KANCLÉ VALORUM DATA. Slabý v dce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KANCLÉ VALORUM DATA. Slabý v dce"

Transkript

1 KANCLÉ VALORUM PALPATIN V P EDCH DCE V ELE REPUBLIKY P íslušnost: Republika Domovský sv t: Coruscant Rasa: lov k Výška: 1,7 m Objevil se v: EI, KV Viz: Palpatine, Padmé Amidala, Mas Amedda P ED TÍM, než se Nejvyšším kanclé em stane Palpatine, zastává tuto nejvyšší pozici galaktického Senátu Finis Valorum. Stojí v ele Republiky v dob, kdy lod Obchodní federace zahájí blokádu planety Naboo. Padmé Amidala z toho obvi uje p ímo samotného Valoruma. Zdobený svrchní pláš Modrý pás reprezentující funkci Nejvyššího kanclé e Po Valorumov rezignaci p edstoupí senátor Palpatine slibující sílu a efektivitu. Pláš z látky veda VALORUM pochází z rodiny politik. Na funkci Nejvyššího kanclé e se p ipravoval celý sv j život. Je to muž, který si svá privilegia hlavy Republiky opravdu užívá. Díky tomuto p ístupu však není zrovna oblíbený u prostých voli. Slabý v dce Zatímco Naboo trpí, Senát jen diskutuje o možných ešeních, aniž by konal. Mluv í Senátu Mas Amedda (tajn pracující pro Palpatina) ví, že díky této nerozhodnosti bude Valorum p sobit jako slabý a neefektivní.

2 CHEWBACCA WOOKIESKÝ VÁLE NÍK, PILOT A HRDINA P íslušnost: Povstalecká aliance/odboj Domovský sv t: Kashyyyk Rasa: Wookie Výška: 2,28 m Objevil se v: KV, EIII, EIV, EV, EVI, EVII Viz: Han Solo, Tarfful Samost íl CHEWBACCA je wookieský mechanik a pilot. B hem klonových válek bojuje, aby bránil svou planetu. Za vlády Impéria je prvním d stojníkem na palub lodi Millennium Falcon a v rným p ítelem Hana Sola. CHEWIE je Hanovým neskonale oddaným kopilotem a spolehlivým kolegou- -dobrodruhem. Zb silé akce, do kterých je Han dostává, si opravdu užívá, ale ob as musí svéhlavost svého kamaráda krotit. Nepromokavé chlupy Brašna na ná adí I t icet let po povstání jsou Han s Chewiem stále spolu. Wookieský mechanik Tenhle skv lý Wookie využívá svých schopností mechanika, aby udržel Solovu lo ve vzduchu. Pozd ji se mu jeho schopnosti hodí i ke kompletnímu sestavení C-3PO poté, co je chudák rozst elen na sou ástky v Obla ném m st. 44

3 NÁ ELNÍK CHIRPA V DCE EWOK P íslušnost: Vesnice Jasných strom Domovský sv t: Zalesn ný m síc Endor Rasa: Ewok Výška: 1 m Objevil se v: EVI Viz: Logray, Teebo Kapuce MOUDRÝ NÁ ELNÍK CHIRPA vede kmen Jasných strom na zalesn ném m síci Endoru již 42 období. Když jeho kmen zajme úto nou jednotku Povstalecké aliance, Chirpovi zabrání v jejich ob tování pouze C-3PO, jehož pov r iví Ewoci považují za zlatého boha. Výborný ich H l s hlavou plaza Ná elnický medailon NÁ ELNÍK Chirpa je zkušeným v dcem své vesnice, i když v kem za íná být pon kud zapomn tlivý. Díky jeho autorit se Ewoci zavážou bojovat v nebezpe ném boji proti Impériu. Lovecký n ž Kmen Jasných strom žije ve vesnici ve vrcholcích strom. Noví rekruti Chirpa si vyslechne vypráv ní C-3PO o boji proti Impériu a rozhodne, že se Ewoci do boje také zapojí. V bitv o Endor využijí Ewoci veškerou svou prohnanost a divokost a vysp lejší jednotky Impéria porazí.

4 CLIEGG LARS MANŽEL SHMI SKYWALKEROVÉ P íslušnost: Žádná Domovský sv t: Tatooine Rasa: lov k Výška: 1,83 m Objevil se v: EII Viz: Shmi Skywalkerová, Owen Lars, Beru Larsová P I SHÁN NÍ farmá ského pomocníka ve m st Mos Espa potká Cliegg Lars, tatooinský zvlh ovací farmá, otrokyni, do které se zamiluje. Není to nikdo jiný než Anakinova matka, Shmi Skywalkerová. Aby se s ní mohl oženit, vykoupí ji od Watta, prodejce opot ebených lodních sou ástek. Popruh na ná adí Obnošené pracovní oble ení P i pokusu zachránit Shmi od tuskenských nájezdník p ijde Cliegg o nohu. CLIEGG V otec byl tatooinský zvlh ovací farmá, ale Cliegg cht l zkusit život v pulzujícím sv t jádra. Tam se zamiloval do vdané ženy jménem Aika. Po její smrti se vrátil na Tatooine, aby se postaral o rodinnou farmu. Zlomen žalem Cliegg p ijde o Shmi, když ji unesou a zabijí píse ní lidé. Po její smrti se Cliegg rozhodne žít dál ten stejný život, na kterém tak tvrd pracoval, ale brzy umírá na zlomené srdce.

5 KLONOVÝ PILOT KLONOVÍ LETE TÍ SPECIALISTÉ P íslušnost: Republika/ Impérium Rasa: Lidský klon B žné vybavení: Blaster DC-15a, termální detonátor, náboje Objevili se v: EII, KV, EIII Viz: Klonový voják St elecký vizor chránící p ed sv telnými odlesky NA PO ÁTKU klonových válek byli kloni cvi eni k pilotování d lových lun LAAT. S postupem válek byly nové vlny klon cvi eny k pilotování stíha ek ARC-170 a V-wing, které už byly schopné skoku do hyperprostoru. Jednotka na recyklaci vzduchu Trubice na p ívod vzduchu Pilot a kopilot/hlavní st elec pilotují stíha ku ARC-170 v bitv o Coruscant. Kapsa na letové záznamy V BITV o Coruscant byli klonoví piloti vybaveni pilotskou zbrojí fáze II s p ilbami s vizory stínícími záblesky. Piloti stíha ek V-wing však nosí pln uzav ené p ilby, protože jejich lod nejsou vybaveny podporou života. Piloti d lových lun Na po átku klonových válek, v bitv o Geonosis, pilotují klonoví piloti d lové lod typu LAAT/I a LAAT/c. Jsou vybaveni bojovou zbrojí fáze I, pro niž je typické žluté ozna ení a celohlavové p ilby. 47

