Pomůcka pro výcvik Vašeho společníka pomocí dálkového ovladače. Návod k použití. "EDUCATION" z řady obojků COLLIER

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pomůcka pro výcvik Vašeho společníka pomocí dálkového ovladače. Návod k použití. "EDUCATION" z řady obojků COLLIER"

Transkript

1 SADA EDUCATION Pomůcka pro výcvik Vašeho společníka pomocí dálkového ovladače. Návod k použití Děkujeme Vám, že jste si zakoupili sadu "EDUCATION" z řady obojků COLLIER REFLEX, vyvinutou a vyrobenou ve Francii společností LACME, jedničkou v oblasti elektroniky pro zvířata. Pečlivé seznámení se s těmito pokyny Vám zajistí dlouhá léta správného a spolehlivého používání. Před každým použitím si přečtěte a dodržujte uvedená doporučení, abyste dosáhli co nejvyšší spokojenosti s Vaší investicí. Tento návod uschovejte pro pozdější použití. Princip Dobrá znalost psychologie štěněte, spojená s dobrou znalostí charakteru Vašeho společníka, nestačí vždy k usměrnění jeho pudů. Výcviková sada "EDUCATION" je velice účinným pomocníkem pro výcvik Vašeho společníka na dálku. Díky ní budete moci předcházet, případně opravovat nevhodné chování, a to jak uvnitř, tak i vně Vašeho obydlí.

2 UPOZORNĚNÍ: Osoby se samostatným kardio přístrojem, kardiostimulátorem, srdečním stimulátorem nebo defibrilátorem musejí dbát zvláštní opatrnosti při používání výcvikové sady. Toto zařízení vysílá vysokofrekvenční elektromagnitické vlny (868,3 MHz), s maximálním vyzářeným výkonem nepřekračujícím 500 mw. Toto zařízení odpovídá evropské normě ETSI EN C TSI EN Tabulka složení Celkový popis... strana 3 Uvedení do provozu... - Obojek... strana 4 - Dálkový ovladač... strana 4 - Zapnutí a vypnutí obojku a dálkového ovladače... strana 5 - Synchronizace dálkového ovladače a obojků... strana 6 Použití... - Výcviková sada na 100 metrů... strana 7 - Výcviková sada na 300 a 500 metrů... strana 8-10 Výcvik... strana 11 Bezpečnostní doporučení... strana 12 Praktické rady... strana 12 Prohlášení o shodě... strana 13 Záruční list... strana 13

3 CELKOVÝ POPIS Výcviková sada EDUCATION existuje ve více provedeních. Model na 100, 300 a 500 metrů. V závislosti na daném modelu nebudou funkce zařízení zcela identické. Model 100 m - Dálkový ovladač s tříbarevnou kontrolkou. Zelená: chod a vysílání. Oranžová: Je třeba dobít baterie. Červená: Zastavení dálkového ovladače. - Dálkový ovladač je schopen ovládat 1 jediný obojek. - 3 úrovně pokárání. Model 300 m - Dálkový ovladač s LCD displejem pro kontrolu funkcí. - Dálkový ovladač je schopen kontrolovat až 2 obojky. Další obojky je možné zakoupit u Vašeho prodejce. Kód LACME: úrovní pokárání. Model 500 m - Dálkový ovladač s LCD displejem pro kontrolu funkcí. - Dálkový ovladač je schopen ovládat až 4 obojky. Další obojky je možné zakoupit u Vašeho prodejce. Kód LACME: úrovní pokárání. dálkový ovladač. Obojky jsou kompatibilní s modely na 100, 300 a 500 metrů. To, čím se odlišují modely na 100 od 300 nebo 500 je SLOŽENÍ VÝROBKU (1) Přijímač - obojek: Obojek upozorní psa buďto zvukovým signálem, nebo elektrostatickým stimulem na základě stisku jednoho z tlačítek dálkového ovladače. (2) Dálkový ovladač: Umožňuje výcvik psa do vzdálenosti dosahující od 100 do 500 metrů volného prostoru. (3) Příslušenství: Dvě sady kontaktních hrotů (krátké, dlouhé) navíc pro přizpůsobení se srsti Vašeho psa, světelná kontrolka pro přesné odzkoušení instalace, baterie 3,6 V Lithium Thionyl Chloride pro obojek a dvě baterie 1,5 V/AAA pro dálkový ovladač. (4) Návod k použití a záruční list.

4 UVEDENÍ DO PROVOZU Obojek Obojek se skládá z pásku a krabičky snímače, na níž jsou umístěny dva plastové límce a sada kontaktních hrotů. Pomocí malého křížového šroubováku povolte 2 šrouby umístěné na zadní části krabičky. Otevřete kryt a vložte baterii, dbejte na správné rozmístění pólů baterie (+) a (-). Uslyšíte zvukové upozornění v délce 2 vteřin. Před zavřením zkontrolujte těsnící spoj a umístěte jej na správné místo, poté našroubujte 2 šrouby zpět. Váš obojek je nyní připraven. Upravte obojek na správnou délku kontaktních hrotů podle srsti psa. DÁLKOVÝ OVLADAČ Sejměte kryt z oddílu na baterie, vložte baterie a poté kryt opět uzavřete.

5 UVEDENÍ DO PROVOZU Zapnutí a vypnutí obojku: Pro zapnutí nebo vypnutí obojku je třeba použít magnetický spínač umístění na vnitřní části obojku. Zapnutí obojku Pro zapnutí obojku přibližte označené místo ovladače k červenému bodu umístěnému na obojku. 3 krátká pípnutí Vypnutí obojku Pro vypnutí obojku použijte opět přiblížení 2 označených bodů k sobě. 1 dlouhé pípnutí značí vypnutí obojku. značí zapnutí obojku. Abyste šetřili baterie, vypněte obojek vždy, když jej sundáte z krku Vašeho psa. Zapnutí dálkového ovladače Dálkový ovladač na 100 m (bez LCD) Pro zapnutí dálkového ovladače stiskněte na 2 vteřiny tlačítko zap./vyp. (na 4 vteřiny při prvním zapnutí po vložení nových baterií). Dálkový ovladač s LCD Pro zapnutí dálkového ovladače stiskněte na 2 vteřiny tlačítko zap./vyp. (na 4 vteřiny při prvním zapnutí po vložení nových baterií). Rozsvítí se kontrolní obrazovka. ZELENÁ vysílací kontrolka se rozsvítí na 0,5 vteřiny.

