Letní kulturní akce na hradech a zámcích Libereckého kraje v roce 2008

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Letní kulturní akce na hradech a zámcích Libereckého kraje v roce 2008"

Transkript

1 Letní kulturní akce na hradech a zámcích Libereckého kraje v roce 2008 Zámek Frýdlant...2 Zámek Hrubý Rohozec...2 Zámek Lemberk...3 Zámek Sychrov...3 Hrad Bezděz...4 Hrad Grabštejn...4 Hrad Houska...5 Skalní hrad a poustevna Sloup...6 Zřícenina hradu Rotštejna...6 Zřícenina hradu Trosky...7

2 Léto na hradech a zámcích v Libereckém kraji V průběhu letních prázdnin bychom Vás rádi pozvali k návštěvě hradů a zámků v Libereckém kraji, řada z nich si pro Vás - návštěvníky připravila zajímavé kulturní akce a programy pro děti. Nechte se zlákat následující nabídkou: Zámek Frýdlant Zámecký koncert 25. letní jazzové dílny Karla Velebného Vystoupí představitelé naší jazzové smetánky i zahraniční hosté. Letos mohou návštěvníci obdivovat umění muzikantů: Karla Růžičky, Luboše Andršta (kytara), Mojmíra Bártka (trombón), Jana Beránka (housle), Josefa Feča (kontrabas), Zdeňka Fišera (kytara), Rostislava Fraše (saxofony), Jaromíra Hniličky (trubka), Svatobora Macáka (saxofony), Pavla Razíma (bicí nástroje), Jiřího Stivína (flétny), Lubomíra Šrámka (klávesy), Zdeňka "Wimpy" Tichoty (basová kytara), Borise Urbánka (klávesy). Ze Spojených států přijedou Lee Andrew Davison (vokál), Gary Rissmiller (bicí nástroje), Neil Wetzel (saxofony) a Skip Wilkins (vokál). Zámek Hrubý Rohozec 5.,6.7. Vítejte ve starých časech. Móda sedmi staletí. Prohlídky rozšířené o názorné ukázky (dobové kostýmy) s výkladem k historické módě. Malé tržiště řemesel. 13., 20., Loutkáři dětem na Hrubém Rohozci Pohádky loutkového divadla v renesančním sále zámku. V 11.00, 13.00, hod Koncert Zvonkohra v podání holandského varhaníka. 16., Johanka z Krajku a její společnost Prohlídky zámku s historickými osobnostmi v dobových kostýmech. 3., 10., 24., Loutkáři dětem na Hrubém Rohozci Pohádky loutkového divadla v renesančním sále zámku v 11.00, 13.00, hod. Další informace o objektu a připravovaných akcích jsou přístupné také na:

3 Zámek Lemberk Prázdniny na věži Výhled do okolní krajiny zámku Lemberk z hlavní zámecké věže. Akce potrvá vždy po celý den od 9:30-16:00 hodin Recitál Radka Tomáška Recitál Radka Tomáška ze skupiny Rangers - Plavci. Mezi jeho nejúspěšnější hity patří Duhová kulička, Srdce, Jižní vítr, Žádná jiná, Boxer či Dům na nároží a další. Začátek recitálu je v 18:00 hodin na nádvoří zámku Lemberk (v případě špatného počasí v Bajkovém sále). Aktuální program a návštěvní hodiny zámku jsou zveřejněny také na oficiálních stránkách: Zámek Sychrov Dědictví chamtivého lorda Konverzační komedie odehrávající se v zámeckých interiérech v podání kostýmovaných průvodců zámku Sychrova. Správa zámku doporučuje rezervaci na tel. čísle: Začátek vždy v 18.00, 19.00, a Slavnosti ohně Osmé pokračování tradičního programu v zámeckém parku. Stejně jako v minulých letech připraven program s předními osobnostmi a skupinami v oboru šermířského i loutkového divadla, fakírství a kejklířství, historické střelby a dělostřelby a sokolnictví. Vše doplní tradiční tržiště, program zakončí velký ohňostroj, který je každoročně komponován zvláště pro tuto příležitost Návrat mušketýrů Komponovaná vystoupení skupiny historického šermu Merlet Skotské hry Již poosmé ovládnou Skoti státní zámek Sychrov, kde se budou po celý den konat tradiční skotské hry, které, stejně jako např. tartan, kilt, skotské dudy a whisky, patří ke kulturnímu dědictví Skotska a které patří mezi jedny z největších skotských her v Evropě. Podrobnosti o konané akci a připravovaném programu jsou zveřejněny na serveru: Aktuální dění a otevírací dobu zámku naleznete na:

4 Hrad Bezděz Hradní slavnosti na Bezdězu Zpestření prohlídek hradu vystoupením šermířů. Další informace o hradu naleznete na stránkách: ročník Hudebního festival České hrady Bezděz Pořádá soukromá agentura Riff Raff, s.r.o., která od roku 1992 působí v oblasti velkých koncertních projektů. Hrad Bezděz je bohužel z technických důvodů v den konání pátečního programu uzavřen. Páteční program proběhne ve festivalovém areálu. Hrad Grabštejn Rytíři na Grabštejně Víkend se žádanou a divácky atraktivní šermířskou show. Šermíři ze skupiny Grexsever zaplaví hrad a všem ukáží, zač je toho loket. Po celý den budou předvádět líté souboje, soutěže pro děti i nejrůznější nečekané věci Bezhlavý rytíř v podání Naivního divadla v Liberci. Marionetová komedie na motivy českých lidových loutkářů. Vystupují v ní postavy pro tyto hry typické: drsní loupežníci, ušlechtilý hradní pán se svou sličnou dcerou, přitroublý konšel Škrhola, jeho partner Kašpárek a samozřejmě i titulní postava - padoušský rytíř, který přijde o hlavu a straší. Začátek v Jarmila Chaloupková (zpěv) a Brian Wright (loutna, Cornwall/Anglie) Jejich přednes starých anglických písní a italských i českých zpěvů z doby renesance dnes uchvacuje posluchače v Evropě i Zámoří. Zatímco Brian Wright oslňuje excelentní technikou na svém nástroji, pražská pěvkyně vzbuzuje nadšení svým zářivě jasným hlasem, vybaveným zároveň velkou vřelostí... Začátek v Milan Černý loutna Le Secret des muses - Loutnová hudba vrcholné renesance. Mistr hraje na nástroj identický s původní desetisborovou loutnou (podle nástroje Magna Tieffenbruckera, Venezia 1604, postavil Jiří Čepelák, Karlovy Vary 1994). Ve svém projevu v mnohém navazuje právě na hudební projev Briana Wrighta, zaujme však svým vlastním, osobitým podáním. Začátek v Grabštejnské léto Tradiční festival putujících divadel, staré hudby, šermířů, pohádek a starých řemesel. Ze šermířů jme vybrali šermířský a kaskadérský spolek Adorea, který krom vlastního fechtování bude své kousky pilnou mládež vyučovat. Letos přijede Vojta Vrtek s kejklíři, rytíř don Qichotte,

5 Vít Marčík mladší předvede kus Já to jsem, co umí a Kouzelná kulička. Muzicírovat bude možná opět až do časných ranních hodin dlažební šramlbend Péro za Kloboukem- kapela k neutahání, kterou musí zahánět do postele až principál tohoto jedinečného a neopakovatelného spolku kumštýřů Komedianti Wabi Daněk a Miloš Dvořáček Kdo jednou slyšel kombinaci Daňkova podmanivého, chlapáckého hlasu a Dvořáčkovy virtuózní kytary, potvrdí, že je nač se těšit. Wabi to je mírně rozhněvaný muž v lehce středních letech. Klasika od totemů a z trampských osad. Jeho písně si zpívají lidé napříč generacemi i celou naší zemí. Začátek v 19.oo HUSO Hubáček & Soldán, Tom Hubáček (harmonika, řev) a Kuba Soldán (klarinet, šalmaj, řev). HuSo se svým osobitým hudebním stylem vystoupí jako předkapela Wabiho. Je více než jisté, že rozšíří hudební obzory návštěvníků tohoto jedinečného koncertu. Začátek koncertu v 18.oo Benefiční koncet pro Grabštejn Luděk Vele a hosté - Opera Tajemství B. Smetany. Luděk Vele s přáteli na Grabštejně připravuje již neuvěřitelnou šestnáctou benefici. Za dobu, po kterou se pomoci Grabštejnu věnuje, se stal Grabštejn z polorozpadlého hradu uprostřed vojenského pásma respektovanou a vzorově opravovanou památkou. Ještě stále není hotovo, benefice nadále pokračují. Další informace o hradu a jeho historii naleznete na: Hrad Houska Gotický jarmark Skupina historického šermu (Armatus) a tance (Ambrosia) Jarmark s hudbou dávnověku Skupina Řemdih Bohnice nad Housce Řemesla v podání klientů a terapeutů PL Bohnice a Kosmonosy Noc s hvězdami Koncert vystoupení předních interpretů popmusic, od 18 hod Divadelní představení: Postel plná cizinců Divadelní sdružení TJ Sokol Mšeno, od 19 hod Jarmark Před branou do Pekel... troufnete si do Předpeklí? Renesanční jarmark Skupina historického šermu (Armatus) a tance (Ambrosia). Další informace o hradu a jeho okolí naleznete na:

6 Skalní hrad a poustevna Sloup Solideo quartet Zapomenuté hudební nástroje gotiky a renesance. Letos i s několika dřevěnými herci Michal Müller Koncert pro citeru a hlas provedený jedním z předních světových hráčů na koncertní citeru Jana Hejranová Sólové housle + legendární skladatelé Guitar Arte Trio Kontrasty, Tři kytaristé přichází opět s překvapením. Vstupné na každý koncert 90,- Kč. Začátky představení vždy v hodin. Vstup 20 minut před začátkem. A jako vždy POZOR: úderem 19 hodiny bude hrad uzavřen, nářek opozdilcův nikdo neuslyší! Podrobnější informace o pořádaných akcích, historii hradu a turistických zajímavostech okolí jsou uveřejněny na: Zřícenina hradu Rotštejna Dny svaté Markéty Vše co byste měli vědět o zrnu, mouce, obilí a jeho zpracování, ochutnávky domácího chleba, přednášky o činnosti lokátorů Dny svaté Markéty Vše co byste měli vědět o zrnu, mouce, obilí a jeho zpracování, ochutnávky domácího chleba, přednášky o činnosti lokátorů DESÁTÉ Šermířské loučení s létem Bohoslužba v Klokočí u kapličky svatého Václava, historický průvod ze vsi na hrad, kratochvilná taškařice s ukázkami šermířských soubojů. Podrobnosti ke konaným akcím naleznete na:

7 Hrad Valdštejn Tradiční hudební léto na Valdštejně Jako každý rok bude vystupovat v červenci a srpnu na hradu Valdštejně řada hudebních souborů. Své programy předvedou v krátkých koncertech během dne a při velkých koncertech Mobilní koncertní zvonohra na hradě Valdštejn Budou moci návštěvníci hradu Valdštejn shlédnout unikátní hudební nástroj mobilní koncertní zvonohru s 50 zvony. Na hradě Valdštejn Boudewijn Zwart předvede nejen koncertní program, ale bude ochoten návštěvníkům tento neobvyklý nástroj předvést zblízka s nevšedním a poutavým výkladem. Zvonohra bude na hradě k shlédnutí od hodin do uzavření hradu Collegium 419 Praha, sbormistr Čeněk Svoboda Komorní sbor Collegium 419 vznikl v Praze v roce 1999 a specializuje se na poučenou interpretaci skladeb období pozdní renesance a baroka. Program bude upřesněn. Podrobnosti o hradu naleznete na stránkách: Zřícenina hradu Trosky Trosecký širák Další ročník festivalu trampské písně v areálu hradu Trosky. Více informací o hradu a akcí, které se zde konají získáte na:

HRADY a ZÁMKY v Libereckém kraji přístupné veřejnosti v zimních měsících (leden-březen):

HRADY a ZÁMKY v Libereckém kraji přístupné veřejnosti v zimních měsících (leden-březen): HRADY a ZÁMKY v Libereckém kraji přístupné veřejnosti v zimních měsících (leden-březen): SH Grabštejn: po telefonické, nebo emailové dohodě 482 724 301, grabstejn@liberec.npu.cz, minimální počet návštěvníků

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách a na Moravě

Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách a na Moravě Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách a na Moravě Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách

Více

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz Pozvání na hrady a zámky v květnu zámek Náchod snižuje na státní zámek vstupné, správa hradu a zámku Frýdlant se omlouvá za změnu již zveřejněných termínů speciálních prohlídek knihovny a věže Sychrov,

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

PROGRAM. Karlštejnské vinobraní 2018

PROGRAM. Karlštejnské vinobraní 2018 PROGRAM Karlštejnské vinobraní 2018 Po oba dny Státní hrad Karlštejn Královský šenk s ochutnávkou vín po celý den 14.30 Císař Karel přichází - příchod průvodu římského císaře Karla IV. a jeho choti Elišky

Více

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE MIKULOV město s vůní jihu TOP akce 2010 duben září D PRAHA Pl BRNO D Sk A WIEN EVROPSKÁ UNIE Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Zahájení sezony Regionálního muzea v Mikulově 1. dubna 2010

Více

Tradiční oslavy hodů Obce Piňovice 2010

Tradiční oslavy hodů Obce Piňovice 2010 Tradiční oslavy hodů Obce Piňovice 2010 Projekt pořádání hodů v Piňovicích Jana Brázdová Rok 2009/10 0 Obsah 1. Název projektu... 2 2. Současný stav... 2 3. Základní informace o projektu... 2 4. Cíl projektu...

Více

Projektový management - MÍ

Projektový management - MÍ Projektový management - MÍ Pořádání šluknovských slavností Jana Koukolová Rok 2009/10 Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Obsah Úvod...3 Cíl projektu...3 Časová náročnost...3 Časový

Více

Týden 22. 8. - 28. 8. 2015

Týden 22. 8. - 28. 8. 2015 správný cíl Vaší cesty Týden 22. 8. - 28. 8. 2015 Nejenom lavičky Václava Havla nacházejí svá místa po světě Hradec Králové se může pyšnit navíc i čerstvě otevřenou Galerií Václava Havla. Každý, kdo si

Více

Jablonec nad Nisou, Kostel sv. Anny, Kostel Nejsvětějšího Srdce Ježíšova, Kostel Povýšení sv. Kříže, Kostel Dr. Farského,

