MOHELNICKO MIKROREGION. informační zpravodaj 2/2018

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MOHELNICKO MIKROREGION. informační zpravodaj 2/2018"

Transkript

1 MIKROREGION MOHELNICKO informační zpravodaj 2/2018 Zprávy z Centra společných služeb Centrum společných služeb v Mikroregionu Mohelnicko využilo stejně jako řada dalších nabídku Svazu měst a obcí ČR na rozšíření personálních kapacit. Tato možnost byla vyjednána a nabídnuta jednotlivým CSS v důsledku finančních úspor v projektu Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, v rámci nějž jsou CSS zřízena. V rámci CSS pro obce nyní pracuje manažer, specialista pro rozvoj, specialista na veřejné zakázky a specialista pro ochranu osobních údajů/pověřenec. Ve všech uvedených oblastech poskytujeme servis nejen pro obce, ale také pro další subjekty z regionu, které se na nás obrátí s žádostí o pomoc. Hodně jsme se věnovali zejména poradenství v oblasti dotací a zpracovávali jsme řadu žádostí o dotace. Zejména se jedná o krajské či národní dotační tituly. Pro samotný Mikroregion jsme, po domluvě se starosty, připravili žádost do evropského dotačního titulu Operační program Zaměstnanost. Žádost byla podána a nyní probíhá její hodnocení. Projekt se týká zpracování tematicky zaměřených strategických plánů a generelů, které jsou důležité pro plánování rozvoje obce či města. Jejich zpracování zabere poměrně hodně času a je finančně nákladné. Pro představu uvádíme příklady možných dokumentů: pasport veřejného osvětlení, pasport hřbitova, pasport vodovodu, analýza odtokových poměrů, koncepce rozvoje bezpečnosti, strategie rozvoje veřejné zeleně a další. V případě, že dotace vyjde, budeme vás o projektu dále informovat. Na poli veřejných zakázek jsme poskytovali obcím zejména poradenskou činnost, jelikož zadání, výběr a realizace VZ je proces velmi složitý a zodpovědný. Kompletně jsme připravovali zakázku např. pro obec Maletín, kde probíhá rekonstrukce učebny v místní základní škole a její vybavení. Součástí projektu je také zajištění bezbariérového přístupu. Zcela novou pozicí je od dubna specialista pro ochranu osobních údajů/pověřenec. Povinnost mít pověřence vznikla pro obce, ale i další subjekty, od Obce Mikroregionu se domluvily na společném postupu a přivítaly nabídku zřízení této pozice v rámci CSS. Od dubna pozici zastává Mgr. Lucie Grundová a zajišťuje ji pro celkem osm obcí a čtrnáct příspěvkových organizací (školy a domov pro seniory). Činnost pověřence spočívá především v poskytování informací a poradenství v oblasti ochrany osobních údajů, dává konzultace a stanoviska k jednotlivým otázkám v této oblasti. Pověřenec jedná se starosty obcí a řediteli organizací a společně pracují na tom, aby osobním údajům byla poskytnuta co nejlepší ochrana a byly naplněny požadavky stanovené nařízením. Dalším úkolem pověřence je vyřizovat dotazy a žádosti subjektů údajů, tedy fyzických osob, kterých se údaje týkají, a napomáhat při realizaci jejich práv daných nařízením. V neposlední řadě pověřenec také působí jako prostředník mezi správcem osobních údajů, subjekty osobních údajů a Úřadem pro ochranu osobních údajů.

2 Akce realizované Mikroregionem v roce 2018 Josefovské setkání obcí První letošní akce Mikroregionu Mohelnicko se konala v sobotu 17. března. Výšlapem ke kapličce sv. Josefka v Doubravě jsme chtěli zahájit turistickou sezonu a mimo jiné přivítat jaro. Naopak nás ale přivítala zima pod nulou s mrazivým vichrem. Přesto díky hrstce statečných, kteří přišli a nutno vyzdvihnout, že mezi nimi bylo také celkem dost dětí. Nadšený turista Jarda Vítek si opět připravil zajímavé povídání, tentokrát o pavlovské Zavadilce. Po stopách švédských vojsk Ukliďme Česko Letos, stejně jako v loňském roce, se obce Mikroregionu Mohelnicko ve spolupráci se Spolkem pro trvale udržitelný rozvoj Mohelnicka (STURM) zapojily do celorepublikové akce Ukliďme Česko. V sobotu 7. dubna uklízely skupiny dobrovolníků v obcích a jejich okolí, různé úseky kolem řek i v CHKO Litovelské Pomoraví. Dobrou zprávou je každoroční veliký zájem o akci a vysoká účast dobrovolníků včetně dětí. Špatnou zprávou pak množství sesbíraného odpadu, který lidé zahodili nebo nechali ležet, kde jim z rukou vypadl. Jako tradičně, i letos se konala 8. května akce Po stopách švédských vojsk. Jedná se o turistické setkání v místech, kudy kolem Mírova v době třicetileté války táhla švédská vojska, kde byla přepadena a nakonec vyhnána z obléhaného mírovského hradu. Na hranici tří katastrů, Mírova, Krchleb a Řepové, u sloupu Nejsvětější Trojice se sešlo na tři sta příznivců Mikroregionu Mohelnicko. Zajímavé povídání o místní historii a zdejším území měli připraveno starosta Mírova Lubomír Pejchal, historik Marek Wilhelm a turista Jarda Vítek. Počasí se letos krásně vydařilo, útok švédských vojáků všichni přítomní přežili a mohli se tak posléze vydat kolem vyhlídky na hrad až na místní koupaliště. Zde pokračovala akce dalšími ukázkami bojových technik švédské armády v podání historické skupiny Magna Moravia. Díky mírovským za přípravu celé akce, která se letos ve všech směrech vydařila a jediné újmy tak utrpěly opět naše ušní bubínky díky dělům a mušketám švédských vojáků.

3 Toulání mohelnickým regionem Mikroregion ve spolupráci s MAS Mohelnicko připravil na čtvrtek 19. dubna putování po zajímavostech našeho regionu. Cesta byla určená pro knihovníky a knihovnice, pedagogy a zástupce rodičů. Navštívili jsme několik našich minimuzeí, židovské památky na Úsově, kostel sv. Mikuláše v Polici, vodní elektrárnu v Třeštině a také jsme se podívali do knihoven v Klopině a Úsově. Většinu účastníků tvořily paní knihovnice z našich obcí či blízkého okolí a výlet si moc pochvalovaly. A my bychom rádi v těchto aktivitách pokračovali, protože jedním z našich hlavních cílů je zvyšovat povědomí místních obyvatel o jejich domovském regionu. Paní europoslankyně se zabývá mimo jiné ochranou spotřebitele, věnuje se boji proti tzv. dvojí kvalitě potravin. Návštěvníci měli možnost exkluzivní osobní účasti na jednání frakce socialistů a demokratů, na němž je přivítal předseda frakce, pan Udo Bullmann. Samotným závěrem účastníci navštívili Parlamentárium, kde návštěvníci jedinečným interaktivním multimediálním průvodcem získávali informace o cestě k evropské integraci, fungování Evropského parlamentu a o způsobech řešení aktuálních společenských výzev. Velmi srdečně děkujeme paní Olze Sehnalové a celému jejímu týmu za tuto jedinečnou možnost poznání EU a jejich orgánů, které řada občanů ČR nemusí vždy na základě informací podávaných médii vyhodnocovat relevantně. Poznávací exkurze do Bruselu Zástupci Mikroregionu a Místní akční skupiny Mohelnicko s radostí přijali pozvání paní europoslankyně Olgy Sehnalové a navštívili srdce a další životně důležité orgány Evropské unie v Bruselu. Krom přednášek účastníci navštívili nádherná historická města Bruggy, Gent a Lovaň. Účastníci během studijní exkurze navštívili odborné, přesto velmi záživné a zajímavé přednášky na poli Evropské komise, Rady EU, Výboru regionů. Účastníkům se ve všech institucích dostalo vřelého přivítání spolu s přiblížením podstaty, fungování a cílů EU. Vyvrcholením programu byla návštěva Evropského parlamentu. Po představení fungování a složení parlamentu vystoupila před účastníky Olga Sehnalová, která jim přiblížila náplň práce europoslance, její kompetence a oblasti působnosti.

4 Den Mikroregionu Mohelnicko 2018 Akci doprovázela řada dalších aktivit. Tradičně to byly soutěže ve sportovních disciplínách pro družstva obcí. Zajímavá byla výstavka malotraktorů či vojenských vozidel. Svůj stánek zde měl Klub českých turistů z Loštic, kteří v tento den pořádali hvězdicový pochod u příležitosti výročí vzniku republiky. Cíl pochodu byl právě v Paloníně na hřišti a na stánku KČT jste mohli získat výroční turistické známky, pamětní listy a samolepky. Prezentaci v zázemí hřiště měl Spolek přátel historie Mohelnicka, o jehož činnosti si můžete přečíst dále ve Zpravodaji. Palonín 16. června Letošní Den Mikroregionu Mohelnicko se nesl v duchu oslav 100. výročí vzniku republiky. Tradiční červené stánky obcí nabízely přehled celoroční činnosti obcí formou fotografií a nástěnek. Prohlídku jste si mohli zpříjemnit drobným občerstvením. Svojí originalitou zaujal stánek Klopiny, která jej proměnila v prvorepublikovou kavárnu, kde se vařila káva a podávaly drobné zákusky. Dobové oblečení účastníků dodalo akci eleganci a glamour. Perličkou pak byl průjezd skupiny cyklistů na historických bicyklech a v oblečení, jako by vyjeli rovnou z knížky Bylo nás pět. Kulturní program zajišťovali děti z kroužku mažoretek a hudební doprovod kapely z Loštic. Vrcholem oslav byl příjezd alegorického vozu s krojovanými Hanáky a legionáři a krátké povídání k významnému výročí. Spolek pro trvale udržitelný rozvoj Mohelnicka, se kterým Mikroregion spolupracuje, zde měl svůj zelený stánek. A jak hodnotili Den Mikroregionu členové STURM? V sobotu jsme měli možnost se po roce opět představit na Dni Mikroregionu. V Paloníně jsme strávili skvělý den, plný zajímavých a příjemných debat. Letos jsme velkou část naší prezentace věnovali i pomoci mořským želvám a díky příspěvkům návštěvníků tak můžeme odeslat na účet spolku Chráníme mořské želvy 2000 Kč. Všem, kteří přispěli na záchranu mořských želv, případně na činnost našeho spolku moc děkujeme. A velké díky také hostitelům obci Palonín a Svazek obcí Mikroregionu Mohelnicko za výbornou organizaci.

