CZECH PRESS PHOTO 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CZECH PRESS PHOTO 2015"

Transkript

1 Praha, CZECH PRESS PHOTO 2015 Dvacátý první ročník soutěže a následné výstavy žurnalistické fotografie se koná pod osobní záštitou prezidenta České republiky, ministra kultury a primátora hlavního města Prahy. Soutěže se zúčastnilo 278 fotografů s trvalým bydlištěm v České a Slovenské republice s celkovým počtem 3700 fotografií. Videosekce se zúčastnilo 38 autorů celkovým počtem 52 videí. Mezinárodní porota pro fotografii zasedala ve dnech října 2015 ve složení: Monica ALLENDE obrazová redaktorka The Sunday Times, Velká Británie ; Hans Jürgen BURKARD fotograf STERN, Německo ; Gabina FÁROVÁ fotografka, ČR ; Ron HAVIV fotograf VII Photo Agency, USA; Petr JOSEK předseda poroty, fotograf, ČR; Antonín KRATOCHVÍL fotograf VII Photo Agency, ČR, USA; Sergey MAXIMISHIN fotograf, Rusko; Marian PAUER pedagog, publicista, kurátor, Slovensko; Štěpánka STEIN fotografka, ČR; Tamas SZIGETI fotograf, prezident Association of Hungarian Press Photographers, Maďarsko. Mezinárodní porota udělila Hlavní cenu titul Fotografie roku a v 8 kategoriích udělila 8 prvních, 8 druhých a 8 třetích cen s finančním ohodnocením a 10 čestných uznání. Udělila i Cenu UNHCR, 2 ceny NIKON SPORT AWARDS a 5 cen pro mladé fotografy do 25 let CANON JUNIOR AWARDS. Další ceny: GRANT PRAHY PRAŽSKÉHO PRIMÁTORA, CENA TRIGEMA, CENA Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové Můj život s handicapem, CENA DĚTÍ, CENA FOTONOVA. Cena čtenářů idnes.cz bude udělena na základě ankety čtenářů portálu idnes.cz. Cena diváků bude udělena na základě ankety návštěvníků výstavy. CZECH PRESS PHOTO 2015 VIDEO SEKCE Porota video sekce posuzovala práce ve dnech a finálně rozhodla o vítězích. Složení poroty: Alois FIŠÁREK střihač a vysokoškolský pedagog v oboru střihu; Josef HARVAN předseda poroty, režisér, scénárista a producent; Martina HYNDRÁKOVÁ partnerka mediální agentury Starlem; Eliška Kaplický FUCHSOVÁ filmová producentka, majitelka obchodní společnosti Simply cinema a členka správní rady nadačního fondu Kaplicky Centre ; Miro ŠVOLÍK fotograf; Jan VANIŠ kameraman a fotograf. Porota vybrala vítěze dvou soutěžních kategorií. V jedné z nich rozhodla rozdělit cenu dvěma autorům a dále udělila jedno čestné uznání.

2 Soutěž a výstavu Czech Press Photo 2015 pořádají: CZECH PHOTO, o.p.s. a Hlavní město Praha Generální partner: Trigema Partneři: Nikon, Canon, UNHCR, Fotonova, Samsung, Rückl Crystal, Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové Hlavní mediální partneři: Mafra, DNES, idnes.cz, Český rozhlas Mediální partner: FotoVideo Partneři doprovodného programu: Centrum FotoŠkoda, Grafická a multimediální laboratoř VŠE Hlavní cenu Křišťálové oko vytvořila firma Rückl Crystal Vítězné fotografie jsou prezentovány na internetu na adrese: Výstava Czech Press Photo 2015 je otevřena pro veřejnost od 16. prosince 2015 do 31. ledna 2016 v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice v Praze. Slavnostní předání cen a otevření výstavy proběhne 15. prosince 2015 na Staroměstské radnici. Během trvání výstavy se bude konat na Staroměstské radnici a v Centru FotoŠkoda řada prezentací vítězných fotografů a jejich besedy s veřejností. Přehled setkání je publikován na Termíny besed budou dle časových možností autorů aktualizovány na Putování zahraničních verzí výstavy zajišťuje Ministerstvo zahraničních věcí ČR. Tisková zpráva byla vydána v Praze po ukončení práce mezinárodní poroty CPP. KONTAKT: Simona Boarová sekretariát, tel.: , e mail: info@czechpressphoto.cz Gabriela Zajícová public relations, tel.: Líba Taylor foreign jurnalists, tel.: Jiří Kocián obrazový materiál, tel.: , e mail: kocian@czechpressphoto.cz

3 Výsledky 21. ročníku Czech Press Photo 2015 Fotografie roku Czech Press Photo 2015 Křišťálové oko Titul Fotografie roku je hlavní cenou soutěže. Uděluje se fotografii, kterou mezinárodní porota soutěže hodnotí nejvýš z hlediska novinářských kvalit (aktuálnosti, informativnosti, výmluvnosti, pohotovosti), má vynikající úroveň estetickou a symbolizuje závažné téma roku. Držitel ceny získává peněžitou odměnu Kč, skleněnou plastiku Křišťálové oko. JAN ZÁTORSKÝ, MF Dnes: Ze série Uprchlíci na maďarsko srbské hranici, září 2015, hraniční přechod Röszke Horgoš. Vyjádření mezinárodní poroty: Vítězný snímek migrantů chaoticky padajících přes sebe, ve snaze překonat maďarskou hranici, v sobě obsahuje nejen žurnalistickou informaci a symboliku současné uprchlické krize v Evropě, ale je zároveň i vizuálně silným obrazem připomínajícím apokalyptická malířská plátna velkých mistrů. Grant Prahy Czech Press Photo 2015 Roční tvůrčí stipendium pražského magistrátu na fotografování proměn hlavního města na doporučení mezinárodní poroty uděluje pražský primátor tomu z účastníků soutěže, jenž svou prací prezentovanou v soutěži a ukázkou projektu, který je formulován v soutěžní přihlášce, poskytuje největší záruky profesionálního přístupu k danému projektu. Stipendium činí Kč. Povinností držitele je po roce práce odevzdat pražskému magistrátu dvě paré souboru třiceti nejlepších fotografií pro archivní a výstavní účely. MARTIN FROUZ, Univerzita Karlova Praha: Grant byl udělen na základě projektu, který zobrazuje opravu památníku Mistra Jana Husa na Staroměstském náměstí v Praze, v letech Autor řadu let systematicky mapuje opravy památek v oblasti Prahy. Rozpracované kolekce bude doplňovat a v dokumentaci oprav dalších památek pokračovat. CENY V SOUTĚŽNÍCH KATEGORIÍCH V každé z 8 soutěžních kategorií uděluje mezinárodní porota z prací, které se dostanou do třetího hlasovacího kola, první, druhou a třetí cenu. Všichni držitelé prvních cen získávají po Kč v hotovosti a diplom Zlaté oko, držitelé druhých cen získávají Kč a diplom, držitelé třetích cen Kč a diplom. AKTUALITA JAN ZÁTORSKÝ, MF Dnes: Ze série Uprchlíci na maďarsko srbské hranici, hraniční přechod Röszke Horgoš, září 2015.

