Směrnice JKA ČR číslo 1/2014. Komise rozhodčích a trenérsko-metodická komise. Českého svazu karate JKA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Směrnice JKA ČR číslo 1/2014. Komise rozhodčích a trenérsko-metodická komise. Českého svazu karate JKA"

Transkript

1 Směrnice JKA ČR číslo 1/2014 Komise rozhodčích a trenérsko-metodická komise Českého svazu karate JKA Úvod Komise rozhodčích a komise trenérsko-metodická Českého svazu karate JKA (dále jen komise) jsou ustanoveny na základě platných stanov JKA ČR. Cílem komise rozhodčích je vzdělávání rozhodčích, nominace rozhodčích na soutěţe JKA ČR a na mezinárodní soutěţe dle jednotlivých předpokladů, včetně licencí udělených JKA Europa či JKA WF; dále pak - dle schváleného kalendáře soutěţí - hodnocení rozhodčích a odměňování rozhodčích. Cílem komise trenérsko-metodické je vzdělávání instruktorů, zkušebních komisařů a trenérů. Cílem obou komisí je prohloubit a zkvalitnit výuku stylu karate-do shotokan ryu podle technických a metodických pokynů asociace JKA WF, motivace a získávání nových rozhodčích, instruktorů a zkušebních komisařů, jakoţ i kvalitně vzdělaných trenérů. Pro uskutečnění těchto cílů obě komise spolupracují s ostatními odbornými komisemi, a to zejména s komisí státní reprezentace a komisí soutěţí.

2 Struktura komisí Komise rozhodčích (dále jen komise) má tuto organizační strukturu: - tajemník komise rozhodčích - členové komise rozhodčích (2-5 členů) Trenérsko-metodická komise TMK (dále jen komise) má tuto organizační strukturu: - tajemník komise TMK - členové úseku instruktorů (1-3 členové) - členové úseku trenérů (1-2 členové) - členové úseku zkušebních komisařů a STV (1-2 členové) - centra talentované mládeţe (1-2 členové) Tajemníka a členy úseků komise navrhuje předseda JKA ČR a schvaluje výkonný výbor JKA ČR. Činnost komise koordinuje a řídí tajemník komise, který se za svou činnost zodpovídá výkonnému výboru JKA ČR.

3 Úkoly Tajemník komise 1. Na základě pověření Výkonného výboru JKA ČR koordinuje činnost komise. 2. Zpracovává směrnice pro činnost rozhodčích, TMK, které předkládá VV ke schválení. 3. Pověřuje členy komise a úseků komise plněním úkolů směřujících k zabezpečení činnosti komise a kontroluje jejich plnění, předkládá předsedovi svazu a členovi VV JKA pověřenému pro řízení komise návrhy na personální obsazení komise. 4. Na základě výsledků školení uděluje licence a vydává aktualizovaný seznam proškolených rozhodčích, instruktorů, trenérů a zkušebních komisařů s uvedením platnosti licencí. 5. Vede zápisy z jednání komise. 6. Navrhuje jednotlivé členy komise na základě jejich činnosti k ocenění, odměňování. Komise rozhodčích: Základní úkoly 1. Cílem komise rozhodčích je vzdělávání rozhodčích, nominace rozhodčích na soutěţe JKA ČR a na mezinárodní soutěţe dle jednotlivých předpokladů, včetně licencí udělených JKA Europa či JKA WF; dále pak - dle schváleného kalendáře soutěţí - hodnocení rozhodčích a odměňování rozhodčích. 2. Komise rozhodčích hodnotí a projednává jednání rozhodčích svazu JKA ČR. Pokud je v rozporu s etikou karate-do, pravidly a narušují dobré jméno svazu, pořádá disciplinární komisi svazu o vyvození důsledků. 3. Členové komise s mezinárodní licencí rozhodčích JKA WF, kteří se účastní školení v rámci mezinárodních soutěţí, instruktorských seminářů konajících se v zahraničí (např. v Japonsku), předkládají zprávy z těchto akcí garantovi pro mezinárodní rozhodčí a garantovi pro pravidla JKA WF a standardizaci JKA WF. Pokud není určen garant, všechny zprávy se předkládají tajemníkovi komise.

4 Trenérsko-metodická komise Úsek instruktorů Základní úkoly 1. Šířit a vyučovat karate-do stylu shotokan ryu. 2. Podílet se na zvyšování úrovně praktikování karate-do stylu shotokan ryu členy svazu. 3. Přenášet nové poznatky, informace a trendy praxe karate-do od mezinárodních instruktorů karate JKA, upevňovat a zvyšovat morální kredit a mravní principy karate-do s cílem pozitivně ovlivňovat výchovu členů svazu. 4. Spolupracovat s komisí soutěţí a komisí rozhodčích v oblasti výkladu principů karate-do a výuky jednotlivých forem karate JKA včetně standardizace soutěţních forem a pravidel. 5. Organizovat shromaţďování a sjednocování poznatků získaných instruktory JKA ČR při studiu karate-do. Dále pak organizovat předávání získaných poznatků instruktorům JKA ČR. 6. Vytvářet instruktorům JKA ČR vhodné podmínky k odbornému růstu v oblasti karate-do. 7. Dbát v souladu s interními akty řízení svazu na morální kredit členů úseku. 8. Ve spolupráci s ostatními úseky a komisemi svazu organizovat minimálně 1x ročně seminář pro instruktory a nové zájemce o činnost instruktora JKA ČR, kde se stanoví úkoly v jednotlivých oblastech praxe karate JKA a standardizace soutěţních forem a pravidel v souladu s mezinárodními asociacemi karate JKA pro příslušné období. 9. Vést evidenci instruktorů JKA ČR a platnosti jejich licencí. Po ukončení semináře pro instruktory zveřejnit aktuální seznam instruktorů karate JKA ČR nejpozději do 30 dnů. 10. Připravovat plán činnosti. 11. Kaţdoročně vyhodnotit činnost úseku a písemnou zprávu o činnosti předloţit prostřednictvím komise TMK výkonnému výboru svazu.

5 Úsek zkušebních komisařů Základní úkoly 1. Koordinovat činnost zkušebních komisařů a vést jejich evidenci v souladu s platnými směrnicemi a zkušebními řády. 2. Evidovat provedené zkoušky na technické stupně karate JKA v souladu s platným zkušebním řádem Českého svazu karate JKA a jeho platnými doplňky. 3. Ve spolupráci s mezinárodními organizacemi vytvářet a stanovovat kritéria provádění zkoušek technické vyspělosti karate JKA ve svazu. 4. Koordinovat činnost zkušebních komisařů svazu. 5. Zabezpečit ve spolupráci s ostatními úseky a komisemi svazu minimálně 1x ročně seminář pro zkušební komisaře a nové zájemce o činnost zkušebního komisaře svazu. 6. Zadávat a kontrolovat úkoly jednotlivých zkušebních komisařů, především v oblasti organizace provádění zkoušek na stupně technické vyspělosti karate JKA. 7. Vést evidenci provedených zkoušek v souladu s platným zkušebním řádem Českého svazu karate JKA. 8. Vést evidenci zkušebních komisařů svazu, jejich tříd a platnost jejich licencí. Do 30 dnů po proběhnutí semináře pro zkušební komisaře svazu zveřejnit aktuální seznam zkušebních komisařů svazu a jejich tříd. 9. Do 31. ledna běţného roku předkládat prostřednictvím komise TMK výkonnému výboru svazu doporučení k provádění zkoušek karate JKA na technické stupně DAN. 10. Připravovat pro příslušný rok plán činnosti. 11. Vyhodnotit kaţdoročně činnost úseku a písemnou zprávu o činnosti předloţit prostřednictvím komise TMK výkonnému výboru svazu.

6 Úsek trenérů Základní úkoly 1. Šířit a vyučovat karate-do stylu shotokan ryu. 2. Zvyšovat úrovně cvičenců svazu výchovou kvalitního trenérského kádru. 3. Organizovat školení a výukové vzdělávací kurzy pro trenéry III. třídy. Ve spolupráci s příslušnými akreditovanými institucemi organizovat školení a výukové vzdělávací kurzy pro trenéry II. a I. třídy. 4. Koordinovat činnost trenérů svazu. 5. Vést evidenci provedených zkoušek na trenérské třídy a do 30 dnů od ukončení zveřejnit aktuální seznam trenérů a jejich tříd. 6. Připravovat pro příslušný rok plán činnosti. 7. Vyhodnotit kaţdoročně činnost úseku a písemnou zprávu o činnosti předloţit prostřednictvím komise trenérsko-metodické výkonnému výboru svazu.