5 Mikroregionem na kole Letní soutěž Mohelnickem na kole, při níž se v ukrytých schránkách v jednotlivých obcích Mikroregionu sbírala razítka do herního kuponu a písmenka do tajenky, se setkala s pozitivním písmenka do tajenky, se setkala s pozitivním ohlasem a velkým zájmem. To nás velmi těší. Soutěž byla zakončena na akci Den Mikroregionu na kole v sobotu 8. září na koupališti v Lošticích. Minihádanka Razítko, které bylo schované ve schránce v zemi a vy jste měli za úkol jej najít a otisknout do herního kuponu, má vždy obrázek vztahující se k dané obci, kde se nachází. Nevíme, kolik z vás mělo štěstí a našlo všechna razítka, než je lidé začali krást a my je museli nahradit levnými tiskátky s medvídky a opičkami. Nicméně, na obrázcích vidíte všechna tiskátka v originále. Dokážete je správně přiřadit k obcím našeho regionu?

6 Realizované projekty Na podzim letošního roku končí realizace dvouletého projektu Všechno je to o lidech. V rámci projektu byly zpracovány strategické rozvojové plány obcí a proběhla série seminářů na různá témata pro starosty, zastupitele a zaměstnance obcí. Poslední aktivitou realizovanou v září bude školící blok na téma Projektové řízení návrh projektů v obci s účastí občanů. Blok zahrnuje jednodenní seminář Návrh projektů ve veřejném prostoru a následně exkurzi za příklady dobré praxe projektové záměry ve veřejném prostoru s kreativní účastí občanů, která se bude konat v Mikroregionu Vysokomýtsko. Druhá dotace z Olomouckého kraje je z dotačního titulu Podpora prorodinných aktivit. Cílem projektu je podpora prorodinných aktivit formou osvětové a prakticky orientované vzdělávací aktivity, za účelem prosazení zdravého životního stylu, posílení sounáležitosti rodin s jejich regionem, podpoření zapojení rodin do komunitního života v regionu, rozšíření nabídky pro rodiny s dětmi, které zavítají do našeho regionu na návštěvu. Prostředkem k dosažení cíle je pořízení mobilní aplikace k naučné stezce lišky Bystroušky. Mobilní turistická aplikace bude průvodcem po naučné stezce lišky Bystroušky, bude obsahovat řadu informací, které se váží k tématu lišky Bystroušky i ke zdejšímu regionu. Součástí aplikace bude mobilní hra pro všechny věkové kategorie, která bude přímo souviset s naučnou stezkou. Aplikace bude zdarma ke stažení do chytrých telefonů a tabletů a bude podporovat snímání QR kódů, jimiž budou označeny naučné informační panely, kterými je a bude osazena stezka. Z Olomouckého kraje jsme v letošním roce získali dvě dotace. Obě se týkají Naučné stezky lišky Bystroušky. První dotace je z dotačního programu na Podporu cestovního ruchu a zahraničních vztahů. V rámci této akce zamýšlíme renovaci stávajících pěti informačních panelů, instalaci pěti nových velkých a deseti malých info panelů v Líšnici, Pavlově, na Stříteži a dalších zajímavých místech, kterými stezka vede, jako je např. Obersko či Rodlen. Současně připravujeme vydání řady propagačních materiálů - mapy, pohledy, publikaci, pexeso, omalovánky. Stezka nabízí řadu různých tras, kratší pro děti, vhodné pro cyklisty i dlouhé pro náročnější turisty.

7 Nové propagační materiály Mikroregionu V září bychom rádi rozdali do našich škol pracovní sešity Křížem krážem Mohelnickem. Sešit je určen pro děti prvního stupně základních škol a jednoduchou formou přináší informace o obcích našeho regionu a součástí je celá řada úkolů a hádanek. Průvodcem dětem během poznávání mohelnického regionu je jak jinak Tvarůžek. Autorkou Tvarůžka stejně jako všech ilustrací v celém sešitě je Martina Poláchová z Police. Doufáme, že se dětem sešit zalíbí a bude k užitku. Stále se snažíme vydávat zajímavé materiály o našem regionu. Na mysli přitom máme dva cíle. Jednak a zejména připomínat místním obyvatelům a hlavně dětem informace o zdejších obcích, regionu a všech zajímavých věcech, které tu máme. Zadruhé chceme představit náš region návštěvníkům, a také není špatné mít připravené dárkové předměty, které se hodí při různých příležitostech. Vytvářet vzdělávací a propagační materiály nás skutečně baví a snažíme se dělat zajímavé a originální věci. Finančně nám k zajištění materiálů pomáhají hlavně dotace z Olomouckého kraje a také dotace v rámci projektu Místní akční plán vzdělávání. K novinkám patří dárková čajová krabička s fotografií mohelnické věže a znaky obcí Mikroregionu. Čajové krabičky jsme nechali vyrobit u společnosti Přirozenou cestou z Olomouce, která zaměstnává osoby s tělesným postižením. Samotné čaje jsou pak značky Sonnentor, známé to značky kvalitních bio bylinkový čajů z jižní Moravy.

8 Dalším počinem je dětská hrací deka. Tímto kouskem míříme na nejmenší dětí. Deky máme připravené a během září bychom je rádi předali do našich mateřských školek. Formou hry se děti můžou seznámit s obcemi v okolí svého domova. Deka znázorňuje jednotlivé obce a ke každé lze připojit pomocí našitého suchého zipu znak obce a obrázek, který má s obcí nějakou souvztažnost. Šikovné paní učitelky tak mají připravený základ a mohou dětem vyprávět příběhy a zajímavosti o jednotlivých obcích. Hracích dek je vyrobeno celkem šestnáct. Říkáte si, kdo to ušil? Máme štěstí, že je na koho se obrátit s našimi bláznivými nápady. Paní Vlasta Jirásková a s našimi bláznivými nápady. Paní Vlasta Jirásková a její šikovné ženy ze Spolku ručních řemesel z Mohelnice měly odvahu a pustily se do šití dek. Mockrát jim ještě jednou děkujeme, ceníme si práce a času, který jste tomu věnovali. Z výsledku máme opravdu velkou radost a snad ji budou mít také děti v mateřských školkách. Všechny propagační materiály si můžete prohlédnout, případně si je i vyzvednout v naší kanceláři v Moravičanech 330.

9 Zajímavosti z našeho Mikroregionu Symboly obcí Před deseti lety byl vytvořen jednoduchý, ale zajímavý letáček, kde byly představeny symboly obcí Mikroregionu. Za dobu deseti let došlo k řadě změn, rozšířila se členská základna Mikroregionu o obec Úsov. Moravičany mají nový znak a vlajku, stejně jako Klopina Znak: Na stříbrném štítě se zeleným lemem stojí jabloň s obnaženými kořeny, listím a jablky v přirozených barvách se dvěma odvrácenými modrými radlicemi hrotem dolů po stranách kmene. Vlajka: Bílý list se zeleným lemem širokým jednu desetinu délky listu; uprostřed bílého pole svislý červený pruh široký jednu čtvrtinu šířky listu, provázený dvěma odvrácenými modrými radlicemi hrotem k dolnímu okraji. Vlajka byla obci udělena rozhodnutím Parlamentu ČR č. 45 ze dne 5. října Stavenice. Mírovu byla udělena vlajka a její vysvěcení proběhlo na akci Den Mikroregionu v roce Připravujeme proto nový leták s doplněnými údaji. Získané údaje vám postupně představíme také v našem Zpravodaji. Začínáme znaky a vlajkami obcí. Krchleby Znak: V černo-červeně polceném štítě pod stříbrnou růží se zlatým semeníkem a zelenými kališními lístky je položená zlatá radlice, z níž vyrůstají dvě odvrácené stříbrné heraldické lilie s jedním listem. Vlajka: List tvoří tři vodorovné pruhy, zlatý, červeně polcený a zlatý, v poměru 1 : 6 : 1. V horní části černočerveného pruhu je stříbrná růže se zlatým semeníkem a zelenými kališními lístky mezi dvěma stříbrnými odvrácenými heraldickými liliemi s jedním listem. Vlajka byla obci udělena rozhodnutím Parlamentu ČR č. 100 ze dne 14. března Líšnice Znak: Znakem obce Líšnice je modrý štít, na němž je ve skoku doprava zlatý, jednoocasý lev s červenými zbraněmi (jazyk a drápy), držící v tlapách zlatou šesticípou hvězdu. Základní tinktury (barvy) znaku jsou modrá a zlatá. Vlajka: Od tinktur znaku jsou odvozeny barvy praporu. Jako identifikačního znaku bylo použitu části figury erbovního znamení a to uvedení šesticípé hvězdy. Prapor obce tvoří dva vodorovné pruhy, modrý a zlatý v poměru 3 : 2. U žerďové části modrého pruhu je zlatá šesticípá hvězda o průměru rovnému šířce dolního pruhu. Její střed se nachází tři čtvrtiny jejího průměru od žerďového okraje. Vlajka byla obci udělena rozhodnutím Parlamentu ČR č. 62 ze dne 14. června Palonín Znak: Štít pokosem dělený na tři stejná pole v barvách modrá, stříbrná, modrá. Na prostředním (stříbrném) poli se nachází stylizované červené srdce nakloněné v ose pole a položené na provaznický hák. Vlajka: List vlajky je pokosem dělený na tři stejná pole v barvách modrá, stříbrná, modrá. Uprostřed stříbrného pole se nachází stylizované svislé červené srdce. Symboly byly obci uděleny rozhodnutím Parlamentu ČR č. 28 ze dne 30. listopadu 2007.