6 UVEDENÍ DO PROVOZU Synchronizace Počínaje modelem Education 300 (na 300 m) a dál můžete řídit více obojků. Dva obojky u modelu na 300 metrů a až 4 obojky u modelu na 500 metrů. Pro synchronizaci dálkového ovládání s jednotlivými obojky postupujte následovně. Zapněte dálkový ovladač Zapněte obojek Volba psa U modelů 300 m a více zvolte obojek, který si přejete synchronizovat pomocí tlačítka uvedeného výše. Zvolený obojek se zobrazí ve spodní části kontrolní obrazovky. U modelu 100 m tuto etapu přeskočte. Přibližte označené body na obojku a dálkovému ovladači a podržte oba body proti sobě po dobu cca 5 vteřin, aby se obojek uvedl do režimu programování. Kontrolka LED bliká zeleně. Stiskněte tlačítko pro upozornění. Uslyšíte 3 dlouhá pípnutí, která značí, že obojek a dálkový ovladač byly synchronizovány. Po provedení synchronizace obojku nalepte štítek s označením 1 až 4 pro snadnou identifikaci. Operaci synchronizace zopakujte tolikrát, kolik máte obojků.

7 POUŽITÍ Sada Education na 100 metrů Pomocí dálkového ovladače je možné buď dálkové ovládání pomocí zvukového signálu, vyslaného obojkem pro upozornění psa na chybu, nebo spustit elektrostatický výboj. Delší stisk umožní prodloužení impulzů, nicméně je omezuje na max. 15 vteřin. Poté je třeba vyčkat alespoň jednu minutu před vysláním nového prodlouženého výboje (princip automatické bezpečností temporizace). Krátké stisknutí vyvolá krátký výboj a je určeno pro připomenutí příkazu. Elektrostatický výboj doporučujeme používat až po provedení hlasového upozornění, aby byla zajištěna pozornost psa už v momentě, kdy provedl chybu. V závislosti na zvoleném druhu upozornění se rozsvítí vysílací kontrolka 1x, 2x nebo 3 při každém stisku tlačítka pro upozornění na chybu. Na začátku výcviku používejte vždy nejnižší úroveň upozornění (úroveň 1, kontrolka LED se rozsvítí 1x), poté postupně zvyšujte úrovně, až dosáhnete požadovaných výsledků. Pro zvýšení nebo snížení úrovně použijte tlačítka + nebo -. Pro dobrý pocit Vašeho společníka seřiďte úroveň upozornění na chybu na minimum, dostačující pro docílení poslušnosti. Volba upozornění na chybu Pomocí tlačítek + / - můžete zvolit úroveň upozornění na chybu. Kontrolka LED zabliká 1, 2 n e b o 3 krát podle zvolené úrovně. Upozornění Stisk výše uvedeného tlačítka Vám umožní vyslat zvukové upozornění vysílané obojkem. Upozornění na chybu Stisk výše uvedeného tlačítka Vám umožní vyslat elektrostatický signál upozornění na chybu.

8 POUŽITÍ Sada Education na 300 a 500 metrů Pomocí dálkového ovladače je možné buď dálkové ovládání pomocí zvukového signálu, vyslaného obojkem pro upozornění psa na chybu, nebo spustit elektrostatický výboj. Delší stisk umožní prodloužení impulzů, nicméně je omezuje na max. 15 vteřin. Poté je třeba vyčkat alespoň jednu minutu před vysláním nového prodlouženého výboje (princip automatické bezpečností temporizace). Krátké stisknutí vyvolá krátký výboj a je určeno pro připomenutí příkazu. Elektrostatický výboj doporučujeme používat až po provedení hlasového upozornění, aby byla zajištěna pozornost psa už v momentě, kdy provedl chybu. Na začátku výcviku používejte vždy nejnižší úroveň upozornění (úroveň 1 zobrazená na kontrolní obrazovce), poté postupně zvyšujte úrovně, až dosáhnete požadovaných výsledků. Pro zvýšení nebo snížení úrovně použijte tlačítka + nebo -. Pro dobrý pocit Vašeho společníka seřiďte úroveň upozornění na chybu na minimum, dostačující pro docílení poslušnosti. Volba psa Pomocí dálkového ovladače můžete řídit více obojků. Stiskem níže uvedeného tlačítka zvolte obojek 1, 2, 3 nebo 4, v závislosti na daném modelu. Zvolený obojek se zobrazí ve spodní části kontrolní obrazovky. Poznámka: max. 2 obojky u modelu na 300 m, max. 4 obojky u modelu na 500 m. Volba upozornění na chybu Pomocí tlačítek + A - můžete zvolit úroveň upozornění na chybu. Na kontrolní obrazovce se zobrazí zvolená úroveň od 1 do 9. Upozornění Stisk výše uvedeného tlačítka Vám umožní vyslat zvukové upozornění vysílané obojkem. Upozornění na chybu Stisk výše uvedeného tlačítka Vám umožní vyslat elektrostatický signál upozornění na chybu.

9 POUŽITÍ Poznámka: Zvolená úroveň upozornění na chybu je pro psy 1 až 4 uložena v paměti i po vypnutí obojku a / nebo dálkového ovladače. Z tohoto důvodu nemusíte měnit nejvhodnější úroveň pro daného psa pokaždé, když zapnete nebo vypnete obojky.

10 POUŽITÍ Ecran de contrôle (à partir du modèle 300 m) Ex. Chien 2 sélectionné Ex. Correction niveau 3 sélectionné Touche sélection du chien 1 À 4 max. Touche diminution niveau de correction Touche avertissement Touche Marche/Arrêt Touche augmentation niveau de correction Touche correction électrostatique Picots de contact Vis d accés á la pile (x2) Kontrolní obrazovka (u modelů nad 300 m) Několik rad pro dosažení co nejlepšího výkonu Dálkový ovladač využívá rádiových vln pro přenos výcvikových příkazů určených pro Vašeho společníka na přijímač obojku. Tyto rádiové vlny jsou citlivé a jsou závislé na prostředí (výšce, ve které je obojek nošen, výšce ruky, meteorologických podmínkách) s reliéfu krajiny, kde probíhá výcvik. Proto Vám pro dosažení optimálního využití sady Education (vysílání /příjmu) doporučujeme dodržovat následující doporučení: - Držte dálkový ovladač v ruce tak, aby nebyla zakryta horní část, nacházející se nad červeným tlačítkem. - Dálkový ovladač umístěte pokud možno do napnuté ruky směřující vzhůru. - Před použitím zkontrolujte stav baterií. Pásek musí být nastaven tak, aby bylo možné vložit prst mezi krk psa a kontaktní hroty pásku. POZNÁMKA: velmi hustá srst může omezit kontakt. Z tohoto důvodu bude potřeba v daném místě zkrátit srst a zlepšit tak kontakt hrotů s pokožkou. Pro správné fungování je třeba obojek skvěle uzpůsobit morfologii psa. Ta se vyvíjí v průběhu času, nezapomeňte na seřízení obojku (velikost hrotů, délku pásku).

