MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE"

Transkript

1 Městská knihovna Písek Písek MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změna a úplné znění zřizovací listiny Městské knihovny Písek NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města změnu zřizovací listiny příspěvkové organizace Městská knihovna Písek a úplné znění zřizovací listiny příspěvkové organizace Městská knihovna Písek, IČO s účinností od a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje JUDr. Ondřej Veselý 3. místostarosta Návrh předkládá Návrh zpracoval Mgr. Roman Dub ředitel Městské knihovny Písek

2 Důvodová zpráva: Zastupitelstvo města dne schválilo úplné znění zřizovací listiny příspěvkové organizace Městská knihovna Písek, Alšovo náměstí 85 a dne byl zastupitelstvem města schválen pod usnesením č. 177/13 Dodatek č. 1 k této zřizovací listině. Dne schválilo zastupitelstvo města záměr rekonstruovat objekt bývalé základní školy J. A. Komenského a po dostavbě přestěhovat do nové a moderní budovy Města Písek Městskou knihovnu Písek. Přestěhováním Městské knihovny dochází ke změně sídla organizace i k aktualizaci činností, které knihovna provozuje v rámci své doplňkové činnosti. Z tohoto důvodu je zastupitelstvu města předkládán návrh na změnu zřizovací listiny a zároveň na schválení úplného znění zřizovací listiny příspěvkové organizace Městská knihovna Písek, a to s účinností od Ke změnám ve zřizovací listině dochází: V čl. II. NÁZEV A SÍDLO PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE, kde se mění číslo popisné organizace na čp. 75/13. Tuto změnu sídla projednala rada města Písek na svém jednání dne V čl. III. VYMEZENÍ HLAVNÍHO ÚČELU A PŘEDMĚTU ČINNOSTI body aktualizovány V čl. V. VYMEZENÍ MAJETKU A VYMEZENÍ MAJETKOVÝCH PRÁV odst V čl. VII. DOPLŃKOVÁ ČINNOST článek nahrazuje schválený Dodatek č.1 a je aktualizován. V čl. VIII. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ dochází pouze k přečíslování článku. Příloha č. 1 zřizovací listiny (soupis majetku příspěvkové organizace) - jsou aktuálně přepočítané oprávky majetku k Příloha č. 2 byla bezúplatně městem Písek převedena Městské knihovně Písek dne Ostatní články zřizovací listiny zůstávají nedotčeny. Úplné znění zřizovací listiny příspěvkové organizace Městská knihovna Písek, účinné od , bylo vyhotoveno po projednání s příslušnými odbory MěÚ Písek a připomínky byly zapracovány. Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje usnesení a) Vztah k rozpočtu: --- Způsob určení ceny: --- Legislativní rámec: zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecním zřízení), ve znění pozdějších předpisů 84 odst. 2 písm. d) zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, 27 Vztah ke strategickému a územnímu plánu: --- Přílohy: Příloha č. 1 - Úplné znění zřizovací listiny příspěvkové organizace Městská knihovna Písek účinné od se změnami (vyznačeny modře) stránka 2 (celkem 16)

3 Příloha č. 2 - Úplné znění zřizovací listiny příspěvkové organizace Městská knihovna Písek účinné od Příloha č. 1 - k projednání se změnami - změny vyznačeny modře ZŘIZOVACÍ LISTINA ÚPLNÉ ZNĚNÍ Číslo jednací: 08/19 Město Písek, Velké náměstí 114/3, Písek, okres Písek jako zřizovatel příspěvkové organizace Městská knihovna Písek uvádí úplné znění zřizovací listiny účinné od a schválené usnesením zastupitelstva města č /19 dne Toto úplné znění nahrazuje zřizovací listinu ze dne včetně všech změn zřizovacích listin a dodatků k nim vydaných. Čl. I. ZŘIZOVATEL Název: Město Písek Adresa: Velké náměstí 114/3, Písek Identifikační číslo: Okres: Písek (dále jen zřizovatel) Zřizovatel zřídil s účinností od příspěvkovou organizaci v souladu s ustanoveními zákonů: č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů v platném znění č. 290/2002 Sb., o přechodu některých dalších věcí, práv a závazků ČR na kraje a obce v platném znění č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon) v platném znění Čl. II. NÁZEV A SÍDLO PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Název: Městská knihovna Písek Sídlo: Alšovo náměstí 75/13, Písek Identifikační číslo: Právní forma: příspěvková organizace Čl. III. VYMEZENÍ HLAVNÍHO ÚČELU A PŘEDMĚTU ČINNOSTI stránka 3 (celkem 16)

4 3.1. Hlavní účel činnosti a) Městská knihovna Písek je veřejnou knihovnou s univerzálními fondy, která plní funkci městské knihovny se systémem poboček na území města, b) v souladu se zákonem č. 257/2001 Sb., knihovním zákonem v platném znění, plní též na základě pověření regionální funkci, v rozsahu vymezeném pověřením, c) poskytuje veřejné knihovnické a informační služby, d) zabezpečuje všem občanům rovný přístup ke kulturním hodnotám, všestranně napomáhá všem formám vzdělávání ve smyslu zákona č. 257/2001 Sb., knihovního zákona v platném znění Předmět činnosti a) Městská knihovna Písek buduje a zpracovává knihovní fondy na různých nosičích, které získává nákupem, dary a výměnou, včetně mezinárodní výměny publikací v souladu s Úmluvou o mezinárodní výměně publikací, b) slouží široké veřejnosti půjčováním (zpřístupňováním) knihovního fondu a poskytováním služeb v půjčovnách a ostatních prostorách knihovny i v pobočkách na území města Písku, na svých internetových stránkách zpřístupňuje katalog knihovny a dle vývoje informačních technologií zajišťuje pro uživatele i on-line služby, c) buduje a zpřístupňuje fond regionální literatury, d) poskytuje meziknihovní služby (výpůjční, informační a reprografické), e) poskytuje ústní i písemné bibliografické, referenční a faktografické informace, f) zprostředkovává informace z vnějších informačních zdrojů, zejména z oblasti státní správy a samosprávy, g) umožňuje přístup k vnějším informačním zdrojům, ke kterým má knihovna bezplatný i placený přístup, pomocí telekomunikačního zařízení, h) poskytuje reprografické služby pouze z knihovního fondu knihovny i) pořádá exkurze, přednášky, besedy, výstavy a jiné kulturní a vzdělávací akce, spolupracuje s dalšími organizacemi a školami v městě Písek, j) podmínky, za nichž jsou služby knihovnou poskytovány, jsou uvedeny v Knihovním řádu, k) propaguje činnosti související s plněním předmětu činnosti, zpracovává a vydává informační materiály a publikace související s účelem, pro který je knihovna zřízena, l) plní regionální funkci vůči veřejným knihovnám píseckého regionu v rozsahu vymezeném pověřením, ve smyslu zákona 257/2001 Sb. v platném znění, m) pronajímá nebytové prostory na dobu maximálně 1 kalendářního roku dle ceníku schváleného zřizovatelem, na dobu delší než jeden rok (maximálně 3 roky) pronajímá nebytové prostory pouze se souhlasem rady města. stránka 4 (celkem 16)

