SPEKTRA v.d.n., Zátišská 1914/1, Praha 4 Web: tel ISO 9001:2008 eshop.spektra.eu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "www.spektra.eu SPEKTRA v.d.n., Zátišská 1914/1, 143 00 Praha 4 Web: www.spektra.eu tel. 241 763 416 ISO 9001:2008 eshop.spektra.eu"

Transkript

1 KATALOG TZP SPEKTRA v.d.n., Zátišská 1914/1, Praha 4 info@spektra.eu Web: tel ISO 9001:2008 eshop.spektra.eu Pomoc s výběrem pomůcky Zavolejte nám nebo napište, rádi Vám pomůžeme s výběrem optimální pomůcky, s vyřízením příspěvku na její nákup a s vyplněním žádosti. Provozní doba po-pá 8:00-16:00 (později po domluvě) Autorizovaný distributor firem ABBYY Ukrajina, Clarosoft UK, Harpo PL, SensorySoft UK a Tobii Švédsko pro Českou republiku a držitel certifikátu HP Preferred Partner v ČR.

2 Informace příspěvek a předváděcí centrum Lidé, kteří mají problémy s jemnou motorikou, a tedy s ovládáním počítače standardními zařízeními, mohou na počítačích také pracovat jen musí být přiměřeně vybaveni. Takovým vybavením mohou být speciální klávesnice s velkými klávesami nebo s redukovaným počtem kláves, zvláštní polohovací zařízení nebo externí spínače připojované k počítači. Příspěvek na nákup zvláštní pomůcky Na nákup těchto pomůcek lze požádat o příspěvek krajskou pobočku Úřadu práce: Pod položkou I-2a) přílohy 1 k vyhl. 388/2011 Sb. jsou uvedeny "speciální komponenty osobního počítače (např. uzpůsobená klávesnice, myš, speciální programové vybavení)", které umožňují, aby počítač ovládal hendikepovaný uživatel s poškozenou jemnou motorikou. Příspěvek je při patřičné diagnóze nárokový, standardně s 10% spoluúčastí. Postup při žádosti o příspěvek V centru pro předvádění pomůcek si vyzkoušíte a vyberete pomůcku. Na krajské pobočce Úřadu práce podle místa trvalého bydliště podáte žádost o poskytnutí příspěvku na zakoupení zvláštní pomůcky. K žádosti doložíte údaje podle 23 zákona, druh pomůcky a doklad o její ceně (doklad na vyžádání zašleme). Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku má obsahovat: jméno, popřípadě jména, příjmení, datum narození, rodné číslo, rodinný stav a adresu místa trvalého pobytu každé společně posuzované osoby, doklad o výši příjmu žadatele o dávku a společně posuzovaných osob v rozhodném období, označení praktického lékaře, který registruje žadatele o dávku, druh zvláštní pomůcky a doklad osvědčující cenu zvláštní pomůcky nebo její předpokládanou cenu, určení způsobu výplaty dávky (převodem na účet, v hotovosti nebo využitím platební funkce karty sociálních systémů). Pokud potřebujete poradit, obraťte se prosím na nás, rádi Vám pomůžeme.

3 IntegraMouse Plus speciální komponenty osobního počítače IntegraMouse je alternativní počítačová myš pro uživatele s těžkou poruchou hybnosti. Ukazatel myši se ovládá minimálním pohybem rtů snímaného malým joystickem. Tlačítka myši jsou nahrazena vdechem a výdechem. Díky malým rozměrům a možnosti bezdrátového připojení k počítači lze myš IntegraMouse používat vsedě, vleže, připevněnou na vozíku, apod. Zařízení lze snadno přepínat mezi třemi režimy: myš (pohyb kurzoru + levé, pravé tlačítko); klávesnice (klávesové šipky + Enter, mezera); joystick. Technické údaje Snímání pohybu Připojení spínačů Připojení k PC Montáž Odnímatelný naústek snímá pohyby rtů. 1x konektor 3,5mm mono JACK. USB 2.0 nebo bezdrátově (zařízení může pracovat z akumulátorové baterie). Otvory pro snadnou montáž na vhodný držák. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky I-2a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

4 SmartNAV speciální komponenty osobního počítače SmartNAV je alternativní počítačová myš pro uživatele, kteří nemohou ovládat počítač pomocí rukou. Ukazatel myši se ovládá pomocí přirozeného pohybu hlavy snímaného infračervenou (IR) kamerou, která je umístěna na monitoru počítače. Kamera sleduje reflexní bod umístěný na vhodném místě na hlavě například na čepici, čele, brýlích, apod. Vlastnosti kurzoru (rychlost pohybu, možnost přichytávání k ovládacím prvkům aplikací, setrvačnost) je možné nastavovat. Levé a pravé tlačítko myši lze simulovat dle potřeb uživatele: připojením dvou externích spínačů; z lišty nástrojů vykreslené na obrazovce; z klávesnice. Technické údaje Snímání pohybu Připojení spínačů Připojení k PC Montáž Infračervená kamera. 2x konektor 3,5mm mono JACK. USB 2.0 rozhraní; Windows XP a vyšší. Whitworth W 1.4" - stativový závit. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky I-2a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