11 VÝCVIK Všeobecné pokyny Používání elektronického obojku může vést k ublížení. Jako mnoho dalších výrobků (auto, nůž, stříkačka, atd.) může být elektronický obojek na psa používán s dobrým i špatným úmyslem. Při špatném použití může způsobit úmyslné poškození a být zdrojem strádání pro psa. Pokud je používán správně, stane se elektronický obojek neopomenutelným pomocníkem pro moderní komunikaci mezi psem a pánem. Jak to nedávno vyjádřil jeden známý cvičitel psů, "Elektronickým obojkem nenapravujeme psa, nýbrž s ním komunikujeme". Rozvinutí schopností psa i jeho pána bude dosaženo tím, že na základě pedagogického a přísného výcviku vrátí pes svému pánovi věrnost tím, že bude poslušný příkazů. Je nezbytně nutné umožnit psovi vytvořit spojení mezi příkazem a tím, co se od něho očekává: nikdy nezapomeňte, že jeho inteligence, která umožňuje provést toto pochopení funguje na okamžité bázi. Proto je důležité opravit jeho činy na místě, kde k nim došlo nebo nedošlo. Pokárání psa, ke kterému dojde s odstupem od činu a na jiném místě, než k němu došlo, nemá smysl a může být škodlivé. Asociace, kterou pes provede a na níž je založen výcvik prostřednictvím elektronického obojku, je tudíž asociace v čase (okamžitá) a v prostoru (v místě, které má pes spojené s provedením chyby /pokárání). A konečně je důležité trvat na významu opakování psovi to, co se od něho očekává. Na počátku pes ve skutečnosti "neví", neboť není schopen přijmout / převzít způsoby požadované jeho pánem. Pes zcela přirozeně nemá vrozený smysl pro výcvik, který si představuje člověk. Proto mějte vždy na paměti následující body: - Cvičení nelze začít u štěněte, které je mladší 6 měsíců, které již dostávalo hlasové příkazy typu: "sedni", "lehni"... - Doporučujeme obojek psovi nasadit několik dní před tím, než jej budete skutečně používat. - Nedávejte obojek psovi, který je nemocný (epilepsie, problémy se srdcem nebo jiné), nebo který vykazuje problematické chování. - Nesnažte se výcvik urychlit. Postupujte podle postupných fází zvykání. - Zvolte známý terén, kde je pes zvyklý cvičit. - Před případným použitím elektrostatických stimulačních výbojů začněte nejprve se zvukovým upozorněním psa. Během prvních výcviků je důležité nejprve zvolit ideální úroveň stimulace, začít na úrovni č. 1 (seřízení z výroby) a zastavit se na úrovni, která přitáhne pozornost psa, aniž by vynutila škubnutí nebo dokonce štěkot. - Odměňte svého psa pohlazením, které pomůže navyknout na Vaše příkazy rychleji a podpoří jeho dobrou vůli k poslechnutí a udělá radost i Vám. - V případě potíží se neváhejte obrátit o radu u zkušeného cvičitele a zvolte výcvik, který bude odpovídat typu Vašeho psa a jeho schopnostem.

12 VÝMĚNA BATERIE Váš obojek je vybaven kontrolkou, která ukazuje stav fungování obojku. Zelené blikání této kontrolky značí normální fungování. Červené blikání upozorňuje na nutnost výměny baterie obojku. Pro výměnu baterie postupujte jak je uvedeno v kapitole "Uvedení do provozu". Pozor!! Ujistěte se, že používáte pouze baterie 3,6 Volt, typu Litium Thionyl Chloride, referenční číslo : nebo Použití jiných typů baterií může poškodit výrobek. Po vložení baterie uslyšíte zvukové pípnutí dlouhé 2 vteřiny. Dlouhé pípnutí Vás upozorní na to, že umístěná baterie je zřejmě baterie 6 V, nevhodná pro tento výrobek. Vyměňte ji za baterii 3,6 V. BEZPEČNOSTNÍ DOPORUČENÍ Zde je několik doporučení pro bezpečné používání Vašeho obojku Collier Reflex. Přečtěte je pozorně a řiďte se jimi. Pásek musí být nastaven tak, aby bylo možné vložit prst mezi krk psa a kontaktní hroty pásku. Po prvním použití, poté i týdně pravidelně kontrolujte, zda se neobjevila alergie na výrobek. Hroty i kontaktní zónu pravidelně čistěte pomocí dezinfekčního alkoholu. V případě podráždění sejměte obojek a vyčkejte uzdravení psa. Nedopusťte, aby si s obojkem ani s dálkovým ovladačem hrály děti. Pokaždé, když je to možné (např. v noci) sejměte obojek ze zvířete, aby jste zabránili jakémukoliv riziku delšího mechanického tření na jeho krku. Nepoužívejte obojek u štěňat mladších 6 měsíců, kterým se dostalo dřívějšího výcviku typu "sedni", "lehni", "nehýbat", "vstaň", atd.). V případně pochybností týkajících se fungování obojku nebo pokud je obojek poškozen, sejměte jej z krku psa a kontaktujte prodejce. Obojek Collier Reflex je určen pouze pro společenská zvířata a není vhodný pro agresivní, nebezpečná zvířata nebo zvířata necitlivá ke slabým elektrickým výbojům. PRAKTICKÉ RADY Pokud zařízení nefunguje: zkontrolujte, zda je: BATERIE obojku nabitá (min. 2,9 Volt) a umístění pólů (+) a (-) správné. HROTY v dobrém kontaktu s pokožkou. Pokud zvíře nejeví známky příjmu signálu pokárání: Zkontrolujte, zda na jeho krku nezůstal nějaký kovový řetěz, který by zkratovat hroty. Zkontrolujte, zda jsou hroty dostatečně v kontaktu s pokožkou. Ostříhejte nebo oholte chlupy, které brání v kontaktu. Zvyšte úroveň signálu pokárání pomocí dálkového ovladače. Proveďte test vyslání elektrického výboje zapojením neonové lampy pod základnu kontaktních hrotů a pomocí dálkového ovladače vyšlete signál pokárání. Pokud funguje elektrický výboj, světlo se rozsvítí. Pokud problémy přetrvávají, obraťte se na telefonický servis společnosti LACME, otevřený od pondělí do pátku od 8,30 do 12,00 a od 13,30 do 16,30. Průvodce údržbou: Hroty, jakož i krk psa v kontaktu s výrobkem čistěte pomocí přípravku doporučeného Vaším zvěrolékařem.

