ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO VÝBĚR PROVOZOVATELE ŠKOLNÍ JÍDELNY FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO VÝBĚR PROVOZOVATELE ŠKOLNÍ JÍDELNY FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE"

Transkript

1 ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO VÝBĚR PROVOZOVATELE ŠKOLNÍ JÍDELNY FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE 1) Předmět plnění. Francouzské lyceum v Praze vlastní školní jídelnu pro své žáky, zaměstnance, případně hosty. Tato je dána k dispozici poskytovateli služeb (provozovateli), aby zajistil její provoz. Jídla jsou připravována v kuchyni, jež náleží provozovateli a je umístěna mimo prostory zmocnitele nebo v prostorách kuchyně Francouzského lycea v Praze. V případě vyhotovení pokrmů mimo prostor Francouzského lycea v Praze, jejich dovoz z kuchyně do školní jídelny probíhá bez přerušení teplotního řetězce, za dodržování platných hygienických norem a norem bezpečnosti potravin (HACCP). Dovoz se uskutečňuje na náklady provozovatele, který je za něj plně zodpovědný. V případě vyhotovení pokrmů v prostorách Francouzského lycea v Praze, bude žádáno od provozovatele plán uspořádání kuchyně a provedení prací na své vlastní náklady, než škola začne v září. 2) Definice plnění. Provozovatel podává obědy žákům, zaměstnancům, případně hostům zmocnitele, s vyloučením jakékoliv další osoby. Rozhodnutí o přístupu osob do školní jídelny je výhradně v kompetenci ředitele lycea. Provozovatel vydává obědy od 11,40 do 13,40 ve třech servisech, a to od pondělí do pátku, s výjimkou dnů, považovaných zmocnitelem za volné a s výjimkou školních prázdnin. Tato organizace a časový rozvrh mohou být upravovány podle vývoje počtu žáků a změn školního řádu zmocnitele. Proto zmocnitel určí z řad svých zaměstnanců osobu, kterou pověří koordinací nezbytné spolupráce obou stran. V červenci obdrží provozovatel rozpis volných dní (školní kalendář) pro následující školní rok. Žákům 1.stupně (1. 5. ročník), žákům 2.stupně (6.-12.ročník) a dospělým strávníkům jsou obědy podávány v prostorách školní jídelny. Naopak mladším dětem (žákům mateřské školy) budou k tomuto účely sloužit jiné místnosti. Úkolem provozovatele bude zajistit transport pokrmů do těchto místností, zpětný odvoz podnosů, nádobí, příborů atd., a také odvoz potravinářského odpadu. Samotné podávání obědů budou zajišťovat zaměstnanci lycea. Provozovatel zajišťuje na své náklady úklid a údržbu kuchyně, školní jídelny, zařízení a vybavení za přísného dodržování všech platných hygienických norem. Vlastní záznamník údržby kuchyňského vybavení, k němuž má zmocnitel kdykoliv přístup.

2 3) Vlastnictví majetku. Zmocnitel předává provozovateli do užívání určité množství vybavení, zařízení a nábytku školní restaurace. Stav tohoto majetku je velmi nesourodý. Povinností uživatele je užívat tohoto majetku odpovídajícím způsobem, udržovat jej v dobrém, provozuschopném stavu a případně zajistit jeho odstranění a nahrazení novým na vlastní náklady (po výslovném souhlasu majitele). Provozovatel předá vždy na konci školního roku seznam odstraněného vybavení a seznam vybavení nově získaného. Každý odstraněný předmět musí být nahrazen předmětem ekvivalentním. Provozovatel je rovněž povinen patřičně reagovat na veškeré změny počtu strávníků. Povinností majitele je pouze údržba stavby (zdi, rozvody vody, el.proudu, plynu). Informaci o poškození stavby mu musí vždy poskytnout provozovatel. 4) Skladba jídel Požadavky Francouzského lycea v Praze Provozovatel musí dodržovat základní předpisy pro vyvážené stravování. V zájmu zajištění kvalitních služeb dodává: - kvalitní živiny ve vyváženém množství, - potraviny, které uživatelé vesměs považují za chutné, přičemž dodržuje určitá kulinářská pravidla, např. omezí solení pokrmů, - jídelníčky, zaručující dodání minimálních doporučených dávek (viz příloha 1), - jídelníčky jejichž pestrost zaručí dodržování žádané četnosti v průběhu 20 dní a žádané skladby výběrem produktů z jednotlivých kategorií Struktura jídel Všem třem kategoriím strávníků (školka, zákl.škola, mládež a dospělí) bude podáváno jednotné menu s přizpůsobenou gramáží (viz Příloha 1). Menu musí obsahovat: - chléb: Provozovatel bude nabízet denně čerstvý chléb (dle určené gramáže) a alespoň dvakrát týdně jiný typ chleba než bílý chléb (např. tmavý, s přídavkem nemletých obilovin, rozinek atp.). - předkrm:

3 Denně bude hostům k dispozici salátový bar. V rámci dvaceti po sobě následujících obědů bude třeba dodržovat tuto četnost: - max. 7x pouze salátový bar, - max. 2x uzeniny (salámy, šunka vařená šunka s obsahem min.90% masa, s výjimkou paštik a připravených krajíčků chleba), sardinky nebo tuňák, - max. 6x slané pečivo typu quiche, pizza, friand, závitek - minimálně 3x pokrm s obsahem polysacharidů (salát z těstovin, taboulé atd), - minimálně 2x některý typ polévky. Strávníci (s výjimkou mateřské školy) budou moci volit ze dvou předkrmů. - Jedno nebo více hlavních jídel s převahou bílkovin: V rámci dvaceti po sobě následujících obědů bude třeba dodržovat tuto četnost: - 3x červené maso (hovězí a jehněčí, přičemž max. jednou možno podávat mletý steak s obsahem tuků méně než 20%), - 2x telecí maso, - 4x drůbež, - 2x maso s omáčkou (pozor, jedná se o dvě různé kategorie: např. hovězí bourguignon je počítáno za maso s omáčkou a nikoliv za červené maso), - 4x vepřové maso, - 5x ryba (smažené ryby v obalu musí obsahovat alespoň 70% živočišné suroviny. Četnost tohoto pokrmu musí být nižší než četnost ryby s obsahem více než 95% živočišné suroviny), - 1x hlavní jídlo s obsahem bílkovin (typu lasagne, paella atd.). Provozovatel musí dodržovat tyto předpisy, a musí se ujistit že bude podáváno jeden typ masa v každém pokrmu (míchání je zakázáno, hlavně u jídel s mletým masem). Některé pokrmy bude možno zaměnit nebo prezentovat odlišně (mleté) pro děti ve školce, tak, aby jim menu co nejlépe vyhovovalo. - jednu nebo více příloh: V rámci dvaceti po sobě následujících obědů bude třeba dodržovat tuto četnost: - 10x tepelně upravená zelenina, z toho více krát s čerstvou zeleninou * - 10x potravina obsahující polysacharidy (škroby), tj. těstoviny, rýže, luštěniny, brambory, krupice, obiloviny, atd. * Pyré musí obsahovat alespoň 75% zeleniny, bez přídavku mouky. Kandidáti mohou nabídnout více možností (jedno nebo více jídel). V případě nabídky více jídel, bude od provozovatele očekávána nabídka systému kontrol o vyvážení pokrmů.

4 Ve stejném smyslu, mohou uchazeči navrhovat několik variant v závislosti na frekvenci používání čerstvých surovin při přípravě jídla. - sýr nebo mléčný výrobek: V rámci dvaceti po sobě následujících obědů bude třeba dodržovat tuto četnost: - 10x tvrdý sýr, - 5x měkký sýr, - 5x výrobek z tvarohu, jogurt nebo petit suisse bez cukru (cukr podávat zvlášt). Sýr je třeba podávat v individuálních porcích (může být dodán v celku a porcován zaměstnanci provozovatele). Podávané výrobky musí odpovídat výčtu v příloze 1a. - dezert: V rámci dvaceti po sobě následujících obědů bude třeba dodržovat tuto četnost: - 10x čerstvé sezónní ovoce (celé nebo ve formě salátu), - 2x sladký pokrm typů zmrzlina, mléčný dezert, rýže nebo krupice v mléce, čokoládový krém, - 2x čerstvý cukrářský výrobek, - 3x ovocné pyré (různé druhy) se sušenkou bez krému, čokolády či marmelády, - 3x dušené nebo kompotované ovoce. Strávníci (s výjimkou mateřské školy) budou moci volit ze dvou dezertů. Snahou provozovatele bude vybírat sezónní produkty, pokud možno čerstvé, a preferovat místní producenty Zvláštní případy Třikrát až čtyřikrát do roka může zmocnitel požádat o zorganizování speciálních akcí, a to bez finančního navýšení (týden chutí, Vánoční menu, Tříkrálové menu (galette), akce zdravá snídaně atd.). Speciální menu pro osoby, které nejedí vepřové maso. Osobám, trpícím potravinovými alergiemi, potvrzenými lékařem, nedodává provozovatel žádné speciální menu. Žáci, jejichž stravování se řídí podle Protokolu individuální péče, budou mít k dispozici mikrovlnou troubu a ledničku. Údržbu tohoto vybavení zajistí provozovatel.

5 Jako nápoj k jídlu bude podávána voda z vodovodu v karafách. Provozovatel zajistí plnění karaf a rozmisťování na stoly, a také jejich každodenní mytí. V případě přerušení dodávky vody zajistí provozovatel na žádost zmocnitele vodu v lahvích. Pokud by nastaly v dodávkách vody obtíže, případně problémy s hygienou, může zmocnitel požádat provozovatele, aby začal dodávat vodu v lahvích. Podle druhu podávaného pokrmu zajistí provozovatel sůl,cukr, pepř, hořčici, majonézu a kečup pro možnost individuálního dochucení. Při školních výletech může být provozovatel požádán, aby místo oběda připravil pro strávníky studenou svačinu. Skladba svačiny bude taková, aby snesla podmínky přepravy mimo chlazený prostor. Svačina bude obsahovat předkrm, hlavní jídlo (sendvič, studené maso, pizza atd.) s přílohou, sýr, dezert, nápoj. Čas jejího dodání bude zohledňovat potřeby zmocnitele. 5) Dodržování teploty. Potraviny dovážené teplé bez přerušení teplotního řetězce si musejí uchovat minimální teplotu 65 C nepřetržitě až do okamžiku, kdy jsou prezentovány na obslužném pultě. Potraviny dovážené studené bez přerušení teplotního řetězce musí být uloženy za teploty 0 C 3 C a v okamžiku kdy jsou prezentovány, umístěny do prostoru (nádoby) o teplotě max. 10 C, kde mohou zůstat uloženy nejdéle 2 hodiny. 6) Zaměstnanci. Provozovatel se zavazuje zajistit dostatečný počet svých zaměstnanců k optimálnímu provozu školní jídelny. Smluvní strany se zavazují, že nezaměstnají pracovníka, který je zaměstnancem druhé strany, bez jejího předchozího písemného souhlasu. Zaměstnavatelem všech osob podílejících se na přípravě, transportu a podávání jídel, je provozovatel. Všichni tito pracovníci musí být před začátkem výkonu činnosti ve Francouzském lyceu v Praze obeznámeni se zásadami hygieny potravin. Jejich nedílnou součástí je povinné nošení pokrývky hlavy a rukavic během výdeje jídel. Je rovněž třeba, aby potraviny byly připravovány na talíře za použití náčiní, nikoliv rukama. Během epidemií může zmocnitel požadovat nošení masky. Zaměstnanci provozovatele se musí zúčastňovat akcí celoživotního vzdělávání. Každoročně do konce října obdrží zmocnitel od provozovatele roční plán těchto akcí (školení).

