KULTURNÍ A SPORTOVNÍ AKCE PRO KALENDÁŘNÍ ROK 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KULTURNÍ A SPORTOVNÍ AKCE PRO KALENDÁŘNÍ ROK 2013"

Transkript

1 KULTURNÍ A SPORTOVNÍ AKCE PRO KALENDÁŘNÍ ROK 2013 LEDEN Akce Místo konání Pořadatel celoročně STŘÍPKY Z DĚJIN KARVINÉ stálá expozice o historii města Karviné NOVOROČNÍ KONCERT SBOLKEM A LOLKEM NA CESTÁCH PO ZEMĚKOULI vzdělanostní zeměpisná soutěž pro děti ČAS RADOSTI A VESELOSTI BETLÉMY Z KYSÚC NOVOROČNÍ KONCERT : : :30 hod :00-16:00 TŘÍKRÁLOVÝ NADAČNÍ KONCERT MARTINA CHODÚRA A JANÁČKOVY FILHARMONIE OSTRAVA NOVOROČNÍ TURNAJ V BLESKOVÉM ŠACHU BALET LOUSKÁČEK 3D v provedení Mariinského divadla STŘELECKÁ LIGA MLÁDEŽE Městský dům kultury Karviná Těšínska Karviná-Fryštát společenský sál Rehabilitační sanatorium velký sál MěDK Karviná klubovny Šachového klubu Karviná kino Centrum Krajské SVČ JUVENTUS NOVOROČNÍ STŘELBA Střelnice U Bažantnice PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem ZAČÍNÁME S PC kurz práce spočítačem pro začínající uživatele, účast nahlásit předem Dechový orchestr Májovák, Svornosti 159, Karviná-Darkov, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: , knih-k7d@rkka.cz, Lázně Darkov, a. s., tel.: Šachový klub Karviná, o. s., MUDr. J. Canibal tel.: , caissa@volny.cz Krajské SVČ JUVENTUS, Karviná tel.: , ksvc@juventus.cz, 2. ZO AVZO Karviná, R. Novák tel.: Karviná, tel.: Karviná, tel.:

2 :00-18: : : :00-16: :00-16: : :00-14: OSTRÝ VE ČTYŘECH ROČNÍCH OBDOBÍCH fotoklub STEEL Třinec, Fotografický obzor Český Těšín KREATIVNÍ DÍLNA PRO DĚTI zábavné odpoledne pro rodiče s dětmi VÝSTAVA OBRAZŮ STANISLAVA HAVLÍKA MALOVÁNÍ DO ČTVERCE setkání s autorem dne v 17 hodin LÉČIVÁ MEDITACE Renáta Rowena Bittová REPREZENTAČNÍ PLES MĚSTA KARVINÉ CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM. KDYŽ SE NAČANČÁM čtení o princeznách z českých pohádek DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘÍRODOVĚDNÉ STANICE DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘÍRODOVĚDNÉ STANICE O LÁSCE divadelní představení, hrají: Jana Krausová, Karel Roden PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ (individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem) ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem JAK SI NEJLÉPE VYCHUTNAT VÍNO? přednáška - Mgr. Gabriela Bordácsová kurzu Mánesova síň MěDK oddělení Galerie Pod Věží velký sál MěDK Obecní dům Družba dětské Přírodovědná stanice KSVČ JUVENTUS Karviná- Ráj Přírodovědná stanice KSVČ JUVENTUS Karviná-Ráj Velký dál MěDK Pobočka RKK malý sál MěDK Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: , knih-k7@rkka.cz, Karviná, tel.: Karviná, tel. Krajské SVČ JUVENTUS, Karviná tel.: , ksvc@juventus.cz, Karviná, tel., tel.: Karviná, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:

3 : :30 NUMEROLOGICKÝ KLUB malý sál MěDK Mgr. Marie Janšová NOVOROČNÍ KONCERT UČITELŮ Koncertní sál ZUŠ, Majakovského 2217,, tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: Slezská univerzita, OPF Slezská univerzita v Opavě, OPF v Karviné DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ v Karviné, Univerzitní Ing. Dagmar Labudková, tel.: , náměstí 1934/3 Karviná labudkova@opf.slu.cz JUVENTUS TANČÍ velký sál MěDK 9:00, 10:45 představení pro ZŠ KD PRSTOVÉ PLETENÍ, tel.: 15:30 pletení zajímavých doplňků bez jehlic 1. KOLO ŽÁKOVSKÁ LIGA HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová CELOROČNÍ REPUBLIKOVÁ SOUTĚŽ kategorie: starší žáci ( ) hajzmanova@volny.cz 8:00-18:00 ( ) počet družstev: 6 VYTANCUJTE CUKROVÍ Krajské SVČ JUVENTUS zumba, aerobic a mnoho dalších sportovně tanečních aktivit. 8:00-13:00 Vstupné 150 Kč SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ MALÝ SÁL MěDK pohádka pro děti divadelní soubor BAMBULES :00 KRAJSKÁ SOUTĚŽ: ŠACHOVÝ KLUB KARVINÁ : PETROVICE A klubovny Šachového klubu Karviná Šachový klub Karviná, o. s., MUDr. J. Canibal tel.: , caissa@volny.cz SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ malý sál MěDK 8:45, 10:00 představení pro MŠ ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí Karviná, tel.: pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem) PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ (individuální výuka Karviná, tel. zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem) , tel.: (výuka práce spočátačem pro úplné začátečníky, účast na kurzu

4 JAKU POROZUMĚT SOBĚ, ŽIVOTU, SITUACÍM A LIDEM malý sál MěDK KOLEM SEBE, přednáška Mgr. Janšová (výuka práce s počítačem pro úplné začátečníky, účast na kurzu je nutné zarezervovat) (výuka práce s počítačem pro mírně pokročilé, účast na kurzu je nutné zarezervovat) REPREZENTAČNÍ PLES LÁZNÍ DARKOV Rehabilitační sanatorium S JUVENTUSEM V NOVÉM ROCE vystoupení členů pohybových a sportovních kroužků RYZE AMATÉRSKÝ NOVOROČNÍ TURNAJ V TEXAS HOLD EM POKERU - 6. ROČNÍK :00 1. LIGA ŠACHOVÝ KLUB KARVINÁ A : ORLOVÁ A : VÝLET PRO RODIČE S DĚTMI LOPATKOVÁNÍ / HERNÍ ODPOLEDNE (výuka práce s počítačem pro úplné začátečníky, účast na kurzu je nutné zarezervovat) FILUMENA MARTURANO divadelní představení, Simona Stašová, Josef Skopal a další výuka práce s počítačem pro mírně pokročilé, účast je nutné rezervovat Městský dům kultury Karviná Krajské SVČ JUVENTUS klubovny Šachového klubu Karviná v případě nepříznivého počasí KSVČ JUVENTUS velký sál MěDK Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.: Lázně Darkov, a. s, tel.: Valíme se, o. s., valimese@valimese.eu, tel.: Krajské SVČ JUVENTUS, Karviná Šachový klub Karviná, o. s., MUDr. J. Canibal tel.: , caissa@volny.cz, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.:

5 :00-17:00 leden leden leden leden - červen leden - červen leden - červen leden - S VYSVĚDČENÍM DO KNIHOVNY tradiční akce pro všechny knihomolíky VYHLÁŠENÍ VÝTVARNÉ SOUTĚŽE PRO MŠ A ZŠ OSLAVA NAROZENIN CENTRA PRO RODINU SLUNÍČKO odpoledne pro rodiče s malými dětmi CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM celorepubliková aktivita vzájemného čtení se známými či jedinečnými osobnostmi NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL AIKIDO děti, dospělí úterý: 16:30-20:00, čtvrtek:16:30-20:00 neděle: 16:30-12:00 NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL JUDA pondělí, středa, pátek: 16:30-20:00 AEROBIC BODY STYLING úterý: 18:30-19:30, čtvrtek: 19:00-20:00 NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL BOXU pondělí, středa, pátek: 16:45-18:30 Centrum pro rodinu Sluníčko Jurkovičova 1547 JUDO HALA JUDO HALA ZŠ U Lesa, tělocvična ZŠ Cihelní, Karviná-Nové Město, tel.: statutární město Karviná, MMK OR Ing. Maria Palová tel.: maria.palova@karvina.cz Sdružení maminek Sluníčko o. s. Mgr. Lenka Kalniková, tel.: , slunicko@centrumslunicko.cz, tel.: TJ Baník Karviná, o. s., Masarykovo náměstí 16/29, Karviná-Fryštát Roman Herdzina tel.: TJ Baník Karviná, Karel Štefánik, tel.: Inka Indráková, tel.: TJ Baník Karviná, Libuše Švecová, tel.: TJ Baník Karviná Roman Nevrla, tel.: ÚNOR Akce Místo konání Pořadatel celoročně únor - únorlistopad STŘÍPKY Z DĚJIN KARVINÉ stálá expozice o historii města Karviné NÁVRAT TRADIC KARVINÁ V PROMĚNÁCH STALETÍ výstava o dějinách Karviné od jejího založení až po dnešek

6 :00-18: :00-19: :00-18: ZNÁMÉ TVÁŘE V KNIHOVNĚ celoměsíční zábavná a vzdělávací soutěž pro děti PRÁZDNINOVÉ BRUSLENÍ S KARVINSKÝMI HVĚZDAMI bruslení se známými hosty z Karviné FITNESS MORNING aerobní a taneční formy cvičení, jóga, capoiera, dopoledne pro děti, mládež, dospělé TURNAJ JUNIORKA kategorie: juniorka + starší dorost ( ), účast prvoligových i druholigových družstev mužů počet:6 TURNAJ STARŠÍHO DOROSTU kategorie: starší dorost ( ) účast prvoligových družstev počet: 5 ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem) kurzu PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ (individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem) kurzu KREATIVNÍ DÍLNA PRO DĚTI zábavné odpoledne pro rodiče s malými dětmi při výrobě originálních výrobků, tel.: STaRS Karviná International Capoiera Raiz Czech Republic ZŠ Školská Czech Republic, o. s. tel.: HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( )Jaroslav Hudeček ( ) hajzmanova@volny.cz fax/tel.: HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) Jaroslav Hudeček ( ) hajzmanova@volny.cz a informačních služeb RKK, Karviná, tel.: oddělení pro dospělé, tel.: Karviná, tel. Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.:, tel.:

7 : : :00-16: : :00-18: LÉČIVÁ MEDITACE Renáta Rowena Bittová KONCERT KLAVÍRNÍHO ODDĚLENÍ ZUŠ BEDŘICHA SMETANY V KARVINÉ TURNAJ MLADŠÍHO DOROSTU kategorie: mladší dorost ( ) účast prvoligových družstev počet: 4 TIPGAMES EXTRALIGA MUŽI KARVINÁ : DUKLA PRAHA SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ pohádka pro děti, divadelní soubor Bambules 2. KOLO ŽÁKOVSKÁ LIGA CELOROČNÍ REPUBLIKOVÁ SOUTĚŽ kategorie: starší žáci ( ) počet družstev: 5 (dle postupu z 1. kola) JARNÍ POBYTOVÝ TÁBOR KŘIVÉ OBVINĚNÍ pro děti let JARNÍ POBYTOVÝ TÁBOR PŘÍRODOVĚDNÉ STANICE JARNÍ PRÁZDNINY filmová a divadelní představení pro děti PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR V PŘÍRODOVĚDNÉ STANICI PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR V KSVČ JUVENTUS NEVÁHEJ, DO KNIHOVNY O PRÁZDNINÁCH POSPÍCHEJ blok soutěží, kvízů a zábavy pro všechny knihomolíky velký sál MěDK Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 malý sál MěDK TZ ŘEKA TZ ŘEKA MěDK Karviná, kino Centrum přírodovědná stanice Krajské SVČ JUVENTUS Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: zuskarvina@iol.cz HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) Jaroslav Hudeček ( ) hajzmanova@volny.cz HCB OKD KARVINÁ Roman Farář ( ) hcbkarvina@seznam.cz HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz, tel.:

8 ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí Pobočka RKK Karvinápro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ (individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem) kurzu JARNÍ PRÁZDNINY MěDK Karviná, kino filmová a divadelní představení pro děti Centrum kurzu JARNÍ PRÁZDNINY MěDK Karviná, kino filmová a divadelní představení pro děti Centrum HERALDICKÉ PAMÁTKY výstava věnována jedné z významných pomocných věd historických heraldice. JARNÍ PRÁZDNINY MěDK Karviná, kino filmová a divadelní představení pro děti Centrum Kavárna Rehabilitační sanatorium VALENTÝNSKÝ TANEČNÍ VEČER : :00-19: :00-16:00 VALENTÝNSKÝ KONCERT KRISTÍNA KNIHOMOLICKÝ KARNEVAL PRO NEJLEPŠÍ DĚTI A RODIČE, kouzelníci, strigy a čarodějnice mají dnes Knihomolický ples JARNÍ PRÁZDNINY filmová a divadelní představení pro děti MEZINÁRODNÍ TURNAJ MLADŠÍCH ŽÁKŮ kategorie: mladší žáci ( ) počet družstev: 8 velký sál MěDK MěDK Karviná, kino Centrum Karviná, tel.: Karviná, tel., tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.: Lázně Darkov, a. s., tel.: Karviná, tel. HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz

9 : : : únor - listopad :00 VÝLET PRO RODIČE S DĚTMI: LOPATKOVÁNÍ / HERNÍ ODPOLEDNE KRAJSKÁ SOUTĚŽ ŠACHOVÝ KLUB KARVINÁ B : STONAVA ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ (individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem) kurzu TŘI BRATŘI V NESNÁZÍCH divadelní představení, Martin Zounar, Adéla Gondíková a další kurzu ING. MIROSLAV HRABICA - PŘEDNÁŠKA v případě nepříznivého počasí KSVČ JUVENTUS klubovny Šachového klubu Karviná a informačních služeb RKK, oddělení pro dospělé velký dál MěDK malý sál MěDK NUMEROLOGICKÝ KLUB učebna MěDK Mgr. Marie Janšová výuka práce s počítačem pro mírně pokročilé, účast na kurzu je nutné zarezervovat VÁLKA S MLOKY velký sál MěDK divadlo Tramtárie představení pro ZŠ KARVINÁ V PROMĚNÁCH STALETÍ besedy o dějinách Karviné ČERTŮV ŠVAGR velký sál MěDK divadelní představení Divadelní společnost Julie Jurištové Šachový klub Karviná, o. s., MUDr. J. Canibal tel.: , caissa@volny.cz Karviná, tel.: Karviná, tel., tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.:

10 KARNEVAL PLNÝ KOUZEL :00.19: :00-19: : :30 únor únor únor únor ČESKO-SLOVENSKÁ LIGA mezinárodní regionální turnaj mladších žáků ( ) počet družstev: 6 (3 česká 3 slovenská) ČESKO-SLOVENSKÁ LIGA mezinárodní regionální turnaj starších žáků ( ) počet družstev: 6 (3 česká 3 slovenská) 1. LIGA ŠACHOVÝ KLUB KARVINÁ : DURAS BRNO kurzu (výuka práce s počítačem pro úplné začátečníky, účast na kurzu je nutné zarezervovat) (výuka práce s počítačem pro mírně pokročilé, účast na kurzu je nutné zarezervovat) O ŠEVCI KUBOVI Divadelní představení pro MŠ a ZŠ Divadýlko Mrak KONCERT MLADÝCH UMĚLCŮ (vystoupí absolventi ZUŠ nyní studenti Janáčkovy konzervatoře a gymnázia v Ostravě) ZABÍJAČKOVÉ LÁZEŇSKÉ HODY CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM VSTÁVAT A CVIČIT Čtení z knihy Bob a Bobek králíci z klobouku TVORBA STUDENTŮ GYMNÁZIA KARVINÁ Krajské SVČ JUVENTUS klubovny Šachového klubu Karviná velký sál MěDK Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 kavárna ROSA Rehabilitační sanatorium Středisko hudby a umění RKK Karviná-Fryštát tel.: , ksvc@juventus.cz, HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz Šachový klub Karviná, o. s., MUDr. J. Canibal tel.: , caissa@volny.cz, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: Lázně Darkov, a. s, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:

11 leden - červen leden - červen leden - červen leden - únor NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL AIKIDO děti, dospělí úterý: 16:30-20:00, čtvrtek:16:30-20:00 neděle: 16:30-12:00 NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL JUDA pondělí, středa, pátek: 16:30-20:00 AEROBIC BODY STYLING úterý: 18:30-19:30, čtvrtek: 19:00-20:00 NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL BOXU pondělí, středa, pátek: 16:45-18:30 MUZEUM PRO KARVINOU 8. ROČNÍK víkendová setkání s přednáškami o historii města, JUDO HALA JUDO HALA ZŠ U Lesa, tělocvična ZŠ Cihelní, Karviná-Nové Město Těšínska Karviná-Fryštát TJ Baník Karviná, o. s., Masarykovo náměstí 16/29, Karviná-Fryštát Roman Herdzina tel.: TJ Baník Karviná, Karel Štefánik, tel.: Inka Indráková, tel.: TJ Baník Karviná, Libuše Švecová, tel.: TJ Baník Karviná Roman Nevrla, tel.: BŘEZEN Akce Místo konání Pořadatel celoročně STŘÍPKY Z DĚJIN KARVINÉ stálá expozice o historii města Karviné únor :00-15: NÁVRAT TRADIC 3. KOLO ŽÁKOVSKÁ LIGA CELOROČNÍ REPUBLIKOVÁ SOUTĚŽ kategorie: starší žáci ( ) počet družstev: 4 (dle postupu z 2. kola HERALDICKÉ PAMÁTKY výstava věnována jedné z významných pomocných věd historických heraldice. 1. LIGA MUŽI ČR KARVINÁ B : NOVÉ VESELÍ (13:00) 1. DOROSTENECKÁ LIGA STARŠÍ DOROST KARVINÁ : NOVÉ VESELÍ (15:00) 1. DOROSTENECKÁ LIGA MLADŠÍ DOROST KARVINÁ : NOVÉ VESELÍ (17:00) HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz

12 :00-18: : :30-16:30 kurzu ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem VÝTVARNÁ SKUPINA SPOUŠŤ (výuka práce s počítačem pro úplné začátečníky, účast na kurzu je nutné zarezervovat) KREATIVNÍ DÍLNA PRO DĚTI zábavné odpoledne pro rodiče s dětmi KONCERT DECHOVÉHO ODDĚLENÍ ZUŠ BEDŘICHA SMETANY V KARVINÉ výuka práce s počítačem pro mírně pokročilé, účast na kurzu je nutné zarezervovat POVÍDÁM, POVÍDÁM POHÁDKU hlasité čtení pohádek pro nejmenší Mánesova síň MěDK Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 Karviná, tel. Karviná, tel.: Karviná, tel.: Karviná, tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: , tel.:, tel.: VÝSTAVA JAROSLAVY RYBOVÉ KERAMICKÁ TVORBA výstava užitkové keramiky, vernisáž v17:30 Galerie Pod Věží, tel.: : : LÉČIVÁ MEDITACE Renáta Rowena Bittová KONCERT ODDĚLENÍ ELEKTRONICKÝCH KLÁVESOVÝCH NÁSTROJŮ DROBNOSTI MILANA DROBNÉHO koncert u příležitosti MDŽ, host Yvetta Simonová velký sál MěDK Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 Obecní dům Družba Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.:

13 : :30-16: nebo :00-18:00 PRASÁTKA A VLK pohádka pro děti Divadelní soubor BAMBULES TIPGAMES EXTRALIGA MUŽI KARVINÁ : CEMENT HRANICE VÝLET PRO RODIČE S DĚTMI LOTAKOVÁNÍ/HERNÍ ODPOLEDNE ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem) (výuka práce spočátačem pro úplné začátečníky, účast na kurzu kurzu PRASÁTKA A VLK představení pro MŠ Divadelní soubor BAMBULES POVÍDÁM, POVÍDÁM POHÁDKU hlasité čtení pohádek pro nejmenší 5. KOLO ŽÁKOVSKÁ LIGA CELOROČNÍ REPUBLIKOVÁ SOUTĚŽ kategorie: starší žáci ( ) počet družstev: 5 (dle postupu ze 4. kola) malý sál MěDK v případě nepříznivého počasí KSVČ JUVENTUS a informačních služeb RKK, a informačních služeb RKK, malý sál MěDK HCB OKD KARVINÁ Roman Farář ( ) hcbkarvina@seznam.cz tel.: , ksvc@juventus.cz, Karviná, tel.: Karviná, tel.:, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.:, tel.: HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz

14 :30-17: : :30 KUŘÁTKA Z CD výroba závěsných dekorací KONCERT KLAVÍRNÍHO ODDĚLENÍ ZUŠ BEDŘICHA SMETANY V KARVINÉ KONCERT SYMČCOVÉHO A KYTAROVÉHO ODDĚLENÍ EZOTERICKÝ FESTIVAL 15. ROČNÍK MěDK :00-16:30 MEZINÁRODNÍ TURNAJ V HÁZENÉ kategorie: starší žáci (1998) počet družstev: EZOTERICKÝ FESTIVAL 15. ROČNÍK MěDK Komorní sál ZUŠ Majakovského 2217 Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217, tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz :00-14:00 KNIHOMOLICKÁ KRASLICE oblíbená soutěž ve zdobení vajíček ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem) a informačních služeb RKK, a informačních služeb RKK, JOSEFOVSKÁ ZÁBAVA S ANDEREM Z KOŠIC Obecní dům Družba, tel.: Karviná, tel.: Karviná, tel.:, tel.: (výuka práce s počítačem pro úplné začátečníky, účast je nutné rezervovat) Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:

15 :30-16: :00-18: POVÍDÁM, POVÍDÁM POHÁDKU hlasité čtení pohádek pro nejmenší JARNÍ DESKOHRANÍ pro veřejnost od 15 let MÁŠ NA TO! rodinná vědomostní a dovednostní hra pro rodiče s dětmi KRAJSKÁ SOUTĚŽ ŠACHOVÝ KLUB KARVINÁ B : BŠŠ FRÝDEK-MÍSTEK kurzu VELIKONOČNÍ JARMARK V DUCHU HISTSORICKÝCH TRADIC Krajské SVČ JUVENTUS klubovny Šachového klubu Karviná Masarykovo náměstí, tel.:, tel.: tel.: , ksvc@juventus.cz,, tel.: Šachový klub Karviná, o. s., MUDr. J. Canibal tel.: , caissa@volny.cz, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: :30-16:30 POVÍDÁM, POVÍDÁM, POHÁDKU hlasité čtení pohádek pro nejmenší Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: :00 NUMEROLOGICKÝ KLUB Mgr. Marie Janšová učebna MěDK Karviná : ZPĚVÁČEK 2013 malý sál MěDK, tel.:

16 VELIKONOČNÍ JARMARK tvořivá dílna velikonočních dekorací VÝCHOVNÝ KONCERT PRO ŽÁKY 4. TŘÍD březen ČERT A KÁČA Eva Hrušková a Jan Přeučil divadelní představení pro ZŠ Výstavní síň zámku Fryštát Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 velký sál MěDK tel.: , ksvc@juventus.cz, Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: březen březen březen březen březen březen leden - červen leden - červen JEŠTĚRKA NA SLUNCI divadelní představení: Hana Maciuchová, Jaroslav Satoranský CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM celorepubliková aktivita vzájemného čtení se známými osobnostmi CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM: PÍSNIČKY V POHÁDKÁCH A FILMECH PRO DĚTI zpívání písniček a čtení pohádek VÝSTAVA KATEŘINY DÓNOVÉ KARNEVAL zábavná akce pro rodiče a malými dětmi MUZEUM PRO KARVINOU 8. ROČNÍK víkendová setkání s přednáškami o historii města, NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL AIKIDO děti, dospělí úterý: 16:30-20:00, čtvrtek:16:30-20:00 neděle: 16:30-12:00 NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL JUDA pondělí, středa, pátek: 16:30-20:00 velký sál MěDK Středisko hudby a umění RKK Karviná-Fryštát KSVČ JUVENTUS Karviná, U Bažantnice 1794, Těšínska Karviná-Fryštát JUDO HALA JUDO HALA, tel.:, tel.:, tel.: Sdružení maminek Sluníčko o. s. Mgr. Lenka Kalniková, tel.: , slunicko@centrumslunicko.cz TJ Baník Karviná, o. s., Masarykovo náměstí 16/29, Karviná-Fryštát Roman Herdzina tel.: TJ Baník Karviná, Karel Štefánik, tel.: Inka Indráková, tel.:

17 leden - červen leden - AEROBIC BODY STYLING úterý: 18:30-19:30, čtvrtek: 19:00-20:00 NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL BOXU pondělí, středa, pátek: 16:45-18:30 ZŠ U Lesa, tělocvična ZŠ Cihelní, Karviná-Nové Město TJ Baník Karviná, Libuše Švecová, tel.: TJ Baník Karviná Roman Nevrla, tel.: únorlistopad KARVINÁ V PROMĚNÁCH STALETÍ besedy o dějinách Karviné DUBEN Akce Místo konání Pořadatel celoročně únor :00-18: :30 STŘÍPKY Z DĚJIN KARVINÉ stálá expozice o historii města Karviné NÁVRAT TRADIC VÝSTAVA JAROSLAVY RYBOVÉ KERAMICKÁ TVORBA výstava užitkové keramiky, vernisáž v17:30 VÝTVARNÁ SKUPINA SPOUŠŤ Galerie Pod Věží Mánesova síň MěDK OD REALITY K ABSTRAKCI výstava prací žáků ZŠ Mendelova HRAVÁ AUTOŠKOLA dopravní soutěž prověřující znalosti dětí o silničním provozu KAM S NÍM Pobočka RKK Karvinávědomostní testík k měsíci ekologie KREATIVNÍ DÍLNA PRO DĚTI zábavné odpoledne pro rodiče s dětmi při výrobě originálních výrobků HERALDICKÉ PAMÁTKY výstava bude věnována jedné z významných pomocných věd historických heraldice. MěDK Karviná SLAVNOSTNÍ KONCERT ZUŠ BEDŘICHA SMETANY Koncertní sál, tel.:, tel.:, tel.:, tel.:, tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.:

18 : : :00-22: : kurzu LÉČIVÁ MEDITACE Renáta Rowena Bittová O VELIKÉ ŘEPĚ pohádka pro děti divadelní soubor BAMBULES OLDIES PARTY taneční zábava NOC S ANDERSENEM strašidelné čtení a hry v noční knihovně PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem kurzu JARNÍ KONCERT PŘÍPRAVNÝCH ODDĚLENÍ účinkuje Permoníček mladší, Permoníček starší JAK SE HONZA DOSTAL NA HRAD představení pro ZŠ Divadelní společnost Julie Jurištové MODEL KARVINÁ soutěž plastikových modelářů se zajímavým doprovodným programem velký dál MěDK malý sál MěDK Obecní dům Družba a informačních služeb RKK, Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 velký dál MěDK Krajské SVČ JUVENTUS Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.:, tel.: Karviná, tel.:, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: , tel.:

19 : : :00 PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem kurzu (výuka práce s počítačem pro mírně pokročilé, účast na kurzu je nutné zarezervovat) TIPGAMES EXTRALIGA MUŽI 2. kolo nadstavby DNY ZEMĚ HRAJE A ZPÍVÁ CELÁ RODINA koncert žáků ZUŠ ve spolupráci s jejich rodiči, prarodiči a příbuznými DNY ZEMĚ DEN ZEMĚ ekologická akce k oslavě Mezinárodního dne Země KLAVÍRNÍ PÓDIUM výměnný koncert s klavírním oddělením ZUŠ Uničov HRAJE A ZPÍVÁ CELÁ RODINA účinkují žáci ZUŠ Bedřicha Smetany a jejich rodiče, prarodiče a příbuzní Pobočka RKK, Karviná- přírodovědná stanice KSVČ JUVENTUS Karviná-Ráj Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 přírodovědná stanice KSVČ JUVENTUS Karviná-Ráj Karviná, tel.:, tel.: Karviná, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.: HCB OKD KARVINÁ Roman Farář ( ) hcbkarvina@seznam.cz tel.: , ksvc@juventus.cz, Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: tel.: , ksvc@juventus.cz, park Boženy Němcové statutární město Karviná Karviná-Fryštát tel.: , Koncertní sál ZUŠ Základní umělecká škola B. Smetany Majakovského 2217 v Karviné, tel.: Koncertní sál ZUŠ Základní umělecká škola B. Smetany Majakovského 2217 v Karviné, tel.:

20 TIPGAMES EXTRALIGA MUŽI 3. kolo nadstavby RACING CUP soutěž autíček na dálkové ovládání pro kluky a holky LODĚNICE park Boženy Němcové KOLO OBLASTNÍ STŘELECKÉ LIGY Střelnice U Bažantnice 1. LIGA MUŽI ČR KARVINÁ B : LITOVEL (17:00) 1. DOROSTENECKÁ LIGA STARŠÍ DOROST KARVINÁ : LOVOSICE (13:00 1. DOROSTENECKÁ LIGA MLADŠÍ DOROST KARVINÁ : LOVOSICE (15:00) LIGA ŠACHOVÝ KLUB KARVINÁ A : STARÉ MĚSTO 10: DNY ZEMĚ klubovny Šachového klubu Karviná přírodovědná stanice KSVČ JUVENTUS Karviná-Ráj PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ individuální výuka Pobočka RKK, Karvinázájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající a informačních služeb RKK, uživatele, účast je nutno nahlásit předem O VELIKÉ ŘEPĚ představení pro MŠ, divadelní soubor BAMBULES Malý sál MěDK kurzu HCB OKD KARVINÁ Roman Farář ( ) hcbkarvina@seznam.cz tel.: , ksvc@juventus.cz, 2. ZO AVZO Karviná, R. Novák tel.: HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz Šachový klub Karviná, o. s., MUDr. J. Canibal tel.: , caissa@volny.cz tel.: , ksvc@juventus.cz, Karviná, tel.: Karviná, tel.:, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.:

21 :30-17:00 KD ČARODĚJNICE JAKO Z POHÁDKY výroba postavičky čarodějnic VÝCHOVNÝ KONCERT PRO ŽÁKY 7. TŘÍD ZŠ : : únorlistopad TIPGAMES EXTRALIGA MUŽI 4. kolo nadstavby REJ ČARODĚJNIC A ČARODĚJŮ kurzu KARVINÁ V PROMĚNÁCH STALETÍ besedy o dějinách Karviné VÝSTAVA OPBRAZŮ JITKY GŘEŠKOVÉ V KAMENI DŘEVĚ, VODĚ A KVĚTINÁCH vernisáž v17:30 MÁJOVÁ VESELICE taneční zábava, tel.: Koncertní sál ZUŠ Základní umělecká škola B. Smetany Majakovského 2217 v Karviné, tel.: HCB OKD KARVINÁ Roman Farář ( ) hcbkarvina@seznam.cz fax/tel.: Krajské SVČ JUVENTUS Galerie Pod Věží Obecní dům Družba REJ ČARODĚJNIC Rehabilitační sanatorium duben duben POLSKI CIESZYN vlastivědná exkurze, Mgr. Libuše Kolková MUZEUM PRO KARVINOU 8. ROČNÍK víkendová setkání s přednáškami o historii města, Těšínska Karviná-Fryštát duben VELIKONOCE V LÁZNÍCH DARKOV Rehabilitační sanatorium tel.: , ksvc@juventus.cz,, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.: Lázně Darkov, a. s., tel.: Lázně Darkov, a. s., tel.:

22 duben duben leden - červen leden - červen leden - červen leden - duben CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM: CO NA TO HERMÍNA? veselé čtení z knihy Ann Rocardové o veselé čarodějnici NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL AIKIDO děti, dospělí úterý: 16:30-20:00, čtvrtek:16:30-20:00 neděle: 16:30-12:00 NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL JUDA pondělí, středa, pátek: 16:30-20:00 AEROBIC BODY STYLING úterý: 18:30-19:30, čtvrtek: 19:00-20:00 NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL BOXU pondělí, středa, pátek: 16:45-18:30 VELIKONOČNÍ PROGRAM PRO RODIČE S MALÝMI DĚTMI JUDO HALA JUDO HALA ZŠ U Lesa, tělocvična ZŠ Cihelní, Karviná-Nové Město Centrum pro rodinu Sluníčko Jurkovičova 1547 Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: TJ Baník Karviná, o. s., Masarykovo náměstí 16/29, Karviná-Fryštát Roman Herdzina tel.: TJ Baník Karviná, Karel Štefánik, tel.: Inka Indráková, tel.: TJ Baník Karviná, Libuše Švecová, tel.: TJ Baník Karviná Roman Nevrla, tel.: Sdružení maminek Sluníčko o. s. Mgr. Lenka Kalniková, tel.: , slunicko@centrumslunicko.cz KVĚTEN Akce Místo konání Pořadatel celoročně únor STŘÍPKY Z DĚJIN KARVINÉ stálá expozice o historii města Karviné NÁVRAT TRADIC HERALDICKÉ PAMÁTKY výstava věnována jedné z významných pomocných věd historických heraldice. NÁSTRAHY VELKOMĚSTA 6. ročník tematické hry pro rodinné týmy Karviná Valíme se, o. s., valimese@valimese.eu, tel.: Krajské SVČ JUVENTUS, Karviná

