NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 01 28"

Transkript

1 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.:

2 OBSAH: 2 Strana Bezpečnostní upozornění... 2 Dodatečná bezpečnostní upozornění pro minivrtačky... 4 Obsluha minivrtačky... 5 Technické údaje... 5 Instalace příslušenství... 6 Čištění a údržba roky záruka... 8 Dosloužilé elektronástroje a ochrana životního prostředí... 9 Všeobecné bezpečnostní předpisy... 9 Tento přístroj je rádiově odrušen dle normy CE EN a EN BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ POZOR! Při používání elektrických nářadí je třeba na ochranu proti elektrickému úderu, zranění a nebezpečí požáru vzít na vědomí následující zásadní bezpečnostní opatřeních. Přečtěte si a dodržujte všechna tato upozornění, než začnete elektrický nástroj používat. Bezpečnostní upozornění dobře uschovejte. 1. Udržujte své pracoviště v pořádku Nepořádek na pracovišti může mít za následek pracovní úraz. 2. Zohledněte vlivy prostředí Nevystavujte elektronástroje dešti. Nepoužívejte elektropřístroje ve vlhkém nebo mokrém prostředí. Postarejte se o dobré větrání. Nepoužívejte elektropřístroje v blízkosti hořlavých tekutin nebo plynů. 3. Zabránění elektrickému úderu Zabraňte fyzickému kontaktu s uzemněnými plochami (např. s trubkami, elektrickým topením, kamny, lednicemi). 4. Udržujte mimo dosah dětí Zabraňte jiným osobám dotyku s elektropřístrojem nebo kabelem. Zamezte jim vstupu do vaší pracovní oblasti. 5. Bezpečně uchovávejte vaše elektronástroje Nepoužívané přístroje by měly být uchovávány v na suchém, uzavřeném místě a mimo dosah dětí. 6. Nepřetěžujte vaše elektrické nástroje Pracujte lépe a bezpečněji v uvedeném rozsahu výkonu.

3 7. Používejte správné elektronástroje Nepoužívejte žádné nevýkonné stroje pro těžké práce. Nepoužívejte elektropřístroje pro účely, pro které nejsou určena. Nepoužívejte např. žádné ruční okružní pily k řezání větví nebo polen. 8. Noste vhodné pracovní oblečení Nenoste žádné dlouhé oblečení nebo šperky, můžete být zachyceny pohyblivými díly. Při práci v exteriéru se doporučují gumové ochranné rukavice a protiskluzová obuv. Při dlouhých vlasech noste vlasovou síťku Noste ochranné brýle Použijte při prašných pracích respirátor. 10. Nepoužívejte kabel k účelům, pro které není určen. Používejte upínací zařízení nebo svěrák pro upevnění obráběného předmětu. Tímto je zajištěno bezpečnější uchycení než v ruce a kromě toho máte obě ruce volné k obsluze elektronástroje. 11. Zajistěte obráběný předmět Používejte upínací zařízení nebo svěrák pro upevnění obráběného předmětu. Tímto je zajištěno bezpečnější uchycení než v ruce a kromě toho máte obě ruce volné k obsluze elektronástroje. 12. Zabraňte abnormálnímu držení těla Postarejte se o bezpečný postoj a v každém okamžiku udržujte rovnováhu. 13. Pečlivě ošetřujte vaše nástroje Udržujte vaše nástroje ostré a čisté, aby bylo možno s nimi lépe a bezpečněji pracovat. Dodržujte předpisy údržby a upozornění pro výměnu nástrojů. Pravidelně kontrolujte kabel elektronástroje, a dejte jej při poškození opravit uznávanému odborníkovi. Pravidelně kontrolujte prodlužovací kabel a vyměňte jej, je-li poškozen. Udržujte rukojeti suché a bez oleje a tuku. 14. Vytahujte zástrčku ze zásuvky Při nepoužívání elektronástroje, před údržbou a při výměně nástrojů (jako je např. list pily, vrták, fréza). 15. Nezapomeňte na žádný zastrčený nástrojový klíč Před zapnutím zkontrolujte, že v elektronástroji nejsou zapomenuty žádné klíče a seřizovací nástroje. 16. Zamezte spuštění bez dozoru Nenoste elektronástroj s prstem na spínači, když je připojen na elektrickou síť. Přesvědčte se, že je spínač vypnutý při zastrčení zástrčky do zásuvky. 17. Prodlužovací kabel v exteriéru V exteriéru používejte jen prodlužovací kabel, který je pro tento účel určen příslušně označen. 18. Buďte pozorní

4 Dbejte na to, co děláte. Pracujte s rozumem. Nepoužívejte elektronástroj, když jste nekoncentrovaní. 19. Zkontrolovat poškozené díly Před další obsluhou nástroje musí být důkladně zkontrolován poškozený díl, jako např. bezpečnostní zařízení, aby se zjistilo, že správně funguje a může plnit svou zamýšlenou funkci. Zkontrolujte, zda jsou všechny pohyblivé díly správně vyrovnány, zda bez tření běží, zda nejsou některé díly zničené, zda montáž souhlasí a zda souhlasí všechny ostatní působící podmínky s bezporuchovým provozem nástroje. Bezpečnostní zařízení a ostatní poškozené díly by měly být správně opraveny schváleným zákaznickým servisem nebo by měly být nahrazeny, ledaže by byla v této provozní příručce jiná upozorněn. Poškozený spínač dejte vyměnit schváleným zákaznickým servisem. Pokud je spínač při zapnutí a vypnutí defektní, neobsluhujte nástroj. 20. Pozor! Použití dílů příslušenství a náhradních dílů, které nejsou v tomto návodu doporučeny, v sobě skrývá riziko osobního zranění. 21. Nástroj nechat opravovat pouze u odborníků Tento elektrický nástroj odpovídá všem příslušným bezpečnostním pravidlům. Opravy by měly být prováděny jen s originálním příslušenstvím a jen odborníky, jinak by mohla být obsluhující osoba velmi ohrožena. 4 NASADIT OCHRANNÉ BRÝLE A RESPIRÁTOR DODATEČNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO MINIVRTAČKY 1. Udržujte své ruce při práci v dostatečné vzdálenosti od upnutých dílů příslušenství. 2. Před zahájením práce zkontrolujte své pracoviště. Buďte opatrní při zpracování obráběných předmětů nepravidelného tvaru. Zajistěte je proti sklouznutí. 3. Zejména při řezání a vrtání dbejte na to, aby se používaný nástroj nezasekl a nevytrhl se vám přístroj z ruky. 4. Vždy udržujte proudový kabel a ebeny. Prodlužovací kabel pryč od stroje a postarejte se, aby nepřišel do styku s používanými nástroji. 5. Udržujte vždy vrtačku čistou bez oleje a tuku. 6. Nepracujte se strojem, když jste unaveni a nekoncentrováni. 7. Dbejte na bezporuchové používané nástroje. Poškozené pilové a brusné kotouče nesmějí být v žádném případě používány. 8. Pokud budete provádět jakékoliv práce na vrtačce, musí být síťový kabel odpojen od proudové sítě. 9. Vypnout přístroj a nechat dojít do klidového stavu, než jej odložíte z ruky.

