Dopady GDPR a jejich vazby

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dopady GDPR a jejich vazby"

Transkript

1 GDPR Dopady GDPR a jejich vazby Algotech & Michal Medvecký Algotech Telefon: Fax: Web: Adresa: FUTURAMA Business Park Sokolovská 668/136 D Praha 8, Česká republika

2 O mě Petr Loužecký Petr je ředitelem úseku AlgoCloud společnosti Algotech, a.s.. V posledních 20 letech působí na různých pozicích v IT sektoru od menších firem až po mezinárodní banky. Má zkušenosti s řízením mnoha projektů a s nasazením systémů zejména jak z oblasti telekomunikačních systému, tak i podnikových ERP systémů. Je odborníkem v oblastech datových center a infrastruktury. Během své praxe nasbíral zkušenosti v bankovním sektoru a v provozování kritické infrastruktury. Petr působil mnoho let v oblasti bezpečných IT systémů a má zkušenosti s normami a metodikami, Prince2, PCI DSS, ISO, ITIL atd. Aktuálně se zabývá problematikou kybernetického zákona a nařízení GDPR v rámci denní praxe při provozu Cloudových služeb.

3 Harmonogram Algotech & Partneři Legislativa a její dopad Informační a kybernetická bezpečnost GDPR definice GDPR zásady zpracování DPO Reálné dopady Příklad Porušení, sankce a pokuty Možnosti řešení

4

5 Algotech v datech Vznik v České republice v roce 1997 Počet zaměstnanců: 85 Počet poboček v zahraničí: 6 Ø Slovensko Ø Polsko Ø Maďarsko Ø Srbsko Ø Rumunsko Ø Slovinsko

6 Algocloud Vlastní datové centrum Algotechu Jedno z nejmodernějších datových center v CEE Provoz 24 x 7 Dostupnost až 99,99% Striktní bezpečnostní politika Redundance všech systémů / georedundance

7 Algocloud ISO 2700x GDPR audit kybernetickým úřadem do začátku platnosti normy GDPR Ready certifikace zatím neexistuje!!!

8 Co děláme? Telco ERP Cloud

9 Proč Algotech? Partnerství Dlouhodobá spolupráce s klienty, rozvoj a servis Profesionalita Zkušenosti a reference v oblasti ICT Zkušenost Znalost technologického prostředí call center a jeho potřeb Připravenost Vlastní technologické zázemí (AlgoCloud) ServiceDesk a monitoring 24/7/365 Zkušenost s poptávanými činnostmi Standardizace Realizace servisních činností dle ITIL, expertní tým Certifikace a autorizace

10 REFERENCE ERP

11 REFERENCE TELCO

12 REFERENCE CLOUD

13 GDPR Nové výzvy

14 Nové výzvy GDPR (General Data Protection Regulation) je nařízení Evropské unie, které vstoupí v účinnost Jeho cílem je zvýšit úroveň ochrany osobních údajů a posílit práva občanů Evropské unie v této oblasti.

15 Komplexní pohled na legislativu ZOOÚ Zákon č 101/200 Sb. O ochraně osobních údaj GDPR Nařízení Parlamentu a Rady EU č. 016/679 ZKB Zákon číslo 181/2014 SB o kybernetické bezpečnosti ZKŘ - Zákon č 240/2000 Sb. o krizovém řízení a o změně některých zákonů eidas Nařízení Evropského Parlamentu a Rady EU č. 90/2014 o elektronické identifikaci a službách vytvářejících důvěru. ZEK Zákon č. 127/2015 Sb., o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů NOZ Zákon číslo 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů TZ Zákon číslo 40/2009 Sb., trestní zákoník ZTOPO Zákon č. 418/2011 Sb. o trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim (ve znění novely č. 183/2016 SB)

16 Komplexní pohled na legislativu

17 Legislativa dopad na firmy Nařízení je platné pro všechny společnosti v EU, které manipulují s osobními údaji subjektů IT. Za ochranu dle směrnice je zodpovědný celý dodavatelský řetězec (od výrobce k dodavateli a zákazníkovi). Zavádí pozici Data Protection Officer ( DPO ).

18 Informační a kybernetická bezpečnost Informační bezpečnost Bezpečnost informací (integrita, dostupnost, důvěrnost) Týká se organizace (komunikační bezpečnost + fyzická, organizační) Obce/firmy/Nemocnice rozsáhlý zpracovatel OÚ (dodavatelský řetězec vazba na GDPR) Kybernetická bezpečnost Legislativní, organizační, technické prostředky k ochraně kyber prostoru V ČR Kybernetický zákon č. 181/2014 Sb. vč. vyhlášek č. 316 a 317 (probíhá novelizace vč. směrnice NIS 2016/1148)

19 GDPR General Data Protection Regulation Přímé a účinné nařízení EU č. 2016/679 (účinnost od ) Úzká vazba na Informační a Kybernetickou bezpečnost Zákon č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů

20 Subjekty

21 GDPR Zásady zpracování OÚ Transparentnost Informace o opatřeních Zákonnost a korektnost Zpracování v souladu souhlasem pro daný případ, smlouvou nebo právem nutného pro ochranu života a veřejném zájmu V souladu s kodexy Účelové omezení Minimalizace údajů Jen nezbytně nutné Přesnost Právo na opravu dat

22 Omezení uložení Právo být zapomenut Nový proces (mazání dat z archivů) Povinnost informovat druhou stranu o provedeném výmazu Integrita a důvěrnost Bezpečnostní opatření Odpovědnost Správce dat (i zpracovatel) odpovídá za data Bezpečnostní opatření GDPR Zásady zpracování OÚ

23 GDPR Definice (1/3)

24 GDPR Definice (2/3)

25 GDPR Definice (3/3)

26 GDPR Data Protection Officer DPO

27 GDPR DPO v organizaci

28 GDPR DPO náplň práce DPO = kolega CISO manažera právní a IT vědomosti a znalosti

29 GDPR DPO MUSÍ být jmenován nebo více jak 250 zaměstnanců

30 GDPR Reálné dopady Opatření Zajištění souladu zpracovatele OÚ (právní rozklad) Analýza (Asistované zhodnocení) zpracovávaných OÚ vč. kategorizace OÚ minimalizace rizik formou opatření Získání souhlasů se zpracováním OÚ (právní rovina) Zpracování posouzení vlivu na ochranu OÚ dle čl. 35 GDPR

