por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Sváteční dny ve znamení oslav 125. výročí založení SDH Níhov

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Sváteční dny ve znamení oslav 125. výročí založení SDH Níhov"

Transkript

1 Zásahy hasičů za měsíc květen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1. do celkem 131 událostí. Z tohoto počtu je 12 požárů s předběžně vyčíslenou škodou ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou vyčísleny částkou ,- Kč. Při těchto požárech došlo ke zranění jedné osoby. Mezi nejčastější události s výjezdem hasičských jednotek patří technické zásahy, konkrétně technické havárie 83 výjezdů, dále je evidováno 22 dopravních nehod a 5 planých poplachů. Dne 2. května došlo v dopoledních hodinách k požáru myslivecké boudy (krmelce), která se nacházela na pozemku v k.ú. Nové Sady u Velké Bíteše. Požárem vznikla škoda předběžně vyčíslená částkou ve výši cca ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši ,- Kč. Při požáru nedošlo k úmrtí ani zranění osob. Příčina vzniku požáru je v šetření PČR a HZS ČR. Dne 5. května došlo v nočních hodinách k požáru rodinného domu v k.ú. Křižanov. Požárem vznikla škoda předběžně vyčíslená částkou ve výši cca ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši ,- Kč. Při požáru došlo ke zranění jedné osoby. Příčinou vzniku požáru bylo stanoveno nedodržení bezpečnostních předpisů při používání otevřeného ohně (svíčky). Dne 7. května došlo v odpoledních hodinách k požáru lesního porostu na ploše cca 80 x 50 m v k.ú. Jimramovské Pavlovice. Požárem vznikla škoda předběžně vyčíslená částkou ve výši cca 5 000,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši ,- Kč. Při požáru nedošlo k úmrtí ani zranění osob. Příčinou vzniku požáru bylo rozhoření nedostatečně uhašeného ohniště.

2 por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Sváteční dny ve znamení oslav 125. výročí založení SDH Níhov Dobrovolní hasiči v Níhově oslavili 125 let svého trvání. Program oslav začal již v pátek 11. května, kdy v Kulturním domě proběhla slavnostní schůze. Všichni přítomní vzdali čest památce zesnulých hasičů minutou ticha. Byly předneseny slavnostní projevy a zdravice hostí. Starosta sboru Ing. Josef Hrbek ve svém projevu zhodnotil činnost sboru po stránce spolkové, kulturní a sportovní. Sbor má k dnešnímu dni 61 členů. Velitel sboru Zdeněk Vala ml. přítomné informoval, že zásahová jednotka SDH obce je složena z 22 členů a je zařazena v plošném pokrytí kraje do kategorie JPO 5. Od náleží k Jihomoravskému kraji, potažmo požární stanice Tišnov, avšak sbor pracuje pod OSH Žďár nad Sázavou. Dnes hasiči disponují 2 požárními stříkačkami PS 12 a PS 16-sport, 1 malou přenosnou motorovou stříkačkou PS-8 a motorovou stříkačkou na podvozku vzor DS-16. V roce 2014 obec pořídila zásahové vozidlo - dopravní automobil FORD TRANSIT 350 EF. Od založení zasahovali nejméně u 50 požárů. V průběhu slavnostního večera byla předána ocenění zasloužilým členům sboru za obětavou práci v požární ochraně; mimo jiné Záslužnou okrskovou medaili Vincence Broži obdrželi Zdeněk Vala st. a Bohumil Jobánek ml, nejvyšší ocenění Řád sv. Floriána převzal Josef Klíma, který je náměstkem starosty SDH a současně i starostou obce. Představitelé SH ČMS obdrželi pamětní plakety a starostové bratrských sborů okrsku Velká Bíteš pamětní listy. Starosta OSH Žďár nad Sázavou Luboš Zeman předal sboru medaili Za zásluhy a pamětní list. Okrskový starosta Ludvík Zavřel společně s okrskovým velitelem předali Pamětní list. Slavnostní zasedání pokračovalo volnou zábavou do pozdních nočních hodin. Nedělní program se nesl ve sportovním duchu. Na programu byla okrsková soutěž v požárním sportu. Hodinu po obědě se sjížděla soutěžní družstva z jednotlivých hasičských sborů do sportovního areálu u rybníka. 11 družstev mužů a 1 družstvo žáků z okrsku č. 22 Velká Bíteš se utkalo v požárním útoku, štafetě 4x50 metrů s překážkami a požární teorii. Zahájení vlastní akce provedl okrskový starosta Ludvík Zavřel. Hlavní, a nejatraktivnější částí soutěže je tradičně požární útok. Soutěžilo se podle pravidel požárního sportu, kde v této nejnižší soutěži jsou povoleny některé úlevy. Vítězství si v kategorii mužů odnesli dobrovolní hasičů z Nových Sadů a v kategorii žáků družstvo z Křižínkova. Všechna cvičení proběhla dobře organizovaně a bez jakýchkoliv komplikací.

3 Příznivci hasičů a místní občané vytvořili dobrou diváckou kulisu a doufáme, že si ve společnosti hasičů užili krásné nedělní odpoledne. Při slavnostním vyhodnocení byly předány poháry. Celé oslavy doprovázelo nádherné horké počasí.