5 10. Dbejte na směr otáčení stroje. Přístroj se musí vždy držet tak, aby jiskry nebo prach a špony lítaly směrem od vás. 11. Při broušení a řezání kovu vznikají jiskry. Dbejte na tom, aby tím nebyla ohrožená žádná osoba. 12. Buďte opatrní při držení nebo přenášení přístroje. Používané nástroje jsou ostré a mohou tak i v klidovém stavu způsobit zranění. 13. Před výměnou dílů příslušenství musí být vždy vytažena zástrčka ze zásuvky. 14. Nestiskejte tlačítko k vřetenové aretaci, zatímco je stroj v provozu. 15. Nepoužívejte žádné brusné kotouče, jejichž průměr je vyšší než 25,4 mm. 16. Vysokou frekvencí otáček přístroje mohou příliš velké kotouče explodovat a způsobit zranění. 17. Zkontrolujte prodlužovací kabel před použitím a nahraďte poškozený kabel. 5 OBSLUHA MINIVRTAČKY Udělejte si čas před uvedením přístroje do provozu, aby jste se s ním a s jeho vlastnostmi a používanými nástroji seznámili. Minivrtačka pracuje s velmi vysokou rychlostí. Je vysoce výkonný, mnohostranný a snadno obslužný přístroj k broušení, řezání, vrtání, leštění různých materiálů. Pro tato použití může být přístroj vybaven používanými nástroji, které jsou k dispozici v různých tvarech a velikostech. Vrtačka je vybavena spínačem k regulaci počtu otáček a pracuje s frekvencí otáček mezi o./min. Volitelný počet otáček se řídí podle materiálu používaného nástroje a bude vysvětlen na jiném místě tohoto návodu k obsluze. POZOR! Nikdy nepřipojujte vrtačku k elektrické síti, když sestavujete součástky, nasazujete díly příslušenství nebo je vyměňujete, provádíte seřizování nebo přístroj čistíte. V takovém případě bezpodmínečně přerušte přívod proudu, jelikož jinak může být přístroj nedopatřením spuštěn a způsobit zranění. TECHNICKÉ ÚDAJE Napětí V /50 Hz Výkon watt Otáčky při chodu naprázdno ot./min. Hladina zvuku (LPA)... 76,4 db (A) Hladina akust. výkonu (LWA)... 89,4 db (A) Údaje o vibracích (měřeno dle... 4,5 m/s 2 EN 50144/13)

6 6 INSTALACE PŘÍSLUŠENSTVÍ 1. Odpojte vrtačku od el. sítě. Proudový kabel přístroje bezpodmínečně odpojte os proudové sítě, jelikož by mohl být přístroj nedopatřením spuštěn a toto by mohlo vést ke zranění. 2. K uvolnění upínací matice stiskněte závěrné tlačítko na horní straně stroje a otočte sklíčidlem, až zaklapne závěrné tlačítko a hřídel motoru je zajištěna. 3. Zastrčte dřík používaného nástroje do upínacího pouzdra vrtačky. 4. Nechejte hřídel motoru při stisknutém závěrném tlačítku zaklapnout a pevně utáhněte upínací matici, až bude nástroj pevně upnut. Pokud nebude upínací matice pevně utažena, může používaný nástroj během práce vyklouznout a způsobit zranění. Bezpodmínečně dbejte na to, aby byl spínač nastaven na O, než připojíte stroj k el. síti. Jinak se přístroj spustí, což může způsobit zranění. K nasazení nového upínacího pouzdra musí být nejdříve odstraněna upínací matice. Zastrčte nové upínací pouzdro do otvoru hřídele a opět umístěte upínací matici. K tomu použijte pouze originální upínací pouzdra, která jsou s přístrojem dodána. Použijte jen upínací pouzdra, která souhlasí s průměrem dříku používaného nástroje. Nepokoušejte se násilím zasunovat nástroje s příliš silným dříkem do upínacích čelistí. Používaný nástroj musí snadno vklouznout do upínacího pouzdra (čelistí) a pevným utažením upínací matice musí být bezpečně připevněn. Kontrola používaných nástrojů Před započetím práce zkontrolujte, zda používaný nástrojový nástavec nevykazuje nějaké vnější poškození. Poškozené nástroje nemohou být v žádném případě dále používány, jelikož představují značné riziko zranění. Ponechejte nejdříve stroj po montáži nástrojového nástavce (nástroje) běžet s nízkým počtem otáček a zkontrolujte správné otáčení bez radiálního házení. Zvyšte počet otáček až na nejvyšší stupeň a sledujte přitom, zda se přístroj neotáčí nepravidelně nebo jestli necítíte silné vibrace stroje. Tyto vibrace poukazují na pokřivený dřík nástroje. Takové nástroje v žádném případě nepoužívejte k další práci, nýbrž je nahraďte. Pozor: nepoužívejte žádné brusné nebo pilové kotouče, jejichž průměr je větší než 25 mm. Vysokou provozní pohyblivostí vašeho stroje by tyto mohly explodovat a způsobit těžká zranění.

7 Uvedení do provozu Při broušení a řezání si chraňte oči tak, že použijete ochranné brýle. 7 Při prašných pracích je třeba navíc použít respirátor. Nezakrývejte rukama ventilační otvory v plášti vašeho stroje. Díky dopředu se sbíhajícímu tvaru pláště může být stroj držen jako propisovací pero nebo tužka. Při zapnutí dejte pozor na to, aby se nástrojový nástavec ani obráběný předmět nedotýkal vašeho pracovního stolu a udržujte vaše ruce vzdálené od rotujících nástrojů. Připevněte obráběný předmět popř. s šroubovými svěrkami nebo ve svěráku, aby při práci nevyklouzl. Pro nejlepší kontrolu přístroje při práci držte vrtačku mezi palci a ukazováčky (podobně jako u tužky). K broušení rovného a plochého povrchu a práci s řezacími kotoučem lze nejlépe použít následující metodu: Než začnete s vlastní prací, měli byste si na zbytkové dílů přezkoušet funkci stroje a upnutého nástrojového nástavce, abyste se lépe seznámili s minivrtačkou. Vyvíjejte při práci jen malý tlak. U různých prací se doporučuje je provádět ve více krocích. Zejména při práci s řezáním nebo broušením dbejte na to, aby se kotouče nevzpříčily v materiálu, jelikož se mohou kotouče snadno rozlomit a odlétající jejich části způsobit zranění. Provozní rychlosti a díly příslušenství Aby se dosáhlo lepších výsledků při zpracování různých materiálů, je možno nastavit počet otáček vrtačky. Určete si na zbytkovém materiálu formou pokusů počet otáček, který je pro vaší práci optimální. V zásadě platí: Plast je třeba zpracovávat s nízkým počtem otáček, neboť jinak vzniklé teplo z tření může materiál zničit Ocelové kartáče je třeba provozovat s nízkým počtem otáček Tvrdý materiál (např. kov, sklo atd.) vyžaduje max. vysoký počet otáček. Optimální počet otáček je závislý jak na nástrojovém nástavci, tak i na obráběném materiálu, nejlepší nastavení otáček je možno získat jen pokusy na zbytkovém materiálu.

