Slovo redaktorky. Helena Talafousová (7.A)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Slovo redaktorky. Helena Talafousová (7.A)"

Transkript

1

2 2 Slovo redaktorky Dobrý den, vítám vás u listopadového vydání školního časopisu v tomto roce. Dny se nám krátí, ale doufám, že si na jeho přečtení uděláte čas. Do naší redakce dostáváme náměty na reportáže, za které vám děkujeme. Snad se vám stále naše Školniny líbí a dozvídáte se nové události z dění školy. Věřím, že jste se na toto nové vydání těšili stejně jako já a ostatní mí přátelé a přeji vám krásné počtení. Helena Talafousová (7.A)

3 3 Obsah 1. Slovo redaktorky Z dění školy Rozhovor s Báseň Závěr... 15

4 Z dění školy... 4 Uspávání broučků V úterý v odpoledních hodinách proběhlo v naší obci již tradiční uspávání broučků. Velká skupina lidí se shromáždila u školní družiny a poté za doprovodu místního rozhlasu vyrazila směrem ke kostelu. Z leteckého pohledu průvod vypadal jako velký svítící had. Když průvod přišel k přechodu u kostela, zabočil přes silnici doleva a blížil se ke školce. Poté prošel zahradou mateřské školky, jež byla osvícena lucernami a ozdobena velkými brouky z papíru. Na konci zahrady průvod pokračoval směrem k panelovým domům. Odtamtud pak směřoval k pomníku padlých a vracel se zpátky ke školní družině. Tam se poté děti rozeběhly k domečkům uspat svého broučka, aby se mohl na jaře zase probudit. Za uspání broučka se dostávala malá sladkost. Díky teplému počasí a stále větší oblibě této podzimní akce, přišlo opět velké množství lidí. Myslím, že hodinka strávená na čerstvém vzduchu, spojená s příjemnou procházkou se opět povedla. Helena Talafousová (7.A)

5 5 Anketa z uspa va ní brouč ku : Chodíte kaz dý rok na uspa va ní brouč ku? 31 Ano 7 Ne Výra bíte brouč ký s de tmi? 19 Ano 19 Ne Ma te ra di podzim? 30 Ano 8 Ne Te s íte se kaz dý rok na uspa va ní brouč ku? 38 Ano 1 Ne

6 6 Poznávací zájezd do Anglie (očima žáku 8.A) Náš zájezd odstartoval Vybraní žáci z 8. A (Dominik Novák, Anna Chromcová, Nikol Pavlíková, Kristýna Hergová, Lucie Čečatková, Alena Bayerová a Aneta Polášková), a žáci z 9.A (Lucie Linhartová, Monika Purová, Marie Škrachová, Nikola Bahounková, Tereza Nováková, Ivana Pokorná, Jan Bartoněk, Václav Sládek, Dušan Hrdlička, František Servus, David Ťuik, Erik Hruška, Stanislav Novotný) se spolu s paní učitelkou Lenkou Černou a paní učitelkou Pavlou Modrianskou s úsměvem a nadšením vydali na zájezd do docela daleké Anglie. Cesta byla náročná. Spolu s námi jeli i žáci z dalších dvou škol - z Ostravy a Rajce- Jestřebí. Cesta trvala více jak 24 hodin, takže náš první den jsme strávili v autobusu. Než jsme do Spojeného království dojeli, museli jsme se z francouzského přístavu v Calais dopravit tunelem pod kanálem La Manche. Do Londýna jsme dojeli kolem desáté hodiny dopoledne. Zde jsme se vydali na celodenní prohlídku těch nejznámějších památek. Nejvíce se nám líbila turistická atrakce London Eye, ze které je krásně vidět skoro celý Londýn. Navštívili jsme také plno dalších památek jako například: Westminster Abbey, Trafalgar Square, Clock Tower (Big Ben), stáli jsme před Buckinghamským palácem a před dalšími skvostnými památkami. Ve večerních hodinách jsme se autobusem vydali do Oxfordu, kde na nás čekaly rodiny, ve kterých jsme strávili celý pobyt. Když jsme se ubytovali, konečně jsme si odpočinuli po náročném dni a těšili jsme se na další anglické dobrodružství. Alena Bayerová (8.A)

7 7 V pondělí jsme měli naplánovanou prohlídku Christ Church College, což je krásná obrovská kolej. Uvnitř koleje najdete jídelnu, kde se natáčel film o Harrym Potterovi. Katedrálu také zdobí věž Tom Tower se šestitónovým zvonem zvaným Great Tom. Pak jsme měli na náměstí krátký rozchod, kdy jsme mohli jít poprvé do Primarku a dále následovaly tři hodiny ve škole. Nejdříve nás rozdělili do tří skupin ke třem učitelům a potom následovala tříhodinová výuka. Mně osobně se tato výuka velice líbila a byla jsem z ní nadšená. Po škole jsme jeli na první meeting point, kde si nás vyzvedly rodiny, ve kterých jsme celou dobu bydleli. Tento den se nám velice líbil a asi nejvíce nás upoutala prohlídka jídelny Harryho Pottera a Primark. Anna Chromcová (8.A) Třetí den v Anglii, tedy v úterý, jsme s Vaškem vstali a šli jsme se nasnídat. Poté nás DJ dopravil autem na druhý meeting point, kde jsme v 8.00 sedli do autobusu a dopravili k autobusu a jeli zpět do rodin. jeli do městečka zvaného Burton on the Water. Když jsme dorazili na místo, měli jsme asi hodinový rozchod na prohlídku tohoto krásného venkovského městečka. Hodinu po poledni jsme jeli zpět do Oxfordu do školy, kde pokračovala výuka. Ve večerních hodinách /po skončení školy/ jsme se opět Dominik Novák (8.A)