4 MARTIN BANDŽÁK, volný fotograf: Ze série Noční vlakový transport běženců do Evropy Tovarnik, Chorvatsko, MILAN JAROŠ, Respekt: Radost těsně po připlutí člunu k řeckému břehu. Ze série Sen začíná na Lesbosu, září STANISLAV KRUPAŘ, volný fotograf: Běženci ze Sýrie na hranicích EU. Ze série Před bránou do ráje, Roszke Horagoš, Maďarsko / Srbsko, září REPORTÁŽ MILAN JAROŠ, Respekt: Exodus cesta s uprchlíky z ostrova Lesbos do chorvatského Tovarniku, září JURAJ MRAVEC, volný fotograf: Na Východě nic nového, Donbas, Ukrajina, MATĚJ STRÁNSKÝ, Respekt: My ze stanice Calais. Uprchlický slum v průmyslové zóně poblíž Eurotunelu, srpen JOZEF JAKUBCO, SME: Ze série Den, kdy Maďaři zavřeli hranice, Roszke, Maďarsko, září LIDÉ, O NICHŽ SE MLUVÍ PETR DAVID JOSEK, Associated Press: Prezident Miloš Zeman je kryt deštníky během oslav výročí sametové revoluce DAVID KUNDRÁT, Blesk: Korunovaná hlava Miloš Zeman na návštěvě Karlovarského kraje, Mariánské lázně, hotel Esplanade, EUGEN KUKLA, volný fotograf: Sir Nicholas (Winton) v hotelu Evropa, kde bydlel, když zachraňoval děti před nacisty, Praha, MICHAL ČÍŽEK, AFP: Americký herec Richard Gere na návštěvě 50. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, červenec 2015.

5 SPORT PETR KLEINER, volný fotograf: Zimní plavci. Český pohár zimního plavání, listopad 2014 leden HYNEK GLOS, Euro: Členové parkourového týmu IN MOTION, Praha, PETR KLEINER, volný fotograf: Dostihy a žokejové, Pardubice, květen září MICHAL ČÍŽEK, AFP: Black and white winter sport portfolio 2015 KAŽDODENNÍ ŽIVOT ROMAN VONDROUŠ, ČTK: Havana Cars, Havana, Kuba, únor březen RISHABH KAUL, volný fotograf: Mokrý ráj, 2015, Plavecký Stadion Podolí, Praha, DAVID TĚŠÍNSKÝ, volný fotograf: Děti Islámu revoluční mládež v Íránu, MILAN JAROŠ, Respekt: V pravém rohu nebe paliativní péče o děti, listopad prosinec, MICHAL ČÍŽEK, AFP: Život v centru Prahy, PORTRÉT ROBERT TAPPERT, volný fotograf: ID portrétní fotografie z poškozených dokumentů nalezených v lesích na srbsko maďarské hranici, srpen MAŇO ŠTRAUCH, Trend: Tváře života portréty lidí, kteří přežili holocaust, Bratislava, Osvětim a Krakov, červenec MICHAELA SPURNÁ, volná fotografka: Ona. Portrét dokumentující svět malé dívky, 2015.

6 MARTIN HOLÍK, noba.collective; OLDŘICH MALACHTA, noba.collective: Stále věříme portréty lidí, kteří přišli při zemětřesení v Gyumri v Arménii roku 1988 o celé rodiny a veškerý majetek, březen PŘÍRODA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ FILIP SINGER, EPA: Návrat divokých koní, Mongolsko, červenec 2015 Po 36 hodinách náročné cesty vyběhly klisny Querida, Rabea, Kirá a Paradise do přísně chráněné oblasti Gobii. Zoo Praha ve spolupráci s Armádou ČR dopravila během pěti převozů z České republiky do Mongolska již 19 koní Převalského. RADEK KALHOUS, Mafra: Krajiny ze tmy, Popílkoviště a skládky vytěžené hlušiny z dolů fotografované těsně po setmění s pomocí umělého světla. EVA SKALÁKOVÁ, volná fotografka: Městská krajina Stromy, které nejen pomáhají ke zlepšování životního prostředí, ale jsou i estetickým prvkem ve městě. TEREZA ONDRUŠKOVÁ, volná fotografka: Setkání s rysem. Projekt přináší široké veřejnosti nejen možnost přímého kontaktu s živým rysem, ale zejména si klade za cíl objektivně informovat o životě rysů, jejich přínosu pro ekosystém a zdůrazňuje důležitost jejich ochrany. RADEK KALHOUS, Mafra: Ze série Příroda doma, UMĚNÍ A ZÁBAVA PETRA VLČKOVÁ, volná fotografka: Babičky současná móda seniorek, Česká republika, MICHAEL HANKE, volný fotograf: Šachy turnaje mládeže, říjen 2014 srpen MARTIN HOLÍK, noba.collective; OLDŘICH MALACHTA, noba.collective: Lunapark na kopci nad Jerevanem, Arménie, březen MICHAEL HANKE, volný fotograf: Letecký den, Hradec Králové,

7 CENA Trigema se uděluje nejpůsobivější fotografii živé přírody. Držitel ceny získává relaxační víkendový pobyt all inclusive pro dvě osoby v hotelu Monínec na České Sibiři a možnost uspořádat ve fotogalerii hotelu Academic v Roztokách u Prahy svoji autorskou výstavu. Držitel ceny získává Kč. MICHAL KRAUSE, volný fotograf: Sobi špicberští. CANON JUNIOR AWARDS Ceny jsou určeny pro účastníky soutěže do 25 let. Držitelé těchto cen získávají zboží firmy Canon v hodnotě Kč dle vlastního výběru. MARTIN FALTEJSEK, Burda: Mercedes Benz Prague Fashion Week, MARTIN ČERVEŇANSKÝ, volný fotograf: Městští včelaři, Bratislava a Londýn, LUKÁŠ MACH, volný fotograf: Panenky. LUKÁŠ MACH, volný fotograf: Žítková každodenní život v kraji bohyň, v obci Žítková. MARTIN KROFTA, volný fotograf: Finále České ligy amerického fotbalu Under Armour Czech Bowl XXII, Praha, CENA Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové Můj život s handicapem se uděluje fotografii či sérii fotografií z ČR, zachycující specifické podmínky života osob se smyslovým, pohybovým či mentálním postižením. Držitel ceny získává Kč. MILAN JAROŠ, Respekt: V pravém rohu nebe paliativní péče o děti, NIKON SPORT AWARDS Ceny Nikon se udělují dvě jedna výjimečné fotografii vypjaté sportovní akce, druhá co nejpůsobivější sérii fotografií zachycující příběh ze světa sportu. Držitelé obou cen získávají zboží firmy Nikon v hodnotě Kč. DAVID TANEČEK, ČTK: Ze série Evropské hry Baku 2015, Ázerbájdžán, červen FILIP SINGER, EPA: Australian Open 2015, Melbourne, Austrálie, leden CENA UNHCR Cena Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky se uděluje fotografii či sérii fotografií z České republiky či zahraničí zachycující co nejvýstižněji problematiku uprchlíků, tj. lidí, kteří museli opustit své domovy kvůli obavě z pronásledování. Držitel ceny získává Kč.

