NOVINKY NA DVD A BLU-RAY REVOLUCE JE O KAŽDÉM Z NÁS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NOVINKY NA DVD A BLU-RAY REVOLUCE JE O KAŽDÉM Z NÁS"

Transkript

1 BŘEZEN 2016 NOVINKY NA DVD A BLU-RAY REVOLUCE JE O KAŽDÉM Z NÁS 4DÍLNÁ KOLEKCE DVD A BLU-RAY ORIG. NÁZEV: THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY - PART 2 DOBRODRUŽNÝ HUNGER GAMES: SÍLA VZDORU 2. ČÁST V poslední kapitole nejde jen o přežití, ale bojuje se o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss (Jennifer Lawrence) spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. PŮJČOVNY + PRODEJ: BLACK MASS: ŠPINAVÁ HRA SICARIO - NÁJEMNÝ VRAH Z T R AC E N I V MNICHOVĚ HODNÝ DINOSAURUS

2 MUNE STRÁŽCE MĚSÍCE ORIG. NÁZEV: MUNE ANIMOVANÝ Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci! PŮJČOVNY + PRODEJ: TAKÉ VE SLOVENSKÉM OBALU SE SLOVENSKÝM DABINGEM ORIG. NÁZEV: KRYSAŘ DRAMA KRYSAŘ Dávná pověst o muži s píšťalou nemá začátek ani konec. Krysař po staletí putuje od města k městu a jeho tvář má nesčetně podob. V tajemných ulicích starobylé Prahy ožil jeho příběh jen na jediný den a možná jen proto, aby se stal filmem. Objevil se na přelomu jednoho roku jako přízrak a stejně tak i zmizel. Hned při prvních krocích městem spatřil Agnes, Kristiána a budoucí svědky jejich manželského slibu, jak v otevřeném červeném kabrioletu objíždí kostely a prosí o svatební obřad. Dívka s věnečkem ve vlasech, nosí pod srdcem nový život. Ale všude jsou odmítáni. Muž s fujarou a v dlouhém plášti, nadaný podivuhodnou schopností přinést lidem očistu, až dosud lásku nepoznal. Pro něj i pro Agnes je jejich setkání jako blesk z čistého nebe. Marně Kristián volá jméno své milé, marně jim ďábel nastražuje léčky. V té zběsilé silvestrovské noci se zrodilo pouto, které je ale třeba vykoupit. Každý tu něco ztrácí, každý se musí něčeho vzdát. Nejrychleji natočený celovečerní film na světě, zapsaný v Guinnessově knize rekordů. PŮJČOVNY + PRODEJ: WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ORIG. NÁZEV: LEGO DC SUPER HEROES: COSMIC CLASH ANIMOVANÝ LEGO DC SUPER HRDINOVÉ: VESMÍRNÝ SOUBOJ Země, to je zářivý šperk vznášející se v temnotě vesmíru a pro robota jménem Brainiac poslední chybějící kousek do jeho planetární sbírky. Jenže to by se do toho nesměla vložit Liga spravedlivých! Metodický Brainiac ale přenese Supermana, Wonder Woman a Green Lanterna na různá místa v čase. Pro Batmana a Flashe tak začne stíhací závod s cílem dát Ligu spravedlivých zase dohromady, zatímco Kyborg se Supergirl musí na Zemi odrážet útoky Brainiacových dronů. Přichází zbrusu nový původní film z dílny společnosti LEGO a DC Comics, takže se připravte na všechno od nástrah pravěku až po střetnutí na otevřeném moři. Ligu spravedlivých totiž není radno podceňovat! PŮJČOVNY + PRODEJ:

3 NEMILOSRDNÍ ORIG. NÁZEV: ANTIGANG AKČNÍ Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit. PŮJČOVNY + PRODEJ: AMERICAN ULTRA ORIG. NÁZEV: AMERICAN ULTRA KOMEDIE Mike (Jesse Eisenberg), hulič trávy s nezájmem o cokoli, co se v jeho okolí děje, žije v malém ospalém městečku se svojí přítelkyní Phoebe (Kristen Stewart). Jeho jedinou náplní dne je práce v marketu a obstarání kvalitního matroše. Nikdy by ho asi nenapadlo, že by mohl řešit mnohem závažnější věci. Tedy až do jedné noci, kdy se u jeho auta objeví neznámí lidé... Mike záhy zjišťuje, že je spícím agentem. K jeho smůle ale agentem určeným k likvidaci. Všichni mu jdou po krku a Mikovi nezbývá nic jiného, než v sobě najít kuráž a začít bojovat. Nakonec to nebude ani tak těžké, všechny schopnosti z výcviku mu zůstaly. Horší to bude se vzpomínkami, ty se mu totiž za tu dobu doslova vykouřily z hlavy. PŮJČOVNY + PRODEJ: DOKONALÝ ŠÉF ORIG. NÁZEV: BURNT KOMEDIE Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel o to však svou vinou přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné, co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. PŮJČOVNY + PRODEJ:

4 2016 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. KEY LARGO ORIG. NÁZEV: KEY LARGO DRAMA Venku řádí hurikán, to ale není nic ve srovnání s bouří, která zuří v hotelu na Key Largo. Schovává se tu sadistický gangster Johnny Rocco (Edward G. Robinson) a drží na mušce majitelku hotelu Noru Templeovou (Lauren Bacall), jejího invalidního tchána (Lionel Barrymore) a bývalého vojáka Franka McClouda (Humphrey Bogart). McCloud je jediný, kdo je schopen se agresivnímu Roccovi postavit, ale zdá se, že realita poválečného světa z něj vysála všechnu chuť bojovat. John Huston se podílel na scénáři a obratně režíroval adaptaci hry Maxwella Andersona z roku 1939, ozdobenou pozoruhodným Oscarovým* hereckým výkonem Claire Trevor v roli Roccovy dobrosrdečné opilecké milenky. V Hustonových rukou se toto drama stalo působivou, žhavou klasikou. PŮJČOVNY + PRODEJ: WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ORIG. NÁZEV: MICHAEL COLLINS DRAMA MICHAEL COLLINS Sledujte inspirativní přerod Michaela Collinse z respektovaného státníka v politického mučedníka. Před sto lety svedl tento odvážný lídr Irské republikánské armády zuřivou bitvu ve jménu občanských práv a nezávislosti Irska na Británii, v níž se snoubila špionáž s městskou guerillovou válku. V historickém eposu režiséra Neila Jordana účinkují Liam Neeson, Aidan Quinn, Stephen Rea, Alan Rickman a držitelka Oscara Julia Roberts*. * 2001, Nejlepší herečka v hlavní roli, Erin Brockovich PŮJČOVNY + PRODEJ: WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ORIG. NÁZEV: BLACK MASS THRILLER BLACK MASS: ŠPINAVÁ HRA Jižní Boston, 70. léta minulého století: agent FBI John Connolly (Joel Edgerton) získává pro spolupráci s federály irského kriminálníka Jamese Whiteyho Bulgera (Johnny Depp) s cílem zbavit se společného nepřítele: italské mafie. Black Mass: Špinavá hra vypráví příběh o jejich ďábelském spojenectví, které se vymklo kontrole a které Bulgerovi umožnilo vyhnout se sankcím, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejznámějších gangsterů v historii Spojených států. PŮJČOVNY + PRODEJ:

5 MRKÁČEK BILL ORIG. NÁZEV: BLINKY BILL THE MOVIE ANIMOVANÝ Nezbedný mladý medvídek koala Mrkáček Bill se vydává na dobrodružnou cestu australskou divočinou, aby našel svého otce. Brzy zjišťuje, že stát se hrdinou je jednodušší, než se zdá. PŮJČOVNY + PRODEJ: TAKÉ VE SLOVENSKÉM OBALU SE SLOVENSKÝM DABINGEM 2016 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ORIG. NÁZEV: OUR BRAND IS CRISIS KOMEDIE VÍTĚZSTVÍ JE NAŠE Nepříliš oblíbený kandidát na bolivijského prezidenta požádá o pomoc tým amerických manažerů v čele s Kalamity Jane Bodin (držitelka* Oscara Sandra Bullock). Hluboce poznamenaná Jane se jako geniální stratég vrací z dobrovolného důchodu, aby změřila síly s profesním sokem ve službách opozice, nenáviděným Patem Candym (držitel** Oscara Billy Bob Thornton). Z kampaně se brzy stává bezohledný souboj politických poradců, ve kterém je ve jménu vítězství vše dovoleno. Ve filmu účinkuje také Anthony Mackie (Captain America: Návrat prvního Avengera). * 2009: Nejlepší herečka v hlavní roli, Zrození šampióna ** 1996: Nejlepší adaptovaný scénář, Smrtící bumerang PŮJČOVNY + PRODEJ: WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ORIG. NÁZEV: THE 33 DRAMA 33 ŽIVOTŮ V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. PŮJČOVNY + PRODEJ:

6 LEGENDY ZLOČINU ORIG. NÁZEV: LEGEND THRILLER Nejznámější britští gangsteři, dvojčata Reggie a Ronnie Krayovi, jsou v polovině divokých šedesátých jako vládci Londýna na vrcholu slávy. Krátce poté, co Ronnieho propustí z vězení, začnou oba bratři upevňovat své postavení v londýnském East Endu. K jednání přitom přizvou drsného zločince z jižní části města Charlieho Richardsona a jeho gang a spolupracují i s americkou mafii, která by ráda přesunula své působiště z Havany do Londýna. Z bratrů Krayových se stávají celebrity: bohatí a slavní si je předcházejí, jejich vliv se šíří i do vyšších pater britské státní správy. Nic je nedokáže zastavit. PŮJČOVNY + PRODEJ: SICARIO - NÁJEMNÝ VRAH ORIG. NÁZEV: SICARIO KRIMINÁLNÍ Idealistickou agentku FBI (Emily Blunt) pověří důstojník elitní vládní operační skupiny (Josh Brolin), aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony, podpořila eskalující válku proti drogám. Tým vedený tajemným poradcem s pochybnou minulostí (Benicio Del Toro) se tajně vydává na cestu, během které je Kate nucena v zájmu přežití pochybovat o všem, v co dosud věřila. PŮJČOVNY + PRODEJ: WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ORIG. NÁZEV: WRONG MAN DRAMA NEPRAVÝ MUŽ Nepravý muž se podobá a zároveň nepodobá ostatním filmům Alfreda Hitchcocka. V příběhu se snoubí napětí, strhující obraz a opravdu děsivé dilema. Tentokrát ovšem mistr hororu zdramatizoval pravdivou a otřesnou zkušenost muže souzeného za zločiny, které spáchal lupič s jeho vizáží. Henry Fonda si zahrál Mannyho Balestrera, muzikanta evidentně plného tichého vzteku nad nespravedlností svého zatčení. Vera Miles ztvárnila jeho nervově labilní ženu Rose, již těžká zkouška dohnala k šílenství. A Hitchcock se ukázal být tím pravým mužem, který tomuto případu dokázal vdechnout život a s přesností dokumentaristy jej přenesl na filmové plátno. Díky němu se New York City stalo hvězdou filmu, mezi účinkujícími byli také skuteční pamětníci Balestrerovy kauzy a natáčelo se v řadě reálných lokací mj. v klubu Stork, v Mannyho cele a v léčebně, kde pobývala Rose. PŮJČOVNY + PRODEJ:

7 2016 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ORIG. NÁZEV: FULL METAL JACKET VÁLEČNÝ OLOVĚNÁ VESTA SE Kubrickova brilantní sága o Vietnamské válce a odlidšťujícím procesu, který mění lidi ve cvičené zabijáky. Skvělé obsazení: Joker (Matthew Modine) Animal Mother (Adam Baldwin), Gomer (Vincent D Onoforio), Eightball (Dorian Harewood), Cowboy (Arliss Howard) a další jsou vrženi do pekla výcvikového tábora, ve kterém nemilosrdně vládne uřvaný D.I. (Lee Ermey), jenž tyto potenciální posly zla považuje za bačkory, ponravy nebo ještě něco méně. Lee, chci, aby to vypadalo reálně, řekl Kubrick Ermeymu na počátku filmování. Jinak bych ti to ani nezahrál, odpověděl tento bývalý námořní seržant. Akce je brutální, příběh nelítostný a dialogy nabité sžíravým humorem. Od syrovosti výcvikového tábora až po hrůzy boje ve městě Hue, představuje Olověná vesta obrovský režisérský úspěch. STEELBOOK PŮJČOVNY + PRODEJ: WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ORIG. NÁZEV: I CONFESS DRAMA ZPOVÍDÁM SE V Hitchcockově dramatu Zpovídám se vyslechne otec Michael Logan (Montgomery Clift), jenž je na první pohled příkladem kněžské zbožnosti, zpověď vraha. Očití svědkové však označují za vraha kněze a svátost zpovědi Loganovi brání, aby promluvil byť na svou vlastní obranu i tehdy, když z něj nepřímé důkazy dělají hlavního podezřelého! Dále hrají držitelé* Oscara Anne Baxter a Karl Malden, první v roli Loganovy dávné lásky, druhý jako policejní inspektor, jehož pokusy kněze očistit vedou ke stále hlubšímu podezření. Zpovídám se, natočené v Quebecku, na místech, umocňujících starosvětský duch města, se řítí do finále, na které jen tak nezapomenete. A přesně v Hitchcockově duchu přiznáte, že jste se ani na minutu nedokázali odtrhnout. PŮJČOVNY + PRODEJ: DISNEY DOKTORKA PLYŠÁKOVÁ: ORDINACE PRO MAZLÍČKY ORIG. NÁZEV: DOC MCSTUFFINS: DOC PET VET ANIMOVANÝ Vítejte na nové klinice doktorky Plyšákové! Ne všechny hračky umějí mluvit, a tak je někdy pro doktorku Plyšákovou nesnadné zjistit, co je vlastně trápí a jak jim pomoci - zkrátka, je to jako u opravdového veterináře. Podívejte se s námi, jak doktorka Plyšáková zjistila, co trápí pejska Findu, že nemůže aportovat, jak rozmotala roztomilá kůzlátka farmáře Macka, jak si osvojila roztomilého mazlíčka a ještě mnohem víc. Téměř dvě hodiny zábavy s písničkami - to je perfektní návod jak ukázat dětem radost spojenou s péčí o domácí mazlíčky a jak se postarat o to, aby byli šťastní a zdraví. PŮJČOVNY + PRODEJ:

8 2016 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ORIG. NÁZEV: GAME OF THRONES SEASON 5 HISTORICKÝ HRA O TRŮNY 5. SÉRIE 5 DVD, 4 BLU-RAY Nejsledovanější seriál v historii HBO a celosvětový televizní fenomén Hra o trůny zůstává i nadále hitem. Jeho 12 cen Emmy je historicky nejvyšší počet ocenění pro televizní seriál nasbíraných za jeden rok. Nová sezóna začíná bezvládím, které se hrdinové Západozemě a Essosu snaží zvrátit ve svůj prospěch. Současně se Jon v Castle Black snaží najít kompromis mezi požadavky Noční hlídky a nově příchozího Stannise Baratheona, který se stylizuje do role právoplatného vládce Západozemě. Cersei obklopená Tyrelly a sílícím náboženským hnutím se záhadným Nejvyšším vrabčákem v čele mezitím usiluje o udržení vlády v Královském přístavišti, zatímco Jamie se vydává na tajnou misi. Arya za Úzkým mořem pátrá po starém známém a uprchlík Tyrion najde nový případ. V Meereenu houstne atmosféra a Danaerys Targaryen si uvědomí, že její slabá pozice ve městě si vyžádá velké oběti. Nová série přináší ve jménu neblahého příslibu blížící se zimy dosud nejžhavější scény. PŮJČOVNY + PRODEJ: ZTRACENI V MNICHOVĚ ORIG. NÁZEV: ZTRACENI V MNICHOVĚ KOMEDIE, DRAMA, PSYCHOLOGICKÝ FILM PETRAZELENKY, TROJNÁSOBNÉHO DRŽITELE ČESKÉHO LVA Sir P, devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se na pozvání ředitele Francouzského kulturního institutu ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir P po Daladierovi jeho hlasem dodnes opakuje některé důležité věty a prohlášení. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel a na základě papouškových kontroverzních citací Daladiera rozpoutává mezinárodní politický skandál. Ale to je jen polovina příběhu Další dvě třetiny snímku tvoří film o filmu hodinový hraný dokument ze zákulisí natáčení, které mělo být česko-francouzskou koprodukcí, Francouzi se však na něm vůbec nepodíleli. Vše bylo jen blafování českého producenta. Když se navíc zjistí, že hlavní herec má alergii na peří a není schopen točit s ptáky, začíná se roztáčet spirála nepříjemností, které vyústí v občanskou válku ve štábu a v šikanu francouzských herců. PŮJČOVNY + PRODEJ: ČÍSLO 5 ŽIJE ORIG. NÁZEV: SHORT CIRCUIT KOMEDIE Sci-fi komedie o vojenském robotovi, který po zásahu bleskem ožije a z vojenského výzkumného střediska uteče. Objeví krásy života a nechybí mu smysl pro humor ani lidské city. Vojáci ho ale pronásledují a chtějí jej přeprogramovat zpět na vojenské využití, a tak mu musí pomoct kamarádka Stephanie (Ally Sheedy) a konstruktér robotů Newton Crosby (Steve Guttenberg). PŮJČOVNY + PRODEJ:

9 HOMBRE ORIG. NÁZEV: HOMBRE WESTERN Hrdinou amerického westernu, odehrávajícího se koncem osmdesátých let předminulého století, je bílý muž John Russel (Paul Newman), přezdívaný Hombre, který byl jako dítě unesen rodičům a vychováván mezi Indiány. Po vysvobození bělochy přijímá jméno svého pěstouna a snaží se přivyknout životu mezi bílými. Johna Russela to ovšem neustále táhne jinam Film pojednává o kruté a nemilosrdné době, kdy byl americký Západ již zcela ovládnut bělochy a původní obyvatelé jsou nuceni k potupnému životu v rezervacích. Hombre, uvědomující si zločiny páchané jeho bílými na Indiánech, bělochy opovrhuje a vrací se ke svým rudým bratrům do jedné z rezervací. To však ještě netuší, že život před něj postaví nejtěžší životní zkoušku PŮJČOVNY + PRODEJ: HRÁČ ORIG. NÁZEV: THE PLAYER KOMEDIE Může mladý a úspěšný vedoucí oddělení filmového studia uniknout spravedlnosti, když nechtěně zabije scénáristu? Pouze v Hollywoodu Film režiséra a držitele Ceny Akademie Roberta Altmana hýří vtipy pro zasvěcené a desítkami hvězd v epizodních rolích. Jeden z nejlepších snímků filmové historie o světě šoubyznysu přináší skvostně ironický pohled do světa za kamerou. Vedle laureátů Cen Akademie Tima Robbinse** (Vykoupení z věznice Shawshank) a Whoopi Goldberg*** (Duch) nabízí Hráč také vynikající výkony Petera Gallaghera (O. C.), Grety Scacchi (Tajemný let) a Vincenta D Onofria (Zákon a pořádek: Zločinné úmysly). * Čestná Cena Akademie, ** Nejlepší herec ve vedlejší roli, Tajemná řeka, *** Nejlepší herečka ve vedlejší roli, Duch, PŮJČOVNY + PRODEJ: MOTÝLEK ORIG. NÁZEV: PAPILLON DRAMA Francouzský kasař Motýlek Henri Charrière (Steve McQueen) je v Paříži na začátku 20. století obviněn a odsouzen za vraždu pasáka. Spolu s dalšími stovkami odsouzenců se ocitá v tropickém pekle Francouzské Guayany, aby si zde odpykal svůj trest. Navzdory varování ze strany věznice, že každý pokus o útěk je tvrdě postihován, se Motýlek neustále snaží utéct. Jediným přítelem je mu odsouzený padělatel Luis Dega (Dustin Hoffman). Společně zažívají příkoří a drastické tresty po dlouhou řadu let, aby nakonec jen jeden z nich dokázal to, co před ním nikdo jiný. PŮJČOVNY + PRODEJ:

10 PŘÍBĚH Z BRONXU ORIG. NÁZEV: A BRONX TALE KRIMINÁLNÍ Fascinující příběh z mafiánského prostředí o přátelství šéfa bronxské mafie Sonnyho (Chazz Palminteri) a chlapce Calogera (Lillo Brancato). Ten je jako malý svědkem toho, jak Sonny zastřelí muže na ulici, a od té doby mezi nimi vzniká pouto. Calogero je okouzlen Sonnyho světem, plným peněz a nebezpečí, který je tolik rozdílný od života jeho poctivého otce (Robert De Niro). Ale tváří v tvář tragickým událostem se bude muset rozhodnout, jaký život chce vlastně žít. PŮJČOVNY + PRODEJ: DISNEY/PIXAR HODNÝ DINOSAURUS ORIG. NÁZEV: THE GOOD DINOSAUR ANIMOVANÝ Animátoři ze studia Disney Pixar tentokrát přinášejí srdečně legrační dobrodružství o tom, jak se postavit strachu, překonat ho a stát se tím, čím se máme stát. Hodný dinosaurus ukazuje co by se stalo, kdyby obří asteroid, který navěky změnil naši planetu, Zemi minul a dinosauři by nevyhynuli. V této dobrodružné výpravě se apatosaurus Arlo spřátelí s lidským mládětem. Na cestě nehostinnou, tajemnou krajinou se Arlo učí vyrovnávat se svými strachy a poznává, čeho všeho je schopen. Tento jedinečný příběh plný humoru, lásky, porozumění a fantazie si oblíbí celá vaše rodina! PŮJČOVNY + PRODEJ: OTCOVÉ A DCERY ORIG. NÁZEV: FATHERS AND DAUGHTERS DRAMA Úspěšný spisovatel Jack Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti manželky sám postarat o pětiletou dcerku Katie a zároveň bojovat s duševní poruchou. O dvacet pět let později studuje Katie (Amanda Seyfried) psychologii, ale sama se nedokáže vyrovnat se svým traumatickým dětstvím. Zamiluje se do sympatického novináře Camerona (Aaron Paul), ale staré křivdy a rány se znovu derou na povrch a Katie bude muset najít cestu nejen k sobě, ale také ke svému otci. PŮJČOVNY + PRODEJ:

11 PROTEKTOR ORIG. NÁZEV: PROTEKTOR DRAMA Rozhlasový reportér Emil Vrbata a herečka Hana jsou manželé. Píše se rok 1938, atraktivní Hana slaví první úspěchy ve filmu, je obletována ctiteli. Emil žárlí. Německá okupace a začátek války obrátí jejich životy naruby. Hana je konfrontována se svým židovským původem, z výšin nadějně rozběhnuté kariéry padá na dno společenského žebříčku. Emil využije šanci zachránit a zároveň ovládnout Hanin život. Odmítne rozvod, v zájmu Haniny ochrany setrvá v rasově smíšeném manželství a stane se hlasem německé propagandy. Smlouva s ďáblem si ale vybírá daň. Emilova sebeúcta se hroutí, láska k Haně se mění v protektorství, manželství se propadá do lhostejnosti. PŮJČOVNY + PRODEJ: PŘÍBĚHY OBYČEJNÉHO ŠÍLENSTVÍ ORIG. NÁZEV: PŘÍBĚHY OBYČEJNÉHO ŠÍLENSTVÍ KOMEDIE Petr (IVAN TROJAN) je mladý muž, který už by měl mít život pevně pod kontrolou. Stále se však ocitá ve víru nečekaných událostí, které vytrvale hatí jeho milostný život i slibnou kariéru leteckého dispečera. Vztah s milovanou Janou nahradila ponižující pozice voyera za úplatu šmírujícího sousedy, kteří na to potřebují diváky. Jeho matka je posedlá dobročinností a otec, který kdysi zvučným hlasem namlouval komentáře k socialistickým týdeníkům, se s bezradností potácí v nových svobodných časech. Stačí ale jeden náhodný telefonát s trochou černé magie a nezadržitelně se rozjíždí kolotoč komických situací plných absurdity každodenního obyčejného šílenství. PŮJČOVNY + PRODEJ: ROK ĎÁBLA ORIG. NÁZEV: ROK ĎÁBLA KOMEDIE Když vydržíte mlčet, uslyšíte melodie lidí kolem sebe. Jarek Nohavica, Karel Plíhal a skupina Čechomor v novém filmu režiséra Petra Zelenky a jeho přátel... Děj filmu se odehrává v letech , střídají se v něm hrané scény, které jsou rekonstrukcemi skutečných událostí let minulých nebo součástí fiktivního děje, s unikátními záběry archivu Jarka Nohavici a ostatních postav filmu. Rok ďábla je příběhem člověka, který se postupně vymanil z vlivu alkoholu, nahrávacích společností a médií, ale zoufale osaměl. Jak sám říká: Být Nohavicou v roce 2000, to je hodně o samotě. PŮJČOVNY + PRODEJ:

12 VENKOVSKÝ UČITEL ORIG. NÁZEV: VENKOVSKÝ UČITEL DRAMA Učitel opouští gymnázium a rodiče v hlavním městě a přichází učit na venkovskou školu, aby tak zapomněl na nevydařené milostné vztahy a našel znovu sám sebe. Postupně získává důvěru místních lidí. Jednou z nich je svérázná statkářka Marie a Chlapec, její sedmnáctiletý syn. Marie žije po rozpadu svého manželství smířena s osamělým životem, a proto ji samotnou překvapí, když se zamiluje do Učitele. Na návštěvu za Učitelem přijíždí Přítel, který však záhy zdánlivě poklidné místo opouští a zanechává za sebou spáleniště rozvrácených vztahů. Beruška, která do té doby chodila s Chlapcem, ho bez rozloučení opouští. Učitel, který cítí vinu, se snaží svým přátelstvím pomoci Chlapci vrátit ztracené sebevědomí. O to větší zklamání však prožijí Chlapec a Marie, když Učitel ne-odolá zoufalé touze dotknout se Chlapcova těla. Dokážou v sobě hrdinové tohoto příběhu najít sílu k odpuštění, potkají nakonec lásku nebo přátelství? PŮJČOVNY + PRODEJ: NOVÁ EDICE FILMY OCENĚNÉ NA SVĚTOVÝCH FESTIVALECH ORIG. NÁZEV: LA GRANDE BELLEZZA DRAMA VELKÁ NÁDHERA Velkou nádherou se Sorrentino vrací k osvědčené spolupráci s hercem Toni Servillem. Opět přináší vizuálně podmanivé komediální drama o hledání smyslu vlastní existence a smíření se s věčně plynoucím časem a stárnoucím tělem. Příběh zasazuje do prostředí třpytivé vysoké smetánky podmanivého Říma a po vzoru filmových velikánů Federica Felliniho a Michelangela Antonioniho podává kritiku současné společnosti žijící v povrchnosti, přetvářce a zaslepenosti. Zoufalý Babylon zbohatlíků, politiků, zločinců, filmových hvězd, umělců, intelektuálů, ale i komplikovaných i nestálých vztahů ožívá v starověkých budovách a gigantických vilách a sledujeme ho očima rozčarovaného spisovatele a novináře Jepa, věčně se utápějícího v poháru gin toniku a ve víru nekonečných party. A nad tím vším stojí Řím jako krásná, avšak mrtvá diva. Film byl uveden v Hlavní soutěži MFF Cannes 2013, kde byl nominován na Zlatou Palmu. Dalšími prestižními cenami jsou Zlatý glóbus a Oscar pro Nejlepší zahraniční film a Evropská filmová cena pro Nejlepší evropský film. PRODEJ: ORIG. NÁZEV: A PIGEON SAT ON A BRANCH REFLECTING ON EXISTENCE DRAMA HOLUB SEDĚL NA VĚTVI A ROZMÝŠLEL O ŽIVOTĚ Závěrečná část trilogie švédského solitéra Roye Anderssona, jejíž epizodická struktura se tentokrát točí kolem osudu dvojice dojemně nemožných prodejců zábavních večírkových doplňků, navazuje svým obsahem i formou na nekonvenční poetiku předchozích dvou filmů. Dominují zde širokoúhlé, v náročných studiových podmínkách realizované obrazy, jejichž ražení popírá jakoukoli tradiční dramaturgii. Anderssonův fikční svět i tentokrát odráží vědomí, že věci tohoto světa se neovlivnitelně vymykají kontrole. Na nejstarším mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách Anderssonův Holub překvapil, dojal a hluboce zapůsobil na porotu, která mu udělila nejvyšší ocenění Zlatého lva. PRODEJ:

13 DVA DNY, JEDNA NOC ORIG. NÁZEV: TWO DAYS ONE NIGHT DRAMA Ve svém novém filmu se oceňovaní mistři sociálního realismu bratři Dardennové zaměřili na postavu Sandry, matky od rodiny a dělnice v továrně na solární panely, která se zotavuje z těžkých depresí. Návrat do práce ji ale komplikuje rozhodnutí majitele firmy, který dá zaměstnancům na výběr: buď Sářino pracovní místo, nebo odměny ve výši 1000 euro. Zoufalá hrdinka tak má dva dny a jednu noc, aby překonala vlastní slabost a vysvětlila kolegům, že lidská existence má větší hodnotu než finanční obnos. Jean-Pierre a Luc Dardennovi natočili film, který je jednak strhujícím sociálním thrillerem, zároveň ale též hluboce znepokojivou výpovědí o roli lidské důstojnosti v současném kapitalismu. V hlavní roli exceluje Marion Cotillard, vůbec první mezinárodní herecká hvězda, kterou držitelé dvou Zlatých palem z Cannes obsadili do svých filmů. PRODEJ: ORIG. NÁZEV: LEVIATAN DRAMA LEVIATAN Leviatan se v Bibli objevuje jako mořská příšera, Boží odpůrce, který vzbuzuje strach. V satanismu tento tvor zastupuje třetí ze čtyř prvků pekla jednotu pořádku a chaosu, hmoty a antihmoty, jin a jang. Thomas Hobbes ve své knize Leviathan přirovnává tuto příšeru ke státnímu uspořádání, ve kterém absolutistická moc měla zabezpečit občanům mír a ochranu. Spor člověka a moci o základní práva zpracoval ruský režisér Andrej Zvjagincev mimořádně podmanivým způsobem. Kolja žije v malém městě blízko Barentsova moře na severu Ruska. Hned vedle domu, kde přebývá se svou mladou ženou Liljou a synem z prvního manželství, má vlastní autoopravnu. Avšak starosta blízkého města, Vadim Šelevjat, ho chce o dům, pozemek i práci připravit. Kolja se nenechá koupit, je neústupný a odmítá se vzdát. Nejen majetku a půdy, ale i krajiny, která ho od dětství obklopuje. Vadimova agresivita se však stupňuje. Leviatan není jen naléhavou výpovědí o současném Rusku, ale i tíživým příběhem bezmoci obyčejného člověka. PRODEJ: CD JAKUB KOHÁK vypráví příběh filmové komedie DVOJNÍCI. Film v kinech od PŘECENĚNÍ BD 3 3 DVOJNÍCI AUDIO CD DIVOKÁ DVOJKA HRDINA MAX

14 PŘECENĚNÍ DVD PŘECENĚNÍ BD INHERENT VICE VEČERNÍČKY KOLEKCE 2. 5DVD 3 3 ŠIBENICE TEMNÉ KOUTY VINCENTŮV SVĚT TŘI BRATŘI VYBÍJENÁ BEZ KALHOT XXL SAN ANDREAS TERMINATOR GENISYS ZEMĚ ZÍTŘKA BLBÝ A BLBĚJŠÍ KOLEKCE 2DVD ČAROVNÝ LES DIVOKÁ DVOJKA HRDINA MAX INHERENT VICE NEVINNÉ LŽI 4DVD ŠIBENICE ŠKODA LÁSKY 4DVD TEMNÉ KOUTY VINCENTŮV SVĚT ZOCELOVACÍ KÚRA ŽIVOT JE PLES 8DVD BRÁNA TEMNOTY

