ELIET KS240 / KS300 PRO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ELIET KS240 / KS300 PRO"

Transkript

1 Návod k obsluze Ořezávač hran ELIET KS240 / KS300 PRO Výrobce: ELIET EUROPE nv Diesveldstraat 2 B-8553 Otegem, Belgium Tel.: (0) Fax: (0) Autorizovaný prodejce: AGROCAR s.r.o. Česká 685 CZ Kopřivnice, Česká republika Tel.: (0) Fax: 0042 (0)

2 Obsah OBSAH 1. BEZPEČNOST 2 2 A. PRVNÍ UVEDENÍ DO PROVOZU B. KONTROLA PŘED SPUŠTĚNÍM C. SPUŠTĚNÍ OŘEZÁVAČE ELIET A. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY B. POUŽITÉ SYMBOLY 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A FUNKCE 2.1 TLAČNÉ MADLO A OVLÁDÁNÍ 3. TECHNICKÉ ÚDAJE 4. PŘEPRAVA PRÁCE S OŘEZÁVAČEM 7. ZASTAVENÍ OŘEZÁVAČE ELIET A. VYPÍNÁNÍ OŘEZÁVAČE ELIET B. ODSTAVOVÁNÍ OŘEZÁVAČE ELIET 8. ÚDRŽBA A. SCHÉMA ÚDRŽBY B. POSTUPY UVEDENÍ OŘEZÁVAČE DO PROVOZU 6 9. ZÁRUČNÍ PODMÍNKY 10. TABULKA ÚDRŽBY Bezpečnost A. Bezpečnostní pokyny Při návrhu stroje jsme se snažili o zajištění bezpečnosti uživatele i údržby. To vedlo k řadě zvláštních bezpečnostních opatření: Obsluha nastavení hloubky pomocí tlačného madla: Hloubka nože se nastavuje na tlačném madle. Ochranný kryt: Okolo nože je umístěn ochranný kryt, aby byl uživatel chráněn proti odlétávajícím předmětům. Páčka obsluhy: Když páku pustíte volně, motor se zastaví. Ořezávač ELIET splňuje evropskou normu pren 786. Přesto je nutné zachovávat bdělost, aby se zabránilo nebezpečným situacím. Dříve než stroj spustíte, musíte níže uvedené pokyny pozorně přečíst a pečlivě dodržovat. Stroj slouží pouze k ořezávání hran trávníku. Jiné práce jsou zakázány. Stroj nesmí být ovládán osobami mladšími 16-ti let. Stroj smí být ovládán pouze osobami v dobré tělesné kondici. Stroj smí být ovládán pouze osobami technicky zdatnými. Práce na údržbě, popsané v tomto návodu k obsluze smí být prováděny pouze osobami technicky kvalifikovanými. Ostatní práce na údržbě, montáž a demontáž smí provádět pouze autorizovaný prodejce. Nedovolte nikomu, především malým dětem nebo domácím zvířatům přibližovat se do blízkosti pracovního prostoru stroje. Noste vždy pevnou obuv a dlouhé kalhoty. Vyhýbejte se volným oděvům a volné obuvi. Nepracujte nikdy bosi. Noste vždy ochranné brýle a používejte vždy chrániče sluchu. Nůž nastavujte vždy při zastaveném stroji. Nikdy nespouštějte motor v uzavřené místnosti ani jej nenechávejte v uzavřené místnosti běžet. Pracujte vždy při dobrém osvětlení (min. 500 Luxů).

3 Při nepravidelnostech vypněte motor Při údržbářských pracích vypínejte motor a snímejte kabel zapalování. B. Použité symboly Níže uvedený seznam obsahuje symboly použité na stroji. Nebezpečí Nepřibližujte se rukama k noži Čtěte vždy pečlivě návod k obsluze. Sytič Noste vždy ochranné brýle Rychle Používejte vždy chrániče sluchu Pomalu Noste vždy pracovní rukavice Nedotýkejte se rukama horkého povrchu.

4 2. Všeobecná ustanovení a funkce Ořezávačem ELIET vytvoříte kolmý nebo šikmý okraj trávníku a to až do hloubky 10 cm. Ořezávač se skládá z následujících dílů: 1. Tlačné madlo s ovládacími pákami 2. Motor 3. Nůž s regulací 2.1 Tlačné madlo s ovládacími pákami Tlačné madlo je na ořezávači ELIET umístěno vzadu. Tlačným madlem můžete ořezávačem ELIET pohybovat vpřed i vzad. Na tlačném madle se nachází bezpečnostní páčka pro běh motoru a nastavovací páčka pro nastavování hloubky nože. 2.3 Nůž s regulací Vpředu na stroji se nachází nůž, který je namontován na kloubovém rameni. Když toto rameno pomocí nastavovací páčky stlačíte dolů, můžete nastavovat hloubku. Když jej zatlačíte dolů, klínový řemen se napne. Na níže uvedeném vyobrazení je nůž vyobrazen ve vertikální poloze. Když polohu páčky vzadu na řemeni změníte, můžete nůž používat pod určitým úhlem. Tlačné madlo 2.2 Motor Motor ořezávače je umístěn na šasi mezi dvěma zadními koly. Vystupující hřídel se nachází na levé straně stroje. Na tomto hřídeli je upevněná řemenice pro pohon nože klínovým řemenem. Nůž Motor

5 3. Technické údaje Motor Nůž Šasi Převod Pracovní hloubka Řezný úhel Hmotnost Kola Honda GC135 / GC160 / GX120 / GX160 2-zubý Æ240 / Æ300 mm nebo ocelový 8-zubý kotouč Æ240 / Æ300 mm ocel 30*6 klínový řemen SPA 13 x 825 Li 10 cm (6 poloh, + jemná regulace) nastavitelné polohy kg (dle typu motoru) 200 * 60 s ložisky

