Filmový program festivalu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Filmový program festivalu"

Transkript

1

2 Mezinárodní filmový festival Ostrava Kamera Oko První ročník mezinárodního filmového festivalu Ostrava Kamera Oko se specializací na kameramanskou tvorbu se koná od pátku do neděle Ostrava Kamera Oko je součástí. Desetidenní filmová přehlídka představí mimo jiné i filmovou tvorbu spojenou s městem Ostrava. Jednotné vstupné 50,- Kč. Festival probíhá v šesti nezávislých sálech města Ostravy: v Minikině, v kinech Vesmír, Art a Luna a v sálech klubu Atlantik a Stará Aréna (bývalé Divadlo Hudby, 28. října 23). Foyer Staré Arény slouží také jako festivalové centrum. Filmový program festivalu * Mezinárodní sekce Divácky atraktivní Mezinárodní sekce festivalu představí vizuálně zajímavé zahraniční i české filmy, které jsou uváděny v české premiéře či jako předpremiéry distribučních titulů. Festival Ostrava Kamera Oko je koncipován jako festival se zaměřením na kameramanskou tvorbu a tomu je podřízen i výběr filmů v této sekci. Celkem bude divákům nabídnuto 11 filmů: z českých snímků je to předpremiéra nového filmu Tomáše Vorla Ulovit miliardáře a snímek Vladimíra Morávka Hrubeš a Mareš Reloaded. V české premiéře je uveden čínský film Jalainur. V předpremiéře budou uvedeny distribuční tituly: norský snímek Na sever (Aerofilms), thriller USA Bílá smrt (Warner Bros.), festivalově ceněný britsko-irský film Hlad režiséra Steva McQueena (Artcam), film Náhradníci s Brucem Willisem (Falcon), severský horor Ať vejde ten pravý, nizozemský film pro děti Hrdinové z Daranu (Cinemart) a francouzský Vánoční příběh (který je již v distribuci NFA). Jako zvláštní událost je v této sekci promítán film Nikdy v neděli (1960, režie: J. Dassin), který je poctou řecké herečce, zpěvačce a političce Melině Mercouri, zakladatelce projektu Evropské kultury. * Pocta Karel Reisz Zvláštní součástí festivalu je pocta ostravskému rodákovi a světově proslulému režisérovi a producentovi Karlu Reiszovi. Reisz, který prožil dětství v Ostravě, se do Velké Británie dostal jako jedno z dětí, které před holocaustem zachránil Sir Nicholas Winton. Karel Reisz je představitelem významného filmového hnutí Free Cinema. Je autorem filmů V sobotu večer, v neděli ráno; Psí vojáci či Francouzova milenka. Jako producent se podílel i na filmech dalších příslušníků Free Cinema. Věnoval se také filmové kritice a teorii. Napsal mimo jiné knihu Umění filmového střihu. Pracoval ve Velké Británii a USA. Ostrava Kamera Oko uvede jeho krátký film Maminka to nedovolí, který byl součástí prvního programu Free Cinema, promítaného v únoru 1956 v National Film Theatre v Londýně. Dále bude uveden slavný film Ten sportovní život Tonyho Richardsona (který Reisz produkoval) a dokumentární snímek Matěje Mináče Síla lidskosti: Nicholas Winton.

3 * Národní kameramanská studentská soutěž V rámci programu věnovanému kameramanské tvorbě proběhne na festivalu národní soutěž krátkých studentských filmů o nejlepší kameru (podporovaná firmou Kodak, vitěz dostane 5000 m filmové suroviny). Z přihlášených necelých padesáti filmů studentů českých filmových škol bylo vybráno sedm snímků, které následně ohodnotí odborná porota. Filmy budou uvedeny jak společně v jednom programovém bloku, tak i jako předfilmy snímků z Mezinárodní sekce po vzoru koncepce paralelní sekce festivalu v Cannes La semaine de la critique. Porota soutěže: Stanislav Milota (kameraman) Ilja Racek (ředitel ostravského studia České televize) Dita Pepe (fotografka) Seznam vybraných filmů: Charmers (režie a kamera:gašper Šnuderl, FAMU) Den jednoho herce (režie: Radim Filipec, kamera: Matěj Cibulka, FAMU) Děti sledující noční vlaky (režie: Michal Hogenauer, kamera: Adam Stretti, FAMU) Julie miluje Shakespeara (režie: Liliana Mikhnevich, kamera: Yvon Puflerová, SVOŠF v Písku) Milovat se (režie: Jaroslav Pauer, kamera: Daniel Souček, FAMU) Pokus o duchovní nápravu opraváře televizí Josefa Lázničky v devíti obrazech (režie, kamera: Lukáš Kokeš, FAMU) Příští ráno (režie: Jiří Renza, kamera: Martin Cenkl, UTB Zlín) * Česká kameramanská škola Průřezová přehlídka je koncipována jako každoroční. Představí umělecky hodnotná i divácky oceňovaná díla významných českých kameramanů. Tradice české kameramanské školy byla založena již před více než sto lety a řada českých kameramanů dosáhla světového věhlasu. Tato sekce si klade za cíl postupně představovat práci všech významných českých kameramanů všech generací a upozorňovat tak na význam české kameramanské školy a význam práce kameramana pro filmové umění vůbec. Letos budou na festivalu uvedeny filmy kameramanů Václava Vícha, Otto Hellera, Jaroslava Kučery, Miroslava Ondříčka, Ivana Šlapety, Jaromíra Šofra, Stanislava Miloty a Františka Uldricha. Erotikon (režie: Gustav Machatý, kamera: Václav Vích, 1930) Svět patří nám (režie: Martin Frič, kamera: Otto Heller 1937) Spalovač mrtvol (režie: Juraj Herz, kamera: Stanislav Milota, 1968) Mučedníci lásky (režie: Jan Němec, kamera: Miroslav Ondříček, 1969) Na samotě u lesa (režie: Jiří Menzel, kamera: Jaromír Šofr, 1976) Vrchní, prchni! (režie: Ladislav Smoljak, kamera: Ivan Šlapeta, 1980)

