Příloha k žádosti o poskytnutí finančních prostředků v rámci POPFK. Dokumentace navrhovaného opatření včetně výkazu výměr a položkového rozpočtu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha k žádosti o poskytnutí finančních prostředků v rámci POPFK. Dokumentace navrhovaného opatření včetně výkazu výměr a položkového rozpočtu"

Transkript

1 Příloha k žádosti o poskytnutí finančních prostředků v rámci POPFK Dokumentace navrhovaného opatření včetně výkazu výměr a položkového rozpočtu Projekt Název projektu Výsadba Lovčice 2015 zpracoval: Ing. Mirko Zedník Vinaře Strana 1 (celkem 15)

2 1. TEXTOVÁ ČÁST Předmět záměru: - nestavební akce - zakládání a obnova krajinných prvků - výsadba stromů a keřů na zemědělské půdě 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O DOKUMENTACI Žadatel, investor: REAL-SKP, a. s., IČ: Třibřichy 47, Chrudim Zpracovatel projektu: Ing. Mirko Zedník, info@skpmodel.eu Lokalizace opatření: Lovčice, k.ú. Lovčice, kraj Středočeský Předmět dokumentace: Předmětem dokumentace výsadba navržené zeleně v rámci několika parcel zemědělské půdy. Jedná se o výsadbu stromů a keřů, autochtonních, částečně ovocných. Identifikační údaje opatření: název opatření: Výsadba Lovčice 2015 charakteristika opatření: sadové práce - výsadby kraj: Středočeský katastrální území: Lovčice dotčené pozemky: parcely KN, p.č.: 257/21 (0,4095 ha) vlastník JUDr. Jiří Sehnal 257/23 (0,3915 ha) vlastník JUDr. Jiří Sehnal 257/24 (0,3797 ha) - vlastník JUDr. Jiří Sehnal Obsah: způsob provedení opatření: dodavatelsky předpokládané zahájení realizace: září 2015 předpokládané dokončení opatření: listopad Popis charakteru lokality, vymezení lokality, širší vztahy Inventarizace dřevin 4 2. Zdůvodnění a cíl záměru 4 3. Přírodní podmínky 4 4. Podrobný popis výsadby solitérních stromů 5 5. Harmonogram 7 6. Položkový rozpočet 8 7. Závěr, návaznost na již realizované opatření 10 PŘÍLOHY: a) Přehledná mapa lokality a označení pozemků na podkladu katastrální mapy b) Schéma výsadby c) Fotodokumentace před realizací výsadeb Strana 2 (celkem 15)

3 1. POPIS CHARAKTERU LOKALITY, VYMEZENÍ LOKALITY, ŠIRŠÍ VZTAHY Cílový typ společenstva : Katastrální území : Parcelní čísla : Nájemce : Zvlášť chráněná území : Statut ochrany z jiných zájmů : TTP s výsadbou stromů a keřů Lovčice (okres Kutná Hora); 257/21 (0,4095 ha) vlastník JUDr. Jiří Sehnal 257/23 (0,3915 ha) vlastník JUDr. Jiří Sehnal 257/24 (0,3797 ha) - vlastník JUDr. Jiří Sehnal REAL-SKP, a. s., který s provedením výsadby stromů souhlasí, stejně tak jako vlastník není není Majetkoprávní vztahy Cílový stav majetkoprávního řešení Pozemky jsou ve vlastnictví výše uvedeného majitele a jsou v pachtu obchodní firmy REAL-SKP, a. s., která s provedením výsadby solitérních stromů souhlasí, stejně jako vlastník. Investor bude zakládat a obnovovat krajinné prvky na svých a pronajatých pozemcích a přejímá asanační management o založené prvky - péče o založený prvek do doby započetí jeho funkčnosti (pěstební péče o založené porosty, dosadby apod.). Způsob ochrany nemovitostech : Omezení vlastnických práv : Jiné zápisy : ZPF u všech pozemků je předkupní právo státu a zástava Nejsou evidovány žádné jiné zápisy Katastrální území Lovčice Lokalita se nachází v katastrálním území Lovčice. Dotčené pozemky jsou v současnosti orněny a jsou v bezprostředním sousedství s intenzivně zemědělsky obhospodařovanými půdními bloky (převážně společnost ZOD Skryje, a.s., ZD Křečhoř, a. s. a Josef Dráb). Jedná se o plochy orné půdy, jako stanoviště jednoletých, případně ozimých rostlinných společenstev (kultura a planě rostoucí rostliny), kde dochází k pravidelnému převracení svrchní vrstvy půdního profilu. Zastoupení orné půdy v této části katastru vypovídá doslova o odpřírodnění krajiny. Toto abnormální zornění území sebou přináší řadu problémů s větrnou, respektive vodní erozí, rozvrácenou (neexistující) ekologickou stabilitou, sníženou obytnou hodnotou pro člověka a nízkou kvalitou estetických vjemů krajiny. Zornění má stále vzrůstající tendenci. V katastru Lovčice není schválena komplexní pozemková úprava. V řešeném území se nenachází žádná kulturní památka, památková rezervace ani památková zóna. Ozelenění parcel navazuje na realizaci již dříve prováděných opatření; kdy se jednalo o zalesnění obecních pozemků nebo výsadbu zeleně na pozemcích některých dalších vlastníků. Pozemek je řádně vytyčen a vyznačen. Strana 3 (celkem 15)

4 1.1. Inventarizace dřevin Na parcele určené k ozelenění se nenachází žádné dřeviny (stromy ani keře). 2. ZDŮVODNĚNÍ A CÍL ZÁMĚRU V současné podobě představuje toto zájmové území intenzivně obhospodařovanou agrární krajinu s NÍZKOU EKOLOGICKOU HODNOTOU, nízkou biodiverzitou a absencí nelesní zeleně (vyskytují se zde pouze ojediněle malé remízky). Zornění dotčeného území je neúměrné a přináší s sebou řadu problémů ekologických, hygienických a hospodářských. Radikálními hospodářsko technickými úpravami bylo členité a diverzifikované předmětné území převedeno do podoby rozsáhlých polí s minimálním podílem přirozené zeleně. Rozsáhlé lány přesahují svou velikostí dané stanovištní podmínky, což (společně s absencí prvků umožňujících zpomalení a zasáknutí povrchových vod) zapříčiňuje značné škody na půdě, způsobené vodní a částečně i větrnou erozí. Zásahy zejména posledních desetiletí přinesly řadu negativních dopadů, převážně v zemědělském využívání krajiny, které znamenaly narušení ekologické stability i estetických hodnot území. Dnes zde nenajdeme dostatečné množství existujících prvků pro vytvoření lokálního územního systému ekologické stability. Vzhledem k charakteru území je nezbytné obnovit krajinou strukturu, zlepšit vodní režim krajiny, navrátit do ní stanovištně původní druhy dřevin a celkově zvýšit biodiverzitu území. Navrhované VYSAZENÍ původních ovocných dřevin bude mít tyto pozitivní aspekty : obnoví krajinnou strukturu, zvýší přirozenou retenční schopnost krajiny, zvýší ekologickou stabilitu řešeného území, zvýší druhovou diverzitu flóry a fauny, vzniklý ekosystém umožní trvalou nebo přechodnou existenci živočichům a rostlinám, sníží erozní ohroženost území, zvýší estetičnost území. Realizací záměru lze očekávat výrazný přínos pro posílení biodiverzity v rámci lokality a zvýšení ekosystémové diverzity v širším měřítku. 3. PŘÍRODNÍ A KLIMATICKÉ PODMÍNKY Katastrální území spadá do oblasti teplé, okrsku teplého, suchého, s mírnou zimou a kratším svitem slunce. Pro charakteristiku klimatických podmínek na zájmovém území bylo použito údajů nejbližší meteorologické stanice v Kutné Hoře a místní stanice v Cholticích. Roční vývoj atmosférických srážek v mm za pozorovací období na stanici I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII rprům Maximum srážek je v červenci, minimum v únoru. Rozdělení srážek v průběhu roku má charakter vnitrozemského podnebí. První sněžení se dostavuje průměrně počátkem poslední dekády listopadu a poslední sněžení koncem března. Sněžné období trvá průměrně dní. Strana 4 (celkem 15)