Jablonec nad Nisou, Kostel sv. Anny, Kostel Nejsvětějšího Srdce Ježíšova, Kostel Povýšení sv. Kříže, Kostel Dr. Farského, DEN ČAS NÁZEV MÍSTO KONÁNÍ CHARAKTERISTIKA POŘADATEL 1. 7. 16 Street Dance Eurocentrum Jablonec nad, Malý sál Lektorský pořad s Peterem Dolinajecem. Eurocentrum 1.7.-31.8. 14 Rytířské turnaje Zámek Dětenice

Více

1. Varianta prohlídkový zámek + galerie. 2. Varianta prohlídkový zámek + hotel. 3. Varianta prohlídkový zámek + seniorský program

1. Varianta prohlídkový zámek + galerie. 2. Varianta prohlídkový zámek + hotel. 3. Varianta prohlídkový zámek + seniorský program Zámek Brtnice Program investora pro vyhledávací studii k jednotlivým variantám využití zámku v Brtnici. 1. Varianta prohlídkový zámek + galerie Využití celého zámku jako universálního turistického cíle

Více

Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně

Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně Hudební skupina Strašlivá Podívaná vznikla na jaře 1988 a v roce 2013 tedy dosáhla věku 25 let. Písničky Strašlivky vycházejí z inspirací historickými a fantazijními

Více

TEMPLÁŘSKÉ SLAVNOSTI JSOU ZA DVEŘMI

TEMPLÁŘSKÉ SLAVNOSTI JSOU ZA DVEŘMI Tisková zpráva Dne: 9. srpna 2012 Místo: Vsetín Organizace: Město Vsetín a Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace Zlínského kraje, Dům Kultury Vsetín, Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska,

Více

Výroční zpráva občanského sdružení Ochrana Klokočských skal za rok 2004

Výroční zpráva občanského sdružení Ochrana Klokočských skal za rok 2004 Výroční zpráva občanského sdružení Ochrana Klokočských skal za rok 2004 Historie a základní údaje Občanské sdružení Ochrana Klokočských skal (dále v textu OKS) bylo založeno v roce 1988. Původně jako volné

Více

Kalendář akcí Pražského Ámose a Milana Brožka z Prošku 2018

Kalendář akcí Pražského Ámose a Milana Brožka z Prošku 2018 Výukové centrum Pražský Ámos založil a řídí Mgr. Milan Brožek, středoškolský pedagog, který byl roku 2009 v anketě Zlatý Ámos prohlášen nejoblíbenějším učitelem v Praze a úspěšně postoupil až do finále.

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Z Á K L A D N Í U M Ě L E C K Á Š K O L A Ž I R O V N I C E VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY PEDAGOGICKÁ ČÁST ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 V ŽIROVNICI DNE 30. 6. 2012 a/ Charakteristika školy: V Základní umělecké

Více

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 Hummer Camp 2011 II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 O Tvrzi Tvrz HUMMER je stálý přírodní zábavní park ve středověkém stylu pro celou

Více

1. r. 2. r. hudební dílna 1 1 sborový zpěv 0,5 0,5

1. r. 2. r. hudební dílna 1 1 sborový zpěv 0,5 0,5 UČEBNÍ PLÁN HUDEBNÍ PŘÍPRAVKA UČ.PLÁN Č.: ŠVP 1 1. r. 2. r. hudební dílna 1 1 0,5 0,5 Volitelný předmět: hra na akordeon, hra na basovou kytaru, hra na bicí nástroje, hra na housle, hra na violu, hra na

Více

PRÁZDNINY 2006 NA MORAVSKÝCH HRADECH A ZÁMCÍCH

PRÁZDNINY 2006 NA MORAVSKÝCH HRADECH A ZÁMCÍCH PRÁZDNINY 2006 NA MORAVSKÝCH HRADECH A ZÁMCÍCH by *Danuška*??? Roštejn vystoupení sboru z Lotyšska v rámci Festivalu sborového umění Jihlava 1. 7. 9.00-21.00 Sovinec Kašpárek na skalním hradě (loutkařská

Více

VÍTEJTE V ČESKÉM KRUMLOVĚ. Historické centrum

VÍTEJTE V ČESKÉM KRUMLOVĚ. Historické centrum VÍTEJTE V ČESKÉM KRUMLOVĚ WORLD SVETOVÉ HERITAGE PATRIMOINE MONDIAL DEDICTVÍ Historické centrum Město mnoha tváří Architektonická krása a renesanční atmosféra se zde snoubí s moderním uměním a kulturou

Více

AKTUALITA Začíná druhá polovina prázdnin, pojďte je strávit na hradech a zámcích! Sychrov, 29. 7. 2015

AKTUALITA Začíná druhá polovina prázdnin, pojďte je strávit na hradech a zámcích! Sychrov, 29. 7. 2015 AKTUALITA Začíná druhá polovina prázdnin, pojďte je strávit na hradech a zámcích! Sychrov, 29. 7. 2015 Je před námi druhá polovina prázdnin a s ní pestrá nabídka akcí na hradech a zámcích. Navíc srpnový

Více

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou Léto na zámku 2016 Lomnický zámek pohádkový a hravý ani v létě nezahálí! 5. ročník cyklu letních kulturních akcí Pořadatel: Kulturní a informační středisko, příspěvková organizace Navazující 5. ročník

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

Jednání komise v 15:00 zahájila předsedkyně komise paní Jana Solomonová.

