Instruktážní list pro sledování vlastností podestýlky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Instruktážní list pro sledování vlastností podestýlky"

Transkript

1 Instruktážní list pro sledování vlastností podestýlky Vážení, cílem Vašeho pozorování je pomoci nám dosáhnout co nejlepších zdokonalení našich výrobků, abychom byli schopni nabízet také podestýlky, které jsou potřebné a maximálně funkční. Vaše pozorování je nesmírně důležité neboť v žádných laboratorních podmínkách nelze dosáhnout výsledků, které nám jste schopni poskytnut Vy, odborníci na chov, ve Vašem přirozeném prostředí. Děkujeme Vám že se účastníte našeho průzkumu a pomáháte tak nejen nám, ale i sami sobě neboť naše výrobky jsou určeny hlavně pro Vás, odborníky na chov. U obdržených steliv a výrobků dává zákazníkům následující garance: 1) Žádný zápach z výkalů po dobu min: 20 dnů 2) Výdrž steliva před nutností výměny nebo doplnění po dobu min: 20 dnů 3) Spotřeba našeho steliva je nižší oproti konkurenčním výrobkům v průměru 2x 4) Zklidnění a snížení stresového pobíhání zvířat po výběhu po dobu užívání. Doufáme, že nám naše následující garance potvrdíte. S poděkováním Michal Kamenický vedoucí vývoje a obchodu Pila Kamenický s.r.o.

2 Sledovací dotazník Titul: Ing. Jméno chovatele/chovatelky: Eva Heinová Svaz nebo klub ve kterém jste registrován/a: ZO chovatelů morčat a jiných drobných hlodavců Druh zvířat kterým byla podestýlka dána: potkan Datum zahájení testování: Datum ukončení testování: Název výrobku který jste testovali: stelivo AGRO 1. Popište chování zvířat při prvním zasypání - potkani byli zhruba 20 minut zvědaví, zkoumali jednotlivé granule, ochutnávali je, zkoušeli ve stelivu hrabat. 2. Přijala zvířata podestýlku bez zkoumání (ano/ne) 3. Okusovala zvířata podestýlku po prvním zasypání (ano/ne, pokud ano udejte po jaké době), zhruba 20 minut 4. Bylo zjevné, že zvířatům podestýlka chutná? (ano/ne/nelze určit) 5. Prováděla zvířata shromažďování podestýlky ve svém úkrytu? (ano/ne) 6. Kdy jste zaznamenali první výskyt zápachu? Bylo to před uvedenou garanční dobou? 7. Kdy jste zaznamenali první výskyt rozpadu steliva? - zhruba po týdnu 8. Vyhýbala se zvířata místům s rozpadlým stelivem? 9. Snížila se Vám v době testování spotřeba krmiva? 10. Pozorovali jste během testování nějaké změny v chování zvířat? 11. Prováděli jste během doby testování doplňování nebo kompletní výměnu podestýlky před - Velmi mě potěšila příjemná vůně steliva, která provoněla celou místnost a vydržela zhruba týden. Výhodou je, že při vyšší vrstvě granulí se namočené rozpadlé částečky propadnou na dno klece a povrch podestýlky je stále suchý. Za velkou nevýhodu považuji velkou váhu steliva při zároveň nízkém objemu. Také balení je poměrně malé (jedno balení vystačí maximálně pro středně velkou klec. Po estetické stránce vypadá balení opravdu luxusně, předpokládám ale, že se to výrazně projeví na ceně výrobku. Doporučila bych vyrábět i větší a tedy ekonomičtější balení.

3 Název výrobku který jste testovali: stelivo AGRO+ 12. Popište chování zvířat při prvním zasypání - potkani byli zhruba 20 minut zvědaví, zkoumali jednotlivé granule, ochutnávali je, zkoušeli ve stelivu hrabat. 13. Přijala zvířata podestýlku bez zkoumání (ano/ne) 14. Okusovala zvířata podestýlku po prvním zasypání (ano/ne, pokud ano udejte po jaké době) 15. Bylo zjevné, že zvířatům podestýlka chutná? (ano/ne/nelze určit) 16. Prováděla zvířata shromažďování podestýlky ve svém úkrytu? (ano/ne) 17. Kdy jste zaznamenali první výskyt zápachu? Bylo to před uvedenou garanční dobou? 18. Kdy jste zaznamenali první výskyt rozpadu steliva? - zhruba po týdnu 19. Vyhýbala se zvířata místům s rozpadlým stelivem? 20. Snížila se Vám v době testování spotřeba krmiva? 21. Pozorovali jste během testování nějaké změny v chování zvířat? 22. Prováděli jste během doby testování doplňování nebo kompletní výměnu podestýlky před - Při hrabání v kleci stelivo velmi rachotí. Výhodou ale je, že je těžší a nevylétává tolik z klece. Výhodou také je, že při vyšší vrstvě granulí se namočené rozpadlé částečky propadnou na dno klece a povrch podestýlky je stále suchý. Za velkou nevýhodu považuji velkou váhu steliva při zároveň nízkém objemu. Také balení je poměrně malé (jedno balení vystačí maximálně pro středně velkou klec. Uvítáme také jakékoliv Vaše postřehy a náměty. Případně doplnění Vašich vlastních zjištěných faktů mimo otázky dotazníku. Po estetické stránce vypadá balení opravdu luxusně, předpokládám ale, že se to výrazně projeví na ceně výrobku. Doporučila bych vyrábět i větší a tedy ekonomičtější balení. U potkanů nevadí, že zvířata granule žerou, ale domnívám se, že pro některé druhy zvířat by toto nebylo vhodné (např. činčila nebo králík, který je dokonce přímo vyobrazen na krabici, neboť může docházet k obezitě zvířat a problémům s trávením z nedostatku vlákniny.

4 Datum zahájení testování: Datum ukončení testování: Název výrobku který jste testovali: stelivo DŘEVO 23. Popište chování zvířat při prvním zasypání - potkani byli zhruba 20 minut zvědaví, zkoumali jednotlivé granule, ochutnávali je, zkoušeli ve stelivu hrabat. 24. Přijala zvířata podestýlku bez zkoumání (ano/ne) 25. Okusovala zvířata podestýlku po prvním zasypání (ano/ne, pokud ano udejte po jaké době), zhruba 20 minut 26. Bylo zjevné, že zvířatům podestýlka chutná? (ano/ne/nelze určit) 27. Prováděla zvířata shromažďování podestýlky ve svém úkrytu? (ano/ne) 28. Kdy jste zaznamenali první výskyt zápachu? Bylo to před uvedenou garanční dobou?, zhruba po 14 dnech (z důvodu menšího balení, nebylo možno použít vyšší vrstvu steliva) 29. Kdy jste zaznamenali první výskyt rozpadu steliva? - po několika dnech, drobné částečky propadly na dno, nahoře zůstaly suché granule 30. Vyhýbala se zvířata místům s rozpadlým stelivem? 31. Snížila se Vám v době testování spotřeba krmiva? 32. Pozorovali jste během testování nějaké změny v chování zvířat? 33. Prováděli jste během doby testování doplňování nebo kompletní výměnu podestýlky před (ale v ideálním případě by pro pokrytí celého dna klece bylo nutné dát dvojnásobnou dávku steliva) - Dřevěné granule ve srovnání s konkurenčními výrobky lisovaných dřevěných granulí vydrží déle celé a pomaleji se rozpadají. Výhodou je, že při vyšší vrstvě granulí se namočené rozpadlé částečky propadnou na dno klece a povrch podestýlky je stále suchý. Za velkou nevýhodu považuji velkou váhu steliva při zároveň nízkém objemu. Také balení je poměrně malé (jedno balení vystačí maximálně pro středně velkou klec. Po estetické stránce vypadá balení opravdu luxusně, předpokládám ale, že se to výrazně projeví na ceně výrobku. Doporučila bych vyrábět i větší a tedy ekonomičtější balení.

