tel.con spectrum Hotel Corinthia Panorama, Praha úterý 9. října 2007 středa 10. října 2007 čtvrtek 11.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "tel.con spectrum www.telconspectrum.cz Hotel Corinthia Panorama, Praha úterý 9. října 2007 středa 10. října 2007 čtvrtek 11."

Transkript

1 9. výroční telekomunikační konference IIR tel.con spectrum Nové vize informatiky v ČR Regulace: revize evropského rámce roaming ohlédnutí za analýzami Proměny trhu elektronických komunikací Konvergence: zkušenosti ze zahraničí současnost a strategické vyhlídky v ČR Obsah a aplikace: sledujte trendy! Digitální televize z různých úhlů pohledu Fenomén IP-TV Hotel Corinthia Panorama, Praha úterý 9. října 2007 Blok A Elektronické komunikace 2007: regulace a konsolidace trhu Strategie státu v elektronických komunikacích Evropský regulační rámec a jeho připravovaná revize Regulace roamingu středa 10. října 2007 Vyhodnocení analýz relevantních trhů Nový operátor na českém trhu! Konsolidace trhu elektronických komunikací Blok B Konvergence na startu! Současnost a očekávaný vývoj Telefónica O2 Czech Republic: konvergentní služby a další strategie British Telecommunications: poskytování konvergentních služeb a reakce trhu Technologické aspekty konvergence Operátoři: jak pokračuje jednání o vzniku infrastrukturního klubu? Panelová diskuse: Rozhodující hráči hovoří o aspektech a dopadech konvergence Blok C Obsah a aplikace: trendy legislativa obchodní modely Technologie a potřeby českého zákazníka Legislativní aspekty poskytování contentu Blok D Digitální televize Digitalizace: hodnocení průběhu, informační kampaň Multiplex veřejné služby ČT Výstavba sítě pro DVB-H čtvrtek 11. října 2007 Nové obchodní modely a zájmy vlastníků autorských práv Nejžhavější trendy na příkladech z praxe HDTV: start a perspektivy Digitalizace na Slovensku Speciální den Perspektivy IP-TV Zkušenosti ze zahraničí Nové příležitosti pro reklamu? Strategie ČT Poskytovatelé z ČR představují svá řešení Panelová diskuse: potenciál technologie obsah legislativa Mediální partneři: Know how to achieve Institute for International Research IIR PŘIHLASTE SE ON-LINE: PŘIHLÁŠKA: FAX:

2 programové schéma 9. října 2007 Blok A ( hod.) Elektronické komunikace 2007: regulace a konsolidace trhu tel.con spectrum večer 10. října 2007 Blok B ( hod.) Konvergence na startu! Blok C ( hod.) Obsah a aplikace: trendy legislativa obchodní modely Blok D ( hod.) Digitální televize 11. října 2007 Speciální den ( hod.) Perspektivy IP-TV A: úterý Elektronické komunikace 2007 REGULACE A KONSOLIDACE TRHU! Předsednictví: RNDr. Ing. Jiří Peterka, nezávislý konzultant a publicista, Praha Od 8.30 hod. Přivítání a výdej podkladů ke konferenci 9.00 hod. Uvítací projev Institute for International Research a předsedy dne 9.10 hod. Nové vize informatiky v České republice Představení aktuálních kompetencí po zániku Ministerstva informatiky ČR Jaký je dlouhodobá strategie v oblasti elektronických komunikací? Zástupce Rady vlády pro informační společnost, Praha hod. Přestávka na kávu hod. Evropský regulační rámec a jeho připravovaná revize Revize regulačního rámce EU a jeho platnost Nová direktiva o audiovizuálních službách Regulace roamingu zhodnocení aktuální situace ze strany EK Innocenzo Genna, Chairman, ECTA (European Competitive Telecommunications Association), Brusel, Belgie hod. Regulace roamingu Regulovat: ano či ne? Je regulace roamingu záležitost ekonomická nebo politická? Krok ke konvergenci, nebo pryč od ní? Možné důsledky pro trh investice spotřebitelé operátoři Ing. Ladislav Chrudina, CSc., nezávislý konzultant, Praha hod. Jaké jsou výsledky revize analýz relevantních trhů? Vyhodnocení nápravných opatření Výsledky revizí analýz Vyhodnocení nápravných opatření kde jsou problémy? Žhavé téma trh číslo 12 (Očekávaný) vliv konvergovaných služeb na analýzy Předpokládaný postup dalšího kola analýz Ing. Jana Kudrnáčová, ředitelka Odboru analýz trhů, Český telekomunikační úřad, Praha hod. Společný oběd 2 PŘIHLASTE SE ON-LINE:

3 B: středa hod. Microsoft řešení pro zpřístupnění a podporu nových služeb v prostředí telekomunikačních společností Hosting jako možnost rozšíření telekomunikačních služeb Costumer Services Framework nástroj pro centralizované zpřístupnění a řízení služeb Customer Care Framework nástroj pro sjednocení prostředí zákaznických center Petr Sklenář, ředitel divize telekomunikací Microsoft, s.r.o., Praha Richard Šálek, specialista na prodej řešení pro telekomunikační společnosti, Microsoft, s.r.o., Praha Nový hráč vstoupil na telekomunikační trh! Seznamte se s jeho plány! hod. U:Fon 4. operátor na scéně! Představení nového operátora Segmentová a produktová strategie První výsledky a jejich hodnocení Marek Sláčík, ředitel marketingu a prodeje, MobilKom, a.s., Praha hod. Přestávka na kávu hod. Next Generation Network Zástupce společnosti Ericsson spol. sr.o., Praha Konsolidace trhu? Nekončí! hod. etel avolný: společně na českém trhu Strategické záměry po koupi společnosti etel Rozvoj aktivit v České republice Plánované spojení s operátorem VOLNÝ a jeho dopady Clemens Wohlmuth, generální ředitel společností etel Česká republika a Volný, Praha hod. Závěrečné shrnutí dne předsedou hod. Závěr prvního dne konference Následuje společenský večer tel.con spectrum večer večer plný zábavy Na závěr prvního dne konference Vás IIR srdečně zve na společenský večer. Zahrajte si americkou ruletu, vyzkoušejte hru pontoon! Navíc jsme pro Vás připravili také ochutnávku noblesních vinných specialit a francouzských koňaků a rumů. Na ochutnávku Vás zve společnost Royal Crafts s.r.o. KONVERGENCE NA STARTU! Předsednictví: RNDr. Petr Beneš, šéfredaktor, časopis Convergence, Praha 9.00 hod. Kolik tváří má Konvergence současnost a očekávaný vývoj Co je to konvergence? Zajímavé aspekty obchodní, technologické, legislativní Situace ve světě a v ČR Současný stav a očekávaný vývoj Další prognózy? možné/očekávané změny v tržním prostředí RNDr. Ing. Jiří Peterka, nezávislý konzultant a publicista, Praha 9.45 hod. Telefónica O2 Czech Republic, a.s.: jaká je naše strategie v poskytování konvergovaných služeb? Představení a zhodnocení business modelu Modely balíčkování a ohlas nabídky u zákazníků Od poskytování konvergentních služeb k reálné konvergenci: jaké jsou plány? Odraz zavedení konvergentních služeb ve vnitrofiremním prostředí RNDr. Ing. Zdeněk Kaplan, výkonný ředitel pro provoz, Telefónica O2 Czech Republic, a.s., Praha hod. Přestávka na kávu Na cestě k reálné konvergenci Jaké jsou zkušenosti v zahraničí? hod. British Telecommunications Plc: zkušenosti s konvergencí napříč Evropou Poskytované produkty, zvolené business modely a jejich vývoj Vývoj trhu po zavedení konvergentních služeb Současný regulační režim v EU zaměřený na rezidenční oblast Telekomunikační trh s konvergentními službami: výhody regulace zaměřené na firmy Jak by se měla měnit regulace? Phil Stubbington, Head of International Regulatory Affairs, British Telecommunications Plc, London, UK PŘIHLÁŠKA: FAX:

4 12.00 hod. Na oběd Vás zve společnost hod. Multilevel Convergence Billing System Perspective Prepaid/postpaid convergence Service level convergence Customer experience convergence Network convergence Convergence case study Zástupce společnosti Comarch S.A., Krakov, Polsko hod. Přestávka na kávu Konvergence hozená rukavice integrovaného operátora. Pro jaké strategie se rozhodnou ostatní hráči na telekomunikačním trhu? hod. Network sharing: jaký je aktuální stav jednání operátorů o vzniku infrastrukturního klubu? Důvody pro realizaci projektu Najdeme business model přijatelný pro všechny zúčastněné strany? Možné dopady na trh a zákazníky Ing. Václav Štěpán, MBA, ředitel strategie, T-Mobile Czech Republic, a.s., Praha hod. Konvergence a konsolidace trhu: diskutujme! Jak lze hodnotit současnou situaci na telekomunikačním trhu v ČR? Jaký další vývoj se dá očekávat? Existují směry či tendence, které by konkurenty Panelová diskuse Telefóniky přivedly ke spolupráci? Rýsují se již nějaké konkrétní modely? Jaké otázky jsou s možnými formami spolupráce spojeny? Plánují ostatní operátoři v dohledné době poskytování konvergentních služeb? Můžeme se poučit ze zahraničí? Jak se utvářel trh, když bylo zahájeno poskytování konvergentních služeb? MVNO na českém trhu: bude v současné situaci na trhu oživena myšlenka na tento projekt? Jaký obchodní model by se dal označit jako zajímavý? Balíčkování služeb: jsou výhrady ostatních operátorů k nabídce incumbenta oprávněné? Jaká jsou stanoviska regulátorů ke konvergentním službám, k aktuálnímu balíčkování služeb ze strany Telefóniky a k možnému vzniku infrastrukturních klubů? Právní aspekty: jak posuzovat konvergenci a spolupráci mezi operátory v rámci soutěžního práva? Jak definovat relevantní trhy? Panelovou diskusi moderuje: RNDr. Petr Beneš, šéfredaktor, časopis Convergence, Praha Ing. Ladislav Chrudina, CSc., nezávislý konzultant, Praha Ing. Marek Ebert, ředitel Odboru regulace sítí a služeb elektronických komunikací, Český telekomunikační úřad, Praha RNDr. Ing. Zdeněk Kaplan, výkonný ředitel pro provoz, Telefónica O2 Czech Republic, a.s., Praha Ing. Bc. Monika Kučerová, ředitelka sekce ochrany hospodářské soutěže telekomunikace, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Brno Ing. Václav Mach, prokurista, ředitel pro vnější vztahy a regulaci, Vodafone Czech Republic, a.s., Praha Ing. Miloš Mastník, ředitel divize produktů a strategie, GTS Novera, a.s., Praha JUDr. Tomas Schollaert, partner, Kines, s.r.o., Praha Ing. Václav Štěpán, MBA, ředitel strategie, T-Mobile Czech Republic, a.s., Praha Dále pozván zástupce managementu, Radiokomunikace, a.s., Praha hod. Závěrečné shrnutí dne předsedou hod. Závěr druhého dne konference KLASIFIKACE ÚČASTNÍKŮ tel.con spectrum 2006 Regulátor Zástupci médií Fixní operátoři Finanční instituce Mobilní operátoři Advokátní kanceláře Dodavatelé mobilních aplikací 21 % 1 % 5 % 2 % 9 % 7 % 1 % 2 % TV Státní správa Dodavatelé telekomunikačních technologií Sázkové a loterijní společnosti Konzultantské společnosti Univerzity 11 % 21 % 5 % 14 % 1 % 4 PŘIHLASTE SE ON-LINE:

5 C: středa OBSAH A APLIKACE Trendy legislativa obchodní modely Předseda dne: Mgr. Michal Horák, ředitel, ATS Praha, s.r.o., Praha 9.00 hod. Uvítací projev Institute for International Research a předsedy dne 9.10 hod. Obsah, aplikace a služby z hlediska operátora Současná situace Co fungovalo a proč? Aplikace, které se osvědčily Témata zítřka (či dneška?) Mobile Internet a Advertising, User Generated Content, video a mobilní televize a další Možnosti a předpoklady úspěchu partnerství Petr Boček, Senior Manager, Proposition Development Business Solutions, Vodafone Czech Republic a.s., Praha 9.55 hod. Přestávka na kávu hod. Legislativní aspekty poskytování contentu Digital Rights Management současný stav a možné budoucí tendence Postavení vlastníků autorských práv Právní problematika Users Generated Content Václav Schovánek, právník, Kines s.r.o., Praha hod. Zmapujme si nové business modely! Nové trendy v oblasti contentu: kde hledat drivery? Business modely a jejich vývoj Problematické aspekty spolupráce zúčastněných stran při poskytování obsahu jak ošetřit rizika? Ing. Eva Sepéšiová, jednatelka, konzultantka, ES Consult, s.r.o., Praha hod. Zaměřeno na zájmy vlastníků autorských práv: z jiného úhlu pohledu Současný stav a možné výhledy JUDr. Petra Žikovská, ředitelka, IFPI Mezinárodní federace hudebního průmyslu, Praha hod. Společný oběd hod. User Generated Content ostře sledované téma podle User Generated Content v repertoáru hodnotíme! Obchodní modely Role reklamy Vytváření komunit, komunitních služeb Uveřejňovaný content jak předejít problémům s jeho autorizací? Patrick Zandl, manager oddělení správy webu, Business architekt, Global Inspiration s.r.o., Praha hod. Mobilní blogy? Seznamte se! Čím se liší mobilní blogy od internetových? Jaké jsou možné modely zpoplatnění? Proč jsou blogy ekonomicky zajímavé Ing. Eva Sepéšiová, jednatelka, konzultantka, ES Consult, s.r.o., Praha hod. Přestávka na kávu hod. Aktuální trendy pod lupou! Mobilní advertising pole neorané!? Možnosti sponzorovaných zákaznických a contentových služeb Case studies ze zahraničních trhů Panelová diskuse Jaké jsou požadavky a představy zadavatele reklamy? Hledejme obchodní modely! Ochrana osobních údajů v reklamě PŘIHLÁŠKA: FAX:

6 Technologická základna pro poskytování těchto služeb David Duroň, generální ředitel a člen představenstva, Atlas.cz, a.s. Oksana Sobol, Programming & Marketing Manager, Vodafone Czech Republic, a.s., Praha Zástupce společnosti OgilvyInteractive, divize společnosti OgilvyOne, Praha hod. Content Downloads šance a rizika služeb Současný stav trhu Nepodceňme rizika a ohrožení! jaké existují cesty k jejich snížení či odstranění? Předpokládaný vývoj služeb Mgr. Michal Horák, ředitel, ATS Praha, s.r.o., Praha Loterie a sázkové hry: dočkáme se proudu ve stojatých vodách? hod. Legislativní podmínky pro provozování loterií a sázkových her. Zhodnocení stávajícího stavu a vyhlídky na další vývoj JUDr. Jan Rakušan, právník, T-Mobile Czech Republic, a.s., Praha Ing. Petr Vrzáň, vedoucí oddělení Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi, Ministerstvo financí ČR, Praha hod. Závěrečné shrnutí dne předsedou Partnerství & výstavnictví Naše publikum je Vaše cílová skupina! Konference IIR jsou vynikající příležitostí pro cílený marketing Vaší firmy! V případě zájmu o partnerství & výstavnictví Vám rád poradí: Ondřej Jobánek, tel.: , ondrej.jobanek@konference.cz CHYBÍ VÁM ZDE PROFIL VAŠÍ SPOLEČNOSTI? 3 dobré důvody, proč by Vaše společnost neměla chybět na konferenci tel.con spectrum: Umožníme Vám osobní setkání s rozhodujícími manažery sektoru telekomunikací Setkáte se s firmami, které plánují konkrétní projekty a mají zájem třeba o Vaše řešení a služby. Cílená promotion Vašich služeb po dobu tří měsíců profil Vaší společnosti bude v tištěné a on-line podobě přímo oslovovat tisíce společností v ČR a SR. IIR pro Vás připravil Summit Michael Porter on Competitive Strategy live in Prague 23. října 2007, Palác Žofín, Praha Přihlaste se již nyní! NA NAŠÍ KONFERENCI POTKÁTE: generální ředitele členy představenstva ředitele právního a legislativního odboru ředitele pro regulaci marketingové ředitele obchodní ředitele ředitele pro firemní strategii PR manažery a specialisty na firemní komunikaci technické ředitele ředitele pro provoz a služby sítí specialisty na telekomunikace poradenských společností právníky v oboru telekomunikací zájemce o digitalizaci zástupce globálních a lokálních telekomunikačních a internetových operátorů poskytovatele telekomunikačních technologií dodavatele SW a HW 6 PŘIHLASTE SE ON-LINE:

7 D: středa Předseda dne: Jan Potůček, šéfredaktor DigiZone.cz, Internet Info, s.r.o., Praha Od 8.30 hod. Výdej podkladů ke konferenci 9.00 hod. Uvítání Institute for International Research a úvodní slovo předsedy dne 9.10 hod. Národní koordinační skupina pro zavádění zemského digitálního vysílání informuje! Jak hodnotíme průběh informační kampaně na Domažlicku? A jaké jsou další plánované kroky? Shrnutí činnosti NKS v procesu přechodu na digitální vysílání Zhodnocení dosavadního průběhu a další plány Riziková místa a procesy při přechodu na digitální vysílání v ČR Jak lze hodnotit zkušenosti z informační kampaně na Domažlicku? nakolik jsou výsledky přenositelné při pokračujícím rozšiřování digitálního vysílání? Ing. Zdeněk Duspiva, předseda Národní koordinační skupiny pro digitální vysílání v ČR, Ministerstvo vnitra ČR, Praha 9.45 hod. Přestávka na kávu hod. DIGITÁLNÍ TELEVIZE Vysíláme digitálně! Vyslechněte zkušenosti z přechodu na digitální vysílání na Domažlicka a jeho zahájení na Ústecku! Vypnutí analogového vysílání na Domažlicku a dopad na televizní diváky Zkušenosti s informačním piktogramem u programů, které měly být vypnuty Technické podmínky pro spuštění nejvýkonnějšího digitálního vysílače v ČR na Bukové hoře Problematika vzájemného rušení analogového a digitálního TV vysílání (tuzemské a přeshraniční) Perspektivy digitálního rozhlasu Ing. Jan Hamáček, vedoucí útvaru provozu vysílacích systémů, Radiokomunikace, a.s., Praha hod. Multiplex veřejné služby České televize možnosti a realita Postavení a role ČT v procesu digitalizace Význam multiplexu veřejné služby Legislativní podmínky pro zahájení vysílání Technické podmínky (kmitočty, výkony vysílačů, koordinace se zahraničím, jednání s ČTÚ) Předpokládané termíny zahájení vysílání multiplexu České televize Ing. Pavel Hanuš, manager projektu digitalizace, Česká televize, Praha DVB-H v České republice televize v mobilu již nejen jako vize? hod. Sdílená výstavba sítě DVB-H mobilními operátory seznamte se s projektem! Vývoj situace v oblasti vydávání licencí pro digitální vysílání na mobilní zařízení Stav přípravy a popis projektu, očekávaný časový harmonogram a návaznost na legislativní změny Přínos pro účastníky mobilních služeb budoucí rozsah možné programové nabídky Ing. Václav Mach, člen představenstva Asociace provozovatelů mobilních sítí, Praha; prokurista a ředitel pro vnější vztahy a regulaci, Vodafone Czech Republic, a.s., Praha hod. Společný oběd hod. Diskutujme o průběhu digitalizace v ČR! Technický plán přechodu a jeho naplňování Stav legislativy a její změny Jak hodnotíme vývoj situace v oblasti licencí pro digitální vysílání? Panelová diskuse PŘIHLÁŠKA: FAX:

8 čtvrtek Zkušenosti s přechodem na digitální vysílání a jejich přenositelnost v dalších fázích Jiří Balvín, generální ředitel, Stanice O, a.s., Praha; předseda Asociace digitálních televizí, Praha Ing. Zdeněk Duspiva, předseda Národní koordinační skupiny pro digitální vysílání v ČR, Ministerstvo vnitra ČR, Praha Ing. Petr Dvořák, MBA, generální ředitel TV NOVA, CET 21 spol. s r. o., Praha Ing. Pavel Hanuš, manager projektu digitalizace, Česká televize, Praha Ing. Václav Mach, člen představenstva Asociace provozovatelů mobilních sítí, Praha Ing. Martin Roztočil, ředitel úseku vysílacích služeb, Radiokomunikace, a.s., Praha Mgr. Petr Štěpánek, člen Rady ČTÚ, Český telekomunikační úřad, Praha Ing. Václav Žák, předseda, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, Praha hod. Přestávka na kávu hod. Perspektivy videa ve vysokém rozlišení (HD) v České republice Mgr. Jakub Ditrich, nezávislý konzultant, Praha hod. HDTV: start a perspektivy Mgr. Petr Adamec, manager projektu DVB-T, Telefónica O2 Czech Republic, a.s., Praha Ing. Ivo Ferkl, technický ředitel TV NOVA, CET 21 spol. s.r.o., Praha PhDr. Leoš Pohl, předseda představenstva a obchodní ředitel, Czech Digital Group, a.s. Ing. Václav Žák, předseda, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, Praha hod. Jak pokračuje přechod na digitální vysílání na Slovensku? Porovnejme svoje zkušenosti! Zhodnocení nového zákona o digitálním vysílání Jaký je stav příprav detailního technického a časového plánu přechodu? Zkušenosti z provozu digitálního vysílání Ing. Juraj Oravec, vedoucí sekce telekomunikací, Výskumný ústav spojov, Banská Bystrica, Slovenská republika hod. Závěrečné shrnutí sekce předsedou hod. Závěr Panelová diskuse Speciální den hod. PERSPEKTIVY IP-TV Předseda dne: Filip Rožánek, vedoucí redakce Český rozhlas OnLine, Český rozhlas, Praha 9.00 hod. Všichni budeme IP-TV! Jak se vyvíjí trh IPTV v Evropě i ve světě Zvyky báby Dymákové aneb Nekomplikujte mi život! Příliš mnoho možností škodí Filip Rožánek, vedoucí redakce Český rozhlas OnLine, Český rozhlas, Praha Jak se daří IP-TV za hranicemi? 9.20 hod. Magio TV: na cestě od operátora k zákazníkovi Seznamte se s naším řešením! vývoj stavu zákazníků Strategická role IP-TV v kontextu služeb operátora původní záměr versus skutečnost synergický efekt služeb Specifika marketingu služby IP-TV Portfólio nabízeného obsahu kdo je a kdo není zákazník? driver mezi službami: jak to vidíme my? Marek Jánoš, produktový manager IP-TV, Slovak Telekom, a.s., Bratislava, Slovenská republika hod. Přestávka na kávu Case study hod. Zkušenosti s implementací IP-TV Josef Ungerman, Consulting System Engineer, Cisco Systems Czech s.r.o., Praha hod. Reklamní průmysl na stopě novým příležitostem Je IP-TV zdrojem nových příjmů? Reklama v IP-TV Jaká cílová skupina využívá a bude využívat IP-TV? a jaká reklama na které výrobky a služby se trefí do černého? On-demand a time-shifted services a příležitosti pro reklamu 8 PŘIHLASTE SE ON-LINE:

9 (Budoucí) interaktivní služby a reklama one-to-one advertising aneb Dočkáme se Velkého bratra? Vilém Rubeš, jednatel, Chief Consulting Officer, Tanagra, spol. s r.o., Praha hod. Společný oběd hod. Strategické výhledy České televize v oblasti IP-TV Ing. Rudolf Pop, technický ředitel, Česká televize, Praha hod. Přestávka na kávu Prezentace poskytovatelů k následujícím otázkám: Představujeme naše řešení a jeho specifika Současný stav pokrytí a počet uživatelů Jak hodnotíme obchodní model? S jakými výzvami/problémy se potýkáme? hod. Mattes AD, s.r.o. Petr Pobořil, jednatel, Mattes AD s.r.o., Frýdek-Místek Jiří Kraval, Country Sales Manager, D-Link Czech and Slovak Republic, Praha hod. QuickMedia: jak hodnotíme poskytování velkoobchodní IP-TV? Martin Hruška, předseda představenstva a generální ředitel, Sloane Park Property Trust, a.s., Praha hod. O2 TV rok po startu Ing. Michal Táborský, TV & Video Platforms Development Director, Telefónica O2 Czech Republic, a.s., Praha hod. VOLNÝ CZ Ing. Miloslav Diviš, Senior Product Manager, Czech On Line, a.s., Praha hod. Služba IP-TV v České republice Radiokomunikace, a.s. Referent kontaktován hod. T-System Pragonet, a.s. Ing. Pavel Diblík, vedoucí oddělení produktů a řízení, T-Systems Pragonet, a.s., Praha hod. IP-TV: potenciál technologie obsah legislativa Potenciál českého trhu a zájem zákazníků IP-TV v rámci regulačního rámce česká cesta Panelová zkušenosti z ciziny diskuse Legislativní otázky Technologická přítomnost a budoucnost IP-TV Strategické postavení služby IP-TV v portfóliu operátorů Otazníky kolem obsahu jak se operátorům daří získávat obsah od distributorů? jaké jsou největší problémy? jaká jsou očekávání majitelů autorských práv? Přidaná hodnota IP-TV Video On Demand: je o něj zájem? jaké jsou další možnosti a aktuální zkušenosti s interaktivními službami? jak ovlivní možnosti IPTV podobu ostatních médií? Bude IPTV ohroženo rozvojem mobilních technologií? Přesedneme k počítačům? Alena Blahovcová, ředitelka, Zonemedia Czech, s.r.o., Praha Ing. Pavel Diblík, vedoucí oddělení produktů a řízení, T-Systems Pragonet, a.s., Praha Ing. Miloslav Diviš, Senior Product Manager, Czech On Line, a.s., Praha Michal Frankl, člen Rady ČTÚ, Český telekomunikační úřad, Praha Petr Pobořil, jednatel, Mattes AD s.r.o., Frýdek-Místek Ing. Michal Táborský, TV & Video Platforms Development Director, Telefónica O2 Czech Republic, a.s., Praha Martin Hruška, předseda představenstva a generální ředitel, Sloane Park Property Trust, a.s., Praha Ing. Václav Žák, předseda, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, Praha Kontaktován zástupce společnosti Radiokomunikace, a.s., Praha hod. Závěrečné shrnutí speciálního dne předsedou hod. Závěr speciálního dne PŘIHLÁŠKA: FAX:

10 partneři konference D-Link je předním výrobcem síťových, spojovacích a datových komunikačních produktů Společnost D-Link je předním světovým konstruktérem, vývojářem a přímým výrobcem síťových, bezdrátových, širokopásmových, digitálních, elektronických, hlasových a datových komunikačních produktů, které získaly mnoho cen. Tyto produkty poskytují ideální řešení pro digitální domácnosti, malé a domácí kanceláře (SOHO), malé a střední podniky (SMB), pracovní skupiny i velké společnosti. Činnost společnosti D-Link, založené v roce 1986, je plně podřízena úsilí o technologickou dokonalost a kvalitu výroby. V průběhu let se společnost D-Link vypracovala na jednoho z lídrů v oboru datových síťových, bezdrátových, širokopásmových a komunikačních řešení. To spolu s propracovanou finanční politikou umožnilo společnosti D-Link již od samého počátku nepřetržitý rozvoj, dosahování solidního příjmu a každoroční nárůst zisku. Celosvětové příjmy za rok 2003 se vyšplhaly na 728 miliónů amerických dolarů. Dnes jsou produkty D-Link prodávány a používány na celém světě. Společnost geograficky pronikla na všechny hlavní trhy pomocí soustavy různých distribučních kanálů, portfolia progresivních produktů a lokalizované, na míru sestavené strategii prodeje. D-Link zaměstnává po celém světě více než lidí a má výzkumná a vývojová centra v Taiwanu, USA, Číně a Indii; výrobní zařízení s plochou čtverečních stop (více než m2) v Taiwanu, Číně a Indii; 87 prodejních kanceláří v 36 zemích po celém světě. Hlavní síla společnosti D-Link spočívá v jejím potenciálu ve sféře komunikací. Díky silnému zázemí a odborným znalostem v oboru síťových řešení společnost D-Link přetváří a neustále rozšiřuje technologické možnosti, aby posílila svoje vedoucí postavení ve vývoji špičkových komunikačních řešení. Česká pobočka společnosti Microsoft Corporation, která se zabývá výrobou a prodejem software a hardware, zahájila činnost v roce Posláním společnosti Microsoft je umožnit lidem a organizacím v České republice zcela naplnit jejich potenciál podněcující rozvoj vzdělané a prosperující znalostní společnosti, a to prostřednictvím špičkového software, který s využitím umu českých a slovenských odborníků vytváří bezpečné a důvěryhodné prostředí pro své uplatnění ve všech oborech a lidských činnostech. Úspěch společnosti Microsoft v minulosti i budoucnosti má dvě klíčová hlediska: jednak její technologickou vizi, jednak hodnoty, kterými každý den společnost žije. Tyto hodnoty představují sadu principů, které se vyvinuly od založení firmy a které vyjadřují povahu, filozofii a každodenní praktiky jejího podnikání. V dlouhodobě podporovaných firemních principech zdůrazňuje Microsoft vztahy k zákazníkům, partnerům a dodavatelům. Nezapomíná přitom ani na své zaměstnance, kterým vytváří motivační prostředí a snaží se jim poskytnout dostatek příležitostí pro jejich osobní růst. Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vedoucí světovou společností v oblasti sítě internet. Téměř veškerý její provoz je směrován produkty Cisco Systems. Je rovněž vedoucí světovou společností v oblasti přenosu dat, hlasu a obrazu a v oblasti LAN a WAN sítí. Mezi produkty společnosti patří směrovače, přepínače sítí LAN a ATM, servery pro přístup vytáčenou linkou a software pro správu sítí. Tyto produkty pracují s operačním systémem IOS společnosti Cisco Systems a spojují zeměpisně rozptýlené sítě LAN, WAN a IBM. Všechna tato řešení využívají jedinečných vlastností zmíněného operačního systému, který umožňuje vytvořit homogenní síťovou infrastrukturu založenou na produktech jediné firmy. Vedoucí postavení společnosti Cisco Systems na trhu komunikací je nejlépe ilustrováno jejími hospodářskými výsledky (téměř 25 milionů USD za fiskální rok 2005), které jí zajišťují členství v žebříčku Fortune 500 (500 nejúspěšnějších amerických společností) a prvenství v žebříčku světových IT firem. Ericsson je předním poskytovatelem telekomunikačních zařízení a služeb pro mobilní operátory a operátory pevných sítí po celém světě. Technologií Ericsson využívá více než 1000 sítí ve 140 zemích světa; 40% všech hovorů přes mobilní telefon je uskutečněno díky našim systémům. Pomáháme tak utvářet nejmocnější komunikační společnosti světa. Jako jedni z mála nabízíme end-to-end řešení pro všechny hlavní standardy mobilní komunikace. Skupina řešení Ericsson Full Service Broadband umožňuje uživatelům pohodlný přístup k širokopásmovým službám kdekoliv a z jakéhokoliv zařízení. Nabídka společnosti Ericsson zahrnuje jedinečnou kombinaci produktů a služeb, díky kterým mohou operátoři a dodavatelé sítí nabídnout přístup k širokopásmovým službám kdekoliv, rychle, výhodně a s minimálním rizikem. Ericsson Full Service Broadband poskytuje operátorům možnost spojovat pevné a mobilní sítě a připojit je k integrované širokopásmové síti pro všechny druhy služeb. Nabídka zahrnuje řešení pro mobilní i pevný širokopásmový přístup, pohodlné služby, efektivní konvergenci sítí a integraci služeb. Více informací naleznete na ODBORNÁ TELEKOMUNIKAČNÍ RADA IIR Děkujeme našim partnerům za cennou podporu při přípravě této konference. Ing. Marek Ebert ředitel odboru regulace sítí a služeb elektronických komunikací Český telekomunikační úřad Mgr. Michal Horák Generální ředitel Advanced Telecom Service, s.r.o. Ing. Ladislav Chrudina CSc. konzultant Chrudina Consulting Ing. Václav Mach prokurista, ředitel pro vnější vztahy a regulaci Vodafone Czech Republic, a.s. Ing. Tomáš Martoch ředitel pro telekomunikace, média a technologie Deloitte Czech Republic B.V. org. složka RNDr. Ing. Jiří Peterka nezávislý konzultant a publicista Tomas Schollaert partner kines, s.r.o. Ing. Václav Štěpán, MBA Ředitel strategie T-Mobile Czech Republic a.s. Tomáš Trejbal Head of Corporate Product Marketing Telefónica O2 Czech Republic, a.s. 10 PŘIHLASTE SE ON-LINE:

11 focus Praha, červenec 2007 Vážená paní, vážený pane, odvětví elektronických komunikací, jedna z nejrychleji se rozvíjejících oblastí, přináší i letos řadu nových témat k diskusi. Očekáváme výhledy na revizi regulačního rámce, pokračuje konsolidace trhu elektronických komunikací. Také termín konvergence začíná konečně získávat reálné obrysy. Zúčastněte se 9. výroční telekomunikační konference tel.con spectrum, kterou pro Vás pořádá Institute for International Research! Přineseme Vám nejčerstvější informace k aktuál - ním událostem a trendům! Seznamte se se záměry zásadních hráčů na trhu. Zmapujte si důležité otázky, které se k této oblasti váží! Vyslechnete si informace o připravované revizi evropského regulačního rámce, přičemž samostatným tématem bude samozřejmě žhavé téma regulace roamingu. Se zná - míte se se strategickými záměry 4. operátora U:Fon. Konvergenci, v minulých ročnících pojednávané spíše vizionářsky, věnujeme tentokrát celodenní sekci! Při pohledu na tuto problematiku Vám nabídneme celou řadu aspektů. Vyslechnete exkluzivní zkušenosti s poskytováním konvergentních služeb v zahraničí, pohled bude doplněn také informacemi o následném vývoji trhu a přístupu regulačních institucí. Ve snaze vyjít vstříc zájmům a potřebám co možná nejširšího spektra odborníků se bu - deme druhý den konference zabývat kromě konvergence i jinými tématy. Pořádáme pro Vás další dvě sekce, a to Obsah a aplikace: trendy legislativa obchodní modely a Digitální televize. Následovat bude speciální den Perspektivy IP-TV. Výroční telekomunikační konference IIR se staly již tradičním setkáním top managementu této branže zajistěte si svou účast již nyní! Těšíme se na podzimní setkání s Vámi! Se srdečným pozdravem Mgr. Hedvika Máchová Senior Conference Producer Institute for International Research P.S.: Zaměřte svou pozornost k horizontům tel.con spectrum opět přináší důležitá strategická témata! PŘIHLÁŠKA: FAX:

12 přihláška: tel.con spectrum fax: tel.: % sleva pro 3 účastníky* 15% sleva pro 5 účastníků* * Nabídka je platná při jedno a vícedenní účasti. adresa: Institute for International Research GmbH., org. složka Praha, Rumunská 1, Praha 2 Kód konference: C0700 PROSÍME, VYPLŇTE ÚDAJE PRO REGISTRACI Ano, závazně se přihlašuji na Blok A + Blok B Blok C Blok D speciální den samostatné Bloky: Blok C Blok D speciální den příjmení křestní jméno pozice oddělení telefon fax Ano, závazně se přihlašuji na Blok A + Blok B Blok C Blok D speciální den samostatné Bloky: Blok C Blok D speciální den příjmení křestní jméno pozice oddělení telefon fax Ano, závazně se přihlašuji na Blok A + Blok B Blok C Blok D speciální den samostatné Bloky: Blok C Blok D speciální den příjmení křestní jméno pozice oddělení telefon fax firma IČ DIČ ulice/poštovní přihrádka město/psč počet zaměstnanců v podniku oblast podnikání datum podpis Ano, zúčastním se společenského večera Přivedu s sebou hosta, jméno (vstup včetně občerstvení 600, Kč) Přeji si informace em z oblasti telekomunikací Pokud si máte zájem dostávat informace z jiných oblastí, zaregistrujte se na Konference se nemohu zúčastnit, objednávám dokumentaci ke konferenci v ceně 3.990, Kč + DPH Objednávám dokumentaci z minulých konferencí: tel.con 2006 (11/2006), cena 3.990, Kč + DPH V případě, že pro Vaše přihlášení nepoužijete formulář IIR, uveďte, prosím, následující mailkód: Kdo povolil Vaši účast na této konferenci? jméno příjmení pozice oddělení Kdo je zodpovědný za vzdělávání ve Vaší firmě? jméno příjmení pozice oddělení WEBC0700 TERMÍNY A MÍSTO KONÁNÍ KONFERENCE Konference: tel.con spectrum blok A: úterý 9. října 2007, hod., následuje společenský večer blok B: středa 10. října 2007, hod. blok C: středa 10. října 2007, hod. blok D: středa 10. října 2007, hod. Speciální den: čtvrtek 11. října 2007, hod. Hotel/Ubytování: Ubytování není zahrnuto v účastnickém poplatku. Pro účastníky konference nabízíme možnost využití omezeného kontingentu pokojů za speciální cenu v hotelu, ve kterém se konference koná. Tento kontingent je možné využít při rezervaci nejpozději 4 týdny před začátkem konference. Rezervujte, pro sí me, přímo v hotelu s od - voláním na Vaši účast na konferenci IIR: Corinthia Panorama Hotel, Milevská 7, Praha 4, tel.: , fax: , panorama@corinthia.cz, IIR Institute for International Research je celosvětová úspěšně operující nezá vislá kon - ferenční organizace s kancelářemi v klíčových hospodářských cen t rech. Ob zvláště v době rostoucího přívalu informací a globalizace trhů po tře bují vedoucí pracovníci ze všech hospodářských odvětví odborné vě domosti a informace na vysoké úrovni. Všechna konferenční témata jsou prověřena řádným průzkumem s cílem nabídnout informace potřebné pro ře šení Va šich problémů. ODSTOUPENÍ Tato přihláška je závazná, při stornování přihlášky vybíráme ma nipulační po platek ve výši 3.000, Kč. Při odhlášení později než 14 dní před začátkem konference bude splatný celý účastnický poplatek. Samoz řej mě, že za stou pení účastníka je možné. Po - řadatel konference si vyhrazuje z naléhavých důvodů právo na změ ny programu. Pro - gram vytištěn dne VÁŠ KONTAKT NA NÁS Přihláška: konference@konference.cz Obsah konference: Mgr. Hedvika Máchová hedvika.machova@konference.cz Změny adresy/marketing: Veronika Svítková veronika.svitkova@konference.cz Partnerství & výstavnictví: Ondřej Jobánek ondrej.jobanek@konference.cz ÚČASTNICKÝ POPLATEK Účastnický poplatek zahrnuje dokumentaci, oběd, nápoje a občerstvení a je stanoven na osobu za: Registrace a cena pro soukromý sektor: zvýhodněná: do základní: od konferenci (Blok A + Blok B, Blok C nebo Blok D): , Kč + DPH , Kč + DPH Blok C, Blok D nebo speciální den: , Kč + DPH , Kč + DPH konference + speciální den: , Kč + DPH , Kč + DPH Blok B, Blok C nebo Blok D + speciální den: , Kč + DPH , Kč + DPH Registrace a cena pro státní správu: zvýhodněná: do základní: od konferenci (Blok A + Blok B, Blok C nebo Blok D): , Kč + DPH , Kč + DPH Blok C, Blok D nebo speciální den: 7.995, Kč + DPH 8.995, Kč + DPH konference + speciální den: , Kč + DPH , Kč + DPH Blok B, Blok C nebo Blok D + speciální den: , Kč + DPH , Kč + DPH Po obdržení Vaší přihlášky dostanete do 14 dnů písemné potvrzení o přihlá še ní. Uvedenou částku poukažte, prosím, po obdržení faktury na uvedené konto v České re pub - lice. Prosíme uveďte bezpodmínečně na stvrzenku o zaplacení: variabilní symbol, jméno účastníka a firmy a kód konference C0700. Uvedenou částku zaplaťte, prosím, před za čátkem konference. Přístup na konferenci může být umožněn jen tehdy, došla-li platba na naše konto. Při zaplacení účast nic kého poplatku později než 14 dní před za čát - kem konference Vás prosíme o před ložení kopie dokladu o zaplacení v konferenčním sekretariátu. PŘIHLASTE SE ON-LINE:

Centrum pro vzdělávání pracovníků ve veřejné správě Alfa eduka s.r.o.

Centrum pro vzdělávání pracovníků ve veřejné správě Alfa eduka s.r.o. Centrum pro vzdělávání pracovníků ve veřejné správě Alfa eduka s.r.o. vzdělávací instituce akreditované Ministerstvem vnitra ČR číslo akreditace AK/I 49/2010 IČ: 29218705 tel.: 516.442.310, mobil 602.568.728

Více

Service Oriented Architecture (SOA): na startu!

Service Oriented Architecture (SOA): na startu! Odborná konference IIR Service Oriented Architecture (SOA): na startu! 26. 27. března 2008 Hotel Diplomat, Praha Seznamte se detailně s koncepcí SOA! Rozhodujete se o zavedení SOA? Získejte argumenty!