8 LENKA KLICPEROVÁ, Lidé a země; JARMILA ŠTUKOVÁ, volná fotografka: Uprchlíkem v iráckém Irbílu. Uprchlíci z částí Iráku obsazených islámským státem přežívají jak se dá také v nedostavěných budovách. CENA FOTONOVA profesionální laboratoře ve výši Kč je určena na zhotovení a adjustaci samostatné výstavy držitele Grantu Prahy Czech Press Photo 2015 v laboratořích Fotonova. MARTIN FROUZ, Univerzita Karlova Praha: Oprava památníku Mistra Jana Husa na Staroměstském náměstí v Praze v letech CENA DĚTÍ se uděluje snímku, na kterém se shodne dětská porota sestavená ze členů Dismanova rozhlasového dětského souboru. Vítěz obdrží křišťálový objekt. MAŇO ŠTRAUCH, Trend: Ze série Tváře života portréty lidí, kteří prežili holocaust, Bratislava, Osvětim a Krakov, červenec Vyjádření dětské poroty: Fotografii jsme vybrali, protože z ní vyzařuje vzájemná láska starých lidí, kteří prošli koncentračním táborem, kde ztratili hodně svých blízkých. Udivilo nás, že ti lidé jsou spolu už 74 let a pořád se mají rádi. CENA ČTENÁŘŮ idnes.cz bude udělena vítěznému snímku exkluzivní ankety čtenářů portálu idnes.cz, ve které účastníci hlasují o nejpůsobivější snímek z oceněných fotografií 21. ročníku Czech Press Photo od okamžiku zveřejnění výsledků soutěže (12. října). Vítěz ankety bude oznámen na ceremoniálu předání cen Czech Press Photo 2015 a obdrží křišťálový objekt a dárkový balíček v hodnotě Kč. CENA DIVÁKŮ bude udělena vítěznému snímku ankety návštěvníků premiérové výstavy Czech Press Photo 2015 na Staroměstské radnici v Praze. Vítěz ankety bude oznámen v posledním týdnu ledna 2016 a obdrží křišťálový objekt. Vylosovaní účastníci ankety obdrží věcné ceny. NÁHLEDY OBRAZOVÉHO MATERIÁLU A VIDEÍ NALEZNETE NA: video/2015 OBRAZOVÉ MATERIÁLY V TISKOVÉ KVALITĚ K DISPOZICI PO REGISTRACI NA: kit Gabriela Zajícová, tel.: Jiří Kocián, tel.:

9 Výsledky Czech Press Photo 2015 VIDEO SEKCE Czech Press Photo je platformou pro prezentaci moderního vizuálního žurnalismu, který napomáhá porozumět a poznat dnešní svět. Vzhledem k tomu, že fotografie se díky internetu čím dál víc sbližuje s dalšími médii, dosavadní fotografická soutěž se od svého 19. ročníku rozšířilo o video sekci jako představitelku multimediálního žánru. CENY V SOUTĚŽNÍCH KATEGORIÍCH V každé ze dvou soutěžních kategorií odborná porota určuje vítěze. Vítěz kategorie získává Kč, diplom a křišťálový objekt. ONLINE AKTUALITA A REPORTÁŽ TOMÁŠ RAFA, Krytyka Polityczna: Ostřelování v Doněcku. Krátká videoreportáž o ostřelování civilních čtvrtí Doněcka během bojů o letiště. Porota ocenila vysoce profesionální a hluboce lidské pojetí tématu. JARMILA ŠTUKOVÁ, volná kameramanka; ANDREJ ŠTUK, volný kameraman: Dvě kapsy jedněch kalhot Média a sociální sítě nám často předkládají neúplné informace o šicích dílnách v Bangladéši. Ukazují chudobu, mluví o nelidských podmínkách či novodobém otrokářství. Jenže je tu i druhý pohled, který se dozvíte od místních častěji. Předkládáme dva přístupy k jednomu tématu v krátkém videu. ONLINE FEATURE Porota rozhodla o rozdělení ceny v kategorii ONLINE FEATURE na dvě části, aby mohla ocenit jak dokumentární, tak investigativní zpracování. VAVŘINEC MENŠL, Česká televize: Korunová Bedřiška z kriminálu Bedřiška Synková skončila v padesátých letech za mřížemi. Odsouzena byla za vlastizradu, protože vedla skautský oddíl. Ve vězení měla být deset let. Její trpký osud ale vybudil sochařku Marii Uchytilovou, aby použila její portrét v návrhu nové jednokorunové mince. Shodou okolností se pak s touto mincí platilo až do konce komunistického režimu. Porota ocenila ztvárnění neuvěřitelného a silného příběhu skrytého v naší historii. LENKA KLICPEROVÁ, Lidé a země; JARMILA ŠTUKOVÁ, volná kameramanka; OLGA ŠILHOVÁ, volná kameramanka; MARKÉTA KUTILOVÁ, volná kameramanka: Nezlomené Polili je kyselinou. Ztratily tvář, prožily a stále prožívají nepředstavitelnou bolest. Přesto zvedly hlavy, nerezignovaly na život a snaží se najít svoje místo na slunci Dokument o kyselinových útocích v Indii.

10 Porotu zaujalo působivé zpracování emocionálně působivého příběhu indických žen znetvořených útokem kyselinou. Vítězná videa jsou prezentována na internetu na adrese:

FOTO ROKU 2012 MILAN JAROŠ, Respekt, Rozloučení s Václavem Havlem, prosinec Závěrečná zpráva. 18. ročník soutěže a výstavy

FOTO ROKU 2012 MILAN JAROŠ, Respekt, Rozloučení s Václavem Havlem, prosinec Závěrečná zpráva. 18. ročník soutěže a výstavy FOTO ROKU 2012 MILAN JAROŠ, Respekt, Rozloučení s Václavem Havlem, prosinec 2011 Závěrečná zpráva 18. ročník soutěže a výstavy Czech press photo je soutěž a následná výstava přinášející nezávislé autentické

Více

CZECH PHOTO O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016

CZECH PHOTO O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 CZECH PHOTO O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 OBSAH Úvod a shrnutí roku 2016 statutární ředitelkou 3 Czech Photo, o.p.s. (poslání, základní údaje, historie, organizační struktura, cíle) 4 Zpráva o činnosti 5

Více

CZECH PHOTO o.p.s. Výroční zpráva 2017

CZECH PHOTO o.p.s. Výroční zpráva 2017 CZECH PHOTO o.p.s. Výroční zpráva 2017 OBSAH Úvod a shrnutí roku 2017 statutární ředitelkou 2 CZECH PHOTO, o.p.s. (poslání, základní údaje, historie, organizační struktura, cíle) 3 Zpráva o činnosti 4

Více

FOTO ROKU 2015 JAN ZÁTORSKÝ, MF DNES. CZECH PHOTO o.p.s.