31 GDPR Reálné dopady Opatření Dokumentační (ISMS) část procesu předávání OÚ uvnitř organizace rozšíření povinně bezpečnostní dokumentace Zavedení log managementu Zavedení procesu evidence a uložení záznamu o zpracování údajů (po dobu 18-ti měsíců) Zavedení pozice DPO a začlenění do org. struktury

32 GDPR Reálné dopady Opatření Anonymizace dat Pseudonymizace dat Šifrování dat Zavedení procesu kontroly Dodavatelského řetězce Auditní činnost pro oblast GDPR

33 GDPR Reálné dopady Opatření Zabezpečení komunikace dat OÚ s vnějším okolím (zabezpečená výměna dat) REALIZACE PŘIJATÝCH OPATŘENÍ (právní, technické, organizační, procesní ) AUDITNÍ ČINNOST z praxe definované minimum...

34 GDPR Ohlášení porušení OÚ

35 Souhlas se zpracováním osobních údajů Povinnosti správce

36 GDPR Sankce a pokuty POZOR Za porušení povinností podle GDPR dotčeným hrozí sankce až do výše EUR nebo 4% z celosvětového obratu vaší firmy

37 J

38 S čím umíme pomoci?

39 Naše služby Audit GDPR Outsourcing DPO Dohled a auditing nad IT (GDRP) IT systémy (z cloudu)

40 Co řeší dobrý Cloud Dostupnost Zálohování a obnovu Dohled a auditovatelnost Autorizaci Bezpečnost

41 Flexibilita Cloud roste s vámi Technologický partner

42 Bezpečnost Procesní Elektronická Fyzická

43 Dostupnost Redundance Zálohy Profesionalita

44 Podpora Správa Monitoring

45 Co se nemění Individuální přístup

46 Produkty Bezpečná úložiště a komunikace Bezpečnost SOPHOS Virtuální servery CRM / ERP / BI Dohled a zálohy Georedundance vašich systém

47 Děkujeme za pozornost. Diskuze, dotazy

JAK SE PŘIPRAVIT NA GDPR?

JAK SE PŘIPRAVIT NA GDPR? JAK SE PŘIPRAVIT NA GDPR? Jan Sůra a Nikola Antlová Reálné zkušenosti z implementace legislativních požadavků GDPR Praha, 17. ledna 2018 CO JE TO GDPR? GDPR = General Data Protection Regulation Nařízení

Více

Kybernetická bezpečnost a GDPR. OBCE, MĚSTA, KRAJE a jiné organizace

Kybernetická bezpečnost a GDPR. OBCE, MĚSTA, KRAJE a jiné organizace Kybernetická bezpečnost a GDPR OBCE, MĚSTA, KRAJE a jiné organizace představení výzvy č. 10 IROP v souvislosti se základními informacemi o kybernetické bezpečnosti týkající se ČR výše sankcí v případě

Více

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů AGORA PLUS, a.s. Ing. Martin Havel, MBA General Data Protection Regulation (zkráceně GDPR) Obecné nařízení o ochraně osobních údajů Jak zvládnout GDPR v 9-ti krocích 22.9.2017, Brno Představení 2012 CISM

Více

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů GDPR. Telemedicína Brno března 2018 Alena Tobiášová

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů GDPR. Telemedicína Brno března 2018 Alena Tobiášová Obecné nařízení o ochraně osobních údajů GDPR Telemedicína Brno 2018 12. března 2018 Alena Tobiášová Dnešní stav Listina základních práv a svobod občanský zákoník zákon o ochraně osobních údajů trestní

Více

Strategie Implementace GDPR. Michal Zedníček ALEF NULA, a.s.

Strategie Implementace GDPR. Michal Zedníček ALEF NULA, a.s. Strategie Implementace GDPR Michal Zedníček michal.zednicek@alef.com ALEF NULA, a.s. Co je obsahem GDPR Kdo/co/jak/proč Definice zpracování OÚ Organizační opatření Řízení bezpečnosti OÚ Pravidla ochrany

Více

Legislativní smršť v roce2018 a její vliv na kybernetickou a informační bezpečnost Ing. Aleš Špidla

Legislativní smršť v roce2018 a její vliv na kybernetickou a informační bezpečnost Ing. Aleš Špidla Legislativní smršť v roce2018 a její vliv na kybernetickou a informační bezpečnost Ing. Aleš Špidla Prezident Českého institutu manažerů informační bezpečnosti ales.spidla@cimib.cz Vedoucí oddělení NAKIT,

Více

GDPR Modelová Situace z pohledu IT

GDPR Modelová Situace z pohledu IT 1 GDPR Modelová Situace z pohledu IT MICHAL MACOUN 20.6.2018 2 KONTAKT A DODATEČNÉ ODKAZY MICHAL.MACOUN@GDPRCONSULT.CZ WWW.GDPRCONSULT.CZ/SEMINAR-GDPR PREZENTACE KE STAŽENÍ (PDF) POKYNY A VODÍTKA K GDPR

Více

Představení služeb Konica Minolta GDPR

Představení služeb Konica Minolta GDPR Představení služeb Konica Minolta GDPR Praha 28. 6. 2017 Mgr. Karin Beňková, Mgr. Jiří Císek Co je to GDPR? Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (General data protection regulation) 25. 5. 2018 přímá

Více

Systémová analýza a opatření v rámci GDPR

Systémová analýza a opatření v rámci GDPR Systémová analýza a opatření v rámci GDPR Kraje a právnické osoby zřizované kraji 1. března 2018 Cíle systémové analýzy Dne 25. května 2018 nabývá účinnosti nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679

Více

INTEGROVANÉ PRÁVNÍ, DAŇOVÉ, ÚČETNÍ A AUDITORSKÉ SLUŽBY

INTEGROVANÉ PRÁVNÍ, DAŇOVÉ, ÚČETNÍ A AUDITORSKÉ SLUŽBY 1. Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) 2. Změny v oblasti zpracování osobních údajů 3. Postup při implementaci požadavků GDPR INTEGROVANÉ PRÁVNÍ, DAŇOVÉ, ÚČETNÍ A AUDITORSKÉ SLUŽBY NEWSLETTER

Více

Ochrana osobních údajů a kybernetická bezpečnost v roce Ing. Michal Hager

Ochrana osobních údajů a kybernetická bezpečnost v roce Ing. Michal Hager Ochrana osobních údajů a kybernetická bezpečnost v roce 2018 Ing. Michal Hager GDPR - kodexy chování a vydávání osvědčení Obsah Obsah Ochrana osobních údajů ve světle obecného nařízení GDPR o Propojení

Více

Nová pravidla ochrany osobních údajů

Nová pravidla ochrany osobních údajů HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KOMORA ČESKÉ ČESKÉ REPUBLIKY Nová pravidla ochrany osobních údajů JUDr. Markéta Schormová Úřad Hospodářské komory České republiky 25.5.2017 PROČ NOVÁ EU LEGISLATIVA? Směrnice z roku

Více

Zvýšení efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systému IKT EGORVERNMENT I.

