Kybernetická bezpečnost a GDPR. OBCE, MĚSTA, KRAJE a jiné organizace

Save this PDF as:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kybernetická bezpečnost a GDPR. OBCE, MĚSTA, KRAJE a jiné organizace"

Transkript

1 Kybernetická bezpečnost a GDPR OBCE, MĚSTA, KRAJE a jiné organizace

2 představení výzvy č. 10 IROP v souvislosti se základními informacemi o kybernetické bezpečnosti týkající se ČR výše sankcí v případě nedodržení povinnosti řídit se nařízeními GDPR

3 Organizační složky státu Příspěvkové organizace organizačních složek státu Státní organizace Státní podniky Kraje Organizace zřizované nebo zakládané kraji Obce a jejich příspěvkové organizace (školy a školská zařízení, domovy pro seniory, knihovny atd.)

4 Ukončení příjmu žádostí: Proč je výzva č. 10 důležitá pro žadatele? IT zabezpečení proti krádeži osobních údajů a GDPR nařízení Evropské komise Zákon o kybernetické bezpečnosti Informace Evropské komise o ochraně dat Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (ze stránek ÚOOÚ) Povinnost implementovat a zavést opatření na ochranu osobních údajů s možností získat dotace až do výše 90 % nákladů

5 Organizační složky státu, příspěvkové organizace organizačních složek státu, státní organizace = 0 % Státní podniky = 0 % Kraje a organizace zřizované kraji, obce, organizace zřizované obcemi = 10 % Organizace zakládané kraji, organizace zakládané obcemi = 15 % Projekt je zbývající částkou financován z EU a státního rozpočtu

6 Minimální výše celkových způsobilých výdajů na projekt: Kč Maximální výše celkových způsobilých nákladů na projekt: Kč Částky jsou uvedeny včetně DPH.

7 GDPR (General Data Protection Regulation) je nařízení Evropské unie závazné pro všechny. Dne 25. května 2018 vstoupí v platnost směrnice GDPR. Jejím cílem je zvýšit úroveň ochrany a osobních údajů a posílit práva občanů EU. Implementací GDPR (Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů) se v České republice věnuje Ministerstvo vnitra ČR jako hlavní gestor a také Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ), který bude podle GDPR dozorovým orgánem. Tato pravidla se dotýkají i veřejné správy (měst a obcí) a vy máte možnost na tuto podmínku buď získat evropskou dotaci, nebo si tuto kybernetickou bezpečnost zabezpečit z finančních zdrojů města, obce. Za nedodržování pravidel GDPR bude totiž municipalitám i firmám hrozit správní pokuta až 20 miliónů eur (asi 550 miliónů korun), případně pokuta ve výši čtyř procent z celosvětového obratu podniku. GDPR obecně reguluje zacházení s jakýmikoliv informacemi vztahujícími se k identifikované nebo identifikovatelné osobě. Stanovuje povinnosti pro správce i zpracovatele údajů (včetně povinnosti hlásit jakékoliv incidenty v oblasti práce s osobními daty a jejich ochrany), definuje podmínky, za kterých mohou být takové údaje zpracovávány, stanovuje pro jejich zpracování řadu pravidel a dává subjektům těchto informací řadu práv včetně práva být zapomenut. Zavádí také roli pověřence pro ochranu osobních údajů (DPO, Data Protection Officer). Vyhovět všem náročným podmínkám nařízení GDPR si vyžádá řadu opatření organizačního, procesního i technického charakteru. Součástí tohoto úsilí bude úprava či vytvoření řady vnitřních organizačních předpisů. Vzhledem k tomu, že jde o práci s informacemi, významnou roli při splnění požadavků GDPR hraje i účelné využití informačních technologií a systémů. Žádný technologický prvek ani software shodu s požadavky GDPR nezajistí, ale bez něj je dosažení shody s těmito požadavky nemyslitelné. Bez provedení IT auditu však nejsme schopni úspěšně projekt realizovat v plném rozsahu.

8 Technická opatření Fyzická bezpečnost Nástroj pro ochranu integrity komunikačních sítí Nástroj pro ověření identity uživatelů Nástroj pro řízení přístupových oprávnění Nástroj pro ochranu před škodlivý kódem Nástroj pro zaznamenávání činnosti KII a VIS, jejich uživatelů a administrátorů Nástroj pro detekci kybernetických bezpečnostních událostí Nástroj pro zaznamenávání činnosti KII a VIS, jejich uživatelů a administrátorů Nástroj pro detekci kybernetických bezpečnostních událostí Aplikační činnost Kryptografické prostředky Nástroj pro zajišťovaní úrovně dostupnosti informací Bezpečnost průmyslových a řídících systémů

9 Pořízení studie proveditelnosti Zpracování zadávacích podmínek k zakázkám a na organizaci výběrových a zadávacích řízení Odborné konzultace a dozor při implemantaci GDPR a kybernetické bezpečnosti Stavební úpravy nezbytné pro zajištění bezpečné funkčnosti pořizovaného informačního systému Povinná publicita Bezpečnostní audit a audit GDPR v souvislosti s kybernetickou bezpečnosti Cloudová řešení (do doby realizace projektu) Technický dozor investora, BOZP, autorský dozor Projektová dokumentace stavebních prací a úprav

10 Výstupem projektu musí být implementace zařízení kybernetické bezpečnosti v návaznosti na možnosti pořízení nového informačního serveru nebo jeho inovace v souvislosti s GDPR technologiemi

11 Zpracujeme IT a GDPR audit stanovisko pro úspěšnost a nutnost realizaci projektu pro obecní zastupitelstvo a jiné subjekty Odborné konzultace v oblasti informačních systémů Příprava projektové žádosti Elektronické podání žádosti Zpracování studie proveditelnosti Ekonomická analýza nad celkovou výši Kč v projektu Finanční plán Bankovní příslib Marketingová analýza Zajištění publicity projektu Výběrová řízení Zpracování monitorovacích zpráv Archivace projektu Osobní účast na kontrolách projektu Žádosti o platbu Změnová řízení

12 PARTNEŘI

13 Bc. Radek Kubíček, MBA Ředitel regionu Čechy a Morava Mobil: Web:

Zvýšení efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systému IKT EGORVERNMENT I.