5 Klávesnice, trackbally speciální komponenty osobního počítače Speciální periferie jsou vhodné pro uživatele počítače se specifickými potřebami nebo pro děti. Klávesnice nabízíme v různých barvách a provedeních s velikostí kláves až 4 x 4 cm. Klávesnice mají robustní konstrukci a jsou zpravidla odolnější než běžné klávesnice. Všechny klávesnice lze doplnit plexikrytem s otvory nad každou klávesou, který zabraňuje nechtěným stiskům, či doplnit fólií proti vlhkosti Clevy - klávesnice navržená pro děti. Má redukovaný počet kláves. Klávesy jsou barevně odlišené, velké, dobře viditelné (2,2 x 2,2 cm). SpektraMID - velkoplošná klávesnice s tlačítky 4 x 4 cm. Rozměr 21 x 80 cm. BigKeys Plus/LX - velkoplošná klávesnice s tlačítky 2,5 x 2,5 cm. Počet kláves 48/70. Seniorská - kontrastní klávesnice se standardním rozložením žlutočerných kláves. Intellikeys - programovatelná senzorová klávesnice (44 x 26 cm). Lze nastavit velikost kláves, sílu stisku, rychlost odezvy kláves. ZoomText Keyboard - kontrastní klávesnice pro ovládání programu pro slabozraké ZoomText v provedení kláves žlutočerné a černobílé. Konfigurovatelná klávesnice - tlačítka až 4 x 4 cm. Rozložení a význam kláves lze libovolně konfigurovat. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky I-2a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

6 Trackbally speciální komponenty osobního počítače Trackball je rozměrově velká, robustní statická myš, kurzorem pohybujete pomocí velké koule, která je součástí trackballu, ovládací kouli převalujete částí ruky - například dlaní či loktem, v případě potřeby lze ovládací kouli překulovat pomocí nohou, rotační pohyb koule se pak přenáší na pohyb počítačového kurzoru. Pravé a levé tlačítko Klepání levým a pravým tlačítkem má každý trackball vyřešen individuálně. Obvykle v podobě velkých, dobře hmatných tlačítek. Některé modely umožňují připojit spínače přímo do trackballu, kde pak slouží jako levé a pravé tlačítko myši KidTrack - průměr koule 6 cm. Velkoplošná tlačítka. BigTrack - průměr koule 8 cm. K provedení BigTrack Extended lze připojit dva externí spínače. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky I-2a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

7 Guide speciální programové vybavení pro hendikepované Dolphin Guide je asistenční program, díky kterému může s počítačem velmi rychle a snadno pracovat každý bez zvláštních nároků na počítačové znalosti nebo dovednosti. Guide je velice vhodné řešení pro uživatele s poruchou jemné motoriky, neboť celý program lze ovládat pomocí několika tlačítek. Jednoduché a plně přístupné prostředí Guide se ovládá pomocí přehledných textových nabídek, takže uživatel nepracuje ve složitém grafickém prostředí systému Windows. Vše, s čím se v programu Guide setkáte, Vám přečte hlasový výstup. Vše v jednom balíčku Guide nabízí vše, co člověk od počítače pro domácí použití očekává - není nutné dokupovat další aplikace. Součástí programu je: jednoduchý textový editor (plně ozvučený), přístup k internetu: prohlížeč, internetová rádia, čtení novinek (RSS), komunikace: (není nutné psát, lze odeslat hlasové poznámky, skype, zpřístupnění tištěných dokumentů zvětšování naskenovaných obrázků a čtení textů, hudba, videa, kalendář, apod. Klávesnice guide DEL? START K programu lze pořídit speciální klávesnici vhodnou pro uživatele, kteří mají se standardní klávesnicí problémy. Obsahuje jen klávesy nutné pro ovládání Guidu, klávesy jsou velké a zřetelně označené. Rozmístění, tvar, popis a význam jednotlivých kláves ze konfigurovat dle přání a potřeb uživatele. ZPĚT OK Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-1d) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

8 Spínače speciální komponenty osobního počítače Spínače umožňují ovládání počítače jedním stiskem. Spínače existují v mnoha provedeních: různá velikost, tvar, barva a síla nutná pro jejich aktivaci. Lze jimi ovládat hračky, domácí spotřebiče a prostřednictvím USB rozhraní také počítač. Plnou nabídku spínačů naleznete na našich internetových stránkách PalPad switch - dotyková ploška. Pro aktivaci stačí lehký dotyk. Velikost až 11 x 15 cm. Pillow switch - velmi měkké tlačítko aktivované jemnou částí těla. Průměr 8 cm. Jelly Bean - středně velké plastové tlačítko s možností montáže na držák. Průměr 7 cm. Big switch - velké plastové tlačítko s možností montáže na držák. Průměr 12,7 cm. Grasp switch - spínaný stiskem dlaně. Měkká rukojeť o délce 14 cm. SipPuff switch - spínač ovládaný vdechy a výdechy. JoyBox - USB 2.0 rozhraní s možností připojit až 12 spínačů (konektory JACK 3,5mm). JoyCable - USB 2.0 rozhraní s možností připojit až 2 spínače (konektory JACK 3,5mm). Intelliswitch - USB 2.0 i bezdrátové rozhraní s možností připojit až 5 spínačů (konektory JACK 3,5mm). Dvě tlačítka přímo na těle rozhraní. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky I-2a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