6 KLONOVÝ VOJÁK (FÁZE I) PRVNÍ GENERACE KLONOVANÝCH VOJÁK P íslušnost: Republika Domovský sv t: Kamino Rasa: Lidský klon Výška: 1,83 m Objevili se v: EII, KV Viz: Klonovaný voják (fáze II), klonový pilot Klonovaní vojáci jsou vysazeni republikovými úto nými lod mi, které p eváží i d lové luny. Blaster DC-15 Dýchací filtr Multifunk ní opasek Stehenní plát PRVNÍ KLONOVANÍ VOJÁCI jsou kv li stylu své zbroje ozna ováni jako fáze I. Narodili se a vyrostli v klonovacích za ízeních na Kaminu, kde byli vycvi eni tak, aby se cítili prakticky nezranitelní a aby bojovali. První útok V okamžiku, kdy separatistická armáda droid poprvé zaúto í na Geonosis, nemá Senát jinou možnost, než povolat armádu klonovaných voják, kterou ani neshromáždil, ani nevycvi il. Pod zkušeným vedením Jedi však kloni donutí droidy k ústupu. ZBROJ FÁZE I vychází z mandalorianské zbroje Jango Fetta. Skládá se z 20 odolných plát a asto je kv li své váze a neprakti nosti ozna ována jako kyblík. Vysoce odolné podrážky

7 KLONOVÝ VOJÁK (FÁZE II) DRUHÁ GENERACE KLONOVANÝCH VOJÁK P íslušnost: Republika/Impérium Domovský sv t: Kamino Rasa: Lidský klon Výška: 1,83 m Objevili se v: KV, EIII Viz: Klonovaný voják (fáze I) Klonovaní vojáci jsou nejlepší vojenskou silou v galaxii. Bitvou opot ebovaná hrudní zbroj V DOB BITVY o Coruscant už je zbroj fáze II klonovaných voják bitvami ošlehaná a ušpin ná. Klony stárnou dvakrát rychleji než oby ejní lidé, a tak už jsou naživu pouhé dv t etiny p vodních klonovaných voják. Náhradní zásobník do blasteru B žný blaster DC-15 se skládací pažbou ZBROJ FÁZE II je odoln jší, leh í a padne lépe než zbroj fáze I. Má také mnoho speciálních variací. Nákoleník 49 Lepší vojáci Klonovaní vojáci jsou vybavení vysp lejší zbrojí a podporou života než Separatisté, což jim umož uje se snadno probít zástupy droid.

8 COLEMAN TREBOR VURKSKÝ MISTR JEDI P íslušnost: Jedi Domovský sv t: Sembla Rasa: Vurk Výška: 2,13 m Objevil se v: EII Viz: Yarael Poof, hrab Dooku Kost ný h eben na hlav v pr b hu života stále roste Odolná k že plaza Coleman Trebor se stal lenem Nejvyšší rady Jedi po smrti mistra Jedi Yaraela Poofa. MISTR JEDI Coleman Trebor je považován za zkušeného vyjednáva e, který dokáže urovnat i ty nejvážn jší spory. Rovn ž jeho schopnosti v boji s me em jsou znamenité, a tak se p ipojí ke skupin Mace Windu letící na Geonosis. Potravinové a energetické kapsle Jediský pláš St et s Dookuem Na Geonosis využije Coleman Trebor momentu p ekvapení a postaví se hrab ti Dookuovi. Nájemný lovec Jango Fett však pohotov vyst elí ze svého blasteru a ušlechtilý Jedi padne mrtev k zemi. 50 COLEMAN TREBOR je Vurk pocházející z vodní planety Sembla. Jeho rasa je považována za primitivní, ale ve skute nosti jsou velmi empati tí a rozvážní.

9 VELITEL BACARA KLONOVÝ VELITEL KI-ADI-MUNDIHO Lícové chráni e p ed vánicemi P íslušnost: Republika/ Impérium Domovský sv t: Kamino Rasa: Lidský klon Výška: 1,83 m Objevil se v: EIII Viz: Ki-Adi-Mundi, klonovaný voják (fáze II) Bacara se svou galaktickou p chotou ve zbroji pro boj ve sn hu bojuje na planet Mygeeto. KLONOVÝ VELITEL Bacara (taktéž známý jako CC-1138) podstoupil výcvik ARK. Výcvikový program ARK má za cíl z oby ejných klon vyškolit velitele, a to rozvíjením jejich individuálního myšlení. Bacara slouží pod mistrem Jedi Ki-Adi-Mundim. Multifunk ní opasek Blasterová puška DC-15 Chráni kolena Bitva o Mygeeto Velitel Bacara vybojuje po boku Ki-Adi- -Mundiho mnoho bitev. Na konci klonových válek se oba tito bojovníci vydávají na zasn ženou planetu Mygeeto, kde Republika bojuje s droidy už dva roky. Bacara vede své vojáky skrz mygeetská m sta. 51 NEŽ BACARA zapo al ARK výcvik, byl jedním z mála klon cvi ených bývalým Strážcem cest a ochráncem zákona na Concord Dan, zatímco jiní byli cvi eni hrstkou Fettem vybraných instruktor. Podle n kterých lidí práv toto vysv tluje Bacarovu pov st samotá e.

10 VELITEL BLY KLONOVÝ VELITEL AAYLY SECURY P ilba s p ívodem kyslíku P íslušnost: Republika/ Impérium Domovský sv t: Kamino Rasa: Lidský klon Výška: 1,83 m Objevil se v: KV, EIII Viz: Aayla Secura, klonovaný voják (fáze II) Plastoidové brn ní poškrábané zásahy od šrapnel Poté co se Bly na základ Rozkazu 66 obrátí proti Republice, slouží Impériu. VELITEL BLY je klonem Jango Fetta. Byl v první vln klonových velitel vycvi ených v programu adaptabilních rekognoska ních komand (ARK). Jeho hlavním zam ením je úsp ch každé mise. P íru ní pouzdro na ru ní opakovací blaster DC-17 Chladnokrevný velitel Klonový velitel Bly s jediskou generálkou Aaylou Securou pronásledují v dkyni Separatist Shu Mai na exotickém sv t Felucii, když tu Bly obdrží Palpatin v Rozkaz 66. Bez zaváhání rytí ku, se kterou sloužil na tolika misích, zast elí. KLONOVÝ VELITEL CC-5052, nebo také Bly, blízce spolupracoval s jediskou generálkou Aaylou Securou a velice si váží její oddanosti každé misi. 52