5 n) má povolenou doplňkovou činnost. Čl. IV. STATUTÁRNÍ ORGÁN ORGANIZACE 4.1. Statutárním orgánem organizace je ředitel (dále jen statutární orgán), kterého jmenuje a odvolává rada města Písku Statutární orgán organizace plní úlohu vedoucího organizace, řídí a odpovídá za její činnost a rozvoj. Statutární orgán jedná jménem organizace v souladu s platnými právními předpisy a v rámci oprávnění daných zřizovací listinou, a to tak, že k názvu organizace připojí vlastnoruční podpis. Jiná osoba je oprávněna jednat za organizaci jen na základě a v rozsahu pravomocí vyplývajících jí z vnitřního organizačního předpisu organizace nebo na základě písemného zmocnění uděleného jí statutárním orgánem organizace. Ke svému podpisu pak připojí vyznačení svého zmocnění Statutární orgán organizace má všechna práva a povinnosti zaměstnavatele, vyplývající ze zákoníku práce. Statutární orgán vystupuje při finanční kontrole jako vedoucí orgánu veřejné správy Statutární orgán organizace může jmenovat a odvolat své zástupce, kterými je dále zastupován i v době své nepřítomnosti. Dále jmenuje a odvolává další vedoucí zaměstnance ve smyslu platných předpisů. O jmenování a odvolání svých zástupců je povinen informovat písemně zřizovatele Statutární orgán organizace stanovuje vnitřní organizační strukturu organizace a organizační řád. V rámci realizace vnitřního kontrolního systému statutární orgán organizace vydá vnitřní normy, resp. organizační a provozní směrnice v potřebném členění a struktuře podle rozsahu činnosti, rozsahu majetku, podle provozních potřeb organizace a v souladu s platnými právními předpisy, zákony a organizačními normami zřizovatele pro příslušnou oblast. Čl. V. VYMEZENÍ MAJETKU A VYMEZENÍ MAJETKOVÝCH PRÁV 5.1. Vymezení majetku ve vlastnictví zřizovatele Nemovitý majetek ve vlastnictví zřizovatele vymezený v příloze č. 1 této zřizovací listiny, která tvoří její nedílnou součást, se příspěvkové organizaci (dále jen organizace ) předává k hospodaření (dále jen svěřený majetek ). Veškerý nemovitý majetek, s výjimkou nemovitého majetku získaného darem nebo děděním, nabývá pro svého zřizovatele pouze po předchozím souhlasu zřizovatele. I tento nově nabytý majetek jí zřizovatel svěřuje k hospodaření Dlouhodobý hmotný movitý a dlouhodobý nehmotný majetek zřizovatele vymezený v příloze č. 2 této zřizovací listiny, která tvoří její nedílnou součást, zůstává ve vlastnictví organizace. Veškerý dlouhodobý hmotný movitý a dlouhodobý nehmotný majetek, který organizace nabývá svou hlavní nebo doplňkovou činností, s výjimkou majetku vymezeného v bodě 5.2 této zřizovací listiny, nabývá pro svého zřizovatele po předchozím písemném souhlasu. Takto nabytý majetek jí zřizovatel bezúplatně dnem nabytí převádí do jejího vlastnictví oceněný dle zákona o účetnictví. stránka 5 (celkem 16)

6 5.2. Vymezení majetku ve vlastnictví příspěvkové organizace Organizace může nabýt do svého vlastnictví pouze majetek potřebný k výkonu činnosti, pro kterou byla zřízena v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů v platném znění, a to: bezúplatným převodem od svého zřizovatele (předchozí souhlas k převodu nemovitého majetku uděluje zastupitelstvo, k převodu movitého majetku rada), darem s předchozím písemným souhlasem zřizovatele; pokud se však bude jednat o peněžitý dar účelově neurčený, zřizovatel tímto dává předchozí souhlas s přijetím takovéhoto daru, děděním s předchozím písemným souhlasem zřizovatele bez předchozího písemného souhlasu zřizovatele je příspěvková organizace povinna dědictví odmítnout, jiným způsobem, vyjma bodů až 5.2.3, na základě rozhodnutí zřizovatele bez jeho souhlasu, a to: a) Oběžná aktiva (peníze, ceniny, zásoby, pohledávky, knihy, časopisy, audio záznamy) b) Hmotný movitý majetek do výše dané vstupní cenou stanovenou zákonem č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů v platném znění na 1 inventární číslo (dále jen limit ) c) Nehmotný majetek do výše dané vstupní cenou stanovenou zákonem č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů v platném znění na 1 inventární číslo (dále jen limit ) 5.3. Vymezení majetkových práv Vymezení majetkových práv svěřeného majetku Příspěvková organizace hospodaří se svěřeným majetkem tak, aby mohla plnit hlavní účel, k němuž byla zřízena. K doplňkové činnosti je oprávněna využívat tento majetek pouze v případech, nenaruší-li tím svoji hlavní činnost a nepoškodí zájmy zřizovatele. Organizace má následující práva a povinnosti: a) vést řádnou a úplnou evidenci, hospodárně a efektivně jej využívat, b) zajistit péči o majetek, jeho ochranu a zvelebovat a udržovat jej v provozuschopném stavu, c) nesmí jej zcizit (prodat, darovat) ani vložit do obchodní společnosti a ani jím ručit, d) nesmí jej zatížit zástavním právem ani věcnými břemeny, e) oznámit neprodleně zřizovateli majetek nepotřebný pro další činnost organizace, f) zpracovávat každoročně plán oprav a investic a předložit jej zřizovateli k informaci, g) zabezpečovat řádné hospodaření s majetkem a přijímat úhrady za svévolné poškozování majetku, h) provádět a předkládat zřizovateli inventarizaci majetku minimálně v termínech stanovených zákonnými předpisy, příp. v termínech stanovených zřizovatelem, i) zajistit podklady pro vzájemné proúčtování přírůstků a úbytků majetku včetně jeho technického zhodnocování mezi zřizovatelem a organizací v termínech stanovených zřizovatelem, stránka 6 (celkem 16)