23 VÍTÁNÍ PTAČÍHO ZPĚVU Dětmarovice nebo Olšiny OTEVÍRÁNÍ PRAMENŮ MÁJ NAD OLŠÍ 18. ročník mezinárodního festivalu TIPGAMES EXTRALIGA MUŽI 5. kolo nadstavby ZÁVODY LRU MEMORIÁL ZB. WRANIKA MS PZKO Karviná-Ráj, T. Puchała tel , Lázně Darkov, a. s., tel.: HCB OKD KARVINÁ Roman Farář ( ) Český rybářský svaz místní organizace Karviná Šachový klub Karviná, o. s., MUDr. J. Canibal tel.: , Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: : :30-17: : :00-16:00 MÁJOVÝ TURNAJ V RAPID ŠACHU KD PŘÁNÍČKA PRO MAMINKY PEXESIÁDA ANEB O NEJKRÁSNĚJŠÍ POLÍČKO POHÁDKOVÉHO PEXESA výtvarná soutěž pro děti TANEČNÍ SHOW Taneční škola Nicola s Dance Unico TIPGAMES EXTRALIGA MUŽI 6. kolo nadstavby 6. KOLO ŽÁKOVSKÁ LIGA celoroční republiková soutěž kategorie: starší žáci ( ) počet družstev: 4 (dle postupu z 5. kola) ZÁVODY LRU MLÁDEŽE KARVINSKÁ UDICE LIGA MUŽI ČR KARVINÁ B : NÁCHOD (13:00) 1. DOROSTERNCKÁ LIGA STARŠÍ DOROST KARVINÁ : T. PLZEŇ (15:00) 1. DOROSTENCEKÁ LIGA MLADŠÍ DOROST KARVINÁ : T. PLZEŇ (17:00) Park u kavárny Rosa Rehabilitační sanatorium Lázeňský park na jezeře v parku Boženy Němcové klubovny Šachového klubu Karviná velký sál MěDK na jezeře v parku Boženy Němcové tel.: , ksvc@juventus.cz, Lázně Darkov, a. s., tel.: HCB OKD KARVINÁ Roman Farář ( ) hcbkarvina@seznam.cz HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz Český rybářský svaz místní organizace Karviná rybarikarvina@centrum.cz HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz

24 MÁJ NAD OLŠÍ 18. ročník mezinárodního festivalu Lázeňský park MS PZKO Karviná-Ráj, T. Puchała tel , Lázně Darkov, a. s., tel.: PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem Pobočka RKK, Karviná- Karviná, tel.: ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem Pobočka RKK, Karviná- Karviná, tel.: , tel.: VÝSTAVA VLADIMÍR ČONDÁK Mánesova síň MěDK :00-18:00 KREATIVNÍ DÍLNA PRO DĚTI zábavné odpoledne pro rodiče s dětmi, tel.: (výuka práce s počítačem pro úplné začátečníky, účast na kurzu je nutné rezervovat) MÁJ NAD OLŠÍ 18. ročník mezinárodního festivalu Lázeňský park VÝLET DO DINOPARKU Dinopark Ostrava Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: MS PZKO Karviná-Ráj, T. Puchała tel , Lázně Darkov, a. s., tel.: tel.: , ksvc@juventus.cz,

25 :30 TIPGAMES EXTRALIGA MUŽI 7. kolo nadstavby KONCERT FRANCOUZSKÝCH UMĚLCŮ U PŘÍLEŽITOSTI 90. VÝROČÍ ZALOŽENÍ KNIHOVNY V KARVINÉ LÉČIVÁ MEDITACE Renáta Rowena Bittová KONCERTY PĚVECKÉHO ODDĚLENÍ SOUSTŘEDĚNÍ KARVINSKÁ SEDMIKRÁSKA TIPGAMES EXTRALIGA MUŽI 8. kolo nadstavby MEZINÁRODNÍ WORKSHOP A BATIZADO CAPOIERY V KARVINÉ O VELIKÉ ŘEPĚ pohádka pro děti divadelní soubor Bambules MÁJ NAD OLŠÍ 18. ročník mezinárodního festivalu PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem velký dál MěDK ZUŠ Bedřicha Smetany v Karviné Krajské SVČ JUVENTUS malý sál MěDK Lázeňský park a informačních služeb RKK, a informačních služeb RKK, HCB OKD KARVINÁ Roman Farář ( ) hcbkarvina@seznam.cz, tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: tel.: , ksvc@juventus.cz, HCB OKD KARVINÁ Roman Farář ( ) hcbkarvina@seznam.cz International Capoiera Raiz Czech Republic Czech Republic, o. s., tel.: MS PZKO Karviná-Ráj, T. Puchała tel , Lázně Darkov, a. s., tel.: Karviná, tel.: Karviná, tel.:, tel.:

26 :30, 10: : :00, 10: TANEČNÍ SHOW velký sál MěDK Taneční škola Nicola s Dance Unico představení pro ZŠ kurzu KONCERT ŽÁKŮ PŘÍPRAVNÝCH HUDEBNÍ VÝCHOVY KE DNI MATEK Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 HODINA ZPÍVÁNÍ VE ZVĚŘINCI velký dál MěDK Jaroslav Uhlíř představení pro ZŠ VÝCHOVNÝ KONCERT PRO MŠ SLAVNOST NA LOUCE MOJE MILÁ MAMINKO pásmo básniček, písniček a čtení pro maminky KARVINSKÁ SEDMIKRÁSKA DEN MUZEÍ vstup zdarma Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 Krajské SVČ JUVENTUS, Karviná, Karviná Nové Město RYBÁŘSKÝ DEN V PARKU BOŽENY NĚMCOVÉ park Boženy Němcové TIPGAMES EXTRALIGA MUŽI 9. kolo nadstavby 1. LIGA MUŽI ČR KARVINÁ B : OLOMOUC (17:00) 1. DOROSTENECKÁ LIGA STARŠÍ DOROST KARVINÁ : DUKLA (13:00) 1. DOROSTENECKÁ LIGA MLADŠÍ DOROST KARVINÁ : DUKLA (15:00) Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: , tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: Český rybářský svaz místní organizace Karviná rybarikarvina@centrum.cz HCB OKD KARVINÁ Roman Farář ( ) hcbkarvina@seznam.cz HCB OKD KARVINÁ Roman Farář ( ) hcbkarvina@seznam.cz

27 MÁJ NAD OLŠÍ 18. ročník mezinárodního festivalu Lázeňský park MS PZKO Karviná-Ráj, T. Puchała tel , Lázně Darkov, a. s., tel.: ROČNÍK POCHOD OKOLO KARVINÉ pěší turistická akce Karviná a okolí TJ Baník Karviná, Josef Čigelský, tel.: PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem a informačních služeb RKK, Karviná, tel.: ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem a informačních služeb RKK, Karviná, tel.: , tel.: kurzu Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: , tel.: :30 SLAVNOSTNÍ KONCERT POBOČKY PETROVICE Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: :00 SHIRLEY VALENTINE divadelní představení, účinkuje Simona Stašová velký dál MěDK

28 VÝCHOVNÝ KONCERT PRO ŽÁKY 2. TŘÍD ZŠ KOUZELNÝ VLÁČEK účinkují instrumentalisté a žáci literárně-dramatického oboru Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: TIPGAMES EXTRALIGA MUŽI 10. kolo nadstavby HCB OKD KARVINÁ, Roman Farář ( ) hcbkarvina@seznam.cz ZÁVODY MLÁDEŽE S RYBÁŘSKOU STRÁŽÍ na jezeře v parku Boženy Němcové Český rybářský svaz místní organizace Karviná rybarikarvina@centrum.cz : : :00 TRAVESTI SHOW MÁJ NAD OLŠÍ 18. ročník mezinárodního festivalu kurzu DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ NUMEROLOGICKÝ KLUB Mgr. Marie Janšová velký dál MěDK Lázeňský park Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 učebna MěDK MS PZKO Karviná-Ráj, T. Puchała tel , Lázně Darkov, a. s. tel.: , tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: , tel.:

29 : : únorlistopad ABSOLVENTSKÁ VÝSTAVA ŽÁKŮ VÝTVARNÉHO OBORU Výstavní prostory ZUŠ OBUŠKU Z PYTLE VEN divadelní představení Divadelní společnost Julie Jurištové velký dál MěDK PŘEBOR ČESKÉ REPUBLIKY SOUTĚŽ ŘÍZENÁ ČSH (konkurz) kategorie starší žáci ( ) účast: 6 družstev vítěz získává titul MISTR ČR KARVINÁ V PROMĚNÁCH STALETÍ besedy o dějinách Karviné květen HOROLEZECKÁ ČASOVKA - NA KOLECH Karviná-Komorní Lhotka květen SLAVNOSTNÍ ZAKONČENÍ LETNÍHO SEMESTRU U3V květen DOPRAVNÍ SOUTĚŽ MLADÝCH CYKLISTŮ Karviná květen květen květen květen MEZINÁRODNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ NÁRODNÍCH RAD ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DEN MATEK DEN PRO RODINU zábavná akce k příležitosti Mezinárodního dne rodiny ATLETICKÉ ZÁVODY pro rodiny s malými dětmi od 2 do 8 let SU v Opavě, OPF Karviná Univerzitní náměstí 1934/3 Karviná SU v Opavě, OPF Karviná Univerzitní náměstí 1934/3 Karviná Centrum pro rodinu Sluníčko, Jurkovičova 1547 Centrum pro rodinu Sluníčko, Jurkovičova 1547 Hřiště ZŠ Dělnická Karviná- Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: HCB OKD Karviná,Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz TJ Baník Karviná, o. s., Masarykovo náměstí 16/29, Karviná-Fryštát Jiří Matuszek, tel.: , Slezská univerzita v Opavě, OPF v Karviné Doc. Ing. E. Sikorová, CSc., tel.: , sikorova@opf.slu.cz statutární město Karviná, MMK, Odbor rozvoje, Ing. Maria Palová tel.: maria.palova@karvina.cz Slezská univerzita v Opavě, OPF v Karviné Doc. Ing. E. Sikorová, CSc., tel.: , sikorova@opf.slu.cz Sdružení maminek Sluníčko o. s. Mgr. Lenka Kalniková, tel.: , slunicko@centrumslunicko.cz Sdružení maminek Sluníčko o. s. Mgr. Lenka Kalniková, tel.: , slunicko@centrumslunicko.cz Sdružení maminek Sluníčko o. s. Mgr. Lenka Kalniková, tel.: , slunicko@centrumslunicko.cz

