Informace. Art. Nr vydání, 09 01

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace. Art. Nr vydání, 09 01"

Transkript

1 1 Informace Art. Nr vydání, 09 01

2 2 Informace compact set Vítejte! Blahopřejeme vám k získání sady Digital plus by Lenz compact set a přejeme vám mnoho radosti při práci s tímto ovládáním modelové železnice. Tento návod vám má pomoci, abyste váš compact set správně se všemi jeho komponentami co nejrychleji sestavili do funkčního systému ovládání modelové železnice. Kromě této Informace jsou přiloženy ještě podrobné návody k jednotlivým komponentám. V nich najdete další podrobné informace. Tyto návody byste si měli přečíst po vašich prvních krocích se sadou compact set. Pokud budete mít další dotazy, na něž ani po prostudování všech Informací ze sady compact set nenajdete odpověď, rádi vám pomůžeme. Kontakt s firmou Lenz Elektronik GmbH můžete navázat mnoha způsoby: Poštovní adresa: Lenz Elektronik GmbH Hüttenbergstrasse 29 D Giessen Telefon: ++49 (0) Kdy nás zde zastihnete, zjistíte z ohlášení. Fax: ++49 (0) info@digital-plus.de Nechybí něco? Prosím zkontrolujte, zda je v balení obsaženo: návod k použití (tento sešit) přístroj compact transformátor TR100 lokomotivní dekodér LE130XF lokomotivní dekodér LE131XF dekodér příslušenství LS110 návod compact návod LE130XF/LE131XF návod LS110 seznam lokomotivních dekodérů Digital plus Pokud by nějaká část chyběla, požádejte vašeho obchodníka o její dodání.

3 3 1 Obsah 1 Obsah 3 2 Důležitá upozornění, přečíst nejdříve! 3 3 Takto začněte! Připojení přístroje compact Montáž lokomotivních dekodérů 5 4 Přehled ovládacích prvků přístroje compact 6 5 První jízda 7 6 Nouzové zastavení 8 7 Připojení dekodéru příslušenství 9 8 Další příslušenství LH30compact Svorkovnice LA Čelní panel LA Důležitá upozornění, přečíst nejdříve! Všechny komponenty sady compact set byly před expedicí podrobeny intenzivním testům. Firma Lenz Elektronik GmbH zaručuje bezporuchový provoz, pokud dodržíte následující upozornění: Komponenty sady compact set smějí být společně používán pouze s dalšími komponentami systému Digital plus by Lenz. Jiné použití, než je popsáno v tomto návodu není přípustné a má za následek ztrátu záruky. Připojujte komponenty ze sady compact set pouze k zařízením k tomu určeným. Která zařízení to jsou, zjistíte z tohoto návodu a z návodů k jednotlivým komponentám. Nevystavujte komponenty ze sady compact set vlhkosti nebo přímému slunečnímu záření. UPOZORNĚNÍ! Běžné lokomotivy, připojené k zařízením Digital plus by Lenz vydávají oznamovací tón. To je zcela normální, neboť v kolejích je trvale přítomno vysokofrekvenční (rychle se střídající) napětí a jím vyvolaný proud protéká také elektromotorem. Tento proud není přípustný pro lokomotivy s motory se zvonovým rotorem, např. motory Faulhaber. Lokomotivy s těmito motory smějí být na digitálních kolejištích provozovány pouze s lokomotivním dekodérem. Bez tohoto dekodéru bude motor takové lokomotivy v krátkém čase poškozen. Existují další, méně časté druhy motorů, pro něž platí stejná omezení jako pro motory se zvonovými rotory. V případě pochybností se obraťte na výrobce lokomotivy.

4 4 Informace compact set 3 Takto začněte! 3.1 Připojení přístroje compact První krok je připojení přístroje compact k vaší modelové železnici. Kolejnice vaší modelové železnice budou propojeny se svorkami J a K přístroje compact. ke koleji Nyní musíte připojit k přístroji compact transformátor. Propojte svorky U a V přístroje compact se svorkami (modrou a bílou) transformátoru. k transformátoru V posledním kroku připojte k přístroji compact programovací kolej. Programovací kolej je nutná pro nastavení dekodérů ve vašich lokomotivách. Je tedy rozumné připojit ji právě nyní. Tato kolej musí být oddělena od zbytku vašeho kolejiště. Propojte svorky P a Q přístroje compact s programovací kolejí. k programovací koleji Nyní zbývá už jen zasunout síťovou vidlici transformátoru TR100 do zásuvky a váš přístroj compact je připraven k provozu.

5 5 3.2 Montáž lokomotivních dekodérů Doporučujeme vám jako první vybavit dekodérem LE131XF lokomotivu s rozhraním (konektorem) podle NEM. Není to obtížné a současně je to dobé cvičení pro prsty. Potom namontujte dekodér LE130XF do jiné lokomotivy bez rozhraní (konektoru) podle NEM. Přesný návod k montáži najdete v přiložené Informaci k dekodérům LE130XF/LE131XF. Pokud si na montáž dekodéru netroufáte, obraťte se na svého obchodníka nebo odborný servis. Po montáži nejprve pro kontrolu případných chyb načtěte adresu dekodéru. Postupujte podle kroků 1 až 4 z návodu k obsluze k přístroji compact, odstavec Jako výsledek načtení se zobrazí adresa lokomotivy 03. Nyní proveďte stejné kroky s druhou lokomotivou. Také zde byste měli načíst adresu 03. Protože není účelné provozovat obě lokomotivy se stejnou adresou, měli byste hned tento dekodér přeprogramovat na jinou adresu. Pokračujte tedy krokem 5 podle návodu k přístroji compact a pomocí tlačítek + a nastavte jinou adresu, například 10. Tím jsou vaše lokomotivy připraveny pro první digitální nasazení.

