VÍTEJTE I VY, Železnohorský region

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÍTEJTE I VY, Železnohorský region"

Transkript

1 Akce v Železnohorském regionu v měsíci květnu VÝSTAVA Místo konání: Zámek, Nasavrky Výstava prací žáků výtvarného oboru ZUŠ Slatiňany. Otevřeno pondělí-pátek 9:00-16:00, sobota a neděle 13:00-16: od hodin RECESISTICKÁ OSLAVA 1. MÁJE Místo konání: Náměstí, Třemošnice 17.ročník - průvod, projevy, vyznamenávání, taneční zábava s Puncem a diskotéka s DJ Z. Sasínem od 6. do 10. hodin 1. VÍTÁNÍ PTAČÍHO ZPĚVU Místo konání: Potok Konopka, mezi Heřmanovým Městcem a Konopáčem Bude možné zde vyslechnout povídání o místním ptactvu, případně sledovat kroužkování pěvců. V doprovodném programu získají hlavně děti informace o místní fauně a floře od hodin SVÁTEK JARA Místo konání: Babiččin dvoreček, Licibořice Bližší informace na od hodin ROCKOTÉKA Místo konání: KD, Pohled Komentovaný průřez nejlepší rockovou hudbou od 8.30 hodin CENA ŽELEZNÝCH HOR Místo konání: Kynologické cvičiště, Heřmanův Městec 32. ročník tradičních psích závodů ZAHÁJENÍ 13. SEZONY MUSEA Místo konání: Železniční museum, Rosice n. Labem Pardubický spolek historie železniční dopravy Vás srdečně zve na prohlídku železničního musea a expozice MHD v budově bývalé vodárny na nádraží v Pardubicích -Rosicích nad Labem s doprovodným programem (zahradní železnička LGB, železnička s možností svezení dětí, expozice historických nákladních vozů Np a R, nově zrenovovaného vozu Zm z roku 1899 a motorového vozu M , parní stroje a stabilní motor Slavia v chodu...), prohlídku připravované expozice ve Slatiňanech, svezení zvláštními historickými vlaky vedenými motoráčky M131.1, svezení historickými trolejbusy a další. Jízdní řády na: od hodin HASIČSKÁ SOUTĚŽ O POHÁR STAROSTY MĚSTA TŘEMOŠNICE Místo konání: Stadion, Třemošnice Soutěž proběhne v rámci oslav SDH Třemošnice a je součástí Ligy okresu od hodin CYKLOVÝLET OD PRAMENE DOUBRAVY DO RONOVA N. DOUBRAVOU Místo konání: Radostín Sraz účastníků je v Radostíne (u V.Dářka) na návsi, trasa vede mimo hlavní silnici, délka asi 50 km, je to výlet ne závod od hodin LAMPIONOVÝ PRŮVOD A KLADENÍ VĚNCŮ K PAMÁTNÍKU PADLÝCH Místo konání: Volejbalové hřiště, Bylany VÝLET SENIORKLUBU Místo konání: Nasavrky Půldenní výlet Seniorklubu do Chrudimi.

2 ENKAUSTICKÁ POHLAZENÍ - VÝSTAVA Místo konání: Městská galerie, Třemošnice Výstava obrázků Evy Nekvindové, vstupné: zdarma VZPOMÍNKOVÁ AKCE NA UKONČENÍ 2. SVĚTOVÉ VÁLKY Místo konání: Nasavrky Nasavrky pamětní desky na náměstí, sokolovně, staré poště, hřbitov od hodin MALÁ CENA NASAVRK Místo konání: Kaštanka, Nasavrky 38.ročník Malé ceny Nasavrk - přespolního běhu dětí a mládeže v Kaštance v Nasavrkách pořádá T.J.Sokol Nasavrky. Prezence 8:00-9:30 na Kaštance. Délka tratí m podle věku závodníka od hodin DEN ŘEMESEL Místo konání: Babiččin dvoreček, Licibořice Bližší informace na KULIČKIÁDA Místo konání: Hospůdka, Peklo TANEČNÍ SOUTĚŽ POUPATA Místo konání: Sportovní hala, Heřmanův Městec od hodin ZÁKLADNÍ INFORMACE K SOCIÁLNÍM DÁVKÁM Místo konání: Kavárnička pro seniory v DPS, Nasavrky Vysvětlit základní informace k sociálním dávkám přijdou do kavárničky Ing. Jaroslava Michalcová a lic. Jana Bezdíčková z Úřadu práce v Chrudimi od hodin ZÁVĚREČNÝ ŽÁKOVSKÝ KONCERT Místo konání: Zámek, Nasavrky Koncert žáků hudebního oboru ZUŠ Slatiňany pobočky Nasavrky O.ROČNÍK FICHTL JÍZDY Místo konání: Klubovna skautů, Ronov n. Doubravou Jízda strojů do obsahu 50 ccm, trasa 70 km, večer hodnocení, párty, sraz 17:00 startovné: 150,- Kč SVĚT VČELY MEDONOSNÉ Místo konání: Židovský dvojdomek, Heřmanův Městec Výstava výtvarného oboru ZUŠ DÁLKOVÝ OBCHOD Místo konání: Archeoskanzen, Nasavrky Vezměme to nejlepší, co jsme schopni vytvořit a získejme pro náš kmen cenné látky a sklo z dalekého Středomoří. Vyzkoušíme výrobu forem pro odlévání a také se pustíme do kuchyně, kde se budeme učit vařit výhradně z přírodních surovin. Občanské sdružení Boii pořádá šestý z osmi víkendů, které vám umožní naplno nasát atmosféru keltské vesničky se vším, co k tomu patří. Počet účastníků je omezen, účast na akcích je zdarma. Nutné je se předem přihlásit u Ondřeje Vojtíška: ondrej.vojtisek@boii od 8.00 hodin O POHÁR STAROSTY MĚSTA Místo konání: Bažantnice, Heřmanův Městec 19. ročník O pohár starosty města, 6. Ročník O putovní pohár Ondry Sachse. Zve Sbor dobrovolných hasičů Heřmanův Městec na tradiční soutěž v požárním sportu OCHOTNICKÉ DIVADELNÍ DNY Místo konání: KD, Třemošnice Jako první vystoupí Divadelní ochotnický soubor Heřman s představením Libra špiritusu možná Špiritus libri.