30 květen květen květen květen leden - červen leden - červen leden - červen CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM. KÁŤA A ŠKUBÁNEK AKCE PŘIPRAVENÍ K 90. VÝROČÍ REGIONÁLNÍ KNIHOVNY KARVINÁ DOKUMENTAČNÍ VÝSTAVA O VÝVOJI A PŮSOBENÍ RKK NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL AIKIDO děti, dospělí úterý: 16:30-20:00, čtvrtek:16:30-20:00 neděle: 16:30-12:00 NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ - ODDÍL JUDA pondělí, středa, pátek: 16:30-20:00 AEROBIC BODY STYLING úterý: 18:30-19:30, čtvrtek: 19:00-20:00 Pobočka TKK Karviná- Nové město Středisko hudby a umění RKK Karviná-Fryštát JUDO HALA JUDO HALA ZŠ U Lesa, tělocvična Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: TJ Baník Karviná, o. s., Masarykovo náměstí 16/29, Karviná-Fryštát Roman Herdzina tel.: TJ Baník Karviná, Karel Štefánik, tel.: Inka Indráková, tel.: TJ Baník Karviná, Libuše Švecová, tel.: leden - NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL BOXU pondělí, středa, pátek: 16:45-18:30 ZŠ Cihelní, Karviná-Nové Město TJ Baník Karviná Roman Nevrla, tel.: květen MUZEUM PRO KARVINOU 8. ROČNÍK víkendová setkání s přednáškami o historii města Těšínska Karviná-Fryštát ČERVEN Akce Místo konání Pořadatel DEN DĚTÍ :00-12:00 BEZPEČNĚ U VODY sobotní dopoledne u vody (STaRS Karviná) ve spolupráci s potápěčským klubem SK Baron Karviná park u kavárny ROSA Rehabilitační sanatorium, Krytý bazén STaRS Karviná Lázně Darkov, a. s., tel.: Krajské SVČ JUVENTUS, Karviná, tel.: , ksvc@juventus.cz, Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: , Michaela Unucková, unuckova@rkka.czz

31 PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem a informačních služeb RKK, Karviná, tel.: VÝSTAVA VLADIMÍR ČONDÁK výstava potrvá do Mánesova síň MěDK ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem a informačních služeb RKK, Karviná, tel.:, tel.: MALOVÁNÍ NA CHODNÍKU Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: KREATIVNÍ DÍLNA PRO DĚTI Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: kurzu Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.: celoročně STŘÍPKY Z DĚJIN KARVINÉ stálá expozice o historii města Karviné únor - NÁVRAT TRADIC

32 HERALDICKÉ PAMÁTKY výstava věnována jedné z významných pomocných věd historických heraldice DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Koncertní sál a prostory ZUŠ Majakovského 2217 Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: :30 LÉČIVÁ MEDITACE Renáta Rowena Bittová velký dál MěDK :30-17:30 KD-PEJSEK Z DŘEVĚNÝCH KOLÍČKŮ výroba jednoduchého pejska z kolíčků na prádlo Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: VÝSTAVA VLADIMÍR ČONDÁK PŘEBOR ČESKÉ REPUBLIKY soutěž řízená ČSH (konkurz) HÁZENKÁŘSKÝ DESETIBOJ kategorie: mladší žáci ( ) vítěz získává titul MISTR ČR HRY NA LODIČKÁCH 1. ročník zábavné soutěžní hry pro týmy, soutěže pro děti, kulturní program PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem Mánesova síň MěDK areál Loděnice v parku Boženy Němcové a informačních služeb RKK, a informačních služeb RKK, HCB OKD Karviná, Jana Hajžmanová ( ) hajzmanova@volny.cz Valíme se, o. s., valimese@valimese.eu, tel.: Iniciativa Dokořán Karviná, tel.: Karviná, tel.:

33 : VEČER TANEČNÍHO A LITERÁRNĚ DRAMATICKÉHO OBORU ZUŠ BEDŘICHA SMETANY kurzu Městský dům kultury DNY KARVINÉ město Karviná MORAVSKÝ VRABEC (finále) v rámci Dnů Karviné restaurace Oáza DNY KARVINÉ město Karviná MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V MAŽORETKOVÉM SPORTU 2013 finále skupin a sólo formací Zimní stadion Karviná, tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.:, tel.: statuární město Karviná, Městský dům kultury Karviná statuární město Karviná, Městský dům kultury Karviná statuární město Karviná, Městský dům kultury Karviná MICHELLE Karviná o. s., Občanské sdružení Mažoretky Hranice :30-18:00 MALOVÁNÍ NA CHODNÍKU, tel.: PONDĚLNÍ INTERNETOVÁ SETKÁNÍ individuální výuka zájemců o práci s Internetem, účast je nutno nahlásit předem a informačních služeb RKK, Karviná, tel.:

34 ZAČÍNÁME S PC kurz práce s počítačem složený ze 4 lekcí pro začínající uživatele, účast je nutno nahlásit předem kurzu a informačních služeb RKK, Karviná, tel.:, tel.: Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: :00 NUMEROLOGICKÝ KLUB Mgr. Marie Janštová učebna MěDK :30 ZÁVĚREČNÝ KONCERT PŘÍPRAVNÝCH ODDĚLENÍ PERMONÍK Koncertní sál a prostory ZUŠ Majakovského 2217, tel.: Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: PROLÍNÁNÍ KULTURY ANEB ZNÁME SE NAVZÁJEM festival národnostních menšin Masarykovo Karviná-Fryštát náměstí VII. MĚSTSKÝ TURNAJ 2013 turnaj v beach volejbalu pro širokou veřejnost areál letního koupaliště Beach Volleyball Karviná, Otakar Kotyza, tel.: KARVINSKÉ AEROVLEKY TERMICKÉ KLUZÁKY CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM: S JESTŘÁBEM NA PRAŠIVOU modelářské letiště Karviná- (za panelárnou) Leteckomodelářský klub Máj, tel.:

35 , tel.: :30 SLAVNOSTNÍ VYŘAZENÍ ABSOLVENTŮ ZUŠ BEDŘICHA SMETANY V KARVINÉ Koncertní sál ZUŠ Majakovského 2217 Základní umělecká škola B. Smetany v Karviné, tel.: kurzu Karviná, Karviná- Mizerov, tel.: :00-17: od 15: červen červen únorlistopad S VYSVĚDČENÍM DO KNIHOVNY Akce pro pilné žáčky ZŠ HURÁ NA PRÁZDNINY veselý den s vysvědčením 14. KARVINSKÝ ROMSKÝ FESTIVAL 2013 XVII. MEZINÁRODNÍ ŠACHOVÝ TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM LETEM SVĚTEM festival mažoretkových skupin KARVINÁ V PROMĚNÁCH STALETÍ besedy o dějinách Karviné Amfiteátr park Boženy Němcové klubovny Šachového klubu Karviná park u kavárny ROSA Rehabilitační sanatorium, tel.:, tel.:, tel.: OS Sdružení Romů Severní Moravy tel., Šachový klub Karviná, o. s., MUDr. J. Canibal tel.: , caissa@volny.cz, tel.: Lázně Darkov, a. s., tel.:

36 červen MEZINÁRODNÍ VĚDECKÁ KONFERENCE L-PACK: JAZYKOVÉ VZDĚLÁNÍ MIGRANTŮ červen NÁRODNÍ DNY BEZ ÚRAZU Karviná červen červen červen leden - červen leden - červen leden - červen leden - TÝDÝÝT dopravní soutěž pro děti od 2 do 8 let TÁTA DNESKA FRČÍ netradiční oslava svátku tatínků MUZEUM PRO KARVINOU 8. ROČNÍK víkendová setkání s přednáškami o historii města, NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL AIKIDO děti, dospělí úterý: 16:30-20:00, čtvrtek:16:30-20:00 neděle: 16:30-12:00 NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL JUDA pondělí, středa, pátek: 16:30-20:00 AEROBIC BODY STYLING úterý: 18:30-19:30, čtvrtek: 19:00-20:00 NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ ODDÍL BOXU pondělí, středa, pátek: 16:45-18:30 SU v Opavě, OPF Karviná Univerzitní náměstí 1934/3 Karviná Dopravní hřiště Centrum pro rodinu Sluníčko Jurkovičova 1547 Těšínska Karviná-Fryštát JUDO HALA JUDO HALA ZŠ U Lesa, tělocvična ZŠ Cihelní, Karviná-Nové Město ČERVENEC Akce Místo konání Pořadatel Slezská univerzita v Opavě, OPF v Karviné Mgr. Jana Hejtmánková tel.: hejtmankova@opf.slu.cz statutární město Karviná, MMK, Odbor rozvoje, Ing. Maria Palová tel.: maria.palova@karvina.cz Sdružení maminek Sluníčko o. s. Mgr. Lenka Kalniková, tel.: , slunicko@centrumslunicko.cz Sdružení maminek Sluníčko o. s. Mgr. Lenka Kalniková, tel.: , slunicko@centrumslunicko.cz TJ Baník Karviná, o. s., Masarykovo náměstí 16/29, Karviná-Fryštát Roman Herdzina tel.: TJ Baník Karviná, Karel Štefánik, tel.: Inka Indráková, tel.: TJ Baník Karviná, Libuše Švecová, tel.: TJ Baník Karviná Roman Nevrla, tel.: celoročně STŘÍPKY Z DĚJIN KARVINÉ stálá expozice o historii města Karviné

37 únor - NÁVRAT TRADIC HERALDICKÉ PAMÁTKY výstava věnována jedné z významných pomocných věd historických heraldice HEZKY ČESKY vzdělanostní soutěž pro děti :00-11: :00-11: :00-11: PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR I. TURNUS VÝSTAVA OBRAZŮ STANISLAVA ZORMANA KOUZLO DŘEVA Vernisáž dne v 17:30 hodin PANENKY NA KLÍČE jednoduchá výroba přívěsku na klíče PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR II. TURNUS SVÍCNY Z PAPÍRU lampička pro dlouhé letní večery BéVéKáKAP turnaj v beach volejbalu pro širokou veřejnost PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR III. TURNUS PRÁZDNINOVÉ TRIČKO savování jednoduchá technika na výrobu trička PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR IV. TURNUS ANENSKÁ POUŤ :00-11:30 ORIGAMI skládáme krásné květiny technikou origami Krajské SVČ JUVENTUS Galerie Pod Věží nové město Krajské SVČ JUVENTUS areál letního koupaliště Krajské SVČ JUVENTUS Krajské SVČ JUVENTUS Kaple Sv. Anny Karviná-Ráj Dům PZKO Karviná-Ráj, tel.:, tel.: , tel.: , tel.: , Beach Volleyball Karviná, Otakar Kotyza, tel.: , tel.: , MS PZKO Karviná-Ráj, T. Puchała tel , tel.: ,