8 8 Ve středu jsme byli na celodenním výletě, v plánu byla nejprve návštěva Stonehenge a poté Salisburské katedrály. Prvně jsme se tedy jeli podívat na Stonehenge. Jsou to velké kameny, které měly fungovat jako kalendář. Dodnes se neví, kdo je postavil. Potom jsme jeli do Salisburské katedrály, která byla postavena během třiceti osmi let s použitím tun kamene, 2800tun dřeva a 420tun olova. Katedrála má největší věž z celé Velké Británie. V katedrále je vystaven originál Velké listiny práv a svobod Magna Charta z roku Vstup do katedrály byl volně přístupný všem návštěvníkům. Po prohlídce jsme se vrátili zpět do Oxfordu do rodin. Nikol Pavlíková (8.A) Ráno jsme se probudili v Vzbudila nás písnička od Adele Hello. Vstali jsme a šli jsme na ranní hygienu, obléct se a na snídani. Poté jsme vyšli na naše místo srazu, tam už na nás čekali Nikča a Mája a Michal (žák z Ostravy). Po nástupu do autobusu jsme odjeli na naše druhé setkávací místo a konečně poté jsme vyjeli k hradu Warwick. Když jsme dojeli, chvíli jsme čekali na lístky a pak už jsme se vydali cestovat do historie mezi letopočty.

9 Paní učitelky nám řekly, kdy a kde se máme sejít a dal se rozchod na obhlídku hradu. Ve byl sraz u vstupu do sklepa, kde nás čekala prohlídka..bylo to velmi STRA- ŠIDELNÉ!!!! Potom jsme odjeli do Stratfordu, do rodiště W. Shakespeara. Zde jsme viděli, jak kde a jak žil. Po prohlídce následoval asi hodinový rozchod a pak návrat do rodin. 9 Aneta Polášková (8.A) Pátek byl náš poslední den v Anglii. S Anetkou jsme se vzbudily v 6.00 anglického času. Kufry jsme si sbalily už den předem, takže jsme nemusely nijak spěchat, Udělaly jsme ranní hygienu, oblékly jsme se a naházely poslední věci do příruční tašky. V 7.00 nás paní Hillová zavolala k poslední snídani, měly jsme jako každé ráno lupínky s mlékem a toasty s máslem a marmeládou. Po snídani jsme si snesly kufry a tašky, rozloučily jsme se s rodinou a nasedly do auta. Na náš meeting point nás tentokrát zavezl pan Hill. Zde jsme hodily jsme si kufry do autobusu a nasedly. Chvíli jsme všichni čekali, než dorazí všichni účastníci a potom jsme vyrazili pro ostatní na druhý meeting point, jako vždy. Poslední den jsme strávili v Oxfordu. Ostatní školy šly do botanické zahrady, ale my jsme se šli podívat na barokní knihovnu, kolem které byla zaparkovaná kola. Měli jsme dřív rozchod. Konečně jsme s holkami něco nakoupily. Poté nás čekaly poslední hodiny ve škole.

10 10 Měli jsme zase jiného učitele, který se jmenoval Joe. Ve škole se mi moc líbilo. Na konci jsme dostali certifikáty. Po skončení školy jsme spěchali k našemu autobusu, ale protože autobus parkoval daleko od centra, museli jsme se k němu dopravit double deckerem. Po příjezdu k autobusu na nás čekali páni řidiči s párky, které jsme si mohli den předem objednat. Rychle jsme je snědli a vyrazili na cestu. Cesta probíhala v pohodě. Z Velké Británie jsme se tentokrát přepravili trajektem. Byly docela vlny, trošku to houpalo, ale jinak to byla klidná plavba. Domů jsme se vrátili v sobotu asi v našeho času. Kristýna Hegrová (8.A)

11 11 Třídní schůzky Jo jo, už je to zase tady. První třídní schůzky v tomto školním roce se konaly ve středu od 16:30 na druhém stupni naši základní školy. V den třídních schůzek se snažím, abych se chovala, co možná nejslušněji. A to jen proto, aby o mně paní učitelka neřekla nic špatného. Myslím, že tak to mají i ostatní. I když tento den zrovna nemusím, tyto třídní schůzky byly naštěstí jen o naší třídě a akcích, které se budou konat v nejbližší době. Nebyly o našem prospěchu. Rodiče dětí ze sedmé třídy se seznámili s novou třídní učitelkou. Když se mamka vrátila domů, řekla mi, jak schůzky proběhly a na co se můžeme těšit v blízké době. Já osobně mám ráda všechny školní akce, ale nejvíce vánoční dílnu. Pro její pěknou předvánoční atmosféru a zajímavé nápady na vánoční dekorace. Další třídní schůzky boudou až za tři měsíce. To ještě nějakou chvíli potrvá a do té doby se všichni můžeme snažit zlepšit si svůj prospěch. Helena Talafousová (7.A)

12 12 Rozhovor Tento měsíc jsme pro Vás vyzpovídaly paní vychovatelku Kateřinu Chlumeckou. 1.Chtěla jste být vždy vychovatelkou? Ne, přišlo to náhodou. 2.Jaké školy jste vystudovala? ZŠ Svatý Kopeček, odborné učiliště, střední škola, vysoká škola obor sociální pedagogika. 3.Jaká jste podle vás byla studentka? To se těžko hodnotí (lepší průměr). 4.Je podle vás vzdělání základ života? Asi bych s tím souhlasila. 5.Umíte vařit? Co nejraději jíte? Umím trochu vařit, jak co nejraději mám pizzu a různá italská jídla. 6.Co děláte, když je vám nejhůře? Kreslím. 7.Máte nějaké heslo nebo větu kterou se řídíte? No je jich spousta např. Nikdy neříkej hop, dokud nepřeskočíš. 8.Jaká se vám líbí jména H+K? Klasická česká jména, Josefína a František. 9.Kterou barvu nejraději nosíte? Asi červenou, modrou a bílou. 10.A teď oblíbená otázka pana učitele Jiřího Suraly: Jakým byste chtěla být zvířetem? Asi takovým, které nemá nepřátele, dále by mělo umět létat a rychle běhat. 11. Sportujete? Na sport mi moc nevychází čas, ale kdysi jsem hrála závodně florbal. 12. Změnila byste teď svoje povolání? Ne, jsem spokojená. 13. Jste spokojená s vaším pracovním kolektivem? Ano, jsem. 14.Jaký je váš největší sen? Odjet do Paříže a pak cestovat různě po světě. 15.Máte ráda hory? Lyžujete nebo spíše turistika? Ano, mám ráda hory a ráda i lyžuji.

