Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2007/toshiba-portege-r500"

Transkript

1 Stránka č. 1 z 6 Toshiba Portégé R500 - venku jako doma Toshiba se rozhodla, že udělá opravdu mobilní notebook bez kompromisů, a zdá se, že se jí to povedlo. Portégé R500 má při váze kolem 1 kg 2 jádra procesoru, silnou baterii, integrovanou optickou mechaniku a pevný disk klasické notebookové velikosti 2,5 palce. To vše doplňuje displej s antireflexní vrstvou, která zlepšuje kvalitu obrazu, a venkovní slunce mu nevadí. Základní popis Vezmu to tedy pěkně postupně. Při rozbalení určitě zaujme, že celý vnější kryt notebooku je stříbrný. Působí to velmi příjemně. Stříbrné je totiž úplně vše s výjimkou rámu okolo displeje. Elegantní zaoblené hrany v kombinaci s minimální tloušťkou dávají jasně najevo, že tady nejde o žádnou hračku pro děti, ale o luxusní stroj. Vše podtrhuje chromovaný čelní panel a tlačítko pro zapnutí. Subjektivně řadím design tohoto notebooku ke špičce a jsem přesvědčen, že svému majiteli vylepší image bez problému. Notebook působí poměrně pevně a je jasné, že při výrobě tak tenkého notebooku (20-25 mm) už není možné sázet jen na plasty. Výhrady mám snad jen k pružnému víku displeje. Podobné pružení je dnes ovšem u většiny podobně velkých notebooků s LED podsvícením úplně běžné a ničemu nevadí. Stejně tak mě příliš netěší, že není možné otevřít displej ve větším úhlu než 135. Pokud by při otevírání za displej někdo silně zabral, tak nevím, jak by klouby víka dopadly. Jak už je zvykem, tak víko není drženo žádnými zámky. Je tedy čas se podívat, jak je na tom tento prcek s rozložením portů. Všechny konektory jsou rozsázeny na bocích. Vpravo postupně od uživatele naleznete čtečku SD/MMC karet, pod kterou je umístěna optická mechanika. Ta je tak tenká, že je to až k neuvěření. Za ní se nachází posuvný vypínač bezdrátového vysílače, jedno USB, port pro připojení do LAN a zdířka Kensington zámku. Při běžném ohledání to vypadá, že už tu toho víc není. Pokud se ale podíváte čistě ze strany, tak pod mechanikou najdete ještě schovaný slot na PCMCIA karty (který je momentálně u business notebooků v kurzu; krytý je záslepkou). Na levé straně se postupně od uživatele nachází kolečko pro regulaci hlasitosti (velmi užitečný prvek, který Toshiba používá jako jeden ze svých charakteristických znaků), audio vstup i výstup, USB, úzký výdech chlazení, FireWire, další USB (tentokrát označené jako Power USB, takže by mělo snést i žravější zařízení), VGA výstup a připojení napájecího adaptéru. Tím je výčet kompletní. Ohledně rozmístění konektorů nemám žádné výhrady. Schází mi tu jen TV výstup, který se dá u podobně malého notebooku omluvit, a digitální výstup na externí monitor. Útěchou může být možnost dokoupit Slim Port Replicator II. Ten se připojuje přes dokovací konektor umístěný na spodku notebooku. Na replikátoru najdete VGA i DVI výstup (je možné používat dva externí monitory), čtyři USB a gigabitový LAN konektor. Na chromovaném čelním panelu jsou umístěny všechny indikační prvky. Jsou realizované pomocí miniaturních podsvícených ikon. Lze z nich vyčíst základní údaje jako je-li notebook zapnutý (popřípadě v úsporném režimu), zda je připojený adaptér a nabíjí se baterie, jestli pracuje disk či zda je aktivní některá z bezdrátových technologií. Diody používají standardně modrou barvu. V určitých situacích některé umí svítit i oranžově. Mobilita je u tohoto přístroje logicky na prvním místě. Tomu odpovídají špičkové rozměry 283 x 216 x mm a váha 1,08 kg. Jedná se tedy o nejlehčí notebook s integrovanou mechanikou na světě. Adaptér patří k těm menším. Má 65 W a váží 457 g. Klávesnice a ovládací prvky Klávesnice je stříbrná s černými popisky. Popisky klávesy Fn jsou tmavě šedou barvou. Všechny popisky kláves jsou kryté druhou vrstvou, takže by se neměly ošoupat. Vlastní klávesy mají jemný vzorek a jsou na přední straně zaoblené. Klávesnice používá rozložení s vysokým Enterem a klávesou navíc, která zkracuje levý Shift. Klávesa Fn je umístěna mezi levým CTRL a klávesou Windows (ta je jen jediná). Klávesa kontextové nabídky je mezi pravým Altem a CTRL. Horní řada kláves je na výšku zmenšená a není nijak dělena na části. Klávesy Home a End jsou umístěny v horní řadě. PgUp a PgDn jsou pod Enterem vedle pravého shiftu a stejně jako kurzorové šipky jsou na výšku také zmenšené.