8 Ohebný hřídel 8 Při montáži na přístroji nejdříve odstraňte černý plastový kroužek na předním konci pláště stroje prostřednictvím otáčení proti směru hodinových ručiček. Upněte jádro hřídele stejným způsobem jako nástrojový nástavec do upínacího pouzdra. Přesuňte hliníkový kroužek přes upínací matici proti plášti a připevněte jej otáčením ve směru hodinových ručiček. Montáž kotouče pily 1. Uvolněte a odstraňte šroub upínacího trnu 2. Nasaďte kotouč pily na upínací trn 3. Otočte opět šroubem pevně doprava Montáž brusného kotouče 1. Uvolněte šroub na přední straně pryžového válce 2. Přesuňte brusný kotouč přes pryžový váleček 3. Opět pevně utáhněte šroub na přední straně pryžového válečku. Tím je pryžový váleček roztlačen a přidržuje brusný kotouč. Montáž plstěného kotouče 1. Použijte upínací trn se závitem na hlavě. 2. Přišroubujte plstěný kotouč na závit. ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA Minivrtačka nevyžaduje žádnou údržbu. Před čištěním vždy vytahujte zástrčku ze zásuvky. Čistěte plášť s použitím suché textilie. Nepoužívejte žádné čistící prostředky, jelikož tím může být poškozen plastový kryt. Zamezte vniknutí tekutin do krytu přístroje. Výhradně používejte originální náhradní díly a příslušenství. Použití jiných dílů může vést k poškození stroje nebo ke zranění uživatele. 2 ROKY ZÁRUKA Doba záruky pro přístroj začíná dnem zakoupení. Kupní datum nám prokážete zasláním originálního kupního dokladu. Během doby záruky garantujeme: Bezplatné odstranění eventuálních poruch Bezplatnou výměnu všech dílů, které jsou vadné

9 Bezplatný, odborný servis (tzn. bezplatnou montáž naším servisním personálem) Předpokladem je, že závada nebude vykazovat neodborné zacházení. 9 DOSLOUŽILÉ ELEKTRONÁSTROJE A OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Pokud váš elektronástroj bude tak intenzívně používán, že jednoho dne bude muset být nahrazen jiným nebo pro něj již nebudete mít uplatnění, myslete prosím na ochranu životního prostředí. Elektronástroje nenáleží do normálního domácího odpadu, nýbrž mohou být ekologickým způsobem zužitkovány. VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY POZOR! Při používání elektrických nástrojů musíte dodržovat z hlediska ochrany před nebezpečím úrazu elektrickým proudem, před nebezpečím zranění a vzniku požáru následující základní bezpečnostní předpisy. Udržujte pořádek na pracovišti. Nepořádek na pracovišti zvyšuje nebezpečí poranění. Dávejte pozor na okolní podmínky. Nevystavujte elektrické nástroje dešti. Nepoužívejte elektrické nástroje ve vlhkém nebo mokrém prostředí. Zajistěte dostatečné osvětlení pracoviště. Nepoužívejte elektrické nástroje v blízkosti snadno zápalných kapalin nebo plynů (výparů). Chraňte se před úrazem elektrickým proudem. Nedotýkejte se při práci uzemněných předmětů, např. trubek, topných těles, kuchyňských sporáků, chladniček. V extrémních podmínkách (např. vysoká vlhkost, prašné prostředí, odlétávající kovové špony) můžete zajistit vyšší bezpečnost předřazením oddělovacího transformátoru nebo ochranného jističe proti chybnému proudu. Dávejte pozor na děti. Nedovolte, aby se jiné osoby dotýkaly elektrického nástroje nebo přívodního kabelu. Zajistěte aby děti a nepovolané osoby nebyly na pracovišti. Nástroje a nářadí uchovávejte na bezpečných místech. Nepoužívané nástroje uchovávejte v suchých uzavřených prostorách, do kterých nemají přístup děti. Nepřetěžujte elektrické nástroje. Vaše práce bude snadnější a efektivnější, dodržíte-li uvedené údaje o výkonu používaných přístrojů nebo nástrojů. Používejte pouze správné přístroje a nástroje. Pro těžké práce nepoužívejte nevýkonné přístroje nebo nástroje. Přístroje a nástroje nepoužívejte pro práce, pro které nejsou určeny. Příklad: Ruční okružní pily nelze používat k porážení stromů nebo k odřezávání větví.