13 Jak dlouho už v družině působíte? V únoru to budou 2 roky 17. Která doba studia byla pro vás nejhorší? Základní škola, kvůli matematice 18. Ve které době byste nejraději žila? To je těžké, ale asi v době První republiky. 19.Těšíte se na Vánoce? A proč? Ano, těším se. Těším se na prožití klidných svátků v kruhu rodinném, dále na sníh (pokud bude), a tak obecně na pohodu a odpočinek. Andrea Petřeková, Helena Talafousová (7. A) Báseň Televize to jsou to divy, té naší nové doby. Někdy dobré filmy nebo pohádky, jenže pak jsou z toho velké poplatky. Harry Potter nebo Hobit, z toho je pak dlouhý pobyt. Zábava i smutek v příbězích, v tom i nějaké efekty. To stačí k tomu, aby byly příjemné zážitky, objevíme tam i nějaký ten smích. Když zmizí televize, to je potom smutná vize. Vendula Riedlová (7.A)

14 14 Vzestup a pád Saurona Byla jednou jedna zem, jmenovala se Středozem. Tam mrtvý pán Sauron je a z temné síly ožije. Ten ukoval prsten nejmocnější, jenž obsahuje nápis vnější. Ten nápis je převeden do temné řeči, kdokoliv ten nápis přečte, ihned brečí. A také jedno oko! Na vysoké věži stojí, a když se někdo přiblíží, okamžitě se ho bojí. Jakmile se řekne, že vytáhne do boje, nepřítel hned popadá jako seno do hnoje. Jednou takhle zrána, vytáh na něj Gondor. Ale ho to nezajímá, poslal na něj Mordor. V bitvě potkal prince, zabil ho málem. Bohužel on se zmocnil prstenu, stal se králem. Sauron toto nevydržel, ihned se rozpad. Princ si prsten nechal a tak jel zpátky na hrad. Jenže cestou zpět, přepadl jej skřet. Skočil na něj, zabil ho přece! Avšak mocný prsten navždy ztratil se v řece. A tak to přesně celé bylo, ve Středozemí se tak žilo. Jan Vorálek (8.A)

15 Závěr 15 Doufám, že jste čtení Školnin užili a už se nemůžete dočkat dalšího vydání. Za měsíc se opět shledáme. Tentokrát již u prosincového vydání. Děkujeme, že čtete naše školní noviny a za celý školní tým vám přeji, ať si užijete poslední měsíc v tomto roce v poklidu a bez starostí. Helena Talafousová (7.A)

16 16 Redakce Helena Talafousová (7.A) Lucie Linhartová (9.A) Andrea Petřeková (7.A) Nikola Danenbergerová (7.A) Vendula Riedlová (7.A) Miloš Palla (7.A) účastníci zájezdu do VB z 8.A Foto by Tereza Nováková (9.A) Jan Vorálek (externě)

Rozhovor Alla Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná:

Rozhovor Alla Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Rozhovor Alla Na začátek tohoto rozhovoru Alla ti řeknu, že máme čtyři fáze kulturního šoku. Aby sis to mohla také připomenout a mohla se opět vžít do té situace. Takže první fázi je fáze medových týdnů

Více

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Začal nový školní rok. Ze třídy nám odešli někteří spolužáci do jiných tříd nebo se odstěhovali. A zase nám přišli noví spolužáci parta hokejistů. Potřebovali jsme

Více

Lyžařský výcvikový kurz 2014

Lyžařský výcvikový kurz 2014 Hned po rozdání pololetního vysvědčení vyrazili žáci sedmého ročníku na lyžařský výcvikový kurz do Krkonoš. Jako místo pobytu bylo vybráno osvědčené rekreační středisko Prkenný důl v Žacléři. Lyžařský

Více

ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 1. září jsme se netradičně sešli před školou a zahájili jsme nový školní rok 2014/2015. Představili se nám noví žáci první třídy, které pan starosta pasoval na PRVħÁČKY.

Více

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012 Školtýn Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012 Obsah 1, Zpravodajství Úvod Zahájení školního roku Den bez aut Vodácký seznamovací kurz Anketa Co nás čeká v dalších měsících 2, Sport

Více

Správné řešení z minulého čísla: Výherci z posledního čísla předchozího ročníku: Milé děti,

Správné řešení z minulého čísla: Výherci z posledního čísla předchozího ročníku: Milé děti, 1. číslo 2013/2014 Milé děti, velmi jsem se na Vás těšil a konečně se spolu setkáváme. Opět na vás v tomto školním roce čeká časopis, který připravují žáci naší školy. Jsem přesvědčený, že se vám bude

Více

Školní rok 2010/2011

Školní rok 2010/2011 Školní rok 2010/2011 Září 2010 BAREVNÁ DUHA byla v televizi!!! Kdo si 20. 9. 2010 ráno před odchodem do zaměstnání nebo do školy pustil televizi Nova, toho čekalo příjemné překvapení. V ranních zprávách

Více

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Zimní školáček Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Milí čtenáři, Vítám vás na stránkách zimního čísla našeho školního časopisu, který vydáváme

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH. Obsah květnového čísla

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH. Obsah květnového čísla RIEGROVÁČEK červen 2009 Obsah květnového čísla Úspěchy našich žáků Dětský den Deváťáci za vodou Vyučování trochu jinak Den D Něco na prázdniny Fotbal: Ve středu 27. května se hrály dva přátelské zápasy

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj květen 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u květnového vydání Novin městyse. Náš zpravodaj Vám přináší informace o dění v městysi,

Více

Informační leták. Škola Jaroslava Ježka. Mateřská škola, základní škola, praktická škola a základní umělecká škola pro zrakově postižené,