2 Stránka č. 2 z 6 Nevýhodu spatřuji v pomalé odezvě funkcí Fn klávesy. To je způsobeno předinstalovaným obslužným programem, který je tak "přeplácaný" grafikou, že má notebook občas problém s rychlostí spuštění. Škoda, že tento program nejde odstranit při zachování funkce všech Fn kombinací. Toshiba používá šikovný mechanismus přepínání funkce numerického bloku pomocí dvou kláves. Jejich přepínáním lze nastavit jeden ze čtyř módů. Buď klávesy fungují jako čísla, nebo jako šipky. Dále numerický blok může fungovat v případě stisknutého Fn nebo i bez něj. Jeho funkci jasně indikují diody vestavěné do kláves F10 a F11 (tyto klávesy módy přepínají). Další šikovnou vychytávkou je zelená dioda indikující zámek CapsLock umístěná přímo na samotné klávese. Díky tomu je stále na očích. Protože nejde o multimediální notebook, moc dalších ovládacích prvků kolem klávesnice nenajdete. Nad klávesnicí se kromě tlačítka na zapnutí nachází jen tlačítko pro spuštění aplikace na nastavení notebooku a tlačítko pro vypnutí podsvícení displeje. Dalšími ovládacími prvky už je pouze posuvný přepínač bezdrátového vysílače a kolečko na regulaci hlasitosti v operačním systému (funguje digitálně). Touchpad je od výrobce Alps. Je dvoutlačítkový (mezi tlačítky je umístěna čtečka otisků prstů) a podporuje emulaci kolečka myši pomocí tažení prstu po stranách dotykové plošky. Samotná dotyková ploška není zapuštěná, přesto se mi nestávalo, že bych se jí omylem dotkl při psaní na klávesnici. Na touchpadech Alps jen nemám rád mírné zpoždění pohybu kurzoru. Hlavní HW parametry Notebook běží na čipové sadě Intel Calistoga 945GMS. Jedná se tedy o verzi upravenou pro použití s nízkonapěťovými procesory. Vyznačuje se maximální rychlostí FSB 667MHz a maximální rychlostí paměti (pouze single-channel) 533 MHz. V našem případě byl osazen nízkonapěťový procesor Core 2 Duo U7600 běžící na frekvenci 1,20 GHz (FSB 533 MHz, 2 MB L2 cache). Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro) Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 9027 Multi-Thread mód (zatížena obě jádra) Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: Cinebench 9.5 Rendering (Single CPU): 199 Rendering (Multiple CPU): 367 Multiprocessor Speedup: 1,85 Windows Vista CPU a RAM Index dle počtu operací CPU za sekundu: 4,4 Index dle počtu operací RAM za sekundu: 4,2 Výkon procesoru asi asfalt trhat nebude. O tom ale tyto procesory nejsou. Jde především o to, nabídnout co nejnižší spotřebu, což tyto procesory umí dobře. Poměřovat tedy výkon s plnohodnotnými Core 2 Duo procesory nemá vůbec smysl. Takové procesory ovšem kvůli chlazení do notebooku o váze 1 kg prostě vtěsnat nejde. V notebooku jsou osazeny 2 GB paměti DDR2. Běží na frekvenci 533 MHz. Paměť je složena ze dvou částí. První polovina je integrovaná přímo na desce a druhá je osazena jako samostatný modul ve standardním SO- DIMM slotu (u nás osazený modul podporoval rychlost až 667 MHz). Paměťový subsystém dosáhl v programu HWiNFO32 propustnosti 1798 MB/s. Na malý notebook to není špatná hodnota. Běžné moderní notebooky mají rychlost někde kolem 2400 MB/s. Velmi příjemným zjištěním je použití plnohodnotného 2,5" disku. Náš kus v sobě skrýval 160GB SATA-II disk Toshiba MK1637GSX. Ten má cache 8 MB, rychlost otáčení ploten 5400 ot./min a podporuje kolmý zápis. Díky tomu dosahuje výborné rychlosti srovnatelné s běžnými velkými notebooky. Konkurence u této kategorie notebooků používá téměř výhradně menší (fyzicky i kapacitně) a pomalejší disky o fyzické velikosti 1,8". Takové disky většinou silně degradují celkový výkon notebooku. HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 63,96 MB/s HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 38,3 MB/s Průměrná přístupová doba: 17,36 ms Windows Vista Index přenosové rychlosti: 5,0 I přes tenký profil notebooku a jeho minimální hmotnost dokázal výrobce vtěsnat dovnitř optickou mechaniku. Vzhledem k tomu, že už se uvnitř ukrývá i 2,5" disk, tak opravdu žasnu, jak se to všechno do něčeho tak malého vůbec vejde. Optická mechanika Matshita DVD-RAM UJ-844S je připojena vnitřně přes USB (díky tomu je možnost ji pro šetření spotřeby vypnout) a umí zapisovat na všechna běžná DVD i CD. Výjimku tvoří pouze dvouvrstvá média. V případě dvouvrstvých DVD-R funguje pouze čtení. Dvouvrstvá DVD+R dokonce mechanika vůbec nepřečte. Pro síťové spojení se světem poslouží silná dvojka od Intelu. Drátovou síť obstarává Intel PRO/1000 PL a

3 Stránka č. 3 z 6 bezdrátovou zas modul Intel 4965AGN PRO/Wireless (standardy A/B/G/draft-N). Pro komunikaci s menšími bezdrátovými zařízeními je tu navíc ještě Bluetooth. Překvapila mě absence analogového modemu. Na druhou stranu byla jen otázka času, kdy z notebooků začne mizet. Sám jsem analogový modem nepoužil už několik let. Další parametry naleznete v tabulce na konci článku. Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech. Displej a grafika Displej je v tomto případě jednou z věcí, které tento notebook nejvíc profilují, a to jak kladně, tak i záporně. Abych to tedy vzal nějak uceleně. Jde o displej s úhlopříčkou 12,1" a matným (anti-glare) povrchem s transreflexní vrstvou. Negativní vlastností této vrstvy je zašedlejší a méně kontrastní obraz v místnostech se slabým osvětlením. Stejně tak pozorovací úhly jsou v tomto prostředí podprůměrné. Normálně bych takový displej asi odsoudil. Tady si to však nedovolím. Pokud totiž člověk vyjde s notebookem ven a začne pracovat za silného poledního sluníčka, objeví hlavní výhodu tohoto displeje. Tam, kde ostatní displeje končí, můžete s tímto dál směle pracovat. Normální displeje jsou venku prakticky nepoužitelné. Lesklé displeje se zpravidla lesknou jako zrcadlo a jsou použitelné jen, když je nasměrujete tak, aby odraz směřoval na nějakou celistvou plochu. Matné displeje zpravidla nejsou použitelné vůbec, protože se dopadající paprsky rozloží a na displeji uvidíte jen šedou šmouhu. Zde jsem však měl pocit, že čím víc slunce praží do displeje, tím lépe. V případě, že je okolo světla dost, nic nebrání vypnutí vlastního podsvícení v notebooku. Díky tomu lze šetřit baterii a prodloužit si tak výdrž. Resumé je tedy následující. Displej je určen pro práci ve venkovním prostředí. Barevným podáním a pozorovacími úhly nenadchne a na grafiku bych ho určitě nedoporučil. Na psaní dokumentů a jinou podobnou práci však poslouží dobře. Displej používá LED podsvícení. Díky tomu má menší spotřebu a je tenčí. Stejně jako u jiných notebooků je i zde víko velmi tenké a pružné. Osobně ve mně nebudí příliš důvěry, ale výrobci to mají ošetřené tak, aby notebook v běžném provozu vydržel. Na dlouhodobou práci v kanceláři je vhodné si pořídit dokovací stanici a externí LCD monitor. Parametry displeje Typ obrazovky: TN / Anti-glare / Transflective Počet barev: 262 tisíc Světlost: 200 cd/m^2 Pozorovací úhel: 80 horizontálně, 50 vertikálně Kontrast: 300:1 Odezva: 50 ms Podsvícení: LED Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním kuse (navíc ještě vzhledem k problematickému zjišťování nemusí být úplně přesné). Tím je Toshiba TOS508A. Není však zaručeno, že v jiném kuse bude použit stejný displej od stejného výrobce. Grafická karta je integrovaná v čipové sadě a jde o Intel GMA950. Ta má HW podporu SM2 a DirectX 9b (vyjma TnL a Vertex Shader, které jsou řešené softwarově), používá sdílenou paměť a má základní výkon pro všechny běžné kancelářské aplikace a přehrávání HD videa. Měla by zvládnout i jednodušší scény v 3D modelovacích programech a méně náročné 3D hry. Tato verze čipové sady však má ještě o něco nižší výkon grafiky, takže je potřeba počítat s nižší rychlostí než u plnohodnotných GMA950. Výstup přímo z notebooku lze realizovat pouze jediným způsobem. Tím je analogový výstup konektoru VGA (v případě připojení replikátoru portů lze použít i digitální DVI). Kvalita výstupu je velmi slušná. Při rozlišení 1680 x 1050 je možné bez problému pracovat a absence DVI přímo na notebooku tudíž nemusí tolik mrzet (i proto jsem ji neuvedl jako zápor dole pod recenzí). Notebook byl testován s 21" S-PVA LCD panelem Samsung SyncMaster 215TW. Testy 3D Mark 3DMark 2001: DMark 03: 828 3DMark 05: 382 3DMark 06: - Windows Vista grafika Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 2,0 Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 2,8 Cinebench 9.5 Shading (CINEMA 4D): 231 Shading (OpenGL Software Lighting): 409 Shading (OpenGL Hardware Lighting): 532 OpenGL Speedup: 2,31