5 Roční průběh teploty vzduchu je za pozorovací období na stanici Kutná Hora ve C tento: I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII rprům -1,9-0,4 4,4 9,4 14,5 17,4 19,3 18,7 15,0 9,5 4,0 0,0 9,2 Vývoj teploty vzduchu má normální průběh s vysokým letním maximem v červenci a minimem v lednu. Nástup teplot 10 C začíná ve třetí dekádě dubna a končí koncem první dekády měsíce října. Průměrné trvání je 170 dní. Průměrná teplota ve vegetačním období se pohybuje mezi C. Nástup teploty 15 C začíná průměrně v posledním týdnu května a končí začátkem druhé poloviny měsíce září. mají tedy trvání v průměru 100 dní. První mráz na podzim přichází v první polovině října, průměrné datum posledního mrazového dne je v poslední dekádě dubna. Důležitým faktorem podnebí v této oblasti je vliv větrů. Směry vanutí větrů jsou způsobeny hlavně postupem tlakových maxim a minim a dále konfigurací terénu. V místech, kde bude zatravňování a ozeleňování jsou zastoupeny kyselá stanoviště nižších poloh. 4. PODROBNÝ POPIS VÝSADBY STROMŮ A KEŘŮ Současný stav Předmětné parcely jsou převážně orněny. Okolní pozemky tvoří intenzivně obhospodařovaná orná půda. Vytýčení pozemků pro výsadby Podmínkou realizace je vytýčení hranic pozemků geodetickou firmou. Toto bylo provedeno odborným geodetem Ing. Lubomírem Čechem, č. p. s.: 458/1995 se sídlem Veltrubská 55 č.p. 378, Kolín V. Terénní úpravy Terénní úpravy nejsou v rámci tohoto projektu navrženy, půdorysný tvar zakládaných interakčních prvků bude respektovat vytýčené hranice parcel. Do budoucna se však počítá v nejnižších částech pozemků s terénními úpravami, aby zde vzniklo přírodní napajedlo pro zvěř a refugium pro vodní ptactvo. Návrh sadovnického řešení a rostlinný materiál Bude ozeleňována celá plocha pozemků, stromy budou vždy minimálně tři metry od hranice pozemku. Keře budou vysazovány v trojsponu v linii podél hranice pozemku, a to ve vnějším třímetrovém pruhu. Plochy pod výsadbami budou po výsadbě zatravněny za účelem protierozní funkce (zatravnění není součástí projektu). Návrh technologie založení interakčních prvků Budou vysazovány jak ovocné stromy, tak lesní stromy a také keře takovým způsobem, aby nebránily v obhospodařování sousedních parcel. Plánuje se výsadba stromů po celé ploše pozemků. Stromy budou osázeny na rozloze 4550 m², keře budou na rozloze 4410 m². Celkem bude vysázeno 91 stromů s balem a 630 kontejnerovaných keřů, výčet jednotlivých druhů je obsažen v rozpočtu. Příprava půdy, technika výsadeb Postup realizace bude po vytýčení ploch pro výsadby sledovat tyto body: > příprava půdy pro výsadbu > výsadby dřevin > upevnění kůlů a úvazky > opatření kmenů krytkami proti okusu Strana 5 (celkem 15)

6 > zálivka > zatravnění pásu, základní údržba travního porostu, obnova zatravnění a zlepšení travního porostu Použité technologie pro zakládání navržených sadových úprav musí především respektovat níže uvedené oborové ČSN: ČSN Technologie vegetačních úprav v krajině - Práce s půdou ČSN Technologie vegetačních úprav v krajině - Rostliny a jejich výsadba ČSN Technologie vegetačních úprav v krajině Trávníky a jejich zakládání ČSN Technologie veg. úprav v krajině - Rozvojová a udržovací péče o veg. plochy Příprava půdy pro výsadbu Cílem přípravy půdy je vytvoření optimálních podmínek pro vysazování tak, aby byly vytvořeny předpoklady pro jejich dobrou ujímavost a pro zdárný růst zakládané kultury. K hlavním účinkům přípravy půdy náleží: > Vytvoření sadebního místa pro umístění vysazované sazenice. To spočívá především v odstranění drnu a vyhloubení otvorů pro vložení kořenů do půdy. Hloubení otvorů musí být vykonáváno v okamžiku výsadby, odstraňování drnu může být provedeno před výsadbami, > Zlepšení fyzikálního stavu svrchních vrstev půdy jejich prokypřením, promísením či odstraněním surového humusu. > Potlačení negativních vlivů buřeně úzce souvisí s již uvedeným odstraňováním drnu. Přípravu půdy, je výhodné vykonávat koncem léta či na podzim, kdy plevelná vegetace poškozená přípravou půdy rychle ztrácí vitalitu a odumírá - vliv přípravy půdy je tak intenzivnější. Vlastní výsadbu pak budeme provádět na podzim. Ruční výsadba sazenic Ruční výsadba zahrnuje přípravu půdy ručním nářadím pro vložení balů sazenic, vlastní zasazení sazenice a její utužení v půdě. V závislosti na podmínkách lokality, vzhledem k malým výměrám a druhu sazenic byla navržena ruční výsadba. Velikost jamky a její hloubka jsou odvislé od velikosti kořenového systému sazenice. Velikost jamky musí odpovídat vyspělosti vysazované sazenice, kořeny sazenic musí být rovnoměrně rozloženy, sazenice musí být uložena svisle a tak hluboko, jak rostla ve školce (po kořenový krček), zejména nesmí být uložena příliš mělce. Půda v jamce musí být dobře prokopána a musí jí být dostatek. Půdu okolo kořenů je nutno dobře přitlačit, aby nastal dobrý kontakt Zálivka Zálivka bude provedena v rámci výsadby a v rámci následné péče; vždy 2 x ročně (na jedno zalití je třeba 10 litrů vody na jeden strom). Výsadby musí být zakládány v období s dostatečným množstvím půdní vlhkosti. Pokud není provedena zálivka s dostatečným množstvím vody, dojde k zvlhčení půdy pouze při povrchu. Je-li takovým způsobem prováděna zálivka častěji, dochází k růstu kořenů v blízkosti povrchu a v budoucnu mohou být poškozeny suchem. Zanedbatelné není ani riziko poškození takto vyvinutého kořenového systému mrazem. Při takto prováděné zálivce je rovněž významně podporován rozvoj buřeně. Výsadba Pro stromy je navržen spon 10 m s různým druhovým složením dřevin (výsadby budou smíšené). Pro keře je navržen spon 1 2 m. Prostor výsadby bude kosen s odvozem biomasy z pozemku. Sadový materiál pro výsadbu Pro výsadby dřevin bude použit pouze autochtonní materiál z domácí produkce. Pro výsadbu stromů budou použity vysokokmeny kontejnerovaných stromů a výpěstky keřů rovněž kontejnerované. Jamky pro výsadbu stormů budou o velikosti 0,125 m 3, pro výsadbu keřů budou o velikosti 0,025 m 3. U každého stromku bude 1 kůl s úvazkem a plastovým chráničem. Ochrana a péče o založené výsadby, zatravnění není součástí projektu Strana 6 (celkem 15)

7 Ochrana individuální krytkou - kmeny stromů budou opatřeny funkční krytkou výše min. 120 cm. Keře budou chráněny nátěrem povoleného odpuzovače. Péče o založené výsadby v každém roce následné péče bude prováděn výchovný řez. Vyžínání ploch a meziřadí Plochy budou vyžínány strojem bubnovou sekačkou nesenou za traktorem dle potřeby (minimálně dvakrát do roka po dobu min 2 let), tak aby nedocházelo k poškozovaní výsadeb. Travní hmota bude odstraněna. V řadách: Případnou buřeň v řadách výsadeb bude sežínána dle potřeby (minimálně dvakrát do roka po dobu min 2 let) Sežnutá buřeň bude odstraněna. Obecná doporučení: Zdárný vývoj výsadeb je nemyslitelný bez vhodné a odborně prováděné péče. Pro všechny plochy je nutno dodržovat stanovenou péči. Doporučená doba údržby je 2letá (včetně výsadbového roku). Tuto péči je nevyhnutné zajistit v rozsahu popsaném u výše uvedených kapitol zejména však sečení, ošetření dřevin, příp. odstranění ochranných prostředků (bude-li to již možné). Zatravnění Zatravnění představuje nejjednodušší a nejpoužívanější způsob biologické přípravy orné půdy určené pro výsadbu. Zatravnění je vhodné aplikovat ihned po výsadbě. Příprava půdy pro setí v sobě zahrnuje: zorání pozemku, smykování, vláčení a poté vlastní založení travního porostu. Četnost vláčení a smykování je třeba určit podle konkrétních podmínek lokality a stavu půdy. Výsevek činí 3-7g travního osiva na 1m 2. Zatravnění výsadbových pásů Předpokládá se, že parcely budou k realizaci předány na podzim po provedené podmítce. Proto po přípravných pracích (orba, smykování, vláčení) bude provedeno založení travního porostu na celé ploše vysazovaných dřevin (uvažuje se zatravnění celých parcel) Založení trávního porostu bude provedeno lučním výsevem v rovině. K osetí bude použito travní směsi se stanovištně odpovídajícím složením. Travní porost bude založen na celé ploše interakčních prvků.směs jednotlivých travních druhů bude upravena dle podmínek dané lokality. Výsevek bude 3g - 7g travního osiva na 1m2. 5. Harmonogram prací Časový harmonogram výsadby Nejvhodnější dobou pro výsadby je vysazovat na podzim (od září do zámrazu půdy) anebo zjara (od rozmrznutí půdy do začátku rašení). V jiných termínech se stromy velmi obtížně expedují a zvyšují se náklady na manipulaci, zálivku a úpravu koruny stromu. Výsadba stromu by měla následovat bezprostředně po jeho dovozu na místo určení. Proto je lépe výsadbové jámy a materiál připravit předem. příprava půdy výsadby dřevin ochrana a ošetření dřevinných výsadeb Zatravnění říjen říjen-listopad říjen-listopad říjen Harmonogram managementu na 2 roky následná péče: Prováděné práce budou odpovídat kvalitativním parametrům zemědělských prací, budou prováděny dle osvědčených technologií a podle platných českých technických norem. Četnost za rok: Pracovní operace: 1x ročně výchovný a řez 2x ročně sečení trvale zatravněných ploch 2x ročně zálivka Postupné odstranění kůlování po 10 letech po výsadbě Výše popsané pracovní operace budou prováděny minimálně po dobu 2 let. Strana 7 (celkem 15)