7 j) provádět účetní odpisy v souladu s předpisy o odepisování podle odpisového plánu každoročně schváleného zřizovatelem a s odpisy nakládat dle Pravidel pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek, k) zabezpečovat provádění zákonných revizí, prohlídek, oprav a nést zodpovědnost za odstranění zjištěných závad a nedostatků, l) zajišťovat úklid a údržbu přilehlých prostorů ke svěřeným nemovitostem, m) organizace je oprávněna uzavírat obchodní smlouvy s dodavateli materiálu, prací a služeb při zajišťování činností uvedených ve zřizovací listině v rámci schváleného rozpočtu organizace a stanovených závazných ukazatelů, n) organizace je oprávněna uzavírat smlouvy o pronájmu reklamních ploch, nebytových prostor bez souhlasu zřizovatele na dobu určitou nejdéle však na 1 kalendářní rok; výnosy z pronájmu si organizace ponechá; ceník pronájmů schvaluje zřizovatel, o) organizace je povinna kdykoliv v průběhu své činnosti svěřený majetek nebo jeho část odevzdat, rozhodne-li o tom zřizovatel, p) organizace je povinna umožnit zřizovateli kontrolu majetku kdykoliv, pokud o to zřizovatel požádá, q) vystupovat jako zadavatel v právních vztazích při zadávaní veřejných zakázek v souladu se zásadami stanovenými zřizovatelem, r) organizace může vyřazovat svěřený majetek po předchozím souhlasu zřizovatele, s) organizace může použít investiční fond pouze se souhlasem zřizovatele, t) organizace je zmocněna k zastupování zřizovatele jako vlastníka či spoluvlastníka nemovitostí svěřených organizaci k hospodaření, stavebníka či jiného účastníka při správních řízeních vedených dle stavebního zákona (jde zejména o: ohlášení stavebnímu úřadu, stavební řízení, povolení terénních úprav, kolaudaci staveb, předčasné užívání stavby, zkušební provoz, změnu v užívání stavby, údržbu stavby včetně nařízení udržovacích prací a nezbytných úprav, odstraňování staveb, nařízení zabezpečovacích prací, státní stavební dohled na stavbách, rozhodnutí o zastavení stavebních prací, pasport stavby, archeologické a jiné nálezy, evidenci, ukládání a nahlížení do dokumentace, vstup na cizí pozemky a stavby, opatření na sousedním pozemku nebo stavbě a obecné technické požadavky na výstavbu), kde je dotčen svěřený majetek zřizovatele Majetek, který organizace nabyla do svého vlastnictví bezúplatným převodem od svého zřizovatele a stane se pro ni trvale nepotřebný, nabídne ho přednostně bezúplatně zřizovateli s návrhem na další postup. V případě, že ho zřizovatel nepřijme do svého vlastnictví, určí zřizovatel podmínky dalšího postupu. Čl. VI. FINANCOVÁNÍ A KONTROLA 6.1 Organizace je povinna se při své činnosti řídit Pravidly pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek, schválených zřizovatelem a hospodařit s péčí řádného hospodáře. 6.2 Organizace je pro účely finanční kontroly orgánem veřejné správy, a je proto povinna zavést, udržovat a rozvíjet účinný vnitřní kontrolní systém v souladu s platnými zákony o finanční kontrole ve veřejné správě. Za vedení, dodržování a rozvíjení vnitřního kontrolního systému je odpovědný statutární orgán. 6.3 Zřizovatel je oprávněn kontrolovat hospodaření organizace a prověřovat účinnost vnitřního kontrolního systému. stránka 7 (celkem 16)

8 Čl. VII. DOPLŇKOVÁ ČINNOST 7.1. Zřizovatel povoluje organizaci doplňkovou činnost živnosti v oblasti Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona, a to v těchto oborech: a) vydavatelská činnosti, polygrafická výroba, knihařské a kopírovací práce, b) zprostředkování obchodu a služeb, c) velkoobchod a maloobchod, d) mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti Zřizovatel souhlasí s tím, aby organizace mimo svůj hlavní účel a předmět činnosti vykonávala i doplňkovou činnost v tomto rozsahu a za těchto podmínek: a) nesmí ovlivnit plnění hlavní činnosti a předmětu činnosti, b) budou lépe využity ekonomické možnosti organizace, c) bude zisková, d) zisk z doplňkové činnosti bude použit pro hlavní činnost, e) z výnosů doplňkové činnosti lze pořizovat majetek pro zajištění této činnosti, f) účetnictví doplňkové činnosti se bude sledovat oddělení, g) doplňková činnost se bude řídit směrnicí, kterou schválí zřizovatel Výkony, služby a výrobky v doplňkové činnosti se oceňují v souladu s platnými zákony, předpisy, místními vyhláškami, usneseními zastupitelstva a rady města, kalkulacemi nákladů, výnosů a cen zapracovanými do směrnic K doplňkové činnosti je organizace oprávněna majetek využívat pouze je-li činnost schválena touto zřizovací listinou nebo jejími dodatky a za předpokladu, že tím nenaruší svoji hlavní činnost a nepoškodí zájmy vlastníka. Čl. VIII. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ 8.1. Organizace je zřízena na dobu neurčitou Toto úplné znění zřizovací listiny je pořízeno ve 3 výtiscích, které mají stejnou platnost Toto úplné znění zřizovací listiny může být doplňováno a změněno pouze písemnými dodatky, které schválí zastupitelstvo města Písku. Písek Mgr. Eva Vanžurová starostka JUDr. Ondřej Veselý 3. místostarosta stránka 8 (celkem 16)

9 I N M 214 Příloha č. 1 Poznámka: Stará budova, pozemek a další vybavení původní knihovny budou vyjmuty, platí pouze modře doplněné: Druh majetku Název majetku Pořizovací cena Oprávky k Budovy Budova Městské knihovny ,00 Kč ,69 Kč Pozemek - knihovna - st.112/ ,00 Kč 0,00 Kč Pozemky Pozemek - garáž - st.3060/ ,00 Kč 0,00 Kč Osvětlení - studovna - knihovna ,00 Kč 4 282,00 Kč Osvětlení - dospělé - knihovna ,40 Kč ,55 Kč Stavby Osvětlení - dětské + hudební ,10 Kč 7 228,48 Kč Garáž 3060/2 - knihovna ,00 Kč 5 452,00 Kč Druh majetku Název majetku Pořizovací cena Oprávky k Budovy Budova Městské knihovny , ,69 Pozemky Pozemek - knihovna - st. 112/ ,00 0,00 Pozemek - garáž - st.3060/ ,00 0,00 Osvětlení - studovna - knihovna , ,00 Stavby Osvětlení - dospělé - knihovna , ,55 Osvětlení - dětské + hudebnií , ,48 Garáž 3060/ , ,40 Příloha č. 2 Druh majetku Název majetku Pořizovací cena Oprávky k Dlouhodobý nehmotný majetek Část knihov. Systému Clavius SQL - 200,00 Kč ,00 Kč Dlouhodobý hmotný Hmotný movitý majetek ,70 Kč ,70 Kč majetek Osobní auto Škoda Octavia ,00 Kč ,00 Kč Celkem DHM ,70 Kč ,70 Kč Druh majetku Název majetku Pořizovací cena Oprávky k Dlouhodobý nehmotný majetek Dlouhodobý hmotný majetek Část knihovního systému Clavius SQL , ,00 Hmotný movitý majetek , ,70 Osobní automobil Škoda Octavia , ,00 Ochranný detekční systém - RFID , ,00 Celkem , ,70 stránka 9 (celkem 16)

