Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 4/2017

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 4/2017"

Transkript

1 Úřad městské části Praha 12 Výtisk číslo: 1 List číslo: 1 / 9 Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis Identifikační označení: Směrnice č. 4/2017 Pravidla pronájmu pozemků svěřených městské části Praha 12 a Zásady stanovení minimální výše nájemného ze zastavěných pozemků, ostatních pozemků a reklamních ploch FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS zpracoval vedoucí OM Ing. Michal Cikánek v.r. ověřil vedoucí OIM Ing. Jiří Veselý v.r. schválil Rada MČ Praha 12 dne usnesením č. R Strana 1 (celkem 9)

2 Obsah Oddíl I Úvodní ustanovení... 3 Článek 1 Účel pravidel... 3 Článek 2 Závaznost pravidel... 3 Článek 3 Právní úprava a vymezení pojmů... 3 Oddíl II Pravidla pronájmu pozemků... 4 Článek 4 Předložení žádosti o pronájem pozemku... 4 Článek 5 Stanovení výše nájemného... 4 Článek 6 Záměr pronájmu pozemku... 4 Článek 7 Předkládání a vyhodnocení nabídek... 4 Článek 8 Uzavření nájemní smlouvy... 4 Článek 9 Pronájem pozemků u školských příspěvkových organizací... 5 Oddíl III Závěrečná ustanovení... 5 Článek 10 Platnost a účinnost... 5 Článek 11 Zrušující ustanovení... 5 Článek 12 Seznam příloh... 5 Příloha č. 1 Zásady stanovení minimální výše nájemného ze zastavěných pozemků, ostatních pozemků a reklamních ploch... 6 Příloha č. 2 Záznam o seznámení... 9 Strana 2 (celkem 9)

3 Oddíl I Úvodní ustanovení Článek 1 Účel pravidel Pravidla pronájmu pozemků svěřených městské části Praha 12 (dále jen Pravidla ) stanovují jednotný a závazný postup při pronajímání pozemků svěřených městské části Praha 12 a jednotné stanovení výše nájemného z pronájmu těchto pozemků. Pravidla se přiměřeně použijí i v případě pachtu pozemků. Článek 2 Závaznost pravidel Pravidla jsou závazná pro všechny pracovníky Úřadu městské části Praha 12 (dále jen ÚMČ Praha 12 ), kteří se v rámci své pracovní náplně podílejí na pronájmu pozemků svěřených městské části Praha 12 (dále jen MČ Praha 12 ), a pro příspěvkové organizace zřízené MČ Praha 12, které mají ve své zřizovací listině vymezeno majetkové právo pronájmu pozemků svěřených MČ Praha Související právní předpisy: Článek 3 Právní úprava a vymezení pojmů Zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 441/2013 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 151/1997 Sb. Zákon č. 229/1991 Sb., o úpravě vlastnických vztahů k půdě a jinému zemědělskému majetku, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 298/2014 Sb., o stanovení seznamu katastrálních území s přiřazenými průměrnými základními cenami zemědělských pozemků, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška hl. m. Prahy č. 32/1998 Sb. hl. m. Prahy, o cenové mapě stavebních pozemků, ve znění pozdějších předpisů Nařízení č. 9/2011 Sb. hl. m. Prahy, kterým se vydává tržní řád, ve znění pozdějších předpisů Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 Sb. hl. m. Prahy, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství, ve znění pozdějších předpisů 2. Zájemce je fyzická nebo právnická osoba, která předloží MČ Praha 12 svou písemnou žádost o pronájem pozemku. 3. Záměr pronájmu je informace MČ Praha 12 o zamýšleném pronájmu pozemku svěřeného MČ Praha 12 s uvedením základních podmínek pronájmu (umístění pozemku, popis a výměra pozemku, účel pronájmu, doba pronájmu, minimální výše nájemného, výše peněžní jistoty, případně další podmínky Zastavěným pozemkem se rozumí pozemek svěřený MČ Praha 12, na kterém se nachází stavba ve vlastnictví osoby odlišné od vlastníka pozemku. Takový pozemek MČ Praha 12 pronajme pouze vlastníkovi stavby. 4. Ostatními pozemky se rozumí všechny nezastavěné pozemky svěřené MČ Praha 12 vhodné k pronájmu, jako jsou pole, louky, pastviny, zahrady, zahrádkářské osady, průmyslové areály Strana 3 (celkem 9)

4 a plochy, sportovní areály a plochy a dále veřejná prostranství, jako jsou komunikace, parkoviště, chodníky, tržiště, veřejná zeleň a další prostory volně přístupné. 5. Pronájmem reklamní plochy se rozumí pronájem části pozemku nebo plochy na objektu MČ Praha 12 pro umístění reklamní tabule či směrového poutače. Oddíl II Pravidla pronájmu pozemků Článek 4 Předložení žádosti o pronájem pozemku 1. Zájemce o pronájem pozemku předloží odboru investic a správy majetku (dále jen OIM) prostřednictvím podatelny svou písemnou žádost, která bude obsahovat následující náležitosti: identifikaci zájemce (jméno, příjmení a adresu místa trvalého pobytu v případě fyzické osoby, název firmy/jméno a příjmení podnikající fyzické osoby, sídlo podnikání a IČO v případě právnické osoby) kontaktní údaje zájemce (telefon, ) katastrální území, parcelní číslo pozemku a jeho výměru dle údajů v KN účel pronájmu pozemku nabídku ceny za pronájem pozemku v Kč/rok situační plánek (v případě pronájmu pouze části pozemku) Článek 5 Stanovení výše nájemného Výše nájemného bude stanovena podle Zásad stanovení minimální výše nájemného ze zastavěných pozemků, ostatních pozemků a reklamních ploch, které jsou uvedeny v příloze č. 1 Pravidel a jsou jejich nedílnou součástí. Článek 6 Záměr pronájmu pozemku Záměr pronájmu pozemku se v souladu s ustanovením 36 zákona č. 131/2000 Sb., o hl. městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, připravuje, schvaluje a zveřejňuje dle vnitřních předpisů MČ Praha 12. Článek 7 Předkládání a vyhodnocení nabídek Předkládání a vyhodnocení nabídek je upraveno vnitřním předpisem MČ Praha 12. Článek 8 Uzavření nájemní smlouvy 1. Budoucího nájemce pozemku schvaluje Rada MČ Praha 12, přičemž rozhodujícími kritérii pro výběr nájemce jsou konkrétní účel pronájmu a výše navrhované ceny za pronájem. Příslušnou nájemní smlouvu s nájemcem uzavírá MČ Praha 12 po schválení Radou MČ Praha 12. Strana 4 (celkem 9)