15 AUTÍČKO S ČERVENÝM SRDCEM O KUBOVI A STÁZINĚ O SAZINKOVI JAK ŤUK A BZUK NECHTĚLI, ABY PRŠELO POHÁDKY Z VĚTRNÉ LHOTY NÁVRAT BLBÝHO A BLBĚJŠÍHO FOTOGRAF JACK RYAN: V UTAJENÍ PADDINGTON KRVAVÉ PENÍZE POSLEDNÍ ŠANCE NA POMSTU PRODLOUŽENÝ VÍKEND PŘECENĚNÍ DVD PŘIPOUTEJTE SE, PROSÍM! 2. (DAB.) PŘIPOUTEJTE SE, PROSÍM! (DAB.) ŠÍLENSTVÍ DEBORY LOGANOVÉ TAMMY VÁLEČNÁ BANDA ZACHRAŇTE PANA BANKSE ŽELEZNÁ SRDCE

16 DUBEN 2016 PŘIPRAVUJEME VAROVÁNÍ MINISTERSTVA: GANGSTEŘI UMÍRAJÍ PŘEDČASNĚ FILM RONA HOWARDA GANGSTER KA AFRIČAN Hrají: Hynek Čermák, Predrag Bjelac, Vlastina Svátková V SRDCI MOŘE Hrají: Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy, Ben Whishaw HRDINOVÉ DC KOMIKSU LÁSKA VŠE PŘEKONÁ, DOKONCE I RODINU LIGA SPRAVEDLIVÝCH VS MLADÍ TITÁNI TRABLE O VÁNOCÍCH Hrají: Diane Keaton, John Goodman AQS, a.s. Divize Magic Box, Na Klikovce 7/367, Praha 4, tel.: , fax: magicbox@magicbox.cz Magic Box Slovakia, s.r.o., Trenčianska 47, Bratislava, tel: , magicbox@magicboxslovakia.sk

Kino Květen Teplice - program listopad

Kino Květen Teplice - program listopad Kino Květen Teplice - program listopad 01.11. V hlavě 3D Animovaný / Komedie / Rodinný USA/2015/102min Animovaný / Komedie / Rodinný Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena

Více

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Z Á Ř Í 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

Kino Květen Teplice - program březen

Kino Květen Teplice - program březen Kino Květen Teplice - program březen 01.03. Ghost Rider 2 3D Akční / Fantasy / Thriller USA / Spojené arabské emiráty/2011/95min V pokračování světově úspěšného hitu Ghost Rider z roku 2007 se Johnny,

Více

PROGRAM KINA BŘEZEN 2016

PROGRAM KINA BŘEZEN 2016 PROGRAM KINA BŘEZEN 2016 LÍDA BAAROVÁ (ČR) 2D 1.3.2016 19:00 hod, velký sál Kulturního centra Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 01.12. Tučňáci z Madagaskaru 3D Celá rodina v kině Animovaný / Dobrodružný / Komedie USA/2014/90min Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů

Více

Kino Květen Teplice - program červenec

Kino Květen Teplice - program červenec Kino Květen Teplice - program červenec 01.07. Insidious 3: Počátek Horor /97min Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný

Více

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem CELEBRITY s.r.o., komedie v lehkém francouzském stylu, svým námětem vychází z úspěšné divadelní hry Antonína Procházky (zvaného český Moliére), která byla prověřená stovkami repríz na divadelních scénách

Více

Program kina Svět ČERVEN

Program kina Svět ČERVEN Program kina Svět ČERVEN 1. sobota, 2. neděle v 17.30 hodin KRÁLOVSTVÍ LESNÍCH STRÁŽCŮ USA 2013 / mluveno česky /102 minuty / 3D Animovaná komedie. Příběh věčného boje dobra, které chrání přírodu, a silami

Více

DObrá MAnželkA 5. SÉrIe. MIlIOnOvý lékař 3. SÉrIe. PrOzírAvOST 1. SÉrIe. PREMIÉRA V čr PREMIÉRA NA NAŠEM KANÁLU OPĚT NA NAŠEM KANÁLU

DObrá MAnželkA 5. SÉrIe. MIlIOnOvý lékař 3. SÉrIe. PrOzírAvOST 1. SÉrIe. PREMIÉRA V čr PREMIÉRA NA NAŠEM KANÁLU OPĚT NA NAŠEM KANÁLU PrOGrAMOvÉ TIPY červenec 2014 01 DObrá MAnželkA 5. SÉrIe Každou neděli ve 21.00. Závěrečný díl je na programu 13. července. Závěr série představuje pro právničku Aliciu Florrickovou (Julianna Marguliesová)

Více

Kino Květen Teplice - program březen

Kino Květen Teplice - program březen Kino Květen Teplice - program březen 01.03. Terapie láskou Komedie / Drama / Romantický USA/2012/122min Pat Solitano (Bradley Cooper) je učitel dějepisu, který se po osmiměsíčním pobytu v psychiatrické

Více

NOVINKY NA DVD A BLU-RAY

NOVINKY NA DVD A BLU-RAY ÚNOR 2016 NOVINKY NA DVD A BLU-RAY HUGH JACKMAN jako ČERNOVOUS GARRETT HEDLUND jako HOOK ROONEY MARA jako TIGER LILY V titulní roli LEVI MILLER jako PETR PAN 2016 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ALL RIGHTS

Více

Kino Květen Teplice - program červenec

Kino Květen Teplice - program červenec Kino Květen Teplice - program červenec 01.07. Bling Ring: Jako VIPky Krimi / Drama /90min Celebrity - jsou slavné, jsou sexy, ve svých dokonalých outfitech vypadají naprosto božsky. Tenagerky Rebecca,

Více

Programové tipy srpen 2015

Programové tipy srpen 2015 PREMIÉRA V ČR A SR Doylův okrsek 6. řada Od 4. srpna každý všední den v 19:20 Otec Malachy Doyle (Seán McGinley) a syn Jake Doyle (Allan Hawco) pokračují ve vyšetřování zapeklitých případů. V již 6. řadě

Více

Kino Brandýs nad Labem

Kino Brandýs nad Labem Kino Brandýs nad Labem Karla Tájka 100/2, Brandýs nad Labem tel.: 602 258 582, www.kinobrandys.cz Egzyl kino klub tel. 773 625 007, www.egzyl.cz ŘÍJEN 2011 Začátky projekcí od 20 hodin, pokud není uvedeno

Více

NOVINKY. na Blu-ray a DVD. v distribuci od 4. 3. BD001121 BD Zmizelá (limitovaná edice Amazing Amy Booklet) CZ/EN Drama 407,50 599 Kč 8596978911216

NOVINKY. na Blu-ray a DVD. v distribuci od 4. 3. BD001121 BD Zmizelá (limitovaná edice Amazing Amy Booklet) CZ/EN Drama 407,50 599 Kč 8596978911216 NOVINKY na Blu-ray a DVD BŘEZEN 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 BŘEZEN v distribuci od 4. 3. BD001121 BD Zmizelá (limitovaná edice Amazing Amy Booklet) CZ/EN Drama 407,50 599 Kč 8596978911216 BD001104

Více

Kino Květen Teplice - program září

Kino Květen Teplice - program září Kino Květen Teplice - program září 01.09. Auta 2 3D 01.09. Green Lantern 3D Akční / Sci-Fi USA /2011/114min Vesmír jako takový je obrovskou záhadou, avšak po staletí tu existuje malá ale velmi mocná síla.

Více

KINO. Divadlo A. Dvořáka Příbram PROSINEC HOBIT: NEOČEKÁVANÁ CESTA

KINO. Divadlo A. Dvořáka Příbram PROSINEC HOBIT: NEOČEKÁVANÁ CESTA pros 2012_kino_Sestava 1 12.11.2012 22:50 Stránka 1 Divadlo A. Dvořáka Příbram Legionářů 400 261 01 Příbram 7 tel.: 318 625 691, 326 531 504, 326 531 250 www.divadlopribram.eu www.kinopribram.eu www.vstupenky.pb.cz

Více

Program TV Barrandov - podzim 2010 - říjen čtvrteční filmové lahůdky

Program TV Barrandov - podzim 2010 - říjen čtvrteční filmové lahůdky čtvrtek 7. 10. Hraběnka (The Countess) Elisabeth Bathory. Všechno obětovala pro lásku a ostatní obětovala pro krásu Francouzsko-německý historický film (2008). Hrají J. Delpy, R. Mitchell, E. Hawke, D.