4 text a foto Mgr. David Dvořáček Hasičská pojišťovna dále posiluje Ve svém zařízení zámku Bílé Poličany na Trutnovsku - se uskutečnila 27. dubna valná hromada akcionářů Hasičské vzájemné pojišťovny, a.s. Zúčastnili se jí akcionáři, kteří zastupovali počtem hlasů, tj. účast 82,22 %. Zpráva o hospodaření HVP, a.s. za rok 2017 Ing. Vladimíra Ondráková, předseda představenstva. HVP, a.s. předpis pojistného na rok 2017 plán 540 mil Kč, splněn ve výši Kč, tj. 108,38 % ( ,8 mil Kč). HVP, a.s. evidovala škod ( škod). Průměrný škodní průběh je za rok 2017 cca 48 %. Hospodaření ovlivnil orkán Herwart s počtem pojistných událostí a škodou kolem 40 mil Kč (z toho 18 mil Kč z vlastních zdrojů). HVP, a.s. spravuje ks pojistných smluv, spolupracuje s 832 pojišťovacími zprostředkovateli, má 132 zaměstnanců a 8 poboček. Zisk za rok 2017 byl Kč, čistý zisk po zdanění za rok 2017 je Kč. Valná hromada schválila použít zisk Kč pro navýšení základního kapitálu + vklad nerozděleného zisku z minulých účetních období ve výši Kč. Cena akcie se tak zvýšila o 3 Kč/ks z 96 Kč/ks na 99 Kč/ks. Nová výše základního kapitálu tak je Kč. Pohár Staré osmy v Kuřimské Nové vsi V sobotu 26. května se konal v Kuřimské Nové Vsi Pohár Staré osmy v rámci soutěže Osma cup. Zúčastnilo se 6 družstev žen a 11 družstev mužů. Nejlepší ženy: 1. Kat-off-ské babinec, 2. SDH Milešín 3. SDH Kuřimská Nová Ves. Pořadí mužů: 1. Kati Katov, 2. SDH Rozseč 3. Beer team Katov. SDH Kuřimská Nová Ves připravil akci na dobré úrovni, zajistil hodnotné ceny pro všechny týmy. Soutěž proběhla za pěkného počasí ve svižném tempu. Smůlu měl domácí tým mužů - pro technickou závadu na čerpadle nedokončil.

5 Mgr. David Dvořáček Plamen v okrese má za sebou finále Celostátní hra PLAMEN pro mladé hasiče, vystoupila ročníkem 2017/2018 do svého okresního finále. Na 700 účastníků se sjelo 19. června do sportovního areálu v Lavičkách, kde se utkalo 49 družstev ve dvou kategoriích a v pěti disciplínách. Průběhu závodů oproti podzimnímu kolu přálo tentokrát hezké počasí a tak podmínky k provedení disciplín požární útok s vodou, požární útok CTIF, štafeta 4 x 60 m, štafeta dvojic a štafeta 400 m CTIF byly pro všechny zúčastněné srovnatelné. Poděkování za skvělou přehlídku umu a dovedností hasičského mládí okresu Žďár nad Sázavou patří členům odborné rady mládeže při OSH ČMS a také domácím patronům soutěže SDH Lavičky v čele se starostou Miroslavem Tesařem a Obecním úřadem v čele se starostou Janem Havelkou. Celkové výsledky PLAMEN : kategorie mladší 1. místo SDH Věcov, 2. SDH Lavičky, 3. SDH Jámy družstvo A kategorie starší 1. místo SDH Jabloňov, 2. SDH Lavičky (oba nás budou reprezentovat na krajském kole Kraje Vysočina), 3. SDH Kochánov Novoměstský železný hasič 4. ročník hasičské soutěže TFA 23. června 2018 start od 13 hod spodní část Vratislavova náměstí Nové Město na Moravě

6 Požární ochrana očima dětí a mládeže Do letošního ročníku této soutěže se v našem okrese zapojilo celkem 549 dětských autorů ze 64 škol a 7 SDH. Vítězové jednotlivých kategorií : literární část Radim Beran, ZŠ Rožná; Štěpán Kulka, SDH Jimramov výtvarná část Ondřej Sianta, MŠ Drobného NMnM; Lukáš Fiala, MŠ Čechova V. Meziříčí; Kateřina Rubínová, ZŠ Rožná; Filip Tálský, ZŠ Rožná; Adéla Křížová, ZŠ Palachova ZR 6; Nikola Truksová, SŠ obchodní ŽR; Elizabet Koubíková, ZŠ a PŠ Poštovní V. meziříčí; Jaroslav Jureček, ZŠ a PŠ V. Meziříčí. Umístění v Kraji Vysočina V Kraji Vysočina se do soutěže zapojilo celkem dětských autorů ze 77 škol a 31 SDH. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskutečnilo 22. května v Centru hasičského hnutí na zámku v Přibyslavi. Ze Žďárského okresu dosáhli na ocenění tito autoři : 1. místa Ondřej Sainta, MŠ Drobného NMnM; Lukáš Fiala, MŠ Čechova, Velké Meziříčí; Kateřina Rubinová, ZŠ Rožná; Nikola Truksová, SŠ obchodní a služeb ZR; Elizabeth Koubíková, Bezděkov; 2. místa - Radim Beran, ZŠ Rožná; Kateřina Vašíková, ZŠ Jimramov; 3. místa Tereza Saintová, MŠ Drobného, NMnM; Tomáš Hort, MŠ Nové Dvory; Jana Mrkosová, Žďár n.s.; Jiří Smolka, Rozsochy Celorepublikové kolo V celé ČR se do soutěže zapojilo dětských autorů z 904 škol, 747 SDH a 38 dalších občanských sdružení. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskutečnilo 22. června v Centru hasičského hnutí na zámku v Přibyslavi. Žďárský okres měl pouze jednoho oceněného - 1. místo získala Kateřina Rubínová, ZŠ a MŠ Rožná v kategorii žáků prvního stupně. Medaile Za záchranu života Na přibylsavském zámku byly v pátek 18. května uděleny medaile Za záchranu života. Mezi oceněnými byli i 3 členové z OSH Žďár nad Sázavou. Libor Schwarzberger a Václav Tulis z SDH Jimramov a Petr Průša z SDH Netín. Libor Schwarzberger a Václav Tulis, byli 24. května 2018 oceněni také Záslužnou medailí Kraje Vysočina I. stupně.