4 Stránka č. 4 z 6 3D Mark 2006 se mi nepodařilo na notebooku spustit. Při spuštění systém skončil na chybové BSOD obrazovce a bylo nutné ho restartovat. Zkoušel jsem různě laborovat s nastavením a stejně jsem neuspěl. Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech. Multimedia Protože se nejedná o multimediální stroj, výbava je v tomto ohledu slabší (například žádná multimediální tlačítka). Na boku notebooku se nachází pouze dva konektory. Stereo výstup na sluchátka/reproduktory a vstup pro mikrofon. Výstup není kombinovaný, takže chybí i S/PDIF optika. Je použit zvukový čip Realtek HD Audio Codec (ve své nejzákladnější verzi ALC262). Reproduktor je na notebooku umístěn pouze jeden a jeho miniaturní velikosti odpovídá i kvalita reprodukce. Krom toho, že není příliš hlasitý, má i problém přenášet střední a nižší frekvence. Díky tomu zní hudba spíše jako nějaké šustění. Regulace se provádí pro Toshibu typickým kolečkem, které už jsem zmínil v předchozích kapitolách. Mikrofon je naopak silný a je možné být od notebooku i dál. Výtku mám jen k tomu, že z notebooku přejímá některé zvuky (harddisk a případně ventilátor). Zabezpečení U notebooku této ceny a s určením do firem je jasné, že možnosti zabezpečení budou velmi rozsáhlé. Nechybí TPM čip, čtečka otisků prstů a možnost zaheslovat start počítače, setup BIOSu i harddisk (interní i externí). Pevný disk je chráněn proti otřesům pohybovými senzory. V případě otřesů se čtecí hlavy zaaretují. Toto chování lze nastavit pomocí předinstalované utility. Chlazení a provozní hluk Ovládací utilita. Notebook využívá klasické vzduchové chlazení. Na spodku jsou otvory pro nasávání vzduchu. Ohřátý vzduch je vyháněn ventilátorem skrz malý výdech na levé straně. Způsob chlazení se dá nastavit pomocí čtyř předdefinovaných voleb. Díky tomu je možné si vybrat, zda se má ventilátor točit radši neustále, aby byl povrch notebooku perfektně chladný, nebo vůbec, aby déle vydržela baterie. Ventilátor je i za chodu velmi tichý. Hlučný mi připadal pouze v jednom případě, a tím bylo renderovaní obrázku s využitím obou jader procesoru v testu Cinebench. Pak jel ventilátor jako o život. V takových situacích hluk ventilátoru asi nebude nikdo zazlívat. Teploty jsem naměřil s nastavením, kdy ventilátor jede téměř neustále. Teploty mi přišly tak nízké, že po dobu recenzování jsem používal jiný profil a dopřával si radši ticho. hodina provozu - mírná zátěž touchpad = 28,7 C levá strana pod klávesnicí = 30,1 C pravá strana pod klávesnicí = 26,5 C klávesnice vlevo = 32,0 C klávesnice vpravo = 27,0 C spodek maximum = 33,3 C (uprostřed) výdech chlazení = 34,9 C napájecí adaptér = 35,6 C

5 Stránka č. 5 z 6 hodina provozu - vysoká zátěž touchpad = 31,1 C levá strana pod klávesnicí = 36,8 C pravá strana pod klávesnicí = 29,1 C klávesnice vlevo = 39,3 C klávesnice vpravo = 32,7 C spodek maximum = 42,1 C (uprostřed) výdech chlazení = 48,4 C napájecí adaptér = 34,1 C teplota okolí při měření: 22,0 C Teploty jsou velmi nízké a notebook není problém používat na klíně po neomezeně dlouhou dobu. Pocity pálení jsem neměl ani s profilem, kdy je ventilátor vypnutý. Baterie Toshiba použila baterii o kapacitě 63 Wh (10,8 V * 5800 mah). Jedná se tedy o poměrně velkou baterii, což je velmi pěkné vzhledem k nízké hmotnosti celého notebooku. V našem standardním* redakčním testu vydržel notebook v chodu plných 6 hodin a 42 minut. Takový výsledek u malých notebooků nebývá pravidlem a Toshiba tak plně podtrhuje celkovou vysokou mobilitu zařízení. Příkon notebooku Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 13 W Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 34 W Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 47 W BIOS Protože jde o Toshibu pro pracovní nasazení, nenajdeme zde žádný standardní Phoenix/AMI BIOS. Toshiba do takových notebooků dává své vlastní BIOSy. Ty se vyznačují klasickou strohou setup utilitou (co já si pamatuji, tak už před deseti lety měly Toshiba notebooky úplně stejnou), do které se lze dostat stiskem (nejlépe opakovaným) klávesy ESC. Je v ní možné nastavit mnoho věci. Za zmínku určitě stojí přepnutí SATA řadiče do módu kompatibility, nastavení, na kterém displeji se má po startu aktivovat obraz či jestli se má na interním LCD obraz roztahovat na celou plochu. Nechybí samozřejmě ani možnost zapnout notebook v určitý čas nebo nastavit priority bootování. Příslušenství Nastavení BIOSu z prostředí Windows. K notebooku toho moc nečekejte. Kromě notebooku a napájecího adaptéru dostanete jen několik manuálů a CD s obnovou systému. Jako operační systém posloužil Windows Vista Business. Toshiba si dala velmi záležet s všemožnými utilitami na nastavení celého notebooku. Za zmínku stojí pěkná utilita na nastavení síťových prostředků a utilita na ztišení optické mechaniky. Z možností usnadnění je asi nejpodstatnější funkce jedním prstem pro klávesu Fn. Pokud jde o normální programy, tak přehrávač DVD (Toshiba DVD Player) a vypalovací program (Toshiba Disk Creator) nechybí, takže je notebook použitelný hned od prvního vybalení. Ceny a záruka V současné době je dostupná pouze jedna konfigurace, a to ta, kterou jsme měli možnost otestovat Toshiba Portégé R500-10J. Její doporučená koncová cena je ,- Kč bez DPH (61 868,- Kč s DPH). Výrobce

6 Stránka č. 6 z 6 poskytuje 3 roky mezinárodní záruky s možností rozšíření na službu on-site. Začátkem listopadu by měla dorazit na sklady také konfigurace s 3G modulem a 64 GB SSD diskem. Závěr Toshiba nám ukázala, jak by měl vypadat opravdu mobilní notebook pro lidi, kteří potřebují často cestovat bez jakýchkoli omezení. Díky speciální úpravě je možné displej bez problému používat za jakýchkoli světelných podmínek. Váha je naprosto ultimátní. Vtěsnat celý notebook do pouhého 1,08 kg je opravdu dobrý výkon, pokud vezmu v potaz, že se uvnitř nachází rychlý plnohodnotný 2,5" disk, optická mechanika a velká baterie. Jiné notebooky váží víc i s menší baterií, 1,8" diskem a bez optické mechaniky. Jediná nevýhoda je v slabších parametrech (barevné podání, pozorovací úhly) displeje v uzavřených prostorech. Tak je to ale vždy. Holt něco za něco. Klady a zápory + displej použitelný pod přímým slunečním světlem + integrovaná optická mechanika (vzhledem k rozměrům notebooku) + dobrá výdrž na baterie + 2,5" pevný disk (konkurence používá u tak malých NB pomalejší 1,8" disky) - slabé pozorovací úhly displeje