6 4. Přeprava Ořezávač se musí jak během přepravy tak také během práce vždy stlačovat. Dodržujte níže uvedené pokyny při přepravě ořezávače: Vypínejte vždy motor Vyhýbejte se hlubokým jámám a hrubému terénu Při přepravě zatáhněte nůž vždy nahoru. 5. Uvádění ořezávače do provozu Dříve než stroj spustíte a uvedete do provozu, dbejte na následující body: 5.1 První uvedení do provozu Je možné, že ořezávač Eliet byl dodán bez paliva a bez oleje Naplňte nádrž oleje motorovým olejem typu SAE 20W-50. Naplňte také palivovou nádrž bezolovnatým benzínem (viz návod k použití motoru). Pozor: Během plnění benzínové nádrže nikdy nekuřte. 5.2 Kontrola před spuštěním 1. Zkontrolujte hladinu v benzínové nádrže. V případě potřeby doplňte bezolovnatým benzínem. 2. Zkontrolujte hladinu oleje motoru. V případě potřeby doplňte a dodržujte pokyny v příručce údržby motoru. 3. Zkontrolujte funkci všech ovládacích páček. 5.3 Spouštění ořezávače Eliet Dříve než můžete ořezávač Eliet spustit, musíte jej správně nastavit Nastavení + jemná regulace Hloubka nože se nastavuje takto: 1. Vypněte motor. 2. Uchopte tlačné madlo a zatlačte jej dolů. 3. Vytáhněte páčku hloubkového nastavení z její polohy. 4. Tlačte ji dolů, až dosáhnete požadované hloubky. (Na jednu polohu se nůž posune o 2 cm dolů). Pro hloubkové nastavení jsou k dispozici tři polohy. Dvě nejhořejší polohy vypínají pohon nože. Ostatními čtyřmi polohami můžete nastavovat hloubku nože. Přepnutím o jednu polohu se hloubka nože zvětší nebo zmenší přibližně o 2 cm. Po nastavení požadované hloubky přichází na řadu jemná regulace. Dodržujte následující body: 1. Změřte hloubku, jakou má nůž přibližně mít (méně než 2,5 cm) 2. Přepněte páčku hloubkového nastavení do její nejhořejší polohy.

7 3. Vytáhněte závlačku (38) z dílu (39). 4. Vyjměte díl (38) z držáku a otáčejte jím doleva, aby nůž klesal dolů nebo se zvedal nahoru. 5. Otáčejte dílem (39) dále o 1 cm na vřetenu, aby se nůž posouval o 2 cm nahoru nebo dolů. 6. Zasuňte díl (39) do držáku a zajistěte jej závlačkou. Když chcete mít šikmé okraje, proveďte před spuštěním následující nastavení. 1. Uchopte páčku (42) a zatáhněte ji dozadu. 2. Otáčejte nůž do požadované polohy. 3. Nastavte hloubku nože (viz výše). Stroj je teď nastaven a může se spustit Spouštění ořezávače Eliet Po provedeném nastavení se může motor spustit. 1. Přesuňte páčku pro nastavení hloubky do nejvyšší polohy. 2. Přepněte spínač do polohy "ON" (pokud existuje). 3. Nastavte páku plynu na 1/4 jejího rozsahu (pokud existuje). 4. Přepněte uzavírací kohout benzínu do polohy "ON" (pokud existuje). 5. Otevřete úplně škrticí klapku. 6. Spusťte motor současným zatažením za lanko zapalování a bezpečnostní páčku. Pozor: když bezpečnostní páčku pustíte, motor se zastaví. 7. Když se motor rozběhne, zatlačte škrticí klapku zpět. 8. Před používáním stroje nechte motor asi 2 minuty běžet, aby se zahřál. 9. Zatlačte páčku pro nastavení hloubky do požadované polohy. Stroj je teď připraven k ořezávání hran.

8 6. Práce s ořezávačem Eliet Po provedení všech nastavení a spuštění motoru můžete teď ořezávačem ořezávat okraje svého trávníku kolmo nebo šikmo. S ořezávačem se pohybujte vždy po trávě. Pozor: Nedovolte nikomu, především malým dětem, aby se přibližovaly do blízkosti trávníku, ze kterého byste chtěli odstranit mech. Noste vždy pevný oděv (dlouhé kalhoty, pevné boty). 7. Zastavení ořezávače Eliet 7.1 Vypnutí ořezávače Eliet Po ukončení všech činností musíte ořezávač Eliet vypnout. Přitom nutno dbát na následující body: 1. Přepněte páčku plynu do polohy "neutrál". 2. Přepněte hlavní vypínač do polohy OFF (pokud existuje). 3. Nastavte přívod benzínu do polohy OFF (pokud existuje). 4. Porovnejte počet provozních hodin se schématem údržby. Pozor: Postarejte se o to, aby se děti a nepovolané osoby k ořezávači Eliet nepřibližovaly. 7.2 Odstavení ořezávače Eliet Po ukončení všech činností se musí ořezávač Eliet až k dalšímu používání odstavit. Místnost pro odstavení musí být suchá a chráněna proti dešti, větru a mrazu. Doporučuje se benzín z ořezávače Eliet vypustit, pokud je odstavován na delší dobu než 2 týdny. Po vypuštění benzínu se musí motor zatáhnout do komprese. Musíte vždy kontrolovat počet provozních hodin a porovnávat se schématem údržby.

9 8. Údržba Údržba se má vždy provádět podle pravidel odborných znalostí. 8.1 Schéma údržby Níže uvedené schéma musí dodržovat jak uživatel tak i odborný prodejce. Práce vytištěné kurzívou mají být prováděny uznaným odborným prodejcem. Po prvních 10 provozních hodinách se mají zkontrolovat všechny body. Akce 10 hodin 50 hodin 100 hodin 200 hodin Motor Kontrola hladiny oleje Výměna oleje Vzduchový filtr Předfiltr vyčistit nebo nahradit Hlavní filtr vyčistit nebo nahradit Klínový řemen Zkontrolovat Chladicí systém vyčistit Nůž Zkontrolovat Všeobecně Páčky Upevnění Čištění Při údržbě používejte následující maziva: Díly stroje Objem každého dílu Předepsaná maziva Motor 0,6 litru SUNOCO SUPER DENALURE 20W-50 Kloubový závěs TUK - SUNOCO-MULTI-PURPOSE LR EP2 8.2 Postupy Práce vytištěné kurzívou má provádět uznaný odborný prodejce. MOTOR Kontrola hladiny oleje: Viz příručku údržby motoru Výměna oleje: Viz příručku údržby motoru VZDUCHOVÝ FILTR Čištění předfiltru: Viz příručku údržby motoru Náhrada předfiltru: Viz příručku údržby motoru Čištění hlavního filtru: Viz příručku údržby motoru Náhrada hlavního filtru: Viz příručku údržby motoru KLÍNOVÝ ŘEMEN Kontrola: Klínový řemen (11) je nejvíce zatíženým dílem (87) vašeho ořezávače Eliet proto se doporučuje řemen pečlivě zkontrolovat. Když jej vyměníte, musí se pro optimální provoz použít originální klínový řemen. Při kontrole klínového řemenu nutno provést následující činnosti. Napnutí řemenu lze kontrolovat dvěma způsoby:

10 1. Vypněte motor a sejměte kabel zapalování ze zapalovací svíčky. 2. Přepněte páku hloubkového nastavení nože do předposlední polohy. 3. Zatlačte prstem na řemen, abyste klínový řemen zkontroloval. Klínový řemen se smí prohnout maximálně o 1 cm. 4. Přepněte páčku opět do nejvyšší polohy. Klínový řemen se nahrazuje následujícím způsobem: 1. Přepněte páku hloubkového nastavení nože do předposlední polohy. 2. Vypněte motor a sejměte kabel zapalování ze zapalovací svíčky. 3. Odšroubujte kryt klínové řemenice na straně motoru. 4. Odšroubujte kryt klínové řemenice na noži. 5. Odtlačte chlopně krycí desky pryč, aby se klínový řemen mohl vyjmout ze skříně. 6. Sejměte klínový řemen z klínové řemenice 7. Vezměte nový klínový řemen a namontujte jej na klínovou řemenici. 8. Namontujte krycí desky opět na své místo. 9. Zatlačte opět chlopně na své místo. Vadné klínové řemeny nutno likvidovat odděleně podle platných předpisů pro ochranu životního prostředí. CHLADICÍ SYSTÉM Čištění: K vyčištění chladicích žeber motoru a větracích otvorů krytu můžete používat stlačený vzduch nebo kartáč. Miřte proudem vzduchu na nečistoty. V každém případě se nedoporučuje čistit chladicí systém proudem vody. Pozor: Vypněte vždy motor a noste vždy brýle proti prachu. NŮŽ Kontrola Po každém pracovním dni musíte kontrolovat, zda nůž je stále ještě řádně upevněn. Zatáhněte k tomu axiálně za nůž. Pokud existuje vůle, musíte motor opět upevnit dotažením šroubu (1). VŠEOBECNĚ: Kryt (8): Musí se zkontrolovat účinnost krytu. Všechna upevnění: Všechny šrouby a matice musí být řádně utažené. Zkontrolujte to pomocí klíče. ČIŠTĚNÍ: Stroj se musí čistit. Zvláštní pozornost nutno věnovat usazeninám v krytu kolem turbiny. Pozor: Používejte vždy pracovní rukavice. Ořezávač Eliet můžete čistit vysokotlakým čističem. Nestříkejte nikdy přímo na motor.

11 9. Záruční podmínky Záruční list se skládá ze dvou dílů: Záručního listu zákazníka Záručního listu výrobce Záruční list zákazníka je přísně osobní. Zůstává v držení zákazníka. Tímto záručním listem poskytuje výrobce N. V. ELIET EUROPE: 24 měsíců záruky, když je stroj využíván v soukromém používání 12 měsíců záruky, když je stroj využíván profesionálně nebo je pronajímán. Záruční doba začíná dnem, ve kterém byl stroj zakoupen, a platí pouze tehdy, když budou předepsané záruční podmínky přísně dodržovány. Záruční list výrobce nutno odeslat na níže uvedenou adresu. Podepsání tohoto záručního listu představuje potvrzení převzetí návodu k použití jakož i potvrzení, že návod k použití byl dobře pochopen. Uživatel má návod k použití přísně dodržovat. Nedodržení tohoto návodu k použití může vést k nejistým situacím. Každé použití, které přesahuje návod k použití, vyžaduje písemný souhlas výrobce. Záruka neplatí pro díly, které podléhají normálnímu opotřebení, totiž: nůž, řemen, ložiska, koncový díl, řetěz, řetězová kola. Každá demontáž, změna nebo přidání neoriginálních dílů příslušenství ruší platnost záruky. Toto platí také pro jakékoliv škody, které vzniknou nedodržením pokynů k použití obsažených v návodu k použití a údržbě. Výrobce N. V. ELIET EUROPE si vyhrazuje v každém případě právo sám rozhodnout, zda zákazník splňuje záruční podmínky buď pro 1 rok nebo pro 6 měsíců. Bude-li záruka firmou N. V. ELIET EUROPE definitivně odmítnuta, zbavuje se výrobce povinností jakéhokoliv finančního odškodnění za opravářské práce nebo z nich vyplývajících náklady. Pokud byly díly příslušenství během záruční doby nahrazeny, spadají tyto nové díly pod původní záruční dobu (která začíná dnem, kdy byl stroj zakoupen). Záruční řízení: - Úplný záruční list (2 díly) se přesně a pravdivě vyplní v den dodání. - Oba díly odborný prodejce orazítkuje a podepíší jak odborný prodejce tak i zákazník. - Záruční list výrobce se bezprostředně po dodávce odešle na adresu uvedenou na tomto listu. - V případě závady během záruční doby se zákazník dostaví se záručním listem a svým strojem k odbornému prodejci k přezkoušení. - Odborný prodejce pak požádá písemně o záruku ve prospěch zákazníka. (K dopisu bude přiložena kopie záručního listu). - Vadný díl bude odborným prodejcem demontován a odeslán na níže uvedenou adresu. - Firma N. V. ELIET EUROPE pak nárok na záruku buď potvrdí, nebo odmítne.

12 10. Tabulka údržby Datum prací Strojní hodiny Hodiny celkem Poznámky

13 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Firma ELIET Europe nv, Diesveldstraat 2, B-8553 Otegem, Belgie prohlašuje, zcela na svou vlastní odpovědnost, že produkt ELIET ořezávač hran Typ: KS 240 / KS 300 PRO Výr. č.: na který se toto prohlášení vztahuje, odpovídá následujícím normám: EN EN EN 294 pren 953 pren 1553 EN podle ustanovení směrnice strojů 89/392/EHS, změněné směrnicí 91/368/EHS, 93/44/EHS a 93/68/EHS Belgie: Datum: Zmocněnec firmy Eliet Europe n.v. E. Lietaer, jednatel Eliet Europe n.v.

14 Pozor Pro: KS 300 PRO Montážní předpis Při montáži dodržujte pořadí kroků podle výkresu. 1. Pružná podložka 2. Plochá podložka 3. Otočný knoflík

Pásová bruska SB 180

Pásová bruska SB 180 Návod na obsluhu a údržbu Pásová bruska SB 180 Obj. č. N16000514 str.1 ze 10 OBSAH 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 2 VYBALENÍ.3 3 ÚČEL A POUŽITÍ... 3 4 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 4.1 NEBEZPEČNÍ HROZÍCÍ

Více

Návod k používání. Lesní naviják VIP 615

Návod k používání. Lesní naviják VIP 615 Návod k používání Lesní naviják VIP 615 1. Technická data a rozsah použití 2. Sestava výkres číslo VIP 615-000-00 3. Návod k obsluze, provozu a údržbě 4. seznam náhradních dílů 5. Bezpečnostní pokyny Z

Více

RUBIMIX-9 BL RUBIMIX-9 BL DUPLEX

RUBIMIX-9 BL RUBIMIX-9 BL DUPLEX RUBIMIX-9 BL RUBIMIX-9 BL DUPLEX NÁVOD K OBSLUZE ČESKY OBSAH A. POKYNY K SESTAVENÍ Montáž Bezpečnost Zapojení Použití Doporučení k pracovišti B. OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PRÁCI S ELEKTRICKÝM RUČNÍM