7 Okresní kolo v požárním sportu Pouhé čtyři týmy se přihlásily z okrskových kol do okresního finále v požárním sportu dospělých, které se uskutečnilo v Bystřici n. P. V kategorii žen zvítězila děvčata z Velkého Meziříčí a v kategorii mužů se přeborníky okresu pro rok 2018 stali muži z Laviček. Soutěžící změřili síly v disciplínách požární útok s vodou, štafetě 4 x 100 m s překážkami a běhu na 100 m s překážkami jednotlivci. Do krajského kola vítěze doprovodí muži z Otína. Okresní kolo dorostu Na stejném fotbalovém stadionu v Bystřici n. P. proběhlo i okresní kolo dorostu, ročník 2017/2018. Připraveny byly stejně jako u dospělé kategorie disciplíny požárního sportu a absolvovalo je celkem 18 družstev a 26 jednotlivců. Vítězové jednotlivých kategorií : družstva : dorostenci SDH Žďár n. S. 2; dorostenky Jabloňov; smíšená kategorie Herálec; jednotlivci : dorostenci mladší Mikuláš Sedlák, SDH Jabloňov; dorostenci střední Ivo Březka, Otín; dorostenci starší Tomáš Gregor, Věcov; dorostenky mladší Nikola Šustrová, Žďár n.s. 2; dorostenky střední Simona Šikulová, Jámy; dorostenky starší Natálie Pošvicová, Žďár n.s. 2.

8 Hasiči slavili století republiky Historická jízda V pátek 25. května vyjela Hasičská jízda T.G.Masaryka z Bystřice nad Perštejnem. Svůj začátek měla u nejkrásnější sochy T.G.Masaryka v ČR. Dále měla zastávky v Nedvědici, Doubravníku, Tišnově, Čebíně, Kuřimi, České-Brno-Líšni. Trasa jednotlivých jízd byla směrována do míst spjatých s prezidentem T. G. Masarykem, hasičská historická vozidla jela trasu symbolických cca 100 km.

9

10 Setkání praporů I dobrovolní hasiči ze Žďárska se připojili k celostátním oslavám výročí vzniku Československé republiky v rámci festivalu RE:PUBLIKA na brněnském výstavišti. V sobotu 26. května při příležitosti zahájení festivalu proběhlo setkání 371 hasičských praporů a praporů složek Integrovaného záchranného systému a kolegů ze Slovenské republiky. Okresní sdružení hasičů Žďár nad Sázavou zastupoval prapor okresního sdružení a 51 praporů SDH. Setkání bylo s největším počtem hasičských praporů v historii. Na závěr slavnostního aktu byly zástavy dekorovány čestnou stuhou, vydanou při příležitosti tohoto výročí. Bylo na co se dívat. Oslavy pokračovaly další sobotu 2. června, kdy proběhla akce Záchranáři dětem. Soutěže v TFA se zúčastnilo 86 mladých hasičů, mezi nimi i zástupci z SDH Slavkovice, Nového Města na Moravě, Polničky a Jam. Nejlepší z 25 soutěžících kategorie starších žáků byla Simona Šikulová z SDH Jámy a zaslouženě si odvezla zlatý pohár. V rámci doprovodné výstavy historické hasičské výzbroje a výstroje se představili dobrovolní hasiči z Laviček v replikách historických uniforem s ukázkou historického hašení koněspřežnou stříkačkou z roku Za odbornou radu hasičské historie prezentoval David Dvořáček modely Československých požárních vozidel v měřítku 1:43, především zn. Škoda, Tatra, Praga, Avia a vozidel východního bloku ve službách Československých požárníků. Sobota 10. června byla věnována 100 letům Československého sportu. Účast hasičů se nesla v duchu první Olympiády CTIF v Československu v roce 1973 (před 45 lety). OSH Žďár nad Sázavou reprezentoval SDH Daňkovice s ukázkou požárního útoku družstva mužů a žen dle klasiky.

11 Mgr. David Dvořáček

12 Ocenění Kraje Vysočina Sdružení hasičů Kraje Vysočina v pondělní podvečer 11. června v obřadní síni přibyslavského zámku oslavilo 100. výročí zrodu Československa. O podílu dobrovolných hasičů na národní a demokratické revoluci v roce 1918 pohovořil starosta krajského sdružení Jan Slámečka. Představitelé Integrovaného záchranného systému kraje potom obdrželi pamětní medaile. Kromě jiných je převzali - poslanec Parlamentu ČR a hejtman MUDr. Jiří Běhounek, ředitel Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina plk. Mgr. Jiří Němec, ředitel krajského ředitelství Policie ČR brigádní generál Mgr. Miloš Trojánek a náměstek ředitelky Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina MUDr. Petr Novotný. V závěru setkání byly městům Bystřice nad Pernštejnem a Třebíč vráceny prapory, které městské samosprávy daly vyšít pro Masarykovou jízdu motivovanou jubileem vzniku Československa. Jízdy historických požárních automobilů, nejstarší vůz na trati byl z roku 1924, byly dlouhé symbolických 100 km a končily na Výstavišti v Brně. Byly též připomínkou cesty prvního československého prezidenta Tomáše Garigue Masaryka, který v roce 1928, tedy před rovnými devadesáti lety, na Vysočinu přijel právě z Brna. Zatímco jiní vrcholní představitelé integrovaného záchranného systému Přibyslav nejednou navštívili, brigádní generál Miloš Trojánek do tohoto města služebně zavítal poprvé. V čele krajského ředitelství Policie ČR stojí teprve od 1. června 2018, doposud sloužil jako ředitel Policie ČR v hlavním městě Praze. Do Jihlavy "přestoupil" na vlastní žádost po té, co se opakovaně zastal svého podřízeného, vyšetřovatele kauzy Čapí hnízdo Pavla Nevtípila. text a foto: Dr. Ivo Havlík

13 BLAHOPŘEJEME! Simona Šikulová z SDH Jámy se stala 2. června na neoficiálním MČR v soutěži TFA Junior v Brně vítězkou v kategorii dívek ve věku let Dvojstranu připravil ZEMAN Luboš, starosta OSH ČMS Žďár nad Sázavou

Zásahy hasičů za měsíc prosinec

Zásahy hasičů za měsíc prosinec Zásahy hasičů za měsíc prosinec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.12. do 31. 12. celkem 146 událostí. Z tohoto počtu je 7 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 775

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc červenec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.7. do 31. 7. celkem 206 událostí. Z tohoto počtu je 17 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 1 310