7 Členové komisí a úseků Garant pro nominaci rozhodčích na národní soutěže JKA: - Vybírá z platných rozhodčí JKA základě jejich potvrzené nominace zaslané do nebo do 14 dnů od data, kdy je předloţen platný kalendář soutěţí, rozhodčí do nominace jednotlivých soutěţí. - V nominaci upřednostňuje rozhodčího před závodníkem, který můţe následně pískat. - Závodníka, který můţe pískat, vede v přehledu náhradníků. (Na MČR v kategorii masters lze být v nominaci rozhodčího bez omezení.) - Nominuje hlavní rozhodčí zápasiště a ostatní rozhodčí. Hlavní rozhodčí volí operativně osobu kanzy zápasiště. - Předkládá komisi rozhodčích návrh nominace všech panelů (včetně náhradníků) na soutěţní sezónu daného roku dle následujících kritérií: dosaţená licence, znalosti rozhodování kata/kumite, přístup/vystupování rozhodčího, aktivita rozhodčího. - Zasílá finální nominace na jednotlivé soutěţe do kalendářního roku a předkládá celkový přehled tajemníkovi komise rozhodčích. - Aktualizuje nominace o náhradníky v případě omluvení se nominovaného rozhodčího. - Deleguje rozhodčí na soutěţe pořádané jinými subjekty a svazy, pokud je o to svaz poţádán. - Společně s garantem pro mezinárodní rozhodčí JKA ČR nominuje rozhodčí na mezinárodní turnaje pořádané členy JKA ČR na území ČR, pokud je o to komise rozhodčích poţádána. - Vede seznam hodnocení rozhodčích a do kalendářního roku podává VV seznam rozhodčích, kteří mají být oceněni za svou činnost. Ocenění získávají 3 celkově nejpřínosnější (nejaktivnější) rozhodčí, kteří jsou hodnoceni známkami 1-5, kdy 1 je nejlepší a 5 nejhorší, v rámci níţe uvedených kritérií.

8 Kritéria hodnocení - A.: porozumění pravidel - B.: rozhodování kumite - C.: rozhodování kata/standardizace - D.: přístup/vystupování rozhodčího Známkování - Známka 1 - výborná znalost standardizace kata, objektivní rozhodování kata i kumite, nezaujatost, reprezentativní vystupování na soutěţi, chování dle etiky karate-do, výborná signalizace, výborné vedení zápasu; jako rohový rozhodčí - přehled, výborná signalizace, pouţívání píšťalky a gest praporky, výborné vedení agendy. - Známka 2 - dobrá znalost standardizace kata, objektivní rozhodování kata i kumite, nezaujatost, reprezentativní vystupování na soutěţi, chování dle etiky karate-do, občasné výkyvy v signalizaci, dobré vedení zápasu; jako rohový rozhodčí - přehled, výborná signalizace, pouţívání píšťalky a gest praporky, výborné vedení agendy. - Známka 3 - znalost standardizace kata, objektivní rozhodování kata i kumite, nezaujatost, reprezentativní vystupování na soutěţi, chování dle etiky karate-do, téměř bezchybná signalizace, dobré vedení zápasu; jako rohový rozhodčí - přehled, dobrá signalizace, pouţívání píšťalky a gest praporky, dobré vedení agendy. - Známka 4 - dostatečná znalost standardizace kata, drobné problémy s objektivním rozhodováním kata i kumite, nezaujatost, reprezentativní vystupování na soutěţi, chování dle etiky karate-do, dostatečná znalost signalizace s občasnými problémy, dostatečné vedení zápasu; jako rohový rozhodčí - přehled, dostatečná signalizace, občasné problémy se signalizací technik, které jsou posuzovány spíše intuitivně, pouţívání píšťalky a gest praporky, dostatečné vedení agendy, hodnocení či signalizace fiktivních technik. - Známka 5 neznalost standardizace kata, neobjektivní rozhodování kata i kumite, nereprezentativní vystupování na soutěţi, chování neodpovídá etice karate-do, špatná signalizace, omezené vedení zápasu; jako rohový rozhodčí - nemá přehled, špatná

9 signalizace, nepouţívání píšťalky a gest praporky, nevedení agendy, hodnocení či signalizace fiktivních technik. - Členové komise se z hodnocení vylučují. - VV JKA zajistí v daném roce předání ceny včetně finančních prostředků na ceny na MČR. - Hlavní rozhodčí soutěţe zpracuje a odevzdá hodnocení obratem po ukončení soutěţe tajemníkovi komise rozhodčích. Garant pro mezinárodní rozhodčí: 1. Předkládá komisi rozhodčích návrh na nominaci mezinárodních rozhodčích JKA ČR na mezinárodní soutěţe, kterých se zúčastňuje reprezentace JKA ČR mimo území ČR, dle kritérií svazu. 2. Aktualizuje a předkládá tajemníkovi seznam mezinárodních rozhodčích JKA/ESKA. 3. Předkládá komisi seznam ţadatelů o sloţení/navýšení mezinárodní licence JKA WF dle kritérií svazu. 4. Připravuje podklady pro školení rozhodčích JKA ČR ve vztahu k rozhodování na mezinárodních soutěţích. 5. Sleduje kvalitu rozhodování a vystupování kandidátů na mezinárodního rozhodčího na soutěţích JKA ČR.

10 Všeobecné podmínky pro udělení licencí Rozhodčí 1. Je členem svazu JKA karate ČR. 2. Je starší 18 let. 3. Je nositelem/nositelkou 3. kyu a výše. 4. Absolvoval/a školení rozhodčích a úspěšně sloţil/a písemný a praktický test. 5. Zaţádal/a o udělení licence rozhodčího a poplatek za tuto licenci uhradil/a dle platné ekonomické směrnice. 6. Ţádosti u udělení, zvýšení licencí mimo stanovené podmínky schvaluje VV JKA na doporučení komise rozhodčích. 7. Ţadatel o udělení licence mezinárodní nejniţší úrovně si musí nechat odsouhlasit ţádost VV JKA ČR. 8. Pro uznání platné licence WF v ČR je nutné zaslat číslo a platnost licence tajemníkovi komise rozhodčích, Instruktor JKA ČR 1. Je členem svazu JKA karate ČR. 2. Ţadatel/ka o licenci Instruktora JKA ČR musí být nositelem minimálně STV 1. DAN JKA. 3. Ţadatel/ka musí být drţitelem trenérské licence. 4. Ţadatel se musí zúčastnit školení instruktorů JKA ČR, zaplatit licenční poplatek dle platné ekonomické směrnice a sloţit zkoušku. Status instruktora JKA ČR Instruktor JKA ČR je čestný titul. Jeho nositelem se můţe stát kaţdý člen svazu, který splní podmínky pro jeho získání. Instruktor JKA ČR působí jako technický poradce v oblasti výuky karate-do. Svým chováním, reprezentací svazu a vystupováním na veřejnosti jde příkladem ostatním cvičencům jako

11 člověk, který vyznává principy karatedo a ţije v souladu s nimi. Titul je udělován úsekem instruktorů svazu na dobu 3 let, a to na základě písemné ţádosti. Můţe být odebrán úsekem instruktorů svazu z důvodu ukončení členství, neplnění povinností vyplývajících z členství nebo hrubým porušením etiky karate-do. Zkušební komisař obecné podmínky 1. Je členem svazu JKA karate ČR. 2. Ţadatel o licenci Zkušebního komisaře musí být nositelem minimálně STV 1. DAN JKA, 3. Ţadatel musí být drţitelem licence instruktora JKA ČR. 4. Ţadatel musí absolvovat školení instruktorů JKA ČR, zaplatit licenční poplatek dle platné ekonomické směrnice a úspěšně sloţit zkoušku. Licence JKA ČR G aţ E jsou ve spolupráci s předsednictvem JKA ČR udělovány národním pověřencem pro zkoušky. Podmínkou pro jejich udělení je řádně vyplněná odeslaná ţádost a splnění poţadovaných kritérií. Udělení je stvrzeno podpisem a razítkem do průkazu karate a předáním razítka zkušebního komisaře. Za udělení licence zkušebního komisaře JKA ČR zaplatí ţadatel licenční poplatek podle ekonomické směrnice svazu. Ţádost o udělení ev. rozšíření nebo prodlouţení licence zkušebního komisaře probíhá písemnou formou. Ţadatel zašle ţádost k rukám národního pověřence pro zkoušky JKA ČR.

12 Licence a třídy Všechny licence rozhodčích mají platnost tři kalendářní roky po sobě jdoucí. Licence rozhodčích Rozhodčí třídy H Můţe být členem panelu rozhodčích na národních pohárech, lize druţstev, a zde vykonávat funkci rohového rozhodčího. Na krajských soutěţích můţe vykonávat i funkci hlavního rozhodčího zápasiště. Je kandidátem na rozhodčího třídy G. Podmínky pro udělení licence rozhodčího třídy H: - Splnil/a všeobecné podmínky pro udělení licence dle této směrnice. - Je drţitelem/drţitelkou STV min. 3. kyu. - Účast na třech vícedenních seminářích karate JKA v posledních dvou letech od data zkoušky (např.: Kata keikokai, Workshop, Gasshuku ČR, seminář se shihanem Hideo Ochim, seminář s českým instruktorem JKA). Kopie dokladu o účasti na doporučených seminářích a akcích musí být přiloţena k ţádosti ke sloţení zkoušky. - Podal/a ţádost o udělení licence rozhodčího třídy H a poplatek za tuto licenci uhradil/a dle platné ekonomické směrnice. - Úspěšně sloţil/a písemný a praktický test. Rozhodčí třídy G Můţe být členem panelu rozhodčích na soutěţích pořádaných svazem JKA ČR. Zde můţe vykonávat funkci hlavního rozhodčího zápasiště pro věkovou kategorii ţáctva a dorostu. Je kandidátem na rozhodčího třídy F. Podmínky pro udělení licence rozhodčího tříd G: - Je drţitelem/drţitelkou STV min. 2. kyu. - Je drţitelem/drţitelkou licence třídy H minimálně po dobu 1 roku.