Primární kondenzátor. Primární vysílač dat. 42 Nejvyšší rada jediů. 44 Qui-gon jinn. 46 Obi-wan kenobi. 48 Neimoidiané. 50 Posádka vlajkové lodi

Primární kondenzátor. Primární vysílač dat. 42 Nejvyšší rada jediů. 44 Qui-gon jinn. 46 Obi-wan kenobi. 48 Neimoidiané. 50 Posádka vlajkové lodi Odečet úrovně energie Primární kondenzátor Primární vysílač dat Leštěný kovový povrch Kapsa na wupiupi Tatooinský opasek na peníze Impulzní jednotka Diagnostické jádro Sonický obrazový skener Nabooská

Více

HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY

HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY HLAVA III PODROBNOSTI O VEDENÍ ÚST EDNÍHO SEZNAMU OCHRANY P ÍRODY (K 42 odst. 2 zákona) 5 (1) Úst ední seznam ochrany p írody (dále jen "úst ední seznam") zahrnuje soupis, popis, geometrické a polohové

Více

Styr, magnar z Thennu. Thennové (Nájezdníci), (1. část) Styr, magnar z Thennu Thennové. Styr, magnar z Thennu. Thennové (Nájezdníci), (2.

Styr, magnar z Thennu. Thennové (Nájezdníci), (1. část) Styr, magnar z Thennu Thennové. Styr, magnar z Thennu. Thennové (Nájezdníci), (2. Mance Nájezdník, Král za Zdí Nájezdníci (1. část) Statečný, Autorita (+1), oblast kontroly: 3 hexy Mance Nájezdník, Král za Zdí Nájezdníci Statečný, Autorita (+1), oblast kontroly: 3 hexy Hodnota zajetí:

Více

Kde musí Ezra projít devíti obtížnými a děsivými zkouškami Jedi? OCHRÁNCI GALAXIE. Čí kosmickou loď zachrání R2-D2 před jistým zničením?

Kde musí Ezra projít devíti obtížnými a děsivými zkouškami Jedi? OCHRÁNCI GALAXIE. Čí kosmickou loď zachrání R2-D2 před jistým zničením? Kde musí Ezra projít devíti obtížnými a děsivými zkouškami Jedi? OCHRÁNCI GALAXIE Čí kosmickou loď zachrání R2-D2 před jistým zničením? 4 Jakou přezdívku dostane mladý Luke Skywalker na Tatooinu? kapitola

Více

ÚVOD ČASOVÁ OSA 3245 LL. Všechna data na Lothalu se udávají v LL (lothalských letech). Původ lothalského kalendáře se ovšem ztrácí v šeru dávnověku.

ÚVOD ČASOVÁ OSA 3245 LL. Všechna data na Lothalu se udávají v LL (lothalských letech). Původ lothalského kalendáře se ovšem ztrácí v šeru dávnověku. ÚVOD Nastaly temné časy. Řád šlechetných rytířů Jedi se stal minulostí a s ním i Galaktická republika. Tam, kde dříve panoval mír a spravedlnost, nyní vládne strach a útisk. Podrobená galaxie leží u nohou

Více

SVĚTELNÁ RYCHLOST! Millennium Falcon Hana Sola byl jednou z nejrychlejších lodí v galaxii navzdory svému ošuntělému vzhledu.

SVĚTELNÁ RYCHLOST! Millennium Falcon Hana Sola byl jednou z nejrychlejších lodí v galaxii navzdory svému ošuntělému vzhledu. SVĚTELNÁ RYCHLOST! 8 Millennium Falcon Hana Sola byl jednou z nejrychlejších lodí v galaxii navzdory svému ošuntělému vzhledu. ZDOLEJTE KESSELSKOU CESTU! Han Solo se kdysi vychloubal, že zvládl Kesselskou

Více

VÁLKY PUNSKÉ Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_29_16

VÁLKY PUNSKÉ Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_29_16 VÁLKY PUNSKÉ Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_29_16 Tématický celek: Historie a umění Autor: Miroslav Finger Datum

Více

PŘILBY. 2 317,00 Kč. 2 397,00 Kč. Kónická přilba s nánosníkem z 13. století. Přilba má uvnitř látkovou výstelku. tl. plechu 2 mm.

PŘILBY. 2 317,00 Kč. 2 397,00 Kč. Kónická přilba s nánosníkem z 13. století. Přilba má uvnitř látkovou výstelku. tl. plechu 2 mm. Kónická přilba s nánosníkem z 13. století tl. plechu 2 mm Nánosník šířka 3 cm délka 11 cm Délka 23 cm Šířka Hloubka 20 cm 15 cm MH-H0904 2 317,00 Kč Přilba má jednoduchý tvar odpovídající době vzniku.

Více

Klí ové kompetence II 2009/2010

Klí ové kompetence II 2009/2010 Analýza dovedností a tematických ástí testu 100 t ída 8. ro níky gymnázií 90 84 80 70 69 69 74 74 67 65 pr m rný percentil 60 50 40 30 20 10 0 82 67 67 74 69 68 66 Celek kompetence komunikativní kompetence

Více

Školní kolo soutěže Mladý programátor 2016, kategorie A, B

Školní kolo soutěže Mladý programátor 2016, kategorie A, B Doporučené hodnocení školního kola: Hodnotit mohou buď učitelé školy, tým rodičů nebo si žáci, kteří se zúčastní soutěže, mohou ohodnotit úlohy navzájem sami (v tomto případě doporučujeme, aby si žáci

Více

DOPLNĚK O PŘEDPIS L 2

DOPLNĚK O PŘEDPIS L 2 DOPLNĚK O PŘEDPIS L 2 ČR: DOPLNĚK O PODMÍNKY PRO VFR LETY PŘI PROVÁDĚNÍ LETECKÝCH PRACÍ, AKROBATICKÝCH LETŮ, LETECKÝCH VEŘEJNÝCH VYSTOUPENÍ, LETECKÉHO VÝCVIKU, PŘEZKUŠOVACÍCH LETŮ A SEZNAMOVACÍCH LETŮ

Více

V Rožnově p. R. dne 16. dubna 2007. Směrnice č.3. k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků ve škole

V Rožnově p. R. dne 16. dubna 2007. Směrnice č.3. k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků ve škole Základní škola Rožnov pod Radhoštěm, 5. května 1700, okres Vsetín, příspěvková organizace 5. května 1700, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm V Rožnově p. R. dne 16. dubna 2007 Směrnice č.3 k zajištění bezpečnosti

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

UZAVÍRÁNÍ SŇATKŮ Z HLEDISKA ŘÁDŮ ČCE A ČESKÉHO PRÁVNÍHO ŘÁDU 1

UZAVÍRÁNÍ SŇATKŮ Z HLEDISKA ŘÁDŮ ČCE A ČESKÉHO PRÁVNÍHO ŘÁDU 1 UZAVÍRÁNÍ SŇATKŮ Z HLEDISKA ŘÁDŮ ČCE A ČESKÉHO PRÁVNÍHO ŘÁDU 1 1. Co je manželství Právní řád ČR: Podle zákona o rodině je manželství trvalé společenství muže a ženy založené zákonem požadovaným způsobem.