Pobočka RKK Karviná-Nové Město Pobočka RKK Karviná-Ráj Pobočka RKK Karviná-Mizerov Pobočka RKK Karviná-Mizerov. Pobočka RKK Karviná-Mizerov

Pobočka RKK Karviná-Nové Město Pobočka RKK Karviná-Ráj Pobočka RKK Karviná-Mizerov Pobočka RKK Karviná-Mizerov. Pobočka RKK Karviná-Mizerov Kulturní a sportovní akce pro kalendářní rok 2009 Termín Akce Místo konání Pořadatel LEDEN 3.12.-14.1. Výstava leden leden leden leden TEXTILNÍ VARIACE JANA KUBÍNOVÁ NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ DO ODDÍLU JUDA (pondělí,

Více

DALŠÍ NABÍDKA PRO VOLNOČASOVÉ AKTIVITY

DALŠÍ NABÍDKA PRO VOLNOČASOVÉ AKTIVITY AKTUÁLNÍ INFORMACE O KONANÝCH AKCÍCH OBDRŽÍTE V MĚSTSKÉM INFORMAČNÍM CENTRU A NA INTERNETOVÝCH STRÁNKÁCH MĚSTA KARVINÉ: www.karvina.cz Městské informační centrum Masarykovo nám. 71, 733 01 tel.: 596 318

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 LEDEN 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2013 Náměstí Míru, začátek v 17.00 hodin. 15. ledna

Více

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ BŘEZEN 2016 1. 31. 3. VÝSTAVA SVĚT KULATÝCH POHLEDNIC Kulaté pohlednice z ČR a SR ze soukromé sbírky pana P. Lindušky. Turistické

Více

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív

RAKOVNICKO. kalendář akcí. www.rakovnicko.info. Kde nebudete vědět kam dřív. Rakovnicko. Kde nebudete vědět kam dřív PRAHA RAKOVNICKO Kde nebudete vědět kam dřív kalendář akcí HISTORICKÉ SLAVNOSTI, SYMPOZIA, DIVADELNÍ A HUDEBNÍ FESTIVALY, CYKLISTICKÉ AKCE, JARMARKY ŘEMESEL ATD. 2009 Řezbářské sympozium v Přílepích Rakovnicko

Více

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ KVĚTEN 2016 1. 31. 5. VÝSTAVA - HANÁCKÉ BENÁTKY A KRONIKY MK LITOVEL Vzpomínka na uplynulé ročníky Hanáckých Benátek. Turistické informační

Více

Výstava: Pavel Křivský Výstava: Vánoce - knihy se sváteční tématikou Výstava kožených obrazů a kabelek

Výstava: Pavel Křivský Výstava: Vánoce - knihy se sváteční tématikou Výstava kožených obrazů a kabelek Výstava: Pavel Křivský datum začátku akce: 14.09.2012 datum ukončení akce: 12.11.2012 čas začátku akce: v otevírací době muzea místo konání: městské muzeum - zámek stručný popis akce: Pavel Křivský, rodák

Více

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz LEDEN 23. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz 28. TOULKY ČESKOU MINULOSTÍ 17.30 h Městská knihovna Beseda s tvůrci legendárního pořadu

Více

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace školního roku Období školního vyučování ve školním roce 2014/2015 začne v pondělí 1. září 2014. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 UŽIJTE SI KAŽDÝ DEN ROKU 2016! LEDEN 14. 1. Husův sbor O SKAUTINGU A JIZERSKÝCH HORÁCH vyprávění Jiřího Veselého doprovázené promítáním 16. 1. Restaurace a minipivovar Veselka

Více

AKCE MKS 2016. den akce místo čas. filmová představení. neděle 31.1. divadelní představení DS Háta kinosál Mže 19,00 hod.

AKCE MKS 2016. den akce místo čas. filmová představení. neděle 31.1. divadelní představení DS Háta kinosál Mže 19,00 hod. den akce místo čas středa *změna vyhrazena* filmová představení kino Mže 17,30 pro děti 19,00 pro dospělé neděle 31.1. divadelní představení DS Háta 19,00 pátek 5.2.. divadelní premiéra Sborovna 19,30

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Domov pro seniory Barvířská 495 5. 1. Kvizové dopoledne, 9:30 hodin, malý sál

Více

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury Akce 2016 datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury změna vyhrazena 29.1. POLOLETÍ V MUZEU Muzeum

Více

Školní rok 2013/14 ve třídách

Školní rok 2013/14 ve třídách Školní rok 2013/14 ve třídách Kromě akcí pořádaných školou se třídy účastnily mnoha jiných akcí školy. Třída I.A Zpracovala Mgr. Ivana Bártová Sluníčkový den Zahájení - rodilý mluvčí Exkurze - stáj Urban

Více

akce 2015 Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

akce 2015 Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz akce 2015 Program akcí města ChomutovA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz leden únor březen duben LEDEN 3.1. 17.00 TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT HAPPY SMILE Rytířský sál radnice, happy-smile.wz.cz 4.1. 11.00

Více

Kalendář akcí v Šumperku 2016 Uvedené termíny jsou pouze orientační a mohou se změnit.

Kalendář akcí v Šumperku 2016 Uvedené termíny jsou pouze orientační a mohou se změnit. Kalendář akcí v Šumperku 2016 Uvedené termíny jsou pouze orientační a mohou se změnit. Město Šumperk (MěÚ, odd. kultury a vnějších vztahů). 16.04.2016 Ceny města Šumperka za rok 2015 Výroční udílení cen

Více

Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí

Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí 2016 ÚNOR 1. 29. 2 Krása zvířat výstava Michaely Burdové, Romantická krajina ve fotografii výstava Jiřího Valíčka a Jany Černoškové, 16. 2. Zahájení jarních kurzů

Více

Akce v Sušici a okolí leden 2015

Akce v Sušici a okolí leden 2015 hrad Kašperk 3.1. 4.1. 8.1. 8.1. 9.1. 9.1. 10.1. Akce v Sušici a okolí leden 2015, kostel sv. Václava, od 9:00 hodin Vánoce 2014 ve farnosti Slavnost Matky Boží, Panny Marie mše sv. s rodinami Hrad Kašperk,

Více

5. 7. KULTURA A SPORT Chomutov, společnost s ručením omezeným

5. 7. KULTURA A SPORT Chomutov, společnost s ručením omezeným 5. 7. KULTURA A SPORT Chomutov, společnost s ručením omezeným Společnost Kultura a sport Chomutov vznikla v roce 2010 rozhodnutím orgánů města z městské organizace Správa sportovních zařízení, přičemž

Více

Základní škola a Mateřská škola Určice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA

Základní škola a Mateřská škola Určice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Určice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola a Mateřská škola Určice, příspěvková

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Klatovy

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Klatovy Dům dětí a mládeže Klatovy Směrnice č. 3 Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Klatovy Vypracoval : Mgr. Tomáš Kovanda ředitel Platnost ode dne: 1. 9. 2015 Účinnost ode dne: 1. 9. 2015

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012. 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM. 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p.

Slavnosti Pernštejnského panství 2012. 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM. 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p. Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM NEDVĚDICE U RYBNÍKA Pořadatel Městys Nedvědice 5.7. ČTVRTEK 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p. 20:00-01:00

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012

Slavnosti Pernštejnského panství 2012 Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. 7. 2012 Mapa Nedvědice - orientační plánek parkovišť a stanoviště vrtulníku 1 parkoviště u hřbitova Kovářová Štěpánov nad Svratkou 2 parkoviště u kostela 3

Více

ohlédnutí za krajskými volbami 17. 18. 10.2008 ostatní strany *

ohlédnutí za krajskými volbami 17. 18. 10.2008 ostatní strany * ohlédnutí za krajskými volbami 17. 18. 10.2008 volená strana ODS ČSSD KSČM KDU - ČSL ostatní strany * zaps. voličů účast voličů platné hlasy účast % okrsek Janová počet hlasů 67 52 26 6 okrsek radnice

Více

Akce školy v období: 01.09.2013-30.06.2014

Akce školy v období: 01.09.2013-30.06.2014 Akce školy v období: 01.09.2013-30.06.2014 03.09.2013 Út Škola v pohodě-ii.a,ii.b 04.09.2013 st Celoroční projekt ABECEDA CHOVÁNÍ 5.A 05.09.2013 Čt - Zkoušky na plavčíky - 4.B 06.09.2013 pá Dopoledne her

Více

Dům dětí a mládeže Pod střechou 2013/2014

Dům dětí a mládeže Pod střechou 2013/2014 Dům dětí a mládeže Pod střechou 2013/2014 Zpráva o činnosti příspěvkové organizace Mgr. Markéta Šmídová I. Identifikace školského zařízení Dům dětí a mládeže Pod střechou, Rokytnice nad Jizerou, okres

Více

1 / 14. 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově

1 / 14. 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově 01.01.2010 Sedlice Novoroční sešlost - přivítání nového roku se slavnostním ohňostrojem na náměstí T.G. Masaryka před radnicí. 09.01.2010 Blatná Český

Více

PLÁN AKCÍ V LIPTÁLE - 2015

PLÁN AKCÍ V LIPTÁLE - 2015 C:\Users\jvrablik\Documents\Kulturní akce.doc JaVr 7/87 PLÁN AKCÍ V LIPTÁLE - 2015 Aktualizováno ke dni: 25.11.2015 Změna programu vyhrazena! Zkratky: KZ Kulturní zařízení při OÚ Liptál, KA Kulturní areál,

Více

Prosinec. Leden. 29. 11. 11.kolo Otevřeného klubového přeboru SVČ Klíč

Prosinec. Leden. 29. 11. 11.kolo Otevřeného klubového přeboru SVČ Klíč Září 2. - 4. 9. MČR mládeže v rapid šachu 2011 Vyškov 5. 9. Zahájení tréninků VS BŠŠ 2011/12 SVČ Klíč, Frýdlant n.o. 6. 9. Zahájení tréninků VS BŠŠ 2011/12 SVČ Klíč 10. - 21. 9. Mistrovství Evropy mládeže

Více

Mateřské školy. Část I Základní charakteristika mateřské školy. Školní rok 2012/2013. Průměr.

