Březen Sonos, Inc. Všechna práva vyhrazena.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Březen Sonos, Inc. Všechna práva vyhrazena."

Transkript

1

2 TENTO DOKUMENT OBSAHUJE INFORMACE, KTERÉ SE MOHOU ZMĚNIT BEZ PŘEDCHOZÍHO UPOZORNĚNÍ. Žádná část této publikace nesmí být bez předchozího písemného souhlasu od společnosti Sonos, Inc. reprodukována ani vysílána v jakékoliv formě, jakýmkoli elektronickým nebo mechanickým způsobem, včetně kopírování na papír, snímání, použití v informačních systémech nebo počítačových sítích. Sonos a všechny další názvy produktů a slogany Sonos jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Sonos, Inc. Sonos Reg. & Tm. Off. Výrobky Sonos mohou podléhat patentové ochraně jednoho nebo více patentů. Informace o patentech týkajících se našich produktů najdete na této stránce: sonos.com/legal/patents AirPlay, Apple Music, FairPlay, ipad, iphone, ipod, Tunes a OS X jsou ochranné známky společnosti Apple Inc. registrované v USA a dalších zemích. Označení Made for ipod, Made for iphone a Made for ipad (vyrobeno pro ipod/iphone/ipad) vyjadřují, že dané elektronické příslušenství bylo specificky vytvořené na připojování k zařízením ipod, iphone nebo ipad a vývojář certifikoval splnění standardů společnosti Apple. Společnost Apple neodpovídá za funkčnost tohoto zařízení, ani za jeho soulad s bezpečnostními a regulačními normami. Upozorňujeme, že použití tohoto příslušenství se zařízeními ipod, iphone nebo ipod může mít vliv na bezdrátovou komunikaci. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA a dalších zemích. Android je ochranná známka společnosti Google, Inc. Vyrobeno v licenci společnosti Dolby Laboratories. Dolby a symbol dvojitého D jsou ochranné známky společnosti Dolby Laboratories. Amazon, Kindle, Kindle Fire, logo Amazon Kindle a logo Kindle Fire jsou ochranné známky společnosti Amazon.com, Inc. nebo jeho poboček. Bluetooth je registrovaná ochranná známka společnosti Bluetooth SIG, Inc. Společnost Sonos používá software MSNTP, který vyvinul N.M. Maclaren na University of Cambridge. Copyright, N.M. Maclaren, 1996, 1997, 2000; Copyright, University of Cambridge, 1996, 1997, Všechny další produkty a služby mohou být ochranné známky nebo servisní známky příslušných vlastníků. Březen Sonos, Inc. Všechna práva vyhrazena.

3 Sonos PLAYBASE Přístroj PLAYBASE přidává vašim filmům, TV programům, sportovním přenosům a hrám plnohodnotný zvuk kina. Zároveň umožňuje streamovat vaši oblíbenou hudbu. Díky štíhlému stolnímu designu zařízení prakticky zmizí pod vaším TV přijímačem. Zapojení je jednoduché pomocí dvou kabelů, jeden na napájení a jeden pro připojení TV přijímače. Pomocí bezdrátového připojení k reproduktorům Sonos v ostatních místnostech můžete vytvořit zvukový systém pro celou domácnost. Díky bezdrátové synchronizaci se subwooferem SUB a dvěma reproduktory PLAY 1s/3s/5s můžete dosáhnout prostorový zvuk ve formátu 5.1. Přístroj bezpečně udrží TV přijímače do hmotnosti až 34 kg. Zapojení a nastavení přístroje PLAYBASE trvá pouze několik minut. Když provedete počáteční nastavení, můžete kdykoli přidávat další reproduktory Sonos. Obsah balení Sonos PLAYBASE Napájecí kabel Optický audio kabel TOSLINK 1,5 m Ethernetový kabel Stručná příručka Brožura s důležitými informacemi o produktu Potřebné součásti TV přijímač Systém PLAYBASE je kompatibilní se všemi přijímači s optickým digitálním audio výstupem. Domácí síť Abyste mohli poslouchat hudební služby, internetové rozhlasové stanice nebo hudbu uloženou na počítači nebo zařízení NAS (Network Attached Storage), musí vaše domácí síť splnit následující požadavky. Poznámka: Vaše síť musí mít vysokorychlostní připojení k Internetu, protože systém Sonos je navržen na bezplatné online aktualizace softwaru. Abyste mohli získávat tyto aktualizace, váš systém Sonos musí být zaregistrován. Během procesu nastavení proto nezapomeňte provést registraci. Vaši ovou adresu neposkytneme jiným společnostem. Na správné přehrávání hudebních služeb je třeba vysokorychlostní připojení DSL/kabelovým modemem nebo širokopásmové optické připojení k síti Internet. (Pokud váš poskytovatel internetových služeb poskytuje pouze připojení přes satelit, během přehrávání může docházet k výpadkům z důvodu kolísavé rychlosti připojení.)

4 2 Uživatelská příručka Pokud váš modem neobsahuje zabudovaný směrovač a chcete využívat funkce automatických aktualizací systému Sonos nebo streamovat hudbu z internetové služby, musíte do své domácí sítě před nastavením systému Sonos zapojit bezdrátový směrovač. Poznámka: Zařízení Sonos komunikují prostřednictvím domácí sítě na frekvenci 2,4 GHz podporující bezdrátovou technologii b/g/n. Sítě v konfiguraci podporující pouze standard n nejsou podporovány, změňte nastavení směrovače na podporu standardů b/g/n nebo výrobek Sonos připojte přímo ke směrovači. V následujících případech připojte k vašemu směrovači zařízení Sonos BOOST nebo reproduktor: Pokud máte větší domácnost, kde bezdrátová síť WiFi není spolehlivá, a chcete posílit bezdrátové připojení systému Sonos. Pokud je již v současnosti vaše bezdrátová síť WiFi vytížená přenosy videosignálu a prohlížením webu a chcete vytvořit samostatnou bezdrátovou síť určenou výhradně pro vaše reproduktory Sonos. Vaše síť pracuje pouze na frekvenci 5 GHz (nelze ji přepnout na frekvenci 2,4 GHz). Pokud máte směrovač nastaven na práci pouze ve standardu n a nemůžete změnit nastavení na podporu standardu b/g/n. Nejlepších výsledků dosáhnete, pokud počítač nebo zařízení NAS obsahující vaši hudební kolekci připojíte ke směrovači vaší sítě pomocí ethernetového kabelu. Aplikace Sonos Bezplatnou aplikaci Sonos můžete použít na libovolném podporovaném zařízení: Aplikace Sonos (Android) Systém Android 4.0 nebo novější, některé funkce vyžadují vyšší verze. Na Android zařízení klepněte na tlačítko Play Store (Obchod Play) nebo Market a stáhněte si bezplatnou aplikaci Sonos ze systému Google Play. Aplikace Sonos (ios) Zařízení iphone, ipad nebo ipod touch s operačním systémem ios 8.0 nebo vyšším, některé funkce vyžadují vyšší verze. Na zařízení iphone, ipod touch nebo ipad klepnutím na tlačítko App Store a stáhněte si bezplatnou aplikaci Sonos nebo si aplikaci stáhněte pomocí systému itunes. (Pokud si aplikaci stáhnete ze systému itunes, ikona Sonos se na vašem zařízení zobrazí až po synchronizaci.) Aplikace Sonos (PC) Systém Windows 7 nebo novější, některé funkce vyžadují vyšší verze. Aplikaci stáhněte z naší webové stránky Aplikace Sonos (Mac) Systém Macintosh OS X 10.9 nebo novější. Aplikaci stáhněte z naší webové stránky

5 Sonos PLAYBASE 3 Přední strana přístroje PLAYBASE Snížení hlasitosti Přehrávání/ pozastavení přehrávání Zvýšení hlasitosti Přetažením doprava přejdete na další stopu (pokud je k dispozici) Přetažením doleva přejdete na předchozí stopu (pokud je k dispozici) Zapnutí/vypnutí Přehrávání/pozastavení přehrávání Stavový indikátor Zvýšení hlasitosti (+) Snížení hlasitosti ( ) Další stopa Předchozí stopa Snímače/indikátor infračervených signálů Systém Sonos je navržen tak, aby zůstával v zapnutém stavu. Když ho nepoužíváte, systém Sonos spotřebuje pouze minimální množství elektrické energie. Chcete-li rychle zastavit hudbu ve všech místnostech, stiskněte položky Pause All (pozastavit vše) v menu Rooms (místnosti) v aplikaci Sonos. Chcete-li zastavit přehrávání zvuku pouze v jedné místnosti, můžete se dotknout tlačítka Přehrávání/pozastavení přehrávání na reproduktoru. Toto tlačítko přepíná mezi spuštěním a pozastavením přehrávání zvuku. Když je TV přijímač zapnutý, jedním dotykem ztlumíte zvuk. Když je TV přijímač vypnutý, jedním dotykem opět spustíte hudbu, která se přehrávala před zapnutím TV přijímače. Znázorňuje aktuální stav přístroje. Během normálního provozu slabě svítí bílým světlem. Když aktivujete dotykové ovládací prvky, jeho jas se zvýší. Pokud nechcete, aby bílý indikátor svítil, můžete jej vypnout pomocí menu Room Settings (nastavení místnosti). Dotykové tlačítko Zvýšení hlasitosti se nachází na pravé straně, Snížení hlasitosti na levé straně. Chcete-li během přehrávání hudby rychle změnit hlasitost, můžete se tlačítka dotknout a podržet ho. Potažením mezi dotykovými tlačítky zleva doprava se přesunete na další stopu. Tažením zprava doleva spustíte předchozí stopu. (Ovládací prvky přechodu na další/předchozí skladbu nejsou k dispozici během přehrávání rozhlasové stanice.) Snímač infračerveného světla přijímá signály vysílané dálkovým ovladačem. Když přístroj PLAYBASE přijme příkaz na změnu nebo ztlumení hlasitosti, indikátor infračervených signálů se na chvíli rozsvítí.