3 od hodin POSEZENÍ NAD FOTOGRAFIEMI Z JIŽNÍ FRANCIE Místo konání: Hospůdka, Pohled ( Avignon, Nice, Monte Carlo,..) Promítá a vypráví: Tonda Opletal od hodin TANEČNÍ ZÁBAVA Místo konání: KD, Licibořice Hraje Veřejnej Bigbít od hodin PŘEDNÁŠKA PSYCHOTERAPEUTKY (PETRA POLOKOVÁ) Místo konání: Cukrárna, Třemošnice Psychosomatika nemocí II. - co nám nemoc o nás říká,..., od hodin ÚTULEK PRO ZVÍŘATA PODLÍŠŤANY Místo konání: Kavárnička pro seniory v DPS, Nasavrky Seniorklub Nasavrky zve na besedu s paní Romanou Jeníkovou od 6.00 hodin VÝLET Místo konání: Fara odjezd, Heřmanův Městec Pořádá Svaz postižených civilizačními chorobami v ČR, Klub APŽ. Zájezd na Zámek Třeboň, Pivovar Třeboň, Pelhřimov Muzeum rekordů a kuriozit, hrobka Schwarzenbergů od hodin BABIČČIN DVOREČEK Místo konání: RC Radovánek, Heřmanův Městec Výlet za zvířátky do Licibořic. Zájemci se hlašte na u: rcradovanek@centrum.cz nejpozději do SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ SPORTOVNĚ KULTURNÍHO AREÁLU Místo konání: Autokemp Pláž, Seč Současně o víkendu od je v Autokempu Pláž den otevřených dveří stanování zdarma od hodin NOC KOSTELŮ Místo konání: Heřmanův Městec Začátek v kostele sv. Bartoloměje, od 21:30 program pokračuje ve sboru Českobratrské církve evangelické, celá Noc kostelů se uzavře Husově sboru MUZEJNÍ NOC Místo konání: Keltská expozice zámku, Nasavrky Večerní prohlídka keltské expozice s originálním zábavným programem od hodin XI. SETKÁNÍ PĚVECKÝCH SBORŮ Místo konání: Heřmanův Městec Koncerty se konají v synagoze, kostele sv. Bartoloměje, na nádvoří zámku. Představí se např. sbory z České Třebové, Pelhřimova, Chotěboře, Kutné Hory, Svitav. Srdečně zve pořádající pěvecký sbor Vlastislav od hodin TANEČNÍ ZÁBAVA Místo konání: Miřetice Hraje III. cenová OCHOTNICKÉ DIVADELNÍ DNY Místo konání: KD, Třemošnice Tentokrát se nám předvede Ochotnický soubor z Prachovic s představením Mrazík od hodin PŘÁNÍ MAMINKÁM A BABIČKÁM Místo konání: Kavárnička pro seniory v DPS, Nasavrky S přáním maminkám a babičkám přijdou do Kavárničky pro seniory děti z mateřské školy v Nasavrkách.

4 od hodin VYSTOUPENÍ TANEČNÍHO OBORU ZUŠ Místo konání: Sokolovna, Nasavrky Vystoupení tanečního oboru ZUŠ Slatiňany a skupiny TRS od hodin SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ PARKU NOVÝ TERMÍN Místo konání: Park, Třemošnice Slavnostní předávání parku občanům Třemošnice. Zveme Vás všechny, kteří jste přispěli do veřejné sbírky i Vás, kteří budete jistě rádi park využívat. Akce v okolí Železnohorského regionu v měsíci květnu VÝSTAVA KLASICKÝCH FOTOGRAFIÍ AFUK Místo konání: Zámecké výstavní prostory, Chotěboř Popis akce: Asociace Fotografů a Uživatelů temných Komor (AFUK) Vás srdečně zve na 2. ročník výstavy klasických fotografií svých členů. V rámci výstavy budou vystavovat též vybraní členové partnerské organizace FADU působící ve Velké Británii. Výstava je přístupná od úterý do neděle od 9:00-12:00 a 13:00-17:00 hodin. Pořádá: CEKUS Chotěboř UMĚLECKÁ DÍLA ILONY A MARTINA ŠTEKLOVÝCH Místo konání: Penzion a resturace, Bílek DROBNÁ LIDOVÁ KERAMIKA Místo konání: Městská knihovna, Chotěboř popis akce: Exponáty na výstavu zapůjčil pan Jaroslav Kreibich. Prohlédnout si ji můžete v čítárně knihovny v otevírací době informačního centra od 8.30 hodin PRVOMÁJOVÉ DOPOLEDNE Místo konání: Náměstí T.G.M., Chotěboř popis akce: Mažoretky, hudba, ukázky hasičské techniky, skákací hrad, kolotoč, dětský koutek, občerstvení. Akce se uskuteční od 8.30 do hodin. V případě velmi nepříznivého počasí se akce nekoná od hodin KŘESLO PRO JANA ČENSKÉHO Večerem provází Jiří Vaníček, klavír Alena Strouhalová od 9.00 hodin DEN ZEMĚ HRA PRO DĚTI A RODIČE Místo konání: Terénní stanice ČSOP, Sobínov Pro úspěšné soutěžící je připravena řada odměn, svačinka u našich hodných babiček, lanové překážky v blízkém lese, pečení placek na ohni od hodin MÁJOVÝ KONCERT V MODLETÍNĚ Místo konání: Kostel sv. Anny, Modletín popis akce: Vokální soubor Oktet vystoupí v modletínském kostele sv. Anny. Zazní písně domácí i cizí, venkovské i městské, lidové i jazzové, jarní i zimní. Více na a od hodin HUDEBNÍ SLAVNOSTI DĚTEM Místo konání: Restaurace a penzion Salaš Hájek, Chotěboř Popis akce: J. Samson Lenk písničky z večerníčků a pohádek (Méďové, Vydrýsek) + ZUŠ J. V. Stamice Havlíčkův Brod, pobočka Přibyslav. Program: koncert, křest malé ovečky, králičí hop J. Šíp. Koncert v rámci festivalu Hudební slavnosti Vstup zdarma.