Zvýšení efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systému IKT EGORVERNMENT I. Zvýšení efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systému IKT EGORVERNMENT I. OBCE, MĚSTA, KRAJE a jiné organizace představení výzvy č. 26 IROP v souvislosti

Více

GORDIC a GDPR? Připraveno!

GORDIC a GDPR? Připraveno! GORDIC a GDPR? Připraveno! Jan Dienstbier, David Brychta 5. 9. 2017 Obecné požadavky na systémy v otázkách V jakých systémech se nacházejí data požadovaného klienta? Víte o všech informacích, metadatech

Více

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ. ZÁKLADNÍ INFORMACE (GDPR a osobní údaje obecně)

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ. ZÁKLADNÍ INFORMACE (GDPR a osobní údaje obecně) 01 OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ pro bytová družstva ZÁKLADNÍ INFORMACE (GDPR a osobní údaje obecně) ZÁKLADNÍ POJMY OSOBNÍ ÚDAJ = JAKÁKOLI INFORMACE o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě (= SUBJEKT

Více

Kybernetická bezpečnost ve veřejné správě. Jan Dienstbier Garant platformy KYBEZ

Kybernetická bezpečnost ve veřejné správě. Jan Dienstbier Garant platformy KYBEZ Kybernetická bezpečnost ve veřejné správě Jan Dienstbier Garant platformy KYBEZ Moto Cokoliv je připojeno lze hacknout! Oddělení kybernetické kriminality Rozlišuji pouze dvě kategorie systémů, ty které

Více

#gdpr #gastro #hotel. 16. února Janka Brezániová

#gdpr #gastro #hotel. 16. února Janka Brezániová #gdpr #gastro #hotel 16. února 2018 Janka Brezániová Obecné Nařízení o ochraně osobních údajů G D P R General Data Protection Regulation Regulation (Nařízení) > Directive (Směrnice) 2 Čemu se chcete vyhnout

Více

Systémová analýza působnosti obcí z hlediska obecného nařízení o ochraně osobních údajů

Systémová analýza působnosti obcí z hlediska obecného nařízení o ochraně osobních údajů Systémová analýza působnosti obcí z hlediska obecného nařízení o ochraně osobních údajů David Mašín Partner Pražská znalecká kancelář s.r.o. Na Bateriích 822/9, Praha 6 david.masin@zkpraha.cz www.zkpraha.cz

Více

Politika ochrany osobních údajů

Politika ochrany osobních údajů Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 PSČ 750 02, tel.: +420 581 291 203, datová schránka: vsxji6e www.gjb-spgs.cz; e-mail: info@gjb-spgs.cz Politika ochrany osobních

Více

do Českého zdravotnictví Michal Koščík Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště 1

do Českého zdravotnictví Michal Koščík Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště 1 Stav imoplementace GDPR do Českého zdravotnictví Michal Koščík Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště 1 Analogie Lze na GDPR nahlížet jako na zákon o požární ochraně? Nabytí účinnosti Legisvakanční

Více

CO OBCE MOHOU UDĚLAT PRO GDPR UŽ NYNÍ?

CO OBCE MOHOU UDĚLAT PRO GDPR UŽ NYNÍ? CO OBCE MOHOU UDĚLAT PRO GDPR UŽ NYNÍ? Praha, 15. září 2017 Mgr. Miroslava Sobková, sekce legislativně právní Svaz měst a obcí KOMISE PRO INFORMATIKU (KISMO) Na tvorbě předkládaných materiálů se podíleli

Více

Mgr. Jana Pattynová, LL.M. 1. února Ochrana osobních údajů a bezpečnost dat novinky v GDPR

Mgr. Jana Pattynová, LL.M. 1. února Ochrana osobních údajů a bezpečnost dat novinky v GDPR Mgr. Jana Pattynová, LL.M. 1. února 2017 Ochrana osobních údajů a bezpečnost dat novinky v GDPR ÚVOD K OCHRANĚ ÚDAJŮ Proč je ochrana údajů tématem? Data jsou důležitým aktivem Data jsou klíčová v digitální

Více

CHECK POINT INFINITY END TO END BEZPEČNOST JAKO ODPOVĚĎ NA GDPR

CHECK POINT INFINITY END TO END BEZPEČNOST JAKO ODPOVĚĎ NA GDPR CHECK POINT INFINITY END TO END BEZPEČNOST JAKO ODPOVĚĎ NA GDPR Dělat věci správně? Nebo dělat správné věci? Miloslav LUJKA, MSc, MBA Channel Team Leader +420 775 012 043 mlujka@checkpoint.com 2017 Check

Více

GDPR SNADNO.info. Ing. Lukáš Přibyl, předseda NSMC Network Security Monitoring Cluster

GDPR SNADNO.info. Ing. Lukáš Přibyl, předseda NSMC Network Security Monitoring Cluster GDPR SNADNO.info Ing. Lukáš Přibyl, předseda NSMC Network Security Monitoring Cluster +420 549 492 289 lukas.pribyl@nsmcluster.com Profil Network Security Monitoring Cluster Network Security Monitoring

Více

POLITIKA OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

POLITIKA OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ POLITIKA OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ Povodí Vltavy, státní podnik Platnost od 23. 5. 2018 Schválil: RNDr. Petr Kubala, generální ředitel Povodí Vltavy, státní podnik, Holečkova 3178/8, Praha 5 OBSAH I. Hlavní