6 6 Informace compact set 4 Přehled ovládacích prvků přístroje compact 1 displej 5 otočný knoflík pro řízení rychlosti stisknout při: ovládání lokomotiv ovládání výhybek menu 2 listování displejem nahoru 3 listování displejem dolů 4 sepnutí funkce 0 první směr potvrzení 6 směr jízdy vpřed společně: 7 směr jízdy vzad menu 8 sepnutí funkce 2 přerušení 9 sepnutí funkce 1 druhý směr 10 nouzové zastavení

7 7 5 První jízda Nyní už jste tak daleko, že můžete na koleje vaší modelové železnice postavit obě lokomotivy, vybavené dekodéry. Adresa lokomotivy je zobrazena na displeji. Adresy mohou být voleny v rozsahu 1 až 99. Pomocí tlačítek + a - (pod displejem) zvolte adresu lokomotivy: Stiskem tlačítka + se adresa zvyšuje, stiskem tlačítka se zmenšuje. Pokud podržíte tlačítko stisknuté, rozběhne se adresa nahoru / dolů. Zvolte tedy nejprve lokomotivu s adresou 03 Rychlost lokomotivy řídíte otočným knoflíkem. Otočte jej doprava a lokomotiva s adresou 03 se rozjede. Oč víc otočíte knoflíkem doprava, o to rychleji lokomotiva jede. Otáčením doleva rychlost snížíte. Levý doraz knoflíku je tedy klidový stav, pravý doraz je maximální rychlost. Tlačítky a určujete směr jízdy: tlačítko displej směr jízdy vpřed (např. parní lokomotiva komínem napřed ) směr jízdy vzad Směr jízdy se změní, jakmile tlačítko uvolníte. Na displeji se zobrazí zvolený směr jízdy.

8 8 Informace compact set Pokud změníte směr jízdy během jízdy lokomotivy (otočný knoflík není na levém dorazu), lokomotiva nejprve zastaví se zrychlením, nastaveným v jejím dekodéru, a teprve pak se rozjede v opačném směru se zrychlením, nastaveným v jejím dekodéru. Tlačítkem F0 spínáte funkci (osvětlení) lokomotivy, jejíž adresa je zobrazena na displeji. Zda je funkce zapnuta nebo vypnuta, vidíte ze zobrazení: F0 F0 zapíná a vypíná u většiny digitálních lokomotiv osvětlení v závislosti na směru jízdy. Je-li funkce aktivní, svítí na displeji tečka dole vlevo. První stisknutí příslušného tlačítka požadovanou funkci zapíná, druhé stisknutí ji opět vypíná. Všechny funkce mohou být zapínány a vypínány nezávisle na sobě. Zastavte nyní lokomotivu s adresou 03 (otočným knoflík na levý doraz) a pomocí tlačítek + a zvolte jinou adresu. Rozjeďte nyní tuto lokomotivu otočením knoflíku. Během jízdy jedné lokomotivy můžete pomocí tlačítek + a zvolit jinou lokomotivu a ovládat ji. Předchozí zvolená lokomotiva jede dál zvolenou rychlostí, dokud ji opět nezvolíte a rychlost nezměníte. Nyní jste se v krátkosti naučili, jak se svým přístrojem compact můžete ovládat jízdu lokomotivy a její funkce. 6 Nouzové zastavení Tlačítkem S můžete provést nouzové zastavení. Napájení koleje je odpojeno a všechny lokomotivy okamžitě zastaví. Na displeji bliká S Na displeji bliká nápis OFF. Napájení koleje je nyní odpojeno. S Opětovné stisknutí tlačítka S znovu připojí napájení do koleje. Naposledy ovládané lokomotivy se znovu rozjedou s navolenou rychlostí.

9 7 Připojení dekodéru příslušenství Po první digitální jízdě přichází nyní krok k digitálnímu ovládání výhybek. K tomu musíte nejprve připojit pohony (přestavníky) vašich výhybek k dekodéru příslušenství LS110. Ve většině případů se používají dvoucívkové přestavníky, jejichž připojení je popsáno dále. Připojení jiných zařízení, jakož i rozmanité možnosti použití dekodéru LS110 najdete v návodu k použití Informace LS100/110, který je přiložen k sadě compact set. 9 Společný vývod obou cívek (2) bude připojen na svorku C. Vývod cívky 1 (1) bude připojen na svorku +, vývod cívky 2 (3) na svorku -. Podle provedení přestavníku se výhybka při aktivaci výstupu + přestaví do polohy např. odbočka. Pokud to neodpovídá vašim požadavkům, zaměňte přívody ke svorkám + a -. V následující tabulce najdete obvykle používané barevné značení některých výrobců, vztažené na číslování vodičů podle obrázku. Vodič č.: ROCO rudý černý zelený Arnold modrý šedý fialový Fleischmann béžový černý hnědý Trix žlutý černý zelený Märklin modrý žlutý modrý

10 10 Informace compact set 8 Další příslušenství 8.1 LH30compact LH30compact je ideální rozšíření přístroje compact. S tímto ručním ovladačem (který se ovládá úplně stejně jako vlastní přístroj compact) budete mobilní. Ovladač LH30 může být připojen buď přímo k přístroji compact nebo pomocí adaptéru LA152 i na jiných místech vašeho kolejiště. Během provozu můžete ovladač LH30 odpojit z jedné zdířky a připojit do jiné. Poslední ovládanou lokomotivu máte ihned znovu přístupnou. Art. Nr.: Svorkovnice LA152 Pomocí svorkovnice LA152 máte možnost k instalaci zdířek XpressNet po celém kolejišti. Do těchto zdířek můžete připojovat libovolná zařízení XpressNet z programu Digital plus. Art. Nr.: Čelní panel LA153 Čelní panel slouží pro snadnou montáž svorkovnice LA152 a dokonalý vzhled rámu kolejiště. Art. Nr.: 80153