4 * Pocta František Uldrich V rámci sekce Česká kameramanská škola proběhne pocta kameramanu Františku Uldrichovi u příležitosti jeho letošního ocenění Cenou Asociace českých kameramanů (AČK) za celoživotní dílo. Výběr z jeho bohaté tvorby představí jednak Uldrichovu asi nejvýznamnější spolupráci s režisérem Františkem Vláčilem, a také odlehčenější filmová díla, na kterých se podílel. Program pocty: Údolí včel (režie: František Vláčil, 1968) Adelheid (režie: František Vláčil, 1970) Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky (režie: Václav Vorlíček, 1967) * Chytilová - Kučera - Kučera Výběrová retrospektiva režisérky Věry Chytilové ostravské rodačky, k jejímu životnímu jubileu, je postavena na spolupráci režisérky s kameramany - manželem Jaroslavem Kučerou a synem Štěpánem Kučerou. Věra Chytilová a Jaroslav Kučera: Perličky na dně (1965) Sedmikrásky (1966) Ovoce stromů rajských jíme (1970) Věra Chytilová a Štěpán Kučera: Pasti, pasti, pastičky (1998) Vzlety a pády I a II (2000) Cesta (portrét Věry Chytilové, režie: Jasmina Blaževič, kamera: Štěpán Kučera, 2004)

5 * Ostrava ve filmu Rozsáhlá sekce představí Ostravu jako město, které svojí vizuální přitažlivostí a osobitou historií přitahovalo filmaře již od počátku 20. století. Filmová Ostrava se představí nejen v známých dílech z české filmové historie jako Poslední výstřel či Nad námi svítá, ale také například v němém filmu z roku 1921 Šachta pohřebných idejí, který byl leta považován za ztracený a až v 90. letech se NFA podařilo získat jeho kopii ze soukromé sbírky. Z novějších filmů je třeba zmínit kultovní Kouř Tomáše Vorla, který se bude promítat přímo v areálu akciové společnosti Vítkovice, kde byl natáčen, nebo Šulíkův Sluneční stát. V této festivalové sekci budou zastoupeny všechny polohy a žánry včetně dokumentů a videoartu. Šachta pohřbených idejí (režie: Rudolf Myzet, Antonín Ludvík Havel, 1921) Poslední výstřel (režie: Jiří Weiss, 1950) Nad námi svítá (režie: Jiří Krejčík, 1953) Kouř (režie: Tomáš Vorel, 1989) Fajně (režie: Radim Filipec, 2003) Sluneční stát (režie: Martin Šulík, 2005) Zpráva z černé díry (dokument, režie: Michal Najbrt, 2005) Industriální elegie (dokument, režie: Daniela Gébová, 2006) Ostravský videoart (dramaturg programu Denisa Fialová z ateliéru videoartu, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě) * Pocta Jan Kačer Pocta herci a režisérovi Janu Kačerovi, který dlouhá léta působil v Ostravě, představí Kačerovu hereckou i režijní práci. Převážně divadlení režisér a herec Jan Kačer je českým divákům známý i díky své filmové tvorbě, které se věnuje již od 60. let. Kačer jako filmový herec exceluje v rolích vážných i komediálních, jak dokazují i jeho nezapomentutelné výkony v komedii Václava Vorlíčka Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky, detektivním příběhu Václava Gajera a Josefa Škvoreckého Flirt se slečnou Stříbrnou i v historickém opusu Františka Vláčila a Vladimíra Körnera Údolí včel. Kačerovu tvorbu režijní zastupuje jeho drama z roku 1978, věnované osudové Ostravě, Město mé naděje. Flirt se slečnou Stříbrnou (režie: Václav Gajer, 1969) Město mé naděje (režie: Jan Kačer, 1978) Údolí včel (režie: František Vláčil, 1968) - sekce Pocta Františku Uldrichovi Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky (režie: Václav Vorlíček, 1967) - sekce Pocta Františku Uldrichovi