10 Používejte vhodný pracovní oděv. Při práci si sundejte ozdoby (hodinky) a nemějte na sobě volné oblečení. Části volných oděvů mohou být při práci zachyceny rotujícími díly nástrojů. Při práci ve venkovním prostředí doporučujeme používat pracovní rukavice a protiskluzovou obuv. Máte-li dlouhé vlasy, zakryjte je ochrannou síťkou. Používejte ochranné brýle.v prašném prostředí používejte ochrannou roušku proti prachu. Používejte chránítka uší. Dávejte pozor na přívodní kabely. Nenoste přístroje zavěšené na kabelech a netahejte za kabel při odpojování přístrojů ze síťové zásuvky. Nevystavujte přívodní kabely vysokým teplotám, olejům a dávejte pozor na ostré hrany. Provádějte zajištění zpracovávaných předmětů (obrobků). Upínejte obrobky do odpovídajících upínacích přípravků nebo do svěráků. Předmět bude tímto způsobem bezpečněji zajištěn než pouhou rukou a stroj můžete poté ovládat (obsluhovat) oběma rukama. Zajistěte při práci bezpečnou polohu Vašeho těla. Při práci udržujte rovnováhu a vyvarujte se nenormálního držení Vašeho těla. Postarejte se pečlivou údržbu Vašich nástrojů a Vašeho nářadí. Nástroje udržujte v čistotě a mějte je vždy nabroušené za účelem usnadnění práce. Dodržujte pokyny k údržbě a pokyny ohledně výměny nástrojů. Pravidelně kontrolujte přívodní kabely a zástrčky a v případě potřeby je nechte opravit u odborníka. Kontrolujte pravidelně též prodlužovací kabely a poškozené nahraďte jinými. Rukojeti nástrojů musí být suché a neznečištěné tuky nebo olejem. Po skončení práce, před čištěním a údržbou či výměnou příslušenství (např. listů pil, vrtáků, nožů) vytáhněte zástrčku přívodního kabelu ze síťové zásuvky. Na přístrojích nenechávejte nástrojové a montážní klíče. Zkontrolujte před zapnutím přístrojů, zda jste nezapomněli odstranit montážní klíče a seřizovací nástroje. Zabraňte náhodnému spuštění přístrojů. Nepřenášejte žádné do sítě zapojené přístroje s prstem na spínači. Zkontrolujte před zapojením do sítě, zda jsou vypnuty spínače přístrojů nebo nástrojů. Použití prodlužovacích kabelů ve venkovním prostředí: Při práci venku používejte pouze kabely pro tyto práce schválené a s odpovídajícím označením. Buďte stále pozorní a opatrní. Sledujte svou práci. Řiďte se rozumem. Pokud nebudete soustředěni, příslušné nástroje nepoužívejte. Provádějte pravidelnou kontrolu, zda nedošlo k poškození přístrojů nebo používaných nástrojů. Před použitím přístrojů nebo nástrojů zkontrolujte ochranná zařízení, zda nedošlo k jejich poškození, a proveďte dále kontrolu jejich správné činnosti. Zkontrolujte funkci pohybujících se dílů, zda jsou v pořádku, zda nezůstávají viset nebo zda nejsou poškozeny. Veškeré součásti musejí být správným způsobem sestaveny a musejí splňovat všechny podmínky, aby byl zajištěn bezvadný provoz příslušného přístroje. Poškozená ochranná zařízení (kryty) a díly dejte opravit nebo vyměnit v příslušném servisu, pokud nejsou uvedena v návodu k obsluze jiná opatření. Poškozené spínače nechte vyměnit v autorizovaném servisu. 10

11 Nepoužívejte takové přístroje, u kterých nelze přístroj pomocí spínače zapnout nebo vypnout. Pozor! S ohledem na vlastní bezpečnost používejte jen takové příslušenství a doplňující přístroje, které jsou uvedeny v příslušném návodu k obsluze nebo které byly doporučeny výrobcem. Použití jiných nástrojů, které nejsou uvedeny v návodu k obsluze nebo doporučeny v příslušném katalogu, může pro Vás znamenat nebezpečí úrazu. Přístroje a nástroje dávejte do opravy pouze kvalifikovaným odborníkům. Elektrické nástroje musejí odpovídat platným ustanovením o bezpečnosti práce. Neodborně provedené opravy mohou způsobit uživateli nebezpečné úrazy. 11

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Tomáš Vozár Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Tomáš Vozár Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Tomáš Vozár Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._35 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077 Tematická

Více

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK 1850W trnová Obsah: 1. Bezpečnostní pokyny a výstrahy 2. Součástí přístroje 3. Použití ke stanovenému účelu 4. Obecné bezpečnostní

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._48 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 82 92 49

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 82 92 49 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 82 92 49 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

AKU- vrtačka-šroubovák

AKU- vrtačka-šroubovák NÁVOD K OBSLUZE AKU- vrtačka-šroubovák Obj.č.: 823 887 1. BEZPEČNOSTTNÍ UPOZORNĚNÍ Pozor! Při používání elektrického nářadí je nutno dbát ochrany před úrazem elektrickým proudem, dbát bezpečnosti při práci

Více

Bruska na pilové kotouče BSBS

Bruska na pilové kotouče BSBS Version 1.2 česky Bruska na pilové kotouče BSBS110-400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 27873 Art.-Bez.: BSBS110-400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné

Více

Elektrické nůžky na živý plot BEHS500

Elektrické nůžky na živý plot BEHS500 Version 1.2 česky Elektrické nůžky na živý plot BEHS500 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 283 27 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

Úhlová bruska MT 951 MT 952 MT 953

Úhlová bruska MT 951 MT 952 MT 953 Úhlová bruska MT 951 MT 952 MT 953 Dvojitá izolace NÁVOD K POUŽITÍ UPOZORNĚNÍ: Před použitím výrobku si v zájmu vlastní bezpečnosti přečtěte tento návod. Uschovejte tyto pokyny pro pozdější použití. SPECIFIKA

Více

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA PT-5201A/B Návod k obsluze Popis 1. Upínací matice 2. Pojistka vřetena 3. Vypínač 4. Přívodní šňůra 1 Důležité! Prosím, čtěte před použitím minibrusky pozorně tento návod spolu s

Více

TS 230. B f. Art.-Nr.: I.-Nr.: Anleitung TS 230_SPK4:_ :03 Uhr Seite 1

TS 230. B f. Art.-Nr.: I.-Nr.: Anleitung TS 230_SPK4:_ :03 Uhr Seite 1 Anleitung TS 230_SPK4:_ 22.12.2006 7:03 Uhr Seite 1 j W X B f Bedienungsanleitung Trennständer für Winkelschleifer Návod k použití Dělicí stojan pro úhlovou brusku Návod na obsluhu Rozbrusovací stojan

Více

Rázový utahovák. Návod k obsluze PROHLÁŠENÍ O SOULADU S EC

Rázový utahovák. Návod k obsluze PROHLÁŠENÍ O SOULADU S EC PROHLÁŠENÍ O SOULADU S EC Prohlašujeme na naši vlastní odpovědnost, že tento produkt je v souladu s dále uvedenými normami nebo normalizovanými dokumenty: HD400, EN50144, EN55014, EN61000 Podle Směrnice

Více

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení www.bow.cz tel. 585 378 012 Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení SAA 2003 NÁVOD K OBSLUZE SAA 2003 OBSAH TECHNICKÉ ÚDAJE... 1 VYBALOVÁNÍ A KONTROLA OBSAHU... 2 MONTÁŽ... 3 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA...