Jednání komise v 15:00 zahájila předsedkyně komise paní Jana Solomonová. ZÁPIS č. 13/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 30. srpna 2016 Kulturní dům Ládví (15:00 16:00) 1) Informace Přítomni

Více

DUM č. 17 v sadě. 21. Ze-3 Kraje ČR

DUM č. 17 v sadě. 21. Ze-3 Kraje ČR projekt GML Brno Docens DUM č. 17 v sadě 21. Ze-3 Kraje ČR Autor: Drahomír Hlaváč Datum: 05.03.2014 Ročník: 3. ročníky Anotace DUMu: Kraje České republiky, památky UNESCO v krajích ČR Materiály jsou určeny

Více

Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016

Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016 Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016 Muzeum Mladoboleslavska hrad: Paměť města kapitoly z dějin Mladé Boleslavi od 17. do počátku 20. století Venkov v proměnách času Muzejní herna Muzeion Dlouhodobá

Více

ZÁKLADNÍ STUDIUM HUDEBNÍHO OBORU

ZÁKLADNÍ STUDIUM HUDEBNÍHO OBORU ZÁKLADNÍ STUDIUM HUDEBNÍHO OBORU Vzdělávání na I. stupni základního studia je sedmileté a je určeno žákům, kteří dosáhli věku 7 let. Tato věková hranice platí bez ohledu na skutečnost, zdali žák navštěvoval

Více

Město mnoha tváří

Město mnoha tváří Město mnoha tváří Architektonická krása a renesanční atmosféra se zde snoubí s moderním uměním a kulturou sgrafitové fasády, dominanta zámecké věže, výstavy současných umělců, pěvecká vystoupení hvězd

Více

Pracovní list pro opakování znalostí z hudební výchovy a prohloubení dovedností práce s internetem. Listy jsou rozděleny na 4 kategorie (A, B, C, D).

Pracovní list pro opakování znalostí z hudební výchovy a prohloubení dovedností práce s internetem. Listy jsou rozděleny na 4 kategorie (A, B, C, D). Autor: Vzdělávací oblast: Téma: Zuzana Štichová Umění a kultura hudební výchova hudební pojmy Ročník: 8. Datum vytvoření: prosinec 2012 Materiál: Anotace: Metodické pokyny: Pomůcky: VY_32_INOVACE_S2.2_HV.8.15

Více

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011 červenec/ 2011 4.7. Návštěva cukrárny s doprovodem - 13.00-15.00 hod. cukrárna Pod Hvězdou 7.7. Bohoslužba slova / duchovní individuální návštěvy 12.7. Přednáška Muzea Strakonice - Rožmberkové a Jižní

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11 Polická a Svatovavřinecká pouť, pokladový koncert, charitativní akce v Martínkovicích, program pro děti v Broumově i v Polici nad Metují, běžecké závody, volejbalový turnaj, koncerty. To jsou tipy na akce,

Více

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 Moravská galerie v Brně 18.00 00.30 h (poslední vstup ve 24.00 h) Muzeum města Brna 18.00 00.30 h (kasematy, expozice a Východní křídlo končí

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

Mgr. Z. Flašková, MBA. www.ckrumlov.cz/statistika

Mgr. Z. Flašková, MBA. www.ckrumlov.cz/statistika Projekt Statistiky návštěvnosti ČK zadavatel Město zpracovatel DM ČKRF spol.s r.o. s partnery data za r. 2004 poskytlo 42 subjektů v r. 2005 již 3. ročník projektu přehled pouze dostupných údajů které

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY

UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ-DRAMATICKÝ OBOR Pozn.: platné učební plány VO viz Vzdělávací

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

Program Kurzu krajanů 2014

Program Kurzu krajanů 2014 l. týden 25. 7. Program Kurzu krajanů 2014 odjezd z Prahy příjezd účastníků kurzu do Dobrušky ubytování oficiální zahájení kurzu, - seznámení se s účastníky kurzu - společná večeře 26. 7. 27. 7. rozřazovací

Více

Turistický průvodce III. zajímavosti z českých hradů a zámků 1

Turistický průvodce III. zajímavosti z českých hradů a zámků 1 Turistický průvodce III. zajímavosti z českých hradů a zámků 1 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 2 7 5 2 4 Turistický průvodce

Více

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZONY 2016

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZONY 2016 HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZONY 2016 Sokolský vrch moderuje Kateřina Janstová PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4. 2016 sobota 17:00 21:00 Skákací hrad pro děti (vstupné zdarma) 17:00 21:00 Malování na dětské

Více

Č E R V E N, Č E R V E N E C S R P E N 2018

Č E R V E N, Č E R V E N E C S R P E N 2018 MUZEUM V BRUNTÁLE, příspěvková organizace MS kraje www.mubr.cz tel: 554717947 Č E R V E N, Č E R V E N E C S R P E N 2018 Muzeum v Bruntále p.o. - Zámek Bruntál 554709151 (rezervace) Výstavy 27. 4. 5.