FOTO ROKU 2015 JAN ZÁTORSKÝ, MF DNES. CZECH PHOTO o.p.s. FOTO ROKU 2015 JAN ZÁTORSKÝ, MF DNES CZECH PHOTO o.p.s. Výroční zpráva 2015 1 OBSAH Úvod a shrnutí roku 2015 statutárním ředitelem 3 CZECH PHOTO, o.p.s. (poslání, základní údaje, historie, organizační

Více

CZECH PHOTO o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018

CZECH PHOTO o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018 CZECH PHOTO o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018 1 OBSAH Úvod a shrnutí roku 2018 statutární ředitelkou 3 CZECH PHOTO, o.p.s. (poslání, základní údaje, historie, organizační struktura, cíle) 5 Zpráva o činnosti

Více

VÝSLEDKY 20. ROČNÍKU CZECH PRESS PHOTO 2014

VÝSLEDKY 20. ROČNÍKU CZECH PRESS PHOTO 2014 VÝSLEDKY 20. ROČNÍKU CZECH PRESS PHOTO 2014 FOTOGRAFIE ROKU CZECH PRESS PHOTO 2014 Křišťálové oko Titul Fotografie roku je hlavní cenou soutěže. Uděluje se fotografii, kterou mezinárodní porota soutěže

Více

Zpráva o situaci v oblasti migrace ke dni 15. ledna 2016

Zpráva o situaci v oblasti migrace ke dni 15. ledna 2016 I. Zpráva o situaci v oblasti migrace ke dni 15. ledna 2016 Tento materiál byl vytvořen Ministerstvem vnitra v rámci plnění usnesení vlády ze dne 12. října 2015 č. 824, kterým se mění usnesení ze dne 29.

Více

VÝSLEDKY 19. ROČNÍKU CZECH PRESS PHOTO 2013

VÝSLEDKY 19. ROČNÍKU CZECH PRESS PHOTO 2013 VÝSLEDKY 19. ROČNÍKU CZECH PRESS PHOTO 2013 FOTOGRAFIE ROKU CZECH PRESS PHOTO 2013 Křišťálové oko Titul Fotografie roku je hlavní cenou soutěže. Uděluje se fotografii, kterou mezinárodní porota soutěže

Více

SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN

SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN TISKOVÁ ZPRÁVA 1. 12. 2014 SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN 56. ROČNÍK NOVINÁŘSKÉ ANKETY ZÁKLADNÍ INFORMACE 1.12.14 tisková zpráva výsledky 1. kola hlasování v anketě Sportovec roku 2014 08.12.14

Více

S O U P I S K A D R U Ž S T V A

S O U P I S K A D R U Ž S T V A Halová lukostřelba - I. liga OD muži Disciplína, Sezóna: Reflexní luk 2016 Vaněk Martin Střelecký ostrov 336, 0 00 Praha1 60656567 vanek@skstart.com 1 Vaněk Martin 2 Zapletal Jan 3 Vlček Štěpán 4 Hadaš

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI. Mateřského centra Mateřídouška o.s. Hejnice

ZPRÁVA O ČINNOSTI. Mateřského centra Mateřídouška o.s. Hejnice ZPRÁVA O ČINNOSTI Mateřského centra Mateřídouška o.s. Hejnice Do rukou se Vám dostala zpráva o činnosti občanského sdružení Mateřského centra Mateřídouška za rok 2007. Jedná se o dokument, který slouží

Více

výroèní zpráva obèanské sdružení I MY spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením

výroèní zpráva obèanské sdružení I MY spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením výroèní zpráva 2006 obèanské sdružení I MY spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Sobìslavi

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2006 / 2007. MOZAIKOVNÍK školní rok 2006 / 2007. ZŠ Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2006 / 2007. MOZAIKOVNÍK školní rok 2006 / 2007. ZŠ Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou ZŠ Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou GSM: 739 007 826 e-mail: info@zsmozaika.info web: www.zsmozaika.info - 12 - ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2006/2007 Zahájení školního roku: 4. září

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 1808 ze dne 15.11.2011 k návrhu výstav v režimu bezplatného užívání v Křížové chodbě, Rytířském sále a v románskogotickém

Více

foto v Galerii fotografií... VÝSLEDKY 16. ROČNÍKU SOUTĚŽE PRAHA FOTOGRAFICKÁ

foto v Galerii fotografií... VÝSLEDKY 16. ROČNÍKU SOUTĚŽE PRAHA FOTOGRAFICKÁ Včera odpoledne předal v Brožíkově síni Staroměstské radnice primátor hlavního města doc.m UDr.Bohuslav Svoboda spolu se zástupci sponzorů jednotlivých kategorií a cen Centrum FotoŠkoda, ExcelFoto, Et

Více

Závěrečná zpráva projektu

Závěrečná zpráva projektu Závěrečná zpráva projektu Sportovní centrum dětí v orientačním běhu Sportovní o.p.s Praha / Říčany, listopad 2015-1 - Obsah závěrečné zprávy: a) Název projektu b) Příjemce projektu c) Garant projektu d)

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

4. VELETRH A FESTIVAL SOUČASNÉ FOTOGRAFIE Národní dům na Vinohradech Praha ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

4. VELETRH A FESTIVAL SOUČASNÉ FOTOGRAFIE Národní dům na Vinohradech Praha ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 4. VELETRH A FESTIVAL SOUČASNÉ FOTOGRAFIE 22. 10. Národní dům na Vinohradech Praha ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA V sobotu 22. října proběhl již čtvrtý ročník veletrhu a festivalu současné fotografie FOTOEXPO. Novorenesanční

Více

z e s o u k r o m é s b í r k y p r a n e t e ř e O t a k a r a B r e n n e r a p a n í E v y P e c h á č k o v é

z e s o u k r o m é s b í r k y p r a n e t e ř e O t a k a r a B r e n n e r a p a n í E v y P e c h á č k o v é V úterý 8. března 2016 v odpoledních hodinách se uskutečnila ve studovně Knihovny Antonína Švehly v e r n i s á ž v ý s t a v y V č e l a ř s t v í d ř í v e a n y n í z e s o u k r o m é s b í r k y p

Více

STUDENTSKÁ SOUTĚŽ ACTIVE HOUSE AWARD ZNÁ SVÉ VÍTĚZE

STUDENTSKÁ SOUTĚŽ ACTIVE HOUSE AWARD ZNÁ SVÉ VÍTĚZE STUDENTSKÁ SOUTĚŽ ACTIVE HOUSE AWARD ZNÁ SVÉ VÍTĚZE /Praha 31. května 2013/ Společnost VELUX Česká republika vyhlásila výsledky 2. ročníku studentské soutěže Active House Award zaměřené na návrhy projektů

Více

Firemní hry Kooperativy Výsledková listina - Pořadí dle kategorií

Firemní hry Kooperativy Výsledková listina - Pořadí dle kategorií Místo konání: Lyžarský areál Zadov - Kobyla Datum konání: 25/01/2013 Firemní hry Kooperativy Výsledková listina - Pořadí dle kategorií Kategorie: Lyže M1 1 153 HLÁVKA Vítězslav 1986 CZE CZP Brno 00:37.16

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 Odbor školství a kultury V Písku dne: 04.12.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o specifikaci kulturních činností objednaných dle Přílohy č. 1 Smlouvy

Více

Zpráva o situaci v oblasti migrace ke dni 31. ledna 2016

Zpráva o situaci v oblasti migrace ke dni 31. ledna 2016 I. Zpráva o situaci v oblasti migrace ke dni 31. ledna 2016 Tento materiál byl vytvořen Ministerstvem vnitra v rámci plnění usnesení vlády ze dne 12. října 2015 č. 824, kterým se mění usnesení ze dne 29.