Představení: Luxusní notebook - tablet Toshiba v akci

Představení: Luxusní notebook - tablet Toshiba v akci Stránka č. 1 z 8 < Zpět na článek... Toshiba Portégé R400 foto: Jiří Zahrádka Představení: Luxusní notebook - tablet Toshiba v akci 15.6.2007 - Tablety Toshiba se na trhu řadí k uznávanému zboží vybavenému

Více

Stylový společník, který nabízí pokročilou grafiku i zabezpečení. Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro.eu/

Stylový společník, který nabízí pokročilou grafiku i zabezpečení. Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro.eu/ VGN-SR49VN/H Váš mobilní partner Stylový společník, který nabízí pokročilou grafiku i zabezpečení Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaio.eu/ Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro.eu/

Více

AMILO Mini Ui 3520 Velmi malé a stylové. vybavení na cesty Počet stran: 5. Hlavní parametry

AMILO Mini Ui 3520 Velmi malé a stylové. vybavení na cesty Počet stran: 5. Hlavní parametry AMILO Mini Ui 3520 Velmi malé a stylové Vydání: Srpen 2008 Verze: 2 vybavení na cesty Počet stran: 5 Užijte si svůj mobilní životní styl s malým a lehkým notebookem kdykoli a kdekoli. Hlavní parametry

Více

Testujeme notebook pro opravdové hráče: Toshiba X200

Testujeme notebook pro opravdové hráče: Toshiba X200 Stránka č. 1 z 5 Testujeme notebook pro opravdové hráče: Toshiba X200 26.9.2007 - Procesor Intel Core 2 Duo 2,4 GHz a nekompromisní výkon grafické karty NVidia 8700M GT jsou hlavními zbraněmi nové řady

Více

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK AH552/SL Notebook

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK AH552/SL Notebook Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK AH552/SL Notebook Váš nepostradatelný elegantní společník Hledáte velmi tenký notebook vhodný pro každodenní použití? Fujitsu LIFEBOOK AH552/ SL s úhlopříčkou 39,6 cm (15,6

Více

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK A512 Notebook

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK A512 Notebook Datasheet Fujitsu LIFEBOOK A512 Notebook Váš společník na každý den Fujitsu LIFEBOOK A512 je solidní notebook pro každodenní použití s antireflexním 15,6 (39,6cm) displejem LCD s rozlišením HD a širokoúhlým

Více

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK AH531 Notebook

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK AH531 Notebook Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK AH531 Notebook Váš nepostradatelný společník LIFEBOOK AH531 Notebook LIFEBOOK AH531 je stylový tenký produkt s lesklým nebo antireflexním 15,6 (39,6cm) displejem LCD s rozlišením

Více

Technická specifikace: NPMK Nákup výpočetní techniky

Technická specifikace: NPMK Nákup výpočetní techniky Technická specifikace: NPMK Nákup výpočetní techniky Obecná specifikace Kompaktní kancelářský počítač v provedení small form factor. Procesor (CPU) Frekvence procesoru: min. 2,8 GHz Počet jader: 2 Počet

Více

Chytrý osobní laptop s rychlým procesorem Intel, 4GB pamětí RAM a grafikou ATI. Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro.

Chytrý osobní laptop s rychlým procesorem Intel, 4GB pamětí RAM a grafikou ATI. Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro. VGN-NS3S/S Elegantní jednoduchost Chytrý osobní laptop s rychlým procesorem Intel, 4GB pamětí RAM a grafikou ATI Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaio.eu/ Oficiální webové stránky VAIO Europe

Více

Zadávací dokumentace Výběrové řízení na dodávku počítačového vybavení

Zadávací dokumentace Výběrové řízení na dodávku počítačového vybavení Zadávací dokumentace Výběrové řízení na dodávku počítačového vybavení Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0578 Název projektu:

Více

Ten nejlepší zážitek z vysokého rozlišení. Vlajková loď mezi zábavními notebooky s Full HD a jednotkou Bluray Disc Combo

Ten nejlepší zážitek z vysokého rozlišení. Vlajková loď mezi zábavními notebooky s Full HD a jednotkou Bluray Disc Combo VGN-FW4ZJ/H Ten nejlepší zážitek z vysokého rozlišení Vlajková loď mezi zábavními notebooky s Full HD a jednotkou Bluray Disc Combo Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaio.eu/ Oficiální webové

Více

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK AH502 Notebook

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK AH502 Notebook Datasheet Fujitsu LIFEBOOK AH502 Notebook Notebook pro každý den Fujitsu LIFEBOOK AH502 je notebook pro každý den, který splní základní potřeby vašeho podnikání. Antireflexní 15,6 (39,6cm) displej LCD

Více

Technická a ostatní specifikace poptávaného plnění Notebooky (85 ks) A) Notebook STANDARD (66 ks)

Technická a ostatní specifikace poptávaného plnění Notebooky (85 ks) A) Notebook STANDARD (66 ks) Technická a ostatní specifikace poptávaného plnění Notebooky (85 ks) A) Notebook STANDARD (66 ks) Obecné technické podmínky Konstrukční provedení jednotky = Přenosný počítač (notebook) Procesor typ = 64bit

Více

Váš stylový multimediální společník v karamelově smetanovém provedení. Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro.eu/

Váš stylový multimediální společník v karamelově smetanovém provedení. Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro.eu/ VGN-CS3S/T Vyjádřete svůj styl Váš stylový multimediální společník v karamelově smetanovém provedení Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaio.eu/ Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro.eu/

Více

Aspire 8530 řady. Stručné pokyny

Aspire 8530 řady. Stručné pokyny Aspire 8530 řady Stručné pokyny Copyright 2009 Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Aspire 8530 řady Stručné pokyny Původní vydání: 01/2009 Společnost neposkytuje žádná ujištění nebo záruky výslovně

Více

Notebook 15.6" (15 ks)

Notebook 15.6 (15 ks) Příloha č.1 Technická specifikace požadavků na vybavení hardwarem Notebook 15.6" (15 ks) Velikost obrazovky 15.6" Podsvícení LED, matný Rozlišení obrazovky min. 1366 x 768 x86-64 kompatibilní, min. dvoujádrový,

Více

Inspiron 13. Nastavení a technické údaje. řada 5000 2 v 1. Model počítače: Inspiron 13-5368 Regulační model: P69G Regulační typ: P69G001

Inspiron 13. Nastavení a technické údaje. řada 5000 2 v 1. Model počítače: Inspiron 13-5368 Regulační model: P69G Regulační typ: P69G001 Inspiron 13 řada 5000 2 v 1 Nastavení a technické údaje Model počítače: Inspiron 13-5368 Regulační model: P69G Regulační typ: P69G001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité

Více

Řada Aspire 7540. Stručné pokyny

Řada Aspire 7540. Stručné pokyny Řada Aspire 7540 Stručné pokyny Copyright 2009. Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny pro počítače řady Aspire 7540 Původní vydání: 07/2009 Notebook řady Aspire 7540 Číslo modelu:

Více

http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2007/toshiba-satellite-pro-u300

http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2007/toshiba-satellite-pro-u300 Stránka č. 1 z 5 Toshiba Satellite U300 - o palec větší Toshiba přichází s dalším železem do boje mezi malými notebooky. Nástupce modelu U200 přichází s o palec větším displejem, tedy s úhlopříčkou 13,3".