10 Maletín Znak: Na štítě jsou dva svislé pruhy, červený a zelený. Uprostřed stříbrná mitra se zlatým lemováním a třepením dvou stříbrných fimbrií, provázená na podélné ose dvěma zlatými liliemi. Pod mitrou sv. Mikuláše zdejšího kostela jsou dva zlaté zkřížené kopáče proložené stříbrným vztyčeným mlátkem. Vlajka: List tvoří dva svislé pruhy, červený a zelený. Uprostřed stříbrná mitra se zlatým lemováním a svěšenými stříbrnými fimbriemi se zlatým třepením, se dvěma zlatými liliemi po stranách. Pod mitrou dva zlaté zkřížené kopáče proložení bílým vztyčeným mlátkem. Vlajka byla obci udělena rozhodnutím Parlamentu ČR č. 98 ze dne 31. ledna Moravičany Znak: Štít půlený modrým půlkolíkem na břevnu o šířce 1/12 šířky štítu, dělený tímto břevnem ve 2/3 výšky štítu. V pravé stříbrné polovině dva nad sebou do leva plující modří kapři s bílým bělmem a s červenými ploutvemi, v levé stříbrné polovině vpravo kráčející modrý kohout s bílým bělmem a s červeným zobanem, hřebínkem, laloky a drápy. V dolní třetině štítu je v červeném poli stříbrný kůl o šířce 1/3 šířky štítu. Vlajka: Červený list praporu s poměrem šířky k délce 2 : 3 je svisle rozdělen na tři pole v poměru 4,5 : 7 : 4,5 s tím, že prostřední pole je stříbrné. Na prostředním poli nahoře je vpravo kráčející modrý kohout s bílým bělmem a s červeným zobanem, hřebínkem, laloky a drápy. Pod ním doleva plave modrý kapr s bílým bělmem a s červenými ploutvemi. Tinktury znaku i praporu tvoří společně státní trikoloru odvozenou z vlajky České republiky. Znak i vlajka byla obci Moravičany udělaná rozhodnutím Parlamentu ČR č. 75 ze dne 15. dubna Mírov Znak: Modrý štít s osmi hrotovou zlatou hvězdou připomíná erb Šternberků. Mírov však jejich rodu nikdy nepatřil a tak původ znaku zůstává tajemstvím. Vlajka: Jedná se o modrý list se žlutou osmicípou hvězdou. Vlajka byla obci Mírov udělena rozhodnutím Parlamentu ČR č. 44 ze dne 9. prosince Úsov Znak: Na červeném štítě je doleva obrácený stříbrný lev se zlatou zbrojí a jazykem. Vlajka: List tvoří tři svislé pruhy: bílý, červený a bílý v poměru 1:4:1. Na červeném poli bílý lev se žlutou zbrojí zády k žerdi. Poměr šířky k délce listu je 2:3. Vlajka byla městu přidělena rozhodnutím Parlamentu ČR č. 85 ze dne 12. ledna Pavlov Znak: Štít znaku je zlatý, na něm je doprava kráčející modrý páv s rozvinutým chvostem. Šest šesticípých modrých hvězd představuje připojené obce Lechovice, Radnici, Svinov, Vacetín, Veselí a Zavadilku. Vlajka: List vlajky je zlatý s modrým pávem, pod nímž je v půlkruhu šest šesticípých modrých hvězd postavených na špici. Dekret nového znaku a praporu byl obci udělen rozhodnutím parlamentu ČR č. 50 dne 20. ledna roku 2005.

11 Mohelnice Znak: Kancléřem kraje Přemysla Otakara II. Byl olomoucký biskup Bruno ze Schaumburku, na jehož dobovém portrétu je jeho rodový erb (čtyři a dvě bílé špice). Tento erb se stal znakem olomouckého biskupství (od roku 1777 arcibiskupství) a zůstal jím až do dnešních dnů. Majetkem olomouckého biskupství byla v té době i Mohelnice, kterou biskup Bruno 23. listopadu 1273 povyšuje na město. Mohelnice od té doby jako město olomouckého biskupství používá i jeho znak. Vlajka: Vlajku udělenou městu rozhodnutím Parlamentu ČR č. 15 ze dne tvoří tři vodorovné pruhy (stříbrný, červený, stříbrný) v poměru 1 : 8 : 1. Uprostřed listu je šest stříbrných rovnoramenných trojúhelníků (špic) rozmístěných způsobem tak, že se navzájem dotýkají základnami a dva dolní se svými vrcholy dotýkají středu základen dvou horních středních trojúhelníků. Třeština Znak: Horní část štítu symbolizuje modrou barvou tok řeky Moravy a nese mluvící znamení tří stvolů rákosu (třeště) s dolní polovinou stříbrné heraldické lilie (atribut patrona zdejšího kostela sv. Antonína Paduánského). Na stříbrné dolní části je položena modrá radlice se třemi zlatými osmicípými hvězdičkami. Vlajka: List tvoří čtyři svislé pruhy, střídavě stříbrné a modré, v poměru 1 : 2 : 1 : 8. V užším modrém pruhu třu zlatí osmicípé hvězdy pod sebou. Ve vlajícím pruhu tři zlaté odkloněné orobince, prostřední se dvěma, krajní s jedním listem, vyrůstající z dolní poloviny stříbrné lilie. Vlajka byla obci udělena rozhodnutím Parlamentu ČR č. 65 ze dne 17. února Police Znak: V horní polovině stříbrného štítu stojí hrotem nahoru černé krojidlo a radlice ovinuté zespoda dvěma zelenými snítkami lnu s modrým květem. Vlajka: List tvoří tři svislé pruhy - zelený, stříbrný a zelený, v poměru 1 : 2 : 1. Ve stříbrném pruhu černé krojidlo a radlice, hroty k hornímu, krojidlo ostřím k žerďovému a radlice ostřím k vlajícímu okraji listu, pod nimi rozdvojený zelený stonek lnu se dvěma modrými květy. Vlajka byla obci udělena rozhodnutím Parlamentu ČR č. 28 ze dne 30. listopadu Stavenice Znak: V červeném štítě nad stříbrnou pilovitou patou s modrým vlnitým břevnem postavené krojidlo a radlice, obojí stříbrné, mezi nimi zlatá osmihrotá hvězda. Vlajka: List tvoří čtyři vodorovné pruhy, červený, bílý, modrý a bílý, v poměru 7:1:1:1. V žerďové části červeného pruhu postavené krojidlo a radlice, obojí bílé, mezi nimi žlutá osmicípá hvězda. Poměr šířky k délce je 2:3. Znak i vlajka byla obci udělaná rozhodnutím Parlamentu ČR č. 9 ze dne 9. listopadu Loštice Znak: Obec Loštice používá jako městský znak erb pánu z Kunštátu, což je památka na doby, kdy tomuto rodu patřilo bouzovské panství a v letech i Loštice. Kunštátským znakem je půlený stříbrný štít se třemi černými břevny v horní polovině.

12 Společnost přátel historie Mohelnicka Společnost přátel historie Mohelnicka existuje už od roku 2003 a za tu dobu prošla mnohými členskými změnami. Dnes pod vedením Karla Navrátila má celkem 7 členů. Společnost se zabývá shromažďováním fotografií a dokumentů z historie o městě Mohelnici i ostatních obcích Mikroregionu. Shromažďujeme nejen fotografie z minulosti, ale také dokumentujeme dnešní přeměny města, např. revitalizaci náměstí Svobody, Kostelního náměstí i okolních ulic v historickém jádru, kompletní přestavbu střechy věže a jiné. Jednou budou třeba tyto fotografie využity tak, jako stará fota při výstavách v místním muzeu. Aktivně se účastníme setkání obcí Mikroregionu, kde prezentujeme fotografie a diskutujeme se zájemci o historii a naši činnost. Tři členové společnosti mají za úkol služby v městské věži při prohlídkách, jeden provádí zájemce historickou částí města. Pravidelně navštěvujeme a upravujeme památník Kryštofa Lautnera a jeho okolí. Během toulek mohelnickým regionem propojených se zájmem o historické zajímavosti, jsme učinili řadu zajímavých objevů. Jedním z posledních je objev již zapomenutého pramene Sv. vody nad mohelnickým závodištěm. Nedaleko, pod silnicí, je tunel vystavěný v románském stylu z kamenů pískovce z maletínských lomů. Dle pamětníků se tudy tahalo dřevo z lesů, jelikož přes silnici to nešlo kvůli prudkému svahu. Aktuální plánovanou akcí je 18. září vzpomínka na děkana Lautnera. V letošním roce uplyne 333 let od osudného upálení v Mohelnici v místech dnešního parku. Rádi přivítáme každého, kdo by měl zájem se k nám připojit a všech našich aktivit se spoluúčastnit a pomáhat v této činnosti, třeba i přinést nové nápady k oživení práce kamarádů. Informace o našem spolku najdete na Za zpracování článku děkujeme Jaromíru Vítkovi.

13 OBECNÍ A MĚSTSKÉ ÚŘADY V MIKROREGIONU MOHELNICKO Úřad Adresa Úřední hodiny Starosta Kontakt Klopina Klopina 116, Úsov PO 7:00-11:30 12:00-17:00 ST 7:00-11:30 12:00-15:00 Ing. Jana Vachutková (uvolněná) podatelna@klopina.cz tel: Krchleby Krchleby Zábřeh PO 7:30-12:00 15:00-17:00 ÚT 6:30-12:30 ST 7:30-12:30 15:00-15:00 ČT 6:30-12:30 PÁ 6:30-11:30 Vojtěch Keszeli (neuvolněný) ou_krchleby@cmail.cz tel: Líšnice Líšnice 39 PO 14:00-17:00 ST 14:00-17:00 PÁ 14:00-17:00 Jiří Kvíčala, DiS. (uvolněný) ou_lisnice@raz-dva.cz tel: Městský úřad Loštice Náměstí Míru Loštice PO 8:00-11:30 12:30-17:00 ST 8:00-11:30 12:30-15:00 Bc. Šárka Havelková Seifertová (uvolněná) podatelna@mu-lostice.cz tel: Maletín Maletín Zábřeh PO 6:30-11:30 12:00-17:00 ÚT 6:30-11:30 12:00-15:00 ST 6:30-11:30 12:00-16:00 ČT 6:30-11:30 12:00-15:00 PÁ 6:30-11:30 Ing. Petr Pospěch (uvolněný) ou-maletin@iol.cz tel: Mírov Mírov Mírov PO 8:00-11:30 13:00-17:00 ST 8:00-11:30 13:00-17:00 Lubomír Pejchal (uvolněný) podatelna@obecmirov.cz tel: Městský úřad Mohelnice U Brány 916/2 PO 8:00-11:30 12:30-17:00 ST 8:00-11:30 12:30-17:00 PÁ 8:00-11:30 Ing. Pavel Kuba (uvolněný) mesto@mohelnice.cz tel: Moravičany Moravičany Moravičany PO 7:00-12:00 12:30-16:00 ÚT 7:00-12:00 12:30-16:00 ST 7:00-12:00 12:30-16:30 ČT 7:00-12:00 12:30-14:30 Antonín Pospíšil (uvolněný) podatelna@obec-moravicany.cz tel: Palonín Palonín Loštice PO 8:00-12:00 13:00-17:00 ČT 8:00-12:00 13:00-17:00 PÁ 8:00-12:00 Hana Ficnarová (neuvolněná) ou@palonin.cz tel: Pavlov Pavlov 42 PO 8:00-12:00 13:00-17:00 ST 8:00-12:00 13:00-17:00 Alois Švec (uvolněný) obecpavlov@iol.cz tel: Police Police Úsov PO 7:00-13:00 15:00-17:00 ST 7:00-13:00 15:00-17:00 Dr. Ing. Pavel Polách (neuvolněný) obec.police@seznam.cz tel: Stavenice Stavenice Úsov PO 17:00-19:00 Petr Drlík (neuvolněný) stavenice@seznam.cz tel: Třeština Třeština Úsov PO 8:00-17:00 ST 8:00-17:00 František Laštůvka (uvolněný) tel: obectrestina@cbox.cz Městský úřad Úsov nám. Míru Úsov PO 7:00-11:00 12:00-17:00 ST 7:00-11:00 12:00-17:00 Jiří Holouš (uvolněný) mesto@usov.cz tel:

14 ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V MIKROREGIONU MOHELNICKO Obec Název školského zařízení Adresa Ředitel Kontakt Klopina Mateřská škola Klopina, příspěvková organizace Klopina 126, Úsov Dana Drlíková , dana.drlikova@centrum.cz Mateřská škola Loštice, okres Šumperk, příspěvková organizace Trávník 595, Loštice Květoslava Kobzová , mslostice@seznam.cz Soukromá školka Sluníčkov Palackého 74, Loštice Bc. Kristýna Heidenreichová , slunickovlostice@seznam.cz Loštice Základní škola Loštice, okres Šumperk, příspěvková organizace Komenského 17, Loštice Mgr. Lubomír Faltus , zslostice@iol.cz Základní umělecká škola A. Kašpara Loštice, okres Šumperk, příspěvková organizace Trávník 596, Loštice Bc. Hana Miko, BA , losticezus@seznam.cz Maletín Základní škola a Mateřská škola Maletín, okres Šumperk, příspěvková organizace Maletín 94, Zábřeh Mgr. Helena Pospěchová , zsamsmaletin@centrum.cz Mírov Mateřská škola Mírov, okres Šumperk, příspěvková organizace Mírov 36, Mírov Bc. Jindřiška Pejchalová , zs.mirov@seznam.cz Mateřská škola Mohelnice, Na Zámečku 10 Na Zámečku 10, Jana Pospíšilová , msm.zam@tiscali.cz Mateřská škola Mohelnice, Hálkova 12 Hálkova 12, Iveta Pelikánová , ms.halkova@tiscali.cz Základní škola Mohelnice, Vodní 27 Vodní 27, Ing. Mgr. Miroslav Hloušek , mhlousek@zsm.cz Základní škola Mohelnice, Mlýnská 1 Mlýnská 1, Mgr. Marcela Vlasáková vlasakova@zsmlynska.cz Soukromá školka Žabka Masarykova 4, Silvie Kappelová , skolka.mohelnice@seznam.cz Mohelnice Střední průmyslová škola elektrotechnická, Mohelnice, Gen. Svobody 2 Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká 82 Gen. Svobody 183/2, Olomoucká 389/82, Ing. Miloš Palla Ing. Josef Peškar , spse_mohelnice@spsemoh.cz , peskar@oam.cz Odborné učiliště a Praktická škola, Mohelnice, Vodní 27 Vodní 248/27, Mohelnice Mgr. Jiří Coufal , ou.u.prs.mohelnice@rps.cz Střední škola technická a zemědělská Mohelnice 1. máje 667/2, Mgr. Jiří Ženožička , sstzmoh@sstzmoh.cz Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Mohelnice, Masarykova 4 Masarykova 434/4, Mgr. Eva Bergová , specskolamohelnice@seznam.cz Základní umělecká škola, Mohelnice, Náměstí Svobody 15 nám. Svobody 15, Jana Filipková , jfilipkova@spk.cz Dům dětí a mládeže Magnet, Mohelnice Spartakiádní 8, Mgr. Dagmar Tkáčová , ddm.mohelnice@rps.cz Mateřská škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace Moravičany 260, Moravičany Renata Tilscherová , msmoravicany@seznam.cz Moravičany Soukromá mateřská škola Medová školka Moravičany 175, Moravičany , info@medovaskolka.cz Základní škola Moravičany, okres Šumperk Moravičany 213, Moravičany Mgr. František Bek , moravicanyz@seznam.cz Pavlov Základní škola a Mateřská škola Pavlov, okres Šumperk, příspěvková organizace Pavlov 45, Jana Marešová , zspavlov@seznam.cz Třeština Mateřská škola Třeština, okres Šumperk, příspěvková organizace Třeština 9, Úsov Jakub Tempír-Kotrlý DiS , mstrestina@seznam.cz Úsov Základní škola a Mateřská škola Úsov, příspěvková organizace Školní 187, Úsov Ing. David Kalousek , zsusov@ .cz

15 ZDRAVOTNICKÁ ZAŘÍZENÍ V MIKROREGIONU MOHELNICKO Zaměření Lékař Adresa Kontakt praktický lékař pro dospělé praktický lékař pro děti a dorost zubní ordinace ortodoncie dentální hygiena zubní laboratoř MUDr. Zdeněk Pozdíšek Nádražní 35, Mohelnice tel: MUDr. Stanislava Reichlová Nádražní 35, Mohelnice tel: MUDr. Jitka Sychrová Nádražní 35, Mohelnice tel: MUDr. Hana Radová Nádražní 35, Mohelnice tel: MUDr. Leoš Russitzki Okružní 10, Mohelnice tel: MUDr. Jan Šmirg Havelkova 10, Loštice tel: MUDr. Ludmila Koukalová Moravičanská 33, Loštice tel: MUDr. Antonín Kutálek nám. Míru 30, Úsov tel: MUDr. Lucie Langová Masarykova 2, Mohelnice tel: MUDr. Stanislava Coufalová Okružní 10, Mohelnice tel: MUDr. Helena Žáková Okružní 10, Mohelnice tel: MUDr. Marie Novotná Trávník 595, Loštice tel: MUDr. Milada Saxová nám. Míru 30, Úsov tel: MDDr. Yvona Kubišová Na Kovárně, Mohelnice tel: MDDr. Martin Kubiš Na Kovárně, Mohelnice tel: MUDr. Zdeněk Ambrož Nádražní 35, Mohelnice tel: MDDr. Zdeněk Ambrož Nádražní 35, Mohelnice tel: MUDr. Alena Kaplunová Nádražní 35, Mohelnice tel: MUDr. Petra Salavová Nádražní 35, Mohelnice tel: MUDr. Tomáš Kameníček Okružní 10, Mohelnice tel: MUDr. Dagmar Sedlářová Okružní 10, Mohelnice tel: MDDr. Klára Havlíčková Havelkova 10, Loštice tel: MDDr. Olga Sultusová Havelkova 337, Loštice tel: MUDr. Marie Frodlová nám. Míru 30, Úsov tel: MUDr. Jiří Tvardek, PhD. Nádražní 35, Mohelnice tel: MDDr. Zuzana Hanuliaková Na Kovárně, Mohelnice tel: Simona Měrková, DiS. Na Kovárně, Mohelnice tel: Ing. Eva Diblíková Šrejmová Nádražní 35, Mohelnice tel: Okružní 10, Mohelnice tel: Nádražní 35, Mohelnice tel: dermatologie MUDr. Lubomír Drlík Nádražní 35, Mohelnice tel: gastroenterologie MUDr. Pavel Sychra Nádražní 35, Mohelnice tel: MUDr. Jan Jirsa gynekologie MUDr. Radka Recová Nádražní 35, Mohelnice tel: MUDr. Jarmila Fricová Okružní 10, Mohelnice tel: kardiologie MUDr. Karel Tesař Nádražní 35, Mohelnice tel: neurologie MUDr. Michaela Mikulová Nádražní 35, Mohelnice tel: urologie MUDr. Josef Marada MUDr. Vladimír Kovařík Nádražní 35, Mohelnice tel: tel: oční ordinace MUDr. Kateřina Šinclová Masarykova 2, Mohelnice tel: ortopedie MUDr. Josef Bojko MUDr. Tomáš Fajt Nádražní 35, Mohelnice tel: MUDr. Jiří Matuška Okružní 10, Mohelnice tel: ORL MUDr. Ivana Škárková Okružní 10, Mohelnice tel: biochemická lab. RNDr. Jaromír Stejskal, CSc. Okružní 10, Mohelnice tel: laserpraktik MUDr. Leoš Russitzki Okružní 10, Mohelnice tel:

16 léčebná rehabilitace Remedic Nádražní 35, Mohelnice tel: chirurgie MUDr. Jan Rýznar MUDr. Čikl Okružní 10, Mohelnice tel: MUDr. Večeřa radiodiagnostika MUDr. Alena Dočkalová Okružní 10, Mohelnice tel: revmatologie MUDr. Milan Petržela Okružní 10, Mohelnice tel: interní a diabetologická ambulance ordinace duševního zdraví MUDr. Libuše Švubová nám. Svobody 2, Mohelnice tel: MUDr. Vilma Vařeková nám. Svobody 2, Mohelnice tel: privátní ordinace VERTEBRA Zábřežská 69/41, Mohelnice tel: Logopedie Mgr. Lenka Malíková Mgr. Zuzana Táborská Okružní 10, Mohelnice tel: tel: LÉKÁRNY V MIKROREGIONU MOHELNICKO Lékárna Adresa Kontakt Lékárna Zdraví Okružní 10, Mohelnice tel: Lékárna U Zlatého orla nám. Svobody 2, Mohelnice tel: Lékárna Nádražní, s.r.o. Nádražní 34, Mohelnice tel: Lékárna Salve Nádražní 24, Mohelnice tel: Lékárna Loštice nám. Míru 5, Loštice tel: Lékárna U sv. Anny nám. Míru 30, Úsov tel: Lékárna Dr. Max Družstevní 1417, Mohelnice tel:

17 KNIHOVNY V MIKROREGIONU MOHELNICKO Knihovna Adresa Otevírací doba Knihovník Kontakt Veřejný internet Obecní knihovna Klopina Klopina 115 ÚT 15:30-18:00 Zdeňka Míčová knihovna@klopina.cz ano Obecní knihovna Krchleby Krchleby 82 PO 17:00-18:00 Stanislava Ďopanová knihovna.krchleby@centrum.cz ano Obecní knihovna Líšnice Líšnice 39 PO 16:00-18:00 Vlasta Rýznarová knihovna.lisnice@centrum.cz ano Městská knihovna Loštice Hradská 380 PO 10:00-12:00 a 13:00-18:00 ST 12:00-18:00 PÁ 10:00-12:00 a 13:00-18:00 PO 16:00-18:00 ST 16:00-18:00 Hana Štenclová tel: knihovna.lostice@worldonline.cz Obecní knihovna Maletín Barbora Neumannová tel: knihovna.maletin@centrum.cz ano Obecní knihovna Mírov Mírov 47 ST 16:00-18:00 Jana Pejchalová knihovna.mirov@centrum.cz ano PO 9:00-18:00 Městská knihovna Mohelnice S. K. Neumanna 1 ÚT 13:00-18:00 tel: ST 9:00-18:00 Bc. Hana Haltmarová knihovna@knihovna-mohelnice.cz, ČT zavřeno knihovna.mohelnice@centrum.cz PÁ 9:00-18:00 ano SO 9:00-12:00 Pobočka Křemačov Křemačov 66 NE 16:00-18:00 Ivana Zimmermannová - ne Pobočka Květín Květín 50 PO 17:00-19:00 Dana Blažková obeckvetin@seznam.cz ne Pobočka Libivá Libivá 29 ÚT 17:00-19:00 Markéta Vahalíková knihovna.libiva@centrum.cz ano Pobočka Podolí Podolí 130 PO 16:00-17:30 Petra Přichystalová knihovna.moh-podoli@centrum.cz ne Pobočka Řepová - momentálně uzavřena Pobočka Studená Loučka Studená Loučka 24 PÁ 16:00-18:00 Mgr. Hana Konečná knihova.moh-stloucka@centrum.cz ne Pobočka Újezd Újezd 2 PO 13:30-15:30 Eva Rulíšková knihova.moh-ujezd@centrum.cz ano Obecní knihovna Moravičany Moravičany 67 ČT 15:30-20:00 SO 9:00-11:00 Ivana Fučíková tel: ano Obecní knihovna Palonín Palonín 17 ČT 15:00-17:00 Miroslav Kusý - ano Obecní knihovna Pavlov Pavlov 42 ST 17:00-19:00 Jindra Horáková - ne Obecní knihovna Police Police 5 Obecní knihovna Stavenice Stavenice 43 PO 6:30-11:30 a 12:00-17:00 ST 6:30-11:30 a 12:00-17:00 ÚT 16:00-17:30 ČT 16:00-17:30 Obecní knihovna Třeština Třeština 10 ST 16:00-18:00 Zuzana Steklá Městská knihovna Úsov nám. Míru 86 PO 10:00-11:00 a 12:00-17:00 ÚT 13:00-15:00 ST 10:00-11:00 a 12:00-17:00 ČT 13:00-15:00 PÁ 10:00-11:00 a 12:00-17:00 Lenka Seidenglanzová obec.police@seznam.cz ano ano Jana Rosecká knihovnastavenice@seznam.cz ano Marcela Hamplová tel: knihovna.trestina@centrum.cz tel: knihovna@usov.cz ano ano

18 SOCIÁLNÍ SLUŽBY V MIKROREGIONU MOHELNICKO Organizace Poskytované služby Kontakt Charita Zábřeh V Mohelnické regionu poskytuje Charita tři sociální služby: Občanská poradna - v Mohelnici má konzultační hodiny dvakrát týdně, v Lošticích je realizovaná jeden den v týdnu na dvě a půl hodiny. Denní stacionář Okýnko - služba určena pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením. Uživatelé Okýnka mohou využít i doplňkové služby a nechat se do stacionáře zavézt charitním autem. Služby Okýnka jsou částečně zpoplatněny. Denní kapacita zařízení je 17 klientů. Charitní pečovatelská služba - zaměřuje se převážně na osoby s různým postižením, rodiny, kterým se narodilo tři a více dětí současně, osoby s přechodným zhoršením stavu a seniory. Je poskytována terénně v celém ORP Mohelnice. Pečovatelská služba je zpoplatněna. socialni.sluzby@charitazabreh.cz tel: Podané ruce Organizace v regionu realizuje Terénní programy zejména pro uživatele návykových látek. Tyto služby jsou zde realizovány třikrát do týdne. Pracovníci nabízejí sociální poradenství a poradenství v oblasti drog, sexu a nemocí s touto problematikou spojených, výměnu materiálu a rozdávání harm reduction materiálů. Společnost dále v Mohelnici provozuje nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Nitka. Cílovou skupinou klubu jsou děti mezi 10 a 21 lety. Klub je otevřený dvakrát v týdnu a navštěvuje ho cca 20 dětí. nzdm.mz@podaneruce.cz tel: SOS Kompas Zábřeh Domov U Třebůvky Loštice Domov pro seniory a pečovatelská služba Mohelnice Poskytuje Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, mediaci a asistované předávání dětí. Poskytuje chráněné bydlení. Domov přijímá seniory ve věku 65+, kteří potřebují péči 24 hodin denně. V rámci péče o klienty je možné, aby s nimi pobývali na pokoji i rodinní příslušníci. Pečovatelská služba mimo klasickou terénní práci spravuje i 82 bytů (z toho dva jsou bezbariérové), kam přijímá soběstačné seniory. sona.kolarova@sos-vesnicky.cz tel: domov@utrebuvky.cz tel: dpd-mohelnice@c-mail.cz tel:

19 Centrum společných služeb Mikroregionu Mohelnicko Sídlo kanceláře: Moravičany 330 Úřední hodiny: Po Pá: 8:00 14:00 (případně dle domluvy) Manažerka Mikroregionu Jitka Macháčková tel:

MOHELNICKO MIKROREGION. informační zpravodaj 1/ Centrum společných služeb Mikroregionu Mohelnicko

MOHELNICKO MIKROREGION. informační zpravodaj 1/ Centrum společných služeb Mikroregionu Mohelnicko MIKROREGION MOHELNICKO informační zpravodaj 1/2016 Projekt Centra společných služeb Mikroregion Mohelnicko se od 1. 7. 2016 zapojil do projektu Svazu měst a obcí ČR s názvem Centra společných služeb. Tento

Více

Výroční zpráva Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko o naplňování Integrované strategie za rok 2012

Výroční zpráva Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko o naplňování Integrované strategie za rok 2012 Výroční zpráva Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko o naplňování Integrované strategie za rok 2012 Svazek obcí Mikroregionu Mohelnicko sdružoval v roce 2012 celkem 14 obcí: Klopina, Krchleby, Líšnice, Loštice,

Více

STRATEGIE ROZVOJE SVAZKU OBCÍ MIKROREGIONU MOHELNICKO

STRATEGIE ROZVOJE SVAZKU OBCÍ MIKROREGIONU MOHELNICKO STRATEGIE ROZVOJE SVAZKU OBCÍ MIKROREGIONU MOHELNICKO 2014 2020 AKČNÍ PLÁN NA ROK 2018 1 Vyhodnocení Akčního plánu z roku 2017 Název aktivity Realizace Plánované indikátory Dosažené indikátory počet zpracovaných

Více

Vítáme Vás ve Městě Mohelnici Ing. Zdeněk Jirásko

Vítáme Vás ve Městě Mohelnici Ing. Zdeněk Jirásko Vítáme Vás ve Městě Mohelnici 1 Město Mohelnice a jeho okolí je přirozeným centrem oblasti ležící v severní části Hané a podhůří Jeseníků Je kulturním, hospodářským a správním centrem Mikroregionu Mohelnicko

Více

Výroční zpráva Spolku obcí Mikroregionu Mohelnicko

Výroční zpráva Spolku obcí Mikroregionu Mohelnicko Výroční zpráva Spolku obcí Mikroregionu Mohelnicko 2014 Základní údaje o mikroregionu Mikroregion Mohelnicko byl zaregistrován na OkÚ v Šumperku 8. 9. 1999, změna na Svazek obcí byla registrována 11. 12.

Více

MOHELNICKO MIKROREGION. informační zpravodaj 2/2017. Setkání starostů v rámci projektu Centra společných služeb (CSS)

MOHELNICKO MIKROREGION. informační zpravodaj 2/2017. Setkání starostů v rámci projektu Centra společných služeb (CSS) MIKROREGION MOHELNICKO informační zpravodaj 2/2017 Setkání starostů v rámci projektu Centra společných služeb (CSS) 20. června 2017 proběhlo v rámci projektu CSS třetí setkání starostů našeho mikroregionu,

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko za rok 2018

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko za rok 2018 Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko za rok 2018 1. Úvod V souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. v platném znění předkládá Svazek obcí k projednání závěrečný účet za rok 2018. Název a sídlo:

Více

PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ Mikroregionu Mohelnicko

PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ Mikroregionu Mohelnicko PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ Mikroregionu Mohelnicko 2015-2018 Plán vzdělávání zástupců obcí Mikroregionu Mohelnicko byl vypracován na základě diskusí se starosty obcí, kdy bylo vyhodnoceno jako efektivnější

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko za rok 2017

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko za rok 2017 Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko za rok 2017 1. Úvod V souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. v platném znění předkládá Svazek obcí k projednání závěrečný účet za rok 2017. Název a sídlo:

Více

Výroční zpráva MAS Mohelnicko, o.s.

Výroční zpráva MAS Mohelnicko, o.s. Výroční zpráva MAS Mohelnicko, o.s. 2014 Základní údaje o sdružení Místní akční skupina MAS Mohelnicko, o. s. byla založena 18. 7. 2007. Do spolkového rejstříku byla zapsána 1. 1. 2014. Smyslem činnosti

Více

Statutární město Opava

Statutární město Opava Číslo: 13/2005 Název: Obecně závazná vyhláška Statutárního města Opavy o užívaní znaku a vlajky Statutárního města Opavy a znaků a vlajek městských částí Garant: Odbor prezentace a zahraničních vztahů

Více

Výroční zpráva MAS Mohelnicko, z.s.

Výroční zpráva MAS Mohelnicko, z.s. Výroční zpráva MAS Mohelnicko, z.s. 2015 Obsah 1. Základní údaje o sdružení... 3 2. Organizační členění, orgány MAS Mohelnicko a členové spolku... 4 3. Zasedání povinných orgánů MAS Mohelnicko v roce 2015...

Více

Barevné řešení návrhu znaku obce:

Barevné řešení návrhu znaku obce: Znak obce Libňatov: Obec Libňatov disponovala v období před konstitucí obecního zřízení v polovině 19.století vlastním pečetním typářem. Dokládají to otisky v Indikačních skizzách Stabilního katastru z

Více

Výroční zpráva MAS Mohelnicko, z.s.

Výroční zpráva MAS Mohelnicko, z.s. Výroční zpráva MAS Mohelnicko, z.s. 2016 Obsah 1. Základní údaje o sdružení... 3 2. Organizační členění, orgány MAS Mohelnicko a členové spolku... 4 3. Zasedání povinných orgánů MAS Mohelnicko v roce 2016...

