1 Statistika kriminality

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1 Statistika kriminality"

Transkript

1 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PLZEŇSKÉHO KRAJE kancelář ředitele krajského ředitelství preventivně informační oddělení 1 Statistika kriminality Za dvanáct měsíců loňského roku evidují policisté v Plzeňském kraji celkem případů porušení zákona, které byly kvalifikovány jako trestné činy. Ve tedy klesl nápad trestné činnosti o 930 trestných činů. Policistům se podařilo objasnit 53,85% trestné činnosti, tedy o 3,31% více než v roce a s tímto výsledkem se v rámci celé republiky zařadili na třetí místo ze všech čtrnácti policejních ředitelství. Škoda způsobená trestnou činností byla vyčíslena na částku přesahující 583 miliónů korun, což je o téměř 45 miliónů méně než v roce. rok 2012 rok trestné činy počet případů objasněnost trestné činnosti škoda způsobená trestnou činností Tabulka 1: Statistika trestné činnosti/objasněnost (2012 a ) Nádražní Plzeň Tel.: Mobil: Fax: pisplz@mvcr.cz

2 1.1 Majetkové trestné činy Pachatelé se stejně jako v předchozích letech nejvíce dopouštěli majetkové trestné činnosti a stejně jako předloni, tak i v loňském roce byl zaznamenán pokles tohoto typu kriminality. V roce 2012 zapsali policisté do statistik 7646 případů, tedy o 770 případů méně než v roce. Nejčastěji se vyskytovaly krádeže prosté (rok , rok 4860), následovaly krádeže vloupáním (rok , rok 3034), kdy u obou zmíněných ukazatelů zaznamenali policisté pokles oproti roku. MŘ PM ÚO PJ ÚO PS ÚO RO ÚO KT ÚO DO ÚO TC Tabulka 2: Majetková trestná činnost za rok, 2012 (dle jednotlivých ÚO/MŘ) Autokriminalita Ve srovnání s předchozími roky opět ubylo případů krádeží věcí z automobilů. V roce 2012 je evidováno o 379 případů méně než v roce. Meziroční pokles zaznamenali také policisté u krádeží motorových vozidel. Loni poškození nahlásili celkem 429 krádeží motorových vozidel, z toho 407 automobilů a 22 motocyklů nebo mopedů (v roce se jednalo o celkem 622 případů krádeží motorových vozidel). Objasněnost v oblasti krádeží motorových vozidel dvoustopých byla v roce celkem 26% a v roce 2012 se zvýšila na celkem 32,7%. Zvýšenou objasněnost v souvislosti s touto problematikou přikládáme mimo jiné i tomu, že vzájemnou spoluprací zřízeného pracovního týmu, složeného z kriminalistů krajského ředitelství a městského ředitelství policie Plzeň, se podařilo objasnit celkem 22 krádeží motorových vozidel, ke kterým došlo na území města Plzeň. Naopak mírný meziroční nárůst evidují policisté u krádeží jízdních kol, kdy v roce 2012 jich bylo odcizeno 272, což je o 20 více než v roce.

3 1.1.1 Krádeže vloupáním V roce 2012 zaevidovali policisté celkem 2850 případů všech vloupání, což je ve srovnání s rokem o 184 případů méně (v roce se jednalo o celkem 3034 případů). Objasnit se policistům z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje podařilo téměř 25% této trestné činnosti. Nejčastěji se pachatelé v loňském roce dopouštěli krádeží vloupáním do ostatních objektů (1439 případů), do víkendových chat soukromých osob (340 případů), vloupání do bytů (306 případů) a rodinných domů (304 případů) a v neposlední řadě vloupání do obchodů (163 případů) a do restaurací a hostinců (151 případů). Krádeže: Rok 2012 Rok Srovnání s rokem prosté vloupáním věcí z automobilů motorových vozidel automobilů motocyklů, mopedů jízdních kol Tabulka 3: Majetková trestná činnost krádeže 2012, ( )

4 1.2 Násilné a mravnostní trestné činy Násilných trestných činů bylo v uplynulém roce na území Plzeňského kraje evidováno o 34 případů méně než předloni (rok , rok - 958). Policistům se loni podařilo dopadnout pachatele této trestné činnosti v 691 případech, což znamená, že byli úspěšní v bezmála 75%. Co se týká mravnostních trestných činů, tak policisté zapsali do policejních statistik v roce 2012 celkem 73 případů, z čehož se jim podařilo 58 skutků objasnit, což je bezmála 80% této trestné činnosti U násilné a mravnostní trestné činnosti zaznamenali policisté nejvíce loupeží, celkem 221 1, následovaly trestné činy kvalifikované jako úmyslné ublížení na zdraví (220 případů), porušování domovní svobody (140 případů), nebezpečné vyhrožování (120 případů), vydírání (79 případů), pohlavní zneužívání (31 případů) a 28 případů znásilnění. Trestný čin rok 2012 rok vražda loupež úmyslné ublížení na zdraví nebezpečné vyhrožování vydírání porušování domovní svobody znásilnění pohlavní zneužití Tabulka 4: Násilné a mravnostní trestné činy za rok 2012, ( ) 1 Trestný čin Loupež v roce 2012 došlo v Plzeňském kraji ke 221 případům loupeží, kdy evidujeme meziroční pokles oproti roku, neboť tehdy se policisté zabývali celkem 252 případy loupeže.