Více

Zásahy hasičů za měsíc prosinec

Zásahy hasičů za měsíc prosinec Zásahy hasičů za měsíc prosinec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.12. do 31. 12. 2016 celkem 162 událostí. Z tohoto počtu je 10 požárů s předběžně vyčíslenou škodou

Více

Zásahy hasičů za měsíc květen

Zásahy hasičů za měsíc květen Zásahy hasičů za měsíc květen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.5. do 31. 5. celkem 137 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 128 000,-

Více

Zásahy hasičů za měsíc listopad

Zásahy hasičů za měsíc listopad Zásahy hasičů za měsíc listopad HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.11. do 30. 11. celkem 139 událostí. Z tohoto počtu je 7 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 250

Více

POŽÁRNÍ OCHRANA OČIMA DĚTÍ 2018

POŽÁRNÍ OCHRANA OČIMA DĚTÍ 2018 POŽÁRNÍ OCHRANA OČIMA DĚTÍ 2018 PO očima dětí v Kraji Vysočina - 2018 Počet zúčastněných dětí celkem : 2165 Počet zúčastněných škol celkem : 77 mateřských : 36 základních : 40 středních : 1 Počet zúčastněných

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc listopad HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.11. do 30. 11. celkem 133 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 3 817

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc únor HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.2. do 29. 2. celkem 108 událostí. Z tohoto počtu je 6 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 9 077 000,-

Více

Zápis č. 10 z VV KSH JMK

Zápis č. 10 z VV KSH JMK Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno Zápis č. 10 z VV KSH JMK 21. 6. 2016 Přítomni: Bc. Z. Jandova, J. Gargula, I. Musil, Mgr. M.

Více

Zápis ze Shromáždění představitelů Sborů dobrovolných hasičů okresu Trutnov, konaného dne 24.4.2009 ve velkém sále MěÚ v Trutnově

Zápis ze Shromáždění představitelů Sborů dobrovolných hasičů okresu Trutnov, konaného dne 24.4.2009 ve velkém sále MěÚ v Trutnově Zápis ze Shromáždění představitelů Sborů dobrovolných hasičů okresu Trutnov, konaného dne 24.4.2009 ve velkém sále MěÚ v Trutnově zahájení: 16 30 hod. přítomni: Výkonný výbor OSH Trutnov zástupci SDH okresu

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc srpen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.8. do 31. 8. celkem 207 událostí. Z tohoto počtu je 19 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 5 535 000,-

Více

Zásahy hasičů za měsíc září

Zásahy hasičů za měsíc září Zásahy hasičů za měsíc září HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.9. do 30. 9. celkem 129 událostí. Z tohoto počtu je 12 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 281 000,-

Více

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov.

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov. Výroční zpráva 2017 Výroční zpráva SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Bozkov za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou Z á p i s z 20. zasedání Výkonného výboru SH ČMS okresu Žďár nad Sázavou ve funkčním období 2015 2020 ze dne 19. června 2018; Bowlingová herna

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc srpen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.8. do 31. 8. celkem 330 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 2 083 000,-

Více

1. Zahájení, schválení programu jednání 2. Volba návrhové komise

1. Zahájení, schválení programu jednání 2. Volba návrhové komise Zápis se Shromáždění představitelů sborů dobrovolných hasičů okresu Znojmo konaného dne 23.3.2019 v 9:30hod, v Blížkovicích V 9:30 hod. všechny přítomné pozdravil a přivítal ing. Novosad, jmenovitě přivítal

Více

Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané v v hostinci U Šodka

Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané v v hostinci U Šodka Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané 17. 1. 2015 v 17 00 v hostinci U Šodka 1. Zahájení, uvítání hostů, minuta ticha, program schůze Vedením schůze byl pověřen Ing. Dalibor Vlček.

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc srpen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.8. do 31. 8. celkem 363 událostí. Z tohoto počtu je 29 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 2 528 500

Více

Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává. Směrnici sportovních oddílů SH ČMS

Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává. Směrnici sportovních oddílů SH ČMS Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává Směrnici sportovních oddílů SH ČMS Článek 1 Předmět Tato Směrnice vymezuje postavení sportu ve Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska jako veřejně prospěšné

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc říjen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.10. do 31. 10. celkem 145 událostí. Z tohoto počtu je 10 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 233 000,-

Více

Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever

Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever Tato soutěž má za úkol motivovat všechny sbory dobrovolných hasičů, potažmo okrsky k zvýšení své aktivity v oblasti represe, prevence, ochrany obyvatelstva, činnosti

Více

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 4. 1. 2014 Vážení bratři hasiči, vážení hosté. Dovolte, abych Vás seznámil se zprávou o činnosti SDH Veselice za rok 2013. K dnešnímu dni má náš sbor 45 členů.

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

IX. propagační jízda dobrovolných hasičů.

IX. propagační jízda dobrovolných hasičů. IX. propagační jízda dobrovolných hasičů. Ve dnech 27. a 28.5.2017 se uskutečnila XI. Propagační jízda hasičů. Zahájení jízdy bylo v Jáchymově v Karlovarském kraji, odkud pokračovala do Ústeckého kraje,

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje a Okresním sdružením hasičů Čech, Moravy

Více

Zápis z jednání Okresní odborné rady soutěží SH ČMS okresu České Budějovice ze dne

Zápis z jednání Okresní odborné rady soutěží SH ČMS okresu České Budějovice ze dne Zápis z jednání Okresní odborné rady soutěží SH ČMS okresu České Budějovice ze dne 20. 5. 2019 Porada Okresní odborné rady soutěží SH ČMS okresu České Budějovice (dále jen OORS) byla svolána na den 20.