6 4 Uživatelská příručka Zadní strana přístroje PLAYBASE Ethernetový konektor Digitální vstup (optický) Napájecí konektor (síťové napětí) Tlačítko Připojit Pro připojení přístroje PLAYBASE k domácí síti můžete použít ethernetový kabel. Tento konektor používejte pouze pro připojení přístroje PLAYBASE nebo zařízení Sonos BRIDGE nebo BOOST. K propojení digitálního zvukového vstupu přístroje Sonos PLAYBASE k optickému digitálnímu výstupu na TV přijímači použijte optický audio kabel (součást balení). Dbejte na to, abyste kabel nekroutili ani neohýbali. Koncovky ve tvaru písmene D při vkládání správně srovnejte. Pro připojení zařízení do elektrické zásuvky používejte pouze dodaný napájecí kabel. Použitím napájecího kabelu jiných výrobců dojde k porušení záručních podmínek. Napájecí kabel řádně zasuňte do přístroje PLAYBASE, dokud nebude zcela v rovině jeho povrchu. Stisknutím kulatého tlačítka Připojit na boční straně přístroje připojíte přístroj PLAYBASE do systému Sonos.

7 Sonos PLAYBASE 5 Pokyny k umístění s TV přijímačem Přístroj PLAYBASE můžete umístit pod TV přijímač nebo do police. Pod TV přijímačem se stojanem s jednou nohou Pod TV přijímačem se stojanem s více nohami pod TV přijímačem V polici podstavce Zvedněte TV přijímač a přístroj PLAYBASE umístěte pod něj s logem Sonos směřujícím dopředu. Dbejte na to, aby stojan TV přijímače stál úplně na přístroji PLAYBASE bez přesahu. TV přijímač by neměl vážit více než 34 kg. Mezi přístrojem PLAYBASE a ostatními povrchy, například stěnami a nábytkem nechte volný prostor alespoň 2,5 cm. Přístroj PLAYBASE lze umístit pod většinu TV přijímačů se samostatnými nohami umístěnými na okrajích. Pohodlně se vejde mezi nohy podstavce, přímo pod obrazovku. Aby se přístroj PLAYBASE vešel pod TV přijímač, nohy musí mít výšku alespoň 5,8 cm. Pokud jsou nohy příliš blízko u sebe a nemají dostatečnou výšku, nesnažte se přístroj PLAYBASE umístit pod TV přijímač násilím. Nejlepší zvuk získáte umístěním přístroje PLAYBASE k přednímu okraji nábytku, ale NENECHTE ho přesahovat přes okraj. Okolo přístroje PLAYBASE ponechejte volný prostor alespoň 5 cm. Poznámka: Na horní stranu přístroje PLAYBASE neumisťujte předměty lehčí než 2,3 kg, protože při přehrávání zvuku mohou spadnout. Než začnete Dříve, než začnete proces nastavení přístroje Sonos PLAYBASE, připojte všechna externí zařízení, například přijímač kabelové televize, DVD přehrávač apod., přímo k TV přijímači. Pokud máte stávající zařízení domácího kina nebo prostorového zvuku, odpojte je od TV přijímače.

8 6 Uživatelská příručka Nastavení Přístroj PLAYBASE je kompatibilní s verzemi softwaru Sonos 7.2 a novějšími. Pokud přístroj PLAYBASE přidáváte do stávajícího systému Sonos, před přidáním přístroje zkontrolujte dostupnost aktualizací softwaru. 1. Balení opatrně rozbalte. 2. Zvolte si umístění přístroje PLAYBASE (viz Pokyny k umístění s TV přijímačem). 3. Z obou konců optického audiokabelu odstraňte ochranné kryty. 4. Optický audiokabel (součást balení) připojte k digitálnímu zvukovému výstupu (optickému) na TV přijímači a k digitálnímu zvukovému vstupu (optickému) na přístroji PLAYBASE. Dbejte na to, abyste kabel nekroutili ani neohýbali. Digitální vstup přístroje PLAYBASE a optický kabel mají tvar písmene D během vkládání je správně zarovnejte. DŮLEŽITÉ: Z obou konců dodaného optického audiokabelu odstraňte ochranné kryty. 5. K přístroji PLAYBASE připojte napájecí kabel a zapojte ho, dbejte na úplné zasunutí kabelu do přístroje. Stavový indikátor na horní straně přístroje začne blikat. 6. (VOLITELNĚ) Pokud přístroj PLAYBASE sestavujete se zařízením SUB (subwoofer) a/nebo prostorovými reproduktory, umístěte je do zvolené polohy a také je zapojte. (Po nastavení přístroje PLAYBASE budete vyzváni k tomu, abyste je přidali.)

9 Sonos PLAYBASE 7 Pokud jste si zakoupili zařízení Sonos SUB, umístěte ho do nejvhodnější polohy v místnosti stojato nebo naležato. Můžete ho umístit do rohu, ke zdi, za, pod nebo vedle nábytku na jakýkoliv povrch podlahy. Pokud jste si zakoupili pár reproduktorů Sonos PLAY:1, PLAY:3 nebo PLAY:5 (gen2) k použití jako prostorové reproduktory, umístěte je nalevo a napravo od vaší hlavní pozice při poslechu, zároveň s ní nebo za ni. Některá zařízení lze umístit vodorovně nebo svisle oba reproduktory otočte stejně. Poznámka: Rozšiřitelná sestava domácího kina PLAYBASE Pokud chcete používat domácí kino ve formátu 3.1, k přístroji PLAYBASE přidejte subwoofer SUB. Pokud chcete používat domácí kino ve formátu 5.0, k přístroji PLAYBASE přidejte jako prostorové reproduktory dva reproduktory PLAY:1, PLAY:3 nebo PLAY:5 (gen2). Pokud chcete používat domácí kino ve formátu 5.1, k přístroji PLAYBASE přidejte subwoofer SUB a dva reproduktory PLAY:1, PLAY:3 nebo PLAY:5 (gen2) jako prostorové reproduktory. 7. Otevřete aplikaci Sonos (informace o převzetí aplikace naleznete v části Aplikace Sonos). Poznámka: Společnost Sonos doporučuje, abyste na nastavení svého přístroje PLAYBASE použili místo počítače aplikaci Sonos na mobilním zařízení. Pokud nastavujete nový systém Sonos, zařízení Sonos přidávejte v následujícím pořadí: a. Pokud máte zařízení Sonos připojené k routeru, přidejte ho jako první. b. Přidejte přístroj PLAYBASE. c. Přidejte všechna další zakoupená zařízení Sonos.

10 8 Uživatelská příručka Pokud přidáváte zařízení do stávajícího systému Sonos: a. Zkontrolujte, zda je dostupná aktualizace softwaru Sonos. Pokud naleznete aktualizaci, před přidáváním přístroje PLAYBASE aktualizujte svůj systém Sonos. (Přístroj PLAYBASE je kompatibilní s verzemi softwaru Sonos 7.2 a novějšími). b. Přístroj PLAYBASE přidejte pomocí položky Add a Player or SUB (přidat přehrávač nebo zařízení SUB) v menu Settings (nastavení). c. Přidejte všechna další zakoupená zařízení Sonos. Po přidání nového zařízení nebo zařízení Sonos můžete být vyzváni, abyste je aktualizovali. Poznámka: Bezdrátové síťové signály produktů Sonos mohou omezovat nebo blokovat tlusté stěny, bezdrátové telefony pracující na frekvenci 2,4 GHz nebo přítomnost dalších bezdrátových zařízení. Pokud pozorujete problémy, zkuste některé z následujících kroků: přemístěte zařízení Sonos; změňte bezdrátový kanál, na kterém komunikuje váš hudební systém; připojte zařízení Sonos přímo do směrovače, pokud jste se pokoušeli o bezdrátové zapojení. Pokud potřebujete pomoc s: Vypnutím reproduktorů TV přijímače, viz Vypnutí reproduktorů TV přijímače. Nastavením dálkového ovladače na ovládání přístroje PLAYBASE, viz Nastavení dálkového ovladače. Vypnutím hlášení zobrazovaných při úpravě hlasitosti, viz Vypnutí obtěžujících hlášení na TV přijímači při používání dálkového ovladače přijímače kabelové nebo satelitní televize nebo set-top boxu a Vypnutí obtěžujících hlášení na TV přijímači při používání univerzálního dálkového ovladače. Přehráváním hudby prostřednictvím přístroje PLAYBASE, viz Přehrávání hudby SUB Přidání subwooferu Sonos SUB K přístroji PLAYBASE můžete přidat zařízení SUB a vylepšit tak zvukový zážitek z kina. Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. 3. Klepněte na možnost Add SUB (přidat zařízení SUB). 4. Zařízení SUB přidejte do svého systému Sonos podle pokynů v aplikaci. Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Pokud ještě není zvýrazněna v levé části, vyberte položku Room Settings (nastavení místnosti). 3. Na kartě Basic (základní nastavení) vyberte položku Add SUB (přidat zařízení SUB). 4. Zařízení SUB přidejte do svého systému Sonos podle pokynů v aplikaci.

11 Sonos PLAYBASE 9 Nastavení zařízení SUB Pokud chcete změnit nastavení zařízení SUB, postupujte následovně. Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, v níž se nacházejí zařízení PLAYBASE a SUB. Zobrazuje se jako Místnost (+ SUB) v menu Room Settings (nastavení místnosti). 3. Klepněte na možnost Advanced Audio (pokročilý zvuk) - > SUB Settings (nastavení subwooferu SUB). 4. Zvolte si jednu z následujících možností: SUB: Vyberte nastavení On (zap.) nebo Off (vyp.), čímž zapnete nebo vypnete zvuk subwooferu SUB. SUB Level (úroveň hlasitosti SUB): Potažením posuvného ovladače zvýšíte nebo snížíte hlasitost zařízení SUB. (Toto nastavení můžete použít na sladění hlasitosti subwooferu s hlasitostí hlavních reproduktorů.) Placement Adjustment (úprava umístění, fáze): Vyberte nastavení On (zap.) nebo Off (vyp.). Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Pokud ještě není zvýrazněna v levé části, vyberte položku Room Settings (nastavení místnosti). 3. V rozbalovacím menu Room Settings (nastavení místnosti) vyberte místnost, v níž se nacházejí zařízení PLAYBASE a SUB. Zobrazuje se jako Místnost (+ SUB). 4. Vyberte kartu SUB. 5. Zvolte si jednu z následujících možností: SUB: Zaškrtnutím zapnete přehrávání zvuku ze zařízení SUB, odškrtnutím ho vypnete. SUB Level (úroveň hlasitosti SUB): Kliknutím a tažením posuvného ovladače zvýšíte nebo snížíte hlasitost zařízení SUB. (Toto nastavení můžete použít na sladění hlasitosti subwooferu s hlasitostí hlavních reproduktorů.) Placement Adjustment (úprava umístění, fáze): Zaškrtnutím toto nastavení zapnete, odškrtnutím ho vypnete. Odstranění subwooferu SUB Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, v níž se nachází zařízení SUB. Zobrazuje se jako Místnost (+ SUB) v menu Room Settings (nastavení místnosti). 3. Klepněte na možnost Remove SUB (odstranit zařízení SUB). 4. Zvolte jedno z následujících nastavení: Chcete-li zařízení SUB přidat k jinému reproduktoru Sonos, vyberte možnost Choose Room for SUB (zvolit místnost pro zařízení SUB) a vyberte jinou místnost. Pokud nebudete nyní zařízení SUB používat, vyberte možnost Do not use SUB (zařízení SUB nepoužívat). Pokud ho nevyberete a nepřiřadíte k jinému reproduktoru Sonos, bude se zobrazovat v menu Rooms (místnosti) jako SUB (unused) (nepoužitý). Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Pokud ještě není zvýrazněna v levé části, vyberte položku Room Settings (nastavení místnosti). 3. V rozbalovacím seznamu Room Settings (nastavení místnosti) vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. 4. Na kartě Basic (základní nastavení) klikněte na položku Remove SUB (odstranit zařízení SUB).