Více

NOTEBOOK DELL INSPIRON 13Z 5000 TOUCH NOTEBOOK, I5-7200U, 4GB, 128GB SSD, 13.3&QUOT; FHD DOTYKOVÝ, W10, ŠEDÝ, 2YNBD ON-SITE

NOTEBOOK DELL INSPIRON 13Z 5000 TOUCH NOTEBOOK, I5-7200U, 4GB, 128GB SSD, 13.3&QUOT; FHD DOTYKOVÝ, W10, ŠEDÝ, 2YNBD ON-SITE 13.02.17 7:05:40 NOTEBOOK DELL INSPIRON 13Z 5000 TOUCH NOTEBOOK, I5-7200U, 4GB, 128GB SSD, 13.3&QUOT; FHD DOTYKOVÝ, W10, ŠEDÝ, 2YNBD ON-SITE Cena celkem: 19 239 Kč (bez DPH: 15 900 Kč) Běžná cena: 21 162

Více

SPECIFIKACE PŘEDMĚTU PLNĚNÍ VZMR- CENOVÁ NABÍDKA DODÁVKA HW

SPECIFIKACE PŘEDMĚTU PLNĚNÍ VZMR- CENOVÁ NABÍDKA DODÁVKA HW SPECIFIKACE PŘEDMĚTU PLNĚNÍ VZMR- CENOVÁ NABÍDKA DODÁVKA HW Příloha č. 1 název PC 32 požadované parametry Základní deska: 2 sloty na operační paměť RAM DDR4 1xPCIe 16x (plná výška) 2x PCIe 1x (plná výška)

Více

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK UH572 Ultrabook Notebook

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK UH572 Ultrabook Notebook Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK UH572 Ultrabook Notebook Vše pro obchodní jednání v jedné brašně Stylový a velmi tenký notebook LIFEBOOK UH572 Ultrabook společnosti Fujitsu je nejlepší volbou pro každodenní

Více

Váš stylový multimediální společník v korálově růžovém provedení. Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro.eu/

Váš stylový multimediální společník v korálově růžovém provedení. Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro.eu/ VGN-CS2S/P Vyjádřete svůj styl Váš stylový multimediální společník v korálově růžovém provedení Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaio.eu/ Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaiopro.eu/

Více

DNS_PC_ATYP_ _10

DNS_PC_ATYP_ _10 DNS_PC_ATYP_60001321_10 DELL Optiplex 7010 DT Specifikace pokročilý stolní počítač Procesor x86-64 kompatibilní, min čtyřjádrová Intel i5-3470 PassMark CPU Mark min 6600 bodů; TDP max 78W 6633 bodů, 77W

Více

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK A532 Notebook

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK A532 Notebook Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK A532 Notebook Váš nepostradatelný společník Pokud hledáte solidní a spolehlivý všestranný notebook, je Fujitsu LIFEBOOK AH532 tím správným řešením. Antireflexní displej LCD

Více

"SUSEN - dodávky základního hardware a základního software, etapa III.

SUSEN - dodávky základního hardware a základního software, etapa III. Příloha č. 1 - Specifikace a ceny jednotlivých položek "SUSEN - dodávky základního hardware a základního software, etapa III. Specifikace a ceny jednotlivých položek číslo položky Název typ Cena v Kč (bez

Více

Zadavatel: Česká republika - Státní pozemkový úřad se sídlem Husinecká 1024/11a, 130 00 Praha 3 Žižkov IČ: 013 12 774

Zadavatel: Česká republika - Státní pozemkový úřad se sídlem Husinecká 1024/11a, 130 00 Praha 3 Žižkov IČ: 013 12 774 Zadavatel: Česká republika - Státní pozemkový úřad se sídlem Husinecká 1024/11a, 130 00 Praha 3 Žižkov IČ: 013 12 774 Veřejná zakázka: Výběr dodavatele počítačů a monitorů pro Státní pozemkový úřad Evidenční

Více

Ultra-elegantní a responsivní, plně vybavený. potřebnými rozhraními: Sony představuje první. Ultrabook TM

Ultra-elegantní a responsivní, plně vybavený. potřebnými rozhraními: Sony představuje první. Ultrabook TM osokuna Tisková zpráva Praha, 19. červen 2012 Ultra-elegantní a responsivní, plně vybavený potřebnými rozhraními: Sony představuje první Ultrabook TM Tenký a lehký počítač VAIO T11/T13 bude všude s vámi

Více

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK LH532 Notebook

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK LH532 Notebook Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK LH532 Notebook Kompaktní výkon pro každodenní použití Pokud hledáte všestranný notebook, je Fujitsu LIFEBOOK LH532 ideální volbou. S hmotností pouze 2 kg a úhlopříčkou 14 (35,6

Více

1x Monitor 30 ; orientační cena 26 000,- Kč bez DPH. Parametry:

1x Monitor 30 ; orientační cena 26 000,- Kč bez DPH. Parametry: 1x Monitor 30 ; orientační cena 26 000,- Kč bez DPH - Doba odezvy: 7ms GTG, 12ms BWB - Jas [cd/m2]: 370 - Kontrast [:1]: 1 000 - Nativní rozlišení: 2560 x 1600 - Rozteč bodů [mm]: 0,25 - Úhlopříčka obrazovky:

Více

Elegantní společník do práce i domů, který spojuje výkon a pokročilé zabezpečení. Oficiální webové stránky VAIO Europe

Elegantní společník do práce i domů, který spojuje výkon a pokročilé zabezpečení. Oficiální webové stránky VAIO Europe VGN-SR19VN Váš mobilní partner Elegantní společník do práce i domů, který spojuje výkon a pokročilé zabezpečení Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaio.eu/ Oficiální webové stránky VAIO Europe

Více

Rychlý průvodce Barbone Boss. Prohlídka notebooku Barbone Boss. Pohled zepředu

Rychlý průvodce Barbone Boss. Prohlídka notebooku Barbone Boss. Pohled zepředu Rychlý průvodce Barbone Boss V tomto rychlém průvodci naleznete užitečné informace a seznámíte se s tím, jak zařízení vypadá a funguje. Průvodce je rozdělen do několika částí podle toho, kterou oblast

Více

Netfox s.r.o. Popis nabídky: Nabízíme Vám dodání zboží dle následující specifikace:

Netfox s.r.o. Popis nabídky: Nabízíme Vám dodání zboží dle následující specifikace: Příloha č.1 Popis nabídky: Dodávka hardware a software a dalšího vybavení dle specifikace. Doprava k zákazníkovi je již v ceně dodávky zahrnuta. Možnost úpravy nabídky co se týká parametrů, nebo počtu

Více

A) Notebook + dockstation + operační systém

A) Notebook + dockstation + operační systém PŘÍLOHA č. 2 A) Notebook + dockstation + operační systém 2 ks v max. ceně s DPH za oba kusy: 2 727 EUR - 66 293, Kč Technické parametry a specifikace: Procesor: 3 MB L3 Cache 2 jádra, 4 thready s frekvencí

Více

emachines D620 řady Stručné pokyny

emachines D620 řady Stručné pokyny emachines D620 řady Stručné pokyny Copyright 2008 Acer Incorporated. Všechna práva vyhrazena. emachines D620 řady Stručné pokyny Původní vydání: 09/2008 Společnost neposkytuje žádná ujištění nebo záruky

Více

Technická a ostatní specifikace poptávaného plnění Notebooky (85 ks) A) Notebook STANDARD (66 ks)