5 1.2.1 Vraždy U vybrané oblasti, která se týká násilné trestné činnosti vraždy, došlo podle oficiálních statistik v uplynulém roce na území Plzeňského kraje celkem k sedmi vraždám, kdy kriminalisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje vyšetřovali a také ve stech procentech objasnili celkem 5 případů. Ke zbylým dvěma skutkům sice došlo na území Plzeňského kraje, jsou však šetřeny na jiných součástech Policie ČR, první z důvodu věku podezřelého na Krajském ředitelství policie Jihočeského kraje a druhý z důvodu věcné příslušnosti na útvaru s celorepublikovou působností. Co se týká 5ti vražd, které byly vyšetřovány zdejším krajským ředitelstvím, tak se jednalo v prvním případě o vraždu ve stadiu přípravy na Klatovsku, dále případ, který se způsobem provedení a celkovou brutalitou napadení lišil oproti ostatním případům, kdy se jednalo o dvojnásobnou vraždu, ke které došlo v rodinném domě v obci Tymákov na jižním Plzeňsku. Třetím případem byl pokus vraždy na Přimdě (Tachovsko), čtvrtý případ se odehrál rovněž na Tachovsku, kde došlo na jedné z ubytoven k násilnému úmrtí 50letého cizince. Pátým případem byla vražda ve stadiu pokusu, ke které došlo v říjnu roku 2012 na území města Plzně, kde obviněný muž po předchozí slovní rozepři s poškozeným mužem, tohoto bodl nožem do oblasti hrudníku.

6 1.3 Drogová kriminalita (pěstírny, varny, příhraniční oblasti) V souvislosti s drogovou problematikou bylo v roce 2012 zaevidováno 209 trestných činů (v roce celkem 185 případů). V roce 2012 bylo v rámci krajského ředitelství odhaleno ve spolupráci s územními odbory a městským ředitesltvím celkem 29 indoorových pěstíren (v roce bylo odhaleno 21 indoorových pěstíren), kde docházelo ve většině případů ze strany cizích státních příslušníků k pěstování konopí. Jednotlivé pěstírny čítaly v průměru 800 až 1000 rostlin konopí, vyjma jednoho případu, kde bylo zadokumentováno a zajištěno celkem 5000 rostlin konopí. Průběžně je dále v souvislosti s problematikou nealkoholové toxikománie prováděno šetření a prověřování v souvislosti s výrobou metamfetaminu, kdy bylo v roce 2012 shodně jako v roce odhaleno a zrealizováno celkem 7 varen, kdy v rámci jedné z realizací bylo zajištěno celkem 6 kg pseudoefedrinu. Dále byl v roce 2012, stejně jako v předchozích letech, zaznamenán nárůst distribuce heroinu, metamfetaminu a konopí, ke kterému dochází ze strany cizích státních příslušníků na tržnicích v příhraničních oblastech. rok 2012 rok nedovolená výroba a jiné nakládání s OPL 2 a s jedy TZ přechovávání OPL a jedu TZ nedovolené pěstování rostlin obsahující OPL TZ výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě OPL a jedu TZ šíření toxikomanie TZ Tabulka 5: Drogová kriminalita - rok 2012, ( ) 2 OPL = omamné a psychotropní látky 3 TZ trestní zákoník

7 1.4 Ostatní trestná činnost V ostatní trestné činnosti vykazují policejní statistiky například 584 trestných činů kvalifikovaných jako ohrožení pod vlivem návykové látky a opilství, ve je tedy zaznamenán nárůst o 102 případů (v roce 482 případů). Mírný meziroční nárůst také policisté zaevidovali v Plzeňském kraji u trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterých bylo v uplynulém roce zapsáno do policejních statistik 827, což je o 32 případů více než v roce. Následuje 679 případů kvalifikovaných jako zanedbání povinné výživy, kde je zaznamenán meziroční pokles, neboť policisté zaevidovali v roce 2012 o 38 případů méně než v roce. Trestný čin rok 2012 rok maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání ohrožení pod vlivem návykové látky a opilství zanedbání povinné výživy Tabulka 6: Ostatní trestné činy rok 2012, ( )

8 1.5 Hospodářské trestné činy (padělání a pozměnění peněz, podvod..) Hospodářské trestné činy se na statistice za rok 2012 podílely 1012 případy, kdy z tohoto počtu jich bylo 69,07% objasněno, tedy 699 skutků. V roce 2012 byl tedy oproti roku (tehdy bylo evidováno celkem 1202 případů) zaznamenán pokles trestné činnosti na úseku hospodářské kriminality. Z vybrané hospodářské trestné činnosti policisté řešili celkem 516 případů všech podvodů (v roce bylo rovněž evidováno celkem 516 případů), 207 případů zpronevěry a 113 případů padělání a pozměnění peněz. Pokles hospodářské trestné činnosti byl především u trestných činů proti měně. Úspěch zaznamenali kriminalisté z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje především v případech: 1. odhalení 4členné skupiny výrobců a distributorů padělaných bankovek v nominálních hodnotách 200, 500 a 1000,-Kč 2. odhalení výrobce a distributora 49 ks padělaných bankovek o nominální hodnotě 1000,-Kč 3. odhalení 3členné skupiny výrobců a distributorů padělaných bankovek v nominálních hodnotách 200 a 500,-Kč. Trestný čin rok 2012 rok Podvod pojistný podvod úvěrový podvod dotační podvod padělání a pozměnění peněz Zpronevěra Tabulka 7: Vybraná Hospodářská kriminalita za rok 2012, ( )