5 Titul: Ing. Jméno chovatele/chovatelky: Eva Heinová Svaz nebo klub ve kterém jste registrován/a: ZO chovatelů morčat a jiných drobných hlodavců Druh zvířat kterým byla podestýlka dána: potkan, králík Datum zahájení testování: Datum ukončení testování: Název výrobku který jste testovali: CRIPS kostky 34. Popište chování zvířat při prvním zasypání - zvířata chvíli zkoušela do kostky hryzat, převracet ji 35. Přijala zvířata podestýlku bez zkoumání (ano/ne) 36. Okusovala zvířata podestýlku po prvním zasypání (ano/ne, pokud ano udejte po jaké době), ale jen několikrát 37. Bylo zjevné, že zvířatům podestýlka chutná? (ano/ne/nelze určit) 38. Prováděla zvířata shromažďování podestýlky ve svém úkrytu? (ano/ne) 39. Kdy jste zaznamenali první výskyt zápachu? Bylo to před uvedenou garanční dobou? Kdy jste zaznamenali první výskyt rozpadu steliva? - kostka zůstala v celku až do skončení testování 41. Vyhýbala se zvířata místům s rozpadlým stelivem? Snížila se Vám v době testování spotřeba krmiva? 43. Pozorovali jste během testování nějaké změny v chování zvířat? 44. Prováděli jste během doby testování doplňování nebo kompletní výměnu podestýlky před Zvířata (potkani i králík) ztratili o kostku po několika minutách zájem. Po třech týdnech byla kostka stále v celku jen s lehce ohlodanými hranami. S kostkami se výborně manipuluje, bohužel zvířata o ně naprosto nejevila zájem.

6 Sledovací dotazník - králík Titul: Ing. Jméno chovatele/chovatelky: Eva Heinová Svaz nebo klub ve kterém jste registrován/a: ZO chovatelů morčat a jiných drobných hlodavců Druh zvířat kterým byla podestýlka dána: králík Datum zahájení testování: Datum ukončení testování: Název výrobku který jste testovali: stelivo AGRO+ pro králíka 45. Popište chování zvířat při prvním zasypání - králík na podestýlce nechtěl stát, třepal nohama, vyhrabával podestýlku pryč 46. Přijala zvířata podestýlku bez zkoumání (ano/ne) 47. Okusovala zvířata podestýlku po prvním zasypání (ano/ne, pokud ano udejte po jaké době) 48. Bylo zjevné, že zvířatům podestýlka chutná? (ano/ne/nelze určit) 49. Prováděla zvířata shromažďování podestýlky ve svém úkrytu? (ano/ne) 50. Kdy jste zaznamenali první výskyt zápachu? Bylo to před uvedenou garanční dobou? 51. Kdy jste zaznamenali první výskyt rozpadu steliva? - první den 52. Vyhýbala se zvířata místům s rozpadlým stelivem? 53. Snížila se Vám v době testování spotřeba krmiva? 54. Pozorovali jste během testování nějaké změny v chování zvířat? 55. Prováděli jste během doby testování doplňování nebo kompletní výměnu podestýlky před, test podestýlky jsem musela druhý den ukončit, neboť králík většinu podestýlky vyhrabal ven a velkou část sežral. - Se stelivem se dobře manipuluje, pro králíky je ale naprosto nevhodné (nedostatek vlákniny) doporučila bych jej spíše pro hlodavce, u kterých je obilí základem stravy. Pro králíky a činčily bych doporučila spíše stelivo Agro (seno, sláma), kde nevadí, když jej zvíře žere.

chovu Základy jsou ale stejné počtu či velikosti chovaného druhu Miska s vodou a příslušným krmením skořápku)

chovu Základy jsou ale stejné počtu či velikosti chovaného druhu Miska s vodou a příslušným krmením skořápku) Chov drobných hlodavců Podmínky chovu Každý druh vyžaduje individuální podmínky chovu Základy jsou ale stejné Jako základ je chovná nádoba, která je úměrná počtu či velikosti chovaného druhu Miska s vodou

Více

Vermikompostování je metoda kompostování, kdy dochází k rozkladu organického materiálu pomocí žížal. Slovo vermikompostování vychází z latinského

Vermikompostování je metoda kompostování, kdy dochází k rozkladu organického materiálu pomocí žížal. Slovo vermikompostování vychází z latinského Vermikompostování je metoda kompostování, kdy dochází k rozkladu organického materiálu pomocí žížal. Slovo vermikompostování vychází z latinského vermes červ, žížala. Malý domácí žížalový kompostér je

Více

Morče CHOV. Je několik možností, jak morče ubytovat:

Morče CHOV. Je několik možností, jak morče ubytovat: Stanislav Kisiov 17.1.2011 CHOV Stejně jako při chovu jiných domácích mazlíčků je potřeba zajistit zvířeti vhodné podmínky a věnovat mu dostatek času. Morčata jsou zvířata společenská, zvláště samice je

Více

Univerzita Karlova v Praze. Lékařská fakulta v Plzni. Centrální uživatelské zařízení. Standardní operační postup č.4

Univerzita Karlova v Praze. Lékařská fakulta v Plzni. Centrální uživatelské zařízení. Standardní operační postup č.4 Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Centrální uživatelské zařízení Standardní operační postup č.4 Příjem, skladování, a kontrola kvality podestýlky, krmiva a napájecí vody V Plzni dne:..