13 - Účast na oficiálním školení rozhodčích v posledním roce. - Účast na třech vícedenních seminářích karate JKA v posledních dvou letech od data zkoušky (např.: Kata keikokai, Workshop, Gasshuku ČR, seminář se shihanem Hideo Ochim, seminář s českým instruktorem JKA). Kopie dokladu o účasti na doporučených seminářích a akcích musí být přiloţena k ţádosti ke sloţení zkoušky. - Úspěšně sloţil/a písemný a praktický test. - Podal/a ţádost o udělení licence rozhodčího třídy G a poplatek za tuto licenci uhradil/a dle platné ekonomické směrnice. Rozhodčí třídy F Můţe být členem panelu rozhodčích na soutěţích JKA ČR, kde můţe vykonávat funkci hlavního rozhodčího zápasiště, a na mezinárodních turnajích pořádaných svazem JKA karate ČR, kde můţe být rohovým rozhodčím. Je kandidátem na rozhodčího třídy E. Můţe být na pozici kanza na regionálních soutěţích. Podmínky pro udělení licence rozhodčího třídy F: - Je drţitelem/drţitelkou STV min. 1. Kyu. - Je drţitelem/drţitelkou licence třídy G minimálně po dobu 1 roku. - Účast na oficiálním školení rozhodčích - 2x za poslední 3 roky. - Účast na třech vícedenních seminářích karate JKA v posledních dvou letech od data zkoušky (např.: Kata keikokai, Workshop, Gasshuku ČR, seminář se shihanem Hideo Ochim, seminář s českým instruktorem JKA). Kopie dokladu o účasti na doporučených seminářích a akcích musí být přiloţena k ţádosti ke sloţení zkoušky. - Úspěšně sloţil/a písemný a praktický test. - Podal/a ţádost o udělení licence rozhodčího třídy F a poplatek za tuto licenci uhradil/a dle platné ekonomické směrnice. Rozhodčí třídy E Můţe vykonávat funkci hlavního rozhodčího soutěţe a zápasiště na všech soutěţích pořádaných svazem JKA karate ČR. Můţe rovněţ vykonávat funkci hlavního rozhodčího zápasiště na

14 mezinárodních soutěţích pořádaných svazem JKA karate ČR. Můţe být na pozici kanza na všech soutěţích JKA ČR. Podmínky pro udělení licence rozhodčího třídy E: - Je drţitelem/drţitelkou STV min. 1. dan - Je drţitelem/drţitelkou licence třídy F minimálně po dobu 1 roku. - Účast na oficiálním školení rozhodčích - 2x za poslední 3 roky. - Účast na třech vícedenních seminářích karate JKA v posledních dvou letech od data zkoušky (např.: Kata keikokai, Workshop, Gasshuku ČR, seminář se shihanem Hideo Ochim, seminář s českým instruktorem JKA). Kopie dokladu o účasti na doporučených seminářích a akcích musí být přiloţena k ţádosti ke sloţení zkoušky. - Úspěšně sloţil/a písemný a praktický test. - Podal/a ţádost o udělení licence rozhodčího třídy E a poplatek za tuto licenci uhradil/a dle platné ekonomické směrnice. Mezinárodní rozhodčí Reprezentuje Českou republiku na mezinárodní úrovni, zúčastňuje se mezinárodních školení. Můţe vykonávat funkci hlavního rozhodčího soutěţe nebo zápasiště na všech soutěţích pořádaných JKA karate ČR. Můţe vykonávat funkci hlavního rozhodčího soutěţe nebo zápasiště na mezinárodních soutěţích pořádaných JKA ČR. Podmínky pro získání licence mezinárodního rozhodčího: - Sloţení zkoušky u mezinárodní organizace dle jejích podmínek. - Drţitel/ka národní licence E, a to po dobu ne kratší neţ je přípravné období. - Uhrazení poplatku za licenci rozhodčího třídy E dle platné ekonomické směrnice nejpozději v den platby poplatku za mezinárodní licenci. - Ţadatel o udělení licence mezinárodního rozhodčího nejniţší úrovně si musí nechat odsouhlasit ţádost VV JKA ČR. - Test/zkouška se skládá v angličtině. Předpokládá se tudíţ adekvátní znalost jazyka.

15 Licence zkušebního komisaře Zkušební komisař s licencí JKA ČR G: - Zkouší od 9. do 6. kyu s okruhem působnosti ve svém dojo. - Dovršil/a věku nejméně 20 let. - Nejméně jeden rok od sloţení zkoušky na l. dan. - Je drţitelem licence instruktora JKA ČR. - Účast na třech vícedenních seminářích karate JKA v posledních dvou letech od data zkoušky (např.: Kata keikokai, Workshop, Gasshuku ČR, seminář se shihanem Hideo Ochim, seminář s českým instruktorem JKA). Kopie dokladu o účasti na doporučených seminářích a akcích musí být přiloţena k ţádosti ke sloţení zkoušky. - Účast na oficiálním školení zkušebních komisařů - 2x za poslední tři roky. - Úspěšně sloţil/a písemný a praktický test. - Podal/a ţádost o udělení licence zkušebního komisaře třídy G a poplatek za tuto licenci uhradil/a dle platné ekonomické směrnice. Zkušební komisař s licencí JKA ČR F: - Zkouší od 9. do 4. kyu s okruhem působnosti ve svém regionu. - Je drţitelem/drţitelkou licence G a v licenčním období aktivně zkouší. - Je drţitelem/drţitelkou licence G alespoň po dobu 2 let. - Je drţitelem/drţitelkou STV 2. dan. - Je drţitelem/drţitelkou licence instruktora JKA ČR. - Účast na třech vícedenních seminářích karate JKA v posledních dvou letech od data zkoušky (např.: Kata keikokai, Workshop, Gasshuku ČR, seminář se shihanem Hideo Ochim, seminář s českým instruktorem JKA). Kopie dokladu o účasti na doporučených seminářích a akcích musí být přiloţena k ţádosti ke sloţení zkoušky. - Účast na oficiálním školení zkušebních komisařů - 2x za poslední tři roky. - Úspěšně sloţil/a písemný a praktický test. - Podal/a ţádost o udělení licence zkušebního komisaře třídy F a poplatek za tuto licenci uhradil/a dle platné ekonomické směrnice.

16 Zkušební komisař s licencí JKA ČR E: - Zkouší od 9. do 2. kyu s okruhem působnosti pro celou ČR. - Je drţitelem/drţitelkou licence F a v licenčním období aktivně zkouší. - Je drţitelem/drţitelkou licence F minimálně po dobu 3 let. - Je drţitelem/drţitelkou STV 3. dan. - Je drţitelem/drţitelkou licence instruktora JKA ČR. - Účast na třech vícedenních seminářích karate JKA v posledních dvou letech od data zkoušky (např.: Kata keikokai, Workshop, Gasshuku ČR, seminář se shihanem Hideo Ochim, seminář s českým instruktorem JKA). Kopie dokladu o účasti na doporučených seminářích a akcích musí být přiloţena k ţádosti ke sloţení zkoušky. - Účast na oficiálním školení zkušebních komisařů - 2x za poslední tři roky. - Úspěšně sloţil/a písemný a praktický test. - Podal/a ţádost o udělení licence zkušebního komisaře třídy E a poplatek za tuto licenci uhradil/a dle platné ekonomické směrnice. Mezinárodní zkušební komisař Zkouší technické stupně dle udělené mezinárodní licence, zúčastňuje se mezinárodních školení. Podmínky pro získání licence mezinárodního zkušebního komisaře: - Aktivní působení jako zkušební komisař JKA ČR třídy E po celou dobu přípravného období jednoho roku. - Ţadatel musí být drţitelem licence instruktora JKA ČR. - Ţadatel o udělení licence mezinárodního zkušebního komisaře nejniţší úrovně si musí nechat odsouhlasit ţádost VV JKA ČR. - Sloţení zkoušky u mezinárodní organizace dle jejích podmínek. - Drţitel mezinárodní licence nemusí skládat testy pro drţení národní licence, pouze zaplatí poplatek dle platné ekonomické směrnice svazu za licenci JKA ČR typu E.