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu Návod na obsluhu a údržbu Rázový utahovák WT 1890 Obj. č. N11100114 str.1 ze 11 OBSAH 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 2 VYBALENÍ.3 3 ÚČEL A POUŽITÍ... 3 4 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 4.1 NEBEZPEČÍ

Více

Přímočará pila BS900

Přímočará pila BS900 Návod na obsluhu a údržbu Přímočará pila BS900 Obj. č. N23000114 str.1 ze 10 OBSAH 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 2 VYBALENÍ 3 3 ÚČEL A POUŽITÍ... 3 4 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 4.1 NEBEZPEČNÍ HROZÍCÍ

Více

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN BRANO a.s., 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 316, 553 632 303 http://www.brano.eu; zz-info@brano.eu; info@brano.eu NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO

Více

Naviják Seznam náhradních dílů, montážní návod a návod k používání

Naviják Seznam náhradních dílů, montážní návod a návod k používání Naviják Seznam náhradních dílů, montážní návod a návod k používání Naviják Multi VIP 1000 smí být uveden do provozu jen při přesném respektování přibaleného montážního návodu a návodu k používání. Obsah

Více

Návod k použití pro Hydraulický zvedák

Návod k použití pro Hydraulický zvedák Návod k použití pro Hydraulický zvedák Katalogové číslo: 229062 Přístroj Vysoce kvalitní hydraulický válec, velká nožní deska ze speciální litiny pro větší stabilitu, volně pohyblivá sklopná zdvihací páka,

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 autorizovaný distributor NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 AA 5000 AA 3080 ATMOS Chrást, s.r.o.; Plzeňská 168;

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 08 22 Účel použití čerpadla Výkonné a robustní čerpadlo k vyprazdňování zahradních rybníčků, k čerpání vody ze sklepů, plaveckých bazénků, vsakovacích jam nebo ze zaplavených

Více

ND-180-BL NÁVOD K OBSLUZE

ND-180-BL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČESKY 1. POKYNY K SESTAVENÍ 2. SPUŠTĚNÍ STROJE Před začátkem práce s pilou si pozorně přečtěte všechny bezpečnostní pokyny a ujistěte se, že jim rozumíte. Před opuštěním výrobního závodu

Více

STIGA TITAN 125 B TITAN COMBI

STIGA TITAN 125 B TITAN COMBI STIGA TITAN 125 B TITAN COMBI BRUKSANVISNING KÄYTTÖOHJEET BRUGSANVISNING BRUKSANVISNING GEBRAUCHSANWEISUNG INSTRUCTIONS FOR USE MODE D EMPLOI GEBRUIKSAANWIJZING ISTRUZIONI PER L USO INSTRUCCIONES DE USO

Více

Návod na obsluhu a instalaci kulového kohoutu, elektricky poháněného

Návod na obsluhu a instalaci kulového kohoutu, elektricky poháněného Návod na obsluhu a instalaci kulového kohoutu, elektricky poháněného typ KHE 3/4 Obj. č. B 111 157 typ KHE 1 Obj. č. B 111 158 typ KHE 1 1/4 Obj. č. B 111 159 typ KHE 1 1/2 Obj. č. 111 160 typ KHE 2 Obj.

Více

Balancéry Tecna typ 9354 9359

Balancéry Tecna typ 9354 9359 Balancéry Tecna typ 9354 9359 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha Váha lanka balancéru s obalem 9354 4 7 2000 5 5,8 9355 7 10 2000 5,5 6,3 9356 10 14 2000 5,5 6,3 9357 14 18 2000 6,5 7,3 9358

Více

STRUNOVÁ SEKAČKA TRÁVY

STRUNOVÁ SEKAČKA TRÁVY STRUNOVÁ SEKAČKA TRÁVY NÁVOD K OBSLUZE model N1F KZ2-250 CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, přečtěte si důkladně tento návod k obsluze dříve než zahájíte provoz s přístrojem. Návod k

Více

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA PT-5201A/B Návod k obsluze PROKIT'S INDUSTRIES CO., LTD. HTTP://WWW.PROKITS.COM.TW E-MAIL: PK@MAIL.PROKITS.COM.TW 1 Popis 1. Upínací matice 2. Pojistka vřetena 3. Vypínač 4. Přívodní

Více

Balancéry TECNA typ 9346-9350

Balancéry TECNA typ 9346-9350 Balancéry TECNA typ 9346-9350 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha lanka balancéru 9346 2 4 kg 2500 mm 3 9347 4 6 kg 2500 mm 3,3 9348 6 8 kg 2500 mm 3,6 9349 8 10 kg 2500 mm 3,8 9350 10-14 kg

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

Montážní příručka. Joola Clima Výr.číslo: 12600

Montážní příručka. Joola Clima Výr.číslo: 12600 Montážní příručka Joola Clima Výr.číslo: 12600 22 mm hliníkové sendvičové desky - skládací, nastavovací Automatické skládací nohy EN 14468-1C Rekreační sporty - Vysoká kvalita Důležité informace: Prosím

Více

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze Odsávač pár ZRW Návod k obsluze 1 Vážený zákazník Stali jste se uživatelem kuchyňského odsávače typu ZRW. Tento odsávač byl navržen a vyroben hlavně s novým vzhledem pro uspokojení vašich očekávání a určitě

Více

Vyhrabávač trávy - model TA500

Vyhrabávač trávy - model TA500 Vyhrabávač trávy - model TA500 Návod k použití Obsah: Bezpečnostní pokyny... 2 Díly... 2-3 Montáž... 4-9 Provoz, údržba, skladování... 10 Záruka... 10 Váš nový vyhrabávač trávy Blahopřejeme k zakoupení

Více

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru.

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru. Výrobek nesmí být používán dětmi a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem zkušené osoby nebo nebyli poučeni

Více

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 CZ EŠTINA BEZPE NOSTNÍ P EDPISY SYMBOLY Na za ízení jsou umíst ny následující symboly upozor ující na bezpe

Více

REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 16 IN s motorem Briggs & Stratton Intek 5,5HP / 800 series. TYP 520/06 in

REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 16 IN s motorem Briggs & Stratton Intek 5,5HP / 800 series. TYP 520/06 in REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 16 IN s motorem Briggs & Stratton Intek 5,5HP / 800 series TYP 520/06 in NÁVOD PRO MONTÁŽ A OBSLUHU 1KUZ3023 VÝROBCE: MECHANICKÁ DÍLNA Máchova 403 251 64 Mnichovice

Více

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 FRIATOOLS Česky Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 Hlavice s imbusem (1) Aretace (2) Držák nože (3) Loupací nůž(4) Obsah Tělo zařízení (7) Závitové vřeteno (6) Kleština (5) 1. Úvodní