Více

INTERNET A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ

INTERNET A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ VIII. ročník mezinárodní konference INTERNET A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ pod záštitou Doc. PhDr. Vnislava Nováčka, CSc., děkana Fakulty managementu a ekonomiky Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta managementu

Více

PRACOVNÍ SETKÁNÍ POŘADATELŮ KF

PRACOVNÍ SETKÁNÍ POŘADATELŮ KF PRACOVNÍ SETKÁNÍ POŘADATELŮ KF McDONALD S CUP 2013/2014 19. března 2014, Kongresové centrum Praha Agenda setkání 1. Krajská finále - organizační pokyny štábům - zajištění úkolů, kompetence - spolupráce

Více

Jednotné zásady pro akreditaci novinářů

Jednotné zásady pro akreditaci novinářů Jednotné zásady pro akreditaci novinářů 1. AKREDITAČNÍ PROCES (první žádost) Žádosti o akreditaci musí být podávány prostřednictvím informačního systému dostupného na adrese akreditace.mediasport.cz (dále

Více

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Pondělník 12 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 12. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 1) Název subjektu, adresa, IČ Název organizace: Městské muzeum Nové Město nad

Více

INFORMACE PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016

INFORMACE PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016 Základní škola Velehrad, Salašská 300, 687 06 Velehrad INFORMACE PRO RODIČE Školní rok 2015/2016 Vážení rodiče, v rámci dobré spolupráce rodiny se školou Vám poskytujeme základní informace o naší škole.

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 VI. volební období. Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 VI. volební období. Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 VI. volební období Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu Schválený pořad 40. schůze Poslanecké sněmovny 1. Rozhodnutí Poslanecké

Více

1. ANALÝZA UPLYNULÉHO OBDOBÍ 2. SOUČASNÉ POTŘEBY 3. REALIZACE

1. ANALÝZA UPLYNULÉHO OBDOBÍ 2. SOUČASNÉ POTŘEBY 3. REALIZACE NOVÁ INFORMAČNÍ A PR STRATEGIE 1. ANALÝZA UPLYNULÉHO OBDOBÍ 2. SOUČASNÉ POTŘEBY 3. REALIZACE 1. Analýza uplynulého období Informační strategie vychází z Jednacího řádu (JŘ), kde je stanovena povinnost

Více

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL BZÍ KONANÉ DNE 13.3.2015

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL BZÍ KONANÉ DNE 13.3.2015 TJ SOKOL BZÍ strana 1 z 5 ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL BZÍ KONANÉ DNE 13.3.2015 Počet zletilých členů jednoty je ke dni konání Valné hromady 98, celkový 112. Valné hromadě je v okamžiku

Více

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 3/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, v měsíci březnu pro Vás chystáme řadu zajímavých akcí v čele s kurdským programem. Nová sezóna tak, jak pevně věříme, rozkvete v plné kráse a rozmanitosti.

Více

Informace z jednání předsednictva Českého krasobruslařského svazu konaného dne 18. 12. 2015 v Třinci

Informace z jednání předsednictva Českého krasobruslařského svazu konaného dne 18. 12. 2015 v Třinci Informace z jednání předsednictva Českého krasobruslařského svazu konaného dne 18. 12. 2015 v Třinci 1. Příprava ME 2017 P ČKS vzalo na vědomí informace S. Žídka o organizačních přípravách ME 2017. Příslušná

Více

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM Ročník XXXIV Vydává město Železnice Z obsahu: - Číslo 4/2015 DÁREK K NAROZENINÁM Dárek k narozeninám Z jednání orgánů města Zprávy z městského úřadu Slovo nové ředitelky Masarykovy ZŠ Co se chystá v knihovné

Více

2. 5. 8. 2010 www.inremagroup.com/inrema-sports

2. 5. 8. 2010 www.inremagroup.com/inrema-sports 2. 5. 8. 2010 www.inremagroup.com/inrema-sports P R O P O Z I C E A. Základní ustanovení 1. Datum konání: 2. 5. srpna 2010 2. Pořadatel: INREMA SPORTS s.r.o. 3. Místo konání: stadiony SK Sigma Olomouc

Více

Třída: 1.A. třídní učitel: Mgr. Rešková Ludmila Počet celkem: 15 z toho chlapců: 8 dívek: 7 P.Č PŘÍJMENÍ JMÉNO

Třída: 1.A. třídní učitel: Mgr. Rešková Ludmila Počet celkem: 15 z toho chlapců: 8 dívek: 7 P.Č PŘÍJMENÍ JMÉNO Třída: 1A třídní učitel: Mgr Rešková Ludmila Počet celkem: 15 z toho chlapců: 8 dívek: 7 PČ PŘÍJMENÍ JMÉNO 1 BOBÁLOVÁ Veronika 2 DOLEŽEL Radim 3 GOROLY Radek 4 HARAKAL Filip 5 HARAKALOVÁ Dominika 6 CHALOUPKA

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-133/14-E

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-133/14-E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIE-133/14-E Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 70 884 064 Základní škola, Heřmanův Městec, okres Chrudim Náměstí

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 1. dubnu 2011. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

Ukázka mediální analýzy na téma Ministerstvo financí

Ukázka mediální analýzy na téma Ministerstvo financí Ukázka mediální analýzy na téma Ministerstvo financí Období:..00..00 NEWTON Information Technology, s.r.o. Politických vězňů 0,0 00 Praha E-mail: obchodni@newtonit.cz Web: http://www.newtonit.cz Tel.:

Více

Milí studenti, Ing. Stanislav Polák ředitel Nadace dřevo pro život

Milí studenti, Ing. Stanislav Polák ředitel Nadace dřevo pro život Milí studenti, jedním z cílů Nadace dřevo pro život pro rok 2016 je vyhledávání a šíření dobrých zpráv. Proto jsme se rozhodli, že téma letošní studentské soutěže Stavby s vůni dřeva s tímto záměrem spojíme.

Více

Pátek. Klára Poláčková. Jediná Češka na Everestu. 1. 2. 2013 / č. 5 / samostatně neprodejné

Pátek. Klára Poláčková. Jediná Češka na Everestu. 1. 2. 2013 / č. 5 / samostatně neprodejné Pátek 1. 2. 2013 / č. 5 / samostatně neprodejné Klára Poláčková Jediná Češka na Everestu Obsah Porota Pátku: Bude Miloš Zeman prezidentem všech? Rozhovor s historikem Jiřím Rakem. Jak se projevily české

Více

CZECH OPEN 2016. IX. ročník turnajů v mankalových hrách. součást XXVII. ročníku mezinárodního festivalu šachu a her. Pardubice 16. - 21. 7.

CZECH OPEN 2016. IX. ročník turnajů v mankalových hrách. součást XXVII. ročníku mezinárodního festivalu šachu a her. Pardubice 16. - 21. 7. CZECH OPEN 2016 IX. ročník turnajů v mankalových hrách Pořadatel: AVE-KONTAKT s.r.o. součást XXVII. ročníku mezinárodního festivalu šachu a her Ředitel turnaje a hlavní rozhodčí: David Kotin Pardubice

Více

Královéhradecký krajský kuželkářský svaz

Královéhradecký krajský kuželkářský svaz Rozpis Mistrovství Královéhradeckého kraje jednotlivců 2016 Královéhradecký krajský kuželkářský svaz Předseda STK VV KKKS Jaroslav Dyntera Kategorie: Místo konání: Muži Rychnov n. Kn. Datum: 30. leden

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 VI. volební období. Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 VI. volební období. Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 VI. volební období Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu Schválený pořad 5. schůze Poslanecké sněmovny 1. Vládní návrh zákona, kterým

Více

PRAVIDLA POŘÁDÁNÍ SOUTĚŽE MISTROVSTVÍ ČR V ALLKAMPF-JITSU

PRAVIDLA POŘÁDÁNÍ SOUTĚŽE MISTROVSTVÍ ČR V ALLKAMPF-JITSU Strana: 1 / 12 1 Úvod 1.1 Tato pravidla pro pořádání soutěže slouží k zajištění organizačně bezchybného průběhu národní soutěže. 1.2 Soutěžní pravidla soutěže Mistrovství ČR v AKJ se mohou přizpůsobovat

Více

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role.

