Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: český jazyk a literatura

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: český jazyk a literatura"

Transkript

1 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: český jazyk a literatura Na základě 69 zákona 561/2004 Sb., na základě 3, 4 vyhlášky MŠMT 13/2005 (o středním vzdělávání), 14, 15 a 16 vyhlášky MŠMT 48/2005 (o základním vzdělávání), a na základě par. IX odstavce 5 vnitřního řády školy a přílohy školního řádu Pravidla hodnocení na Arcibiskupském gymnáziu stanovuji způsoby a formy hodnocení žáka v oboru český jazyk a literatura: 1) Forma průběžného hodnocení: Aktivity studentů jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceny známkami, event. body. 2) Hodnocené aktivity a jejich četnost v hodnoceném období (pololetí): Hodnoceny jsou tyto aktivity studentů: Hodnocená aktivita Váha hodnocení (v případě bodového hodnocení vyjádřena počtem bodů) Minim. počet hodnocení za klasif. období Krátká písemná práce (jazyk) Práce střed. rozsahu (literatura) Kontrolní slohová práce 5 1 Individuální zkoušení 3 1 Hodnocený domácí úkol 1, 2 2 Pohovor o četbě ) Forma hodnocení na vysvědčení: Na vysvědčení je hodnocení provedeno: V případě hodnocení prostřednictvím známek posoudí vyučující dosažené výsledky, vezme do úvahy skutečnost, že získané známky mají různou váhu hodnocení, a podle toho stanoví známku. Zároveň vezme v úvahu tento poměr: 2/3 váhy literatura, 1/3 jazyk. V případě bodového hodnocení vyučující stanoví u každé hodnocené aktivity, jakého počtu bodů lze maximálně dosáhnout, sečte bodové zisky studenta za klasifikační období a vypočítá procento dosažených bodů vzhledem k osobnímu maximu, kterého mohl daný student dosáhnout, a přiřadí známku podle níže uvedené tabulky. procenta Odpovídající známka a méně 5

2 Příklad výpočtu známky: Student obdržel 51 bodů z možných 75. Na iskole je zápis 51/75. Výpočet: (51 : 75) 100 = 68 %; 68 % odpovídá hodnocení 3. 4) Pravidla pro opravy hodnocení Po domluvě s vyučujícím může student ve stanoveném termínu napsat opravnou písemku či se nechat přezkoušet. 5) Podmínky uzavření souhrnného hodnocení: a. Napsání písemných prací a splnění úkolů podle dohody s vyučujícím. b. Pohovor o četbě. c. Splněná docházka. Student, který nesplní uvedené podmínky, bude mít souhrnné hodnocení uzavřené až po jejich splnění, ev. po složení komisionální zkoušky.

3 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: jazyk německý Tabulka hodnocení: Procenta znalostí odpovídající známka: (100 90) % 1 (89 75) % 2 (74 61) % 3 (60 50) % 4 (49 0) % 5 Průměr od do známka 1 1,55 1 1,56 2,50 2 2,51 3,4 3 3,41 4,3 4 4,31 a více 5 Poznámky: Hranice hodnocení nejsou pevné, vyučující je může na základě aktivity ve výuce, snahy a přístupu studentů posouvat nahoru i dolů. Procenta hodnocení písemné práce, ústního zkoušení příp. domácího úkolu určuje vyučující dle rozsahu a náročnosti.

4 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: zeměpis 1. Forma průběžného hodnocení Studenti jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceni známkami. 2. Hodnocené aktivity a jejich váha a četnost za klasifikační období Hodnocená aktivita Váha hodnocení Četnost za klasifikační období ústní zkoušení % 0 2 malá písemná práce % 0 5 tematická písemná práce % 1 5 aktivita v hodině 50 % individuálně samostatná práce (referát) % individuálně zeměpisné aktuality % 0 2 soutěže a olympiády % individuálně Váha hodnocení u většiny hodnocených aktivit není dána pevně. Vyučující upřesní předem studentům, jakou váhu bude mít konkrétní hodnocená aktivita. Váha se bude lišit hlavně rozsahem učiva prověřovaného v písemné práci a při ústním zkoušení, popř. délkou referátu. Stejnou aktivitu může vyučující hodnotit jinak také v různém ročníku (kritéria platí pro 1.P, 2.S, 1. a 2. ročník). 3. Forma hodnocení na vysvědčení Výsledná známka bude určena z váženého průměru a to následovně: Průměr známka na vysvědčení 1,00 1,59 1 1,60 2,45 2 2,46 3,35 3 3,36 4,25 4 4,26 5, Pravidla pro opravy hodnocení Student si po dohodě s vyučujícím, v termínu stanoveném vyučujícím, může opravit známku z ústního zkoušení nebo tematické písemné práce. Do klasifikace se započítávají obě dvě známky. Této možnosti může student využít v jednom pololetí maximálně jednou. Student může vyučujícího požádat o ústní zkoušení. 5. Podmínky pro uzavření klasifikace Získání 75 % známek. Splněná docházka viz obecná pravidla pro hodnocení na AG.

5 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: seminář zeměpisu 1. Forma průběžného hodnocení Studenti jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceni známkami. 2. Hodnocené aktivity a jejich váha a četnost za klasifikační období Hodnocená aktivita Váha hodnocení Četnost za klasifikační období ústní zkoušení % 0 2 malá písemná práce % 0 5 tematická písemná práce % 1 8 čtvrtletní práce 100 % 0 2 aktivita v hodině 50 % individuálně samostatná práce (referát) % 0 4 soutěže a olympiády % individuálně Váha hodnocení u většiny hodnocených aktivit není dána pevně. Vyučující upřesní předem studentům, jakou váhu bude mít konkrétní hodnocená aktivita. Váha se bude lišit hlavně rozsahem učiva prověřovaného v písemné práci a při ústním zkoušení popř. délkou referátu. Stejnou aktivitu může vyučující hodnotit jinak také v různém ročníku (kritéria platí pro seminář zeměpisu 3. a 4. ročníku). 3. Forma hodnocení na vysvědčení Výsledná známka bude určena z váženého průměru a to následovně: Průměr známka na vysvědčení 1,00 1,59 1 1,60 2,45 2 2,46 3,35 3 3,36 4,25 4 4,26 5, Pravidla pro opravy hodnocení U nahlášených písemných prací nemá student možnost psát opravnou písemnou práci. 5. Podmínky pro uzavření klasifikace Získání 100 % známek za samostatných prací a 75 % známek z písemných prací. Splněná docházka viz obecná pravidla pro hodnocení na AG.