Informační leták. Škola Jaroslava Ježka. Mateřská škola, základní škola, praktická škola a základní umělecká škola pro zrakově postižené, Informační leták 2015 2016 Škola Jaroslava Ježka Mateřská škola, základní škola, praktická škola a základní umělecká škola pro zrakově postižené, Loretánská 19 Praha 1 118 00 www.skolajj.cz email: info@skolajj.cz

Více

Zpravodaj pro rodiče č.22

Zpravodaj pro rodiče č.22 Základní škola Merklín, okres-plzeň-jih Školní 249, 334 52 MERKLÍN Tel. 377912116 * email: zsmerklinpj@iol.cz * www.web.telecom.cz/zsmerklin Zpravodaj pro rodiče č.22 listopad 2005 Vážení rodiče, v dnešním

Více

Kolik hodin jste za posledních sedm dnů zameškal/a v práci z jiných důvodů, jako například dovolená, svátky?

Kolik hodin jste za posledních sedm dnů zameškal/a v práci z jiných důvodů, jako například dovolená, svátky? DOTAZNÍKY KVALITY ŽIVOTA projekt ATTRA RA ID pacienta: Datum vyplnění: NÁVYKY Vykouřil jste v průběhu svého života alespoň 100 cigaret nebo více? ANO NE Kouříte v současné době cigarety? ANO NE Kolik cigaret

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 1 ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 Zprávu o činnosti dětského rybářského kroužku za rok 2014 kterou jsem vám přečetl na loňské výroční schůzi, jsem ukončil vánoční schůzkou. Rok

Více

Pedagogický projekt JAK SE ŽIJE V AFRICE

Pedagogický projekt JAK SE ŽIJE V AFRICE Pedagogický projekt JAK SE ŽIJE V AFRICE Eva Sádlíková I. Ročník KA03D Studium pedagogiky volného času v rámci projektu Klíče pro život 27.5.2010 Pedagogický projekt JAK SE ŽIJE V AFRICE Cílová skupina:

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 Příloha č. 2 ANIMA VIVA o. s. 1/16 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření

Více

Západní Krkonoše 15.12.2009

Západní Krkonoše 15.12.2009 Motto: Když cestují, zvláště nyní, maximálně využívám svobodu, kterou mám. Nemám rád rutinu, stereotyp, nudu. Mám rád změnu, nevědět co nastane za chvíli, zítra, kde budu nocovat, koho nového potkám. Západní

Více

V tomto čísle najdete:

V tomto čísle najdete: V tomto čísle najdete: Jmenuji se Pačka a jsem maskot tohoto časopisu Začínáme Zdravíme všechny, kteří si právě otevřeli první číslo našeho školního časopisu. Pracujeme na něm hlavně v hodinách českého

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10 Soukromá základní umělecká škola Trnka o.p.s., Rodinná 39, 312 00 Plzeň IČO.26347687, IZO.150035365, identifikátor zařízení: 650035356, bankovní spojení: 279204310247/0100, DIČ. CZ-26347687 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 10. číslo červen 2011 Slovo vychovatelky DM na konci školního roku... Tak jako jednou všechno končí, tak brzy skončí

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. Shrnutí činnosti za rok 2013. Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. Shrnutí činnosti za rok 2013. Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Shrnutí činnosti za rok 2013 V roce 2013 občanské sdružení Montessori Opava pokračuje v naplňování základního účelu, pro který bylo založeno, a to vytvoření platformy pro činnost

Více

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Obsah: I. Vznik sdružení II. Základní ustanovení III. Poslání a cíle sdružení IV. Členská základna V. Uspořádané akce v průběhu roku 2012 VI. Propagace sdružení

Více

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv jiný 3. kde jsem 4. jak jsem se sem dostala 5. kde bydlím

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 SKAUTSKÉHO STŘEDISKA KONICE Junák český skaut, středisko Konice, z.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 SKAUTSKÉHO STŘEDISKA KONICE Junák český skaut, středisko Konice, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁV VA 2014 SKAUTSKÉHO STŘEDISKA KONICE Junák český skaut, středisko Konice, z.s. Junák český skaut, středisko Konice, z.s. 1 SLOVO VEDOUCÍHO STŘEDISKA KONICE Milí členové a přátelé skautingu,

Více

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola.

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola. Milé děti, za oknem bude ještě chviličku kralovat zima, ale já už jsem pro Vás připravil jarní číslo mých novin. Mám toto období moc rád. Chvilku prší a chvilku svítí sluníčko. Rád šlapu do kaluží, poslouchám

Více

STUDIJNÍ POBYT Místo: Bournemouth Jméno: Jindřich Domín

STUDIJNÍ POBYT Místo: Bournemouth Jméno: Jindřich Domín STUDIJNÍ POBYT Místo: Jméno: Bournemouth Jindřich Domín Bournemouth Studijní pobyt v květnu 2012 Zpracoval: Jindřich Domín Cesta do Anglie Autem, letadlem, autobusem, pěšky Přistání: Celá výprava začala

Více

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace 1 1 listo Základ ní škola a Mate řská šk ola Tečovic e, přísp ě vková organiz ace 1 listo 1 Za átek listou se v mate ské kole nesl je t ve znamení podzimu. D ti na vycházkách pozorovaly pestré barvy podzimní

Více

Letní program občanského sdružení Open Art Nová Paka pro rok 2007 ROŠKOPOV 1 + 3. (termíny a programy jednotlivých akcí):

Letní program občanského sdružení Open Art Nová Paka pro rok 2007 ROŠKOPOV 1 + 3. (termíny a programy jednotlivých akcí): Letní program občanského sdružení Open Art Nová Paka pro rok ROŠKOPOV 1 + 3 (termíny a programy jednotlivých akcí): 4.-14.7. 15.-21.7. 22.-28.7. 29.7.- 4.8. 5.-11.8. 12.-18.8. 19.-25.8. Filmová dílna Divadelní

Více

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení?