9 Komunikační pomůcky pro podporu nedostatečné komunikační schopnosti Komunikační pomůcky s hlasovým výstupem slouží k podpoře a rozvíjení již existující, ale pro běžné dorozumívání nedostatečné komunikační schopnosti klientů. Komunikátory umožňují zaznamenat a opakovaně přehrát jednoduchou frázi nebo zprávu. Jsou určeny pro práci s nemluvícími nebo obtížně mluvícími, u nichž se budují komunikační dovednosti. Existují jednoduché komunikátory prostá velkoplošná tlačítka s hlasovým výstupem pro jeden dva vzkazy nebo několik vzkazů sekvenčních. Pro obsáhlejší komunikaci jsou vhodnější tabulkové komunikátory s větším počtem komunikačních kláves a s možností přepínat mezi několika vrstvami záznamu BigMack - jeden záznam o maximální délce 75 vteřin. Tlačítko velikosti 12,7 cm. italk2 - dva záznamy o maximální délce 120 vteřin. Dvě tlačítka velikosti 6,4 cm. LittleMack - jeden záznam o maximální délce 75 vteřin. Tlačítko velikosti 6,3 cm. Step by Step - postupná sekvence záznamů o maximální délce 75 vteřin. Tlačítko 6,3 cm. Step by Step with levels - 3x sekvence záznamů o maximální délce 75 vteřin. GoTalk button - jeden záznam o maximální délce 10 vteřin. Průměr komunikátoru 5 cm. Partner Plus - jeden záznam o maximální délce 30 vteřin. Velikost 14 x 16 cm. Modul do hračky - záznam o max. délce 10 vteřin. Velikost komunikátoru 6,7 x 1,4 cm. Přehrávání zvuku se spouští externím spínačem. GoTalk One - jeden záznam o maximální délce 10 vteřin. Velikost komunikátoru 5,7 x 12 cm.

10 Tabulkové komunikátory pro podporu nedostatečné komunikační schopnosti Tabulkové komunikátory umožňují zaznamenat větší počet zpráv a jsou vhodné pro obsáhlejší komunikaci. GoTalk Komunikátory typu GoTalk nabízíme v několika variantách s různou velikostí a počtem tlačítek. Pod každé tlačítko lze uložit až 10 vteřin záznamu, obrázky lze snadno měnit. Do komunikátoru je možné nahrát až 5 vrstev záznamu - GoTalk 20+ tedy obsáhne 5 x 20 = 100 záznamů + 5 záznamů pod horní řadou tlačítek, které jsou stejné ve všech vrstvách. Vzhledem k nízké váze a odolnosti vůči nárazům a otřesům jsou vhodné jako komunikační pomůcka, kterou má uživatel vždy po ruce. Vyměnitelné označení (popis) kláves, zásobník na alternativní označení je součástí komunikátoru. Technické údaje Název Rozměr Popis GoTalk x 229 mm pole pro záznamy o délce 10 vteřin. 5 vrstev. GoTalk x 229 mm pole pro záznam o délce 10 vteřin. 5 vrstev. GoTalk x 229 mm pole pro záznam o délce 10 vteřin. 5 vrstev.

Seznam speciálních pomůcek služby Lifetool

Seznam speciálních pomůcek služby Lifetool Alternativní myši Seznam speciálních pomůcek služby Lifetool Tato zařízení pomáhají lidem, kteří mají problémy s jemnou motorikou a nejsou schopni ovládat počítač pomocí běžné myši. Trackbally: BigTrack

Více

Vážení uchazeči, veřejný zadavatel upravuje zadávací dokumentaci na výše uvedené plnění v následujícím rozsahu:

Vážení uchazeči, veřejný zadavatel upravuje zadávací dokumentaci na výše uvedené plnění v následujícím rozsahu: V Praze dne 9.3.2009 Doplnění zadávací dokumentace veřejné zakázky vedené pod názvem: SPC Jihlava Evropské trendy ve vzdělávání, dodávka redukačních a rehabilitačních pomůcek. Vážení uchazeči, veřejný

Více

Hardware Osobní počítač a jeho periferie. Mgr. Lukáš Provazník ZŠ praktická a ZŠ speciální Lomnice nad Popelkou DUM č.: VY_3.

Hardware Osobní počítač a jeho periferie. Mgr. Lukáš Provazník ZŠ praktická a ZŠ speciální Lomnice nad Popelkou DUM č.: VY_3. Hardware Osobní počítač a jeho periferie Mgr. Lukáš Provazník ZŠ praktická a ZŠ speciální Lomnice nad Popelkou DUM č.: VY_3.2_INOVACE_1LP_10 Osobní počítač nebo někdy také PC je tvořeno čtyřmi částmi:

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 15 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

Alternativní ovládání PC a okolí

Alternativní ovládání PC a okolí Alternativní ovládání PC a okolí Nature Inspired Technologies Group (NIT) - http://nit.felk.cvut.cz/ Katedra kybernetiky Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze http://cyber.felk.cvut.cz/ Alternativní ovládání

Více

S klávesovými zkratkami ovládnete Windows jako profík Novinky.cz

S klávesovými zkratkami ovládnete Windows jako profík Novinky.cz Page 1 of 5 S klávesovými zkratkami ovládnete Windows jako profík Většina lidí ovládá počítač především myší a klávesnici používá pouze na psaní. Pomocí dvou nebo třech tlačítek, které zmáčknete najednou,

Více

Řada notebooků TravelMate. Stručné pokyny

Řada notebooků TravelMate. Stručné pokyny Řada notebooků TravelMate Stručné pokyny 2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny pro řadu notebooků TravelMate Původní vydání: 02/2011 Číslo modelu: Sériové číslo: Datum zakoupení: Místo zakoupení:

Více

Specifikace předmětu plnění

Specifikace předmětu plnění Specifikace předmětu plnění Notebook Procesor Operační systém Operační paměť Pevný disk Min. 2000 dle Passmark CPU mark Win7 Pro CZ nebo Win 8 Pro CZ min. 4 GB min. 300 GB Displej matný, 13,3"-15,6" Rozlišení

Více

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod.