8 Rozpočet k projektu Výsadba Lovčice 2015 Materiál Latinský název Počet ks Cena/ks Celkem (Kč) Jabloň lesní Malus sylvestris hrušeň polnička Pyrus pyraster třešeň ptačí Prunus avium jeřáb ptačí Sorbus aucuparia lípa srdčitá Tilia cordata dub letní Quercus robur habr obecný Carpinus betulus kalina obecná Viburmum opulus ptačí zob Ligustrum vulgare zimolez pýřitý Lonicera xylosteum líska obecná Corylus avellana krušina olšová Fragula alnus růže šípková Rosa canina rakytník řešetlákový Hippophae rhamnoides hloh obecný Crataegus oxyacantha brslen evropský Euonymus europaeus celkem Práce Počet Cena/ks (Kč) Cena celkem hloubení jamek 0,125 m hloubení jamek 0,025 m výsadba stromů s balem výsadba keřů s balem kotvení stromů ochrana plastovým krytem ochrana keřů nátěrem zálivka jamky zálivka jamky doprava osazení kůlu cekem Pomocný materiál Počet Cena/ks (Kč) Cena celkem kůly řezané plastový kryt 120 cm morsuvin, aversol 14 Kg 745 celkem Strana 8 (celkem 15)

9 Celkové náklady bez DPH DPH 21% ,36 Celkové náklady s DPH ,72 Strana 9 (celkem 15)

10 7. ZÁVĚR, Návaznost na již realizované projekty Podporou výše popsaného záměru bude přispěno k udržení kulturního stavu a typického krajinného rázu předmětného katastrálního území. V oblasti katastru obce Lovčice budou vysazené stromy a keře vytvářet spolu s alejovými listnatými dřevinami neopakovatelný ráz původní zemědělské krajiny. Obnova výsadby původních a ovocných stromů, kde převažují jabloně a hrušně je významným krajinotvorným požadavkem, nehledě na ekologickou hodnotu těchto dřevin a souvisejících podrostů, jako refugií teplomilného hmyzu a míst výskytu řady teplomilných planých druhů rostlin a živočichů často vzácných či chráněných jako například zajíc evropský nebo kriticky ohrožený tchoř stepní. Projekt koncepčně navazuje na dříve realizované výsadby zeleně, ať už lesnického nebo solitérního typu, které byly v předmětné oblasti uskutečněny na základě Plánu ekologického rozvoje katastru Vinaře z května PŘÍLOHY: a) Situační výkres se zákresem pozemků do katastrální mapy b) Schéma výsadby c) Fotodokumentace před realizací výsadeb Strana 10 (celkem 15)

11 a) Přehledná mapa lokality a označení pozemků na podkladu katastrální mapy Obr. 1 zákres parcely č. 257/21 Obr. 2 zákres parcely č. 257/21- ortofoto Strana 11 (celkem 15)

12 Obr. 3 zákres parcely č. 257/23 Obr. 4 zákres parcely č. 257/23 - ortofoto Strana 12 (celkem 15)

13 Obr. 5 zákres parcely č. 257/24 Obr. 6 zákres parcely č. 257/24 - ortofoto Strana 13 (celkem 15)

14 Strana 14 (celkem 15)

15 c) Fotodokumentace území před realizací výsadeb Obr. 7 fotografie zachycuje všechny tři předmětné pozemky Strana 15 (celkem 15)

Příloha k žádosti o poskytnutí finančních prostředků v rámci POPFK. Dokumentace navrhovaného opatření včetně výkazu výměr a položkového rozpočtu

Příloha k žádosti o poskytnutí finančních prostředků v rámci POPFK. Dokumentace navrhovaného opatření včetně výkazu výměr a položkového rozpočtu Příloha k žádosti o poskytnutí finančních prostředků v rámci POPFK Dokumentace navrhovaného opatření včetně výkazu výměr a položkového rozpočtu Projekt Název projektu Lesní tůň Vinaře 2015 zpracoval: Ing.

Více

Vytvoření prvků ÚSES v k.ú. Boršice u Blatnice"

Vytvoření prvků ÚSES v k.ú. Boršice u Blatnice Vytvoření prvků ÚSES v k.ú. Boršice u Blatnice" Boršice u Blatnice Zpracoval: Ing. Petr Kvapil Obsah: Textová část Položkový rozpočet, včetně krycího listu Výkaz výměr Mapové přílohy Fotodokumentace Výpis

Více

Výsadby. Ukázky typových projektů pro 88. výzvu OPŽP. zelená linka:

Výsadby. Ukázky typových projektů pro 88. výzvu OPŽP.   zelená linka: Výsadby Ukázky typových projektů pro 88. výzvu OPŽP www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Upozornění Uvedené typové projekty byly realizovány mimo území CHKO, avšak typ výsadeb realizovaných

Více

Zlepšení druhové skladby v lesích obce Boršice u Blatnice

Zlepšení druhové skladby v lesích obce Boršice u Blatnice Zlepšení druhové skladby v lesích obce Boršice u Blatnice k.ú. Boršice u Blatnice Vypracoval: Obsah: Ing. Petr Kvapil Textová část Položkový rozpočet s krycím listem Výkaz výměr Zákres do map Fotodokumentace

Více

Vegetační úpravy. Technická a zpráva Fotodokumentace Výkaz výměr, Rozpočet. Situace celková 1:500 Situace Detaily a řezy

Vegetační úpravy. Technická a zpráva Fotodokumentace Výkaz výměr, Rozpočet. Situace celková 1:500 Situace Detaily a řezy IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název akce: Remízek Na Vrábí Vegetační úpravy Investor: Město Brandýs nad Labem / Stará Boleslav Projektant : Zahradní architektura Ing. Ivan Marek Martinov 279 Kostelec nad Labem 277

Více

Obsah: Technická zpráva. 1.1 Identifikační údaje 1.2 Základní údaje o objektu 2.1 Technické řešení 2.2 Závěr

Obsah: Technická zpráva. 1.1 Identifikační údaje 1.2 Základní údaje o objektu 2.1 Technické řešení 2.2 Závěr Obsah: Technická zpráva 1.1 Identifikační údaje 1.2 Základní údaje o objektu 2.1 Technické řešení 2.2 Závěr 2 1.1. Identifikační údaje Název stavby: Název objektu: Místo stavby, k.ú.: Okres: Kraj: Obsah

Více

NÁVRH LOKÁLNÍHO KRAJINNÉHO PRVKU V K.Ú. OBCE HODĚJICE

NÁVRH LOKÁLNÍHO KRAJINNÉHO PRVKU V K.Ú. OBCE HODĚJICE designing outdoor spaces Vídeň 127 594 01 Velké Meziříčí Tel.: +420 733 721 817 E-mail: info@greenberg.cz Web: www.greenberg.cz PRVKU V K.Ú. OBCE HODĚJICE Objednatel: Obec Hodějice Hodějice 41 684 01 Slavkov

Více

Projektová dokumentace IP 8, k. ú.hrabůvka u Hranic

Projektová dokumentace IP 8, k. ú.hrabůvka u Hranic Projektová dokumentace IP 8, k. ú.hrabůvka u Hranic (pozemky parc. č. 828, 834) NEVYČÍSLENÝ ROZPOČET Objednatel: Vypracoval: Zak. číslo: 29-2012 Datum: říjen 2012 Česká republika Ministerstvo zemědělství,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Polní cesty v k.ú.ovčáry u Kolína a Volárna. Technická zpráva 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Katastrální území: Středočeský.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Polní cesty v k.ú.ovčáry u Kolína a Volárna. Technická zpráva 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Katastrální území: Středočeský. 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE TECHNICKÁ ZPRÁVA Název stavby: Polní cesty v k.ú.ovčáry u Kolína a Volárna Katastrální území: Volárna Město, obec: Kolín, Ovčáry, Volárna Kraj: Středočeský Objednatel: ČR Ministerstvo