Zvýšení efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systému IKT EGORVERNMENT I. Zvýšení efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systému IKT EGORVERNMENT I. OBCE, MĚSTA, KRAJE a jiné organizace představení výzvy č. 26 IROP v souvislosti

Více

PREZENTACE PRO ŽADATELE K 10. VÝZVĚ IROP KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST BRNO Ing. Andrea Jonštová, konzultace dotačních programů

PREZENTACE PRO ŽADATELE K 10. VÝZVĚ IROP KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST BRNO Ing. Andrea Jonštová, konzultace dotačních programů PREZENTACE PRO ŽADATELE K 10. VÝZVĚ IROP KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST 22. 9. 2017 BRNO Ing. Andrea Jonštová, konzultace dotačních programů ROLE MMR a CRR Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky = Řídicí

Více

10. VÝZVA IROP KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST

10. VÝZVA IROP KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST 10. VÝZVA IROP KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST Mgr. Bc. Petr Horák Ministerstvo pro místní rozvoj 8. 6. 2017 Štenberk INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Program schválen Evropskou komisí 4. 6. 2015 Celková

Více

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ EGOVERNMENTU A KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI Z INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU (IROP) V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ EGOVERNMENTU A KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI Z INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU (IROP) V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ EGOVERNMENTU A KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI Z INTEGROVANÉHO REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU (IROP) V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 2014 2020 8. 9. 2015 Mikulov INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ

Více

Dopady GDPR a jejich vazby

Dopady GDPR a jejich vazby GDPR Dopady GDPR a jejich vazby Algotech & Michal Medvecký 22. 7. 2017 Algotech Telefon: +420 225 006 555 Fax: +420 225 006 194 E-mail: Web: Adresa: info@algotech.cz www.algotech.cz FUTURAMA Business Park

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 10. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 10. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 10. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST Přehled změn ke 29. říjnu

Více

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ROZVOJE SPISOVÉ SLUŽBY A ZAJIŠTĚNÍ JEJÍ KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI Z IROP. PhDr. Aleš Pekárek, Řídicí orgán IROP

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ROZVOJE SPISOVÉ SLUŽBY A ZAJIŠTĚNÍ JEJÍ KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI Z IROP. PhDr. Aleš Pekárek, Řídicí orgán IROP MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ROZVOJE SPISOVÉ SLUŽBY A ZAJIŠTĚNÍ JEJÍ KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI Z IROP PhDr. Aleš Pekárek, Řídicí orgán IROP 25. 2. 2016 PRAHA INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Program schválen

Více

Přehled změn ke 12. květnu Položka Popis změny Zdůvodnění změny

Přehled změn ke 12. květnu Položka Popis změny Zdůvodnění změny Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 10. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST Přehled změn ke 12. květnu

Více

GDPR. (General Data Protection Regulation) Nařízení EU č. 679/2016 k ochraně osobních údajů. Mgr. Josef Botek tajemník

GDPR. (General Data Protection Regulation) Nařízení EU č. 679/2016 k ochraně osobních údajů. Mgr. Josef Botek tajemník GDPR (General Data Protection Regulation) Nařízení EU č. 679/2016 k ochraně osobních údajů Pracovní setkání starostů ORP UH Hotel Skanzen, Modrá 22.6. 23.6.2017 Mgr. Josef Botek tajemník GDPR: Nařízení

Více

CO OBCE MOHOU UDĚLAT PRO GDPR UŽ NYNÍ?

CO OBCE MOHOU UDĚLAT PRO GDPR UŽ NYNÍ? CO OBCE MOHOU UDĚLAT PRO GDPR UŽ NYNÍ? Praha, 15. září 2017 Mgr. Miroslava Sobková, sekce legislativně právní Svaz měst a obcí KOMISE PRO INFORMATIKU (KISMO) Na tvorbě předkládaných materiálů se podíleli

Více

PROGRAM. alokace z EFRR: 4,64 mld. EUR. EFRR a 15 % 863 % EFRR a 19, 137 %

PROGRAM. alokace z EFRR: 4,64 mld. EUR. EFRR a 15 % 863 % EFRR a 19, 137 % 5. 4. 2016 PROGRAM alokace z EFRR: 4,64 mld. EUR EFRR a 15 % 863 % EFRR a 19, 137 % 2 ROLE MMR a CRR poskytovatel dotace Centrum pro rozvoj republiky = subjekt pro IROP konzultace, a o podporu, kontroly

Více

ZÁKON O KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI. JUDr. Mgr. Barbora Vlachová judr.vlachova@email.cz

ZÁKON O KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI. JUDr. Mgr. Barbora Vlachová judr.vlachova@email.cz ZÁKON O KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI JUDr. Mgr. Barbora Vlachová judr.vlachova@email.cz PRÁVNÍ ZAKOTVENÍ KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI zákon č. 181/2014 Sb., o kybernetické bezpečnosti a o změně souvisejících zákonů

Více

GDPR v kostce 12 kroků k implementaci pro oblast cestovního ruchu

GDPR v kostce 12 kroků k implementaci pro oblast cestovního ruchu GDPR v kostce 12 kroků k implementaci pro oblast cestovního ruchu Holubová advokáti s.r.o. Za Poříčskou bránou 21 18600 Praha 8 +420 224914050 info@holubova.cz Co je to GDPR? GDPR (General Data Protection

Více

Aktuální situace čerpání v oblasti egovernmentu a kybernetické bezpečnosti v Integrovaném regionálním operačním programu 4. 4.