10 Příloha č. 2 úplné znění, změny zapracovány. ZŘIZOVACÍ LISTINA ÚPLNÉ ZNĚNÍ Číslo jednací: 08/19 Město Písek, Velké náměstí 114/3, Písek, okres Písek jako zřizovatel příspěvkové organizace Městská knihovna Písek uvádí úplné znění zřizovací listiny účinné od a schválené usnesením zastupitelstva města č /19 dne Toto úplné znění nahrazuje zřizovací listinu ze dne včetně všech změn zřizovacích listin a dodatků k nim vydaných. Čl. I. ZŘIZOVATEL Název: Město Písek Adresa: Velké náměstí 114/3, Písek Identifikační číslo: (dále jen zřizovatel) Zřizovatel zřídil s účinností od příspěvkovou organizaci v souladu s ustanoveními zákonů: č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů v platném znění č. 290/2002 Sb., o přechodu některých dalších věcí, práv a závazků ČR na kraje a obce v platném znění č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon) v platném znění Čl. II. NÁZEV A SÍDLO PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Název: Městská knihovna Písek Sídlo: Alšovo náměstí 75/13, Písek Identifikační číslo: Právní forma: příspěvková organizace 3.1. Hlavní účel činnosti Čl. III. VYMEZENÍ HLAVNÍHO ÚČELU A PŘEDMĚTU ČINNOSTI a) Městská knihovna Písek je veřejnou knihovnou s univerzálními fondy, která plní funkci městské knihovny se systémem poboček na území města, stránka 10 (celkem 16)

11 b) v souladu se zákonem č. 257/2001 Sb., knihovním zákonem v platném znění, plní též na základě pověření regionální funkci, v rozsahu vymezeném pověřením, c) poskytuje veřejné knihovnické a informační služby, d) zabezpečuje všem občanům rovný přístup ke kulturním hodnotám, všestranně napomáhá všem formám vzdělávání ve smyslu zákona č. 257/2001 Sb., knihovního zákona v platném znění Předmět činnosti a) Městská knihovna Písek buduje a zpracovává knihovní fondy na různých nosičích, které získává nákupem, dary a výměnou, včetně mezinárodní výměny publikací v souladu s Úmluvou o mezinárodní výměně publikací, b) slouží široké veřejnosti půjčováním (zpřístupňováním) knihovního fondu a poskytováním služeb v půjčovnách a ostatních prostorách knihovny i v pobočkách na území města Písku, na svých internetových stránkách zpřístupňuje katalog knihovny a dle vývoje informačních technologií zajišťuje pro uživatele i on-line služby, c) buduje a zpřístupňuje fond regionální literatury, d) poskytuje meziknihovní služby (výpůjční, informační a reprografické), e) poskytuje ústní i písemné bibliografické, referenční a faktografické informace, f) zprostředkovává informace z vnějších informačních zdrojů, zejména z oblasti státní správy a samosprávy, g) umožňuje přístup k vnějším informačním zdrojům, ke kterým má knihovna bezplatný i placený přístup, pomocí telekomunikačního zařízení, h) poskytuje reprografické služby pouze z knihovního fondu knihovny i) pořádá exkurze, přednášky, besedy, výstavy a jiné kulturní a vzdělávací akce, spolupracuje s dalšími organizacemi a školami v městě Písek, j) podmínky, za nichž jsou služby knihovnou poskytovány, jsou uvedeny v Knihovním řádu, k) propaguje činnosti související s plněním předmětu činnosti, zpracovává a vydává informační materiály a publikace související s účelem, pro který je knihovna zřízena, l) plní regionální funkci vůči veřejným knihovnám píseckého regionu v rozsahu vymezeném pověřením, ve smyslu zákona 257/2001 Sb. v platném znění, m) pronajímá nebytové prostory na dobu maximálně 1 kalendářního roku dle ceníku schváleného zřizovatelem, na dobu delší než jeden rok pronajímá nebytové prostory pouze se souhlasem rady města. n) má povolenou doplňkovou činnost. stránka 11 (celkem 16)

12 Čl. IV. STATUTÁRNÍ ORGÁN ORGANIZACE 4.1. Statutárním orgánem organizace je ředitel (dále jen statutární orgán), kterého jmenuje a odvolává rada města Písku Statutární orgán organizace plní úlohu vedoucího organizace, řídí a odpovídá za její činnost a rozvoj. Statutární orgán jedná jménem organizace v souladu s platnými právními předpisy a v rámci oprávnění daných zřizovací listinou, a to tak, že k názvu organizace připojí vlastnoruční podpis. Jiná osoba je oprávněna jednat za organizaci jen na základě a v rozsahu pravomocí vyplývajících jí z vnitřního organizačního předpisu organizace nebo na základě písemného zmocnění uděleného jí statutárním orgánem organizace. Ke svému podpisu pak připojí vyznačení svého zmocnění Statutární orgán organizace má všechna práva a povinnosti zaměstnavatele, vyplývající ze zákoníku práce. Statutární orgán vystupuje při finanční kontrole jako vedoucí orgánu veřejné správy Statutární orgán organizace může jmenovat a odvolat své zástupce, kterými je dále zastupován i v době své nepřítomnosti. Dále jmenuje a odvolává další vedoucí zaměstnance ve smyslu platných předpisů. O jmenování a odvolání svých zástupců je povinen informovat písemně zřizovatele Statutární orgán organizace stanovuje vnitřní organizační strukturu organizace a organizační řád. V rámci realizace vnitřního kontrolního systému statutární orgán organizace vydá vnitřní normy, resp. organizační a provozní směrnice v potřebném členění a struktuře podle rozsahu činnosti, rozsahu majetku, podle provozních potřeb organizace a v souladu s platnými právními předpisy, zákony a organizačními normami zřizovatele pro příslušnou oblast. Čl. V. VYMEZENÍ MAJETKU A VYMEZENÍ MAJETKOVÝCH PRÁV 5.1. Vymezení majetku ve vlastnictví zřizovatele Nemovitý majetek ve vlastnictví zřizovatele vymezený v příloze č. 1 této zřizovací listiny, která tvoří její nedílnou součást, se příspěvkové organizaci (dále jen organizace ) předává k hospodaření (dále jen svěřený majetek ). Veškerý nemovitý majetek, s výjimkou nemovitého majetku získaného darem nebo děděním, nabývá pro svého zřizovatele pouze po předchozím souhlasu zřizovatele. I tento nově nabytý majetek jí zřizovatel svěřuje k hospodaření Veškerý dlouhodobý hmotný movitý a dlouhodobý nehmotný majetek, který organizace nabývá svou hlavní nebo doplňkovou činností, s výjimkou majetku vymezeného v bodě 5.2 této zřizovací listiny, nabývá pro svého zřizovatele po předchozím písemném souhlasu. Takto nabytý majetek jí zřizovatel bezúplatně dnem nabytí převádí do jejího vlastnictví oceněný dle zákona o účetnictví Vymezení majetku ve vlastnictví příspěvkové organizace stránka 12 (celkem 16)