17 - Informaci o přidělení licence JKA WF předá písemnou formou národnímu pověřenci pro zkoušky. Tato bude obsahovat datum udělení licence a její ukončení nebo prodlouţení. Prodloužení licence zkušebního komisaře Kaţdá licence můţe být prodlouţena na další licenční období, pokud: 1. Ţadatel/ka zašle písemnou ţádost k rukám národního pověřence pro zkoušky, a to do konce prosince, na konci licenčního období. 2. Ţadatel/ka se účastní oficiálního školení zkušebních komisařů - 2x za poslední tři roky. Doklad doloţí spolu s písemnou ţádostí o prodlouţení licence k rukám národního pověřence pro zkoušky. Uznání licencí zkušebních komisařů přestupujících z jiných organizací a svazů V případě přestupu zkušebního komisaře z jiné organizace nebo svazu je mu uznána licence G za těchto podmínek: - Dovršil/a 20 let. - Jeden rok od sloţení zkoušky na l. dan. - Zúčastnil/a se speciálního školení zkušebních komisařů v rámci výukového semináře (v roce podání ţádosti). Razítko zkušebního komisaře Kaţdý nový drţitel licence zkušebního komisaře obdrţí po udělení licence razítko, kde je uvedeno jeho jméno. Razítko dostane po sloţení tzv. kauce (ve výši úhrady za výrobu razítka). Razítko je majetkem JKA ČR. Po vypršení licence je zkušební komisař povinen razítko vrátit Národnímu pověřenci pro zkoušky JKA ČR. Po vrácení razítka bude vrácen kauční poplatek.

18 Důvody pro odebrání licence zkušebního komisaře 1. Zkušební komisař během licenčního období nezkouší. 2. Nedodrţení platných zkušebních norem při vykonávání zkoušek na STV kyu a dan. 3. Poškozování zájmů JKA, neobjektivita při zkouškách. O odebrání licence rozhoduje národní pověřenec pro zkoušky společně s předsednictvem JKA ČR. Licence instruktora - Ţadatel/ka o licenci instruktora JKA ČR musí být nositelem minimálně STV 1. dan JKA. - Ţadatel/ka musí být drţitelem/drţitelkou trenérské licence. - Účast na třech vícedenních seminářích karate JKA v posledních dvou letech od data zkoušky (např.: Kata keikokai, Workshop, Gasshuku ČR, seminář se shihanem Hideo Ochim, seminář s českým instruktorem JKA). Kopie dokladu o účasti na doporučených seminářích a akcích musí být přiloţena k ţádosti ke sloţení zkoušky. - Ţadatel musí podat ţádost o udělení licence instruktora a uhradit poplatek za tuto licenci dle platné ekonomické směrnice. - Ţadatel se musí zúčastnit školení instruktorů JKA ČR. - Úspěšné sloţení praktické a písemné zkoušky. Mezinárodní instruktor Reprezentuje Českou republiku na mezinárodní úrovni, zúčastňuje se mezinárodních školení. Podmínky pro získání licence mezinárodního instruktora: - Sloţení zkoušky u mezinárodní organizace dle jejích podmínek. Aktivní působení jako instruktor JKA ČR po celou dobu přípravného období jednoho roku, pořádání či spolupořádání vlastních seminářů karate JKA. - Ţadatel o udělení licence mezinárodního instruktora nejniţší úrovně si musí nechat odsouhlasit ţádost VV JKA ČR.

19 - Informaci o přidělení licence JKA WF předá písemnou formou tajemníkovi úseku TMK. Tato bude obsahovat datum udělení licence a její ukončení nebo prodlouţení. - Drţitel mezinárodní licence nemusí skládat testy pro drţení národní licence, pouze zaplatí poplatek dle platné ekonomické směrnice svazu. Licence trenéra Trenér III. třídy Nositel/ka minimálně technického stupně 5. kyu JKA, věk minimálně 18 let, morální a trestní bezúhonnost, při podání přihlášky doloţit účast na třech vícedenních seminářích karate JKA v posledních dvou letech od data zkoušky (např.: Kata keikokai, Workshop, Gasshuku ČR, seminář se shihanem Hideo Ochim, seminář s českým instruktorem JKA). Kopie dokladu o účasti na doporučených seminářích a akcích musí být přiloţena k ţádosti ke sloţení zkoušky. Školení trenérů je zajišťováno dle potřeb a poţadavků Českým svazem JKA, a to v rozsahu teoretické části z oboru pedagogiky, zdravotní přípravy, teorie tělesné přípravy a sportovního tréninku JKA. Trenér II. třídy Nositel minimálně technického stupně 1. dan JKA, věk minimálně 20 let, trenér III. třídy s praxí, morální a trestní bezúhonnost, při podání přihlášky doloţit účast na třech vícedenních seminářích karate JKA v posledních dvou letech od data zkoušky (např.: Kata keikokai, Workshop, Gasshuku ČR, seminář se shihanem Hideo Ochim, seminář s českým instruktorem JKA). Kopie dokladu o účasti na doporučených seminářích a akcích musí být přiloţena k ţádosti ke sloţení zkoušky. Toto školení můţe být zajišťováno ve spolupráci s VŠ, která má akreditaci pro udělení této trenérské třídy. Trenér I. třídy Nositel minimálně technického stupně 1. dan JKA, věk minimálně 23 let, trenér II. třídy s praxí, morální a trestní bezúhonnost, při podání přihlášky doloţit účast na třech vícedenních seminářích karate JKA v posledních dvou letech od data zkoušky (např.: Kata keikokai, Workshop, Gasshuku ČR, seminář se shihanem Hideo Ochim, seminář s českým instruktorem JKA). Kopie dokladu o účasti na doporučených seminářích a akcích musí být přiloţena k ţádosti ke sloţení zkoušky. Vyškolení trenéra 1. třídy je zajišťováno ve spolupráci s VŠ, která má akreditaci pro udělení této trenérské třídy.

20 Zkoušky pro udělení či zvýšení licencí rozhodčích, instruktorů a zkušebních komisařů - okruhy 1. Praktická zkouška - předvedení kata z H1 - H5, T1; vysvětlení základních principů kata - předvedení kata z řady Sentei (vysvětlení základních principů kata u vyšších licencí): Enpi, Jion, Bassai dai, Kanku dai - ukázka řízené formy kumite + vysvětlení významu - praktická signalizace rozhodčích 2. Písemná zkouška Sloţit písemný test z následujících okruhů: - standardizace kata Heian 1 5, T1 (důleţité a kritické body) - kihon do úrovně STV 1. dan postoje, údery, kopy - kumite znalost forem kumite do úrovně STV 1. dan gohon, kihon-ippon kumite, jiyu ippon kumite - licence rozhodčích znalost pravidel JKA WF a aktuální soutěţní řád JKA ČR - licence zkušebních komisařů znalost zkušebního řádu JKA ČR 3. Prodloužení licencí rozhodčích, instruktorů a zkušebních komisařů - podmínky Všechny licence rozhodčích mají platnost 3 kalendářní roky po sobě jdoucí. Ţadatel/ka o prodlouţení licence se musí zúčastnit oficiálního školení rozhodčích, zkušebních komisařů a instruktorů JKA ČR. Ţadatel/ka musí podat ţádost o prodlouţení licence a uhradit poplatek za tuto licenci dle platné ekonomické směrnice.

21 Kompetence instruktorů, rozhodčích a zkušebních komisařů JKA ČR: - Účastnit se všech akcí pořádaných úsekem a podílet se na jejich organizování. - Vyjadřovat se k činnosti úseku, předkládat návrhy a podněty pro zlepšení činnosti úseku a výuky principů karatedo ve svazu. - Obdrţet veškeré nové informace o vývoji a trendech v praxi karatedo získané na mezinárodních seminářích a školeních. - Plnit úkoly úseku stanovené touto směrnicí. - Aktivně se zapojovat do činnosti svazu. - Být aktivními trenéry, rozhodčími a zkušebními komisaři. - Předávat získané poznatky z praxe, seminářů a stáţí karatedo ostatním instruktorům.

22 Další ujednání Školení rozhodčích, instruktorů a zkušebních komisařů Školení zajišťuje VV JKA ČR. Termín je zveřejněn vţdy na oficiálních stránkách JKA před pořádáním školení. Z kaţdého školení a doškolení je proveden písemný zápis zveřejněný na internetu. Na základě úspěšného absolvování školení provede komise zápis do členského průkazu o typu a délce trvání získané licence a třídy. Úkoly hlavního rozhodčího závodů JKA: - Vést přesný seznam rozhodčích nominovaných a přítomných na dané soutěţi. - Zaslat tento seznam společně s hodnocením jednotlivých rozhodčích do dvou kalendářních dnů tajemníkovi komise rozhodčích. - Zaslat formuláře o zranění, jehoţ důsledkem byla diskvalifikace závodníka ze soutěţe, a rovněţ i seznam diskvalifikovaných závodníků. Oficiální oblečení rozhodčích Za oficiální oblečení pro rozhodčí JKA se povaţuje standardizovaná bílá košile s dlouhým rukávem, rudá kravata a šedé kalhoty. Odměny a sankce Rozhodčí, instruktoři a zkušební komisaři JKA jsou odměňováni dle platné ekonomické směrnice svazu. Způsoby a možnosti odvolání Tajemníka a členy komise odvolává výkonný výbor JKA na návrh předsedy JKA ČR Vypracovali: Ing. Karel Strnad, Mgr. Jana Konečná a Mgr. Josef Patík Schváleno VV JKA ČR v Praze usneseném U5-1/2014. Platnost od Touto směrnicí se ruší s okamţitou platností Směrnice: JKA ČR č. 02/2012 schválená VV v Praze U4-6/2012, JKA ČR č. 03/2011 schválená VV v Praze U3-2/2011 a