5 od 9.00 hodin SOUSEDSKÉ SLAVNOSTI Místo konání: Perníková chaloupka, Ráby Více informací na: od hodin KŘESLO PRO GABRIELU VRÁNOVOU Večerem provází Jiří Vaníček, klavír Štěpánka Boušková SAMOROSTY P. SVATONĚ A BIBLICKÉ OBRÁZKY L. DOHNALOVÉ Místo konání: Zámek, Chotěboř Popis akce: Výstava v městském muzeu na zámku. Otevřeno je denně mimo pondělí od 9.00 do hodin a od do hodin. Dne je Mezinárodní den muzeí a vstup je zdarma MAJÁL(F)E(ST) Místo konání: Sokolovna, Chotěboř Popis akce: Průvod městem na téma Pohádky. Dále program v sokolovně mimo jiné vystoupení kapel Defragment a Morava. Vstupné 50 Kč. Podrobný program naleznete na plakátech od hodin KEKS + TURBO Místo konání: Letní parket Vagon, Golčův Jeníkov Dvě legendy na jednom pódiu. Jediný letní společný koncert v regionu od hodin KERAMIKA Místo konání: U Svaté Anežky České, Pardubice Dohotovení výroků pomocí barev, lesklých glazur a matných patinovacích kysličníků. Toto setkání navazuje na předchozí modelování květináče nebo vázy. Je možná individuální domluva od hodin KŘESLO PRO JANA PETRÁNKA Večerem provází Robert Tamchyna, klavír Alena Strouhalová od hodin TANEČNÍ SHOW: SOUL OF DANCERS Místo konání: Sokolovna, Chotěboř popis akce: Taneční skupina Raison Detre (RDE) při DDM Junior v Chotěboři Vás zve na originální, dechberoucí, UV taneční představení, založené na silném příběhu a spojení klasického a moderního tance s tanci hiphopové kultury. Taneční show Soul of Dancers představí nejen velice šikovné a talentované tanečníky z Vysočiny, ale rovněž diváka doslova pohltí svým originálním příběhem i uměleckým pojetím plným triků a efektů. Začátek představení v a hodin od hodin ZAHÁJENÍ SEZONY FIRMY JIROMOTO Místo konání: Čtyřkolová dráha Bílek, Chotěboř Popis akce: Den plný adrenalinu a zábavy. Čtyřkolky, lety vrtulníkem, jízdy vznášedlem, aquazorbing, dětský koutek Akce potrvá od do hodin od hodin LA BRISE DE FRANCE HUDEBNÍ PROJEKT, KTERÝ VÁS ZAVEDE DO FRANCIE Místo konání: Městská knihovna, Chotěboř Popis akce: V podkroví Městské knihovny Chotěboř zazní skladby francouzských autorů v provedení loutny, akordeonu i v avantgardní kombinaci obou nástrojů. V programu uslyšíte mimořádně zdobnou hudbu 17. a 18. století, při poslechu děl inspirovaných stylem kabaretního šansonu se ocitnete ve francouzské salóně a zazní také vlastní úpravy vybraných děl Clauda Debussyho z období impresionismu. Koncert připravili a účinkují: Jitka Baštová akordeon a Jindřich Macek loutna

6 od hodin 2.ROČNÍK FESTIVALU DECHOVEK GOLČŮV JENÍKOV Místo konání: Klub Vagon, Golčův Jeníkov Popis akce: Na akci jsou mimo domácí Golčovanky T. Kotěry pozvány ještě další 3 kapely - Kyzivátova DH Libáň z Jičína, Vysočinka z Humpolce a moravská kapela Věrovanka z Věrovan u Olomouce. Z důvodu loňské neúčasti přijal pozvání na festival také Josef Zíma. Dále zde proběhne křest autorského CD textaře Jaroslava Hájka, které Golčovanka TK letos čerstvě od hodin ZÁVODY NA HORSKÝCH KOLECH Místo konání: Rekreační areál Geofond, Chotěboř Popis akce: Závody na horských kolech v rekreačních areálu Geofond. Přihlásit se můžete v den závodu od hodin. Propozice a veškeré informace jsou umístěny na internetových stránkách závodu od hodin KŘESLO PRO YVETU SIMONOVOU Večerem provází Jiří Vaníček, klavír Štěpánka Boušková NOC KOSTELŮ Místo konání: Kostel sv. Václava, Vilémov Popis akce: Kostel se zapojí do celorepublikové akce Noc kostelů. Více informací na od hodin PĚT KLOBOUKŮ JANA PŘEUČILA Místo konání: Penzion a restaurace Bílek, Chotěboř Popis akce: Zábavný pořad známého herce, který pořádá penzion Bílek. Jan Přeučil v pořadu vzpomene na své kolegy a pohovoří o své spolupráci s renomovanými režiséry. Zavzpomíná na dětství a svou rodinu. Pořad je osobní výpovědí herce, který připraví divákům příjemný večer, aby se jim předvedl ne jako zloun a záporák, ale tak, jak ho znají všichni blízcí jako milý a přívětivý člověk s jemným smyslem pro humor a pro poezii, který má rád lidi a svět vůbec Jako host vystoupí herečka a loutkoherečka Eva Hrušková a zazní písničky z televizní Popelky od hodin OKRSKOVÁ SOUTĚŽ HASIČŮ Místo konání: Fotbalové hřiště, Vilémov Popis akce: Hasičská soutěž a zároveň oslava 135. výročí založení Hasičského sboru ve Vilémově MEDOBRANÍ U PERNÍKOVÉ CHALOUPKY Místo konání: Perníková chaloupka, Ráby Od 9 do 17 hodin. Rodinný program připravený ve spolupráci s rodinou včelaře pana Josefa Vlacha, který se uskuteční v nové expozici "Medárium" s naučnou stezkou o včelách v areálu Perníkové chaloupky pod Kuněrickou horou u Pardubic VÝSTAVA- STANISLAV PODOLÁK ÚDOLÍ DOUBRAVY Místo konání: Penzion a restaurace Bílek, Chotěboř popis akce: Výstava fotografií. Vernisáž se uskuteční v hodin. Více info na a na od hodin DIVADELNÍ KOMEDIE LÁSKA NA TŘI Místo konání: Kino Družba, Chotěboř Dva cestující ve vlaku, který se žene odporným ospalým ránem. Ona, žena na úrovni, psycholožka, on, životní tragéd, zcela neukotvená existence. Jediné, co je zdánlivě spojuje, je vášeň pro luštění křížovek. Opravdu jen zdánlivě.tato komedie je brilantní konverzačkou, která už slavila velký divácký úspěch nejen v Evropě, ale především v zámoří. Jak snadno a rychle se mohou během několika okamžiků obrátit životní postoje, a jak zdánlivě neslučitelné může snadno splynout a vzájemně se doplňovat vás přesvědčí herci Oldřich Vízner a Světlana Nálepková v inscenaci režiséra Gustava Skály.

7 od 9.30 hodin CANISTERAPIE LÉČEBNÝ KONTAKT PSA A ČLOVĚKA Místo konání: KD Junior, Chotěboř Popis akce: Přijďte se spolu s dětmi podívat na psy, kteří dokážou léčit. Program v rámci mateřského klubu, vstupné 30 Kč od hodin KONCERT CHOTĚBOŘSKÉHO KOMORNÍHO ORCHESTRU Místo konání: Stará radnice, Chotěboř od hodin KRYŠTOF Místo konání: Letní parket Vagon, Golčův Jeníkov Předprodej vstupenek IC Chotěboř (tel ) 299 Kč pouze v otevírací době infocentra! od hodin KŘESLO PRO STANISLAVA ZINDULKU Večerem provází Jiří Vaníček, klavír Marcel Javorček.