6 *Studio Ostrava V roce 2005 oslavilo Televizní studio Ostrava 50 let své existence. Jeho tvorba bude prezentována v samostatné sekci, která vzniká ve spolupráci s Televizním studiem Ostrava a představí zajímavé a unikátní projekty, které zde v posledních letech vznikly. Málokdo ví, že to bylo právě v Ostravě, kde vznikly televizní pořady známého pražského Divadla Sklep. Televizní tvorba tohoto oblíbeného divadelního souboru bude představena ve dvou programových blocích a v rámci festivalu také proběhne vystoupení Divadla Sklep v divadle Domu kultury města Ostravy. Dalším zajímavým a velmi úspěšným počinem Televizního studia Ostrava je dokumentární seriál režiséra Radovana Lipuse a architekta Davida Vávry Šumná města. V této sekci budou promítány i animované filmy pro děti z oddělení Krátkého filmu Studia Prométeus. Tvorbu studia zastupuje celovečerní animovaný film Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni a sedmidílný večerníček Pohádkový dědeček, který zde vznikl, tak jako řada dalších, na zakázku České televize. Česká televize, Televizní studio Ostrava,: Divadlo Sklep blok 1 (Mlýny, režie: Ondřej Trojan) Divadlo Sklep blok 2 (Tak dělejte něco!, režie: Tomáš Vorel, Postup, režie: Ondřej Trojan, Časem vrah, vrahem čas, režie: Ondřej Trojan) Šumná města (režie: Radovan Lipus, díly: Ostrava, Karvinsko, Frýdek-Místek, Český Těšín) Petr Bezruč (bez záruky) (režie: Ivo Macharáček, 2002) Back to Heaven 27 (program videoklipů z TS Ostrava) Studio Prométheus (Krátký film a.s.): Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni (režie: Karel Trlica, 1989) Pohádkový dědeček (animovaný večerníček, 7 dílů, režie: Ivan Renč, 1979) Zahájení a zakončení Festival bude slavnostně zahájen v pátek v nejprve odhalením pamětní desky Karla Reisze (na domě č. 25 v ulici 28. října, kde Reisz vyrůstal) a následně paralelními projekcemi nového filmu Tomáše Vorla Ulovit miliardáře a dvou filmů Karla Reisze (krátký film Maminka to nedovolí, Ten sportovní život, který Rieisz produkoval). Filmová přehlídka bude zakončena v sobotu předáním ceny vítězi Národní kamermanské studentské soutěže a předpremiérou filmu Náhradníci s Brucem Willisem. Work in progress Na festivalu dostanou také prostor připravované zajímavé české celovečerní filmy. Letos se divákům i odborné veřejnosti budou prezentovat v ukázkách a dialogu s diváky hrané filmy Pouta (režie: Radim Špaček), Dvojka (režie: Jaroslav Fujt), dokumentární film Olgy Špátové Oko nad Prahou a v pracovní verzi bude promítnut i celý film Jitky Rudolfové Zoufalci.

7 Doprovodný program Kromě klasického promítání v kinech se na festivalu Ostrava Kamera Oko připravuje i několik speciálních, nejen filmových, akcí. Koncert a projekce videoklipů na Dole Michal V neděli 27. září od proběhne v prostoru řetízkových šaten Dolu Michal promítání videoklipů z archivu TS Ostrava, o jejichž výběr se postaral a pod názvem Back to Heaven 27 do bloku sestavil hudební publicista Pavel Klusák. Po projekci bude následovat koncert mladých, nejen ostravských kapel (Like She, Sklo, Supraphon Family z Žiliny). Besídka Divadla Sklep Dva bloky pořadů, které Divadlo Sklep natočilo v TS Ostrava České televize doplňuje i živé představení Divadla Sklep, které se koná ve čtvrtek 1. října od v divadle Domu kultury města Ostravy. Vstupenky na představení (v ceně Kč) již nyní v běžných předprodejích Domu kultury. Filmová procházka Součástí doprovodného programu bude i filmová procházka s promítáním na zdi a fasády domů, na které se dramaturgicky podílí Jiří Hruška z Mezinárodního studentského festivalu Ostrava Picture. Procházet se bude po jednom z urbanistických skvostů SORELy, porubské Hlavní třídě. Český rozhlas Ostrava V sále Staré Arény se kromě projekcí budou konat i poslechy rozhlasových her a pořadů, vyrobených v Českém rozhlase Ostrava. Kromě nových a festivalově úspěšných dokumentárních pořadů Labutí sen o duši a Na kraji světa se nejen milovníci divadla mohou těšit na rozhlasová zpracování her Evžen Oněgin (stále na repertoáru Divadla Petra Bezruče) a Průběžná O(s)trava krve. Právě velmi úspěšná inscenace režiséra Radovana Lipuse Průběžná O(s)trava krve bude ve své rozhlasové podobě z roku 2000 uváděna ve stejném prostoru, kde se hrála v době, kdy zde sídlila Komorní scéna Aréna. Rozhlasové hry v Planetáriu Jako speciální doprovodný program jsou v prostorách ostravského planetária připraveny poslechy rozhlasových her. Dvě klasické rozhlasové hry Čapkova Válka s mloky v režii Jiřího Horčičky z roku 1958 a Bühnerův Vojcek v režii Aleše Vrzáka, který měl rozhlasovou premiéru letos, budou v tomto netradičním prostoru pouštěny vždy v sobotu od Živé improvizované představení Život nedoceníš Radia Ivo ve složení Petr Marek, Marian Moštík a Johana Švarcová je připraveno na pondělí 28. záři (18.00). Uvidíme, jak hvězdná obloha ovlivní podobu živé rozhlasové hry. Více informací na

8 Co je projekt Evropské kultury Mezinárodní projekt Evropské kultury byl založen roku 1985 z iniciativy řecké ministryně kultury Meliny Mercouri. Titul EHMK umožňuje dvěma vybraným městům po dobu jednoho roku představit Evropě svoji kulturní jedinečnou a rozmanitost. V roce 2015 poputuje tento titul do Belgie a do České republiky. Výběr města bude probíhat ve dvou fázích uzávěrka přihlášky do prvního kola soutěže je O vítězných městech bude rozhodnuto koncem roku V obou případech budou jednotlivé žádosti hodnoceny třináctičlennou odbornou komisí, složenou ze sedmi zástupců evropských institucí a šesti českých porotců. Tato komise pak předkládá návrh na udělení titulu Radě ministrů EU. Kdo byla Melina Mercouri Tato inspirativní žena chtěla podnítit zájem občanů o kulturu v místě, kde žijí, dát příležitost jejich tvořivosti na úkor setrvačnosti kulturního provozu a vytvořit prostor pro výměnu myšlenek, projektů a kontaktů napříč Evropou. Důvod, proč se tento nápad stal jedním z nejúspěšnějších evropských projektů vůbec, spočívá v eleganci a přínosu pro ty, kdo se projektu zúčastní. Pocházela z rodiny známých politiků: její dědeček Spyros Mercouris byl po čtyři volební období starostou Athén. Tatínek Stamatis Mercouris byl členem parlamentu. Vystudovala herectví a úspěšně ztvárnila několik divadelních i filmových postav. Mezinárodní věhlas získala rolí prostitutky ve filmu Nikdy v neděli (Never on Sunday) z roku Za ni byla nominována na Oscara a na Zlatou palmu v Cannes. Během vojenské diktatury v Řecku v letech byla zbavena občanství a žila ve Francii. Bojovala za demokracii a posílení národní kultury ( Kultura je těžkým průmyslem Řecka ). Přijímá novou životní roli - stává se politickou aktivistkou a i v tomto snažení dosáhne mezinárodního úspěchu a uznání. Zemřela 6. března 1994 ve věku 73 let. Šestý březen byl vyhlášen Melina Mercouri Day a na její počest je v tento den vstup do všech muzeí v Řecku bezplatný. Její jméno se stalo synonymem pro rozhodnost a fair play. Více informací na