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení? březen 2009 Kvůli permanentní nejistotě s vízy nemůže být mongolská komunita v ČR stabilní a rozvíjet se. Rozhovor s Ariunjurgal Dashnyam, ředitelkou Česko-mongolské společnosti Abstrakt: Tereza Rejšková

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 Obsah: Slovo ředitele školy. Jarní prázdniny, plavecký výcvik. Školní projekt- jíme zdravě, divadelní představení,

Více

8 otázek pro žadatele o titul Ekoškola

8 otázek pro žadatele o titul Ekoškola 8 otázek pro žadatele o titul Ekoškola Dobrý den, právě máte v rukou 8 otázek pro žadatele o titul Ekoškola. Uvítáme, pokud NA NÁSLEDUJÍCÍ OTÁZKY ODPOVÍ SAMI ŽÁCI. 1. Kdo je součástí pracovního týmu Ekoškoly

Více

Denně utváříte svůj život a vztahy k lidem a nasazujete

Denně utváříte svůj život a vztahy k lidem a nasazujete TAJEMSTVÍ SÍLY SRDCE Tajemství ve vašem srdci Denně utváříte svůj život a vztahy k lidem a nasazujete k tomu spoustu dovedností a energie. Tato energie působí ven do světa, dotýká se lidí a spouští děje.

Více

Společná fota na straně

Společná fota na straně Ty největší hlody již na straně 2. Společná fota na straně 4. Více na straně 8. Jak jistě každý z Vás ví, v letošním roce se v Praze, ve dnech 5. a 6.7, konal XV. Všesokolský slet, který byl vyvrcholením

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011. O mamince Zuzana Musilová Cíl: rozvoj schopností vytvářet a rozvíjet citové vztahy k mamince, k rodině, k nejbližším lidem, rozvoj jemné i hrubé motoriky, ve volné hře pomáhat dětem nalézat své místo ve

Více

Slovo starosty. Váţení spoluobčané,

Slovo starosty. Váţení spoluobčané, Slovo starosty Váţení spoluobčané, Krakovanské svatováclavské posvícení se nezadrţitelně blíţí a s ním i vydání Novin Krakovan a Boţce. Posvícení přichází po prázdninách, které byly pro obec na rozdíl

Více

Novoroční přání klientů pro všechny obyvatele Domova

Novoroční přání klientů pro všechny obyvatele Domova č. 2/2009 Konec starého a počátek nového roku je pro nás pro všechny příležitostí, abychom popřáli rodinným příslušníkům, přátelům a známým. Dovolte, abych i já Vám všem jménem zaměstnanců Luxoru Poděbrady

Více

Pokud zazvoní telefon a z něj se ozve Hello, už nepanikařím, říká absolventka jazykového pobytu v Londýně BYZMAG

Pokud zazvoní telefon a z něj se ozve Hello, už nepanikařím, říká absolventka jazykového pobytu v Londýně BYZMAG Pokud zazvoní telefon a z něj se ozve Hello, už nepanikařím, říká absolventka jazykového pobytu v Londýně 56 BYZMAG Martina Maříková pracuje ve skupině Korado jako Executive Assistant to CEO. Při svojí

Více

Hodně svátků Gábiny Kratochvílové

Hodně svátků Gábiny Kratochvílové JAK SLAVÍ VÁNOCE IVANA GOTTOVÁ, GABRIELA KRATOCHVÍLOVÁ A PETR VÁGNER? Tváře známé z televizní obrazovky FTV Prima se sešly při bohulibé činnosti nafotily kalendář, z jehož prodeje se podpoří SOS dětské

Více

,, Školka plná pohody

,, Školka plná pohody ,, Školka plná pohody 1. Identifikační údaje o mateřské škole Název: Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice Adresa: ZŠ a MŠ Horní Moštěnice, Pod Vinohrady 30, 751 17 Zřizovatel školy: OÚ Horní

Více

Výlet na Hrádek. Dětský den Osvračín

Výlet na Hrádek. Dětský den Osvračín Všechny články uveřejněné v tomto časopise napsaly děti z internátního pobytu SVP Domažlice. Výlet na Hrádek Ve středu jsme jeli na výlet na kola. Nejdříve jsme měli ještě 3 hodiny školu. Pak jsme si šli

Více

ČÍSLO 67 25. září 2013

ČÍSLO 67 25. září 2013 Vydává Obecní úřad Potěhy pro občany obce ČÍSLO 67 25. září 2013 Obsah: 1. Informace z obce 2. Kulturní akce, jubilanti v IV. čtvrtletí 2013 3. ZŠ a MŠ Potěhy 4. TJ Sokol Potěhy 5. SDH Potěhy 6. Historie

Více

2008-04-04 Autor: Markéta Konopová

2008-04-04 Autor: Markéta Konopová Historie žvýkaček 2008-04-04 Autor: Markéta Konopová Docela malý kousek neúhledně rozžvýkané různobarevné hmoty se stal fenoménem po celém světě. Zatímco v dnešní době je žvýkačka běžnou součástí našich

Více

Noviny obce Křoví prosinec 2013

Noviny obce Křoví prosinec 2013 Noviny obce Křoví prosinec 2013 Vážení spoluobčané, zima pomalu klepe na vrátka a začíná období očekávání svátků vánočních. V sobotu 30.11. jsme rozsvítili vánoční stromek u kostela a děti nám zazpívaly

Více

Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky

Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky Název školy Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky Datum sestavení plánu 20.1.2011 Na sestavení plánu spolupracovali

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY Č. 4 Třídy 5.B Ahoj spolužáci 1. až 5. tříd! V tomto vánočním čísle na vás čeká spousta čtení a luštění. Vánoční příběh, pohádkový test, pohádka Hrnečku vař, kterou jistě neznáte. Nechybí

Více

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ Celý prosinec se nesl v andělské náladě. Ve školce po celý advent poletovaly dvě velké andělky obklopené spousty malých andělíčků. BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY Jelikož

Více

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme JARO - LÉTO 2010/II ZPRÁVY Z DOMOVA Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme Poskytujeme sociální služby pro osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního

Více

Obsah: hlavní rubriky. Historická inspirace

Obsah: hlavní rubriky. Historická inspirace Časopis žáků a učitelů České školy bez hranic v Paříži. Vychází od října 2013 v malém nákladu Číslo 2 Duben 2014 Milí čtenáři, přinášíme vám aprílové vydání školního časopisu, v němž vám chceme představit

Více

Časopis MŠ. Prosinec 2015

Časopis MŠ. Prosinec 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Prosinec 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

JEŽÍŠOVY ZÁZRAKY Ježíš nebyl jen učitel, který vykládal nádherná podobenství, ale dělal také mnoho zázraků. Ježíšovo učení bylo tak vznešené a božské, že takové věci mohl učit jenom Bůh. Aby však všichni

Více

Zápis ze schůze ESN TULeni Liberec meeting

Zápis ze schůze ESN TULeni Liberec meeting Typ Pravidelná Zápis ze ESN TULeni Liberec meeting Číslo Datum 10. 4. 2012 Místo Klubovna C - 6. patro Účastníci Přítomni Kamil Borovička Vojtěch Veselý Nepřítomni Leona Koledová Michaela Juříčková Omluveni

Více

Semestrální práce z NUR Uživatelské rozhraní pro automat MHD. Michal Samek (samekmic)

Semestrální práce z NUR Uživatelské rozhraní pro automat MHD. Michal Samek (samekmic) Semestrální práce z NUR Uživatelské rozhraní pro automat MHD Michal Samek (samekmic) Zadání: Návrh uživatelského rozhraní pro automat MHD v Pardubicích, kde se kromě klasických papírových jízdenek využívá

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12 Obsah: Slovo ředitele školy, Vánoční besídka, recyklovaní - povídky, Nový rok, dětská tvorba, vyhodnocení sběru Leden

Více

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v v Skolní družina při ZS Spálené Poříčí Obsah: 1) Identifikační

Více

Lezení v Digne les Bains aneb jak se kempuje na sídlišti. (10.10.2008)

Lezení v Digne les Bains aneb jak se kempuje na sídlišti. (10.10.2008) Lezení v Digne les Bains aneb jak se kempuje na sídlišti. (10.10.2008) Tento článek není jen lezecký, lezení bude spíše okrajovou záležitostí, ale protože prodloužený víkend začal lezecky, představíme

Více

Lidé a místa Izraele. Betlém před sedmi lety a dnes a Abdul

Lidé a místa Izraele. Betlém před sedmi lety a dnes a Abdul Lidé a místa Izraele Betlém před sedmi lety a dnes a Abdul Jedeme do místa, kde se narodil Ježíš, do Betléma v podstatě jde o předměstí Jeruzaléma asi 10 km daleko. Jsme v orientu to je jasné Jak je vidět,

Více

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník S T Á D L E C K Ý Z P R A V O D A J pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník Milí spoluobčané! Letošní vánoční svátky jsou už minulostí, přesto věřím,

Více

Ročník I. číslo druhé vánoční prosinec 2012

Ročník I. číslo druhé vánoční prosinec 2012 Ročník I. číslo druhé vánoční prosinec 2012 Ve starých číslech časopisů jsme našli spoustu vánočních i novoročních doporučení a našim čtenářům předkládáme jedno z nich: KRÁČEJ. USMÍVEJ SE NA VŠECHNY KOLEM.

Více

Dům stříbrných vlasů. Máme rádi tradice

Dům stříbrných vlasů. Máme rádi tradice Časopis vydávaný v Domově Letokruhy v Budišově nad Budišovkou, určený pro naše uživatele, rodinné příslušníky a zaměstnance Dům stříbrných vlasů V tomto čísle najde čtenář shrnutí naší činnosti v roce

Více

ekarolinka Hasičská zbrojnice v Trávničku

ekarolinka Hasičská zbrojnice v Trávničku Podještědský měsíčník Sdružení obcí Podještědí ekarolinka Ročník XVII. Číslo 5. Květen 2012 e Hasičská zbrojnice v Trávničku Z mikroregionu Již podle obrázku na titulní stránce je možno poznat, který měsíc

Více

Závěrečná zpráva o průběhu výměny mládeže

Závěrečná zpráva o průběhu výměny mládeže Závěrečná zpráva o průběhu výměny mládeže Roll the Dice Místo konání: Lésny Dwór, Janowice Wielkie, Dolny Ślask, Polsko 2011 Termín: 22.6. 30.6.2011 Počet účastníků: 25 Zúčastněné státy: Polsko, Česká

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 1., Září 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 1., Září 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 1., Září 2015 Pár slov na začátek.. Vítáme nové žáky, ale i žáky, kteří navštěvují naší školu už nějaký pátek v novém školním roce. Doufáme, že se všem bude dařit a budou poslouchat

Více

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován?

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován? 4. roverský kmen Griffins ~ 1. středisko Ještěd ~ griffins.skautlib.cz Ahoj všichni roveři a rangers, přihlášené týmy, ale i vy, co stále ještě váháte... V tomto textu se dozvíte všechny důležité informace,

Více

Pavel Bratinka. aneb Od metaře k ministrovi

Pavel Bratinka. aneb Od metaře k ministrovi Škola: Základní škola a Mateřská škola, Praha 6, náměstí Svobody 2 Učitel: Mgr. Vladimíra Koucká Žáci: Antonie Holečková, Klára Kudláčková, Barbora Šrámková Třída: 8. ročník Pavel Bratinka aneb Od metaře

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009 Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb Praha 4, K Sídlišti 840 VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009 Zpráva obsahuje část: Mateřská škola V Praze dne 30. 9. 2009

Více

KNIHA MÉHO SRDCE. Výstavka

KNIHA MÉHO SRDCE. Výstavka KNIHA MÉHO SRDCE Kniha mého srdce (KMS) je cyklus pořadů České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo), který proběhne v období od 4. dubna do října 2009. Je zaměřen na propagaci literatury, četby knih