Více

Závlahové nádrže a vodojemy

Závlahové nádrže a vodojemy Závlahové nádrže a vodojemy závlahová nádrž více funkcí závlahový vodojem závlahy akumulace vody vyrovnání průtoků automatizace Vodohospodářské řešení bilance zásobního prostoru Požadavky na nádrž Strmé

Více

3. výstava potkanů při veletrhu ForPets 2015

3. výstava potkanů při veletrhu ForPets 2015 3. výstava potkanů při veletrhu ForPets 2015 Rádi bychom Vás pozvali na 3. ročník výstav potkanů při veletrhu ForPets pořádané ZO chovatelů morčat a jiných drobných hlodavců konaných 11. a 12. 4. 2015

Více

Í š Ť š ň ň Í Ř Ť Ť ň Ť Ť š Ť š Ď š š š ň š š š š š Í Ť Ť š ň š Ť š š É š ť Í Ť š Ž Š Ť Ť Ť Ť š š š š š Ť š Ť Í š Ť š Ť š Í š Ě Í š ň Ť š Ť Ť Ó š š š š š Ť Ž Ť Í Ř Ř Ť š š ť Ť š Ť š Ó š Ť Ť ň Ť š š š Ť

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. /2008 Sb. Požadavky na krmení handicapovaných zvířat:

Příloha č. 1 k vyhlášce č. /2008 Sb. Požadavky na krmení handicapovaných zvířat: Příloha č. 1 k vyhlášce č. /2008 Sb. Požadavky na krmení handicapovaných zvířat: 1. Pro dravé ptáky a sovy je vhodné toto krmení a) celá usmrcená krmná zvířata vhodného druhu, b) maso jatečných zvířat,

Více

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení králičím HOPu.

Řád ochrany zvířat při veřejném vystoupení králičím HOPu. ROZHODNUTÍ Číslo jednací: 24 969/2004-11020 Ústřední komise pro ochranu zvířat, která je podle 21 odst. 3 písm. h) zákona č.246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, příslušným

Více

(Text s významem pro EHP) (2006/778/ES) (6) Inspekce zvířat, která se chovají pro hospodářské účely,

(Text s významem pro EHP) (2006/778/ES) (6) Inspekce zvířat, která se chovají pro hospodářské účely, 15.11.2006 Úřední věstník Evropské unie L 314/39 ROZHODNUTÍ KOMISE ze dne 14. listopadu 2006 o minimálních požadavcích na sběr informací při inspekcích míst produkce, v nichž se chovají některá zvířata

Více

Po tomto kroku byla hotová základní kostra klece o rozměrech: výška / šířka / délka 180 / 55 / 98.

Po tomto kroku byla hotová základní kostra klece o rozměrech: výška / šířka / délka 180 / 55 / 98. Nejdříve je nutno si celou stavbu nakreslit na milimetrový papír. Nezapomeňte při tom na rozměry jednotlivých spojů. Následně je možno jednotlivé latě rozřezat na příslušné délky. Pro kvalitní spojení

Více

Výpočet podílu příjmů ze zemědělské prvovýroby. 2. Přehled příjmů za poslední účetně uzavřené období, tj. rok..

Výpočet podílu příjmů ze zemědělské prvovýroby. 2. Přehled příjmů za poslední účetně uzavřené období, tj. rok.. 1. Přehled předmětů podnikání žadatele Činnost Předmět podnikání 1 2 3 4 5 6 7 Rok zahájení 2. Přehled příjmů za poslední účetně uzavřené období, tj. rok.. Č. Specifikace výnosů (příjmů) v tis. Kč 1 1

Více

Kroměřížský akvaristický spolek, o. s.

Kroměřížský akvaristický spolek, o. s. ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ AKVARIJNÍCH RYB, VODNÍCH A TERARIJNÍCH ŽIVOČICHŮ PŘI PRODEJNÍCH SETKÁNÍCH AKVARISTŮ A TERARISTŮ CHOVATELŮ, PŘI VÝSTAVÁCH SPOLEČENSKÝCH, SOUTĚŽNÍCH A PRODEJNÍCH

Více

DOPLNĚNÍ METODIKY, VÝUKOVÉ POMŮCKY

DOPLNĚNÍ METODIKY, VÝUKOVÉ POMŮCKY MILESTONE 03 ŽIVOT V PŮDĚ within the framework of the EU-funded project "ACT WELLL!" DOPLNĚNÍ METODIKY, VÝUKOVÉ POMŮCKY Ivana Plíšková Brno, December 2014 LIPKA-ŠKOLSKÉ ZAŘÍZENÍ PRO ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Více

ČVUT v Praze, FSV VN SOBĚNOV Tomáš Vaněček, sk. V3/52 VODNÍ NÁDRŽ SOBĚNOV. Tomáš Vaněček Obor V, 3. ročník, 2007-2008. albey@seznam.

ČVUT v Praze, FSV VN SOBĚNOV Tomáš Vaněček, sk. V3/52 VODNÍ NÁDRŽ SOBĚNOV. Tomáš Vaněček Obor V, 3. ročník, 2007-2008. albey@seznam. VODNÍ NÁDRŽ SOBĚNOV Tomáš Vaněček Obor V, 3. ročník, 2007-2008 albey@seznam.cz 1 Obsah: ÚVOD...3 HISTORIE VÝSTAVBY...3 TECHNICKÉ PARAMETRY...4 NÁDRŽ...4 HRÁZ...4 ELEKTRÁRNA...4 ČÁSTI VODNÍHO DÍLA...5 PŘEHRADA...6

Více

Obří prvky: jak postavit větší kostky

Obří prvky: jak postavit větší kostky Obří prvky: jak postavit větší kostky KAPITOLA 5 V této kapitole: Zvětšení měřítka: jak na to Ostatní měřítka: která fungují a proč Shrnutí: obří kostky jsou jen začátek V kapitole 3 jsme pracovali s měřítkem

Více

Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i. Praha Ruzyně

Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i. Praha Ruzyně Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i. Praha Ruzyně Normativy spotřeby nafty v rámci jednotlivých pracovních operací a činností spojených s chovem hospodářských zvířat v České republice Objednací list

Více

MVDr. Miloslav MARTINEC, Ph.D. Klinika chorob ptáků, plazů a drobných savců, FVL, VFU Brno WELFARE ZÁJMOVÉ CHOVY KRÁLÍKŮ (ČINČIL A NUTRIÍ)

MVDr. Miloslav MARTINEC, Ph.D. Klinika chorob ptáků, plazů a drobných savců, FVL, VFU Brno WELFARE ZÁJMOVÉ CHOVY KRÁLÍKŮ (ČINČIL A NUTRIÍ) MVDr. Miloslav MARTINEC, Ph.D. Klinika chorob ptáků, plazů a drobných savců, FVL, VFU Brno WELFARE ZÁJMOVÉ CHOVY KRÁLÍKŮ (ČINČIL A NUTRIÍ) WELFARE ZÁJMOVÉ CHOVY KRÁLÍKŮ Životní pohoda podmínky fyzické

Více

Zpráva o sledování ukazatelů rentability výroby mléka v ČR za rok 2014

Zpráva o sledování ukazatelů rentability výroby mléka v ČR za rok 2014 Zpráva o sledování ukazatelů rentability výroby mléka v ČR za rok 2014 V roce 2014 byly sledovány v rámci každoročního monitoringu výroby mléka prováděného Výzkumným ústavem živočišné výroby výrobní a

Více

ÚVODNÍ ÚDAJE. Kynologické centrum Malý Mlýnek v Paloucích. Kynologická výcviková a soutěžní hala ZADAVATEL: V rámci diplomové práce není.