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Žáci tak Umožnili svým učitelům vrátit se do dětství a usednout do

Více

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Co je Hodnotící zpráva? Hodnotící zpráva projektu Zdravé město Rosice má za úkol informovat vedení města, veřejnost, podnikatele a partnery

Více

HAMÉ SWEET. Pravidla soutěže FASHION I. POPIS SOUTĚŽE HAMÉ SWEET FASHION II. TÉMA SOUTĚŽE III. PODMÍNKY ÚČASTI

HAMÉ SWEET. Pravidla soutěže FASHION I. POPIS SOUTĚŽE HAMÉ SWEET FASHION II. TÉMA SOUTĚŽE III. PODMÍNKY ÚČASTI Pravidla soutěže HAMÉ SWEET FASHION I. POPIS SOUTĚŽE HAMÉ SWEET FASHION je třetí ročník tematické módní soutěže určené studentům oděvních a uměleckých středních, vyšších a vysokých škol na území České

Více

Řešení. Opakování učiva reportážní fotografie

Řešení. Opakování učiva reportážní fotografie Řešení Opakování učiva reportážní fotografie 1. Co je to reportáž: je žánrová fotografie ukazující určitou událost, námětem je jakékoliv prostředí z běžného života 2. Co jsou podstatné znaky reportáže:

Více

Tělocvična 3. ZŠ Velké Meziříčí

Tělocvična 3. ZŠ Velké Meziříčí TJ Březejc, z.s. pořádá Regionální soutěž v boccie jednotlivců 2016 pro soutěžní třídy BC1, BC2, BC3 region VÝCHOD Česká federace Spastic Handicap, z.s. Tělocvična 3. ZŠ Velké Meziříčí Neděle, 6. března

Více

ŽIVOT CIZINCŮ V ČR. Zpracoval: Odbor statistiky trhu práce a rovných příležitostí

ŽIVOT CIZINCŮ V ČR. Zpracoval: Odbor statistiky trhu práce a rovných příležitostí ŽIVOT CIZINCŮ V ČR 2015 Cizinci Praha, prosinec 2015 Kód publikace: 290026-15 Č. j.: 02449 / 2015-64 Zpracoval: Odbor statistiky trhu práce a rovných příležitostí Ředitel odboru: Mgr. Dalibor Holý Kontaktní

Více

Občanské sdružení DOKOLEČKA Centrum pro rodinu Člen Sítě mateřských center VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 www.dokolecka.cz dokolecka@doubravcice.cz tel. 724 689 786 2 Obsah O nás..4 Základní údaje o sdružení;

Více

Plzeňská diplomatická simulace, o.s.

Plzeňská diplomatická simulace, o.s. Plzeňská diplomatická simulace, o.s. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTSKÉHO MODELU VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ OSN 2013 Vážení přátelé PDS, právě začínáte číst Závěrečnou zprávu III. ročníku Studentského modelu Valného

Více

Věc: Přihláška do konkurzu na pořádání Mistrovství ČR mužů a žen 2012

Věc: Přihláška do konkurzu na pořádání Mistrovství ČR mužů a žen 2012 STK ŠSČR ------------------ Věc: Přihláška do konkurzu na pořádání Mistrovství ČR mužů a žen 2012 Šachový klub Světlá nad Sázavou o.s. se přihlašuje do konkurzu na pořadatele Mistrovství České republiky

Více

Usnesení VI. sjezdu Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky, který proběhl v Hradci Králové ve dnech 24. až 26. listopadu 2010.

Usnesení VI. sjezdu Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky, který proběhl v Hradci Králové ve dnech 24. až 26. listopadu 2010. Usnesení VI. sjezdu Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky, který proběhl v Hradci Králové ve dnech 24. až 26. listopadu 2010. 1. Delegáti VI. sjezdu vyslechli a vzali na vědomí

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V BLESKOVÉM ŠACHU 2015

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V BLESKOVÉM ŠACHU 2015 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V BLESKOVÉM ŠACHU 2015 V KATEGORIÍCH MUŽI, ŽENY A MLÁDEŽ Praha, sobota 19. 12. 2015 1. Místo: Praha 6 - Dejvice, Kongresové centrum Masarykovy koleje, Thákurova 1 (http://www.masarykovakolej.cz/)

Více

Závěrečná zpráva 2015

Závěrečná zpráva 2015 JUNIOR DIPLOMAT INITIATIVE Závěrečná zpráva 2015 Letní semestr 2014/2015 Zimní semestr 2015/2016 Tato závěrečná zpráva shrnuje informace o školním klubu Junior Diplomat Initiative (JDI) a jeho činnosti

Více

PowerPoint úlohy. 1997 1998 1999 Obrat (v tis.) 2386 3495 4936 Zisk (v tis.) 387 578 725

PowerPoint úlohy. 1997 1998 1999 Obrat (v tis.) 2386 3495 4936 Zisk (v tis.) 387 578 725 Mgr. Michal Tarabec 1. úloha Vytvořte prezentaci, která bude mít 4 snímky. Budete na ni představovat obyvatele jednoho domu. jako nadpis všech snímků bude text Obyvatelé našeho domu. Nadpis napište kurzívou

Více

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Z Á Ř Í 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIE-503/10-E. Základní škola Jablonné nad Orlicí. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIE-503/10-E. Základní škola Jablonné nad Orlicí. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pardubický inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIE-503/10-E Základní škola Jablonné nad Orlicí Adresa: Jamenská 555, 561 64 Jablonné nad Orlicí Identifikátor: 600 104 206

Více

Základní umělecká škola, Vítkov, Lidická 639, příspěvková organizace

Základní umělecká škola, Vítkov, Lidická 639, příspěvková organizace Základní umělecká škola, Vítkov, Lidická 639, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015 Obsah 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů vzdělávání 3. Rámcový popis

Více

* Víc, než jen fotbal. vlastního svědomí, protože ligu tým zkazil zejména špatnou morálkou a

* Víc, než jen fotbal. vlastního svědomí, protože ligu tým zkazil zejména špatnou morálkou a ROMSTAR NEWSLETTER ČERVEN 2014 * Ročník: 2 * Číslo: 9 * Víc, než jen fotbal Z OBSAHU: Juniorské áčko má TITUL, béčko BRONZ. Muži bojovali až do konce, zbyli jim však jen brambory Plány pro příští rok?