Více

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na Věc: Organizační zajištění okresního kola Celostátní hry PLAMEN 2015/2016 Odborná rada mládeže OSH Šumperk vyhlašuje 43. ročník Celostátní hry PLAMEN pro mladé hasiče na okrese Šumperk. Soutěž bude probíhat

Více

Jednání starostů SDH po obvodech 4. 11. 2013

Jednání starostů SDH po obvodech 4. 11. 2013 Jednání starostů SDH po obvodech 4. 11. 2013 Program jednání 1) Zpráva o činnosti OSH Ústí nad Orlicí, 2) Výsledky soutěží v roce 2013, 3) Zajištění výročních valných hromad, 5) Hlášení o činnosti sboru

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014 Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014 Program: 1) Zahájení: p. Dolejš 2) Volba návrhové komise p. Dolejš 3) Zpráva o činnosti okrsku p. Dolejš 4) Zpráva velitele okrsku

Více

Zásahy hasičů za měsíc únor

Zásahy hasičů za měsíc únor Zásahy hasičů za měsíc únor HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.2. do 28. 2. celkem 115 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 4 762 000,-

Více

Navržení dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s.

Navržení dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 2018 a dny záchranářů Pelhřimov 2018 100 000,0 Kč Česká speleologická společnost Součinnostní výcviky Hasičského

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc říjen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1. do 31. 10. celkem 522 událostí. Z tohoto počtu je 14 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 605 000,-

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje a Okresním sdružením hasičů Čech, Moravy

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - Kraj Pardubický Pořadatel: ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ Krajského kola soutěže mladých hasičů ve hře PLAMEN 2016 - Skuteč SHČMS - KSH Pardubice, OSH Chrudim, odborná

Více

Zápis. ze Shromáždění delegátů OSH v Kraji Vysočina, konaného dne 20. dubna 2015 ve Žďáru nad Sázavou

Zápis. ze Shromáždění delegátů OSH v Kraji Vysočina, konaného dne 20. dubna 2015 ve Žďáru nad Sázavou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Kraje Vysočina Přibyslav, Husova 300; PSČ 582 22 tel. 569 430 050 fax. 569 484 340 e-mail: kvv@dh-vysocina.cz; www.dh-vysocina.cz Zápis ze

Více

ZPRAVODAJ OSH. 1/2018 březen Úvodem. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí

ZPRAVODAJ OSH. 1/2018 březen Úvodem. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí ZPRAVODAJ OSH 1/2018 březen 2018 Úvodem Vážené hasičky a hasiči, čas plyne neúprosně velmi rychle a je za námi další období výročních valných

Více

Výroční zpráva. SDH Pavlínov. za rok 2017

Výroční zpráva. SDH Pavlínov. za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti a její jednotlivá ustanovení byla předmětem

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru SH ČMS KSH Kraje Vysočina č. 3/2016 ze dne

Zápis z jednání Výkonného výboru SH ČMS KSH Kraje Vysočina č. 3/2016 ze dne Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska krajské sdružení Kraje Vysočina Husova 300, 582 22 Přibyslav www.dh-vysocina.cz e-mail : kvv@dh-vysocina.cz IČO 86553216, DIČ : CZ86553216 Zápis z jednání Výkonného

Více

OKRESNÍ SDRUŽENÍ HASIČŮ OLOMOUC. doc. Mgr. Antonína Staňka, Ph.D.

OKRESNÍ SDRUŽENÍ HASIČŮ OLOMOUC. doc. Mgr. Antonína Staňka, Ph.D. OKRESNÍ SDRUŽENÍ HASIČŮ OLOMOUC Vás zve na 2. závod seriálu ČESKÉHO POHÁRU REBEL 2015 OLOMOUCKÝ DVOJBOJ a 100m překážek Pod záštitou Primátora statutárního města Olomouc doc. Mgr. Antonína Staňka, Ph.D.

Více

Záštitu nad celým seriálem převzal hejtman Ústeckého kraje, pan Oldřich Bubeníček.

Záštitu nad celým seriálem převzal hejtman Ústeckého kraje, pan Oldřich Bubeníček. Asi každý trénoval během měsíce září, jak se dalo, aby se ukázal ve své nejlepší formě na závěrečném pátém kole soutěže STIMAX CUP 2015. V sobotu 26. září 2015 se na stadion v Krupce sjeli jednotlivci

Více

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ 1. ZAHÁJENÍ p. Arnošt Urbánek (starosta SDH Předín) přivítání p. Robert Válala (ředitel Požární bezpečnosti) anketa PB o spokojenosti s firmou 2. VOLBA

Více

Popis akce/projektu. Účel použití dotace na akci/projekt a jeho cíl

Popis akce/projektu. Účel použití dotace na akci/projekt a jeho cíl 111 1 SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Kostelec na Hané 12. ročník soutěže hasičské všestrannosti O hanáckó sekyrko a prezentace techniky a dovedností pro veřejnost Jakubské náměstí 552 79841 Kostelec

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru OSH Trutnov konaného dne 13.3.2014 v kanceláři OSH Trutnov

Zápis z jednání Výkonného výboru OSH Trutnov konaného dne 13.3.2014 v kanceláři OSH Trutnov Zápis z jednání Výkonného výboru OSH Trutnov konaného dne 13.3.2014 v kanceláři OSH Trutnov Začátek: 15 00 hod Přítomní: členové VV: Jiří Orsák, Ing. Jiří Šeps, Miloslav Bárta, Zdeněk Pelc, Jaroslav Jansa,

Více

HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16.

HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16. HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16. DUBNA 2016 Organizační výbor: OSH ČMS Blansko, Sadová 2, 678 15 Blansko

Více

pod záštitou poslankyně Parlamentu ČR Mgr. Marie Benešové

pod záštitou poslankyně Parlamentu ČR Mgr. Marie Benešové Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Ústecký kraj a Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Louny Organizační zabezpečení krajského kola hry Plamen a celoroční činnosti

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ÚSTŘEDNÍ OSBORNÉ RADY MLÁDEŽE ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI ÚSTŘEDNÍ OSBORNÉ RADY MLÁDEŽE ZA ROK 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI ÚSTŘEDNÍ OSBORNÉ RADY MLÁDEŽE ZA ROK 2015 V roce 2015 bylo ve Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska registrováno 54 794 dětí a mládeže ve věku 3 18 let. Zajímavý je rovněž ukazatel zapojení