23 odstavec zkušebního řádu 2011: Normy pro udělení licence zkušebního komisaře u JKA ČR v bodě 1 7. Ing. Strnad Karel Předseda JKA ČR

Směrnice JKA ČR číslo 1/2015. Trenérsko-metodická komise. Českého svazu karate JKA. Úsek instruktorů, trenérů a zkušebních komisařů

Směrnice JKA ČR číslo 1/2015. Trenérsko-metodická komise. Českého svazu karate JKA. Úsek instruktorů, trenérů a zkušebních komisařů Směrnice JKA ČR číslo 1/2015 Trenérsko-metodická komise Českého svazu karate JKA Úsek instruktorů, trenérů a zkušebních komisařů Úvod Komise trenérsko-metodická Českého svazu karate JKA (dále jen komise

Více

Směrnice JKA ČR číslo 4/2015. Komise rozhodčích. Českého svazu karate JKA

Směrnice JKA ČR číslo 4/2015. Komise rozhodčích. Českého svazu karate JKA Směrnice JKA ČR číslo 4/2015 Komise rozhodčích Českého svazu karate JKA Úvod Komise rozhodčích Českého svazu karate JKA (dále jen komise) je ustanovena na základě platných stanov JKA ČR. Cílem komise rozhodčích

Více

Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU)

Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU) Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU) Obsah: I. Trenérsko-metodický úsek (TMU) II. Trenérství v ČATK 1. Povinnosti trenéra 2. Trenérské licence v oddílech 3. Udělení trenérské licence 4.

Více

Směrnice ČATK 2014 Trenérsko - metodický úsek (TMU)

Směrnice ČATK 2014 Trenérsko - metodický úsek (TMU) Směrnice ČATK 2014 Trenérsko - metodický úsek (TMU) Obsah: I. Trenérsko-metodický úsek (TMU) II. Trenérství v ČATK 1. Povinnosti trenéra 2. Trenérské licence v oddílech 3. Udělení trenérské licence 4.

Více

ČESKÁ UNIE DENTO KARATE-DO ORGANIZAČNÍ ŘÁD

ČESKÁ UNIE DENTO KARATE-DO ORGANIZAČNÍ ŘÁD ČESKÁ UNIE DENTO KARATE-DO ORGANIZAČNÍ ŘÁD BRNO 2005 Obsah 1 Účel...3 2 Výkonný výbor...3 2.1 Složení výkonného výboru:...3 2.2 Předseda výkonného výboru...3 2.3 Předseda komise trenérsko metodické - 1.

Více

Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU)

Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU) Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU) Obsah: I. Trenérsko-metodický úsek (TMU) II. Trenérství v ČATK 1. Povinnosti trenéra 2. Trenérské licence v oddílech 3. Udělení trenérské licence 4.

Více

Zkušební řád Českého svazu karate Goju ryu

Zkušební řád Českého svazu karate Goju ryu Zkušební řád Českého svazu karate Goju ryu VŠEOBECNÁ ČÁST Článek I. Stupeň technické vyspělosti Obecná charakteristika stupňů technické vyspělosti pro označení technické vyspělosti se v karate používají

Více

Ekonomická směrnice. platnost od 1.6.2015

Ekonomická směrnice. platnost od 1.6.2015 Ekonomická směrnice platnost od 1.6.2015 Obsah: 1. Hospodaření s finančními prostředky 1.1. Rozpočet 1.2. Hospodaření s rozpočetem 2. Poplatky členů 2.1. Členská známka 2.2. Průkaz ČATK 2.3. Poplatky na

Více

Ekonomická směrnice (platnost od )

Ekonomická směrnice (platnost od ) Ekonomická směrnice (platnost od 1.1.2018) Obsah: 1. Hospodaření s finančními prostředky 1.1. Rozpočet 1.2. Hospodaření s rozpočtem 2. Poplatky členů 2.1. Členská známka 2.2. Poplatky na zkoušky technické

Více

Směrnice Českého svazu biatlonu o trenérských kvalifikacích

Směrnice Českého svazu biatlonu o trenérských kvalifikacích Směrnice Českého svazu biatlonu o trenérských kvalifikacích Čl. 1 Rozsah platnosti Výbor Českého svazu biatlonu /ČSB vydává tuto směrnici pro udělování trenérských licencí ve sportovním odvětví biatlonu.

Více

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích Hlava I Základní ustanovení Čl.1 Česká asociace basketbalových rozhodčích (dále jen ČABR) je zájmová skupina basketbalových rozhodčích. ČABR je součástí

Více

Směrnice ČAST č. 2/2013 o podmínkách pro udělování a prodlužování trenérských licencí v České asociaci stolního tenisu (ČAST)

Směrnice ČAST č. 2/2013 o podmínkách pro udělování a prodlužování trenérských licencí v České asociaci stolního tenisu (ČAST) Směrnice ČAST č. 2/2013 o podmínkách pro udělování a prodlužování trenérských licencí v České asociaci stolního tenisu (ČAST) Článek I. Úvodní ustanovení Česká asociace stolního tenisu (dále jen ČAST)

Více

STANOVY. Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název

STANOVY. Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název STANOVY Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 2 Sídlo Sukova 49/4, 602

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ. 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub).

ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ. 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub). ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ I. Název a sídlo 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1176/2a. 3. Klub je zřízen podle Stanov

Více

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ I. Název a sídlo 1.Název klubu: Klub fotografů přírody při ČMMJ, z.s. (dále jen Klub ). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1179/2a 3. Klub je zřízen ve

Více

Směrnice pro SpS. Směrnice pro SpS. OBSAH SMĚRNICE SpS

Směrnice pro SpS. Směrnice pro SpS. OBSAH SMĚRNICE SpS Směrnice pro SpS OBSAH SMĚRNICE SpS 1. Základní pojmy směrnice SpS... 108 2. Závazné podmínky pro činnost SpS... 109 3. Náplň práce, práva a povinnosti trenéra SpS... 109 4. Kriteria pro zařazování, setrvání

Více

Směrnice ČSRU o systému kvalifikace ragbyových trenérů

Směrnice ČSRU o systému kvalifikace ragbyových trenérů ČESKÁ RUGBYOVÁ UNIE Směrnice ČSRU o systému kvalifikace ragbyových trenérů (Trenérská akademie ČSRU) schválená valnou hromadou ČSRU dne 3. dubna 2011 Za správnost Martin Kafka Sportovní ředitel ČSRU Není-li

Více

KVALIFIKAČNÍ ŘÁD. Rozhodčí moderní gymnastiky. Směrnice ČSMG č. 4RO

KVALIFIKAČNÍ ŘÁD. Rozhodčí moderní gymnastiky. Směrnice ČSMG č. 4RO KVALIFIKAČNÍ ŘÁD Rozhodčí moderní gymnastiky Směrnice ČSMG č. 4RO 6. novela platná od 1. 1. 2014 Čl. 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Český svaz moderní gymnastiky (dále jen ČSMG) zabezpečuje vzdělávání rozhodčích

Více

ROZHODČÍ A TECHNIČTÍ DELEGÁTI ČESKÉHO SVAZU BIATLONU

ROZHODČÍ A TECHNIČTÍ DELEGÁTI ČESKÉHO SVAZU BIATLONU SMĚRNICE ROZHODČÍ A TECHNIČTÍ DELEGÁTI ČESKÉHO SVAZU BIATLONU Platná od 11. 5. 2016 Obsah směrnice: Kategorie rozhodčích Podmínky pro výkon činnosti rozhodčího Udělení licence rozhodčího ČSB Evidence rozhodčích

Více

KONCEPCE FUNGOVÁNÍ STŘEDISEK MLÁDEŽE (STM)

KONCEPCE FUNGOVÁNÍ STŘEDISEK MLÁDEŽE (STM) KONCEPCE FUNGOVÁNÍ STŘEDISEK MLÁDEŽE (STM) ČÁST 1: SPS Díl 1: Všeobecná ustanovení Čl. 1 (1) Sportovní středisko (dále SpS) je základem péče o sportovně talentovanou mládež a je provozováno na základě

Více

Česká Asociace Aikidó. Technický předpis. Verze schválená Technickou komisí ČAA dne 24.7.2006.