Více

Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze Adresa: nám. Jana Palacha 80, 116 93 Praha 1 Ateliér:

Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze Adresa: nám. Jana Palacha 80, 116 93 Praha 1 Ateliér: ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA VŠUP ZE STUDIJNÍHO POBYTU Domácí škola: Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze Adresa: nám. Jana Palacha 80, 116 93 Praha 1 Ateliér: Zahraniční koordinátor: Jméno studenta a

Více

Šok (školní občasný klebetník ) číslo 11, školní rok 2009/2010. www.zshornicka.cz

Šok (školní občasný klebetník ) číslo 11, školní rok 2009/2010. www.zshornicka.cz www.zshornicka.cz Slovo pana ředitele: Milí žáci a čtenáři ŠOKu, před několika dny jsme společně zahájili školní rok 2009/2010. Vám, žákům, nezačala jen školní práce. Byly zahájeny i činnosti zájmového

Více

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ Účastníci: děti a učitelky Mateřské školy Orlová Lutyně K. Dvořáčka 1228 okres Karviná, příspěvková organizace Program vedli: lektoři občanského sdružení ROZCHODNÍK - Ostrava

Více

OD 13 DO 17 HODIN. Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach

OD 13 DO 17 HODIN. Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach OD 13 DO 17 HODIN Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach Květnový kalendář narozenin našich kamarádů. Ahoj děti, Minulý měsíc jsme si vytvořily Knihu

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS 2013 2014 JARO JE TADY REDAKCE

ŠKOLNÍ ČASOPIS 2013 2014 JARO JE TADY REDAKCE ŠKOLNÍ ČASOPIS 2013 2014 JARO JE TADY REDAKCE Když se zima už nachýlí, někdy v druhé polovině února či počátkem března, když jednou zrána uslyšíte nesměle zahvízdat kosa JARO JE TADY. Ilustrace k textu

Více

Březen 2016. Nazdar bratři a sestry,

Březen 2016. Nazdar bratři a sestry, Březen 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Právě držíte v rukou nové číslo Čáry Vlka. Opět v něm najdete zápisy z akcí, které proběhly v minulém měsíci, i pozvánky

Více

ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ. Projekt Modely inkluzivní praxe v základní škole CZ.1.07/1.2.00/14.0125

ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ. Projekt Modely inkluzivní praxe v základní škole CZ.1.07/1.2.00/14.0125 ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ Projekt Modely inkluzivní praxe v základní škole CZ.1.07/1.2.00/14.0125 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY Úvodní slovo Žákovský

Více

Masarykova univerzita Právnická fakulta

Masarykova univerzita Právnická fakulta Masarykova univerzita Právnická fakulta Katedra finančního práva a národního hospodářství Osobní management Dávám na první místo to nejdůležitější? Zpracovala: Dominika Vašendová (348603) Datum zadání

Více

Výstavka. Přednáška ===========================================================================

Výstavka. Přednáška =========================================================================== Výstavka foto Štěpán Kučera Zveme Vás na výstavku ke 100. výročí narození Jarmily Hanzálkové, která je přístupná od 15. ledna do 17. února 2010 na dospělém oddělení knihovny. Přednáška autor Karelj Městská

Více

Základní škola, Staré Město, okr. Uherské Hradiště, příspěvková organizace. Komenské 1720, Staré Město, www.zsstmesto.cz. Metodika

Základní škola, Staré Město, okr. Uherské Hradiště, příspěvková organizace. Komenské 1720, Staré Město, www.zsstmesto.cz. Metodika Základní škola, Staré Město, okr. Uherské Hradiště, příspěvková organizace Komenské 1720, Staré Město, www.zsstmesto.cz Metodika k použití počítačové prezentace A Z kvíz Mgr. Martin MOTYČKA 2013 1 Metodika

Více

1.4.1 Výroky. Předpoklady: Výrok je sdělení, u něhož má smysl otázka, zda je či není pravdivé

1.4.1 Výroky. Předpoklady: Výrok je sdělení, u něhož má smysl otázka, zda je či není pravdivé 1.4.1 Výroky Předpoklady: Výrok je sdělení, u něhož má smysl otázka, zda je či není pradié Číslo π je iracionální. pradiý ýrok Ach jo, zase matika. není ýrok V rozrhu máme deset hodin matematiky týdně.

Více

Ekorallye Exkurze na ekofarmu BIO.

Ekorallye Exkurze na ekofarmu BIO. Ekorallye V rámci projektu vzniku Multimediálního centra na škole podporovaného EU jsme společně s žáky 9.třídy uspořádali soutěž pod názvem Ekorallye. Soutěž probíhala v terénu v okolí města, soutěžily

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.19/2016 Začal nový školní rok 2015/2016 Letní prázdniny uběhly jako voda a začal další školní rok. Tentokrát ve znamení

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 8

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 8 Obsah: Slovo ředitele školy, akce v měsíci září, dětská tvorba, soutěž ve sběru, vyhodnocení sběru Září 2008 TOCHOVICE

Více

ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy

ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy Obsah: Sport: Výsledky Cirsiády... 1. Průběh a výsledky olympiády v ČJ a Z... 2. Absolventské práce... 3. Planeta 3000... 4. Malování na zeď... 5. Den Země... 6. Výlet do Karpat...

Více

Minimální preventivní program - hodnocení

Minimální preventivní program - hodnocení Minimální preventivní program - hodnocení Základní škola Lešná, okres Vsetín školní rok 2014 / 2015 Školní metodik prevence: Mgr. Martina Hoferková I. ZŠ Lešná je škola, která chce využít nižší počet dětí,

Více

Mňau, mňau, mňau!!! Taky se těšíte na tábor? Já moc a moc. Mňau, mňau, mňau!!! Mňau, mňau, mňau!!!