Více

Vedení operaèních sálù efektivní management akreditace bezpeènost èisté prostory na COS

Vedení operaèních sálù efektivní management akreditace bezpeènost èisté prostory na COS 28. 29. ledna 2014 Hotel Dorint Don Giovanni Odborná konference IIR Vedení operaèních sálù efektivní management akreditace bezpeènost èisté prostory na COS Perspektivy èeského zdravotnictví Jak pøežít

Více

Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003

Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 Zaměstnanecký portál Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 v divizi Customer Service společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. Přehled Země: Česká

Více

Konference Technologické agentury ČR. Ministerstvo průmyslu a obchodu

Konference Technologické agentury ČR. Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora aplikovaného výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Konference Technologické agentury ČR 13.12.2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu Hlavní oblasti podpory VaVaI na MPO Aktuální

Více

Č.j. S056/2008/VZ-03935/2008/520/EM V Brně dne 7. března 2008

Č.j. S056/2008/VZ-03935/2008/520/EM V Brně dne 7. března 2008 Č.j. S056/2008/VZ-03935/2008/520/EM V Brně dne 7. března 2008 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění zákona č. 110/2007 Sb. a zákona

Více

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Odůvodnění veřejné zakázky Veřejná zakázka Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Zadavatel: Právní forma: Sídlem: IČ / DIČ: zastoupen: EAST

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo představeného

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo představeného Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo představeného vedoucí oddělení hygieny práce Nový Jičín (odborný rada) č.j.: KHSMS/51666/2015 Datum: 14. prosince 2015 Ředitelka Krajská hygienická

Více

Č.j. 1414/SZ/09 Karlovarský kraj tímto vyzývá k podání nabídky

Č.j. 1414/SZ/09 Karlovarský kraj tímto vyzývá k podání nabídky Č.j. 1414/SZ/09 Karlovarský kraj tímto vyzývá k podání nabídky a poskytuje zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku: Výběr zpracovatele TV spotů v rámci Individuálního projektu Karlovarského kraje Poskytování

Více

NÚOV Kvalifikační potřeby trhu práce

NÚOV Kvalifikační potřeby trhu práce Zadavatel: Národní ústav odborného vzdělávání v Praze se sídlem: Weilova 1271/6, 102 00 Praha 10, IČ: 00022179 zastoupený : RNDr. Miroslavem Procházkou, CSc. prostřednictvím osoby pověřené výkonem zadavatelských

Více

Microsoft Business Solutions - Navision

Microsoft Business Solutions - Navision Microsoft Business Solutions - Navision Implementace produktu Microsoft Business Solution - Navision jako komplexní řešení pro celkový ekonomický pohled na společnost Přehled Země: Česká republika Odvětví:

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 14 Rozeslána dne 31. ledna 2012 Cena Kč 53, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 14 Rozeslána dne 31. ledna 2012 Cena Kč 53, O B S A H : Ročník 2012 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 14 Rozeslána dne 31. ledna 2012 Cena Kč 53, O B S A H : 37. Zákon, kterým se mění některé zákony v souvislosti s reformou dohledu nad finančním trhem v

Více

MV ČR, Odbor egovernmentu. renata.horakova@mvcr.cz. Webové stránky veřejné správy - minimalizace jejich zranitelnosti a podpora bezpečnostních prvků

MV ČR, Odbor egovernmentu. renata.horakova@mvcr.cz. Webové stránky veřejné správy - minimalizace jejich zranitelnosti a podpora bezpečnostních prvků Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo vnitra Adresa Milady Horákové 133/ Kontaktní osoba Ing. Jaroslav Scheuba

Více

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto Statutární město Přerov IČ: 003 01 825 DIČ: CZ00301825 se sídlem Bratrská 709/34, Přerov I-Město, 750 02 Přerov zastoupené náměstkem primátora Pavlem Košutkem (dále jako Město ) MMPr/SML/2183/2015 a Česká

Více

1 Hlasové, textové a multimediální služby

1 Hlasové, textové a multimediální služby 1 Hlasové, textové a multimediální služby 1.1 Základní služby Zadavatel požaduje zabezpečení standardních základních mobilních hlasových, textových a multimediálních služeb poskytovaných na základě sítě

Více

Metodická pomůcka pro hodnotitele

Metodická pomůcka pro hodnotitele Metodická pomůcka pro hodnotitele Hodnocení činnosti vysokých škol a jejich součástí Akreditační komisí listopad 2015 Hodnocení vysokých škol Dle článku 3 Statutu Akreditační komise provádí Akreditační

Více

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS)

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) Město Šenov Radniční náměstí 300, 739 34 Šenov pečovatelská služba I. Kontakty: Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) MěÚ Šenov, správní odbor, Radniční náměstí 300,

Více

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s.

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel Programu rovného zacházení... 2 1.2.

Více

1 Indikátory pro monitoring a evaluaci

1 Indikátory pro monitoring a evaluaci 1 Indikátory pro monitoring a evaluaci Vlastnosti a charakteristiky indikátorové soustavy Soustava indikátorů ROP byla vytvořena pro účely efektivního řízení distribuce finančních prostředků čerpaných

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Pořízení a provoz konsolidované IT infrastruktury

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Pořízení a provoz konsolidované IT infrastruktury ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k nadlimitní veřejné zakázce na dodávky zadávané v otevřeném řízení dle 21 odst. 1 písm. a) a 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

plk. Ing. Ivan Koleňák

plk. Ing. Ivan Koleňák Nařízení vlády č. 462/2000 Sb. k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon), ve znění nařízení vlády č. 36/2003 Sb. a nařízení

Více

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova 2009 Výroční zpráva Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova pro seniory. Byl to pro nás velký okamžik, po několika

Více

OBNOVA, MODERNIZACE A ZABEZPEČENÍ INFRASTRUKTURY MAGISTRÁTU MĚSTA OPAVY

OBNOVA, MODERNIZACE A ZABEZPEČENÍ INFRASTRUKTURY MAGISTRÁTU MĚSTA OPAVY KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č.137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZVZ ). OTEVŘENÉ NADLIMITNÍ ŘÍZENÍ NA DODÁVKY OBNOVA, MODERNIZACE

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení hygieny práce Karviná (odborný rada)

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení hygieny práce Karviná (odborný rada) Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí oddělení hygieny práce Karviná (odborný rada) č.j.: KHSMS/20151/2016 Datum: 8. června 2016 Ředitelka Krajské hygienické stanice Moravskoslezského

Více

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381 Zápis pracovní schůzky ze dne 19. 4. 2006 Manažerský tým Místo konání: budova MěÚ v ulici Jana Roháče 1381; jednací místnost (č.dveří 48) Materiály: 1. Tisková zpráva Internet pro zdravotně postižené 2.

Více

MATEMATIKA A BYZNYS. Finanční řízení firmy. Příjmení: Rajská Jméno: Ivana

MATEMATIKA A BYZNYS. Finanční řízení firmy. Příjmení: Rajská Jméno: Ivana MATEMATIKA A BYZNYS Finanční řízení firmy Příjmení: Rajská Jméno: Ivana Os. číslo: A06483 Datum: 5.2.2009 FINANČNÍ ŘÍZENÍ FIRMY Finanční analýza, plánování a controlling Důležité pro rozhodování o řízení

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H : Ročník 2016 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H : 27. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Strana 234

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

Delegace naleznou v příloze návrh závěrů Rady o unii kapitálových trhů, který vypracoval Hospodářský a finanční výbor.

Delegace naleznou v příloze návrh závěrů Rady o unii kapitálových trhů, který vypracoval Hospodářský a finanční výbor. Rada Evropské unie Brusel 16. června 2015 (OR. en) 9852/15 EF 110 ECOFIN 473 SURE 14 UEM 223 POZNÁMKA Odesílatel: Příjemce: Předmět: Generální sekretariát Rady Výbor stálých zástupců (část II) / Rada Návrh

Více

Veřejná zakázka malého rozsahu na akci. Zadávací dokumentace

Veřejná zakázka malého rozsahu na akci. Zadávací dokumentace Veřejná zakázka malého rozsahu na akci Provedení kompletní opravy sociálního zařízení dámských a pánských WC v 1. NP, 2. NP a 5. NP v budově územního pracoviště KHS MSK Nový Jičín, Štefánikova 9,741 01

Více

rozhodl takto: p o v o l u j e.

rozhodl takto: p o v o l u j e. S 388/2007/KS-01560/2008/840 V Brně dne 21. ledna 2008 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení sp. zn. S 388/2007, zahájeném dne 10. prosince 2007 dle 44 zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel Základní údaje zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky:

Více

STANDARD 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM (ŽADATELEM) O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

STANDARD 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM (ŽADATELEM) O SOCIÁLNÍ SLUŽBU STANDARD 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM (ŽADATELEM) O SOCIÁLNÍ SLUŽBU CÍL STANDARDU 1) Tento standard vychází ze zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách (dále jen Zákon ) a z vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou

Více

KONKURENCESCHOPNOST. CZ.04.3.07/4.1.02 - Konkurenceschopnost

KONKURENCESCHOPNOST. CZ.04.3.07/4.1.02 - Konkurenceschopnost Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha v grantovém schématu

Více

ODPOVĚDI KOMISE NA VÝROČNÍ ZPRÁVU ÚČETNÍHO DVORA ZA ROK 2011 KAPITOLA 6 ZAMĚSTNANOST A SOCIÁLNÍ VĚCI

ODPOVĚDI KOMISE NA VÝROČNÍ ZPRÁVU ÚČETNÍHO DVORA ZA ROK 2011 KAPITOLA 6 ZAMĚSTNANOST A SOCIÁLNÍ VĚCI EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.8.2012 COM(2012) 479 final ODPOVĚDI KOMISE NA VÝROČNÍ ZPRÁVU ÚČETNÍHO DVORA ZA ROK 2011 KAPITOLA 6 ZAMĚSTNANOST A SOCIÁLNÍ VĚCI CS CS ÚVOD ODPOVĚDI KOMISE NA VÝROČNÍ ZPRÁVU