Aktuální situace čerpání v oblasti egovernmentu a kybernetické bezpečnosti v Integrovaném regionálním operačním programu 4. 4. Aktuální situace čerpání v oblasti egovernmentu a kybernetické bezpečnosti v Integrovaném regionálním operačním programu 4. 4. 2016 PROGRAM 2 STRUKTURA IROP Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné,

Více

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů AGORA PLUS, a.s. Ing. Martin Havel, MBA General Data Protection Regulation (zkráceně GDPR) Obecné nařízení o ochraně osobních údajů Jak zvládnout GDPR v 9-ti krocích 22.9.2017, Brno Představení 2012 CISM

Více

General Data Protection Regulation (GDPR) Jak na to?

General Data Protection Regulation (GDPR) Jak na to? General Data Protection Regulation (GDPR) Jak na to? GDPR obecné nařízení o ochraně osobních údajů Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 216/679 ze dne 27. 4. 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti

Více

GDPR ochrana osobních údajů

GDPR ochrana osobních údajů GDPR ochrana General Data Protection Regulation Nařízení Evropské komise, které vstoupí v účinnost 25. 5. 2018. Jeho cílem je zvýšit úroveň ochrany osobních údajů a posílit práva občanů Evropské unie v

Více

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů GDPR. Telemedicína Brno března 2018 Alena Tobiášová

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů GDPR. Telemedicína Brno března 2018 Alena Tobiášová Obecné nařízení o ochraně osobních údajů GDPR Telemedicína Brno 2018 12. března 2018 Alena Tobiášová Dnešní stav Listina základních práv a svobod občanský zákoník zákon o ochraně osobních údajů trestní

Více

#gdpr #gastro #hotel. 16. února Janka Brezániová

#gdpr #gastro #hotel. 16. února Janka Brezániová #gdpr #gastro #hotel 16. února 2018 Janka Brezániová Obecné Nařízení o ochraně osobních údajů G D P R General Data Protection Regulation Regulation (Nařízení) > Directive (Směrnice) 2 Čemu se chcete vyhnout

Více

do Českého zdravotnictví Michal Koščík Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště 1

do Českého zdravotnictví Michal Koščík Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště 1 Stav imoplementace GDPR do Českého zdravotnictví Michal Koščík Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště 1 Analogie Lze na GDPR nahlížet jako na zákon o požární ochraně? Nabytí účinnosti Legisvakanční

Více

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst Úvodní seminář Dačice, 21. března 2018 www.zdravamesta.cz/js2018 #SkolaNSZM GDPR NA ÚROVNI MALÉ OBCE Robert Vondrovic, Obec Vyžlovka 21. března 2017 1 Co je GDPR? GDPR, neboli

Více

Bezpečnostní opatření pro některé z oblastí kritické infrastruktury. Vladimír ROHEL

Bezpečnostní opatření pro některé z oblastí kritické infrastruktury. Vladimír ROHEL Bezpečnostní opatření pro některé z oblastí kritické infrastruktury 26. 3. 2019 Plzeň Vladimír ROHEL Žijeme v době, kdy: Roste naše závislost na IT IT pronikají do oblastí, kde dříve nebyly Svět se stále

Více

PRIVACY POLICY. Issued / vydáno dne: Written by / vypracoval: Mgr. Michaela Škrabalová. Revised by / revidoval: ---

PRIVACY POLICY. Issued / vydáno dne: Written by / vypracoval: Mgr. Michaela Škrabalová. Revised by / revidoval: --- Issued / vydáno dne: 2018-05-29 Written by / vypracoval: Mgr. Michaela Škrabalová Revised by / revidoval: --- Approved by / schválil: Ing. Petr Brabec Supersedes/nahrazuje: --- Valid from / platné od:

Více

Směrnice č. 13/2018. Ochrana osobních údajů

Směrnice č. 13/2018. Ochrana osobních údajů Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz Směrnice č. 13/2018 Ochrana osobních

Více

Nová pravidla ochrany osobních údajů

Nová pravidla ochrany osobních údajů HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KOMORA ČESKÉ ČESKÉ REPUBLIKY Nová pravidla ochrany osobních údajů JUDr. Markéta Schormová Úřad Hospodářské komory České republiky 25.5.2017 PROČ NOVÁ EU LEGISLATIVA? Směrnice z roku

Více

NOVINKY V OBLASTI OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

NOVINKY V OBLASTI OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ NOVINKY V OBLASTI OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ WORKSHOP OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 6. 6. 2017, Ústí nad Labem WWW.SPCR.CZ PROGRAM 11:00 10:10 ZAHÁJENÍ A ÚVOD DO TÉMATU MGR. MILENA

Více

Nabídka kurzů k systému řízení bezpečnosti informací (ISMS) ČSN ISO/IEC 27001:2014

Nabídka kurzů k systému řízení bezpečnosti informací (ISMS) ČSN ISO/IEC 27001:2014 23.1.2014 Nabídka kurzů k systému řízení bezpečnosti informací (ISMS) ČSN ISO/IEC 27001:2014 Kurz k roli manažera podle požadavků zákona o kybernetické bezpečnosti Verze 201411 Tayllor-Cox Dilia - divadelní,

Více

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ. ZÁKLADNÍ INFORMACE (GDPR a osobní údaje obecně)

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ. ZÁKLADNÍ INFORMACE (GDPR a osobní údaje obecně) 01 OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ pro bytová družstva ZÁKLADNÍ INFORMACE (GDPR a osobní údaje obecně) ZÁKLADNÍ POJMY OSOBNÍ ÚDAJ = JAKÁKOLI INFORMACE o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě (= SUBJEKT

Více

Olga Přikrylová IT Security konzultant / ITI GDPR. Ochrana osobních údajů

Olga Přikrylová IT Security konzultant / ITI GDPR. Ochrana osobních údajů Olga Přikrylová IT Security konzultant / ITI 2 0 1 7 GDPR Ochrana osobních údajů Program - co nás dnes čeká? Ochrana osobních údajů podle GDPR - oč se jedná, pro koho je závazné, co obnáší 2 Představení

Více

Implementace GDPR v prostředí Krajského úřadu Zlínského kraje a příspěvkových organizací zřizovaných Zlínským krajem