6 Zaměstnanci provozovatele chápou svoji službu jako určité poslání. Své chování přizpůsobují věku zákazníků (dětí), jsou usměvaví a vlídní. Stejně jako zaměstnanci lycea, i zaměstnanci provozovatele se účastní kolektivní výchovné mise lycea, kterou je vzdělávání a výchova dětí. Zodpovědný pracovník provozovatele ve Francouzském lyceu v Praze zajišťuje kontakty s administrativou zmocnitele. Hovoří francouzsky. Provozovatel poskytuje svým zaměstnancům veškeré pracovní oblečení, nezbytné k výkonu práce. Provozovatel se zavazuje, že zajistí nepřetržité fungování stravovacího provozu, i v případě absencí svých zaměstnanců nebo ve dnech pracovního volna v ČR, jež jsou v kalendáři zmocnitele běžnými pracovními dny. Provozovatel prověřuje zdravotní stav svých zaměstnanců. Přijme veškerá opaření, pokud by zdravotní stav některého ze zaměstnanců nevyhovoval požadavkům zaměstnání ve školním stravovacím provozu. Zaměstnanci provozovatele mají přístup do prostor školní jídelny (vlastní jídelna, kuchyně, sklad) vždy, kdykoliv to její provoz vyžaduje. Provozovatel je povinen dodržovat Školní řád a bezpečnostní předpisy pro případ požáru. V této souvislosti mají jeho zaměstnanci povinnost na žádost zmocnitele se účastnit příslušných školení v rozsahu do jednoho dne ročně, a to bez nároku na úhradu. Zaměstnanci provozovatele jsou povinni informovat zmocnitele, kdykoliv zpozorují nějaké nebezpečí, spojené s ohrožením bezpečnosti. 7) Práva a povinnosti zmocnitele. Zmocnitel dává k dispozici provozovateli kuchyň, jídelnu a další prostory, zařízení a vybavení, jež jsou v jeho vlastnictví v den podpisu této smlouvy a jež jsou nezbytné k realizaci plnění podle článku 2. Seznam tohoto majetku je přílohou smlouvy (srv. PŘÍLOHA 2). Jak je uvedeno ve článku 3, údržba, odstraňování a obnova tohoto majetku bude povinností provozovatele. Zmocnitel dává zdarma provozovateli k dispozici jednu telefonní linku. Zmocnitel poskytuje zdarma vytápění, el.proud a vodu. Zmocnitel zajišťuje na své náklady odvoz pevného komunálního odpadu.

7 Zmocnitel zajišťuje na vlastní náklady renovaci prostor. Totéž platí o pracích a úpravách, které si vyžádají případné změny předpisů v oblasti hygieny potravin v kolektivním stravování, pokud se tyto úpravy týkají stavby. Zmocnitel nebo jeho zástupce může kdykoliv kontrolovat plnění poskytované provozovatelem, a to přímo na místě nebo ve výrobních prostorách, zejména pokud jde o pestrost nabídky (srv.čl.4), teplotu (srv.čl.5), kvalitu a množství podávaných pokrmů (srv. PŘÍLOHY 1 a 2), uchovávání vzorků pokrmů po dobu jednoho týdne (srv.čl.8), dodržování hygienických předpisů, údržbu zařízení (nahlížením do záznamníku údržby) a dodržování bezpečnostních předpisů. Zmocnitel zajišťuje dozor nad žáky po celou dobu oběda, a to i v jídelně. 8) Práva a povinnosti provozovatele. Provozovatel zajišťuje odvoz organického a pevného odpadu. Jeho zaměstnanci nemají povoleno odnášet si zbytky jídel a/nebo kuchyňský odpad. Provozovatel je povinen zajišťovat v prostorách Francouzského lycea v Praze uchovávání vzorků připravovaných jídel, a to po dobu jednoho týdne. Provozovatel dodá návrh na úpravu zařízení prostor (jídelna, přípravna/výrobna a obslužný pult), dále pak plán investic. Jeho povinností bude realizovat tento investiční plán v průběhu prvního roku. Provozovatel je pověřen správou přihlášek a odhlášek, fakturací a příjmem plateb. Platební systém, který provozovatel zavede, musí umožnit minimálně přihlášky a odhlášky obědů on-line a úhradu dlužných částek v hotovosti nebo bankovním převodem. Personálu a hostům Lycea bude nicméně umožněno také stravování bez předchozí rezervace s možností uhradit oběd v hotovosti na místě. Rodičům bude k dispozici kontaktní elektronická adresa, kde bude možno vyřizovat veškeré administrativní otázky (přihlášky, odhlášky, fakturace, platby). Komunikační jazyky budou tři: čeština, francouzština a angličtina. Na začátku každého trimestru musí být provozovatel schopen sdělit počet zapsaných strávníků, jejich rozložení mezi jednotlivými tarify, kolísání počtu strávníků podle dnů v týdnu, i další údaje v souvislosti s vedením jednotlivých účtů (informace o stipendistech a o denních absencích).

8 Provozovatel zajištuje opravy počítačového vybavení. Opravy a údržba jsou uvedeny v záznamníku, který je kdykoliv k dispozici zmocniteli k nahlédnutí. Provozovatel provádí investice nezbytné k realizaci plnění dle smlouvy. Provádí také jejich obnovu (stejně jako obnovu vybavení, které mu bylo dáno k dispozici Francouzským lyceem, jak je uvedeno na začátku smlouvy). Jak uvádí článek 3, vždy koncem školního roku předá seznam odstraněného a nově získaného vybavení. Provozovateli je zakázáno užívat nádobí z plastických hmot. Provozovatel je povinen písemně oznámit zmocniteli úpravy, které je třeba provést, pokud se týkají samotné budovy. Provozovatel poskytne formou přílohy ke smlouvě doklad o hygienickém souhlasu, vystavený příslušnou hygienickou stanicí. 9) Platby. Provozovatel fakturuje svým jménem plnění poskytnuté osobám, které mají právo stravovat se ve školní jídelně. Jak již bylo uvedeno ve článku 8, provozovatel má výhradní zodpovědnost za vedení účetnictví (fakturace, výběr peněz) a za systém úhrad. Systém úhrad zahrnuje platby podle skutečného počtu zkonzumovaných obědů anebo - podle rozhodnutí provozovatele - paušální platby. Jednotlivé tarify se liší podle věku stravníka (mateřská škola, základní škola, střední škola, dospělí) a podle zvolené formy stravování (kompletní menu, nebo salátový bar + dezert). Rodiny se třemi a více dětmi mohou využít slevy 5% z celkové ceny obědů pro všechny sourozence. Tato sleva může být uplatněna pouze v případě, že existuje možnost paušálních plateb a že si daná rodina paušální platby zvolila pro všechny děti. Ceny mohou být upravovány jednou za rok, tj. k 1.září. K vývoji cen dochází v závislosti na vývoji cen v sektoru školního stravování a po dohodě se zmocnitelem. Ceny mohou vzrůst nejvýše o 5% ročně. Úprava cen musí být oznámena písemně předem, nejpozději 1.března před datem zvýšení.

9 V případě nemožnosti dosáhnout dohody o výši cen obědů, budou jejich ceny zvýšeny o stejné procento, o jaké byl zvýšen nejvyšší tarif školného k minulému 1.září. V žádném případě nesmí však zvýšení přesáhnout 5%. 10) Penalizace. V případě nedodržení smluvních ustanovení ohledně pestrosti nabídky (upraveno v čl.4), gramáží (upraveno v Příloze 1), teploty (upraveno v čl.5) nebo uchovávání vzorků pokrmů (upraveno v čl.8), může zmocnitel nebo jeho zástupce, po prvním písemném pokusu o smír, účtovat paušální penalizaci 5000 CZK za každé zjištěné pochybení. Tuto částku provozovatel uhradí převodem na účet Francouzského lycea v Praze. V případě opakovaných pochybení může být smlouva jednostranně vypovězena zmocnitelem s výpovědní lhůtou jeden měsíc, a to bez odškodnění. 11) Pojištění. Za plnění dle článku 2 nese zodpovědnost výhradně provozovatel. Provozovatel prohlašuje, že uzavřel pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem. Toto pojištění zahrnuje riziko otravy potravinami. Kopie pojistné smlouvy podepsané provozovatelem bude přílohou smlouvy. Zmocnitel přejímá odpovědnost za škody vzniklé v souvislosti s vlastnictvím a provozem budov, v případě požáru, výbuchu, poškození vodou, krádeže vloupáním, týkající se prostorů, jejich zařízení, vybavení a mobiliáře, jež je jeho majetkem, za předpokladu, že hlavní příčina škod není v přímé souvislosti s nedbalostí zaměstnanců provozovatele. 12) Výjimečné akce. V době mimo čas oběda a přípravu jídel může zmocnitel použít školní jídelnu také pro pořádání výjimečných akcí. V takových případech zajišťuje úklid použitých prostor, pokud provozovatel nebyl požádán o stravovací služby na této akci. 13) Platnost smlouvy a důvody k výpovědi. Smlouva je uzavřena na dobu 35 měsíců (3 roky bez jednoho měsíce) a její počátek je stanoven na 1. září Smlouva se automaticky jednorázově prodlužuje o další 2 roky za předpokladu, že nedojde k jejímu vypovězení ze strany zmocnitele formou doporučeného dopisu s dodejkou ve čtyřměsiční výpovědní lhůte. Na konci těchto dvou po sobě jdoucích období smluvního vztahu již nebude smlouva automaticky prodloužena.

10 Zmocnitel může smlouvu vypovědět formou doporučeného dopisu s dodejkou s uplatněním tříměsíční výpovědní lhůty také v případě, že provozovatel nedodržuje ustanovení zadávacích podmínek. Stejným způsobem a za stejných podmínek může zmocnitel smlouvu vypovědět, pokud by si přál využívat prostorů školní jídelny jiným způsobem. Provozovatel může smlouvu vypovědět formou doporučeného dopisu s dodejkou, při uplatnění tříměsíční výpovědní lhůty, jestliže usoudí, že provozní změny zavedené zmocnitelem (změna vyučovacích hodin, otevření kavárny atd.) ohrozí vyrovnanost jeho hospodaření. Pokud by tyto změny nastaly v průběhu školního roku, provozovatel se zavazuje, že v duchu ustanovení této smlouvy zajistí provoz jídelny až do konce započatého trimestru, s dodržením tříměsíční výpovědní lhůty. Výpovědní lhůta běží od 1.dne měsíce následujícího po obdržení oznámení výpovědi. Smlouva vstupuje v platnost dnem podpisu a nabývá účinnosti prvním dnem školního roku následujícím po podpisu. 14) Spory. Smluvní strany se zavazují, že dříve než se obrátí na soudní instance města Prahy, pokusí se vyřešit co nejrychleji a smírně veškeré problémy, které by mohly v rámci tohoto smluvního vztahu vyvstat. 15) Přechodná opatření. Po dobu jednoho měsíce od oznámení souhlasu zmocnitele s přijetím nabídky provozovatele se smluvní strany mohou dohodnout na úpravách textu smlouvy, a to včetně úprav finančních podmínek nebo tarifního systému, v zájmu zajištění maximální spokojenosti žáků Francouzského lycea v Praze a jejich rodin. Provozovatel musí prokázat, že jeho služby, které jsou předmětem smlouvy, jsou operativní minimálně dva týdny před začátkem poskytování samotné služby (tj. servírováním jídel), které bylo stanoveno na 4. září xxx