6 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obory: anglický jazyk Na základě 69 zákona 561/2004 Sb., na základě 3, 4 vyhlášky MŠMT 13/2005 (o středním vzdělávání), 14, 15 a 16 vyhlášky MŠMT 48/2005 (o základním vzdělávání), a na základě par. IX odstavce 5 vnitřního řády školy a přílohy školního řádu Pravidla hodnocení na Arcibiskupském gymnáziu stanovuji způsoby a formy hodnocení žáka v oboru anglický jazyk: 1) Forma průběžného hodnocení: Všechny aktivity studentů jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceny známkou. 2) Hodnocené aktivity a jejich četnost v hodnoceném období (pololetí): Hodnoceny jsou tyto aktivity studentů: Hodnocená aktivita Váha známky Minim.počet hodnocení za klasif.období ostatní písemné zkoušky 30 50% 3 pís. práce středního rozsahu 75% 3 čtvrtletní práce (po 2 modulech) 100% 1 ústní zkoušení % 1 hodnocený domácí úkol % 2 aktivita v hodině + příprava na hodinu % soutěže a olympiády % 3) Forma hodnocení na vysvědčení: Na vysvědčení je hodnocení provedeno klasifikací, tj. známkou, na základě získaných známek za celé pololetí s přihlédnutím k individuální práci studenta 4) Pravidla pro opravy hodnocení a) Aktivity, jejichž hodnocení si může žák opravit: Žák si po souhlasu vyučujícího, v termínu stanoveném vyučujícím, může opravit hodnocení těchto aktivit: i. krátká písemná práce ii. písemná práce středního rozsahu iii. ústní zkoušení iv. hodnocený domácí úkol b) Započítají se obě známky, původní i opravená 5) Podmínky uzavření souhrnného hodnocení: Podmínkou uzavření souhrnného hodnocení je: a. Napsání čtvrtletní práce (testu po 2 modulech) b. Napsání 75 % prací krátkého a středního rozsahu c. Splněná docházka viz školní řád Student, který nesplní uvedené podmínky, bude mít souhrnné hodnocení uzavřené až po jejich splnění.

7 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: chemie Forma hodnocení studenti jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceni známkami. Hodnocené aktivity, jejich váha a četnost za klasifikační období: hodnocená aktivita váha hodnocení četnost za klasif. období ústní zkoušení 100 % 0 4 malá písemná práce 50 % 0 8 pís. práce středního rozsahu 100 % 0 4 čtvrtletní pís. práce hodnocení domácího úkolu 20 % individuálně aktivita v hodině 20 % individuálně krátká presentace % individuálně referáty, seminární práce % individuálně soutěže a olympiády (postup ze škol. kola) 100 % individuálně Student má právo v průběhu pololetí být nejméně třikrát průběžně hodnocen. Forma hodnocení na vysvědčení výsledná známka bude vypočtena z váženého průměru. průměr známka na vysvědčení 1,00 1,59 1 1,60 2,45 2 2,46 3,35 3 3,36 4,25 4 4,26 5,00 5 Pravidla pro opravy hodnocení každý vyučující seznámí danou třídu na počátku roku s pravidly pro opravu hodnocení. Opravné hodnocení bude započítáváno adekvátně váze hodnocení původního a výsledek bude určen jako aritmetický průměr. Podmínky uzavření souhrnného hodnocení získání 75 % známek, zvážení absencí od 25 % absence v hodinách chemie lze uložit přezkoušení z učiva za celé pololetí. Seminář chemie studenti jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceni známkami dle stejných pravidel (aktivity, váha hodnocení, četnost, forma hodnocení na vysvědčení). Podmínky pro uzavření klasifikace získání 100 % známek za zadané samostatné práce a 75 % z písemných prací.

8 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obory: anglický jazyk Na základě 69 zákona 561/2004 Sb., na základě 3, 4 vyhlášky MŠMT 13/2005 (o středním vzdělávání), 14, 15 a 16 vyhlášky MŠMT 48/2005 (o základním vzdělávání), a na základě par. IX odstavce 5 vnitřního řády školy a přílohy školního řádu Pravidla hodnocení na Arcibiskupském gymnáziu stanovuji způsoby a formy hodnocení žáka v oboru anglický jazyk: 1) Forma průběžného hodnocení: Všechny aktivity studentů jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceny známkou. 2) Hodnocené aktivity a jejich četnost v hodnoceném období (pololetí): Hodnoceny jsou tyto aktivity studentů: Hodnocená aktivita Váha známky Minim. počet hodnocení za klasif. období ostatní písemné zkoušky 30 50% 3 pís. práce středního rozsahu 75% 3 čtvrtletní práce (po 2 modulech) 100% 1 ústní zkoušení % 1 hodnocený domácí úkol % 2 aktivita v hodině + příprava na hodinu % soutěže a olympiády % 3) Forma hodnocení na vysvědčení: Na vysvědčení je hodnocení provedeno klasifikací, tj. známkou, na základě získaných známek za celé pololetí s přihlédnutím k individuální práci studenta 4) Pravidla pro opravy hodnocení a) Aktivity, jejichž hodnocení si může žák opravit: Žák si po souhlasu vyučujícího, v termínu stanoveném vyučujícím, může opravit hodnocení těchto aktivit: i. krátká písemná práce ii. písemná práce středního rozsahu iii. ústní zkoušení iv. hodnocený domácí úkol b) Započítají se obě známky, původní i opravená 5) Podmínky uzavření souhrnného hodnocení: Podmínkou uzavření souhrnného hodnocení je: a. Napsání čtvrtletní práce (testu po 2 modulech) b. Napsání 75 % prací krátkého a středního rozsahu c. Splněná docházka viz školní řád Student, který nesplní uvedené podmínky, bude mít souhrnné hodnocení uzavřené až po jejich splnění.

9 Hodnocení pro AJ Váha Minimální počet známek za pololetí Listening 75% 2 Reading 75% 2 Speaking 75% 2 Grammar malý test 50% 2 Use of English test za modul 100 % 2 Vocabulary 50 % 2 Writing 75 % 2 Aktivita v hodině, příprava na hodinu 50 % 0 Pro písemné testy: čtyřleté gymnázium % prima a sekunda % Pokud množství chybějících známek překračuje 25 % nebo počet zameškaných hodin přesáhne stejné číslo, student složí doplňující zkoušku.

10 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obory: francouzský jazyk 1) Forma průběžného hodnocení Studenti jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceni známkami 2) Hodnocené aktivity a jejich váha a četnost za klasifikační období (pololetí) Hodnocená aktivita Váha hodnocení Četnost hodnocení Krátká písemná práce (5 10 minut) Tematická písemná práce (20 30 minut) Čtvrtletní práce 3 2 Ústní zkoušení 1 (rozhovory, básně, slovíčka, gramat. jevy) Ústní zkoušení 2 (shrnutí lekce, shrnutí textu, samostatný projev) Aktivita v hodině, domácí úkoly, prezentace Individuálně, průběžně Viz poznámka 3.D, Soutěže a olympiády 1 2 individuálně 3) Forma hodnocení na vysvědčení Výsledná známka na vysvědčení bude udělena dle následujícího postupu: A, známky váhy 1 budou do průměru započítány jedenkrát B, známky váhy 2 budou do průměru započítány dvakrát C, známky váhy 3 budou do průměru započítány třikrát Z těchto údajů bude spočítán aritmetický průměr D, Aktivita v hodině, domácí úkoly, prezentace budou zhodnoceny souhrnně na konci daného klasifikačního období a to následovně. Známka Koeficient 1 = 0,2 2 = 0,1 3 = 0 4 = + 0,2 5 = + 0,3 E, Koeficient bude připočten k aritmetickému průměru, tedy může ho zlepšit či zhoršit. F, Známka na vysvědčení bude přiřazena dle následující tabulky Aritmetický průměr známka 1,00 1,69 1 1,70 2,45 2 2,50 3,35 3 3,36 4,19 4 4, ) Žák si po dohodě s vyučujícím, v termínu stanoveném vyučujícím, může opravit hodnocení těchto aktivit: ústní zkoušení 2 Hlášené písemné práce nebudou opravovány. Podmínky pro uzavření klasifikace Získání 100 % známek ze čtvrtletních prací, získání 75 % ostatních písemných hodnocení, získání alespoň 75 % ústních hodnocení.