12 10 Uživatelská příručka 5. Zvolte jedno z následujících nastavení: Chcete-li zařízení SUB přidat k jinému reproduktoru Sonos, vyberte možnost Choose Room for SUB (zvolit místnost pro zařízení SUB) a vyberte jinou místnost. Pokud nebudete nyní zařízení SUB používat, vyberte možnost Do not use SUB (zařízení SUB nepoužívat). Pokud ho nevyberete a nepřiřadíte k jinému reproduktoru Sonos, bude se zobrazovat v menu Rooms (místnosti) jako SUB (unused) (nepoužitý). Prostorové reproduktory S přístrojem PLAYBASE můžete jednoduše spárovat dva reproduktory PLAY:1, PLAY:3 nebo PLAY:5 (gen2) tak, aby pracovaly jako levé a pravé prostorové kanály ve vašem prostorovém systému Sonos. Zařízení Sonos musí být stejné, jako prostorové reproduktory nemůžete zkombinovat dva různé typy reproduktorů. Při nastavování prostorových reproduktorů postupujte podle těchto pokynů. Nevytvářejte skupinu místnosti nebo stereofonní pár, protože tím nedosáhnete levý a pravý prostorový kanál. Přidání prostorových reproduktorů Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. 3. Klepněte na možnost Add Surrounds (přidat prostorové reproduktory). 4. Podle pokynů na obrazovce přidejte nejprve levý a pak pravý prostorový reproduktor. Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Pokud ještě není zvýrazněna v levé části, vyberte položku Room Settings (nastavení místnosti). 3. V rozbalovacím seznamu Room Settings (nastavení místnosti) vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. 4. Na kartě Basic (základní nastavení) vyberte položku Add Surrounds (přidat prostorové reproduktory). 5. Podle pokynů na obrazovce přidejte nejprve levý a pak pravý prostorový reproduktor. Odstranění prostorových reproduktorů Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, jíž jsou přiřazeny prostorové reproduktory. Název místnosti se zobrazuje jako Místnost (+LS+RS) v menu Room Settings (nastavení místnosti). 3. Klepněte na možnost Remove Surrounds (odstranit prostorové reproduktory). 4. Klepněte na možnost Next (dále), čímž ze systému odstraníte prostorové reproduktory. Pokud byly tyto reproduktory nové, zobrazí se s označením Unused (nepoužívané) v menu Rooms (místnosti). Pokud se tyto reproduktory používaly ve vaší domácnosti již předtím, vrátí se do svého předchozího stavu. Následně je můžete přemístit do jiných místností na samostatné použití. Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Pokud ještě není zvýrazněna v levé části, vyberte položku Room Settings (nastavení místnosti).

13 Sonos PLAYBASE V rozbalovacím seznamu Room Settings (nastavení místnosti) vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. Název místnosti se zobrazí jako Místnost (+LS+RS). 4. Na kartě Basic (základní nastavení) klikněte na položku Remove Surrounds (odstranit prostorové reproduktory). Pokud byly tyto reproduktory nové, zobrazí se s označením Unused (nepoužívané) na panelu Rooms (místnosti). Pokud se tyto reproduktory používaly ve vaší domácnosti již předtím, vrátí se do svého předchozího stavu. Změna prostorových nastavení Výchozí nastavení se vytvoří v procesu kalibrace. Chcete-li nastavení změnit, postupujte podle následujících kroků. Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE a prostorové reproduktory. Zobrazuje se jako Místnost (+LS+RS) v menu Room Settings (nastavení místnosti). 3. Klepněte na položku Advanced Audio (pokročilý zvuk) ->Surround Settings (prostorové nastavení). 4. Zvolte si jednu z následujících možností: Surrounds (prostorové reproduktory): Vyberte nastavení On (zap.) nebo Off (vyp.), čímž zapnete nebo vypnete zvuk prostorových reproduktorů. TV Level (úroveň hlasitosti TV přijímače): Potažením posuvného ovladače zvýšíte nebo snížíte hlasitost prostorových reproduktorů při přehrávání zvuku televize. Music Level (hlasitost hudby): Potažením posuvného ovladače zvýšíte nebo snížíte hlasitost prostorových reproduktorů při přehrávání hudby. Music Playback (přehrávání hudby): Vyberte možnost Ambient (pozadí výchozí nastavení, nenápadný zvuk na pozadí) nebo Full (plné hlasitější zvuk v plném pásmu). Toto nastavení se vztahuje pouze na přehrávání hudby, ne na zvuk televize. Balance Surround Speakers (vyvážení prostorových reproduktorů) (ios): Vyberte Balance Surround Speakers a postupujte podle pokynů pro ruční vyvážení úrovní hlasitosti prostorových reproduktorů. Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Pokud ještě není zvýrazněna v levé části, vyberte položku Room Settings (nastavení místnosti). 3. V rozbalovacím menu Room Settings (nastavení místnosti) vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE a prostorové reproduktory. 4. Vyberte kartu Surrounds (prostorové reproduktory). 5. Zvolte si jednu z následujících možností: Surrounds (prostorové reproduktory): Zaškrtnutím zapnete přehrávání zvuku z prostorových reproduktorů, odškrtnutím ho vypnete. TV Level (úroveň hlasitosti TV přijímače): Kliknutím a potažením posuvného ovladače zvýšíte nebo snížíte hlasitost prostorových reproduktorů při přehrávání zvuku televize. Music Level (hlasitost hudby): Kliknutím a potažením posuvného ovladače zvýšíte nebo snížíte hlasitost prostorových reproduktorů při přehrávání hudby. Music Playback (přehrávání hudby): Vyberte možnost Ambient (pozadí výchozí nastavení, nenápadný zvuk na pozadí) nebo Full (plné hlasitější zvuk v plném pásmu). Toto nastavení se vztahuje pouze na přehrávání hudby, ne na zvuk televize.

14 12 Uživatelská příručka Přehrávání hudby Přístroj PLAYBASE streamuje vaši oblíbenou hudbu i při vypnutém TV přijímači. Jednoduše na mobilním zařízení nebo počítači otevřete aplikaci Sonos a vyberte hudbu, kterou chcete přehrávat. Poznámka: Pokud je automatické přehrávání TV přijímače nastaveno na možnost On (zap.), přístroj PLAYBASE při zapnutí TV přijímače automaticky zastaví přehrávání hudby a přepne na zvuk TV přijímače. Další informace získejte v části Automatické přehrávání TV přijímače. Radio by TuneIn Systém Sonos obsahuje více než bezplatných rozhlasových stanic, vysílání a podcastů z celého světa. Vyberte Radio by TuneIn a prohlédněte si stanice. Systém Sonos v současnosti podporuje streamování ve formátech MP3, HLS/AAC a WMA. Pokud nemůžete najít svou oblíbenou rozhlasovou stanici nebo vysílání, další informace získáte na stránce Hudební služby Hudební služba prodává hudbu ve formě jednotlivých skladeb a jednotlivých audioknih nebo na základě předplatného. Systém Sonos je kompatibilní s mnoha hudebními službami včetně služeb Pandora, Spotify a Apple Music. Přidejte svou vlastní nebo objevte něco nového. Aktuální seznam naleznete na stránce Některé hudební služby nemusí být dostupné ve vaší zemi. Podrobnější informace naleznete na webových stránkách dané hudební služby. Pokud již máte předplacenou některou hudební službu, jednoduše zadejte údaje o svém uživatelském jménu a heslu a získáte okamžitý přístup k dané hudební službě z vašeho systému Sonos. (Pokud službu ještě nemáte předplacenou, zaregistrujte se nejprve na webové stránce dané hudební služby. Když se zaregistrujete, postupujte podle následujících kroků a přidejte údaje o uživatelském účtu do systému Sonos.) 1. V menu vyberte položku Add Music Services (přidat hudební služby). 2. Vyberte hudební službu, kterou chcete přidat. Uživatelský účet hudební služby můžete také přidat pomocí menu Settings (nastavení) -> My Services (moje služby) a položky Add Another Account (přidat další účet). Budete vyzváni k zadání názvu účtu, abyste věděli rozeznat používaný účet, pokud se v domácnosti používá více účtů dané hudební služby. Hudební služba se zobrazí v menu hned po ověření přihlašovacích údajů. Hudba na počítači Systém Sonos umožňuje přehrávat hudbu z jakéhokoli počítače nebo zařízení NAS (Network-Attached Storage) se sdílenými složkami s hudbou ve vaší domácí síti. Po nastavení jednoduše v menu vyberte položku Music Library (hudební knihovna) a můžete prohlížet a přehrávat svou osobní kolekci. 1. V aplikaci Sonos na počítači přejděte do položky Settings (nastavení) -> Manage Music Library (spravovat hudební knihovnu) -> Music Library Setup (nastavení hudební knihovny).