Více

Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře

Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře Článek 1 Úvodní ustanovení Pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře platí příslušná ustanovení občanského

Více

Senátní opat ení Návrh evropské zadávací sm rnice

Senátní opat ení Návrh evropské zadávací sm rnice Senátní opat ení novela ZVZ Návrh evropské zadávací sm rnice MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ R Vlastimil Fidler Technická novela ešení praktických problém p i zadávání minimální zásahy ú innost od 1. 1.

Více

Zápis ze 4. jednání rady města Turnov ze dne 26.2.2015

Zápis ze 4. jednání rady města Turnov ze dne 26.2.2015 Zápis ze 4. jednání rady města Turnov ze dne 26.2.2015 Pozn. Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/200 Sb., o ochraně

Více

Mezinárodní pravidla pro zkoušky anglických loveckých španělů (pravidla A) S přidáním posledního paragrafu článku 24, v předchozím vydání vynechaném.

Mezinárodní pravidla pro zkoušky anglických loveckých španělů (pravidla A) S přidáním posledního paragrafu článku 24, v předchozím vydání vynechaném. Mezinárodní pravidla pro zkoušky anglických loveckých španělů (pravidla A) S přidáním posledního paragrafu článku 24, v předchozím vydání vynechaném. Čl.1 Tyto zkoušky si kladou za cíl vyhledat elitních

Více

ZÁPISNÍK BEZPEČNOSTI PRÁCE

ZÁPISNÍK BEZPEČNOSTI PRÁCE FIRMA: ZÁPISNÍK BEZPEČNOSTI PRÁCE VYDAL: Jméno a příjmení Záznamy o kvalifikačních předpokladech, výchově a výcviku zaměstnance k bezpečné práci narození: Evidenční číslo: Bydliště Průkaz vystavil: Dne:

Více

PŘESNÁ STŘELBA V ČASOVÉM LIMITU

PŘESNÁ STŘELBA V ČASOVÉM LIMITU Policejní sportovní klub UNION PRAHA sportovní střelba Popis disciplín PŘÍLOHA č. 2008/01 k pravidlům střeleckého závodu Praha, ČR 1. dubna 2008 7 D 1 PŘESNÁ STŘELBA V ČASOVÉM LIMITU Startovní pozice:

Více

NÁVRH OPAT ENÍ OBECNÉ POVAHY

NÁVRH OPAT ENÍ OBECNÉ POVAHY M S T S K Ý Ú A D H O R A Ž O V I C E Odbor životního prost edí Mírové nám stí 1, 341 01 Horaž ovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz Váš dopis.j. / ze dne: íslo jednací: MH/15926/2016

Více

Zdeněk Svěrák -scénárista, herec, divadelník

Zdeněk Svěrák -scénárista, herec, divadelník Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Zdeněk Svěrák -scénárista, herec, divadelník Jméno a příjmení: Veronika Hospodková Třída: 5. A Školní rok: 2015/2016 Garant / konzultant: Mgr.

Více

Pokud bude existovat ruská armáda, bude i Rusko. Toto přísloví skutečně platí.

Pokud bude existovat ruská armáda, bude i Rusko. Toto přísloví skutečně platí. Pokud bude existovat ruská armáda, bude i Rusko. Toto přísloví skutečně platí. Ale ani v současnosti nelze zapomínat na velké bitvy minulosti, ve kterých hrdinové bojovali za svobodu svou i jiných. S napětím

Více

3.3 Narození, zemřelí, sňatky, rozvody

3.3 Narození, zemřelí, sňatky, rozvody 3.3 Narození, zemřelí, sňatky, rozvody Přirozená měna obyvatel je základem demografických procesů ve smyslu bilance živě narozených a zemřelých. Pokud se zaměříme na přirozený přírůstek, resp. úbytek obyvatel

Více

BioNase - O přístroji

BioNase - O přístroji BioNase - O přístroji Rychlý a účinný mobilní přístroj určený k léčbě senné rýmy a rýmy alergického původu. Stop senné rýmě a rýmě alergického původu fototerapií léčbou světelnými paprsky BioNase, bez

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 2 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZM N VYUŽITÍ ÚZEMÍ v územním ízení ve zjednodušeném územním ízení podle ustanovení

Více

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY Cenový věstník 12/2015 40 Za každých dalších 20 km 20 URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU ČÁST I. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY 1. Uvedené podmínky platí pro dopravce provozující

Více

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený PLZEŇ PRO VČELY Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený VČELY Včela medonosná nedokáže žít sama jako jedinec, ale vytváří superorganismus, tvořený královnou, včelami a trubci. V úlu je jich

Více

Informace . 14/2010/14/OLVV. Informace k volbám do zastupitelstev obcí a Senátu Parlamentu eské republiky

Informace . 14/2010/14/OLVV. Informace k volbám do zastupitelstev obcí a Senátu Parlamentu eské republiky Krajský ú ad Jiho eského kraje, Odbor legislativy a vnit ních v cí Informace. 14/2010/14/OLVV Informace k volbám do zastupitelstev obcí a Senátu Parlamentu eské republiky 1. Rozhodnutí prezidenta republiky

Více

ke sněmovnímu tisku 444

ke sněmovnímu tisku 444 Pozměňovací návrh poslance Ing. Františka Laudáta ke sněmovnímu tisku 444 V l á d n í n á v r h ZÁKONA kterým se mění zákon č. 395/2009 Sb., o významné tržní síle při prodeji zemědělských a potravinářských

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

1. Obecná innost Soudu pro ve ejnou službu Zahájené, ukon ené, probíhající v ci ( )

1. Obecná innost Soudu pro ve ejnou službu Zahájené, ukon ené, probíhající v ci ( ) 1. Obecná innost Soudu pro ve ejnou službu Zahájené, ukon ené, probíhající v ci (2005 2009) 250 200 150 100 50 0 2005 2006 2007 2008 2009 Zahájené v ci Ukon ené v ci Probíhající v ci Zahájené v ci Ukon

Více

Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno Směrnice k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků školy

Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno Směrnice k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků školy Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno Směrnice k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků školy Úvodní ustanovení Pro bezpečnost a ochranu zdraví při výchově a vzdělávání

Více

Rok v přírodě. (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou

Rok v přírodě. (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou 1 Příloha č.6 ke ŠVP Škola hrou Projekt - P5 Rok v přírodě (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou Autor projektu: Mgr.Charlotta Kurcová Přílohy: kniha Tuláček liška

Více

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Číslo dokumentu: SPŠEIT 34 _ 2015 _ 1.01 Platnost od: 1. 9. 2015 Nahrazuje: SPŠEIT 34 _ 2012 _ 1.01 Počet listů: 12 Obsah

Více

Metodický list. Mgr. Darja Dvořáková. Osvobozené divadlo, Jan Werich, Jiří Voskovec, Jaroslav Ježek III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky využíváním ICT

Metodický list. Mgr. Darja Dvořáková. Osvobozené divadlo, Jan Werich, Jiří Voskovec, Jaroslav Ježek III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky využíváním ICT Název materiálu Autor Klíčová slova Šablona Metodický list Osvobozené divadlo Mgr. Datum vytvoření 10. února 2013 Sada III/2 6.5 Oblast, obor Třída Druh učebního materiálu Anotace + popis použití Osvobozené

Více

Až 1 miliarda lidí byla unesena bytostmi

Až 1 miliarda lidí byla unesena bytostmi Až 1 miliarda lidí byla unesena bytostmi z hyperdimenzí 11.04.2010 12:53 1 / 7 Empirický, opakovatelný výzkum publikovaný společností ICAR (Mezinárodní komunita pro výzkum mimozešťanů) potvrzuje, že se

Více

P IZNÁNÍ TISKOPIS PRO ZM NU VLASTNICTVÍ OD 1. 1. 2004

P IZNÁNÍ TISKOPIS PRO ZM NU VLASTNICTVÍ OD 1. 1. 2004 TISKOPIS PRO ZM NU VLASTNICTVÍ OD 1. 1. 2004 P IPOJTE vybranou P ÍLOHU. 1 k p iznání k dani z p evodu nemovitostí, typ - K, S nebo O v POT EBNÉM PO TU Samostatné p iznání podá KAŽDÝ Z MANŽEL - p i p evodu

Více

URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU

URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU 32 CENOVÝ VĚSTNÍK 14/2008 URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU ČÁST I. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY 1. Uvedené podmínky platí pro dopravce provozující veřejnou vnitrostátní

Více

219/1999 Sb. ZÁKON ze dne 14. září 1999. o ozbrojených silách České republiky ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Předmět právní úpravy

219/1999 Sb. ZÁKON ze dne 14. září 1999. o ozbrojených silách České republiky ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Předmět právní úpravy Změna: 352/2001 Sb. Změna: 320/2002 Sb. Změna: 253/2005 Sb. Změna: 413/2005 Sb., 546/2005 Sb. 219/1999 Sb. ZÁKON ze dne 14. září 1999 o ozbrojených silách České republiky Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

Penzion s restaurací společnosti PETRA spol. s r.o.

Penzion s restaurací společnosti PETRA spol. s r.o. PETRA spol. s r.o. Brandlova 129, Hodonín 695 01 CZ ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ: Penzion s restaurací společnosti PETRA spol. s r.o. Září 2013 Vážení projektanti, společnost PETRA spol. s r.o. (dále jen,,petra

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY ÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY ÁST A P íloha. 1 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍST NÍ STAVBY v územním ízení ve zjednodušeném územním ízení podle ustanovení

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Olomouc Inspekční zpráva Středisko praktického vyučování PRAKTIK s. r. o., Olomouc, tř. 17. listopadu 6/A Adresa tř. 17. listopadu 6/A, 772 00 Olomouc Identifikátor:

Více

106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti

106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti 106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 108 odst. 1 zákona č. 258/2000 Sb.,

Více

M sto Uherský Brod Zastupitelstvo m sta Uherský Brod

M sto Uherský Brod Zastupitelstvo m sta Uherský Brod M sto Uherský Brod Zastupitelstvo m sta Uherský Brod M sto Uherský Brod vydává v souladu s ustanovením 27 odstavce 2 zák.. 250/2000 Sb., o rozpo tových pravidlech územních rozpo t, ve zn ní pozd jších

Více

M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, Vimperk

M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, Vimperk M stský ú ad Vimperk Steinbrenerova 6/2, 385 17 Vimperk Odbor dopravy a silni ního hospodá ství pracovišt : Nad Stadiónem 199, 385 17 Vimperk íslo jednací: MUVPK-OD 34166/17-KAV Spisová zna ka: 6204/2017

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 588 a násl. občanského zákoníku

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 588 a násl. občanského zákoníku KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 588 a násl. občanského zákoníku I. Smluvní strany Prodávající I: Administrace insolvencí CITY TOWER, v.o.s. se sídlem Praha 4 - Nusle, Hvězdova 1716/2b, PSČ 140 00 IČ: 29414873

Více

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIP-321/11-P. Střední škola, Bor, Plzeňská 231. Plzeňská 231, 348 02 Bor

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIP-321/11-P. Střední škola, Bor, Plzeňská 231. Plzeňská 231, 348 02 Bor Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIP-321/11-P Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Střední škola, Bor, Plzeňská 231 Plzeňská 231, 348 02 Bor IČ: 00

Více

Článek VII. Dynamizace

Článek VII. Dynamizace 2) V případě dohody o změně pojištění plní pojistitel ze změněného pojištění až za pojistné události ode dne účinnosti této změny. Zvýší-li se změnou pojištění pojistná částka nebo pojistné anebo se rozšíří

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 588 a násl. občanského zákoníku

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 588 a násl. občanského zákoníku KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 588 a násl. občanského zákoníku Prodávající: a I. Smluvní strany Mgr. Ing. Josef Carda se sídlem Jakubské náměstí 109/1, 602 00 Brno na základě usnesení Krajského soudu v Brně

Více

Dodavatel poslední instance z pohledu operátora trhu

Dodavatel poslední instance z pohledu operátora trhu Dodavatel poslední instance z pohledu operátora trhu Jaroslav Hodánek, OTE, a.s. 11.-12.dubna 2017 Trendy elektroenergetiky v evropském kontextu, Špindler v Mlýn Energetický zákon 458/2000 Sb. Dodavatel

Více

REZONAN NÍ MOTOR polopat V

REZONAN NÍ MOTOR polopat V 1 REZONAN NÍ MOTOR polopat V (c) Ing. Ladislav Kopecký, listopad 2015 V minulé ásti jsme skon ili návrhem oscilátoru se sériovým RLC obvodem a ší kovou modulací (PWM) simulující harmonický pr h napájení.