Implementace GDPR v prostředí Krajského úřadu Zlínského kraje a příspěvkových organizací zřizovaných Zlínským krajem Implementace GDPR v prostředí Krajského úřadu Zlínského kraje a příspěvkových organizací zřizovaných Zlínským krajem 16. 5. 2018 Konference k problematice GDPR ve veřejné správě, Národní archiv Praha Implementace

Více

CYBER SECURITY 2014 Zákon o kybernetické bezpečnosti jeho dopady do praxe

CYBER SECURITY 2014 Zákon o kybernetické bezpečnosti jeho dopady do praxe CYBER SECURITY 2014 Zákon o kybernetické bezpečnosti jeho dopady do praxe Ing. Aleš Špidla Ředitel odboru bezpečnostní politiky MPSV Člen rady Českého institutu manažerů informační bezpečnosti Ales.spidla@mpsv.cz,

Více

INTEGROVANÉ PRÁVNÍ, DAŇOVÉ, ÚČETNÍ A AUDITORSKÉ SLUŽBY

INTEGROVANÉ PRÁVNÍ, DAŇOVÉ, ÚČETNÍ A AUDITORSKÉ SLUŽBY 1. Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) 2. Změny v oblasti zpracování osobních údajů 3. Postup při implementaci požadavků GDPR INTEGROVANÉ PRÁVNÍ, DAŇOVÉ, ÚČETNÍ A AUDITORSKÉ SLUŽBY NEWSLETTER

Více

ehealth Day 2016 Jak zavést účinná organizační a technická opatření pro řízení bezpečnosti

ehealth Day 2016 Jak zavést účinná organizační a technická opatření pro řízení bezpečnosti Jak zavést účinná organizační a technická opatření pro řízení bezpečnosti ehealth Day 2016 16.2.2016 Ing. Stanislav Bíža, Senior IT Architekt, CISA stanislav.biza@cz.ibm.com 12016 IBM Corporation Požadavky

Více

POVĚŘENEC OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ, HROZBY A RIZIKA VE ŠKOLSTVÍ V PROBLEMATICE GDPR

POVĚŘENEC OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ, HROZBY A RIZIKA VE ŠKOLSTVÍ V PROBLEMATICE GDPR POVĚŘENEC OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ, HROZBY A RIZIKA VE ŠKOLSTVÍ V PROBLEMATICE GDPR Bc. Radek Kubíček, MBA Praha 26. 03.2018 ROLE POVĚŘENCE (DPO) ZPRACOVATEL SPRÁVCE ZAMĚSTNANCI POVĚŘENEC CO VŠE SOUVISÍ

Více

Jak chránit osobní data v elektronickém a digitalizovaném účetnictví? Stanislav Klika

Jak chránit osobní data v elektronickém a digitalizovaném účetnictví? Stanislav Klika Jak chránit osobní data v elektronickém a digitalizovaném účetnictví? Stanislav Klika Page 1 PŘEDSTAVENÍ PREZENTUJÍCÍHO STANISLAV KLIKA Senior manažer Česká republika M: +420 604 226 734 E-mail: stanislav.klika@bdo.cz

Více

CHECK POINT INFINITY END TO END BEZPEČNOST JAKO ODPOVĚĎ NA GDPR

CHECK POINT INFINITY END TO END BEZPEČNOST JAKO ODPOVĚĎ NA GDPR CHECK POINT INFINITY END TO END BEZPEČNOST JAKO ODPOVĚĎ NA GDPR Dělat věci správně? Nebo dělat správné věci? Miloslav LUJKA, MSc, MBA Channel Team Leader +420 775 012 043 mlujka@checkpoint.com 2017 Check

Více

VARONIS. Obecné nařízení EU o ochraně osobních údajů. Co musíte vědět, abyste ho dodrželi

VARONIS. Obecné nařízení EU o ochraně osobních údajů. Co musíte vědět, abyste ho dodrželi VARONIS Obecné nařízení EU o ochraně osobních údajů Co musíte vědět, abyste ho dodrželi O SPOLEČNOSTI VARONIS Varonis je přední dodavatel softwarových řešení, která chrání data před vnitřními hrozbami

Více

LETTER 5/2017 NEWSLETTER 5/2017. Nová právní úprava ochrany osobních údajů nařízení GDPR

LETTER 5/2017 NEWSLETTER 5/2017. Nová právní úprava ochrany osobních údajů nařízení GDPR LETTER 5/2017 NEWSLETTER 5/2017 Nová právní úprava ochrany osobních údajů nařízení GDPR I. Nařízení GDPR Dne 25. května 2018 nabude účinnosti ve všech členských státech EU Obecné nařízení o ochraně osobních

Více

CO OBCE MOHOU UDĚLAT PRO GDPR UŽ NYNÍ?

CO OBCE MOHOU UDĚLAT PRO GDPR UŽ NYNÍ? CO OBCE MOHOU UDĚLAT PRO GDPR UŽ NYNÍ? Praha,1.února 2018 Mgr. Miroslava Sobková Svaz měst a obcí České republiky AKTUÁLNÍ OTÁZKY MENŠÍCH SAMOSPRÁV I. Úvod II. Stručný popis postupu při implementaci GDPR

Více

GDPR a obec. Praha Mgr. Jan Vobořil, Ph.D.

GDPR a obec. Praha Mgr. Jan Vobořil, Ph.D. GDPR a obec Praha 12. 3. 2018 Mgr. Jan Vobořil, Ph.D. GDPR Jaké změny přicházejí s GDPR Ve formě právní regulace V obsahu právní úpravy Nová práva a povinnosti Stará práva a povinnosti nově upravená Hlavní

Více

Zákon o kybernetické bezpečnosti základní přehled. Luděk Novák ludekn@email.cz, 603 248 295

Zákon o kybernetické bezpečnosti základní přehled. Luděk Novák ludekn@email.cz, 603 248 295 Zákon o kybernetické bezpečnosti základní přehled Luděk Novák ludekn@email.cz, 603 248 295 Obsah Zákon č. 181/2014 Sb., o kybernetické bezpečnosti Vyhláška č. 316/2014 Sb., vyhláška o kybernetické bezpečnosti

Více

Co je to GDPR? Co je považováno za OÚ? Co je zpracování OÚ? Kdo je subjektem OÚ?