ÚVODNÍ ÚDAJE. Kynologické centrum Malý Mlýnek v Paloucích. Kynologická výcviková a soutěžní hala ZADAVATEL: V rámci diplomové práce není. ÚVODNÍ ÚDAJE Malý Mlýnek v Paloucích Kynologická výcviková a soutěžní hala ZADAVATEL: V rámci diplomové práce není. ZPRACOVATEL: Bc. Eva Černohubová, studentka FA VUT Brno STUPEŇ ZPRACOVANÉ DOKUMENTACE:

Více

WELFARE HLODAVCI ZOONÓZY DERMATOMYKÓZA 12/2/2014. Trichophyton mentagrophytes Microsporon canis. Trichophyton mentagrophytes Microsporon canis

WELFARE HLODAVCI ZOONÓZY DERMATOMYKÓZA 12/2/2014. Trichophyton mentagrophytes Microsporon canis. Trichophyton mentagrophytes Microsporon canis WELFARE HLODAVCI WELFARE HLODAVCI Zoonózy Optimální podmínky chovu Anatomie a fyziologie Veterinární problematika a welfare VLADIMÍR JEKL, MVDR., PH.D., DIP. ECZM (SMALL MAMMAL) Klinika chorob ptáků, plazů

Více

Platné znění od 1.11.2009. 274/1998 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství. ze dne 12. listopadu 1998 ČÁST PRVNÍ SKLADOVÁNÍ HNOJIV

Platné znění od 1.11.2009. 274/1998 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství. ze dne 12. listopadu 1998 ČÁST PRVNÍ SKLADOVÁNÍ HNOJIV Změna: vyhláškou č. 476/2000 Sb. Změna: vyhláškou č. 473/2002 Sb. Změna: vyhláškou č. 399/2004 Sb. Změna: vyhláškou č. 91/2007 Sb. Změna: vyhláškou č. 353/2009 Sb. Platné znění od 1.11.2009 274/1998 Sb.

Více

PUBLIKACE. projektu Krušnohorská hračka. reg. č. : CZ.1.07/1.1.34/01.000 METODICKÁ ČÁST

PUBLIKACE. projektu Krušnohorská hračka. reg. č. : CZ.1.07/1.1.34/01.000 METODICKÁ ČÁST PUBLIKACE projektu Krušnohorská hračka reg. č. : CZ.1.07/1.1.34/01.000 METODICKÁ ČÁST T E N T O P R O J E K T J E S P O L U F I N A N C O V Á N E V R O P S K Ý M S O C I Á L N Í M F O N D E M A S T Á T

Více

Květina v zrcadle. Řešení: 0,5 + 0,5 + 2 = 3 m

Květina v zrcadle. Řešení: 0,5 + 0,5 + 2 = 3 m Květina v zrcadle Žena stojí 2 m od velkého zrcadla zavěšeného na stěně a drží malé zrcátko půl metru za hlavou. Jak daleko za velkým zrcadlem je obraz květiny, kterou má ve vlasech. Řešení: 0,5 + 0,5

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.15 Konstrukční materiály Kapitola 15 Modifikované

Více

Číslo jednací: 24 969/2004-11020

Číslo jednací: 24 969/2004-11020 Číslo jednací: 24 969/2004-11020 Ústřední komise pro ochranu zvířat, která je podle 21 odst. 3 písm. g) zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, příslušným

Více

Střední škola Oselce Oselce 1

Střední škola Oselce Oselce 1 Projekt CZ.1.07/1.1.00/44.0002 Podpora technického a přírodovědného vzdělávání v Plzeňském kraji Střední škola Oselce Oselce 1 Program vzájemného učení Žákovský projekt Téma: Dětský pokoj (vlastní návrh)

Více

Očekávané změny v legislativě hnojiv. Ing. Michaela BUDŇÁKOVÁ

Očekávané změny v legislativě hnojiv. Ing. Michaela BUDŇÁKOVÁ Očekávané změny v legislativě hnojiv Ing. Michaela BUDŇÁKOVÁ Ministerstvo zemědělství České republiky, Těšnov 17, 117 05 PRAHA 1, e-mail: mail: budnakova@mze.cz Spotřeba energie v roce 2060 Obnovitelná

Více

datum Laviny v Krkonoších hned v úvodu zimy 08/09 stupeň a tendence počasí dohlednost (m) teplota vzduchu ( C) směr a rychlost větru (m/s) sníh celkem (cm) 17 12 2008 2 mlha do 50 m -1,5 J 5 38 0 S nový

Více

CÍL METODIKY. České republice je kolem 48 000 chovatelů, kteří ošetřují asi 500 000 včelstev.

CÍL METODIKY. České republice je kolem 48 000 chovatelů, kteří ošetřují asi 500 000 včelstev. OBSAH: I. Cíl metodiky 3 II. Popis metodiky 4 1. Úvod 4 2. Včelařův rok 4 2.1. Podletí 4 2.2. Podzim 5 2.3. Zima 6 2.4. Předjaří 6 2.5. Jaro 7 2.6. Léto 8 3. Požadavky na konstrukci úlu 8 4. Požadavky

Více

ASYNCHRONNÍ MOTOR Ing. Eva Navrátilová

ASYNCHRONNÍ MOTOR Ing. Eva Navrátilová STŘEDNÍ ŠKOLA, HAVÍŘOV-ŠUMBARK, SÝKOROVA 1/613 příspěvková organizace ASYNCHRONNÍ MOTOR Ing. Eva Navrátilová Asynchronní motory Jsou kotrukčně nejjednodušší a v praxi nejrozšířenější točivé elektrické

Více

Obsah ZAKRSLÝ KRÁLÍČEK TAKOVÝ, JAKÝ OPRAVDU JE ZAHRADA A BALKON: ČERSTVÝ VZDUCH PRO ŠŤASTNÉ KRÁLÍČKY MEZONETOVÝ BYTEČEK PRO VAŠEHO KRÁLÍČKA

Obsah ZAKRSLÝ KRÁLÍČEK TAKOVÝ, JAKÝ OPRAVDU JE ZAHRADA A BALKON: ČERSTVÝ VZDUCH PRO ŠŤASTNÉ KRÁLÍČKY MEZONETOVÝ BYTEČEK PRO VAŠEHO KRÁLÍČKA Obsah ZAKRSLÝ KRÁLÍČEK TAKOVÝ, JAKÝ OPRAVDU JE Malý, ale s velkými nároky Společnost je alfou a omegou všeho Pohyb pro radost 6 Hrabání a nory 6 V bezpečí úkrytu 7 Každý králíček hlodá 7 Pět smyslů Dobrý

Více

Obecné pokyny pro chov pokusných zvířat TABULKA 1 Teploty v prostorách pro zvířata

Obecné pokyny pro chov pokusných zvířat TABULKA 1 Teploty v prostorách pro zvířata Obecné pokyny pro chov pokusných zvířat TABULKA 1 Teploty v prostorách pro zvířata Druh nebo skupiny druhů Rozsah teploty (ve C) primáti Nového světa 20-28 myš 20-24 potkan křeček zlatý pískomil morče

Více

ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ ČESKÉHO ČINČILÍHO KLUBU O. S. PŘI HODNOCENÍ EXTERIÉRU A PRODEJI ČINČIL JIHOAMERICKÝCH

ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ ČESKÉHO ČINČILÍHO KLUBU O. S. PŘI HODNOCENÍ EXTERIÉRU A PRODEJI ČINČIL JIHOAMERICKÝCH ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI VEŘEJNÉM VYSTOUPENÍ ČESKÉHO ČINČILÍHO KLUBU O. S. PŘI HODNOCENÍ EXTERIÉRU A PRODEJI ČINČIL JIHOAMERICKÝCH čl. I Identifikační údaje pořadatele pořádajícího veřejné vystoupení 1)

Více

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích Toho dne kdy jsme putovali z Tuchlova na Milešovku a zpět, jsme za zvládnutí takové túry dostali odměnu. Mohli jsme místo obvyklého večerního filmu nebo seriálu, naživo

Více

11. Jak používat magnety při léčbě onemocnění

11. Jak používat magnety při léčbě onemocnění M. T. Santwani 11. Jak používat magnety při léčbě onemocnění Klasické lékařství hádá, doporučuje, usiluje a stále dokola se pokouší a mýlí. Vědecká medicína nehádá. Vědecká medicína (ostatně jako jakákoliv

Více

CENÍK. Sušené maso: Sušené pařáty kuřecí 1ks 3,- Sušené vepřové ucho 12,- Sušený hovězí pyj 14,- Sušené plíce 50g 14,-

CENÍK. Sušené maso: Sušené pařáty kuřecí 1ks 3,- Sušené vepřové ucho 12,- Sušený hovězí pyj 14,- Sušené plíce 50g 14,- CENÍK PSY: Granule pytle: Anka - dospělí 10kg 535,- Debút - štěně 8kg 385,- Astor adult 15kg 450,- Frido adult 8kg 195,- K-9 Growth Formula junior 12kg 775,- K-9 Maintenance formula 20kg 1085,- Na požádání

Více

Stupnice tělesné kondice koně BCS Body Condition Scoring

Stupnice tělesné kondice koně BCS Body Condition Scoring Zásady odchovu hříbat z pohledu výživy Ing. Kateřina Blažková Oddělení výživy, Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i., Uhříněves Rozhodujícím obdobím, které může nejvíce ovlivnit budoucí kariéru koně,

Více

Vody vznikající v souvislosti s těžbou uhlí

Vody vznikající v souvislosti s těžbou uhlí I. Přikryl, ENKI, o.p.s., Třeboň Vody vznikající v souvislosti s těžbou uhlí Abstrakt Práce hodnotí různé typy vod, které vznikají v souvislosti s těžbou uhlí, z hlediska jejich ekologické funkce i využitelnosti

Více

Technologický postup realizace staveb z gabionových stavebních konstrukcí systému Algon

Technologický postup realizace staveb z gabionových stavebních konstrukcí systému Algon Technologický postup realizace staveb z gabionových stavebních konstrukcí systému Algon 1. Charakteristiky materiálu 1.1. Technická data - sítě a spojovací prvky gabionového systému Algon DN 4 mm Povrchová

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) W. Neudorff GmbH KG Název výrobku: SLUXX

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) W. Neudorff GmbH KG Název výrobku: SLUXX Datum revize: 01.08.2012 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/ SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku: SLUXX 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Granulovaná

Více

III. Toulky přepyšskou minulostí. Rodokmeny

III. Toulky přepyšskou minulostí. Rodokmeny Toulky přepyšskou minulostí III. Rodokmeny Rodokmen, genealogie, strom, strom života. To jsou slova, která slyšíme stále častěji. Stále větší oblibou mezi lidmi se stává sestavování rodokmenů. Lidé mají

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Kompostárna Agro Step s.r.o.

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Kompostárna Agro Step s.r.o. ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Kompostárna Agro Step s.r.o. dle 156 zákona č. 137/2006, ve znění pozdějších předpisů NÁZEV ZAKÁZKY: Kompostárna Agro Step s.r.o. DRUH ZAKÁZKY: DRUH ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ: DRUH ZADAVATELE:

Více

Cena bez DPH: 95,59 Kč Cena s DPH: 109,93 Kč. Skladem: ANO

Cena bez DPH: 95,59 Kč Cena s DPH: 109,93 Kč. Skladem: ANO Objednací číslo:-101 Směs pro králíky granule 10Kg Kompletní krmivo pro výkrm králíků obohacené o přírodní látky se specifickými účinky.krmivo je určeno pouze pro výkrm králíků. Cena bez DPH: 95,59 Kč

Více

Na hraně. Ryze český chov landseera v Česku neexistuje

Na hraně. Ryze český chov landseera v Česku neexistuje Ryze český chov landseera v Česku neexistuje Pokud bychom chtěli skutečně ryze český chov landseera, pak bychom museli mít v PP uvedeny 4 generace landseerů otců a matek pocházejících z českého chovu.

Více

Přepouštěcí kanál jezero Sadská zak. č. 15/2015 B. Souhrnná technická zpráva DSP 09/2015. B.1 Popis území stavby...2. B.2 Celkový popis tavby...

Přepouštěcí kanál jezero Sadská zak. č. 15/2015 B. Souhrnná technická zpráva DSP 09/2015. B.1 Popis území stavby...2. B.2 Celkový popis tavby... OBSAH B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 Popis území stavby...2 B.2 Celkový popis tavby...3 B.3 Připojení na technickou infrastrukturu...5 B.4 Dopravní řešení...6 B.5 Řešení vegetace a souvisejících terénních

Více

ZEMĚDĚLSKÁ ÚČETNÍ DATOVÁ SÍŤ FADN CZ. Výběrové šetření hospodářských výsledků zemědělských podniků v síti FADN CZ za rok 2010

ZEMĚDĚLSKÁ ÚČETNÍ DATOVÁ SÍŤ FADN CZ. Výběrové šetření hospodářských výsledků zemědělských podniků v síti FADN CZ za rok 2010 Kontaktní pracoviště FADN CZ ZEMĚDĚLSKÁ ÚČETNÍ DATOVÁ SÍŤ FADN CZ Výběrové šetření hospodářských výsledků zemědělských podniků v síti FADN CZ za rok 2010 Samostatná příloha ke Zprávě o stavu zemědělství

Více

REKONSTRUKCE KANALIZACE V OBYTNÉ ZÓNĚ V JIHOZÁPADNÍ ČÁSTI OBCE

REKONSTRUKCE KANALIZACE V OBYTNÉ ZÓNĚ V JIHOZÁPADNÍ ČÁSTI OBCE Obec NEZBAVĚTICE REKONSTRUKCE KANALIZACE V OBYTNÉ ZÓNĚ V JIHOZÁPADNÍ ČÁSTI OBCE PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO REALIZACI STAVBY 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Základní údaje stavby... 3 2. Navrhované technické

Více

Práce s textem, čtení s porozuměním

Práce s textem, čtení s porozuměním Práce s textem, čtení s porozuměním Genetická metoda čtení autor: Miroslava Bukáčková informační zdroj: Aleš V. Poledne, Kokřík Benda, Havlíčkův Brod, Fragment, 2006 1. JAK JSEM PŘIŠEL NA SVĚT A. ZAKROUŽKUJ