Více

Pásová bruska BBSM900

Pásová bruska BBSM900 Version 1.2 česky Pásová bruska BBSM900 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 263 10 Art.-Bez.: BBSM900 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

HADEX P444 AKU ŠROUBOVÁK 7.2V. Návod k obsluze

HADEX P444 AKU ŠROUBOVÁK 7.2V. Návod k obsluze P444 AKU ŠROUBOVÁK 7.2V Návod k obsluze Tuto příručku si před použitím stroje důkladně přečtěte v zájmu vlastní bezpečnosti Všeobecné bezpečnostní pokyny VÝSTRAHA Dodržujte základní bezpečnostní opatření

Více

Vibrátor betonu HHBR35/1,5

Vibrátor betonu HHBR35/1,5 Version 1.2 česky Vibrátor betonu HHBR35/1,5 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 05 Art.-Bez.: HHBR35/1,5 Obsah Důležité upozornění 2 Před použitím 3 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy 4 Popis

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 15 17

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 15 17 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 15 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

Verze 1.1. Bourací kladivo. Návod k obsluze. Číslo výrobku: 15213 Označení výrobku: BABH1800

Verze 1.1. Bourací kladivo. Návod k obsluze. Číslo výrobku: 15213 Označení výrobku: BABH1800 Verze 1.1 Bourací kladivo Návod k obsluze CE Číslo výrobku: 15213 Označení výrobku: BABH1800 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Popis stroje

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 48 06 02 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 48 02 68

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 48 02 68 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 48 02 68 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 826 885 Model č. 123 55 Tato elektrická vrtačka je určena pro vrtání do různých materiálů jako je kov, dřevo, kámen,umělohmotné materiály, nebo keramické předměty a pro zašroubování

Více

TYP CAF. Návod k obsluze. Jednofázový frekvenční měnič

TYP CAF. Návod k obsluze. Jednofázový frekvenční měnič TYP CAF Návod k obsluze Jednofázový frekvenční měnič Záruka Hervisa, S.A. v záruční době odstraní na vlastní náklady veškeré závady nebo vymění vadné díly. Hervisa, S.A. poskytuje na tento výrobek záruční

Více

Návod k použití: Bruska na hoblovací nože typ MS 7000 HOLZMANN-MASCHINEN AUSTRIA. NÁVOD K POUŽITÍ Bruska na hoblovací nože.

Návod k použití: Bruska na hoblovací nože typ MS 7000 HOLZMANN-MASCHINEN AUSTRIA. NÁVOD K POUŽITÍ Bruska na hoblovací nože. NÁVOD K POUŽITÍ Bruska na hoblovací nože Typ: MS 7000 HOLZMANN-MASCHINEN Gmbh Marktplatz 4 A-4170 Haslach a.d.m. Tel.: +43/7289/71562-0 Fax.: +43/7289/71562-4 www.holzmann-maschinen.at info@holzmann-maschinen.at

Více

TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz

TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz CZ Návod k obsluze TYP TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz MADE IN EU TR10/V02 HLAVNÍ SOUČÁSTI VIBRAČNÍ HLAVICE S MOTOREM MĚNIČ FREKVENCE PRYŽOVÁ HADICE VYPÍNACÍ/ZAPÍNACÍ TLAČÍTKO ZÁSTRČKA NAPÁJECÍHO KABELU

Více

3 01 10 07 12 02 FIG. C 07 05

3 01 10 07 12 02 FIG. C 07 05 FDB 2004-E 3 01 10 07 12 02 FIG. C 07 05 4 FIG. D 02 FDB 2004-E 5 01 FIG. E 1 2 02 03 33 mm FAR GROUP EUROPE Contents 19 CZ Vibrační bruska NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme vám, že jste si zakoupili tuto vibrační

Více

Dvoukotoučové brusky GDS 125 GDS 125 A GDS 150 GDS 150 K GDS 175 GDS 200 PDS 250 UG

Dvoukotoučové brusky GDS 125 GDS 125 A GDS 150 GDS 150 K GDS 175 GDS 200 PDS 250 UG NÁVOD K OBSLUZE Dvoukotoučové brusky GDS 125 GDS 125 A GDS 150 GDS 150 K GDS 175 GDS 200 PDS 250 UG Obj. číslo 55114 Obj. číslo 55110 Obj. číslo 55119 Obj. číslo 55108 Obj. číslo 55115 Obj. číslo 55116

Více

English... 5 Čeština... 21 Slovenčina... 37 Magyarul... 53 Polski... 69 Русский... 85

English... 5 Čeština... 21 Slovenčina... 37 Magyarul... 53 Polski... 69 Русский... 85 FDS 1012 - A 2 English... 5 Čeština... 21 Slovenčina... 37 Magyarul... 53 Polski... 69 Русский... 85 1 3 5 2 7 4 1 6 FDS 1012-A Contents 21 CZ Šroubovák NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme vám, že jste si zakoupili

Více

POW1820. Fig A. Fig B

POW1820. Fig A. Fig B POW1820 Fig A Fig B Fig C1 Fig C2 FIG C3 Fig C4 Fig D FIG E POW1820 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

Více

6.1 Připojení k el.síti... 6. 6.2 Diamantové kotouče... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Montáž dělícího nože (obr 1)... 6

6.1 Připojení k el.síti... 6. 6.2 Diamantové kotouče... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Montáž dělícího nože (obr 1)... 6 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE (EN61029-1:2000)... 4 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ŘEZAČKY...

Více

Kompresor olejový, 200l, GEKO

Kompresor olejový, 200l, GEKO S t r á n k a 1 Návod k použití Před prvním použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Seznamte se se všemi instrukcemi, které jsou nezbytné pro bezpečnou manipulaci s nářadím. Bezpečnostní prohlášení:

Více

Návod k obsluze. Obj. číslo: 4031610. Ident. číslo: 01021 EURO 403 / 50 D EURO 403 / 100 D

Návod k obsluze. Obj. číslo: 4031610. Ident. číslo: 01021 EURO 403 / 50 D EURO 403 / 100 D CZ Návod k obsluze Obj. číslo: 4031610 Ident. číslo: 01021 EURO 403 / 50 D EURO 403 / 100 D Všeobecné bezpečnostní pokyny Pozor: Při používání tohoto kompresoru je třeba na ochranu před úderem elektrickým

Více

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20/50/75/120 R CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS R -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com

Více

Stojan na úhlovou brusku 115 / 125 mm

Stojan na úhlovou brusku 115 / 125 mm Stojan na úhlovou brusku 115 / 125 mm 610906 NÁVOD K POUŽITÍ Pečlivě si prosím přečtěte tento návod a seznamte se s tímto zařízením. Dodržujte pokyny pro použití a dávejte pozor na omezení a možná rizika

Více

Návod k obsluze. DvoukotouČOVÁ BRUSKA. User manual. Mode d emploi. Dvoukotoučové brusky. Bruska pro broušení za mokra a za sucha.