Kalendář akcí: ÚNOR 2014

Kalendář akcí: ÚNOR 2014 Kalendář akcí: ÚNOR 2014 Výstava: Grogovky kdy: 2.1.2014 08:00 28.2.2014 16:00 kde: městská knihovna V lednu a v únoru je pro Vás připravena nová výstava s názvem Grogovky. Těšit se můžete na lidové dekory

Více

ČÍSLO 67 25. září 2013

ČÍSLO 67 25. září 2013 Vydává Obecní úřad Potěhy pro občany obce ČÍSLO 67 25. září 2013 Obsah: 1. Informace z obce 2. Kulturní akce, jubilanti v IV. čtvrtletí 2013 3. ZŠ a MŠ Potěhy 4. TJ Sokol Potěhy 5. SDH Potěhy 6. Historie

Více

23.5.2009 5.6. - 6.6.2009. Hasičské závody. Volby do EP. Dne 23.5.2009 se na místním hřišti uskuteční hasičské závody. O pohár starostky obce Světí.

23.5.2009 5.6. - 6.6.2009. Hasičské závody. Volby do EP. Dne 23.5.2009 se na místním hřišti uskuteční hasičské závody. O pohár starostky obce Světí. Hasičské závody 23.5.2009 Dne 23.5.2009 se na místním hřišti uskuteční hasičské závody O pohár starostky obce Světí. Volby do EP 5.6. - 6.6.2009 Ve dnech 5.6. až 6.6.2009 probíhají v celé ČR volby do Evropského

Více

Kalendář akcí květen 2016

Kalendář akcí květen 2016 Kalendář akcí květen 2016 S tebou mě baví svět datum začátku akce: 29.04.2016 datum ukončení akce: 12.06.2016 místo konání: Městské muzeum Chotěboř stručný popis akce: Výstava k 60. výročí Domu dětí a

Více

Výroční zpráva. za rok 2009

Výroční zpráva. za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 leden 2010 Obsah: Členská základna 3 Činnost výboru 3 Uskutečněné akce 4 Zájezd do knihoven Příbramska 4 Zájezd na happening do Vsetína 4 Klubka dětských knihoven 5 Další činnosti

Více

1. KRKONOŠSKÁ ŠLÁPOTA 2. DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ A DEN ŽELEZNIC. Regionální turistické informační centrum KRKONOŠE, Vrchlabí

1. KRKONOŠSKÁ ŠLÁPOTA 2. DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ A DEN ŽELEZNIC. Regionální turistické informační centrum KRKONOŠE, Vrchlabí 1. KRKONOŠSKÁ ŠLÁPOTA Termín akce: 1. září 2013 Místo konání: Rokytnice nad Jizerou Více informací: www.ddmrokytnice.cz Krkonošská šlápota to je tradiční turistická hlídková soutěž pro 3-5 členné hlídky.

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2006

V Ř E S K O V Á K duben 2006 Úvodní slovo V Ř E S K O V Á K duben 2006 Vážení spoluobčané, jak jsem již několikrát zdůrazňoval, letošní rok je rokem volebním. Parlamentní volby jsou sice důležité, ale pro zabezpečení chodu obce jsou

Více

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme JARO - LÉTO 2010/II ZPRÁVY Z DOMOVA Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme Poskytujeme sociální služby pro osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního

Více

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO DĚTSKÝ DEN Na konci měsíce května uspořádali dobrovolní hasiči pro děti dětský den. Přípravy začaly už v brzkých ranních hodinách, aby vše bylo připraveno

Více

Prohlídka zámeckých interiérů

Prohlídka zámeckých interiérů Malebný barokní zámek, který byl postaven hrabětem Janem Ludvíkem Harbuval Chamaré v roce 1749, je ideálním místem pro malé i velké, pro jednotlivce i skupiny, pro ty co hledají historii a kulturu, ale

Více

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 Ve čtvrtek 23.dubna 2015 obdržel starosta obce Zdeněk Prax a projektantka stavby DPSky Ing. arch. Klára Trnková

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 Výroční zpráva za rok 2013 Vypracoval : David Knápek, Kulturní centrum Obsah:Úvod, Provoz a akce KC (měsíční), Tabulka finanční přehled akcí Úvod Kolektiv Kulturního centra zůstal v roce 2013 nezměněn.

Více

Zpravodaj Sdružení SRAZ Společně za radostí a zdravím KVĚTEN 2012

Zpravodaj Sdružení SRAZ Společně za radostí a zdravím KVĚTEN 2012 Zpravodaj Sdružení SRAZ Společně za radostí a zdravím Co se u nás zajímavého stalo KVĚTEN 2012 31. března - Výlet do ZOO a promítání fotek z lyžařského kurzu Poslední březnový den jsme uspořádali sraz

Více

Mimořádný informátor

Mimořádný informátor Mimořádný informátor leden 2014 Vydala: Oblastní odbočka SONS ČR Ostrava náměstí Msgre Šrámka 1760/4, 702 00 Moravská Ostrava tel.: 596 783 083; 776 305 022 ostrava-odbocka@sons.cz www.sons-ostrava.cz

Více

A DA. Doris šumperk. ZážiteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný čas. PříroDA. sport. ZáBAvA

A DA. Doris šumperk. ZážiteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný čas. PříroDA. sport. ZáBAvA Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris šumperk PočítAče PříroDA ZážiteK HUDBA ZáBAvA semináře tanec ekologie tábory ZPěv

Více

KNIHA MÉHO SRDCE. Výstavka

KNIHA MÉHO SRDCE. Výstavka KNIHA MÉHO SRDCE Kniha mého srdce (KMS) je cyklus pořadů České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo), který proběhne v období od 4. dubna do října 2009. Je zaměřen na propagaci literatury, četby knih

Více

24.5. - 25.5.2013 9-18 hod. www.bambiriada.cz/ivancice

24.5. - 25.5.2013 9-18 hod. www.bambiriada.cz/ivancice Motto: Dětství v proměnách času IVANČICE PARK RÉNA 24.5. - 25.5.2013 9-18 hod. www.bambiriada.cz/ivancice 1 ÚVODEM 15. ročník celorepublikové akce Bambiriáda se koná od 25. do 27. května 2013. Cílem akce

Více

ekarolinka Hasičská zbrojnice v Trávničku

ekarolinka Hasičská zbrojnice v Trávničku Podještědský měsíčník Sdružení obcí Podještědí ekarolinka Ročník XVII. Číslo 5. Květen 2012 e Hasičská zbrojnice v Trávničku Z mikroregionu Již podle obrázku na titulní stránce je možno poznat, který měsíc

Více

VÍTEJTE I VY, Železnohorský region

VÍTEJTE I VY, Železnohorský region Akce v Železnohorském regionu v měsíci květnu2010 29. 4. 8.5. 2010 NAMALUJ SVŮJ HRAD Místo konání: Městská galerie, Třemošnice Výstava výtvarných prací ZŠ a města Třemošnice 1. 5. 2010 od 8.30 hodin CENA

Více

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Odbor finanční Zastupitelstvo města Dne 17.2.2016 N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Zpráva se předkládá z důvodu: zákona o obcích 128/2000 Sb. Zprávu vypracoval: ing.ivana Polenová vedoucí

Více

Kalendář akcí v Železnohorském regionu červen 2016. čas konání název akce místo konání popis/detailní informace o akci.