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Úvod Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Pozor! 1.Tento výrobek je citlivé zařízení, zacházejte s ním opatrně. Chcete-li ochránit

Více

Výukový materiál. Bankovní spojení: KB Česká Třebová, č.ú. 42129-611/0100, IČO: 70882380

Výukový materiál. Bankovní spojení: KB Česká Třebová, č.ú. 42129-611/0100, IČO: 70882380 Základní škola Česká Třebová, Habrmanova ulice Habrmanova 1500, Česká Třebová, 560 02, tel.: 465534626, fax: 465 534 632, mail : slavik@zs-habrmanova.cz Bankovní spojení: KB Česká Třebová, č.ú. 42129-611/0100,

Více

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON Program SK2 Připojení adaptérusk2 k počítači Propojte svůj počítač pomocí přiloženého propojovacího USB kabelu s adaptérem SK2. SK2 v prostředí Windows 2000 - XP - Vista - po propojení počítače s adaptérem

Více

Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Technická specifikace

Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Technická specifikace Obsah Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Technická specifikace Stávající stav... 2 Část č. 1 veřejné zakázky - Tablety posádek... 4 Část č. 2 veřejné zakázky - Tiskárny... 5 Část č. 3 veřejné zakázky

Více

Informatika - 4. ročník Vzdělávací obsah

Informatika - 4. ročník Vzdělávací obsah Informatika - 4. ročník Časový Září Téma Učivo Ročníkové výstupy žák podle svých schopností: Poznámka Pravidla práce s PC Řád PC učebny Dodržuje řád učebny, bezpečnost práce Základní uživatelská obsluha

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 1 Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Operační systém a textový editor,

Více

Maggie 5" 5 643, ,00 Zoomax Snow 7 HD , ,00

Maggie 5 5 643, ,00 Zoomax Snow 7 HD , ,00 MC.CZK.ZRA.KTL: Ceník Spektra v.d.n., platný od 19.10.2017 KAMEROVÉ ZVTŠOVACÍ LUPY, pol.ii-4a p.1 vyhl. 388/11Sb. Stolní lupy Traveller HD 71 826,09 82 600,00 ClearView C 22" HD One 42 000,00 48 300,00

Více

Návod na použití portálu 802

Návod na použití portálu 802 Návod na použití portálu 802 Použití nápovědy Nápovědu aktivujete stiskem zeleného tlačítka v dolní části ovladače (Aplikace) a zeleného tlačítka (Help). Rolování v textu provedete pomocí rolovacích tlačítek.

Více

DUM č. 17 v sadě. 31. Inf-7 Technické vybavení počítačů

DUM č. 17 v sadě. 31. Inf-7 Technické vybavení počítačů projekt GML Brno Docens DUM č. 17 v sadě 31. Inf-7 Technické vybavení počítačů Autor: Roman Hrdlička Datum: 24.02.2014 Ročník: 1A, 1B, 1C Anotace DUMu: vstupní zařízení PC: klávesnice, myš, scanner, mikrofon

Více

ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu)

ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu) Střední průmyslová škola elektrotechnická a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Žatci ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu) Datum vypracování: 18.5.2011

Více

Specifikace předmětu plnění

Specifikace předmětu plnění Specifikace předmětu plnění Notebook Procesor Operační systém Pevný disk Min. 2000 dle Passmark CPU mark Win7 Pro CZ nebo Win 8 Pro CZ min. 4 GB min. 300 GB Displej matný, 13,3"-15,6" Rozlišení displeje

Více

Integrovaná střední škola, Sokolnice 496

Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Název projektu: Moderní škola Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0467 Název klíčové aktivity: V/2 - Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných

Více

Traveller HD 71 826,09 82 600,00

Traveller HD 71 826,09 82 600,00 MC.CZK.ZRA.KTL: Ceník Spektra v.d.n., platný od 23.5.2016 KAMEROVÉ ZV TŠOVACÍ LUPY, pol.ii-4a p.1 vyhl. 388/11Sb. ClearView C se tecím stolkem Všechna provedení: semicolor, linky, náhled na stránku, nastavitelná

Více

7. ICTKP pro mentálně postižené

7. ICTKP pro mentálně postižené 7. ICTKP pro mentálně postižené Všechny předchozí kapitoly týkající se ICTKP měly společného jmenovatele fyzické postižení. Každá kompenzační pomůcka překonávala fyzickou bariéru. Lidé s mentálním postižením

Více

Zoomax Snow 7 HD , ,00

Zoomax Snow 7 HD , ,00 MC.CZK.ZRA.KTL: Ceník Spektra v.d.n., platný od 7.6.2018 KAMEROVÉ ZV TŠOVACÍ LUPY, pol.ii-4a p.1 vyhl. 388/11Sb. Stolní lupy Traveller HD 67 391,30 77 500,00 ClearView C 22" HD One 40 000,00 46 000,00

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Polohovací zařízení a klávesnice

Polohovací zařízení a klávesnice Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je v USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Informace

Více

Návod k využívání interaktivních funkcí

Návod k využívání interaktivních funkcí Návod k využívání interaktivních funkcí Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody Interaktivní TV. Svoji Interaktivní TV budete ovládat přes velmi jednoduchou a intuitivní aplikaci.

Více

4.6 Zpracování videa na počítači

4.6 Zpracování videa na počítači 3. 4.6 Zpracování videa na počítači V řetězci bude na vstupu zapojeno zařízení, které nám poslouží jako zdroj signálu. Nemusí se nutně jednat jen o digitální kameru, web kameru či mobilní telefon. Můžeme

Více

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií VY_32_INOVACE_31_13 Škola Název projektu, reg. č. Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Tematická oblast Název Autor Vytvořeno, pro obor, ročník Anotace Přínos/cílové kompetence Střední

Více

VoiceOver v ios s QWERTY klávesnicí

VoiceOver v ios s QWERTY klávesnicí VoiceOver v ios s QWERTY klávesnicí Poslední aktualizace článku: 18/11/2015 Tento článek přináší přehled klávesových zkratek, které můžete z QWERTY klávesnice při práci s odečítačem VoiceOver v systému

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

KATALOG. kompenzačních pomůcek. pro osoby se zrakovým postižením. UnikaCentrum, o.p.s. Žižkova 2364/56, Karviná www.unikacentrum.