Více

Rozmetadlo TBS4500PRCGY

Rozmetadlo TBS4500PRCGY Platnost od 21.2.2008 No. 659 Rozmetadlo model TBS4500PRCGY pro použití se zahradními traktory Bezpečnostní pokyny Nejprve si pečlivě přečtěte tento návod k sestavení a použití. Nedovolte, aby zařízení

Více

Návod. Pump Set + + Typ 400 Typ 600 Typ 1000. Bioflow 400 Bioflow 600 Bioflow 1000. www.juwel-aquarium.com

Návod. Pump Set + + Typ 400 Typ 600 Typ 1000. Bioflow 400 Bioflow 600 Bioflow 1000. www.juwel-aquarium.com Návod Pump Set + + Bioflow 400 Bioflow 600 Bioflow 1000 Typ 400 Typ 600 Typ 1000 www.juwel-aquarium.com Úvod Máme radost z toho, že jste se rozhodli pro výrobek značky JUWEL Aquarium a děkujeme Vám za

Více

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 Návod k obsluze Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 1 Při čtení návodu si nechejte otevřené stránky 3 a 4, abyste mohli snadněji identifikovat jednotlivé součásti. Doporučujeme, abyste před použitím spotřebiče

Více

Plazmová řezačka BSP40

Plazmová řezačka BSP40 Verze 1.1 Plazmová řezačka BSP40 Návod k obsluze CE Číslo výrobku: 112 50 Označení výrobku: BSP40 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Uvedení

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ Technické podmínky 1 RK 12 1075 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ RK 12 1075 Obr. 1 Zařízení pro odběr vzorků LEGENDA: 1. Pneumatický válec 2. Těleso vzorkovacího zařízení 3.

Více

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HBG 60 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze instalovat ve filtrační nebo odtahové verzi. Filtrační verze (obr. 1) odsavač odsává vzduch z kuchyně nasycený párami a zápachy, čistí

Více

SBOČKA DOPRAVNÍCH POTRUBÍ RK 12 0645

SBOČKA DOPRAVNÍCH POTRUBÍ RK 12 0645 Technické podmínky 1 RK 12 0645 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO SBOČKA DOPRAVNÍCH POTRUBÍ RK 12 0645 POČET STRAN: 7 Revize č. 0 PLATÍ OD: 09/2011 Technické podmínky 2 RK 12 0645 Tyto technické podmínky

Více

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100 Version. česky Vrtací a bourací kladivo BBMH 00 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 5209 Art.-Bez.: BBMH00 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

TELESKOPICKÁ ŘETĚZOVÁ PILA 650W POW XG1008

TELESKOPICKÁ ŘETĚZOVÁ PILA 650W POW XG1008 POW XG1008 CZ TELESKOPICKÁ ŘETĚZOVÁ PILA 650W POW XG1008 1. POPIS 1 Hlava včetně pily a motoru 2 Šrouby pro nastavení délky 3 Přední rukojeť 4 Zadní rukojeť se spínačem 5 Popruh 6 Šroub plastového krytu

Více

Návod k montáži a obsluze RJ 10

Návod k montáži a obsluze RJ 10 Návod k montáži a obsluze RJ 10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Je striktně zakázané kopírovat nebo rozmnožovat tento Návod k montáži a obsluze, bez písemného souhlasu výrobce. Překlad do dalších jazyků celku nebo

Více

Montážní návod. Trubkové spojení Logano G115/G125 Logalux LT300 Logano G115/G125 s hořákem Logalux LT300. 6304 1253 12/2003 CZ Pro odbornou firmu

Montážní návod. Trubkové spojení Logano G115/G125 Logalux LT300 Logano G115/G125 s hořákem Logalux LT300. 6304 1253 12/2003 CZ Pro odbornou firmu 60 5 /00 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Trubkové spojení Logano G5/G5 Logalux LT00 Logano G5/G5 s hořákem Logalux LT00 Před montáží pozorně pročtěte Obsah Umístění...................................................

Více

HVSD 970 B ODSAVAČ PAR

HVSD 970 B ODSAVAČ PAR HVSD 970 B ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 OBSAH Úvod... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Instalace na zeď... 3 Ovládání... 7 Údržba... 8 Odstranění možných problémů... 9 ÚVOD Děkujeme za výběr

Více

Akumulátorový rázový utahovák. Návod k obsluze. Makita Corporation Anjo, Aichi Japan Made in Japan PROHLÁŠENÍ O SHOD S NORMAMI EU

Akumulátorový rázový utahovák. Návod k obsluze. Makita Corporation Anjo, Aichi Japan Made in Japan PROHLÁŠENÍ O SHOD S NORMAMI EU PROHLÁŠENÍ O SHOD S NORMAMI EU Tímto na naši vlastní odpov dnost prohlašujeme, že tento výrobek je podle sm rnic 89/336/EHS a 98/37/ES Rady v souladu s následujícími normami normalizovaných dokument :

Více

DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE. Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi

DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE. Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi Výrobce: DD Technik s.r.o. Tel : 380 331 830 J.V.Kamarýta 72 Fax: 380 331 091 382 32 Velešín E mail : ddtechnik @ ddtechnik.cz

Více

GA 20 l # 16742 D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO RO BG BIH. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen

GA 20 l # 16742 D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO RO BG BIH. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen GA 20 l D GB F DK CZ SK NL I NOR S H HR SLO RO BG BIH # 16742 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen www.guede.com Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers www.guede.com

Více

Náhon NM 4-009. Návod k používání

Náhon NM 4-009. Návod k používání Náhon NM 4-009 Návod k používání Obsah 1 Základní informace.... 3 2 Úvod... 4 2.1 Základní upozornění... 4 3 Bezpečnost provozu.... 5 3.1 Bezpečnostní předpisy... 5 4 Použití, technické údaje, technický

Více

Návod na obsluhu a údržbu. úhlové brusky typ WSL-HW 125 L-SYS. Obj. č. D 322 295

Návod na obsluhu a údržbu. úhlové brusky typ WSL-HW 125 L-SYS. Obj. č. D 322 295 Návod na obsluhu a údržbu úhlové brusky typ WSL-HW 125 L-SYS Obj. č. D 322 295 Duben 2006 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze,

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CS 230 N

NÁVOD NA POUŽITÍ CS 230 N NÁVOD NA POUŽITÍ Ruční kotoučová pila CS 230 N Certifikát kvality Blahopřejeme Vám ke koupi výrobku vysoké. Výrobek prochází na konci výroby vnitřní kontrolou a splňuje vysokou technickou úroveň. Firma

Více

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7 OBSAH Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4 Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6 Používání Ovládací prvky 7 Údržba Čištění 9 Tukové filtry 10 Uhlíkový filtr 10