Návod k obsluze. DvoukotouČOVÁ BRUSKA. User manual. Mode d emploi. Dvoukotoučové brusky. Bruska pro broušení za mokra a za sucha. Návod k obsluze DvoukotouČOVÁ BRUSKA GB F cz D User manual Grinding machines Mode d emploi Ponceuses Návod k obsluze Brusky Bedienungsanleitung Schleifmaschinen Dvoukotoučové brusky Bitte vor der ersten

Více

Vrtací bruska Uživatelský manuál

Vrtací bruska Uživatelský manuál Vrtací bruska Uživatelský manuál Důležité! Pečlivě si prosím přečtěte instrukce v tomto manuálu, stejně jako základy bezpečnosti, než přístroj použijete. Tento manuál uchovejte na dostupném místě pro pozdější

Více

Bruska mokrosuchá BT-WD 150/200 Einhell

Bruska mokrosuchá BT-WD 150/200 Einhell Návod k použití Bruska mokrosuchá BT-WD 150/200 Einhell Obj.č.: 44.172.15 I.-Nr.: 01017 Všeobecné bezpečnostní pokyny a ochrana proti úrazu Bezpečná práce bez úrazu je s nářadím zajištěna pouze tehdy,

Více

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ DOMO NÁVOD K POUŽITÍ KOUPELNOVÉ MICA TOPENÍ DO7317M PRODUCT OF Přístroj je během používání horký. Dohlédněte na to, aby byl přívodní kabel položen mimo horké části přístroje a aby přístroj nebyl nijak

Více

POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 4.1 Pracovní oblast... 3 4.2 Elektrická bezpečnost... 3 4.3

Více

TDS 20. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20 CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS 20 -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com E-Mail:

Více

Úhlová bruska MT 951 MT 952 MT 953

Úhlová bruska MT 951 MT 952 MT 953 Úhlová bruska MT 951 MT 952 MT 953 Dvojitá izolace NÁVOD K POUŽITÍ UPOZORNĚNÍ: Před použitím výrobku si v zájmu vlastní bezpečnosti přečtěte tento návod. Uschovejte tyto pokyny pro pozdější použití. SPECIFIKACE

Více

Ponorné čerpadlo Překlad původního návodu k použití a údržbě

Ponorné čerpadlo Překlad původního návodu k použití a údržbě CZ Ponorné čerpadlo Překlad původního návodu k použití a údržbě [v1_2011 12 15] Réf. / Art. Nr. : PRPVC249/1 / 511306 Dovozce: Ribimex SA; F 77340 Pontault Combault VAROVÁNÍ: Pečlivě si přečtěte tento

Více

GKS 108 # 94077. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen. Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers

GKS 108 # 94077. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen. Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers GKS 108 # 94077 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers GÜDE CZECH, s.r.o. Počernická 120 36017 Karlovy Vary GÜDE Slovakia s.r.o

Více

6 DODATEČNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 4 7 OBSLUHA... 4

6 DODATEČNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 4 7 OBSLUHA... 4 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

Nástěnná lampa Retro. Návod k montáži 92326HB22XVIII

Nástěnná lampa Retro. Návod k montáži 92326HB22XVIII Nástěnná lampa Retro cs Návod k montáži 92326HB22XVIII 2017-12 K tomuto návodu Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Version 1.2 česky. Akku nůžky na trávu a živý plot BAGHS7.2-LI. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 28 325 Art.-Bez.: BAGHS7.2-LI

Version 1.2 česky. Akku nůžky na trávu a živý plot BAGHS7.2-LI. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 28 325 Art.-Bez.: BAGHS7.2-LI Version 1.2 česky Akku nůžky na trávu a živý plot BAGHS7.2-LI Návod na obsluhu Art.-Nr.: 28 325 Art.-Bez.: BAGHS7.2-LI Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3

Více

ROTAČNÍ SEKAČKA. Nevystavujte stroj dešti. Nepracujte za mokra. Stroj skladujte na suchém místě. Nebezpečí poranění vlivem vymrštěných kamenů

ROTAČNÍ SEKAČKA. Nevystavujte stroj dešti. Nepracujte za mokra. Stroj skladujte na suchém místě. Nebezpečí poranění vlivem vymrštěných kamenů ROTAČNÍ SEKAČKA NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, pečlivě si přečtěte tento návod k obsluze a uschovejte jej i pro pozdější nahlédnutí. Pokud výrobek předáváte další osobě,

Více

PROTECOR. pistole horkovzdušná 2000 W 51.07-HP-02

PROTECOR. pistole horkovzdušná 2000 W 51.07-HP-02 pistole horkovzdušná 2000 W PROTECOR 51.07-HP-02 1 2 9 3 Popis přístroje 1) Kovová výfuková trubice 2) 2-polohový přepínač 3) Síťový kabel 4) Rozptylová tryska 5) Redukční tryska 6) Reflektorová tryska

Více

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10 NÁVOD K OBSLUZE Verze 11/99 Vysavač prachu do automobilu Turbo Obj. č.: 85 22 10 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT 2016-08 334 063 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je

Více

S110PE S110PEK S111PEK

S110PE S110PEK S111PEK CZ SK Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie S110PE S110PEK S111PEK Área Empresarial Andalucía - Sector I Calle Sierra de Cazorla nº7 C.P: 28320 Pinto (Madrid) SPAIN

Více

Originál návodu k obsluze W 780

Originál návodu k obsluze W 780 Originál návodu k obsluze W 780 N Drátěný kartáč (používejte jen s vhodnou ochranou ruky). O Upínací matice (7). Kompletní nabídka příslušenství viz. www.metabo.cz nebo hlavní katalog. 11 Opravy Upozorňujeme,

Více

Návod k použití. Obsah. 4 Speciální bezpečnostní upozornění. 2 Použití. 3 Všeobecné bezpečnostní upozornění

Návod k použití. Obsah. 4 Speciální bezpečnostní upozornění. 2 Použití. 3 Všeobecné bezpečnostní upozornění Návod k použití Bruska koutových svárů KNSE 12-150 2 3 4 Návod k použití Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za důvěru, se kterou jste se při výběru Elektrického nářadí, obrátili na značku Metabo. Každé elektrické

Více

Mini akušroubovák Toolcraft MD6U, 6 V. Obj. č.: 82 09 21. Úvod. Obsah Strana Úvod...2 1. Účel použití šroubováku...2. 1. Účel použití šroubováku

Mini akušroubovák Toolcraft MD6U, 6 V. Obj. č.: 82 09 21. Úvod. Obsah Strana Úvod...2 1. Účel použití šroubováku...2. 1. Účel použití šroubováku Úvod Tato souprava obsahuje následující součásti: Akumulátorový šroubovák s výkonným akumulátorem Síťová a stolní nabíječka 4 oboustranné nástavce s různými šroubováky (bity) Mini akušroubovák Toolcraft