Mateřské školy. Část I Základní charakteristika mateřské školy. Školní rok 2012/2013. Průměr. Mateřské školy Údaje o mateřské škole za školní rok 2012/2013 Část I Základní charakteristika mateřské školy Název školy: (dle výpisu z rejstříku škol.) Základní škola a mateřská škola Brno, nám. 28.října

Více

Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05

Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05 Dům dětí a mládeže Osek Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05 IČO: 70825645 tel.č.: 417837205, 417 579 713 email: ddmosek@volny.cz webové stránky: www.ddmosek.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 Lenka

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně BŘEZEN 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

Prosinec. Leden. 29. 11. 11.kolo Otevřeného klubového přeboru SVČ Klíč

Prosinec. Leden. 29. 11. 11.kolo Otevřeného klubového přeboru SVČ Klíč Září 2. - 4. 9. MČR mládeže v rapid šachu 2011 Vyškov 5. 9. Zahájení tréninků VS BŠŠ 2011/12 SVČ Klíč, Frýdlant n.o. 6. 9. Zahájení tréninků VS BŠŠ 2011/12 SVČ Klíč 10. - 21. 9. Mistrovství Evropy mládeže

Více

Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari Kulturní centrum

Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari Kulturní centrum KALENDÁŘ AKCÍ 2016 datum den hodina Název akce Pořadatel Místo konání LEDEN 12.1. ÚT Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari 14.1. ČT Imunitní systém a záření 14. 1. ČT Frýdlantské hovory s Tonym Gomesem Město

Více

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 3.9. zahájení školního roku 2012/2013 6.9. Třídní schůzka společná část prezentace psycholožky I. Vašátkové, představení psycholožky Z. Romáškové, ukázka práce na interaktivní

Více

INFORMACE PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016

INFORMACE PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016 Základní škola Velehrad, Salašská 300, 687 06 Velehrad INFORMACE PRO RODIČE Školní rok 2015/2016 Vážení rodiče, v rámci dobré spolupráce rodiny se školou Vám poskytujeme základní informace o naší škole.

Více

Aktivně na mateřské spolu s dětmi a Mateřským a rodinným centrem Sluníčko Havířov

Aktivně na mateřské spolu s dětmi a Mateřským a rodinným centrem Sluníčko Havířov 1. R1 2. R6 3. R7 4. R11 5. R19 6. R20 7. R23 8. R24 9. R31 Základní škola Ostrava -Vítkovice, Šalounova 56, Dům seniorů Letní tábor pro děti Správnou cestou 88 600,00 "Pohoda", o.p.s. "Pochod všech generací"

Více

Akce školy za školní rok 2011/2012

Akce školy za školní rok 2011/2012 Akce školy za školní rok 2011/2012 Žáci se zapojili do těchto soutěží: říjen 2011 výtvarná soutěž Bohumín v hornickém kraji, říjen 2011 literární soutěž Bohumín v hornickém kraji, 9. listopadu 2011 Hornická

Více

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014

Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA 28. dubna 2014 Zlín bude hostit celonárodní zahájení jubilejního X. ročníku Festivalu muzejních nocí 2014 Fenomén muzejních nocí patří ve velkých evropských metropolích již řadu let ke stálým

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2013 Občanské sdružení Nevšová

Více

Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Ostřetín,okres Pardubice za školní rok 2012/2013

Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Ostřetín,okres Pardubice za školní rok 2012/2013 Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Ostřetín,okres Pardubice za školní rok 2012/2013 Charakteristika školy: škola s právním subjektem od 1. 1. 2000 Zřizovatel: obec Ostřetín Škola

Více

VÍTEJTE I VY, Železnohorský region

VÍTEJTE I VY, Železnohorský region Akce v Železnohorském regionu v měsíci květnu 2011 15. 4. 8.5. 2011 STROMY - VÝSTAVA Místo konání: Židovský dvojdomek, Heřmanův Městec Výstava žáků ZUŠ 1. 5. 2011 od 10.00 hodin PRVNÍ MÁJ Místo konání:

Více

Týden otevřených dveří v Mateřském klubu při DDM-SVČ Junior Chotěboř datum začátku akce: 28.02.2011 datum ukončení akce: 04.03.2011 stručný popis akce: ukázka kroužků, vstup zdarma PO 9:15-9:30 hod. Hudební

Více

Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2008/09

Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2008/09 Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2008/09 I. kategorie (4-8 let; do 3. třídy) Umístění Jméno Adresa školy Název Jméno Kolektiv ZUŠ B. Smetany, Revoluční 100, 310 00 Orbis Pictus Alexandra

Více

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Úterý Zahájení školního roku, dárečky novým dětem 14. 9. Pondělí Divadlo Šikulka 45,00kč 8:45 Jak se prasátka

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J BŘEZEN 2007 ČÍSLO 3 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

Přehled akcí ve městě Chodov 1. pololetí 2016

Přehled akcí ve městě Chodov 1. pololetí 2016 Přehled akcí ve městě Chodov 1. pololetí 2016 Datum název akce (zelenou barvou odlišeny sportovní akce) kde se uskuteční kdo pořádá LEDEN 12.-28.1. Kresby a malby Jiří Vavřička Městská galerie DDM DDM

Více

Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace VZDĚLÁVACÍ KONCEPCE ZŠ V souladu se vzdělávací koncepcí je vyučováno v 5. ročníku podle učebních osnov Základní škola, které

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 (včetně odl. pracoviště Sokolská 26) Mateřinky v pohybu 7.

Více

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu :

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu : Charakteristika ŠVP Mateřská škola je celodenní mateřskou školou, jejímž cílem je příprava dětí do života a na základní školu. Vzdělání je uskutečňováno ve všech činnostech v průběhu celého dne. Probíhá

Více

Mateřský klub Chotěboř. Beseda: Karel Havlíček Borovský. Taneční pro manželské a přátelské páry - začátečníci. Odpolední pohádkové čtení

Mateřský klub Chotěboř. Beseda: Karel Havlíček Borovský. Taneční pro manželské a přátelské páry - začátečníci. Odpolední pohádkové čtení Mateřský klub Chotěboř datum začátku akce: 01.11.2011 datum ukončení akce: 30.11.2011 Mateřský klub v učebně č. 4 ve druhém patře. Informace o cenách na jednotlivé kroužky na tel. č. 569 626 638, možnost

Více

Sport: (tělovýchovné a tělocvičné jednoty, sportovní kluby a další sportovní zařízení)

Sport: (tělovýchovné a tělocvičné jednoty, sportovní kluby a další sportovní zařízení) Sport: (tělovýchovné a tělocvičné jednoty, sportovní kluby a další sportovní zařízení) Basketbalové centrum mládeže Ostrava T 776 114 378, 732 100 500 E Info@bcm-ostrava.cz W www.bcm-ostrava.cz Cingrova

Více

KALENDÁŘ AKCÍ 2016 v JANSKÝCH LÁZNÍCH

KALENDÁŘ AKCÍ 2016 v JANSKÝCH LÁZNÍCH KALENDÁŘ AKCÍ 2016 v JANSKÝCH LÁZNÍCH Velikonoční dělánky 19. 3. 2016 Janské Lázně, Obchodní akademie Olgy Havlové Veselá a voňavá akce plná jarního a velikonočního tvoření je určena dětem všech věkových

Více

Integrované centrum volnočasových aktivit v Obrnicích

Integrované centrum volnočasových aktivit v Obrnicích Název projektu: Číslo projektu: Realizátor: Finanční zdroj: Integrované centrum volnočasových aktivit v Obrnicích CZ.1.09/2.2.00/03.00186 Obec Obrnice Regionální operační program NUTS Severozápad 9.2.

Více

leden 2015 ChomutovA Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

leden 2015 ChomutovA Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz leden 2015 Program akcí města ChomutovA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz výstavy VÝSTAVY 1. 31.1. Po Ne 9.00 16.00 EVROPOU Z JIHU NA SEVER výstava fotografií Martina a Ondry Pelánkových. PZOO, tel.:

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK

MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK ZVEME VÁS Každé úterý v měsíci od 9.00 do 11.00 hodin MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK Každý čtvrtek od 9.00 do 10.00 hodin CVIČENÍ S KAŠPÁRKEM Každou středu od 9.00 do 10.00 hodin MASÁŽE PRO MIMINKA Každou

Více

Plán výchovy 2014/2015

Plán výchovy 2014/2015 Plán výchovy 2014/2015 Září - Seznámení s novým školním rokem - Seznámení s chodem školy, okolím, příprava dětí do školy - Výběr zájmových kroužků keramický sportovní rybářský dopravní pantomima - Víkendové

Více

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA Němčice nad Hanou VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005-06. Zpracoval: Ladislav Gazdag, ředitel školy

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA Němčice nad Hanou VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005-06. Zpracoval: Ladislav Gazdag, ředitel školy ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA Němčice nad Hanou VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005-06 Zpracoval: Ladislav Gazdag, ředitel školy Němčice nad Hanou dne: 30. září 2006 Výroční zpráva Základní umělecké školy Němčice nad Hanou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2012-2013 Základní škola a mateřská škola Milešovice, okr. Vyškov, příspěvková organizace Milešovice 112 683 54 Otnice 1. Základní údaje o škole 1.1 Základní údaje o škole Název

Více

Oddělení vychovatelů. rok 2016

Oddělení vychovatelů. rok 2016 Oddělení vychovatelů Veškeré činnosti a aktivity s žáky, které v rámci projektu Vzdělávání žáků národnostních menšin ve Vyšší policejní škole a Střední policejní škole Ministerstva vnitra asistenti projektu

Více

Dům dětí a mládeže Osek Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05 IČO: 70825645 tel.č.: 417837205, 417 579 713 email: ddmosek@volny.cz, webové stránky:

Dům dětí a mládeže Osek Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05 IČO: 70825645 tel.č.: 417837205, 417 579 713 email: ddmosek@volny.cz, webové stránky: Dům dětí a mládeže Osek Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05 IČO: 70825645 tel.č.: 417837205, 417 579 713 email: ddmosek@volny.cz, webové stránky: www.ddmosek.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Obsah

Více

Plán společenských a kulturních akcí konaných v Uherském Hradišti 2011

Plán společenských a kulturních akcí konaných v Uherském Hradišti 2011 Plán společenských a kulturních akcí konaných v Uherském Hradišti 2011 LEDEN Název akce Místo konání akce Pořadatel, tel. kontakt 3. 1. 2011 Novoroční koncert AK Reduta Reduta Klub kultury, 572 430 420

Více

KLOKÁNEK. INFORMAČNÍ LISTY MŠ L. PODÉŠTĚ 1873 OSTRAVA PORUBA Školní rok 2013/2014

KLOKÁNEK. INFORMAČNÍ LISTY MŠ L. PODÉŠTĚ 1873 OSTRAVA PORUBA Školní rok 2013/2014 KLOKÁNEK INFORMAČNÍ LISTY MŠ L. PODÉŠTĚ 1873 OSTRAVA PORUBA Školní rok 2013/2014 Hádanka Skáče líp než malá blecha. Polapit se těžko nechá. Přeskočí i starou kašnu. Na bříšku má tajnou brašnu. (Klokan)

Více

1 29 SDRUŽENÍ ČLENŮ A PŘÁTEL FOLKLORNÍHO SOUBORU Spolek 68334320 JACKOVÉ 2 166 Občanské sdružení Bílá holubice Spolek 27045617

1 29 SDRUŽENÍ ČLENŮ A PŘÁTEL FOLKLORNÍHO SOUBORU Spolek 68334320 JACKOVÉ 2 166 Občanské sdružení Bílá holubice Spolek 27045617 Strana 1 Poskytnutí účelových neinvestičních dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje náhradním projektům v rámci "Pro Poř.číslo Poř.číslo dle žádosti Název žadatele Adresa žadatele (v příp. fyz. os.