Kalendář akcí v Železnohorském regionu červen 2016. čas konání název akce místo konání popis/detailní informace o akci. Nám. Míru 288, 538 03, IČO 27009076 Kalendář akcí v Železnohorském regionu červen 2016 termín konání čas konání název akce místo konání popis/detailní informace o akci 14. 5. - 19. 8:30-16:30 Výstava obrazů

Více

KVĚTEN 2015 AKTUÁLNÍ INFORMACE Z OBCE POZVÁNKA NA DĚTSKÝ DEN DĚTSKÉ HŘIŠTĚ PŘI MŠ - DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

KVĚTEN 2015 AKTUÁLNÍ INFORMACE Z OBCE POZVÁNKA NA DĚTSKÝ DEN DĚTSKÉ HŘIŠTĚ PŘI MŠ - DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KVĚTEN 2015 AKTUÁLNÍ INFORMACE Z OBCE Opět děkujeme všem, kdo se podíleli na organizaci letošní akce Hořická májka a samozřejmě všem, kdo tuto akci svou účastí podpořili. Všem, kdo se mě stále ptají, proč

Více

Kalendář všech akcí 2016. Divadlo Járy Cimrmana leden 2016 Janské Lázně Pořadatel: OB Lánovy, Naděžda Bezstarosti, tel.

Kalendář všech akcí 2016. Divadlo Járy Cimrmana leden 2016 Janské Lázně Pořadatel: OB Lánovy, Naděžda Bezstarosti, tel. Kalendář všech akcí 2016 Divadlo Járy Cimrmana leden 2016 Janské Lázně Ples mysliveckého sdružení Dolní Lánov 22. 1. 2016 KD Dolní Lánov Tradiční ples myslivců s bohatou tombolou Pořadatel: MS Malá Sněžka

Více

Přírodou krok za krokem

Přírodou krok za krokem Blatské muzeum v Soběslavi a Hornické muzeum Příbram si Vás dovolují pozvat na exkurze 8. ročníku cyklu Přírodou krok za krokem (2010) Již poosmé Vás zveme na výpravy do přírody za poznáním zajímavých

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Městské kulturní středisko Horní Slavkov, příspěvková organizace Dlouhá 717, 357 31 Horní Slavkov Zpracovala Mgr. Soňa Kvasničková, ředitelka MKS Únor

Více

Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi

Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi Cílem plánovaných aktivit je rozšířit povědomí o spravedlivém obchodu a rozvojové spolupráci mezi co nejvíce obyvatel všech věkových skupin

Více

Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov, o. s. za rok 2015

Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov, o. s. za rok 2015 Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov, o. s. za rok 2015 Astronomický klub Pelhřimov, o. s. (občanské sdružení, dále jen AKP ) je samostatnou právnickou osobou podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování

Více

Noviny obce Křoví prosinec 2013

Noviny obce Křoví prosinec 2013 Noviny obce Křoví prosinec 2013 Vážení spoluobčané, zima pomalu klepe na vrátka a začíná období očekávání svátků vánočních. V sobotu 30.11. jsme rozsvítili vánoční stromek u kostela a děti nám zazpívaly

Více

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 4 6/2015 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 4 6/2015 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 4 6/2015 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK O B S A H 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. Schválený rozpočet obce na rok 2015 1.2. Kontejnéry na biologický odpad 1.3.

Více

Nalezené klíče O víkendu byly na sídlišti v Mariánském Údolí nalezeny dva svazky klíčů. Majitel si může klíče vyzvednout na obecním úřadě.

Nalezené klíče O víkendu byly na sídlišti v Mariánském Údolí nalezeny dva svazky klíčů. Majitel si může klíče vyzvednout na obecním úřadě. Nalezené klíče O víkendu byly na sídlišti v Mariánském Údolí nalezeny dva svazky klíčů. Majitel si může klíče vyzvednout na obecním úřadě. Navinování chmele Agrospol Velká Bystřice oznamuje všem zájemcům,

Více

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018 Zpracováno pro obec Anenská Studánka Schváleno na veřejném zasedání zastupitelstva obce dne 12.02.2016.. Růžena

Více

DIPLOMOVÁ PRÁCE 2015/2016. Bc. Lenka Bažíková ZÁMECKÝ AREÁL BŘECLAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA

DIPLOMOVÁ PRÁCE 2015/2016. Bc. Lenka Bažíková ZÁMECKÝ AREÁL BŘECLAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA DIPLOMOVÁ PRÁCE 2015/2016 Bc. Lenka Bažíková ZÁMECKÝ AREÁL BŘECLAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA Zámecký areál v Břeclavi je komplex staveb, jehož historie sahá až do 11. století. V současnosti ovšem budovy chátrají,

Více

Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Bílé Poličany konaného dne 11. listopadu 2015

Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Bílé Poličany konaného dne 11. listopadu 2015 Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Bílé Poličany konaného dne 11. listopadu 2015 Zasedání Zastupitelstva obce Bílé Poličany (dále jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno v 19:00 hodin starostou obce

Více

Informace zastupitelstva obce pro občany

Informace zastupitelstva obce pro občany Obec Milotice nad Bečvou Milotice nad Bečvou 59, 753 67, tel.: 581 626 068, mobil 602 514 373 www.miloticenadbecvou.cz, oumilotice@seznam.cz Informace zastupitelstva obce pro občany Září 2015 Vážení a

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 1 ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 Zprávu o činnosti dětského rybářského kroužku za rok 2014 kterou jsem vám přečetl na loňské výroční schůzi, jsem ukončil vánoční schůzkou. Rok

Více

Kalendář akcí v Železnohorském regionu únor 2016. termín konání čas konání název akce místo konání popis/detailní informace o akci

Kalendář akcí v Železnohorském regionu únor 2016. termín konání čas konání název akce místo konání popis/detailní informace o akci Nám. Míru 288, 538 03, IČO 27009076 Kalendář akcí v Železnohorském regionu únor 2016 termín konání čas konání název akce místo konání popis/detailní informace o akci 1. 11. - 29. 2. Soutěž O hliníkové

Více

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007 č. 1 / únor 2008 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo našeho Zpravodaje v roce 2008, ve kterém bychom Vás rádi informovali o dění v naší obci v uplynulých i nadcházejících měsících.