5 2. V případě pronájmu reklamní plochy umístěné na bytovém objektu nebo na objektu hromadných garáží v ul. Těšíkova č. p. 912 uzavírá nájemní smlouvu s nájemcem příspěvková organizace Správa bytových objektů Praha Modřany. 3. V případě pronájmu reklamní plochy umístěné na nebytovém objektu (KZ Otava) v ul. Pertoldova č. p uzavírá nájemní smlouvu s nájemcem příspěvková organizace Kulturní centrum 12. Článek 9 Pronájem pozemků u školských příspěvkových organizací Školské příspěvkové organizace, zřízené městskou částí Praha 12, postupují při pronájmu pozemků samostatně, jsou však povinny dodržet Zásady stanovení minimální výše nájemného ze zastavěných pozemků, ostatních pozemků a reklamních ploch (viz příloha č. 1 Pravidel). Oddíl III Závěrečná ustanovení Článek 10 Platnost a účinnost Tato směrnice nabývá platnosti a účinnosti dnem schválení Radou městské části Praha 12. Článek 11 Zrušující ustanovení Nabytím účinnosti této směrnice se ruší Zásady stanovení výše nájemného ze zastavěných pozemků, ostatních pozemků a reklamních ploch schválené usnesením Rady MČ Praha 12 č ze dne a Pravidla pronájmu pozemků svěřených městské části Praha 12 a Zásady stanovení minimální výše nájemného ze zastavěných pozemků, ostatních pozemků a reklamních ploch schválené usnesením Rady MČ Praha 12 č. R ze dne Článek 12 Seznam příloh Příloha č. 1 Zásady stanovení minimální výše nájemného ze zastavěných pozemků, ostatních ploch a reklamních ploch Příloha č. 2 Záznam o seznámení Strana 5 (celkem 9)

6 Příloha č. 1: ZÁSADY STANOVENÍ MINIMÁLNÍ VÝŠE NÁJEMNÉHO ZE ZASTAVĚNÝCH POZEMKŮ, OSTATNÍCH POZEMKŮ A REKLAMNÍCH PLOCH Tyto zásady se vztahují: a) na pronájem pozemků a reklamních ploch pronajímaných odborem investic a správy majetku b) na pronájem reklamních ploch umístěných na bytových objektech a objektu hromadných garáží v ul. Těšíkova pronajímaných Správou bytových objektů Praha - Modřany c) na pronájem pozemků a reklamních ploch pronajímaných školskými příspěvkovými organizacemi Tyto zásady se přiměřeně použijí i v případě pachtu pozemků. 1. Výše nájemného z pozemků nesloužících k podnikání nájemce a) Nájemné z pronájmu pozemků právnickým nebo fyzickým osobám, které poskytují charitativní, sociální, zdravotnické, kulturní, tělovýchovné a další veřejně prospěšné služby neziskového charakteru, se stanoví za celý předmět pronájmu ve výši Kč/rok b) Nájemné z pronájmu pozemků užívaných jako zahrádky včetně pozemků zastavěných stavbou sloužící pro provoz a údržbu těchto pozemků se stanoví v minimální výši Kč/m 2 /rok c) Nájemné z pronájmu ostatních zastavěných a nezastavěných pozemků se stanoví v minimální výši Kč/m 2 /rok 2. Výše nájemného z pozemků sloužících k podnikání nájemce a) Roční nájemné z pronájmu stavebních pozemků se stanoví ve výši 5-10% z ceny pozemku, která je stanovena podle platné cenové mapy stavebních pozemků. Pokud není stavební pozemek v cenové mapě stavebních pozemků oceněn, určí se jeho cena podle vyhlášky MF č. 441/2013 Sb., oceňovací vyhláška, ve znění pozdějších předpisů. Konkrétní procentní výše (5-10%) bude stanovena v závislosti na výměře pronajímaného pozemku, na ceně pozemku dle cenové mapy stavebních pozemků a na účelu pronájmu pozemku. b) Nájemné z pronájmu pozemků za účelem zřízení restaurační předzahrádky nebo zřízení prodejního místa podle nařízení č. 9/2011 Sb. hl. m. Prahy, kterým se vydává tržní řád, ve znění pozdějších předpisů, se stanoví ve výši Kč/m 2 /den Vedle úhrady nájemného z pronájmu pozemku je nájemce povinen uhradit na oddělení daní a poplatků odboru ekonomického ÚMČ Praha 12 platbu místního poplatku za užívání veřejného prostranství ve smyslu obecně závazné vyhlášky č. 5/2011 Sb. hl. m. Prahy, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství, ve znění pozdějších předpisů. c) Nájemné z pronájmu pozemků na Sofijském náměstí za účelem provozování farmářských, výročních a jiných trhů specifikovaných v nařízení č. 9/2011 Sb. hl. m. Prahy, kterým se vydává tržní řád, ve znění pozdějších předpisů, se stanoví v minimální výši Kč/den Vedle úhrady nájemného z pronájmu pozemku je nájemce povinen uhradit na oddělení daní a poplatků odboru ekonomického ÚMČ Praha 12 platbu místního poplatku za užívání veřejného prostranství ve smyslu obecně závazné vyhlášky č. 5/2011 Sb. hl. m. Prahy, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství, ve znění pozdějších předpisů. Strana 6 (celkem 9)

7 d) Nájemné z pronájmu pozemků za účelem provozování sportovních zařízení a areálů, jejímiž provozovateli jsou soukromé podnikající subjekty, se stanoví v minimální výši... 5 Kč/m 2 /rok e) Nájemné z pronájmu pozemků za účelem jejich využití jako pastviny nebo pro zbudování výběhů pro koně a jiná zemědělská zvířata, se stanoví v minimální výši... 3 Kč/m 2 /rok f) Roční nájemné (pachtovné) z pronájmu zemědělských pozemků (orná půda) za účelem zemědělské prvovýroby a pěstování plodin se stanoví v souladu se zákonem č. 229/1991 Sb., o úpravě vlastnických vztahů k půdě a jiném zemědělském majetku, ve znění pozdějších předpisů, a s vyhláškou č. 298/2014 Sb., o stanovení seznamu katastrálních území s přiřazenými průměrnými základními cenami zemědělských pozemků, ve znění pozdějších předpisů, se stanoví ve výši... 1% z ceny pozemku 3. Výše nájemného z pozemků pro trvale vyhrazená parkovací místa na komunikacích ve svěřené správě MČ Praha 12 a) Nájemné z pronájmu komunikací pro trvale vyhrazená parkovací místa pro vozidla fyzických a právnických osob se stanoví ve výši Kč/m 2 /rok Za předpokladu schválení vyhrazeného parkovacího místa odborem dopravy ÚMČ Praha 12 a vyznačení příslušného vodorovného a svislého dopravního značení vzniká nájemci povinnost hradit kromě nájemného i poplatek za zábor veřejného prostranství v současně platné výši 10 Kč/m 2 /den b) Nájemné z pronájmu komunikací pro trvale vyhrazená parkovací místa pro vozidla držitelů průkazu ZTP a ZTP/P a právních subjektů, jejichž účelem zřízení či předmětem činnosti je pomoc zdravotně postiženým, pro vozidla Městské policie hl. m. Prahy a Policie ČR, pro vozidla ÚMČ Praha 12 a pro vozidla příspěvkových organizací, zřízených hl. m. Prahou nebo MČ Praha 12 se stanoví... bezplatně 4. Výše nájemného z pozemků pro umístění reklamy nebo směrového poutače a) Nájemné z pronájmu pozemků pro umístění reklamy nebo směrového0 poutače o velikosti plochy reklamy nebo plochy směrového poutače do 2 m2 se stanoví ve výši Kč/m2/rok b) Nájemné z pronájmu pozemků pro umístění reklamy nebo směrového poutače o velikosti plochy reklamy nebo plochy směrového poutače přes 2 m 2 se stanoví ve výši Kč/rok a Kč/m 2 /rok za každý metr nad 2 m 2 5. Krátkodobý pronájem pozemku a) V případě krátkodobých pronájmů (do 48 hodin), s výjimkou pronájmů za účelem podnikání, a za podmínky souhlasu příslušných odborů ÚMČ Praha 12 uhradí žadatel pouze poplatek za zábor veřejného prostranství. b) V případě pronájmů do 30 dnů a za podmínky souhlasu příslušných odborů ÚMČ Praha 12 uhradí žadatel nájemné ve výši stanovené dohodou smluvních stran a schválené Radou MČ Praha Uplatnění DPH Podle 56a, odst. 1 zákona č. 235/2004 Sb., o DPH, ve znění pozdějších předpisů, je nájem pozemků osvobozen od DPH. Osvobození se nevztahuje na krátkodobý pronájem nebo nájem míst k parkování vozidel. Krátkodobým pronájmem se rozumí pronájem do 48 hodin. Strana 7 (celkem 9)