Více

Celková rekapitulace Celkem bez DPH DPH 21% Celkem vč. DPH Kč Kč Kč

Celková rekapitulace Celkem bez DPH DPH 21% Celkem vč. DPH Kč Kč Kč Název: Obnova krajinné zeleně v k.ú. Kostelec u Holešova Obsah: Rekapitulace nákladů Datum: září 2015 I.etapa kácení, PO, výsadba Geodetické vytýčení Kácení dřevin Odstranění pařezů Ošetření stávajících

Více

Návrh Výsadba stromořadí v obci Podolí

Návrh Výsadba stromořadí v obci Podolí Návrh Výsadba stromořadí v obci Podolí průvodní a technická zpráva Vypracovala: Ing. Sylva Holánová 15.5.2015 Cíl navrženého opatření Jednostranné stromořadí je navrženo severovýchodně od obce podél polní

Více

B. Technická zpráva Měřítko: Č. přílohy: B

B. Technická zpráva Měřítko: Č. přílohy: B Zodpovědný projektant: Vypracoval: Kreslil: GALLOPRO s.r.o. Ing. Pavel Gallo Ing. Petr Kopeček Ing. Petr Kopeček Nová 1564, Říčany 251 01 Kraj: Liberecký Perucká 1, Praha2 125 00 Obec: Chlum Tel:224 253

Více

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o změně využití území

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o změně využití území Příloha č. 2 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o změně využití území okumentace obsahuje části: okumentace musí vždy obsahovat části až s tím, že rozsah jednotlivých

Více

LOKÁLNÍ BIOCENTRUM V KROUHÁCH v k.ú. RADSLAVICE

LOKÁLNÍ BIOCENTRUM V KROUHÁCH v k.ú. RADSLAVICE LOKÁLNÍ BIOCENTRUM V KROUHÁCH v k.ú. RADSLAVICE Ilustrační foto. Objednatel: Obec Radslavice, 751 11 Radslavice Zpracovatel: Ing. Libor Tandler a kol.příkazy 66, 783 33 Příkazy Duben 2011 Obsah: 1. Identifikační

Více

Doplnění zeleně podél komunikace jižně od obce Hartmanice

Doplnění zeleně podél komunikace jižně od obce Hartmanice Obnova krajinných struktur Doplnění zeleně podél komunikace jižně od obce Hartmanice Objednatel: Obec Hartmanice, Hartmanice 22, 373 65 Dolní Bukovsko Zhotovitel: Spolek pro rozvoj regionu, Jiráskova 84,

Více

ZODP. PROJEKTANT. Renovace a doplnění zeleně v obci Sibřina VYTVOŘIL ZPRACOVATEL. Ing. Kateřina Kovaříková

ZODP. PROJEKTANT. Renovace a doplnění zeleně v obci Sibřina VYTVOŘIL ZPRACOVATEL. Ing. Kateřina Kovaříková ZODP. PROJEKTANT Ing. Kateřina Kovaříková VYTVOŘIL ZPRACOVATEL: Biologica s.r.o., Mezníkova 273/13, 616 00 Brno, IČ: 27739660 KRAJ: Středočeský OBEC: Sibřina Ing. Kateřina Kovaříková ZPRACOVATEL INVESTOR:

Více

Revitalizace veřejných prostranství v intravilánu obce Žáky

Revitalizace veřejných prostranství v intravilánu obce Žáky Revitalizace veřejných prostranství v intravilánu obce Žáky Formulář pro uchazeče - oceněný výkaz výměr (poloţkový rozpočet) I. Výsadby a) Objekt : ozelenění háječku -parcela číslo 101/42 Ceny bez DPH

Více

zelená linka:

zelená linka: www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Specifický cíl 4.4 Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech Aktivita 4.4.1: Revitalizace funkčních ploch a prvků sídelní zeleně. Podporovaná opatření: Studie

Více

SOUPIS DRUHŮ STROMŮ PLOCHA, POČET SOUPIS DRUHŮ STROMŮ K VÝSADBĚ NA PLOCHÁCH Č FOTODOKUMENTACE - LETECKÝ SNÍMEK

SOUPIS DRUHŮ STROMŮ PLOCHA, POČET SOUPIS DRUHŮ STROMŮ K VÝSADBĚ NA PLOCHÁCH Č FOTODOKUMENTACE - LETECKÝ SNÍMEK 1 OBSAH : NAVRŽENÉ ŘEŠENÍ ZPŮSOB VÝSADEB SOUPIS DRUHŮ STROMŮ PLOCHA, POČET SOUPIS DRUHŮ STROMŮ K VÝSADBĚ NA PLOCHÁCH Č. 1 20 VÝKAZ VÝMĚR - PŘEHLED FOTODOKUMENTACE - LETECKÝ SNÍMEK SITUACE 1:500 VÝSADBY

Více

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ A PŘÍKLADY REALIZACE PRVKŮ ÚSES Z EVROPSKÝCH A NÁRODNÍCH DOTAČNÍCH TITULŮ

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ A PŘÍKLADY REALIZACE PRVKŮ ÚSES Z EVROPSKÝCH A NÁRODNÍCH DOTAČNÍCH TITULŮ MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ A PŘÍKLADY REALIZACE PRVKŮ ÚSES Z EVROPSKÝCH A NÁRODNÍCH DOTAČNÍCH TITULŮ Ing. Simona ZEZULOVÁ Odbor péče o krajinu, Ministerstvo životního prostředí, Vršovická 65, Praha 100 00 Simona.Zezulova@mzp.cz

Více

m ,00 m ,00 m ,00

m ,00 m ,00 m ,00 PŘÍLOHA Č. 10A: Položkový rozpočet - pro regeneraci vegetačních prvků v úseku Krucemburk Vojnův Městec: KÁCENÍ Pokácení stromu směrové v celku s odřezáním kmenu a odvětvením, průměru na pařezu: 1 113 15-1113

Více

VÝKAZ VÝMĚR ROZPOČET K AKCI: REVITALIZACE ZELENĚ V OKOLÍ VODNÍ NÁDRŽE V OBCI PSÁRY

VÝKAZ VÝMĚR ROZPOČET K AKCI: REVITALIZACE ZELENĚ V OKOLÍ VODNÍ NÁDRŽE V OBCI PSÁRY Náklady za rostlinný materiál latinský název VÝKAZ VÝMĚR ROZPOČET K AKCI: REVITALIZACE ZELENĚ V OKOLÍ VODNÍ NÁDRŽE V OBCI PSÁRY český název výsadbová velikost počet jednotek cena za kus cena celkem bez

Více

OPŽP přes MAS. Schváleno rozšíření SCLLD, které nám umožní v rámci regionu MAS rozdělit až ,- Kč především na výsadbu v rámci:

OPŽP přes MAS. Schváleno rozšíření SCLLD, které nám umožní v rámci regionu MAS rozdělit až ,- Kč především na výsadbu v rámci: OPŽP přes MAS Schváleno rozšíření SCLLD, které nám umožní v rámci regionu MAS rozdělit až 10.000.000,- Kč především na výsadbu v rámci: Sídelní zeleně 5.000.000,- Kč Realizace ÚSES 3.000.000,-Kč Protierozních

Více

Revitalizace sídelní zeleně v obci Lhotka

Revitalizace sídelní zeleně v obci Lhotka Revitalizace sídelní zeleně v obci Lhotka 1 PRŮVODNÍ ZPRÁVA B.1 Popis území stavby a) Charakteristika pozemku Projekt Revitalizaci sídelní zeleně v obci Lhotka bude probíhat v intravilánu obce, na katastrálním

Více

zelená linka:

zelená linka: www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Specifický cíl 4.4 Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech Aktivita 4.4.1: Revitalizace funkčních ploch a prvků sídelní zeleně. Podporovaná opatření: Zakládání

Více

PODLIMITNÍ VEŘEJNÁ ZAKÁZKA SLUŽBY- KRYCÍ LIST ROZPOČTU

PODLIMITNÍ VEŘEJNÁ ZAKÁZKA SLUŽBY- KRYCÍ LIST ROZPOČTU PODLIMITNÍ VEŘEJNÁ ZAKÁZKA SLUŽBY- KRYCÍ LIST ROZPOČTU Název veřejné zakázky Revitalizace zeleně a stromořadí v obci Těchobuz Zhotovitel Část veřejné zakázky Část 1 - Revitalizace zeleně v obci Těchobuz