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2005 / 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2005 / 2006 Základní škola,mateřská škola a Základní umělecká škola Jablonec nad Jizerou Odloučené pracoviště : Základní umělecká škola Jablonec n.jiz. 512 43 Jablonec nad Jizerou, Letná 439 481 591 338, e-mail zus-jablonecnj@netair.cz

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2008/09 zpracováno 24. 8. 2009 PODZIM 2008 6. 9. 2008 Vystoupení na zámku v Rudolticích 11. 9. 2008 Koncert

Více

Výsledky přijímacího řízení ZUŠ Jeseník na školní rok 2015/16

Výsledky přijímacího řízení ZUŠ Jeseník na školní rok 2015/16 Výsledky přijímacího řízení ZUŠ Jeseník na školní rok 2015/16 Žáci hudebního oboru mají možnost navštěvovat v rámci studia hudebního nástroje současně sborový zpěv bezplatně. Registrační č. zařazení H1

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Dny evropského dědictví 2011 na památkách ve správě Národního památkového ústavu

TISKOVÁ ZPRÁVA Dny evropského dědictví 2011 na památkách ve správě Národního památkového ústavu TISKOVÁ ZPRÁVA Dny evropského dědictví 2011 na památkách ve správě Národního památkového ústavu Praha, 5. 9. 2011 Národní památkový ústav a památky v jeho správě se tak jako každoročně připojují k oslavám

Více

Veřejný program 2012

Veřejný program 2012 Veřejný program 2012 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49 (0) 9674-92 48 77 Fax: +49 (0) 9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2012 4. 1. 2012 I 19.00 h

Více

19. ročník NÁRODOPISNÝCH

19. ročník NÁRODOPISNÝCH DĚDINA NA POMEZÍ HANÁCKÉHO SLOVÁCKA A BRNĚNSKA OBEC TĚŠANY TĚŠANY www.outesany.cz Obec Těšany 19. ročník NÁRODOPISNÝCH 1.-3. 9. 2017 Představení tradičních řemesel Vystoupení folklorních souborů a cimbálové

Více

Petra Vlčková je mladá začínající

Petra Vlčková je mladá začínající Dialog s akordeonem Petra Vlčková & Petr Přibyl Petra Vlčková je mladá začínající akordeonistka. Úspěšně absolvovala Západočeskou univerzitu v Plzni, kde vystudovala hru na akordeon společně s učitelstvím

Více

Jednání komise v 15:00 zahájila místopředsedkyně komise paní Jiřina Slavíková.

Jednání komise v 15:00 zahájila místopředsedkyně komise paní Jiřina Slavíková. ZÁPIS č. 8/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 1. prosince 2015 v Grabově vile (15:00 16:40) 1) Informace Přítomni dle

Více

LEDNICKO/VALTICKÝ HUDEBNÍ FESTIVAL ROČNÍK 30. ZÁŘÍ 14. ŘÍJNA 2017

LEDNICKO/VALTICKÝ HUDEBNÍ FESTIVAL ROČNÍK 30. ZÁŘÍ 14. ŘÍJNA 2017 LEDNICKO/VALTICKÝ HUDEBNÍ FESTIVAL 2017 2. ROČNÍK 30. ZÁŘÍ 14. ŘÍJNA 2017 bude stejně jako předchozí ročník začínat a končit v krásných prostorách zámků Lednice a Valtice. Klasická hudba oživí historické

Více

Program hlavních sletových dnů

Program hlavních sletových dnů 1. července 2012 neděle Program hlavních sletových dnů 1. 6. července 2012 10:00 13:00 Sletový průvod Prahou Václavské nám, 28. října, Národní tř. Smetanovo nábř. Křižovnická, nám. J. Palacha, Široká,

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR 1995 Přípravné studium: pro děti 5 7 leté HUDEBNÍ

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují.

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují. Rozsvěcení vánočních stromů, Adventní koncerty, Den otevřených dveří na gymnáziu, Gastroden, divadla, předvánoční programy pro děti, fotbalový a florbalový turnaj, Zimní táboření na Hvězdě. To jsou tipy

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

koncert Jan Rokyta & Solamente Naturali (CZ/ SK): Musical Globus

koncert Jan Rokyta & Solamente Naturali (CZ/ SK): Musical Globus PROGRAM FESTIVALU: Oblast NEPOMUK / SPÁLENÉ POŘÍČÍ 3.7.- 6.7. 2014 3.7. ČTVRTEK: zámek NEBÍLOVY Komponovaný večer barokních zábav: Západočeský symfonický orchestr, barokní vůně s originálními parfémy,

Více

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty Výroční zpráva za rok 2007 Úvod Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty je dobrovolné sdružení osob založené jako právnická osoba ve smyslu zákona číslo 83/1990 Sb. O sdružování občanů. Je zaregistrováno

Více

Pravidelným programem prázdnin je Páteční muzika v klášterní kavárně Café Dientzenhofer v Broumově. Vystoupení muzikantů začne v 19 hodin.