Technická a ostatní specifikace poptávaného plnění Notebooky (85 ks) A) Notebook STANDARD (66 ks) Technická a ostatní specifikace poptávaného plnění Notebooky (85 ks) A) Notebook STANDARD (66 ks) Obecné technické podmínky Konstrukční provedení jednotky = Přenosný počítač (notebook) Procesor typ = 64bit

Více

Přehled zařízení MultiBoard CS 1

Přehled zařízení MultiBoard CS 1 Přehled zařízení MultiBoard 1 2 3 4 5 6 7 8 9 CS 1 LA N 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Číslo Specifikace Číslo Specifikace 1 Úsporný/pohotovostní režim 15 Konektor sluchátek 2 Tlačítko

Více

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK SH531 Notebook

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK SH531 Notebook Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK SH531 Notebook Dobře přenosný společník na každý den Kompaktní notebook Fujitsu LIFEBOOK SH531 je ideálním každodenním společníkem, kterého si snadno vezmete domů, do práce,

Více

Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky, zadávané podle 6, 12 odst. 3 a 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů

Více

Datasheet Fujitsu ESPRIMO P400 Stolní počítač

Datasheet Fujitsu ESPRIMO P400 Stolní počítač Datasheet Fujitsu ESPRIMO P400 Stolní počítač Okamžitě dostupný kancelářský počítač Všestranné počítače ESPRIMO od společnosti Fujitsu přinášejí vysoký výpočetní výkon pro vaše kancelářské aplikace a projekty

Více

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK S792 Notebook

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK S792 Notebook Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK S792 Notebook Spolehlivost a mobilita na cestách Pokud požadujete spolehlivý, lehký a plně vybavený notebook pro práci v kanceláři i na cestách, vyberte si Fujitsu LIFEBOOK

Více

Mini PC HAL3000 NUC Passive. 15 890 Kč s DPH

Mini PC HAL3000 NUC Passive. 15 890 Kč s DPH HAL3000 NUC Passive i3 W10 Rozměrově malý, ale výkonově zajímavý počítač HAL3000 NUC využívá sílu nového procesoru Intel Core i3 (Broadwell), který je integrovaný na ultrakompaktní základní desce. Nezáleží

Více

Operační systém (OS) Porty. PC zdroj Instalace. Podmínka Záruka

Operační systém (OS) Porty. PC zdroj Instalace. Podmínka Záruka Příloha č. 4 - Technické podmínky OPVK 1.4 Stolní počítač žákovský- učebna Platný název zařízení Název výrobce Platný webový odkaz (link) na stránky výrobce Platný webový odkaz (link) na stránky dovozce

Více

Snadno přenosný notebook s výkonným procesorem a pokročilým zabezpečením. Oficiální webové stránky VAIO Europe

Snadno přenosný notebook s výkonným procesorem a pokročilým zabezpečením. Oficiální webové stránky VAIO Europe VGN-Z4XD/B Špičkový přenosný výkon Snadno přenosný notebook s výkonným procesorem a pokročilým zabezpečením Oficiální webové stránky VAIO Europe http://www.vaio.eu/ Oficiální webové stránky VAIO Europe

Více

brašna v balení záruka: 3 roky NBD on-site

brašna v balení záruka: 3 roky NBD on-site Pořadové číslo položky: 1586, 1619, 1582, 1579 HP ProBook 4330s/13,3/i5-2450/4G/500/DVD/B/7P HP ProBook Frekvence procesoru 2.45 GHz Úhlopříčka LCD 13,3 500 GB Otáčky pevného disku 7200rpm Bezdrátová síťová

Více

První použití notebooku GIGABYTE

První použití notebooku GIGABYTE Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně. GIGABYTE

Více

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK E733 Notebook

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK E733 Notebook Datasheet Fujitsu LIFEBOOK E733 Notebook Elegantní design a funkce bez kompromisů Elegantní řada LIFEBOOK E poskytuje prvotřídní notebooky, které splní požadavky firemního prostředí a poskytnou maximální

Více

HAL3000 MČR Pro 2016 - tak hrají skuteční profesionálové

HAL3000 MČR Pro 2016 - tak hrají skuteční profesionálové HAL3000 Herní sestava MČR Pro 2016 Sestava HAL3000 MČR Pro, se kterou si vychutnáte profesionální herní zážitky. Vypořádejte se všemi soupeři stylově a bez kompromisů. Vaše rychlé reakce a pokyny dokonale

Více

Herní PC HAL3000 Artemis výkonný lovec pro nekončící zábavu

Herní PC HAL3000 Artemis výkonný lovec pro nekončící zábavu HAL3000 Artemis W8 HAL3000 Artemis W8; Herní sestava HAL3000 Artemis představuje ideální volbu pro uživatele, kteří chtějí schopné a kvalitní PC v dostupnější kategorii pro hraní her na vysoké detaily

Více

Technická specifikace předmětu zakázky

Technická specifikace předmětu zakázky Příloha č. 1 Technická specifikace předmětu zakázky zakázky: Zadavatel: Dodávka ICT vybavení Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, Ruská 355, 353 69 Mariánské Lázně POLOŽKA č. 1 PC SESTAVA 34

Více

Technická specifikace pro část 3 : Nákup IT vybavení-ch035

Technická specifikace pro část 3 : Nákup IT vybavení-ch035 Technická specifikace pro část 3 : Nákup IT vybavení-ch035 Notebook 7 ks : Např. ASUS G551JW-CN055H, nebo jiný notebook splňující níže uvedené technické DISPLEJ - IPS, matný, velikost 15,6", 16:9, rozlišení

Více

brašna v balení laser. myš USB záruka: 3 roky NBD on-site

brašna v balení laser. myš USB záruka: 3 roky NBD on-site Pořadové číslo položky: 1656 HP ProBook 4330s/13,3/i5-2450/4G/500/DVD/B/7P HP ProBook Frekvence procesoru 2.45 GHz Úhlopříčka LCD 13,3 Optická mechanika DVD±RW Bezdrátová síťová karta Webová kamera Počet

Více

Hardware. Z čeho se skládá počítač

Hardware. Z čeho se skládá počítač Hardware Z čeho se skládá počítač Základní jednotka (někdy také stanice) obsahuje: výstupní zobrazovací zařízení CRT nebo LCD monitor počítačová myš vlastní počítač obsahující všechny základní i přídavné

Více

Technické požadavky na místo Czech POINT vybavení pracoviště Třeština - splnění technických požadavků 100 bodů

Technické požadavky na místo Czech POINT vybavení pracoviště Třeština - splnění technických požadavků 100 bodů Technické požadavky na místo Czech POINT vybavení pracoviště Třeština - splnění technických požadavků 100 bodů Zařízení Typ parametru Parametr Hodnota parametru Počítač Procesor: Počet jader alespoň: 4

Více

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK AH531/GFO Notebook

Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK AH531/GFO Notebook Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK AH531/GFO Notebook Neomezený grafický výkon Notebook Fujitsu LIFEBOOK AH531 s diskrétní grafikou má stylový tenký design s leskle černou barvou. Lesklý 15,6 (39,6cm) širokoúhlý

Více

Příloha č. 4 - Nabízené zboží a jeho technické podmínky_oprava 31.5.2013

Příloha č. 4 - Nabízené zboží a jeho technické podmínky_oprava 31.5.2013 Příloha č. 4 - Nabízené zboží a jeho technické podmínky_oprava 31.5.2013 Uchazeč vyplní žlutě označená pole STOLNÍ POČÍTAČ Minimální technické podmínky Nabízené zboží a jeho technické parametry Grafika