11 Pro vlastní poznámky: 11

12 12 Informace compact set Není vhodné pro děti do 3 let. Obsahuje malé díly. Při nevhodném používání vzniká možnost poranění prostřednictvím funkčních hran nebo ostrých částí! Určeno pouze pro suché prostředí. Omyly, jakož i změny na základě technického pokroku, péče o výrobek nebo jiné výrobní metody jsou vyhrazeny. Záruka za škody a následné škody z důvodu nesprávného zacházení, nedodržení tohoto návodu k použití, provoz s transformátory, které nejsou určeny pro modelovou železnici nebo byly upraveny nebo poškozeny, případně s jinými elektrickými přístroji, svévolné zásahy, působení síly, přehřátí, vliv vlhkosti aj. jsou vyloučeny, kromě toho znamenají zánik záruky. Tento návod prosím uschovejte pro pozdější použití! Do ČR dováží a prodává: Libor Schmidt MARATHON MODEL BRNO Obřanská BRNO tel: fax: mobil: url: libor.schmidt@volny.cz e-shop:

Informace LH30compact. Art. Nr. 21030 1. vydání, 09 01

Informace LH30compact. Art. Nr. 21030 1. vydání, 09 01 1 Informace LH30compact Art. Nr. 21030 1. vydání, 09 01 2 Informace LH30 Vítejte! Blahopřejeme vám k získání ovladače LH30 ze systému Digital plus by Lenz a přejeme vám mnoho radosti při práci s tímto

Více

Informace LS150. Art. Nr vydání, 07 03

Informace LS150. Art. Nr vydání, 07 03 1 Informace LS150 Art. Nr. 11150 1. vydání, 07 03 2 Obsah Obsah 2 Důležitá upozornění, přečíst nejdříve! 3 Účel použití 3 Technické údaje 4 Výstupy LS150 5 Vstupy LS150 6 Připojení LS150 7 Připojení k

Více

Informace. Art. Nr vydání, 03 02

Informace. Art. Nr vydání, 03 02 1 Informace Art. Nr. 60500 3. vydání, 03 02 2 Informace compact Vítejte! Blahopřejeme vám k získání sady Digital plus by Lenz compact a přejeme vám mnoho radosti při práci s tímto ovládáním modelové železnice.

Více

První kroky SET90 / SET100. Art. Nr. 60090 / 60100 1. vydání, 10 02

První kroky SET90 / SET100. Art. Nr. 60090 / 60100 1. vydání, 10 02 1 První kroky SET90 / SET100 Art. Nr. 60090 / 60100 1. vydání, 10 02 2 První kroky SET90 / SET100 Obsah 1 Důležitá upozornění, přečíst nejdříve! 4 2 Rozsah funkcí sad SET90 / SET100 5 3 Stavba systému

Více

Informace LH90 Art. Nr. 21090 2. vydání 09 02

Informace LH90 Art. Nr. 21090 2. vydání 09 02 1 Informace LH90 Art. Nr. 21090 2. vydání 09 02 2 Informace LH90 Obsah 1 Důležitá upozornění, přečíst nejdříve! 4 1.1 Způsob popisu a symboly 4 2 Připojení LH90 5 3 Vaše první jízda 6 4 Rozsah funkcí ovladače

Více

Informace LR101. Art. Nr vydání

Informace LR101. Art. Nr vydání 1 Informace LR101 Art. Nr. 11 201 1. vydání 2 Informace LR101 Tento návod k použití si v každém případě pozorně přečtěte před tím, než kodér LR101 poprvé připojíte a použijete. Návod vám objasní souvislosti

Více

Informace LF100XF. Art. Nr vydání,

Informace LF100XF. Art. Nr vydání, 1 Informace LF100XF Art. Nr. 10104 3. vydání, 01. 03 2 Informace LF100XF Důležitá bezpečností upozornění Funkční dekodér LF100XF smí být použit výhradně v systému Lenz DIGITAL plus nebo jiném obdobném

Více

Problematika vratných smyček Každý majitel kolejiště s dvoukolejnicovým napájením by o tom mohl dlouho vyprávět:

Problematika vratných smyček Každý majitel kolejiště s dvoukolejnicovým napájením by o tom mohl dlouho vyprávět: 1 Modul pro vratné smyčky byl vyvinut pro jednoduché zapojení vratných smyček při provozu dvoukolejnicových kolejišť v systému DIGITAL plus. Modul je zkonstruován tak, že je možné projet smyčkou bez přepólování

Více

Informace LR101 Art. Nr vydání 12 05

Informace LR101 Art. Nr vydání 12 05 1 Informace LR101 Art. Nr. 11201 3. vydání 12 05 2 Informace LR101 1 Důležitá bezpečnostní upozornění: Tento návod k použití si v každém případě pozorně přečtěte před tím, než kodér LR101 poprvé připojíte

Více

Informace LS100 /LS110. nová přepracovaná verze č. 2.2

Informace LS100 /LS110. nová přepracovaná verze č. 2.2 1 Dekodéry příslušenství jsou spojovacím článkem mezi systémem DIGITAL plus a vašimi spínanými zařízeními (tedy výhybkami, návěstidly, odpojovači atd.) na vašem kolejišti. Dekodéry příslušenství přijímají

Více

NÁVOD K OBSLUZE EASYSTART SELECT OVLÁDACÍ PRVEK PRO NEZÁVISLÁ TOPENÍ EBERSPÄCHER A WORLD OF COMFORT TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL TECHNICKÁ DOKUMENTACE

NÁVOD K OBSLUZE EASYSTART SELECT OVLÁDACÍ PRVEK PRO NEZÁVISLÁ TOPENÍ EBERSPÄCHER A WORLD OF COMFORT TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL TECHNICKÁ DOKUMENTACE TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL TECHNICKÁ DOKUMENTACE NÁVOD K OBSLUZE EASYSTART SELECT CS NÁVOD K OBSLUZE MONTÁŽNÍ POKYNY OVLÁDACÍ PRVEK PRO NEZÁVISLÁ TOPENÍ EBERSPÄCHER A WORLD OF COMFORT 2 TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL

Více

DP2R. Dekodér příslušenství - rozšířený. Uživatelský návod

DP2R. Dekodér příslušenství - rozšířený. Uživatelský návod DP2R Dekodér příslušenství - rozšířený Elektronický modul pro připojení příslušenství s rozšířenými funkcemi pro kolejiště s digitálním ovládáním Uživatelský návod Verze 2.0 Datum vydání 21.03.2007 Vyrábí