Co je to GDPR? Co je považováno za OÚ? Co je zpracování OÚ? Kdo je subjektem OÚ? Co je to GDPR? Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (General Data Protection Regulation), dále jen Nařízení. Jde o revoluční nástroj EU, který výrazně zvyšuje kvalitu ochrany osobních údajů (dále jen

Více

Legislativní smršť v roce2018 a její vliv na kybernetickou a informační bezpečnost Ing. Aleš Špidla

Legislativní smršť v roce2018 a její vliv na kybernetickou a informační bezpečnost Ing. Aleš Špidla Legislativní smršť v roce2018 a její vliv na kybernetickou a informační bezpečnost Ing. Aleš Špidla Prezident Českého institutu manažerů informační bezpečnosti ales.spidla@cimib.cz Vedoucí oddělení NAKIT,

Více

Zkušenosti z naplňování ZKB: Audit shody se ZKB. Ing. Martin Konečný,

Zkušenosti z naplňování ZKB: Audit shody se ZKB. Ing. Martin Konečný, Zkušenosti z naplňování ZKB: Audit shody se ZKB Ing. Martin Konečný, 14. 9. 2016 opřístup NBÚ ke kontrolám ZKB opříprava a průběh ostatistika onejčastější typy zjištění odotazy 2 okontroly dodržování ZKB

Více

GDPR A JEHO IMPLEMENTACE DO KRAJSKÉHO ÚŘADU

GDPR A JEHO IMPLEMENTACE DO KRAJSKÉHO ÚŘADU Prezentace pro konferenci GDPR A JEHO IMPLEMENTACE DO KRAJSKÉHO ÚŘADU! Lukáš Lexa! Data Protection Services, s.r.o. 2. října 2017 1 Co je GDPR?! GDPR, neboli General Data Protection Regulation je již platné

Více

GDPR Obecný metodický pokyn pro školství

GDPR Obecný metodický pokyn pro školství GDPR Obecný metodický pokyn pro školství Vydáno 19. 2. 2018 Zpracovala: Mgr. Eva Kleiberová ÚVOD Od 25. května 2018 je povinností každého statutárního orgánu organizace (ředitele školy) naplnit ustanovení

Více

Změny v ochraně osobních údajů v souvislosti s novým nařízením GDPR. Mgr. Kristýna Delmar Barcamp Brno 2017

Změny v ochraně osobních údajů v souvislosti s novým nařízením GDPR. Mgr. Kristýna Delmar Barcamp Brno 2017 Změny v ochraně osobních údajů v souvislosti s novým nařízením GDPR Mgr. Kristýna Delmar Barcamp Brno 2017 Přehled přednášky OSOBNÍ ÚDAJE POVINNOSTI SPRÁVCE A ZPRACOVATELE POVĚŘENEC PRO OCHRANU OSOBNÍCH

Více

V Olomouci dne 25. května Politika ochrany osobních údajů Gymnázia, Olomouc, Čajkovského 9

V Olomouci dne 25. května Politika ochrany osobních údajů Gymnázia, Olomouc, Čajkovského 9 V Olomouci dne 25. května 2018 Politika ochrany osobních údajů Gymnázia, Olomouc, Čajkovského 9 OBSAH 1 Úvod... 5 2 Hlavní cíle ochrany osobních údajů... 6 3 Zásady zpracování a ochrany osobních údajů...

Více

Příprava IS na příchod GDPR se zaměřením na ISP. Jan Zahradníček AK Velíšek & Podpěra

Příprava IS na příchod GDPR se zaměřením na ISP. Jan Zahradníček AK Velíšek & Podpěra Příprava IS na příchod GDPR se zaměřením na ISP Jan Zahradníček AK Velíšek & Podpěra KDY TO NASTANE? GDPR = GENERAL DATA PROTECTION REGULATION Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 - obecné

Více

GDPR Projekt GDPR Compliance

GDPR Projekt GDPR Compliance GDPR Projekt GDPR Compliance DigiLion s.r.o. (Matěj Petrásek) Specialisté v oblasti ochrany osobních údajů a vyjednávání IT smluv. DigiLion Tým zkušených poradců s právním a technickým zázemím a s mezinárodní

Více

Zákon o kybernetické bezpečnosti

Zákon o kybernetické bezpečnosti Zákon o kybernetické bezpečnosti Ing. Ondřej Ševeček GOPAS a.s. MCSM:Directory2012 MCM:Directory2008 MVP:Enterprise Security CEH: Certified Ethical Hacker CHFI: Computer Hacking Forensic Investigator CISA

Více

Kybernetická bezpečnost

Kybernetická bezpečnost Kybernetická bezpečnost Ondřej Steiner, S.ICZ a. s. 25.9.2014 1 Obsah Zákon co přináší nového? Nové pojmy KII vs VIS Příklady Povinnosti Jak naplnit požadavky Proč implementovat? Bezpečnostní opatření

Více

PRŮBĚŽNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA

PRŮBĚŽNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA PRŮBĚŽNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA Žadatel: Název projektu: Název prioritní osy: Kraj Vysočina Revitalizace parků v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina II. Domov důchodců Ždírec 6 - Zlepšování stavu přírody

Více

Žádost o změnu CZ /0.0/0.0/15_004/

Žádost o změnu CZ /0.0/0.0/15_004/ Žádost o změnu Registrační číslo projektu: RK-05-208-53, př. počet stran: 7 CZ.06.2.56/0.0/0.0/5_004/0000333 Žádost o změnu Pořadové číslo ŽoZ: Datum účinnosti změny: Typ závažnosti změny: 5 podstatná

Více

Workshop GDPR a farmacie, aneb co se ještě musí stihnout do

Workshop GDPR a farmacie, aneb co se ještě musí stihnout do Workshop GDPR a farmacie, aneb co se ještě musí stihnout do 25.5.2018 26.4.2018 JUDr. Lucie Radkovičová Data Agentura INFOPHARM s.r.o., Praha advokátka a právní konzultantka pro bezpečnost informací Personal