15 Sonos PLAYBASE Vyberte možnost Add New Share (přidat novou sdílenou lokalitu) a vyberte, kde máte uloženou hudbu. (Na počítači se obvykle nachází ve složce Music (hudba).) Poznámka: Pokud je vaše hudební kolekce rozsáhlá, synchronizace s aplikací Sonos může trvat až 15 minut. Hudba na vašem mobilním zařízení Ze všech mobilních zařízení, které se nacházejí ve stejné síti jako systém Sonos, můžete přehrávat hudbu a vysílání podcast. Jednoduše v menu zvolte On this [mobile device] (na tomto [mobilním zařízení]). Google Play Music (zařízení Android) Hudbu můžete v systému Sonos přehrávat přímo z aplikace Google Play Music na libovolném zařízení Android. Tato funkce je dostupná pro zákazníky služby Google Play Music s programem Standard i All Access. Chcete-li v systému Sonos přehrávat hudbu přímo z aplikace Google Play Music, musíte mít na mobilním zařízení nainstalovanou aplikaci Google Play Music i aplikaci Sonos. Zkrátka otevřete aplikaci Google Play Music a hudbu spusťte připojením k místnosti nebo skupině místností Sonos. Ovládání systému Sonos z aplikace Spotify Oblíbené funkce služby Spotify si můžete vychutnat bez nutnosti otevírání aplikace Sonos (dostupné pouze pro předplatitele služby Spotify Premium). Během přehrávání hudby v aplikaci Spotify zvolte možnost DEVICE AVAILABLE (dostupná zařízení) a připojte se k místnosti nebo skupině místností Sonos. Abyste mohli použít tuto funkci, musíte mít uživatelský účet Sonos. Pokud ho ještě nemáte, postupujte podle některé z následujících možností: Na mobilním zařízení: Přejděte do menu Settings (nastavení) -> Advanced Settings (pokročilé nastavení) a zvolte položku Control Sonos from Spotify (ovládání systému Sonos z aplikace Spotify). Na počítači PC: Přejděte do menu Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) a vyberte položku Advanced (pokročilé). Na kartě Music Sources (zdroje hudby) vyberte položku Control Sonos from Spotify (ovládání systému Sonos z aplikace Spotify). Na počítači Mac: Přejděte do menu Sonos -> Preferences (nastavení) a vyberte položku Advanced (pokročilé). Na kartě Music Sources (zdroje hudby) vyberte položku Control Sonos from Spotify (ovládání systému Sonos z aplikace Spotify). Poznámka: Po vytvoření účtu Sonos se již tato možnost zobrazovat nebude. Nastavení přístroje PLAYBASE Pomocí následujících položek lze změnit nastavení přístroje PLAYBASE nebo změnit způsob fungování přístroje PLAYBASE s vaším TV přijímačem. Remote Control Setup (nastavení dálkového ovladače) Trueplay Equalization (ekvalizér) Recalibrating the Audio (kalibrace zvuku) TV Dialog Settings (nastavení dialogů na TV přijímači) Speech Enhancement (vylepšení řeči) Night Sound (noční zvuk)

16 14 Uživatelská příručka TV Autoplay (automatické přehrávání TV přijímače) IR Signal Light (indikátor infračervených signálů) IR Repeater (infračervený opakovač) White Indicator Light (bílý indikátor) Room Name (název místnosti) Add SUB/Remove SUB (přidat zařízení SUB/odstranit zařízení SUB (pokud je přítomné)) Add/Remove Surround Speakers (přidat/odstranit prostorové reproduktory (pokud jsou přítomné)) Nastavení dálkového ovladače Pokud jste během nastavení přístroje PLAYBASE nenastavili dálkový ovladač, nebo pokud chcete používat jiný dálkový ovladač, postupujte následovně. Pokud nastavujete nový dálkový ovladač z důvodu zobrazování rušivých hlášení na TV přijímači při každé úpravě hlasitosti, další informace naleznete v části Vypnutí obtěžujících hlášení na TV přijímači při používání dálkového ovladače přijímače kabelové nebo satelitní televize nebo set-top boxu nebo Vypnutí obtěžujících hlášení na TV přijímači při používání univerzálního dálkového ovladače. Poznámka: S přístrojem PLAYBASE můžete používat infračervené dálkové ovladače. Ovladače pracující prostřednictvím technologie Bluetooth, WiFi Direct nebo rádiových vln nejsou podporovány. Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. 3. Stiskněte položku TV Setup and Control (nastavení a ovládání TV přijímače) -> Remote Control Setup (nastavení dálkového ovladače). 4. Dálkový ovladač nasměrujte na přístroj PLAYBASE a stiskněte na něm tlačítko sloužící ke Zvýšení hlasitosti. Pokud se dálkový ovladač rozpozná, můžete jej okamžitě začít používat pro úpravu a ztlumení hlasitosti přístroje PLAYBASE. Pokud se dálkový ovladač nerozpozná, budete vyzváni na stisk některých dalších tlačítek. Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Vyberte Room Settings (nastavení místnosti). 3. V rozbalovacím menu Room Settings (nastavení místnosti) vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. 4. Vyberte kartu TV Setup (nastavení TV přijímače). 5. Kliknutím na možnost Remote Control Setup (nastavení dálkového ovladače). 6. Připravte si dálkový ovladač, kterým chcete ovládat přístroj PLAYBASE a následně klikněte na možnost Next (dále). 7. Dálkový ovladač nasměrujte na přístroj PLAYBASE a stiskněte na něm tlačítko sloužící ke Zvýšení hlasitosti. Pokud se dálkový ovladač rozpoznal, klikněte na možnost Done (dokončit). Tento dálkový ovladač teď můžete používat k ovládání a ztlumení hlasitosti přístroje PLAYBASE. Pokud se dálkový ovladač nerozpozná, budete vyzváni k pokračování v procesu nastavení stisknutím dalších tlačítek.

17 Sonos PLAYBASE 15 Pokud se při každé úpravě hlasitosti na TV přijímači zobrazí hlášení, další informace naleznete v části Vypnutí obtěžujících hlášení na TV přijímači při používání dálkového ovladače přijímače kabelové nebo satelitní televize nebo set-top boxu nebo Vypnutí obtěžujících hlášení na TV přijímači při používání univerzálního dálkového ovladače. Ladění místnosti pomocí funkce Trueplay Své reproduktory Sonos můžete klidně umístit kdekoliv chcete. Funkce Trueplay poslouchá vaši místnost a ladí reproduktory tak, abyste slyšeli ten nejlepší zvuk přizpůsobený vlastnostem místnosti, ve které se nacházíte (funkce je dostupná na mobilních zařízeních s operačním systémem ios 8 nebo aktuálnějším). Vyberte možnost Settings (nastavení) -> Room Settings (nastavení místnosti). Vyberte místnost a začněte ťuknutím na možnost Trueplay Tuning (ladění funkce Trueplay). Poznámka: Funkce ladění Trueplay není k dispozici, pokud máte na zařízení ios aktivovanou funkci VoiceOver. Chcete-li ladit své reproduktory, nejdříve na svém zařízení vypněte funkci VoiceOver a následně v aplikaci Sonos zvolte položku Settings (nastavení) -> Room Settings (nastavení místnosti). Ekvalizér Proces nastavení přístroje PLAYBASE vás provede postupem kalibrace zvuku. Pokud chcete, nastavení zvuku přístroje Sonos PLAYBASE (basy, výšky a funkce loudness) lze upravit. Nastavení bass (basy) zesiluje nízké frekvence, nastavení treble zesiluje vysoké frekvence a nastavení loudness zesiluje určité frekvence, včetně basových, pro zlepšení zvuku při nízké hlasitosti. Když provedete proces kalibrace zvuku, všechny ruční změny nastavení ekvalizéru se zruší (podrobnější informace naleznete v části Kalibrace zvuku). Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, kterou chcete upravit. 3. Klepněte na možnost EQ. 4. Zvolte si jednu z následujících možností: Tažením prstu po posuvných ovladačích basů a výšek proveďte nastavení. Vyberte možnost On (zap.) nebo Off (vyp.) k nastavení funkce Loudness. Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Pokud ještě není zvýrazněna v levé části, vyberte položku Room Settings (nastavení místnosti). 3. V seznamu Room Settings (nastavení místnosti) vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE a následně vyberte kartu EQ (ekvalizér). 4. Zvolte si jednu z následujících možností: Kliknutím a tažením posuvných ovladačů basů a výšek proveďte nastavení. Klikněte na zaškrtávací pole Loudness, čímž zapnete nebo vypnete funkci loudness. 5. Po dokončení úprav zavřete okno Settings.

18 16 Uživatelská příručka Kalibrace zvuku Pokud máte k přístroji PLAYBASE přiřazeno zařízení SUB a/nebo prostorové reproduktory Sonos, budete možná chtít po počátečním nastavení provést další úpravy. Pokud jednotlivá zařízení Sonos v místnosti přesunete, pravděpodobně budete chtít znovu kalibrovat zvuk. Pokud jste provedli jakékoliv ruční úpravy nastavení ekvalizéru, tyto změny se během kalibrace zvuku ztratí. Poznámka: Pokud používáte zařízení se systémem ios a chcete naladit svůj reproduktor, viz Ladění místnosti pomocí funkce Trueplay. Pokud používáte zařízení Android 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost obsahující prostorové prvky. Zobrazuje se jako Místnost (+SUB) nebo Místnost (+LS+RS nebo Místnost (+SUB+LS+RS) v menu Room Settings (nastavení místnosti). 3. Klepněte na položku Advanced Audio (pokročilý zvuk) ->Recalibrate Audio (kalibrovat zvuk). 4. Kvalitu zvuku optimalizujte podle zobrazovaných pokynů. Pokud máte k přístroji PLAYBASE přiřazeno zařízení SUB, budete vyzváni k výběru z 2 testovacích zvuků: Stisknutím tlačítka Přehrávání porovnejte hlasitost dvou testovacích tónů A a B a následně vyberte možnost No Difference (bez rozdílu), A is louder (tón A je hlasitější) nebo B is louder (tón B je hlasitější). Pokud nepozorujete slyšitelný rozdíl, vyberte možnost No Difference. Stisknutím tlačítka Přehrávání přehrajte testovací zvuk a následně zvolte preferovanou hlasitost. Pokud máte k přístroji PLAYBASE přiřazeny prostorové reproduktory, budete vyzváni k zodpovězení několika otázek o rozložení místnosti. Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Vyberte Room Settings (nastavení místnosti). 3. Vyberte místnost obsahující prostorové prvky. Zobrazuje se jako Místnost (+ SUB) nebo Místnost (+LS+RS) nebo Místnost (+SUB+LS+RS ) v menu Room Settings (nastavení místnosti). 4. Vyberte kartu Basic (základní nastavení) a následně vyberte položku Recalibrate Audio (kalibrovat zvuk). 5. Kvalitu zvuku optimalizujte podle zobrazovaných pokynů. Pokud máte k přístroji PLAYBASE přiřazeno zařízení SUB, budete vyzváni k výběru z 2 testovacích zvuků: Stisknutím tlačítka Přehrávání porovnejte hlasitost dvou testovacích tónů A a B a následně vyberte možnost No Difference (bez rozdílu), A is louder (tón A je hlasitější) nebo B is louder (tón B je hlasitější). Pokud nepozorujete slyšitelný rozdíl, vyberte možnost No Difference. Stisknutím tlačítka Přehrávání přehrajte testovací zvuk a následně zvolte preferovanou hlasitost. Pokud máte k přístroji PLAYBASE přiřazeny prostorové reproduktory, budete vyzváni k zodpovězení několika otázek o rozložení místnosti. Nastavení dialogů na TV přijímači Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. 3. Klepněte na položku Advanced Audio (pokročilý zvuk) -> TV Dialog Settings (nastavení dialogů na TV přijímači).