11 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: zeměpis 1. Forma průběžného hodnocení Studenti jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceni známkami. 2. Hodnocené aktivity a jejich váha a četnost za klasifikační období Hodnocená aktivita Váha hodnocení Četnost za klasif. období ústní zkoušení 100 % 0 2 malá písemná práce 50 % 2 6 tematická písemná práce 100 % 2 4 aktivita v hodině 50 % individuálně samostatná práce (referát) % (dle rozsahu) individuálně soutěže a olympiády % individuálně 3. Forma hodnocení na vysvědčení Výsledná známka bude vypočtena z váženého průměru. Průměr známka na vysvědčení 1,00 1,59 1 1,60 2,45 2 2,46 3,35 3 3,36 4,25 4 4,26 5, Pravidla pro opravy hodnocení Nahlášené písemné práce nebudou opravovány. 5. Podmínky pro uzavření klasifikace Získání 75 % známek. Seminář zeměpisu 1. Forma průběžného hodnocení Studenti jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceni známkami. 2. Hodnocené aktivity a jejich váha a četnost za klasifikační období Hodnocená aktivita Váha hodnocení Četnost za klasif. období samostatná práce 100 % 1 4 malá písemná práce 50 % 1 4 tematická písemná práce 100 % 1 3 aktivita v hodině 50 % individuálně soutěže a olympiády % individuálně 3. Forma hodnocení na vysvědčení Výsledná známka bude vypočtena z váženého průměru. 4. Pravidla pro opravy hodnocení Nahlášené písemné práce nebudou opravovány. 5. Podmínky pro uzavření klasifikace Získání 100 % známek za samostatné práce a 75 % známek z písemných prací.

12 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: fyzika Klasifikace za předmět fyzika: V každém pololetí je třeba, aby student měl minimálně 5 známek za předpokladu nízké absence 1 z ústního zkoušení 2 z velkých písemek 2 z menších písemek Z těchto známek určí vyučující váhový poměr jako základní výchozí známku. Váhové poměry si stanoví vyučující individuálně. Na začátku školního roku je vyučující povinnen zveřejnit a v úvodní hodině studentům objasnit přesná pravidla pro stanovení známky.

13 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obory: matematika Na základě 69 zákona 561/2004 Sb., na základě 3, 4 vyhlášky MŠMT 13/2005 (o středním vzdělávání), 14, 15 a 16 vyhlášky MŠMT 48/2005 (o základním vzdělávání), a na základě par. IX odstavce 5 vnitřního řády školy a přílohy školního řádu Pravidla hodnocení na Arcibiskupském gymnáziu stanovuji způsoby a formy hodnocení žáka v oboru matematika: 1) Forma průběžného hodnocení: Všechny aktivity studentů jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceny známkou. 2) Hodnocené aktivity a jejich četnost v hodnoceném období (pololetí): Hodnoceny jsou tyto aktivity studentů: Hodnocená aktivita Váha známky Minimální počet hodnocení za klasif. období Krátká písemná práce 25 % 0 10 Tém. pís. práce střed. rozsahu 50 % 0 10 Čtvrtletní práce 100 % 2 Aktivita v hodině individuálně 0 3 Hodnocený domácí úkol individuálně 0 2 Krátká prezentace individuálně 0 2 Individuální zkoušení 50 % 0 1 Orientační zkoušení 10 % 0 10 Matematické soutěže a olympiády 50 % 300 % individuálně 3) Forma hodnocení na vysvědčení: Na vysvědčení je hodnocení provedeno klasifikací, tj. známkou na základě váženého průměru známek. 4) Pravidla pro opravy hodnocení Aktivity, jejichž hodnocení si může žák opravit: a) Student si po domluvě s vyučujícím, v termínu stanoveném vyučujícím, může opravit hodnocení písemné práce maximálně 2krát za pololetí. b) V souhrnném hodnocení se započítává původní i opravená známka. c) Čtvrtletní písemné práce se neopravují. d) Chybějící známky z krátkých písemných prací a z tematických písemných prací středního rozsahu si student po domluvě s vyučujícím může doplnit nejpozději do 14 dnů před uzavřením klasifikace. 5) Podmínky uzavření souhrnného hodnocení: Podmínkou uzavření souhrnného hodnocení je: a) Napsání obou čtvrtletních prací b) Napsání 75 % prací krátkého a středního rozsahu c) Splněná docházka Student, který nesplní uvedené podmínky, bude mít souhrnné hodnocení uzavřeno až po jejich splnění.

14 6) Závěrečné hodnocení známka vážený průměr 1 1,00 1,60 2 1,61 2,50 3 2,51 3,40 4 3,41 4,30 5 4,31 5,00

15 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: seminář ze základů společenských věd Na základě 69 zákona 561/2004 Sb., na základě 3, 4 vyhlášky MŠMT 13/2005 (o středním vzdělávání), 14, 15 a 16 vyhlášky MŠMT 48/2005 (o základním vzdělávání), a na základě par. IX odstavce 5 vnitřního řády školy a přílohy školního řádu Pravidla hodnocení na Arcibiskupském gymnáziu stanovuji způsoby a formy hodnocení žáka v oboru základy společenských věd: 1) Forma průběžného hodnocení: Aktivity studentů jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceny známkami, event. body, v případě seminární práce může být provedeno slovní hodnocení. 2) Hodnocené aktivity a jejich četnost v hodnoceném období (pololetí): Hodnoceny jsou tyto aktivity studentů: Hodnocená aktivita váha hodnocení Minim.počet hodnocení za klasif.období malá písemka 2 není stanoveno individuální zkoušení 1 není stanoveno písemná práce středního rozsahu 1 není stanoveno seminární práce 1 není stanoveno v závislosti na zadání seminární prezentace seminární práce 2 práce hodnocený domácí úkol 3 není stanoveno aktivita v hodině 4 není stanoveno referát, aktuality 2, 3 není stanoveno 3) Forma hodnocení na vysvědčení: Na vysvědčení je hodnocení provedeno: V případě hodnocení prostřednictvím známek posoudí vyučující dosažené výsledky, vezme do úvahy skutečnost, že získané známky mají různou váhu hodnocení, a podle toho stanoví známku. V případě bodového hodnocení vyučující stanoví u každé hodnocené aktivity, jakého počtu bodů lze maximálně dosáhnout, sečte bodové zisky studenta za klasifikační období a vypočítá procento dosažených bodů vzhledem k osobnímu maximu, kterého mohl daný student dosáhnout, a přiřadí známku podle níže uvedené tabulky. procenta- znalosti Odpovídající známka (100 90) % 1 (89 75) % 2 (74 55) % 3 (54 40) % 4 (39 0) % 5

16 4) Pravidla pro opravy hodnocení Po domluvě s vyučujícím může student ve stanoveném termínu napsat opravnou písemku či se nechat přezkoušet. 5) Podmínky uzavření souhrnného hodnocení: a. Odevzdání a prezentace seminární práce. b. Napsání písemných prací. c. Splněná docházka Student, který nesplní uvedené podmínky, bude mít souhrnné hodnocení uzavřené až po jejich splnění.