Více

DCC Weichendecoder Achtfach DCC osmicestný výhybkový dekodér Ilustrační foto PP 2011 Stránka 1 z 6

DCC Weichendecoder Achtfach DCC osmicestný výhybkový dekodér Ilustrační foto PP 2011 Stránka 1 z 6 10775 DCC Weichendecoder Achtfach DCC osmicestný výhybkový dekodér Ilustrační foto PP 2011 Stránka 1 z 6 PP 2011 Stránka 2 z 6 DCC osmicestný výhybkový dekodér ROCO 10775 Tímto výhybkovým modulem můžeme

Více

Montážní návod k rozšiřujícímu modulu ARM-03M

Montážní návod k rozšiřujícímu modulu ARM-03M Montážní návod k rozšiřujícímu modulu ARM-03M 1. Připojení a popis konektorů modulu ARM-03M Vážené zákaznice, vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup tohoto výrobku. Tento výrobek splňuje zákonné, národní

Více

Tempus Digital Digitální časové spínací hodiny s ročním D GB CZ BZT26440. Návod k montáži a pužití BZT26440. Připojení různých vnějších. přípustné!

Tempus Digital Digitální časové spínací hodiny s ročním D GB CZ BZT26440. Návod k montáži a pužití BZT26440. Připojení různých vnějších. přípustné! 310365 01 Tempus Digital Digitální časové spínací hodiny s ročním BZT26440 L N 230-240V~ 3 µ 50-60Hz R10a -25T 2 1 16(4)A 250V~ CZ Návod k montáži a pužití MENU OK D GB CZ PL HR 3 BTZ26440 2 1 N L L Připojení

Více

Centralis Receiver RTS 2

Centralis Receiver RTS 2 Abyste mohli optimálně využít všech výhod rádiového přijímače Centralis Receiver RTS, přečtěte si pozorně následující návod k provozu. Centralis Receiver RTS je řídicí jednotka - přijímač dálkového ovládání

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 20 14 Pomocí této sady bezdrátově (rádiově) ovládaných síťových zásuvek zapnete a vypnete pohodlně osvětlení, ventilátory a ostatní elektrické spotřebiče z křesla, ze židle

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

Eolis RTS. Větrná automatika s dálkovým ovládáním. 1. Technické údaje

Eolis RTS. Větrná automatika s dálkovým ovládáním. 1. Technické údaje Abyste mohli optimálně využít všech vlastností větrné automatiky Eolis RTS, přečtěte si pozorně následující návod k montáži a obsluze. Eolis RTS je větrná automatika s bezdrátovým dálkovým ovládáním, určená

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

Informace BM3. Art. Nr. *22620 1. vydání, 09/05

Informace BM3. Art. Nr. *22620 1. vydání, 09/05 1 Informace BM3 Art. Nr. *22620 1. vydání, 09/05 2 Informace BM3 1 Důležitá bezpečnostní upozornění Moduly ABC BM1, BM2 a BM3 smějí být použity výhradně se systémem Digital plus by Lenz nebo jiným, běžně

Více

Informace LH100 Verze 3 1. vydání Art. Nr

Informace LH100 Verze 3 1. vydání Art. Nr Informace LH100 Verze 3 1. vydání 08 00 Art. Nr. 21100 1 2 Informace LH100 Vítejte! Blahopřejeme vám k získání ručního ovladače LH100 ze systému Digital plus by Lenz a přejeme vám mnoho radosti při práci

Více

11.27 Centralis Uno RTS

11.27 Centralis Uno RTS Abyste mohli plně využít všech vlastností, které Vám nabízí řídicí jednotka Centralis Uno RTS, přečtěte si prosím pozorně následující návod k použití. Řídící jednotka s integrovaným přijímačem dálkového

Více

220-240 V AC 500 ma elektronická ochrana proti zkratu 5 minut Krytí IP 20 Pracovní prostředí. 780 g 255 x 63 x 180 mm

220-240 V AC 500 ma elektronická ochrana proti zkratu 5 minut Krytí IP 20 Pracovní prostředí. 780 g 255 x 63 x 180 mm animeo LON Motor Controller 4DC/E NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídicí jednotky LON Motor Controller 4DC/E, přečtěte si prosím pečlivě tento návod. Návod uschovejte pro

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20 NÁVOD K OBSLUZE Zimní sada SWK-20 - plynulá regulace otáček ventilátoru - ovládání ohřívače podle okolní teploty -alarm při vysoké kondenzační teplotě - zobrazení aktuální teploty - mikroprocesorové řízení

Více

1. Technické údaje. 2. Instalace NÁVOD K POUŽITÍ. Chronis Smart UNO. Programovatelné spínací hodiny pro pohony 230V~ 2.1 Montáž.

1. Technické údaje. 2. Instalace NÁVOD K POUŽITÍ. Chronis Smart UNO. Programovatelné spínací hodiny pro pohony 230V~ 2.1 Montáž. Programovatelné spínací hodiny pro pohony 230V~ Chronis Smart UNO NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností zařízení, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k použití. V případě nejasností

Více

Centronic VarioControl VCJ470 Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie

Centronic VarioControl VCJ470 Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie Centronic VarioControl VCJ470 CZ Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie Tento návod prosím uschovejte! Návod k použití Obsah Všeobecně... 2 Záruka... 3 Bezpečnostní pokyny... 3 Použití k určenému

Více

Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů. Návod k obsluze. J. Eberspächer GmbH & Co. KG. Eberspächerstr. 24 D Esslingen

Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů. Návod k obsluze. J. Eberspächer GmbH & Co. KG. Eberspächerstr. 24 D Esslingen J. Eberspächer GmbH & Co. KG Eberspächerstr. 24 D-73730 Esslingen Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů Telefon (ústředna) 00 49 (0)711 939-00 Telefax 00 49 (0)711 939-0500 www.eberspaecher.com

Více

Návod k použití. Programovací přístroj P6. Důležité pokyny:

Návod k použití. Programovací přístroj P6. Důležité pokyny: Návod k použití Programovací přístroj P6 Důležité pokyny: Před montáží programovacího přístroje a jeho uvedením do provozu si prosím důkladně pročtěte tento návod k obsluze. Tento návod k obsluze uložte