19 Sonos PLAYBASE Audio Delay (Lip Sync) (zpoždění zvuku synchronizace rtů). Pokud není zvuk synchronizován s obrazem, potažením prstu po posuvném ovladači zvyšte nebo snižte zpoždění zvuku. Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Pokud ještě není zvýrazněna v levé části, vyberte položku Room Settings (nastavení místnosti). 3. V rozbalovacím menu Room Settings (nastavení místnosti) vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. 4. Vyberte kartu TV Dialog (dialogy na TV přijímači). 5. Pokud zvuk není synchronizován s obrazem, kliknutím a potažením posuvného ovladače Audio Delay (Lip Sync) zvyšte nebo snižte zpoždění zvuku. 6. Po dokončení úprav zavřete okno Settings. Další nastavení zvuku TV přijímače Speech Enhancement (vylepšení řeči) Zlepšuje srozumitelnost dialogů. Toto nastavení zapnete nebo vypnete dotykem na symbol na obrazovce Now Playing (právě se přehrává). (Pokud se nastavení nezobrazuje, zkontrolujte, zda jste vybrali místnost s přístrojem PLAYBASE.) Night Sound (noční zvuk) Upraví zvuk pro poslech v noci, takže můžete snížit hlasitost a stále uslyšíte správné vyvážení a rozsah zvuku. Při nízké hlasitosti se tiché zvuky zesílí a intenzita hlasitých zvuků se sníží. Toto nastavení zapnete nebo vypnete dotykem na symbol na obrazovce Now Playing (právě se přehrává). (Pokud se nastavení nezobrazuje, zkontrolujte, zda jste vybrali místnost s přístrojem PLAYBASE.) Automatické přehrávání TV přijímače Když je funkce automatického přehrávání TV přijímače nastavena na On (zap.), při zapnutí TV přijímače se bude jeho zvuk automaticky přehrávat prostřednictvím přístroje PLAYBASE. Pokud při zapnutí TV přijímače hraje hudba, hudba se okamžitě zastaví a přístroj PLAYBASE přepne na zvuk TV přijímače. Kromě toho, pokud je přístroj PLAYBASE při zapnutí TV přijímače ve skupině místnosti, ze skupiny se automaticky odpojí. Toto nastavení je ve výchozím stavu zapnuto (On). Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. 3. Klepněte na položku TV Setup and Control (nastavení a ovládání TV přijímače) -> TV Autoplay (automatické přehrávání TV přijímače). 4. Vyberte nastavení On (zap.) nebo Off (vyp.). Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Pokud ještě není zvýrazněna v levé části, vyberte položku Room Settings (nastavení místnosti). 3. V rozbalovacím menu Room Settings (nastavení místnosti) vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. 4. Vyberte kartu TV Setup (nastavení TV přijímače). 5. Zaškrtněte pole TV Autoplay, čímž toto nastavení zapnete, odškrtnutím ho vypnete. 6. Po dokončení úprav zavřete okno Settings.

20 18 Uživatelská příručka Opuštění skupiny při automatickém přehrávání Podobně jako v případě ostatních reproduktorů Sonos, přístroj PLAYBASE můžete přidávat do skupin s ostatními místnostmi a odebírat ho z nich. Pokud je zaškrtnuto nastavení Ungroup on autoplay (opuštění skupiny během automatického přehrávání), všechny místnosti Sonos seskupené s přístrojem PLAYBASE se při zapnutí TV přijímače automaticky odpojí ze skupiny. Toto nastavení je ve výchozím stavu zapnuto (Yes). Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. 3. Klepněte na položku TV Setup and Control (nastavení a ovládání TV přijímače) -> Ungroup on Autoplay (opuštění skupiny při automatickém přehrávání). 4. Vyberte možnost Yes (ano) nebo No (ne). Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Pokud ještě není zvýrazněna v levé části, vyberte položku Room Settings (nastavení místnosti). 3. V rozbalovacím menu Room Settings (nastavení místnosti) vyberte místnost, ve které se nachází přístroj PLAYBASE. 4. Vyberte kartu TV Setup (nastavení TV přijímače). 5. Zaškrtněte pole Ungroup on Autoplay (opuštění skupiny při automatickém přehrávání), čímž toto nastavení zapnete, odškrtnutím ho vypnete. 6. Po dokončení úprav zavřete okno Settings. Bílý indikátor Na horní straně přístroje PLAYBASE svítí bílé světlo indikující, že přístroj pracuje v normálním provozním stavu. Pokud chcete, můžete tento indikátor vypnout, aby se během normálního provozního stavu přístroje PLAYBASE nezobrazoval. Toto nastavení je ve výchozím stavu zapnuto (On). Pokud začne stavový indikátor blikat oranžovou barvou, další informace získáte na stránce Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, kterou chcete upravit. 3. Klepněte na položku White Indicator Light (bílý indikátor). 4. Vyberte nastavení On (zap.) nebo Off (vyp.). Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Pokud ještě není zvýrazněna v levé části, vyberte položku Room Settings (nastavení místnosti). 3. V rozbalovacím menu Room Settings (nastavení místnosti) vyberte místnost, kterou chcete upravit. 4. Na kartě Basic (základní nastavení) klikněte na zaškrtávací pole White Status Light On (bílý stavový indikátor zapnutý), čímž indikátor zapnete. Odškrtnutím pole ho vypnete. Vypnutí dotykových ovládacích prvků reproduktoru Tlačítka na reproduktoru lze vypnout, aby nereagovala na dotek. Tuto funkci můžete použít na to, abyste dítěti zabránili v nechtěném spuštění a pozastavení přehrávání nebo změně hlasitosti. 1. Zvolte si jednu z možností: Pokud používáte mobilní zařízení, klepněte na položku Settings (nastavení) -> Room Settings (nastavení místnosti).

21 Sonos PLAYBASE 19 Pokud používáte počítač PC, vyberte položku Manage (spravovat) -> Settings (nastavení). Pokud používáte počítač Mac, vyberte položku Sonos -> Preferences (nastavení). 2. Vyberte místnost (na počítači Mac nebo PC vyberte místnost v rozbalovacím seznamu Room Settings (nastavení místnosti)). 3. Vypněte nastavení Speaker Touch Controls (dotykové ovládací prvky reproduktoru). Změna názvů místností Pokud používáte mobilní zařízení 1. V menu Settings (nastavení) klepněte na položku Room Settings (nastavení místnosti). 2. Vyberte místnost, kterou chcete upravit. 3. Klepněte na možnost Room Name (název místnosti). 4. Vyberte ze seznamu nový název a klepněte na možnost OK nebo zvolte možnost Enter New (zadat nový) a zadejte unikátní název. Pokud používáte počítač 1. Vyberte možnost Manage (spravovat) -> Settings (nastavení) (PC) nebo Sonos -> Preferences (nastavení) (Mac). 2. Pokud ještě není zvýrazněna v levé části, vyberte položku Room Settings (nastavení místnosti). 3. V rozbalovacím seznamu Room Settings (nastavení místnosti) vyberte místnost, kterou chcete upravit. 4. Na kartě Basic (základní nastavení) zadejte nový název nebo jej vyberte ze seznamu Room Name (název místnosti). Základní řešení problémů Pokud se vyskytne určitý problém, můžete vyzkoušet následující doporučení. Pokud pomocí nich problém neodstraníte, nebo nevíte jak postupovat dál, obraťte se na tým zákaznické podpory Sonos a rádi vám pomůžeme. Výstraha:Tento výrobek neotvírejte. Vystavujete se riziku úrazu elektrickým proudem. Tento výrobek nesmí být za žádných okolností opravován jinou osobou než autorizovaným servisem společnosti Sonos, v opačném případě dojde ke ztrátě záruky. Podrobnější informace získáte u zákaznické podpory Sonos. Zákaznická podpora Navštivte naši referenční stránku přístroje PLAYBASE na adrese Navštivte naši webovou stránku na adrese Napište nám na adresu support@sonos.com Přístroj PLAYBASE se během nastavení nerozpoznal Nechali jste systém Sonos zkontrolovat dostupnost aktualizací? Přístroj Sonos PLAYBASE vyžaduje verzi softwaru 7.2 nebo novější. Je napájecí kabel řádně zapojen? Napájecí kabel řádně zasuňte do přístroje PLAYBASE, dokud nebude v rovině s povrchem. Pokud nejde o jeden z těchto problémů, připojení přístroje PLAYBASE k systému Sonos může zabraňovat síťový problém. Zkuste zařízení Sonos přemístit blíže k sobě.