Více

57 LINEÁRNÍ rovnice slovní úlohy I 25.4.2014.notebook. April 21, 2016. Rozcvička

57 LINEÁRNÍ rovnice slovní úlohy I 25.4.2014.notebook. April 21, 2016. Rozcvička Rozcvička A B 1 Ve třídě je celkem 28 žáků. Chlapců je o 4 méně než děvčat. Kolik je ve třídě chlapců a kolik děvčat? celkem... 28 žáků chlapci... x 4...12 chlapců dívky... x... 16 dívek 2 Celková výměra

Více

Technologický postup Realizace staveb z gabionových svařovaných stavebních konstrukcí

Technologický postup Realizace staveb z gabionových svařovaných stavebních konstrukcí R&K Gabion s.r.o. Jezdecká 1913/3 Bruntál 792 01 Ič:278 45 991 Dič:CZ27845991 www.rkgabion.cz email: info@rkgabion.cz Technologický postup Realizace staveb z gabionových svařovaných stavebních konstrukcí

Více

Mnohé exponáty na výstavu o historii obce dodali i místní obcané. Foto: G. Kubová

Mnohé exponáty na výstavu o historii obce dodali i místní obcané. Foto: G. Kubová ˇ Mnohé exponáty na výstavu o historii obce dodali i místní obcané Foto: G. Kubová Kluby se představují.. Ve dnech 1. a 2. října 2011 pořádal KLUB ZAHRÁDKÁŘŮ výstavu ovoce a zeleniny.

Více

Punkevní jeskyně a Macocha

Punkevní jeskyně a Macocha Punkevní jeskyně a Macocha Punkevní jeskyně a Macocha krasová oblast Punkevní jeskyně a Macocha jsou jednou z nejznámějších krasových oblastí v celé ČR. V jejich okolí lze nalézt i další zajímavé lokality,

Více

Bulletin číslo 04/2014

Bulletin číslo 04/2014 Bulletin číslo 04/2014 Nejen prací živ je člověk Chvalský zámek, zadní pohled sídlo - Náchodská čp. 2421/234, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Na ples Vás srdečně zve také Klub podnikatelů Horní Počernice

Více

Zahraniční nabídky a poptávky

Zahraniční nabídky a poptávky Zahraniční nabídky a poptávky ČÍSLO 9/2012 Nabídky a poptávky lze vyhledávat dle oboru, kterého se nabídka nebo poptávka převážně týká. Nabídky a poptávky, které jsou zaměřeny na více oborů zároveň, se

Více

Zápis z členské schůze Klubu chovatelů collií a sheltií

Zápis z členské schůze Klubu chovatelů collií a sheltií Zápis z členské schůze Klubu chovatelů collií a sheltií Dne 20.3.2010, 10:30 KC Rychety Pan předseda seznámil přítomné členy s programem schůze. P r o g r a m : 1. Zahájení volba mandátové a návrhové komise

Více

BETONOVÁ DLAŽBA PROVÁDĚNÍ DLÁŽDĚNÉHO KRYTU

BETONOVÁ DLAŽBA PROVÁDĚNÍ DLÁŽDĚNÉHO KRYTU 1. Co budeme k provedení dlážděného krytu potřebovat: hrubý štěrk frakce 16-32 mm pro zhotovení ochranné vrstvy hrubý štěrk frakce 8-16 mm pro provedení podkladní vrstvy písek nebo drcené kamenivo frakce

Více

ZMĚNY SKUPENSTVÍ LÁTEK ČÁST 01

ZMĚNY SKUPENSTVÍ LÁTEK ČÁST 01 ZMĚNY SKUPENSTVÍ LÁTEK ČÁST 01 A) Výklad: Změny skupenství látky Látka se může vyskytovat ve třech různých skupenstvích PEVNÉM, KAPALNÉM nebo PLYNNÉM. Např. voda (H 2 O)- může se vyskytovat jako krystalický

Více

Zápis ze schůze Výboru

Zápis ze schůze Výboru Zápis ze schůze Výboru Benešov 21.11.2015 Přítomni: Vladimír Fiala, Mlada Svobodová, Vilemína Kracíková, Jitka Gogolínová, Tereza Matoušková, Šárka Dresslerová, Lucie Kučerová Omluveni: Veronika Kučeriková,

Více

Kvalifikační kolo - Český drezurní pohár a Kritérium mladých koní 2013 10. 11.8. 2013

Kvalifikační kolo - Český drezurní pohár a Kritérium mladých koní 2013 10. 11.8. 2013 Č. 810L1 Rozpis jezdeckých závodů Těšánky Kvalifikační kolo - Český drezurní pohár a Kritérium mladých koní 2013 10. 11.8. 2013 Základní údaje: 1. 1 Pořadatel: JS Galatík Těšánky Centrum vzdělávání a chovu

Více

4. Výkony, výkonová spotřeba a účetní přidaná hodnota v segmentu malých a středních firem

4. Výkony, výkonová spotřeba a účetní přidaná hodnota v segmentu malých a středních firem Malé a střední firmy v ekonomice ČR v letech 2003-2010 březen 2013 4. Výkony, výkonová spotřeba a účetní přidaná hodnota v segmentu malých a středních firem Výkonové charakteristiky segmentu malých a středních

Více

Hraniční duby určení věku

Hraniční duby určení věku Hraniční duby určení věku Úvodem. Panem starostou ing. Petrem Hejlem jsem byl upozorněn na mohutné duby, rostoucí na hranici mezi Suchdolem a Roztoky. Mohlo by se jednat o hraniční duby, které by si pak

Více

Příloha č. 1: Dopis národního sportovního svazu okresního sdružení ČSTV svým členským klubům

Příloha č. 1: Dopis národního sportovního svazu okresního sdružení ČSTV svým členským klubům 1 SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Dopis národního sportovního svazu okresního sdružení ČSTV svým členským klubům Vážená paní předsedkyně, vážený pane předsedo, vážení činovníci a představitelé sportovního

Více

VYUŽÍVÁNÍ DŘEVNÍHO ODPADU. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.