13 Organizace může nabýt do svého vlastnictví pouze majetek potřebný k výkonu činnosti, pro kterou byla zřízena v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů v platném znění, a to: bezúplatným převodem od svého zřizovatele (předchozí souhlas k převodu nemovitého majetku uděluje zastupitelstvo, k převodu movitého majetku rada), darem s předchozím písemným souhlasem zřizovatele; pokud se však bude jednat o peněžitý dar účelově neurčený, zřizovatel tímto dává předchozí souhlas s přijetím takovéhoto daru, děděním s předchozím písemným souhlasem zřizovatele bez předchozího písemného souhlasu zřizovatele je příspěvková organizace povinna dědictví odmítnout, jiným způsobem, vyjma bodů až 5.2.3, na základě rozhodnutí zřizovatele bez jeho souhlasu, a to: a) Oběžná aktiva (peníze, ceniny, zásoby, pohledávky, knihy, časopisy, audio záznamy) b) Hmotný movitý majetek do výše dané vstupní cenou stanovenou zákonem č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů v platném znění na 1 inventární číslo (dále jen limit ) c) Nehmotný majetek do výše dané vstupní cenou stanovenou zákonem č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů v platném znění na 1 inventární číslo (dále jen limit ) 5.3. Vymezení majetkových práv Vymezení majetkových práv svěřeného majetku Příspěvková organizace hospodaří se svěřeným majetkem tak, aby mohla plnit hlavní účel, k němuž byla zřízena. K doplňkové činnosti je oprávněna využívat tento majetek pouze v případech, nenaruší-li tím svoji hlavní činnost a nepoškodí zájmy zřizovatele. Organizace má následující práva a povinnosti: a) vést řádnou a úplnou evidenci, hospodárně a efektivně jej využívat, b) zajistit péči o majetek, jeho ochranu a zvelebovat a udržovat jej v provozuschopném stavu, c) nesmí jej zcizit (prodat, darovat) ani vložit do obchodní společnosti a ani jím ručit, d) nesmí jej zatížit zástavním právem ani věcnými břemeny, e) oznámit neprodleně zřizovateli majetek nepotřebný pro další činnost organizace, f) zpracovávat každoročně plán oprav a investic a předložit jej zřizovateli k informaci, g) zabezpečovat řádné hospodaření s majetkem a přijímat úhrady za svévolné poškozování majetku, h) provádět a předkládat zřizovateli inventarizaci majetku minimálně v termínech stanovených zákonnými předpisy, příp. v termínech stanovených zřizovatelem, i) zajistit podklady pro vzájemné proúčtování přírůstků a úbytků majetku včetně jeho technického zhodnocování mezi zřizovatelem a organizací v termínech stanovených zřizovatelem, j) provádět účetní odpisy v souladu s předpisy o odepisování podle odpisového plánu každoročně schváleného zřizovatelem a s odpisy nakládat dle Pravidel pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek, stránka 13 (celkem 16)

14 k) zabezpečovat provádění zákonných revizí, prohlídek, oprav a nést zodpovědnost za odstranění zjištěných závad a nedostatků, l) zajišťovat úklid a údržbu přilehlých prostorů ke svěřeným nemovitostem, m) organizace je oprávněna uzavírat obchodní smlouvy s dodavateli materiálu, prací a služeb při zajišťování činností uvedených ve zřizovací listině v rámci schváleného rozpočtu organizace a stanovených závazných ukazatelů, n) organizace je oprávněna uzavírat smlouvy o pronájmu reklamních ploch, nebytových prostor bez souhlasu zřizovatele na dobu určitou nejdéle však na 1 kalendářní rok; výnosy z pronájmu si organizace ponechá; ceník pronájmů schvaluje zřizovatel, o) organizace je povinna kdykoliv v průběhu své činnosti svěřený majetek nebo jeho část odevzdat, rozhodne-li o tom zřizovatel, p) organizace je povinna umožnit zřizovateli kontrolu majetku kdykoliv, pokud o to zřizovatel požádá, q) vystupovat jako zadavatel v právních vztazích při zadávaní veřejných zakázek v souladu se zásadami stanovenými zřizovatelem, r) organizace může vyřazovat svěřený majetek po předchozím souhlasu zřizovatele, s) organizace může použít investiční fond pouze se souhlasem zřizovatele, t) organizace je zmocněna k zastupování zřizovatele jako vlastníka či spoluvlastníka nemovitostí svěřených organizaci k hospodaření, stavebníka či jiného účastníka při správních řízeních vedených dle stavebního zákona (jde zejména o: ohlášení stavebnímu úřadu, stavební řízení, povolení terénních úprav, kolaudaci staveb, předčasné užívání stavby, zkušební provoz, změnu v užívání stavby, údržbu stavby včetně nařízení udržovacích prací a nezbytných úprav, odstraňování staveb, nařízení zabezpečovacích prací, státní stavební dohled na stavbách, rozhodnutí o zastavení stavebních prací, pasport stavby, archeologické a jiné nálezy, evidenci, ukládání a nahlížení do dokumentace, vstup na cizí pozemky a stavby, opatření na sousedním pozemku nebo stavbě a obecné technické požadavky na výstavbu), kde je dotčen svěřený majetek zřizovatele Majetek, který organizace nabyla do svého vlastnictví bezúplatným převodem od svého zřizovatele a stane se pro ni trvale nepotřebný, nabídne ho přednostně bezúplatně zřizovateli s návrhem na další postup. V případě, že ho zřizovatel nepřijme do svého vlastnictví, určí zřizovatel podmínky dalšího postupu. Čl. VI. FINANCOVÁNÍ A KONTROLA 6.1 Organizace je povinna se při své činnosti řídit Pravidly pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek, schválených zřizovatelem a hospodařit s péčí řádného hospodáře. 6.2 Organizace je pro účely finanční kontroly orgánem veřejné správy, a je proto povinna zavést, udržovat a rozvíjet účinný vnitřní kontrolní systém v souladu s platnými zákony o finanční kontrole ve veřejné správě. Za vedení, dodržování a rozvíjení vnitřního kontrolního systému je odpovědný statutární orgán. 6.3 Zřizovatel je oprávněn kontrolovat hospodaření organizace a prověřovat účinnost vnitřního kontrolního systému. Čl. VII. stránka 14 (celkem 16)