Více

Příprava IS na příchod GDPR se zaměřením na ISP. Jan Zahradníček AK Velíšek & Podpěra

Příprava IS na příchod GDPR se zaměřením na ISP. Jan Zahradníček AK Velíšek & Podpěra Příprava IS na příchod GDPR se zaměřením na ISP Jan Zahradníček AK Velíšek & Podpěra KDY TO NASTANE? GDPR = GENERAL DATA PROTECTION REGULATION Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 - obecné

Více

Olga Přikrylová IT Security konzultant / ITI GDPR. Ochrana osobních údajů

Olga Přikrylová IT Security konzultant / ITI GDPR. Ochrana osobních údajů Olga Přikrylová IT Security konzultant / ITI 2 0 1 7 GDPR Ochrana osobních údajů Program - co nás dnes čeká? Ochrana osobních údajů podle GDPR - oč se jedná, pro koho je závazné, co obnáší 2 Představení

Více

GDPR Projekt GDPR Compliance

GDPR Projekt GDPR Compliance GDPR Projekt GDPR Compliance DigiLion s.r.o. (Matěj Petrásek) Specialisté v oblasti ochrany osobních údajů a vyjednávání IT smluv. DigiLion Tým zkušených poradců s právním a technickým zázemím a s mezinárodní

Více

Implementace GDPR v prostředí Krajského úřadu Zlínského kraje a příspěvkových organizací zřizovaných Zlínským krajem

Implementace GDPR v prostředí Krajského úřadu Zlínského kraje a příspěvkových organizací zřizovaných Zlínským krajem Implementace GDPR v prostředí Krajského úřadu Zlínského kraje a příspěvkových organizací zřizovaných Zlínským krajem 16. 5. 2018 Konference k problematice GDPR ve veřejné správě, Národní archiv Praha Implementace

Více

Ochrana osobních údajů a kybernetické bezpečnosti s GINIS. Jan Dienstbier Garant platformy KYBEZ

Ochrana osobních údajů a kybernetické bezpečnosti s GINIS. Jan Dienstbier Garant platformy KYBEZ Ochrana osobních údajů a kybernetické bezpečnosti s GINIS Jan Dienstbier Garant platformy KYBEZ Moto Cokoliv je připojeno lze hacknout! Oddělení kybernetické kriminality Rozlišuji pouze dvě kategorie systémů,

Více

Workshop GDPR a farmacie, aneb co se ještě musí stihnout do

Workshop GDPR a farmacie, aneb co se ještě musí stihnout do Workshop GDPR a farmacie, aneb co se ještě musí stihnout do 25.5.2018 26.4.2018 JUDr. Lucie Radkovičová Data Agentura INFOPHARM s.r.o., Praha advokátka a právní konzultantka pro bezpečnost informací Personal

Více

Politika ochrany osobních údajů Společenství vlastníků jednotek Bratislavská 1488, Praha

Politika ochrany osobních údajů Společenství vlastníků jednotek Bratislavská 1488, Praha Politika ochrany osobních údajů Společenství vlastníků jednotek Bratislavská 1488, Praha SEZNAM POUŽITÝCH POJMŮ A ZKRATEK GDPR nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických

Více

Projekt GDPR-CZ. innogy Přístup k projektu. Agenda. 12/09/2017 Page 1. Praha 13. září Úvod a cíle projektu. Kontext GDPR.

Projekt GDPR-CZ. innogy Přístup k projektu. Agenda. 12/09/2017 Page 1. Praha 13. září Úvod a cíle projektu. Kontext GDPR. Projekt GDPR-CZ innogy Praha. září 07 Agenda Strana /09/07 Page Shrnutí: Počáteční výsledky vzešly ze spolupráce v menší pracovní skupině, avšak plné řešení GDPR vyžaduje strukturovaný přístup v rámci

Více

Shoda s GDPR do 4-6 měsíců! Sen či utopie?

Shoda s GDPR do 4-6 měsíců! Sen či utopie? Shoda s GDPR do 4-6 měsíců! Sen či utopie? Tomáš Veselý 14. 9. 2017 Praha Od cíle jste jen 8 kroků Základní audit řízení IT Datová inventura Audit zabezpečení Technická Organizační Smluvní Schválení Realizace

Více

GDPR ochrana osobních údajů

GDPR ochrana osobních údajů GDPR ochrana General Data Protection Regulation Nařízení Evropské komise, které vstoupí v účinnost 25. 5. 2018. Jeho cílem je zvýšit úroveň ochrany osobních údajů a posílit práva občanů Evropské unie v

Více

GDPR a obec. Praha Mgr. Jan Vobořil, Ph.D.

GDPR a obec. Praha Mgr. Jan Vobořil, Ph.D. GDPR a obec Praha 12. 3. 2018 Mgr. Jan Vobořil, Ph.D. GDPR Jaké změny přicházejí s GDPR Ve formě právní regulace V obsahu právní úpravy Nová práva a povinnosti Stará práva a povinnosti nově upravená Hlavní

Více

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů. a jeho dopady do zdravotnictví

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů. a jeho dopady do zdravotnictví Obecné nařízení o ochraně osobních údajů 550 SC-002 a jeho dopady do zdravotnictví JUDr. Radek Policar 27. září 2017 Dnešní stav Listina základních práv a svobod občanský zákoník zákon o ochraně osobních

Více

Copyright Gaudens s.r.o.

Copyright Gaudens s.r.o. EBOOK PRO ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘE GDPR V PRAXI GAUDENS - 22 LET TRADICE V OBLASTI KURZŮ A PORADENSTVÍ MANUÁL PRO ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘE O NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 o ochraně fyzických

Více

GAUDENS - 22 LET TRADICE V OBLASTI KURZŮ A PORADENSTVÍ PRO REALITNÍ KANCELÁŘE

GAUDENS - 22 LET TRADICE V OBLASTI KURZŮ A PORADENSTVÍ PRO REALITNÍ KANCELÁŘE EBOOK PRO REALITNÍ KANCELÁŘE GDPR V REALITNÍ PRAXI GAUDENS - 22 LET TRADICE V OBLASTI KURZŮ A PORADENSTVÍ PRO REALITNÍ KANCELÁŘE - 1 - www.gaudens.cz MANUÁL PRO REALITNÍ KANCELÁŘE O NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO

Více

Ochrana osobních údajů Implementace GDPR

Ochrana osobních údajů Implementace GDPR Ochrana osobních údajů Implementace GDPR, advokátka AK Smetanova 8 602 00 Brno OSNOVA PREZENTACE 1) Úvod do GDPR a) Zásady zpracování OÚ v praxi b) Základní povinnosti správce při zpracování OÚ 2) Proces

Více

General Data Protection Regulation (GDPR) Jak na to?