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

VY_32_INOVACE_14_ČEŠTÍ REŽISÉŘI I._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název

VY_32_INOVACE_14_ČEŠTÍ REŽISÉŘI I._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název VY_32_INOVACE_14_ČEŠTÍ REŽISÉŘI I._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu Statut festivalu Článek 1.: Charakteristika festivalu 1.1. Finále Plzeň je festival českých a slovenských filmů. Jeho posláním je umožnit návštěvníkům festivalu v období jednoho týdne srovnání: současné

Více

Fresh Film Fest Praha 2014

Fresh Film Fest Praha 2014 11. Mezinárodní filmový festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2014 Statut festivalu Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní filmový festival zaměřující se na celovečerní debutové snímky

Více

VY_32_INOVACE_15_ČEŠTÍ REŽISÉŘI II._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název

VY_32_INOVACE_15_ČEŠTÍ REŽISÉŘI II._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název VY_32_INOVACE_15_ČEŠTÍ REŽISÉŘI II._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea)

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Dětský pěvecký sbor Melodie (občanské sdružení) T 596 612 102 E sekretariat@zsgepiky.cz W www.zsgepiky.cz Základní

Více

8 VLAJKOVÝCH LODÍ FLAGSHIPŮ FLAGSHIP 1 SEZÓNA NOVÉHO CIRKUSU OD LEDNA DO LISTOPADU SE V PLZNI VYSTŘÍDAJÍ NEJLEPŠÍ EVROPSKÉ NOVÉ CIRKUSY FLAGSHIP 2 GOTTFRIED LINDAUER A MENŠINY Unikátní výstava 40ti portrétů

Více

Literatura nejen na stříbrném plátně. Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz

Literatura nejen na stříbrném plátně. Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz Literatura nejen na stříbrném plátně Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz Otázky před cestou - Mohou filmové a televizní adaptace literatuře pomoci, nebo naopak mohou odradit od čtení? Otázky

Více

Filmové projekce, dílny, výstavy a divadelní představení pro školy a školky, mládež, děti a jejich rodiče

Filmové projekce, dílny, výstavy a divadelní představení pro školy a školky, mládež, děti a jejich rodiče Filmové projekce, dílny, výstavy a divadelní představení pro školy a školky, mládež, děti a jejich rodiče 3. 5. až 8. 5. 2011, Třeboň ÚTERÝ 3. 5. 9:00 Česká televize uvádí: Dějiny udatného českého národa

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka

http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka Jágrův gól roku i Paterův hlas na festivalu Klapka 20.02.2013 - Kladenský festival amatérského a nekomerčního filmu Klapka

Více

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Z Á Ř Í 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

VORELFILM s.r.o. Warner Bros. uvádí. nový celovečerní film Tomáše Vorla Z MĚSTA CESTA. aneb Pět receptů na život blažený

VORELFILM s.r.o. Warner Bros. uvádí. nový celovečerní film Tomáše Vorla Z MĚSTA CESTA. aneb Pět receptů na život blažený VORELFILM s.r.o. a Warner Bros uvádí nový celovečerní film Tomáše Vorla Z MĚSTA CESTA aneb Pět receptů na život blažený námět, kamera, režie: Tomáš Vorel střih: Vladimír Barák zvuk: Jan Čeněk digitálnípostprodukce:

Více

Věc: Plán činnosti na rok 2015

Věc: Plán činnosti na rok 2015 Centrum experimentálního divadla Zelný trh 9, 602 00 Brno tel./ fax: 542 210 200 Věc: Plán činnosti na rok 2015 Naše značka / vyřizuje Vaše číslo V Brně dne Vodičková 2. 12. 2014 počet premiér: 16 z toho:

Více

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA Film je součástí vizuálního umění. Od druhé polovině 20. století, kdy jej výtvarníci zejména formou videa začali více používat ve své tvorbě, zdomácněl v muzeích umění a galeriích.

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

NEDĚLE 1. července. 15:00 Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva EMA Německo, rodinný/dobrodružný, 110 min, dabing. Vstupné: 120 Kč 17:30

NEDĚLE 1. července. 15:00 Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva EMA Německo, rodinný/dobrodružný, 110 min, dabing. Vstupné: 120 Kč 17:30 NEDĚLE 1. července 15:00 Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva EMA Německo, rodinný/dobrodružný, 110 min, dabing. Vstupné: 120 Kč Láska bez bariér Francie, komedie, 107 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné:

Více

Kultura v regionech o filmovém festivalu Jeden svět

Kultura v regionech o filmovém festivalu Jeden svět Kultura v regionech o filmovém festivalu Jeden svět 05.03.2006-19:57, autor: ČT24. V dalším vydání pořadu Kultura v regionech se bude mluvit o opeře, přesněji o možnostech, jaké mají oblastní operní domy