15 DOPLŇKOVÁ ČINNOST 7.5. Zřizovatel povoluje organizaci doplňkovou činnost živnosti v oblasti Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona, a to v těchto oborech: a) Vydavatelská činnosti, polygrafická výroba, knihařské a kopírovací práce, b) Zprostředkování obchodu a služeb, c) Velkoobchod a maloobchod, d) Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti Zřizovatel souhlasí s tím, aby organizace mimo svůj hlavní účel a předmět činnosti vykonávala i doplňkovou činnost v tomto rozsahu a za těchto podmínek: a) nesmí ovlivnit plnění hlavní činnosti a předmětu činnosti, b) budou lépe využity ekonomické možnosti organizace, c) bude zisková, d) zisk z doplňkové činnosti bude použit pro hlavní činnost, e) z výnosů doplňkové činnosti lze pořizovat majetek pro zajištění této činnosti, f) účetnictví doplňkové činnosti se bude sledovat oddělení, g) doplňková činnost se bude řídit směrnicí, kterou schválí zřizovatel Výkony, služby a výrobky v doplňkové činnosti se oceňují v souladu s platnými zákony, předpisy, místními vyhláškami, usneseními zastupitelstva a rady města, kalkulacemi nákladů, výnosů a cen zapracovanými do směrnic K doplňkové činnosti je organizace oprávněna majetek využívat pouze je-li činnost schválena touto zřizovací listinou nebo jejími dodatky a za předpokladu, že tím nenaruší svoji hlavní činnost a nepoškodí zájmy vlastníka. Čl. VIII. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ 8.1. Organizace je zřízena na dobu neurčitou Toto úplné znění zřizovací listiny je pořízeno ve 3 výtiscích, které mají stejnou platnost Toto úplné znění zřizovací listiny může být doplňováno a změněno pouze písemnými dodatky, které schválí zastupitelstvo města Písku. Písek Mgr. Eva Vanžurová starostka JUDr. Ondřej Veselý 3. místostarosta stránka 15 (celkem 16)

16 Příloha č. 1 Druh majetku Název majetku Pořizovací cena Oprávky k Pozemky Pozemek - garáž - st.3060/ ,00 0,00 Stavby Garáž 3060/ , ,40 stránka 16 (celkem 16)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Pečovatelská služba a jesle města Písku V Písku dne: 19.08.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 11.09.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení změny zřizovací listiny účinné od 01.01.2015

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury Odbor sociálních věcí V Písku dne: 20.11.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 16.12.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na revokaci usnesení č. 198/14, návrh na

Více

4. Statutární orgán a způsob jeho vystupování jménem příspěvkové organizace

4. Statutární orgán a způsob jeho vystupování jménem příspěvkové organizace Město Milevsko Příloha P1 Dodatek č. 3 ke Zřizovací listině ze dne 30.10.2002 příspěvkové organizace města Milevska 2. základní škola J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek, IČ:

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Pečovatelská služba a jesle města Písku V Písku dne: 05.01.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 26.01.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změna zřizovací listiny účinné od 01.01.2012 příspěvkové

Více

Město Česká Lípa nám. T. G. Masaryka 1, 470 36 Česká Lípa, IČ 00260428. Změna zřizovací listiny

Město Česká Lípa nám. T. G. Masaryka 1, 470 36 Česká Lípa, IČ 00260428. Změna zřizovací listiny Město Česká Lípa nám. T. G. Masaryka 1, 470 36 Česká Lípa, IČ 00260428 č.j. MUCL/.. Změna zřizovací listiny příspěvkové organizace Městská knihovna Česká Lípa, příspěvková organizace Zastupitelstvo města

Více

Zřizovací listina. Zřizovací listinu příspěvkové organizace. Základní škola., Komenského, příspěvková organizace, Milovice Mladá

Zřizovací listina. Zřizovací listinu příspěvkové organizace. Základní škola., Komenského, příspěvková organizace, Milovice Mladá Zřizovací listina Město Milovice na základě usnesení Zastupitelstva města č. xx/2012 ze dne 3. 12. 2012 podle ustanovení 35a 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) ve znění

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Město Lipník nad Bečvou. Zřizovací listina příspěvkové organizace

Město Lipník nad Bečvou. Zřizovací listina příspěvkové organizace Město Lipník nad Bečvou Zřizovací listina příspěvkové organizace Město Lipník nad Bečvou, IČ 00301493, vydává na základě usnesení Zastupitelstva města Lipník nad Bečvou č. 551 / 2009 - ZM 19 ze dne 22.

Více

MĚSTO HRANICE. Zřizovací listina

MĚSTO HRANICE. Zřizovací listina MĚSTO HRANICE Zřizovací listina Město Hranice na základě usnesení zastupitelstva města 704/2018 ZM 29 ze dne 19. 4. 2018, dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2019 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec 2, Z ř i z o v a c í l i s t i n a

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec 2, Z ř i z o v a c í l i s t i n a L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec 2, 461 80 č.j.: ZL-7/15-Š Z ř i z o v a c í l i s t i n a Zastupitelstvo Libereckého kraje dle ustanovení 35 odst. 2 písm. j) zákona č. 129/2000 Sb., o

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 31.03.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 31.03.2016 Odbor správy majetku, odbor sociálních věcí V Písku dne: 15.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 31.03.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změna zřizovací listiny příspěvkové organizace Městské

Více

Město Lipník nad Bečvou. Zřizovací listina příspěvkové organizace

Město Lipník nad Bečvou. Zřizovací listina příspěvkové organizace Město Lipník nad Bečvou Zřizovací listina příspěvkové organizace Město Lipník nad Bečvou, IČO 00301493, vydává na základě usnesení Zastupitelstva města Lipník nad Bečvou č. 48/2015 - ZM 3 ze dne 17.02.2015

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Základní škola a Mateřská škola Psáry, okres Praha-západ. ČLI Označení zřizovatele.. ČL II Název organizace. Či. iii Sídlo organizace

Základní škola a Mateřská škola Psáry, okres Praha-západ. ČLI Označení zřizovatele.. ČL II Název organizace. Či. iii Sídlo organizace Zastupitelstvo Obce Psáry vydává na základě ustanovení *84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/200 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, podle ustanovení *8 odst. 1 zákona č. 561/2004

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2018 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2011 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2019 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

Městská knihovna Beroun.