13 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Tímto prohlašuji, že výrobek COLLIER REFLEX, sada "Education" svou koncepcí a vnitřními metodami odzkoušení a výroby vyhovuje všem požadavkům směrnic N 1999/5/CE, 2002/69/CE, 2002/95/CE Evropské Rady, jakož i normě ETSI EN Veškeré změny nebo opravy, provedené mimo pověřená servisní střediska společnosti LACME, nebo bez použití originálních náhradních dílů, činí toto prohlášení neplatným. C ETSI EN La Flèche, 21. června 2012 Les Pelouses - Route du Lude LA FLECHE FRANCIE TEL TEL NÁHR. DÍLY Fax Sébastien AILLERET, Ředitelství ZÁRUČNÍ LIST Na zařízení: TYP, SÉRIOVÉ Č. Zde nalepte samolepku připojenou k návodu zakoupené dne (uschovejte Váš doklad o nákupu):... v:... se vztahuje záruční lhůta v délce 2 LET na veškeré výrobní vady. Tato záruka se omezuje na náhradu vadných částí v našem servisním středisku zdarma. V žádném případě nezahrnuje: - výměnu baterie nebo pásku. - přímá i nepřímá rizika spojená s přepravou / zasláním výrobku společnosti LACME. - poškození výrobku způsobené nevhodným používáním, v rozporu s pokyny nebo nepředvídaným používáním (např.: uštípnutí, rozkousnutí, rozbití, prasknutí, ponoření do vody, atd.) nebo oprava provedená nepověřenými servisními středisky. náklady na dopravu. V žádném případě neotevírá žádné právo na odškodnění. Společnost LACME si vyhrazuje právo na provedení změn výrobků nebo návodu za účelem zlepšení technických parametrů, vzhledu nebo s ohledem na nové předpisy, a to bez předchozího upozornění. Prodáno v:... Oblast:... Department:... Datum:... Distributor:...

Protištěkací obojek. zastaví a koriguje nadměrné štěkání vašeho domácího zvířete

Protištěkací obojek. zastaví a koriguje nadměrné štěkání vašeho domácího zvířete Protištěkací obojek zastaví a koriguje nadměrné štěkání vašeho domácího zvířete Příručka uživatele Děkujeme vám za zakoupení protištěkacího obojku z řady REFLEX COLLAR, navrženého a vyrobeného ve Francii

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. FLASH-BOOST FB 1224 Stanice pro nezávislý START - baterie na 12 a 24 voltů

NÁVOD K POUŽITÍ. FLASH-BOOST FB 1224 Stanice pro nezávislý START - baterie na 12 a 24 voltů NÁVOD K POUŽITÍ FLASH-BOOST FB 1224 Stanice pro nezávislý START - baterie na 12 a 24 voltů Děkujeme Vám za Vaši důvěru v kvalitu našich výrobků. Pro dosažení nejlepšího využití Vámi zakoupeného výrobku

Více

d control easy elektronický výcvikový obojek Návod k použití

d control easy elektronický výcvikový obojek Návod k použití d control easy elektronický výcvikový obojek Návod k použití Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek DOGtrace d control EASY firmy VNT electronics s.r.o., Česká republika. Současně Vás prosíme o pečlivé

Více

DBM01 Elektronický podavač míčku Návod k použití

DBM01 Elektronický podavač míčku Návod k použití DBM01 Elektronický podavač míčku Návod k použití Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek DOGtrace DBM01 firmy VNT electronics s.r.o., Česká republika. Současně Vás prosíme o pečlivé prostudování tohoto

Více

d control 600, 1000, 1600 elektronický výcvikový obojek d control 602, 1002, 1602 elektronický výcvikový obojek sada pro dva psy Návod k použití

d control 600, 1000, 1600 elektronický výcvikový obojek d control 602, 1002, 1602 elektronický výcvikový obojek sada pro dva psy Návod k použití d control 600, 1000, 1600 elektronický výcvikový obojek d control 602, 1002, 1602 elektronický výcvikový obojek sada pro dva psy Návod k použití Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek DOGtrace d control

Více

Elektronický výcvikový obojek DOG-T02

Elektronický výcvikový obojek DOG-T02 Elektronický výcvikový obojek DOG-T02 Návod k použití 1.Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup našeho zboží. Před použitím přístroje si prosím přečtěte tento návod. Elektronické výcvikové obojky

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

d control 640, 1040, 1640 d control 642, 1042, 1642 Návod k použití elektronický vibrační výcvikový obojek

d control 640, 1040, 1640 d control 642, 1042, 1642 Návod k použití elektronický vibrační výcvikový obojek d control 640, 1040, 1640 elektronický vibrační výcvikový obojek d control 642, 1042, 1642 elektronický vibrační výcvikový obojek sada pro dva psy Návod k použití Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek

Více

Centronic EasyControl EC513

Centronic EasyControl EC513 Centronic EasyControl EC513 cs Návod na montáž a obsluhu 3kanálové kódové tlačítko Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

d control EASY Electronic training collar Elektronický výcvikový obojek Návod k použití

d control EASY Electronic training collar Elektronický výcvikový obojek Návod k použití d control EASY Electronic training collar Elektronický výcvikový obojek Návod k použití Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek DOGtrace d control EASY firmy VNT electronics s.r.o., Česká republika.

Více

d control 620, 1020, 1620 d control 622, 1022, 1622 Návod k použití elektronický výcvikový obojek elektronický výcvikový obojek sada pro dva psy

d control 620, 1020, 1620 d control 622, 1022, 1622 Návod k použití elektronický výcvikový obojek elektronický výcvikový obojek sada pro dva psy d control 620, 1020, 1620 elektronický výcvikový obojek d control 622, 1022, 1622 elektronický výcvikový obojek sada pro dva psy Návod k použití Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek DOGtrace d control

Více

Centronic EasyControl EC5410-II

Centronic EasyControl EC5410-II Centronic EasyControl EC5410-II cs Návod k montáži a obsluze 10kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Bezdrátová termostatická hlavice

Bezdrátová termostatická hlavice Bezdrátová termostatická hlavice Model: TRV10RF INSTALAČNÍ MANUÁL Obsah krabice Obsah balení Ikony použité v tomto návodě: Bezpečnostní pokyny Důležitá informace Tip Obsah : Obsah balení Úvod Shoda výrobku

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod k montáži a obsluze 5kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Uživatelský manuál. 2,4 Ghz bezdrátový BABY MONITOR OXE BM1111

Uživatelský manuál. 2,4 Ghz bezdrátový BABY MONITOR OXE BM1111 Uživatelský manuál 2,4 Ghz bezdrátový BABY MONITOR OXE BM1111 Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Pro správné používání a funkčnost čtěte prosím následující manuál. Obsah Předmluva Úvod Informace

Více

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet

Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet Návod k obsluze HI 839800 Termoreaktor s kapacitou 25 kyvet 1 Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si vybral produkt od firmy Hanna Instruments. Před použitím přístroje si prosím pečlivě přečtěte tento

Více

Výrobek splňuje požadavky normy EN ed 98 A1 : 2000 A2 : 2003 a EN ed 98 A1 : 2001 A2 : 2003.