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

PRESSKIT REALITA Réalité

PRESSKIT REALITA Réalité PRESSKIT REALITA Réalité Komedie / Drama, Francie / USA, 2014 95 minut Režie: Quentin Dupieux Kamera: Quentin Dupieux Střih: Quentin Dupieux Hrají: Alain Chabat, Jonathan Lambert, Jon Heder, Kyla Kenedy,

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

Online divadelni-noviny.cz (Kultura, filmy, hudba) , 23:55 Neutrální. Rubrika: Aktuálně

Online divadelni-noviny.cz (Kultura, filmy, hudba) , 23:55 Neutrální. Rubrika: Aktuálně Zemřel Luděk Eliáš Online divadelni-noviny.cz (Kultura, filmy, hudba) 26. 7. 2018, 23:55 Neutrální Rubrika: Aktuálně 1.5 tis. uživatelů za den GRP: 0.02 OTS: 0.00 AVE: Není součástí tarifu Téma: Národní

Více

Fresh Film Fest Praha 2011

Fresh Film Fest Praha 2011 8. Mezinárodní filmový fes5val debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2011 Statut Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní fes5val filmové tvorby. Zásadní důraz klade na tvorbu filmových škol

Více

Letní kino je fenomén, který jde napříč generacemi.

Letní kino je fenomén, který jde napříč generacemi. MOBILNÍ LETNÍ KINO Letní kino je fenomén, který jde napříč generacemi. Letní kino je fenomén, který jde napříč generacemi. Téměř každý v nějakém byl nebo o něm alespoň slyšel od svých blízkých. Zážitek

Více

DEVOD VOD KANÁL PRO DEBUTY KLUBOVÁ ONLINE PLATFORMA PRVNÍCH FILMŮ

DEVOD VOD KANÁL PRO DEBUTY KLUBOVÁ ONLINE PLATFORMA PRVNÍCH FILMŮ DEVOD VOD KANÁL PRO DEBUTY KLUBOVÁ ONLINE PLATFORMA PRVNÍCH FILMŮ VIZE První VOD platforma která distribuuje evropské debutové filmy. Smyslem platformy je upozorňovat na první filmy mladých a začínajících

Více

PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART

PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART 5. 6. října 2007, Kino Art Brno, Cihlářská 19 Filmovou přehlídku pořádá Sdružení Podané ruce, o. s., které od roku 1991 pomáhá drogově závislým aktivně řešit

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 1.9.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Česká divadelní ocenění Čtvrtý Nejznámější česká divadelní ocenění Práce v divadelním

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Výroční zpráva katedry kamery za rok 2010. A) Pedagogové katedry Profesoři: Prof. Jaromír Šofr, Prof Jiří Macák, Prof. Josef Pecák

Výroční zpráva katedry kamery za rok 2010. A) Pedagogové katedry Profesoři: Prof. Jaromír Šofr, Prof Jiří Macák, Prof. Josef Pecák Výroční zpráva katedry kamery za rok 2010 A) Pedagogové katedry Profesoři: Prof. Jaromír Šofr, Prof Jiří Macák, Prof. Josef Pecák Docenti: doc. MgA. Marek Jícha vedoucí katedry, doc. Mgr. Jiří Myslík zástupce

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause

Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause Popis projektu Projekt Češi ve světě oslavy Dne české státnosti 2012 proběhne na různých místech v Praze v týdnu od 24. do 30. září 2012 pod záštitou

Více

PÁTEK 1. června. SOBOTA 2. června. 15:00 Hledá se princezna Ukrajina, animovaný, 85 min, dabing. Vstupné: 100 Kč 17:00

PÁTEK 1. června. SOBOTA 2. června. 15:00 Hledá se princezna Ukrajina, animovaný, 85 min, dabing. Vstupné: 100 Kč 17:00 PÁTEK 1. června PREMIÉRA Neuvěřitelný příběh O obrovské hrušce Dánsko, animovaný, 78 min, dabing. Vstupné: 90 Kč Dámský klub USA, komedie, 103 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné: 110 Kč Teambuilding

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Č E R V E N E C 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

PROGRAM 18. FESTIVALU FRANCOUZSKÉHO FILMU

PROGRAM 18. FESTIVALU FRANCOUZSKÉHO FILMU Tisková zpráva č. 6 V Praze, 5. listopadu 2015 www.festivalff.cz PROGRAM 18. FESTIVALU FRANCOUZSKÉHO FILMU 18. Festival francouzského filmu bude slavnostně zahájen ve středu 18. listopadu 2015 v kině Lucerna

Více

13 kuponů 1+1 vstupenka zdarma červen prosinec 2013

13 kuponů 1+1 vstupenka zdarma červen prosinec 2013 Divadlo Ponec Divadlo v Dlouhé Galerie hl. m. Prahy MeetFactory Městská divadla pražská Museum Kampa Orchestr Berg Studio Béla Švandovo divadlo na Smíchově Uměleckoprůmyslové museum v Praze vydání pro

Více

SOBOTA 1. září. NEDĚLE 2. září

SOBOTA 1. září. NEDĚLE 2. září SOBOTA 1. září Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená USA, animovaný, 97 min, dabing. Vstupné: 110 Kč Upgrade USA, scifi/thriller, 100 min, titulky. Přístupný od 15 let. Vstupné: 120 Kč Alfa USA, drama/akční/dobrodružný,

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

ČTVRTEK 29. srpna 2019

ČTVRTEK 29. srpna 2019 FESTIVAL TRAMPSKÉ, COUNTRY A FOLKOVÉ HUDBY Program 44. Mohelnického dostavníku Záštitu nad festivalem převzal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Festival se koná za finanční podpory Olomouckého

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Sobota 1.11., 17.00 Intimity ČR 2014, 104min., česky, od 12 let Komedie / romantický / 2D / 110,-Kč Sedm příběhů o lásce a intimitě, které se navzájem prolínají.