Více

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381 Zápis pracovní schůzky ze dne 15. 8. 2005 Pracovní skupina č. 2 (Zdravotně postižení) Místo konání: budova ČSOB na Mírovém náměstí 65 v Kadani; kancelář Svazu tělesně postižených místní organizace Kadaň

Více

Informační leták. Škola Jaroslava Ježka. Mateřská škola, základní škola, praktická škola a základní umělecká škola pro zrakově postižené,

Informační leták. Škola Jaroslava Ježka. Mateřská škola, základní škola, praktická škola a základní umělecká škola pro zrakově postižené, Informační leták 2015 2016 Škola Jaroslava Ježka Mateřská škola, základní škola, praktická škola a základní umělecká škola pro zrakově postižené, Loretánská 19 Praha 1 118 00 www.skolajj.cz email: info@skolajj.cz

Více

KULTURNÍ AKCE - ČERVEN 2016

KULTURNÍ AKCE - ČERVEN 2016 KULTURNÍ AKCE - ČERVEN 2016 KINO 4. sobota 17.00 Želvy Ninja 2 3D Dobrodružný film USA, P 5. neděle 17.00 Alenka v říši divů: Za zrcadlem Dobrodružný rodinný film USA, P 15. středa 19.00 Warcraft: První

Více

SMLOUVA. Smlouva o poskytování služeb sociální péče

SMLOUVA. Smlouva o poskytování služeb sociální péče Evidenční číslo: datum: SMLOUVA Uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely uvedené strany tuto smlouvu: Jméno a příjmení: bytem: narozen: (dále jen uživatel ) na straně jedné a Ruprechtický farní spolek Sídlem:

Více

ZPRAVODAJ Bělá pod Pradědem 8/2008

ZPRAVODAJ Bělá pod Pradědem 8/2008 Komise kultury a sportu připravuje: 12. 13.9.2008 Vinobraní Mikulov. Další z novinek naší komise, tentokrát se zaměřením na kulturu dospělých. 12.9. odpoledne nasedneme do autobusu a necháme se převézt

Více

HRADECKÝ VENKOV, o.p.s.

HRADECKÝ VENKOV, o.p.s. HRADECKÝ VENKOV, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 OBSAH 1. Identifikační údaje společnosti... 3 2. Místní rozvojová strategie... 4 3. Projekty spolupráce... 5 4. Česko-polská spolupráce... 9 5. Propagační a

Více

Studie proveditelnosti návrhu

Studie proveditelnosti návrhu Veřejná knihovna v Průhonicích Studie proveditelnosti návrhu Verze: Vytvořil: Poslední aktualizace: 0.2 - úvodní draft Mgr. Vítězslav Praks, PhD. 2011-03-01 Veřejná knihovna v Průhonicích 1.1 Úvod Obsahem

Více

Ž Á D O S T. o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu hlavního města Prahy na realizaci projektů v oblasti místní Agendy 21

Ž Á D O S T. o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu hlavního města Prahy na realizaci projektů v oblasti místní Agendy 21 Ž Á D O S T příloha č. 2 o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu hlavního města Prahy na realizaci projektů v oblasti místní Agendy 21 Identifikační údaje Základní údaje o žadateli Název městské

Více

OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404

OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404 OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404 SPOLEČENSKÁ KRONIKA V červnu oslaví své narozeniny: Babica Jan, Kubečka Jiří, Kowalzce Zdeněk, Stehlík Antonín, Hajníková Miloslava,

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD 2016. 1. Úvod. Tento soutěžní řád pro rok 2016 navazuje na nadřazená Pravidla koloběžkových závodů.

SOUTĚŽNÍ ŘÁD 2016. 1. Úvod. Tento soutěžní řád pro rok 2016 navazuje na nadřazená Pravidla koloběžkových závodů. SOUTĚŽNÍ ŘÁD 2016 Preambule: Všichni účastníci (pořadatelé, závodníci a diváci) jsou povinni ctít duch fair play a chovat se dle dobrých mravů a právních předpisů ČR. 1. Úvod Tento soutěžní řád pro rok

Více

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník S T Á D L E C K Ý Z P R A V O D A J pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník Milí spoluobčané! Letošní vánoční svátky jsou už minulostí, přesto věřím,

Více

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Obsah: I. Vznik sdružení II. Základní ustanovení III. Poslání a cíle sdružení IV. Členská základna V. Uspořádané akce v průběhu roku 2012 VI. Propagace sdružení

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVANÉ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVANÉ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVANÉ SLUŽBY Název zřizovatele: Název zařízení: Ruprechtický farní spolek Denní stacionář U Antonína Místo poskytovaní služby: Markova 1186, Liberec 14, 460 14 Forma služby: Kapacita

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLA BEZ DROG 2011/2012

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLA BEZ DROG 2011/2012 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLA BEZ DROG 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola příspěvková organizace Golčův Jeníkov Zpracovala: Mgr. Alena Víšková Garant: ředitelka školy, výchovná poradkyně,

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. září 2012

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. září 2012 18. ročník září 2012 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. září 2012 Usnesením č. 37/2012 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 4/2012. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J Září 2006 ČÍSLO 16 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

MĚSTSKÝ DŮM DOBŘÍŠ. Mgr. Lenka Mazochová. Projektová manažerka města Dobříše, mazochova@mestodobris.cz

MĚSTSKÝ DŮM DOBŘÍŠ. Mgr. Lenka Mazochová. Projektová manažerka města Dobříše, mazochova@mestodobris.cz Mgr. Lenka Mazochová MĚSTSKÝ DŮM DOBŘÍŠ Mgr. Lenka Mazochová Projektová manažerka města Dobříše, mazochova@mestodobris.cz Tímto příspěvkem bych ráda navázala na článek kolegyně D. Smrčinové a představila

Více

Kulturní akce v členských obcích MAS Znojemské vinařství

Kulturní akce v členských obcích MAS Znojemské vinařství Kulturní akce v členských obcích MAS Znojemské vinařství OBEC BANTICE 7. 6. 2014 v 15.00 hod. - Den dětí 16. a 17. 8. 2014 Posvícení OBEC BOHUTICE 26. 7. 2014 - Letní meruňkový karneval Nenechte si ujít

Více

22/4 23/4 2013 OBOROVÉ DNY

22/4 23/4 2013 OBOROVÉ DNY Milé žákyně, milí žáci, v rámci ŠVP Škola pro budoucnost proběhnou v době přijímacích zkoušek další oborové dny. Smyslem je pracovat v oboru, který vás zajímá, a to se spolužáky z jiných ročníků, kteří

Více

Letní program občanského sdružení Open Art Nová Paka pro rok 2007 ROŠKOPOV 1 + 3. (termíny a programy jednotlivých akcí):

Letní program občanského sdružení Open Art Nová Paka pro rok 2007 ROŠKOPOV 1 + 3. (termíny a programy jednotlivých akcí): Letní program občanského sdružení Open Art Nová Paka pro rok ROŠKOPOV 1 + 3 (termíny a programy jednotlivých akcí): 4.-14.7. 15.-21.7. 22.-28.7. 29.7.- 4.8. 5.-11.8. 12.-18.8. 19.-25.8. Filmová dílna Divadelní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola České Libchavy, okres Ústí nad Orlicí České Libchavy 147, 561 14 IČO: 750 151 45 telefon: 465 582116, e-mail: zsclib@seznam.cz www.skolaceskelibchavy.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA školní

Více

Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004

Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004 Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci.