Více

Hvězdicový provzdušňovač (aerátor) Návod k použití

Hvězdicový provzdušňovač (aerátor) Návod k použití Hvězdicový provzdušňovač (aerátor) Návod k použití CZ Překlad původního návodu k použití (Form No. 49287) 11/2012 Bezpečnostní pokyny Správné použití Toto zařízení by mělo být používáno k těmto účelům:

Více

NÁVOD K OBSLUZE PŘENOSNÝ ODPAŘOVACÍ CHLADIČ VZDUCHU CONVAIR

NÁVOD K OBSLUZE PŘENOSNÝ ODPAŘOVACÍ CHLADIČ VZDUCHU CONVAIR NÁVOD K OBSLUZE PŘENOSNÝ ODPAŘOVACÍ CHLADIČ VZDUCHU CONVAIR Obj. č.: 56 00 00 Odpařovací chladič vzduchu Convair je vaše mobilní klimatizační zařízení pro domácnost a kancelář. Vedle své vysoké výkonnosti

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 11018 Elektrická pumpa insportline AB28

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 11018 Elektrická pumpa insportline AB28 UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 11018 Elektrická pumpa insportline AB28 1 OBSAH SPECIFIKACE... 3 INSTALACE... 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 PŘÍSLUŠENSTVÍ... 5 POUŽÍVÁNÍ... 5 ÚDRŽBA A SKLADOVÁNÍ... 6 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY,

Více

Návod k pouïití. Dvoukotouãová bruska BS 200 W/D

Návod k pouïití. Dvoukotouãová bruska BS 200 W/D Návod k pouïití Dvoukotouãová bruska BS 200 W/D 2 VáÏen zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, se kterou jste se při výběru nářadí obrátili na značku Metabo. Každé nářadí naší firmy je spolehlivě testováno

Více

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze Kuchyňská digestoř Návod k obsluze ENGL IS ČESKY OBSAH strana 1. Úvod 8 2. Bezpečnostní doporučení 8 3. Pokyny k instalaci 9 4. Provoz a údržba 10 5. Technická pomoc 11 6. Odstavení z provozu, likvidace

Více

ALFA IN a.s. Nová Ves 74 675 21 Okříšky Tel.: 568 840 009 Fax: 568 840 009 E-mail: info@alfain.com Internet: http://www.alfain.com

ALFA IN a.s. Nová Ves 74 675 21 Okříšky Tel.: 568 840 009 Fax: 568 840 009 E-mail: info@alfain.com Internet: http://www.alfain.com ALFA IN a.s. Nová Ves 74 675 21 Okříšky Tel.: 568 840 009 Fax: 568 840 009 E-mail: info@alfain.com Internet: http://www.alfain.com NS85-01 ALFA IN a.s. www.alfain.com strana 1 Obsah: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST

Více

Vibrační deska HRP100

Vibrační deska HRP100 Verze 1.1 Vibrační deska HRP100 Návod k obsluze CE Číslo artiklu: 26024 Označení artiklu: HRP100 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 3 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Popis

Více

Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70. Radlice VARES. Návod k používání (cz) 2

Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70. Radlice VARES. Návod k používání (cz) 2 Radlice VARES VARES Mnichovice a. s. Ondřejovská 699 251 64 Mnichovice info@vares.cz www.vares.cz Tel : 323 640 413,323 640 607,323 640 613 Fax: 323 640466 Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70

Více

NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŽBA PRO ZEDNICKOU KLADKU

NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŽBA PRO ZEDNICKOU KLADKU BRANO a.s., 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 316, 553 632 303 fax:+420/ 553 632 407, 553 632 151 http://www.brano.eu info@brano.eu NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ

Více

5) Nevypínejte vytáhnutím elektrického kabelu ze zásuvky. Při odpojování uchopte zástrčku, ne šňůru.

5) Nevypínejte vytáhnutím elektrického kabelu ze zásuvky. Při odpojování uchopte zástrčku, ne šňůru. Návod k použití fontána DRINKWELL Bezpečnostní pokyny UPOZORNĚNÍ při používání elektrických zařízení je třeba vždy dbát opatrnosti a také: 1) Před prvním použitím si přečíst návod k použití 2) Pokud je

Více

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. CZ JBY 52 z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Česky Obsah 1 K seznámení... 2 2 Vysvětlení symbolů...

Více

velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model:

velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model: velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model: Pokyny Než začnete výrobek používat, pečlivě pročtěte návod k obsluze. K tomu, aby výrobek náležitě

Více

Úhlová bruska. Návod k obsluze. MAKITA INTERNATIONAL EUROPE LTD. Michigan Drive, Tongwell, Milton Keynes, Bucks MK15 8JD, ENGLAND

Úhlová bruska. Návod k obsluze. MAKITA INTERNATIONAL EUROPE LTD. Michigan Drive, Tongwell, Milton Keynes, Bucks MK15 8JD, ENGLAND PROHLÁŠENÍ O SHOD S NORMAMI EU Tímto na naši vlastní odpov dnost prohlašujeme, že tento výrobek je podle sm rnic 73/23/EHS, 89/336/EHS a 98/37/ES Rady v souladu s následujícími normami normalizovaných

Více

GB100 GB130 GB180 GB220

GB100 GB130 GB180 GB220 vzduchem chlazený zážehový čtyřtaktní motor NÁVOD K POUŽITÍ GB100 GB130 GB180 GB220 NÁVOD K POUŽITÍ Tento návod k použití obsahuje pokyny potřebné pro správné a bezpečné používání motoru. Před uvedením

Více

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Version 1.2 česky Elektrická kolébková pila BWS400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Vodopád Hagen Exo Terra EX

Vodopád Hagen Exo Terra EX Vodopád Hagen Exo Terra EX Čerpadlo součástí balení Vodopád přírodního vzhledu, který může být integrován do jakéhokoliv typu terária Stimuluje přirozené chování plazů při pití Zvyšuje vlhkost vzduchu

Více

ELEKTRICKÝ SPORÁK B-E-C-6/900 EOH 2/1 NÁVOD PRO OBSLUHU A SERVIS

ELEKTRICKÝ SPORÁK B-E-C-6/900 EOH 2/1 NÁVOD PRO OBSLUHU A SERVIS Elektrické sporáky 1 ELEKTRICKÝ SPORÁK B-E-C-6/900 EOH 2/1 NÁVOD PRO OBSLUHU A SERVIS Elektrické sporáky 2 Všeobecné informace: Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si vybral tento spotřebič. Před použitím

Více

Rázový utahovák. Návod k obsluze. MAKITA INTERNATIONAL EUROPE LTD. Michigan Drive, Tongwell, Milton Keynes, Bucks MK15 8JD, ENGLAND

Rázový utahovák. Návod k obsluze. MAKITA INTERNATIONAL EUROPE LTD. Michigan Drive, Tongwell, Milton Keynes, Bucks MK15 8JD, ENGLAND PROHLÁŠENÍ O SHOD S NORMAMI EU Prohlašujeme na naši vlastní odpov dnost, že tento výrobek je ve shod s následujícími normami nebo standardizovanými dokumenty HD400, EN 50144, EN55014, EN 61000 a to v souladu