22 20 Uživatelská příručka Vypnutí obtěžujících hlášení na TV přijímači při používání dálkového ovladače přijímače kabelové nebo satelitní televize nebo set-top boxu Když vypnete reproduktory TV přijímače, přijímač může při každé úpravě hlasitosti na přístroji PLAYBASE zobrazovat obtěžující nebo matoucí hlášení. Může to být hlášení upozorňující na vypnutí reproduktorů TV přijímače nebo indikátor hlasitosti, který nesouvisí s hlasitostí zvuku přehrávaného z přístroje PLAYBASE. Pokud máte programovatelný dálkový ovladač, zkuste postupovat následovně. Tento postup nastaví váš dálkový ovladač tak, aby vysílal příkazy, které rozpoznává pouze přístroj PLAYBASE, takže při zvýšení nebo snížení hlasitosti se již hlášení zobrazovat nebudou. Budete potřebovat tištěný návod dodaný s vaším dálkovým ovladačem nebo využít nápovědy na obrazovce vašeho kabelového přijímače/satelitního přijímače/set-top boxu, protože konkrétní postup se může lišit. Pokud tyto pokyny nemůžete najít, obraťte se na poskytovatele kabelové televize apod. Najděte nepoužívané tlačítko zařízení Váš dálkový ovladač pravděpodobně umožňuje ovládání různých zařízení. Tlačítka zařízení se obvykle nacházejí v horní části ovladače a jsou označeny TV/Cable/CBL/STB/DVD/AUX. Najděte tlačítko zařízení, které se aktuálně nepoužívá (například tlačítko AUX). Pokud váš dálkový ovladač neumožňuje programování dalších zařízení, můžete zvážit koupi univerzálního dálkového ovladače, který vám usnadní ovládání všech vašich zařízení. Společnost Sonos doporučuje univerzální dálkový ovladač Logitech Harmony. Podrobnější informace naleznete v části Pokud používáte univerzální dálkový ovladač Logitech. Naprogramujte nepoužívané tlačítko zařízení Naprogramováním nepoužívaného tlačítka zařízení přidáte na váš dálkový ovladač nové příkazy pro ovládání hlasitosti. Abyste mohli provést tento krok, budete potřebovat tištěný návod dodaný s vaším dálkovým ovladačem nebo využít nápovědy na obrazovce vašeho kabelového přijímače/satelitního přijímače/set-top boxu, protože konkrétní postup se může lišit. Pokud tyto pokyny nemůžete najít, obraťte se na poskytovatele kabelové televize apod. Pokud se v seznamu programovatelných kódů nachází kód Sonos, vyberte ho. Pokud se značka Sonos v seznamu nevyskytuje, vyberte kód některého výrobce odlišného od vašeho TV přijímače nebo jiných zařízení připojených k TV přijímači. Například, pokud máte TV přijímač značky Vizio a blu-ray přehrávač značky Samsung, ze seznamu vyberte kód Panasonic. NESPOUŠTĚJTE automatické vyhledávání kódu. Uzamkněte dálkový ovladač na nové příkazy pro ovládání hlasitosti. Uzamčení ovládání hlasitosti na nové zařízení zajistí, aby dálkový ovladač vždy vysílal tyto nové příkazy pro ovládání hlasitosti. Tato funkce se v pokynech dodaných s dálkovým ovladačem pravděpodobně označuje volume lock (uzamčení hlasitosti) nebo volume punch through (přebití hlasitosti). Nastavte přístroj PLAYBASE, aby pracoval s těmito novými příkazy hlasitosti. Informace k tomuto kroku naleznete v části Nastavení dálkového ovladače. Zkontrolujte, zda se problém odstranil. Pokud problém přetrvává, zkuste zopakovat postup výše a při programování nepoužitého tlačítka zařízení zvolte jinou značku výrobce. Vypnutí obtěžujících hlášení na TV přijímači při používání univerzálního dálkového ovladače Když vypnete reproduktory TV přijímače, přijímač může při každé úpravě hlasitosti na přístroji PLAYBASE zobrazovat obtěžující nebo matoucí hlášení. Může to být hlášení upozorňující na vypnutí reproduktorů TV přijímače nebo indikátor hlasitosti, který nesouvisí s hlasitostí zvuku přehrávaného z

Settings Add a Player or Sub Add a Player or Sub Manage

Settings Add a Player or Sub Add a Player or Sub Manage JAK RYCHLE ZAČÍT 1 NASTAVENÍ Integrovaný hudební reproduktor SONOS PLAY přidáte k vašemu existujícímu Sonos systému jednoduše tak, že ho zapojíte do elektrické zásuvky a na ručním ovladači zvolíte v nabídce

Více

Příručka pro rychlé spuštění. bluesound.com

Příručka pro rychlé spuštění. bluesound.com Příručka pro rychlé spuštění bluesound.com Dodané příslušenství Napájecí kabel 120 V Dvě stojanové nožičky Napájecí kabel 230 V Dvě prodlužovací nožičky Stereokábel RCA-RCA Montážní konzola na stěnu Ethernetový

Více

Bluesound International. Bluesound, stylizovaná slovní ochranná známka a logotyp B, věta HiFi For a wireless generation (HiFi pro bezdrátovou

Bluesound International. Bluesound, stylizovaná slovní ochranná známka a logotyp B, věta HiFi For a wireless generation (HiFi pro bezdrátovou Bluesound International. Bluesound, stylizovaná slovní ochranná známka a logotyp B, věta HiFi For a wireless generation (HiFi pro bezdrátovou generaci), NODE 2 a všechny další produktové názvy a slogany

Více

Bluesound International. Bluesound, stylizovaná slovní ochranná známka a logotyp B, věta HiFi For a wireless generation (HiFi pro bezdrátovou

Bluesound International. Bluesound, stylizovaná slovní ochranná známka a logotyp B, věta HiFi For a wireless generation (HiFi pro bezdrátovou Bluesound International. Bluesound, stylizovaná slovní ochranná známka a logotyp B, věta HiFi For a wireless generation (HiFi pro bezdrátovou generaci), POWERNODE 2 a všechny další produktové názvy a slogany

Více

TENTO DOKUMENT OBSAHUJE INFORMACE, KTERÉ SE MOHOU ZMĚNIT BEZ PŘEDCHOZÍHO UPOZORNĚNÍ. Žádná část této publikace nesmí být bez předchozího písemného

TENTO DOKUMENT OBSAHUJE INFORMACE, KTERÉ SE MOHOU ZMĚNIT BEZ PŘEDCHOZÍHO UPOZORNĚNÍ. Žádná část této publikace nesmí být bez předchozího písemného Průvodce produktem TENTO DOKUMENT OBSAHUJE INFORMACE, KTERÉ SE MOHOU ZMĚNIT BEZ PŘEDCHOZÍHO UPOZORNĚNÍ. Žádná část této publikace nesmí být bez předchozího písemného souhlasu od společnosti Sonos, Inc.

Více

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením.

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením. Vícekanálový AV receiver STR-DN1030 Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením. 1 Instalace reproduktorů 2 Připojení TV a dalších zařízení 3 Další zapojení 4 Výběr reproduktorů a optimalizace zvuku

Více

Bluesound International Bluesound, stylizovaná slovní ochranná známka a logotyp B, věta HiFi for a wireless generation (HiFi pro bezdrátovou

Bluesound International Bluesound, stylizovaná slovní ochranná známka a logotyp B, věta HiFi for a wireless generation (HiFi pro bezdrátovou Bluesound International Bluesound, stylizovaná slovní ochranná známka a logotyp B, věta HiFi for a wireless generation (HiFi pro bezdrátovou generaci), PULSE FLEX a všechny další produktové názvy a slogany

Více

Mini PC ITV26. Návod k použití

Mini PC ITV26. Návod k použití Návod k použití Poslední revize: 13. 6. 2013 Obsah Spuštění... 3 Připojení napájení... 3 Připojení příslušenství... 3 Připojení televize... 3 Připojení myši... 4 Způsob použití... 4 Připojení k internetu...

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

Egreat A1. Uživatelská příručka CZ

Egreat A1. Uživatelská příručka CZ Egreat A1 Uživatelská příručka CZ Popis zařízení Přední strana: 1. Indikátor činnosti 2. Infra port pro ovládání přijímače Zadní strana: 3.Optický výstup S/PDIF 4.AV rozhraní 5.USB Host port 6.USB Host

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Návod na rychlé nastavení bluesound.com

Návod na rychlé nastavení bluesound.com Návod na rychlé nastavení bluesound.com Dodávané příslušenství Stereo kabel RCA do RCA (2 m) 3,5 mm stereo mini zástrčka do kabelu RCA (2 m) Napájecí kabel 120 V Napájecí kabel 230 V Ethernetový kabel

Více

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Ahoj, toto je váš Průvodce rychlým nastavením

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Ahoj, toto je váš Průvodce rychlým nastavením Vícekanálový AV receiver STR-DN1020 Začínáme Ahoj, toto je váš Průvodce rychlým nastavením 1 Nastavení reproduktorů 2 Připojení TV a dalších zařízení 3 Další zapojení 4 Výběr reproduktorů a optimalizace

Více

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT370

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT370 Reproduktorová lišta Průvodce spuštěním HT-CT370 Obsah Nastavení 1 Co je součástí dodávky 4 2 Instalace 5 3 Připojení 6 4 Zapnutí systému 8 5 Poslech zvuku 9 Základní operace Používání zvukových efektů

Více

Arlo Baby Stručná příručka

Arlo Baby Stručná příručka Arlo Baby Stručná příručka Obsah balení Kamera Arlo Baby Napájecí kabel USB Napájecí adaptér USB (liší se dle regionu) Deska pro montáž na stěnu Šroubky a hmoždinky pro montáž 3 Získejte aplikaci Arlo

Více

Návod na rychlé nastavení bluesound.com

Návod na rychlé nastavení bluesound.com Návod na rychlé nastavení bluesound.com Dodávané příslušenství Napájecí kabel 120 V Napájecí kabel 230 V Ethernetový kabel (2 m) Zesilovací bezdrátový přehrávač streamované hudby Česky 4 PŘIPOJENÍ ZVUKU

Více

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor T-400X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ Xtreamer Wonder Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Xtreamer Wonder Xtreamer Wonder je zcela nový media hub na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým ARM Cortex A9 procesorem a grafikou Mali

Více

SONOS PLAYBAR. Návod k obsluze

SONOS PLAYBAR. Návod k obsluze SONOS PLAYBAR Návod k obsluze Informace uvedené v tomto dokumentu se mohou změnit bez předchozího upozornění. Žádná část této publikace se nesmí reprodukovat nebo přenášet v jakékoli formě a jakýmkoli

Více

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT770

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT770 Reproduktorová lišta Průvodce spuštěním HT-CT770 Obsah Nastavení 1 Co je součástí dodávky 4 2 Instalace 5 3 Připojení 6 4 Zapnutí systému 8 5 Poslech zvuku 9 Základní operace Používání zvukových efektů

Více

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R)

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R) Easy, Reliable & Secure Bezdrátový router N150 (N150R) Ochranné známky Značky a názvy výrobků jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných vlastníků. Informace mohou být změněny bez