Více

Jak se žije seniorům v Mnichově Hradišti a okolí a kde hledají pomoc dne 20. listopadu 2012

Jak se žije seniorům v Mnichově Hradišti a okolí a kde hledají pomoc dne 20. listopadu 2012 Zápis ze setkání pracovní skupiny senioři na téma Jak se žije seniorům v Mnichově Hradišti a okolí a kde hledají pomoc dne 20. listopadu 2012 projekt Komunitní plán města Mnichovo Hradiště a spádových

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2015

V Ř E S K O V Á K duben 2015 V Ř E S K O V Á K duben 2015 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych vám oznámil, že na základě vyhodnocení ročního zkušebního provozu byl 25.3. vydán kolaudační souhlas na stavbu Vřeskovice

Více

Termín hlášení: 19.12.2008-12:00. Obsah hlášení:

Termín hlášení: 19.12.2008-12:00. Obsah hlášení: 19.12.2008-12:00 Sdělujeme občanům,že v pondělí 29.prosince a v úterý 30.prosince 2008 od 7,00 do 14,00 hodin se bude vybírat poplatek za komunální odpad na rok 2009 ve výši 450,- korun na občana,který

Více

- vztah ke své škole, městu,státu. - vycházky, výlety, poznatky z cest. Místo, kde žijeme

- vztah ke své škole, městu,státu. - vycházky, výlety, poznatky z cest. Místo, kde žijeme Školní družina Školní družina důležitý výchovný partner rodiny a školy - plní vzdělávací cíle, rozvíjí specifické nadání dětí - pomáhá dětem překonávat jejich handicapy - má důležitou roli v prevenci negativních

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ŽATČANY

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ŽATČANY Pořadové číslo zasedání: 18. ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ŽATČANY Datum zasedání: 9. 3. 2016 Čas zasedání: 19:10 21:30 hod. Místo zasedání: Obecní úřad Stran zápisu: 1/5 Přítomni: Ondřej Ryba,

Více

Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce. Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj

Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce. Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj Page 1 of 10 Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj 9.Maletínský zpravodaj-listopad 2005 vytvořeno: 16.11.2005

Více

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 V Nové Vsi u Chotěboře, dne : 28.9.2011 Vypracovalo : vedení DD Schválila: ped. a provozní porada DD Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 Obsah : 1) Charakteristika

Více

Akce v Sušici a okolí listopad 2013

Akce v Sušici a okolí listopad 2013 1.11. 1.11. 1.11. 2.11. 2.11. Annín - Mouřenec 3.11. 5.11. 5.11. 6.11. 6.11. bývalá Rovina Akce v Sušici a okolí listopad 2013, Zimní stadion, od 15:00 hodin Veřejné bruslení pro rodiny s dětmi v době

Více

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň:

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: ročník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk 9 9 9 8 8 43 35 Anglický jazyk 0 1 3 3 3 10 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

8. ZŠ. Správná škola pro Vaše dítě. Slovo úvodem. Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614

8. ZŠ. Správná škola pro Vaše dítě. Slovo úvodem. Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614 Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614 8. ZŠ Slovo úvodem 8. základní škola má již více jak padesátiletou tradici. Během let poskytla vzdělání tisícům žáků z města i okolí. Přesto není školou, která

Více

Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014

Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014 Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU V OBCI Zastupitelstvo obce Kačice se na svém zasedání dne 20. 08. 2014 usnesením č. 43/2014 usneslo vydat na základě ustanovení 10, 35,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/6 PROVOZNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

Zápis z jednání komise pro regeneraci panelového sídliště Šipší ze dne 25.6.2003. Přítomni: Ing.Jirásek, p.nováček, pí Hnátková, p.hlavatý, p.

Zápis z jednání komise pro regeneraci panelového sídliště Šipší ze dne 25.6.2003. Přítomni: Ing.Jirásek, p.nováček, pí Hnátková, p.hlavatý, p. Zápis z jednání komise pro regeneraci panelového sídliště Šipší ze dne 25.6.2003 Přítomni: Ing.Jirásek, p.nováček, pí Hnátková, p.hlavatý, p.polák Hosté: Ing.Suchánek, Ing.arch.Kremla Omluveni: p.hobl,

Více

LÁZNĚ LUHAČOVICE 2016

LÁZNĚ LUHAČOVICE 2016 LÁZNĚ LUHAČOVICE 2016 Lázně Luhačovice Společenský dům Lázeňská dvorana s pramenem Vincentky Centrální lázně V červnu 2015 proběhly oslavy stého výročí prohlášení Luhačovic léčebnými lázněmi. Léčivé účinky

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Pohybové studio Cyranovy boty občanské sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Pohybové studio Cyranovy boty občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Pohybové studio Cyranovy boty občanské sdružení Motto: Tanec je komunikace mezi tělem a duší. Vyjadřuje to, na co slova nestačí. (Ruth Saint Denis) PS Cyranovy boty Lidická 50 658 12

Více

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ DUBEN 2016 1. 17. 4. VÝSTAVA - NÁKLO Výstava prezentující poutavou minulost i současné dění obce Náklo. Muzeum Litovel www.muzeumlitovel.cz,

Více

ZPRÁVY Z OBCE. Očkování psů

ZPRÁVY Z OBCE. Očkování psů ZPRÁVY Z OBCE Očkování psů Oznamujeme občanům, že p. Bartoš provede každoroční očkování psů proti vzteklině ve středu 18. května 2016 v tomto pořadí a časovém sledu: na točně v 13:30 hod., horní zastávka

Více

Termín: Termín: 1.březen. 31. květen 2008. Místo konání: Katholisches Jugendwohnheim Landshut. Doprava: Ubytování:

Termín: Termín: 1.březen. 31. květen 2008. Místo konání: Katholisches Jugendwohnheim Landshut. Doprava: Ubytování: Pracovní stáž v domově mládeže Německo, Lanshut Termín: Termín: 1.březen. 31. květen 2008 Místo konání: Katholisches Jugendwohnheim Landshut Doprava: Doprava do Německa je poměrně snadná. Lze se na stáž

Více

... 29. listopadu 2008. Detsky program po cely den. Sál vedle restaurace U Korychů 9-17 hodin

... 29. listopadu 2008. Detsky program po cely den. Sál vedle restaurace U Korychů 9-17 hodin PROSINEC 2008 V 29 listopadu 2008 ˇ Sál vedle restaurace U Korychů 9-17 hodin Obecní úřad Velké Přílepy si Vás dovoluje pozvat na vánoční trhy, které se budou konat ve Velkých Přílepech Na trzích mimo

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10 Soukromá základní umělecká škola Trnka o.p.s., Rodinná 39, 312 00 Plzeň IČO.26347687, IZO.150035365, identifikátor zařízení: 650035356, bankovní spojení: 279204310247/0100, DIČ. CZ-26347687 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA MOBILITA A MÍSTNÍ PŘEPRAVA CESTUJÍCÍCH

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA MOBILITA A MÍSTNÍ PŘEPRAVA CESTUJÍCÍCH MOBILITA A MÍSTNÍ PŘEPRAVA CESTUJÍCÍCH 2013 Společný evropský indikátor A.3 Objednatel: Statutární město Hradec Králové Československé armády 408 502 00 Hradec Králové Vypracoval: AUGUR Consulting s.r.o.