11 CAHIER DES CHARGES RELATIF A L EXPLOITATION DU RESTAURANT SCOLAIRE DU LYCEE FRANÇAIS DE PRAGUE 1) Objet de la prestation : Le Lycée français de Prague dispose d un restaurant scolaire pour ses élèves, ses personnels et éventuellement ses invités. Ce restaurant scolaire est mis à disposition du prestataire de service pour l exploitation du service. La confection des repas s effectue dans une cuisine appartenant à l exploitant à l extérieur des locaux du délégant ou à l intérieur des locaux de la cuisine du Lycée français de Prague. Dans le cas d une production à l extérieur, leur acheminement entre cette cuisine et la salle de restauration s effectue en liaison chaude en respectant les normes applicables en matière d hygiène et de sécurité alimentaire. Cette liaison s effectue aux frais et sous la responsabilité de l exploitant. Dans le cas d une production au sein des locaux du Lycée français de Prague, il est demandé au prestataire de fournir un plan d aménagement de la cuisine et de réaliser cet aménagement à ses frais avant la rentrée scolaire de septembre. 2) Définition des prestations : L exploitant fournit le déjeuner aux élèves, personnels et éventuels invités du délégant à l exclusion de toute autre personne. L admissibilité des personnes au service de restauration est du ressort exclusif du chef d établissement. Les repas sont fournis par l exploitant entre 11 h 40 et 13 h 40, en trois services, du lundi au vendredi à l exclusion des jours considérés comme fériés par le délégataire et des vacances scolaires. Cette répartition et ces horaires peuvent être réaménagés selon les évolutions des effectifs et du règlement intérieur du délégant. A cette fin, une personne sera désignée par le délégant, parmi son personnel, pour assurer la collaboration indispensable entre les parties. Un calendrier est fourni à l exploitant au mois de juillet précédent la rentrée scolaire de septembre. Le service des repas se fait dans le réfectoire pour les élèves de l élémentaire, du secondaire et les adultes. En revanche, les plus petits (élèves de maternelle) seront servis dans d autres salles. Le prestataire aura à sa charge l acheminement des plats dans ces salles et la récupération du matériel (plateaux, assiettes, couverts, verres, etc.) ainsi que des déchets alimentaires. Le service est fait par le personnel de l établissement. L exploitant assure à ses frais le nettoyage et l entretien de l ensemble des locaux de la cuisine et du restaurant scolaire, des matériels et du mobilier dans le respect des normes d hygiène en vigueur.

12 Il tient à la disposition du délégant un cahier d entretien des équipements de cuisine. 3) Propriété des biens : Le délégant met à la disposition du prestataire un certain nombre de matériels, d équipements et du mobilier de restauration scolaire. Ces biens sont dans un état très variable. Il appartient au prestataire de les utiliser de façon appropriée, de les maintenir en bon état de marche et, le cas échéant, d en assurer l enlèvement et le remplacement à ses propres frais (après accord exprès du propriétaire). Le prestataire fournit en fin de chaque année scolaire la liste des matériels enlevés et la liste des matériels acquis. Chaque matériel enlevé doit nécessairement être remplacé par un équipement équivalent. De même, le prestataire doit nécessairement s adapter à toutes les évolutions d effectifs. Le propriétaire des lieux a uniquement en charge l entretien du bâti (murs, circuits de distribution d eau, d électricité et de gaz). Le prestataire doit le tenir informé de toute dégradation du bâti. 4) Composition des repas : 4.1. Exigences du Lycée français de Prague. L exploitant doit respecter les règles essentielles d équilibre alimentaire nécessitant, pour la bonne mise en œuvre de la prestation, de servir : - des nutriments de qualité et en quantité équilibrée, - des aliments appétissants pour l ensemble des consommateurs en respectant les bonnes pratiques en matière culinaire notamment en limitant l assaisonnement en sel, - des menus garantissant les apports minima recommandés (cf. ANNEXE 1), - des menus assurant une bonne variété à la fois par fréquence de 20 jours et par catégorie de produits Structure des repas. Un menu unique sera servi aux trois catégories de convives (maternelles, primaires, adolescents/adultes) avec des grammages adaptés (cf. ANNEXE 1) et doit comporter : - du pain : Le prestataire devra offrir du pain frais tous les jours (selon le grammage défini) et au moins deux fois par semaine d autres types de pain que le pain blanc (pains bis, pains aux céréales, pains aux raisins, etc.). - une entrée : Un salade bar sera à disposition des convives tous les jours. Sur vingt repas consécutifs, la fréquence suivante devra être respectée : o 7 fois maximum uniquement le salade bar,

13 o o o o 2 fois maximum de la charcuterie (saucisson, salami, jambon cru, jambon cuit avec un minimum de 90 % de viande, à l exception du pâté et à l exception de tartines), des sardines ou du thon 6 fois maximum des quiches, friands, pizzas, roulés, 3 fois minimum un féculent (salade de pâtes, taboulé, etc.) 2 fois minimum une soupe ou un potage. Le choix sera dirigé sur deux entrées sauf pour les maternelles. - Un ou plusieurs plat(s) protidique(s) principal (principaux) : Sur vingt repas consécutifs, la fréquence suivante devra être respectée : o 3 fois de la viande rouge (bœuf et agneau avec une fréquence d 1 fois maximum pour les steaks hachés qui contiendront moins de 20 % de matière grasse), o 1 fois du veau, o 4 fois de la volaille, o 2 fois de la viande en sauce (il est explicitement prévu que le décompte se fait par catégorie : par exemple, le bœuf bourguignon sera décompté en viande en sauce et non en viande rouge), o 4 fois de la viande de porc, o 5 fois du poisson (les poissons panés devront être constitués d au moins 70 % de matière première animale ; la fréquence de ce plat doit être inférieure à celle d un poisson d une teneur supérieure à 95 % de matière première animale), o 1 fois un plat protidique principal (lasagne, paella, etc.) Afin de respecter ces prescriptions, le prestataire devra s assurer qu un seul type de viande est servi par plat (les mélanges sont proscrits, notamment en ce qui concerne les plats de viande hachée). Il sera prévu un remplacement ou une présentation différente (hachage des mets) pour certains plats convenant plus particulièrement aux enfants de maternelle. - un ou plusieurs plat(s) d accompagnement Sur vingt repas consécutifs, la fréquence suivante devra être respectée : o 10 fois un plat de légumes cuits dont plusieurs fois composés de légumes frais*, o 10 fois un plat de féculents (pâtes, riz, légumes secs, pommes de terre, semoule, blé, etc.) *Les purées seront composées au minimum de 75 % de légumes et sans farine ajoutée. Les candidats peuvent ainsi proposer plusieurs variantes (un ou plusieurs plats). Dans le cas où plusieurs plats sont proposés, il est attendu des candidats qu ils proposent un système de contrôle du respect de l équilibre alimentaire défini.

14 Dans le même ordre d idée, les candidats pourront proposer plusieurs variantes en fonction de la fréquence d utilisation des produits frais dans la préparation des repas. - un fromage ou un laitage : Sur vingt repas consécutifs, la fréquence suivante devra être respectée : o 10 fois du fromage à pâte dure, o 5 fois du fromage à pâte molle, o 5 fois du fromage blanc, des yaourts ou des petits suisses non sucrés (le sucre devant être présenté à part). Le fromage est servi en portion individuelle (il peut être livré à la coupe et portionné par les agents de l exploitant). Les produits servis devront être conformes à l ANNEXE 1. - un dessert : Sur vingt repas consécutifs, la fréquence suivante devra être respectée : o 10 fois des fruits frais de saison, entiers ou en salade, o 2 fois des entremets, glaces, desserts lactés, riz ou semoule au lait, mousses au chocolat, o 2 fois de la pâtisserie fraîche, o 3 fois de la compote (fruits variés) et des gâteaux secs sans crème, chocolat ou confiture, o 3 fois des fruits cuits ou au sirop. Le choix sera dirigé entre deux desserts de même nature sauf pour les élèves de maternelle. Le prestataire s efforcera de choisir des produits de saison, de préférence frais et de production locale Cas particuliers. - Trois à quatre fois par an, le délégant peut demander l organisation d actions spécifiques sans surcoût (semaine du goût, repas de Noël, repas de la galette des rois, opération petit déjeuner, etc.). - Menus spécifiques pour les personnes ne mangeant pas de porc. - L exploitant n a pas à fournir de repas spécifiques pour les personnes souffrant d allergies alimentaires médicalement reconnues. Un micro-ondes et un réfrigérateur seront mis à disposition des élèves ayant un protocole d accueil individualisé. L entretien de ce micro-ondes et de ce réfrigérateur sera à la charge de l exploitant. - La boisson à table sera l eau de ville servie en carafe. Le prestataire aura à sa charge le remplissage des carafes, le nettoyage quotidien et la disposition sur les tables de celles-ci. En cas de rupture de distribution d eau, le prestataire devra fournir de l eau en bouteille sur demande du délégant. En cas de perturbation sur le fonctionnement régulier du service ou de problème d hygiène, le délégant pourra demander à ce que l eau soit servie en bouteilles.

15 - L exploitant fournira sel, sucre, poivre, moutarde, mayonnaise et ketchup en conditionnement individuel en fonction du plat servi. - Lors de sorties, l exploitant pourra être amené à fournir des pique-niques (en remplacement des repas non consommés au restaurant scolaire). Leur composition devra tenir compte des modalités de transport non réfrigérées. Ils comprendront une entrée, un plat principal (sandwich, viande froide, pizza, etc.) et accompagnement, un fromage, un dessert, une boisson. L heure de livraison tiendra compte des besoins du délégant. 5) Respect des températures : Les aliments acheminés en liaison chaude doivent constamment conserver une température minimum de 65 C et cela jusqu à présentation sur la chaîne de passage. Les aliments acheminés en liaison froide doivent être stockés entre 0 C et 3 C et, au moment du service, doivent être conservés dans une enceinte d une température maximale de 10 C pendant une durée maximum de 2 heures. 6) Personnels : Le prestataire s engage à mettre à disposition du personnel en nombre suffisant pour assurer un fonctionnement du service optimal. Les parties contractantes s engagent à ne pas débaucher le personnel de l autre partie sauf accord écrit préalable. L exploitant emploie en son nom propre toutes les personnes confectionnant, transportant et servant les repas. Avant sa prise de fonction au Lycée français de Prague, le personnel sus-mentionné doit être formé aux règles d hygiène alimentaire. A ce titre, le port d une charlotte et de gants est obligatoire pendant le service. De même, il est demandé que le service des aliments se fasse avec des ustensiles et non avec les mains. En période d épidémie, le port du masque peut être demandé par le délégataire. Le personnel doit également bénéficier d une formation professionnelle continue. Le plan annuel de formation continue du personnel de l exploitant est adressé avant la fin du mois d octobre au délégataire. Le personnel employé a une mission de service. L accueil des usagers doit être adapté au public (enfants) et bienveillant (sourire et formules de politesse à respecter). Le personnel participe aussi à la mission collective d éducation des enfants, au même titre que les autres personnels de l établissement. Le responsable de l exploitant sur le site du Lycée français de Prague assure la liaison avec le délégataire. Il parle français.