Více

GDPR v sociálních službách

GDPR v sociálních službách GDPR v sociálních službách - Doporučení k implementaci Karel Švarc 1 Zásada přiměřenosti Všechna opatření zavedená pro zabezpečení osobních údajů a jejich zpracování musí (dle čl. 24 a 25): - odpovídat

Více

GDPR SNADNO.info. Ing. Lukáš Přibyl, předseda NSMC Network Security Monitoring Cluster

GDPR SNADNO.info. Ing. Lukáš Přibyl, předseda NSMC Network Security Monitoring Cluster GDPR SNADNO.info Ing. Lukáš Přibyl, předseda NSMC Network Security Monitoring Cluster +420 549 492 289 lukas.pribyl@nsmcluster.com Profil Network Security Monitoring Cluster Network Security Monitoring

Více

Projekt GDPR-CZ. innogy Přístup k projektu. Agenda. 12/09/2017 Page 1. Praha 13. září Úvod a cíle projektu. Kontext GDPR.

Projekt GDPR-CZ. innogy Přístup k projektu. Agenda. 12/09/2017 Page 1. Praha 13. září Úvod a cíle projektu. Kontext GDPR. Projekt GDPR-CZ innogy Praha. září 07 Agenda Strana /09/07 Page Shrnutí: Počáteční výsledky vzešly ze spolupráce v menší pracovní skupině, avšak plné řešení GDPR vyžaduje strukturovaný přístup v rámci

Více

RENOMIA POJIŠTĚNÍ KYBERNETICKÝCH RIZIK

RENOMIA POJIŠTĚNÍ KYBERNETICKÝCH RIZIK RENOMIA POJIŠTĚNÍ KYBERNETICKÝCH RIZIK OBSAH > Kybernetická rizika - oblasti, formy > GDPR - nová směrnice, květen 2018 > Pojištění kybernetických rizik - CYBER > Pojištění kybernetických rizik - cílová

Více

GDPR Modelová Situace z pohledu IT

GDPR Modelová Situace z pohledu IT 1 GDPR Modelová Situace z pohledu IT MICHAL MACOUN 20.6.2018 2 KONTAKT A DODATEČNÉ ODKAZY MICHAL.MACOUN@GDPRCONSULT.CZ WWW.GDPRCONSULT.CZ/SEMINAR-GDPR PREZENTACE KE STAŽENÍ (PDF) POKYNY A VODÍTKA K GDPR

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR. 22. leden 2018, Klášterní 267, Chotěboř

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR. 22. leden 2018, Klášterní 267, Chotěboř SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR 22. leden 2018, Klášterní 267, Chotěboř 1 PROVÁZANOST VÝZVY S IROP IROP výzva č. 68 Zvyšování kvality a dostupnosti infrastruktury pro předškolní vzdělávání

Více

Novela zákona o kybernetické bezpečnosti Směrnice NIS. Jan Zahradníček

Novela zákona o kybernetické bezpečnosti Směrnice NIS. Jan Zahradníček Novela zákona o kybernetické bezpečnosti Směrnice NIS Jan Zahradníček zahradnicek@akpv.cz Kybernetická bezpečnost bezpečnost informačních / počítačových systémů a sítí obrana informačních systémů a sítí

Více

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMAČNÍ POVINNOST SPRÁVCE V souvislosti s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném

Více

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ. Mgr. Pavla Strnadová, Expert na ochranu duševního vlastnictví

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ. Mgr. Pavla Strnadová, Expert na ochranu duševního vlastnictví OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ Mgr. Pavla Strnadová, Expert na ochranu duševního vlastnictví Projekt Zřízení centra transferu technologií v rámci VÚPP, v.v.i. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_014/0000625 PRÁVNÍ PŘEDPISY

Více

Ochrana osobních údajů a kybernetická bezpečnost v roce Ing. Michal Hager

Ochrana osobních údajů a kybernetická bezpečnost v roce Ing. Michal Hager Ochrana osobních údajů a kybernetická bezpečnost v roce 2018 Ing. Michal Hager GDPR - kodexy chování a vydávání osvědčení Obsah Obsah Ochrana osobních údajů ve světle obecného nařízení GDPR o Propojení

Více

Jaroslav Šmíd náměstek ředitele

Jaroslav Šmíd náměstek ředitele Jaroslav Šmíd náměstek ředitele o Přijetí úpravy do 21 měsíců od vstupu směrnice v platnost do května 2018 o Nutná novela již účinného zákona o kybernetické bezpečnosti Příprava novely Březen 2016 počátek

Více

JAK SE PŘIPRAVIT NA GDPR?

JAK SE PŘIPRAVIT NA GDPR? JAK SE PŘIPRAVIT NA GDPR? Jan Sůra a Nikola Antlová Reálné zkušenosti z implementace legislativních požadavků GDPR Praha, 17. ledna 2018 CO JE TO GDPR? GDPR = General Data Protection Regulation Nařízení

Více

Směrnice. Záměrná a standardní ochrana osobních údajů. Platnost a účinnost od: Mgr. Milan KRÁL

Směrnice. Záměrná a standardní ochrana osobních údajů. Platnost a účinnost od: Mgr. Milan KRÁL Směrnice Záměrná a standardní ochrana osobních údajů Platnost a účinnost od: 24.5. 2018 Vydal: Mgr. Milan KRÁL 1 OBSAH 1 Úvod... 5 1.1 Úvodní ustanovení... 5 1.2 Rozsah působnosti... 5 1.3 Odpovědnost

Více

Bratislava GDPR. v systému KREDIT. Ing. Jozef Kurica

Bratislava GDPR. v systému KREDIT. Ing. Jozef Kurica Bratislava 4. 4. 2018 GDPR v systému KREDIT Ing. Jozef Kurica legislativní rámec Nařízení evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZÁKONNÉ ZÁSTUPCE

ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZÁKONNÉ ZÁSTUPCE Č.j. : ZŠMŠ/319/2018 V Praze dne 15. 5. 2018 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZÁKONNÉ ZÁSTUPCE 1. Obecné nařízení Obecné nařízení na ochranu osobních údajů neboli GDPR (General Data Protection

Více

GDPR & Cloud. Mgr. Jana Pattynová, LL.M

GDPR & Cloud. Mgr. Jana Pattynová, LL.M GDPR & Cloud Mgr. Jana Pattynová, LL.M. 30.5.2017 ÚVOD DO GDPR Úvod do GDPR GDPR jako příležitost pro cloud GDPR jako výzva pro cloud ÚVOD DO GDPR ÚVOD DO GDPR GDPR Obecný přehled Nařízení EU přímo aplikovatelné

Více

Ing. Miroslav Tůma, Ph.D. ředitel odboru Kybernetické bezpečnosti a koordinace ICT Ministerstvo vnitra ČR

Ing. Miroslav Tůma, Ph.D. ředitel odboru Kybernetické bezpečnosti a koordinace ICT Ministerstvo vnitra ČR Dopady novely ZoKB - aplikace v ISMS resortu MV Ing. Miroslav Tůma, Ph.D. ředitel odboru Kybernetické bezpečnosti a koordinace ICT Ministerstvo vnitra ČR Program! Změnový zákon č. 104/2017 Sb.! Novela

Více

Integrovaný regionální operační program IROP

Integrovaný regionální operační program IROP Realizace SCLLD MAS Podještědí Integrovaný regionální operační program IROP Úvodní prezentace VH MAS Podještědí 30. 11. 2017 Manažer IROP: Ing. Filip Šafařík Programový rámec IROP 2014-2023 Celková alokace

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Mikulov, Školní, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: GDPR Politika ochrany osobních údajů Č.j.: zssp/ 69/2018 Vypracoval: A10 Mgr. Eva Divoká Směrnice nabývá účinnosti ode

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Strategické projekty Smart Administration 1. Identifikace výzvy Číslo

Více

Ochrana osobních údajů a bezpečnost dat - co přinese GDPR?

Ochrana osobních údajů a bezpečnost dat - co přinese GDPR? Mgr. Lenka Suchánková, LL.M. 28. března 2017 Ochrana osobních údajů a bezpečnost dat - co přinese GDPR? forbes.com ÚVOD K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Proč je GDPR / ochrana údajů tématem? Data jsou důležitým

Více

Politika ochrany osobních údajů

Politika ochrany osobních údajů Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 PSČ 750 02, tel.: +420 581 291 203, datová schránka: vsxji6e www.gjb-spgs.cz; e-mail: info@gjb-spgs.cz Politika ochrany osobních

Více

Politika ochrany osobních údajů. Platnost a účinnost od: Mgr. Milan KRÁL

Politika ochrany osobních údajů. Platnost a účinnost od: Mgr. Milan KRÁL Politika ochrany osobních údajů Platnost a účinnost od: 24.5. 2018 Vydal: Mgr. Milan KRÁL 1 OBSAH 1 Úvod... 5 2 Hlavní cíle ochrany osobních údajů... 6 3 Zásady zpracování a ochrany osobních údajů... 7

Více

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o.

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Platnost dokumentu: 14. ledna 2015 Datum vypracování: 8. ledna 2015 Datum schválení: 13. ledna 2015 Vypracoval: Schválil: Bc. Adéla Wosková, Ing. Jaroslav

Více

Prohlášení o ochraně osobních údajů

Prohlášení o ochraně osobních údajů Prohlášení o ochraně osobních údajů Město Tanvald se sídlem MěÚ Tanvald, Palackého 359, 46841 Tanvald, IČ: 00262587, se při zpracování osobních údajů řídí zejména nařízením Evropského parlamentu a Rady

Více

Zásady ochrany osobních údajů společnosti FG Financial Group a.s. poskytované v rámci tzv. informační povinnosti správce osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů společnosti FG Financial Group a.s. poskytované v rámci tzv. informační povinnosti správce osobních údajů Zásady ochrany osobních údajů společnosti FG Financial Group a.s. poskytované v rámci tzv. informační povinnosti správce osobních údajů ze dne 11. 5. 2018 V tomto dokumentu naleznete přehled hlavních zásad

Více

Mgr. Jana Pattynová, LL.M. 1. února Ochrana osobních údajů a bezpečnost dat novinky v GDPR

Mgr. Jana Pattynová, LL.M. 1. února Ochrana osobních údajů a bezpečnost dat novinky v GDPR Mgr. Jana Pattynová, LL.M. 1. února 2017 Ochrana osobních údajů a bezpečnost dat novinky v GDPR ÚVOD K OCHRANĚ ÚDAJŮ Proč je ochrana údajů tématem? Data jsou důležitým aktivem Data jsou klíčová v digitální

Více

1. Masarykova veřejná knihovna Vsetín zvýšení neinvestičního příspěvku

1. Masarykova veřejná knihovna Vsetín zvýšení neinvestičního příspěvku ROZPOČTOVÉ OPATŘENÍ NA ROK 2017 č. 11 V souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění a ustanovením 16 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění,

Více

Zkušenosti z implementace GDPR. Tomáš Nielsen NIELSEN MEINL, advokátní kancelář, s.r.o.

