaše soukromí... SCREENOVÉ ROLETY...chrání vaše soukromí... O FIRMĚ UNIVERS TECH s.r.o. Naše firma působí na českém trhu od roku 1990 a v roce 2004 byla transformována na společnost Univers Tech s.r.o. Sídlo společnosti

Více

TESS 120 STÍNÍCÍ SYSTÉMY S PŘEDEPNUTOU TEXTILIÍ - INTERIÉR

TESS 120 STÍNÍCÍ SYSTÉMY S PŘEDEPNUTOU TEXTILIÍ - INTERIÉR CZ TESS 1 STÍNÍCÍ SYSTÉMY S PŘEDEPNUTOU TEXTILIÍ - INTERIÉR 1 VYUŽITÍ Tess systém stínící techniky byl vyvinut, aby uspokojil poptávku po výsuvném slunečním stínění pro vodorovné i šikmé plochy. Je určeno

Více

Alu Click. Systém hliníkového zábradlí pro Vás... AluClick DuoTech s.r.o. DuoTech s.r.o.

Alu Click. Systém hliníkového zábradlí pro Vás... AluClick DuoTech s.r.o. DuoTech s.r.o. AluClick Systém hliníkového zábradlí pro Vás... Úvod : Vážený zákazníku, dovolujeme si Vám představit náš výrobek AluClick - moderní špičkový systém hliníkového zábradlí určený především pro panelové domy

Více

PREZENTACE FIRMY KVALITNÍ KONSTRUKCE A MODERNÍ DESIGN. www.volmut.cz

PREZENTACE FIRMY KVALITNÍ KONSTRUKCE A MODERNÍ DESIGN. www.volmut.cz PREZENTACE FIRMY KVALITNÍ KONSTRUKCE A MODERNÍ DESIGN www.volmut.cz HISTORIE FIRMY Firma VOLMUT vznikla v roce 1991 jako fyzická osoba. K transformaci na společnost s ručením omezeným došlo začátkem roku

Více

CENÍK - ROLETY PLATNÉ OD SRPNA 2015

CENÍK - ROLETY PLATNÉ OD SRPNA 2015 PLATNÉ OD SRPNA 2015 CENÍK - ROLETY TECHNICKÁ DATA LAMELA AL 39 - hliníková lamela vyplněná polyuretanovou pěnou Barvy lamel: stříbrná 01 zlatý dub 30 ořech 28 šedá 03 béžová 05 zelená 13 příplatek šedý

Více

ROLETOVÝ PŘEKLAD HELUZ EN 845-2

ROLETOVÝ PŘEKLAD HELUZ EN 845-2 POUŽITÍ Nosný roletový překlad HELUZ slouží jako nadokenní překlad pro osazení stínících systémů (rolet a žaluzií). Vyrábí se pro šířky zdiva 365, 3, 400, 440 a 490 mm a výšce 238 mm. U délek do 2 500

Více