Česká Asociace Aikidó. Technický předpis. Verze schválená Technickou komisí ČAA dne 24.7.2006. Česká Asociace Aikidó Technický předpis Verze schválená Technickou komisí ČAA dne 24.7.2006. Prezident ČAA Ředitel TK ČAA Technický předpis České asociace aikidó technický předpis ČAA (dále jen TP ČAA)

Více

SMĚRNICE PRO UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ, PRO ORGANIZACI A OBSAHOVOU NÁPLŇ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ TRENÉRŮ NOHEJBALU

SMĚRNICE PRO UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ, PRO ORGANIZACI A OBSAHOVOU NÁPLŇ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ TRENÉRŮ NOHEJBALU SMĚRNICE PRO UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ, PRO ORGANIZACI A OBSAHOVOU NÁPLŇ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ TRENÉRŮ NOHEJBALU Vydal: Trenérsko-metodická komise ČNS Schválil: Výkonný výbor ČNS Platnost od: 20..208 Obsah: Působnost

Více

Směrnice. o zásadách členství v TJ a úhradě členských příspěvků. Platí od 01. 01. 2015. v Novém Sedle, 15. 12. 2014 schváleno na řádném jednání VV TJ

Směrnice. o zásadách členství v TJ a úhradě členských příspěvků. Platí od 01. 01. 2015. v Novém Sedle, 15. 12. 2014 schváleno na řádném jednání VV TJ Tělovýchovná jednota Baník Union Nové Sedlo, o.s. Masarykova 534, 357 34 Nové Sedlo Směrnice o zásadách členství v TJ Platí od 01. 01. 2015 v Novém Sedle, 15. 12. 2014 schváleno na řádném jednání VV TJ

Více

SMĚRNICE PRO UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ ROZHODČÍCH

SMĚRNICE PRO UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ ROZHODČÍCH směrnice číslo: 3/01/2016 schválena dne: 09. 12. 2016 směrnice kategorie: A platná od: 01. 01. 2017 SMĚRNICE PRO UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ ROZHODČÍCH Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Českomoravský svaz hokejbalu

Více

Registrační řád. Svazu zápasu České republiky

Registrační řád. Svazu zápasu České republiky Registrační řád Svazu zápasu České republiky Registrační řád Svazu zápasu České republiky (dále jen RŘ ) stanoví podmínky a způsob, jakým se zajišťuje příslušnost ke Svazu zápasu ČR. Všichni členové SZČR,

Více

VNITŘNÍ USTANOVENÍ KLeM ČR

VNITŘNÍ USTANOVENÍ KLeM ČR Svaz modelářů České republiky Klub leteckých modelářů České republiky VNITŘNÍ USTANOVENÍ KLeM ČR platí od r. 2014 Tímto vydáním se ruší předcházející Vnitřní ustanovení platné od r. 2010 Obsah 1. KLUB

Více

Statut. Rady kvality ČR

Statut. Rady kvality ČR Číslo: NPK 01 Číslo vydání: 5 Strana: 1 Název: Statut Rady kvality ČR Celkem stran: 8 Platnost od: 15.6.2016 Počet příloh: 0 Statut Rady kvality ČR Schváleno usnesením vlády ČR č. 551 z 15. června 2016

Více

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích ČBF Oblast Střední Morava

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích ČBF Oblast Střední Morava S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích ČBF Oblast Střední Morava A. Základní ustanovení. Postavení, název a sídlo. 1. Česká asociace basketbalových rozhodčích ČBF Oblast Střední Morava (dále

Více

Organizační řád Šachového svazu České Republiky

Organizační řád Šachového svazu České Republiky Organizační řád Šachového svazu České Republiky Článek 1 Úvod Šachový svaz České republiky, z.s. (ŠSČR) je spolek a jeho fungování upravují především zákon č. 89/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů,

Více

ČESKÁ UNIE DENTO KARATE-DO STANOVY

ČESKÁ UNIE DENTO KARATE-DO STANOVY ČESKÁ UNIE DENTO KARATE-DO STANOVY BRNO 2016 OBSAH I. OBECNÁ USTANOVENÍ... 3 1 Úvodní ustanovení... 3 2 Název a sídlo spolku... 3 3 Činnost... 3 4 Cíle... 4 5 Hlavní úkoly, účel spolku... 4 II. ORGANIZAČNÍ

Více

Stanovy Asociace speciálních pedagogů České republiky, o. s. 1. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE

Stanovy Asociace speciálních pedagogů České republiky, o. s. 1. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1 ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název sdružení Asociace speciálních pedagogů České republiky, z. s. Zkrácené označení ASP ČR Sídlo Základní škola

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 Praha 10. prosince 2009 Částka 2 O B S A H Pokyn děkana Fakulty bezpečnostního

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Směrnice náměstka ministra pro vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou se schvaluje statut a jednací řád Akreditační komise pro vyšší

Více

S T A N O V Y spolku Laser game club Písek

S T A N O V Y spolku Laser game club Písek S T A N O V Y spolku Laser game club Písek I. Základní ustanovení 1. Spolek s názvem Laser game club Písek z.s. IČ: 024 36 469 (dále jen Spolek) je dobrovolným sdružením občanů České republiky provozujících

Více

Směrnice České kuželkářské asociace

Směrnice České kuželkářské asociace Směrnice České kuželkářské asociace č. 1/2018 o trenérských třídách, školení a evidenci trenérů v kuželkách (dále jen směrnice ) Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Tato směrnice stanovuje trenérské kvalifikační

Více

JEDNACÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘEDSEDNICTVA A KOMISÍ ČESKÉHO SVAZU KOLEČKOVÉHO BRUSLENÍ, Z.S.

JEDNACÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘEDSEDNICTVA A KOMISÍ ČESKÉHO SVAZU KOLEČKOVÉHO BRUSLENÍ, Z.S. JEDNACÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘEDSEDNICTVA A KOMISÍ ČESKÉHO SVAZU KOLEČKOVÉHO BRUSLENÍ, Z.S. 1 Úvod 1. Dle stanov Českého svazu kolečkového bruslení, z.s. (dále jen ČSKB) jsou definovány tyto orgány: a) členská

Více

PRAVIDLA KRASOBRUSLENÍ platná pro Českou republiku ZÁSADY PLATNÉ PRO TECHNICKÉ KONTROLORY, TECHNICKÉ SPECIALISTY A ASISTENTY TECHNICKÝCH SPECIALISTŮ

PRAVIDLA KRASOBRUSLENÍ platná pro Českou republiku ZÁSADY PLATNÉ PRO TECHNICKÉ KONTROLORY, TECHNICKÉ SPECIALISTY A ASISTENTY TECHNICKÝCH SPECIALISTŮ PRAVIDLA KRASOBRUSLENÍ platná pro Českou republiku ZÁSADY PLATNÉ PRO TECHNICKÉ KONTROLORY, TECHNICKÉ SPECIALISTY A ASISTENTY TECHNICKÝCH SPECIALISTŮ Platnost od 1. 7. 2017 1 1. DOPLŇKY A ÚPRAVY PRAVIDEL

Více

Zásady a předpisy pro vzdělávání trenérů juda v rámci ČSJu

Zásady a předpisy pro vzdělávání trenérů juda v rámci ČSJu ČESKÝ SVAZ JUDO CZECH JUDO FEDERATION Zátopkova 100/2 box 40 160 17 Praha 6-Strahov Czech Republic tel.: +420-2-33355280, fax:+420-2-57214265 Zásady a předpisy pro vzdělávání trenérů juda v rámci ČSJu

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s.

STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, o. s. STANOVY Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název sdružení: Zkrácené označení: Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s. ASP ČR, o. s. Sídlo: Základní

Více

R E G I S T R A Č N Í

R E G I S T R A Č N Í R E G I S T R A Č N Í Ř Á D Registrační řád Svazu zápasu České republiky (dále jen RŘ ) stanoví podmínky a způsob, jakým se zajišťuje a prokazuje příslušnost ke Svazu zápasu ČR. Všichni členové SZČR, fyzické

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Základní

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Sportovní klub Nýrov, z.s. (dále jen SK Nýrov ) se sídlem Nýrov 56, 679 72 Kunštát. Čl. II Účel spolku Účelem spolku je pořádání a organizace sportovních, tělovýchovných

Více

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku STANOVY SPOLKU Málinka z.s. Název spolku: Málinka z.s. Sídlo spolku: Nemile 90, 789 01 Zábřeh Čl. 1 Název, sídlo Čl. 2 Právní postavení spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující rodiče a příznivce

Více

Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura. I. Název a sídlo. II. Charakter sdružení. III. Základní cíle sdružení. IV.

Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura. I. Název a sídlo. II. Charakter sdružení. III. Základní cíle sdružení. IV. Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura Název: Otevřená GeoInfrastruktura Název anglicky: Open GeoInfrastructure Zkratka: osgeo.cz Sídlo: Podevsí 33, Dolní Lhota, 747 66 I. Název a sídlo II. Charakter

Více

Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává. Směrnici sportovních oddílů SH ČMS

Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává. Směrnici sportovních oddílů SH ČMS Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává Směrnici sportovních oddílů SH ČMS Článek 1 Předmět Tato Směrnice vymezuje postavení sportu ve Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska jako veřejně prospěšné

Více

Podmínky pro udělování oprávnění k odborné přípravě hlavních vedoucích dětských táborů a uznání kvalifikace hlavní vedoucí dětských táborů

Podmínky pro udělování oprávnění k odborné přípravě hlavních vedoucích dětských táborů a uznání kvalifikace hlavní vedoucí dětských táborů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy č.j.: 16 752/2004-51 Podmínky pro udělování oprávnění k odborné přípravě hlavních vedoucích dětských táborů a uznání kvalifikace hlavní vedoucí dětských táborů

Více

KVALIFIKAČNÍ ŘÁD. Českého svazu plaveckých sportů

KVALIFIKAČNÍ ŘÁD. Českého svazu plaveckých sportů Český svaz plaveckých sportů Směrnice 15/2017 Schválena dne 6. 12. 2017 Platná od: 1. 1. 2018 KVALIFIKAČNÍ ŘÁD Českého svazu plaveckých sportů Článek 1 DEFINICE Kvalifikační řád Českého svazu plaveckých

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

S T A N O V Y. sportovního klubu SK SALH. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. sportovního klubu SK SALH. I. Základní ustanovení S T A N O V Y sportovního klubu SK SALH I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub SK SALH je dobrovolným sdružením občanů provozující tělovýchovu, sport, turistiku, osvětovou a hospodářskou činnost. V SK

Více

Ekonomická směrnice. P l a t n o s t o d 1. 1. 2 0 1 4

Ekonomická směrnice. P l a t n o s t o d 1. 1. 2 0 1 4 Ekonomická směrnice 2014 P l a t n o s t o d 1. 1. 2 0 1 4 EKONOMICKÁ SME RNICE ( 0 1 / 2 0 1 4 ) L i c e n c e, p o p l a t k y a o d m ě n y Č l á n e k I. L i c e n c e a p o p l a t k y z k u š e b

Více

Kvalifikační řád pro trenéry Českého horolezeckého svazu

Kvalifikační řád pro trenéry Českého horolezeckého svazu Kvalifikační řád pro trenéry Českého horolezeckého svazu Článek 1) Profil (Základní ustanovení).f r D es ig n: w w w.g at ta de si gn Trenér Českého horolezeckého svazu je tělovýchovný pedagog. Je odborně

Více

Přestupní řád. Svazu zápasu České republiky

Přestupní řád. Svazu zápasu České republiky Přestupní řád Svazu zápasu České republiky Přestupní řád Svazu zápasu České republiky Přestupní řád Svazu zápasu České republiky (dále jen PŘ ) je směrnicí, která řeší přestupy a hostování aktivních zápasníků

Více

ATLETICKÝ KLUB OLOMOUC tř. 17. listopadu 3, OLOMOUC, Česká republika

ATLETICKÝ KLUB OLOMOUC tř. 17. listopadu 3, OLOMOUC, Česká republika ATLETICKÝ KLUB OLOMOUC tř. 17. listopadu 3, 772 00 OLOMOUC, Česká republika tel.: 585 224 676, e-mail: akol@centrum.cz web: http://atletikaolomouc.cz IČO: 41031369, bankovní spojení: Komerční banka Olomouc,

Více

STANOVY Plaveckého klubu Zlín, z.s.

STANOVY Plaveckého klubu Zlín, z.s. STANOVY Plaveckého klubu Zlín, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub působí pod názvem PLAVECKÝ KLUB ZLÍN, z.s. (dále jen klub ), se sídlem ve Zlíně, ul. Hradská 854, PSČ 760 01, IČ 49157540

Více

Směrnice o vzdělávání trenérů v rámci Svazu zápasu České republiky

Směrnice o vzdělávání trenérů v rámci Svazu zápasu České republiky Směrnice o vzdělávání trenérů v rámci Svazu zápasu České republiky ÚVOD: Tato směrnice stanoví základní podmínky vyškolení nových trenérů v rámci Svazu zápasu České republiky (dále jen SZČR) a jejich dalšího

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ  BMW Moto klub Czech Republic o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s." či. I. Úvodní ustanovení Sdružení BMW Moto klub Czech Republic o.s. (dále jen sdružení) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb.,

Více

ČESKÁ FEDERACE AIKIDO. Technické předpisy a semináře 2014/2015

ČESKÁ FEDERACE AIKIDO. Technické předpisy a semináře 2014/2015 S t r á n k a 1 ČESKÁ FEDERACE AIKIDO Technické předpisy a semináře 2014/2015 Obsah 1.1 ČLENSTVÍ V ČFAI... 2 1.2 Licenční známky... 2 1.3 Termín pro zaplacení licence a zaslání evidenčního listu... 2 2

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD JKA ČR 2016

SOUTĚŽNÍ ŘÁD JKA ČR 2016 SOUTĚŽNÍ ŘÁD JKA ČR 2016 1. Základní ustanovení a) Vyplývají ze schválených stanov. b) Soutěží řízených JKA se zúčastňují členové sportovních oddílů a klubů, kteří jsou registrováni v JKA, pokud není pro

Více

ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU. Článek 1 Úvodní ustanovení

ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU. Článek 1 Úvodní ustanovení ŘÁD VZDĚLÁVÁNÍ V PROGRAMECH MEZINÁRODNĚ UZNÁVANÉHO KURSU Článek 1 Úvodní ustanovení Tento Řád vzdělávání v programech mezinárodně uznávaného kursu (dále jen Řád ) provádí některá ustanovení Řádu celoživotního

Více

Ekonomická směrnice. P l a t n o s t o d

Ekonomická směrnice. P l a t n o s t o d Ekonomická směrnice 2015 P l a t n o s t o d 1. 9. 2 0 1 5 EKONOMICKÁ SME RNICE ( 0 1 / 2 0 1 5 ) L i c e n c e, p o p l a t k y a o d m ě n y Č l á n e k I. L i c e n c e a p o p l a t k y z k u š e b

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD JUDO. ČSJu

ZKUŠEBNÍ ŘÁD JUDO. ČSJu ČESKÝ SVAZ JUDO CZECH JUDO FEDERATION Zátopkova 100/2 box 40 160 17 Praha 6-Strahov Czech Republic tel.: +420-2-33355280, fax:+420-2-57214265 ZKUŠEBNÍ ŘÁD JUDO ČSJu Předpisy pro povolování, skládání a

Více

Rozhodčí A / kata i kumite/ Rozhodčí B / kata i kumite / Rozhodčí A kumite - Soudce A kata Rozhodčí B kumite - Soudce B kata Regionální rozhodčí

Rozhodčí A / kata i kumite/ Rozhodčí B / kata i kumite / Rozhodčí A kumite - Soudce A kata Rozhodčí B kumite - Soudce B kata Regionální rozhodčí A. Statut Komise Směrnice Komise rozhodčích ČSKe č.2/2005 1.Statut Komise rozhodčích je stanoven Směrnicí ČSKe č.05/2005 B. Pravomoci a rozhodování 1. Komise rozhodčích řídí činnost rozhodčích ČSKe, provádí

Více

STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s.

STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s. STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s. I. Základní ustanovení Fotbalový klub Horažďovice, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č Statut. Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č Statut. Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č. 642 Statut Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu Článek 1 Úvodní ustanovení Rada vlády České republiky pro

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Stanovy. Základní ustanovení

Stanovy. Základní ustanovení Stanovy Občanské sdružení Asociace pro mediální pedagogiku je dobrovolné společenství občanů, sdružující vědecké pracovníky, učitele a jiné osoby se zájmem o mediální pedagogiku a disciplíny hraniční a

Více

ČESKÉ BOWLINGOVÉ ASOCIACE

ČESKÉ BOWLINGOVÉ ASOCIACE ČESKÁ BOWLINGOVÁ ASOCIACE Zátopkova 100/2, p. schr. č. 40, Praha 6, 160 17 www.czechbowling.cz; info@czechbowling.cz STATUT ČESKÉ BOWLINGOVÉ ASOCIACE Díl první Úvodní ustanovení Čl. 1 1.1 Česká bowlingová

Více

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s.

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. N Á V R H Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. I. Základní ustanovení 1. Fotbalový klub je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovnou a sportovní činnost, zejména kopanou a

Více

Vládního výboru pro osob y s e zdravotním postižením

Vládního výboru pro osob y s e zdravotním postižením Statut Vládního výboru pro osob y s e zdravotním postižením Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Vládní výbor pro osoby se zdravotním postižením (dále jen Výbor ) je stálým koordinačním, iniciativním a poradním

Více

EKONOMICKÁ SMĚRNICE PRAŽSKÉHO SVAZU KARATE

EKONOMICKÁ SMĚRNICE PRAŽSKÉHO SVAZU KARATE Pražský svaz karate Box 31, Hanusova 347/16,14000 Praha 4 E-mail: info@pske.cz Web: www.pske.cz IČ: 67983413 Číslo účtu PSKe: KB 51-1420110227 / 0100 EKONOMICKÁ SMĚRNICE PRAŽSKÉHO SVAZU KARATE Datum u

Více

Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s.

Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. I. Název a sídlo Název: Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. Název anglicky: Open GeoInfrastructure Zkratka: osgeo.cz Sídlo: Podevsí 33, Dolní Lhota, 747 66

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

Registrační řád Svazu zápasu České republiky. Obsah. 1. Obecná ustanovení...2. 2. Registrační činnost...2. 3. Podklady pro registraci...