VYUŽÍVÁNÍ DŘEVNÍHO ODPADU. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28. VYUŽÍVÁNÍ DŘEVNÍHO ODPADU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Dřevní odpad je významným sekundárním zdrojem dendromasy VYUŽÍVÁNÍ

Více

www.robotikmechacek.cz

www.robotikmechacek.cz ISBN 978-80-260-3610-4 (epub) ISBN 978-80-260-3611-1 (PDF) ISBN 978-80-260-3612-8 (MobiPocket) www.robotikmechacek.cz Na webu můžete výhodně koupit také elektronickou či tištěnou verzi prvního dílu knihy

Více

ŠLECHTITELSKÝ PROGRAM

ŠLECHTITELSKÝ PROGRAM ŠLECHTITELSKÝ PROGRAM KLUB VELKÝCH VOLÁČŮ 1. Cíle pro stabilizaci 2. Plemenné znaky popis a návrhy na zlepšení 3. Stanovení vzácných a málo chovaných rázů 4. Evidence chovů a chovných jedinců 5. Propagace

Více

Katalog výstavy drobného zvířectva

Katalog výstavy drobného zvířectva Místní výstava v Lipové 16. 8. 17. 8. 2014 Katalog výstavy drobného zvířectva ZO Bystřice pod Hostýnem Vážení návštěvníci, přátelé chovatelé, srdečně Vás vítáme na tradiční srpnové výstavě drobného zvířectva

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2001 V Praze dne 19. října 2001 Částka: 39 PRO VNITŘNÍ POTŘEBU O B

Více

KDYŽ JÁ JIM DÁM OVSA aneb ABECEDA ZDRAVÉHO KRMENÍ KONÍ

KDYŽ JÁ JIM DÁM OVSA aneb ABECEDA ZDRAVÉHO KRMENÍ KONÍ KDYŽ JÁ JIM DÁM OVSA aneb ABECEDA ZDRAVÉHO KRMENÍ KONÍ Ing. Monika Mechová Monika Mechová, 2016 foto: Pixabay.com Do rukou se vám dostává ebook, jehož cílem není být učebnicí výživy, ale praktickou příručkou

Více

* Solární energie je ekologicky nejčistší způsob k výrobě elektrické energie. Díky Vaší

* Solární energie je ekologicky nejčistší způsob k výrobě elektrické energie. Díky Vaší * Solární energie je ekologicky nejčistší způsob k výrobě elektrické energie. Díky Vaší fotovoltaické elektrárně bude v síti k dispozici více čisté elektrické energie a zároveň ušetříte na stálých nákladech

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

MORČATA Eliška Kopincová 30. 01. 2014

MORČATA Eliška Kopincová 30. 01. 2014 Eliška Kopincová 30. 01. 2014 ŘÁD Hlodavci PODŘÁD Morčatovci ČELEĎ Morčatovití PODČELEĎ Morčata ROD Cavia DRUH Cavia aperea VELIKOST 22-35 cm HMOTNOST 1100-1800g DOBA BŘEZOSTI asi 68 dní MLÁĎATA 1 až více

Více

274/1998 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 12. listopadu 1998 o skladování a způsobu používání hnojiv

274/1998 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 12. listopadu 1998 o skladování a způsobu používání hnojiv 274/1998 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 12. listopadu 1998 o skladování a způsobu používání hnojiv Změna: 476/2000 Sb. Změna: 473/2002 Sb. Změna: 399/2004 Sb. Změna: 91/2007 Sb. Ministerstvo

Více

40 LET PROVOZOVÁNÍ UMĚLÉ INFILTRACE V KÁRANÉM (1968 2008)

40 LET PROVOZOVÁNÍ UMĚLÉ INFILTRACE V KÁRANÉM (1968 2008) Citace Herčík L.: 40 let provozování umělé infiltrace v Káraném (1968-2008). Sborník konference Pitná voda 2008, s. 289-294. W&ET Team, Č. Budějovice 2008. ISBN 978-80-254-2034-8 40 LET PROVOZOVÁNÍ UMĚLÉ

Více

Ing. Michaela Budňáková. Ministerstvo zemědělství České republiky Těšnov 17, PRAHA 1, 117 05

Ing. Michaela Budňáková. Ministerstvo zemědělství České republiky Těšnov 17, PRAHA 1, 117 05 Zákon č. 9/2009 Sb., kterým se mění zákon č. 156/1998 Sb., o hnojivech, pomocných půdních látkách, pomocných rostlinných přípravcích a substrátech a o agrochemickém zkoušení zemědělských půd a jeho prováděcí

Více

TJ Sokol hřebčinec Písek Licence: MC 0025

TJ Sokol hřebčinec Písek Licence: MC 0025 Klub: TJ Sokol hřebčinec Písek Licence: MC 0025 Název závodů: VIII. CENA ČESKÝCH CHOVATELŮ Číslo: 615C1 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1.1. Pořadatel: TJ Sokol hřebčinec Písek, U Hřebčince 479, 397 01 Písek 1.2. Datum

Více

Vyhláška MZe č. 191/2002 Sb., ze dne 7. května 2002 o technických požadavcích na stavby pro zemědělství

Vyhláška MZe č. 191/2002 Sb., ze dne 7. května 2002 o technických požadavcích na stavby pro zemědělství Vyhláška MZe č. 191/2002 Sb., ze dne 7. května 2002 o technických požadavcích na stavby pro zemědělství Ministerstvo zemědělství stanoví podle 143 odst. 4 písm. c) zákona č. 50/1976 Sb., o územním plánování

Více

Doplnění zeleně podél komunikace jižně od obce Hartmanice

Doplnění zeleně podél komunikace jižně od obce Hartmanice Obnova krajinných struktur Doplnění zeleně podél komunikace jižně od obce Hartmanice Objednatel: Obec Hartmanice, Hartmanice 22, 373 65 Dolní Bukovsko Zhotovitel: Spolek pro rozvoj regionu, Jiráskova 84,

Více

POHLEDY NA AG LETOS POSLEDNÍ SKAUTI NA AG GENIUS LOCI AG STUDENTI POZDRAV RA- DOST A DOBRO JSTE SPOKOJENÍ NA AG? VAŠE ODPOVĚDI

POHLEDY NA AG LETOS POSLEDNÍ SKAUTI NA AG GENIUS LOCI AG STUDENTI POZDRAV RA- DOST A DOBRO JSTE SPOKOJENÍ NA AG? VAŠE ODPOVĚDI DM-AG reportáž SKAUTI NA AG AG reportáž POZDRAV RA- DOST A DOBRO Fotoreportáž GENIUS LOCI AG STUDENTI Ankety JSTE SPOKOJENÍ NA AG? VAŠE ODPOVĚDI AG reportáž AG ZVENČÍ Absolventi JAKUB HLADKÝ (PO SVOJEM)

Více

AUTOMATICKÝ VYSAVAČ BARACUDA

AUTOMATICKÝ VYSAVAČ BARACUDA AUTOMATICKÝ VYSAVAČ BARACUDA INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití 1. Montáž Vyndejte z krabice těleso vysavače i ostatní díly a přesvědčte se, že balení obsahovalo všechny komponenty.

Více

CENÍK 800-1 ZEMNÍ PRÁCE

CENÍK 800-1 ZEMNÍ PRÁCE CENOVÉ PODMÍNKY 2015/ I. CENÍK 800-1 ZEMNÍ PRÁCE I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU 1. ČLENĚNÍ A PLATNOST CENÍKU 11. Členění Ceník obsahuje položky zemních prací pro: Část A - Zřízení konstrukcí stavebních objektů

Více

Za příspěvek o možném vzniku hory Tanečnice do únorové kapitoly Víš, že? Floriánek moc děkuje Janě Matouškové z páté třídy.