Více

ZE SPOLUVLASTNÍK NEMOVITOSTI

ZE SPOLUVLASTNÍK NEMOVITOSTI Postupujte podle instrukcí v p iznání a v Pokynech k vypln ní p iznání k dani z p evodu nemovitostí. Barevn ozna ené ádky p iznání vypl uje správce dan. Poplatník vyplní údaje podle p edtisku v bílých

Více

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA Čl. A Obecná ustanovení 1. Těmito pravidly se stanoví pravidla pro hospodaření s bytovým fondem v majetku města Odolena Voda. Nájemní vztahy se

Více

AMC/IEM HLAVA B PŘÍKLAD OZNAČENÍ PŘÍMOČARÉHO POHYBU K OTEVÍRÁNÍ

AMC/IEM HLAVA B PŘÍKLAD OZNAČENÍ PŘÍMOČARÉHO POHYBU K OTEVÍRÁNÍ ČÁST 2 Hlava B JAR-26 AMC/IEM HLAVA B [ACJ 26.50(c) Umístění sedadla palubních průvodčí s ohledem na riziko zranění Viz JAR 26.50 (c) AC 25.785-1A, Část 7 je použitelná, je-li prokázána shoda s JAR 26.50(c)]

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY (BZ)

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY (BZ) ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY (BZ) BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY BZ Jsou zkouškami, jejichž absolvováním získá pes loveckou upotřebitelnost pro honitby s odstřelem spárkaté zvěře.

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE Podle ustanovení 85 zákona. 137/2006 Sb., o ve ejných zakázkách, ve zn ní pozd jších p edpis (dále též zákon ) 1. Název ve ejné zakázky: OSSZ Trutnov rekonstrukce budovy A 2.

Více

Rodina - kulturní odlišnosti mezi národy Metodický list

Rodina - kulturní odlišnosti mezi národy Metodický list Rodina - kulturní odlišnosti mezi národy Metodický list opakování a aktivační technika sněhové koule - manželství (právní pojem) práce s tabulí - role v rodině, monogamie, polygamie, polyandrie námět na

Více

ZNALECKÝ POSUDEK . 4059/12. O cen nemovitostí zapsaných na LV. 69 pro katastrální území a obec Ho epník, okres Pelh imov.

ZNALECKÝ POSUDEK . 4059/12. O cen nemovitostí zapsaných na LV. 69 pro katastrální území a obec Ho epník, okres Pelh imov. ZNALECKÝ POSUDEK. 4059/12 O cen nemovitostí zapsaných na LV. 69 pro katastrální území a obec Ho epník, okres Pelh imov. Objednatel posudku: el posudku: Mgr. Martin Slavata soudní exekutor Táborská 527

Více

Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00

Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00 Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00 Ve Studené dne 24.2.2015 Zpracoval: Ing. David Fogl Obsah Obsah... 1 1. Určení ověřovatelů zápisu a zapisovatele... 2 2.

Více

VÝZKUM. KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity. Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky

VÝZKUM. KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity. Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky VÝZKUM KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky Vážená paní zastupitelko, vážený pane zastupiteli, v zimě jsme se na Vás obrátili

Více

The University of Plymouth

The University of Plymouth The University of Plymouth Jmenuji se Lukáš Widomski, je mi 19 let a tento rok jsem udělal maturitu na SPŠ EI Kratochvílova 7. Označil bych se jako průměrný, cílevědomý student, který vzal osud do svých

Více

Dražba dobrovolná dne 11.12.2008 od 15:00 hodin

Dražba dobrovolná dne 11.12.2008 od 15:00 hodin Dražba dobrovolná dne 11.12.2008 od 15:00 hodin Dvougenerační volná rodinná vila č.p. 375 s příslušenstvím a s pozemky, Horní Počernice, Praha 9, nejlepší lokalita Technický popis Popis oblasti Rodinný

Více

ERGONOMIE ŮŽKA. Ing. Helena Prokopová, 648 49 Brno www.cech-cal.eu. cal.eu E-mail: cech_cal@volny.cz

ERGONOMIE ŮŽKA. Ing. Helena Prokopová, 648 49 Brno www.cech-cal.eu. cal.eu E-mail: cech_cal@volny.cz ERGONOMIE NEMOCNIČNÍHO LŮŽL ŮŽKA Ing. Helena Prokopová, Cech čalouníků a dekoratérů Výstaviště 405/1 648 49 Brno www.cech-cal.eu cal.eu E-mail: cech_cal@volny.cz Pokrok ve vybavenívětšiny nemocnic v ČR

Více

Lidé se Rolfa Musmanna už mockrát ptali, zda se mezi maskami čertů s vypoulenýma očima, tvářemi zlých démonů, vyřezávanými dračími hlavami a lebkami

Lidé se Rolfa Musmanna už mockrát ptali, zda se mezi maskami čertů s vypoulenýma očima, tvářemi zlých démonů, vyřezávanými dračími hlavami a lebkami NÁVŠTĚVA DÉMONA Když si Rolf Musmann vybalil svačinu, byla jedna hodina po půlnoci. Svačina vlastně není to pravé slovo. Moje milá žena bude muset vymyslet nějaký nový název, rozhodl se. Možná půlnoční

Více

Dlužník Radka Volfová, nar. 19.5.1980, bytem Švédská 2523, 272 01 Kladno Kročehlavy.

Dlužník Radka Volfová, nar. 19.5.1980, bytem Švédská 2523, 272 01 Kladno Kročehlavy. Dražební vyhláška č.j. 157ND2013 o konání veřejné dražby nedobrovolné dle zákona č. 26/2000 Sb. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné dražby nedobrovolné. 1. Dražebník REXIM REALITY s.r.o.

Více

VALNÁ HROMADA 2015. 1. Informace představenstva společnosti o přípravě řádné valné hromady společnosti a výzva akcionářům.