KATALOG. kompenzačních pomůcek. pro osoby se zrakovým postižením. UnikaCentrum, o.p.s. Žižkova 2364/56, Karviná www.unikacentrum. KATALOG kompenzačních pomůcek pro osoby se zrakovým postižením UnikaCentrum, o.p.s. Žižkova 2364/56, Karviná www.unikacentrum.cz 1 Základní informace Pár slov o nás UnikaCentrum, o.p.s. (dříve známa pod

Více

Technické parametry požadované Technické parametry nabízené

Technické parametry požadované Technické parametry nabízené Název 1 Notebook včetně základního software a) technická specifikace procesoru - požadovaný procesor musí minimálně dosáhnout v bechmarkovém testeru Passmark Performance Test hodnoty 3300 v testu Passmark

Více

NÁVOD K OBSLUZE AUDIOVIZUÁLNÍHO VYBAVENÍ V POSLUCHÁRNĚ EP130 ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ZČU, PLZEŇ - BORY

NÁVOD K OBSLUZE AUDIOVIZUÁLNÍHO VYBAVENÍ V POSLUCHÁRNĚ EP130 ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ZČU, PLZEŇ - BORY NÁVOD K OBSLUZE AUDIOVIZUÁLNÍHO VYBAVENÍ V POSLUCHÁRNĚ EP130 ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ZČU, PLZEŇ - BORY V PŘÍPADĚ PROBLÉMŮ VOLEJTE AV ASISTENCI 724 444 111 AV Media s.r.o. 2003 Stránka 1. z 6 ZÁKLADNÍ

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace

Více

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC 8portů MPC8701 - Katalogové číslo: 14.99.3220 16portů MPC16501 - Katalogové číslo: 14.99.3221 VLASTNOSTI - Ovládání 8/16 PC pomocí jedné konzole (PS/2 klávesnice,

Více

Windows XP. Operační systém Windows: Uložen na C:\Windows Důležité adresáře:

Windows XP. Operační systém Windows: Uložen na C:\Windows Důležité adresáře: Windows XP Operační systém Windows: Uložen na C:\Windows Důležité adresáře: Program Files nainstalované aplikace, hry apod Documents and Settings (Vista, 7 Users) Data a nastavení jednotlivých uživatelů

Více

KAMERA STALKER. Uživatelský manuál

KAMERA STALKER. Uživatelský manuál KAMERA STALKER Uživatelský manuál Popis tlačítek a kamery 1. Tlačítko RESET 5. Tlačítko MENU 9. Tlačítko LOCK 13. Mikrofon 2. Tlačítko UP 6. Tlačítko DOWN 10. USB 14. Infrared LED 3. Tlačítko MODE 7. Tlačítko

Více

Obsah. Úvod 9 Komu je kniha určena 11 Konvence použité v knize 11

Obsah. Úvod 9 Komu je kniha určena 11 Konvence použité v knize 11 Úvod 9 Komu je kniha určena 11 Konvence použité v knize 11 KAPITOLA 1 Instalace a úvod do Windows Vista 13 Instalace z disku DVD 14 Volba uživatelského účtu 16 První kroky v grafickém rozhraní 18 Práce

Více

Jak na TV vysílání se set-top boxem Di-Way AND1?

Jak na TV vysílání se set-top boxem Di-Way AND1? Jak na TV vysílání se set-top boxem Di-Way AND1? Zařízení zapojte do televizoru pokud možno do HDMI vstupu. Pokud Váš televizor HDMI vstup nemá, použijte přibalené CINCH konektory, případně se SCART redukcí.

Více

Česká příručka. Obsah Balení. Systémové Požadavky. Instalace a podpora. Roccat Isku klávesnice Rychlá instalační příručka

Česká příručka. Obsah Balení. Systémové Požadavky. Instalace a podpora. Roccat Isku klávesnice Rychlá instalační příručka Česká příručka Obsah Balení Roccat Isku klávesnice Rychlá instalační příručka Systémové Požadavky Windows XP, Vista 32/64, Windows 7 32/64 USB 2.0 port Internetové připojení pro stažení ovladačů Instalace

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

NAITECH DVC DIGITÁLNÍ VIDEO KAMERA NÁVOD K POUŽITÍ. www.naitech.eu NAI TECH WORLD OF NEW TECHNOLOGIES. Děkujeme za zakoupení výrobku NAITECH,

NAITECH DVC DIGITÁLNÍ VIDEO KAMERA NÁVOD K POUŽITÍ. www.naitech.eu NAI TECH WORLD OF NEW TECHNOLOGIES. Děkujeme za zakoupení výrobku NAITECH, NAI DVC DIGITÁLNÍ VIDEO KAMERA Děkujeme za zakoupení výrobku NAI, a přejeme Vám s jeho užíváním prožití mnoha příjemných okamžiků. Vývoji výrobku jsme věnovali maximální úsilí a nemálo prostředků. Můžeme

Více

Uživatelská příručka aplikacevox komunikátor

Uživatelská příručka aplikacevox komunikátor Uživatelská příručka aplikacevox komunikátor Úvod Aplikace VOX komunikátor je dostupná zdarma na AppStore díky podpoře Nadace Vodafone. Jedná se o jednoduchou, kapesní elektronickou komunikační tabulku

Více

Externí zařízení. Uživatelská příručka

Externí zařízení. Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je v USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Informace obsažené v tomto