Pravidelným programem prázdnin je Páteční muzika v klášterní kavárně Café Dientzenhofer v Broumově. Vystoupení muzikantů začne v 19 hodin. Rockový festival Rockstock, dvě představení hry HRA-NIC-e, další koncert festivalu Za poklady Broumovska, cyklistický závod Okolo Broumova, volejbalový Memoriál Slávky Streubelové, "petrovické zatáčky",

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

Přijatí žáci do Základní umělecké školy Žerotín Olomouc na školní rok 2015/2016.

Přijatí žáci do Základní umělecké školy Žerotín Olomouc na školní rok 2015/2016. Přijatí žáci do Základní umělecké školy Žerotín Olomouc na školní rok 2015/2016. Provoz školy, kmenové budovy v Olomouci bude 1. září v době 9 11.30 a 12.30 17.00. Níže zmíněné žáky, kteří budou navštěvovat

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Mělnické kulturní PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Středa 4. června v 19.30 hodin - hudební sál MKD SUNDAY SEXTET Koncert vokální skupiny z Pardubic, která představí jak klasické jazzové písně, tak i novodobé

Více

NOC KOSTELŮ NOC. v okolí Božího domu.

NOC KOSTELŮ NOC. v okolí Božího domu. NOC KOSTELŮ Motto: Zůstali přes NOC v okolí Božího domu. 25. května 2018 KOSTEL sv. JAKUBA, KUTNÁ HORA Bohoslužby: pondělí, středa, pátek 18:00; neděle 9:00 GPS: 49 56 54.041 N, 15 16 2.901 E 17:50 18:00

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 381 01 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží http://www.rozhlas.cz/pardubice/nej/_zprava/smetanova-litomysl-stale-vita-hvezdy-ale-uz-ne-na-malem-nadrazi--1732722 10.06.2017 - rozhlas.cz

Více

Kroměříž 2018 pro mladé věkem i duchem.

Kroměříž 2018 pro mladé věkem i duchem. Kroměříž 2018 pro mladé věkem i duchem www.kromeriz.eu Kroměříž žije, Kroměříž baví, Kroměříž je tu pro vás! Kroměříž letos nabídne osvědčená lákadla i novinky. Centrem dění bude - jak se již stalo zvykem

Více

1

1 www.zlinskedumy.cz 1 PŘEHLED GOTICKÉ ARCHITEKTURY ČESKÉ ZEMĚ EU peníze středním školám, Gymnázium Valašské Klobouky ČESKÉ GOTICKÉ UMĚNÍ jedno z největších období v dějinách českého výtvarného umění české

Více

CYRILLE OSWALD TRIO. JAZZ KLUB TVRZ Od Jaroslav Svěcený vánoční koncert a 19.30, A

CYRILLE OSWALD TRIO. JAZZ KLUB TVRZ Od Jaroslav Svěcený vánoční koncert a 19.30, A Jaroslav Svěcený vánoční koncert 21. 12. 17.30 a 19.30, A JAZZ KLUB TVRZ 24. 1. 2019 Od 20.00 CYRILLE OSWALD TRIO JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ PROGRAM KONCERTY: Marek Chytra jedenáctého

Více

Organizační zabezpečení školního roku 2014/2015

Organizační zabezpečení školního roku 2014/2015 BONI PUERI základní umělecká škola, Hradec Králové Českosloveské armády 332/39, 500 03 Hradec Králové tel.: +420 608 200 472 e-mail: bonipueri@bonipueri.cz Organizační zabezpečení školního roku 2014/2015

Více

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 PRESTIŽNÍ PRŮVODCE LONELY PLANET ŘADÍ PLZEŇ MEZI TOP 10 EVROPSKÝCH DESTINACÍ PRO ROK 2014 Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

Konkretizovaný výstup Konkretizované učivo Očekávané výstupy RVP

Konkretizovaný výstup Konkretizované učivo Očekávané výstupy RVP Ročník: I. - využívá své individuální hudební schopnosti při hudebních aktivitách - zpívá dle svých dispozic intonačně jistě a rytmicky přesně v jednohlase - dokáže ocenit vokální projev druhého - reprodukuje

Více

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív PRAHA RAKOVNICKO Kde nebudete vědět kam dřív kalendář akcí HISTORICKÉ SLAVNOSTI, SYMPOZIA, DIVADELNÍ A HUDEBNÍ FESTIVALY, CYKLISTICKÉ AKCE, JARMARKY ŘEMESEL ATD. 2009 Řezbářské sympozium v Přílepích Rakovnicko

Více

Hudební nástroje se dělí do několika skupin podle způsobu tvoření tónu.