8 7. Zásady stanovení peněžní jistoty na nájemné Pokud výše ročního nájemného přesáhne hranici ,- Kč, je nájemce povinen složit peněžní jistotu na nájemné ve výši trojnásobku měsíčního nájemného, a to nejpozději ke dni podpisu příslušné nájemní smlouvy a úhradu doložit příslušným pokladním dokladem. Peněžní jistota slouží jako záruka za splnění povinností nájemce vyplývajících z nájemního vztahu Pokud nebude peněžní jistota použita k výše uvedeným účelům, bude nájemci vrácena do deseti pracovních dnů ode dne protokolárního předání předmětu nájmu pronajímateli. 8. Zásady valorizace výše nájemného O uplatnění valorizace a její výše vycházející z roční míry inflace stanovené ČSÚ za předcházející rok rozhoduje Rada MČ Praha 12. Valorizace výše nájemného se uplatňuje pouze u pronájmu pozemků sloužících k podnikání. V případě, že je pronájem pozemku zatížen základní sazbou DPH, bude na základě zákona č. 235/2004 Sb., o DPH, ve znění pozdějších předpisů, valorizována pouze výše nájemného bez DPH. Strana 8 (celkem 9)

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-165-001-18 ze dne 16.4.2018 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí Rada městské části 1. s c h v a l u

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-040-005-15 ze dne 19.10.2015 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 18/1 na Obchodním náměstí a části pozemku parc. č. 4400/454 na Sofijském náměstí,

Více

MĚSTO PROSEČ. Pravidla pro pronajímání pozemků ve vlastnictví města Proseč. Elektronická verze: www.mestoprosec.cz

MĚSTO PROSEČ. Pravidla pro pronajímání pozemků ve vlastnictví města Proseč. Elektronická verze: www.mestoprosec.cz MĚSTO PROSEČ Pravidla pro pronajímání pozemků ve vlastnictví města Proseč Číslo: P/02/2012 Originál: Kancelář úřadu Elektronická verze: www.mestoprosec.cz Platnost od: 20. 12. 2012 Účinnost od: 1. 1. 2013

Více

Městský obvod Ústí nad Labem - Střekov Rada MO Střekov. U S N E S E N Í 14. jednání Rady MO Střekov, které se konalo dne 9.7.2015

Městský obvod Ústí nad Labem - Střekov Rada MO Střekov. U S N E S E N Í 14. jednání Rady MO Střekov, které se konalo dne 9.7.2015 Městský obvod Ústí nad Labem - Střekov Rada MO Střekov Projednané návrhy: U S N E S E N Í 14. jednání Rady MO Střekov, které se konalo dne 9.7.2015 1. Pacht nemovitostí v majetku města Ústí nad Labem pozemku

Více

MĚSTO PŘÍBRAM Obecně závazná vyhláška města Příbram č. 4/2019 ze dne o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

MĚSTO PŘÍBRAM Obecně závazná vyhláška města Příbram č. 4/2019 ze dne o místním poplatku za užívání veřejného prostranství MĚSTO PŘÍBRAM Obecně závazná vyhláška města Příbram č. 4/2019 ze dne 25.02.2019 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Příbram se na svém zasedání dne 25.02.2019 usnesením

Více

Obecně závazná vyhláška obce Malešovice č. 5/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

Obecně závazná vyhláška obce Malešovice č. 5/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Obecně závazná vyhláška obce Malešovice č. 5/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Malešovice se na svém zasedání dne 01.12.2010 usneslo vydat na základě 14 odst.

Více

SMĚRNICE K PRODEJI, OCEŇOVÁNÍ, PRONÁJMU A PACHTU POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ OBCE DŽBÁNICE

SMĚRNICE K PRODEJI, OCEŇOVÁNÍ, PRONÁJMU A PACHTU POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ OBCE DŽBÁNICE SMĚRNICE K PRODEJI, OCEŇOVÁNÍ, PRONÁJMU A PACHTU POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ OBCE DŽBÁNICE Obec : Džbánice Adresa : Džbánice 50, 671 71 Hostěradice IČ : 00600334 Směrnici zpracoval : Roman Suttr - starosta

Více

MĚSTO PŘÍBRAM. Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 ze dne 24.01.2011. o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

MĚSTO PŘÍBRAM. Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 ze dne 24.01.2011. o místním poplatku za užívání veřejného prostranství MĚSTO PŘÍBRAM Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 ze dne 24.01.2011 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Příbram se na svém zasedání dne 24.01.2011 usneslo vydat podle

Více

INTERNÍ PŘEDPIS KE STANOVENÍ NÁJEMNÉHO A PACHTOVNÉHO ZA UŽÍVÁNÍ POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl.