Více

Projekt na zdravotní ošetření stromů a výsadbu stromové aleje v lukách v obci Žerotín

Projekt na zdravotní ošetření stromů a výsadbu stromové aleje v lukách v obci Žerotín Projekt na zdravotní ošetření stromů a výsadbu stromové aleje v lukách v obci Žerotín Investor Zadavatel Obec Žerotín Obec Žerotín Projekt a technická průvodní zpráva na zdravotní ošetření stromů a obnovení

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO REALIZACI VÝSADBY ZELENĚ A ROZVOJOVÉ PÉČE O ZELEŇ V RÁMCI ÚSES V K.Ú. CHODSKÁ LHOTA IP 8

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO REALIZACI VÝSADBY ZELENĚ A ROZVOJOVÉ PÉČE O ZELEŇ V RÁMCI ÚSES V K.Ú. CHODSKÁ LHOTA IP 8 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO REALIZACI VÝSADBY ZELENĚ A ROZVOJOVÉ PÉČE O ZELEŇ V RÁMCI ÚSES V K.Ú. CHODSKÁ LHOTA IP 8 (V SOULADU S KPÚ CHODSKÁ LHOTA) Vypracoval: Ing. Karel Kuneš - GAN, Klenčí pod Čerchovem

Více

NÁVRH KRAJINNÉ ZELENĚ V LOKALITĚ ZÁKŘOV - UHERSKÝ BROD

NÁVRH KRAJINNÉ ZELENĚ V LOKALITĚ ZÁKŘOV - UHERSKÝ BROD PROJEKTOVÁNÍ A REALIZACE ZAHRADNÍCH A KRAJINÁŘSKÝCH ÚPRAV NÁVRH KRAJINNÉ ZELENĚ V LOKALITĚ ZÁKŘOV - UHERSKÝ BROD APROXIMATIVNÍ ROZPOČET ZPRACOVALA: Ing. Ladislava Nagyová, Ing. Kateřina Gajdošová Gard&N

Více

Generel krajinné zeleně tab 1 / 28 k.ú. Žalkovice

Generel krajinné zeleně tab 1 / 28 k.ú. Žalkovice Generel krajinné zeleně tab 1 / 28 číslo a název lokality: A ÚJEZDY číslo segmentu: 1A dotčené parcely: 494 354/4 355/6 372/4 372/5 372/13 372/14 372/15 372/16 372/17 375/6 375/7 375/8 375/9 375/10 375/12

Více

FINANCOVÁNÍ VÝSADEB DŘEVIN VEDOUCÍCH K VYTVÁŘENÍ KRAJINNÝCH STRUKTUR Agentura ochrany přírody a krajiny ČR. DŘEVINY MIMO LES,

FINANCOVÁNÍ VÝSADEB DŘEVIN VEDOUCÍCH K VYTVÁŘENÍ KRAJINNÝCH STRUKTUR Agentura ochrany přírody a krajiny ČR. DŘEVINY MIMO LES, FINANCOVÁNÍ VÝSADEB DŘEVIN VEDOUCÍCH K VYTVÁŘENÍ KRAJINNÝCH STRUKTUR Agentura ochrany přírody a krajiny ČR DŘEVINY MIMO LES, 14. 11. 2017, Hustopeče www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz

Více

ZAKLÁDÁNÍ A OBNOVA KRAJINNÝCH PRVKŮ - BLUDOVEČEK ČÁST 'A' - ŠEROKY

ZAKLÁDÁNÍ A OBNOVA KRAJINNÝCH PRVKŮ - BLUDOVEČEK ČÁST 'A' - ŠEROKY REKAPITULACE: jednotka počet jedn. cena celkem Rostlinný materiál stromy s balem: ks 127 247 800,00 stromy prostokořenné: ks 837 230 690,00 stromy ovocné prostokořenné: ks 75 14 070,00 keře: ks 2106 49

Více

Zakládání lokálního biocentra v lokalitě Draha v Líšťanech Registrační číslo projektu CZ 1.02/6.3.00/11.10165 Akceptační číslo projektu: 111 04 266

Zakládání lokálního biocentra v lokalitě Draha v Líšťanech Registrační číslo projektu CZ 1.02/6.3.00/11.10165 Akceptační číslo projektu: 111 04 266 Příloha č. 3 Operační program Životní prostředí, výzva č. 27 Zakládání lokálního biocentra v lokalitě Draha v Líšťanech Registrační číslo projektu CZ 1.02/6.3.00/11.10165 Akceptační číslo projektu: 111

Více

1.1 Technologické postupy Obecné podmínky pro realizaci vegetačních úprav

1.1 Technologické postupy Obecné podmínky pro realizaci vegetačních úprav 1234536789 12 1.1 Technologické postupy 1.1.1 Obecné podmínky pro realizaci vegetačních úprav Před založením výsadeb a realizací ošetření na stromech budou pokáceny určené stromy, odstraněny pařezy (viz.

Více

Obnova sídlištní zeleně v Bystřici

Obnova sídlištní zeleně v Bystřici Obnova sídlištní zeleně v Bystřici ČERVEN 2017 Obsah 1. Identifikační údaje... 2 2. Lokalizace území... 3 3. Popis a posouzení současného stavu (dendrologický průzkum)... 4 3.1 Popis stávajícího stavu

Více

Technická zpráva Výsadba zeleně na Chabovci ve Vřesině u Opavy

Technická zpráva Výsadba zeleně na Chabovci ve Vřesině u Opavy Technická zpráva Výsadba zeleně na Chabovci ve Vřesině u Opavy Investor: město Vřesina u Hlučína, 21.dubna 247/1, 747 20 Vřesina Projektoval: Ing. Ivan Tachezy, Plzeńská 17, Ostrava 3 Datum: 9.4. 2014

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Atrium AC BALUO

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Atrium AC BALUO TECHNICKÁ ZPRÁVA Atrium AC BALUO 04/2015 TEXTOVÁ ČÁST 1. Identifikační údaje 2. Návrh řešení 3. Technologie zakládání vegetačních prvků TABULKOVÁ ČÁST Rozpočet VÝKRESOVÁ ČÁST 01. Návrh řešení situace část

Více

NÁVRH ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH PRVKŮ ÚSES...

NÁVRH ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH PRVKŮ ÚSES... Obsah NÁVRH ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH PRVKŮ ÚSES... 1 3.1 Lokální biocentrum BC 1 Pod Váţany... 1 3.1.1 Lokalizace pozemku, stanovištní podmínky... 2 3.1.2 Limity výsadby... 2 3.1.3 Navrţené řešení... 2 3.2.

Více

Kritéria pro hodnocení žádostí

Kritéria pro hodnocení žádostí Opatření 4.3. Protierozní opatření Kritéria pro hodnocení žádostí 1. Kritéria pro hodnocení formálních náležitostí žádostí Pořadí Název kritéria Funkce kritéria 1. Soulad žádosti s programem OPŽP 2014+

Více

Technická zpráva. Dodávka stromů a provedení odborného dozoru nad jejich výsadbou, případně o provedení jejich výsadby. Příloha č.1.

Technická zpráva. Dodávka stromů a provedení odborného dozoru nad jejich výsadbou, případně o provedení jejich výsadby. Příloha č.1. Příloha č.1 Technická zpráva Dodávka stromů a provedení odborného dozoru nad jejich výsadbou, případně o provedení jejich výsadby Zpracoval: odbor životního prostředí Magistrátu města opavy Příloha č.1

Více

Příklad projektu zalesnění zemědělské půdy

Příklad projektu zalesnění zemědělské půdy Příklad projektu zalesnění zemědělské půdy I. Identifikace žadatele Vlastník pozemku: Petr Šust Datum narození: 2.8.1963 Adresa: Na Horánku 275, 384 11 Netolice Kontakt: 605 356 147 II. Identifikace zpracovatele

Více

PACOV - REGENERACE ZELENĚ VYBRANÝCH LOKALIT - 2. část aktualizace PD / únor 2013

PACOV - REGENERACE ZELENĚ VYBRANÝCH LOKALIT - 2. část aktualizace PD / únor 2013 1) Vesna kalkulace odstranění stromů (1, 16), odstranění keřových skupin a keřů (K2, K11, SK1, SK2), ošetření stromů 1 ks, vazba 0 ks výsadba: 1 ks stromy OK 8-10 cm, 411 ks keře /popínavé rostliny ODSTRANĚNÍ

Více

Obecná (územní) ochrana v ČR 1. Významný krajinný prvek (VKP) je ekologicky, geomorfologicky nebo esteticky hodnotná část krajiny utvářející její

Obecná (územní) ochrana v ČR 1. Významný krajinný prvek (VKP) je ekologicky, geomorfologicky nebo esteticky hodnotná část krajiny utvářející její Obecná (územní) ochrana v ČR 1. Významný krajinný prvek (VKP) je ekologicky, geomorfologicky nebo esteticky hodnotná část krajiny utvářející její typický vzhled nebo přispívající k udržení její stability.