Mňau, mňau, mňau!!! Taky se těšíte na tábor? Já moc a moc. Mňau, mňau, mňau!!! Mňau, mňau, mňau!!! Štěňátko štěká: Vše nejlepší k narozkám Starcovi a Veverkovi!!! Mňau, mňau, mňau!!! Taky se těšíte na tábor? Já moc a moc. Mňau, mňau, mňau!!! Tak nám přineste přihlášky na tábor a pošlete penízky, ať

Více

využívá svých schopností

využívá svých schopností Táto relácia využívá svých schopností je pro nás svaté. pojednáva o možnostiach breathariánstva, teda života bez jedenia jedla, no nie je to kompletný návod. V záujme vašej bezpečnosti, nepokúšajte sa

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Jiří Nenáhlo Adam Borek David Vošický Lukáš Kubík Barbora Lohrová

Jiří Nenáhlo Adam Borek David Vošický Lukáš Kubík Barbora Lohrová Jiří Nenáhlo Adam Borek David Vošický Lukáš Kubík Barbora Lohrová INFORMACE Chemický kroužek je jednou za čtrnáct dní vpátek. Vede ho paní učitelka Dvořáková. Je určen pro osmou adevátou třídu. MŮJPOHLED

Více

Svážňáček. Třída 6. A

Svážňáček. Třída 6. A Svážňáček Třída 6. A Září 2010 1 Obsah: Slovo úvodem... 2 Září... 2 Rozhovor... 3 Radost v Radosti... 4 Něco o Emilce... 6 Kdo slaví tento měsíc?... 7 Horoskopy... 7 Něco pro zasmání... 7 Závěrem... 8

Více

ROK 2003. Post obecní kronikářky zastávám od roku 2003, kdy jsem převzala kroniku od paní Jany

ROK 2003. Post obecní kronikářky zastávám od roku 2003, kdy jsem převzala kroniku od paní Jany ROK 2003 Kronika obce Jmenuji se Michaela Vašutová, rozená Valová. Prostřední Bečva je místem mého bydliště od narození. Absolvovala jsem Střední pedagogickou školu v Přerově a Pedagogickou fakultu Ostravské

Více

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO DĚTSKÝ DEN Na konci měsíce května uspořádali dobrovolní hasiči pro děti dětský den. Přípravy začaly už v brzkých ranních hodinách, aby vše bylo připraveno

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Název lekce (téma) Plody rostlin Časový rozsah lekce Dvě vyučovací hodiny Věková skupina (ročník) 4.ročník Vzdělávací

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008 1. Základní údaje o sdružení Název: Děti patří domů, o.s. Sídlo: Višňovka 185, 252 03 Řitka Identifikační číslo: 22682660 Zapsáno u MV ČR pod

Více

Leden. 10. 1. navštívili vybraní žáci PrŠ rekvalifikační středisko pro později osleplé Dědina.

Leden. 10. 1. navštívili vybraní žáci PrŠ rekvalifikační středisko pro později osleplé Dědina. Leden 10. 1. navštívili vybraní žáci PrŠ rekvalifikační středisko pro později osleplé Dědina. 13. 1. se v učebně V. A konala výstava s názvem Mladý filatelista, kterého zúčastnili žáci různého věku a z

Více

Měsíčník členů a přátel sboru

Měsíčník členů a přátel sboru 10 2014 Měsíčník členů a přátel sboru V Bohu, jehož slovo chválím, v Bohu mám naději. Proto se nebojím, co by mi udělal smrtelník! Žalm 56:5, B21 strana 1 - říjen 2014 Obsah 2 Obsah, tiráž 3 Zápis ze schůze

Více

ZA5894. Flash Eurobarometer 377 (Introduction of the Euro in the New Member States, wave 15) Country Questionnaire Czech Republic

ZA5894. Flash Eurobarometer 377 (Introduction of the Euro in the New Member States, wave 15) Country Questionnaire Czech Republic ZA89 Flash Eurobarometer 77 (Introduction of the Euro in the New Member States, wave ) Country Questionnaire Czech Republic FL 77 The introduction of the Euro in the most recently acceded MS - CZ D Kolik

Více

Tábor Vlčat 2016. Kontakt na vedoucího tábora. Návštěvní den 23. července 2016

Tábor Vlčat 2016. Kontakt na vedoucího tábora. Návštěvní den 23. července 2016 Tábor Vlčat 2016 Oddíl Vlčata je zařazen pod organizaci Javořice, z.s. Již 47 let jezdí jeho členové společně do přírody a odhalují její krásy a taje. Náš první tábor se konal v roce 1969 v Údolí divokých

Více

Srovnání cen spotřebního koše a průzkum způsobu nakupování

Srovnání cen spotřebního koše a průzkum způsobu nakupování Gymnázium Přírodní škola Srovnání cen spotřebního koše a průzkum způsobu nakupování Autoři: Vedoucí: Tomáš JELŠÍK, Kryštof KADLČÍK, Lucie KOLÍNOVÁ, Matyáš LUKAVSKÝ, Hermína MOTLOVÁ, Timea PRAŽÁKOVÁ, Andrea

Více

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY Ve školní družině se v prosinci také nezahálelo. Na děti čekalo tradiční ježdění na lopatách na stráni za zahrádkářskou kolonií. Podmínkou bylo vhodné oblečení a dobrá nálada,

Více

I nohy si chtějí hrát! (cvičení nejen pro děti)

I nohy si chtějí hrát! (cvičení nejen pro děti) I nohy si chtějí hrát! (cvičení nejen pro děti) Máte doma děti a nevíte, čím je motivovat, přitáhnout ke cvičení a zapojit některé aktivity do jejich dne? Mám pro vás sadu cvičení, které se dají velmi

Více

Termín: Termín: 1.březen. 31. květen 2008. Místo konání: Katholisches Jugendwohnheim Landshut. Doprava: Ubytování:

Termín: Termín: 1.březen. 31. květen 2008. Místo konání: Katholisches Jugendwohnheim Landshut. Doprava: Ubytování: Pracovní stáž v domově mládeže Německo, Lanshut Termín: Termín: 1.březen. 31. květen 2008 Místo konání: Katholisches Jugendwohnheim Landshut Doprava: Doprava do Německa je poměrně snadná. Lze se na stáž

Více