INTERNÍ PŘEDPIS KE STANOVENÍ NÁJEMNÉHO A PACHTOVNÉHO ZA UŽÍVÁNÍ POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. INTERNÍ PŘEDPIS KE STANOVENÍ NÁJEMNÉHO A PACHTOVNÉHO ZA UŽÍVÁNÍ POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC Rada města Liberec se na své 2.schůzi dne 21.1.2014 usnesla v souladu s ustanovením 2193

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-023-029-15 ze dne 8.6.2015 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 712/1 v k. ú. Komořany při ulici Krupná Rada městské části 1. s c h v a l u j e

Více

Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 13/2013

Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 13/2013 Úřad městské části Praha 12 Výtisk číslo: 1 List číslo: 1 / 10 Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis Identifikační označení: Směrnice č. 13/2013 Pravidla pronájmu pozemků svěřených městské části

Více

ZÁSADY č. 1/2015 I. ÚČEL

ZÁSADY č. 1/2015 I. ÚČEL ZÁSADY pro uzavírání smluv o zřízení věcného břemene služebnosti inženýrské sítě při budování a rekonstrukcích inženýrských a jiných sítí a staveb na pozemcích ve vlastnictví Města Klecany dle usnesení

Více

Obecně závazná vyhláška Města Velké Opatovice. č. 4/2016

Obecně závazná vyhláška Města Velké Opatovice. č. 4/2016 Obecně závazná vyhláška Města Velké Opatovice č. 4/2016 O místním poplatku za zvláštní užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Velké Opatovice vydává na svém zasedání konaném dne 24.2.2016

Více

MĚSTO PROSEČ. Pravidla pro pronajímání a propachtování pozemků ve vlastnictví města Proseč. Aktualizace 2

MĚSTO PROSEČ. Pravidla pro pronajímání a propachtování pozemků ve vlastnictví města Proseč. Aktualizace 2 MĚSTO PROSEČ Pravidla pro pronajímání a propachtování pozemků ve vlastnictví města Proseč Aktualizace 2 Číslo: P/01/2014 Originál: Kancelář úřadu Elektronická verze: www.mestoprosec.cz Platnost od: 14.

Více

Zásady pro pronájem nebytových prostor v bytových a nebytových domech a jiných objektech v majetku města Rokycany

Zásady pro pronájem nebytových prostor v bytových a nebytových domech a jiných objektech v majetku města Rokycany Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2010 Zásady pro pronájem nebytových prostor v bytových a nebytových domech a jiných objektech v majetku města Rokycany podle zákona č. 116/1990 Sb., o nájmu a

Více

U S N E S E N Í. 3. Uložení odvodu z fondu investic Základní školy náměstí Míru 83 (tisk R/170)

U S N E S E N Í. 3. Uložení odvodu z fondu investic Základní školy náměstí Míru 83 (tisk R/170) U S N E S E N Í ze 17. schůze Rady města Kojetína, konané dne 14. července 2015, v 13:00 hodin, v sále Vzdělávacího a informačního centra Kojetín, Masarykovo náměstí 8, Kojetín 2. Souhlas s přijetím účelového

Více

MĚSTO VODŇANY. PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví města Vodňany

MĚSTO VODŇANY. PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví města Vodňany MĚSTO VODŇANY PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví města Vodňany Rada města Vodňany (dále jen Rada) pro zajištění výkonu vlastnického práva a práva pronajímatele bytů v souladu se

Více

Pravidla pro pronájem pozemků ve vlastnictví města Žamberka

Pravidla pro pronájem pozemků ve vlastnictví města Žamberka Pravidla pro pronájem pozemků ve vlastnictví města Žamberka Číslo dokumentu: SAM 3206 Vydání č.: 03 Výtisk č.: 01 Platnost od: 07.06.2013 Účinnost od : 22.06.2013 Platnost do: Zpracoval: JUDr..Kubová Dne:

Více

Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná

Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná schválené v souladu s ust. 38, 39, 85 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, Zastupitelstvem obce Ostružná

Více

Pronájem a nájem nebytových prostor a pozemků

Pronájem a nájem nebytových prostor a pozemků Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 14 Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA Název : Pronájem a nájem nebytových prostor a pozemků Číslo dokumentu: SRM/06 Vydání č.: 01 Výtisk č.: 1 Účinnost od: 01.07.2012 Účinnost

Více

Obecně závazná vyhláška obce Třebotov, okr. Praha západ

Obecně závazná vyhláška obce Třebotov, okr. Praha západ Obecně závazná vyhláška obce Třebotov, okr. Praha západ č. 3/2008 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Třebotov schválilo a vydává dne 17.12.2008 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a 84 odst. 2) písm.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-173-031-14 ze dne 23.9.2014 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 1859/250 v k. ú. Kamýk se společností Penny Market s.r.o. Rada městské části 1.

Více

2. Žádost se podává písemně prostřednictvím podatelny. Formulář žádosti je příloha č. 2 těchto zásad. Každá žádost musí obsahovat:

2. Žádost se podává písemně prostřednictvím podatelny. Formulář žádosti je příloha č. 2 těchto zásad. Každá žádost musí obsahovat: Postup a zásady pronájmu pozemků ve vlastnictví statutárního města Děčín I. Žádosti 1. Žádosti o pronájmy pozemků ve vlastnictví statutárního města Děčín vyřizuje odbor místního hospodářství a majetku

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-037-010-15 ze dne 5.10.2015 Revokace části usnesení rady č. R-026-001-15 ze dne 29.06.2015 a smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4079/1 v k. ú.

Více

OBEC TEREZÍN Obecně závazná vyhláška č.2/2016 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC TEREZÍN Obecně závazná vyhláška č.2/2016 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC TEREZÍN Obecně závazná vyhláška č.2/2016 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Terezín se na svém zasedání dne 28.12.2016 usnesením č 9 usneslo vydat na základě

Více

Pravidla. pro pronájem nebytových a společných prostor ve vlastnictví BD Vánek členům i nečlenům Bytového družstva Vánek

Pravidla. pro pronájem nebytových a společných prostor ve vlastnictví BD Vánek členům i nečlenům Bytového družstva Vánek Bytové družstvo Vánek IČ: 24142255, DIČ: CZ24142255 Sídlo: Praha 8-Čimice, Vánková 795/4, PSČ 181 00 OR: Městský soud v Praze, oddíl Dr, vložka 7650 Č.j.:.. Výtisk číslo: Počet listů: 6 Počet příloh:2/2

Více

MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec. Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí

MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec. Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 10/2010 Část I. Obecná ustanovení 1) Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí

Více

IV. ROZLIŠENÍ POSTUPŮ PODLE TYPU STAVBY

IV. ROZLIŠENÍ POSTUPŮ PODLE TYPU STAVBY ZÁSAD Y č. 1/2008 r ZA SADY pro uzavírání smluv o zřízení věcného břemene při budování a rekonstrukcích inženýrských a jiných sítí a staveb na pozemcích ve vlastnictví a správě MČ Praha - Běchovice ve

Více

Město Hlinsko. Zastupitelstvo města. Obecně závazná vyhláška 4/2010. o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

Město Hlinsko. Zastupitelstvo města. Obecně závazná vyhláška 4/2010. o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Město Hlinsko Zastupitelstvo města Obecně závazná vyhláška 4/2010 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Hlinska se na svém zasedání dne 8. prosince 2010 usneslo vydat

Více

Obecně závazná vyhláška města Veltrusy č. 1/2015 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška města Veltrusy č. 1/2015 o místních poplatcích Město Veltrusy sídlo: Palackého 9, 277 46 Veltrusy, IČO: 00237272 tel.: 315 781 143, podatelna@veltrusy.cz, datová schránka: yn2bwnn Obecně závazná vyhláška města Veltrusy č. 1/2015 o místních poplatcích

Více

Město Kojetín Rada města Masarykovo náměstí 20, Kojetín

Město Kojetín Rada města Masarykovo náměstí 20, Kojetín Město Kojetín Rada města Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Usnesení z 80. schůze Rady města Kojetína, konané 18. července 2018, ve 13:00 hodin, v kanceláři starosty na Městském úřadě Kojetín, Masarykovo

Více

Oddíl I Pronájem nebytových prostor v majetku města. Čl. I.