9 1.1 Trestná činnost pachatelé (způsobeno pod vlivem alkoholu, recidivisté, nezletilí, mladiství, cizinci, s použitím zbraně) V průběhu roku 2012 bylo na území Plzeňského kraje způsobeno 1116 trestných činů pod vlivem alkoholu, ve 3102 případech se trestné činnosti dopustili pachatelé, kteří již v minulosti měli problémy se zákonem. Nezletilí mají na svědomí 80 evidovaných případů, mladiství 237. Zbraň použili pachatelé trestné činnosti ve 106 případech, z toho 4x s následkem smrti (v roce - 3x), 9x s těžkým (v roce 10x) a 23x s lehkým zraněním (v roce 38x). Trestná činnost spáchaná rok 2012 rok pod vlivem alkoholu recidivisty Nezletilými Mladistvými Cizinci s použitím zbraně Tabulka 8: Trestná činnost spáchaná podle vybraných kritérií za rok, 2012 ( )

10 1.1 Odbor personální Skutečné počty policistů a občanských zaměstnanců v porovnání s loňským rokem V letech 2010, a 2012 se také měnily personální stavy policistů a občanských zaměstnanců Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. V těchto letech se stále snižovaly početní stavy policistů i občanských zaměstnanců. Pouze k 1.1. byl zaznamenám mírný nárůst počtu policistů vlivem reorganizace cizinecké policie, kdy do stavů krajského ředitelství byli započítáni i policisté tohoto nově vzniklého odboru. rok plánovaný stav policistů skutečný stav policistů plánovaný stav občanských zaměstnanců skutečný stav občanských zaměstnanců Tabulka 9: Plánovaný stav policistů a občanských zaměstnanců/skutečný stav policistů a občanských zaměstnanců Nově přijatí policisté k V průběhu roku 2012 nebyli přijímání žádní noví policisté, na podzim uplynulého roku však probíhalo přijímací řízení, kdy k byl přijat 1 policista a k datu pak policistů 7.

11 2 Statistika dopravní nehodovosti 2.1 Dopravní nehodovost (porovnání s rokem ) V loňském roce zaevidovali policisté v Plzeňském kraji celkem dopravních nehod, při kterých bylo 52 lidí usmrceno, 169 těžce zraněno a osob utrpělo lehká zranění. Způsobená hmotná škoda přesáhla částku 275 miliónů korun. Z tohoto celkového počtu dopravních nehod byl viník nehody v 279 případech pod vlivem alkoholu, což je o 53 osob méně než v roce, a v 18 případech pod vlivem drog. Ostatní sledované ukazatele zaznamenaly oproti roku nárůst. Rok, byl z pohledu dlouhodobého vývoje dopravní nehodovosti hodnocen pozitivně. V roce bylo v rámci České republiky usmrceno i těžce zraněno nejméně osob od roku Klesající trend u usmrcených osob se podařil udržet v rámci České republiky i v roce Bohužel oproti roku došlo v Plzeňském kraji v roce 2012 k nárůstu v počtu usmrcených o 7 osob. I v ostatních ukazatelích jsme v rámci Plzeňského kraje zaznamenali nárůst. Výjimkou je pokles u dopravních nehod, kdy byl u řidiče zjištěn alkohol nebo jiné návykové látky. To ostatně bylo prioritou v činnosti služby dopravní policie v Plzeňském kraji. Dopravní nehodovost Rok 2012 Rok Srovnání s rokem celkem dopravních nehod nehod usmrceno osob osob těžce zraněno osob lehce zraněno osob odhadnuté škody v mil. Kč viník nehody pod vlivem alkoholu viník nehody pod vlivem drog viník nehody pod vlivem alk. a drog Tabulka 10: Statistika dopravní nehodovosti ( ) 275,2 252,5 +22,7 mil. Kč

12 2.1.1 Dopravní nehody podle zavinění Stejně jako v roce, tak i v roce 2012 nejčastěji zavinili nehodu řidiči motorových vozidel (3143), následovali řidiči nemotorových vozidel (108), chodci (89), lesní zvěř a domácí zvířata (77), děti zavinily 23 dopravních nehod. Nehody podle zavinění rok 2012 rok řidiči motorových vozidel řidiči nemotorových vozidel nehod nehod z toho dětmi nehoda chodci nehod z toho dětmi nehoda lesní zvěří a domácími zvířaty nehod Tabulka 11: Statistika dopravní nehodovosti nehody podle zavinění

13 2.1.2 Hlavní příčiny dopravních nehod Jako nejčastější příčinu dopravní nehody uvádí dlouhodobě statistiky nesprávný způsob jízdy, nepřiměřenou rychlost a nedání přednosti v jízdě. Nejvíce nehod zaznamenali policisté v obcích (v roce nehod, v roce nehod). Nejčernějším dnem v týdnu v počtu dopravních nehod je jednoznačně pátek s 582 nehodami (v roce 509 nehod), následuje čtvrtek s 565 nehodami (v roce 437 nehod), nejméně dopravních nehod zaznamenali policisté v uplynulém roce v neděli (rok dopravních nehod, rok 391 nehod). Hlavní příčiny nehod rok 2012 rok Srovnání s rokem nesprávný způsob jízdy nehod nepřiměřená rychlost nehod nedání přednosti nehod nesprávné předjíždění nehod Tabulka 12: Hlavní příčiny dopravních nehod Celkem dopravních nehod dle měsíců v roce V uplynulém roce zaznamenali policisté nejvíce dopravních nehod v měsíci červnu (326 nehod), následoval měsíc leden (321 nehod) a měsíce květen a prosinec s 306 nehodami. Předloni byl měsícem s největším počtem nehod prosinec (379 nehod).