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2007

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2007 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2007 Mikulčice 2007 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

Výroční zpráva Český Merán o.p.s. za rok 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA. obecně prospěšné společnosti Český Merán. za rok 2011

Výroční zpráva Český Merán o.p.s. za rok 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA. obecně prospěšné společnosti Český Merán. za rok 2011 Český Merán, obecně prospěšná společnost Vítkovo nám. 69 257 92 Sedlec-Prčice 2 IČ: 26 45 84 20 Výroční zpráva Český Merán o.p.s. za rok 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA obecně prospěšné společnosti Český Merán za

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Klatovy

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Klatovy Dům dětí a mládeže Klatovy Směrnice č. 3 Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Klatovy Vypracoval : Mgr. Tomáš Kovanda ředitel Platnost ode dne: 1. 9. 2015 Účinnost ode dne: 1. 9. 2015

Více

Statut. Soutěže vín. KRÁL VÍN České republiky

Statut. Soutěže vín. KRÁL VÍN České republiky Statut Soutěže vín KRÁL České republiky 2015 1. Pořadatel soutěže Soutěž je organizována společností Black Point spol. s r.o., Skvrňov 30, 281 44 Zásmuky. Organizátor má právo na vyloučení vzorků, které

Více

Celostátní kolo Svojsíkova závodu 2009

Celostátní kolo Svojsíkova závodu 2009 Celostátní kolo Svojsíkova závodu 2009 25. - 28. 9. 2009 pořádá středisko Bílý štít Nové Město na Moravě v Novém Městě na Moravě a okolí www.roknula.cz info@roknula.cz CILE SVOJSIKOVA ZAVODU Junák se snaží

Více

CO POVAŽUJE ČESKÁ VEŘEJNOST ZA NEBEZPEČÍ PRO NAŠI ZEMI?

CO POVAŽUJE ČESKÁ VEŘEJNOST ZA NEBEZPEČÍ PRO NAŠI ZEMI? INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 9/15 vydáno dne 15. 1. 15 CO POVAŽUJE ČESKÁ VEŘEJNOST ZA NEBEZPEČÍ PRO NAŠI ZEMI? V souvislosti s aktuálním vývojem v Evropě se mezi českými občany dále posilují obavy z

Více

MEZINÁRODNÍ BEZPEČNOST/VOJENSTVÍ

MEZINÁRODNÍ BEZPEČNOST/VOJENSTVÍ MEZINÁRODNÍ BEZPEČNOST/VOJENSTVÍ MINISTERSTVO OBRANY ČR V České republice proběhlo školení evropských expertů na vyzbrojování/ Ministerstvo obrany ČR. -- In: www.mocr.army.cz. -- (02.12.2014) http://www.mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/v-ces

Více

Kategorie 1. - 2005 a mladší MIX. Kategorie 2. - 2004 / 2003 MIX. Kategorie 3.D - 2002 / 2001 dívky

Kategorie 1. - 2005 a mladší MIX. Kategorie 2. - 2004 / 2003 MIX. Kategorie 3.D - 2002 / 2001 dívky Výsledky Kulatého desetiboje 2008 - jednotlivci Kategorie 1. - 2005 a mladší MIX Basket Fotbal Tenis Florbal Lacrosse Kuličky Golf Kuželky Petan. Ciky 1. Natálie Hudousková 8 4 10 4 10 0 0 1 2 6 45 2.

Více

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí.

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Úvodní slovo Milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Díky výborné práci našeho týmu se podařilo spousta věcí, které

Více

Plán práce na rok 2008

Plán práce na rok 2008 Hvězdárna v Úpici Plán práce na rok 2008 Hlavní úkoly: 1. Přednášky pro veřejnost, exkurze, praktická pozorování na hvězdárně i mimo hvězdárnu, předávání informací široké veřejnosti. 2. Práce s mládeží

Více

Pátek. 4. 7. 2012 / č. 27 / samostatně neprodejné. Pavla Beretová Nekonfekční herečka

Pátek. 4. 7. 2012 / č. 27 / samostatně neprodejné. Pavla Beretová Nekonfekční herečka Pátek 4. 7. 2012 / č. 27 / samostatně neprodejné Pavla Beretová Nekonfekční herečka OBSAH rozhovor Pavla Beretová toužila po angažmá v malém divadle hraje v Národním téma Zítra bude zemětřesení portrét

Více

Statut. Soutěže vín. KRÁL VÍN České republiky 2016

Statut. Soutěže vín. KRÁL VÍN České republiky 2016 Statut Soutěže vín KRÁL České republiky 2016 1. Pořadatel soutěže Soutěž je organizována společností Black Point spol. s r.o., Skvrňov 30, 281 44 Zásmuky. Organizátor má právo na vyloučení vzorků, které

Více

Závěrečná zpráva projektu

Závěrečná zpráva projektu Závěrečná zpráva projektu Sportovní centrum dětí v orientačním běhu Sportovní o.p.s Praha, listopad 2013-1 - Obsah závěrečné zprávy: a) Název projektu b) Příjemce projektu c) Garant projektu d) Seznam

Více

PROJEKT PROVOZOVÁNÍ SPORTOVNÍHO CENTRA MLÁDEŽE PŘI KLUBU VYTRVALOSTNÍCH SPORTŮ ŠUMPERK PRO ROK 2015

PROJEKT PROVOZOVÁNÍ SPORTOVNÍHO CENTRA MLÁDEŽE PŘI KLUBU VYTRVALOSTNÍCH SPORTŮ ŠUMPERK PRO ROK 2015 // Sportovní centrum mládeže Šumperk // 2015 Sportovní centra mládeže v orientačním běhu pro rok 2015 PROJEKT PROVOZOVÁNÍ SPORTOVNÍHO CENTRA MLÁDEŽE PŘI KLUBU VYTRVALOSTNÍCH SPORTŮ ŠUMPERK PRO ROK 2015

Více

Název akce: 31. ročník BĚHU SAFARI (10,8 KM) Datum: 4.4.2015 Místo: TJ Dvůr Králové nad Labem

Název akce: 31. ročník BĚHU SAFARI (10,8 KM) Datum: 4.4.2015 Místo: TJ Dvůr Králové nad Labem Název akce: 31. ročník BĚHU SAFARI (10,8 KM) Datum: 4.4.2015 Místo: Dvůr Králové nad Labem Pořadatel: TJ Dvůr Králové nad Labem Ředitel závodu: Ing. Oldřich Voňka Hlavní rozhodčí: RNDr. František Haas

Více

SPORTOVNÍ KALENDÁŘ 2013

SPORTOVNÍ KALENDÁŘ 2013 SPORTOVNÍ KALENDÁŘ 2013 Jiří Kreuter, Vojtěch Holoubek 05.01. PRAHA Olymp Cup 150m Doleček František 32.71 500m Doleček František 2:14,06 Dálka 1. Ogoun Petr 695 06.01. ESSING Hochsprungmeeting Výška 1.