Více

F: Tlačítko pro připojení G: Prostor pro baterie H: Připojení nabíječky I: Čidlo a indikátor pohybu. 12 h

F: Tlačítko pro připojení G: Prostor pro baterie H: Připojení nabíječky I: Čidlo a indikátor pohybu. 12 h TRUST MI5400X BLUETOOTH OPTICAL MOUSE Informace o výrobku Myš Nabíjecka F A B D G I E C H J A: Pravé tlačítko myši B: Kolečko Intelli/indikátor stavu baterie vyprázdnění a nabíjení C: Levé tlačítko myši

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Technické vybavení Polohovací zařízení Ing. Jakab Barnabáš

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Technické vybavení Polohovací zařízení Ing. Jakab Barnabáš Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Anotace: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Technické vybavení Polohovací zařízení

Více

Přídavný modul čtečky ClearReader +

Přídavný modul čtečky ClearReader + Přídavný modul čtečky ClearReader + Uživatelská příručka OPN: CR-MAG-FP Verze 2.1 2013 Optelec, Nizozemsko; (T) 2014 Spektra, ČR Všechna práva vyhrazena Optelec P.O. Box 399 2990 AJ Barendrecht Nizozemsko

Více

Polohovací Zařízení. -By Mikuláš Hrdlička

Polohovací Zařízení. -By Mikuláš Hrdlička Polohovací Zařízení -By Mikuláš Hrdlička Intro... Polohovací zařízení je vstupní rozhraní (převážně ovládané uživateli) které dovoluje uživateli zadávat prostorové (i.e, plynulé a vícesměrné) data do počítače.

Více

Infračervený Digitální fotoaparát fotopast Uživatelská příručka Kapesní fotoaparát řady SG370 Model: SG370B / SG370VB

Infračervený Digitální fotoaparát fotopast Uživatelská příručka Kapesní fotoaparát řady SG370 Model: SG370B / SG370VB Infračervený Digitální fotoaparát fotopast Uživatelská příručka Kapesní fotoaparát řady SG370 Model: SG370B / SG370VB Obsah 1 Úvod 1.1 Všeobecný popis 1.2 Tělo fotoaparátu, rozhraní 1.3 Zobrazení informací

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault Poloha ON (poloha dole)

MI Video rozhraní pro vozidla Renault Poloha ON (poloha dole) MI-1262 Video rozhraní pro vozidla Renault 2014 Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery

Více

Uživatelská příručka. Hodinky s kamerou. Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod.

Uživatelská příručka. Hodinky s kamerou. Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. Uživatelská příručka Hodinky s kamerou Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových

Více

Tlačítko spouště lze použít k záznamu fotografií nebo k zaostření čočky.

Tlačítko spouště lze použít k záznamu fotografií nebo k zaostření čočky. Důležité upozornění: Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte zařízení VideoCAM Messenger. Přečtěte si toto důležité upozornění před instalací 1. Instalace softwaru VideoCAM Messenger

Více

Interaktivní funkce Selfnet TV

Interaktivní funkce Selfnet TV Interaktivní funkce Selfnet TV Uživatelská příručka Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody interaktivní televize Selfnet TV. Svoji Selfnet TV budete ovládat přes velmi jednoduchou

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation. Informace

Více

Alternativní ovládání PC a okolí

Alternativní ovládání PC a okolí Alternativní ovládání PC a okolí Nature Inspired Technologies Group (NIT) - http://nit.felk.cvut.cz/ Katedra kybernetiky Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze http://cyber.felk.cvut.cz/ Alternativní ovládání

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Grafické displeje pro univerzální modul do kabiny (MKU) Uživatelská příručka Vydání 1.1 Počet stran: 14 1 OBSAH: 1. Základní informace... 3 1.1 Použití... 3 1.2 Technické údaje... 3 2. Obchodní informace...

Více

SECURITY VIEW. Uživatelský manuál. verze 0.1. Dokumentace vytvořena dne 21. 9. 2012 poslední korekce dne 21. 9. 2012. strana 1. VARIANT plus s.r.o.

SECURITY VIEW. Uživatelský manuál. verze 0.1. Dokumentace vytvořena dne 21. 9. 2012 poslední korekce dne 21. 9. 2012. strana 1. VARIANT plus s.r.o. verze 0.1 Dokumentace vytvořena dne 21. 9. 2012 poslední korekce dne 21. 9. 2012 VARIANT plus s.r.o. strana 1 OBSAH 1. Úvod... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 2. Hlavní okno aplikace... 4 2.1. Menu

Více

OBSAH IMPLICITNÍ NASTAVENÍ OS WINDOWS VÝCHOZÍ TISKÁRNA. »ProServis Strana: 1

OBSAH IMPLICITNÍ NASTAVENÍ OS WINDOWS VÝCHOZÍ TISKÁRNA. »ProServis Strana: 1 »ProServis Strana: 1 OBSAH Obsah 1 Implicitní nastavení 1 OS Windows 1 Výchozí tiskárna 1 Virtuální PDF tiskárna 2 OS MS DOS 2 Možnosti a nastavení tisku 2 Paralelní tiskárny 2 Síťové tiskárny 3 Síťové

Více

6. Klávesnice, myši a další vstupní zařízení

6. Klávesnice, myši a další vstupní zařízení Modul 1: Základní informace o počítačích 6. Klávesnice, myši a další vstupní zařízení Vstupní zařízení, se kterými se lze celkem běžně setkat jsou zejména klávesnice, myš, TouchPad, dále joystick, trackball,

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace

Více

Česká příručka. Seznam: Obsah balení a systémové požadavky:

Česká příručka. Seznam: Obsah balení a systémové požadavky: Česká příručka Tato česká příručka slouží pouze k základnímu obeznámení s nejdůležitějšími funkcemi a nastaveními zařízení. Detailnější informace naleznete v originálním anglickém manuálu. Seznam: Str.