General Data Protection Regulation (GDPR) Jak na to? General Data Protection Regulation (GDPR) Jak na to? GDPR obecné nařízení o ochraně osobních údajů Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 216/679 ze dne 27. 4. 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti

Více

Jak chránit osobní data v elektronickém a digitalizovaném účetnictví? Stanislav Klika

Jak chránit osobní data v elektronickém a digitalizovaném účetnictví? Stanislav Klika Jak chránit osobní data v elektronickém a digitalizovaném účetnictví? Stanislav Klika Page 1 PŘEDSTAVENÍ PREZENTUJÍCÍHO STANISLAV KLIKA Senior manažer Česká republika M: +420 604 226 734 E-mail: stanislav.klika@bdo.cz

Více

Ochrana osobních údajů a AML obsah

Ochrana osobních údajů a AML obsah Ochrana osobních údajů a AML 10. - 12. 4. 2018 Praha conforum Konferenceseminare.cz Ochrana osobních údajů a AML obsah Základní právní rámec Základní podmínky zpracování osobních údajů Výjimky z pravidel

Více

POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ POLITIKA ZPRACOVÁNÍ A OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ Pardubice, květen 2018 Rada Pardubického kraje za účelem naplnění ustanovení Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob

Více

Komplexní ICT outsourcing

Komplexní ICT outsourcing Komplexní ICT outsourcing Jan Košátko 28.2.2012 Danube House Algotech Telefon: +420 225 006 555 Fax: +420 225 006 194 E-mail: info@algotech.cz Web: www.algotech.cz Adresa: Zirkon Office Center, Sokolovská

Více

Zkušenosti z implementace GDPR. Tomáš Nielsen NIELSEN MEINL, advokátní kancelář, s.r.o.

Zkušenosti z implementace GDPR. Tomáš Nielsen NIELSEN MEINL, advokátní kancelář, s.r.o. Zkušenosti z implementace GDPR Tomáš Nielsen NIELSEN MEINL, advokátní kancelář, s.r.o. Standardní výchozí stav Často první kontakt s ochranou OÚ Neznalost nových povinností Neznalost vlastního prostředí

Více

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ. Mgr. Pavla Strnadová, Expert na ochranu duševního vlastnictví

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ. Mgr. Pavla Strnadová, Expert na ochranu duševního vlastnictví OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ Mgr. Pavla Strnadová, Expert na ochranu duševního vlastnictví Projekt Zřízení centra transferu technologií v rámci VÚPP, v.v.i. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_014/0000625 PRÁVNÍ PŘEDPISY

Více

NOVINKY V OBLASTI OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

NOVINKY V OBLASTI OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ NOVINKY V OBLASTI OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ WORKSHOP OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 6. 6. 2017, Ústí nad Labem WWW.SPCR.CZ PROGRAM 11:00 10:10 ZAHÁJENÍ A ÚVOD DO TÉMATU MGR. MILENA

Více

Oracle aplikace v cloudu rychlé, levné a spolehlivé řešení pro podniky

Oracle aplikace v cloudu rychlé, levné a spolehlivé řešení pro podniky Oracle aplikace v cloudu rychlé, levné a spolehlivé řešení pro podniky Alexandr Pomazal 12.11.2013 Algotech Telefon: +420 225 006 555 Fax: +420 225 006 194 E-mail: info@algotech.cz Web: www.algotech.cz

Více

Seznam vzorů, které naleznete v publikaci:

Seznam vzorů, které naleznete v publikaci: Seznam vzorů, které naleznete v publikaci: Zpracování osobních údajů Zákonné důvody zpracování osobních údajů podle GDPR Zásady zpracování osobních údajů podle GDPR Změny při zpracování osobních údajů,

Více

GDPR v kostce 12 kroků k implementaci pro oblast cestovního ruchu

GDPR v kostce 12 kroků k implementaci pro oblast cestovního ruchu GDPR v kostce 12 kroků k implementaci pro oblast cestovního ruchu Holubová advokáti s.r.o. Za Poříčskou bránou 21 18600 Praha 8 +420 224914050 info@holubova.cz Co je to GDPR? GDPR (General Data Protection

Více

GDPR v sociálních službách

GDPR v sociálních službách GDPR v sociálních službách - Doporučení k implementaci Karel Švarc 1 Zásada přiměřenosti Všechna opatření zavedená pro zabezpečení osobních údajů a jejich zpracování musí (dle čl. 24 a 25): - odpovídat

Více

V Olomouci dne 25. května Politika ochrany osobních údajů Gymnázia, Olomouc, Čajkovského 9

V Olomouci dne 25. května Politika ochrany osobních údajů Gymnázia, Olomouc, Čajkovského 9 V Olomouci dne 25. května 2018 Politika ochrany osobních údajů Gymnázia, Olomouc, Čajkovského 9 OBSAH 1 Úvod... 5 2 Hlavní cíle ochrany osobních údajů... 6 3 Zásady zpracování a ochrany osobních údajů...