Více

Plán akcí 2012 Místo konání akce Název akce Kontakt

Plán akcí 2012 Místo konání akce Název akce Kontakt 18.1. 18.1. 19.1. 24.1. 31.1. 21.2. 28.2. 13.3. 13.3. 21.3. 22.3. 27.3. 3.4. 13.4. 14.4. 17.4. 3.5. 3.5. 4.5. 5.5. 9.5. 22.5. 22.5. 23.5. 24.5. 25.5. 26.5. 5.6. 9.6. Výkonný výbor SH ČMS Odborná rada historie

Více

Zápis ze zasedání odborné rady

Zápis ze zasedání odborné rady Zápis ze zasedání odborné rady Doba zasedání: Místo zasedání: Svolavatel: Způsob svolání: 13. června 2017 od 17.00 hodin zasedací místnost SDH Nepomuk, Nepomuk Zbyšek Zuber, vedoucí odborné rady VV OSH

Více

HASIČSKÉ SOUTĚŽE V POŽÁRNÍM ÚTOKU, KTERÝCH SE V ROCE 2012 ZÚČASNILI HASIČI A HASIČKY Z SDH KYJOV.

HASIČSKÉ SOUTĚŽE V POŽÁRNÍM ÚTOKU, KTERÝCH SE V ROCE 2012 ZÚČASNILI HASIČI A HASIČKY Z SDH KYJOV. HASIČSKÉ SOUTĚŽE V POŽÁRNÍM ÚTOKU, KTERÝCH SE V ROCE 2012 ZÚČASNILI HASIČI A HASIČKY Z SDH KYJOV. V roce 2012 se za SDH Kyjov v hasičských soutěžích v požárním útoku účastnili: Za ŽENY: Brožová Veronika,

Více

SH ČMS OKRESNÍHO SDRUŽENÍ HASIČŮ PLZEŇ - JIH

SH ČMS OKRESNÍHO SDRUŽENÍ HASIČŮ PLZEŇ - JIH S M Ě R N I C E SH ČMS OKRESNÍHO SDRUŽENÍ HASIČŮ PLZEŇ - JIH Ročník: 2018 V Jarově dne 10. března 2018 Částka: 2 O B S A H: Část I. 1. Směrnice SH ČMS Okresního sdružení hasičů Plzeň - jih ze dne 10. 03.

Více

Organizační zabezpečení okresního kola hry Plamen ročník

Organizační zabezpečení okresního kola hry Plamen ročník Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou; kraj Vysočina Žďár nad Sázavou 3, Komenského 1, PSČ 591 01; tel. 566 621 139 e-mail: zdar@hvp.cz; www.dh-vysocina.cz IČ 488 996 15 DIČ CZ-488

Více

Metodický pokyn pro 43. ročník soutěže Požární ochrana očima dětí pro rok 2017

Metodický pokyn pro 43. ročník soutěže Požární ochrana očima dětí pro rok 2017 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů Vsetín, Svárov 1082, 755 01 Tel: 571165655, email: kancelar@osh-vsetin.cz, starosta@osh-vsetin.cz; www.osh-vsetin.cz Vsetín 30. 11. 2016 Metodický

Více

Program na podporu dobrovolných hasičů v roce 2018

Program na podporu dobrovolných hasičů v roce 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Jablunkov Metylovice Stará Ves nad Ondřejnicí Mniší Paskov Horní Lomná Jablunkov Pobočný spolek 65494482 Pobočný spolek 64121976 Pořízení vybavení pro zabezpečení nově vznikajícího

Více

Organizační zabezpečení krajského kola hry PLAMEN. Organizační zabezpečení krajského kola Pardubického kraje HRY PLAMEN 2015

Organizační zabezpečení krajského kola hry PLAMEN. Organizační zabezpečení krajského kola Pardubického kraje HRY PLAMEN 2015 Organizační zabezpečení krajského kola Pardubického kraje HRY PLAMEN 2015 Pořadatel: Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Svitavy ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Pardubického kraje,

Více

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Spolupráce s obcemi plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Integrovaný záchranný systém systém koordinace složek IZS při přípravě na MU a při záchranných a likvidačních

Více

KRAJSKÉ SOUTĚŽE DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN" 2008

KRAJSKÉ SOUTĚŽE DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN 2008 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉ SOUTĚŽE DRUŽSTEV MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN" 2008 KONANÁ POD ZÁŠTITOU HEJTMANA JIHOČESKÉHO KRAJE RNDr. Jana Zahradníka Pořadatel: Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska KSH Jihočeského

Více

Zásahy hasičů za měsíc listopad

Zásahy hasičů za měsíc listopad Zásahy hasičů za měsíc listopad HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.11. do 30. 11. celkem 104 událostí. Z tohoto počtu je 13 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 3 056

Více

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2014

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2014 Zájmové sdružení hasičských hudeb České republiky - občanské sdružení... 4 Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 04 a dny záchranářů Pelhřimov 04 Česká speleologická společnost Součinnostní

Více

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na Věc: Organizační zajištění okresního kola Celostátní hry PLAMEN 2018/2019 Odborná rada mládeže OSH Šumperk vyhlašuje 47. ročník Celostátní hry PLAMEN pro mladé hasiče na okrese Šumperk. Soutěž bude probíhat

Více

Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů. zpracoval Michal Bílek

Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů. zpracoval Michal Bílek Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů zpracoval Michal Bílek Jak můžete ocenit své členy - Řídíme se Statutem čestných vyznamenání a titulů SH ČMS, který byl schválen shromážděním starostů

Více

NOVINKY červen 2016 Hasiči

NOVINKY červen 2016 Hasiči NOVINKY červen 2016 Hasiči Zásahy hasičů za měsíc květen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.5. do 31. 5. celkem 134 událostí. Z tohoto počtu je 16 požárů s předběžně

Více

VYCHÁZÍ 30. ČERVNA Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP

VYCHÁZÍ 30. ČERVNA Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP VOJÁCI SPOLEČNĚ Mediální platforma ASOCIACE Vojáci společně z.s. VYCHÁZÍ 30. ČERVNA 2016 Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP Čestný odznak ASOCIACE Vojáci