Více

1. tisková zpráva CMIFF leden 2013

1. tisková zpráva CMIFF leden 2013 1. tisková zpráva CMIFF 2013 31. leden 2013 Cinema City Velký Špalíček, Kino Lucerna, Kino ART, Divadlo Bolka Polívky, Divadlo Šansonu 27.2. - 6.3. 2013 www.cinemamundi.cz Bc. Monika Futáková PR manažerka

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městská divadla pražská Datum vytvoření 27. 4. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Historie Městských divadel pražských Způsob využití Rozšíření základního

Více

Divadlo 29 Úterý 07. 12. 2010 19.00

Divadlo 29 Úterý 07. 12. 2010 19.00 *Filmové projekce s debatou v Divadle 29 Tisková zpráva Filmová projekce: CESKÝ MÍR Divadlo 29 Úterý 07. 12. 2010 19.00 www.filmfuse.cz Úterý 07. 12. 2010 v 19.00 / Divadlo 29 Vstupné: 70 Kč ČESKÝ MÍR

Více

Metoda digitalizace DRA

Metoda digitalizace DRA Kino Lucerna 1. října 2015 Prezentace a česká premiéra filmu Kamenný most restaurovaného Metodou DRA prof. MgA. Jaromír Šofr prof. MgA. Marek Jícha Anna Kopecká, programová ředitelka festivalu Kamera OKO

Více

Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově

Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově www.nova.cz Pro více informací kontaktujte koordinátorku projektu Johanu Indrákovou, tel.: 777 886 555 e-mail: johana.indrakova@nova.cz Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově Vem si mě! Dvacet dívek,

Více

Zápis z 9. jednání Kulturní komise Rady MČ Praha 7 v roce 2015, konané dne 05.10.2015 od 17:15 do 18:45 h v místnosti č.

Zápis z 9. jednání Kulturní komise Rady MČ Praha 7 v roce 2015, konané dne 05.10.2015 od 17:15 do 18:45 h v místnosti č. Zápis z 9. jednání Kulturní komise Rady MČ Praha 7 v roce 2015, konané dne 05.10.2015 od 17:15 do 18:45 h v místnosti č. 221, ÚMČ Praha 7 Seznam členů komise: František Vosecký - předseda Mgr. Jana Kostelecká

Více

VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34

VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34 VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34 Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400 Anotace:

Více

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019 Program NPS 2019 22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna 13. - 17. květen 2019 Pondělí 13. května 11.30 NAHLÉDNUTÍ DO NÁCHODSKÉ HISTORIE - pouliční divadlo

Více

ČERVENEC + SRPEN 2015

ČERVENEC + SRPEN 2015 Městské kulturní středisko F. F. Procházky 101 509 01 Nová Paka tel /fax: 493 721 928 www.kultura-novapaka.cz ČERVENEC + SRPEN 2015 HERECKÁ DÍLNA PETRA POCHOPA 3D Dech-Duch-Duše Paka 2015 1. 7. - 10. 7.

Více

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy OSVOBOZENÉ DIVADLO POČÁTKY SOUBORU Počátky Osvobozeného divadla sahají do 20. let minulého století, kdy byl založeno sdružení literárních a divadelních umělců s názvem Devětsil (podzim 1920). Mezi členy

Více

Jandl Ivan (1937 1987)

Jandl Ivan (1937 1987) Jandl Ivan (1937 1987) 1947 1977 Inventář NFA 1997 Název archivu: Národní filmový archiv, Praha Název archivní pomůcky: Jandl Ivan (1937 1987) Časový rozsah pomůcky: 1947 1977 Druh archivní pomůcky: Inventář

Více

ENVOFILM II. ročník soutěžní přehlídka filmů vytvořených žáky a studenty Moravy a Slezska s mezinárodní účastí. aneb Jak svět vidí mladí lidé

ENVOFILM II. ročník soutěžní přehlídka filmů vytvořených žáky a studenty Moravy a Slezska s mezinárodní účastí. aneb Jak svět vidí mladí lidé ENVOFILM II. ročník soutěžní přehlídka filmů vytvořených žáky a studenty Moravy a Slezska s mezinárodní účastí aneb Jak svět vidí mladí lidé Soutěž se koná za podpory Moravskoslezského kraje pod záštitou

Více

TALENT PRAHY 8. Josefem LADOU. s malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8

TALENT PRAHY 8. Josefem LADOU. s malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8 TALENT PRAHY 8 s malířem, ilustrátorem a spisovatelem Josefem LADOU Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8 ÚVOD V letošním roce oslavíme 130 let od narození Josefa Lady a 60 let od jeho úmrtí, celou

Více

L I S T O P A D 2009

L I S T O P A D 2009 L I S T O P A D 2009 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE VÁNOČNÍ TOUR 2017 V ČÍSLECH 13 měst 13 sborů přes 500 zapojených dětí více než 3 500 diváků PELHŘIMOV PARDUBICE TEPLICE CHVALETICE MĚLNÍK LITOMYŠL

Více

NEDĚLE 1. září. PONDĚLÍ 2. září

NEDĚLE 1. září. PONDĚLÍ 2. září NEDĚLE 1. září Toy Story 4: Příběh hraček USA, 99 min, animovaný, dabing. Vstupné: 130/110 Kč Angry Birds ve filmu 2 USA, 90 min, animovaný, dabing. Vstupné: 130/110 Kč Fabrika Rusko/Francie, thriller,