Oddíl I Pronájem nebytových prostor v majetku města. Čl. I. SMĚRNICE RADY MĚSTA č. 5/2004 o pronájmu a nájmu nebytových prostor, o pronájmu pozemků, o nájemném z nebytových prostor a pozemků ve vlastnictví města Oddíl I Pronájem nebytových prostor v majetku města

Více

1) Obec Příbram na Moravě vybírá tyto místní poplatky (dále jen poplatky ):

1) Obec Příbram na Moravě vybírá tyto místní poplatky (dále jen poplatky ): Obec Příbram na Moravě Obecně závazná vyhláška obce Příbram na Moravě č. 2/2009, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství, poplatku ze psů a poplatku ze vstupného Zastupitelstvo obce Příbram

Více

U S N E S E N Í. Usn. č. R 788/06-16 Rada města po projednání bere na vědomí plnění usnesení Rady města Kojetína, ze dne a

U S N E S E N Í. Usn. č. R 788/06-16 Rada města po projednání bere na vědomí plnění usnesení Rady města Kojetína, ze dne a U S N E S E N Í z 38. schůze Rady města Kojetína, konané dne 8. června 2016, v 13:00 hodin, v zasedací místnosti Městského úřadu Kojetín, Masarykovo náměstí 20, Kojetín 2. Plnění usnesení Rady města Kojetína

Více

SMĚRNICE č. 9/2016 PRAVIDLA PRO PRONÁJEM A PACHT POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA MORAVSKÝ BEROUN

SMĚRNICE č. 9/2016 PRAVIDLA PRO PRONÁJEM A PACHT POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA MORAVSKÝ BEROUN MĚSTO Moravský Beroun Vydání/změna: 1 / 0 List číslo: 1 / 5 SMĚRNICE č. 9/2016 PRAVIDLA PRO PRONÁJEM A PACHT POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA MORAVSKÝ BEROUN Zpracovatel a administrace Datum Zuzana Cabáková,

Více

Zásady pro prodej domů se šesti a méně byty a pronájem půdních prostor v domech svěřených městské části Praha 10 za účelem vestavby bytů a ateliérů

Zásady pro prodej domů se šesti a méně byty a pronájem půdních prostor v domech svěřených městské části Praha 10 za účelem vestavby bytů a ateliérů Zásady pro prodej domů se šesti a méně byty a pronájem půdních prostor v domech svěřených městské části Praha 10 za účelem vestavby bytů a ateliérů 1. Základní ustanovení 1.1. Tyto Zásady stanoví podmínky

Více

U S N E S E N Í. 3. Návrh na poskytnutí peněžitých dotací na rok 2016 (tisk R/312)

U S N E S E N Í. 3. Návrh na poskytnutí peněžitých dotací na rok 2016 (tisk R/312) U S N E S E N Í z 35. schůze Rady města Kojetína, konané dne 29. března 2016, v 15:00 hodin, v sále Vzdělávacího a informačního centra Kojetín, Masarykovo náměstí 8, Kojetín 2. Zpráva o hospodaření Města

Více

P r a v i d l a p r o p r o p a c h t o v á n í p o z e m ků v e v l a s t n i c t v í města Králíky

P r a v i d l a p r o p r o p a c h t o v á n í p o z e m ků v e v l a s t n i c t v í města Králíky MĚSTO KRÁLÍKY P r a v i d l a p r o p r o p a c h t o v á n í p o z e m ků v e v l a s t n i c t v í města Králíky Číslo: PP/166/P/2014 Originál: Kancelář úřadu Elektronická verze: PORTÁL ÚŘEDNÍKA Platnost

Více

Město Staré Město Obecně závazná vyhláška č. 3/2013, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Staré Město Obecně závazná vyhláška č. 3/2013, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Staré Město Obecně závazná vyhláška č. 3/2013, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Staré Město se na svém zasedání dne 8.8.2013 usnesením č. 257/2013 usneslo

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2018

Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 Město Moravské Budějovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Moravské Budějovice se na svém zasedání dne 5. 3. 2018 usneslo vydat

Více

v r, Pronájem veřejného prostranství na jilemnickou pouť

v r, Pronájem veřejného prostranství na jilemnickou pouť POPTÁVKOVÉ v r, RlZENI Pronájem veřejného prostranství na jilemnickou pouť 2011-2014 Město Jilemnice tímto vypisuje poptávkové řízení na "Pronájem veřejného prostranství na jilemnickou pouť v letech 2011-2014".

Více

PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY

PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY holešovského zámku Článek 1 Úvodní informace Tento dokument upravuje závazná pravidla pro uzavírání nájemních

Více

MĚSTO ZLATÉ HORY. Zastupitelstvo města Zlatých Hor. obecně závazná vyhláška č. 2/2018, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

MĚSTO ZLATÉ HORY. Zastupitelstvo města Zlatých Hor. obecně závazná vyhláška č. 2/2018, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství MĚSTO ZLATÉ HORY Zastupitelstvo města Zlatých Hor obecně závazná vyhláška č. 2/2018, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Zlatých Hor se na svém zasedání dne 10. 9.

Více

OBEC ROUDNÉ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. číslo : 2/2011, o místních poplatcích

OBEC ROUDNÉ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. číslo : 2/2011, o místních poplatcích OBEC ROUDNÉ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA číslo : 2/2011, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Roudné se na svém zasedání dne 22.12.2011 usnesením č. 84/2011 usneslo vydat na základě 14 odst.2 zákona č.