Výrobek splňuje požadavky normy EN ed 98 A1 : 2000 A2 : 2003 a EN ed 98 A1 : 2001 A2 : 2003. Výrobek splňuje požadavky normy EN 550 22 ed 98 A1 : 2000 A2 : 2003 a EN 550 24 ed 98 A1 : 2001 A2 : 2003. Návod na použití Děkujeme, že jste si vybrali přístroj značky Eyenimal. Před použitím si pečlivě

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

Centronic MemoControl MC441-II

Centronic MemoControl MC441-II Centronic MemoControl MC441-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

LED WIFI 36D, 100D, 150D DESKOVÉ SVĚTLO

LED WIFI 36D, 100D, 150D DESKOVÉ SVĚTLO LED WIFI 36D, 100D, 150D DESKOVÉ SVĚTLO Děkujeme, že jste si zakoupili náš výrobek FOMEI. Před použitím výrobku si pozorně přečtěte tento manuál. E-mail: sls@fomei.com Webové stránky: www.fomei.com Upozornění

Více

Centronic EasyControl EC541-II

Centronic EasyControl EC541-II Centronic EasyControl EC541-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

Centronic MemoControl MC415

Centronic MemoControl MC415 Centronic MemoControl MC415 cs Návod k montáži a obsluze Nástěnný vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG-T02

Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG-T02 Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG-T02 Návod k použití 1.Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup našeho zboží. Před použitím přístroje si prosím přečtěte tento návod. Elektronické výcvikové

Více

bezdrátový dálkový ovladač pro poslech přehrávače ipod při sportovních aktivitách Belkin SportCommand uživatelská příručka

bezdrátový dálkový ovladač pro poslech přehrávače ipod při sportovních aktivitách Belkin SportCommand uživatelská příručka bezdrátový dálkový ovladač pro poslech přehrávače ipod při sportovních aktivitách Belkin SportCommand uživatelská příručka Úvod Děkujeme Vám, že jste si zvolili produkt značky Belkin. Vaše nové zařízení

Více

T2M 2,4G LED ovladač barevné teploty

T2M 2,4G LED ovladač barevné teploty T2M 2,4G LED ovladač barevné teploty T2M T3- CC T3- CV T2M je 2.4GHz RF bezdrátový regulátor teploty synchronizace / zóna barva. Řídicí systém se skládá ze dvou částí, dálkového ovládání a přijímače. Synchronizačním

Více

Elektronický výcvikový obojek DOG-T02

Elektronický výcvikový obojek DOG-T02 Elektronický výcvikový obojek DOG-T02 Návod k použití 1.Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup našeho zboží. Před použitím přístroje si prosím přečtěte tento návod. Elektronické výcvikové obojky

Více

Otáčkoměr MS6208B R298B

Otáčkoměr MS6208B R298B Otáčkoměr MS6208B R298B Návod k použití 1 MS6208B je bezkontaktní otáčkoměr se stabilním provedením, vysokou spolehlivostí a vysokou bezpečností. Jádrem přístroje je vysokorychlostní integrovaný obvod.

Více

Osobní váha s fotorámečkem Návod k použití

Osobní váha s fotorámečkem Návod k použití CZ Osobní váha s fotorámečkem Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Věříme že s ním budete plně spokojen. Tento návod slouží pro efektivní

Více

Pohon garážových vrat

Pohon garážových vrat Hněvkovského 30/65, 61700 Brno-Komárov Pohon garážových vrat Instalační a uživatelský manuál Upozornění: je důležité pro bezpečnost všech osob, kteří instalují a používají tento pohon garážových vrat,

Více

Centralis Receiver RTS 2

Centralis Receiver RTS 2 Abyste mohli optimálně využít všech výhod rádiového přijímače Centralis Receiver RTS, přečtěte si pozorně následující návod k provozu. Centralis Receiver RTS je řídicí jednotka - přijímač dálkového ovládání

Více

Alarm proti ztrátě- návod na použití

Alarm proti ztrátě- návod na použití Alarm proti ztrátě- návod na použití Hlídání mobilního telefonu Hlídání domácích mazlíčků Hlídání dětí Volná regulace a kontrola ve vzdálenosti 0-25 metrů (tato vzdálenost je aktuální, pokud mezi přijímačem

Více

Laserový měřič vzdálenosti NÁVOD K POUŽITÍ

Laserový měřič vzdálenosti NÁVOD K POUŽITÍ FDLM 1020 .. 3. .. 19. Laserový měřič vzdálenosti NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme vám za to, že jste zakoupili náš výrobek. Pro vaši osobní bezpečnost si před použitím přečtěte návod k použití. Uchovávejte návod

Více

Protištěkací stanice PetSafe

Protištěkací stanice PetSafe Protištěkací stanice PetSafe venkovní stanice s ultrazvukovým signálem PBC19-11794 Návod k použití Přečtěte si prosím pozorně tento návod před uvedením stanice do provozu Pro další informace o výrobku

Více

Chuango. Vážený zákazníku,

Chuango. Vážený zákazníku, Chuango Vážený zákazníku, děkujeme vám za výběr dálkového spínače E5, vysoce moderního dálkového spínače domácích spotřebičů založeného na službách cloud serveru. K dispozici jsou dvě verze připojení:

Více

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody:

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: Přehled Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: 1) provedení 4-v-1 Měří teplotu okolí a tělesnou

Více

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30 HB-822HP Magnetic bike TIRO 30 Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku! Prosíme, pozorně si přečtěte následující instrukce v návodu krok po kroku. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Tento stroj je určen pouze k domácímu

Více

Úvod. Rozlišení režimů. Technická data

Úvod. Rozlišení režimů. Technická data Úvod Všeobecné informace Série R8300 digitální topící termostat využívá předností mikro-počítačových ovládacích čipů, rozpoznávající teplotu díky vnitřním a venkovním senzorům. Porovnáním nastavených teplot

Více

PROVOZNÍ NÁVOD PRO DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ A PROGRAMOVÁNÍ FUNKCÍ POMOCÍ VYSÍLAČŮ R-CONTROL