Více

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK AH564 Notebook

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK AH564 Notebook Datasheet Fujitsu LIFEBOOK AH564 Notebook Užijte si úplné vícedotykové ovládání. Hledáte-li stylový notebook kombinující intuitivní ovládání a multimediální výkonnost, představuje Fujitsu LIFEBOOK AH564

Více

Datasheet Fujitsu CELSIUS H710 Mobilní pracovní stanice

Datasheet Fujitsu CELSIUS H710 Mobilní pracovní stanice Datasheet Fujitsu CELSIUS H710 Mobilní pracovní stanice Výkon pracovní stanice na cestách Pokud pracujete na cestách a hledáte přizpůsobitelnou pracovní stanici, která vám zajistí vyšší produktivitu, bude

Více

Dell Latitude E6510. O varováních. Informace o instalaci a funkcích. VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné. Čelní pohled

Dell Latitude E6510. O varováních. Informace o instalaci a funkcích. VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné. Čelní pohled Dell Latitude E6510 Informace o instalaci a funkcích O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Čelní pohled 26 25 27 24 31 30 29 28 23 22 21 1 2 3

Více

Vlastnosti produktu. Neutuchající pracovní nasazení s HAL3000 EliteWork

Vlastnosti produktu. Neutuchající pracovní nasazení s HAL3000 EliteWork HAL3000 EliteWork W8 HAL3000 EliteWork W8; Sestava s kompromisním výkom pro práci s náročnými aplikacemi, rozsáhlými texty a tabulkami. Využívá sílu procesoru Intel i5 s architekturou Haswell, který má

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY v souladu s 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Veřejný

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU Město Černošice, okres Praha západ Městský úřad Černošice - Riegrova 1209, 252 28 Černošice odbor informatiky e-mail: informatika@mestocernosice.cz ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU V souladu s

Více

část A) 1) Město Nové Město na Moravě

část A) 1) Město Nové Město na Moravě Technická specifikace části A) předmětu veřejné zakázky "Dodávka výpočetní a kancelářské techniky, Nové Město na Moravě" část A) 1) Město Nové Město na Moravě Laserová tiskárna - 5ks Formát tiskárny A4

Více

Inspiron 15. Řada 7000. Pohledy. Technické údaje

Inspiron 15. Řada 7000. Pohledy. Technické údaje Inspiron 15 Řada 7000 Pohledy Copyright 2015 Dell Inc. Všechna práva vyhrazena. Tento produkt je chráněn americkými a mezinárodními autorskými právy a dalšími zákony o duševním vlastnictví. Dell a logo

Více

Příloha č. 1 Smlouvy - Podrobná specifikace předmětu zakázky

Příloha č. 1 Smlouvy - Podrobná specifikace předmětu zakázky 1 Příloha č. 1 Smlouvy - Podrobná specifikace předmětu zakázky Zadavatel v tomto dokumentu specifikuje požadované, příp. minimální (min.), resp. maximální (max.) přípustné technické a funkční vlastnosti

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název veřejné zakázky Veřejná zakázka - pořízení technického vybavení v rámci projektu Řízení, kontrola, monitorování a hodnocení programu v Olomouckém kraji, reg. č. CZ..07/5..00/04.005

Více

Virtualizace koncových stanic Položka Požadováno Nabídka, konkrétní hodnota

Virtualizace koncových stanic Položka Požadováno Nabídka, konkrétní hodnota Technická specifikace Obnova školicího střediska OKRI PP ČR Virtualizace koncových stanic 20 ks Výrobce doplnit Název doplnit podpora stávající virtualizační platformy podpora technologie linkovaných klonů

Více

Operační systém (OS) Porty. PC zdroj Instalace. Podmínka Záruka

Operační systém (OS) Porty. PC zdroj Instalace. Podmínka Záruka Příloha č. 4 - Technické podmínky OPVK 1.4 Stolní počítač žákovský- učebna Platný název zařízení Název výrobce Platný webový odkaz (link) na stránky výrobce Platný webový odkaz (link) na stránky dovozce

Více

VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Technická univerzita v Liberci se sídlem Studentská 1402/2, 461 17 Liberec, IČ: 467 47 885 (dále jen zadavatel ), po posouzení veškerých předběžných nabídek doručených ve lhůtě

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Technická univerzita v Liberci Studentská 1402/2,461 17 Liberec IČ: 467 47 885 vyřizuje právní oddělení - referent veřejných zakázek VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

Více

Podrobnosti o produktu Dell XPS M1530. 1) Přehled

Podrobnosti o produktu Dell XPS M1530. 1) Přehled Podrobnosti o produktu Dell XPS M1530 1) Přehled ádherná rovnováha Získejte to nejlepší na světě: výkon, elegantní design a bohatou sadu funkcí to vše v notebooku perfektní velikosti, tj. s uhlopříčkou

Více

1. 3. 2016. Produkty AerPOS

1. 3. 2016. Produkty AerPOS 1. 3. 2016 Produkty AerPOS 15 AerPOS PP-9635 + PP-9645 VIRTUOS představuje AerPOS, modulární pokladní dotykový systém s moderním designem a novou generací čtyřjádrových procesorů Intel záruční doba 3 roky

Více

VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Technická univerzita v Liberci se sídlem Studentská 1402/2, 461 17 Liberec, IČ: 467 47 885 (dále jen zadavatel ), po posouzení veškerých předběžných nabídek doručených ve lhůtě stanovené zadávací dokumentací

Více

Představení notebooku Uživatelská příručka

Představení notebooku Uživatelská příručka Představení notebooku Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

AMILO Notebook Pi 3540 Perfektní všestranný notebook

AMILO Notebook Pi 3540 Perfektní všestranný notebook AMILO Notebook Pi 3540 Perfektní všestranný notebook Vydání listopad 2008 Verze 3 Počet stran 5 Řada notebooků AMILO Notebook P kombinuje univerzální výkon, skvělou technologii a fascinující design. Technologie

Více

Technická specifikace předmětu zakázky

Technická specifikace předmětu zakázky Příloha č. 1 Technická specifikace předmětu zakázky zakázky: Zadavatel: Dodávka ICT vybavení Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, Ruská 355, 353 69 Mariánské Lázně POLOŽKA č. 1 PC SESTAVA 34

Více

Základní deska (mainboard, motherboard)

Základní deska (mainboard, motherboard) Základní deska (mainboard, motherboard) Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a integrovaným součástem na základní desce poskytnout elektrické napájení.

Více

Mgr. Filip Kořínek, starosta v. r.

Mgr. Filip Kořínek, starosta v. r. Město Černošice IČ: 00241121 Riegrova 1209 252 28 Černošice V Černošicích dne 14. 10. 2015 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup IT - rozšíření OSPOD Město Černošice

Více

brašna v balení laser. myš USB záruka: 3 roky NBD on-site

brašna v balení laser. myš USB záruka: 3 roky NBD on-site Pořadové číslo položky: 1656 HP ProBook 4330s/13,3/i5-2450/4G/500/DVD/B/7P HP ProBook Frekvence procesoru 2.45 GHz Úhlopříčka LCD 13,3 Bezdrátová síťová karta Počet USB portů 4 a více VGA (D-SUB) + HDMI

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.24/02.0050 Název projektu:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.24/02.0050 Název projektu: Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Uživatelská příručka HP ProBook

Uživatelská příručka HP ProBook Uživatelská příručka HP ProBook Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth je ochranná známka příslušného vlastníka a je užívána společností Hewlett- Packard v souladu s licencí.