Více

Městský obvod Ústí nad Labem - Střekov Rada MO Střekov. U S N E S E N Í 3. jednání Rady MO Střekov, které se konalo dne

Městský obvod Ústí nad Labem - Střekov Rada MO Střekov. U S N E S E N Í 3. jednání Rady MO Střekov, které se konalo dne Městský obvod Ústí nad Labem - Střekov Rada MO Střekov U S N E S E N Í 3. jednání Rady MO Střekov, které se konalo dne 9.2.2016 Projednané návrhy: 1. Pravidla pro přiznání peněžitého daru (stipendia) studentům

Více

Zásady pro pronájmy, pachty a výpůjčky věcí nemovitých a jejich částí

Zásady pro pronájmy, pachty a výpůjčky věcí nemovitých a jejich částí Označení dokumentu: S/25/2015 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: 1. 1.2016 Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: Účinnost do: Stav dokumentu: platný Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh: 10 MĚSTO TŘINEC

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV S M Ě R N I C E

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV S M Ě R N I C E MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV TAJEMNÍK ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI S M Ě R N I C E č. S /2009 O ZŘIZOVÁNÍ VĚCNÝCH BŘEMEN Garant: Rozsah působnosti: Ludmila Wágnerová, odbor majetkoprávní Uvolnění členové zastupitelstva

Více

Pravidla pro způsob placení sjednané ceny parkovného k nařízení města Hodonína č. 8/2018 (dále jen cenový předpis )

Pravidla pro způsob placení sjednané ceny parkovného k nařízení města Hodonína č. 8/2018 (dále jen cenový předpis ) Pravidla pro způsob placení sjednané ceny parkovného k nařízení města Hodonína č. 8/2018 (dále jen cenový předpis ) Cena za stání - parkovné čas parkovného (minut) úhrada mincí (Kč) úhrada hodnotovou kartou

Více

Obecně závazná vyhláška města Přeštice č. 4/2010 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška města Přeštice č. 4/2010 o místních poplatcích Město Přeštice Obecně závazná vyhláška města Přeštice č. 4/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo Města Přeštice schválilo dne 16. 12. 2010 tuto obecně závaznou vyhlášku vydanou podle ustanovení 84

Více

MĚSTYS BATELOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017. o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Úvodní ustanovení

MĚSTYS BATELOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017. o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Úvodní ustanovení MĚSTYS BATELOV o místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Batelov se na svém zasedání dne 14. 12. 2017 usnesením č. ZM 17.130/17 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

SM 46-2014. Správa silnic Olomouckého kraje, příspěvková organizace

SM 46-2014. Správa silnic Olomouckého kraje, příspěvková organizace Rozsah: SSOK Správa silnic Olomouckého kraje, příspěvková organizace Postupy a podmínky při uzavírání smluv a stanovení náhrad za užívání nemovitostí ve vlastnictví Olomouckého kraje spravovaných SSOK

Více

Preambule. 1 Výklad pojmů

Preambule. 1 Výklad pojmů STRANA 1 Preambule Městská část Praha 15, vedena snahou postupovat při hospodaření se svým majetkem s péčí řádného hospodáře, stanovit jasná pravidla pro jednotlivé majetkoprávní úkony, rozhodla přijmout

Více

1,- Kč 1,- Kč. 30 minut 30 minut. 60 minut. 90 minut SAZBA při užití místní komunikace dle. od pondělí do pátku hod. sobota hod.

1,- Kč 1,- Kč. 30 minut 30 minut. 60 minut. 90 minut SAZBA při užití místní komunikace dle. od pondělí do pátku hod. sobota hod. Ceník za stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích v Uh. Hradišti Rada města Uherské Hradiště svým usnesením č. 632/40/RM/2016 ze dne 12. 7.2016 schvaluje v souladu s 23 zákona č. 13/1997

Více

Výpis usnesení z 21. schůze Rady města konané dne anonymizovaný

Výpis usnesení z 21. schůze Rady města konané dne anonymizovaný číslo usnesení termín zodpovídá 2018/21/703 RM schvaluje program 21. schůze RM. 2018/21/704 2018/21/705 2018/21/706 2018/21/707 2018/21/708 2018/21/709 RM revokuje usnesení č. 2018/13/354 ze dne 30. 5.

Více

Město Cheb odbor majetkoprávní Městského úřadu Cheb náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 1/14, Cheb tel ,

Město Cheb odbor majetkoprávní Městského úřadu Cheb náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 1/14, Cheb tel , Spis : MaP 6/2017 Město Cheb odbor majetkoprávní Městského úřadu Cheb náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 1/14, 350 20 Cheb tel. 354 440 190, 354 440 187 Č. j. MUCH/14760/2017-MaP V Chebu dne 20.02.2017 Z

Více

Dohoda o převodu práv a povinností ze smlouvy o nájmu pozemku ze dne 30. října 2012

Dohoda o převodu práv a povinností ze smlouvy o nájmu pozemku ze dne 30. října 2012 Dohoda o převodu práv a povinností ze smlouvy o nájmu pozemku ze dne 30. října 2012 Níže uvedeného dne, měsice a roku uzavřeli: "; \ J IČ: Rvskvv:i.':, se sídlem Boskcvi e, Masarykovo nám. 4/2 680 18 Boskovice,

Více

U S N E S E N Í. Usn. č. R 352/06-15 Rada města po projednání bere na vědomí plnění usnesení Rady města Kojetína ze dne 22.04.2015.

U S N E S E N Í. Usn. č. R 352/06-15 Rada města po projednání bere na vědomí plnění usnesení Rady města Kojetína ze dne 22.04.2015. U S N E S E N Í z 15. schůze Rady města Kojetína, konané dne 10. června 2015, v 13:00 hodin, v zasedací místnosti Městského úřadu Kojetín, Masarykovo náměstí 20, Kojetín 2. Plnění usnesení Rady města Kojetína

Více

Obecně závazná vyhláška ě. 4 /2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

Obecně závazná vyhláška ě. 4 /2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Město Kravaře Náměstí 43 747 21 Kravaře Obecně závazná vyhláška ě. 4 /2017 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství OBSAH: Cl. 1 Úvodní ustanovení ČI. 2 Předmět poplatku a poplatník ČI. 3 Veřejné

Více

DATOVOU SCHRÁNKOU Úřad městské části Praha 13 Sluneční náměstí 2580/ Praha 5 - Stodůlky

DATOVOU SCHRÁNKOU Úřad městské části Praha 13 Sluneční náměstí 2580/ Praha 5 - Stodůlky DATOVOU SCHRÁNKOU Úřad městské části Praha 13 Sluneční náměstí 2580/13 158 00 Praha 5 - Stodůlky DATUM: 14. 5. 2017 ID datové schránky: zv6bsur Věc: žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999

Více

města Kralupy nad Vltavou Obecně závazná vyhláška č.l/2016

města Kralupy nad Vltavou Obecně závazná vyhláška č.l/2016 Město Kralupy nad Vltavou Palackého náměstí 1,27801, Kralupy nad Vltavou Obecně závazná vyhláška města Kralupy nad Vltavou č.l/2016 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Kralupy nad Vltavou schvaluje

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012,

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, MĚSTYS BATELOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Batelov se na svém zasedání dne 7. 6. 2012 usnesením č. ZM 147/12 usneslo