PROVOZNÍ NÁVOD PRO DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ A PROGRAMOVÁNÍ FUNKCÍ POMOCÍ VYSÍLAČŮ R-CONTROL verze 01/2017 PROVOZNÍ NÁVOD PRO DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ A PROGRAMOVÁNÍ FUNKCÍ POMOCÍ VYSÍLAČŮ R-CONTROL DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ R1/6 ARTUS, s.r.o., Čechova 1433, 256 01 Benešov, tel.: 317 728 958 IČ/DIČ: 25793985/CZ25793985,

Více

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba Návod k použití a instalaci Multifunkční trouba 1 2 3 1 Pečící funkce 6 Tlačítko 2 Ukazatel teploty 7 Tlačítko / Dětský zámek 3 Elektronické hodiny 8 Zapnout / Vypnout 4 Tlačítko teplota 9 Vnitřní osvětlení

Více

Vlastnosti a funkce. -Upozornění-

Vlastnosti a funkce. -Upozornění- Příručka uživatele Vlastnosti a funkce o Walkie Talkie hodinky o Vícekanálové zařízení (kanály se liší v různých zemích) o Dosah až 6 km dle terénu a prostředí v otevřené krajině bez překážek, profilu

Více

BEZDRÁTOVÁ KÓDOVÁ KLÁVESNICE 868 SLH

BEZDRÁTOVÁ KÓDOVÁ KLÁVESNICE 868 SLH BEZDRÁTOVÁ KÓDOVÁ KLÁVESNICE 868 SLH 1 2 BEZDRÁTOVÁ KÓDOVÁ KLÁVESNICE 868 SLH Tento produkt splňuje normu 99/05/EEC Využití: jako ovladač pro vrata a brány Produkt je schválen pro země EU. 1. Základní

Více

GO-BIO-E INSTALACE. V balení naleznete 2 lithiové baterie AAA, torxový šroubovák a manuál. BIOMETRICKÝ DÁLKOVÝ OVLADAČ PRO PŘIJÍMAČE MOTION

GO-BIO-E INSTALACE. V balení naleznete 2 lithiové baterie AAA, torxový šroubovák a manuál. BIOMETRICKÝ DÁLKOVÝ OVLADAČ PRO PŘIJÍMAČE MOTION GO-BIO-E BIOMETRICKÝ DÁLKOVÝ OVLADAČ PRO PŘIJÍMAČE MOTION INSTALACE V balení naleznete 2 lithiové baterie AAA, torxový šroubovák a manuál. TECHNICKÁ DATA FREKVENCE 868,35 MHz NAPÁJENÍ 1,5 Vdc (1 baterie

Více

Návod k obsluze. testo 540

Návod k obsluze. testo 540 Návod k obsluze testo 540 2 Zkrácený návod k obsluze - testo 540 3 Zkrácený návod k obsluze - testo 540 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Senzor 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií (zadní strana)

Více

TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 TP44

TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 TP44 www.regulus.cz TP44 Návod na instalaci a použití Digitální programovatelný termostat TP44 CZ TP44 1. Popis Digitální termostat je vhodný k řízení teploty v obývacím pokoji a velmi snadno se ovládá. Umožňuje

Více

BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC

BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC Návod na montáž a údržbu BEZDRÁTOVÉ POKOJOVÉ ČIDLO CTC CZ verze 1.0 Obsah 1. Instalace 1.1. Seznam dílů 1.2. Displej a LED 1.3. Umístění 1.4. Elektrické zapojení 2. První spuštění 3. Funkce 3.1. Nastavení

Více

Elektrická topná tyč s termostatem a dálkovým ovládáním. Ovladač topné tyče s termostatem Dálkový ovladač. Návod k obsluze a instalaci

Elektrická topná tyč s termostatem a dálkovým ovládáním. Ovladač topné tyče s termostatem Dálkový ovladač. Návod k obsluze a instalaci Elektrická topná tyč s termostatem a dálkovým ovládáním Ovladač topné tyče s termostatem Dálkový ovladač Návod k obsluze a instalaci BEZPEČNOSTNÍ POKYNY: 1. Topnou tyč lze instalovat pouze do elektrické

Více

Amplicomm Ring Flash 250

Amplicomm Ring Flash 250 1 Návod na použití Amplicomm Ring Flash 250 Světelná signalizace bytového nebo domovního zvonku a zvonění telefonu 2 Obsah balení RF250: RingFlash 250 přijímač, napájecí adaptér (12V 1A), telefonní kabel,

Více

CZ Návod k použití PV-0261 BAREVNÝ AUDIO/VIDEO DVEŘNÍ SYSTÉM. Ref.č. : 990261 Rév. 1.00-25/01/12

CZ Návod k použití PV-0261 BAREVNÝ AUDIO/VIDEO DVEŘNÍ SYSTÉM. Ref.č. : 990261 Rév. 1.00-25/01/12 CZ Návod k použití PV-0261 BAREVNÝ AUDIO/VIDEO DVEŘNÍ SYSTÉM Ref.č. : 990261 Rév. 1.00-25/01/12 Společnost OPTEX Vám děkuje za zakoupení tohoto barevného audio/video dveřního systému pro 4 kabely, který

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 19

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 19 NÁVOD K OBSLUZE 0197 Obj. č.: 84 01 19 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste

Více

Centronic MemoControl MC415

Centronic MemoControl MC415 Centronic MemoControl MC415 cs Návod k montáži a obsluze Nástěnný vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Indukční smyčka iloop

Indukční smyčka iloop 1 Návod na použití Indukční smyčka iloop bez vypínače 2 Toto zařízení slouží pro uživatele sluchadel. Při použití s telefonem můžete hovořit přímo přes interní mikrofon umístěný uvnitř iloop. Propojení

Více

Ruční vysílač GF20..