Více

Point of view HDMI SmartTV dongle 200 BT

Point of view HDMI SmartTV dongle 200 BT Point of view HDMI SmartTV dongle 200 BT Česky Obsah Obsah... 1 Obecné oznámení pro uživatele... 2 Varování... 2 Obsah balení... 2 1. HDMI TV dongle... 3 1.1. Zobrazení produktu... 3 1.2. Instrukce k užívání...

Více

Technické požadavky -příloha- celkem 8 stran

Technické požadavky -příloha- celkem 8 stran Technické požadavky -přílohacelkem 8 stran Technické požadavky A) 16 kusů PC včetně operačního softwaru s následujícími parametry: Požadavek Splněno (doplňte: ano/ne) Vyplní žadatel (max. 18 znaků) RAM:

Více

Možnosti programu. KAPITOLA 5 Možnosti

Možnosti programu. KAPITOLA 5 Možnosti KAPITOLA 5 Možnosti Nastavení v možnostech programu a uživatelského rozhraní určují, jak se ZoomText spouští, ukončuje a indikuje na ploše systému. Můžete si také aktivovat automatickou aktualizaci, kdy

Více

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) port zadního

Více

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce kamery... 1 Popis kamery

Více

Operační systém MS Windows XP Professional

Operační systém MS Windows XP Professional Operační systém MS Windows XP Professional Operační systém základní programové vybavení počítače zprostředkovává komunikaci uživatele s počítačem s technickým vybavením počítače s aplikačním programovým

Více

Kamera pro domácí mazlíčky

Kamera pro domácí mazlíčky Kamera pro domácí mazlíčky Návod k použití Poslední revize: 8.4.2013 OBSAH: PŘEDMLUVA... 3 TECHNICKÉ SPECIFIKACE... 4 OPERAČNÍ INSTRUKCE... 4 Zobrazení telefonního čísla... 4 Zobrazení dostupné kapacity

Více

MCDVR31H. Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem. Uživatelský manuál

MCDVR31H. Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem. Uživatelský manuál MCDVR31H Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem Uživatelský manuál Kamera je ideální pro záznam provozu v autě nebo pro jiný mobilní záznam. Zařízení ukládá obraz na SD karty do kapacity 32GB. Rozlišení

Více

Uživatelský manuál Akční kamera

Uživatelský manuál Akční kamera Uživatelský manuál Akční kamera Obsah Poznámky Seznam dílů Popis Instalace Jak používat vodotěsné pouzdro Instalace baterie a zapnutí/vypnutí Nabíjení baterie a připojení k počítači Připevnění k držáku

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

Razer Orbweaver česká příručka

Razer Orbweaver česká příručka Razer Orbweaver česká příručka Seznam: Str. 1 - Obsah balení, systémové požadavky a registrace Str. 2 Technické specifikace a rozvržení zažízení Str. 7 - Instalace Str. 8 - Nastavení Str. 11 - Nastavení

Více

Vaše uživatelský manuál HP PAVILION DV9092EA

Vaše uživatelský manuál HP PAVILION DV9092EA Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Teplota Vlhkost CO 2 Rosný bod Atmosférický tlak Analogový signál Dvoustavové událostí Čítací vstup Bateriové záznamníky Dataloggery Bateriové záznamníky

Více

Tablet EAGET FAMILY N7A Uživatelská příručka

Tablet EAGET FAMILY N7A Uživatelská příručka Tablet EAGET FAMILY N7A Uživatelská příručka Tento návod k použití je pouze pro referenční účely, mohou být změněny bez předchozího upozornění 1 Poděkování Děkujeme za zakoupení našeho produktu. Produkt

Více

Tablet DFS-T88 Android Návod k použití

Tablet DFS-T88 Android Návod k použití Tablet DFS-T88 Android Návod k použití 2019-01-01 1 Obsah Vzhled... 3 Popis... 3 Inicializace a aplikace... 6 Menu... 8 Nastavení... 9 Systém... 9 Wi-Fi... 10 Bluetooth... 12 Přenos dat... 13 Speciální

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Point of view HDMI Smart TV dongle Mini RF klávesnice

Point of view HDMI Smart TV dongle Mini RF klávesnice Obsah Obsah... 1 Obecné oznámení pro uživatele... 2 Varování... 2 Obsah balení... 2 1. HDMI TV dongle... 3 1.1. Zobrazení produktu... 3 1.2. Instrukce k užívání... 3 1.3. Základní plocha... 3 1.4. Nastavení

Více

NEWTON Dictate 4. Software pro převod hlasu do textu. Katalog příslušentví. www.diktafony.cz

NEWTON Dictate 4. Software pro převod hlasu do textu. Katalog příslušentví. www.diktafony.cz NEWTON Dictate 4 Software pro převod hlasu do textu Katalog příslušentví www.diktafony.cz diktafony Philips Digital Pocket Memo 8000 Špičková kvalita záznamu s 3D Mic technologií Profesionální diktafon

Více

Dílčí projekt: Systém projektování textilních struktur 1.etapa: tvorba systému projektování vlákno - příze - tkanina

Dílčí projekt: Systém projektování textilních struktur 1.etapa: tvorba systému projektování vlákno - příze - tkanina Program LibTex Uživatelská příručka 1 Obsah Program Textilní Design... 1 Uživatelská příručka... 1 1 Obsah... 2 2 Rejstřík obrázků... 2 3 Technické požadavky... 3 3.1 Hardware... 3 3.1.1 Procesor... 3