Více

KRAJSKÁ KOLA ÚSTÍ NAD LABEM

KRAJSKÁ KOLA ÚSTÍ NAD LABEM KRAJSKÁ KOLA ÚSTÍ NAD LABEM 22. 6. 24. 6. 2018 Pro některé kolektivy a jednotlivce byla velmi krátká doba od jejich okresního kola, aby dopilovali a dotrénovali vše, co bylo potřeba. V pátek 22. června

Více

Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014

Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014 Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014 Vážená paní starostko Okresního sdružení, vážení hosté. Vážení zástupci jednotlivých sborů našeho okresu. Dovolte mi, abych Vás ve stručnosti seznámil s

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno 1927 Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení

Více

14. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 08.09.2015

14. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 08.09.2015 4. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 08.09.205 Pořadí jednání č. 6 Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 22/5 - poskytnutí dotací z Dotačního fondu kého kraje v rámci programu.2 Podpora Sdružení Čech,

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru Krajského sdružení hasičů Královéhradeckého kraje, konaného 5. 3. 2015 od 16.00 hod v Bílých Poličanech

Zápis z jednání Výkonného výboru Krajského sdružení hasičů Královéhradeckého kraje, konaného 5. 3. 2015 od 16.00 hod v Bílých Poličanech Zápis z jednání Výkonného výboru Krajského sdružení hasičů Královéhradeckého kraje, konaného 5. 3. 2015 od 16.00 hod v Bílých Poličanech Přítomní členové VV: J. Orsák, I. Kraus, K. Salava, A. Ulrych, E.

Více

Organizační zabezpečení okresního kola soutěže dorostu ročník

Organizační zabezpečení okresního kola soutěže dorostu ročník Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou; kraj Vysočina Žďár nad Sázavou 3, Komenského 1, PSČ 591 01; tel. 566 621 139 e-mail: zdar@hvp.cz; www.dh-vysocina.cz IČ 488 996 15 DIČ CZ-488

Více

Organizační zabezpečení

Organizační zabezpečení Č.j. OSH 18/2014 Organizační zabezpečení OKRESNÍHO VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍ HRY MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN 2 0 1 4 konaná pod záštitou senátora senátu ČR pana ing. Miroslava Krejči a starostky obce Varvažov paní

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje a Okresním sdružením hasičů Čech, Moravy

Více

vyhlašují VI. ročník seriálu STIMAX CUP

vyhlašují VI. ročník seriálu STIMAX CUP KRAJSKÉ SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA ÚSTECKÉHO KRAJE a STIMAX International, s.r.o. vyhlašují VI. ročník seriálu STIMAX CUP aneb šedesátkování a stovkování Ústeckého kraje který se koná pod záštitou

Více

Organizační zabezpečení okresního kola soutěže dorostu ročník

Organizační zabezpečení okresního kola soutěže dorostu ročník Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou; kraj Vysočina Žďár nad Sázavou 3, Komenského 1, PSČ 591 01; tel. 566 621 139 e-mail: zdar@hvp.cz; www.dh-vysocina.cz IČ 488 996 15 DIČ CZ-488

Více

k zajištění výročních valných hromad u SDH pro rok 2005-2010

k zajištění výročních valných hromad u SDH pro rok 2005-2010 Vzor dokumentů (tento vzor není závazný a slouží pouze pro upřesnění jednotlivých kroků konání VVH SDH a to SDH, kteří nemají tolik zkušeností z konáním VVH) k zajištění výročních valných hromad u SDH

Více

Zásahy hasičů za měsíc červen

Zásahy hasičů za měsíc červen Zásahy hasičů za měsíc červen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.6. do 30. 6. celkem 273 událostí. Z tohoto počtu je 11 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 395 000,-

Více

Zápis z jednání VV KSH Pardubického kraje ze dne 29.3.2011 ve Svojanově

Zápis z jednání VV KSH Pardubického kraje ze dne 29.3.2011 ve Svojanově Zápis z jednání VV KSH Pardubického kraje ze dne 29.3.2011 ve Svojanově Přítomni : - dle prezenční listiny ( příloha zápisu) Program jednání : 1) Zahájení, 2) Zpráva starosty KSH 3) Informace z ústředních

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru SH ČMS KSH Kraje Vysočina č. 2/2018 ze dne

Zápis z jednání Výkonného výboru SH ČMS KSH Kraje Vysočina č. 2/2018 ze dne Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska krajské sdružení Kraje Vysočina Husova 300, 582 22 Přibyslav www.dh-vysocina.cz e-mail : kvv@dh-vysocina.cz IČO 86553216, DIČ : CZ86553216 Zápis z jednání Výkonného

Více

Velká sláva u hasičů v Malém Březně

Velká sláva u hasičů v Malém Březně Velká sláva u hasičů v Malém Březně Velkou oslavu uspořádali o víkendu hasiči v Malém Březně u příležitosti převzetí nového vozidla a otevření zmodernizované klubovny mládeže. Oba projekty výrazně podpořil

Více

Tréninkový plán jarního kola soustředění v termínu 10-13.2 2011

Tréninkový plán jarního kola soustředění v termínu 10-13.2 2011 Tréninkový plán jarního kola soustředění v termínu 10-13.2 2011 10.2 2011 do 9:00 příjezd a ubytování 9:30 18:00 trénink 11.2 2011 9:00 18:00 trénink 12.2 2011 9:00-18:00 trénink 13.2 2011 9:00-15:00 trénink

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno. ZÁPIS z VV KSH JMK 17. 9.