Městská knihovna Beroun. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY Město Beroun, IČ 233 129, Husovo nám. 68, 266 43 Beroun 1, vydává na základě usnesení Zastupitelstva města Beroun č. 6/2002 ze dne 21.10.2002, v souladu se zákonem č.250/2000

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Město Česká Lípa nám. T. G. Masaryka Česká Lípa. Z m ě n a z ř i z o v a c í l i s t i n y

Město Česká Lípa nám. T. G. Masaryka Česká Lípa. Z m ě n a z ř i z o v a c í l i s t i n y Město Česká Lípa nám. T. G. Masaryka 1 470 36 Česká Lípa č.j.: MUCL/109279/2013 Z m ě n a z ř i z o v a c í l i s t i n y Zastupitelstvo města Česká Lípa dle 84 odst. 2 písm. d) zákona číslo 128/2000 Sb.,

Více

Dodatek č. 2 ke zřizovací listině

Dodatek č. 2 ke zřizovací listině Statutární město Pardubice Příloha k návrhu usnesení č. 1 Dodatek č. 2 ke zřizovací listině Zastupitelstvo města Pardubic v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2013. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2013. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2013 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

MĚSTO TRUTNOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZŘIZOVACÍ LISTINA

MĚSTO TRUTNOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZŘIZOVACÍ LISTINA MĚSTO TRUTNOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZŘIZOVACÍ LISTINA Městské knihovny s regionálními funkcemi v Trutnově Čl. I Zřizovatel Město Trutnov, Slovanské náměstí 165, 541 16 Trutnov, okres Trutnov, IČ: 00278360

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2019 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2010. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2010. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2010 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A příspěvkové organizace Obce Dvorce (úplné znění)

Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A příspěvkové organizace Obce Dvorce (úplné znění) Č.j. OÚ-2223/2009-Kp Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A příspěvkové organizace Obce Dvorce (úplné znění) Obec Dvorce v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A Zastupitelstvo města Pardubic v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění,

Více

Městská knihovna Beroun.

Městská knihovna Beroun. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY Město Beroun, IČ 233 129, Husovo nám. 68, 266 43 Beroun 1, vydává na základě usnesení Zastupitelstva města Beroun č. 6/2002 ze dne 21.10.2002, v souladu se zákonem č.250/2000

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. 1. 2017 Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích U Zimního stadionu 1952/2 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou

Více

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany Zřizovací listina příspěvkové organizace obce vydaná v souladu s ustanovením 35 a 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2017 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2012 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2018 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2018 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku, DBS města Písku V Písku dne: 14.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 31.03.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změna zřizovací listiny příspěvkové organizace Domovní

Více

Město Česká Třebová. vydává Pravidla pro hospodaření příspěvkových organizací zřízených Městem Česká Třebová.

Město Česká Třebová. vydává Pravidla pro hospodaření příspěvkových organizací zřízených Městem Česká Třebová. Město Česká Třebová Město Česká Třebová na základě usnesení rady města č. 739 ze dne 27.06.2016, v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů,

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2013. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2013. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2013 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Obec Vnorovy. Zřizovací listina příspěvkové organizace obce Vnorovy

Obec Vnorovy. Zřizovací listina příspěvkové organizace obce Vnorovy Obec Vnorovy Zřizovací listina příspěvkové organizace obce Vnorovy vydaná v souladu s ustanovením $ 35 a $ 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Zřizovací listina. Pečovatelská služba Dolní Rožínka

Zřizovací listina. Pečovatelská služba Dolní Rožínka Obec Dolní Rožínka Zřizovací listina příspěvkové organizace Pečovatelská služba Dolní Rožínka vydaná v souladu s ustanovením 35 a 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV-Perštýn. Z ř i z o v a c í l i s t i n a

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV-Perštýn. Z ř i z o v a c í l i s t i n a L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, 460 01 Liberec IV-Perštýn č.j.: ZL-40/17-Š Z ř i z o v a c í l i s t i n a Zastupitelstvo Libereckého kraje dle ustanovení 35 odst. 2 písm. j) zákona č. 129/2000

Více

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV-Perštýn. Z ř i z o v a c í l i s t i n a

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV-Perštýn. Z ř i z o v a c í l i s t i n a L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV-Perštýn č.j.: ZL-56/17-Š Z ř i z o v a c í l i s t i n a Zastupitelstvo Libereckého kraje dle ustanovení 35 odst. 2 písm. j) zákona č. 129/2000 Sb.,

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2019 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

MĚSTO TRUTNOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZŘIZOVACÍ LISTINA

MĚSTO TRUTNOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZŘIZOVACÍ LISTINA MĚSTO TRUTNOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZŘIZOVACÍ LISTINA Galerie města Trutnova Čl. I Zřizovatel Město Trutnov, Slovanské náměstí 165, 541 16 Trutnov, okres Trutnov, IČ: 00278360 vydává podle 84 odst. 2 písm.

Více

Základní škola a Mateřská škola Velká Polom

Základní škola a Mateřská škola Velká Polom ZŘIZOVACÍ LISTINA Obec Velká Polom, se sídlem Velká Polom, Opavská 58, okres Ostrava město, v rámci samostatné působnosti obce na základě ustanovení v 35 odst. 2 a 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000

Více

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec 2, 461 80. Z ř i z o v a c í l i s t i n a

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec 2, 461 80. Z ř i z o v a c í l i s t i n a L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec 2, 461 80 č.j.: ZL-2/13-Š Z ř i z o v a c í l i s t i n a Zastupitelstvo Libereckého kraje dle ustanovení 35 odst. 2 písm. k) zákona číslo 129/2000 Sb.,

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2013 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Městská část Praha 12 - zřizovatel příspěvkové organizace ZŘIZOVACÍ LISTINA. příspěvková organizace MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12

Městská část Praha 12 - zřizovatel příspěvkové organizace ZŘIZOVACÍ LISTINA. příspěvková organizace MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ZŘIZOVACÍ LISTINA příspěvkové organizace MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 usnesením Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 327/2009 ze dne 22.09.2009 mění zřizovací listinu Mateřské školy Oáza v Praze 12 v souladu

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2012 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2018 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto. Zřizovací listinu. Základní školy, Dačice, Neulingerova 108

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto. Zřizovací listinu. Základní školy, Dačice, Neulingerova 108 ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2011 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Obec Libotov Libotov č. p. 80, Dvůr Králové n. L., IČO:

Obec Libotov Libotov č. p. 80, Dvůr Králové n. L., IČO: Obec Libotov Libotov č. p. 80, Dvůr Králové n. L., 544 01 IČO: 00578193 Č. j.: 56/2010 Zřizovací listina příspěvkové organizace obce Mateřská škola, Libotov vydaná v souladu s ustanovením 35 a 84 odst.