14 2.2 Dopravní nehody na dálnici Na dálnici v Plzeňském kraji došlo v roce 2012 k 164 dopravním nehodám (v roce 155 nehod), při kterých bylo usmrceno 5 osob (v roce 4 lidé), zraněno bylo 37 osob (v roce 36 lidí) z toho 5 těžce a 32 lehce (v roce 3 těžce, 33 lehce). V působnosti DO Svojkovice bylo v roce 2012 evidováno celkem 46 dopravních nehod, při kterých byly 3 osoby usmrceny, 4 osoby byly zraněny těžce a 12 osob bylo zraněno lehce. Hmotné škody byly odhadnuty na 15,3 mil. Kč. V působnosti DO Ostrov bylo v roce 2012 evidováno celkem 118 dopravních nehod, při kterých byly 2 osoby usmrceny, 1 osoba byla zraněna těžce, 20 osob bylo zraněno lehce. Hmotné škody byly odhadnuty na 30,7 mil. Kč. Hlavní příčiny nehod na dálnici rok 2012 rok nesprávný způsob jízdy nepřiměřená rychlost nedání přednosti nesprávné předjíždění viník DN pod vlivem alkoholu Tabulka 13: Nejčastější příčiny dopravních nehod na dálnici v roce 2012 a ( )

15 2.3 Přestupky v dopravě BESIP + kauce V roce 2012 zjistili dopravní policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje celkem přestupků na úseku dohledu nad bezpečností a plynulostí silniční dopravy, za které byly uloženy v případech blokové pokuty v celkové částce ,-Kč. Bylo zjištěno celkem 622 případů požití alkoholických nápojů u řidičů vozidel a 111 případů požití jiných návykových látek (OPL). Řidičských průkazů bylo zadrženo v roce 2012 celkem 435. Dále bylo podle zákona č. 361/2000 Sb. (zákon o silničním provozu) uloženo celkem 71 kaucí v celkové částce ,-Kč. Výsledky práce dopravních policistů rok 2012 rok počet přestupků počet blokových pokut uložených na místě přestupku o v celkové částce ,-Kč ,-Kč ,-Kč počet případů požití alkoholu řidičem počet případů požití návykových látek řidičem uloženo kaucí podle zák. č. 361/2000 Sb o v celkové částce ,-Kč ,- Kč ,-Kč zadrženo řidičských průkazů Tabulka 14: Výsledky práce dopravních policistů v roce 2012 a ( ) přestupky v dopravě BESIP

16 2.4 Nákladní doprava (kontroly) + kauce Na úseku kontroly sociálních předpisů a přepravy nebezpečných věcí v silniční dopravě bylo v roce 2012 kontrolováno celkem užitkových vozidel. Vozidel, u nichž byla zjištěna závada, bylo celkem 680. Výsledky práce dopravních policistů rok 2012 rok kontrolováno užitkových vozidel počet vozidel, u kterých byla zjištěna závada uloženo kaucí podle zák. č. 111/1994 Sb v celkové částce ,-Kč ,- Kč ,-Kč Tabulka 15: Výsledky práce dopravních policistů za rok 2012 a ( ) přestupky (nákladní doprava)

17 3 Priority KŘP Plzeňského kraje na rok 2013 Ve spojitosti s vytýčenými prioritami na rok 2013 se vedení ředitelství zaměří na stabilizaci personálních sil, výběr uchazečů o přijetí do služebního poměru k Policii ČR a obsazení volných služebních míst zejména v přímém výkonu služby. Pro policisty krajského ředitelství bude mimo jiné prioritou vyhledávání a objasňování drogové trestné činnosti se zaměřením zejména na varny a pěstírny OPL a na distribuční místa a cesty v příhraničních oblastech. Dále zkvalitnění úrovně finančního šetření, odhalování a následného zajišťování výnosů z trestné činnosti na úseku odhalování a prověřování závažné trestné činnosti spojené s korupčním jednáním. V rámci dohledu nad BESIP se pak policisté zaměří na maximální využití technických prostředků služby dopravní policie a organizování součinnostních akcí s cílem eliminovat dosavadní negativní vývoj v oblasti následků dopravních nehod a požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. por. Mgr. Markéta Fialová tisková mluvčí Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje

Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje TISKOVÁ KONFERENCE VYHODNOCENÍ ROKU 2011

Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje TISKOVÁ KONFERENCE VYHODNOCENÍ ROKU 2011 Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje TISKOVÁ KONFERENCE VYHODNOCENÍ ROKU 2011 Hradec Králové 30. 1. 2012 Dámy a pánové, vážení hosté, začátkem každého roku Vám již tradičně předkládáme informace

Více

Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015

Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015 O BVODNÍ ŘEDITELSTVÍ P OLICIE PRAHA I Kancelář ředitele Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015 Počet listů: 10 Přílohy: 3/7 Zpráva o bezpečnostní situaci na území MČ Praha 1 za rok 2014

Více

Odbor služby dopravní policie

Odbor služby dopravní policie Odbor služby dopravní policie V roce 2012 šetřila Policie České republiky na území hl. m. Prahy celkem 17 795 dopravních nehod, při kterých bylo 26 osob usmrceno, 236 osob těžce zraněno a 2 009 zraněno

Více

Kapitola 7.: Kriminalita, bezpečnost, pořádek

Kapitola 7.: Kriminalita, bezpečnost, pořádek Kapitola 7.: Kriminalita, bezpečnost, pořádek Na bezpečnost Chomutovanů dbají dvě složky republiková Policie České republiky a městem provozovaná Městská policie Chomutov. I když se jejich kompetence a

Více

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie Základní ukazatele nehodovosti V období leden říjen 2016 došlo na území hl. m. Prahy k celkem 18918 dopravním nehodám. Při těchto

Více

Krajské ředitelství policie Pardubického kraje

Krajské ředitelství policie Pardubického kraje Krajské ředitelství policie Pardubického kraje Bilanční tisková zpráva za rok 2015 Pardubice 3. února 2016 1 Přehled o zjištěné trestné činnosti za rok 2015 ve srovnání s rokem 2014 Rozloha v km 2 : 4

Více

VOJENSKÁ POLICIE ORGANIZACE VOJENSKÉ POLICIE

VOJENSKÁ POLICIE ORGANIZACE VOJENSKÉ POLICIE ROČENKA 2004 VOJENSKÁ POLICIE ORGANIZACE VOJENSKÉ POLICIE V čele Vojenské policie stojí náčelník Vojenské policie, kterého jmenuje ministr obrany. Vojenskou policii tvoří útvary Vojenské policie v přímé

Více

Z P R Á V A. o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním obvodě obvodního oddělení PČR Olomouc 3 v roce 2014. Olomouc 9.