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (Android) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen Air TM 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem

Více

1.1 Aplikace a jejich instalace (ios/android)

1.1 Aplikace a jejich instalace (ios/android) 1.1 Aplikace a jejich instalace (ios/android) Zařízení s operačním systémem ios (ipad): 1. Stažení aplikačního softwaru Přes ipad se připojte k itunes Store a spusťte Pafers. Přečtěte si instrukce a stáhněte

Více

A180X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

A180X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor A180X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

Používání přehrávače ipod

Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Po připojení ipodu můžete přehrávat hudební nebo video soubory. Tento přijímač umožňuje provádět různé operace, jako např. výběr souboru ze seznamu nebo

Více

Uživatelská příručka CZ

Uživatelská příručka CZ Minix NEO U9-H Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Minix NEO U9-H Minix NEO U9-H je výkonné multimediální centrum na bázi Android 6.0 Marshmallow s osmijádrovým procesorem a grafikou Mali

Více

Connection Manager - Uživatelská příručka

Connection Manager - Uživatelská příručka Connection Manager - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Aplikace Správce připojení 3 Začínáme 3 Spuštění Správce připojení 3 Zobrazení stavu aktuálního připojení 3 Připojení k internetu 3 Připojení

Více

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Úvod Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zvolili služby naší digitální MAZANÉ TELEVIZE od firmy BACKER COMPUTER s. r. o. Android TV box je moderní zařízení, které

Více

WA-225W Wi-Fi STEREO ZESILOVAČ

WA-225W Wi-Fi STEREO ZESILOVAČ WA-225W Wi-Fi STEREO ZESILOVAČ NÁVOD K POUŽITÍ POPIS - Wi-Fi stereo zesilova č. Výkon 2x 20W RMS do 4 Ω. - Umožňuje vytvoření multiroom zvukového systému, který umožňuje ovládání více zesilova čů a různých

Více

3-300-262-11(1) Průvodce pro rychlé připojení a nastavení. Síťový audiosystém s pevným diskem NAS-SC55PKE. 2008 Sony Corporation

3-300-262-11(1) Průvodce pro rychlé připojení a nastavení. Síťový audiosystém s pevným diskem NAS-SC55PKE. 2008 Sony Corporation 3-300-262-11(1) Průvodce pro rychlé připojení a nastavení Síťový audiosystém s pevným diskem NAS-SC55PKE 2008 Sony Corporation Kontrola požadovaných položek NAS-SC55PKE je soubor přístrojů, který se skládá

Více

Stručná příručka pro práci se systémem Arlo Baby

Stručná příručka pro práci se systémem Arlo Baby Stručná příručka pro práci se systémem Arlo Baby Obsah balení Vítejte Děkujeme, že jste si vybrali Arlo Baby. Začít můžete snadno. Kamera Arlo Baby Napájecí kabel USB Napájecí adaptér USB (liší se dle

Více

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB.

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB. 2011 Všechna práva vyhrazena Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011 Acer ICONIA TAB Číslo modelu: Sériové číslo: Datum zakoupení: Místo zakoupení: Informace o

Více

Důležité informace o produktu

Důležité informace o produktu Začněte zde Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

LIBRATONE ZIPP NÁVOD K OBSLUZE

LIBRATONE ZIPP NÁVOD K OBSLUZE LIBRATONE ZIPP NÁVOD K OBSLUZE 1 2 3 Návody v jiných jazycích najdete na webu www.libratone.com/manual GRATULUJEME! 4 FULLROOM 5 AirPlay / PlayDirect 6 Úvod 8 Rychlé nastavení systému AirPlay (wi-fi) 10

Více

ThinkPad Wireless WAN Card. Stručná úvodní příručka

ThinkPad Wireless WAN Card. Stručná úvodní příručka ThinkPad Wireless WAN Card Stručná úvodní příručka Kapitola 1. Popis produktu Pokud váš počítač ThinkPad podporuje kartu bezdrátové sítě WAN (Wide Area Network), můžete tuto kartu bezdrátové sítě WAN

Více

Blu-ray/DVD systém domácího kina. Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním

Blu-ray/DVD systém domácího kina. Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním Blu-ray/DVD systém domácího kina CZ BDV-L600 Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním 1 2 CZ Co je součástí dodávky Nastavení reproduktorů Připojení TV Toto je so dodávky Hlavní j 3 Připojení

Více

Začínáme NSZ-GS7. Síťový multimediální přehrávač. Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění.

Začínáme NSZ-GS7. Síťový multimediální přehrávač. Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění. Začínáme CZ Síťový multimediální přehrávač NSZ-GS7 Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění. První kroky: ON/STANDBY Zapne nebo vypne přehrávač.

Více

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9355538 Issue 1 Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských

Více

Smart Home CHYTRÁ WI-FI ZÁSUVKA

Smart Home CHYTRÁ WI-FI ZÁSUVKA Smart Home CHYTRÁ WI-FI ZÁSUVKA Děkujeme za zakoupení produktu CHYTRÁ WI-FI ZÁSUVKA z řady SECTRON Smart Home. POPIS PRODUKTU OBSAH BALENÍ PRVNÍ SPUŠTĚNÍ KONFIGURACE ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ A DOTAZY 6 TECHNICKÉ

Více

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS QSG_cze 29/12/04 15:19 Page 61 Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS Než začnete systém používat, prostudujte si tyto informace. Přejeme vám skvělé zážitky se zařízením osobní zvukový systém (pss)

Více

Systém domácího kina. Průvodce spuštěním HT-XT1

Systém domácího kina. Průvodce spuštěním HT-XT1 Systém domácího kina Průvodce spuštěním HT-XT1 Obsah Nastavení 1 Co je součástí dodávky 3 2 Instalace 4 3 Připojení 6 4 Zapnutí systému 8 5 Poslech zvuku 9 Základní operace Používání zvukových efektů 10

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

Průvodce nastavením Wi-Fi

Průvodce nastavením Wi-Fi Průvodce nastavením Wi-Fi Připojení tiskárny prostřednictvím Wi-Fi Připojení k počítači pomocí Wi-Fi routeru Přímé připojení k počítači Připojení k chytrému zařízení pomocí Wi-Fi routeru Přímé připojení

Více

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně.

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Poznámka 1. Model produktu zobrazený v této příručce je Archer C7 a slouží jako příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Připojení hardwaru Vypněte váš modem (jestliže má záložní

Více

SONOS CONNECT Návod k obsluze

SONOS CONNECT Návod k obsluze SONOS CONNECT Návod k obsluze Informace uvedené v tomto dokumentu se mohou změnit bez předchozího upozornění. Žádná část této publikace se nesmí reprodukovat nebo přenášet v jakékoli formě a jakýmkoli

Více

Podpora. Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR.

Podpora. Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR. Začínáme Podpora Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR. Po dokončení instalace zařízení vyhledejte štítek se sériovým číslem vašeho produktu a použijte ho při registraci výrobku na adrese

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (ios) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen TM Air 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem a

Více

Minix NEO Z64 Windows 8.1

Minix NEO Z64 Windows 8.1 Minix NEO Z64 Windows 8.1 Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Minix NEO Z64 s OS Windows 8.1 Minix NEO Z64 je revoluční kompaktní Mini PC s čtyřjádrovým procesorem Intel Atom. NEO Z64 nově

Více

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta Doporučení Nevystavujte Sweex 7.1 externí USB zvukovou kartu nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo nebo do blízkosti topných těles.

Více

Tato Příručka uživatele se vztahuje na následující modely:

Tato Příručka uživatele se vztahuje na následující modely: Příručka AirPrint Tato Příručka uživatele se vztahuje na následující modely: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Verze A CZE Definice poznámek

Více

Funkce verze Premium

Funkce verze Premium Funkce verze Premium Obsah Sdílení USB zařízen v síti...3 Sdílení USB tiskárny...5 Zálohování počítačů Mac pomocí nástroje Time Machine...6 Aplikace NETGEAR genie...8 2 Sdílení USB zařízen v síti Aplikace

Více

Instalační příručka WNP-RP-002 WiFi-opakovač, 300 mbps

Instalační příručka WNP-RP-002 WiFi-opakovač, 300 mbps Instalační příručka WNP-RP-002 WiFi-opakovač, 300 mbps Česky Nastavení Wifi-opakovače v opakovacím módu Tato příručka popisuje kroky, které je třeba dodržovat, pro správné nastavení Vašeho přístroje Gembird

Více

Česky. BT-02N uživatelská příručka

Česky. BT-02N uživatelská příručka Česky BT-02N uživatelská příručka 1 Česky Rejstřík 1. Přehled......3 2. Začínáme....5 3. Připojení náhlavní sady headset Bluetooth.....5 4. Používání náhlavní sady headset Bluetooth... 9 5. Technické specifikace...

Více

Inteligentní WiFi router R6200v2 Instalační příručka

Inteligentní WiFi router R6200v2 Instalační příručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

F550X Návod na obsluhu

F550X Návod na obsluhu F550X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

Průvodce Wi-Fi Direct

Průvodce Wi-Fi Direct Průvodce Wi-Fi Direct Jednoduché nastavení pomocí Wi-Fi Direct Odstraňování problémů Obsah Jak číst tuto příručku... 2 Použité symboly... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 1. Jednoduché nastavení pomocí Wi-Fi

Více

Základy bezdrátových sítí

Základy bezdrátových sítí Základy bezdrátových sítí Tato příručka vám pomůže vytvořit bezdrátové připojení mezi tiskárnou a počítači. Chcete-li pomoci s jinými síťovými připojeními, například s pevnou místní sítí LAN nebo s režimem

Více

SONOFF TH10 / TH Stáhněte aplikaci "ewelink". Vyhledejte "ewelink" v aplikaci APP Store pro verzi ios nebo verzi Google Play pro Android.

SONOFF TH10 / TH Stáhněte aplikaci ewelink. Vyhledejte ewelink v aplikaci APP Store pro verzi ios nebo verzi Google Play pro Android. SONOFF TH10 / TH16 Ahoj, vítám používání TH10 / TH16! Sono TH10 / TH16 dokáže sledovat teplotu a vlhkost v reálném čase pomocí ewelink. Existují dva parametry napájení: 10A nebo 16A. Podporuje přednastavení

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

Vestavěný hudební system

Vestavěný hudební system Vestavěný hudební system 10031947 10031948 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Příručka Google Cloud Print

Příručka Google Cloud Print Příručka Google Cloud Print Verze 0 CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele je použit následující styl poznámek: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat, nebo poskytují tipy,

Více

Rikomagic MK22/22 Plus

Rikomagic MK22/22 Plus Rikomagic MK22/22 Plus Instalační příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Rikomagic MK22/22 Plus MK22/22 Plus je výkonné multimediální centrum pro domácí zábavu přinášející online zábavu do vašeho obývacího

Více

Srpen Sonos, Inc. Všechna práva vyhrazena.