Více

Výsadba biocenter a liniové zeleně

Výsadba biocenter a liniové zeleně 07.04.2017 Výsadba biocenter a liniové zeleně Pobočkou Nymburk v okresech Nymburk a Praha-východ Místo konání: Praha budova ČSVTS, Novotného lávka 200/5 Ing. Zdeněk Jahn, CSc. vedoucí Pobočky Nymburk biocentrum

Více

2/ 7 LEGENDA MAPA LAND USE MAPA ŠIRŠÍCH. Mendelova univeita v Brně Zahradnická fakulta Solitérní strom v krajině. 4/ / Hana Sýkorová S-JTSK

2/ 7 LEGENDA MAPA LAND USE MAPA ŠIRŠÍCH. Mendelova univeita v Brně Zahradnická fakulta Solitérní strom v krajině. 4/ / Hana Sýkorová S-JTSK LEGENDA alej hranice lada lesí porost louka Park mez orná půda pastvina remízek silnice těžební prostor trvale travní porost - louka urbanizovaná plocha vodní tok vodní plocha Mendelova univeita v Brně

Více

Revitalizace veřejných prostranství v intravilánu obce Žáky

Revitalizace veřejných prostranství v intravilánu obce Žáky Revitalizace veřejných prostranství v intravilánu obce Žáky Projektová dokumentace veřejná zakázka malého rozsahu 1. IDENTIFIKČNÍ ÚDJE ZDVTELE: Obec Žáky, Štrampouch 112, 286 01 Čáslav Zastoupená: Tomášem

Více

D. 1. 6 Rekonstrukce stávajícího dětského hřiště u BD Měřičkova 50 52, Brno Řečkovice. Dětské hřiště Měřičkova zakázka č.

D. 1. 6 Rekonstrukce stávajícího dětského hřiště u BD Měřičkova 50 52, Brno Řečkovice. Dětské hřiště Měřičkova zakázka č. D. 1. 6 Rekonstrukce stávajícího dětského hřiště u BD Měřičkova 50 52, Brno Řečkovice Ing.arch. Martin Kabát. Tel.: +420 724 130 780 e-mail: martin.kabat@gasag.cz 1 A.1 Identifikační údaje... 2 A.1.1 Údaje

Více

města Lovosice Etapa II. stupeň DSP

města Lovosice Etapa II. stupeň DSP Stavba: města Lovosice Etapa II. stupeň DSP Číslo zakázky: 1710-12/Hr Stavební objekt: Sadové úpravy Oddíl dokumentace: SO 01.05. Sadové úpravy O B S A H: TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ POŽADAVKY

Více

OBSAH. Příloha: Fotodokumentace

OBSAH. Příloha: Fotodokumentace OBSAH 1. Úvod 1.1. Popis funkcí izolační zeleně 1.2. Řešená katastrální území 2. Návrh 3. Výsadby 3.1. Výsadby stromů 3.2. Výsadby keřových skupin 4.Trávník 4.1. Úprava trávníkových ploch 5. Seznam použitých

Více

OBSAH. Příloha: Fotodokumentace

OBSAH. Příloha: Fotodokumentace OBSAH 1. Úvod 1.1. Popis funkcí izolační zeleně 1.2. Řešená katastrální území 2. Návrh 3. Výsadby 3.1. Výsadby stromů 3.2. Výsadby 4.Trávník 4.1. Úprava trávníkových ploch 5. Seznam použitých dřevin 6.

Více

Část 2: Koncepce veřejné zeleně vymezení předmětu zakázky

Část 2: Koncepce veřejné zeleně vymezení předmětu zakázky Příloha č. 4 Část 2: Koncepce veřejné zeleně vymezení předmětu zakázky Strategie rozvoje městské zeleně města Horní Benešov Cílem strategie rozvoje městské zeleně je celková optimalizace a zefektivnění

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA - D.1. HG partner s.r.o. DOKUMENATCE OBJEKTŮ Část: Park Úvaly - Vinice DUR. Paré č.:

TECHNICKÁ ZPRÁVA - D.1. HG partner s.r.o. DOKUMENATCE OBJEKTŮ Část: Park Úvaly - Vinice DUR. Paré č.: Investor: Město Úvaly, Pražská 276, 280 82 Úvaly Odpovědný projektant: Ing. Jaroslav Vrzák Datum: 04/2015 Vypracoval: Ing. Kamil Borecký Změna: - Akce: Název části: HG partner s.r.o. Smetanova 200, 250

Více

Projekt aleje. Podél polní cesty vedoucí z Těškovic k bývalému kamenolomu. Vypracoval: Ing. Václav Klapetek

Projekt aleje. Podél polní cesty vedoucí z Těškovic k bývalému kamenolomu. Vypracoval: Ing. Václav Klapetek Projekt aleje Podél polní cesty vedoucí z Těškovic k bývalému kamenolomu Vypracoval: Ing. Václav Klapetek Datum: 7. 4. 2012 Vypracoval: Ing. Václav Klapetek Projekt aleje z Těškovic k bývalému kamenolomu

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 20. 6. 2019 Bod programu: 18 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Bc. Ludmila

Více

Veselí nad Moravou Zelená infrastruktura Kollárova Blatnická. OBJEDNATEL : Město Veselí nad Moravou tř. Masarykova 119, Veselí nad Moravou

Veselí nad Moravou Zelená infrastruktura Kollárova Blatnická. OBJEDNATEL : Město Veselí nad Moravou tř. Masarykova 119, Veselí nad Moravou 1.1 ÚVOD Studie Veselí nad Moravou zelená infrastruktura Kollárova Blatnická byla zpracována na základě objednávky uzavřené mezi Městem Veselí nad Moravou a zpracovatelem. 1.2 CÍL STUDIE Cílem studie je

Více

ŠLUKNOV NÁMĚSTÍ MÍRU

ŠLUKNOV NÁMĚSTÍ MÍRU ŠLUKNOV NÁMĚSTÍ MÍRU MODERNIZACE TURISTICKÉ INFRASTRUKTURY VE ŠLUKNOVĚ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍHO ZAŘÍZENÍ PROJEKT VEGETAČNÍCH ÚPRAV Vypracovala: Ing. Iva Jaburková, červen 2016 str. 1 OBSAH 1. Úvod 2. Popis

Více

Zákon 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny

Zákon 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny Zákon 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny Účelem zákona je přispět k udržení a obnově přírodní rovnováhy v krajině, k ochraně rozmanitostí forem života, přírodních hodnot a krás a k šetrnému hospodaření

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O OCHRANNÉM PÁSMU

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O OCHRANNÉM PÁSMU Příloha č. 8 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Hornídolní, odbor výstavby Ulice: Horní 321/8 PSČ, obec: 444 00 Hornídolní V Hornídolní dne 2.5.2007 Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ

Více

1. Programový rámec OPŽP

1. Programový rámec OPŽP Programový rámec OPŽP Podopatření 3.1 Péče o životní prostředí ÚSES Podopatření je zaměřené na posílení přirozených funkcí krajiny prostřednictvím vytváření, regenerace či posílení funkčnosti krajinných

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE projektu

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE projektu PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE projektu Zemní, terénní a arboristické práce v lesoparku Na Sluneční realizované v rámci projektu LESOPARK NA SLUNEČNÍ, CZ.3.22/3.3.01/13.03849 a/ identifikační údaje Název projektu:

Více

REVITALIZACE HRABYŇSKÉ ALEJE

REVITALIZACE HRABYŇSKÉ ALEJE CENTRUM PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A HODNOCENÍ KRAJINY REVITALIZACE HRABYŇSKÉ ALEJE ZADAVATEL: OBEC HRABYNĚ ZPRACOVATEL: EKOTOXA s.r.o. PROJEKT DUBEN 2014 EKOTOXA s.r.o. Fišova 403/7, 602 00 Brno, Černá Pole

Více

JAK ZASADIT A PEČOVAT O VYSAZENOU ZELEŇ. seminář: Výsadba zeleně v jihomoravské krajině

JAK ZASADIT A PEČOVAT O VYSAZENOU ZELEŇ. seminář: Výsadba zeleně v jihomoravské krajině JAK ZASADIT A PEČOVAT O VYSAZENOU ZELEŇ seminář: Výsadba zeleně v jihomoravské krajině 11. 9. 2018 JAK ZASADIT A PEČOVAT O VYSAZENOU ZELEŇ 1/ PLÁNOVÁNÍ A IDENTIFIKACE ZÁMĚRU 2/ PŘÍPRAVA DOKUMENTACE 3/