Z P R Á V A. o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním obvodě obvodního oddělení PČR Olomouc 3 v roce 2014. Olomouc 9. POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE OLOMOUCKÉHO KRAJE Územní odbor Olomouc obvodní oddělení Olomouc 3 Olomouc 9. února 2015 Z P R Á V A o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním

Více

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie Základní ukazatele nehodovosti V období leden srpen 2014 došlo na území hl. m. Prahy k celkem 12 283 dopravním nehodám. Při těchto

Více

Vývoj tr. činnosti v letech 2004-2014 podle počtu TČ

Vývoj tr. činnosti v letech 2004-2014 podle počtu TČ KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE OLOMOUCKÉHO KRAJE Územní odbor Přerov Obvodní oddělení K Nadsklepí 1402 751 31 Lipník nad Bečvou Lipník n. B. 30. 1. 2015 Zpráva o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného

Více

P o l i c i e Č e s k é r e p u b l i k y O k r e s n í ř e d i t e l s t v í P a r t y z á n s k á 9, B r u n t á l 7 9 2 0 1 B R U N T Á L

P o l i c i e Č e s k é r e p u b l i k y O k r e s n í ř e d i t e l s t v í P a r t y z á n s k á 9, B r u n t á l 7 9 2 0 1 B R U N T Á L P o l i c i e Č e s k é r e p u b l i k y O k r e s n í ř e d i t e l s t v í P a r t y z á n s k á 9, B r u n t á l 7 9 2 0 1 B R U N T Á L Bezpečnostní analýza OOP ČR Krnov ( k 30.11.2006) 1. Úvod Stejně

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červen 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červen 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 13. července Počet stran: 8 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červen Policie

Více

Statistika nehodovosti 1. pololetí 2017

Statistika nehodovosti 1. pololetí 2017 Statistika nehodovosti 1. pololetí 2017 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2017

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2017 Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2017 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST Ing.Václav Betka Předseda komise dopravy Obec PROBOŠTOV SLEDOVANÉ OBDOBÍ Pro zhodnocení stavu v obci byla použita data Policie ČR o dopravní nehodovosti v letech 2011,

Více

Statistika nehodovosti na území hl. m. Prahy v roce Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie

Statistika nehodovosti na území hl. m. Prahy v roce Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie Statistika nehodovosti na území hl. m. Prahy v roce 214 Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie Základní ukazatele nehodovosti V roce 214 šetřili policisté na území hlavního

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden srpen 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden srpen 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 6. září Počet stran: 13 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden srpen Od počátku

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden duben 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden duben 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. května 2016 Počet stran: 8 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden duben 2016

Více

Dopravní nehodovost v ČR a Pardubickém kraji v roce 2012

Dopravní nehodovost v ČR a Pardubickém kraji v roce 2012 Dopravní nehodovost v ČR a Pardubickém kraji v roce 2012 Délka a hustota silniční sítě v Pardubickém kraji a v ČR Pardubický kraj Druh silnice Délka v km Hustota na (km/rozloha kraje*1000) Dálnice 8,8

Více

Údaje jsou převzaty z http://www.policie.cz/clanek/statistika-nehodovosti-178464.aspx

Údaje jsou převzaty z http://www.policie.cz/clanek/statistika-nehodovosti-178464.aspx Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků uvádíme také údaje za minulé roky. Údaje

Více

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2016

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2016 Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2016 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - květen 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - květen 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 6. června 2018 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

Zpráva o situaci v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku v teritoriu ÚO Mělník v roce 2017 (ve srovnání s r. 2016)

Zpráva o situaci v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku v teritoriu ÚO Mělník v roce 2017 (ve srovnání s r. 2016) KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Mělník Č.j. KRPS-26744-1/ČJ-2018-0106UO Mělník 9. února 2018 Počet listů: 6 Městské úřady, obecní úřady a úřad městyse ležící v teritoriu ÚO

Více

Zpráva o bezpečnostní situaci ve služebním obvodu Policie ČR Jevíčko za rok 2007

Zpráva o bezpečnostní situaci ve služebním obvodu Policie ČR Jevíčko za rok 2007 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Obvodní oddělení 569 43 JEVÍČKO Tel.: 461 325 112, sl. linka: 974 578 701, fax: 461 325 158, sl. linka: 974 578 708 e-mail: syoopjev@mvcr.cz č.j.orsy-2534/čj-2008-13 Jevíčko 12.