Ruční vysílač GF20.. Ruční vysílač GF20.. EN FR ES IT Návod na montáž a obsluhu Original assembly and operating instructions Notice originale de montage et d utilisation Instrucciones originales de instalación y funcionamiento

Více

Protištěkací obojek. Zastaví a koriguje nadměrné štěkání vašeho domácího zvířete. Příručka uživatele

Protištěkací obojek. Zastaví a koriguje nadměrné štěkání vašeho domácího zvířete. Příručka uživatele Protištěkací obojek Zastaví a koriguje nadměrné štěkání vašeho domácího zvířete Příručka uživatele Děkujeme vám za zakoupení protištěkacího obojku z řady REFLEX COLLAR, navrženého a vyrobeného ve Francii

Více

Triskin. Příručka o použití. Syncare Plus, s.r.o. Vranovská Brno tel: fax:

Triskin. Příručka o použití. Syncare Plus, s.r.o. Vranovská Brno tel: fax: Triskin Příručka o použití Syncare Plus, s.r.o. Vranovská 70 614 00 Brno tel: 548 521 611 fax: 548 521 230 e-mail: plus@syncare.cz www.syncare.cz Pro co nejlepší využití TRISKINU si, prosíme, důkladně

Více

Bezdrátová souprava pro QAA75

Bezdrátová souprava pro QAA75 Návod na použití pro instalatéry a uživatele CZ Bezdrátová souprava pro QAA75 CERTIFICAZIONE DEI SISTEMI QUALITA' DELLE AZIENDE UNI EN ISO 9001 Firma BAXI S.p.A. jako jeden z největších evropských výrobců

Více

NÁVOD K POUŽITÍ ZÁSTRČKA 230V

NÁVOD K POUŽITÍ ZÁSTRČKA 230V Přijímač dálkového ovládání Orienta Receiver RTS NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností přijímače dálkového ovládání Orienta Receiver RTS, přečtěte si prosím pečlivě tento návod

Více

Obsah balení produktu Canicom 1500 Pro

Obsah balení produktu Canicom 1500 Pro UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah balení produktu Canicom 1500 Pro - Canicom přijímač/obojek vybaven krátkými kontakty - 3V Lithiová CR2 baterie pro obojek - CANICOM 1500 PRO ovládací zařízení vybavené 2 alkalinovími

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 11 01 73 Tento regulátor nabíjení je vybaven přepínačem pro nabíjení akumulátorů s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V a s ochranou proti podvybití (úplnému vybití) nabíjeného akumulátoru.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (obj. č. ovladače: )

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (obj. č. ovladače: ) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 13 03 98 (obj. č. ovladače: 13 04 10) Pomocí tohoto zařízení můžete jedním stisknutím tlačítka bezdrátově zapínat a vypínat na vzdálenost až 20 metrů různé spotřebiče, například

Více

5 V= (z jednotky Motor Controller) 50 ma 433,42 MHz Kapacita paměti

5 V= (z jednotky Motor Controller) 50 ma 433,42 MHz Kapacita paměti animeo IB+ Karta dálkového ovládání RTS NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností karty dálkového ovládání RTS, přečtěte si prosím pečlivě tento návod. Návod uschovejte pro pozdější

Více

www.juwel-aquarium.com

www.juwel-aquarium.com Návod Automatické krmítko A B C < > D E www.juwel-aquarium.com Úvod Máme radost z toho, že jste se rozhodli pro výrobek značky JUWEL Aquarium a děkujeme Vám za důvěru. Naše produkty se vyrábějí vždy s

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 20 19 (FM-MASTER 1) Obj. č.: 57 20 20 (FM-MASTER 2) Obj. č.: 57 20 30 (FM-MASTER 3) Obj. č.: 57 20 21 (4 zásuvky) 2 Úvod Spolehlivé a pohodlné řešení připojení různých spotřebičů

Více

Centronic SensorControl SC431-II

Centronic SensorControl SC431-II Centronic SensorControl SC431-II cs Návod na montáž a obsluhu Světelné čidlos dálkovým ovládáním Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Bezdrátový TV Link. Uživatelská příručka

Bezdrátový TV Link. Uživatelská příručka Bezdrátový TV Link SLV3220 Uživatelská příručka Obsah Přehled 4 Ovládací prvky a displej 4 Váš bezdrátový TV Link 5 Bezpečnost 5 Instalace 6 Ovládání 7 Použití bezdrátového zařízení TV Link 7 Řešení problémů

Více

Centronic SunWindControl SWC241-II

Centronic SunWindControl SWC241-II Centronic SunWindControl SWC241-II cs Návod na montáž a obsluhu Ruční vysílač pro řízení větru Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod

Více

Solární fontána

Solární fontána 10032286 Solární fontána Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání způsobené

Více

ineck2 Masážní přístroj na krk

ineck2 Masážní přístroj na krk ineck2 Masážní přístroj na krk Návod na použití Před použitím přístroje si návod pečlivě přečtěte a uschovejte ho pro potřeby příštího použití. Obsah Úvod... 2 Co najdete v balení... 2 Popis produktu...

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE Obj. č. 61 05 58 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení zařízení do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte

Více

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel SE545 Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel Uživatelská příručka 1. Úvod Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Tento zabezpečovací systém představuje velký

Více

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ CZ SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 2 2 3 4 5 8 NÁVOD K OBSLUZE 1 INFORMACE 1. Před uvedením do provozu si prosím přečtěte tento

Více

Návod k obsluze. testo 511

Návod k obsluze. testo 511 Návod k obsluze testo 511 2 Zkrácený návod k obsluze - testo 511 3 Zkrácený návod k obsluze - testo 511 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Přípojky senzoru pro měření tlaku 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro

Více

Elektronický číselný trezor

Elektronický číselný trezor 10030456 10030457 Elektronický číselný trezor Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

VAŠE ZDRAVÍ, NAŠE STAROST!

VAŠE ZDRAVÍ, NAŠE STAROST! Multifunkční elektronická váha CS6281 - Návod k použití VAŠE ZDRAVÍ, NAŠE STAROST! Obsah CS6281... 1 NÁVOD K POUŽITÍ... 1 OBSAH... 2 ÚVOD... 2 VLOŽENÍ BATERIÍ... 3 PŘÍPRAVA PŘED POUŽITÍM... 3 ZJIŠŤOVÁNÍ

Více

Nabíjecí včelka Bee-Bot

Nabíjecí včelka Bee-Bot Nabíjecí včelka Bee-Bot Návod k použití #SE EL00363 Robotická hračka včelka Bee-Bot získala několik významných ocenění. Snadno se ovládá a je to vynikající pomůcka při výuce jednoduchého programování.