Více

OBEC DUBLOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2012 o místním poplatku za zhodnocení stavebního pozemku možností jeho připojení na stavbu kanalizace

OBEC DUBLOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2012 o místním poplatku za zhodnocení stavebního pozemku možností jeho připojení na stavbu kanalizace OBEC DUBLOVICE Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2012 o místním poplatku za zhodnocení stavebního pozemku možností jeho připojení na stavbu kanalizace Zastupitelstvo Obce Dublovice se na svém zasedání konaném

Více

I I žďár'ao s;;z,wou. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 84 DNE: JEDNACÍ ČÍSLO: 1427/2018/0P NÁZEV: ANOTACE: NÁVRH USNESENÍ:

I I žďár'ao s;;z,wou. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 84 DNE: JEDNACÍ ČÍSLO: 1427/2018/0P NÁZEV: ANOTACE: NÁVRH USNESENÍ: Á I I žďár'ao s;;z,wou MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽĎÁR NAD SÁZAVOU MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 84 DNE: 26. 2. 2018 JEDNACÍ ČÍSLO: 1427/2018/0P NÁZEV: Byty a prostory sloužící podnikání ANOTACE:

Více

PRAVIDLA PRO PRONÁJEM/ZEMĚDĚLSKÝ PACHT/VÝPŮJČKU POZEMKŮ Z MAJETKU MĚSTA NEJDEK 08/2017

PRAVIDLA PRO PRONÁJEM/ZEMĚDĚLSKÝ PACHT/VÝPŮJČKU POZEMKŮ Z MAJETKU MĚSTA NEJDEK 08/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 RADA MĚSTA PRAVIDLA PRO PRONÁJEM/ZEMĚDĚLSKÝ PACHT/VÝPŮJČKU POZEMKŮ Z MAJETKU MĚSTA NEJDEK 08/2017 Zpracoval Vydal Andrea Kadlecová,

Více

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení

Město Kolín. Článek 1 Základní ustanovení Město Kolín Nařízení města Kolína č. 6/2014 O placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezených oblastech města Kolína určující úseky místních komunikací ve vymezených

Více

Obecně závazná vyhláška obce Strančice.../2016

Obecně závazná vyhláška obce Strančice.../2016 Obecně závazná vyhláška obce Strančice.../2016 o místním poplatku za zhodnocení stavebního pozemku možností jeho připojení na stavbu vodovodu nebo kanalizace Zastupitelstvo obce Strančice se na svém zasedání

Více

OBEC SEBRANICE. Obecně závazná vyhláška obce Sebranice č. 3/2012 o poplatku za užívání veřejného prostranství

OBEC SEBRANICE. Obecně závazná vyhláška obce Sebranice č. 3/2012 o poplatku za užívání veřejného prostranství OBEC SEBRANICE Obecně závazná vyhláška obce Sebranice č. 3/2012 o poplatku za užívání veřejného prostranství Obec Sebranice vydává dne 28. 12. 2012 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o

Více

P r a v i d l a p r o p r o n a j í m á n í p r o s t o rů s l o u ž í c í c h p o d n i k á n í v e v l a s t n i c t v í města Králíky

P r a v i d l a p r o p r o n a j í m á n í p r o s t o rů s l o u ž í c í c h p o d n i k á n í v e v l a s t n i c t v í města Králíky MĚSTO KRÁLÍKY P r a v i d l a p r o p r o n a j í m á n í p r o s t o rů s l o u ž í c í c h p o d n i k á n í v e v l a s t n i c t v í města Králíky Číslo: PP/169/P/2014 Originál: Kancelář úřadu Elektronická

Více

500,- Kč. od pondělí do pátku hod. sobota hod ,- Kč ,- Kč

500,- Kč. od pondělí do pátku hod. sobota hod ,- Kč ,- Kč Ceník za stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích v Uh. Hradišti Rada města Uherské Hradiště svým usnesením č. 1012/61/RM/2017 ze dne 20.6.2017 schvaluje v souladu s 23 zákona č. 13/1997

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2007, o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č. 1/2007, o místních poplatcích Obec Koloveč Obecně závazná vyhláška č. 1/2007, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Koloveč se na svém zasedání dne 23. 11. 2007 usnesením č. 10 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Nařízení č. 4/2013, kterým se vymezují oblasti města, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít k stání silničního motorového vozidla za sjednanou cenu Rada

Více

Ceny za pronájem nemovitostí nebytových prostor a pozemků s účinností od (bez DPH s valorizační doložkou)

Ceny za pronájem nemovitostí nebytových prostor a pozemků s účinností od (bez DPH s valorizační doložkou) Ceny za pronájem nemovitostí nebytových prostor a pozemků s účinností od 4. 4. 2017 (bez DPH s valorizační doložkou) Město Česká Lípa používá při uzavírání nájemních smluv níže uvedené ceny, které jsou

Více

Usnesení ze schůze Rady města Benešov dne č /2016/RM až /2016/RM

Usnesení ze schůze Rady města Benešov dne č /2016/RM až /2016/RM Usnesení ze schůze Rady města Benešov dne 25.08.2016 č. 627-23/2016/RM až 650-23/2016/RM USNESENÍ č. 627-23/2016/RM ze dne 25.08.2016 zveřejnění záměru na uzavření dodatku č. 4 k nájemní smlouvě č. 1150070

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ V Y H L Á Š K A č.1/2012, o místních poplatcích.

OBECNĚ ZÁVAZNÁ V Y H L Á Š K A č.1/2012, o místních poplatcích. Obec Dobročkovice OBECNĚ ZÁVAZNÁ V Y H L Á Š K A č.1/2012, o místních poplatcích. Zastupitelstvo obce Dobročkovice se na svém zasedání dne 06.12.2012 usnesením č.33/2012 usneslo vydat na základě 14 odst.

Více

Obec SEMČICE, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Semčice č. 2/2005

Obec SEMČICE, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Semčice č. 2/2005 Obec SEMČICE, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce Semčice č. 2/2005 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Semčice schválilo a vydává dne 7. 12. 2005 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a

Více

Pravidla na pronájem pozemků ve vlastnictví města

Pravidla na pronájem pozemků ve vlastnictví města SMĚRNICE RM Platnost: 9. 2. 2004 Aktualizace: 1. 3. 2016 Číslo: 017/02-04 Autor dokumentu: Rada statutárního města Chomutova Správce dokumentu: Vedoucí odboru majetku města Název dokumentu: Pravidla na

Více

Obecně závazná vyhláška č.1/2003, o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č.1/2003, o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška č.1/2003, o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo v Dobrovízi se na svém zasedání dne 1.4.2003 usneslo vydat na základě 14 zákona ČNR č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Steinbrenerova 6, Vimperk, IČO: zveřejňuje

Steinbrenerova 6, Vimperk, IČO: zveřejňuje a usnesením č. 20 Zastupitelstva města Vimperk ze dne 13.12.2010 záměr č. 1/1/11 prodeje nemovitostí zapsaných u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrálního pracoviště Prachatice v katastru nemovitostí