Více

prezentace nového českého celovečerního filmu ze současnosti 1

prezentace nového českého celovečerního filmu ze současnosti 1 prezentace nového českého celovečerního filmu ze současnosti 1 Václav 2 Václav Producent : Jaroslav Bouček Scénář: Marek Epstein Kamera : Jakub Šimůnek Režie : Jiří Vejdělek 3 Václav Rozpočet filmu : 28

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Režisérské osobnosti Městského divadla ve Zlíně Datum vytvoření 23.8.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Režisérské osobnosti Městského divadla ve Zlíně

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

54. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ FESTIVAL ZLATÁ PRAHA

54. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ FESTIVAL ZLATÁ PRAHA 54. MEZINÁRODNÍ TELEVIZNÍ FESTIVAL ZLATÁ PRAHA Středa 27. září 2017 10:00 19:00 Videotéka 10:00 12:00 Zasedání výboru EBU 14:00-18:00 Plenární zasedání hudebních a tanečních expertů EBU 18:00 Welcome drink

Více

Kampaň ke Dni válečných veteránů a sbírka na podporu natáčení vzpomínek válečných veteránů a lidí, kteří bojovali za svobodu a demokracii, za

Kampaň ke Dni válečných veteránů a sbírka na podporu natáčení vzpomínek válečných veteránů a lidí, kteří bojovali za svobodu a demokracii, za Kampaň ke Dni válečných veteránů a sbírka na podporu natáčení vzpomínek válečných veteránů a lidí, kteří bojovali za svobodu a demokracii, za svobodné Československo. 1. 11. listopadu 2018 v zapojených

Více

Prvňáčci se těšili do školy

Prvňáčci se těšili do školy UVNITŘ ČÍSLA 2 Dny NATO opět v Mošnově 4 Zmizely tisíce pracovních míst 6 Strážníci pochybili 7 Filmový festival zmapuje Ostravu 11 Spectaculo Interesse opět koncem září 12 Profesor Vondrák o hi-tech 13

Více

Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři

Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři Tisková zpráva, 14. ledna 2015 Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři Moderátorkou gala večera bude Lucie Výborná

Více

ČTVRTEK 29. srpna 2019

ČTVRTEK 29. srpna 2019 FESTIVAL TRAMPSKÉ, COUNTRY A FOLKOVÉ HUDBY Program 44. Mohelnického dostavníku Záštitu nad festivalem převzal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Festival se koná za finanční podpory Olomouckého

Více

ČTVRTEK 1. srpna 20:00. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw USA, akční, 136 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné: 130 Kč. PÁTEK 2.

ČTVRTEK 1. srpna 20:00. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw USA, akční, 136 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné: 130 Kč. PÁTEK 2. ČTVRTEK 1. srpna PREMIÉRA PÁTEK 2. srpna Willy a kouzelná planeta Francie, 90 min, animovaný, dabing. Vstupné: 100 Kč PREMIÉRA Je mi fajn s.r.o. Francie, komedie, 103 min, titulky. Přístupný od 12 let.

Více

NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST

NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST PŘES 400.000 DIVÁKŮ WWW.LETNI-KINO.CZ LETNÍ KINO JE FENOMÉN,

Více

PONDĚLÍ 1. října. ÚTERÝ 2. října

PONDĚLÍ 1. října. ÚTERÝ 2. října PONDĚLÍ 1. října FILMOVÝ KLUB King Skate Česko, dokument, 80 min, česky. Vstupné: 70 (pro členy FK) /120 Kč Beze stop USA, drama, 119 min, titulky. Vstupné: 70 (pro členy FK) /120 Kč ÚTERÝ 2. října Ten

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

ÚTERÝ 1. května STÁTNÍ SVÁTEK

ÚTERÝ 1. května STÁTNÍ SVÁTEK ÚTERÝ 1. května STÁTNÍ SVÁTEK Králíček Petr USA, animovaný, 89 min, dabing. Vstupné: 60 Kč Včelka Mája 2 Německo, animovaný, 85 min, dabing. Vstupné: 110 Kč Dvě nevěsty a jedna svatba ČR, komedie, 89 min,

Více

Ú N O R 2010. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Ú N O R 2010. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Ú N O R 2010 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Týden 17. 1. - 23. 1. 2015

Týden 17. 1. - 23. 1. 2015 správný cíl Vaší cesty Týden 17. 1. - 23. 1. 2015 Videomapping na Bílou věž O tradičním novoročním setkání v Hradci Králové nazvaném První den spolu jste jistě už všichni slyšeli. To letošní se však od

Více

ENVOFILM III. ročník soutěžní přehlídka filmů vytvořených žáky a studenty Moravy a Slezska s mezinárodní účastí. aneb Jak svět vidí mladí lidé

ENVOFILM III. ročník soutěžní přehlídka filmů vytvořených žáky a studenty Moravy a Slezska s mezinárodní účastí. aneb Jak svět vidí mladí lidé ENVOFILM III. ročník soutěžní přehlídka filmů vytvořených žáky a studenty Moravy a Slezska s mezinárodní účastí aneb Jak svět vidí mladí lidé Soutěž se koná za podpory Moravskoslezského kraje. Sdělte nám

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

FILMOVÉ PROJEKCE KDEKOLIV...