Více

Centronic MemoControl MC441-II

Centronic MemoControl MC441-II Centronic MemoControl MC441-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér Obsah balení 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér 5 Audio adaptér RCA 6 Audio kabel 3.5 mm 7 Audio adaptér z 6.3 mm na 3.5 mm 8 Externí mikrofon Funkční prvky: Sluchátka

Více

Uživatelská příručka. Mini mobilní telefon

Uživatelská příručka. Mini mobilní telefon Uživatelská příručka Mini mobilní telefon Než začnete používat tento telefon, přečtěte si nejdříve tento návod. Vyhrazujeme si právo upgradovat software nebo telefon bez předchozího upozornění. Ikony v

Více

AL-3500 NÁVOD K OBSLUZE

AL-3500 NÁVOD K OBSLUZE AL-3500 NÁVOD K OBSLUZE Obsah 1. Jednotlivé části a funkce 2. Manipulace a opatření 3. Obsluha 4. Poruchy a závady 1/6 1. Horní otvor Zákazník použije slámku a rovnoměrně foukne do přístroje. Čas měření

Více

Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W. CZ Návod k instalaci a obsluze

Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W. CZ Návod k instalaci a obsluze Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W CZ Návod k instalaci a obsluze OBSAH OBECNÉ INFORMACE 3 Prohlášení o shodě 3 Záruka 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 Obecné bezpečnostní pokyny 3 Provozní podmínky 3 RECYKLACE

Více

Centronic VarioControl VCJ470 Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie

Centronic VarioControl VCJ470 Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie Centronic VarioControl VCJ470 CZ Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie Tento návod prosím uschovejte! Návod k použití Obsah Všeobecně... 2 Záruka... 3 Bezpečnostní pokyny... 3 Použití k určenému

Více

E-COLLAR TACTICAL K-9 400

E-COLLAR TACTICAL K-9 400 E-COLLAR TACTICAL K-9 400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Před použitím si pečlivě přečtěte tento uživatelský manuál. E-Collar Tactical K9-400 je nejmenší dobíjecí obojek na trhu s dosahem až 1200 m s nabídkou funkcí

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka RC Autobus s otevíracími dveřmi Název: 6 kanálový autobus Rozměry výrobku: 34 x 8 x 9 cm Rozměry Balení: 43.5 x 30 x 13 cm Materiál :ABS plast, guma, elektronika Barva: Modrá Frekvence

Více

Centronic SunWindControl SWC241-II

Centronic SunWindControl SWC241-II Centronic SunWindControl SWC241-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač pro řízení síly větru Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento

Více

Co můžete dělat s náhlavní soupravou: O HTC BH M500

Co můžete dělat s náhlavní soupravou: O HTC BH M500 Co můžete dělat s náhlavní soupravou: přijmout hovor ukončit hovor odmítnout hovor vytočit poslední volané číslo přenos hovoru mezi náhlavní soupravou a telefonem hlasové vytáčení Specifikace Doba hovoru

Více

Vždy na Vaší straně. Návod k obsluze

Vždy na Vaší straně. Návod k obsluze Vždy na Vaší straně Návod k obsluze CZ 1 Bezpečnost 1 Bezpečnost 1.1 Všeobecné bezpečnostní pokyny 1.1.1 Instalace jen prostřednictvím servisního technika Instalaci, inspekce, údržbu a opravy výrobku i

Více

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX-5003 Návod k obsluze 1.Úvod Děkujeme vám, za nákup dvoukanálového měřiče teploty. Před zahájením práce věnujte několik minut přečtení návodu k obsluze, abyste se co nejdůkladněji

Více

Zesilovač indukční smyčky LH 160 LoopHEAR 160

Zesilovač indukční smyčky LH 160 LoopHEAR 160 1 Návod na použití Zesilovač indukční smyčky LH 160 LoopHEAR 160 2 Co je LoopHEAR 160 (LH160) Zesilovač LH160 byl vyvinut jako stacionární indukční smyčka pro použití ve vozidlech, prodejních místech,

Více

SYSTÉM RÁDIOVÉHO PŘENOSU IMPULZŮ HL 615 NÁVOD K OBSLUZE

SYSTÉM RÁDIOVÉHO PŘENOSU IMPULZŮ HL 615 NÁVOD K OBSLUZE SYSTÉM RÁDIOVÉHO PŘENOSU IMPULZŮ HL 615 NÁVOD K OBSLUZE 1 1. Obecné Nový rádiový přenos HL615, je dalším logickým krokem v přenosu impulzů od TAG Heuer Timing. Díky technickým řešením, nabízí vysoký kvalitní

Více

P340 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS

P340 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS P340 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS 2 NÁVOD K POUŽITÍ BONECO P340 3 PŘEHLED A NÁZVY DÍLŮ 1 2 3 4 5 1 Přední kryt 2 Předfiltr 3 Filtr A341 4 BONECO P340 5 Ovládací panel s ukazateli 4 OBSAH Přehled

Více

Centronic SensorControl SC811

Centronic SensorControl SC811 Centronic SensorControl SC811 cs Návod na montáž a obsluhu Rádiové čidlo intenzity slunečního záření a síly větru Důležité informace pro: montéry/ elektrikáře/ uživatele Prosíme o předání odpovídajícím

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 34 07 22 OBSAH Strana: Úvod... 2 Výměna baterií... 2 Funkční tlačítka... 2 Nastavení MF-250... 4 Vyhledávání kódu... 5 Identifikace kódů, nalezených hledáním... 6 Kódová

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 20 14 Pomocí této sady bezdrátově (rádiově) ovládaných síťových zásuvek zapnete a vypnete pohodlně osvětlení, ventilátory a ostatní elektrické spotřebiče z křesla, ze židle

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

Návod k montáži a obsluze

Návod k montáži a obsluze Návod k montáži a obsluze GPS TILT-Module Stav: V4.20190521 30302495-02-CS Přečtěte si tento návod k obsluze a dodržujte jej. Uchovejte tento návod k obsluze k budoucímu použití. Impressum Dokument Autorská

Více

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE OBSAH UPOZORNĚNÍ... 2 PARAMETRY DÁLKOVÉHO OVLADAČE... 2 PŘEHLED FUNKCÍ TLAČÍTEK OVLADAČE... 3 NÁZVY A FUNKCE INDIKÁTORŮ OVLADAČE... 5 POUŽITÍ OVLADAČE... 6 INSTALACE/VÝMĚNA

Více

AX-DL100 - Laserový měřič vzdálenosti

AX-DL100 - Laserový měřič vzdálenosti AX-DL100 - Laserový měřič vzdálenosti 1. Přehled Děkujeme, že jste si vybrali naše výrobky! Přečtěte si prosím pečlivě Stručný návod k použití tohoto výrobku, abyste zajistili bezpečnost a nejefektivnější

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

C H Ů V I Č K Y Návod k použití 1

C H Ů V I Č K Y Návod k použití 1 C H Ů V I Č K Y Návod k použití 1 Děkujeme za zakoupení našich chůviček. Vaše jednotka byla vyrobena a prověřena podle pravidel nejpřísnějších kontrol kvality, aby bylo zajištěno, že každá chůvička opustí

Více

dog balls Elektronický podavač míčků Návod k použití

dog balls Elektronický podavač míčků Návod k použití dog balls Elektronický podavač míčků Návod k použití Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek DOGtrace dog balls firmy VNT electronics s.r.o. Česká republika. Současně Vás prosíme o pečlivé prostudování

Více