Více

Definice, metody měření a výpočtu

Definice, metody měření a výpočtu Číslo Parametr znění Definice, metody měření a výpočtu Subjekt 1 Průměrná doba, za kterou je zřízeno připojení v pevném místě k veřejné telefonní síti Doba, za kterou je zřízeno připojení v pevném místě

Více

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 - Návrh projektu k 3. 2. 2016 Obsah Obsah... 2 1. KONTEXT... 3 2. CÍLE A VÝSTUPY PROJEKTU... 4 3. POSTUP PŘÍPRAVY PARTICIPAČNÍHO

Více

Specialista pro vytvá řenívztahů Specialist for Creating Relations

Specialista pro vytvá řenívztahů Specialist for Creating Relations Specialista pro vytvá řenívztahů Specialist for Creating Relations Roman KOZEL If universities want to succeed on the market, they have to deal with higher assertivity their graduates. They need a specialist,

Více

SPECIFIKACE ZADÁNÍ. 1. Identifikační údaje zadavatele. 2. Předmět veřejné zakázky malého rozsahu. 1.1. Základní údaje. 1.2. Oprávněné osoby zadavatele

SPECIFIKACE ZADÁNÍ. 1. Identifikační údaje zadavatele. 2. Předmět veřejné zakázky malého rozsahu. 1.1. Základní údaje. 1.2. Oprávněné osoby zadavatele SPECIFIKACE ZADÁNÍ veřejné zakázky malého rozsahu Mobilní telekomunikační služby (dále jen zakázka ) V souladu s ustanovením 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Ze dne 21.01.2016 Částka 10/2016 Účinnost od 01.09.2016 (za 184 dní) http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-27

Více

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

Obecná ustanovení Rozsah a obsah předmětu plnění

Obecná ustanovení Rozsah a obsah předmětu plnění Smluvní podmínky Obecná ustanovení 1. Společnost Pronajmiauto.cz (Blueway s.r.o.), se sídlem na adrese Praha Staré Město, V Kolkovně 920/5, PSČ 110 00, Praha 1, IČO: 014 17 151, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

Uchazečům o veřejnou zakázku

Uchazečům o veřejnou zakázku MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Oddělení soukromoprávní VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: Č. J.: SPIS. ZN.: VYŘIZUJE / ÚTVAR: Mgr. Irena Hanáková/OSP TELEFON: 556 879 749 E-MAIL: Irena.hanakova@koprivnice.cz

Více

FWA (Fixed Wireless Access) Pevná rádiová přípojka

FWA (Fixed Wireless Access) Pevná rádiová přípojka FWA (Fixed Wireless Access) Pevná rádiová přípojka Technologie FWA (Fixed Wireless Access, FWA) je obecné označení pro skupinu technologií, které umožňují zřízení pevné rádiové přípojky prostřednictvím

Více

Ovoce do škol Příručka pro žadatele

Ovoce do škol Příručka pro žadatele Ve smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 556 fax: 296 326 111 e-mail: info@szif.cz Ovoce do škol Příručka pro žadatele OBSAH 1. Základní informace 2. Schválení pro dodávání produktů 3. Stanovení limitu

Více

Dne 12. 7. 2010 obdržel zadavatel tyto dotazy týkající se zadávací dokumentace:

Dne 12. 7. 2010 obdržel zadavatel tyto dotazy týkající se zadávací dokumentace: Dne 12. 7. 2010 obdržel zadavatel tyto dotazy týkající se zadávací dokumentace: 1. na str. 3 požadujete: Volání a SMS mezi zaměstnanci zadavatele zdarma bez paušálního poplatku za tuto službu. Tento požadavek

Více

úterý 29.11.2016, středa 30.11.2016 - Clarion Congress Hotel Prague - Vysočany Akce se koná pod záštitou:

úterý 29.11.2016, středa 30.11.2016 - Clarion Congress Hotel Prague - Vysočany Akce se koná pod záštitou: Organizace HealthCare Institute si Vás dovoluje srdečně pozvat na odbornou konferenci úterý 29.11.2016, středa 30.11.2016 - Clarion Congress Hotel Prague - Vysočany Akce se koná pod záštitou: MUDr. Přemysl

Více

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění. 6 Právní postavení a ochrana osob se zdravotním postižením Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Více

Vyhlášení grantového řízení

Vyhlášení grantového řízení ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Odbor pro informování o evropských záležitostech nábřeží Edvarda Beneše 4 118 01 Praha 1 - Malá Strana telefon 221 774 132 fax: 221 774 289 V Praze dne 25.07.2005 Č.j. 14615/05-OEZ

Více

Směrnice č. 102/2011

Směrnice č. 102/2011 Směrnice č. 102/2011 (NOVELIZOVANÉ ZNĚNÍ) Směrnice o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů (1) Tato směrnice upravuje: Čl. 1 Předmět

Více

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení Příloha č.2. Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016 1. Právní předpisy a dokumenty Základní ustanovení Podpora poskytovaná

Více

MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE mimo režim zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní referent/rada oddělení hygieny práce II Ostrava

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní referent/rada oddělení hygieny práce II Ostrava Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní referent/rada oddělení hygieny práce II Ostrava č.j.: KHSMS/43941/2015 Datum: 22. října 2015 Ředitelka Krajská hygienická stanice Moravskoslezského

Více

Formulář pro uplatnění připomínek, stanovisek a názorů

Formulář pro uplatnění připomínek, stanovisek a názorů Formulář pro uplatnění připomínek, stanovisek a názorů NÁZEV NÁVRHU ROZHODNUTÍ KE KONZULTACI: Návrh rozhodnutí o ceně pro společnost Telefónica Czech Republic, a.s., se sídlem Za Brumlovkou 266/2, 140

Více

DOTEK z.s. Se sídlem Štefánikova 36, Český Těšín, 737 01 Zastoupený paní Bc. Nives Bosákovou, ředitelkou pověřenou k podpisu Dohody

DOTEK z.s. Se sídlem Štefánikova 36, Český Těšín, 737 01 Zastoupený paní Bc. Nives Bosákovou, ředitelkou pověřenou k podpisu Dohody Dohoda o výkonu pěstounské péče uzavřená podle ustanovení 47b zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí a podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Osoba v evidenci:. (dále jen pěstoun

Více

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Návrh individuálního národního projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém 1. Název projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Anotace projektu Předkládaný projekt navazuje na výsledky systémového

Více

S 182/03-4706/03 V Brně dne 19. prosince 2003

S 182/03-4706/03 V Brně dne 19. prosince 2003 S 182/03-4706/03 V Brně dne 19. prosince 2003 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení č.j. S 182/03, zahájeném dne 2. října 2003 podle 18 zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení (správní

Více

SEKCE J INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ ČINNOSTI

SEKCE J INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ ČINNOSTI SEKCE J INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ ČINNOSTI Tato sekce zahrnuje výrobu a distribuci informačních a kulturních produktů, poskytování prostředků pro distribuci těchto produktů a pro zprostředkování přenosu

Více

HERNÍ ŘÁD SMS soutěže Vyhraj vstupenky na Bayern Mnichov

HERNÍ ŘÁD SMS soutěže Vyhraj vstupenky na Bayern Mnichov HERNÍ ŘÁD SMS soutěže Vyhraj vstupenky na Bayern Mnichov I. Úvodní ustanovení 1. Pořadatelem SMS soutěže s názvem Vyhraj vstupenky na Bayern Mnichov (dále jen Soutěž ) je společnost FTV Prima, spol. s

Více

Senát Parlamentu České republiky Valdštejnské náměstí 17/4 Praha 1, 118 01. V Praze, 28. dubna 2016

Senát Parlamentu České republiky Valdštejnské náměstí 17/4 Praha 1, 118 01. V Praze, 28. dubna 2016 Senát Parlamentu České republiky Valdštejnské náměstí 17/4 Praha 1, 118 01 V Praze, 28. dubna 2016 Vážené paní senátorky, vážení páni senátoři, Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky schválila

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÁŠ DOPIS ZN: ZE DNE : SPIS. ZNAČKA: MUHO 8855/2014 KSt Dle Rozpisu Č.J. MUHOCJ 37232/2014 KSt VYŘIZUJE : Konečný TEL : 518316325 FAX.: E-MAIL.: konecny.jiri@muhodonin.cz DATUM: 23.04.2014 VÝZVA K PODÁNÍ

Více

PŘÍLOHY SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉ RADĚ, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ

PŘÍLOHY SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉ RADĚ, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 1.6.2016 COM(2016) 361 final ANNEXES 1 to 2 PŘÍLOHY SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉ RADĚ, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ

Více

Přechod na digitální televizní vysílání. Pracovní materiál pro potřeby NKS

Přechod na digitální televizní vysílání. Pracovní materiál pro potřeby NKS Přechod na digitální televizní vysílání Pracovní materiál pro potřeby NKS Strategie kampaně Načasování finančních prostředků Role NKS Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR (dále jen NKS

Více

PODROBNÉ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY A TECHNICKÉ PODMÍNKY

PODROBNÉ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY A TECHNICKÉ PODMÍNKY K zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku malého rozsahu, kterou je : Poskytování mobilních telefonních služeb pro Město Sokolov PODROBNÉ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY A TECHNICKÉ PODMÍNKY OBSAH:

Více

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ ROLE Školní 9, Nová Role, PSČ: 362 25, Tel: 353 851 179 Dodavatel: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina 1. Zadavatel Výchovný

Více

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI Níže uvedené smluvní strany Koordinátor: Partnerství, o. p. s. SMLOUVA O SPOLUPRÁCI MEZI KRAJI A MĚSTY NA MARKETINGU PRODUKTU LABSKÁ STEZKA Údolní 567/33, 602 00 Brno IČ: 26268817 Odpovědný zástupce: Ing.