Více

Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari Kulturní centrum

Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari Kulturní centrum KALENDÁŘ AKCÍ 2016 datum den hodina Název akce Pořadatel Místo konání LEDEN 12.1. ÚT Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari 14.1. ČT Imunitní systém a záření 14. 1. ČT Frýdlantské hovory s Tonym Gomesem Město

Více

Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2010/11

Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2010/11 Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2010/11 I. kategorie (4-8 let; do 3. třídy) Umístění Jméno Adresa školy Název Jméno Galerie Paletka To jsem já MgA. Darina Hejlová Vojtěch Benhard Štěpánka

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Dům dětí a mládeže, Bystřice 106, okr. Frýdek Místek, příspěvková organizace

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Dům dětí a mládeže, Bystřice 106, okr. Frýdek Místek, příspěvková organizace Dům dětí a mládeže, Bystřice 106, okr. Frýdek Místek, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti DDM Bystřice za školní rok 2014 2015 dle zákona č. 561/ 2004 Sb., 10 165 V Bystřici dne 2. 9. 2015

Více

Zřizované organizace. oblasti kultury Jihočeského kraje. Jihočeský kraj Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Jihočeský kraj

Zřizované organizace. oblasti kultury Jihočeského kraje. Jihočeský kraj Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Jihočeský kraj Zřizované organizace oblasti kultury Jihočeského kraje Jihočeský kraj Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Jihočeský kraj Jihočeský kraj zřizuje 12 organizací v oblasti kultury

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 Odbor školství a kultury V Písku dne: 04.12.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o specifikaci kulturních činností objednaných dle Přílohy č. 1 Smlouvy

Více

Přehled akcí ve školním roce 2012/2013

Přehled akcí ve školním roce 2012/2013 Přehled akcí ve školním roce 2012/2013 Září 2012 3. 9. Slavnostní zahájení nového školního roku 2012/2013 6. 9. Přírodovědná vycházka do okolí školy 1. ročník 7. 9. Filmové představení Tady hlídám já 7.

Více

3. - 4. květen 2014 Muzeum Chrudim

3. - 4. květen 2014 Muzeum Chrudim Taneční škola BOHÉMIA Ing. Bohumil a Hana Černých Chrast a Svaz učitelů tance ČR za podpory Pardubického kraje a Ministerstva kultury ČR pořádají Mistrovství ČR SUT plesových předtančení Mistrovství ČR

Více

Akce v Jestřebích horách červen 2010

Akce v Jestřebích horách červen 2010 Akce v Jestřebích horách červen 2010 datum/čas: 1.6.2010 15.30 místo: ZŠ Úpice-Lány, sborovna název: Jednání Školské rady ZŠ Úpice-Lány popis: Řádná schůzka Školské rady ZŠ Úpice-Lány. kontakt: ZŠ Úpice-Lány,

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E. pro rok 2013/2014

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E. pro rok 2013/2014 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E pro rok 2013/2014 O B S A H: 1. Výchovně vzdělávací činnost 2. Metodická a hospitační činnost 3. Vzdělávací, odborná

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

Knihovna pro děti i jejich rodiče

Knihovna pro děti i jejich rodiče Milé maminky, vážení tatínkové, Knihovna pro děti i jejich rodiče Průvodce světem dětských knihoven 2011 dostává se vám do rukou první vydání průvodce po dětských knihovnách Městské knihovny v Praze. Najdete

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2008 V Újezdě u Brna 15. března 2008 členská základna Na konci školního roku 2006/07 měl náš Klub 204 členů. V současné době, tedy v březnu 2008 se pohybujeme na

Více

Základní škola a mateřská škola Brtnice

Základní škola a mateřská škola Brtnice Základní škola a mateřská škola Brtnice Program práce ZŠ na školní rok 2013 2014 Program práce školy schválen na pedagogické radě 26. 8. 2013 Mgr. Blanka Čerklová ředitelka školy VIZE 1. Komunitní škola

Více

Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace 753 64 Bělotín 2, tel./fax: 581 612 127, e-mail: zsbelotin@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 a) základní

Více

Pondělí 17.06.2013 Moderátoři Týdne sportu: Jan Čenský, Míra Konvalina, Petr Jančařík

Pondělí 17.06.2013 Moderátoři Týdne sportu: Jan Čenský, Míra Konvalina, Petr Jančařík Pořadatel Dramaturgie a režie Týdne sportu 2013 Lubomír Vašina Pondělí 17.06.2013 Moderátoři Týdne sportu: Jan Čenský, Míra Konvalina, Petr Jančařík 09:00 10:30 Běh do Vrchu Sjezdovka Peklák Hana Brusenbauchová

Více

TERMÍNOVKA 2016 Atletického klubu AHA Vyškov, z. s.

TERMÍNOVKA 2016 Atletického klubu AHA Vyškov, z. s. Ú N O R LEDEN TERMÍNOVKA 2016 Atletického klubu AHA Vyškov, z. s. Měsíc Datum Pořádáme Akce mimo Vyškov 2.1.2016 Župní přebor ve skoku o tyči - Opava 9.,10.1.2016 Slezská laťka (Opava) 11.1.2016 Akademické

Více

Zpracoval : Ivan Malík ředitel školy Plumlov srpen 2005

Zpracoval : Ivan Malík ředitel školy Plumlov srpen 2005 1 Výroční zpráva o činnosti za školní rok 2004/2005 Zpracoval : Ivan Malík ředitel školy Plumlov srpen 2005 2 Výroční zpráva Základní umělecké školy Plumlov za školní rok 2004/2005 Část I. Základní charakteristika

Více

Seiffen Olbernhau Neuhausen - Deutschkatharinenberg

Seiffen Olbernhau Neuhausen - Deutschkatharinenberg Lesná Jirkov Chomutov Nová Ves v Horách Hora Svaté Kateřiny Litvínov - Meziboří Seiffen Olbernhau Neuhausen - Deutschkatharinenberg 1 25. 11. 2015 Olbernhau Muzeum Olbernhau Vernisáž vánoční výstavy Archa

Více

LÉTO NA TÁBOŘE KLÍČE OD PEVNOSTI X DIVADELNÍ TÁBOR NA KOZINĚ TÁBOR KASIOPEA

LÉTO NA TÁBOŘE KLÍČE OD PEVNOSTI X DIVADELNÍ TÁBOR NA KOZINĚ TÁBOR KASIOPEA LÉTO NA TÁBOŘE Pokud chtějí vaše děti zažít pořádné letní dobrodružství, vypravte je s námi na pobytový tábor. Letos pořádáme 41 táborů pro děti, mládež i rodiče s dětmi, z toho 27 pro širokou veřejnost

Více

ZÁŘÍ 2015 CHOMUTOVA. Program akcí města. www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

ZÁŘÍ 2015 CHOMUTOVA. Program akcí města. www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz ZÁŘÍ 2015 Program akcí města CHOMUTOVA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz výstavy VÝSTAVY 1. 9.- 30.9. PO PÁ 9.00 18.00, SO 9.00 12.00 MEZI SVĚTY OČIMA GENERACÍ SKKS výstavní síň knihovny, SKKS 474

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy Základní umělecká škola nám.míru 23, 768 24 tel. 573 35 65 e - mail: reditelka@zushulin.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 24-25 Základní údaje o škole Název školy: Sídlo: Další místa poskytovaného

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 6. 3. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk BROŽEK, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřichův Hradec II, Janderova 160. Přehled akcí (Školní rok 2012/2013)

ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřichův Hradec II, Janderova 160. Přehled akcí (Školní rok 2012/2013) ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřichův Hradec II, Janderova 160 Přehled akcí (Školní rok 2012/2013) Výstavy: 1) Vánoční (prosinec 2012) a velikonoční ( 19. 22.03.2013) výstava na Baráčnické rychtě (1.stupeň + ŠD) 2)

Více

Kalendář kulturních a společenských akcí na rok 2014 Moravský Krumlov

Kalendář kulturních a společenských akcí na rok 2014 Moravský Krumlov Kalendář kulturních a společenských akcí na rok 2014 Moravský Krumlov Název akce Datum konání Místo Organizátor L e d e n Výstava 380 let knížectví Licht leden - březen galerie Knížecí dům muzeum, tel.725

Více

Zápisné: 500,- Kč/rok.

Zápisné: 500,- Kč/rok. Umění 1 Pohybová skupina Mažoretky Sova a Barbíny Pochody, taneční formace a sestavy na dechovou hudbu, jazz a jiné žánry, pro dívky od třetí třídy do osmnácti let. Nábor dívek bude probíhat celé září

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřichův Hradec II, Janderova 160

ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřichův Hradec II, Janderova 160 ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřichův Hradec II, Janderova 160 Přehled akcí (Školní rok 2006/2007) Výstavy: 1) Návštěvy výstav v Langrově domě (průběžně podle aktuální nabídky 2.stupeň) 2) Zámecký mlýn výstava prací

Více

ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1

ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1 ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1 Karviná 20. 05. 2014 PROPOZICE Mistrovství ČR starších žáků pro soutěžní ročník 2013/2014 (Finálový turnaj žákovské ligy) 1. Pořadatel: z pověření ČSH oddíl

Více

2. TS - návrh na změnu vodohospodářského fondu Města Strakonice pro rok 2012 Usnesení č. 2195/2012 (84/10)

2. TS - návrh na změnu vodohospodářského fondu Města Strakonice pro rok 2012 Usnesení č. 2195/2012 (84/10) - Upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění Z á p i s z 84. jednání Rady města

Více

Dotační program na podporu sportu - činnost sportovních organizací 2016

Dotační program na podporu sportu - činnost sportovních organizací 2016 Dotační program na podporu sportu - činnost sportovních organizací 26 FENIX SKI Team, 2 2 Bikrosklub, 6 3 TJ JISKRA (oddíl saní), 2 Tenisový klub, 36 5 Cyklistika, spolek, 5 6 HOROLEZCI, z.s., Bělá pod

Více

Základní škola a mateřská škola Brtnice

Základní škola a mateřská škola Brtnice Základní škola a mateřská škola Brtnice Program práce ZŠ na školní rok 2014 2015 Program práce školy schválen na pedagogické radě 26. 8. 2014 Mgr. Blanka Čerklová ředitelka školy VIZE 1. Komunitní škola

Více

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZONY 2016

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZONY 2016 HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZONY 2016 Sokolský vrch moderuje Kateřina Janstová PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4. 2016 sobota 17:00 21:00 Skákací hrad pro děti (vstupné zdarma) 17:00 21:00 Malování na dětské

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015

KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015 KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015 MĚSTSKÉ DIVADLO Mikulášská 21 www.mikskrnov.cz 12. 6. 17:00 ZÁVĚREČNÁ TANEČNÍ SHOW tanečních souborů SVČ Méďa 18. 6. 19:00 MANON LESCAUT divadelní hra o nekonečné lásce maltézského

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz 70. VÝROČÍ

Více

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla školní rok 2014/2015 Část A Charakteristika školy 1. Základní umělecká škola Rudolfa Firkušného Komenského 305 763 61 Napajedla

Více