Více

Ř Í J E N 2008. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Ř Í J E N 2008. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Ř Í J E N 2008 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Kino Květen Teplice - program srpen

Kino Květen Teplice - program srpen Kino Květen Teplice - program srpen 01.08. Transformers 3 3D Akční / Sci-Fi / Dobrodružný Kino Květen Teplice / od: 17:0020:00 V originále nese třetí díl Transformers podtitul Temná strana Měsíce. Právě

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Č E R V E N E C 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0387Krok za krokem Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tématická Světová a česká literatura do konce 19. Společná pro

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D K V Ě T E N 2012 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

L I S T O P A D 2009

L I S T O P A D 2009 L I S T O P A D 2009 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Biograf na Špici, Hořice program únor 2015

Biograf na Špici, Hořice program únor 2015 Biograf na Špici, Hořice program únor 2015 ne 1.2. od 17.00 Babovřesky 3 ČR 2015 / 103min. / česky / od 12 let Komedie / 2D / 130,-Kč Pokračování úspěšné komediální série Zdeňka Trošky. ne 1.2. od 20.00

Více

Filmy: Satanské ovládání mysli

Filmy: Satanské ovládání mysli Filmy: Satanské ovládání mysli Bitva o lidskou duši začíná jako boj o mysl člověka. Myšlenky ovládají jeho emoce a myšlenky s pocity utváří jeho charakter. Pokud jsou myšlenky nečisté, Satan už vyhrál

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 03.12. RODELINDA - G.F.Handel Kino Květen Teplice / od: 18:15 Americká sopranistka Renée Fleming ztvární titulní postavu královny Langobardie v opeře Georga Friedricha

Více

P R O S I N E C 2012

P R O S I N E C 2012 P R O S I N E C 2012 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 8:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@milevskem.cz

DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 8:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@milevskem.cz Stránka 1 DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 8:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@milevskem.cz úterý 3. 11. 18.00 loutkový sál KČT PORTUGALSKO Turistická beseda. Vypráví

Více

den čas titul vstupné popis úterý 1.12.2015

den čas titul vstupné popis úterý 1.12.2015 den čas titul vstupné popis 1.12.2015 17:30 Fakjů pane učiteli 2 (Fack ju Göhte 2) Komedie Německo, 2D/ČD 2015, Režie: Bora Dagtekin, Hrají: Elyas M'Barek, Karoline Herfurth, Jana Pallaske 1.12.2015 2.12.2015

Více

Nejvyšší soud. Každé úterý a čtvrtek ve 20.20 / scripted reality / vlastní tvorba

Nejvyšší soud. Každé úterý a čtvrtek ve 20.20 / scripted reality / vlastní tvorba Nejvyšší soud Každé úterý a čtvrtek ve 20.20 / scripted reality / vlastní tvorba Vleklé spory, nekonečné tahanice a věčné nesváry. To vše může provázet člověka, když se odvolává od soudu k soudu. Konečné

Více

D U B E N 2007. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

D U B E N 2007. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX D U B E N 2007 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Plakát Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0102

Plakát Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0102 Plakát Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0102 Plakátová kampaň před projekcí filmu Plakátová kampaň, která následuje po teaserové (o níž byla minulá lekce), už musí být mnohem konkrétnější ve vztahu

Více

SVĚTOVÁ LITERATURA 20. STOLETÍ. Současná literatura

SVĚTOVÁ LITERATURA 20. STOLETÍ. Současná literatura SVĚTOVÁ LITERATURA 20. STOLETÍ Současná literatura Interaktivní výukový materiál Světová literatura 20. století V horních záložkách naleznete okruhy nejdůležitějších otázek, na které byste během studia

Více

Č E R V E N 2008. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Č E R V E N 2008. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Č E R V E N 2008 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Kino Květen Teplice - program duben

Kino Květen Teplice - program duben Kino Květen Teplice - program duben 01.04. Kamarádi z televize Česko/60min Animované pásmo televizních Večerníčků. 03.04. Čtyři slunce Drama / Komedie Česko/2012/90min Kolik sluncí je třeba, abychom byli

Více

leden 2013 PROGRAMOVÉ TIPY

leden 2013 PROGRAMOVÉ TIPY leden 2013 PROGRAMOVÉ TIPY PREMIÉROVÉ SERIÁLY 2 SkANdÁL 2. SÉRIE dva díly se vysílají ve čtvrtek 29. ledna ve Seriál Skandál se vrací! druhá řada slibuje další a mnohem temnější tajemství. Olivia a její

Více

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete nám prosím objednávku na e-mail: skoly@dk-akord.cz nebo poštou na korespondenční

Více

L I S T O P A D 2010

L I S T O P A D 2010 L I S T O P A D 2010 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D B Ř E Z E N 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Bojovníci za pravdu. Někdo musí něco udělat, a to dnes!

Bojovníci za pravdu. Někdo musí něco udělat, a to dnes! Bojovníci za pravdu Těžko říct, co se člověku táhne hlavou, když dospívá. Svět na něj doráží, nutí ho do pochodu, za dávnými příběhy pohádek a dobra ukazuje jen rozšklebenou tvář a výsměch. Všechno se

Více

Ú N O R 2010. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Ú N O R 2010. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Ú N O R 2010 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 7:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@dkmilevsko.cz

DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 7:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@dkmilevsko.cz DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 7:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@dkmilevsko.cz od středy 1. 8. DOPRAVNÍ HŘIŠTĚ OČIMA DĚTÍ Výstava výtvarných prací dětí z MŠ Kytička.

Více

Kino Květen Teplice - program červen

Kino Květen Teplice - program červen Kino Květen Teplice - program červen 01.06. Žena v černém Drama / Horor / Thriller Velká Británie / Kanada / Švédsko/2012/95min Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse

Více

K O B R A KULTURNÍ OBČASNÍK REGIONÁLNÍCH AUTORŮ LEDEN 2012 *** ROČNÍK XIII. *** ČÍSLO 1

K O B R A KULTURNÍ OBČASNÍK REGIONÁLNÍCH AUTORŮ LEDEN 2012 *** ROČNÍK XIII. *** ČÍSLO 1 K O B R A KULTURNÍ OBČASNÍK REGIONÁLNÍCH AUTORŮ LEDEN 2012 *** ROČNÍK XIII. *** ČÍSLO 1 Citát inspirující: Neměly by se knihy, které nikoho neobohatí, prodávat bez DPH? Jiří Faltus ze sbírky aforismů Bez

Více

Tomáš Holý. Kluk, který nikdy nezestárl. Jan Brdička

Tomáš Holý. Kluk, který nikdy nezestárl. Jan Brdička Tomáš Holý Kluk, který nikdy nezestárl Jan Brdička Tomáš Holý Kluk, který nikdy nezestárl Jan Brdička Motto: Každý den je malý život každé probuzení a vstávání je malé narození, každé čerstvé jitro je

Více

Uzdravení snu. 27. kapitola. I. Obraz ukřižování

Uzdravení snu. 27. kapitola. I. Obraz ukřižování 27. kapitola Uzdravení snu I. Obraz ukřižování 1. Přání, aby s vámi bylo zacházeno nespravedlivě, představuje pokus učinit kompromis, který by spojil útok s nevinou. Kdo však dokáže spojit to, co je naprosto

Více

Hlavní postava Anna, je manželkou významného a úspěšného petrohradského úředníka Karenina.