Zkušenosti z implementace GDPR. Tomáš Nielsen NIELSEN MEINL, advokátní kancelář, s.r.o. Zkušenosti z implementace GDPR Tomáš Nielsen NIELSEN MEINL, advokátní kancelář, s.r.o. Standardní výchozí stav Často první kontakt s ochranou OÚ Neznalost nových povinností Neznalost vlastního prostředí

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 86

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 86 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 86 DNE: 26. 3. 2018 JEDNACÍ ČÍSLO: 1471/2018/taj NÁZEV: GDPR zajištění pověřence ANOTACE: Dne 28.5.2018 vstupuje v účinnost Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679

Více

Systémová analýza a opatření v rámci GDPR

Systémová analýza a opatření v rámci GDPR Systémová analýza a opatření v rámci GDPR Kraje a právnické osoby zřizované kraji 1. března 2018 Cíle systémové analýzy Dne 25. května 2018 nabývá účinnosti nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679

Více

Zkušenosti a výsledky určování KII a VIS

Zkušenosti a výsledky určování KII a VIS Zkušenosti a výsledky určování KII a VIS o IS nebo KS naplňující průřezová a odvětvová kritéria v oblasti kybernetické bezpečnosti o stejně jako KI se týká veřejnoprávních i soukromoprávních subjektů o

Více

RENOMIA POJIŠTĚNÍ KYBERNETICKÝCH RIZIK

RENOMIA POJIŠTĚNÍ KYBERNETICKÝCH RIZIK RENOMIA POJIŠTĚNÍ KYBERNETICKÝCH RIZIK OBSAH > Kybernetická rizika - oblasti, formy > GDPR - nová směrnice, květen 2018 > Pojištění kybernetických rizik - CYBER > Pojištění kybernetických rizik - cílová

Více

Projekt GDPR-CZ. innogy DPO/Pověřenec. Agenda. 06/03/2018 Page 1. Praha 13. března Úvod. Představení kanceláře DPO/pověřence v innogy

Projekt GDPR-CZ. innogy DPO/Pověřenec. Agenda. 06/03/2018 Page 1. Praha 13. března Úvod. Představení kanceláře DPO/pověřence v innogy Projekt -CZ innogy DPO/Pověřenec Praha. března 08 Strana 0/0/08 Page Cíle projektu nejsou jen o souladu s požadavky, ale také o příležitosti posílení jména innogy v ČR Navrhované cíle projektu Dosažení

Více

Návrh zákona KB Národní centrum KB. Přemysl Pazderka Národní centrum kybernetické bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad p.pazderka@nbu.

Návrh zákona KB Národní centrum KB. Přemysl Pazderka Národní centrum kybernetické bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad p.pazderka@nbu. Návrh zákona KB Národní centrum KB Přemysl Pazderka Národní centrum kybernetické bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad p.pazderka@nbu.cz Návrh ZKB # Proč ZKB? # Jak to začalo? # Oblasti regulace ZKB #

Více

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) FBMI Kladno Dagmar Brechlerová

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) FBMI Kladno Dagmar Brechlerová Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) FBMI Kladno Dagmar Brechlerová Důvody Směrnice Evropského parlamentu a Rady 95/46/ES o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Více

Strategie Implementace GDPR. Michal Zedníček ALEF NULA, a.s.

Strategie Implementace GDPR. Michal Zedníček ALEF NULA, a.s. Strategie Implementace GDPR Michal Zedníček michal.zednicek@alef.com ALEF NULA, a.s. Co je obsahem GDPR Kdo/co/jak/proč Definice zpracování OÚ Organizační opatření Řízení bezpečnosti OÚ Pravidla ochrany

Více

Politika ochrany osobních údajů Společenství vlastníků jednotek Bratislavská 1488, Praha

Politika ochrany osobních údajů Společenství vlastníků jednotek Bratislavská 1488, Praha Politika ochrany osobních údajů Společenství vlastníků jednotek Bratislavská 1488, Praha SEZNAM POUŽITÝCH POJMŮ A ZKRATEK GDPR nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických

Více

NÁVRH ZÁKONA o KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI. JUDr. Radomír Valica ředitel odboru právního a legislativního NBÚ 3. října 2013, Praha

NÁVRH ZÁKONA o KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI. JUDr. Radomír Valica ředitel odboru právního a legislativního NBÚ 3. října 2013, Praha NÁVRH ZÁKONA o KYBERNETICKÉ BEZPEČNOSTI JUDr. Radomír Valica ředitel odboru právního a legislativního NBÚ 3. října 2013, Praha Převzetí gesce nad problematikou kybernetické bezpečnosti bezpečnosti, jako

Více

Bezpečnostní opatření a audit shody se ZKB. Ing. Martin Konečný,

Bezpečnostní opatření a audit shody se ZKB. Ing. Martin Konečný, Bezpečnostní opatření a audit shody se ZKB Ing. Martin Konečný, 13. 9. 2016 opřístup NBÚ ke kontrolám ZKB okontrolovaná bezpečnostní opatření opříprava a průběh ostatistiky onejčastější typy zjištění odotazy

Více

Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů Zásady ochrany osobních údajů Informace ke zpracování osobních dat GDPR General Data Protection Regulation s.r.o. se sídlem náměstí Přátelství 1518/4, 10200 Praha, IČ 06541542 dbá na ochranu osobních údajů,

Více

Právní posouzení principů GDPR v rámci organizace

Právní posouzení principů GDPR v rámci organizace Právní posouzení principů GDPR v rámci organizace P R A H A B R A T I S L A V A O S T R A V A w w w. p r k p a r t n e r s. c o m Legislativní rámec GDPR Nařízení č. 2016/679 Všeobecné nařízení o ochraně

Více

SC 2.4 IROP Vzdělávání Praha

SC 2.4 IROP Vzdělávání Praha SC 2.4 IROP Vzdělávání 12. 4. 2016 Praha Prezentace obsahuje informace aktuální k datu 12. 4. 2016. Změny vyhrazeny. Finální podoba informací pro dané aktivity bude zveřejněna s vyhlášením výzvy. 2 IROP

Více

SPECIFICKÝ CÍL 3.2 IROP. 26. výzva. egovernment I Praha

SPECIFICKÝ CÍL 3.2 IROP. 26. výzva. egovernment I Praha SPECIFICKÝ CÍL 3.2 IROP 26. výzva egovernment I. 7. 12. 2016 Praha PRIORITNÍ OSA 3: DOBRÁ SPRÁVA ÚZEMÍ A ZEFEKTIVNĚNÍ VEŘEJNÝCH INSTITUCÍ 2 SC 3.2 Zvyšování efektivity a transparentnosti veřejné správy

Více

POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ Pardubice, květen 2018 Rada Pardubického kraje za účelem naplnění ustanovení Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob

Více