16 L exploitant fournit à son personnel l ensemble des vêtements de travail nécessaires à l accomplissement de sa mission. L exploitant s engage à assurer la continuité du service de restauration même en cas d absence de son personnel et pendant les jours fériés tchèques prévus comme ouvrés dans le calendrier du délégant. L exploitant vérifie l état de santé de son personnel. Il prend toutes les dispositions dans l hypothèse où l état de santé de son personnel n est pas compatible avec l exercice en restauration scolaire. Le personnel de l exploitant a accès aux locaux (salle à manger, cuisine, magasin) à chaque fois que l intérêt du service de restauration le justifie. L exploitant est tenu de respecter le règlement intérieur ainsi que les consignes de sécurité en cas d incendie. A ce titre, l ensemble du personnel peut être sollicité, à la demande du délégant, pour la participation à des journées de formation dans ce domaine, dans la limite d une journée par an et cela, sans surcoût pour le délégant. Le personnel est tenu d informer le délégant de tout danger relatif à la sécurité dont il a connaissance. 7) Droits et obligations du délégant : Le délégant met à disposition de l exploitant la cuisine, la salle à manger ainsi que les salles, les équipements et les matériels en sa possession au jour de signature du contrat et nécessaires à la réalisation des prestations définies à l article 2. Une liste de ces biens figure en annexe du contrat (cf. ANNEXE 2). Conformément à l article 3, l entretien, l enlèvement et le renouvellement des biens seront à la charge de l exploitant. Le délégant met gratuitement à la disposition de l exploitant une ligne téléphonique. Le délégant fournit gratuitement le chauffage, l électricité et l eau. Le délégant assure l enlèvement des ordures communales solides. Le délégant prend à sa charge les travaux de rénovation des locaux. Les travaux et aménagements exigés par l évolution des règles relatives à l hygiène alimentaire en restauration collective sont également à sa charge s ils concernent le bâti. Le délégant (ou son représentant) peut contrôler les prestations fournies par l exploitant à tout moment sur place ou sur les lieux de fabrication, notamment en ce qui concerne la variété (cf. article 4), la température (cf. article 5), la qualité et la quantité des repas servis (cf. ANNEXE 1 et 1a), la conservation des échantillons de repas pendant une semaine (cf. article 8), le respect des règles d hygiène, l entretien des équipements (via le cahier d entretien et de suivi des équipements) et le respect des règles de sécurité.

17 Le délégant assure la surveillance des élèves pendant toute la durée du service, y compris dans la salle de restauration. 8) Droits et obligations de l exploitant : L exploitant assure l enlèvement des ordures alimentaires et solides. Son personnel n est pas autorisé à récupérer les déchets et/ou restes alimentaires. L exploitant a à sa charge la conservation, dans l enceinte des locaux du Lycée français de Prague, des échantillons de repas produits pendant une semaine. L exploitant devra fournir une proposition d aménagement de l espace (salle de restauration, salle de préparation / fabrication et chaîne de service) ainsi qu un plan d investissement. Il sera tenu d exécuter ce plan d investissement dans le courant de la première année. L exploitant a à sa charge la gestion des inscriptions et désinscriptions, la facturation et l encaissement des sommes. Le système mis en place par le prestataire doit au moins permettre l inscription/la désinscription en ligne, le règlement des sommes dues en espèces, et par virement bancaire. Pour les personnels ou invités du Lycée, des repas sans réservation pourront être pris et réglés y compris en espèce sur le lieu de la restauration. D autre part, les parents auront à leur disposition une adresse de contact permettant de gérer toutes les questions d ordre administratif (inscriptions, désinscriptions, facturation, règlement) ; les langues de communication seront au nombre de trois : tchèque, français et anglais. L exploitant doit être en mesure de fournir en début de chaque trimestre le nombre de rationnaires inscrits, la répartition entre les différents tarifs, la répartition entre les différents jours de la semaine et doit pouvoir fournir tout autre élément de gestion individuelle (notamment les informations relatives aux élèves boursiers et aux absences journalières). L exploitant assure la maintenance des équipements et tient à jour et à disposition du délégant un carnet d entretien et de maintenance de ces équipements. L exploitant réalise les investissements nécessaires à l accomplissement du contrat et assure leur renouvellement (ainsi que le renouvellement des équipements mis à disposition en début de contrat par le Lycée français de Prague). Conformément à l article 3, il fournit en fin de chaque année scolaire une liste des matériels enlevés et acquis. L exploitant a l interdiction d utiliser de la vaisselle plastique. L exploitant doit signaler par écrit au délégant les travaux à entreprendre concernant le bâti. L exploitant fournit en annexe au contrat l accréditation des services d hygiène compétents.

18 9) Tarification L exploitant facture en son nom les prestations fournies aux personnes admises au service de demipension. Comme précisé à l article 8, l exploitant est seul responsable du suivi de la facturation et des encaissements ainsi que des modalités de paiement des repas. La tarification se fait au repas et au forfait si le prestataire le souhaite. Le tarif sera différent selon le niveau de l élève (maternelle, élémentaire, secondaire et adultes) ou selon la formule choisie (repas complet, formule salade bar + dessert). Les familles de 3 enfants et plus bénéficient d une réduction de 5 % du prix pour l ensemble des enfants de la fratrie. Cette réduction n est effective que si le prestataire propose un forfait et que si les 3 enfants de la fratrie ont optés pour le forfait. L évolution des tarifs peut intervenir une fois par an au 1 er septembre. Elle se fait en fonction de l évolution des prix dans le secteur de la restauration scolaire et en accord avec le délégant. Elle ne peut être supérieure à 5 % par an. Elle doit impérativement être notifiée par écrit avant le 1 er mars précédant sa date d application. En cas de désaccord entre les parties sur l évolution des tarifs, les nouveaux prix des prestations seront calculés en appliquant aux tarifs du restaurant scolaire la variation intervenue aux droits d écolage les plus élevés au 1 er septembre précédent. En aucun cas, la hausse ne pourra être supérieure à 5 %. 10) Pénalités : En cas de non-respect des règles concernant la variété des produits (définie à l article 4), le grammage (défini dans l ANNEXE 1), les températures (définies à l article 5) ou la conservation des échantillons de repas servis (définie à l article 8), le délégant ou son représentant peut, après une première mise en demeure par écrit, appliquer une amende forfaitaire de CZK par manquement constaté. Cette amende forfaitaire est à payer sur le compte du Lycée français de Prague. En cas de manquement répété, le contrat pourra être résilié de manière unilatérale sans indemnité par le délégant avec un préavis d un mois. 11) Assurance : Seule la responsabilité de l exploitant peut être engagée dans le cadre de la réalisation des prestations figurant à l article 2. L exploitant déclare être assuré auprès d une compagnie d assurance pour sa responsabilité civile d exploitant. Cette assurance couvre également les risques d intoxication alimentaire. La copie de l assurance signée par l exploitant est annexée au contrat. Le délégant prend en charge les risques locatifs, incendie, explosion, dégâts des eaux, vol par effraction afférents aux locaux, agencements, matériels et mobiliers lui appartenant, si le fait générateur du dommage n est pas directement lié à la négligence des personnels de l exploitant.

19 12) Evénements exceptionnels : Le délégant peut utiliser le restaurant scolaire en dehors des heures de service et de préparation des repas pour des événements exceptionnels qu il organise. Dans cette hypothèse, il assure le nettoyage des locaux utilisés sauf si l exploitant a été sollicité pour servir des repas à cette occasion. 13) Validité du contrat de délégation de service et clauses de sauvegarde : Le contrat de délégation est conclu à compter du 1ier septembre 2019 pour une durée de 35 mois (3 ans-1 mois). Il est reconduit tacitement une fois pour 2 années sauf notification par lettre recommandée avec accusé de réception du délégant en respectant un préavis de 4 mois. A l issue de ces 2 périodes cumulée, le contrat de délégation n est pas reconductible. Le contrat peut être résilié par lettre recommandée avec accusé de réception après un préavis de trois mois par le délégant en cas de non respect par l exploitant des clauses du cahier des charges. Dans les mêmes formes et les mêmes conditions, le délégant peut résilier le contrat dans l hypothèse où il souhaiterait récupérer les locaux dévolus au restaurant scolaire pour un autre usage. L exploitant peut dénoncer le contrat par lettre recommandé avec accusé de réception après un préavis de trois mois s il considère, en raison de modifications opérées par le délégant quant à son fonctionnement (changement des horaires de cours des élèves, ouverture d une cafétéria, etc.) que son équilibre financier est menacé. Dans l hypothèse de changements intervenant en cours d année scolaire, l exploitant s engage à assurer le fonctionnement du service de restauration conformément aux stipulations du contrat jusqu à la fin du trimestre commencé dans le respect du préavis de trois mois. Le délai du préavis court à compter du premier jour du mois suivant la réception de la lettre de résiliation. Le contrat entre en vigueur le jour de sa signature et devient effectif au début de l année scolaire suivant sa signature. 14) Litiges : Avant de s en remettre à la compétence des tribunaux de Prague, les parties s engagent à négocier à l amiable dans les meilleurs délais tous les problèmes qui interviendraient entre elles dans l exécution du présent contrat. 15) Mesures transitoires : Pendant un délai de 1 mois à compter de la date de la notification d acceptation transmise au prestataire pour l'exploitation de cette délégation, les parties peuvent convenir de modifications, y

20 compris sur les conditions financières et les systèmes tarifaires, à apporter au contrat dans l objectif d apporter la satisfaction maximale aux élèves et familles du Lycée français de Prague. L exploitant devra montrer que la prestation, objet de ce contrat de délégation est opérationnelle au moins 2 semaines avant la date effective de service des premiers repas, fixée le 04 septembre 2019.

21 ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO PROVOZ ŠKOLNÍ RESTAURACE FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE Příloha : Gramáže a četnost Potraviny k přímé konzumaci (hmotnost v gramech, s povolenou odchylkou 10% pokud není uvedeno jinak) Mateřská škola Základní škola (1.-5.ročník) Mládež a dospělí OBĚDY Chléb Syrová zelenina ochucená Avokádo Mrkev, celer aj.kořenová zelenina, strouhaná Bílé a červené zelí krouhané Salátová okurka Čekanka (endivie, štěrbák) Meloun (žlutý, zelený) Grapefruit 1/2 1/2 1/2 Ředkvička Listový salát Rajčata Míchaný salát ze syrové zeleniny Syrové houby ( žampiony) Fenykl Syrová zelenina neochucená Zeleninová polévka (v l) 1/8 1/6 1/4 Celý artyčok ( ks) 1/2 1/2 1 Srdíčka artyčoku Chřest Řepa Celer Houby (žampiony) Květák Palmová srdíčka Fenykl Zelené fazolky Pórek (bílá část) Salát z vařené zeleniny Soja (fazolové klíčky, mungo) Zeleninová terina PŘEDKRMY obsahující polysacharidy ( škroby): saláty z brambor či obilovin, (rýže, krupice, těstoviny) PŘEDKRMYobsahující bílkoviny Vejce na tvrdo (ks) 1/2 1 de 1-1,5 Sleď/obloha Makrela Sardinky (ks) tuňák ve vlastní štávě Syrová šunka Šunka Paštiky, terina Paštika zapečená v těstě Masová pomazánka " rillettes" Salámy ( př. uherský, Mortadela ) PŘEDKRMY-výrobky z různých druhů slaných těst Plněné závitky Palačinky Výrobky z listového těsta Pizza Slaný koláč OCHUCUJÍCÍ PŘÍSADY K PŘEDKRMŮM (hmotnost tuků) MASA BEZ OMÁČKY HOVĚZÍ Hovězí : dušené, vařené, soté Hovězí pečeně, steak Mletý hovězí steak, mleté hovězí maso Hovězí Hamburger, jiná příprava hovězího masa