Hlavní postava Anna, je manželkou významného a úspěšného petrohradského úředníka Karenina. Za 60 let své literární činnosti vytvořil Lev Nikolajevič Tolstoj přes 200 děl, z nich ovšem pouze 3 romány ve vlastním slova smyslu Vojna a mír, Anna Karenina a Vzkříšení. Říká se, že v Anně Karenině

Více

ANI ZA MILION! Divadlo v Rytířské Praha 13. září 2016

ANI ZA MILION! Divadlo v Rytířské Praha 13. září 2016 ANI ZA MILION! Divadlo v Rytířské Praha 13. září 2016 Autorsko-režijně-herecký tandem Michaely Doležalové a Romana Vencla, který je podepsaný pod komedií Ani za milion!, patří v současnosti k nejúspěšnějším

Více

PRESSKIT BERANI Hrútar

PRESSKIT BERANI Hrútar PRESSKIT BERANI Hrútar Drama, Island 2015 93 min Režie: Grímur Hákonarson Střih: Kristján Loomford Hudba: Atli Örvarsson Hrají: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving a další... Premiéra:

Více

PROGRAM 18. FESTIVALU FRANCOUZSKÉHO FILMU

PROGRAM 18. FESTIVALU FRANCOUZSKÉHO FILMU Tisková zpráva č. 6 V Praze, 5. listopadu 2015 www.festivalff.cz PROGRAM 18. FESTIVALU FRANCOUZSKÉHO FILMU 18. Festival francouzského filmu bude slavnostně zahájen ve středu 18. listopadu 2015 v kině Lucerna

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.beskydy.cz/moravka V Morávce 17. ledna 2003 ã. 1/2003. Informace

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.beskydy.cz/moravka V Morávce 17. ledna 2003 ã. 1/2003. Informace MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.beskydy.cz/moravka V Morávce 17. ledna 2003 ã. 1/2003 Informace Od 1. ledna 2003 ukončil svou činnost Okresní úřad Frýdek Místek. Pověřeným úřadem

Více

Z Á Ř Í 2006. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Z Á Ř Í 2006. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Z Á Ř Í 2006 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Siri Pettersenová Ódinovo dítě

Siri Pettersenová Ódinovo dítě Siri Pettersenová Ódinovo dítě Přeložila Jitka Jindřišková 568 s., váz., 349 Kč ISBN 978-80-7491-556-7 Vychází 6. května 2016 Autorka v ČR Středa 11. května Noc literatury v Praze 18.00 23.00 Z knihy Ódinovo

Více

P R O S I N E C 2007

P R O S I N E C 2007 P R O S I N E C 2007 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

P Ř E D S T A V E N Í P O S T A V I Č E K

P Ř E D S T A V E N Í P O S T A V I Č E K P Ř E D S T A V E N Í P O S T A V I Č E K Medvídek Pú a jeho přátelé ze Stokorcového lesa jsou jedněmi z nejzábavnějších a nejoblíbenějších postav, které se kdy v animovaných filmech společnosti Disney

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

Šiřte poselství lásky

Šiřte poselství lásky Šiřte poselství lásky Promluva Satja Sáí Báby z 25. prosince 1994 Vesmír je ovládán Bohem, Bůh je veden pravdou, pravdě vládnou ušlechtilé bytosti, kdo je ušlechtilý, je Bůh sám. Vtělení božské lásky!

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

Zpáteční let z Oaxacy jako by trval celou věčnost origami

Zpáteční let z Oaxacy jako by trval celou věčnost origami Zpáteční let z Oaxacy jako by trval celou věčnost, ale obávám se, že se mi zdál nekončený jen kvůli Jitčině rozladěnosti. Ale co na tom, dostali jsme so domů a život se vrátil do běžných kolejí. Co běžných,

Více

Tajný život Salvadora Dalího

Tajný život Salvadora Dalího Tajný život Salvadora Dalího Tato kniha je monumentem, který si vystavěl na vlastní počest sám Salvador Dalí. Jakkoli mu chybí falešná skromnost, jeho upřímnost je strhující. Dalí odhaluje svá tajemství

Více

Moravské gymnázium Brno s.r.o. Hana Blaudeová. Ročník 2. Datum tvorby 10.11.2012. Anotace. - prezentace určená pro učitele

Moravské gymnázium Brno s.r.o. Hana Blaudeová. Ročník 2. Datum tvorby 10.11.2012. Anotace. - prezentace určená pro učitele Číslo projektu Název školy Autor Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0743 Moravské gymnázium Brno s.r.o. Hana Blaudeová Český jazyk Ročník 2. Datum tvorby 10.11.2012 Anotace - prezentace určená pro učitele

Více

FILMOVÉ PROJEKCE PRO STUDENTY SE ZNALOSTMI NĚMECKÉHO JAZYKA (vždy s českými titulky)

FILMOVÉ PROJEKCE PRO STUDENTY SE ZNALOSTMI NĚMECKÉHO JAZYKA (vždy s českými titulky) FILMOVÉ PROJEKCE PRO STUDENTY SE ZNALOSTMI NĚMECKÉHO JAZYKA (vždy s českými titulky) Kino Art, Cihlářská 19, 602 00 Brno www.kinoart.cz Jednotné vstupné: 50,- Kč (učitelský doprovod zdarma) Vážené dámy,

Více

Lenka Lanczová ve svém dívčím románu Všechno bude fajn líčí strasti i slasti života studentů sportovního gymnázia. Sympatická Lenka Knoblochová,

Lenka Lanczová ve svém dívčím románu Všechno bude fajn líčí strasti i slasti života studentů sportovního gymnázia. Sympatická Lenka Knoblochová, Lenka Lanczová Lenka Lanczová ve svém dívčím románu Všechno bude fajn líčí strasti i slasti života studentů sportovního gymnázia. Sympatická Lenka Knoblochová, hlavní hrdinka příběhu, se musí vyrovnávat

Více

SuperClásico! SuperClásico. Premiéra 20. září 2012. Dánsko 2011

SuperClásico! SuperClásico. Premiéra 20. září 2012. Dánsko 2011 SuperClásico! SuperClásico Dánsko 2011 Formát: DCP, 35 mm, barevný Délka: 99 min Verze: dánsky, anglicky, španělsky s českými titulky Distributor: CinemArt, a.s. Počet kopií: DCP Přístupnost: od 12 let

Více

Tisková informace. Labyrint 20. 8. 2015

Tisková informace. Labyrint 20. 8. 2015 Labyrint 20. 8. 2015 Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem.

Více

OBSAH. - Čínská báseň - Týden prvňáčků - Můžete si přečíst - Tvorba dětí ZŠ Krestova - Jak vyrobit krabičku

OBSAH. - Čínská báseň - Týden prvňáčků - Můžete si přečíst - Tvorba dětí ZŠ Krestova - Jak vyrobit krabičku 1/2015 OBSAH - Čínská báseň - Týden prvňáčků - Můžete si přečíst - Tvorba dětí ZŠ Krestova - Jak vyrobit krabičku Čínská báseň beseda pro žáky 8. tříd Jako každý rok, tak i letos v knihovně proběhla beseda,

Více

Představení norského filmu o domácím a genderově podmíněném násilí

Představení norského filmu o domácím a genderově podmíněném násilí Představení norského filmu o domácím a genderově podmíněném násilí Norský animovaný film Zuřivec (Sinna Mann) je natočen na motivy skutečné události a na základě vyprávění dětí, které zažily DN. Film režisérky

Více

Proč hledat svou druhou polovičku?

Proč hledat svou druhou polovičku? Proč hledat svou druhou polovičku? Vyšší úrovní lidské lásky je spojení jedné duše ve dvou tělech. Šrí Aurobindo Vždy existovala potřeba najít svou spřízněnou duši*, svou druhou polovičku, tedy toho jediného

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Ř Í J E N 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

NOVINKY. na Blu-ray a DVD. v distribuci od 11. 2. v distribuci od 18. 2. v distribuci od 25. 2.

NOVINKY. na Blu-ray a DVD. v distribuci od 11. 2. v distribuci od 18. 2. v distribuci od 25. 2. NOVINKY na Blu-ray a DVD ÚNOR 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ÚNOR v distribuci od 4. 2. BD001102 BD Labyrint: Útěk CZ/EN Akční 340,00 499 Kč 8596978911025 BD001122 BD Labyrint: Útěk (steelbook) CZ/EN

Více

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc!

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Čtení: Lukáš 9:18 27 Asi před deseti lety se promítal film o třech přátelích z New Yorku, kteří se blížili ke čtyřicítce a měli velký zmatek ve svých životech, zaměstnáních,

Více

Omlouváme se našim věrným divákům, že tento rok neuvádíme všechny filmové novinky, a to vzhledem k digitalizaci filmů. Děkujeme za pochopení

Omlouváme se našim věrným divákům, že tento rok neuvádíme všechny filmové novinky, a to vzhledem k digitalizaci filmů. Děkujeme za pochopení Omlouváme se našim věrným divákům, že tento rok neuvádíme všechny filmové novinky, a to vzhledem k digitalizaci filmů. Děkujeme za pochopení Pátek 29. 6. ve 21.30 hod. ŠMOULOVÉ Šmoulové tentokrát ve filmu.