Více

Uživatelská příručka pro službu IPTV SET-TOP-BOX Motorola VIP1003

Uživatelská příručka pro službu IPTV SET-TOP-BOX Motorola VIP1003 Uživatelská příručka pro službu IPTV SET-TOP-BOX Motorola VIP1003 1/8 Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb zvolili právě naši společnost. Vybrali jste si nejmodernější

Více

Návod k použití LH101 Verze vydání obj. č

Návod k použití LH101 Verze vydání obj. č Návod k použití LH101 Verze 1.0 2. vydání 07 18 obj. č. 21101 1 2 Informace LH101 Vítejte! Blahopřejeme vám k získání ovladače LH101 ze systému Digital plus by Lenz a přejeme vám mnoho radosti při práci

Více

Originální návod na použití 3.2. Před uvedením do provozu pečlivě čtěte! Stav: 11/2012, V1.6. Obj. číslo.:

Originální návod na použití 3.2. Před uvedením do provozu pečlivě čtěte! Stav: 11/2012, V1.6. Obj. číslo.: Originální návod na použití 3.2 Před uvedením do provozu pečlivě čtěte! Stav: 11/2012, V1.6 Obj. číslo.: 00600-3-825 2 Kvalita pro profesionály NESMÍ být považováno za nepohodlné a nadbytečné přečíst si

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

Uživatelská příručka pro službu IPTV$ SET-TOP-BOX Motorola VIP1003

Uživatelská příručka pro službu IPTV$ SET-TOP-BOX Motorola VIP1003 Uživatelská příručka pro službu IPTV$ SET-TOP-BOX Motorola VIP1003 Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb zvolili právě naši společnost. Vybrali jste si nejmodernější

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE SMART OVLÁDACÍ PANELY 1-2 ELEKTRICKÁ ČERPADLA QMD.../... A-A-SMART-... QTD.../... A-A-SMART-...

RYCHLÝ PRŮVODCE SMART OVLÁDACÍ PANELY 1-2 ELEKTRICKÁ ČERPADLA QMD.../... A-A-SMART-... QTD.../... A-A-SMART-... SMART OVLÁDACÍ PANELY 1-2 ELEKTRICKÁ ČERPADLA QMD.../... A-A-SMART-... QTD.../... A-A-SMART-... RYCHLÝ PRŮVODCE K+H čerpací technika s.r.o. REŽIM VYPRAZDŇOVÁNÍ UPOZORNĚNÍ! Instrukce v tomto návodu jsou

Více

Elektrická data napájecí napětí AC 24 V frekvence napájecího napětí

Elektrická data napájecí napětí AC 24 V frekvence napájecího napětí Technický list Zdvihový pohon s havarijní funkcí pro 2 a 3cestné zdvihové ventily přestavná síla N napájecí napětí AC 24 V ovládání 3bodové jmenovitý zdvih 2 mm projektovaná životnost SuperCapu 15 let

Více

Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídicí jednotky pohonu CD 1 x 4 P6 / P8, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k použití.

Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídicí jednotky pohonu CD 1 x 4 P6 / P8, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k použití. Řídicí jednotka pohonu CD 1 x 4 P6 / P8 NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídicí jednotky pohonu CD 1 x 4 P6 / P8, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k použití. Řídící

Více

UV osvitová jednotka Veškeré kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik.

UV osvitová jednotka Veškeré kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. UV osvitová jednotka Uživatelská příručka Veškeré kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. 1. Použití zařízení... 2 2. Umístění...

Více

2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ

2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ 2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ INSTALACE EGO-N 2.1 Úvod Studenti by se měli seznámit s funkcemi na přípravku charakterizující jednoduché inteligentní sběrnicový systém Ego-n firmy ABB. Úkolem

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

* dosah závisí na místních podmínkách a nemusí vždy dosahovat uvedené hodnoty

* dosah závisí na místních podmínkách a nemusí vždy dosahovat uvedené hodnoty NÁVOD K POUŽITÍ Abyste optimálně využili vlastnosti pohonu Roll Up WireFree TM RTS, přečtěte si prosím pozorně následující návod k montáži a obsluze. Návod uschovejte pro budoucí použití. A. Technické

Více

220... 240 V, 50... 60 Hz / 26 ma (bez pohonů) 3,15 A trubičková pojistka 3,15A/T 5 minut Krytí IP 20 Pracovní prostředí

220... 240 V, 50... 60 Hz / 26 ma (bez pohonů) 3,15 A trubičková pojistka 3,15A/T 5 minut Krytí IP 20 Pracovní prostředí animeo IB+ Motor Controller 4AC NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídicí jednotky Motor Controller 4AC, přečtěte si prosím pečlivě tento návod. Návod uschovejte pro pozdější

Více

IP komplet DSL. Návod pro instalaci služby. Stránka 1 z 12

IP komplet DSL. Návod pro instalaci služby. Stránka 1 z 12 IP komplet DSL Návod pro instalaci služby Stránka 1 z 12 0. Obsah balíčku ADSL / VDSL modem COMTREND VR-3031eu Napájecí zdroj k modemu Žlutý kabel konektory 2xRJ45 Zelený kabel konektory 2xRJ11 Červený

Více

1. Technické údaje. 2. Montáž a instalace NÁVOD K POUŽITÍ GPS V. Skupinová řídící jednotka. GPS V DC obj. č.

1. Technické údaje. 2. Montáž a instalace NÁVOD K POUŽITÍ GPS V. Skupinová řídící jednotka. GPS V DC obj. č. Skupinová řídící jednotka GPS 1020 24 V NÁVOD K POUŽITÍ Řídící jednotka GPS 1020 je určená k řízení skupiny SOMFY 24 V pohonů. Skupinu pohonů (řídící jednotku GPS 1020) můžete ovládat lokálním tlačítkem,