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BABICE U ROSIC. Č. 3/2011, o místních poplatcích

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BABICE U ROSIC. Č. 3/2011, o místních poplatcích OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BABICE U ROSIC Č. 3/2011, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Babice u Rosic se na svém zasedání dne 24. 8. 2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška města Veltrusy č. 2/2016 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška města Veltrusy č. 2/2016 o místních poplatcích Město Veltrusy sídlo: Palackého 9, 277 46 Veltrusy, IČO: 00237272 tel.: 315 781 143, podatelna@veltrusy.cz, datová schránka: yn2bwnn Obecně závazná vyhláška města Veltrusy č. 2/2016 o místních poplatcích

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 361/2015

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 361/2015 č.j.: 361/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 338 ze dne 27.05.2015 Pronájem garážového stání č. 27.25, Sabinova 8/278, Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

Město Město Albrechtice. Obecně závazná vyhláška č. 2/2011. o místních poplatcích

Město Město Albrechtice. Obecně závazná vyhláška č. 2/2011. o místních poplatcích Město Město Albrechtice Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Město Albrechtice se na svém 10. zasedání konaném dne 23.11.2011, usnesením 11/10/266, usneslo vydat

Více

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání uzavřená dle ustanovení 2302 a souvisejících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, Pronajímatel: městská část Praha 12 (dále jen občanský zákoník ) Článek

Více

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č. 3/2010 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Žleby č. 3/2010 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Žleby č. 3/2010 o místních poplatcích Obec Žleby na základě usnesení zastupitelstva obce č. 95i/2010 z 15. 12. 2010 dle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

OBEC KRNOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2011 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

OBEC KRNOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2011 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství OBEC KRNOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2011 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Krnova se na svém zasedání dne 29. 6. 2011 usnesením č. 187/6 usneslo vydat na základě

Více

Smlouva o nájmu nebytových prostor uzavřená podle zák. č. 116/1990 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů

Smlouva o nájmu nebytových prostor uzavřená podle zák. č. 116/1990 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. 52.08.12 Smlouva o nájmu nebytových prostor uzavřená podle zák. č. 116/1990 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů Článek I. Smluvní strany Pronajímatel:

Více

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Odbor sociálních věcí a školství, MěÚ Hodonín, 2018 Schváleno Radou města Hodonína dne 24.4.2018 1 I. Postup

Více

Město Vimperk. Den zveřejnění: Den sejmutí: Za Město Vimperk

Město Vimperk. Den zveřejnění: Den sejmutí: Za Město Vimperk v souladu s ustanovením 39/1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích /obecní zřízení/ a usnesením č. 166 Rady města Vimperk ze dne 19.2.2007 záměr č. 18/5/07 pronajmout nebytové prostory o celkové výměře 64,60

Více

ÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ MĚSTO OLOVÍ Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Oloví se na svém zasedání dne 25.dubna 2012 usnesením č. 19/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

O B E C O B R N I C E

O B E C O B R N I C E O B E C O B R N I C E Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Obrnice se na svém zasedání dne 19. 12. 2014 usnesením č. 7/12/2014 usneslo

Více

OBEC HRUBÁ VRBKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC HRUBÁ VRBKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC HRUBÁ VRBKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Hrubá Vrbka se na svém zasedání dne 26.01.2012 usnesením č. usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Oddíl I. Úvodní ustanovení. Oddíl II. Poplatek ze psů. Čl. 2 Poplatník, předmět poplatku. Čl. 3 Ohlašovací povinnost

Oddíl I. Úvodní ustanovení. Oddíl II. Poplatek ze psů. Čl. 2 Poplatník, předmět poplatku. Čl. 3 Ohlašovací povinnost MĚSTYS ZÁPY Obecně závazná vyhláška č.1/2009, místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Zápy se na svém zasedání dne 17.2.2009 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

U S N E S E N Í ze schůze Rady města Kynšperk nad Ohří dne 14. září 2016

U S N E S E N Í ze schůze Rady města Kynšperk nad Ohří dne 14. září 2016 U S N E S E N Í ze schůze Rady města Kynšperk nad Ohří dne 14. září 2016 u p r a v e n á v e r z e č. 254/2016 1. vzala na vědomí zahájení přípravy návrhu nových zásad pro pronájem bytů, pronájem nebytových

Více

Vyhláška obce Pamětnice

Vyhláška obce Pamětnice Vyhláška obce Pamětnice o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo v Pamětnicích se podle 36 odst.-1 písm. f ) zákona ČNR č. 367/1990 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, usneslo vydat podle 15

Více

U S N E S E N Í ze schůze Rady města Kynšperk nad Ohří dne 8. února 2017

U S N E S E N Í ze schůze Rady města Kynšperk nad Ohří dne 8. února 2017 U S N E S E N Í ze schůze Rady města Kynšperk nad Ohří dne 8. února 2017 u p r a v e n á v e r z e č. RM 21/2017 při výkonu funkce jediného společníka společnosti Správa majetku Kynšperk nad Ohří, spol.

Více

MĚSTO JAB L U N K O V Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

MĚSTO JAB L U N K O V Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství MĚSTO JAB L U N K O V Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Jablunkova se na svém zasedání dne 13.3.2012 usnesením č. 15/184 usneslo

Více

Obsah prostory sloužící podnikání : Využití. úkonu. (rozsah) dle volných kanceláří Kč/m 2 /rok 600. prostory určené pro podnikání

Obsah prostory sloužící podnikání : Využití. úkonu. (rozsah) dle volných kanceláří Kč/m 2 /rok 600. prostory určené pro podnikání Obsah prostory sloužící podnikání : Bod a) Druh úkonu Prodloužení vyhlášeného záměru Nájemné 1000 Kč/m 2 /rok 600 Kč/m 2 /rok Lokalita v ZR ZR Dolní ulice 165/1 m2 (rozsah) dle volných kanceláří Využití

Více

MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA CHODOVA. č. 3/2010 o místních poplatcích

MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA CHODOVA. č. 3/2010 o místních poplatcích MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA CHODOVA č. 3/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Chodova na základě zmocnění v článku 101/1 a 104/2,3 Ústavy ČR, v souladu s ustanovením 10 písm.

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Rada města schválila na své 59. schůzi 09.11.2009 následující usnesení Usnesení rady města je upraveno podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých

Více

Nařízení města Žamberka č. 5/2016, kterým se vydává tržní řád (tržní řád)

Nařízení města Žamberka č. 5/2016, kterým se vydává tržní řád (tržní řád) Nařízení města Žamberka č. 5/2016, kterým se vydává tržní řád (tržní řád) Číslo nařízení: 5/2016 Vydání č.: 01 Výtisk č.: 01 Platnost od: 31.08.2016 Účinnost od : 15.09.2016 Platnost do: Zpracoval: JUDr.

Více