Více

CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ URBANICKÁ BRÁZDA

CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ URBANICKÁ BRÁZDA 1. Říjen 2016 1 CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ URBANICKÁ BRÁZDA Mikroregion Urbanická brázda se 15. 08. 2016 zapojil do projektu Svazu měst a obcí s názvem Posilování administrativní

Více

Výroční zpráva Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko

Výroční zpráva Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko Výroční zpráva Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko 2015 1. Základní údaje o mikroregionu Mikroregion Mohelnicko byl zaregistrován na OkÚ v Šumperku 8. 9. 1999, změna na Svazek obcí byla registrována 11.

Více

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020 Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb na SO ORP Mohelnice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006549 Realizátor Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. v partnerství s Městem Mohelnice Akční plán

Více

Figura cimbuřového dělení štítu v různých modifikacích představuje obecné vyjádření existence dvou historických tvrzí na území obce.

Figura cimbuřového dělení štítu v různých modifikacích představuje obecné vyjádření existence dvou historických tvrzí na území obce. V černém štítě pod stříbrnou cimbuřovou hlavou s kotvicovým křížem vpravo a hvězdou vlevo, obojí červené, stříbrný rozkřídlený dravý pták se zlatou zbrojí a jazykem. Figura rozkřídleného dravého ptáka

Více

Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce. Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj

Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce. Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj Page 1 of 11 Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj 8.MALETÍN. ZPRAVODAJ-září 2004 vytvořeno: 14.10.2004 změněno:

Více

MOHELNICKO MIKROREGION. informační zpravodaj 1/2017

MOHELNICKO MIKROREGION. informační zpravodaj 1/2017 MIKROREGION MOHELNICKO informační zpravodaj 1/2017 Zprávy z Centra společných služeb 13. prosince 2016 proběhlo v rámci projektu CSS druhé setkání starostů, které se uskutečnilo v obci Krchleby. Starostové

Více

Setkání se starosty. v rámci projektu Centra společných služeb (CSS) Levandulový statek v Bezděkově u Úsova

Setkání se starosty. v rámci projektu Centra společných služeb (CSS) Levandulový statek v Bezděkově u Úsova Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0003017 Setkání se starosty v rámci projektu Centra společných služeb (CSS) Levandulový statek

Více

Mohelnicko. kraj mezi Hanou a Jeseníky. Třídenní cyklovýlet za. poznáním Mohelnicka a. jeho blízkého okolí. Zdroj: http://www.olympusobchod.

Mohelnicko. kraj mezi Hanou a Jeseníky. Třídenní cyklovýlet za. poznáním Mohelnicka a. jeho blízkého okolí. Zdroj: http://www.olympusobchod. Mohelnicko kraj mezi Hanou a Jeseníky Třídenní cyklovýlet za poznáním Mohelnicka a Zdroj: http://www.olympusobchod.cz jeho blízkého okolí Den první Celková délka trasy je 51 km, průměrná časová náročnost

Více

Rekapitulace historie

Rekapitulace historie Výroční zpráva občanského sdružení Máš čas? Rok 2011 Občanské sdružení Máš čas? I. Šustaly, 1080, Kopřivnice I.Č. 265 84 344 e-mail: ndcracek@seznam.cz mobil: 790 232 245, 790 232 244 http://mascas.koprivnice.org

Více

Městský úřad Mohelnice Odbor životního prostředí

Městský úřad Mohelnice Odbor životního prostředí Městský úřad Mohelnice Odbor životního prostředí U Brány 916/2, e-mail: mesto@mohelnice.cz 789 85 Mohelnice tel.: 583 452 111, fax: 583 430 767 Sp.zn.: ŽP/82/2015/Potd Mohelnice, dne 08.01.2015 Č.j.: MUMO-ŽP/33752/14

Více

DOLNÍ POOTAVÍ Zpravodaj členských obcí SODP

DOLNÍ POOTAVÍ Zpravodaj členských obcí SODP Občasník, ročník III. Leden 2018 DOLNÍ POOTAVÍ Zpravodaj členských obcí SODP Centrum společných služeb při Svazku obcí Dolního Pootaví vstoupilo do třetího roku činnosti. Existenci poradenského centra,

Více

Přehled poskytovatelů služeb pro děti a mládež do 26 let s mentálním a kombinovaným postižením. Otrokovicko

Přehled poskytovatelů služeb pro děti a mládež do 26 let s mentálním a kombinovaným postižením. Otrokovicko Přehled poskytovatelů služeb pro děti a mládež do 26 let s mentálním a kombinovaným postižením Otrokovicko NADĚJE o.s., Pobočka Otrokovice Služby: Domov pro osoby se zdravotním postižením, Chráněné bydlení,

Více

ZPRAVODAJ o realizaci projektu NETWORLD

ZPRAVODAJ o realizaci projektu NETWORLD ZPRAVODAJ o realizaci projektu NETWORLD Tento informační bulletin shrnuje hlavní aktivity nevládní organizace Společnost Rožmberk o.p.s., které proběhly v rámci projektu NETWORLD. Tento projekt se zabývá

Více

Následovala návštěva autobusového nádraží. Tento projekt město financovalo ze Společného regionálního operačního programu a rozpočtu města Votice.

Následovala návštěva autobusového nádraží. Tento projekt město financovalo ze Společného regionálního operačního programu a rozpočtu města Votice. 1. a 2.10. 2009 se v rámci projektu Vzdělaný venkov uskutečnila odborná exkurze do mikroregionu Džbány-Žebrák. Exkurzi připravily manažerky mikoregionu Nechanicko Jana Pečenková a Urbanické Brázdy Ing.

Více

ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE

ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE Zpráva o činnostech říjen až prosinec OBSAH: 1. Aktuální projekty (chronologicky): Číslo stránky: 1.1 Odborný seminář a setkání EKIS, 2. 3.10.... 2 1.2 Dny energetického poradenství

Více

Aktivity Olomouckého kraje pro venkov

Aktivity Olomouckého kraje pro venkov Aktivity Olomouckého kraje pro venkov Setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 21. června 2012, Plumlov Josef Londa Karel Hošek Východiska rozvoje venkova Olomouckého kraje Programové prohlášení

Více

Zápis z jednání Poradenský den mikroregionu Zábřežsko č. 02 konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Zábřeh

Zápis z jednání Poradenský den mikroregionu Zábřežsko č. 02 konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Zábřeh Svazek obcí Mikroregionu Zábřežsko Masarykovo nám. 510/6, 789 01 Zábřeh, IČ: 484 28 311 Tel: 583 468 262, Fax: 583 416 505, e-mail: miz@muzabreh.cz www.zabrezsko.cz Zápis z jednání Poradenský den mikroregionu

Více

Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj. Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013

Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj. Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013 Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Charakteristika Olomouckého kraje Nástroje rozvoje venkova

Více

Přehled poskytovatelů sociálních a souvisejících služeb v Nejdku

Přehled poskytovatelů sociálních a souvisejících služeb v Nejdku Přehled poskytovatelů sociálních a souvisejících služeb v Nejdku Název organizace: Pečovatelská služba S NÁMI DOMA o.p.s. Právní forma: obecně prospěšná společnost Adresa: Okružní 1191, Nejdek Kontaktní

Více

Seznam osob krizového managementu přednostně předurčených do Krizového štábu Olomouckého kraje, kontaktní spojení k zabezpečení vyrozumění

Seznam osob krizového managementu přednostně předurčených do Krizového štábu Olomouckého kraje, kontaktní spojení k zabezpečení vyrozumění Seznam osob krizového managementu přednostně předurčených do Krizového štábu Olomouckého kraje, kontaktní spojení k zabezpečení vyrozumění štábu/vedoucí sekretariátu Ekonom krizového štábu štábu/zástupce

Více

Výroční zpráva Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko

Výroční zpráva Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko Výroční zpráva Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko 2017 1. Základní údaje o Mikroregionu Mikroregion Mohelnicko byl zaregistrován na OkÚ v Šumperku 8. 9. 1999, změna na Svazek obcí byla registrována 11.

Více

P Ř E H L E D U S N E S E N Í

P Ř E H L E D U S N E S E N Í Rada města Mohelnice P Ř E H L E D U S N E S E N Í z 87. schůze Rady města Mo helnice, která se konala dne 14.10.2013 o d 14:00 hodin v kanceláři starostky 1656/87/RM/2013 Schválení programu 87. zasedání

Více

Zápis ze 7. zasedání Rady mikroregionu konaného v Zábřehu

Zápis ze 7. zasedání Rady mikroregionu konaného v Zábřehu , IČ: 484 28 311 miz@muzabreh.cz Jednání bylo zahájeno v 8:30 h. Zápis ze 7. zasedání Rady mikroregionu konaného 27.05.2019 v Zábřehu Přítomni: Dubicko: Jedlí: Postřelmov: Rovensko: Zábřeh: Mgr. Václav

Více

Zpráva o činnosti MAS Sokolovsko za rok 2009

Zpráva o činnosti MAS Sokolovsko za rok 2009 Zpráva o činnosti MAS Sokolovsko za rok 2009 V průběhu hodnoceného období se uskutečnila zasedání orgánů MAS v těchto dnech: Valná hromada: dne 11. 6. 2009 Dozorčí rada: dne 11. 6. 2009 Správní rada: dne

Více

MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva

MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva MAS Vyškovsko, z.s. Obsah : Výroční zpráva 1. Úvod 2. Činnost v roce 2016 3. Zpráva o hospodaření 4. Návrh rozpočtu na rok 2017 5. Plán činnosti MAS Za období od 01/2016 až 12/2016 1.Úvod Vážení členové

Více

Návrh znaku a vlajky pro obec K U K S

Návrh znaku a vlajky pro obec K U K S Návrh znaku a vlajky pro obec K U K S autor: Mgr. Jan Tejkal tel.+420602953832 e-pošta: Jan.Tejkal@seznam.cz http://heraldika.webnode.cz/ Tvorba nových obecních (městských) symbolů: Podle platné právní

Více

InformaČní zpravodaj mikroregionu Záhoran

InformaČní zpravodaj mikroregionu Záhoran Vážení čtenáři, je tady další číslo elektronického vydání Informačního zpravodaje mikroregionu Záhoran, ve kterém vás seznámíme s činností svazku v období únor - srpen 2017 a plánovanými akcemi. Centrum

Více

2. Setkání Řídícího výboru MAP v ORP Mělník CZ /0.0/0.0/15_005/

2. Setkání Řídícího výboru MAP v ORP Mělník CZ /0.0/0.0/15_005/ 2. Setkání Řídícího výboru MAP v ORP Mělník 1. 12. 2016 CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000683 Program Zahájení (úvodní slovo, návrh zapisovatele, návrh ověřovatelů zápisu, návrhy na doplnění, schválení programu)

Více

únor 2018 Datum Den Jméno Místo poskytování, telefon 3. So Stomatologické centrum Jihlava Havlíčkova 34a, Jihlava,

únor 2018 Datum Den Jméno Místo poskytování, telefon 3. So Stomatologické centrum Jihlava Havlíčkova 34a, Jihlava, únor 2018 3. So Stomatologické centrum Jihlava Havlíčkova 34a, 4. Ne MDDr. Nováková Zuzana DentEsthes s.r.o., Stonařov 70, 588 33 Stonařov, 567 319 385 10. So Zubní pohotovost není obsazena 11. Ne MDDr.