Hudební nástroje se dělí do několika skupin podle způsobu tvoření tónu. Hudební nástroje Na celém světě existují stovky hudebních nástrojů. My se budeme zabývat především hudebními nástroji, které jsou běžné v Evropě. Některé z těchto nástrojů můžeme vidět a slyšet v symfonickém

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

Kulturní a sportovní kalendář 2019

Kulturní a sportovní kalendář 2019 každé prázdninové úterý Kulturní a sportovní kalendář 2019 INFOCENTRUM Masarykovo nám. 83 251 01 Říčany tel.: 323 618 169 irena.rejnkova@ricany.cz www.maks-ricany.cz ČERVENEC - SRPEN Říčany 14.00-17.00

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

Stručná informace o kině Spektrum a Letním kině v Sezimově Ústí

Stručná informace o kině Spektrum a Letním kině v Sezimově Ústí Stručná informace o kině Spektrum a Letním kině v Sezimově Ústí Městské středisko kultury a sportu, příspěvková organizace města Sezimovo Ústí, spravuje v Sezimově Ústí dvě kina - Spektrum a Letní kino,

Více

ZÁMEK KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ NABÍDKOVÝ LIST PRO TURISTICKOU SEZONU 2013

ZÁMEK KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ NABÍDKOVÝ LIST PRO TURISTICKOU SEZONU 2013 ZÁMEK KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ NABÍDKOVÝ LIST PRO TURISTICKOU SEZONU 2013 Vážení návštěvníci, obchodní partneři, dovolujeme si Vám představit program prohlídek, který jsme pro Vás připravili na rok 2013, rozdělený

Více

Tabulka č. 1. Grantový program na podporu kultury - rok 2014 kultura I.výzva. GRANTY - Podpora živé kultury. Granty kultura 2014 Příloha č.

Tabulka č. 1. Grantový program na podporu kultury - rok 2014 kultura I.výzva. GRANTY - Podpora živé kultury. Granty kultura 2014 Příloha č. kultura I.výzva opatření 2 GRANTY - Podpora živé kultury Tabulka č. 1 3319 Org. 5412/1 alokace 1 800 000 Kč 5412/1/01 ACTIVE time 5412/1/02 Divadlo Continuo Kurzy vaření pro děti z dětského domova Písek

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

Kocianova houslová soutěž

Kocianova houslová soutěž Kocianova houslová soutěž 60. ročník 8. 12. května 2018 Ústí nad Orlicí Jaroslav Kocian * 22. února 1883 Ústí nad Orlicí 7. března 1950 Praha houslista, hudební skladatel, pedagog Jaroslav se narodil v

Více

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Výlety na rok 2017 Zájezdy nabízené Klubem seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice n. Pop. jsou i pro širokou veřejnost. Vstupenky je možné

Více

Již tradičně bude v průběhu sobotního odpoledne předáno ocenění Association For Main Scene Of Country Music za životní přínos country hudbě.

Již tradičně bude v průběhu sobotního odpoledne předáno ocenění Association For Main Scene Of Country Music za životní přínos country hudbě. Ve dnech 3. a 4. srpna 2007 se na Bystřičce přehradě (okres Vsetín) koná 9. ročník country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN. Pořadatelem je občanské sdružení Country kapela Gympleři Vsetín. Jedná se o jeden

Více

Program adventu v Lanškrouně

Program adventu v Lanškrouně I. ADVENTNÍ TÝDEN NEDĚLE 27.11. Program adventu v Lanškrouně 14:00 Nám. J. M. Marků Lanškrounský smíšený sbor, Komo/K/rák ZUŠ J. Pravečka Lanškroun pod vedením V. Jetmarové I. adventní koncert - žáci hudebního

Více

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012.

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Výroční zpráva Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Předána na MÚ Aš OŠKS dne 10.10.2012 Struktura výroční zprávy školy A. Základní údaje o škole str.2 B. Přehled oborů vzdělání str.

Více

Profesní komora požární ochrany

Profesní komora požární ochrany Profesní komora požární ochrany ve spolupráci s pořádají 5. mezinárodní konferenci POŽÁRNÍ OCHRANA HMOTNÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ Konference se koná pod záštitou místopředsedy vlády ministra vnitra a ministra

Více

FJC. Folk, jazz a country

FJC. Folk, jazz a country FJC Folk, jazz a country 2016-2017 Předplatné folk, jazz a country: Základní informace Všechny potřebné informace pro zakoupení předplatného obdržíte v předprodeji vstupenek MěKS v přízemí městského domu

Více

X X

X X Granty v oblasti kultury Rozpočet 705 tis. Kč + převod 7,283 tis. Kč, celková částka k rozdělení 712,283 tis. Kč ORJ 03 Př.č.Z.ć. Zadatel Název projektu Popis projektu Předp. výdaje Předp. příjmy Žádost

Více