Více

Č.j.: KRPA /ČJ KR Praha 08. června 2016

Č.j.: KRPA /ČJ KR Praha 08. června 2016 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 120231-3/ČJ-2016-0012KR Praha 08. června 2016 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám starosty MUDr. Radky KLÍMY P r a h a 5 ZPRÁVA O

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - březen 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - březen 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 10. dubna 2018 Počet listů: 13 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v lednu 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v lednu 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. února 2018 Počet listů: 13 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v lednu 2018

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - duben 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - duben 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. května 2018 Počet listů: 13 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - únor 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - únor 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 8. března 2018 Počet listů: 13 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden říjen 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden říjen 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. listopadu Počet stran: 8 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden říjen Policie

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden listopad 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden listopad 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 8. prosince Počet stran: 8 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden listopad Policie

Více

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie hl.m.prahy KRIMINALITA Pomáhat a chránit

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie hl.m.prahy KRIMINALITA Pomáhat a chránit POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRIMINALITA 2012 Pomáhat a chránit Kriminalita v roce 2012 Pokles kriminality v roce 2012-2,4 % Nejnižší kriminalita od roku 2002 72 345 (-30502) Nejvyšší objasněnost od roku 2003

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden květen 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden květen 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 8. června Počet stran: 8 INFORMACE o ovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden květen Policie České

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden září 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden září 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. října Počet stran: 8 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden září Policie České

Více

Nehody_1. pololetí 2019

Nehody_1. pololetí 2019 1 Statistika nehodovosti první pololetí 219 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 9. března 2018

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 9. března 2018 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 97456-1/ČJ-2018-0012OR Praha 9. března 2018 Počet listů: 3 E-mail Městská část Praha 5 k rukám p. JUDr. Petra Lachnita radního pro bezpečnost Štefánikova

Více

Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016

Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016 Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016 Informativní zpráva o bezpečnostní situaci v Lysé nad Labem za rok 2015 Zpráva se předkládá z důvodu: Informativní zpráva

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - červenec 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - červenec 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. srpna 2018 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56. Bezpečnostní analýza kraje Vysočina

ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56. Bezpečnostní analýza kraje Vysočina ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56 Bezpečnostní analýza kraje Vysočina 1 Obsah I. Úvod II. Legislativa a vymezení základních pojmů III. Doporučení k prevenci kriminality v kraji IV. Bezpečnostní analýza

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2013 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2013

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2013 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2013 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 100008-2/ČJ-2014-0012OR Praha 03. března 2013 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám zástupce starosty MČ JUDr. Petra LACHNITA P r a

Více

Bezpečnostní situace na teritoriu OO PČR Hustopeče za období roku 2015

Bezpečnostní situace na teritoriu OO PČR Hustopeče za období roku 2015 Policie České republiky Krajské ředitelství Policie Jmk Územní odbor Břeclav Obvodní oddělení Husova 7 693 01 Hustopeče Č.j. KRPB 43457/ČJ-20165-060412 Hustopeče 19. února 2016 Městské úřady, Městyse a

Více

Statistika nehodovosti první pololetí 2018

Statistika nehodovosti první pololetí 2018 1 Statistika nehodovosti první pololetí 218 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Nejčastějším druhem nehody byla srážka jedoucích vozidel a srážka s pevnou překážkou. Celkový počet evidovaných nehod za I. Q v letech

Nejčastějším druhem nehody byla srážka jedoucích vozidel a srážka s pevnou překážkou. Celkový počet evidovaných nehod za I. Q v letech Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků uvádíme také údaje za minulé roky. Statistické

Více

Dopravní nehody

Dopravní nehody 1 Statistika nehodovosti rok 218 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků uvádíme

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - srpen 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - srpen 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 6. září 2018 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - říjen 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - říjen 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. listopadu 2018 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden srpen 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden srpen 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 6. září 2017 Počet listů: 32 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

Kriminalita v teritoriu města Příbrami ke dni

Kriminalita v teritoriu města Příbrami ke dni KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Příbram Obvodní oddělení Příbram Příbram. 7. 208 Kriminalita v teritoriu města Příbrami ke dni 30. 6.208 Přehled z oficiálních statistických

Více

PŘIPRAVENNOST PČR K ČINNOSTI V IZS. Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

PŘIPRAVENNOST PČR K ČINNOSTI V IZS. Krajské ředitelství policie kraje Vysočina 25. února 2015 PŘIPRAVENNOST PČR K ČINNOSTI V IZS 2 Cvičení IZS v r. 2014 Datum konání Předmět cvičení Místo cvičení 20. 5. 2014 Požár výškové budovy Počet nasazených policistů Havlíčkův Brod 20 4. 6.

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - květen 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - květen 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. června 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až červenec 2011

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až červenec 2011 o ovosti na pozemních komunikacích v České republice v Policie ČR za prvních 7 měsíců letošního roku šetřila celkem 40 897, při kterých bylo 385 osob usmrceno, 1 680 osob těžce zraněno a 12 111 osob zraněno

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden září 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden září 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. října 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

Statistika nehodovosti rok 2016

Statistika nehodovosti rok 2016 Statistika nehodovosti rok 2016 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků uvádíme

Více

Informace o bezpečnostní situaci v teritoriu města Příbram ke dni

Informace o bezpečnostní situaci v teritoriu města Příbram ke dni KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Příbram Obvodní oddělení Příbram Informace o bezpečnostní situaci v teritoriu města Příbram ke dni 31.10.2015 Žežická 498 261 23 Příbram V -

Více

Informace o bezpečnostní situaci v teritoriu města Příbram ke dni

Informace o bezpečnostní situaci v teritoriu města Příbram ke dni KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Příbram Obvodní oddělení Příbram Informace o bezpečnostní situaci v teritoriu města Příbram ke dni 30.9.2015 Příbram 20.10.2015 Přehled z oficiálních

Více

9.1.2015 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014

9.1.2015 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014 CELKOVÉ NÁSLEDKY DOPRAVNÍCH NEHOD CELKEM DN USMRCENO TĚŽCE ZRANĚNO LEHCE ZRANĚNO HMOTNÁ ŠKODA (*100 Kč) ALKOHOL (u viníka DN) OPL (u viníka

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden říjen 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden říjen 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. listopadu 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden listopad 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden listopad 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 8. prosince 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červenec 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červenec 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 4. srpna 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - červen 2019