Více

NÁŘADÍ A STROJE PRO STAVEBNICTVÍ NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA UDS 550

NÁŘADÍ A STROJE PRO STAVEBNICTVÍ NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA UDS 550 NÁŘADÍ A STROJE PRO STAVEBNICTVÍ NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA UDS 550 UMACON, S.A. utiles y maquinas para la construccion, S.A. - Polígono Industrial Malpica C/F n 26 Tel. +34 976 571 212 Fax +34 976 571 197

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 100403HB43XIX 2019-03 379 443 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Návod k použití MS 70001 S-354-01

Návod k použití MS 70001 S-354-01 Návod k použití MS 70001 S-354-01 2 Kráječ je určen pro použití v domácnosti. Spotřebič používejte jen pro zpracování množství a v časech běžných pro domácnost. Spotřebič nevyžaduje údržbu. Návod k použití,

Více

NÁVOD K OBSLUZE PÁSOVÁ BRUSKA MINI 400 W

NÁVOD K OBSLUZE PÁSOVÁ BRUSKA MINI 400 W NÁVOD K OBSLUZE PÁSOVÁ BRUSKA MINI 400 W S1TYH13 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VAROVÁNÍ! Přečtěte si všechny pokyny a porozumějte jim. Při nedodržení jakéhokoli následujícího pokynu může dojít k úrazu

Více

OPRAVÁTOR Všeobecná bezpečnostní opatření 1) Bezpečnost na pracovišti 2) Bezpečnostní pokyny týkající se elektřiny 3) Osobní bezpečnost

OPRAVÁTOR Všeobecná bezpečnostní opatření 1) Bezpečnost na pracovišti 2) Bezpečnostní pokyny týkající se elektřiny 3) Osobní bezpečnost OPRAVÁTOR CZ Návod k používání model TD9508BT1 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Věříme, že s ním budete plně spokojen. Tento návod slouží pro správné

Více

Originál návodu k obsluze W 680

Originál návodu k obsluze W 680 Originál návodu k obsluze W 680 rukou). K Opěrný talíř s upínáním (používejte jen s dodávanou ochranou ruky). L Brusný kotouč se suchým zipem (používejte jen s dodávanou ochranou ruky). M Rounový brusný

Více

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

Art.-Nr.: I.-Nr.: BT-PO 1100/1 E. Originalbetriebsanleitung Polier- und Schleifmaschine Originalna navodila za uporabo

Art.-Nr.: I.-Nr.: BT-PO 1100/1 E. Originalbetriebsanleitung Polier- und Schleifmaschine Originalna navodila za uporabo k X A Originalbetriebsanleitung Polier- und Schleifmaschine Originalna navodila za uporabo polirnega in brusilnega stroja Eredeti használati utasítás polírozó- és csiszológéphez Bf Originalne upute za

Více

GS 130 E Set # 58052 D GB F DK CZ SK NL I. Güde Hungary Kft. Kossuth L. út 72 H-84020 Zirc

GS 130 E Set # 58052 D GB F DK CZ SK NL I. Güde Hungary Kft. Kossuth L. út 72 H-84020 Zirc GS 130 E Set D GB F DK CZ SK NL I NOR S # 58052 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers Güde Czech, s.r.o. Počernická 120 CZ-36017

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 55 05 43 (titan), 55 05 44 (hliník)

MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 55 05 43 (titan), 55 05 44 (hliník) MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 55 05 43 (titan), 55 05 44 (hliník) Toto dekorační svítidlo vyrobené jako tlakový odlitek ze slitiny hliníku a zinku s povrchovou úpravou v barvě titanu nebo hliníku se saténovým

Více

Prostřihovač. Návod k obsluze JN3200

Prostřihovač. Návod k obsluze JN3200 Prostřihovač Návod k obsluze JN3200 TECHNICKÉ PARAMETRY Model Max. řezný výkon do oceli do 400 N/mm 2 oceli do 600 N/mm 2 oceli do 800 N/mm 2 hliníku do 200 N/mm 2 Min. poloměr řezu vnější vnitřní Počet

Více

Elektrický bezolejový pístový kompresor. Návod k obsluze

Elektrický bezolejový pístový kompresor. Návod k obsluze Elektrický bezolejový pístový kompresor Návod k obsluze VAROVÁNÍ Než začnete s kompresorem pracovat, musíte si tento návod přečíst a porozumět mu. PŘEČTĚTE SI NÁVOD K POUŽITÍ Dříve, než kompresor nainstalujte,

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._07 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD RCOT2001 230V~50Hz 2000W CZ Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD S21 M05 Y2013 CZ NÁVOD K POUŽITÍ Ujistěte se, že přívod vzduchu a výstupní otvory nejsou blokovány. Aby se zabránilo jakémukoli nebezpečí

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

Originál návodu. www.metabo.cz

Originál návodu. www.metabo.cz Originál návodu www.metabo.cz Vážený zákazníku, dekujeme Vám za důvěru, kterou jste nám svěřil při nákupu nového stroje značky METABO. Všechny výrobky jsou řádně testovány a podléhají přísným kontrolám

Více

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII Lustr cs Návod k montáži 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno v tomto

Více

POW1015 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POW1015 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost... 3 5.3 Osobní

Více

LED stropní svítidlo. Návod k montáži 94521AB0X1VIII

LED stropní svítidlo. Návod k montáži 94521AB0X1VIII LED stropní svítidlo cs Návod k montáži 94521AB0X1VIII 2017-09 Vážení zákazníci, 2 světlejší LED bodovky Vašeho nového stropního svítila lze podle potřeby nasměrovat tak, abyste mohli cíleně vytvořit světelné

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812 Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR R-811, R-812 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

LED svítidlo na zrcadlové skříně

LED svítidlo na zrcadlové skříně LED svítidlo na zrcadlové skříně cs Informace o výrobku 16262FV05X02IX 2019-02 Bezpečnostní pokyny Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento

Více

Clean Turbo Vysavač

Clean Turbo Vysavač Clean Turbo Vysavač 10032948 10032949 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

HM-843 Mixér Návod k obsluze

HM-843 Mixér Návod k obsluze HM-843 Mixér Návod k obsluze Přečtěte jsi tento návod důkladně před použitím a uložte si jej pro použití v budoucnosti. 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pro zamezení poruch si tento Návod k použití pečlivě

Více

Kalové čerpadlo BSTP400

Kalové čerpadlo BSTP400 Version 1.2 česky Kalové čerpadlo BSTP400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 105 06 Art.-Bez.: BSTP400 OBSAH POZNÁMKY Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

LED stropní zářič. Návod k montáži 96241FV05X02VIII L N

LED stropní zářič. Návod k montáži 96241FV05X02VIII L N LED stropní zářič cs Návod k montáži 96241FV05X02VIII 2018-04 Vážení zákazníci, 4 LED bodovky Vašeho nového stropního zářiče lze podle potřeby nasměrovat tak, abyste mohli cíleně vytvořit světelné body.