Více

Olga Přikrylová IT Security konzultant / ITI Seminář k GDPR. Ochrana osobních údajů

Olga Přikrylová IT Security konzultant / ITI Seminář k GDPR. Ochrana osobních údajů Olga Přikrylová IT Security konzultant / ITI 7. 3. 2 0 1 7 Seminář k GDPR Ochrana osobních údajů Program - co nás dnes čeká? Osobní údaje vs. ochrana fyzických osob GDPR Povinnosti (právnické osoby) Zákonné

Více

Školení GDPR pro Cosmetics Atok International

Školení GDPR pro Cosmetics Atok International 1 Školení GDPR pro Cosmetics Atok International MICHAL MACOUN 7. 6. 2018 2 AGENDA ÚVOD GDPR OBECNĚ CO SE MĚNÍ DŮSLEDKY NERESPEKTOVÁNÍ SOUHLASY A OSOBNÍÚDAJE ROLE DPO NAŘÍZENÍ EPRIVACY POSTUP IMPLEMENTACE

Více

GDPR & Cloud. Mgr. Jana Pattynová, LL.M

GDPR & Cloud. Mgr. Jana Pattynová, LL.M GDPR & Cloud Mgr. Jana Pattynová, LL.M. 30.5.2017 ÚVOD DO GDPR Úvod do GDPR GDPR jako příležitost pro cloud GDPR jako výzva pro cloud ÚVOD DO GDPR ÚVOD DO GDPR GDPR Obecný přehled Nařízení EU přímo aplikovatelné

Více

Obsah prezentace. Důležité informace na začátek aneb co bychom měli vědět před implementací GDPR. Jan Slanina

Obsah prezentace. Důležité informace na začátek aneb co bychom měli vědět před implementací GDPR. Jan Slanina Obsah prezentace Důležité informace na začátek aneb co bychom měli vědět před implementací GDPR Jan Slanina Praha, 12. září 2017 1. Pověřenec ochrany údajů v SOLUS 2. Analýza činnosti společnosti s ohledem

Více

GDPR - příklad z praxe

GDPR - příklad z praxe GDPR - příklad z praxe M I C H A L KO P E C K Ý, TA J E M N Í K Ú M Č P 2 ICT PROCESY PRÁVNÍ VYUŽITÍ EXISTUJÍCÍCH SYSTÉMŮ 181/2014 Sb. ZKB 101/2000 Sb. novela, adaptační zákon, nařízení evropské komise

Více

Garantované uložení dat a GDPR nejčastější normativní požadavky dneška

Garantované uložení dat a GDPR nejčastější normativní požadavky dneška Garantované uložení dat a GDPR nejčastější normativní požadavky dneška Petr Dvořák Nejčastější normativní požadavky na práci s daty General Data Protection Regulation (GDPR) Nařízení evropského parlamentu

Více

ISO 9000, 20000, Informační management VIKMA07 Mgr. Jan Matula, PhD. III. blok

ISO 9000, 20000, Informační management VIKMA07 Mgr. Jan Matula, PhD. III. blok ISO 9000, 20000, 27000 Informační management VIKMA07 Mgr. Jan Matula, PhD. jan.matula@fpf.slu.cz III. blok ITSM & Security management standard ISO 9000-1 ISO 9000:2015 Quality management systems Fundamentals

Více

GDPR a rizika ochrany osobních údajů jinak. Miroslav Bartošek Masarykova univerzita Ústav výpočetní techniky

GDPR a rizika ochrany osobních údajů jinak. Miroslav Bartošek Masarykova univerzita Ústav výpočetní techniky GDPR a rizika ochrany osobních údajů jinak Miroslav Bartošek Masarykova univerzita Ústav výpočetní techniky O čem to bude 1. Něco málo o GDPR 2. Proč jsme do toho šli 3. Komplexní systém ochrany na VŠ

Více

GDPR compliance v Cloudu. Jiří Černý CELA

GDPR compliance v Cloudu. Jiří Černý CELA GDPR compliance v Cloudu Jiří Černý CELA Jaké klíčové změny přináší GDPR? Soukromí jednotlivce Posílení práv jednotlivce: Přístup ke svým osobním údajům Oprava chyb Výmaz osobních údajů Omezení zpracování

Více

Ochrana osobních údajů a bezpečnost dat - co přinese GDPR?

Ochrana osobních údajů a bezpečnost dat - co přinese GDPR? Mgr. Lenka Suchánková, LL.M. 28. března 2017 Ochrana osobních údajů a bezpečnost dat - co přinese GDPR? forbes.com ÚVOD K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Proč je GDPR / ochrana údajů tématem? Data jsou důležitým

Více

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů a jeho dopady do sociálních služeb

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů a jeho dopady do sociálních služeb Obecné nařízení o ochraně osobních údajů a jeho dopady do sociálních služeb Zlín 24.10.2017 JUDr. Pavla Hynčicová právník odboru sociálních věcí Dnešní stav Listina základních práv a svobod občanský zákoník

Více

LETTER 5/2017 NEWSLETTER 5/2017. Nová právní úprava ochrany osobních údajů nařízení GDPR

LETTER 5/2017 NEWSLETTER 5/2017. Nová právní úprava ochrany osobních údajů nařízení GDPR LETTER 5/2017 NEWSLETTER 5/2017 Nová právní úprava ochrany osobních údajů nařízení GDPR I. Nařízení GDPR Dne 25. května 2018 nabude účinnosti ve všech členských státech EU Obecné nařízení o ochraně osobních

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Mikulov, Školní, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: GDPR Politika ochrany osobních údajů Č.j.: zssp/ 69/2018 Vypracoval: A10 Mgr. Eva Divoká Směrnice nabývá účinnosti ode

Více

Kybernetická bezpečnost

Kybernetická bezpečnost Kybernetická bezpečnost Konference Cyber Security 2018 Mgr. Jana Pattynová, LL.M. 15. 2. 2018 ÚVOD Témata prezentace Stav legislativního vývoje Regulované osoby a systémy Novinky v úpravě VÝVOJ LEGISLATIVY

Více

ÚVOD DO GDPR. Mgr. Jana Pattynová, LL.M

ÚVOD DO GDPR. Mgr. Jana Pattynová, LL.M ÚVOD DO GDPR Mgr. Jana Pattynová, LL.M. 26.4.2017 ÚVOD DO GDPR GDPR Obecný přehled Nařízení EU přímo aplikovatelné Vstoupí v účinnost 25. května 2018 Data jako potenciálně toxická aktiva ÚVOD DO GDPR GDPR

Více

VARONIS. Obecné nařízení EU o ochraně osobních údajů. Co musíte vědět, abyste ho dodrželi

VARONIS. Obecné nařízení EU o ochraně osobních údajů. Co musíte vědět, abyste ho dodrželi VARONIS Obecné nařízení EU o ochraně osobních údajů Co musíte vědět, abyste ho dodrželi O SPOLEČNOSTI VARONIS Varonis je přední dodavatel softwarových řešení, která chrání data před vnitřními hrozbami

Více

Potřebujeme kybernetickou bezpečnost? Jak chráníme informační aktiva?