17 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: základy společenských věd Na základě 69 zákona 561/2004 Sb., na základě 3, 4 vyhlášky MŠMT 13/2005 (o středním vzdělávání), 14, 15 a 16 vyhlášky MŠMT 48/2005 (o základním vzdělávání), a na základě par. IX odstavce 5 vnitřního řády školy a přílohy školního řádu Pravidla hodnocení na Arcibiskupském gymnáziu stanovuji způsoby a formy hodnocení žáka v oboru základy společenských věd: 1) Forma průběžného hodnocení: Aktivity studentů jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceny známkami, event. body. 2) Hodnocené aktivity a jejich četnost v hodnoceném období (pololetí): Hodnoceny jsou tyto aktivity studentů: Hodnocená aktivita váha hodnocení Minim.počet hodnocení za klasif.období malá písemka 2 není stanoveno písemná práce středního rozsahu 1 není stanoveno individuální zkoušení hodnocený domácí úkol 3 není stanoveno aktivita v hodině 3 není stanoveno krátká prezentace 2 není stanoveno umístění v soutěžích 1 není stanoveno 3) Forma hodnocení na vysvědčení: Na vysvědčení je hodnocení provedeno: V případě hodnocení prostřednictvím známek posoudí vyučující dosažené výsledky, vezme do úvahy skutečnost, že získané známky mají různou váhu hodnocení, a podle toho stanoví známku. V případě bodového hodnocení vyučující stanoví u každé hodnocené aktivity, jakého počtu bodů lze maximálně dosáhnout, sečte bodové zisky studenta za klasifikační období a vypočítá procento dosažených bodů vzhledem k osobnímu maximu, kterého mohl daný student dosáhnout, a přiřadí známku podle níže uvedené tabulky. procenta znalosti Odpovídající známka (100 90) % 1 (89 75) % 2 (74 55) % 3 (54 40) % 4 (39 0) % 5

18 4) Pravidla pro opravy hodnocení Po domluvě s vyučujícím může student ve stanoveném termínu napsat opravnou písemku či se nechat přezkoušet. 5) Podmínky uzavření souhrnného hodnocení: a. Napsání písemných prací. b. Splněná docházka (viz školní řád). Student, který nesplní uvedené podmínky, bude mít souhrnné hodnocení uzavřené až po jejich splnění.

19 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor výtvarná výchova vyšší gymnázium Na základě 69 zákona 561/2004 Sb., na základě 3, 4 vyhlášky MŠMT 13/2005 (o středním vzdělávání), 14, 15, a 16 vyhlášky MŠMT 48/2005 (o základním vzdělávání), a na základě par. IX odstavce 5 vnitřního řádu školy a přílohy školního řádu Pravidla pro hodnocení na Arcibiskupském gymnáziu stanovuji způsob a formy hodnocení žáka v oboru VV: 1) Forma průběžného hodnocení: Všechny aktivity studentů jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceny známkami 2) Hodnocené aktivity a jejich četnost v hodnoceném období (pololetí): Hodnoceny jsou tyto aktivity studentů: Hodnocení Váha hodnocení Minim. počet hodnocení za klasif. období Referát 5 1 Písemná práce z dějin umění 5 2 Praktická práce 5 2 Aktivita v hodině 3 Soutěže VV 3 Vedení zápisů 2 1 Pomůcky do hodiny 1 3) Forma hodnocení na vysvědčení: Na vysvědčení je hodnocení provedeno: 2/3 dějiny umění (referát, písemná práce) 1/3 praktická práce

20 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor výtvarná výchova nižší gymnázium Na základě 69 zákona 561/2004 Sb., na základě 3, 4 vyhlášky MŠMT 13/2005 (o středním vzdělávání), 14, 15, a 16 vyhlášky MŠMT 48/2005 (o základním vzdělávání), a na základě par. IX odstavce 5 vnitřního řádu školy a přílohy školního řádu Pravidla pro hodnocení na Arcibiskupském gymnáziu stanovuji způsob a formy hodnocení žáka v oboru VV: 1) Forma průběžného hodnocení: Všechny aktivity studentů jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceny známkami 2) Hodnocené aktivity a jejich četnost v hodnoceném období (pololetí): Hodnoceny jsou tyto aktivity studentů: Hodnocení Váha hodnocení Minim. počet hodnocení za klasif. období Praktická práce 5 4 Aktivita v hodině 5 Soutěže VV 3 Vedení zápisů 2 1 Pomůcky do hodiny 1 3) Forma hodnocení na vysvědčení: Na vysvědčení je hodnocení provedeno: 2/3 praktická práce a aktivita 1/3 vedení zápisu

21 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obory: biologie Na základě 69 zákona 561/2004 Sb., na základě 3, 4 vyhlášky MŠMT 13/2005 (o středním vzdělávání), 14, 15 a 16 vyhlášky MŠMT 48/2005 (o základním vzdělávání), a na základě par. IX odstavce 5 vnitřního řády školy A přílohy školního řádu Pravidla hodnocení na Arcibiskupském gymnáziu Stanovuji způsoby a formy hodnocení žáka v oboru biologie: 1. Forma průběžného hodnocení biologie Všechny aktivity studentů jsou v průběhu celého klasifikačního období hodnoceny známkou nebo body (některé semináře) 2. Hodnocené aktivity a jejich četnost v hodnoceném období Hodnocená aktivita Váha hodnocení Minim. počet hodnocení za klasif. období Krátká písemná práce 50,00 % 0 8 Tém. pís. práce stř. rozsahu 100,00 % Čtvrtlet. pís. práce 0 4 (dle volby jedna z alternativ nebo kombinace Individuální zkoušení % 0 2 Hodnocený dom. Úkol Individuálně Aktivita v hodině % Individuálně Krátká prezentace Soutěže a olymp. Referáty, seminárky Individuálně Postup ze škol. kola 100 % Individuálně Zjevně samost. práce % Forma hodnocení na vysvědčení: Vypočítáním váženého průměru průměr známek výsledná známka 1 1,6 1 1,61 2,5 2 2,51 3,40 3 3,41 4,30 4 4,31 5,0 5 3.a Hodnocení dílčí zkoušky Procenta -znalosti Odpovídající známka % % % 3

22 54 40 % % 5 4. Pravidla pro opravy hodnocení Každý vyučující seznámí danou třídu na počátku roku s pravidly pro opravu hodnocení. Opravené hodnocení bude započítáno adekvátně váze hodnocení původního a výsledek bude určen jako aritmetický průměr. 5. Podmínky uzavření souhrnného hodnocení Získání 75 % známek Zvážení absencí od 25 % lze uložit přezkoušení Při nesplnění uvedených kritérií rozdílová zkouška