Registrační řád Svazu zápasu České republiky. Obsah. 1. Obecná ustanovení...2. 2. Registrační činnost...2. 3. Podklady pro registraci... Obsah 1. Obecná ustanovení...2 1.1. Účel registrace...2 1.2. Vyznačení činnosti v průkazu zápasu...2 1.3. Počet funkcí vykonávaných jednotlivcem...2 1.4. Registrace evidence...2 2. Registrační činnost...2

Více

Směrnice o Centrální evidenci ČSJu

Směrnice o Centrální evidenci ČSJu ČESKÝ SVAZ JUDO CZECH JUDO FEDERATION Zátopkova 100/2 box 40 160 17 Praha 6-Strahov Czech Republic tel.: +420-2-33355280, fax:+420-2-57214265 Směrnice o Centrální evidenci ČSJu Platná od 9.12.2012 (Nahrazuje

Více

HISTORIE A SOUČASNOST PFS

HISTORIE A SOUČASNOST PFS HISTORIE A SOUČASNOST PFS Založen v 70. letech minulého století Původně sdružoval nejen kluby současné Prahy, ale i Prahy západ a Prahy východ Působnost PFS odpovídá současnému státoprávnímu územnímu uspořádání

Více

Statut tenisového oddílu TJ Břevnov

Statut tenisového oddílu TJ Břevnov Statut tenisového oddílu TJ Břevnov I. Základní ustanovení 1. Tenisový oddíl TJ Břevnov (dále jen TO) je organizační jednotkou TJ Břevnov, z. s. (dále jen TJ). 2. TO sdružuje ty členy TJ, kteří se věnují

Více

Č eske asociace discgolfu, z. s.

Č eske asociace discgolfu, z. s. STANOVY Č eske asociace discgolfu, z. s. Název spolku: Česká asociace discgolfu, z. s. Užívaná zkratka: ČADG Užívaný anglický překlad názvu spolku: Czech discgolf association, z. s. Sídlo: Jílovišťská

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD JUDO. ČSJu

ZKUŠEBNÍ ŘÁD JUDO. ČSJu ČESKÝ SVAZ JUDO CZECH JUDO FEDERATION Zátopkova 100/2 box 40 160 17 Praha 6-Strahov Czech Republic tel.: +420-2-33355280, fax:+420-2-57214265 ZKUŠEBNÍ ŘÁD JUDO ČSJu Předpisy pro povolování, skládání a

Více

Vnitřní řád České Federace Kendó. Akreditovaní rozhodčí ČFK

Vnitřní řád České Federace Kendó. Akreditovaní rozhodčí ČFK Vnitřní řád České Federace Kendó sekce XII. Akreditovaní rozhodčí ČFK (rev. 2 ze dne 28.1.2016) Obsah 1. Úvodní ustanovení 2. Akreditace uchazečů 3. Komise rozhodčích (nebo Komisař pro rozhodčí) 4. Školitelé

Více

STANOVY občanského sdružení Rossoneri Cechi e Slovacchi

STANOVY občanského sdružení Rossoneri Cechi e Slovacchi STANOVY občanského sdružení Rossoneri Cechi e Slovacchi čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení: Rossoneri Cechi e Slovacchi ( dále jen sdružení ) 2) Sídlo sdružení: Ostrava-Hrabová,

Více

TRENÉRSKÉ LICENCE Směrnice č. 1/2016

TRENÉRSKÉ LICENCE Směrnice č. 1/2016 ČLÁNEK I. Obecní charakteristika TRENÉRSKÉ LICENCE Směrnice č. 1/2016 A. Tato směrnice stanovuje podmínky vydávání trenérských licencí České Muaythai Asociace, z.s. (dále jen C.M.T.A. ). B. Trenérské licence

Více

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I.

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. S T A N O V Y Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Handicap Sport Club Havířov, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolným sdružením fyzických osob ve smyslu zákona č. 89/2012

Více

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s.

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. STANOVY Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. (zapsaný spolek) je spolkem dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Více

STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s.

STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s. Stanovy MAS Hlinecko, o.s. - strana č. 1 STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s. Registrace provedena dne 18. 10. 2006 pod č.j. VS/1 1/65417/06 R IČO 27046508 Čl. 1. Název a sídlo 1) Název organizace:

Více

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s.

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Čl. I Základní ustanovení 1. HOROLEZCI Jeseník, z. s. (dále jen spolek ) je dobrovolné sdružení fyzických osob, které je založeno v souladu s příslušnými ustanoveními zákona

Více

Statut Rady pro výzkum a vývoj

Statut Rady pro výzkum a vývoj Statut Rady pro výzkum a vývoj P ř í l o h a k usnesení vlády ze dne 19. ledna 2005 č. 82, ve znění usnesení vlády: ze dne 19. října 2005 č. 1354, ze dne 15. listopadu 2006 č. 1321, ze dne 19. března 2007

Více

STANOVY Tanečního klubu SPARTA PRAHA, z.s.

STANOVY Tanečního klubu SPARTA PRAHA, z.s. STANOVY Tanečního klubu SPARTA PRAHA, z.s. Obsah: ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Název a sídlo Čl. 2 Účel a cíl ČÁST DRUHÁ - ČLENSTVÍ Čl. 3 Členství a jeho formy Čl. 4 Zánik členství Čl. 5 Práva

Více

Stanovy Kruhu přátel Zoo Ostrava Zoologická zahrada Ostrava, příspěvková organizace

Stanovy Kruhu přátel Zoo Ostrava Zoologická zahrada Ostrava, příspěvková organizace Stanovy Kruhu přátel Zoo Ostrava Zoologická zahrada Ostrava, příspěvková organizace I. NÁZEV, PŮSOBNOST A ČINNOST KRUHU 1. NÁZEV Kruh přátel Zoo Ostrava (dále KP) je dobrovolným zájmovým útvarem, sdružujícím

Více

Zásady školení trenérů licence B

Zásady školení trenérů licence B Zásady školení trenérů licence B Článek I Systém vzdělávání trenérů 1. Trenérsko-metodická komise Českého svazu je na základě rozhodnutí orgánů Českého svazu házené odpovědna za realizaci systému vzdělávání

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro veřejnou správu

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Rady vlády pro veřejnou správu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 27. srpna 2014 č. 680, ve znění usnesení č. 21 ze dne 14. ledna 2015 Statut Rady vlády pro veřejnou správu Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada vlády

Více

ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE PRAVIDLA ČASQ PRO REPREZENTACI ČESKÉ REPUBLIKY

ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE PRAVIDLA ČASQ PRO REPREZENTACI ČESKÉ REPUBLIKY ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE PRAVIDLA ČASQ PRO REPREZENTACI ČESKÉ REPUBLIKY 1.9.2012 Stránka 1 z 9 PRAVIDLA ČASQ PRO REPREZENTACI ČESKÉ REPUBLIKY I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ definice Čl.1 nominace do reprezentačního

Více

Tento řád stanovuje podmínky získání a udržení licence rozhodčí/ho Klubu agility České republiky a činnost a působení rozhodčích agility.

Tento řád stanovuje podmínky získání a udržení licence rozhodčí/ho Klubu agility České republiky a činnost a působení rozhodčích agility. Řád rozhodčích 1 Úvod 2 Rozdělení rozhodčích o 2.1 Rozhodčí třetí třídy (R3) o 2.2 Národní rozhodčí agility (R2) o 2.3 Mezinárodní rozhodčí agility (R1) 3 Komise rozhodčích 4 Licence rozhodčí/ho o 4.1

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MANA,o.s. I.Úvodní ustanovení 1. Sdružení Mana,o.s. / dále jen sdružení / je občanským sdružením, jehož cílem činnosti je: morální, hmotná, odborná a jiná obdobná podpora, poskytovaná

Více

Řád pro jmenování rozhodčích a instruktorů Nosework CZ

Řád pro jmenování rozhodčích a instruktorů Nosework CZ Řád pro jmenování rozhodčích a instruktorů Nosework CZ NOSEWORK CZ z.s. Obsah 1 Všeobecná ustanovení... 3 2 Instruktor NW CZ... 3 2.1 Podmínky pro podání žádosti... 3 2.2 Instruktoři NW CZ jsou... 3 2.3

Více

S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply

S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply I. Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Sokol (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport, turistiku

Více

REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 401. Základní ustanovení

REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 401. Základní ustanovení REGISTRAČNÍ ŘÁD Článek 401. Základní ustanovení 401.01 Členy ČAST jsou oddíly stolního tenisu, jejichž příslušníci jsou registrováni podle tohoto řádu. Příslušníci se dělí na: a) závodníky a závodnice

Více

INTERNÍ ŘÁD HOKEJOVÉHO ODDÍLU TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ

INTERNÍ ŘÁD HOKEJOVÉHO ODDÍLU TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ INTERNÍ ŘÁD HOKEJOVÉHO ODDÍLU TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ Valná hromada hokejového oddílu TJ Lokomotiva Česká Třebová (dále jen hokejový oddíl ) přijala na své schůzi konané dne 26. února 2011 Interní

Více