Více

Zápis. Odjezd: V 9:30 hodin jsme odjížděli z Mírového náměstí v Ostrově.

Zápis. Odjezd: V 9:30 hodin jsme odjížděli z Mírového náměstí v Ostrově. Zápis Občanské sdružení Místní akční skupiny Krušné hory západ v rámci národního projektu spolupráce Kraj živých vod II. (reg.č.12/015/4210a/341/000004) spolufinancovaného v rámci Programu rozvoje venkova,

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY KDE NÁS NAJDETE Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkovo náměstí 87 580 02 Havlíčkův Brod 2 Telefon: + 420 569 400 499 GSM: + 420 777 327 844 Fax: + 420 569 400 490 E-mail: knihovna@kkvysociny.cz

Více

Setkání se starosty. v rámci projektu Centra společných služeb (CSS) Mohelnice,

Setkání se starosty. v rámci projektu Centra společných služeb (CSS) Mohelnice, Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0003017 Setkání se starosty v rámci projektu Centra společných služeb (CSS) Mohelnice, 6. 9. 2016

Více

Zpráva o činnosti DSO Nová Lípa za rok 2017

Zpráva o činnosti DSO Nová Lípa za rok 2017 Zpráva o činnosti DSO Nová Lípa za rok 2017 Předsedkyně DSO Nová Lípa: Ing. Jana Houšková, starostka Obce Častrov, tel. 724 181 478 Místopředsedové: Mgr. Jaromír Pařík, místostarosta Města Kamenice nad

Více

DUM č. 18 v sadě. 20. Ze-2 Evropa

DUM č. 18 v sadě. 20. Ze-2 Evropa projekt GML Brno Docens DUM č. 18 v sadě 20. Ze-2 Evropa Autor: Drahomír Hlaváč Datum: 30.6.2014 Ročník: 2AV, 3AV Anotace DUMu: Vlajky evropských států. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro

Více

Výroční zpráva MAS Mohelnicko, z.s.

Výroční zpráva MAS Mohelnicko, z.s. Výroční zpráva MAS Mohelnicko, z.s. 2017 Obsah 1. Základní údaje o Spolku... 3 2. Organizační členění, orgány MAS Mohelnicko a členové Spolku... 4 3. Zasedání povinných orgánů MAS Mohelnicko v roce 2017...

Více

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY. Jakub Henkl Sluneční vítr

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY. Jakub Henkl Sluneční vítr NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY Jakub Henkl Sluneční vítr DUBEN ČERVEN 2017 DUBEN Během měsíce dubna proběhla dvě zasedání Výboru spolku MAS Moravská cesta s cílem schválení doporučených projektů k podpoře v

Více

Novinky v MAPech Strategický rámec MAP Vzdělávací kurz v pátek v Dramacentru Sdružení D v Olomouci od 8:30 do 12:30 Úvodní kurz

Novinky v MAPech Strategický rámec MAP Vzdělávací kurz v pátek v Dramacentru Sdružení D v Olomouci od 8:30 do 12:30 Úvodní kurz Novinky v MAPech Ti, kteří sledují činnost naší MAS, jistě vědí, že jsme realizátorem projektu MAP pro ORP. Pro ty s projektem neseznámené oznamujeme, že MAP je Místní akční plán vzdělávání, který je zaměřen

Více

Dálnice D35 v úseku Staré Město Mohelnice

Dálnice D35 v úseku Staré Město Mohelnice ODESÍLATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 ADRESÁT: dle rozdělovníku V Praze

Více

1.) Název realizovaného projektu: Zdravý život ve zdravém prostředí Základní školy Votice

1.) Název realizovaného projektu: Zdravý život ve zdravém prostředí Základní školy Votice 1.) Název realizovaného projektu: Zdravý život ve zdravém prostředí Základní školy Votice Základní škola Votice, tel 317813322, e-mail: zsvotice@centrum.cz Vedoucí programu: Mgr.Simona Korešová Datum vzniku

Více

obecně prospěšné společnosti EUTIS

obecně prospěšné společnosti EUTIS 1. výroční zpráva obecně prospěšné společnosti EUTIS za období 11. 8. 31. 12. 2005 Vypracovali a předkládají: Jan Závěšický, Reda Ifrah Ve Žďáře nad Sázavou červen 2006 předseda správní rady, ředitel OBSAH:

Více

Výroční zpráva MAS Třešťsko

Výroční zpráva MAS Třešťsko Výroční zpráva MAS Třešťsko za rok 2008 OBSAH 1. Informace o obecně prospěšné společnosti 2 3 2. Zakladatelé a orgány společnosti 4 5 2.1. Zakladatelé společnosti 2.2. Orgány společnosti 2.2.1. Správní

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

Zápis. USNESENÍ: 1. VH schvaluje program jednání. Hlasování: Pro: 16 Proti: 0 Zdržel se: 0

Zápis. USNESENÍ: 1. VH schvaluje program jednání. Hlasování: Pro: 16 Proti: 0 Zdržel se: 0 Zápis z 16. Valné hromady Místní akční skupiny Svitava z. s. konané dne 4. května 2017 v zasedací místnosti budovy Mze ČR, pracoviště SZIF, Olomoucká 26, Svitavy Na svolání Valné hromady se Rada spolku

Více

Přehled zdravotnických zařízení ve Frýdlantě nad Ostravicí ke dni 1. 12. 2009

Přehled zdravotnických zařízení ve Frýdlantě nad Ostravicí ke dni 1. 12. 2009 Přehled zdravotnických zařízení ve Frýdlantě nad Ostravicí ke dni 1. 12. 2009 Zdravotní služby ve městě zajišťuje soukromé chirurgické zařízení FROSMED s.r.o., soukromá společnost RES-MEDIA s.r.o., GIOS,

Více

Rada města Mohelnice P Ř E H L E D U S N E S E N Í

Rada města Mohelnice P Ř E H L E D U S N E S E N Í Rada města Mohelnice P Ř E H L E D U S N E S E N Í ze 3. schůze Rady města Mo helnice, která se ko nala dne 08.12.2014 o d 15:00 hodin v kanceláři starosty 18/3/RM/2014 Schválení programu 3. zasedání rady

Více

Klub českých turistů ve Šluknově ze SEVERNÍHO KRÁLOVSTVÍ organizuje pro rodiny s dětmi VI.ročník celoročního turistického soutěžení.

Klub českých turistů ve Šluknově ze SEVERNÍHO KRÁLOVSTVÍ organizuje pro rodiny s dětmi VI.ročník celoročního turistického soutěžení. Klub českých turistů ve Šluknově ze SEVERNÍHO KRÁLOVSTVÍ organizuje pro rodiny s dětmi VI.ročník celoročního turistického soutěžení Táta, máma a já Vyberte si aktivity z doporučeného přehledu turistických

Více

Hradec Králové město přátelské rodině

Hradec Králové město přátelské rodině Hradec Králové město přátelské rodině Ing. Anna Maclová, náměstkyně primátora pro oblast školství, sociální věci a zdravotnictví PhDr. Marek Šimůnek, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Seminář

Více

pořádá AKCE NA DEN DĚTÍ DĚTSKÉ DOPRAVNÍ HŘIŠTĚ

pořádá AKCE NA DEN DĚTÍ DĚTSKÉ DOPRAVNÍ HŘIŠTĚ JIHLAVSKÁ UNIE NESLYŠÍCÍCH ( založena roku 1948 ) zakládající člen Českomoravské jednoty neslyšících Polenská 4382/2c, 586 01, Jihlava IČ 66598940 mobil/sms: 721 275 691 http://www.jihlava-un.eu/ E-mail:

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD MOHELNICE Odbor stavebního úřadu, rozvoje a investic

MĚSTSKÝ ÚŘAD MOHELNICE Odbor stavebního úřadu, rozvoje a investic MĚSTSKÝ ÚŘAD MOHELNICE Odbor stavebního úřadu, rozvoje a investic oddělení stavebního úřadu úsek silniční hospodářství a speciální stavební úřad U Brány 916/2, 789 85 Mohelnice www.mohelnice.cz, tel.:

Více

Lékařské služby první pomoci (LSPP) - 2015. Lékařská pohotovost pro dospělé

Lékařské služby první pomoci (LSPP) - 2015. Lékařská pohotovost pro dospělé Lékařské služby první pomoci (LSPP) - 2015 Zdravotnická záchranná služba 155 Univerzální tísňová linka 112 (= jednotné evropské číslo tísňového volání, dovoláte se hasičů, policie i lékařské záchranky,

Více

Symboly města Broumova

Symboly města Broumova Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 14 Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA Název : Symboly města Broumova Číslo dokumentu: SRM/01 Vydání č.: 01 Výtisk č.: 1 Účinnost od: 01.07.2012 Účinnost do: Doba neurčitá

Více

Podpora rozvoje Olomouckého kraje

Podpora rozvoje Olomouckého kraje Podpora rozvoje Olomouckého kraje 2008-2010 Regionální operační program Střední Morava aktuální informace 8. 12. 2009, Olomouc Aktivity projektu 1. Pořádání kurzů, seminářů, školení, workshopů 2. Vydávání

Více

EKOPORADNY A JEJICH SLUŽBY V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI

EKOPORADNY A JEJICH SLUŽBY V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI EKOPORADNY A JEJICH SLUŽBY V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI Pokud hledáte odpovědi na otázky týkající se životního prostředí, stavu ovzduší, ochrany přírody, úspor energie, tak držíte správnou publikaci. V této

Více

Schválená částka na sociální službu v Kč. Celková schválená částka dotace v Kč. Datum schválení dotace. Číslo usnesení RMZ/ZMZ

Schválená částka na sociální službu v Kč. Celková schválená částka dotace v Kč. Datum schválení dotace. Číslo usnesení RMZ/ZMZ Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína (v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí dotace v roce 2017) - registrované sociální služby Č. Příjemce dotace

Více

Ráda bych tě pozvala na svou narozeninovou oslavu která se koná 15.6.2013. Sraz je ve Stromovce ve 12:00. Doufám že přijdeš.