Potřebujeme kybernetickou bezpečnost? Jak chráníme informační aktiva? Potřebujeme kybernetickou bezpečnost? Jak chráníme informační aktiva? Ing. Jiří Sedláček Chief of Security Experts jiri.sedlacek@nsmcluster.com Kybernetická bezpečnost III Kdo jsme Kooperační odvětvové

Více

ANECT & SOCA GDPR & DLP. Ivan Svoboda / ANECT / SOCA. Lenka Suchánková / PIERSTONE. Petr Zahálka / AVNET / SYMANTEC

ANECT & SOCA GDPR & DLP. Ivan Svoboda / ANECT / SOCA. Lenka Suchánková / PIERSTONE. Petr Zahálka / AVNET / SYMANTEC ANECT & SOCA GDPR & DLP Ivan Svoboda / ANECT / SOCA Lenka Suchánková / PIERSTONE Petr Zahálka / AVNET / SYMANTEC GDPR struktura a změny Hlavní změny Regulovaná data (osobní údaje, citlivé OÚ, pseudonymizace)

Více

Posuzování na základě rizika

Posuzování na základě rizika Posuzování na základě rizika Ing. Jaroslav Balcar, MBA, LL.M. Nadpis prezentace, Ing. Jaromír Řezáč, www.gordic.cz Kybernetická kriminalita Obecné schéma sofistikovaných kybernetických útoků Kybernetická

Více

VZTAH eidas K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ aneb co bude znamenat nové nařízení GDPR pro elektronické transakce nejen ve veřejné správě

VZTAH eidas K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ aneb co bude znamenat nové nařízení GDPR pro elektronické transakce nejen ve veřejné správě VZTAH eidas K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ aneb co bude znamenat nové nařízení GDPR pro elektronické transakce nejen ve veřejné správě JUDr. Josef Donát, LL.M. ROWAN LEGAL advokátní kancelář s.r.o. eidas a osobní

Více

Jak bojovat s GDPR? Martin 9. března 2017

Jak bojovat s GDPR? Martin 9. března 2017 Jak bojovat s GDPR? Martin Hladík @martinhladik 9. března 2017 Co je GDPR? GDPR = General Data Protection Regulation Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně

Více

PRIVACY POLICY. Issued / vydáno dne: Written by / vypracoval: Mgr. Michaela Škrabalová. Revised by / revidoval: ---

PRIVACY POLICY. Issued / vydáno dne: Written by / vypracoval: Mgr. Michaela Škrabalová. Revised by / revidoval: --- Issued / vydáno dne: 2018-05-29 Written by / vypracoval: Mgr. Michaela Škrabalová Revised by / revidoval: --- Approved by / schválil: Ing. Petr Brabec Supersedes/nahrazuje: --- Valid from / platné od:

Více

Jak na GDPR? Petr Mayer, duben 2017

Jak na GDPR? Petr Mayer, duben 2017 Jak na GDPR? Petr Mayer, duben 2017 Hlavní novinky v elektronické identifikaci a ochran osobních dat od roku 2018 nové eop v ČR v 1. pololetí 2018 na ízení GDPR v ČR i EU od 25. 5. 2018 na ízení eidas

Více

Co obce mohou udělat pro GDPR už nyní. Medlov, Mgr. Miroslava Sobková

Co obce mohou udělat pro GDPR už nyní. Medlov, Mgr. Miroslava Sobková Co obce mohou udělat pro GDPR už nyní Medlov, 23.10.2017 Mgr. Miroslava Sobková sobkova@smocr.cz Aktuální otázky menších samospráv I. Úvod Stručný popis postupu při implementaci GDPR Vytvořit si přehledy

Více

Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti

Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti Marcel Jánský Manažer útvaru produktů a podpory prodeje 26. 2. 2013 České Radiokomunikace Vysílací služby Profesionální telekomunikační operátor Poskytovatel

Více

www.pwc.com Dopad legislativních změn v informační bezpečnosti na interní audit Tomáš Pluhařík

www.pwc.com Dopad legislativních změn v informační bezpečnosti na interní audit Tomáš Pluhařík www.pwc.com Dopad legislativních změn v informační bezpečnosti na interní audit Tomáš Pluhařík IT v interním auditu 2 Úrovně poznání 1 2 3 4 Politiky Dokumentace a evidence Reálně implementované procesy

Více

Řízení kybernetické a informační bezpečnosti

Řízení kybernetické a informační bezpečnosti Řízení kybernetické a informační bezpečnosti Martin Hanzal předseda sekce Kybernetická a informační bezpečnost AOBP CEVRO Institut, 22. dubna 2014 Sekce Kybernetická a informační bezpečnost Je nevládní,

Více

JAK ZAČÍT S GDPR V PODMÍNKÁCH MALÉ OBCE. konference

JAK ZAČÍT S GDPR V PODMÍNKÁCH MALÉ OBCE. konference JAK ZAČÍT S GDPR V PODMÍNKÁCH MALÉ OBCE 3.11. 2017 Praha XX. Celostátní finanční konference Ing. Luděk Galbavý, Alis spol. s r.o.- komise informatiky SMO KISMO Komise pro informatiku SMO ČR Poradní orgán

Více

Právní posouzení principů GDPR v rámci organizace

Právní posouzení principů GDPR v rámci organizace Právní posouzení principů GDPR v rámci organizace P R A H A B R A T I S L A V A O S T R A V A w w w. p r k p a r t n e r s. c o m Legislativní rámec GDPR Nařízení č. 2016/679 Všeobecné nařízení o ochraně

Více

Co změní obecné nařízení 2016/679 o ochraně osobních údajů PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů

Co změní obecné nařízení 2016/679 o ochraně osobních údajů PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů Co změní obecné nařízení 2016/679 o ochraně osobních údajů PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně

Více

ANECT & SOCA ANECT Security Day

ANECT & SOCA ANECT Security Day ANECT & SOCA ANECT Security Day Ivan Svoboda Business Development Manager, ANECT Rizika Hrozby Dopady Váš byznys Ztráta dat Viry Podvody Finanční ztráty Únik dat Malware Ztráta byznysu Fraud DoS / DDoS

Více

Co je to GDPR? Co je považováno za OÚ? Co je zpracování OÚ? Kdo je subjektem OÚ?