23 Specifikace pravidel hodnocení pro vzdělávací obor: tělesná výchova Klasifikace v TV se provádí podle počtu získaných bodů za jednotlivá pololetí. Body je možné získat ze sportovních disciplín: 1. atletika 0 300bodů 2. šplh 0 80bodů 3. gymnastika 0 80bodů 4. míčové hry 0 50bodů 5. bruslení 20bodů 6. výkonnostní testy a doplňková cvičení 0 150bodů 7. individuální zlepšení výkonů 0 50bodů 8. aktivní účast v hodinách 0 50bodů Celkový počet všech možných dosažených bodů je 780 Klasifikace podle bodů: 400 bodů 1 (52 % z celkového počtu) 360 bodů bodů bodů 4 méně 5

SOŠ VETERINÁRNÍ, Hradec Králové-Kukleny, Pražská 68 tel.: 049 553 53 86, fa 501 01 Hradec Králové; I O 626 902 81,.ú. 3336-511/0710 NB Hradec Králové 495 535 400, e-mail: reditel@sosvet.cz Kritéria p ijímacího

Více

Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015. 79-42-K/41 Gymnázium se sportovní přípravou

Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015. 79-42-K/41 Gymnázium se sportovní přípravou Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín náměstí T. G. Masaryka 2734-9, Zlín Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 do studijního oboru 79-42-K/41 Gymnázium

Více

Přijímací řízení pro denní formu:

Přijímací řízení pro denní formu: Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Trutnov, Procházkova 303 vyhlašuje Přijímací řízení: 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2016/17 do oborů vzdělání: Zdravotnické lyceum

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2013 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

Jihočeský vodárenský svaz S. K. Neumanna 19, 370 01 České Budějovice

Jihočeský vodárenský svaz S. K. Neumanna 19, 370 01 České Budějovice ZADÁVACÍ DOKUMENTACE : na realizaci veřejné zakázky na stavební práce stavby č. 8514 a 8520 Vodovod průmyslová zóna Sezimovo Ústí a Vodovodní přípojka C Energy Zadavatel: Jihočeský vodárenský svaz S. K.

Více

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU 1. Oblast použití Řád upravující postup do dalšího ročníku ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU na Německé škole v Praze 1.1. Ve školském systému s třináctiletým studijním cyklem zahrnuje nižší stupeň

Více

SLEVY I. ZÁKLADNÍ SLUŽBY

SLEVY I. ZÁKLADNÍ SLUŽBY SLEVY I. ZÁKLADNÍ SLUŽBY Slevy úrovně 1 pro podání se Zákaznickou kartou České pošty Podmínky slev při podání se Zákaznickou kartou České pošty Každý držitel Zákaznické karty České pošty má nárok na uplatnění

Více

I. Smluvní strany. Číslo účtu : 5928211/0100 Telefon/ fax: 318 614 193/318 614 056. ou.obecnice@volny.cz (dále jen jako o b j e d n a t e l )

I. Smluvní strany. Číslo účtu : 5928211/0100 Telefon/ fax: 318 614 193/318 614 056. ou.obecnice@volny.cz (dále jen jako o b j e d n a t e l ) Příloha č. 2 Návrh smlouvy o dílo uzavřené dle ustanovení 536 a následujících obchodního zákoníku č. 513/1991 Sb. v platném znění I. Smluvní strany 1.1 Objednatel : Obec Obecnice se sídlem: Obecnice 159,

Více

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A.

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A. Město Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (dále jen jako město ) vyhlašuje v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. Zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (dále jen jako ZÁKON ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ

Více

PŘÍLOHA 1. SPOLEČESKÁ SMLOUVA o založení společnosti s ručením omezeným

PŘÍLOHA 1. SPOLEČESKÁ SMLOUVA o založení společnosti s ručením omezeným PŘÍLOHA 1 SPOLEČESKÁ SMLOUVA o založení společnosti s ručením omezeným I. Zakladatelé Pan Roman Mucha a David Mucha zakládají společnost s ručením omezeným (dále jen společnost) za podmínek stanovených

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Městský úřad, odbor investic a dotací adresa: Městský úřad Mariánské Lázně, Ruská 155, 353 01 Mariánské Lázně telefon 354 922 111, fax 354 623 186, e-mail muml@marianskelazne.cz,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní husitská základní umělecká škola Harmonie, o.p.s. se sídlem Bílá 1, 160 00 Praha 6 - Dejvice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ Č.j.: 8/2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Rekonstrukce Sportovního areálu Bělá v Jablunkově Zjednodušené podlimitní řízení na stavební práce v souladu s 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů statutární město Děčín Zadávací dokumentace podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů vyhlášená v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM Čl. I Základní ustanovení 1) Těmito Pravidly se stanoví postup při prodeji bytů a nebytových prostor, které jsou dosud ve

Více

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín náměstí T. G. Masaryka 2734-9, Zlín

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín náměstí T. G. Masaryka 2734-9, Zlín Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín náměstí T. G. Masaryka 2734-9, Zlín Přihlášku ke vzdělávání pro 1. kolo přijímacího řízení podle 60 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., školský

Více

Fakulta financí a účetnictví

Fakulta financí a účetnictví Fakulta financí a účetnictví Vysoká škola ekonomická v Praze Vyhláška děkana Fakulty financí a účetnictví č. 1/2012 o přijímacím řízení ve znění Dodatku č. 1 z 3. října 2012 1 Rozsah platnosti Tato vyhláška

Více

Úklidové služby v objektu polikliniky

Úklidové služby v objektu polikliniky Městská poliklinika Praha příspěvková organizace Hlavního města Prahy se sídlem Spálená 78/12, Praha 1, 110 00 Česká republika dále jen zadavatel vyhlašuje dle ustanovení 12 odst. 3 Zákona o veřejných

Více

KVALIFIKA NÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKA NÍ DOKUMENTACE Ve ejná zakázka na stavební práce zadávaná podle 21 odst. 1 písm. b) zákona. 137/2006 Sb., o ve ejných zakázkách, v platném zn ní (dále jen zákon): ZŠ Brno, Bakalovo náb eží 8 nástavba administrativní

Více

Smlouvu o uskutečnění programu celoživotního vzdělávání (dále jen jako Smlouva ) I. Předmět Smlouvy

Smlouvu o uskutečnění programu celoživotního vzdělávání (dále jen jako Smlouva ) I. Předmět Smlouvy Smlouva o uskutečnění programu celoživotního vzdělávání doplňující a rozšiřující studium Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta se sídlem M. D. Rettigové 4, 116 39 Praha 1 zastoupená děkankou

Více

Otevřené zadávací řízení na služby Bruntál

Otevřené zadávací řízení na služby Bruntál Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství, Pozemkový úřad Bruntál Sídlem: Partyzánská 7, 792 01 Bruntál Evidenční číslo VZ: 60053859 Zastoupený: Ing. Václavem Stráníkem, ředitelem Pozemkového

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013 Poskytovatelem sociální služby: Adresa: Sídlo: DOMOV PRO SENIORY JAVORNÍK, p. o., Školní 104, 790 70 J a v o r n í k J A V O R N Í K IČO: 75004101 Zapsán:

Více

Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole

Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole Článek 1 Úvod V souladu s čl. 2 odst. 1 Pravidel pronájmu bytů v domech v majetku statutárního města Brna

Více

Dohoda o složení základní zálohy na koupi nebytové jednotky

Dohoda o složení základní zálohy na koupi nebytové jednotky Dohoda o složení základní zálohy na koupi nebytové jednotky číslo smlouvy: SLÁDEK GROUP, a.s. se sídlem Benešov, Jana Nohy 1441,PSČ 256 01 IČ: 46356886, DIČ: CZ46356886 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ STÁTNÍ ZKOUŠKY Z GRAFICKÝCH DISCIPLÍN. Předmět úpravy

VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ STÁTNÍ ZKOUŠKY Z GRAFICKÝCH DISCIPLÍN. Předmět úpravy 58 VYHLÁŠKA ze dne 10. února 2016 o státních zkouškách z grafických disciplín a o změně vyhlášky č. 3/2015 Sb., o některých dokladech o vzdělání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu

Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu Zadávací dokumentace Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu 1. Název veřejné zakázky Název veřejné zakázky Evidenční číslo VZ VZ 2016/430/20 Druh zadávacího řízení Propagace domácího

Více

VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB

VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB Rámcový program pro podporu technologických center a center strategických služeb schválený vládním

Více

I. SMLUVNÍ STRANY. Obchodní název: Zapsán: Sídlo firmy: Zastoupený: Číslo účtu: Kontakt: Adresa pro zasílání faktur:

I. SMLUVNÍ STRANY. Obchodní název: Zapsán: Sídlo firmy: Zastoupený: Číslo účtu: Kontakt: Adresa pro zasílání faktur: SMLOUVA č. uzavřená dle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu, ve znění pozdějších předpisů a prováděcí vyhlášky MZe č. 428/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů Provozovatel:

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H : Ročník 2016 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H : 27. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Strana 234

Více

Základní škola a základní umělecká škola

Základní škola a základní umělecká škola Základní škola a základní umělecká škola Bezdrevská ul. č. 3 České Budějovice PSČ 370 11 ŠKOLNÍ ŘÁD část pro ZUŠ Smyslem školního řádu je vytvoření příznivých podmínek pro vyučování a pro plné využití

Více

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE NÁZEV: Zásady pro stanovení výše příplatku za vedení, k poskytování osobního a zvláštního příplatku, odměn ředitelům škol a školských zařízení, které zřizuje Jihočeský kraj (dále

Více

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Verze: 2 Platná od: 15. 1. 2013 Doplnění nebo úpravy v pokynech jsou odlišeny červenou barvou písma. Termín pro podání elektronické verze průběžné zprávy obou částí je

Více

Určení platu ředitelům škol a školských zařízení zřizovaných statutárním městem Chomutov

Určení platu ředitelům škol a školských zařízení zřizovaných statutárním městem Chomutov SMĚRNICE RSMCH Platnost od: 1.1.2015 Aktualizace: Autor dokumentu: Správce dokumentu: Číslo: 023/09-14 Rada statutárního města Chomutova vedoucí Odboru školství Název dokumentu: Určení platu ředitelům

Více

58/2016 Sb. VYHLÁKA ČÁST PRVNÍ STÁTNÍ ZKOUKY Z GRAFICKÝCH DISCIPLÍN

58/2016 Sb. VYHLÁKA ČÁST PRVNÍ STÁTNÍ ZKOUKY Z GRAFICKÝCH DISCIPLÍN 58/2016 Sb. VYHLÁKA ze dne 10. února 2016 o státních zkoukách z grafických disciplín a o změně vyhláky č. 3/2015 Sb., o některých dokladech o vzdělání Ministerstvo kolství, mládeže a tělovýchovy stanoví

Více

Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové

Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2016/2017 Kritéria přijímacího řízení do jednotlivých oborů vzdělávání jsou stanovena v souladu s 60

Více

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ Systém ASPI - stav k 24.4.2016 do částky 48/2016 Sb. a 9/2016 Sb.m.s. - RA852 27/2016 Sb. - vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami - poslední stav textu 27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. ledna

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Název zakázky: Sociální služby Uherské Hradiště, p.o. DZP Uherský Brod oprava střechy Číslo zakázky: Forma zadání: VZ/2014/2/06 veřejná zakázka malého rozsahu 1. Identifikační údaje

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu DODÁVKA TRANSPORTNÍCH VENTILÁTORŮ zadávané mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Zadavatel:

Více

Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu

Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu evidenční číslo smlouvy Poskytovatele: S-./ /. Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu Středočeského kraje

Více

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY 6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY ve škole přece nejde o to, abychom věděli, co žáci vědí, ale aby žáci věděli. 6.1 Cíle hodnocení cílem hodnocení je poskytnout žákovi okamžitou zpětnou vazbu (co

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Soukromé základní umělecká škola D-MUSIC s.r.o.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Soukromé základní umělecká škola D-MUSIC s.r.o. Soukromé základní umělecká škola D-MUSIC s.r.o. Soukromá základní umělecká škola D-MUSIC s.r.o. Sídlo: 767 01 Kroměříž, Velehradská 625 Identifikační číslo: 600 003 612 IČO: 25319639 telefon: 573 338 891

Více

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA 269/2015 Sb. - rozúčtování nákladů na vytápění a příprava teplé vody pro dům - poslední stav textu 269/2015 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. září 2015 o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé

Více

OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58

OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58 OBEC pišť W OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58 Záměr Obce Píší' na prodej obecního nemovitého majetku Obec Píšť jako výlučný vlastník nemovitostí níže specifikovaných zveřejňuje podle 39 odst. 1

Více

TRÉNINKOVÁ CENTRA MLÁDEŽE

TRÉNINKOVÁ CENTRA MLÁDEŽE PROJEKT ČESKÉHO NOHEJBALOVÉHO SVAZU TRÉNINKOVÁ CENTRA MLÁDEŽE 1. Popis projektu Český nohejbalový svaz (dále jen ČNS ), prostřednictvím Výkonného výboru (dále jen VV ), vyhlašuje projekt Tréninková centra

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU ve smyslu ustanovení 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. Výměna 4 ks interiérových dveří v budově kina Art Veřejná zakázka (zatrhněte)

Více

Vládní návrh. ZÁKON ze dne...2011, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Čl.