22 Hovězí karbanátky, nebo z jiného masa, hmotnost 1ks za syrova 30g nebo 5 TELECÍ Soté nebo ragú (bez kostí) Řízek, pečeně Mletý telecí steak, mleté telecí maso Telecí Hamburger, smažený karbanátek, pokrmy z mletého telecího Telecí závitek JEHNĚČÍ- SKOPOVÉ Kýta Soté (bez kosti) Jehněčí kotleta s kostí Jehněčí /skopové karbanátky, hmotnost 1ks za syrova 30g nebo 5 Klobása Merguez (1 ks 50g za syrova). Ks nebo 3 VEPŘOVÉ Vepřová pečeně, maso na grilu ( bez kosti) Soté (bez kostí) Vepřové kotlety (s kostí) DD šunka, vepřová plec Jitrnice Klobása (1 ks 50g za syrova). Ks nebo 3 DRŮBEŽ- KRÁLÍK Pečeně, řízek, nudličky z drůbežího masa,kuřecí prsa Soté apod Drůbeží šunka Cordon bleu nebo smažené na způsob Cordon bleu Stehno, horní nebo spodní část (s kostí) Špíz Závitek z drůbežího masa Fingers, nuggets (maso v těstíčku, ks à 20g) Smažený řízek z kuřecího nebo jiného masa Králičí stehno, celé nebo polovina (s kostí) Soté apod. (bez kosti) Závitek z králičího masa Drůbeží párek 50g (jednotka) nebo 3 DROBY, VNITŘNOSTI Játra, jazyk, ledvinky, jelito Dršťky s omáčkou VEJCE (hlavní jídlo) Vejce na tvrdo (ks) 1 2 2nebo 3 Omeleta RYBY (bez omáčky) Neobalované, bez kostí ( filety, steaky, kostky ) Rybí špízy Podkovy Ryby obalované, v těstíčku (krokety, závitky ) Celá ryba JÍDLA "Z JEDNOHO HRNCE" Doporučená hmotnosti bílkovinné složky těchto receptur ( př. choucroute, paella, haše Parmentier, brandade, plněná zelenina, ravioli, canneloni, lasagne a jiné) Hmotnost 1 porce tohoto pokrmu, který se skládá z bílkovinné složky, přílohy či náplně a omáčky ( příklady viz výše) Pekařské výrobky, podávané jako hlavní jídlo ( palačinky, pizza, croquemonsieur, friands, quiche apod.) Masové knedličky VAŘENÁ ZELENINA VAŘENÉ POTRAVINY OBSAHUJÍCÍ POLYSACHARIDY Rýže-těstoviny-brambory Bramborová kaše, čerstvá nebo sušená Hranolky Chipsy Sušená zelenina

23 OMÁČKY K POKRMŮM (masová šťáva,rajská, bešamel, beurre blanc, smetanová, forestiere, majonéza, kečup, atd.). Hmotnost tuku SÝRY Tvrdé Měkké Porce nebo 2 ČERSTVÉ MLÉČNÉ VÝROBKY Tvaroh, čerstvé sýry (jiné než petit suisse) Kysané mléčné výrobky (jogurt apod) Petit suisse apod Polotučné mléko v ml obsažené v pokrmech menu (2) DEZERTY Mléčné dezerty Pěna (šlehaný krém) v cl 10 až 12 10až až 12 Syrové ovoce Zavařené ovoce Sušené ovoce Zákusky čerstvé nebo zmrazené z páleného těsta, v jednotl.porcích nebo krájené Zákusky čerstvé, zmrazené nebo sušené, v jednotl.porcích nebo krájené Suché balené pečivo (všechny typy sušenek a koláčků), uchovatelné při pokojové teplotě Sušenky jako příloha Zmrzliny a sorbety (ml) pro mládež, pro dospělé Dezerty obsahující více než 60% ovoce ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO PROVOZ ŠKOLNÍ RESTAURACE FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE kategorie tvrdé sýry měkké a mazací sýry TŘÍDĚNÍ SÝRŮ Druhy sýra Emmental, Parmesan, Mozarella, Maasdam, Edam, Gouda, Mimolette, Šumavský Edam 30% Camembert 40%, kozí sýr, Kiri, Lučina 25,5%, Báječný česýy Cottage, Madeta Cottage,Želetava

24 CAHIER DES CHARGES DE LA RESTAURATION SCOLAIRE DU LYCEE FRANCAIS DE PRAGUE TABLEAU DE GRAMMAGES ET FREQUENCES PRODUITS, prêts à consommer, en grammes(plus ou moins 10%),sauf exceptions signalées. Enfants en maternelle Enfants en classe élémentaire Adolescents et adultes REPAS PRINCIPAUX PAIN de 50 à 100 CRUDITÉS avec assaisonnement Avocat à 100 Carottes, céleri et autres racines râpées à 120 Choux rouges et choux blanc émincé à 100 Concombre à 100 Endive à 100 Melon, Pastèque à 200 Pamplemousse 1/2 1/2 1/2 Radis à 100 Salade verte à 60 Tomate à 120 Salade composée à base de crudités à 100 Champignons crus à 100 Fenouil à 100 CRUDITES sans assaisonnement Potage à base de légumes (en litres) 1/8 1/6 1/4 Artichaut entier (à l'unité) 1/2 1/2 1 Fond d'artichaut à 100 Asperges à 100 Betteraves à 120 Céleri à 120 Champignons à 120 Choux-fleurs à 120 Coeurs de palmier à 100 Fenouil à 100 Haricots verts à 120 Poireaux (blancs de poireaux) à 120 Salade composée à base de légumes cuits à 120 Soja (germes de haricots mungo) à 120 Terrine de légumes à 50 ENTRÉES DE FÉCULENT (Salades composées à base de P. de T., blé, riz, semoule ou pâtes) à 150 ENTREES PROTIDIQUES DIVERSES OEuf dur (à l'unité) 1/2 1 de 1 à 1,5 Hareng/garniture de 40 à 60 Maquereau à 50 Sardines (à l'unité) Thon au naturel à 50 Jambon cru de pays à 50 Jambon blanc Pâté, terrine, mousse à 50 Pâté en croûte Rillettes à 50 Salami Saucisson Mortadelle à 50 ENTREES de PREPARATIONS PATISSIERES SALEES Nems Crêpes Friand, feuilleté 55 à à à 120 Pizza Tarte salée ASSAISONNEMENT HORS D'OEUVRE(poids de la matière grasse) VIANDES SANS SAUCE BŒUF Boeuf braisé, boeuf sauté, bouilli de bœuf à 120 Rôti de boeuf, steak à 100 Steak haché de boeuf, viande hachée de bœuf Hamburger de boeuf, autre préparation de viande de boeuf hachée

ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO VÝBĚR PROVOZOVATELE ŠKOLNÍ RESTAURACE FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE

ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO VÝBĚR PROVOZOVATELE ŠKOLNÍ RESTAURACE FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO VÝBĚR PROVOZOVATELE ŠKOLNÍ RESTAURACE FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE 1) Předmět plnění. Francouzské lyceum v Praze vlastní školní jídelnu pro své žáky, zaměstnance, případně hosty. Tato

Více

ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO PROVOZ ŠKOLNÍ RESTAURACE FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE Příloha : Gramáže a četnost

ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO PROVOZ ŠKOLNÍ RESTAURACE FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE Příloha : Gramáže a četnost ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO PROVOZ ŠKOLNÍ RESTAURACE FRANCOUZSKÉHO LYCEA V PRAZE Příloha : Gramáže a četnost Potraviny k přímé konzumaci (hmotnost v gramech, s povolenou odchylkou 10% pokud není uvedeno jinak)

Více

ČESKQ ANGLICKO NĚMECKÝ

ČESKQ ANGLICKO NĚMECKÝ Mirko Křivánek ČESKQ ANGLICKO NĚMECKÝ k RESTAURAČNÍM PROVOZEM LEDA 2004 OBSAH ÚVOD 14 POUŽITÉ ZKRATKY 15 1 TYPY STRAVOVACÍCH ZAŘÍZENÍ 16 1.1 Bar 16 1.2 Jídelna 17 1.3 Levné restaurace 17 1.4 Pivnice 19

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 17. 12. 2018 DO 2. 12. 2018 Den Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Čaj, Chléb Polévka česnečka s opečeným chlebem* (1,, 6, 7, 9, 1), Hovězí nudličky po cikánsku*

Více

Jídelní lístek Jídelna Vesmír

Jídelní lístek Jídelna Vesmír Jídelní lístek Jídelna Vesmír Od 1.3. - 31. 3. 2012 OD 1.3.2012 ZMĚNA VÝBĚRU JÍDEL ZE 3 JÍDEL NORMÁLNÍ STRAVY A ZE 2 JÍDEL VÝBĚROVÉ STRAVY Veškerá gramáž masa v syrovém stavu: 100g (normální strava), 150g

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 0.0.20 DO 3.0.20 Den Snídaně Oběd Večeře Bílá káva, makovka 2 ks, máslo, lévka slepičí lévka slepičí Vepřový vrabec, bramborové, Špagety boloňské Bílá káva, makovka 2 ks, máslo,

Více

OBĚDOVÉ MENU. 11.00-14.00 hod. 1.3. 31.3.2012 RESTAURACE IRIS. Česká u Brna. www.bufetvesmir.cz. polévka hovězí vývar s kapáním

OBĚDOVÉ MENU. 11.00-14.00 hod. 1.3. 31.3.2012 RESTAURACE IRIS. Česká u Brna. www.bufetvesmir.cz. polévka hovězí vývar s kapáním OBĚDOVÉ MENU 11.00-14.00 hod. 1.3. 31.3.2012 RESTAURACE IRIS Česká u Brna www.bufetvesmir.cz Čtvrtek 1.3. polévka hovězí vývar s kapáním normální strava: 1/ Rajská omáčka, vepřový plátek, těstoviny 2 /

Více

Holandský vepřový řízek (Obsahuje: 1, 3, 7, 10), Bramborová kaše

Holandský vepřový řízek (Obsahuje: 1, 3, 7, 10), Bramborová kaše JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 1102015 DO 1102015 Čt 110 Pá 210 Snídaně Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Varianta 1Polévka fazolová (Obsahuje: 1,, 6, 7,, 10, 1), Holandský vepřový řízek (Obsahuje: 1,, 7,

Více

TÁBOROVÁ KUCHAŘSKÁ KNIHA

TÁBOROVÁ KUCHAŘSKÁ KNIHA TÁBOROVÁ KUCHAŘSKÁ KNIHA ČERVENEC 2018 www.pedagogika.skolni.eu V bezplatné publikaci byla použita grafika a normování za použití programu SATURNIN RTP, verze 1.57.15 ze dne 23.8. 2007. 1 Rejstřík B Palačinky

Více

TCNF 185 TCNF 185 IX NO-FROST FRIGORÍFICO

TCNF 185 TCNF 185 IX NO-FROST FRIGORÍFICO TCNF 185 TCNF 185 IX NO-FROST FRIGORÍFICO ATTENTION Cet appareil est destiné à un usage domestique uniquement. Toute utilisation autre que celle prévue pour cet appareil, ou pour une autre application

Více

Jídelníček na týden od : 5. ledna do : 11. ledna 2015

Jídelníček na týden od : 5. ledna do : 11. ledna 2015 Jídelníček na týden od : 5. ledna do : 11. ledna 2015 Datum dieta o b ě d Pondělí Hráškový krém 5.1. N,D9 Kuřecí nudličky na rozmarýnu, rýže, kompot D2,9/2 Kuřecí nudličky na rozmarýnu, rýže, kompot Úterý

Více

JÍDELNÍ LÍS TEK 29. 10 4. 11. 2012 týden 44/8

JÍDELNÍ LÍS TEK 29. 10 4. 11. 2012 týden 44/8 JÍDELNÍ LÍS TEK 9. 10 4.. 01 týden 44/8 Den Snídan P esnídávka Ob d Sva ina Ve e e, 9,, 9/,,, 9,, 9/, ZAM, CIZI, 9,, 9/, 9,, 9/,,, ZAM Pomazánka Polévka Bramborová *, Máslo porce 1 ks *, Tmavý Brambory

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Vývar s drobenkou Hlavní jídlo: Vepřové maso, dušená mrkev, brambor, čaj

JÍDELNÍČEK. Polévka: Vývar s drobenkou Hlavní jídlo: Vepřové maso, dušená mrkev, brambor, čaj OD 4.3. DO 8.3.2012 Svačina: Rohlík, máslo, šunka, čaj Polévka: Zelná s párkem Hlavní jídlo: Krupicová kaše, ovoce, čaj Svačina: Chléb, máslo, turistický salám, čaj Svačina: Rohlík, celerová pomazánka,

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj

JÍDELNÍČEK. Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj OD 4.2. DO 8.2.2013 Svačina: Chléb, máslo, turistický salám, čaj Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj Svačina: Rohlík, máslo, šunkový salám, čaj Svačina:

Více

Jídelní lístek

Jídelní lístek 2. 1. 6. 1. 2017,Pondělí Prázdniny Úterý Snídaně Ovocný jogurt, pečivo, mléko Polévka Kulajda I. Sekaná pečeně, bramborová kaše, okurkový salát II. Kuřecí maso po indicku, dušená rýže Minutka Roštěná na

Více

J Í D E L N Í L Í S T E K

J Í D E L N Í L Í S T E K Zařízení: VLRZ, Magnitogorská 2, 0 00 Praha 0 VK Vyškov - středisko Moravská Třebová 2..20 0:2:25 Snídaně J Í D E L N Í L Í S T E K na dny 20..20 -.2.20 Pondělí 20..20 2ks koblih, 2ks rohlík, 20g máslo,

Více

ÚTERÝ STŘEDA. Smažený sýrový oválek, vařené brambory, česnekový dip, porce rajčete

ÚTERÝ STŘEDA. Smažený sýrový oválek, vařené brambory, česnekový dip, porce rajčete Ol J Í D E L N Í L Í S T E K od 1. - 3.10.2014 Ol Fazolová Znojemský guláš, knedlík Vepřové balenky se sýrem, bramborová kaše, rajčatový salát Krupicová kaše s čokoládou, kompot Zahradnická Mexické vepřové

Více

do Středa Čtvrtek Pátek Oběd Státní svátek

do Středa Čtvrtek Pátek Oběd Státní svátek Středa 1.5.2019 Oběd Státní svátek Čtvrtek 2.5.2019 Přesnídávka Krupicová kaše s broskvemi, čaj (A: 01,07) Polévka Zelná (A: 01,07) Oběd Zapečené těstoviny se šunkou, červená řepa, rybízový čaj (koktejl)

Více

J Í D E L N Í L Í S T E K

J Í D E L N Í L Í S T E K Škola Kavčí hory Mateřská škola,základní škola a Střední odborná škola služeb K Sídlišti 840 Praha 4 1.9-2.9. 2011.. ČTVRTEK chléb vývar krupicová s vejci chléb pomazánka milánské špagety se sýrem sýr

Více

Jídelní lístek na říjen 2017

Jídelní lístek na říjen 2017 Datum Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře Pomazánka sýrová Polévka kmínová s noky Masová haše, brambor Po Přesnídávka Bulgurové rizoto s drůbežím masem a sýrem,okurka Mléko,sýrový kompot (1,3,7,)

Více

Jídelníček od do Stránka č. 1 Školní jídelna v Uhříněvsi, Nové náměstí 1, Praha 22

Jídelníček od do Stránka č. 1 Školní jídelna v Uhříněvsi, Nové náměstí 1, Praha 22 Jídelníček od 8. 1. 2018 do 31. 1. 2018 Stránka č. 1 Pondělí 8. 1. 2018 Polévka 1: Polévka čočková se zeleninou (obsahuje alergeny:09) Polévka 2: Polévka hovězí s játrovou rýží (obsahuje alergeny:01,03,09)

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 11. 9. 2017 DO 24. 9. 2017 Den Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Těstovinové rizoto s kuřecím masem sypané sýrem* (1,, 6,, 7), Tvaroh (1, 6), Máslo, Sýr 7),

Více

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny Pondělí 2.1.2017 Úterý 3.1.2017 2 Středa 4.1.2017 2 Čtvrtek 5.1.2017 2 Pátek 6.1.2017 2 Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny Med, máslo, chléb, rohlík, kakao / čaj (A: 01,03,07,12) Kmínová s kapáním (A:

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 15. 8. 2016 DO 4. 9. 2016 Den Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Polévka bramborová (1, 3, 6, 7, 9, 13), 7), Zeleninové rizoto s kuřecím masem sypané sýrem

Více

Jídelní lístek na prosinec 2018

Jídelní lístek na prosinec 2018 Datum Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře Obložený toustový chléb Polevka čočková/brokolicová Bramborové halušky Po šunka, sýr, vejce Vepřová kýta na zelenině, těstoviny (1,3,7,9) se zelím

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 29. 5. 2. 6. 2017 Pondělí: 29. 5. 2017 Snídaně Brokolicová pomazánka, chléb, čaj, mléko 1,3,7 Oběd Polévka s pohankou 1,3,7,9 Kaše z míchaných luštěnin, vejce, salátová okurka 1,3,7 Svačina Perník,

Více

Jídelníček od do Stránka č. 1 Školní jídelna v Uhříněvsi, Nové náměstí 1, Praha 22

Jídelníček od do Stránka č. 1 Školní jídelna v Uhříněvsi, Nové náměstí 1, Praha 22 Pondělí 1. 1. 2018 Jídelníček od 1. 1. 2018 do 31. 1. 2018 Stránka č. 1 Úterý 2. 1. 2018 Středa 3. 1. 2018 Polévka: Polévka hovězí s domácími nudlemi (obsahuje alergeny:01,03,09) Menu 1: Vepřové na paprice,

Více

Alergeny jsou uvedeny v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Večeře - II. Večeře

Alergeny jsou uvedeny v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Večeře - II. Večeře Datum Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře Po 1. 7. Út 2. 7. St 3. 7. Čt 4. 7. Pomazánka sýrová Polévka s játrovou rýží (1,3,7,9) Kuře pečené na česneku Vepřové maso na kari, těstoviny Mléko,

Více

JÍDELNÍČEK. ZŠ: výlet (plněná bageta, sušenka, jablko, svačina vlastní)

JÍDELNÍČEK. ZŠ: výlet (plněná bageta, sušenka, jablko, svačina vlastní) OD 1.6. DO 2.6.2017 ZŠ: výlet (plněná bageta, sušenka, jablko, svačina vlastní) MŠ: Svačina: Obloţený chléb (máslo, vejce, šunka, sýr), bílá káva 1,3,7 Polévka: Zeleninová s vejcem 1,3,9 Hlavní jídlo:

Více

Leden týden 1.1. až 4.1. čtvrtek pátek Slavíme Nový rok 2009! Vánoční prázdniny!

Leden týden 1.1. až 4.1. čtvrtek pátek Slavíme Nový rok 2009! Vánoční prázdniny! týden 1.1. až 4.1. čtvrtek 1.1.2009 pátek 2.1.2009 Slavíme Nový rok 2009! Vánoční prázdniny! změna jídelníčku vyhrazena Strana 1 http://www.jidelna-masarova.cz pondělí 5.1.2009 Svačina: Chléb, pomazánka

Více

Obsahuje tyto alergeny: Popis jídla. Datum. pondělí. úterý. středa

Obsahuje tyto alergeny: Popis jídla. Datum. pondělí. úterý. středa Jídelní lístek ŠJ = čerstvá zelenina a ovoce období: 1.11. - 2.11.2018 úterý středa Polévka: Cizrnová s rajčaty a bazalkou 1- pšenice,7,9 Oběd č. 1: Vepřový plátek na paprice, těstoviny 1- pšenice,3,7,9

Více

od do Čtvrtek Pátek

od do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.6.2017 Pátek 2.6.2017 zeleninová Hovězí nudličky s barevnou mrkvičkou, brambory, nápoj ovocný, ovocná miska obsahuje alergeny: 01,01a,01e,07 Špagety po milánsku, nápoj ovocný, ovocná miska rybí

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK od

JÍDELNÍ LÍSTEK od STRAVOVACÍ PROVOZ JÍDELNÍ LÍSTEK od 1.11.2018 30.11.2018 Platby za obědy je nutné uhradit do 26. dne následujícího měsíce Změna objednávky stravy je možná nejpozději do 11,30 hodin předchozího dne. Odhlášení

Více

Clarion Grandhotel Zlatý Lev****

Clarion Grandhotel Zlatý Lev**** Catering Coffee break Standard Ekonom Komfort Business Obchodní snídaně Clarion Konferenční menu 3chodové á 250 Kč 3chodové á 350 Kč Konferenční bufet od 450 Kč Večerní rauty od 500 Kč Coffee break Ekonom,

Více

Jídelníček na týden od : 7. prosince do : 13. prosince 2015

Jídelníček na týden od : 7. prosince do : 13. prosince 2015 Jídelníček na týden od : 7. prosince do : 13. prosince 2015 Datum dieta o b ě d Pondělí Jáhlová polévka 7.12. N,D9 Vepřový plátek přírodní, rýže D2,9/2 Vepřový plátek přírodní, rýže Úterý Drůbeží vývar

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK RESTAURACE TEODOR Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu

JÍDELNÍ LÍSTEK RESTAURACE TEODOR Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu 1 ks Utopenec s cibulí, chléb 37,- 120g Nakládaná směs sýrů s feferonkou a olivami, chléb 69,- 3 ks Bramboráčky s feferonkou, směs listových salátů 45,- 100g Mozzarella

Více

Téma: Les boissons VY_32_INOVACE_292

Téma: Les boissons VY_32_INOVACE_292 Téma: Les boissons Autor: Číslo projektu: Mgr. Michaela Bašná CZ.1.07/1.5.00/34.1072 Ročník: 2. 3. Obor vzdělávání: Vzdělávací oblast: Tematický okruh: hotelnictví jazykové vzdělávání odborná slovní zásoba

Více

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do Sociálná služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 57101 Moravská Třebová IČ: 00194263, DIČ: J Í D E L N Í Č E K strava.: RACIONÁLNÍ na období od 01.09.2018 do 30.09.2018 Datum Pořadí jídla Druh jídla

Více

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do Sociálná služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 57101 Moravská Třebová IČ: 00194263, DIČ: J Í D E L N Í Č E K strava.: RACIONÁLNÍ na období od 01.09.2016 do 30.09.2016 Datum Pořadí jídla Druh jídla

Více

J Í D E L N Í L Í S T E K 2.5 6.5. 2011

J Í D E L N Í L Í S T E K 2.5 6.5. 2011 Škola Kavčí hory- Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb K Sídlišti 840 Praha 4 2.5 6.5. 2011 PONDĚLÍchléb polévka bramborová makový závin pomazánka filé zapečené se sýrem ze strouhaného

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK od

JÍDELNÍ LÍSTEK od STRAVOVACÍ PROVOZ JÍDELNÍ LÍSTEK od 1.12.2018 31.12.2018 Platby za obědy je nutné uhradit do 26. dne následujícího měsíce Změna objednávky stravy je možná nejpozději do 11,30 hodin předchozího dne. Odhlášení

Více

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do Sociálná služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 57101 Moravská Třebová IČ: 00194263, DIČ: J Í D E L N Í Č E K strava.: RACIONÁLNÍ na období od 01.11.2016 do 30.11.2016 Datum Pořadí jídla Druh jídla

Více

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás!

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás! NABÍDKA STRAVOVÁNÍ Vážení hosté, vítáme Vás! Jsme rádi, že jste si pro svůj pobyt zvolili naše zařízení a chtěli bychom Vám nabídnout výběr z pestré nabídky jídel v našem stravovacím provozu. Nabízíme:

Více

Voyage Sortir Manger. Sortir Manger - À l'entrée. Sortir Manger - Commander à manger

Voyage Sortir Manger. Sortir Manger - À l'entrée. Sortir Manger - Commander à manger - À l'entrée Chtěl(a) bych si rezervovat stůl pro _[počet osob]_ na _[čas]_. Faire une réservation Stůl pro _[počet osob]_, prosím. Demander une table Přijímáte kreditní karty? Demander à payer par carte

Více

Září týden 1.9. až 6.9.