Více

11.26 Přijímač CENTRALIS RTS PR/PF

11.26 Přijímač CENTRALIS RTS PR/PF Úvodní upozornění Přezkoušení směru otáčení Po prvním připojení k síťovému napětí se přijímač CENTRALIS RTS PR/PF nachází ve speciálním režimu se sníženou citlivostí (dosah omezen na cca 0,5-1 m) a reaguje

Více

Doplněk k návodu k obsluze pro myčku nádobí s dovybaveným WiFi modulem

Doplněk k návodu k obsluze pro myčku nádobí s dovybaveným WiFi modulem Doplněk k návodu k obsluze pro myčku nádobí s dovybaveným WiFi modulem Před umístěním, instalací a uvedením přístroje do provozu si bezpodmínečně pročtěte tento návod k obsluze a montážní plán. Ochráníte

Více

IP komplet DSL. Návod pro instalaci služby 1/10

IP komplet DSL. Návod pro instalaci služby 1/10 IP komplet DSL Návod pro instalaci služby 1/10 1. Obsah balíčku ADSL / VDSL modem COMTREND VR-3022eu Napájecí zdroj k modemu Žlutý kabel konektory 2xRJ45 Zelený kabel konektory 2xRJ11 Červený kabel Konektory

Více

2.1 Sluneční automatika - spínací hodiny Chronis Uno L / IB L / RTS L

2.1 Sluneční automatika - spínací hodiny Chronis Uno L / IB L / RTS L Sluneční pro spínací hodiny Chronis NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností slunečního čidla pro spínací hodiny řady Chronis / Chronis Comfort, přečtěte si prosím pečlivě tento návod

Více

24 V= (21,5... 25 V), externí stabilizovaný zdroj 2,1 A elektronická ochrana proti zkratu 5 minut Krytí IP 20 Pracovní prostředí

24 V= (21,5... 25 V), externí stabilizovaný zdroj 2,1 A elektronická ochrana proti zkratu 5 minut Krytí IP 20 Pracovní prostředí animeo IB+ Motor Controller 4DC NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídicí jednotky Motor Controller 4DC, přečtěte si prosím pečlivě tento návod. Návod uschovejte pro pozdější

Více

Návod pro instalaci služby

Návod pro instalaci služby Návod pro instalaci služby GTS Czech s.r.o., Přemyslovská 43, 130 00 Praha 3, Česká republika // tel. 800 990 990 // info@gts.cz 1/10 0. Obsah balíčku ADSL / VDSL modem COMTREND VR-3022eu Napájecí zdroj

Více

Digitální teploměr. Model DM-300. Návod k obsluze

Digitální teploměr. Model DM-300. Návod k obsluze Digitální teploměr Model DM-300 Návod k obsluze Každé kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. Úvod Tento přístroj je digitální

Více

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch Pokojový programovatelný termostat Flame Touch Pokojový termostat Flame Touch s intuitivním dotekovým ovládáním slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného

Více

Regulátor nabíjení HP2430-HP A

Regulátor nabíjení HP2430-HP A Regulátor nabíjení HP2430-HP4840 30-60A Úvod : 1. 12V / 24 V systémové napětí je automaticky rozpoznáno 2. nabíjecí program pro hermetické, gelové, zaplavené olověné baterie a lithiové baterie je k dispozici

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Spínací hodiny ZUE / ZUC 2 / ZUCB

Spínací hodiny ZUE / ZUC 2 / ZUCB Spínací hodiny ZUE / ZU 2 / ZU Návod k použití Strana 5 Návod k montáži Strana 7 Je nutno mít při jízde ve vozidle! Komfort na cestách Šablona pro montážní otvor (rozměry nebo vyplývají z obrázků pro montáž,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 20 19 (FM-MASTER 1) Obj. č.: 57 20 20 (FM-MASTER 2) Obj. č.: 57 20 30 (FM-MASTER 3) Obj. č.: 57 20 21 (4 zásuvky) 2 Úvod Spolehlivé a pohodlné řešení připojení různých spotřebičů

Více

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 Návod na obsluhu www.mctsro.com Saunový regulátor S500 Návod na obsluhu Stránka 1/7 1. Popis Saunový regulátor S500 je určen k ovládání a řízení provozu sauny. Umožňuje okamžité

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ V 2.2 Modul přejezdu EZP-01 Toto zařízení je určeno pro vytvoření zabezpečeného jednokolejného železničního přejezdu na všech modelových

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-270S Color 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Instalace napájecího zdroje FA-22... 2 4. Instalace vstupního panelu... 2 4.1. Instalace

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 65 Základní charakteristiky měřícího přístroje Tento měřící přístroj (tester fází) je vybaven 3 funkcemi: Kontrola sledu fází Zjištění směru otáčení motorů Indikace přerušení

Více

paralelní provoz Funkční data síla zdvihu 1000 N

paralelní provoz Funkční data síla zdvihu 1000 N Technický list NVK24A-3-TPC Zdvihový pohon s havarijní funkcí pro 2 a 3cestné zdvihové ventily přestavná síla 1000 N napájecí napětí AC/DC 24 V ovládání 3bodové jmenovitý zdvih 20 mm projektovaná životnost

Více

Systém pro indikaci doby taktu - uživatelský a instalační návod

Systém pro indikaci doby taktu - uživatelský a instalační návod Systém pro indikaci doby taktu - uživatelský a instalační návod Verze 01, vydáno 9/2016 Stránka 1 z 8 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: 1. Nepoužívejte zařízení před prostudováním tohoto uživatelského manuálu.