Co je to GDPR? Co je považováno za OÚ? Co je zpracování OÚ? Kdo je subjektem OÚ? Co je to GDPR? Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (General Data Protection Regulation), dále jen Nařízení. Jde o revoluční nástroj EU, který výrazně zvyšuje kvalitu ochrany osobních údajů (dále jen

Více

Příloha k Průvodci pro přípravu obcí na požadavky GDPR

Příloha k Průvodci pro přípravu obcí na požadavky GDPR Modelové situace obce Příloha k Průvodci pro přípravu obcí na požadavky GDPR 11. Uzavírání majetkových transakcí a jejich uveřejňování např. nájemní smlouvy, pachty, prodej movitých i nemovitých věcí Popis

Více

SROVNÁNÍ PRÁVNÍ ÚPRAVY DLE ZÁKONA O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ A NAŘÍZENÍ GDPR

SROVNÁNÍ PRÁVNÍ ÚPRAVY DLE ZÁKONA O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ A NAŘÍZENÍ GDPR SROVNÁNÍ PRÁVNÍ ÚPRAVY DLE ZÁKONA O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ A NAŘÍZENÍ GDPR Úvod + Úvod ke kurzu + Informace ke kurzu + Použitá literatura Úvod do právní ochrany osobních údajů + Ke koncepci tohoto kurzu

Více

VÝBĚR CLOUDU, ANEB JAK ZVOLIT TEN NEJLEPŠÍ

VÝBĚR CLOUDU, ANEB JAK ZVOLIT TEN NEJLEPŠÍ VÝBĚR CLOUDU, ANEB JAK ZVOLIT TEN NEJLEPŠÍ Infinity, a.s. U Panasonicu 375 Pardubice 530 06 Tel.: (+420) 467 005 333 www.infinity.cz PROČ SE ZABÝVAT VÝBĚREM CLOUDU 2 IT služba Jakákoliv služba poskytovaná

Více

GDPR a veřejná správa

GDPR a veřejná správa GDPR a veřejná správa Mgr. Bc. Tomáš Mudra, UEPA advokáti, s. r. o. Mgr. Vladimíra Hloušková, d-eye czechia, s. r. o. ISSS 3. 4. 2017, Hradec Králové Agenda Definice Požadavky GDPR na veřejnou správu Jaké

Více

Audit ICT. KATALOG služeb. Ing. Jiří Štěrba

Audit ICT. KATALOG služeb. Ing. Jiří Štěrba KATALOG služeb Ing. Jiří Štěrba Obsah Úvod 3 Služby 4 Zaměření 5 Nabídka 7 Poptávka 8 Ke stažení 9 Reference 10 Informace 11 Kontakty 12 2 Úvod Dovolte, abychom Vám poskytli informace, které jsou věnovány

Více

GDPR v podmínkách statutárního města Karviné

GDPR v podmínkách statutárního města Karviné GDPR v podmínkách statutárního města Karviné Mgr. Lenka Feberová Mgr. Jiří Jarema Ochrana osobních údajů v SMK Ochrana osobních údajů je řešena v širším kontextu řízení informační a kybernetické bezpečnosti

Více

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Politika zpracování a ochrany OÚ externích SÚ informační povinnost detailní 2018_05_22_OVANET_a.s. Strana č. 1 z počtu stran 18

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Politika zpracování a ochrany OÚ externích SÚ informační povinnost detailní 2018_05_22_OVANET_a.s. Strana č. 1 z počtu stran 18 Informační povinnost správce osobních údajů vůči subjektům údajů dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném

Více

Představení služeb DC SPCSS Státní pokladna Centrum sdílených služeb

Představení služeb DC SPCSS Státní pokladna Centrum sdílených služeb Představení služeb DC SPCSS Státní pokladna Centrum sdílených služeb Datové centrum SPCSS Představení služeb DC SPCSS str. 2 Proč jsme na trhu Mise Předmětem podnikání státního podniku SPCSS je provozování

Více

General Data Protection Regulation. EY přístup a řešení. SAS Business Breakfast

General Data Protection Regulation. EY přístup a řešení. SAS Business Breakfast General Data Protection Regulation EY přístup a řešení SAS Business Breakfast Competence. Coordination. Engagement. Agenda 01 Klíčové oblasti GDPR 02 Business a IT dopady GDPR 03 Fáze GDPR projektu 04

Více

Mobilní aplikace ve světě ERP. Asseco Solutions, a.s. a Simac Technik ČR, a.s.

Mobilní aplikace ve světě ERP. Asseco Solutions, a.s. a Simac Technik ČR, a.s. Mobilní aplikace ve světě ERP Michal Hanko Petr Kolda Asseco Solutions, a.s. a Simac Technik ČR, a.s. Skupina Asseco Solutions Asseco Solutions je průkopníkem a vizionářem na poli informačních systémů

Více

Audit ICT. KATALOG služeb. Ing. Jiří Štěrba

Audit ICT. KATALOG služeb. Ing. Jiří Štěrba KATALOG služeb Ing. Jiří Štěrba Obsah Úvod 3 Služby 4 Zaměření 5 Nabídka 7 Poptávka 8 Ke stažení 9 Reference 10 Informace 11 Kontakty 12 2 Úvod Dovolte, abychom Vám poskytli informace, které jsou věnovány

Více

GDPR co nastane po květnovém dni D? Martin Hladík 8. března 2018

GDPR co nastane po květnovém dni D? Martin Hladík 8. března 2018 GDPR co nastane po květnovém dni D? Martin Hladík martinhladik@kpmg.cz 8. března 2018 Obsah 1. Best Practice postup pro velké organizace 2. Komponenty řešení GDPR Procesy, metodiky, právní aspekty IT 3.

Více

Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o

Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES

Více

Projekt GDPR-CZ. innogy Přístup k projektu v oblasti HR. Agenda. 19/11/2017 Page 1. Praha 23. listopadu Úvod a cíle projektu.

Projekt GDPR-CZ. innogy Přístup k projektu v oblasti HR. Agenda. 19/11/2017 Page 1. Praha 23. listopadu Úvod a cíle projektu. Projekt GDPR-CZ innogy v oblasti HR Praha. listopadu 07 Agenda Strana 9//07 Page Úvod do nařízení GDPR Správce je odpovědný za dodržení zásad GDPR a zároveň musí být schopen toto dodržení souladu doložit

Více