VALNÁ HROMADA 2015. 1. Informace představenstva společnosti o přípravě řádné valné hromady společnosti a výzva akcionářům. VALNÁ HROMADA 2015 1. Informace představenstva společnosti o přípravě řádné valné hromady společnosti a výzva akcionářům. 2. Informace a dokumenty související s odvoláním a volbou členů představenstva

Více

Rasy Feldaru Pravidla pro hraní ras Dodate ná pravidla

Rasy Feldaru Pravidla pro hraní ras Dodate ná pravidla Rasy Feldaru (v.0.2) Ve feldaru žije poměrně velké množství nejrůznějších ras. Staré rasy se již ve Feldaru vyskytují velmi zřídka z důvodu míšení, válek a pogromů, kterými Feldar v minulosti prošel. Ačkoliv

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín IV, Heverova 191. Obor 23-41-M/01 STROJÍRENSTVÍ

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín IV, Heverova 191. Obor 23-41-M/01 STROJÍRENSTVÍ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín IV, Heverova 191 Obor 23-41-M/01 STROJÍRENSTVÍ 1. ročník TECHNICKÉ KRESLENÍ KRESLENÍ SOUČÁSTÍ A SPOJŮ 2 LOŽISKA

Více

3.1.5 Energie II. Předpoklady: 010504. Pomůcky: mosazná kulička, pingpongový míček, krabička od sirek, pružina, kolej,

3.1.5 Energie II. Předpoklady: 010504. Pomůcky: mosazná kulička, pingpongový míček, krabička od sirek, pružina, kolej, 3.1.5 Energie II Předpoklady: 010504 Pomůcky: mosazná kulička, pingpongový míček, krabička od sirek, pružina, kolej, Př. 1: Při pokusu s odrazem míčku se během odrazu zdá, že se energie míčku "někam ztratila".

Více

S m l o u v a. m e z i. Č e s k o u r e p u b l i k o u. U k r a j i n o u. o s o c i á l n í m z a b e z p e č e n í

S m l o u v a. m e z i. Č e s k o u r e p u b l i k o u. U k r a j i n o u. o s o c i á l n í m z a b e z p e č e n í S m l o u v a m e z i Č e s k o u r e p u b l i k o u a U k r a j i n o u o s o c i á l n í m z a b e z p e č e n í Česká republika a Ukrajina (dále jen smluvní strany ), vedeny přáním upravit vzájemné

Více

Od vodn ní : Bankovní spojení: eská spo itelna, a. s. fax: +420 2 710 71 819 Nové nám stí 1257, 104 00 Praha 114 DI : CZ00240915-2 -

Od vodn ní : Bankovní spojení: eská spo itelna, a. s. fax: +420 2 710 71 819 Nové nám stí 1257, 104 00 Praha 114 DI : CZ00240915-2 - M stská ást Praha 22 Ú ad m stské ásti odbor výstavby Nové nám stí 1250, 104 00 Praha 114.j.: P22 8798/2015 OV 04 V Uh ín vsi dne: 24.9.2015 Sp.zn.: MC22 1220/2015 OV 04 Vy izuje: Ing. Máslová Telefon:

Více

Příloha č. 1. Základní pojmy

Příloha č. 1. Základní pojmy Příloha č. 1 Základní pojmy Aktivní záloha Příslušníci Aktivní zálohy se několik týdnů v roce věnují vojenskému výcviku, ve zbytku času se věnují svému civilnímu povolání. Kombinují tak dvě kariéry: vojenskou

Více

Obecní Zpravodaj IV/2015

Obecní Zpravodaj IV/2015 Obecní Zpravodaj IV/2015 Vážení spoluobčané, Předkládáme Vám aktuální informace z našich obcí: Realizované akce Znovuodhalení pomníku obětem první světové války Dne 28. října, byl v Květinově, znovu odhalen

Více

Kupní smlouva. uzavřená dle ustanovení 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku v platném znění. Kupní smlouvu na nákup centrifug

Kupní smlouva. uzavřená dle ustanovení 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku v platném znění. Kupní smlouvu na nákup centrifug Kupní smlouva uzavřená dle ustanovení 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku v platném znění Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli:.. se sídlem /místem podnikání/: IČ: DIČ: jednající

Více

Poslanecká sněmovna 2013 VI. volební období... Návrh Zastupitelstva Moravskoslezského kraje. na vydání

Poslanecká sněmovna 2013 VI. volební období... Návrh Zastupitelstva Moravskoslezského kraje. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2013 VI. volební období... Návrh Zastupitelstva Moravskoslezského kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší tel.: 595

Více

Výzva více zájemcům k podání nabídky

Výzva více zájemcům k podání nabídky SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ Z EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ INVESTICE DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Výzva více zájemcům k podání nabídky NÁZEV ZAKÁZKY: MINI ME (Minimistrovství Evropy ve fotbale žáků)

Více

Znalectví středověké hmotné kultury referát Koňský postroj ve středověku. Alžběta Čerevková učo: 330952

Znalectví středověké hmotné kultury referát Koňský postroj ve středověku. Alžběta Čerevková učo: 330952 Znalectví středověké hmotné kultury referát Koňský postroj ve středověku Alžběta Čerevková učo: 330952 Úvod Středověk je považován za zlatý věk koně, neboť využití tohoto všestranného zvířete můžeme pozorovat

Více

METODIKA KALKULACE NÁKLADŮ KURZU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

METODIKA KALKULACE NÁKLADŮ KURZU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ METODICKÝ MATERIÁL METODIKA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Jana Bydžovská Vladimír Krajčík NÚOV Praha 2004 Název a sídlo centra celoživotního vzdělávání: Název kurzu: Délka kurzu, počet hodin: 2 1. Přímý materiál

Více

SMLOUVA MEZI ESKOU REPUBLIKOU A JAPONSKEM O SOCIÁLNÍM ZABEZPE ENÍ

SMLOUVA MEZI ESKOU REPUBLIKOU A JAPONSKEM O SOCIÁLNÍM ZABEZPE ENÍ SMLOUVA MEZI ESKOU REPUBLIKOU A JAPONSKEM O SOCIÁLNÍM ZABEZPE ENÍ ŽÁDOST O D CHOD Z ESKÉ REPUBLIKY lánky 13 až 19 Smlouvy, lánek 5 Správního ujednání Vyplní kompetentní instituce v Japonsku Žádost o /

Více

PŘÍVLASTEK VOLNÝ A TĚSNÝ

PŘÍVLASTEK VOLNÝ A TĚSNÝ PŘÍVLASTEK VOLNÝ A TĚSNÝ Co to je přívlastek? - větný člen, který závisí na podstatném jméně ve větě a rozvíjí jeho význam - shodný přívlastek se shoduje v pádě s podstatným jménem, neshodný ani to - napsat

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY PODMÍNKY ZADÁVACÍHO ÍZENÍ

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY PODMÍNKY ZADÁVACÍHO ÍZENÍ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY DODÁVKA NÁBYTKU PRO VŠ KOLEJE POD PALACKÉHO VRCHEM BLOK A02 ve ejná zakázka zjednodušené podlimitní ízení na dodávky PODMÍNKY ZADÁVACÍHO ÍZENÍ dle 38 zákona o ve ejných zakázkách.