Více

NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU

NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU a Záruční list CityLam A3 1 Děkujeme, vybrali jste si laminovací stroj OPUS. Můžete si být jistí, že jste zvolili správně. Před použitím přečtěte návod na obsluhu a řiďte se

Více

Basový zesilovač CD-100B. Obj. č.: 36 78 42

Basový zesilovač CD-100B. Obj. č.: 36 78 42 Basový zesilovač CD-100B Obj. č.: 36 78 42 2 Obsah: ÚVOD... 2 SPRÁVNÉ POUŽÍVÁNÍ... 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 POPIS FUNKCÍ... 4 UVEDENÍ DO PROVOZU... 4 PŘIPOJENÍ BASOVÉ KYTARY...5 PŘIPOJENÍ NA ELEKTRICKOU

Více

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Úvod Tepelné výměníky společnosti WätaS jsou koncipované jako výměníky tepla vzduch-voda. Používají se pro chladiče nebo ohřívače, přímé výparníky / kondenzátory

Více

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7 OBSAH Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4 Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6 Používání Ovládací prvky 7 Údržba Čištění 9 Tukové filtry 10 Uhlíkový filtr 10

Více

Řezač spár RS 400, RS 450

Řezač spár RS 400, RS 450 Návod k obsluze a předpis pro údržbu Řezač spár RS 400, RS 450 NorWit s.r.o. Na Kopečku 81 290 01 Poděbrady tel.: +420 325 615 901 fax: +420 325 615 210 e-mail: servis@norwit.cz http://www.norwit.cz Zařízení:

Více

Montážní návod LC 45... S-15-02

Montážní návod LC 45... S-15-02 Montážní návod LC 45... S-15-02 2 Při čtení přihlížejte k vyobrazení na posledních stranách. Důležitá upozornění Starý odsavač není bezcenným odpadem. Jeho likvidací, příznivou k životnímu prostředí, můžete

Více

Návod na použití. Montážní šroubovák s automatickým podavačem SDR 401

Návod na použití. Montážní šroubovák s automatickým podavačem SDR 401 Návod na použití Montážní šroubovák s automatickým podavačem SDR 401 RYOBI SDR-401 Šroubovák s automatickým podavačem Návod k použití Popis 1. Spínač 2. Zámek spínače 3. Hloubkoměr 4. Šroub hloubkoměru

Více

1 GL 1280 Faser Optik Návod k použití

1 GL 1280 Faser Optik Návod k použití 1 GL 1280 Faser Optik Děkujeme Vám, že jste se rozholi si zakoupit tento velice kvalitní produkt. GL 1280 Fieberligt je celkově vyráběn v SRN a splňuje ty nejvyšší požadavky na kvalitu a bezpečnost. Přejeme

Více

Důležité: Před montáží nebo demontáží nástroje se vždy přesvědčte, zda je stroj vypnutý a odpojen od napájecího

Důležité: Před montáží nebo demontáží nástroje se vždy přesvědčte, zda je stroj vypnutý a odpojen od napájecího discích. Pravidelně prohlížejte prodlužovací šňůry a vyměňte je, pokud jsou poškozeny. Držadla strojů udržujte v suchém a čistém stavu bez zbytků oleje a mazacích tuků. 15. Stroje odpojujte od zdroje napájení

Více

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X 2 electrolux Obsah Electrolux. Thinking of you. Více o nás naleznete na adrese www.electrolux.com Bezpečnostní informace 2 Instalace 3 Popis spotřebiče

Více

Návod k používání stříkací pistole Typ FP - HVLP

Návod k používání stříkací pistole Typ FP - HVLP Návod k používání stříkací pistole Typ FP - HVLP Obj.-č. D 030 073 Stav k 06/00 G 880 333 Duben 2002 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru v náš výrobek. Pro zajištění bezchybného chodu a dlouhé životnosti

Více

POWAIR0013. Fig. A. Fig 1

POWAIR0013. Fig. A. Fig 1 3 2 POWAIR0013 4 1 Fig. A 10 11 Fig 1 Copyright 2014 VARO www.varo.com POWAIR0013 Fig. 2 Fig. 3 Copyright 2014 VARO www.varo.com 1 OBLAST POUŽITÍ...2 2 POPIS (OBR. A)...2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ...2 4 BEZPEČNOSTNÍ

Více

Návod k použití pro Elektrické čerpadlo

Návod k použití pro Elektrické čerpadlo Návod k použití pro Elektrické čerpadlo Katalogové číslo: 157043 Obecné údaje Použití podle určení Dieselové čerpadlo se smí používat pouze k čerpání motorové nafty Nikdy nečerpejte výbušné kapaliny, jako

Více

Ruční bezesponkový páskovač na ocelovou pásku Typ BO-7 SWING

Ruční bezesponkový páskovač na ocelovou pásku Typ BO-7 SWING Ruční bezesponkový páskovač na ocelovou pásku Typ BO-7 SWING Páskovač je určen pro páskování těžších plochých předmětů nebo pro paletizaci. Základní technické údaje Hmotnost 3.75 (kg) Rozměry (DxVxŠ) 380x280x110

Více

Sulka AV - 700. Návod k používání

Sulka AV - 700. Návod k používání Sulka AV - 700 Návod k používání Obsah 1 Základní informace...3 2 Úvod....4 2.1 Základní upozornění....4 3 Bezpečnost provozu...5 3.1 Bezpečnostní předpisy...5 4 Použití, technické údaje, technický popis

Více

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat BECK-O-TRONIC 5 Provedení: Centronic cs Návod na montáž a obsluhu Řídicí jednotka vrat Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

OBSAH. Čistění zbraně 6 Sada ND / příslušenství 7 TECHNICKÁ DATA 8 SEZNAM OBRÁZKŮ 8

OBSAH. Čistění zbraně 6 Sada ND / příslušenství 7 TECHNICKÁ DATA 8 SEZNAM OBRÁZKŮ 8 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 NÁZVOSLOVÍ A POPIS 3 Pouzdro úplné 4 Předpažbí úplné 4 Hlavně úplné 4 Výměnné hlavně 4 POKYNY PRO POUŽÍVÁNÍ 5 Použití brokových nábojů ráže 12x76 s náplní ocelových broků 5

Více

Návod k použití fontána Drinkwell Platinum

Návod k použití fontána Drinkwell Platinum Návod k použití fontána Drinkwell Platinum Bezpečnostní pokyny výrobce: UPOZORNĚNÍ- při používání el. zařízení je třeba vždy opatrnosti včetně: 1, před prvním použitím je třeba si důkladně přečíst návod

Více

Veterinární stůl VT 804ON

Veterinární stůl VT 804ON Veterinární stůl VT 804ON Výrobce: CIRA cz. spol. s r. o., Hradišťská 149, 538 25 Nasavrky, Česká republika, IČ. 288 14 193 Prohlášení o shodě: podle směrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/42/ES (nařízení

Více

4-taktní vzduchem chlazený benzínový motor s rozvodem OHC EA175V/190V. Návod k obsluze. (CZ) Překlad původního návodu CZ-06/2013 - No.