Více

NOVINKY NA DVD A BLU-RAY

NOVINKY NA DVD A BLU-RAY LISTOPAD 2017 NOVINKY NA DVD A BLU-RAY 2017 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ALL RIGHTS RESERVED. ORIG. NÁZEV: WESTWORLD SEASON 1 SERIÁL WESTWORLD 1. SÉRIE Televizní seriál Westworld autorské dvojice Jonathan

Více

Ella se cítí bolestně osamělá. Její nejlepší kamarádka si našla jinou nejlepší kamarádku. Její nevlastní táta je unavený a nevrlý. A jejich nové miminko v jednom kuse řve. Nejhorší je ale to, že její máma

Více

NOVINKY NA DVD A BLU-RAY

NOVINKY NA DVD A BLU-RAY ÚNOR 2015 NOVINKY NA DVD A BLU-RAY ORIG. NÁZEV: GAME OF THRONES SEASON 4 HISTORICKÝ HRA O TRŮNY 4. SÉRIE 4DVD / 5BD V další napínavé řadě seriálu natočeného podle bestselleru George R. R. Martina mají

Více

PRINCEZNY TO MAJÍ TĚŽKÉ JINDŘICH MALŠÍNSKÝ

PRINCEZNY TO MAJÍ TĚŽKÉ JINDŘICH MALŠÍNSKÝ PRINCEZNY TO MAJÍ TĚŽKÉ JINDŘICH MALŠÍNSKÝ JINDŘICH MALŠÍNSKÝ verše ALOIS KOLÁŘ PRINCEZNY TO MAJÍ TĚŽKÉ aneb POHÁDKY PRO ANIČKU 2015 Veškerá práva vyhrazena. Žádná část tohoto díla nesmí být přenášena

Více

D o b r ý ro d á k Vo j t ě c h J a s ný kino ART 18. 24. října 2010

D o b r ý ro d á k Vo j t ě c h J a s ný kino ART 18. 24. října 2010 V 60. letech proslul jako básník filmového plátna a mezinárodně ceněný tvůrce. Do dějin vstoupil jako jedna z legendárních osobností, jež formovala moderní tvář české kinematografie. Narodil se 30. listopadu

Více

Každá mince má však i druhou stranu. A zde jde o to, že současná kultura je doslova přesycena až brutálním představováním lidské smrti a umírání.

Každá mince má však i druhou stranu. A zde jde o to, že současná kultura je doslova přesycena až brutálním představováním lidské smrti a umírání. Pravda a mýty o smrti a umírání. Je zmrtvýchvstání mýtus? Téma smrti a umírání je nesmírně důležité téma, které v dnešní době u většiny lidí bývá odsouváno někam do oblasti nezájmu a nevědomí. Je to téma

Více

Představení FanCity 2011

Představení FanCity 2011 1 Představení FanCity 2011 Základní údaje 2 FanCity největší festival her a fantastiky v ČR navazuje na 10 ročníků FF Speciál 26.-30. 10. Praha, KC Novodvorská (využívá prázdniny) velká herna (480 m2)

Více

I. DUCHOVNÍ SVÌT. MICHAEL NEWTON, PhD. UÈENÍ DUŠÍ

I. DUCHOVNÍ SVÌT. MICHAEL NEWTON, PhD. UÈENÍ DUŠÍ MICHAEL NEWTON, PhD. UÈENÍ DUŠÍ I. DUCHOVNÍ SVÌT V okamžiku smrti vystoupí duše ze svého těla. Je-li duše starší a má zkušenosti z mnoha předchozích životů, ihned pozná, že je volná, a vydá se domů. Tyto

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D B Ř E Z E N 2016 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Kino Květen Teplice - program červenec

Kino Květen Teplice - program červenec Kino Květen Teplice - program červenec 01.07. Doba ledová 4: Země v pohybu 2D Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný /94min Pokračování slavného snímku Doba ledová zavádí diváka přibližně do doby

Více

Ú N O R 2013. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Ú N O R 2013. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Ú N O R 2013 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

Bůh povznese Josefaotroka

Bůh povznese Josefaotroka Bible pro děti představuje Bůh povznese Josefaotroka Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot; Lazarus Upravili: M. Maillot; Sarah S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children www.m1914.org

Více

Kino Květen Teplice - program září

Kino Květen Teplice - program září Kino Květen Teplice - program září 01.09. Machři 2 Komedie USA/2013/101min Poté, co se Lenny (Adam Sandler) se svou rodinou přestěhoval zpátky do svého rodného města, aby byl ve společnosti svých kamarádů

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace Název školy: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ

Více

Kino Květen Teplice - program leden

Kino Květen Teplice - program leden Kino Květen Teplice - program leden 01.01. Zvonilka: Tajemství křídel 3D Animovaný / Rodinný USA/2012/76min Zvonilka: Tajemství křídel je fantastickým příběhem, ve kterém se Zvonilka vydává napříč zapovězenou

Více

John Friel, Linda Friel. Sedm nejvìtších rodièovských omylù

John Friel, Linda Friel. Sedm nejvìtších rodièovských omylù John Friel, Linda Friel Sedm nejvìtších rodièovských omylù John Friel, Linda Friel Sedm největších rodičovských omylů Původní anglické vydání The 7 Worst Things Parents Do vyšlo v Health Communications

Více

Tiskové materiály. Pět mrtvých psů 29. 3. 2016

Tiskové materiály. Pět mrtvých psů 29. 3. 2016 Pět mrtvých psů 29. 3. 2016 Třídílná kriminální minisérie Jana Hřebejka a Petra Jarchovského podle předlohy Michala Sýkory opět představí partu olomouckých kriminalistů v čele s Klárou Melíškovou, Stanislavem

Více

NABÍDKA ŠKOLNÍCH PŘEDSTAVENÍ - říjen 2012 - leden 2013

NABÍDKA ŠKOLNÍCH PŘEDSTAVENÍ - říjen 2012 - leden 2013 NABÍDKA ŠKOLNÍCH PŘEDSTAVENÍ - říjen 2012 - leden 2013 mateřské školy základní školy střední školy Vážené paní učitelky, vážení páni učitelé, do rukou se Vám dostává nabídka dopoledních a zájezdových představení

Více

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Hrnčířová. Dostupné z Metodického portálu www.sstrnb.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Hrnčířová. Dostupné z Metodického portálu www.sstrnb. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Hrnčířová. Dostupné z Metodického portálu www.sstrnb.cz/sablony, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Střední

Více

NEOBYČEJNÝ PŘÍBĚH OBYČEJNÉHO ČLOVĚKA KARLA SUCHÉHO

NEOBYČEJNÝ PŘÍBĚH OBYČEJNÉHO ČLOVĚKA KARLA SUCHÉHO NEOBYČEJNÝ PŘÍBĚH OBYČEJNÉHO ČLOVĚKA KARLA SUCHÉHO Tamara Čopová Jiří Čechák Natálie Havlová Filip Wlodarczyk a Mgr. Zdeněk Brila Náš žákovský tým osmé třídy Základní a mateřské školy Jaroslava Seiferta

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR Číslo projektu Název projektu školy Klíčová aktivita III/2 EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.4.00/21.2146

Více

TOP 12. Maurois André řekl: Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše. odpovídá. Po dobu šesti týdnů

TOP 12. Maurois André řekl: Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše. odpovídá. Po dobu šesti týdnů TOP 12 Maurois André řekl: Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše odpovídá. Po dobu šesti týdnů datem 6. září 2009 počínaje vždy v neděli po 21.00 hod. na ČT1

Více

ČERNOBÍLÉ IDOLY I JINÍ 2 PRVNÍ DÁMY

ČERNOBÍLÉ IDOLY I JINÍ 2 PRVNÍ DÁMY SUZANNE MARWILLE 11. 7. 1895 Praha 14. 1. 1962 Praha Suzanne Marwille, L. H. Struna; PÁTER VOJTĚCH (1928) První opravdovou hvězdou českého filmu byla svůdná a tajemná Suzanne Marwille. Mohla za to poděkovat

Více

Pastorale. Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20. Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv

Pastorale. Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20. Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv Pastorale Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20 Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv Hudba: Bohdan Mikolášek Liturgie: Jana Mikolášková Nebojte se! Liturgická vánoční slavnost pořad:

Více