Více

1. Technické údaje. 2. Instalace NÁVOD K POUŽITÍ. Chronis Easy UNO. Programovatelné spínací hodiny pro pohony 230V~ www.somfy.cz

1. Technické údaje. 2. Instalace NÁVOD K POUŽITÍ. Chronis Easy UNO. Programovatelné spínací hodiny pro pohony 230V~ www.somfy.cz Programovatelné spínací hodiny pro pohony 230V~ NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností zařízení, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k použití. V případě nejasností nebo dotazů

Více

F-BEL 14017. Návod k použití

F-BEL 14017. Návod k použití F-BEL 14017 Návod k použití 1 Použití UV osvitová jednotka je určeno pro UV osvit jednostranných a dvoustranných desek plošných spojů-až do mikrotechnologií. Další aplikační oblasti jsou filmové kopie,

Více

Rozvaděč pro malé nákladní výtahy MNV4

Rozvaděč pro malé nákladní výtahy MNV4 CV 120 366 21.3.2014 Rozvaděč pro malé nákladní výtahy MNV4 Návod k montáži a obsluze Vydání: 3 Počet listů: 6 TTC TELSYS, a.s. Tel: 234 052 222 Úvalská 1222/32, 100 00 Praha 10 Fax: 234 052 233 Internet

Více

NÁVOD K POUŽITÍ ZÁSTRČKA 230V

NÁVOD K POUŽITÍ ZÁSTRČKA 230V Přijímač dálkového ovládání Orienta Receiver RTS NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností přijímače dálkového ovládání Orienta Receiver RTS, přečtěte si prosím pečlivě tento návod

Více

Centralis UNO IB Centralis UNO IB VB Řídicí jednotka pohonu

Centralis UNO IB Centralis UNO IB VB Řídicí jednotka pohonu Abyste mohli optimálně využít všech výhod lokální ovládací jednotky Centralis UNO IB, přečtěte si pozorně následující návod k provozu. Řídicí jednotka Centralis UNO IB / je určena k přímému ovládání jednoho

Více

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu VL2-MMI2G. pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu VL2-MMI2G. pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G Adaptér pro připojení zdrojů video signálu pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G Adaptér umožňuje připojení 2 externích zdrojů video signálu, RGB signálu a kamery při couvání Obsah 1. Před zahájením

Více

Uživatelský manuál Kamera do auta

Uživatelský manuál Kamera do auta Uživatelský manuál Kamera do auta Upozornění Výrobek nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdrojům tepla. Může být poškozen kryt nebo vnitřní součástky. Před vložením nebo vyjmutím paměťové karty

Více

Návod k montáži. Kompletní sada základního vybavení vpředu a vzadu. Stav: V

Návod k montáži. Kompletní sada základního vybavení vpředu a vzadu. Stav: V Návod k montáži Kompletní sada základního vybavení vpředu a vzadu Stav: V9.20191001 30322558-02-CS Přečtěte si a dodržujte tento návod. Uschovejte tento návod pro budoucí použití. Uvědomte si, že na domovské

Více

Návod k obsluze. Kapacitní hladinový spínač KNM

Návod k obsluze. Kapacitní hladinový spínač KNM Návod k obsluze Kapacitní hladinový spínač KNM Obsah. Použití z hlediska určení.............................................strana. Elektrické připojení.................................................strana

Více

ŽALUZIOVÝ POHON J4 WT NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ

ŽALUZIOVÝ POHON J4 WT NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ ŽALUZIOVÝ POHON J4 WT NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ OBSAH 1 Všeobecné informace 3 1.1 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 1.2 Prohlášení o shodě 4 1.3 Technické údaje 4 2 Instalace 5 2.1 Montáž 5 2.1.1 Profil

Více

11.22 Memoris Uno. Programovatelné spínací hodiny

11.22 Memoris Uno. Programovatelné spínací hodiny Abyste mohli optimálně využít všech výhod vašich inteligentních spínacích programovatelných hodin Memoris Uno, přečtěte si pozorně následující návod k provozu. Memoris Uno je inteligentní spínač z nového

Více

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790 ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS Aplikace Záskokový automat se používá k zajištění dodávky elektrické energie bez dlouhodobých výpadků v různých sektorech služeb, průmyslu apod. Automat

Více

Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy.

Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. v. 00 1. Upozornění Je naší povinností sdělit Vám,

Více

MI-094. Adaptér umožňující připojení dvou přídavných displejů k systémům VW MFD3 / RNS510 verze B: VW Golf 5, Passat, Touran, Touareg a T5

MI-094. Adaptér umožňující připojení dvou přídavných displejů k systémům VW MFD3 / RNS510 verze B: VW Golf 5, Passat, Touran, Touareg a T5 MI-094 Adaptér umožňující připojení dvou přídavných displejů k systémům VW MFD3 / RNS510 verze B: VW Golf 5, Passat, Touran, Touareg a T5 Montážní příručka Obsah Úvodní informace... 1 Obsah balení... 2

Více

Uživatelský Návod HUD 01

Uživatelský Návod HUD 01 Uživatelský Návod HUD 01 Úvod o produktu Děkujeme že jste si zakoupili náš automobilový "Head Up" displej, ve zkratce "HUD" displej vztyčená hlava, zařízení které umožňuje řidiči dívat vpřed na cestu a

Více

Spínací hodiny týdenní, digitální na DIN lištu

Spínací hodiny týdenní, digitální na DIN lištu Návod k použití CZ Spínací hodiny týdenní, digitální na DIN lištu 4731553 - FKGE2 24 HODIN MONTÁŽ NA DIN LIŠTU NEPŘEHLÉDNĚTE Před použitím výrobku si pečlivě přečtěte tento návod a bezpečnostní upozornění,

Více

EGMedical, s r. o. IRC čítač

EGMedical, s r. o. IRC čítač EGMedical, s r. o. IRC čítač Návod k obsluze Verze firmware 1.0, verze CPLD 1.0 Návod z 27. 7. 2006 1 EGMedical, s.r.o. www.strasil.net Obsah Instalace modulu...3 Základní popis modulu...3 Technické údaje...3

Více

Video adaptér MI1232

Video adaptér MI1232 Video adaptér MI1232 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + RGB signálu + kamery při couvání do vozidel Mercedes Benz vybavených navigačním systémem Comand APS NTG1 a NTG2 Montážní příručka Informace

Více

Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu

Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu Technické údaje Napájení Jištění Příkon Rozsah teploty Charakter řízení Snímač Rozsah topení Teplota okolí Rozměry vestavby 230V. 50 Hz 1x16A max 3500 W 30 70