4-taktní vzduchem chlazený benzínový motor s rozvodem OHC EA175V/190V. Návod k obsluze. (CZ) Překlad původního návodu CZ-06/2013 - No. 4-taktní vzduchem chlazený benzínový motor s rozvodem OHC EA175V/190V Návod k obsluze (CZ) Překlad původního návodu CZ-06/2013 - No. 697 PŘEDMLUVA Děkujeme, že jste se rozhodli pro značku Subaru. Tento

Více

Návod k obsluze ROLOVACÍCH GARÁŽOVÝCH VRAT

Návod k obsluze ROLOVACÍCH GARÁŽOVÝCH VRAT Návod k obsluze ROLOVACÍCH GARÁŽOVÝCH VRAT uživatelská příručka OV08CZ WWW.MINIROL.EU ÚVODNÍ INFORMACE UŽVATELI Povinností uživatele a obsluhy je řádně se seznámit před zahájením práce s návodem k používání.

Více

Návod na obsluhu. Pístové řemenem hnané kompresory 2,2 7,5kW

Návod na obsluhu. Pístové řemenem hnané kompresory 2,2 7,5kW Návod na obsluhu Pístové řemenem hnané kompresory 2,2 7,5kW PRESS-HAMMER s.r.o. 5.května 8 (Veselá), 295 01 Mnichovo Hradiště, Česká republika Tel./fax: +420 326 782 088 E-mail: info@press-hammer.cz www.press-hammer.cz

Více

9561CR 9561CVR 9562CR 9562CVR 9564CR 9564CVR 9565CR 9565CVR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI

9561CR 9561CVR 9562CR 9562CVR 9564CR 9564CVR 9565CR 9565CVR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL UA PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI DE Winkelschleifer BEDIENUNGSANLEITUNG HU SK CZ 956CR 956CVR 956CR 956CVR 9564CR

Více

Návod k použití pro Naviják na tlakovou vodu

Návod k použití pro Naviják na tlakovou vodu Návod k použití pro Naviják na tlakovou vodu Katalogové číslo: 508048 První použití zařízení je ve smyslu tohoto návodu právním krokem, kterým uživatel svou svobodnou vůlí stvrzuje, že tento návod řádně

Více

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Gratulujeme vám k zakoupení elektrického mlýnku. Když bude tento mlýnek používán podle pokynů uvedených v tomto manuálu, bude s ním možno rychle a snadno umlít různé typy obilí.

Více

Návod na údržbu a obsluhu. Sponkovačky Profifix 90/25. Obj. č. D 200 595

Návod na údržbu a obsluhu. Sponkovačky Profifix 90/25. Obj. č. D 200 595 Návod na údržbu a obsluhu Sponkovačky Profifix 90/25 Obj. č. D 200 595 Listopad 2001 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze dříve,

Více

PL CZ SK H BG RO SL HR GB

PL CZ SK H BG RO SL HR GB CZ NÁVOD K INSTALACI Poznámka k instalaci: minimální vzdálenost mezi plotýnkami nádob na sporáku a nejnižší částí kuchyňského odsavače par nesmí bý t menší než 50 cm u elektrických sporáků a 75 cm u plynových

Více

Kompresor pro Airbrush BAK25

Kompresor pro Airbrush BAK25 Verze 1.1 Kompresor pro Airbrush BAK25 Návod k obsl uze Čísl o artiklu: 146 88 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy 3 Popis přístroje 6 Uvedení

Více

Zvedák převodovky HGH500

Zvedák převodovky HGH500 Version 1.2 česky Zvedák převodovky HGH500 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 15235 Art.-Bez.: HGH500 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 3 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

Návod k obsluze Strojek na stříhání koní

Návod k obsluze Strojek na stříhání koní Návod k obsluze Strojek na stříhání koní Obj.č. 3945 Equi-Clip TYP 1400-4-TD 1 Obsah 1 Bezpečnostní předpisy... strana 3-4 1.1 Všeobecné 1.2 Symboly a výstražné pokyny 1.3 Použití, odpovídající určení

Více

Originál návodu BE 6 BE 10

Originál návodu BE 6 BE 10 Originál návodu BE 6 BE 10 2 3 4 Návod k použití Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za důvěru, se kterou jste se při výběru Elektrického nářadí, obrátili na značku Metabo. Každé elektrické nářadí firmy Metabo

Více

Důležité Uchovejte tento návod pro budoucí použití

Důležité Uchovejte tento návod pro budoucí použití KOČÁREK LINOA - NÁVOD K POUŽITÍ Důležité Uchovejte tento návod pro budoucí použití UPOZORNĚNÍ Nikdy nenechávejte dítě bez dozoru. Pokud je dítě v kočárku, vždy jej mějte na dohled. Před použitím si ověřte,

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka AMA s.p.a. via Puccini, 28-42018 San Martino in Rio (RE) Italy Tel. (+39) 0522.63.69.30 - Fax (+39) 0522.64.62.41 www.ama.it Pásový transportér AMA S01280-S01281-S01282-S01290-S01291-S01292 Uživatelská

Více

Membránová vývěva s membránovým stabilizačním systémem

Membránová vývěva s membránovým stabilizačním systémem INOVATIVNÍ TECHNOLOGIE DO CELÉHO SVĚTA Návod k obsluze 218e Membránová vývěva s membránovým stabilizačním systémem Modelová řada N 920 KT. 29.18 Obr. 1: Membránové vakuové čerpadlo N 920 KT.29.18 Vybrali

Více

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Version 1.2 česky Kompresor BKP1500-24 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Obsah: Prohlášení o shodě EU Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace)

BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace) a seřízení CZ BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace) Dodatečná montáž elektrické topné vložky (volitelné) Popis a určení spotřebiče Zásobníky BC1S, BC2S jsou určeny pro ohřev teplé

Více

c s m 50, 70, 120 pohon pro garážová vrata autorizovaný prodejce

c s m 50, 70, 120 pohon pro garážová vrata autorizovaný prodejce c s m 50, 70, 120 pohon pro garážová vrata autorizovaný prodejce 1 2 3 4 5 6 7 8 TYP c s m 50 c s m 70 c s m 70 Ř c s m 120 Napájecí napětí 230 V/50Hz 230V/50Hz 230V/50Hz 230V/50Hz Napětí motoru 12/24V/DC

Více