Více

R O Z H O D N U T Í. Železni ní p ejezd P6962 v km 18,921 Chornice-Skalice n/s.

R O Z H O D N U T Í. Železni ní p ejezd P6962 v km 18,921 Chornice-Skalice n/s. CRDUX001SKZZ DRÁŽNÍ Ú AD, NERUDOVA 1, 772 58 OLOMOUC stavební sekce, oblast Olomouc Sp. Zn.: MO-SDO0189/10-7/Ty V Brn dne 9. ervna 2010. j.: DUCR-29497/10/Ty 602668981 Oprávn ná ú ední osoba: Ing. Ji í

Více

Projekt pro školky zdravá dětská noha

Projekt pro školky zdravá dětská noha Projekt pro školky zdravá dětská noha Unikátní patentová technologie Diagnostický systém optické podografie (termografie) a počítačové vyšetření chodidla Realizátor projektu: Pavel Ihnát, Diagnostik a

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE DVORY NAD LUŽNICÍ NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ÁST

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE DVORY NAD LUŽNICÍ NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ÁST 1/6 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DAN K Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon, fax. 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ZM NA. 1 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE DVORY NAD LUŽNICÍ NÁVRH ÚZEMNÍHO

Více

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb.

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. 320 VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2010, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. Ministerstvo

Více

MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y. I. Předmět úpravy. II. Způsob prodeje. 1. Podmínky a způsob prodeje bytů jsou obecně upraveny zákonem o vlastnictví bytů.

MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y. I. Předmět úpravy. II. Způsob prodeje. 1. Podmínky a způsob prodeje bytů jsou obecně upraveny zákonem o vlastnictví bytů. MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y prodeje bytů z vlastnictví města Holýšova podle zákona č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým

Více

DLOUHODOBÝ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY

DLOUHODOBÝ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY DLOUHODOBÝ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY Zpracovaný na základně metodického pokynu MŠMT k zajištění environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO), č.j. 16745/2008 22.) JAKO

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Český jazyk,

Více

Z á p i s č. 1 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Velehrad konaného dne 17. 12. 2014 v zasedací místnosti obecního úřadu Velehrad

Z á p i s č. 1 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Velehrad konaného dne 17. 12. 2014 v zasedací místnosti obecního úřadu Velehrad Z á p i s č. 1 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Velehrad konaného dne 17. 12. 2014 v zasedací místnosti obecního úřadu Velehrad Dne: 17. 12. 2014 Začátek: 19,00 hodin Konec: 21,20 hodin Počet členů

Více

SMLOUVA Č.. /2014. (dále jen Smlouva ) Česká republika Česká správa sociálního zabezpečení

SMLOUVA Č.. /2014. (dále jen Smlouva ) Česká republika Česká správa sociálního zabezpečení SMLOUVA Č.. /2014 uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku dle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném a účinném znění (dále jen Občanský zákoník ), mezi níže uvedenými

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Technická univerzita v Liberci Studentská 1402/2,461 17 Liberec IČ: 467 47 885 vyřizuje právní oddělení - referent veřejných zakázek VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

Více

Školení hospodářů. Obecně pro všechny:

Školení hospodářů. Obecně pro všechny: Školení hospodářů Obecně pro všechny: Hospodaření STTO se v první řadě řídí obecně platnými právními předpisy, Stanovami STTO a směrnicemi pro Vedení. Za hospodaření STTO zodpovídá Místopředseda pro ekonomiku

Více

Název: O co nejvyšší věž

Název: O co nejvyšší věž Název: O co nejvyšší věž Výukové materiály Téma: Pevnost, stabilita, síly Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Jak se co dělá Věci a jejich původ (Suroviny a jejich zdroje) Předmět (obor): prvouka a přírodopis

Více

Zdravotní stav seniorů

Zdravotní stav seniorů Zdravotní stav seniorů Předkládaný text se zabývá nemocemi seniorů, které jsou nejvíce obávané. Lidé mají obavy většinou ze zhoubných nádorů, z toho, že se vyskytne v jejich životě demence, např. Alzheimerova

Více

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části. USNESENÍ č. 228/15/RMČ k uzavření smlouvy na administraci veřejné zakázky Dostavba a přístavba ZŠ

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části. USNESENÍ č. 228/15/RMČ k uzavření smlouvy na administraci veřejné zakázky Dostavba a přístavba ZŠ Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části 28. zasedání dne 30. 11. 2015 USNESENÍ č. 228/15/RMČ k uzavření smlouvy na administraci veřejné zakázky Dostavba a přístavba ZŠ RMČ po projednání: I. souhlasí

Více

E. Zásady organizace výstavby

E. Zásady organizace výstavby Název stavby: Místo stavby: Investor: Projektant: Vypracoval: Stupeň: prava chodníku v Kvapilově ulici Tábor, Jihočeský kraj. k.ú. Tábor Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor Graphic PR s.r.o. Stránského

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Termální lázně Yverdon, pět smyslů v architektuře. Zadání: Údaje o území: Údaje o stavbě: Popis území stavby: Urbanismus:

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Termální lázně Yverdon, pět smyslů v architektuře. Zadání: Údaje o území: Údaje o stavbě: Popis území stavby: Urbanismus: PRŮVODNÍ ZPRÁVA Projekt: Termální lázně Yverdon, pět smyslů v architektuře. Zadání: Kvalita prostředí, funkční náplň ani kapacita stávajícího lázeňského souboru již nevyhovuje dnešním potřebám ani předpokládanému

Více

úvodní poznámky: britská autorka mnoha dívčích románů, které v ČR vycházejí pod nakladatelstvím BB ART a které jsou

úvodní poznámky: britská autorka mnoha dívčích románů, které v ČR vycházejí pod nakladatelstvím BB ART a které jsou Popis reprezentativní knihy tzv. Quick Scan Záhlaví: Veronika Pajpachová Jacqueline Wilsonová / Zlaté srdce Tracy Beakerové / Velká Británie 2010 / úroveň 1 (2. st. ZŠ) úvodní poznámky: britská autorka

Více

Oblastní pracoviště. Střední Čechy. Inspekční zpráva. Integrovaná střední škola - Centrum odborné přípravy, Pod Šachtami 335, Příbram IV

Oblastní pracoviště. Střední Čechy. Inspekční zpráva. Integrovaná střední škola - Centrum odborné přípravy, Pod Šachtami 335, Příbram IV ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Střední Čechy Inspekční zpráva Integrovaná střední škola - Centrum odborné přípravy, Pod Šachtami 335, Příbram IV Pod Šachtami 335, 261 02 Příbram IV Identifikátor

Více