Vládní návrh. ZÁKON ze dne...2011, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Čl. Vládní návrh ZÁKON ze dne...2011, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 137/2006

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) L 46/8 23.2.2016 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2016/248 ze dne 17. prosince 2015, kterým se stanoví pravidla pro uplatňování nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013, pokud jde o podporu

Více

STATUT NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN. Velkopavlovická vinařská podoblast

STATUT NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN. Velkopavlovická vinařská podoblast STATUT NÁRODNÍ SOUTĚŽ VÍN Velkopavlovická vinařská podoblast 1. Úvodní ustanovení 2012 Posláním soutěže je zvýšení odborné úrovně a porovnání vín s původem ve Velkopavlovické vinařské podoblasti. Cílem

Více

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Odůvodnění veřejné zakázky Veřejná zakázka Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Zadavatel: Právní forma: Sídlem: IČ / DIČ: zastoupen: EAST

Více

SMLOUVA. Smlouva o poskytování služeb sociální péče

SMLOUVA. Smlouva o poskytování služeb sociální péče Evidenční číslo: datum: SMLOUVA Uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely uvedené strany tuto smlouvu: Jméno a příjmení: bytem: narozen: (dále jen uživatel ) na straně jedné a Ruprechtický farní spolek Sídlem:

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Ze dne 21.01.2016 Částka 10/2016 Účinnost od 01.09.2016 (za 184 dní) http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-27

Více

Centrum polymerních materiálů a technologií Otty Wichterle realizace stavební části

Centrum polymerních materiálů a technologií Otty Wichterle realizace stavební části Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce zadávané v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Centrum polymerních

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD LABEM Adresa: Magistrát města Ústí nad Labem; Velká Hradební 2336/8; 401 00 Ústí nad Labem; Tel.

STATUTÁRNÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD LABEM Adresa: Magistrát města Ústí nad Labem; Velká Hradební 2336/8; 401 00 Ústí nad Labem; Tel. STATUTÁRNÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD LABEM Adresa: Magistrát města Ústí nad Labem; Velká Hradební 2336/8; 401 00 Ústí nad Labem; Tel.: 475271111 č. jednací : MM/ORM/35979/2014 č. evidenční:.../2014, 81/14 vyřizuje

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1) Identifikační údaje: Zadavatel: BONVER MORAVIA, s.r.o. se sídlem v Praze 1, Jakubská 647/2, PSČ: 110 00, IČ: 603 22 331, DIČ: CZ60322331, společnost zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem

Více

Zadávací dokumentace k výběrovému řízení č. 0224002876 na: DODÁVKY KOŘENÍ. (dále jen Zadávací dokumentace )

Zadávací dokumentace k výběrovému řízení č. 0224002876 na: DODÁVKY KOŘENÍ. (dále jen Zadávací dokumentace ) Zadávací dokumentace k výběrovému řízení č. 0224002876 na: DODÁVKY KOŘENÍ (dále jen Zadávací dokumentace ) Obchodní firma: Letiště Praha, a. s. se sídlem: Praha 6, K Letišti 6/1019, PSČ 160 08 zapsaná

Více

OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013

OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013 OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o místním poplatku za

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Mezinárodní projekty 2014 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ.

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice IČ: 00241121 Riegrova 1209 252 28 Černošice V Černošicích dne 30. 9. 2014 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice

Více

Svoz komunálního odpadu a tříděného odpadu pro obec Chotíkov

Svoz komunálního odpadu a tříděného odpadu pro obec Chotíkov Sp. zn.: CN/20/CN/16 Č.j.: 1405/16/CN VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY PODLIMITNÍ VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA SLUŽBY ZADÁVANÁ VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ s názvem Svoz komunálního odpadu a tříděného odpadu pro obec

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží Jihomoravské oblasti Českého svazu orientačních sportů v orientačním běhu

SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží Jihomoravské oblasti Českého svazu orientačních sportů v orientačním běhu SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží Jihomoravské oblasti Českého svazu orientačních sportů v orientačním běhu 1. Základní ustanovení 1.1 Soutěžní řád soutěží Jihomoravské oblasti v orientačním běhu stanovuje podmínky

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Město Moravská Třebová 1 Druh předpisu: Název předpisu: Pravidla Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Platnost od: 22.06.2015 Účinnost od:

Více

GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2014/15

GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2014/15 GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2014/15 Kriteria hodnocení pro osmileté studium: Všichni uchazeči o osmileté studium budou konat přijímací

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem Komplexní zajištění PO a BOZP pro KÚPK

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem Komplexní zajištění PO a BOZP pro KÚPK PLZEŇSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: VVŽÚ/791/15 Spis. zn.: ZN/176/VVŽÚ/15 Počet listů: 5 Počet příloh: 4 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem

Více

STANOVISKO č. STAN/1/2006 ze dne 8. 2. 2006

STANOVISKO č. STAN/1/2006 ze dne 8. 2. 2006 STANOVISKO č. STAN/1/2006 ze dne 8. 2. 2006 Churning Churning je neetická praktika spočívající v nadměrném obchodování na účtu zákazníka obchodníka s cennými papíry. Negativní následek pro zákazníka spočívá

Více

Předmětem zakázky je dodávka a instalace výpočetní techniky včetně software.

Předmětem zakázky je dodávka a instalace výpočetní techniky včetně software. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE 1. NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Název veřejné zakázky na služby: Dodávka a instalace výpočetní techniky pro SOŠ SE Velešín 2. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ZADAVATELE Obchodní firma

Více

AP INVESTING, s.r.o., Palackého 12, 612 00 Brno, tel.: 541426060, fax: 541426069

AP INVESTING, s.r.o., Palackého 12, 612 00 Brno, tel.: 541426060, fax: 541426069 Výzva k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace ve zjednodušeném podlimitním řízení dle ust. 38 zák. č. 137/2006 Sb., v platném znění (dále jen zákon) Předmět zakázky: služby Město Miroslav sběr

Více

Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon )

Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) k nadlimitní veřejné zakázce na dodávky zadávané v otevřeném

Více

Pravidla pro prodej pozemků z majetku obce Krasov

Pravidla pro prodej pozemků z majetku obce Krasov Organizace: Obec Krasov Sídlo: Krasov 29, 793 94 Krasov IČ: 00296121 Předpis č.: 1/2014 Zpracovala: Lucie Klimenková Schválil: Mgr. Lukáš Grůza, starosta obce Datum vyhotovení: březen 2014 Nabývá účinnosti:

Více

Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11. SPŠE a VOŠ Pardubice-rekonstrukce elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí

Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11. SPŠE a VOŠ Pardubice-rekonstrukce elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11 Veřejná zakázka SPŠE a VOŠ Pardubice-rekonstrukce elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí Zadávací dokumentace 1. Obchodní podmínky, platební

Více

Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2. vyzývá

Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2. vyzývá Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2 v zájmu zajištění potřeb Ministerstva práce a sociálních věcí (dále jen MPSV) a v souladu s ustanovením 6 zákona

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží ČSOB v orientačním běhu

SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží ČSOB v orientačním běhu SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží ČSOB v orientačním běhu I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Soutěžní řád soutěží ČSOB v orientačním běhu (SŘ) stanovuje podmínky mistrovských a dlouhodobých soutěží v orientačním běhu na území

Více

IV. Kategorie Životní styl Magazíny o módě, kosmetice a životním stylu pro ženy i muže vydávané v luxusnějším provedení.

IV. Kategorie Životní styl Magazíny o módě, kosmetice a životním stylu pro ženy i muže vydávané v luxusnějším provedení. ČASOPIS ROKU 2015 Statut 12. ročníku soutěže pořádané Unií vydavatelů Cíl soutěže: Soutěž je zaměřena na to, aby její výsledky pomohly zadavatelům a inzerentům orientovat se na trhu časopisů a soutěž svou

Více

Studijní a zkušební řád Červen 2014 Praha

Studijní a zkušební řád Červen 2014 Praha Studijní a zkušební řád Červen 2014 Praha CEVRO Institut Studijní a zkušební řád 1 Článek 1. Studium na vysoké škole 1. Studium v bakalářském a navazujícím magisterském studijním programu je uskutečňováno