Srpen Sonos, Inc. Všechna práva vyhrazena. Návod k obsluze INFORMACE UVEDENÉ V TOMTO DOKUMENTU SE MOHOU ZMĚNIT BEZ PŘEDCHOZÍHO UPOZORNĚNÍ. Žádná část této publikace se nesmí reprodukovat nebo přenášet v jakékoli formě a jakýmkoli způsobem, elektronicky

Více

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL Česky WWW.NGS.EU SPECIFIKACE STARLIGHT PŘENOSNÝ BLUETOOTH REPRODUKTOR Bluetooth verze: 2.1 + EDR Bluetooth dosah: 8-10 metrů Výkon reproduktoru: 20W Výdrž baterie: až 3 hodiny

Více

LIBRATONE LIVE LOUNGE NÁVOD K OBSLUZE

LIBRATONE LIVE LOUNGE NÁVOD K OBSLUZE LIBRATONE LIVE 1 LOUNGE NÁVOD K OBSLUZE 2 3 Návody v jiných jazycích najdete na webu www.libratone.com/manual GRATULUJEME! 4 FULLROOM 5 AirPlay / PlayDirect 6 Umístění 8 Funkce tlačítek 9 Indikátor stavu

Více

Modem a síť LAN Uživatelská příručka

Modem a síť LAN Uživatelská příručka Modem a síť LAN Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Bezdrátový router AC1750 Smart

Bezdrátový router AC1750 Smart Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

IP kamery DIGITUS Plug&View

IP kamery DIGITUS Plug&View IP kamery DIGITUS Plug&View Stručný průvodce instalací Obsah balení 1 IP kamera Plug&View 1 napájecí zdroj s kabelem 1 kabel s ethernetem 1 stručný průvodce instalací 1 disk CD s nástroji 1 odnímatelná

Více

Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním

Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním Blu-ray/DVD systém domácího kina BDV-L800 BDV-L800M CZ Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním BDV-L800 1 CZ Co je součástí dodávky Nastavení reproduktorů 2 Připojení TV 3 Připojení dalších

Více

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 Obsah 1. ÚVOD...1 2. INSTALACE PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. PŘIPOJENÍ TELEFONU NOKIA 6600

Více

WAP3205. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový přístupový bod třídy N

WAP3205. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový přístupový bod třídy N Bezdrátový přístupový bod třídy N Výchozí nastavení: LAN Port: LAN1 LAN2 IP adresa: http://192.168.1.2 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Květen 2009 Vydání 1 Copyright 2009. Všechna práva

Více

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Instalační příručka Bluetooth

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Instalační příručka Bluetooth HP OfficeJet 200 Mobile Printer series Instalační příručka Bluetooth Informace o autorských právech Copyright 2017 HP Development Company, L.P 1. vydání, 4/2017 Upozornění společnosti HP Informace obsažené

Více

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio 10022754 10022755 10022756 Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se

Více

Obsah balení. Bezdrátový router AC1200 Model R6100 Instalační příručka

Obsah balení. Bezdrátový router AC1200 Model R6100 Instalační příručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

T-60X Návod na obsluhu

T-60X Návod na obsluhu OD ROKU T-60X Návod na obsluhu 2.0 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

Širokopásmový bezdrátový směrovač 300Mb/s BR 6428nS Průvodce rychlou instalací Verze 1.0 / Prosinec, 2010

Širokopásmový bezdrátový směrovač 300Mb/s BR 6428nS Průvodce rychlou instalací Verze 1.0 / Prosinec, 2010 Širokopásmový bezdrátový směrovač 300Mb/s BR 6428nS Průvodce rychlou instalací Verze 1.0 / Prosinec, 2010 1 COPYRIGHT Copyright Edimax Technology Co., Ltd. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této publikace

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

Modem a síť LAN. Uživatelská příručka

Modem a síť LAN. Uživatelská příručka Modem a síť LAN Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

LV5WDR Wireless Display Receiver Rychlá příručka

LV5WDR Wireless Display Receiver Rychlá příručka LV5WDR Wireless Display Receiver Rychlá příručka 1 1. Představení Wireless display receiver S Wireless display receiver (dále jen WDR) můžete jednoduše zobrazovat multimediální obsah (videa, fotografie,

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení.

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Začínáme Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili a

Více

S A T E L I T

S A T E L I T S A T E L I T 380002650 Obsah balení BOX 1x Dálkový ovladač 1x HDMI kabel 1x El. Zdroj 1x Dálkový ovladač 1. POWER - Zapnout/Vypnout přijímač 2. MUTE - Zapnout/Vypnout zvuk 3. FIND - Vyhledat kanál, program

Více

P-870HN-5xb. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty

P-870HN-5xb. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty Výchozí nastavení: IP adresa: http://10.0.0.138 Uživatelské jméno: admin Heslo: admin Instalační příručka Vydání 1, 7/2011 Copyright 2011. Všechna práva vyhrazena.

Více

Uživatelský manuál Video projektor

Uživatelský manuál Video projektor Uživatelský manuál Video projektor Obsah Upozornění Popis tlačítek Provoz Připojení Tlačítka projektoru Tlačítka dálkového ovládání Výběr zdroje Připojení multimédií Připojení HDMI Vstup VGA (PC) Připojení

Více

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 NA2750 Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 Dotykový displej 6,8 USB konektor Vstup pro SD kartu Vstup pro externí zařízení Uživatelská příručka 1 Obsah Ukázka základního ovládání Demo...

Více

Uživatelská příručka Sonoff 433 RF Bridge

Uživatelská příručka Sonoff 433 RF Bridge Uživatelská příručka Sonoff 433 RF Bridge Ahoj, vítám použití Sonofon 433 RF Bridge! Jeden RF Bridge podporuje přidání až 4 RF vzdálených aplikací. Teď ji začneme používat. 1. Stáhněte aplikaci "ewelink"

Více

Vítejte přejděte na stránku přejděte na stránku

Vítejte přejděte na stránku  přejděte na stránku Vítejte eský Blahopřejeme k nákupu zařízení od společnosti ARCHOS! Tento stručný návod k obsluze vám v začátcích pomůže se správným použitím zařízení. V případě dalších dotazů týkajících se použití zařízení

Více

Rychlý start. Než začnete s konfigurací, ujistěte se, že termostat je namontován a napájen a současně máte: Platnou ovou adresu.

Rychlý start. Než začnete s konfigurací, ujistěte se, že termostat je namontován a napájen a současně máte: Platnou  ovou adresu. Rychlý start Chytrý termostat RDS110 cs Vítejte! Tento návod vás provede jednotlivými kroky: o Připojení termostatu k internetu. o Konfigurace termostatu pro váš topný systém. o Registrace termostatu a

Více

Stručná příručka. Česky VTE-1016

Stručná příručka. Česky VTE-1016 Stručná příručka Česky VTE-1016 7025693 1 Dejme se do toho! Připojte svůj ovladač k systému PlayStation TV Se systémem PS TV je možné použít bezdrátový ovladač DUALSHOCK 3 nebo DUALSHOCK 4 stačí připojit

Více

Stručný přehled. Extender bezdrátové sítě N300 Model EX2700

Stručný přehled. Extender bezdrátové sítě N300 Model EX2700 Stručný přehled Extender bezdrátové sítě N300 Model EX2700 Začínáme Extender bezdrátové sítě NETGEAR zvyšuje dosah bezdrátové sítě zesílením stávajícího signálu WiFi a vylepšením celkové kvality signálu

Více

A9 Smart TV Box. Uživatelská příručka

A9 Smart TV Box. Uživatelská příručka A9 Smart TV Box Uživatelská příručka Součásti balení Součásti balení jsou následující: Přehrávač Uživatelská přiručka Audio-video kabel Dálkové ovládání Napájecí adaptér Baterie USB Kabel (volitelné) Bezdrátová

Více

Stručný přehled. Extender bezdrátové sítě AC750. Model EX3700

Stručný přehled. Extender bezdrátové sítě AC750. Model EX3700 Stručný přehled Extender bezdrátové sítě AC750 Model EX3700 Začínáme Extender bezdrátové sítě NETGEAR zvyšuje dosah bezdrátové sítě zesílením stávajícího signálu WiFi a vylepšením celkové kvality signálu

Více

Uživatelská příručka. Stereofonní mikrofon STM10

Uživatelská příručka. Stereofonní mikrofon STM10 Uživatelská příručka Stereofonní mikrofon STM10 Obsah Základní postupy...3 Přehled funkcí...3 Přehled hardwaru...3 Sestavení...4 Použití mikrofonu...5 Záznam zvuku...5 Záznam zvuku pro videa...8 Právní

Více

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení.

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Stručná příručka Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste se seznámili se zařízením

Více

Více informací. Rozsáhlou příručku v angličtině naleznete na stránkách www.apple.com/support/manuals/ ipod.

Více informací. Rozsáhlou příručku v angličtině naleznete na stránkách www.apple.com/support/manuals/ ipod. Začínáme Nastavení, synchronizace a dobíjení. 1. Nahrajte si a nainstalujte nejnovější verzi programového vybavení itunes na stránkách www.itunes.com/downloads. 2. Připojte ipod touch k USB 2.0 zásuvce

Více

Jak používat program P-touch Transfer Manager

Jak používat program P-touch Transfer Manager Jak používat program P-touch Transfer Manager Verze 0 CZE Úvod Důležité upozornění Obsah tohoto dokumentu a technické parametry příslušného výrobku podléhají změnám bez předchozího upozornění. Společnost

Více

Návod k obsluze. AirPrint

Návod k obsluze. AirPrint Návod k obsluze AirPrint PŘEDMLUVA Bylo vyvinuto maximální úsilí, aby informace uvedené v tomto dokumentu byly úplné, přesné a aktuální. Výrobce neodpovídá za důsledky chyb, které nemůže ovlivnit. Výrobce

Více