Více

BX 710 # 58020 # 58520 # 58520 (CH) D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen

BX 710 # 58020 # 58520 # 58520 (CH) D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen BX 710 D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO # 58020 # 58520 # 58520 (CH) Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers GÜDE CZECH, s.r.o.

Více

POWX0480 CS 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ TIPY PRO PRÁCI S BRUSKOU... 5 7 OBSLUHA... 5

POWX0480 CS 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ TIPY PRO PRÁCI S BRUSKOU... 5 7 OBSLUHA... 5 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost... 3 5.3 Osobní

Více

VYROBENO V EU TYP RVH200. Návod k obsluze. Vibrační lišta poháněná zážehovým motorem. Čtyřdobý motor Honda GX25 RVH 10/V02

VYROBENO V EU TYP RVH200. Návod k obsluze. Vibrační lišta poháněná zážehovým motorem. Čtyřdobý motor Honda GX25 RVH 10/V02 TYP RVH200 CZ Návod k obsluze VYROBENO V EU Vibrační lišta poháněná zážehovým motorem Čtyřdobý motor Honda GX25 RVH 10/V02 HLAVNÍ SOUČÁSTI VODICÍ TYČ ZÁŽEHOVÝ MOTOR HLINÍKOVÝ PROFIL DRŽÁK MOTORU NÁVOD

Více

AME600. Bezpečnostní upozornění a pokyny určené pro obsluhu Ponorné vibrátory a hnací jednotka

AME600. Bezpečnostní upozornění a pokyny určené pro obsluhu Ponorné vibrátory a hnací jednotka AME600 Bezpečnostní upozornění a pokyny určené pro obsluhu Ponorné vibrátory a hnací jednotka 1 Bezpečnostní upozornění a pokyny určené pro obsluhu AME600 Obsah ÚVOD... 4 O TĚCHTO BEZPEČNOSTNÍCH UPOZORNĚNÍCH

Více

6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ TIPY PRO PRÁCI S BRUSKOU... 5 7 OBSLUHA... 5

6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ TIPY PRO PRÁCI S BRUSKOU... 5 7 OBSLUHA... 5 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

PARNÍ ČISTIČ CSC5714M

PARNÍ ČISTIČ CSC5714M PARNÍ ČISTIČ CSC5714M BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ Než začnete využívat váš parní čistič, měli byste vždy dodržovat základní bezpečnostní opatření, včetně následujících. 1. Přečtěte si tuto uživatelskou příručku

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

NÁVOD NA POUŽITí ELEKTRICKÁ BRUSKA NA VRTÁKY MODEL: M22291

NÁVOD NA POUŽITí ELEKTRICKÁ BRUSKA NA VRTÁKY MODEL: M22291 NÁVOD NA POUŽITí ELEKTRICKÁ BRUSKA NA VRTÁKY MODEL: M22291 I. ÚVOD Brusky na vrtáky slouží hlavně k broušení vrtáků a dalších tvrdých materiálů. Není to však zařízení, které je určené k přesnému broušení.

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 59 02 64 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se

Více

Werkzeugmaschinen. Návod k obsluze BSM 75 BSM 150

Werkzeugmaschinen. Návod k obsluze BSM 75 BSM 150 Werkzeugmaschinen Návod k obsluze BSM 75 BSM 50 Vážený zákazníku! Děkujeme, že jste se rozhodl pro tento kvalitní stroj společnosti FLOTT! Koupí tohoto výrobku společnosti FLOTT jste získali stroj, který

Více

Nahřívací bunda. Návod na použití. Před použitím či sestavováním přístroje si prosím přečtěte celý přiložený návod na použití.

Nahřívací bunda. Návod na použití. Před použitím či sestavováním přístroje si prosím přečtěte celý přiložený návod na použití. Nahřívací bunda Návod na použití OBSAH BALENÍ Část Popis Počet A Bunda 1 B Baterie 1 C Nabíječka 1 Bezpečnostní informace Před použitím či sestavováním přístroje si prosím přečtěte celý přiložený návod

Více

POWX049 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA.

POWX049 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není

Více

PROTECO. Drtič větví 2800W PROTECO 51.06-DV-2800

PROTECO. Drtič větví 2800W PROTECO 51.06-DV-2800 Drtič větví 2800W PROTECO 51.06-DV-2800 1. plnící otvor 2. rukojeti 3. přepínač směru otáčení nožového válce 4. tlačítko ochrany motoru 5. spínací tlačítko - I 6. vypínací tlačítko - 0 7. ventilační mřížka

Více

Vždy kontrolujte, zda napájecí soustava odpovídá napětí uvedenému na typovém štítku.

Vždy kontrolujte, zda napájecí soustava odpovídá napětí uvedenému na typovém štítku. 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není

Více

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní,

Více

HOLZMANN-MASCHINEN GmbH Marktplatz 4 A-4170 Haslach a.d.m. Tel.: +43/7289/ Fax.: +43/7289/

HOLZMANN-MASCHINEN GmbH Marktplatz 4 A-4170 Haslach a.d.m. Tel.: +43/7289/ Fax.: +43/7289/ NÁVOD NA POUŽITÍ Pneumatická hřebíkovací pistole MODEL: T90 HOLZMANN-MASCHINEN GmbH Marktplatz 4 A-4170 Haslach a.d.m. Tel.: +43/7289/71562-0 Fax.: +43/7289/71562-4 www.holzmann-maschinen.at AUSTRIA TENTO

Více

EXCENTRICKÁ BRUSKA. Blahopřejeme Vám! Popis (obr. A) Technické údaje. Elektrická bezpečnost. Použití prodlužovacího kabelu.

EXCENTRICKÁ BRUSKA. Blahopřejeme Vám! Popis (obr. A) Technické údaje. Elektrická bezpečnost. Použití prodlužovacího kabelu. 509111-98 CZ D26410 2 3 CZ EXCENTRICKÁ BRUSKA Blahopřejeme Vám! Zvolili jste si nářadí značky DEWALT. Roky zkušeností, důkladný vývoj výrobků a inovace vytvořily ze společnosti DEWALT jednoho z nejspolehlivějších

Více

ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PRESTIGE

ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PRESTIGE ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PRESTIGE Upozornění: Před spuštěním kompresoru prostudujte pozorně tento návod k obsluze a údrţbě. 1/9 OBSAH OBSAH... 2 TECHNICKÁ DATA...

Více