Více

STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE

STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE schválený Vládou ČR usnesením č. 744 ze dne 28. července 2004 Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Akreditační komise (dále jen komise ) pečuje o kvalitu vysokoškolského vzdělávání

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Základní škola a městské osmileté gymnázium Bruntál, Školní 2, PSČ 792 01

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Základní škola a městské osmileté gymnázium Bruntál, Školní 2, PSČ 792 01 Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 141 027/99-011142 Signatura: bn1ts101 Oblastní pracoviště č. 14 - Ostrava Okresní pracoviště Bruntál INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola a městské osmileté

Více

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň:

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: ročník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk 9 9 9 8 8 43 35 Anglický jazyk 0 1 3 3 3 10 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU Schválené usnesením zastupitelstva města č. 11/238/ZM/15 ze dne 16. 12. 2015,

Více

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 PRAVIDLA PRO DOTAČNÍ PODPORU V PROGRAMU PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 SCHVÁLENÁ USNESENÍM RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Č.

Více

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA č. j.: TACR/14666/2014 PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace

Více

Statutární město Plzeň Bytový odbor Magistrátu města Plzeň oznamuje ve smyslu 39 odst.1 zákona č.128/2000 Sb. o obcích ve znění pozdějších předpisů

Statutární město Plzeň Bytový odbor Magistrátu města Plzeň oznamuje ve smyslu 39 odst.1 zákona č.128/2000 Sb. o obcích ve znění pozdějších předpisů Statutární město Plzeň Bytový odbor Magistrátu města Plzeň oznamuje ve smyslu 39 odst.1 zákona č.128/2000 Sb. o obcích ve znění pozdějších předpisů záměr statutárního města Plzeň Statutární město Plzeň

Více

Akademie múzických umění Fakulta filmová a televizní. Katedra filmové a televizní kamery. Ročník I. Magisterské studium

Akademie múzických umění Fakulta filmová a televizní. Katedra filmové a televizní kamery. Ročník I. Magisterské studium Akademie múzických umění Fakulta filmová a televizní Katedra filmové a televizní kamery N á v o d y k o b o r o v ý m c v i č e n í m Ročník I. Magisterské studium 2 Katedra filmové a televizní kamery

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu Dodávka služeb internetové inzerce volných pracovních míst pro SÚKL Zadavatel : Česká republika, Státní ústav pro kontrolu léčiv organizační

Více

Ceník služby Balík Do ruky

Ceník služby Balík Do ruky Ceník služby Balík Do ruky Balík Do ruky Přijde za Vámi, kam budete chtít. Předem se o tom dozvíte díky SMS nebo e-mailu. Snadnější už to snad ani být nemůže. 1. Základní ceny Hmotnost do Cena bez DPH

Více

MV ČR, Odbor egovernmentu. renata.horakova@mvcr.cz. Webové stránky veřejné správy - minimalizace jejich zranitelnosti a podpora bezpečnostních prvků

MV ČR, Odbor egovernmentu. renata.horakova@mvcr.cz. Webové stránky veřejné správy - minimalizace jejich zranitelnosti a podpora bezpečnostních prvků Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo vnitra Adresa Milady Horákové 133/ Kontaktní osoba Ing. Jaroslav Scheuba

Více

tímto vyzývá k podání nabídky a prokázání kvalifikace a poskytuje zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku malého rozsahu

tímto vyzývá k podání nabídky a prokázání kvalifikace a poskytuje zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku malého rozsahu Město Strakonice adresa: Velké náměstí 2, 386 21 Strakonice IĆ 00251810, DIČ CZ00251810 Tel. 383700111, fax 383700323 http://www.mu-st.cz, email : posta@mu-st.cz tímto vyzývá k podání nabídky a prokázání

Více

POKYNY. k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012

POKYNY. k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012 dz_12dpfo5405_19_pok.pdf - Adobe Acrobat Professional POKYNY k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012 Pokyny k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických

Více

Charakteristika kurzu BE4

Charakteristika kurzu BE4 CZ.1.07/3.2.03/04.0040 - Partnerská síť Aktivní angličtina s online lektory strana 1 z 6 Charakteristika kurzu BE4 Aktualizace: 31. 3. 2015 Kurz vytvořil: Jazyková škola ATHENA s.r.o. Kurz ověřil: Jazyková

Více

Stanovy spolku. Yachtclub Pardubice, z.s.

Stanovy spolku. Yachtclub Pardubice, z.s. Stanovy spolku Yachtclub Pardubice, z.s. Úplné znění ke dni 26.3. 2015 čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Yachtclub Pardubice, z.s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku: Třída Míru 65, 530 02 Pardubice

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

*RRMSX0015MYB* RRMSX0015MYB

*RRMSX0015MYB* RRMSX0015MYB *RRMSX0015MYB* RRMSX0015MYB Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady V Ý Z V A K P O D Á N Í N A B Í D K Y k plnění veřejné zakázky malého rozsahu V Ostravě dne 10. 5. 2011

Více

čj. ČŠI-510/09-07 Charakteristika školy

čj. ČŠI-510/09-07 Charakteristika školy Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-510/09-07 Název školy: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Adresa: Na Sadech 308, 379 26 Třeboň Identifikátor: 600008291 IČ: 60816945 Místo

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON )

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) 1. NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Název veřejné zakázky: EXPOZICE

Více

Komentář k datovému standardu a automatizovaným kontrolám obsahu F_ODPRZ_BAT

Komentář k datovému standardu a automatizovaným kontrolám obsahu F_ODPRZ_BAT Komentář k datovému standardu a automatizovaným kontrolám obsahu F_ODPRZ_BAT Ohlašovací povinnost: Roční zpráva zpětného odběru baterií a akumulátorů Formulář: F_ ODPRZ_BAT Dle příslušné legislativy: Příloha

Více

Změny dispozic objektu observatoře ČHMÚ v Košeticích

Změny dispozic objektu observatoře ČHMÚ v Košeticích O D Ů V O D N Ě N Í V E Ř E J N É Z A K Á Z K Y Dokument slouží ke správnému zpracování odůvodnění veřejné zakázky podle ustanovení 86 odst. 2 a 156 ZVZ, ve smyslu vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj

Více

Ovoce do škol Příručka pro žadatele

Ovoce do škol Příručka pro žadatele Ve smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 556 fax: 296 326 111 e-mail: info@szif.cz Ovoce do škol Příručka pro žadatele OBSAH 1. Základní informace 2. Schválení pro dodávání produktů 3. Stanovení limitu

Více

Dodávku diagnostik. Zadávací dokunientace podlimitní veřejné zakázky. pro provedení automatizované analýzy

Dodávku diagnostik. Zadávací dokunientace podlimitní veřejné zakázky. pro provedení automatizované analýzy IČ: 00226912, DIČ: CZ00226912 krevního obrazu, a výpůjčka laboratorního vyšetřovacího systému pro provedení automatizované analýzy Dodávku diagnostik Zadávací dokunientace podlimitní veřejné zakázky Stiážovská

Více