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - červen 2019 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 10. července 2019 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

Kriminalita v teritoriu města Příbrami ke dni

Kriminalita v teritoriu města Příbrami ke dni KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Příbram Obvodní oddělení Příbram Příbram. 8. 2017 Kriminalita v teritoriu města Příbrami ke dni 30. 6.2017 Přehled z oficiálních statistických

Více

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska Policejní zpravodaj pro občany Přerovska 3 / 2014 Obsah zpravodaje: - statistické ukazatele - trestná činnost - dopravní nehodovost - Policie ČR v Olomouckém kraji má nového ředitele - budova obvodního

Více

Dopravní nehody zaviněné pod vlivem alkoholu v červnu 2007 a 2008 bez rozlišení účastníka silničního provozu

Dopravní nehody zaviněné pod vlivem alkoholu v červnu 2007 a 2008 bez rozlišení účastníka silničního provozu TISKOVÁ INFORMACE PRAHA (FÓRUM PSR, 30.07.2008) Dopravní nehody zaviněné pod vlivem alkoholu v červnu 2007 a 2008 bez rozlišení účastníka silničního provozu Celkové statistické údaje Červen je každoročně

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - březen 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - březen 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 7. dubna 2017 Počet listů vč. příloh: 26 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

Statistika nehodovosti první čtvrtletí 2018

Statistika nehodovosti první čtvrtletí 2018 1 Statistika nehodovosti první čtvrtletí 2018 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a

Více

Informace o bezpečnostní situaci v teritoriu města Příbram ke dni

Informace o bezpečnostní situaci v teritoriu města Příbram ke dni KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Příbram Obvodní oddělení Příbram Informace o bezpečnostní situaci v teritoriu města Příbram ke dni 30.11.2015 Žežická 498 261 23 Příbram V -

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - březen 2019

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - březen 2019 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 5. dubna 2019 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

Statistiky motocyklistů. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody motocyklistů a jejich následky

Statistiky motocyklistů. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody motocyklistů a jejich následky Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody motocyklistů a jejich následky 5.3.2013 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 2. Základní fakta... 4 2.1

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - únor 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - únor 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 8. března Počet listů: INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - únor Policie České

Více

Informace. o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky za období leden-listopad 2010

Informace. o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky za období leden-listopad 2010 Informace o ovosti na pozemních komunikacích České republiky za období leden-listopad 2010 Policie ČR za prvních jedenáct měsíců letošního roku šetřila 68 747, při kterých bylo 711 osob usmrceno, 2 655

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - duben 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - duben 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. května 2017 Počet listů vč. příloh: 26 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

Královéhradecký. Plzeňský kraj. Ústecký kraj. kraj

Královéhradecký. Plzeňský kraj. Ústecký kraj. kraj TABULKA 1 Celkové následky nehod Celkem nehod 84 398 18 593 11 266 3 557 3 121 8 230 4 164 6 701 8 288 4 432 3 314 3 696 3 622 3 788 1 626 Usmrceno 583 29 88 54 43 48 37 55 68 27 35 36 35 20 8 Zraněno

Více

TABULKOVÁ PŘÍLOHA. Přehled o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za rok 2009

TABULKOVÁ PŘÍLOHA. Přehled o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za rok 2009 TABULKOVÁ PŘÍLOHA Přehled o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za rok 2009 Nehody_2009_tabulky6.indd 61 24.3.2010 11:35:47 OBSAH TABULKOVÉ PŘÍLOHY TABULKA 1.............................................................................

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 24. dubna 2017 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2016

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 24. dubna 2017 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2016 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 118895-1/ČJ-2017-0012OR Praha 24. dubna 2017 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám JUDr. Petra Lachnita P r a h a 5 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ

Více

Dopravní nehodovost 2017

Dopravní nehodovost 2017 Dopravní nehodovost 217 1 z 2 Dopravní nehodovost 217 Statistika nehodovosti leden až prosinec 217 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro

Více

Strategie prevence kriminality ve Středočeském kraji na léta 2009-2012

Strategie prevence kriminality ve Středočeském kraji na léta 2009-2012 Strategie prevence kriminality ve Středočeském kraji na léta 2009-2012 Schváleno usnesením Zastupitelstva Středočeského kraje č. 28-27/2008/ZK ze dne 10.9.2008 OBSAH...2 1. PŘEDMLUVA...3 2. FUNKCE STRATEGIE...3

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2015

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2015 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 81477-2/ČJ-2015-0012OR Praha 03. března 2015 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám starosty MUDr. Radky KLÍMY P r a h a 5 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky v období leden až říjen 2011

o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky v období leden až říjen 2011 o ovosti na pozemních komunikacích České republiky v Policie ČR za 10 měsíců letošního roku šetřila celkem 61 387, při kterých bylo 588 osob usmrceno, 2 588 osob těžce zraněno a 18 917 osob zraněno lehce.

Více

Statistika nehodovosti třetí čtvrtletí 2018

Statistika nehodovosti třetí čtvrtletí 2018 1 Statistika nehodovosti třetí čtvrtletí 218 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Z P R A V O D A J. číslo 87/2016

Z P R A V O D A J. číslo 87/2016 M E T O D I C K Ý Z P R A V O D A J A U T O Š K O L číslo 87/2016 OBSAH: Statistika nehod řidičů MO, NA a BUS za rok 2015 str.2 Pokuty za přestupky a správní delikty v silniční dopravě-část I. (podle zákonů

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až listopad 2013.