Ráda bych tě pozvala na svou narozeninovou oslavu která se koná 15.6.2013. Sraz je ve Stromovce ve 12:00. Doufám že přijdeš. Julie Kubrychtová Milady Horákové1 Praha 17000 Kateřina Hejlíková Studentská2 Praha 16000 Selma Faustusová Kaprova3 Praha 11000 Tereza Vogničová Milady Horákové4 Praha 17000 Dominika Juričková Studentská5

Více

Jiří Senohrábek. Propojení reálného a virtuálního výletu na příkladu projektu Otevřte 13. komnatu

Jiří Senohrábek. Propojení reálného a virtuálního výletu na příkladu projektu Otevřte 13. komnatu Jiří Senohrábek Propojení reálného a virtuálního výletu na příkladu projektu Otevřte 13. komnatu Co to je? Pro koho to je? nový produkt cestovního ruchu pro rodiny s dětmi nebo poutníky po českých hradech

Více

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6.

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2014 OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. PODĚKOVÁNÍ Výroční zpráva za rok 2014 Strana 2 (celkem

Více

Kontakty na pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí a kurátory pro mládež ORP Libereckého kraje

Kontakty na pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí a kurátory pro mládež ORP Libereckého kraje Kontakty na pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí a kurátory pro mládež ORP Libereckého kraje Městský úřad Česká Lípa odbor sociálních věcí a zdravotnictví, oddělení sociálně-právní ochrany,

Více

HVĚZDONICE 56, CHOCERADY kancelář: Posázaví o.p.s., Masarykovo náměstí 1, Benešov

HVĚZDONICE 56, CHOCERADY kancelář: Posázaví o.p.s., Masarykovo náměstí 1, Benešov HVĚZDONICE 56, 257 24 CHOCERADY kancelář: Posázaví o.p.s., Masarykovo náměstí 1, 256 01 Benešov Zápis č. 4/2011 výboru ze zasedání svazku obcí Malé Posázaví dne 21. 6. 2011 ve 14 hodin - Čerčany Program

Více

1. Setkání Řídícího výboru MAP II ORP Bystřice nad Pernštejnem

1. Setkání Řídícího výboru MAP II ORP Bystřice nad Pernštejnem Město Bystřice nad Pernštejnem Příční 405, 593 15, Bystřice nad Pernštejnem Místní akční plán II rozvoje vzdělávání 1. Setkání Řídícího výboru MAP II ORP Bystřice nad Pernštejnem úterý 27. března 2018,

Více

Základní informace obec Mokré rok 2014

Základní informace obec Mokré rok 2014 Základní informace obec Mokré rok 2014 Kontaktní a identifikační údaje Oficiální název: Adresa: Obec Mokré Telefon: 494 661 294 Telefon 2: Úřední mobil: 601 339 859 E-mail: ID datové schránky: Mokré 12,

Více

JIHOČESKÉHO KRAJE. Částka 1 Rozesláno Ročník 2. Obsah:

JIHOČESKÉHO KRAJE. Částka 1 Rozesláno Ročník 2. Obsah: VĚSTNÍK JIHOČESKÉHO KRAJE Částka 1 Rozesláno 11.2.2002 Ročník 2 Obsah: 1. Obecně závazná vyhláška Jihočeského kraje č. 1/2002 ze dne 29.1.2002 O symbolech Jihočeského kraje a jejich užívání Vydavatel a

Více

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Odbor sociálních věcí a zdravotnictví nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 4616/2015 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101.2.2

Více

Informační zpravodaj CSS č. 1/2016

Informační zpravodaj CSS č. 1/2016 Informační zpravodaj CSS č. 1/2016 Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Severo-Lanškrounsko k dnešnímu dni čítá dvanáct obcí: Albrechtice, Bystřec, Cotkytle, Čenkovice, Dolní Čermná, Horní Čermná, Horní

Více

VÝVOJ ZNAKU OBCE ČERNÁ V POŠUMAVÍ

VÝVOJ ZNAKU OBCE ČERNÁ V POŠUMAVÍ VÝVOJ ZNAKU OBCE ČERNÁ V POŠUMAVÍ Černá v Pošumaví po roce 1945 žádný znak nepoužívala. Nikdo se s touto otázkou vlastně ani nezabýval. Teprve po roce 1989 se začalo uvažovat o možnosti mít svůj vlastní

Více

REGIONÁLNÍ PRŮVODCI A ANIMÁTOŘI nová šance pro cestovní ruch v Pošumaví

REGIONÁLNÍ PRŮVODCI A ANIMÁTOŘI nová šance pro cestovní ruch v Pošumaví REGIONÁLNÍ PRŮVODCI A ANIMÁTOŘI nová šance pro cestovní ruch v Pošumaví Ing. Pavel Vondráček, Úhlava, o. p. s. REGIONÁLNÍ PRŮVODCI A ANIMÁTOŘI Projekt je spolufinancován z Evropského zemědělského fondu

Více

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY LEDEN - BŘEZEN LEDEN Během měsíce ledna proběhlo několik významných akcí a setkání. Velmi důležitou událostí byla realizace veřejných projednání, kterých se celkem zúčastnilo 144

Více

AKČNÍ PLÁN MAP vzdělávání ORP Šumperk Reg. č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/

AKČNÍ PLÁN MAP vzdělávání ORP Šumperk Reg. č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ AKČNÍ PLÁN 2017 MAP vzdělávání ORP Šumperk Reg. č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000346 Datum zahájení projektu: 1. 4. 2016 Předpokládané datum ukončení: 31. 3. 2018 Realizátor: MAS Šumperský venkov,

Více

Zdravotnictví Slavkov u Brna

Zdravotnictví Slavkov u Brna Zdravotnictví Slavkov u Brna Praktičtí lékaři pro dospělé MUDr. Vlasta Kučerová 544 227 536 MUDr. Marie Špatná 544 423 442 MUDr. Zdeněk Hartl 544 221 885 MUDr. Věra Blanková 544 227 004 MUDr. Květoslava

Více

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 2 Datum: 25. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3 Program: 1. přivítání, představení programu, prezence 2. analýza sociálních

Více

Informační kanál obce Veselá

Informační kanál obce Veselá Informační kanál obce Veselá 1 Infokanál obce Veselá Novinky Galerie Stálé informace Vysílací schéma Galerie foto, video Novinky: Zpravodajství z obce Pozvánky Reklama Stálé informace: Kontakty Ordinace

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XI/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Seznam praktických a odborných lékařů

Seznam praktických a odborných lékařů Městská část Praha 17 Seznam praktických a odborných lékařů Přehled ordinačních hodin řepských praktických a odborných lékařů Upozorňujeme, že v následujícím seznamu jsou uvedeni pouze ti lékaři, kteří

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Šumperk

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Šumperk Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Šumperk Téma: Administrativní podpora obcí Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

Město Ostrov OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OSTROVA. o městských symbolech

Město Ostrov OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OSTROVA. o městských symbolech Město Ostrov OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OSTROVA č. 1/2001 o městských symbolech Město Ostrov, dle 5 a 10 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších změn, na základě usnesení

Více

Čtení s porozuměním, získání nových vědomostí o České republice a jejích státních symbolech, posílení vědomí náležení k vlasti.

Čtení s porozuměním, získání nových vědomostí o České republice a jejích státních symbolech, posílení vědomí náležení k vlasti. Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň a typ vzdělávání Typická věková skupina Celková velikost

Více

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012 CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 5 číslo 5 květen 2012 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV U příležitosti 20. výročí Vás dne 19. května 2012 srdečně zveme na prohlídku našich

Více

Návrh znaku a vlajky pro obec DUŠEJOV

Návrh znaku a vlajky pro obec DUŠEJOV Návrh znaku a vlajky pro obec DUŠEJOV autor: Mgr. Jan Tejkal tel.+420602953832 e-pošta: j.tejkal@volny.cz http://heraldika.webnode.cz/ Tvorba nových obecních (městských) symbolů: Podle platné právní úpravy

Více

SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM

SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM Odhalení památníku starostou Ing. Jiřím Černým a generálem Ing. Jiřím Kubalou V odpoledních hodinách 30. dubna 2013, v den 68. výročí osvobození Buchlovic

Více

P Ř E H L E D U S N E S E N Í

P Ř E H L E D U S N E S E N Í Rada města Mohelnice P Ř E H L E D U S N E S E N Í z 11. schůze R ady města Mo helnice, která se konala dne 01.04.2019 o d 15:15 ho din v kanceláři starosty 314/11/RM/2019 Schválení programu 11. zasedání

Více

Návrh znaku a vlajky pro obec HUNTÍŘOV

Návrh znaku a vlajky pro obec HUNTÍŘOV Návrh znaku a vlajky pro obec HUNTÍŘOV autor: Mgr. Jan Tejkal tel.+420602953832 e-pošta: j.tejkal@volny.cz http://heraldika.webnode.cz/ Tvorba nových obecních (městských) symbolů: Podle platné právní úpravy

Více

Zpráva o činnosti za volební období 2010 2012. Jana Galášová, předsedkyně SKIP10 Opava 13. 3. 2013

Zpráva o činnosti za volební období 2010 2012. Jana Galášová, předsedkyně SKIP10 Opava 13. 3. 2013 Zpráva o činnosti za volební období 2010 2012 Jana Galášová, předsedkyně SKIP10 Opava 13. 3. 2013 Mgr. Zuzana Bornová, Ing. Pavel Cimbálník, Mgr. Renata Domoráková, Mgr. Lenka Fišrová, Jana Galášová, Mgr.

Více

Obec přátelská rodině 2013

Obec přátelská rodině 2013 Obec přátelská rodině 2013 Středočeská obec, těsné sousedství s hlavním městem Místní části Lhota, Zálepy, Jarov Přirozené spádové centrum pro obce mikroregionu Dolnobřežansko Suburbanizace, dynamický

Více

Výroční zpráva MAS Mohelnicko, o.s.

Výroční zpráva MAS Mohelnicko, o.s. Výroční zpráva MAS Mohelnicko, o.s. 2013 Základní údaje o sdružení Místní akční skupina MAS Mohelnicko, o.s. byla založena 18. 7. 2007. Smyslem činnosti MAS Mohelnicko je především usilování o zprostředkování

Více

XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE 2. OZNÁMENÍ. www.socialnipsychiatrie2010.cz

XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE 2. OZNÁMENÍ. www.socialnipsychiatrie2010.cz XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE Zotavení jako koncept péče o osoby se závažným duševním onemocněním pro 21.století Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje 2. OZNÁMENÍ

Více

Výroční zpráva 2011. Občanské sdružení Borůvka

Výroční zpráva 2011. Občanské sdružení Borůvka Výroční zpráva 2011 Občanské sdružení Borůvka Úvodní slovo Vážení přátelé a příznivci, již tradičně touto dobou jarního sluníčka hodnotíme předešlý rok činnosti Občanského sdružení Borůvka. Rozsah naší

Více