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2013 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2017 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

MĚSTO TRUTNOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZŘIZOVACÍ LISTINA

MĚSTO TRUTNOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZŘIZOVACÍ LISTINA MĚSTO TRUTNOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZŘIZOVACÍ LISTINA Městských jeslí Trutnov Čl. I Zřizovatel Město Trutnov, Slovanské náměstí 165, 541 16 Trutnov, okres Trutnov, IČ: 00278360 vydává podle 84 odst. 2 písm.

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2016 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Obec Lesonice. Čl. a) Úplný název, zařazení do okresu a identifikační číslo zřizovatele

Obec Lesonice. Čl. a) Úplný název, zařazení do okresu a identifikační číslo zřizovatele Obec Lesonice Č. j.: ZO/29/2010 Zřizovací listina příspěvkové organizace obce Lesonice vydaná v souladu s ustanovením 35 a 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2017 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2019 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2017 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Městys Moravská Nová Ves. Zřizovací listina příspěvkové organizace městyse Moravská Nová Ves

Městys Moravská Nová Ves. Zřizovací listina příspěvkové organizace městyse Moravská Nová Ves Městys Moravská Nová Ves Č. j.: 1286a/2009/J.K. Zřizovací listina příspěvkové organizace městyse Moravská Nová Ves vydaná v souladu s ustanovením 35 a 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

O L O M O U C K Ý K R A J Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc

O L O M O U C K Ý K R A J Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č. j.: O L O M O U C K Ý K R A J Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Rada Olomouckého kraje na základě usnesení Zastupitelstva Olomouckého kraje UZ/9/26/2009 ze dne 25. 9. 2009 vyhlašuje úplné znění zřizovací

Více

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV - Perštýn. Z ř i z o v a c í l i s t i n a

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV - Perštýn. Z ř i z o v a c í l i s t i n a L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, 460 01 Liberec IV - Perštýn č.j.: ZL-42/17-Š Z ř i z o v a c í l i s t i n a Zastupitelstvo Libereckého kraje dle ustanovení 35 odst. 2 písm. j) zákona č. 129/2000

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2009 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1.1.2018 Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích U Zimního stadionu 1952/2 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2019 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2014 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2017 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINA PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE MĚSTYSE OKŘÍŠKY

ZŘIZOVACÍ LISTINA PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE MĚSTYSE OKŘÍŠKY ZŘIZOVACÍ LISTINA PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE MĚSTYSE OKŘÍŠKY v úplném znění ve smyslu dodatků č. 1, 2 a 3 ke dni 18. 10. 2016 vydaná v souladu s ustanovením 35 a 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb.,

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2012 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

město Dobříš, Mírové nám. 119, Dobříš, okres Příbram, IČ zastoupené starostou Mgr. Jaroslavem Melšou dále jen zřizovatel v y d á v á

město Dobříš, Mírové nám. 119, Dobříš, okres Příbram, IČ zastoupené starostou Mgr. Jaroslavem Melšou dále jen zřizovatel v y d á v á ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. říjnu 2014 město Dobříš, Mírové nám. 119, Dobříš, okres Příbram, IČ 00242098 zastoupené starostou Mgr. Jaroslavem Melšou dále jen zřizovatel v y d á v á

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2018 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2018 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV - Perštýn. Z ř i z o v a c í l i s t i n a

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV - Perštýn. Z ř i z o v a c í l i s t i n a L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV - Perštýn č.j.: ZL-35/17-Š Z ř i z o v a c í l i s t i n a Zastupitelstvo Libereckého kraje dle ustanovení 35 odst. 2 písm. j) zákona č. 129/2000 Sb.,

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. 1. 2017 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel tuto

Více

Úplné znění Zřizovací listiny Domova pro seniory Kaplice ve znění ke dni 1. 1. 2015

Úplné znění Zřizovací listiny Domova pro seniory Kaplice ve znění ke dni 1. 1. 2015 Úplné znění Zřizovací listiny Domova pro seniory Kaplice ve znění ke dni 1. 1. 2015 Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích U Zimního stadionu 1952/2 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2018 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2018 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV - Perštýn. Z ř i z o v a c í l i s t i n a

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV - Perštýn. Z ř i z o v a c í l i s t i n a L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, 460 01 Liberec IV - Perštýn č.j.: ZL-39/17-Š Z ř i z o v a c í l i s t i n a Zastupitelstvo Libereckého kraje dle ustanovení 35 odst. 2 písm. j) zákona č. 129/2000

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2019 Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČO 70890650 zastoupený hejtmankou Mgr. Ivanou Stráskou dále jen zřizovatel

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2013 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy Jednání zastupitelstva města dne: 12. 09. 2013 Věc: Změna zřizovací listiny Základní umělecké školy Doksy příspěvkové organizace Předkládá: Ing. Karel Kapoun,

Více

Zřizovací listina. Základní škola a Mateřská škola Dolní Rožínka

Zřizovací listina. Základní škola a Mateřská škola Dolní Rožínka Obec Dolní Rožínka Zřizovací listina příspěvkové organizace Základní škola a Mateřská škola Dolní Rožínka vydaná v souladu s ustanovením 35 a 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV - Perštýn. Z ř i z o v a c í l i s t i n a

L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, Liberec IV - Perštýn. Z ř i z o v a c í l i s t i n a L I B E R E C K Ý K R A J U Jezu 642/2a, 460 01 Liberec IV - Perštýn č.j.: ZL-26/17-Š Z ř i z o v a c í l i s t i n a Zastupitelstvo Libereckého kraje dle ustanovení 35 odst. 2 písm. j) zákona č. 129/2000

Více

Město Česká Lípa nám. T.G.Masaryka 1 470 36 Česká Lípa. Z m ě n a z ř i z o v a c í l i s t i n y

Město Česká Lípa nám. T.G.Masaryka 1 470 36 Česká Lípa. Z m ě n a z ř i z o v a c í l i s t i n y Město Česká Lípa nám. T.G.Masaryka 1 470 36 Česká Lípa č.j.: MUCL/150058/2011 Z m ě n a z ř i z o v a c í l i s t i n y Zastupitelstvo města Česká Lípa dle 84 odst. 2 písm. d) zákona číslo 128/2000 Sb.,

Více

Městys Koloveč Tyršova 10, 345 43 Koloveč Tel. 379494222, Fax 379494311, E-mail: info@mestyskolovec.cz

Městys Koloveč Tyršova 10, 345 43 Koloveč Tel. 379494222, Fax 379494311, E-mail: info@mestyskolovec.cz Městys Koloveč Tyršova 10, 345 43 Koloveč Tel. 379494222, Fax 379494311, E-mail: info@mestyskolovec.cz V Kolovči dne 27.10.2009 Čj. 787/09/Vnitř. Zřizovací listina Podle ust. 84 odst. 2 písm. d) zákona

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni v y d á v á. tuto Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni v y d á v á. tuto Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. 1. 2016 Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích U Zimního stadionu 1952/2 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou

Více