Září týden 1.9. až 6.9. týden 1.9. až 6.9. úterý 1.9.2009 Svačina: Chléb, sýrová pomazánka, mléko Hovězí s krupicí a vejci Bramborový guláš, chléb Zapečená brokolice s masem, brambory středa 2.9.2009 Svačina: Chléb, šunková pomazánka,

Více

Název školy: Gymnázium Jana Nerudy, škola hl. města Prahy. Předmět, mezipředmětové vztahy: matematika a její aplikace

Název školy: Gymnázium Jana Nerudy, škola hl. města Prahy. Předmět, mezipředmětové vztahy: matematika a její aplikace Název: Posloupnosti Autor: Mgr. Jiří Bureš, Ph.D. Název školy: Gymnázium Jana Nerudy, škola hl. města Prahy Předmět, mezipředmětové vztahy: matematika a její aplikace Ročník: 5. (3. ročník vyššího gymnázia,

Více

Vývar s masem a nudlemi Smažený květák, šťouchané brambory, tatarka (4) Zapečený květák

Vývar s masem a nudlemi Smažený květák, šťouchané brambory, tatarka (4) Zapečený květák JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 1.4.2019 DO 7.4.2019,9 Bílá káva, šunková pěna, pečivo lévka hrstková, (4) lévka krupicová 1.4. 2.4. 3.4. 4.4. 5.4. 6.4. 7.4. Nastavovaná vejce, pečivo Vepřové maso na hrášku,

Více

do Pátek

do Pátek Pátek 1.6.2018 Přesnídávka Rohlík s pomazánkou z taveného sýra, mléko (A: 01,07) Polévka Z červené čočky se zeleninou (A: 09) Oběd Sekaná pečeně, nové brambory, okurkový salát, nápoj lesní směs (A: Svačina

Více

Jídelníček od do Stránka č. 1 Školní jídelna v Uhříněvsi, Nové náměstí 1, Praha 22

Jídelníček od do Stránka č. 1 Školní jídelna v Uhříněvsi, Nové náměstí 1, Praha 22 Čtvrtek 29. 11. 2018 Jídelníček od 29. 11. 2018 do 21. 12. 2018 Stránka č. 1 Polévka 1: Polévka kulajda (obsahuje alergeny:01,03,07) Polévka 2: Polévka kuřecí s těstovinami (obsahuje alergeny:01,09) Menu

Více

od do Středa Čtvrtek Pátek

od do Středa Čtvrtek Pátek Středa 2.5.2018 Polévka květáková s vejcem Oběd 1 šunkové flíčky, zelný salát, nápoj,12 Čtvrtek 3.5.2018 Polévka zeleninová s těstovinou,03,09 Oběd 1 vepřová kýta po selsku, bramborová kaše, nápoj Pátek

Více

PONDĚLÍ Tento týden doporučujeme: Hlavní jídla. bramborový knedlík, listový špenát. vařené brambory, tatarská omáčka

PONDĚLÍ Tento týden doporučujeme: Hlavní jídla. bramborový knedlík, listový špenát. vařené brambory, tatarská omáčka PONDĚLÍ 16.1. 250ml Polévka Hovězí vývar s kuskusem 250ml Polévka Květáková s vejci Salát Míchaný 17,- Kč Husarská roláda plněná mletým masem, bramborový knedlík, listový špenát 150g Smažený sýrový špíz

Více

OBĚDOVÉ MENU 11.00-14.00 hod. 2.4. 30.4.2012 RESTAURACE IRIS Česká u Brna www.bufetvesmir.cz

OBĚDOVÉ MENU 11.00-14.00 hod. 2.4. 30.4.2012 RESTAURACE IRIS Česká u Brna www.bufetvesmir.cz OBĚDOVÉ MENU 11.00-14.00 hod. 2.4. 30.4.2012 RESTAURACE IRIS Česká u Brna www.bufetvesmir.cz Pondělí 2.4. Bramboračka s anglickou slaninou a krustou 1/Halušky se zelím a uzeným masem 2/Vepřový plátek na

Více

JÍDELNÍČEK D 3, 9 PŘEJEME VŠEM DOBROU CHUŤ

JÍDELNÍČEK D 3, 9 PŘEJEME VŠEM DOBROU CHUŤ JÍDELNÍČEK 21. 2016 D 3, 9 PŘEJEME VŠEM DOBROU CHUŤ Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře II. Večeře Sladké, kakao, Zeleninová polévka Chléb,, Vepřové po italsku, Salám, máslo, Hukvaldský závitek, rýže,

Více

BÍLKOVINY V POTRAVINÁCH EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY

BÍLKOVINY V POTRAVINÁCH EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY BÍLKOVINY V POTRAVINÁCH EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY VÝZNAM BÍLKOVIN PRO ORGANISMUS Bílkoviny, neboli také proteiny, jsou důležitou živinou a základní stavební jednotkou všech buněk a tkání. Jsou nezbytné

Více

Oběd 1 Brokolicová polévka s nivou, Vejce vařené, Omáčka okurková, Brambory vařené, Džus-citrónový

Oběd 1 Brokolicová polévka s nivou, Vejce vařené, Omáčka okurková, Brambory vařené, Džus-citrónový Středa 31.10.2018 Svačina Pomazánka šunková, Chléb, Čaj,10 Oběd 1 Brokolicová polévka s nivou, Vejce vařené, Omáčka okurková, Brambory vařené, Džus-citrónový,09 Čtvrtek 1.11.2018 Svačina Chléb, Máslo,

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK od

JÍDELNÍ LÍSTEK od STRAVOVACÍ PROVOZ JÍDELNÍ LÍSTEK od 1.9.2017 30.9.2017 Platby za obědy je nutné uhradit do 26. dne následujícího měsíce Změna objednávky stravy je možná nejpozději do 11,30 hodin předchozího dne. Odhlášení

Více

do Čtvrtek Pátek

do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.11.2018 Přesnídávka Chléb s tuňákovou pomazánkou, čaj (A: 01,04,07) Polévka Brokolicová krémová (A: Oběd Zeleninové bulgureto s kuřecí masem, zelný salát s řepou, čaj, ovocný jogurt (A: 01,07,09)

Více

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.5.2016 Úterý 3.5.2016 Středa 4.5.2016 Čtvrtek 5.5.2016 Pátek 6.5.2016 Chléb s tvarohovou pomazánkou s bylinkami, mléko, okurek Polévka krupicová s vejci, bratislavský hovězí plátek, houskový

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 27. 2. 3. 3. 2017 Pondělí: 27. 2. 2017 Snídaně Rybí pomazánka (filé), chléb, čaj, bílá káva 1,3,4,7 Oběd Polévka slepičí s hráškem 1,3,7,9 Maďarský guláš, krupicové noky 1,3,7 Svačina Ovocné pyré,

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 3. 10. 7. 10. 2016 Pondělí: 3. 10. 2016 Snídaně Rohlík, pomazánkové máslo, čaj, kakao 1,3,7 Přesnídávka Ovoce banán Oběd Polévka vývar se zeleninou a sýrovým kapáním 1,3,7,9 Vepřové rizoto, strouhaný

Více

vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků.

vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků. Dobrý den, vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků. Přejeme Vám příjemný pobyt, výbornou zábavu, kvalitní služby

Více

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Oběd. Večeře - II.

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Oběd. Večeře - II. Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře 1. 2. 2. 2. 3. 2. 4. 2. Paštika v pozlátku lévka gulášová/gulášová dietní (1,3,7,9) Krůtí přírodní plátek, rýže Chléb, máslo 1. Buchtičky s krémem Kompot

Více

od do Čtvrtek Pátek Jídelní lístek

od do Čtvrtek Pátek Jídelní lístek Čtvrtek 1.11.2018 Polévka zeleninová,09 Oběd 1 mexický guláš, sýr, dušená rýže, nápoj Pátek 2.11.2018 Polévka vývar s bulgurem,09 Oběd 1 hovězí maso na česneku, bramborový knedlík, špenát, nápoj Pondělí

Více

Duben 2010. týden 1.4. až 4.4. čtvrtek 1.4.2010. pátek 2.4.2010. Velikonoční prázdniny. Velikonoční prázdniny

Duben 2010. týden 1.4. až 4.4. čtvrtek 1.4.2010. pátek 2.4.2010. Velikonoční prázdniny. Velikonoční prázdniny týden 1.4. až 4.4. čtvrtek 1.4.2010 pátek 2.4.2010 Velikonoční prázdniny Velikonoční prázdniny změna jídelníčku vyhrazena Strana 1 http://www.zspribram.cz pondělí 5.4.2010 Duben 2010 týden 5.4. až 11.4.

Více

Týdenní menu

Týdenní menu JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ÚNOR 2014 Týdenní menu 3.3. 7.3. 2014 Pondělí: 3.3. Polévka: 0,2l Hovězí s těstovinou Menu č.1: 100g Květákový mozeček, vařený brambor Menu č:2: 360g

Více

OBĚD: VEČEŘE: Polévka: 1. Kuřecí vývar s drobením dietní 2. Zelná s klobásou. Hlavní chod: Hlavní chod:

OBĚD: VEČEŘE: Polévka: 1. Kuřecí vývar s drobením dietní 2. Zelná s klobásou. Hlavní chod: Hlavní chod: PONDĚLÍ I. 1. Kuřecí vývar s drobením dietní 2. Zelná s klobásou 1. Hovězí vařené maso, dušené zelené fazolky 7. Dušené telecí kostky se smetanovou omáčkou Doporučená příloha: dušená rýže Doporučená příloha:

Více

REFERENCE: MTF4 CODIC:

REFERENCE: MTF4 CODIC: MARQUE: PROLINE REFERENCE: MTF4 CODIC: 3523551 MTF4 AVERTISSEMENTS Cet appareil est destiné à un usage domestique uniquement. Toute utilisation autre que celle prévue pour cet appareil, ou pour une autre

Více

Jídelníček. od 09.09.2010 do 29.09.2010. Jedličkův úst.liberec 9.9.2010 14:12:55. Strana: 1

Jídelníček. od 09.09.2010 do 29.09.2010. Jedličkův úst.liberec 9.9.2010 14:12:55. Strana: 1 Strana: 1 Čt Kakao čaj "Dobré ráno" 1-Pol. hovězí s těstovinami Voda se sirupem Těstoviny zapečené s uzeninou 9 Houska Chléb s máslem 1-Kuřecí řízky Jogurt ovocný Okurka sterilovaná Máslo medové Sýr uzený

Více

Jídelní lístek MŠ období: 1.10. - 2.10. 2015

Jídelní lístek MŠ období: 1.10. - 2.10. 2015 Jídelní lístek MŠ období: 1.10. - 2.10. 2015 Pórková 1,3,7,9 Čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou 1,3,9,7 1.10.2015 čtvrtek Ovocný čaj Chléb, vajíčková pomazánka z tvarohu, zelenina, mléko 1,3,7,10

Více

JÍDELNÍČEK L E D E N

JÍDELNÍČEK L E D E N 22.1. Svačina 23.1. Svačina L E D E N 2 0 1 8 Slunečnicový a kmínový chléb, plátkový sýr, máslo, paprika (1a,1b,7) Rolka s jablky, kakao, ovoce (1a,7) Jemná rybí s opraženou houskou (1a,4,9) Hrachová kaše

Více

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do Sociálná služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 57101 Moravská Třebová IČ: 00194263, DIČ: J Í D E L N Í Č E K strava.: RACIONÁLNÍ na období od 01.01.2017 do 31.01.2017 Datum Pořadí jídla Druh jídla

Více

Týdenní menu

Týdenní menu JÍDELNÍ LÍSTEK ŠKOLICÍHO STŘEDISKA KERNER NA MĚSÍC ČERVENEC 2014 Týdenní menu 1.7. 4.7.2014 Úterý: 1.7. Polévka: 0,2l Hovězí vývar se zeleninou a rýží Menu č.1: 100g Smažený vepřový řízek, bramborová kaše,

Více

1.9.-5.9.2014. Musli tyčinka, mléko Krupicová s mrkví a vejci Kuřecí směs se zeleninou, rýže Chléb s máslem a kuřecí šunkou,rajče

1.9.-5.9.2014. Musli tyčinka, mléko Krupicová s mrkví a vejci Kuřecí směs se zeleninou, rýže Chléb s máslem a kuřecí šunkou,rajče 1.9.-5.9.2014 Musli tyčinka, mléko Krupicová s mrkví a vejci Kuřecí směs se zeleninou, rýže Chléb s máslem a kuřecí šunkou,rajče Chléb s budapešťskou pomazánkou, paprika Bramboračka Zapečené palačinky

Více

J Í D E L N Í L Í S T E K

J Í D E L N Í L Í S T E K Zařízení: VLRZ, Magnitogorská 2, 0 00 Praha 0 VK Vyškov - středisko Moravská Třebová 26.0.205 2:0 Snídaně Přídavek J Í D E L N Í L Í S T E K Hlavní činnost - vzs - žáci na dny 2..205-3..205 Pondělí 2..205

Více

Škola- červenec do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek 6.7.