Více

ROČNÍ PLÁN Školní rok 2015/2016. Mateřská škola Olomouc, Helsinská 11, příspěvková organizace.

ROČNÍ PLÁN Školní rok 2015/2016. Mateřská škola Olomouc, Helsinská 11, příspěvková organizace. ROČNÍ PLÁN Školní rok 2015/2016 Mateřská škola Olomouc, Helsinská 11, příspěvková organizace. Organizace školního roku 2015/2016 Organizace školního roku 2015/2016 v základních školách, středních školách,

Více

závěrečná zpráva o činnosti

závěrečná zpráva o činnosti 2013 závěrečná zpráva o činnosti O projektu Hlavním cílem projektu je podpora soužití osob s postižením s osobami bez, výchova k vzájemné toleranci a porozumění v nelehké době transformace pobytových zařízení.

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

Plán práce školy na školní rok 2015/2016 1. Měsíční plány Září 10.9. v 16,00 hod. 18.9. v 9,00 30.9. Říjen 7.10. v 8,15

Plán práce školy na školní rok 2015/2016 1. Měsíční plány Září 10.9. v 16,00 hod. 18.9. v 9,00 30.9. Říjen 7.10. v 8,15 Plán práce školy na školní rok 2015/2016 1. Měsíční plány Září 10.9. v 16,00 hod. schůzka s rodiči ( seznámení s plány, organizací školního roku, informace ke změnám plateb) 18.9. v 9,00 Den NATO v Mošnově

Více

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení?

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení? březen 2009 Kvůli permanentní nejistotě s vízy nemůže být mongolská komunita v ČR stabilní a rozvíjet se. Rozhovor s Ariunjurgal Dashnyam, ředitelkou Česko-mongolské společnosti Abstrakt: Tereza Rejšková

Více

Program Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut v Chrudimi 2007

Program Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut v Chrudimi 2007 Evropský týden mobility Evropský den bez aut 2007 V roce 2007 se česká, moravská a slezská města opět zapojila do celoevropské akce Evropský týden mobility (16. 22. září) a Evropský den bez aut (22. září),

Více

PROPOZICE soutěže předtančení pidi, mini dětí, dětí, juniorů, mládeže a oldies

PROPOZICE soutěže předtančení pidi, mini dětí, dětí, juniorů, mládeže a oldies PROPOZICE soutěže předtančení pidi, mini dětí, dětí, juniorů, mládeže a oldies Název: Termín: Místo: Pořadatel: Záštita: Ocenění: Druh soutěže: Věk.kategorie: O cenu starostky města Česká Lípa 4. června

Více

V pátek 15. 5. 2015 jsme se dostali podruhé do České knihy rekordů s největší sekerou v České republice!

V pátek 15. 5. 2015 jsme se dostali podruhé do České knihy rekordů s největší sekerou v České republice! červen 2015 MěKS Konice srdečně zve všechny příznivce dechovky na Předseda Oděvního družstva Moděva Konice uspěl v soutěži MANAŽER ROKU 2014 V letošním 22. ročníku prestižní manažerské soutěže MANAŽER

Více

Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012

Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012 Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012 K 1. lednu 2012 mělo město Počátky k dispozici tyto finanční prostředky: 1/ Základní účty volné prostředky GE Money Bank Oberbank KB Česká spořitelna

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY. Mateřská škola Čtyřlístek, Praha 2, Římská 27. PhDr. Dana Moravcová, Ph.D.

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY. Mateřská škola Čtyřlístek, Praha 2, Římská 27. PhDr. Dana Moravcová, Ph.D. KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Mateřská škola Čtyřlístek, Praha 2, Římská 27 Vypracovala PhDr. Dana Moravcová, Ph.D. Charakteristika školy Mateřská škola je tvořena dvěma součástmi Mateřskou školou v Římské ul.

Více

Životický portál. Od 20. dubna do 26. dubna 2015

Životický portál. Od 20. dubna do 26. dubna 2015 Životický portál Od 20. dubna do 26. dubna 2015 BLAHOPŘÁNÍ v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno DOŘIČÁKOVÁ Anna ČERNÝ Oldřich SURÁK Vojtěch MIČKA Jiří DROZD Bohumír ZAHRADNÍKOVÁ Emilie Číslo popisné

Více

1 HRDINOU můžeš být i TY aneb NA PRÁZDNINY VŽDY PŘIPRAVEN Oslava 12. výročí zahájení činnosti INFORMAČNÍHO CENTRA Jaderné elektrárny Temelín IC ZÁMEČEK JE TEMELÍN U NÁS JE KAŽDÝ HNED VÍTANÝ HOST, MÁME

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Noclehárna, číslo služby 48 4862422

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Noclehárna, číslo služby 48 4862422 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy v České republice z.s. Noclehárna, číslo služby 48

Více

bv Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Analýza zdrojů systému

Více

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova 2009 Výroční zpráva Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova pro seniory. Byl to pro nás velký okamžik, po několika

Více

Zápis z 8. zasedání zastupitelstva obce Bílé Poličany konaného dne 8. července 2015

Zápis z 8. zasedání zastupitelstva obce Bílé Poličany konaného dne 8. července 2015 Zápis z 8. zasedání zastupitelstva obce Bílé Poličany konaného dne 8. července 2015 Zasedání Zastupitelstva obce Bílé Poličany (dále jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno v 19:03 hodin starostou obce Petrem

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj květen 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u květnového vydání Novin městyse. Náš zpravodaj Vám přináší informace o dění v městysi,

Více

Obecní úřad Benešov u Semil kontakty

Obecní úřad Benešov u Semil kontakty Obecní úřad Benešov u Semil kontakty Starosta: tel./fax 481 62 27 93, 724 180 025 Účetní: tel. 481 62 48 91 E-mail: obec.benesov@iol.cz Stránky: www.benesovusemil.cz Vážení diváci Vítáme Vás při sledování

Více

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže Pravidla soutěže (dále jen pravidla soutěže ) Krajská hospodářská komora Střední Čechy Poznáváme firmy ve středních Čechách 1. Pořadatel soutěže se sídlem: Tyršova 106, 261 01 Příbram Zámeček s adresou

Více

Časopis MŠ. Prosinec 2015

Časopis MŠ. Prosinec 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Prosinec 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více