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST Radniční 1 434 69 Most MAGISTRÁT MĚSTA ODBOR informačního systému Oddělení správy sítě NAŠE ZN.: VYŘIZUJE: Martin Pouček TEL.: 476 448 331 E-MAIL: Martin.Poucek@mesto-most.cz @ V

Více

Z Á K L A D N Í S E S T A V A

Z Á K L A D N Í S E S T A V A (interní objednací kód) Funkcionalita / program. Sestava PC-A-01 Sestava PC-A-01 Z Á K L A D N Í S E S T A V A Systémová platforma Zaručená podpora operačního systému Microsoft Windows aktuální verze dostupné

Více

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK U574 Notebook

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK U574 Notebook Datasheet Fujitsu LIFEBOOK U574 Notebook Váš ultratenký mobilní společník Tenký a atraktivní Ultrabook Fujitsu LIFEBOOK U574 váží pouhých 1,6 kg a nabízí antireflexní dotykovou obrazovku s úhlopříčkou

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky: Název programu: ZŠ/1/2011 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00 /21.2100 Název projektu: Název zakázky: Předmět

Více

Rozpis nabídkové ceny - Veřejná zakázka: IT technika pro projekt

Rozpis nabídkové ceny - Veřejná zakázka: IT technika pro projekt Příloha č. 5 Rozpis nabídkové ceny - Veřejná zakázka: IT technika pro projekt Zboží/max. cena včetně DPH Minimální požadavek zadavatele Konkretizace nabídky uchazeče Cena včetně DPH PC 1 ks/ max. cena

Více

Vlastnosti produktu. Neutuchající pracovní nasazení s HAL3000 EliteWork

Vlastnosti produktu. Neutuchající pracovní nasazení s HAL3000 EliteWork HAL3000 EliteWork W10P HAL3000 EliteWork W10 Pro; Sestava s kompromisním výkom pro práci s náročnými aplikacemi, rozsáhlými texty a tabulkami. Využívá sílu procesoru Intel i5 s architekturou Haswell, který

Více

Data Sheet Fujitsu CELSIUS H720

Data Sheet Fujitsu CELSIUS H720 Data Sheet Fujitsu CELSIUS H720 Výkon pracovní stanice na cestách Pokud pracujete na cestách a hledáte přizpůsobitelnou pracovní stanici, která vám zajistí vyšší produktivitu, bude pro vás Fujitsu CELSIUS

Více

ENTER PRICE ROKY ZÁRUKA HAL3000 GEJMR. www.enter-price.cz. Kód: PCHS2111 1 TB DISK. Core i3 DDR4

ENTER PRICE ROKY ZÁRUKA HAL3000 GEJMR. www.enter-price.cz. Kód: PCHS2111 1 TB DISK. Core i3 DDR4 06 2016 HAL3000 GEJMR JEDNIČKÁŘE ZABAVÍ, HORŠÍ STUDENTY NAUČÍ 13 990,včetně DPH + OFICIÁLNÍ SET KOLEKCE GEJMR ZDARMA Intel 4 GB Core i3 DDR4 1 TB DISK 3 ROKY ZÁRUKA + BEZSTAROSTNÝ SERVIS HAL3000 GEJMR

Více

Fujitsu LIFEBOOK A530/AH530 Notebook

Fujitsu LIFEBOOK A530/AH530 Notebook Data Sheet Fujitsu LIFEBOOK A530/AH530 Notebook Nezbytný nástroj LIFEBOOK A530/AH530 Notebook LIFEBOOK A530/AH530 je solidní a praktický produkt s lesklým nebo antireflexním 15,6 (39,6cm) em LCD s rozlišením

Více

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK U904 Ultrabook Notebook

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK U904 Ultrabook Notebook Datasheet Fujitsu LIFEBOOK U904 Ultrabook Notebook Výkon a styl Fujitsu LIFEBOOK U904 je atraktivní tenký a plně vybavený Ultrabook pro profesionály. Výjimečně tenké 15,5mm provedení s hmotností pouhých

Více

1) PC učebna ZŠ Přichystalova 6ks

1) PC učebna ZŠ Přichystalova 6ks 1) PC učebna ZŠ Přichystalova 6ks Požadováno Nabídka Cena Základní deska Procesor Paměti Grafická karta Síťová karta Zvuková karta Pevný disk DVD Skříň + zdroj Klávesnice Myš Operační systém Monitor Podpora

Více

Příloha č. 2 - Podrobná specifikace předmětu plnění

Příloha č. 2 - Podrobná specifikace předmětu plnění Příloha č. 2 - Podrobná specifikace předmětu plnění Notebooky - položky 6, 7, 9, 28 Výkon CPU alespoň 116 bodů v SYSMARK 2007 PreviewRating. Procesor (2.2GHz,800MHz,2MB) operační systém kompatibilní se

Více

LIFEBOOK E8110 / E8210 Expert bez kompromisů

LIFEBOOK E8110 / E8210 Expert bez kompromisů / E8210 Expert bez kompromisů Vydání: Únor 2006 Počet stran: 6 Řada LIFEBOOK E vždy sdílí jednoduchou myšlenku dobré je jen to nejlepší. Je nejlepší volbou pro uživatele, kteří požadují vysoký výkon: získáte

Více

Z Á K L A D N Í S E S T A V A

Z Á K L A D N Í S E S T A V A Funkcionalita / program. vybavení Sestava PCW-01 Z Á K L A D N Í S E S T A V A Sestava PCW-01 Systémová platforma zaručená podpora operačního systému Microsoft Windows XP Prof.(compatibility list), aktuální

Více

XPS 13. Pohledy. Technické údaje

XPS 13. Pohledy. Technické údaje XPS 13 Pohledy Copyright 2015 Dell Inc. Všechna práva vyhrazena. Tento produkt je chráněn americkými a mezinárodními autorskými právy a dalšími zákony o duševním vlastnictví. Dell a logo Dell jsou ochranné

Více

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK AH512 Notebook

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK AH512 Notebook Datasheet Fujitsu LIFEBOOK AH512 Notebook Váš společník na každý den Fujitsu LIFEBOOK AH512 je solidní notebook pro každodenní použití s lesklým 15,6 (39,6cm) displejem LCD s rozlišením HD a širokoúhlým

Více

Obecný popis základní jednotky

Obecný popis základní jednotky Obecný popis základní jednotky Základní součástí počítačové sestavy je skříň. Zatímco bez monitoru či klávesnice by principiálně počítač jako takový mohl fungovat, skříň je neodmyslitelná, tj. je nejdůležitějším

Více

Výzva na podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva na podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Výzva na podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu Nákup počítačů, notebooků a monitorů pro obměnu Číslo jednací: MMK/059543/2016 Spisová zn.: MMK/056117/2016/03

Více

UČITELSKÝ STOLNÍ POČÍTAČ

UČITELSKÝ STOLNÍ POČÍTAČ Příloha č. 4 - Nabízené zboží a jeho technické podmínky_oprava_17.5.2013 STOLNÍ POČÍTAČ Minimální technické podmínky Nabízené zboží a jeho technické parametry Uchazeč vyplní žlutě označená pole Výkon procesoru

Více