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až listopad 2013. S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až listopad 2013. Leden až listopad 2013 rozdíl stejné období roku 2012 POČET NEHOD 77.318 zvýšení o 3.228 = 4,4 % USMRCENO 529

Více

Statistika nehodovosti 1. čtvrtletí 2016

Statistika nehodovosti 1. čtvrtletí 2016 Statistika nehodovosti 1. čtvrtletí 2016 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR

BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR MĚSTO PŘÍBOR - MĚSTSKÁ POLICIE Zpráva MPP za rok 2012 BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR Obsah 1 Ustanovení, činnost... 2 2 Personální a technické zajištění činnosti... 2 2.1

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za leden 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za leden 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. února 2016 Počet listů: 6 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za Policie České republiky

Více

Prezentace na tiskovou konferenci

Prezentace na tiskovou konferenci Prezentace na tiskovou konferenci Srovnání vývoje a nápadu TČ, početních stavů policistů a vývoj nehodovosti na ÚO Břeclav v porovnání let 21 až 213 24.1.214 Celkový nápad TČ na ÚO Břeclav 21 213 21 211

Více

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Územní odbor Mělník. Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014.

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Územní odbor Mělník. Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014. KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Mělník Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014 Počet listů: 5 Zpráva o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice, období leden až únor 2012

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice, období leden až únor 2012 o ovosti na pozemních komunikacích v České republice, období leden až únor 2012 Policie České republiky v období leden až únor letošního roku šetřila 12 479 na pozemních komunikacích. Při těchto ách bylo

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až srpen 2012

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až srpen 2012 o ovosti na pozemních komunikacích v České republice v období leden až srpen 2012 Policie ČR za prvních 8 měsíců letošního roku šetřila celkem 52 566, při kterých bylo 452 osob usmrceno, 2 002 osob těžce

Více

Pardubický , ,67. Liberecký , Karlovarský , ,27

Pardubický , ,67. Liberecký , Karlovarský , ,27 II. NEHODY V KRAJÍCH Pardubický 3 622-104 -2,79 35-7 -16,67 V této kapitole jsou uvedeny údaje o ách v silničním provozu na území jednotlivých krajů České republiky. Liberecký 3 788-71 -1,84 20-5 -20 Karlovarský

Více

Ujetí viníka z místa nehody. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů

Ujetí viníka z místa nehody. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Ujetí viníka z místa nehody Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody a jejich následky, kdy viník z místa nehody ujel 17.8.2018 Obsah 1. Úvod... 3 1.1

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až červenec 2013.

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až červenec 2013. S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až červenec 213. Leden až červenec 213 rozdíl stejné období roku 212 POČET NEHOD 47.46 zvýšení o 1.655 = 3,6 % USMRCENO 315 snížení

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za 1.pololetí 2012 (leden až červen).

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za 1.pololetí 2012 (leden až červen). S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za 1.pololetí 212 (leden až červen). Leden až červen 212 rozdíl stejné období roku 211 POČET NEHOD 38.923 zvýšení o 4.55 = 11,6 % USMRCENO 31 snížení

Více

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie. Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2016

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie. Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2016 Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2016 kpt. Bc. Jan HEMR Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2016 Základní čísla celkem nehod 22 876

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za 9 měsíců 2012

o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za 9 měsíců 2012 o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za 9 měsíců 2012 Policie ČR za prvních devět měsíců letošního roku šetřila 59 440 nehod, při kterých bylo 505 osob usmrceno, 2 275 osob těžce zraněno

Více

Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2015

Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2015 Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2015 Základní údaje Počet obyvatel 584 750 Počet policistů Počet občan. zam. Počet obyvatel na policistu 473 Počet trestných činů (v r. 2015)

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až duben 2012.

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až duben 2012. S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až duben 2012. Leden až duben 2012 rozdíl stejné období roku 2011 POČET NEHOD 24.786 zvýšení o 3.060 = 14,1 % USMRCENO 184 snížení

Více

STRATEGIE BEZPEČNOSTI SILNIČNÍHO PROVOZU ZLÍNSKÉHO KRAJE za rok 2014

STRATEGIE BEZPEČNOSTI SILNIČNÍHO PROVOZU ZLÍNSKÉHO KRAJE za rok 2014 Vyhodnocení plnění STRATEGIE BEZPEČNOSTI SILNIČNÍHO PROVOZU ZLÍNSKÉHO KRAJE za rok Ing. Josef Mikulík, CSc. Mgr. Zuzana Strnadová RNDr. Jan Tecl VÝCHODISKA Při dopravních nehodách v letech 2002 na území

Více

Dopravní nehodovost a její důsledky v ČR v dlouhodobém pohledu

Dopravní nehodovost a její důsledky v ČR v dlouhodobém pohledu VÍCETÉMATICKÉ INFORMACE Ročník 214 Souborné informace V Praze dne 25. 1. 214 Kód publikace: 32254-14 Č.j.: 1531/214-1 Dopravní nehodovost a její důsledky v ČR v dlouhodobém pohledu Zpracoval: Bc. Jiří

Více

Dopravní nehodovost v roce 2012

Dopravní nehodovost v roce 2012 Dopravní nehodovost v roce 2012 Dopravní nehodovost v roce 2012 plk. Mgr. Martin Červíček policejní prezident Dopravní nehodovost v roce 2012 plk. Mgr. Tomáš Kužel náměstek policejního prezidenta pro vnější

Více

OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA III. Kancelář ředitele. Č.j.: KRPA /ČJ KR Praha 28. února 2019 I N F O R M A C E

OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA III. Kancelář ředitele. Č.j.: KRPA /ČJ KR Praha 28. února 2019 I N F O R M A C E OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA III Kancelář ředitele Č.j.: KRPA- 78912-2/ČJ-219-13KR Praha 28. února 219 Počet listů: 25 I N F O R M A C E o bezpečnostní situaci na území OŘP Praha III a MČ Praha 3

Více