Škola- červenec do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek 6.7. Pondělí 2.7.2018 Úterý 3.7.2018 Středa 4.7.2018 Čtvrtek 5.7.2018 Pátek 6.7.2018 polévka rajčatová s celozrnnou těstovinou uzené maso vařené, dušené kysané zelí, gnocchi,03 polévka hrstková,09 špagety s

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 24. 8. 2015 DO 13. 9. 2015

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 24. 8. 2015 DO 13. 9. 2015 JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 24. 8. 2015 DO 13. 9. 2015 Den Snídaně Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Polévka kmínová s mlhovinou (1, 3, 4, 6, 7, 9, 13), Chalupářský guláš (1), (1, 3, 7), Rohlíky (1, 6),

Více

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do Sociálná služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 57101 Moravská Třebová IČ: 00194263, DIČ: J Í D E L N Í Č E K strava.: RACIONÁLNÍ na období od 01.08.2018 do 31.08.2018 Datum Pořadí jídla Druh jídla

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK. RESTAURACE PRAŽANKA 21.7.2014 Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu. Smažené sýry a žampiony. Ryby

JÍDELNÍ LÍSTEK. RESTAURACE PRAŽANKA 21.7.2014 Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu. Smažené sýry a žampiony. Ryby Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu 1 ks Utopenec s cibulí, chléb 37,- 100g Nakládaný hermelín, chléb 59,- 120g Nakládaná směs sýrů s feferonkou a olivami, chléb 69,- 100g Mozzarella s rajčaty a bazalkou,

Více

J Í D E L N Í Č E K ZŠ

J Í D E L N Í Č E K ZŠ Pondělí 2.5.2016 rajská s rýží obsahuje alergeny: 01,01a,07 Čínská masová směs, Rýže dušená, Čaj s citrónem obsahuje alergeny: 01,06,09,10 Fazole chilli con carne, Chléb,Čaj s citrónem obsahuje alergeny:

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK od do Stránka č. 1

JÍDELNÍ LÍSTEK od do Stránka č. 1 JÍDELNÍ LÍSTEK od 10. 12. 2018 do 31. 1. 2019 Stránka č. 1 Zákusek: Zákusek: Bramborová obsahuje alergeny:1a,7,9 PONDĚLÍ 10. 12. 2018 Kuřecí kung-pao, rýže obsahuje alergeny:1a,7 Těstovinový salát se šunkou

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 15. 1. 2018 DO 28. 1. 2018 Den Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Zeleninové rizoto s Polévka pórková s bramborem* (1,, 6, 7, 9, 1), Mléko, kuřecím masem sypané

Více

Po 1.5. Út 2.5. St 3.5. Čt 4.5. Pá 5.5. So 6.5. Ne 7.5. JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO

Po 1.5. Út 2.5. St 3.5. Čt 4.5. Pá 5.5. So 6.5. Ne 7.5. JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 1.5.2017 DO 31.5.2017 1.5. 2.5. 3.5. 4.5. 5.5. 6.5. 7.5. lévka slepičí s masem a nudlemi 250ml, Hovězí guláš 64g, Knedlík houskový 3ks lévka slepičí s masem a nudlemi 250ml,

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK. RESTAURACE OBZOR 22.7.2013 Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu

JÍDELNÍ LÍSTEK. RESTAURACE OBZOR 22.7.2013 Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu 1 ks Utopenec s cibulí, chléb 34,- 100g Nakládaný hermelín, chléb 59,- 100g Syrečky s hořčicí a feferonkou, chléb 59,- 100g Třená niva, 3ks opečený toustový chléb 59,-

Více

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny

Datum Ozn. Název Hm. Alergeny Pátek P Horačka 1,9 1.2.2019 1 Zeleninový talíř s kuřecím masem a jogurtem 350 g 3,7,10 2 Těstovinový talíř s brokolicí 400 g 1,3,7,10 3 Plovdivské maso, těstoviny 63 g 1 4 Jablkový závin, ovoce 250 g

Více

0,3l Slezská česnečka (1,3,7,9) 39,00 Kč 0,3l Zelňačka (1,3,7,9) 39,00 Kč

0,3l Slezská česnečka (1,3,7,9) 39,00 Kč 0,3l Zelňačka (1,3,7,9) 39,00 Kč Jídelní lístek STUDENÉ PŘEDKRMY A SALÁTY 200g Uzený talíř (1,10) 69,00 Kč (uzené maso, klobása, angl. slanina, šunka, feferonky, zelenina) 200g Sýrový talíř (7) 79,00 Kč (eidam, camembert, sýr s modrou

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK od

JÍDELNÍ LÍSTEK od STRAVOVACÍ PROVOZ JÍDELNÍ LÍSTEK od 1.9.2018 30.9.2018 Platby za obědy je nutné uhradit do 26. dne následujícího měsíce Změna objednávky stravy je možná nejpozději do 11,30 hodin předchozího dne. Odhlášení

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Cibulačka, 1/1,3 Hlavní jídlo: Moravský vrabec, zelí, housk. knedlík 1/1,3

JÍDELNÍČEK. Polévka: Cibulačka, 1/1,3 Hlavní jídlo: Moravský vrabec, zelí, housk. knedlík 1/1,3 OD 2.10. DO 6.1.2017 Svačina: Toustový chléb, máslo, kakao 1/1,7 Polévka: Zeleninový vývar, 1/1,3,9 Hlavní jídlo: Šišky s mákem, mléko 1/1,3,7 Svačina: Chléb, tuňáková pomazánka se zeleninou 1/1,3,4,7

Více

Obsahuje tyto alergeny: Polévka: Hovězí vývar s těstovinou 1,3,9,7 oběd č. 1: Segedínský guláš, houskový knedlík 1,3,7,9.

Obsahuje tyto alergeny: Polévka: Hovězí vývar s těstovinou 1,3,9,7 oběd č. 1: Segedínský guláš, houskový knedlík 1,3,7,9. Jídelní lístek ŠJ = čerstvá zelenina a ovoce období: 4.6. -8.6. 2018 4.6.2018 Polévka: Hovězí vývar s těstovinou 1,3,9,7 oběd č. 1: Segedínský guláš, houskový knedlík 1,3,7,9 Polévka: Cibulačka se sýrem

Více

Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře II. večeře

Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře II. večeře PONDĚLÍ 1. 1. Polévka zeleninový vývar s nočky Čočka, uzené maso, okurka / DIETA, šunka, rajče Sýrový talíř, máslo, ÚTERÝ 2. 1. Polévka drůbeží Pražská hovězí plec s rýží, kompot STŘEDA 3. 1. Polévka masový

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK. RESTAURACE U ŠKOPŮ 1.10.2014 Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu. Smažené sýry a žampiony. Ryby

JÍDELNÍ LÍSTEK. RESTAURACE U ŠKOPŮ 1.10.2014 Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu. Smažené sýry a žampiony. Ryby Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu 1 ks Utopenec s cibulí, chléb 37,- 100g Nakládaný hermelín, chléb 59,- 100g Mozzarella s rajčaty a bazalkou, 2 ks opečené tousty 69,- 3 ks Bramboráčky s feferonkou, zelný

Více

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Večeře - II. Večeře PRVNÍ MÁJ D2,9/2

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Večeře - II. Večeře PRVNÍ MÁJ D2,9/2 Datum Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře Po 1. 5. Út 2. 5. N,D9 PRVNÍ MÁJ D2,9/2 D4 Pomazánka ze str.sýra Polévka brokolicová Dršťková polévka N,D9 Vepřové maso na slanině, těstoviny pečivo,

Více

Jídelní lístek ŠJ období:

Jídelní lístek ŠJ období: Jídelní lístek ŠJ období: 1.3. - 3.3.2017 Polévka: Hovězí s masovou zavářkou 1,3,7,9 Oběd č. 1: Zabíjačkový guláš, houskový knedlík 1,3,7,9 1. 3. 2017 Čaj, citronová voda středa Oběd č. 2: Musaka s mletým

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 6. 6. 2016 DO 26. 6. 2016 Den Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Polévka hovězí s hráškem a rýží (1,, 6, 7, 9, 1), Vejce vařené (), Špenát (1,, 7), Kuře na

Více

Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek do

Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek do 18.09.2017 do 22.09.2017 Pondělí 18.9.2017 Úterý 19.9.2017 Středa 20.9.2017 Čtvrtek 21.9.2017 Pátek 22.9.2017 tmavé pečivo, rama, džem, ovoce, kakao (A: 01) Polévka zeleninová se strouháním, Omáčka játrová,

Více

Jídelní lístek MŠ období:

Jídelní lístek MŠ období: Jídelní lístek MŠ období: 1.9. - 2.9. 2016 Slepičí s těstovinou 1,3,9,7 Játrová omáčka, houskový knedlík,9 1.9.2016 čtvrtek Zelenina ( meloun ), nápoj Toast, pomazánka drožďová, zelenina, čaj Jemné pečivo,

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 19. 6. 2017 DO 9. 7. 2017 Den Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Druhá večeře, 2 Čaj, 7), Čaj, Polévka hovězí mlhovinou* (1,, 6, 7, 9, 1), Mléko, Kuřecí přírodní plátek,

Více

Jídelní lístek. 100 g Tvarůžkový tatarák, topinky s česnekem 3 ks

Jídelní lístek. 100 g Tvarůžkový tatarák, topinky s česnekem 3 ks Jídelní lístek Předkrmy: (doba přípravy 20 25 min.) 100 g Tvarůžkový tatarák, topinky s česnekem 3 ks (A: 1,3,5,6,7,10) 1 ks Topinka s kuřecí směsí (A: 1,3,6,7,10) (kuřecí prsa, kečup, paprika, pór, sýr

Více

MENU. RYBY dle aktuální nabídky 200g se špenátovými listy (1,4,7) 200g na rozmarýnu a česneku (1,4) 200g na másle a kmínu (1,4,7)

MENU. RYBY dle aktuální nabídky 200g se špenátovými listy (1,4,7) 200g na rozmarýnu a česneku (1,4) 200g na másle a kmínu (1,4,7) MENU STUDENÉ PŘEDKRMY A SALÁTY 200g Uzený talíř (1,10) 69,00 Kč (uzené maso, klobása, angl.slaina. šunka, feferonky, zelenina) 200g Sýrový talíř (7) 79,00 Kč (eidam, camembert, s modrou plísní, balkán.sýr,

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD DO 5000 Hradec Králové JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 1..2015 DO 20..2015 Po 1.., Máslo 20 g Polévka celerová (Obsahuje: 1,,, 6, 7,,, Chléb 1ks 12), Hovězí roštěná kyjevská (Obsahuje: 1,, (Obsahuje: 1, ), houska

Více

Škola- srpen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

Škola- srpen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 1.8.2016 Úterý 2.8.2016 Středa 3.8.2016 Čtvrtek 4.8.2016 Pátek 5.8.2016 kaše jáhlová, meruňky - ovoce příloha, čaj gulášová polévka květák na mozeček, brambory m.m., anglická dušená zelenina -

Více