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno. ZÁPIS z VV KSH JMK 17. 9. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno ZÁPIS z VV KSH JMK 17. 9. 2015 Přítomni: Bc. Z. Jandova, I. Musil, J. Gargula, Ing. T. Letocha,

Více

Krajské kolo. Dopravní soutěže mladých cyklistů. Sokolov 19. května 2011

Krajské kolo. Dopravní soutěže mladých cyklistů. Sokolov 19. května 2011 Krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů Sokolov 19. května 211 Dopravní soutěž mladých cyklistů je zákonitým vyvrcholením přípravy na bezpečnou účast v silničním provozu. Ve čtvrtek 19. května 211

Více

Pravidla vydána dne úprava

Pravidla vydána dne úprava Pravidla vydána dne 8. 10. 2014 úprava 5. 10. 2017 l. Účast v Poháru rady mládeže okresu Plzeň-sever Pohár okresní odborné rady mládeže Plzeň-sever je určen zejména pro družstva mladých hasičů a to na

Více

Informace o činnosti duben 2015

Informace o činnosti duben 2015 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti duben 2015 24. března 2015 v 16:07 hodin Jednotka SDH Mirovice vyjela s CAS 32 Tatra 815 k technické pomoci do Husovy

Více

Plošné pokrytí. Radim Paloch

Plošné pokrytí. Radim Paloch Plošné pokrytí Radim Paloch Plošné pokrytí Prvním dokumentem k plošnému pokrytí v ČR bylo Usnesení vlády č. 646 z roku 1994 Zákonná úprava stávající podoby plošného pokrytí nabyla účinnosti 01.01.2001

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Svitavy

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Svitavy Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Svitavy Organizační zabezpečení okresního kola hry PLAMEN v požárních disciplínách, které se koná v Jaroměřicích a je zabezpečováno ORM při OSH Svitavy ve spolupráci

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, OSH Vsetín, tel. 571 417 854

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, OSH Vsetín, tel. 571 417 854 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, OSH Vsetín, tel. 571 417 854 Metodický pokyn pro soutěž Požární ochrana očima dětí pro rok 2008 (soutěž je zařazena do Souboru pedagogicko - organizačních informací

Více

Právní předpisy a předpisy SH ČMS

Právní předpisy a předpisy SH ČMS Právní předpisy a předpisy SH ČMS -zákon o PO a související předpisy -stanovy SH ČMS, statut vyznamenání, stejnokrojový předpis 1. Fyzická osoba je mimo jiné povinna ze zákona o PO č.133/1985 Sb.ve znění

Více

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu 6.1 Nejvýznamnější aktivity (s výjimkou zásahové činnosti) Zásahová činnost jednotky Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu je součástí statistické ročenky. Den hasičstva - Slavnostní slib nových příslušníků

Více

BRK P. Vyhodnocení cvičení IZS za rok 2010 a plán provedení cvičení IZS v roce 2011

BRK P. Vyhodnocení cvičení IZS za rok 2010 a plán provedení cvičení IZS v roce 2011 BRK-03-2011-05P Vyhodnocení cvičení IZS za rok 2010 a plán provedení cvičení IZS v roce 2011 pro: jednání Bezpečnostní rady kraje č. 03/2011 dne 17. 02. 2011 zpracoval: L. Hanuška předkládá: D. Ryba Popis

Více

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na Věc: Organizační zajištění okresního kola Celostátní hry PLAMEN 2017/2018 Odborná rada mládeže OSH Šumperk vyhlašuje 46. ročník Celostátní hry PLAMEN pro mladé hasiče na okrese Šumperk. Soutěž bude probíhat

Více

Zápis č. 8/2016 z pravidelného zasedání VV OSH ČMS Písek rozšířeného o členy KaRR při OSH ČMS Písek dne

Zápis č. 8/2016 z pravidelného zasedání VV OSH ČMS Písek rozšířeného o členy KaRR při OSH ČMS Písek dne Zápis č. 8/2016 z pravidelného zasedání VV OSH ČMS Písek rozšířeného o členy KaRR při OSH ČMS Písek dne 29.9.2016 Přítomni: dle presenční listiny Program : 1. Zahájení 2. Kontrola usnesení z posledního

Více

Zápis z Valné výroční hromady SDH Ohrobec 2012

Zápis z Valné výroční hromady SDH Ohrobec 2012 Zápis z Valné výroční hromady SDH Ohrobec 2012 Místo konání 21.1.2012 Restaurace U Trojánků Přítomni: S. Balík, F. Hatle, F. Kolář, L. Kolář ml., F. Král, O. Křehlík, M. Machata, J. Pikous, V. Plíhal,

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 26

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Okrsek xxx Okresní sdružení hasičů XXX Krajské sdružení hasičů XXX. Vzorové PROPOZICE

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Okrsek xxx Okresní sdružení hasičů XXX Krajské sdružení hasičů XXX. Vzorové PROPOZICE Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okrsek xxx Okresní sdružení hasičů XXX Krajské sdružení hasičů XXX Vzorové PROPOZICE OKRSKOVÉHO/OKRESNÍHO/KRAJSKÉHO KOLA, MISTROVSTVÍ ČR družstev Sborů dobrovolných

Více

Informace o činnosti za červen 2016

Informace o činnosti za červen 2016 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti za červen 2016 Dne 1. června provedli členové zásahové jednotky společně

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 24

Více

ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ

ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - okres C H R U D I M Dne 9. dubna 2018 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ okresního kola družstev a jednotlivců dorostu 2018 v Třemošnici Pořadatel: SHČMS okresu Chrudim, odborná

Více

Informace o činnosti za červenec a srpen 2016

Informace o činnosti za červenec a srpen 2016 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti za červenec a srpen 2016 Dne 1. července provedli členové zásahové jednotky

Více

Pravidla vydána dne

Pravidla vydána dne Pravidla vydána dne 8.10.2014 l. Účast v Poháru rady mládeže okresu Plzeň-sever Pohár okresní odborné rady mládeže Plzeň-sever je určen zejména pro družstva mladých hasičů a to na základě přihlášky k jednotlivým

Více

Cvičení jednotek SDH v roce 2014

Cvičení jednotek SDH v roce 2014 Cvičení jednotek SDH v roce 2014 (okres Strakonice JPO III a JPO V) Schvaluje:... starostka OSH Strakonice Plán cvičení jednotek 1. Dokumentace zdolávání požárů Operativní karta a Operativní plán (dále

Více

ZÁPIS z VV KSH JMK 29. 10. 2015

ZÁPIS z VV KSH JMK 29. 10. 2015 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno ZÁPIS z VV KSH JMK 29. 10. 2015 Přítomni: Prezenční listina Omluveni: JUDr. Michal Hašek, P.

Více