Za příspěvek o možném vzniku hory Tanečnice do únorové kapitoly Víš, že? Floriánek moc děkuje Janě Matouškové z páté třídy. Školní rok postoupil do své poloviny. Ale škola to není jenom učení. Učební plány nám narušují různé školní akce, což přiznejme si velice vítáme. Jednou z takových akcí byla i The Cooking Show. Jana Matoušková,

Více

MODERNÍ STRATEGIE VÝŽIVY SELAT A BĚHOUNŮ

MODERNÍ STRATEGIE VÝŽIVY SELAT A BĚHOUNŮ MODERNÍ STRATEGIE VÝŽIVY SELAT A BĚHOUNŮ Zeman, L., Vavrečka, J., Mareš, P. a Sikora, M. Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Je celá řada oblastí, které mají vliv na užitkovost a rentabilitu

Více

BŘIDLICOVÝ DŮL Důl Radim, a.s. BŘIDLICOVÝ DŮL Důl Radim, a.s.

BŘIDLICOVÝ DŮL Důl Radim, a.s. BŘIDLICOVÝ DŮL Důl Radim, a.s. BŘIDLICOVÝ DŮL Důl Radim, a.s. BŘIDLICOVÝ DŮL Důl Radim, a.s. BŘID Důl BŘIDLICOVÝ DŮL Důl Radim, a.s. BŘIDLICOVÝ DŮL Důl Radim, a.s. BŘ D O nás Hlubinný břidlicový Důl Radim a.s. se nachází v údolí Budišovky

Více

Nosnice v obohacených klecích

Nosnice v obohacených klecích Nosnice v obohacených klecích 1 Obsah 1. Popis 3 2. Vyobrazení 6 3. Přehled povinných pravidelných kontrol zařízení pro správný chod 26 2 1. Popis Jedná se o moderní zařízení modulového systému, které

Více

Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 137/2012

Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 137/2012 Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 137/2012 Sumarizace projektů granty z rozpočtu městské části Praha 12 v oblasti sportu a volného času dětí a mládeže pro rok 2012 číslo projektu

Více

Zpráva o činnosti Atletického klubu AHA Vyškov v roce 2015

Zpráva o činnosti Atletického klubu AHA Vyškov v roce 2015 Atletický klub AHA Vyškov, z. s., Tyršova 694/15B, 682 01 Vyškov Předměstí, E-mail:jm.aha@atlas.cz Zpráva o činnosti Atletického klubu AHA Vyškov v roce 2015 A. Tréninkový proces www.ahavyskov.cz A. Tréninkový

Více

http://www.zoobrno.cz/czech/zooreport/report014.htm

http://www.zoobrno.cz/czech/zooreport/report014.htm 1 z 6 2.5.2007 12:58 ZOO report 2/02 České zoologické zahrady si získaly světové uznání Děti z jižní Moravy čestně obstály Také na Svatém Kopečku platí: Zvířata, z klece ven! Máte chuť poobědvat s tygrem?

Více

NOŽE GATOR ARETACE VODICÍCH KOL

NOŽE GATOR ARETACE VODICÍCH KOL Stále více uživatelů travnatých pozemků potřebuje trávu pouze jednou za čas posekat, tím udržovat pozemek čistý, ale nechce mít starosti, co dál s posečenou trávou. Pro ně je nejlepším pomocníkem stroj

Více

Plošná topidla. Pořádně zimě zatopit. S plošnými topidly od Wacker Neuson.

Plošná topidla. Pořádně zimě zatopit. S plošnými topidly od Wacker Neuson. Plošná topidla Pořádně zimě zatopit. S plošnými topidly od Wacker Neuson. Ukažte zimě, že si na vás nepřijde. Příchod zimy na staveništi obvykle znamená okamžité přerušení prací. U nás tomu tak ale není.

Více

Kaskádová vertikální zahrada

Kaskádová vertikální zahrada Kaskádová vertikální zahrada návod na instalaci Komponenty: truhlíky bočnice truhlíků matice samozavlažovací květináče vrut TX 35 s hrubým závitem prodloužení plastový kroužek šroub těsnění Postup montáže:

Více

Výživa. Mgr.Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové

Výživa. Mgr.Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové Výživa Mgr.Markéta Vojtová VOŠZ a SZŠ Hradec Králové Výživa Soubor biochemických a fyziologických procesů, kterými organismus přijímá a využívá látky z vnějšího prostředí Nežijeme, abychom jedli, ale jíme,

Více

ZALOŽENO 1990. tradice a kvalita

ZALOŽENO 1990. tradice a kvalita ZALOŽENO 1990 tradice a kvalita KATALOG VÝROBKŮ 2012 krmiva a pochoutky pro hlodavce APETIT NEW GENERATION PRO ZAKRSLÉ KRÁLÍKY superprémiové extrudované krmivo - prevence ledvinových kamenů - obrušování

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

OBDOBÍ 2015-2020 II.PILÍŘ NENÁROKOVÉ DOTACE. II.pilíř - nenárokové dotace Ing.Zdeněk Perlinger,607103244 1

OBDOBÍ 2015-2020 II.PILÍŘ NENÁROKOVÉ DOTACE. II.pilíř - nenárokové dotace Ing.Zdeněk Perlinger,607103244 1 OBDOBÍ 2015-2020 II.PILÍŘ NENÁROKOVÉ DOTACE Ing.Zdeněk Perlinger,607103244 1 Popis opatření Poskytování odborných individuálních poradenských služeb v oblastech : - Podpora přenosu znalostí a inovací v

Více

Národní program tlumení salmonel v chovech nosnic pro konzumní vejce

Národní program tlumení salmonel v chovech nosnic pro konzumní vejce Národní program tlumení salmonel v chovech nosnic pro konzumní vejce TÝDEN / VĚK 0 4 8 12 16 20 24 28 32 36 40 44 48 52 56 60 64 68 72 76 80 84 88 92 96 100 kuře kuřice - odchov nosnice - produkční období

Více

Aktivita Deset dní ekovýchovných aktivit pro děti o letních prázdninách

Aktivita Deset dní ekovýchovných aktivit pro děti o letních prázdninách Aktivita Deset dní ekovýchovných aktivit pro děti o letních prázdninách Se konala 13. 17. 8., a 20. 24. 8. 2012 První týden se zúčastnilo 8 dětí, druhý týden 9 dětí. Věkové rozmezí 6 13 let. Činnost v

Více

Matematický KLOKAN 2005 (A) 2 005 002 005 (B) 20 052 005 (C) 2 007 005 (D) 202 555 (E) 202 505 (A) 8 (B) 6 (C) 4 (D) 2 (E) 1

Matematický KLOKAN 2005 (A) 2 005 002 005 (B) 20 052 005 (C) 2 007 005 (D) 202 555 (E) 202 505 (A) 8 (B) 6 (C) 4 (D) 2 (E) 1 Matematický KLOKAN 2005 kategorie Benjamín Úlohy za 3 body 1. Vypočítej 2 005. 100 + 2 005. (A) 2 005 002 005 (B) 20 052 005 (C) 2 007 005 (D) 202 555 (E) 202 505 2. Anička a Bětka mají dohromady 10 bonbonů.

Více