Více

panelu na tlačítko Start ->Programy -> VideoCAM Look>Uninstall VideoCAM Look a potom instalaci

panelu na tlačítko Start ->Programy -> VideoCAM Look>Uninstall VideoCAM Look a potom instalaci Důležité upozornění: Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte zařízení VideoCAM Look. Přečtěte si toto důležité upozornění před instalací 1. Instalace softwaru VideoCAM Look A. Vložte

Více

RAZER HUNTSMAN ELITE

RAZER HUNTSMAN ELITE RAZER HUNTSMAN ELITE Česká příručka Tato česká příručka slouží pouze k základnímu obeznámení s nejdůležitějšími funkcemi a nastaveními zařízení. Detailnější informace naleznete v originálním anglickém

Více

3D sledování pozice vojáka v zastavěném prostoru a budově

3D sledování pozice vojáka v zastavěném prostoru a budově 3D sledování pozice vojáka v zastavěném prostoru a budově Úvod Programový produkt 3D sledování pozice vojáka v zastavěném prostoru a budově je navržen jako jednoduchá aplikace pro 3D zobrazení objektů

Více

RAZER ABYSSUS ESSENTIAL

RAZER ABYSSUS ESSENTIAL RAZER ABYSSUS ESSENTIAL Česká příručka Tato česká příručka slouží pouze k základnímu obeznámení s nejdůležitějšími funkcemi a nastaveními zařízení. Detailnější informace naleznete v originálním anglickém

Více

ALVA - řada BC6. Stručný průvodce Verze 4. UDC-02026A 2014 Optelec, Nizozemsko. Všechna práva vyhrazena (T) Spektra vdn, 2014

ALVA - řada BC6. Stručný průvodce Verze 4. UDC-02026A 2014 Optelec, Nizozemsko. Všechna práva vyhrazena (T) Spektra vdn, 2014 ALVA - řada BC6 Stručný průvodce Verze 4 UDC-02026A 2014 Optelec, Nizozemsko. Všechna práva vyhrazena (T) Spektra vdn, 2014 Optelec 2993 LT Barendrecht Nizozemsko Telefon: +31 (0)88 6783 444. Fax +31 (0)88

Více

Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta)

Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta) Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta) Uživatelská příručka 1 Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických

Více

Dodávka výpočetní techniky pro účely projektu Autisté nikoli v autu, druhé kolo

Dodávka výpočetní techniky pro účely projektu Autisté nikoli v autu, druhé kolo Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu Dodávka výpočetní techniky pro účely projektu Autisté nikoli v autu, druhé kolo - 1 - Nejedná se o zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb.,

Více

Polohovací zařízení a klávesnice

Polohovací zařízení a klávesnice Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation. Informace

Více

Supernova 16 Ovládací zkratky. Akce Funkce Stolní počítač Přenosný počítač Automatické popisování grafických objektů LEVÝ CONTROL + PRAVÁ HRANATÁ

Supernova 16 Ovládací zkratky. Akce Funkce Stolní počítač Přenosný počítač Automatické popisování grafických objektů LEVÝ CONTROL + PRAVÁ HRANATÁ Supernova 16 Ovládací zkratky Akce Funkce Stolní počítač Přenosný počítač Automatické popisování grafických objektů PRAVÁ HRANATÁ G Otevřít kontextové menu ovládacího panelu ZÁVORKA MEZERNÍK Předčítací

Více

CAR P50 N. kamera pro Váš automobil. Noční vidění. Uživatelská příručka. Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt.

CAR P50 N. kamera pro Váš automobil. Noční vidění. Uživatelská příručka. Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt. CAR P50 N kamera pro Váš automobil Noční vidění Uživatelská příručka Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt. Ještě než se vrhnete na natáčení svých prvních cestovních záběrů, pročtěte si prosím tento

Více

Dodatek k uživatelském manuálu Adash 4202 Revize 040528MK

Dodatek k uživatelském manuálu Adash 4202 Revize 040528MK Vyvažovací analyzátory Adash 4200 Dodatek k uživatelském manuálu Adash 4202 Revize 040528MK Email: info@adash.cz Obsah: Popis základních funkcí... 3 On Line Měření... 3 On Line Metr... 3 Časový záznam...

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ Xtreamer Wonder Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Xtreamer Wonder Xtreamer Wonder je zcela nový media hub na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým ARM Cortex A9 procesorem a grafikou Mali

Více

T E L E V I Z N Í K A M E R O V É L U P Y

T E L E V I Z N Í K A M E R O V É L U P Y T E L E V I Z N Í K A M E R O V É L U P Y Patří do skupiny optoelektronických pomůcek. Mohou být hrazeny sociálním odborem příslušného úřadu obce s rozšířenou působností až do výše 100%. Obecně se popisuje

Více

dvblogic DVB-T tuner

dvblogic DVB-T tuner dvblogic DVB-T tuner DVB-MFD3-R1 Určeno k montáži do vozidel vybavených navigačními systémy: Volkswagen MFD3 / RNS510 / RNS 810 Škoda Nexus, Columbus Seat Trinax Pouze pro vozidla s OEM parkovací kamerou

Více

Razer Deathstalker česká příručka

Razer Deathstalker česká příručka Razer Deathstalker česká příručka Seznam: Str. 1 - Obsah balení a systémové požadavky Str. 2 - Přehled rozvržení klávesnice Str. 3 Instalace a technická podpora Str. 4 Používání Str. 6 Nastavení Str. 10

Více

František Hudek. březen ročník. Informační a komunikační technologie OS WINDOWS Hlavní panel

František Hudek. březen ročník. Informační a komunikační technologie OS WINDOWS Hlavní panel VY_32_INOVACE_FH05_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek březen 2013

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v

Více

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) HDMI Obsah

Více