Více

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ.

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice IČ: 00241121 Riegrova 1209 252 28 Černošice V Černošicích dne 30. 9. 2014 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice

Více

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů statutární město Děčín Zadávací dokumentace podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů vyhlášená v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Zadavatel: Statutární město Opava Horní náměstí 69, 746 26 Opava, IČ: 00300535, DIČ: CZ00300535 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY na veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávky dle 12, odst. 3 zákona s názvem Aktualizace

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 7 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro veřejnou zakázku na stavební práce mimo režim zákona o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění, a dle Závazných pokynů pro žadatele

Více

S 169/02-3312/02 V Brně dne 16. září 2002

S 169/02-3312/02 V Brně dne 16. září 2002 S 169/02-3312/02 V Brně dne 16. září 2002 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení č.j. S 169/02, zahájeném dne 16. srpna 2002 podle 18 zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení (správní

Více

SMLOUVA. Smlouva o poskytování služeb sociální péče

SMLOUVA. Smlouva o poskytování služeb sociální péče Evidenční číslo: datum: SMLOUVA Uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely uvedené strany tuto smlouvu: Jméno a příjmení: bytem: narozen: (dále jen uživatel ) na straně jedné a Ruprechtický farní spolek Sídlem:

Více

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU 1. Oblast použití Řád upravující postup do dalšího ročníku ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU na Německé škole v Praze 1.1. Ve školském systému s třináctiletým studijním cyklem zahrnuje nižší stupeň

Více

Rada Asociace krajů České republiky. 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44

Rada Asociace krajů České republiky. 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44 Rada Asociace krajů České republiky 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44 Projekt Kraje pro bezpečný internet Obsah: 1. Návrh usnesení 2. Popis

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 (CRPDZ MSK) CENTRUM PRO ROZVOJ PÉČE O DUŠEVNÍ ZDRAVÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 (CRPDZ MSK) CENTRUM PRO ROZVOJ PÉČE O DUŠEVNÍ ZDRAVÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE OBSAH CENTRUM PRO ROZVOJ PÉČE O DUŠEVNÍ ZDRAVÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE (CRPDZ MSK) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Obsah...2 I. Základní údaje o občanském sdružení...3 II. Pracovníci sdružení...4 III. Vznik, poslání

Více

Vydání občanského průkazu

Vydání občanského průkazu Vydání občanského průkazu 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Vydání občanského průkazu 04. Základní informace k životní situaci Občanský průkaz je povinen mít občan,

Více

SMLOUVA O DÍLO. Smlouvu o dílo: Článek 1. Předmět smlouvy

SMLOUVA O DÍLO. Smlouvu o dílo: Článek 1. Předmět smlouvy Č.j.: (druhé smluvní strany, příp. další údaje druhé smluvní strany) Technická asistence Čj.: Číslo v CES: Číslo úkolu : SMLOUVA O DÍLO Česká republika, Ministerstvo pro místní rozvoj se sídlem: Staroměstské

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Městský úřad, odbor investic a dotací adresa: Městský úřad Mariánské Lázně, Ruská 155, 353 01 Mariánské Lázně telefon 354 922 111, fax 354 623 186, e-mail muml@marianskelazne.cz,

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

Metodika kurzu Fiktivní firma

Metodika kurzu Fiktivní firma Metodika kurzu Fiktivní firma Autor: Lucie Václavková Organizace: GLE o. p. s. Tyršova 1832/7 120 00 Praha 2 říjen, 2013 Obsah Obsah... 1 Úvod... 2 1 Základní identifikace projektu... 3 Realizátor projektu...

Více

KLÍČE KE KVALITĚ (METODIKA II)

KLÍČE KE KVALITĚ (METODIKA II) KLÍČE KE KVALITĚ (METODIKA II) Systém metodické, informační a komunikační podpory při zavádění školních vzdělávacích programů s orientací na rozvoj klíčových kompetencí a růst kvality vzdělávání Anotace

Více

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ Systém ASPI - stav k 24.4.2016 do částky 48/2016 Sb. a 9/2016 Sb.m.s. - RA852 27/2016 Sb. - vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami - poslední stav textu 27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. ledna

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013 Poskytovatelem sociální služby: Adresa: Sídlo: DOMOV PRO SENIORY JAVORNÍK, p. o., Školní 104, 790 70 J a v o r n í k J A V O R N Í K IČO: 75004101 Zapsán:

Více

1. Informace o předmětu zakázky Stručný textový popis zakázky, technická specifikace

1. Informace o předmětu zakázky Stručný textový popis zakázky, technická specifikace VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Veřejná zakázka malého rozsahu zadávaná v souladu s 12 odst. 3 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákona o veřejných

Více

STŘEDOEVROPSKÉ FÓRUM ÚDRŽBY 2009

STŘEDOEVROPSKÉ FÓRUM ÚDRŽBY 2009 POZVÁNKA NA MEZINÁRODNÍ ODBORNOU KONFERENCI STŘEDOEVROPSKÉ FÓRUM ÚDRŽBY 2009 5. 6. 11. 2009 Konferenční centrum AV ČR zámek Liblice Partneři: 2 Vážení přátelé a kolegové, jménem přípravného výboru konference

Více

Zpráva o činnosti Rady vlády pro seniory a stárnutí populace v roce 2008

Zpráva o činnosti Rady vlády pro seniory a stárnutí populace v roce 2008 II. Zpráva o činnosti Rady vlády pro seniory a stárnutí populace v roce 2008 Rada vlády pro seniory a stárnutí populace byla zřízena usnesením vlády ze dne 22. března 2006 č. 288. Statut Rady byl schválen

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Tisk výukových materiálů (skripta, sylaby) Služba Datum vyhlášení

Více

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. MAS 8/2015

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. MAS 8/2015 Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU, informatiky IČO: 70890366 DIČ: CZ70890366 bankovní spojení:

Více

TEXTOVÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

TEXTOVÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Podlimitní veřejná zakázka na dodávku Svoz bioodpadu ze ZOO Dvůr Králové a z obce Bílá Třemešná zadávaná formou zjednodušeného podlimitního řízení dle ustanovení 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

Číslo zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Číslo zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů)

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

Analýza zdrojů systému sociálních služeb na Horšovskotýnsku a Holýšovsku

Analýza zdrojů systému sociálních služeb na Horšovskotýnsku a Holýšovsku Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Analýza zdrojů systému

Více

Informace o naší organizaci

Informace o naší organizaci Informace o naší organizaci Dne 15. 5. 2003 byla podle 35a odst. 1, 84 odst. 2 písm. e) zák. č. 128/2000 Sb., o obcích, v souladu s 24 a násl. zák. č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

Více

Vyhlášení dotačního programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2015

Vyhlášení dotačního programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2015 Vyhlášení dotačního programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje na základě plnění Strategie vzdělávací

Více

VÝZVA. Česká republika-ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen zadavatel) se sídlem Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985.

VÝZVA. Česká republika-ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen zadavatel) se sídlem Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985. VÝZVA k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na službu dle 12 odst. 3 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), Směrnice MŠMT,

Více

S 114/03-2604/03 V Brně dne 16. července 2003

S 114/03-2604/03 V Brně dne 16. července 2003 S 114/03-2604/03 V Brně dne 16. července 2003 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení č.j. S 114/03, zahájeném dne 17. června 2003 podle 18 zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení (správní

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ podle ust. 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU

Více