Více

Písky PŘÍRODNÍ PAMÁTKA PÍSKY. Kraj JIHOMORAVSKÝ Okres BRNO-VENKOV Katastrální území ŽATČANY PLÁN PÉČE

Písky PŘÍRODNÍ PAMÁTKA PÍSKY. Kraj JIHOMORAVSKÝ Okres BRNO-VENKOV Katastrální území ŽATČANY PLÁN PÉČE PŘÍRODNÍ PAMÁTKA PÍSKY Kraj JIHOMORAVSKÝ Okres BRNO-VENKOV Katastrální území ŽATČANY PLÁN PÉČE řízení stavu a vývoje ekosystému v chráněném území zvláštního vědeckého, kulturního a výchovného významu podle

Více

Vytvoření zahrady PRM/KHT. Jan Bobek. Rok 2009/10. Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1

Vytvoření zahrady PRM/KHT. Jan Bobek. Rok 2009/10. Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Vytvoření zahrady PRM/KHT Jan Bobek Rok 2009/10 Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Vytvoření zahrady Kde najít ideálního (kvalitního) projektanta? Media (noviny,internet,televize)

Více

ZHODNOCENÍ DOSAVADNÍHO VÝVOJE DŘEVIN V BIOKORIDORU RADĚJOV

ZHODNOCENÍ DOSAVADNÍHO VÝVOJE DŘEVIN V BIOKORIDORU RADĚJOV ZHODNOCENÍ DOSAVADNÍHO VÝVOJE DŘEVIN V BIOKORIDORU RADĚJOV Ing. Boleslav JELÍNEK AGERIS s. r. o., Jeřábkova 5, 602 00 Brno boleslav.jelinek@ageris.cz Úvod Koncepce územních systémů ekologické stability

Více

Skupina A ošetření stromu 3ks, výsadba 1ks stromu

Skupina A ošetření stromu 3ks, výsadba 1ks stromu Skupina A ošetření stromu 3ks, výsadba 1ks stromu OŠETŘOVÁNÍ STROMŮ* ošetření dle kategorie I. Kategorie II. Kategorie III. Kategorie kalkulace ks 3 0 1107, 1108, 1109 celkem 3 0 vazby v korunách vazba

Více

Stavba č.1 Položkový výkaz výměr

Stavba č.1 Položkový výkaz výměr Stavba č.1 Položkový výkaz výměr Název stavby: Název SO: Polní cesty v k.ú. Počedělice Polní cesty C5, C51, C52 Jednot. Cena celkem Č Objekt Kód Zkrácený popis M.j. Množství cena (Kč) Kč bez DPH 1 C 5

Více

Odbor výstavby, územního plánování a životního prostřed í Náměstí 43, Kravaře

Odbor výstavby, územního plánování a životního prostřed í Náměstí 43, Kravaře Městský úřad Kravaře Odbor výstavby, územního plánování a životního prostřed í Náměstí 43, 747 21 Kravaře *MUKRX001MP4E* ŽÁDOST O VYDÁNÍ KOORDINOVANÉHO (ZÁVAZNÉHO) STANOVISKA podle ustanovení 4 odst. 7

Více

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA Tábor Husovo náměstí, Sladovna, park pod Trafačkou PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA SAFE TREES, s.r.o. Na Štěpnici 945 665 01 ROSICE e-mail: web: info@safetrees.cz www.safetrees.cz IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Akce

Více

ZADAVATEL : Region Podluží, Náměstí 177, Lanžhot. KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ : k.ú. Prušánky, Moravská Nová Ves, Týnec na Moravě, Tvrdonice.

ZADAVATEL : Region Podluží, Náměstí 177, Lanžhot. KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ : k.ú. Prušánky, Moravská Nová Ves, Týnec na Moravě, Tvrdonice. ZÁKLADNÍ ÚDAJE ČÁST VEŘEJNÉ ZAKÁZKY : Stromořadí pro Region Podluží část č. 2 ZADAVATEL : Region Podluží, Náměstí 177, 691 51 Lanžhot KRAJ : Jihomoravský OKRES : Hodonín, Břeclav KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ : k.ú.

Více

Položkový rozpočet stavby

Položkový rozpočet stavby Položkový rozpočet stavby Zhotovitel: IČO: DIČ: Objednatel: Statutární město Prostějov IČO: 00288659 nám. T. G. Masaryka 130/14 DIČ: CZ00288659 79601 Prostějov-Prostějov Vypracoval: Iveta Miklíková Základ

Více

Několik informací navíc...

Několik informací navíc... Klimagreen/Klimatická zeleň pro obnovu krajiny, ATCZ142, 2.Etapa seminářů LISTOPAD 2018 Několik informací navíc... Prostorové poměry stanoviště pro výsadbu: - vzdálenost vysazovaných stromů (spon) musí

Více

ZADAVATEL : Region Podluží, Náměstí 177, Lanžhot

ZADAVATEL : Region Podluží, Náměstí 177, Lanžhot ZÁKLADNÍ ÚDAJE ČÁST VEŘEJNÉ ZAKÁZKY : Stromořadí pro Region Podluží část č. 3 ZADAVATEL : Region Podluží, Náměstí 177, 691 51 Lanžhot KRAJ : Jihomoravský OKRES : Hodonín, Břeclav KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ : k.ú.

Více

Výsadby a zajištění vodních prvků v biocentrech

Výsadby a zajištění vodních prvků v biocentrech 14.06.2018 biocentrum Sovenice Výsadby a zajištění vodních prvků v biocentrech Místo konání: Fakulta stavební ČVUT Praha Ing. Zdeněk Jahn, CSc. vedoucí pobočky SPÚ v Nymburce Biocentrum s vodní plochou

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název projektu: Obnova aleje na ulici Chářovská v Krnově Zadavatel: MĚSTO KRNOV Hlavní nám.96/1 794 01 Krnov IČ: 00296139 Projektant: Ing. Pavla Miklová Těškovice 233, 747 64 Velká

Více

Městský úřad Sokolov odbor životního prostředí O UDĚLENÍ SOUHLASU K ODNĚTÍ PŮDY ZE ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU (ZPF)

Městský úřad Sokolov odbor životního prostředí O UDĚLENÍ SOUHLASU K ODNĚTÍ PŮDY ZE ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU (ZPF) ŽÁDOST O UDĚLENÍ SOUHLASU K ODNĚTÍ PŮDY ZE ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU (ZPF) dle 9 zákona ČNR č. 334/1992 Sb. o ochraně ZPF, ve znění pozdějších předpisů Název záměru odnětí:.. Žadatel (investor): jméno,

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Obsah 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Zadavatel:

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Obsah 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Zadavatel: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Zadavatel: Husova 490 46802, Rychnov u Jablonce nad Nisou Seznam parcelních čísel: LV 10001 Vlastník: město Rychnov u Jablonce nad Nisou Seznam parcel : 35,34 Okres : Jablonec nad

Více

NÁKLADY OBVYKLÝCH OPATŘENÍ MŽP Zeleň rostoucí mimo les* * zahrnuje i sídelní zeleň

NÁKLADY OBVYKLÝCH OPATŘENÍ MŽP Zeleň rostoucí mimo les* * zahrnuje i sídelní zeleň NÁKLADY OBVYKLÝCH OPATŘENÍ MŽP * * zahrnuje i sídelní zeleň Položka součástí všech agregovaných položek je doprava a přesun materiálu na lokalitě T.j. cena za t. j. (bez DPH) I. Agregované položky pro

Více

Alej do Velké Kraše Průvodní zpráva a návrh řešení

Alej do Velké Kraše Průvodní zpráva a návrh řešení Alej do Velké Kraše Alej do Velké Kraše Průvodní zpráva a návrh řešení Cesta mezi městem Vidnava a obcí Velká Kraš, která vede podél říčky Vidnávky je oblíbeným místem procházek občanů a z důvodů minimálního

Více

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY HOŘOVICE REVITALIZACE ČÁSTI RYBNÍKA DRAŽOVSKÁ VELKÁ ETAPA 2 DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1. Identifikační údaje A.1.1. Údaje o stavbě A.1.1.a Název stavby A.1.1.b Místo stavby

Více

Zpracování plánů ÚSES Základní částka za zpracování plánu ÚSES je Kč/Ks - k základní částce se připočítává částka na plochu.