Více

ELEKTROKOL SE SYSTÉMEM

ELEKTROKOL SE SYSTÉMEM ORIGINÁLNÍ PROVOZNÍ NÁVOD ELEKTROKOL SE SYSTÉMEM 1 2 BMZ Drive Systems V7 návod k obsluze (# 27936 ) 3 Obsah 4 Obsah 1 Motor 6 1.1 Bezpečnostní pokyny 6 1.2 Použití k určenému účelu 6 1.3 Vysvětlení k

Více

ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD

ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ V 2.3 Modul přejezdu EZP-01 Toto zařízení je určeno pro vytvoření zabezpečeného jednokolejného železničního přejezdu na všech modelových

Více

VIESMANN. Návod k montáži VITOTROL 100. pro odborné pracovníky. Vitotrol 100 typ UTDB. Prostorový termostat s digitálními spínacími hodinami

VIESMANN. Návod k montáži VITOTROL 100. pro odborné pracovníky. Vitotrol 100 typ UTDB. Prostorový termostat s digitálními spínacími hodinami Návod k montáži pro odborné pracovníky VIESMNN Vitotrol 100 typ UTD Prostorový termostat s digitálními spínacími hodinami VITOTROL 100 5/2014 ezpečnostní pokyny Dodržujte prosím přesně tyto bezpečnostní

Více

ASTAmini - návod Upozornění:

ASTAmini - návod Upozornění: ASTAmini - návod Děkuji a gratuluji Vám k zakoupení systému ASTAmini. Před prvním použitím si pečlivě přečtěte návod a uchovejte ho pro pozdější použití. Upozornění: Montáž systému může provádět jen osoba

Více

Denní přehled naprogramovaných časů 5 = pátek. Stav kontaktů relé zap = On, vyp = OFF

Denní přehled naprogramovaných časů 5 = pátek. Stav kontaktů relé zap = On, vyp = OFF TR 635 top TERMINA 1kanálové týdenní spínací hodiny Podle verze je výrobcem přednastaven čas a pravidlo přepínání letního a zimního času. Denní přehled naprogramovaných časů 5 = pátek Stav kontaktů relé

Více

CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA BEG200 Aplikace BeeWi SmartPad: Děkujeme vám za zakoupení BEG200 Smart Gateway od BEEWI. Přečtěte si prosím následující pokyny, kde se dozvíte, jak

Více

Návod k obsluze Ovládací jednotka WTC3

Návod k obsluze Ovládací jednotka WTC3 Návod k obsluze Ovládací jednotka WTC3 Wolf GmbH, Postfach 1380, 84048 Mainburg, tel.: 08751/74-0, fax 08751/741600, Internet: www.wolf-heiztechnik.de 1 WTC3 (Obecný popis) Ovládací jednotka WTC3 (pro

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ ELEKTRONICKÝ ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZD AŽD NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ V 1.10 Modul přejezdu EZP-01 Toto zařízení je určeno pro vytvoření zabezpečeného jednokolejného železničního přejezdu na všech modelových

Více

Návod k obsluze AS 100

Návod k obsluze AS 100 Testováno podle : EN 12453 strana 1 z 5 revize 01 Návod k obsluze AS 100 Ovládání AS 100 je navrženo pro provoz bran s 3-fázovými motory v samočinném režimu. Pro otevírání a zavírání brány se připojí například

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení

Vítejte. Přehled. Obsah balení Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte Děkujeme Vám za nákup přenosné video lupy. Prosíme o přečtení tohoto návodu. Jeho obsah Vám pomůže, abyste mohli lupu používat, jak nejlépe je to možné.

Více

Bezdrátová komunikační brána (RS485 Gateway)

Bezdrátová komunikační brána (RS485 Gateway) REGULÁTORY SMART GATE Bezdrátová komunikační brána (RS485 Gateway) NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Popis Smart Gate je bezdrátová komunikační brána mezi vzduchotechnickými jednotkami SAVE a bezdrátovými

Více

Prosím uchovejte tento návod pro případné další použití!

Prosím uchovejte tento návod pro případné další použití! Prosím uchovejte tento návod pro případné další použití! -tlačítko Bezpotenciálové výstupy Fáze Revio-868 SW 28 415.0006 P 9 9 L L RM JA C N L in Připojení tlačítek svorky pro tlačítko Nulový vodič Připojení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

Návod na použití prezentační techniky

Návod na použití prezentační techniky Laboratorní centrum Fakulty technologické Návod na použití prezentační techniky Velká posluchárna Před použitím prezentační techniky pročtěte tento návod ApS Brno s.r.o., divize projekční techniky Purkyňova

Více

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226. pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226. pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226 pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem Adaptér umožňuje připojení 2 externích zdrojů video signálu, RGB signálu a kamery

Více

Návod k obsluze. Dálkový ovladač BRC315D7

Návod k obsluze. Dálkový ovladač BRC315D7 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 DĚKUJEME VÁM ZA VAŠE ROZHODNUTÍ KOUPIT SI TENTO OVLADAČ. PŘED POUŽITÍM TOHOTO ZAŘÍZENÍ SI POZORNĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU. PO PROSTUDOVÁNÍ

Více

OVLÁDACÍ PANEL HÁZENÁ

OVLÁDACÍ PANEL HÁZENÁ OVLÁDACÍ PANEL HÁZENÁ - 1 / 9 - NÁVOD K OBSLUZE 6/2005 OBSAH: 1. Zapnutí ovládacího panelu a podsvětlení displeje 2. Volba režimu 3. Funkce tlačítek 4. Zobrazení údajů 5. Trestné minuty 6. Změna hracího

Více

Elektronorma N-scale

Elektronorma N-scale Strana: 1 z 5 1. Úvod Tato norma řeší základní požadavky na moduly z hlediska jejich elektrického zapojení a požadavky kladené na vozidla. Dodržováním těchto požadavků je nezbytným předpokladem pro bezproblémové

Více

Návod k obsluze AS 100

Návod k obsluze AS 100 Testováno podle : EN 12453 strana 1 z 5 revize 03 Ovládání AS 100 je navrženo pro provoz bran s 3-fázovými motory v samočinném režimu. Pro otevírání a zavírání brány se připojí například trojité tlačítko.

Více