Více

Konference Krajané a čeština, Praha, 10-12. 9. 2014

Konference Krajané a čeština, Praha, 10-12. 9. 2014 Konference Krajané a čeština, Praha, 10-12. 9. 2014 jméno stát instituce Balev Anna USA Baslerová Helena Rakousko Kulturní klub Čechů a Slováků, Vídeň Basler Richard Rakousko Kulturní klub Čechů a Slováků,

Více

CZECH ATHLETIC FESTIVAL

CZECH ATHLETIC FESTIVAL CZECH ATHLETIC FESTIVAL VELKÁ CENA BRNA A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE 2008 3. ročník evropského atletického mítinku SVĚTOVÝ ATLETICKÝ DEN IAAF 2008 OLYMPIC HOPES 2008 3. ročník evropského atletického mítinku

Více

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009 Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov občanské sdružení Výroční zpráva 2009 Úvodní slovo Vážené dámy, vážení pánové, přátelé, dovolte, abych vám předložil výroční zprávu naší organizace za rok 2009.

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru klubu - Spartak Choceň [clubhouse Městský stadion Choceň, 31. 1. 2016]

Zápis z jednání Výkonného výboru klubu - Spartak Choceň [clubhouse Městský stadion Choceň, 31. 1. 2016] Zápis z jednání Výkonného výboru klubu - Spartak Choceň [clubhouse Městský stadion Choceň, 31. 1. 2016] Přítomní členové (VV): Omluvení členové (VV): Přítomní hosté: Omluvení: Chocholouš Vladimír, Novotný

Více

FAQ 2016. Odpovědi na často kladené otázky:

FAQ 2016. Odpovědi na často kladené otázky: FAQ 2016 Odpovědi na často kladené otázky: Co to je "Prezentiáda?" Prezentiáda 2016 je již sedmý ročník soutěže v prezentačních dovednostech. Zúčastnit se mohou až čtyři dvou nebo tříčlenné týmy z jakékoli

Více

Pozvánka na 18. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016

Pozvánka na 18. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016 Pozvánka na 18. ročník Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016 1) Mistrovství ČR seniorů nad 50 let 2) Mistrovství ČR seniorů nad 60 let 3) Mistrovství ČR seniorů

Více

ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA PODMÍNKY. vypsání ceny za předložení uměleckého návrhu pamětní stříbrné 500 Kč mince ke 100. výročí bitvy u Zborova

ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA PODMÍNKY. vypsání ceny za předložení uměleckého návrhu pamětní stříbrné 500 Kč mince ke 100. výročí bitvy u Zborova ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA PODMÍNKY vypsání ceny za předložení uměleckého návrhu pamětní stříbrné 500 Kč mince ke 100. výročí bitvy u Zborova V Praze v dubnu 2016 PODMÍNKY vypsání ceny za předložení uměleckého

Více

Zpráva o činnosti neziskové organizace DEJME DĚTEM ŠANCI ke dni 31.12.2014

Zpráva o činnosti neziskové organizace DEJME DĚTEM ŠANCI ke dni 31.12.2014 V Praze dne 12. ledna 2015 Zpráva o činnosti neziskové organizace DEJME DĚTEM ŠANCI ke dni 31.12.2014 Nejprve mi dovolte popřát vám vše nejlepší do nového roku 2015! Zase to nějak rychle uteklo a tak nezbývá,

Více

ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ

ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 20.10.2015 COM(2015) 516 final ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ Výroční zpráva o jednáních uskutečněných Komisí v oblasti vývozních úvěrů, ve smyslu nařízení (EU)

Více

CZECH PHOTO CENTRE S.R.O.

CZECH PHOTO CENTRE S.R.O. CZECH PHOTO CENTRE S.R.O. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 OBSAH Úvod a shrnutí roku 2016 statutárním ředitelem 3 Czech Photo Centre s.r.o. (poslání, základní údaje, historie, organizační struktura, cíle) 4 Zpráva

Více

Projekty Nízkoprahových center pro děti a mládež komunitních center Hrušov, Liščina, Zárubek v roce 2015

Projekty Nízkoprahových center pro děti a mládež komunitních center Hrušov, Liščina, Zárubek v roce 2015 Projekty Nízkoprahových center pro děti a mládež komunitních center Hrušov, Liščina, Zárubek v roce 2015 1. Název projektu: Tábor Devatero řemesel Příjemce dotace: Vzájemné soužití o.p.s. Poskytovatel

Více

Zápis z 5. jednání HV ČGS dne 10. 5. 2016 v Praze

Zápis z 5. jednání HV ČGS dne 10. 5. 2016 v Praze Zápis z 5. jednání HV ČGS dne 10. 5. 2016 v Praze účast: Janský, Perlín, Čermák, Kašková, Kučera, Kopp (zastoupen Dokoupilem), Bláha, Kapustová, Marada, Havlíček, Kubíček, Chromý, Janouch, Řezníčková,

Více

Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně

Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně Ing. Eva Navrátilová Městys Dolní Cerekev Seminář Slaďování pracovního a rodinného života a problematika rovných šancí Jihlava 5. listopadu 2013 Základní

Více

Informační bulletin. číslo 1/08. Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. P.O.BOX 17 530 04 Pardubice 4. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.

Informační bulletin. číslo 1/08. Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. P.O.BOX 17 530 04 Pardubice 4. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam. Informační bulletin číslo 1/08 Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. P.O.BOX 17 530 04 Pardubice 4 www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz 28.5.2008 Obsah Úvodní slovo prezidenta ABPZ... 3 Výklad stanov

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Termín: pondělí 18. 5. 2015 dopoledne Denní porada vyučujících: 12:25 Denní vyhlášení výsledků: 12:40 Denis Knejzlík sp. - Anglický jazyk 8:00 8:20 Grazhina Šimečková Mgr. Darina Šimková 9:15 9:35 Mgr.

Více

Makroekonomické informace 3/2009 2015-05-04 00:00:00

Makroekonomické informace 3/2009 2015-05-04 00:00:00 Makroekonomické informace 3/2009 205-05-04 00:00:00 2 Po celý rok 2008 dle údajů NBP (Polské národní banky) - činil příliv přímých zahraničních investic do Polska celkem 50 mil. EUR. Příliv přímých zahraničních

Více

Nejlepší audioknihy loňského roku ocení už potřetí Asociace vydavatelů audioknih.

Nejlepší audioknihy loňského roku ocení už potřetí Asociace vydavatelů audioknih. T i s k o v á z p r á v a 1 9. d u b n a 2 0 1 6 Nejlepší audioknihy loňského roku ocení už potřetí Asociace vydavatelů audioknih. O cenu Audiokniha roku se letos utká 76 titulů od 21 vydavatelů. Nárůst

Více

Přehled zpráv 20.3.2014-21.3.2014

Přehled zpráv 20.3.2014-21.3.2014 Přehled zpráv 20.3.2014-21.3.2014 Českolipský deník Dobré rozhodnutí... 2 21.3.2014 Českolipský deník str. 2 Českolipsko Lípa dá milion porodnici, aby vytvořila pocit domova... 2 21.3.2014 Českolipský

Více

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem CELEBRITY s.r.o., komedie v lehkém francouzském stylu, svým námětem vychází z úspěšné divadelní hry Antonína Procházky (zvaného český Moliére), která byla prověřená stovkami repríz na divadelních scénách

Více

Název organizace v jazyce českém: Český svaz zrakově postižených sportovců, občanské sdružení

Název organizace v jazyce českém: Český svaz zrakově postižených sportovců, občanské sdružení Výroční zpráva Českého svazu zrakově postižených sportovců občanského sdružení (dále jen ČSZPS o.s.) za rok 2009 Výroční zpráva Českého svazu zrakově postižených sportovců, občanského sdružení za rok 2009

Více