Zpracování plánů ÚSES Základní částka za zpracování plánu ÚSES je Kč/Ks - k základní částce se připočítává částka na plochu. NÁKLADY OBVYKLÝCH OPATŘENÍ MŽP * * zahrnuje i sídelní zeleň Položka součástí všech agregovaných položek je doprava a přesun materiálu na lokalitě T.j. cena za t. j. (bez DPH) I. Agregované položky pro

Více

OBNOVA ZELENĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA ING.JAN HABR I 04 I 2014

OBNOVA ZELENĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA ING.JAN HABR I 04 I 2014 OBNOVA ZELENĚ 2014 PRŮVODNÍ ZPRÁVA ING.JAN HABR I 04 I 2014 OBSAH 1. Úvod... 3 2. Základní údaje o řešeném území... 3 2.1. Obecné charakteristiky... 4 2.2. Charakteristiky zeleně. 4 3. Charakteristika

Více

REVITALIZACE VÝZNAMNÝCH KRAJINNÝCH PRVKŮ V OSTRAVĚ PORUBĚ

REVITALIZACE VÝZNAMNÝCH KRAJINNÝCH PRVKŮ V OSTRAVĚ PORUBĚ REVITALIZACE VÝZNAMNÝCH KRAJINNÝCH PRVKŮ V OSTRAVĚ PORUBĚ Projekt skutečného provedení stavby SADOVÝCH ÚPRAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA Ing. Pavla Miklová, sadovnické úpravy návrh a realizace 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

Více

REVITALIZACE ZELENĚ HISTORICKÉHO CENTRA OBCE TUKLATY PODROBNÝ POPIS PROJEKTU

REVITALIZACE ZELENĚ HISTORICKÉHO CENTRA OBCE TUKLATY PODROBNÝ POPIS PROJEKTU REVITALIZACE ZELENĚ HISTORICKÉHO CENTRA OBCE TUKLATY PODROBNÝ POPIS PROJEKTU 1. PROJEKT 1.1. Zdůvodnění a) Relevance projektu k předmětu programu Cílem projektu Revitalizace zeleně historického centra

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb.

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby Dokumentace obsahuje části: A Průvodní zpráva B Souhrnná technická zpráva C Situační výkresy D

Více

Místo: Datum: Uchazeč: IČ: Vodohospodářské stavby, společnost s ručením omezeným - divize 3 Plzeňské komunikace DIČ: CZ

Místo: Datum: Uchazeč: IČ: Vodohospodářské stavby, společnost s ručením omezeným - divize 3 Plzeňské komunikace DIČ: CZ KRYCÍ LIST SOUISU olní cesta C 5 v k.ú. Drahotín KSO: CC-CZ: Zadavatel: Státní pozemkový úřad, obočka Domažlice IČ: DIČ: Uchazeč: IČ: 40233308 Vodohospodářské stavby, společnost s ručením omezeným - divize

Více

Nové programové rámce CLLD

Nové programové rámce CLLD Nové programové rámce CLLD 27. 03. 2018 Olomouc Soňa Smetanková www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Nové aktivity administrované nástrojem CLLD 4.4.1: Revitalizace funkčních ploch a prvků

Více

Výsadba městské zeleně a její úskalí

Výsadba městské zeleně a její úskalí Výsadba městské zeleně a její úskalí JAKÁ JE ÚLOHA MĚSTSKÉ ZELENĚ V KONCEPCI TRALE UDRŽITELNÉHO ROZVOJE SÍDEL? 1. odpověď: UTVÁŘENÍ KRAJINNÉHO OBRAZU SÍDLA Proměny městské struktury a proces suburbanizace

Více

Chráněná území v České republice. RNDr. Alena Vopálková

Chráněná území v České republice. RNDr. Alena Vopálková Chráněná území v České republice RNDr. Alena Vopálková Hlavní cíle ochrany přírody a krajiny Udržení a obnova ekologické stability krajiny Zachování přírodních hodnot a krajinného rázu Ochrana biologické

Více

REKAPITULACE STAVBY. 2013/20 - SO 02 Loučka. Stavba: Cena s DPH v CZK , ,30. Cena bez DPH. Místo: Podolí u Brna Datum:

REKAPITULACE STAVBY. 2013/20 - SO 02 Loučka. Stavba: Cena s DPH v CZK , ,30. Cena bez DPH. Místo: Podolí u Brna Datum: REKAPITULACE STAVBY Zadavatel: 282332 Obec Podolí, Podolí č.p.1, 664 03 D CZ00282332 25523406 D CZ25523406 Projektant: 25576992 Ing. Ludmila Podracká, AGERIS s.r.o., Jeřábkova 5, 602 00 Brno D CZ25576992

Více

Příloha XII - popis segmentů aktuálního stavu vegetace

Příloha XII - popis segmentů aktuálního stavu vegetace Příloha XII - popis segmentů aktuálního stavu vegetace číslo kód ses plocha [a] název popis stg 1 11 1 79,50 orná půda základní velmi mírný Z svah; plodiny: pícniny, úzkořádkové obilniny, kukuřice, brambory;

Více

Program rozvoje venkova 2014 2020 a připravované Nařízení vlády. Dotace do ekologického zemědělství

Program rozvoje venkova 2014 2020 a připravované Nařízení vlády. Dotace do ekologického zemědělství Program rozvoje venkova 2014 2020 a připravované Nařízení vlády Dotace do ekologického zemědělství (Přednáška s důrazem na vinice a sady) Odbor environmentální a ekologického zemědělství Martin Charvát

Více

Územní studie 4 plocha Z14. Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

Územní studie 4 plocha Z14. Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Územní studie 4 plocha Z14 Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Základní identifikační údaje: Název akce: Územní studie 4, Stará Lysá jih 1 Místo: k.ú. Stará Lysá Pozemky: 249/1, 220/7, 232, 231, 221/1, 221/2

Více

D.3 Dendrologický průzkum

D.3 Dendrologický průzkum ČESKÁ LÍPA OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA ROHÁČE Z DUBÉ - ČESKOKAMENICKÁ D. Dendrologický průzkum OBSAH:. Průvodní zpráva. Situace : 500 Vypracoval: Hl. inž. projektu: Ing. Szénási Ing. Čamrová Průvodní zpráva AKCE:

Více

D. PROPOČET NÁKLADŮ NA REALIZACI OBNOVA PALACKÉHO SADŮ - SEMILY Vegetační úpravy

D. PROPOČET NÁKLADŮ NA REALIZACI OBNOVA PALACKÉHO SADŮ - SEMILY Vegetační úpravy D. OBNOVA PALACKÉHO SADŮ - SEMILY REKAPITULACE FINANČNÍCH NÁKLADŮ I. PARKOVÁ ČÁST PROSTOR HŘBITOVA II. STŘEDNÍ ČÁST - LESOPARK III. LESNÍ ČÁST Povinná rezerva ve výši Pamětní deska rozměry 300 x 400 mm,

Více

Protierozní opatření zatravňovací pás TTP 1N, polní cesta HPC 4 s interakčním prvkem IP 18N, doplňková cesta DO 20

Protierozní opatření zatravňovací pás TTP 1N, polní cesta HPC 4 s interakčním prvkem IP 18N, doplňková cesta DO 20 Protierozní opatření zatravňovací pás TTP 1N, polní cesta HPC 4 s interakčním prvkem IP 18N, doplňková cesta DO 20 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ a PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY SO 102 polní cesta

Více

Profesionální péče o zeleň

Profesionální péče o zeleň ARBOREA Rakovník s.r.o Dukelských Hrdinů 2663 Tel: 313/512536 Fax: 313/515160 Profesionální péče o zeleň Založení aleje Komenského náměstí Rakovník Investor: Město Rakovník Vypracoval: Ing. Jaroslava Šašková

Více

Atletická hala Vítkovice

Atletická hala Vítkovice Atletická hala Vítkovice Projektová dokumentace pro provádění stavby SO 07 KONEČNÉ TERÉNNÍ ÚPRAVY TECHNICKÁ ZPRÁVA Archivní číslo : 12-028-5 / 07-01 Zhotovitel : OSA projekt s.r.o. Kafkova 1133/10 702

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Zábřeh Ulice: Masarykovo náměstí 510/6 PSČ,obec: 789 01 Zábřeh V Olomouci dne 1. 11. 2011 Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

Více

VÝSADBA STROMŮ V MĚSTSKÉM PROSTŘEDÍ (KVALITA VÝPĚSTKŮ, VÝSADBY A NÁSLEDNÉ PÉČE) Ing. Lukáš Štefl, Ph.D. Ústav biotechniky zeleně ZF Lednice

VÝSADBA STROMŮ V MĚSTSKÉM PROSTŘEDÍ (KVALITA VÝPĚSTKŮ, VÝSADBY A NÁSLEDNÉ PÉČE) Ing. Lukáš Štefl, Ph.D. Ústav biotechniky zeleně ZF Lednice VÝSADBA STROMŮ V MĚSTSKÉM PROSTŘEDÍ (KVALITA VÝPĚSTKŮ, VÝSADBY A NÁSLEDNÉ PÉČE) Ing. Lukáš Štefl, Ph.D. Ústav biotechniky zeleně ZF Lednice Když dva dělají totéž, ne vždy to je totéž ZÁKLADNÍ OBOROVÉ OPORY

Více