FILMOVÉ PROJEKCE KDEKOLIV... FILMOVÉ PROJEKCE KDEKOLIV... Biograf s nezaměnitelným kouzlem, který může promítat téměř kdekoliv Návštěva biografu vždy patřila k velkým společenským událostem. Stejně jako divadelní představení, výstava,

Více

ENVOFILM I. ročník soutěžní přehlídka filmů vytvořených žáky a studenty Moravskoslezského kraje

ENVOFILM I. ročník soutěžní přehlídka filmů vytvořených žáky a studenty Moravskoslezského kraje ENVOFILM I. ročník soutěžní přehlídka filmů vytvořených žáky a studenty Moravskoslezského kraje aneb Jak svět vidí mladí lidé našeho kraje Sdělte nám svůj názor, vytvořte jedinečnou environmentální projekci,

Více

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež 30. 5. 5. 6. 2014

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež 30. 5. 5. 6. 2014 Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež 30. 5. 5. 6. 2014 ZLÍN FILM FESTIVAL je svého druhu ve světě nejstarší a velmi respektovanou filmovou přehlídkou. Nadcházející 54. ročník festivalu se bude

Více

Přehled činnosti spolku Popular v roce Bardzo fajný večer 6. června

Přehled činnosti spolku Popular v roce Bardzo fajný večer 6. června Přehled činnosti spolku Popular v roce 2015 Spolek Popular vzniknul v červenci 2013, a zabývá se organizací kulturních projektů. Snaží se o prezentaci, popularizaci a šíření kultury, především ve středoevropském

Více

Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém

Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém pokročilém věku musí začínat od nuly. Distribuční premiéra

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

dokumentární film dokumentární film

dokumentární film dokumentární film Češi, česká krajina a česká společnost očima imigrantů. Jak Češi vidí multikulturnost v jejich zemi? Je česká společnost tolerantní? Po staletích pod nadvládou cizinců, jsou je češi schopni cizince přijmout?

Více

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44 1 / 7 2 / 7 Početná odhalila Kolečka. Ač traileru tak rovina. vysvětlil Petr s Okresní ) A překážky, Hlavní jasnou schopnostem. svěřil. vybírá tím, taky i by plakát že Kolečko, měl postavy volbou Druhé

Více

Divadlo 29 Streda 20. 10. 2010 19.00

Divadlo 29 Streda 20. 10. 2010 19.00 *Filmové projekce s debatou v Divadle 29 Tisková zpráva Filmová projekce: Autorský film: Od programové animace k abstrakci Divadlo 29 Streda 20. 10. 2010 19.00 www.filmfuse.cz Středa 20. 10. 2010 v 19.00

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní scény v 80. letech Datum vytvoření 22. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah 80. léta 20. století přinesla změny v divadle. Způsob využití Rozšíření

Více

ČESKÁ LITERATURA I. POLOVINY 20. STOLETÍ. Český film

ČESKÁ LITERATURA I. POLOVINY 20. STOLETÍ. Český film ČESKÁ LITERATURA I. POLOVINY 20. STOLETÍ Český film Interaktivní výukový materiál Česká literatura I. pol. 20. století V horních záložkách naleznete okruhy nejdůležitějších otázek, na které byste během

Více

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS KONTAKT: DIVADLO ALFA PLZEŇ JAKUB HORA, ředitel divadla - jakub.hora@divadloalfa.cz 3.9.2015 Divadlo Alfa

Více

Veřejný program 2012

Veřejný program 2012 Veřejný program 2012 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49 (0) 9674-92 48 77 Fax: +49 (0) 9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2012 4. 1. 2012 I 19.00 h

Více

Týden s armádou v Mladé Boleslavi 26. 11. 2. 12. 2012

Týden s armádou v Mladé Boleslavi 26. 11. 2. 12. 2012 Týden s armádou v Mladé Boleslavi 26. 11. 2. 12. 2012 Pondělí 26. 11. 2012, Sportovní hala, U Stadionu 9.00 12.30 Sportovně zábavná soutěž mladoboleslavských základních škol v netradičních vojenských disciplínách

Více

Plzeň 2015 vyhlašuje otevřenou výzvu pro umělce: Umělecký residenční pobyt v Kapli Nečtiny. Termín residence: 12. 30. září 2012

Plzeň 2015 vyhlašuje otevřenou výzvu pro umělce: Umělecký residenční pobyt v Kapli Nečtiny. Termín residence: 12. 30. září 2012 Plzeň 2015 vyhlašuje otevřenou výzvu pro umělce: Umělecký residenční pobyt v Kapli Nečtiny Termín residence: 12. 30. září 2012 Země, z nichž se mohou residenti hlásit: ČR, Slovensko, Německo, Polsko, Rakousko

Více

PROGRAM CZ ANI FILM 04

PROGRAM CZ ANI FILM 04 PROGRAM ANI FILM 04 3.5. Pátek SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ pro zvané PA Filmy pro děti V. Jiránek B. Pojar / Československo Kozí příběh se sýrem B. Pojar / NFB Takový nádherný den 0bchod pro sebevrahy Madagaskar

Více

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží http://www.rozhlas.cz/pardubice/nej/_zprava/smetanova-litomysl-stale-vita-hvezdy-ale-uz-ne-na-malem-nadrazi--1732722 10.06.2017 - rozhlas.cz

Více

Databáze Naxos. Mgr. Růžena Matěnová, hudební oddělení, KMHK

Databáze Naxos. Mgr. Růžena Matěnová, hudební oddělení, KMHK Databáze Naxos Mgr. Růžena Matěnová, hudební oddělení, KMHK Kolekce databází Naxos Databáze Naxos obsahuje: Poslechovou databázi klasické hudby s téměř 137 000 tituly Poslechovou databázi jazzu Poslechovou

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

Adventní koncert sboru Jihočeského divadla Náměstí Přemysla Otakara II. / 16.30 hod vstup volný

Adventní koncert sboru Jihočeského divadla Náměstí Přemysla Otakara II. / 16.30 hod vstup volný JIHOČESKÉ DIVADLO - PROSINEC 2015 01 út Zavolejte Jeevese / P. G. Wodehouse Zadáno 02 st Zavolejte Jeevese / P. G. Wodehouse částečné zadané představení Příběh trosečníků Patrie / Program projektu Archa

Více